04/15. Geef uw vermogen een horizon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "04/15. Geef uw vermogen een horizon"

Transcriptie

1 04/15 Geef uw vermogen een horizon

2 Alles van waarde... Bij Van Lanschot gaat het om uw welzijn. Daar willen wij u in elke fase van uw leven in bijstaan. Daarom willen we het graag zo lang mogelijk niet over geld hebben, maar vooral over wat u drijft en echt belangrijk vindt. Over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen. Hoe we u uiteindelijk bijstaan hangt helemaal af van uw persoonlijke wensen. Of het nu gaat om begeleiding, het introduceren bij een netwerk voor de volgende stap met uw onderneming, het vormen van uw gedachten over doorgeven aan de volgende generatie en/of de rol die u maatschappelijk wilt spelen. Wij helpen u graag met de opbouw en het behoud van uw vermogen. Geef uw vermogen een horizon. Welkom bij Van Lanschot

3 Geef uw vermogen een horizon In elke fase van uw leven Onze drijfveer is elke dag meerwaarde te bieden. Dat betekent dat wij u persoonlijk en actief terzijde staan bij al uw vermogensgerelateerde vraagstukken: behoud en opbouw van uw vermogen. En in elke fase van uw leven. Geef uw vermogen een horizon Met onze kennis, ervaring en expertise zijn we de juiste sparringpartner om u te helpen uw wensen scherp te krijgen en deze vervolgens te realiseren. Als u een starter bent op de vermogensmarkt, dan stellen wij onze kennis en expertise over behoud en opbouw van vermogen ook graag aan u ter beschikking. Maak dan kennis met Evi van Lanschot, onze online coach voor beleggen en sparen.

4 Vermogensregie: Genoeg waarvoor? Wat vindt u echt belangrijk voor uzelf, uw familie, uw omgeving en eventueel uw bedrijf? Wat wilt u met uw vermogen doen? Als wealth manager geloven wij dat vermogen niet alleen om cijfers draait, maar vooral om wat u ermee wilt en kunt doen. Onze werkwijze Wij vinden het belangrijk om eerst uw behoeftes en wensen goed te begrijpen. Want uw vermogen biedt u diverse mogelijkheden. Om persoonlijke wensen of dromen te realiseren, uw kinderen financieel terzijde te staan, eerder te stoppen met werken, of een goed doel te steunen. Misschien moet u keuzes maken, of kan het allemaal. Met behulp van onze nieuwe digitale tool Scan OverMorgen inventariseren we uw wensen en doelen aan de hand van vier thema s: persoonlijk, familie, zakelijk en maatschappelijk. U bepaalt welke prioriteit u geeft aan uw doelen én plaatst ze op een tijdslijn. U hebt daarmee in één blik uw wensen in beeld. Overzichtelijk en concreet. Wij zorgen er vervolgens voor dat u een helder beeld krijgt wat financieel mogelijk is, passend bij het risico dat u wilt lopen. In de toekomst en nu. Dat is Vermogensregie bij Van Lanschot. Jaarlijks, of als omstandigheden drastisch wijzigen, bespreken wij met u of de gestelde doelstellingen nog behaald worden. Vakmanschap en persoonlijke aandacht Wij richten ons op de opbouw en het behoud van uw vermogen en geven u advies op maat. Onze drijfveer is elke dag meerwaarde te bieden. Dat betekent dat wij u persoonlijk en actief ter zijde staan bij al uw vermogensgerelateerde vraagstukken. Bijvoorbeeld bij de structurering van uw vermogen, of bij de verkoop van uw bedrijf. Maar ook als u nadenkt over het doorgeven van uw vermogen aan de volgende generatie of aan een goed doel. Persoonlijk Plan In het Rapport Vermogensregie worden veelal aandachtspunten gepresenteerd op het gebied van juridische, fiscale en/of erfrechtelijke struc turering. Ook kan het zijn dat we oplossingsrichtingen aangeven op het gebied van schenken of op het snijvlak van zakelijk en privé.

5 Specialismen Om onze dienstverlening optimaal in te richten bieden wij bepaalde doel groepen specifieke dienstverlening. U vindt bij ons bankiers die precies weten wat er in uw sector speelt. Zij kennen de zaken waar u mogelijk mee zit. En ook de oplossingen. Evi van Lanschot De online coach van Van Lanschot: vermogens beheer, beleggingsadvies en sparen. Voor starters op de vermogensmarkt. Ook zakelijk: DGA s en ZZP ers. Van geld naar vermogen: altijd inzicht en overzicht en zeer toegankelijk. Business Professionals & Executives Voor (toekomstige) partners bij accountants- of advocatenkantoren en executives van in Nederland beursgenoteerde ondernemingen. Met de speci fieke eisen rond compliance, waakzaamheid en vertrouwen als logisch vertrekpunt. Healthcare Thuis in uw branche en de veranderingen die daar plaatsvinden. Alert in alle fasen van uw beroep, praktijk, apotheek of zorgonderneming. We snappen de band tussen u en uw onderneming: zakelijk en privé strikt verbonden. Ondernemers Balanceren tussen zakelijk en privé. Onze business advisors adviseren u daarom op de snijvlakken familie (privé), eigendom en onderneming in de hele levenscyclus van een onderneming. Ons netwerk is uw netwerk. Verenigingen & Stichtingen Van optimale regie over het vermogen van uw vereniging of stichting tot ondersteuning bij governance en verantwoord ondernemen. Onze bankiers zijn ook altijd zelf bestuurslid van een vereniging of stichting. Private Office Specifieke advisering van particulieren en onder nemers met een vermogen vanaf 10 miljoen euro. Een integrale aanpak met Kempen & Co en eventueel onze buitenlandse vestigingen in België en Zwitserland. Toegang op invitatie.

6 Ons netwerk is uw netwerk Wij geloven in de kracht van het delen van netwerken. Daarom brengen we mensen graag bij elkaar als u dat wenst. Zo organiseren we regelmatig evenementen. Gelegenheden waar u anderen kunt ontmoeten, ervaringen kunt delen maar ook zakelijke mogelijkheden en kansen kunt uitwisselen. Ook onze leden van de Raad van Bestuur zijn nauw betrokken bij onze klanten en denken graag met u mee. Daarnaast brengen we u ook graag in contact met andere professionals en specialisten uit ons netwerk. Waar we goed in zijn en wat we goed kunnen, doen we natuurlijk zelf. Waar we niet het beste van het beste kunnen leveren, laten we dat graag aan anderen over. Waarde toevoegen Onze toegevoegde waarde zit in onze persoonlijke benadering en de gespeciali seerde kennis die we in ruim 275 jaar hebben opgebouwd. Daarbij gaat het niet alleen om innovatieve beleggingskennis en een transparante beleggingsfilosofie, maar ook om de macrovisie van ons Economisch Bureau en de expertise van het Van Lanschot Kenniscentrum. Dit volgt alle relevante ontwikkelingen in wetgeving en fiscaliteit op de voet, en zorgt voor actuele kennis rond belangrijke gebeurtenissen in het leven. Zij kunnen ook gericht voor u aan de slag met specifieke vermogensvraagstukken.

7 ConneXt: van generatie op generatie Van Lanschot Bankiers is een bank waar veel families van generatie op generatie bankieren. In 1737 zijn we zelf gestart als familiebedrijf. We kunnen met recht zeggen dat we begrijpen wat er speelt en leeft in families. Wordt bijvoorbeeld uw bedrijf binnen de familie overgedragen? En hoe bereidt u de kinderen voor op opvolging, of op een groot vermogen? Krijgen zij al de beschikking over uw vermogen bij leven of vindt u dat ze voor zichzelf moeten zorgen? Vraagstukken die we door en door kennen. We dragen graag ons steentje bij, zodat u úw vermogen kunt doorgeven op de manier zoals u dat wilt. En natuurlijk geven wij graag onze kennis door. Doorgeven zit ons in het bloed Met behulp van Estate Planning kunnen we u begeleiden in het maken van de juiste keuzes voor u en uw beoogde erfgenamen. Van inventarisatie van uw wensen tot begeleiding bij de notaris die zorgt voor afronding door het passeren van eventuele aktes. Uw (familie)bedrijf in goede handen Overdracht van uw bedrijf is een bijzonder proces. Gaat het over naar uw kinderen, of juist niet? Hoe bereidt u zich als opvolger voor op een nieuwe rol? Met een gespecialiseerde bankier bespreken we met u de zakelijke én persoonlijke aspecten die bij dit proces horen. Een bijzonder netwerk staat voor u klaar Wij kunnen u in contact brengen met gelijkgestemden en hun kinderen. Thema s over hoe u uw kinderen kunt voorbereiden op het hebben van vermogen en hoe daarmee om te gaan komen aan bod.

8 Uw woning financieren De aankoop van een woonhuis is een van de belangrijke beslissingen die u neemt. Het assisteren en begeleiden van klanten bij de financiering is daarom een logisch onderdeel van Vermogensregie. Ook als ouders bijvoorbeeld hun kinderen willen helpen bij de aanschaf van een woning. Mensen met een bijzondere inkomens- en vermogenspositie kunnen bij Van Lanschot goed terecht voor een hypotheek. Juist deze groep kunnen wij vanuit onze expertise een passende financiering aanmeten. Daarnaast bieden we een specifiek Vermogensarrangement als het gaat over hypotheekverstrekking. Zo bieden wij mensen met vermogen bij Van Lanschot een aantrekkelijk aanbod. De voorwaarden hiervan worden uitgelegd in het gesprek met de hypotheekadviseur.

9 Beleggen Beleggen bij Van Lanschot onderscheidt zich door de meerwaarde van persoonlijk contact en het maatwerk van onze beleggingsoplossingen. Of u nu kiest voor Vermogensbeheer waarmee u het beleggen aan ons overlaat of voor beleggen met Beleggingsadvies waarbij u aan het stuur zit en wij u actief adviseren. De toegevoegde waarde van maatwerk We kijken naar uw wensen en doelen zoals vastgesteld in het Vermogensregietraject en naar uw wensen op het gebied van beleggen. Daarop stellen we uw portefeuille samen. Vervolgens maken we heldere afspraken over hoe we specifiek samenwerken. Dit doen we gebaseerd op uw kennis, interesse, beschikbare tijd en de door u gewenste inten si teit van contact. Bij Van Lanschot nemen we daar graag de tijd voor, en juist door onze omvang en expertise kunnen we dat waarmaken. Alleen al omdat onze adviseurs zeker in vergelijking met anderen een beperkt aantal klanten bedienen. Onze kennis voor u beschikbaar Onze adviseurs staan dagelijks in contact met het kenniscentrum van Kempen om u direct te kunnen informeren over marktontwikkelingen als daar aanleiding toe is. U hebt daarmee ook toegang tot research waar normaal gesproken alleen institutionele partijen toegang toe hebben. Samen hebben Van Lanschot en Kempen meer dan 57 miljard toevertrouwd vermogen. De meerwaarde van persoonlijk contact met uw Van Lanschot-beleggingsadviseur Om uw wensen en doelstellingen te realiseren is beleggen bij Van Lanschot ook gericht op de klik met uw sparringpartner, die uw wensen en voorkeuren door en door begrijpt. Zo begeleiden wij u actief bij het maken van de juiste afwegingen rond uw beleggingen. Als u kiest voor Beleggingsadvies kunt u rekenen op een stevige sparringpartner die u op koers houdt om uw doelen te bereiken en u beschermt tegen te snel reageren op de waan van de dag, maar ook alert is op bewegingen waar u juist op moet anticiperen.

10 Onze beleggingsovertuigingen Wij houden koers Wij laten ons niet leiden door de waan van dag. Wij geloven in koers houden. Die langetermijnfocus voegt waarde toe in een wereld die wordt gedomineerd door beleggers die vaak gericht zijn op de korte termijn. Wij spreiden Een gespreide portefeuille draagt bij aan de ontwikkeling van een stabiel rendement. Spreiding verkleint de risico s zonder dat het ten koste gaat van het rendement op lange termijn. Wij zijn proactief Stilzitten is voor ons geen optie. Risico s veranderen continu. We anticiperen op waarderings schommelingen, de economische cyclus en het marktsentiment. Risico s nemen we alleen als we ervan overtuigd zijn dat we daarvoor worden beloond. Wij zijn selectief Wij zijn kieskeurig bij de selectie van beleggingsfondsen. Wij geloven in ervaren fondsbeheerders die beleggen in hun eigen fonds of mede-eigenaar zijn. Wij hebben een uniek netwerk dat toegang biedt tot de beste gespecialiseerde fondsen wereldwijd. Wij beleggen verantwoord Wij spreken beleggingsfondsen actief aan op hun sociaal-ethische verantwoordelijkheid, milieuverantwoordelijkheid en goed bestuur. Als fondsen beleggen in bedrijven die niet aan onze eisen voldoen, verwijderen we ze uit ons aanbod.

11 Integer en verantwoord ondernemen Onze klanten moeten ervan op aan kunnen dat we hun vermogen op een integere en betrouwbare manier voor hen beheren. Voordat wij geld van klanten beleggen in bedrijven, screenen wij die bedrijven op duurzaamheid. En als een bedrijf niet bereid is om aan onze criteria te voldoen, dan sluiten we ze uit. Er zijn diverse externe organisaties die erop toezien dat Van Lanschot zich aan haar verantwoord bankbeleid houdt. Een voorbeeld daarvan is Forum Ethibel, zij hebben ons opnieuw een Ethibel certificaat uitgereikt, zowel voor de bank als voor de asset manager Kempen. Wat zij vooral controleren is of wij het beleid ook toepassen. Daarnaast plaatst Sustainanalytics, een onderzoeksbureau dat jaarlijks enkele duizenden bedrijven op duurzaamheid screent, ons in de wereldtop. Sociaal ondernemerschap Ashoka en Van Lanschot hebben een partnerschap gesloten. Ashoka is s werelds grootste en oudste non-profit netwerkorganisatie gericht op het stimuleren van sociaal ondernemerschap. Door dit netwerk bijeen te brengen met dat van Van Lanschot kunnen we een concrete bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Zo ontstaan er voor betrokkenen nieuwe zakelijke kansen. We brengen vraag en aanbod van vermogen bij elkaar en bedenken eventueel financieringsstructuren, zodat sociaal ondernemers makkelijker toegang krijgen tot kapitaal. Hierbij zetten we de expertise van zowel medewerkers als klanten in.

12 Kunst als bron van inspiratie Het ondersteunen van kunst is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Van Lanschot. Als wealth manager vinden wij het van vitaal belang om welvaart en de betekenis van welzijn voor klanten te begrijpen. Daarbij gaat het om veel meer dan financiële waarde. Kunst is een belangrijke brandstof voor ons leven in emotionele en intellectuele zin. Het verrijkt ons leven niet alleen maar geeft ons ook een vorm om ons DNA over te dragen aan de volgende generatie. Maar bovenal vieren we met kunst alles wat het leven mooi maakt. Godefridus van Lanschot ( ) begon uit deze liefde voor kunst met de opbouw van de oudste bedrijfscollectie van Nederland. Deze heeft als doel om de veelzijdigheid en kwaliteit van de Nederlandse beeldende kunst te behouden en te tonen. Van Lanschot is sponsor van het Van Gogh Museum. Een unieke samenwerking tussen twee organisaties met een lange Nederlandse historie en verbondenheid met Brabant. Daarnaast sponsoren we de PAN, de belangrijkste nationale beurs voor kunst, antiek en design.

13 Over Van Lanschot Opgericht in 1737 door Cornelis van Lanschot en na negen generaties is Van Lanschot Bankiers nog steeds verbonden met de familie. Met ruim 275 jaar kennis en ervaring die we elke dag weer inzetten voor de uitdagingen waar u vandaag de dag voor staat. Van Lanschot in vogelvlucht 1. De oudste onafhankelijke bank van Nederland (sinds 1737) 2. Gespecialiseerde wealth manager 3. Gericht op opbouw en behoud van vermogen van onze klanten 4. Ruim 57 miljard aan toevertrouwd vermogen kantoren en ontvangstlocaties in Nederland, België en Zwitserland Soliditeit en stabiliteit voorop 1. Overzichtelijke kredietportefeuille 2. Beleggingsportefeuille met een laag risico 3. Relatief veel kapitaal ten opzichte van de omvang van de gehele balans 4. Credit ratings bevestigen solide profiel 5. Zeer ruime kapitaalbuffers Meer informatie op: corporate.vanlanschot.nl

Afspraken voor Evi Beheer

Afspraken voor Evi Beheer Afspraken voor Evi Beheer Van Lanschot Bankiers beheert uw vermogen of u wilt dat wij uw vermogen gaan beheren. Hiervoor hebt of sluit u met ons een Overeenkomst voor Evi Beheer. Bij deze overeenkomst

Nadere informatie

Private Banking. richting. uw beleggingsdoel. beleggen

Private Banking. richting. uw beleggingsdoel. beleggen Private Banking richting uw beleggingsdoel beleggen Inhoudsopgave 01_Wat u beweegt, geeft ons richting... 05 02_Passende oplossingen voor iedere belegger... 06 03_Vermogensbeheer: uw belegd vermogen in

Nadere informatie

Voorwaarden voor Beleggingsadvies

Voorwaarden voor Beleggingsadvies Voorwaarden voor Beleggingsadvies U belegt of wilt gaan beleggen bij Van Lanschot Bankiers waarbij wij u adviseren. Hiervoor hebt of sluit u met ons een Overeenkomst voor Beleggingsadvies. Bij deze overeenkomst

Nadere informatie

De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen

De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen Dit is Evi De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine

Nadere informatie

uw vermogen in beheer

uw vermogen in beheer uw vermogen in beheer professioneel beheer van uw beleggingen Vroeger wilde ik alles in eigen hand houden. Op een gegeven moment drong het tot me door dat dit dus niet werkt. Gaandeweg ben ik steeds meer

Nadere informatie

ING Private Banking Het gaat om uw vermogen

ING Private Banking Het gaat om uw vermogen ING Private Banking Het gaat om uw vermogen ING Private Banking Het gaat om uw vermogen 3 De koers van uw vermogen 4 Beleggen bij ING Private Banking 6 Het gaat om uw vermogen U heeft een aanzienlijk vermogen

Nadere informatie

Embargo tot woensdag 20 mei. 13:30 uur. Dutch Wealth Report 2015

Embargo tot woensdag 20 mei. 13:30 uur. Dutch Wealth Report 2015 Dutch Wealth Report 2015 Zonder vermogen geen groei Voor de derde keer bieden wij u het rapport Vermogend Nederland aan. Dit rapport biedt inzicht in de wereld van de vermogende Nederlander, samen gesteld

Nadere informatie

DIT IS EEN BIJLAGE BIJ DAGBLAD DE TELEGRAAF. DE INHOUD VAN DEZE BIJLAGE VALT NIET ONDER DE REDACTIONELE VERANTWOORDELIJKHEID

DIT IS EEN BIJLAGE BIJ DAGBLAD DE TELEGRAAF. DE INHOUD VAN DEZE BIJLAGE VALT NIET ONDER DE REDACTIONELE VERANTWOORDELIJKHEID DIT IS EEN BIJLAGE BIJ DAGBLAD DE TELEGRAAF. DE INHOUD VAN DEZE BIJLAGE VALT NIET ONDER DE REDACTIONELE VERANTWOORDELIJKHEID Nr.1/september 2011 Informatie & Advies WEALTH MANAGEMENT 3TIPS HET BEGINT BIJ

Nadere informatie

VIPinvest Advies: Zelf online beleggen met het comfort van professionele advisering en ondersteuning

VIPinvest Advies: Zelf online beleggen met het comfort van professionele advisering en ondersteuning VIPinvest Advies VIPinvest Advies: Zelf online beleggen met het comfort van professionele advisering en ondersteuning VIPinvest Advies is een nieuwe online adviesdienst waarmee Van Lanschot inspeelt op

Nadere informatie

Samen Duurzaam Sterker

Samen Duurzaam Sterker Samen Duurzaam Sterker Onze bijdrage aan duurzame ontwikkeling tot 2020 1 Samen Duurzaam Sterker Samen Duurzaam Sterker Rabobank streeft als coöperatieve bank samen met haar zakelijke en particuliere klanten

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

CharityWijzer. Inhoud

CharityWijzer. Inhoud CharityWijzer Misschien geeft u wel eens aan één of meer goede doelen. Effectief geven is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel goededoelenorganisaties en er zijn verschillende manieren om vermogen over

Nadere informatie

uw risicoprofiel Inzicht in de kansen en risico s van uw beleggingen

uw risicoprofiel Inzicht in de kansen en risico s van uw beleggingen uw risicoprofiel Inzicht in de kansen en risico s van uw beleggingen Mei 2015 Ik stem de invulling van mijn beleggingsportefeuille regelmatig af op mijn risicoprofiel. Het voelt soms wel vreemd om tussentijds

Nadere informatie

Van Lanschot Jaarverslag 2014

Van Lanschot Jaarverslag 2014 Van Lanschot Jaarverslag 2014 1 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Het Jaarverslag 2014 verschijnt in het Nederlands en in het Engels op corporate.vanlanschot.nl. In geval van verschillen tussen de Nederlandse

Nadere informatie

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei PERSBERICHT Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei Strategische keuze voor activiteiten gericht op behoud en opbouw van vermogen van klanten;

Nadere informatie

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank Mensen verbinden de bank De HR-visie van de Rabobank Mensen Verbinden de Bank De HR-visie van de Rabobank 2 Woord vooraf Samen bereik je meer dan alleen. Dat was het credo van Friedrich Wilhelm Raiffeisen

Nadere informatie

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Informatie ABN AMRO 0900-00 24 (lokaal tarief) Zakelijk beleggen www.abnamro.nl Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Volledig zelf beleggen Beleggen met advies van ABN AMRO Uw vermogen

Nadere informatie

MVO Jaarverslag 2010 Veerkracht. MVO Verslag 20

MVO Jaarverslag 2010 Veerkracht. MVO Verslag 20 MVO Jaarverslag 2010 Veerkracht MVO Verslag 20 1 2 Mn Services en maatschappelijk verantwoord ondernemen Inhoudsopgave mvo jaarverslag 2010 2 Woord vooraf: Veerkracht 4 Over dit verslag 8 Samenvatting

Nadere informatie

richting uw beleggingsdoel Beleggen

richting uw beleggingsdoel Beleggen richting uw beleggingsdoel Beleggen Inhoudsopgave Wat u beweegt, geeft ons richting 3 Passende oplossingen voor iedere belegger 4 Uw belegd vermogen in betrouwbare handen 6 Beleggen met expertise 9 Zelfstandig

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Rekening Ruimte voor rendement Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland Asset Management, waarvan het eerste fonds al in 1959 werd opgericht,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Bericht van de voorzitter van de Raad van Bestuur 2

Inhoudsopgave Bericht van de voorzitter van de Raad van Bestuur 2 Maatschappelijk Jaarverslag 2014 Maatschappelijk Jaarverslag 2014 52 Inhoudsopgave Bericht van de voorzitter van de Raad van Bestuur 2 Over van Lanschot 3 Profiel 3 Strategie 4 Kerngegevens 8 1. Verantwoord

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Filantropie en de vermogenden in Nederland. De brug tussen gever en impact

Filantropie en de vermogenden in Nederland. De brug tussen gever en impact Filantropie en de vermogenden in Nederland De brug tussen gever en impact Diana van Maasdijk Inhoudsopgave Voorwoord 2 Methodologie 3 Belangrijkste bevindingen 4 Introductie 5 Respondenten 7 Wat zij denken

Nadere informatie

Verslag van de Directie

Verslag van de Directie Verslag van de Directie Een tijd van grote veranderingen Er is de afgelopen jaren veel in beweging. Dat zet burgers, bedrijven en overheden aan om zich te bezinnen op de vraag in welke richting de samenleving

Nadere informatie

FINANCIEEL MANAGEMENT

FINANCIEEL MANAGEMENT BDO CONSULTANTS FINANCIEEL MANAGEMENT Omdat mensen tellen. Financieel Management 3 FINANCIEEL MANAGEMENT DE CONTROLE OVER UW FINANCIËN Een effectief financieel beleid anticipeert op toekomstige ontwikkelingen

Nadere informatie

De essentie van vertrouwen

De essentie van vertrouwen De essentie van vertrouwen ASR Jaarverslag 2011 Profiel ASR kiest er bewust voor om de andere verzekeraar te zijn. De verzekeraar die mensen financieel bewuster wil maken. Dit doen we door voortdurend

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement Allianz Rekening De Allianz Rekening biedt maximale ruimte voor sparen en beleggen Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland

Nadere informatie

Maatschappelijk Jaarverslag 2007

Maatschappelijk Jaarverslag 2007 Maatschappelijk Jaarverslag 2007 Kiezen voor ondernemerschap 2007 was het jaar van de keuzes. En vooral: het uitwerken van die keuzes. Met de voornaamstekeuze debesteprivatebank van Nederland en België

Nadere informatie

mijnonderneming Advies informatie voor ondernemers

mijnonderneming Advies informatie voor ondernemers mijnonderneming informatie voor ondernemers Advies Financiële planning - Hypotheken - Pensioenen - Fiscaal advies Vermogensbeheer - Employee benefits - Sociale zekerheid Wie zijn wij? Als ondernemer of

Nadere informatie

TLB Jaarverslag 2013

TLB Jaarverslag 2013 TLB Jaarverslag 2013 Het jaarverslag van Triodos Bank is ook online beschikbaar. Bezoek het Online Jaarverslag 2013 voor meer gedetailleerde informatie, inclusief interviews, samenvattingen van onze activiteiten

Nadere informatie