04/15. Geef uw vermogen een horizon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "04/15. Geef uw vermogen een horizon"

Transcriptie

1 04/15 Geef uw vermogen een horizon

2 Alles van waarde... Bij Van Lanschot gaat het om uw welzijn. Daar willen wij u in elke fase van uw leven in bijstaan. Daarom willen we het graag zo lang mogelijk niet over geld hebben, maar vooral over wat u drijft en echt belangrijk vindt. Over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen. Hoe we u uiteindelijk bijstaan hangt helemaal af van uw persoonlijke wensen. Of het nu gaat om begeleiding, het introduceren bij een netwerk voor de volgende stap met uw onderneming, het vormen van uw gedachten over doorgeven aan de volgende generatie en/of de rol die u maatschappelijk wilt spelen. Wij helpen u graag met de opbouw en het behoud van uw vermogen. Geef uw vermogen een horizon. Welkom bij Van Lanschot

3 Geef uw vermogen een horizon In elke fase van uw leven Onze drijfveer is elke dag meerwaarde te bieden. Dat betekent dat wij u persoonlijk en actief terzijde staan bij al uw vermogensgerelateerde vraagstukken: behoud en opbouw van uw vermogen. En in elke fase van uw leven. Geef uw vermogen een horizon Met onze kennis, ervaring en expertise zijn we de juiste sparringpartner om u te helpen uw wensen scherp te krijgen en deze vervolgens te realiseren. Als u een starter bent op de vermogensmarkt, dan stellen wij onze kennis en expertise over behoud en opbouw van vermogen ook graag aan u ter beschikking. Maak dan kennis met Evi van Lanschot, onze online coach voor beleggen en sparen.

4 Vermogensregie: Genoeg waarvoor? Wat vindt u echt belangrijk voor uzelf, uw familie, uw omgeving en eventueel uw bedrijf? Wat wilt u met uw vermogen doen? Als wealth manager geloven wij dat vermogen niet alleen om cijfers draait, maar vooral om wat u ermee wilt en kunt doen. Onze werkwijze Wij vinden het belangrijk om eerst uw behoeftes en wensen goed te begrijpen. Want uw vermogen biedt u diverse mogelijkheden. Om persoonlijke wensen of dromen te realiseren, uw kinderen financieel terzijde te staan, eerder te stoppen met werken, of een goed doel te steunen. Misschien moet u keuzes maken, of kan het allemaal. Met behulp van onze nieuwe digitale tool Scan OverMorgen inventariseren we uw wensen en doelen aan de hand van vier thema s: persoonlijk, familie, zakelijk en maatschappelijk. U bepaalt welke prioriteit u geeft aan uw doelen én plaatst ze op een tijdslijn. U hebt daarmee in één blik uw wensen in beeld. Overzichtelijk en concreet. Wij zorgen er vervolgens voor dat u een helder beeld krijgt wat financieel mogelijk is, passend bij het risico dat u wilt lopen. In de toekomst en nu. Dat is Vermogensregie bij Van Lanschot. Jaarlijks, of als omstandigheden drastisch wijzigen, bespreken wij met u of de gestelde doelstellingen nog behaald worden. Vakmanschap en persoonlijke aandacht Wij richten ons op de opbouw en het behoud van uw vermogen en geven u advies op maat. Onze drijfveer is elke dag meerwaarde te bieden. Dat betekent dat wij u persoonlijk en actief ter zijde staan bij al uw vermogensgerelateerde vraagstukken. Bijvoorbeeld bij de structurering van uw vermogen, of bij de verkoop van uw bedrijf. Maar ook als u nadenkt over het doorgeven van uw vermogen aan de volgende generatie of aan een goed doel. Persoonlijk Plan In het Rapport Vermogensregie worden veelal aandachtspunten gepresenteerd op het gebied van juridische, fiscale en/of erfrechtelijke struc turering. Ook kan het zijn dat we oplossingsrichtingen aangeven op het gebied van schenken of op het snijvlak van zakelijk en privé.

5 Specialismen Om onze dienstverlening optimaal in te richten bieden wij bepaalde doel groepen specifieke dienstverlening. U vindt bij ons bankiers die precies weten wat er in uw sector speelt. Zij kennen de zaken waar u mogelijk mee zit. En ook de oplossingen. Evi van Lanschot De online coach van Van Lanschot: vermogens beheer, beleggingsadvies en sparen. Voor starters op de vermogensmarkt. Ook zakelijk: DGA s en ZZP ers. Van geld naar vermogen: altijd inzicht en overzicht en zeer toegankelijk. Business Professionals & Executives Voor (toekomstige) partners bij accountants- of advocatenkantoren en executives van in Nederland beursgenoteerde ondernemingen. Met de speci fieke eisen rond compliance, waakzaamheid en vertrouwen als logisch vertrekpunt. Healthcare Thuis in uw branche en de veranderingen die daar plaatsvinden. Alert in alle fasen van uw beroep, praktijk, apotheek of zorgonderneming. We snappen de band tussen u en uw onderneming: zakelijk en privé strikt verbonden. Ondernemers Balanceren tussen zakelijk en privé. Onze business advisors adviseren u daarom op de snijvlakken familie (privé), eigendom en onderneming in de hele levenscyclus van een onderneming. Ons netwerk is uw netwerk. Verenigingen & Stichtingen Van optimale regie over het vermogen van uw vereniging of stichting tot ondersteuning bij governance en verantwoord ondernemen. Onze bankiers zijn ook altijd zelf bestuurslid van een vereniging of stichting. Private Office Specifieke advisering van particulieren en onder nemers met een vermogen vanaf 10 miljoen euro. Een integrale aanpak met Kempen & Co en eventueel onze buitenlandse vestigingen in België en Zwitserland. Toegang op invitatie.

6 Ons netwerk is uw netwerk Wij geloven in de kracht van het delen van netwerken. Daarom brengen we mensen graag bij elkaar als u dat wenst. Zo organiseren we regelmatig evenementen. Gelegenheden waar u anderen kunt ontmoeten, ervaringen kunt delen maar ook zakelijke mogelijkheden en kansen kunt uitwisselen. Ook onze leden van de Raad van Bestuur zijn nauw betrokken bij onze klanten en denken graag met u mee. Daarnaast brengen we u ook graag in contact met andere professionals en specialisten uit ons netwerk. Waar we goed in zijn en wat we goed kunnen, doen we natuurlijk zelf. Waar we niet het beste van het beste kunnen leveren, laten we dat graag aan anderen over. Waarde toevoegen Onze toegevoegde waarde zit in onze persoonlijke benadering en de gespeciali seerde kennis die we in ruim 275 jaar hebben opgebouwd. Daarbij gaat het niet alleen om innovatieve beleggingskennis en een transparante beleggingsfilosofie, maar ook om de macrovisie van ons Economisch Bureau en de expertise van het Van Lanschot Kenniscentrum. Dit volgt alle relevante ontwikkelingen in wetgeving en fiscaliteit op de voet, en zorgt voor actuele kennis rond belangrijke gebeurtenissen in het leven. Zij kunnen ook gericht voor u aan de slag met specifieke vermogensvraagstukken.

7 ConneXt: van generatie op generatie Van Lanschot Bankiers is een bank waar veel families van generatie op generatie bankieren. In 1737 zijn we zelf gestart als familiebedrijf. We kunnen met recht zeggen dat we begrijpen wat er speelt en leeft in families. Wordt bijvoorbeeld uw bedrijf binnen de familie overgedragen? En hoe bereidt u de kinderen voor op opvolging, of op een groot vermogen? Krijgen zij al de beschikking over uw vermogen bij leven of vindt u dat ze voor zichzelf moeten zorgen? Vraagstukken die we door en door kennen. We dragen graag ons steentje bij, zodat u úw vermogen kunt doorgeven op de manier zoals u dat wilt. En natuurlijk geven wij graag onze kennis door. Doorgeven zit ons in het bloed Met behulp van Estate Planning kunnen we u begeleiden in het maken van de juiste keuzes voor u en uw beoogde erfgenamen. Van inventarisatie van uw wensen tot begeleiding bij de notaris die zorgt voor afronding door het passeren van eventuele aktes. Uw (familie)bedrijf in goede handen Overdracht van uw bedrijf is een bijzonder proces. Gaat het over naar uw kinderen, of juist niet? Hoe bereidt u zich als opvolger voor op een nieuwe rol? Met een gespecialiseerde bankier bespreken we met u de zakelijke én persoonlijke aspecten die bij dit proces horen. Een bijzonder netwerk staat voor u klaar Wij kunnen u in contact brengen met gelijkgestemden en hun kinderen. Thema s over hoe u uw kinderen kunt voorbereiden op het hebben van vermogen en hoe daarmee om te gaan komen aan bod.

8 Uw woning financieren De aankoop van een woonhuis is een van de belangrijke beslissingen die u neemt. Het assisteren en begeleiden van klanten bij de financiering is daarom een logisch onderdeel van Vermogensregie. Ook als ouders bijvoorbeeld hun kinderen willen helpen bij de aanschaf van een woning. Mensen met een bijzondere inkomens- en vermogenspositie kunnen bij Van Lanschot goed terecht voor een hypotheek. Juist deze groep kunnen wij vanuit onze expertise een passende financiering aanmeten. Daarnaast bieden we een specifiek Vermogensarrangement als het gaat over hypotheekverstrekking. Zo bieden wij mensen met vermogen bij Van Lanschot een aantrekkelijk aanbod. De voorwaarden hiervan worden uitgelegd in het gesprek met de hypotheekadviseur.

9 Beleggen Beleggen bij Van Lanschot onderscheidt zich door de meerwaarde van persoonlijk contact en het maatwerk van onze beleggingsoplossingen. Of u nu kiest voor Vermogensbeheer waarmee u het beleggen aan ons overlaat of voor beleggen met Beleggingsadvies waarbij u aan het stuur zit en wij u actief adviseren. De toegevoegde waarde van maatwerk We kijken naar uw wensen en doelen zoals vastgesteld in het Vermogensregietraject en naar uw wensen op het gebied van beleggen. Daarop stellen we uw portefeuille samen. Vervolgens maken we heldere afspraken over hoe we specifiek samenwerken. Dit doen we gebaseerd op uw kennis, interesse, beschikbare tijd en de door u gewenste inten si teit van contact. Bij Van Lanschot nemen we daar graag de tijd voor, en juist door onze omvang en expertise kunnen we dat waarmaken. Alleen al omdat onze adviseurs zeker in vergelijking met anderen een beperkt aantal klanten bedienen. Onze kennis voor u beschikbaar Onze adviseurs staan dagelijks in contact met het kenniscentrum van Kempen om u direct te kunnen informeren over marktontwikkelingen als daar aanleiding toe is. U hebt daarmee ook toegang tot research waar normaal gesproken alleen institutionele partijen toegang toe hebben. Samen hebben Van Lanschot en Kempen meer dan 57 miljard toevertrouwd vermogen. De meerwaarde van persoonlijk contact met uw Van Lanschot-beleggingsadviseur Om uw wensen en doelstellingen te realiseren is beleggen bij Van Lanschot ook gericht op de klik met uw sparringpartner, die uw wensen en voorkeuren door en door begrijpt. Zo begeleiden wij u actief bij het maken van de juiste afwegingen rond uw beleggingen. Als u kiest voor Beleggingsadvies kunt u rekenen op een stevige sparringpartner die u op koers houdt om uw doelen te bereiken en u beschermt tegen te snel reageren op de waan van de dag, maar ook alert is op bewegingen waar u juist op moet anticiperen.

10 Onze beleggingsovertuigingen Wij houden koers Wij laten ons niet leiden door de waan van dag. Wij geloven in koers houden. Die langetermijnfocus voegt waarde toe in een wereld die wordt gedomineerd door beleggers die vaak gericht zijn op de korte termijn. Wij spreiden Een gespreide portefeuille draagt bij aan de ontwikkeling van een stabiel rendement. Spreiding verkleint de risico s zonder dat het ten koste gaat van het rendement op lange termijn. Wij zijn proactief Stilzitten is voor ons geen optie. Risico s veranderen continu. We anticiperen op waarderings schommelingen, de economische cyclus en het marktsentiment. Risico s nemen we alleen als we ervan overtuigd zijn dat we daarvoor worden beloond. Wij zijn selectief Wij zijn kieskeurig bij de selectie van beleggingsfondsen. Wij geloven in ervaren fondsbeheerders die beleggen in hun eigen fonds of mede-eigenaar zijn. Wij hebben een uniek netwerk dat toegang biedt tot de beste gespecialiseerde fondsen wereldwijd. Wij beleggen verantwoord Wij spreken beleggingsfondsen actief aan op hun sociaal-ethische verantwoordelijkheid, milieuverantwoordelijkheid en goed bestuur. Als fondsen beleggen in bedrijven die niet aan onze eisen voldoen, verwijderen we ze uit ons aanbod.

11 Integer en verantwoord ondernemen Onze klanten moeten ervan op aan kunnen dat we hun vermogen op een integere en betrouwbare manier voor hen beheren. Voordat wij geld van klanten beleggen in bedrijven, screenen wij die bedrijven op duurzaamheid. En als een bedrijf niet bereid is om aan onze criteria te voldoen, dan sluiten we ze uit. Er zijn diverse externe organisaties die erop toezien dat Van Lanschot zich aan haar verantwoord bankbeleid houdt. Een voorbeeld daarvan is Forum Ethibel, zij hebben ons opnieuw een Ethibel certificaat uitgereikt, zowel voor de bank als voor de asset manager Kempen. Wat zij vooral controleren is of wij het beleid ook toepassen. Daarnaast plaatst Sustainanalytics, een onderzoeksbureau dat jaarlijks enkele duizenden bedrijven op duurzaamheid screent, ons in de wereldtop. Sociaal ondernemerschap Ashoka en Van Lanschot hebben een partnerschap gesloten. Ashoka is s werelds grootste en oudste non-profit netwerkorganisatie gericht op het stimuleren van sociaal ondernemerschap. Door dit netwerk bijeen te brengen met dat van Van Lanschot kunnen we een concrete bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Zo ontstaan er voor betrokkenen nieuwe zakelijke kansen. We brengen vraag en aanbod van vermogen bij elkaar en bedenken eventueel financieringsstructuren, zodat sociaal ondernemers makkelijker toegang krijgen tot kapitaal. Hierbij zetten we de expertise van zowel medewerkers als klanten in.

12 Kunst als bron van inspiratie Het ondersteunen van kunst is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Van Lanschot. Als wealth manager vinden wij het van vitaal belang om welvaart en de betekenis van welzijn voor klanten te begrijpen. Daarbij gaat het om veel meer dan financiële waarde. Kunst is een belangrijke brandstof voor ons leven in emotionele en intellectuele zin. Het verrijkt ons leven niet alleen maar geeft ons ook een vorm om ons DNA over te dragen aan de volgende generatie. Maar bovenal vieren we met kunst alles wat het leven mooi maakt. Godefridus van Lanschot ( ) begon uit deze liefde voor kunst met de opbouw van de oudste bedrijfscollectie van Nederland. Deze heeft als doel om de veelzijdigheid en kwaliteit van de Nederlandse beeldende kunst te behouden en te tonen. Van Lanschot is sponsor van het Van Gogh Museum. Een unieke samenwerking tussen twee organisaties met een lange Nederlandse historie en verbondenheid met Brabant. Daarnaast sponsoren we de PAN, de belangrijkste nationale beurs voor kunst, antiek en design.

13 Over Van Lanschot Opgericht in 1737 door Cornelis van Lanschot en na negen generaties is Van Lanschot Bankiers nog steeds verbonden met de familie. Met ruim 275 jaar kennis en ervaring die we elke dag weer inzetten voor de uitdagingen waar u vandaag de dag voor staat. Van Lanschot in vogelvlucht 1. De oudste onafhankelijke bank van Nederland (sinds 1737) 2. Gespecialiseerde wealth manager 3. Gericht op opbouw en behoud van vermogen van onze klanten 4. Ruim 57 miljard aan toevertrouwd vermogen kantoren en ontvangstlocaties in Nederland, België en Zwitserland Soliditeit en stabiliteit voorop 1. Overzichtelijke kredietportefeuille 2. Beleggingsportefeuille met een laag risico 3. Relatief veel kapitaal ten opzichte van de omvang van de gehele balans 4. Credit ratings bevestigen solide profiel 5. Zeer ruime kapitaalbuffers Meer informatie op: corporate.vanlanschot.nl

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013 Strategische review 2013-2017 14 mei 2013 Samenvatting Duidelijke keuze voor positionering als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager Ons doel is behoud en opbouw van vermogen voor klanten Wij

Nadere informatie

SNS PROFIEL 2010 PROPE RTYFI NA NCE

SNS PROFIEL 2010 PROPE RTYFI NA NCE SNS PROPE RTYFI NA NCE 1 GEWOR TELDIN NEDER LAND SVAST GOED DE FEITEN SPREKEN VOOR ZICH. De Nederlandse vastgoedbranche heeft de afgelopen tijd een moeilijke periode doorgemaakt. De ergste economische

Nadere informatie

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei PERSBERICHT Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei Strategische keuze voor activiteiten gericht op behoud en opbouw van vermogen van klanten;

Nadere informatie

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Informatie ABN AMRO 0900-00 24 (lokaal tarief) Zakelijk beleggen www.abnamro.nl Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Volledig zelf beleggen Beleggen met advies van ABN AMRO Uw vermogen

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Private Banking. ten dienste van ondernemers. Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession

Private Banking. ten dienste van ondernemers. Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession Private Banking ten dienste van ondernemers Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession Private Banking ten dienste van ondernemers In elke fase van uw leven en dat van uw onderneming komt u dagelijks grote,

Nadere informatie

Beleggen bij Van Lanschot

Beleggen bij Van Lanschot 1 Beleggen bij Van Lanschot Beleggen bij Van Lanschot Uitgesproken persoonlijk U bent geïnteresseerd om te gaan beleggen bij Van Lanschot Bankiers. Wij vertellen u graag over onze aanpak. Geen bank is

Nadere informatie

FAMILY OFFICE & ESTATE PLANNING

FAMILY OFFICE & ESTATE PLANNING FAMILY OFFICE & ESTATE PLANNING Een must voor iedereen met vermogen en onroerend goed in Spanje. WAAROM FAMILY OFFICE? Family Office betreft een meer complete dienstverlening dan Estate Planning. Estate

Nadere informatie

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Vermogensbeheer met meerwaarde Een vermogen biedt de mogelijkheid om toekomstwensen te vervullen. Voor uzelf én voor de wereld. ASN Vermogensbeheer

Nadere informatie

Vastgoed en vastgoedfinancieringen

Vastgoed en vastgoedfinancieringen Vastgoed en vastgoedfinancieringen Dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen Syntrus Achmea Real Estate & Finance is dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen. Dankzij onze unieke

Nadere informatie

Vastgoed en vastgoedfinancieringen

Vastgoed en vastgoedfinancieringen Vastgoed en vastgoedfinancieringen Dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen is dé strategisch vastgoedpartner voor pensioenfondsen. Dankzij onze unieke combinatie van pensioenexpertise en vastgoedexpertise

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Clavis Vermogensbeheer Wij zorgen dat u het beste uit uw vermogen haalt

Clavis Vermogensbeheer Wij zorgen dat u het beste uit uw vermogen haalt Clavis Vermogensbeheer Wij zorgen dat u het beste uit uw vermogen haalt CLAVIS Vermogensstructurering Directievoering Trustdiensten Vermogensbeheer (Infra)structuur Vermogensplanning Transactiebegeleiding

Nadere informatie

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank.

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Een dynamische bank in een dynamische regio De Rabobank is één van de grootste financiële dienstverleners van

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank. 0 ING Bank

Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank. 0 ING Bank Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank 0 ING Bank Bedrijfsoverdracht Een zaak van gevoel en verstand 1 ING Bank Vormen van bedrijfsoverdracht Familie Persoon MBO Verkoop/ opvolging MBI

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

Onafhankelijk kwaliteitsadvies. Financiële planning, Pensioen / Hypotheek advies & Vermogensbegeleiding

Onafhankelijk kwaliteitsadvies. Financiële planning, Pensioen / Hypotheek advies & Vermogensbegeleiding op het gebied van: Financiële planning, Pensioen / Hypotheek advies & Vermogensbegeleiding Register Masters Financial Planning & Certified Financial Planner Financiële Planning, Pensioen en Vermogensbegeleiding.?

Nadere informatie

Beleggingsbeleid in de bedrijfsvoering

Beleggingsbeleid in de bedrijfsvoering De Handreiking Kwaliteit Beleggingsbeleid in de praktijk 26 maart 2015 Alex Poel Beleggingsbeleid in de bedrijfsvoering 1 Achtergrond 2 Dienstverleningsproces 3 Beleggingsbeleid 4 Handreiking beleggingsbeleid

Nadere informatie

Private Banking De essentie: een toekomst voor uw vermogen

Private Banking De essentie: een toekomst voor uw vermogen Private Banking De essentie: een toekomst voor uw vermogen NL samen naar de essentie 504452_DEXIA_tripyque_private_banking_NL.indd 3 11/19/10 8:44:20 AM Private Banking De essentie: een toekomst voor uw

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

Van familiebedrijf naar familiekapitaal Vóór en na de bedrijfsoverdracht

Van familiebedrijf naar familiekapitaal Vóór en na de bedrijfsoverdracht Objectief Onafhankelijk Overzichtelijk & ondernemend Van familiebedrijf naar familiekapitaal Vóór en na de bedrijfsoverdracht Praktijkdag: 'De Switch naar Advieskantoor' Bunnik, 18 november 2014 drsj.j.a.

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Mogen wij u helpen om uw financiële situatie te verbeteren? Een overzicht van onze dienstverlening aan u

Dienstverleningsdocument. Mogen wij u helpen om uw financiële situatie te verbeteren? Een overzicht van onze dienstverlening aan u Dienstverleningsdocument Mogen wij u helpen om uw financiële situatie te verbeteren? Een overzicht van onze dienstverlening aan u 1 Wie zijn wij? Persist Financial Planning is in 2010 opgericht en vindt

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Institutioneel beheer

Institutioneel beheer Institutioneel beheer volgens KBC. Een integrale benadering van uw institutioneel vermogen. Financiering Kasstromen Risico Marktstandaard Regelgeving Opbrengsten Kredieten Inkomen Volgens een duidelijke

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons vernomen.

Nadere informatie

Directe investeringen Investeren buiten traditionele financiële markten

Directe investeringen Investeren buiten traditionele financiële markten Directe investeringen Investeren buiten traditionele financiële markten CLAVIS Vermogensstructurering Directievoering Trustdiensten Vermogensbeheer (Infra)structuur Vermogensplanning Transactiebegeleiding

Nadere informatie

EFFECTENREChT. Ons Banking & Finance team: adviseert over compliance- en toezichtvraagstukken. Wij adviseren nationale en internationale

EFFECTENREChT. Ons Banking & Finance team: adviseert over compliance- en toezichtvraagstukken. Wij adviseren nationale en internationale & Banking & Finance Wij staan met ons Banking & Finance team nationale en internationale (financiële) ondernemingen van uiteenlopende aard en omvang bij. Wij bieden u specialistische up-to-date kennis

Nadere informatie

Vereniging van Vermogensbeheerders & - Adviseurs. 23 september 2014. Alex Poel. Beleggingsbeleid

Vereniging van Vermogensbeheerders & - Adviseurs. 23 september 2014. Alex Poel. Beleggingsbeleid Vereniging van Vermogensbeheerders & - Adviseurs 23 september 2014 Alex Poel Beleggingsbeleid 1 Achtergrond 2 Dienstverleningsproces 3 Beleggingsbeleid 4 VBA Discussion Paper 5 Kanttekeningen discussion

Nadere informatie

Deskundig advies, de mens centraal

Deskundig advies, de mens centraal Deskundig advies, de mens centraal Altijd een advies op maat Naast een gedegen advies op het gebied van accountancy, belastingen en ondernemerschap staat bij Reusen Advies altijd de mens centraal. Verwacht

Nadere informatie

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE delen gevoel vertrouwen gevonden avontuur genieten ONDERLINGE S-GRAVENHAGE Momenten vrienden verhuizen afscheid leven huwelijk samen 2 blijdschap verrassing Verzekerde groeikracht Iedereen hoopt op een

Nadere informatie

Beleggen bij Van Lanschot. Uitgesproken persoonlijk

Beleggen bij Van Lanschot. Uitgesproken persoonlijk Beleggen bij Van Lanschot Uitgesproken persoonlijk Inhoud U bent geïnteresseerd om te gaan beleggen bij Van Lanschot. Wij vertellen u graag over onze aanpak. Geen bank is zó gedreven om uw vermogen te

Nadere informatie

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 14 mei 2013

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 14 mei 2013 Algemene vergadering van Aandeelhouders 14 mei 2013 Agendapunt 2b Verslag van de Raad van Bestuur over 2012 2012 Highlights Groei client assets Client assets +5% naar 52,3 miljard Stijging assets under

Nadere informatie

RegioBank Doelbeleggen

RegioBank Doelbeleggen RegioBank Doelbeleggen Denkt u erover om te beleggen? En wilt u hierbij gemak en niet meer risico lopen dan bij u past? Dan is Doelbeleggen de oplossing voor u. Met Doelbeleggen beleggen onze experts uw

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Inleiding Onze risicoprofielen 1. Wat is een risicoprofiel? 2. Wat zijn vermogenscategorieën? 3. Welke risicoprofielen gebruiken wij? Uw risicoprofiel 4.

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

Dienstverlening zakelijk. De werkwijze van Zicht voor bedrijven, ZZP ers, stichtingen en verenigingen VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Dienstverlening zakelijk. De werkwijze van Zicht voor bedrijven, ZZP ers, stichtingen en verenigingen VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Dienstverlening zakelijk De werkwijze van Zicht voor bedrijven, ZZP ers, stichtingen en verenigingen VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Gelukkig ondernemen Gelukkig ondernemen is ondernemen

Nadere informatie

Family Office Services

Family Office Services www.switzerland-family-office.com/nl/family-office-services/ Family Office Services Een kwalitatief goede family office biedt een breed pallet aan diensten aan. Op deze pagina treft u een uitgebreid overzicht

Nadere informatie

Financiële planning Hoe wordt u de trusted advisor van uw cliënt? 29 september 2015 Ramón Wernsen MFP, CFP

Financiële planning Hoe wordt u de trusted advisor van uw cliënt? 29 september 2015 Ramón Wernsen MFP, CFP Financiële planning Hoe wordt u de trusted advisor van uw cliënt? 29 september 2015 Ramón Wernsen MFP, CFP PROGRAMMA Wat verwacht uw klant? Financiële planning en kenmerken Trusted advisor en kenmerken

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen

Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen Bedrijfsoverdracht of -aankoop Een eigen bedrijf is vaak een levenswerk. Maar er komt een moment dat u de touwtjes uit handen zult geven. Moeilijk? Soms.

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

ING, partner van familiale ondernemers

ING, partner van familiale ondernemers ING, partner van familiale ondernemers Familiebedrijven, de motor van de economie Leidt u een familiebedrijf? Familiebedrijven professionaliseren In België vertegenwoordigen familiebedrijven maar liefst

Nadere informatie

Private Banking. richting. uw beleggingsdoel. beleggen

Private Banking. richting. uw beleggingsdoel. beleggen Private Banking richting uw beleggingsdoel beleggen Inhoudsopgave 01_Wat u beweegt, geeft ons richting... 05 02_Passende oplossingen voor iedere belegger... 06 03_Vermogensbeheer: uw belegd vermogen in

Nadere informatie

Elke dag een uur voor uzelf

Elke dag een uur voor uzelf Elke dag een uur voor uzelf AEGON LevensloopRekening Elke dag een uur voor uzelf Eerder stoppen met werken? Een paar maanden er helemaal tussenuit? Of een tijdje minder werken? Dit is allemaal een stuk

Nadere informatie

ING Private Banking Het gaat om uw vermogen

ING Private Banking Het gaat om uw vermogen ING Private Banking Het gaat om uw vermogen ING Private Banking Het gaat om uw vermogen 3 De koers van uw vermogen 4 Beleggen bij ING Private Banking 6 Het gaat om uw vermogen U heeft een aanzienlijk vermogen

Nadere informatie

Over FOSS Family Office Advisory

Over FOSS Family Office Advisory The global family office expert Over FOSS Family Office Advisory Onze dienstverlening Zürich, Zwitserland Onderdeel van Over FOSS u FOSS Family Office Advisory is een onderdeel van de Wealth Planning afdeling

Nadere informatie

Familiebedrijfskunde is. inmiddels een volwassen. discipline en bevordert de. integratie van disciplines. uit verschillende terreinen

Familiebedrijfskunde is. inmiddels een volwassen. discipline en bevordert de. integratie van disciplines. uit verschillende terreinen Familiebedrijfskunde is inmiddels een volwassen discipline en bevordert de integratie van disciplines uit verschillende terreinen Financiële planning is een cruciale succes factor voor de continuïteit

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht binnen de familie Het proces van opvolging wordt vaak onderschat

Bedrijfsoverdracht binnen de familie Het proces van opvolging wordt vaak onderschat Voor een bedrijfsopvolging binnen de familie zijn er fiscale faciliteiten Bedrijfsoverdracht binnen de familie Het proces van opvolging wordt vaak onderschat Er komt een moment waarop u uw onderneming

Nadere informatie

ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U?

ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U? ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U? Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons

Nadere informatie

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 5 redenen om te kiezen voor Door u goed te leren kennen weten wij wat voor u belangrijk is, zeker als het om uw beleggingen gaat. Zo krijgt u echt advies dat bij u past. 1 Uw eigen beleggingsspecialist

Nadere informatie

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP!

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! ZÉKER LEVEN Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! Wilt u continu voordelig verzekerd zijn van het beste advies, slimme alerts en onze proactieve begeleiding? Informeer dan vrijblijvend naar onze

Nadere informatie

Beleggingsfondsen zijn voor u aantrekkelijk omdat

Beleggingsfondsen zijn voor u aantrekkelijk omdat Beleggingsfondsen zijn vergelijkbaar met vaten waarin het vermogen van vele beleggers wordt beheerd met als doel een goed rendement te behalen. Afhankelijk van de organisatie van het fonds wordt het vermogen

Nadere informatie

Kennisbijeenkomst Bedrijfsoverdracht. 16 mei 2013

Kennisbijeenkomst Bedrijfsoverdracht. 16 mei 2013 Kennisbijeenkomst Bedrijfsoverdracht 16 mei 2013 Van bedrijf naar kapitaal Vóór en na de bedrijfsoverdracht drsj.j.a. Knol, 06-8197 2288 Agenda 1. Verkoop klaar maken van uw onderneming 2. Bedrijf verkocht:

Nadere informatie

v_ Mogen wij u voorstellen aan

v_ Mogen wij u voorstellen aan Mogen wij u voorstellen aan 270 jaar bankervaring 1747 1807 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Bank Nagelmackers 1747 01/07/2002 Fusie Delta Lloyd Bank en Bank Nagelmackers

Nadere informatie

VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie

VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie Hoe SCHERP mag advies zijn? VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. Onze juridische adviezen geven scherp aan wat de grenzen van het speelveld

Nadere informatie

Strategisch Pensioenmanagement

Strategisch Pensioenmanagement Strategisch Pensioenmanagement Strategisch Pensioenmanagement is samenbrengen. Strategisch Pensioenmanagement De belangrijkste taak van Strategisch Pensioenmanagement is ervoor te zorgen dat u in control

Nadere informatie

Voor een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later

Voor een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later Vermogensbeheer Voor een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later Een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later. Dat is de belofte van uw pensioenfonds aan uw deelnemers. Verder gaan is nu zorgen voor

Nadere informatie

Inhoud. In het kort. Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht. Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen. Uw wens is ons startpunt

Inhoud. In het kort. Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht. Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen. Uw wens is ons startpunt VERMOGENS PLANNING Inhoud In het kort Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen Uw wens is ons startpunt Adequate vermogensplanning voor directeuren/grootaandeelhouders

Nadere informatie

AVONTUUR VRIENDEN GELUK LIEFDE VERTROUWEN GEVOEL LEVEN WONEN GEBOORTE

AVONTUUR VRIENDEN GELUK LIEFDE VERTROUWEN GEVOEL LEVEN WONEN GEBOORTE AVONTUUR VRIENDEN GELUK AFSCHEID SAMEN LIEFDE VERTROUWEN GLIMLACH VERHUIZEN GEVOEL LEVEN WONEN GEBOORTE BLIJDSCHAP FAMILIE O N D E R L I N G E s - G R A V E N H A G E M O M E N T E N GLIMLACH GELUK LIEFDE

Nadere informatie

hypotheken verzekeringen pensioenen

hypotheken verzekeringen pensioenen Dienstverleningsdocument Spaak Assurantiën Wie zijn wij? Wij zijn Spaak Assurantiën, uw adviseur in verzekeren. Wij zijn gevestigd in Groningen sinds 1958. Het is van oudsher een familiebedrijf, en dat

Nadere informatie

totaaladvies en persoonlijke aandacht

totaaladvies en persoonlijke aandacht totaaladvies en persoonlijke aandacht assurantiën makelaardij hypotheken financieel advies uw wensen Opnieuw beginnen in het huis van uw dromen. Financiële verplichtingen aangaan voor een periode van soms

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

Wij maken ondernemers. blij! finaforte.nl

Wij maken ondernemers. blij! finaforte.nl Wij maken ondernemers blij! finaforte.nl Wie zijn we? FinaForte is een gespecialiseerd adviesbureau voor ondernemers. Het is ons doel om het verschil te maken in de financiële branche door ons te specialiseren

Nadere informatie

Informatie over beleggingsbeleid particulier vermogensbeheer. 1) Op welke beleggingsovertuigingen baseert Index People haar dienstverlening?

Informatie over beleggingsbeleid particulier vermogensbeheer. 1) Op welke beleggingsovertuigingen baseert Index People haar dienstverlening? Informatie over beleggingsbeleid particulier vermogensbeheer 1) Op welke beleggingsovertuigingen baseert Index People haar dienstverlening? Welke principes vormen de basis voor het beleggingsbeleid en

Nadere informatie

Aan de basis van onze dienstverlening. ligt een transparant en duurzaam beleid. Hoe gaan we met onze klanten om?

Aan de basis van onze dienstverlening. ligt een transparant en duurzaam beleid. Hoe gaan we met onze klanten om? Because we care Onze missie is het realiseren van beleggingsdoelen voor onze klanten door het leveren van duurzame performance, service en advies. Verantwoord in alles wat we doen, blijven verrassen en

Nadere informatie

Meer klantwaarde en minder claimrisico door actief risicomanagement

Meer klantwaarde en minder claimrisico door actief risicomanagement Meer klantwaarde en minder claimrisico door actief risicomanagement Inhoud Introductie Marktontwikkelingen Nederland en buitenland Risico s definiëren, signaleren en communiceren Risicomanagement en toegevoegde

Nadere informatie

Verder gaan is elke stap zorgvuldig zetten.

Verder gaan is elke stap zorgvuldig zetten. Integrale aanpak Verder gaan is elke stap zorgvuldig zetten. Integrale aanpak Risicobeheersing staat aan de basis van elk beleggingsbeleid. Omdat het renterisico het belangrijkste risico voor pensioenfondsen

Nadere informatie

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

BIL België Samen met U, voor U.

BIL België Samen met U, voor U. NL private banking BIL België Samen met U, voor U. BELGIUM BIL België Samen met U, voor U. Als gerenommeerde en erkende speler in de zuiverste traditie van een echte Private Bank zet BIL België zich in

Nadere informatie

Een kijkje achter de schermen, kennismaken met een zesde zintuig

Een kijkje achter de schermen, kennismaken met een zesde zintuig Een kijkje achter de schermen, kennismaken met een zesde zintuig Onze dienstverlening in vogelvlucht Accountancy De toekomst begint met het heden. Actuele objectieve financiële informatie is daarom van

Nadere informatie

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Uw klant over beleggen Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Klantonderzoek Achtergrond onderzoek Onderzoek in de periode van 6 januari tot 16 januari 2017 Breed samengesteld panel uitgenodigd

Nadere informatie

Alles goed geregeld voor nu en straks

Alles goed geregeld voor nu en straks FINANCIEEL TOTAALPLAN Deze brochure is een uitgave van FDC Financieel Planners & Adviseurs (FDC). FDC heeft ruim 60 vestigingen door heel Nederland. Hiermee vormt FDC een landelijk netwerk van adviseurs

Nadere informatie

Grontmij Capital Consultants B.V. Onze klanten in control bij hun beleggingen in vastgoed en infrastructuur.

Grontmij Capital Consultants B.V. Onze klanten in control bij hun beleggingen in vastgoed en infrastructuur. Grontmij Capital Consultants B.V. Onze klanten in control bij hun beleggingen in vastgoed en infrastructuur. Grontmij N.V. 2 Opgericht in 1915 Missie: Leading Europa 350 kantoren 4 business lines Planning

Nadere informatie

Hoe wij waarde creëren

Hoe wij waarde creëren Hoe wij waarde creëren Onze impact gekwantificeerd 16 maart 2017 Achtergrond Maatschappelijke impact In ons jaarverslag hebben we onze maatschappelijke impact beknopt en schematisch weergegeven. Zie met

Nadere informatie

Onze relatie met u! Een goed gesprek over

Onze relatie met u! Een goed gesprek over Een goed gesprek over Onze relatie met u! Wij houden van ons vak. Ons vak is u te helpen bij het organiseren van uw financiële zekerheid. Daar praten we veel en graag met u over. In die gesprekken stellen

Nadere informatie

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN Banque de Luxembourg biedt u haar expertise aan op het gebied van vermogensbeheer. Door ons een

Nadere informatie

Distributie en Kapitalisatie. Argenta Fund of Funds

Distributie en Kapitalisatie. Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitalisatie is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

Factsheet. Nederlands Financieel Centrum voor Ondernemers B.V.

Factsheet. Nederlands Financieel Centrum voor Ondernemers B.V. Factsheet Nederlands Financieel Centrum voor Ondernemers B.V. Inleiding NFCO voor ziet in Nederland in een behoefte door voor de ondernemer een integraal financieel advies uit te brengen waarbij zakelijke

Nadere informatie

Inhoud. In het kort. Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht. Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen. Uw wens is ons startpunt

Inhoud. In het kort. Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht. Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen. Uw wens is ons startpunt VERMOGENS PLANNING Inhoud In het kort Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen Uw wens is ons startpunt Adequate vermogensplanning voor directeuren/grootaandeelhouders

Nadere informatie

ASSET MEASUREMENT DE BESTE SOFTWARE VOOR HIGH LEVEL ADVIES

ASSET MEASUREMENT DE BESTE SOFTWARE VOOR HIGH LEVEL ADVIES DE BESTE SOFTWARE VOOR HIGH LEVEL ADVIES WAAR ZIT HET VERDIENMODEL VOOR DE ADVISEUR? Vragen Q Wie geeft er beleggingsadvies? Waarom wel, waarom niet? Q Hoe maak je nu een beleggingskeuze? Q Welke toegevoegde

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrente komt tot uitkering verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrenteverzekering of lijfrenterekening komt binnenkort tot uitkering. Een mooi en belangrijk moment. Jaren geleden heeft

Nadere informatie

Onderdeel 1: Beleggingsbeleid

Onderdeel 1: Beleggingsbeleid Inleiding De AFM heeft de afgelopen jaren verschillende marktbrede onderzoeken naar de kwaliteit van de beleggingsdienstverlening uitgevoerd. Dit heeft onder andere geresulteerd in de publicatie van diverse

Nadere informatie

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het.

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe AMBITIEUS kun jij zijn? Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe confronterend kun jij zijn? Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Adviseren is soms ook confronteren. De kunst is om

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES ONDERZOEK NAAR VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES NOVEMBER 2014 Met dank aan: Naar aanleiding van het besluit van BlackRock om per 31 december 2014 de Funds of ishares op te heffen

Nadere informatie

Neem nu een kijkje in het leven van een. New Talent en ontdek of deze uitdagende. functie iets voor jou is!

Neem nu een kijkje in het leven van een. New Talent en ontdek of deze uitdagende. functie iets voor jou is! Neem nu een kijkje in het leven van een Neem nu een kijkje in het leven van een New Talent en ontdek of deze uitdagende New Talent en ontdek of deze uitdagende functie iets voor jou is! functie iets voor

Nadere informatie

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend Distributie en Kapitaliserend is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

BonnierVeraa: uw schatmeesters

BonnierVeraa: uw schatmeesters ve r z e k e r in g e n pe n s i o e ne n b e l a s tin g e n BonnierVeraa: uw schatmeesters Een schatmeester is de financieel vertrouwenspersoon van weleer, bekend om zijn specialisme en betrouwbaarheid.

Nadere informatie

De Advies-Check sessies #doelenhalen. Welkom

De Advies-Check sessies #doelenhalen. Welkom De Advies-Check sessies #doelenhalen Welkom Vermogensopbouw en beleggen. Doelen stellen, doelen halen. Even voorstellen Robert-John Thomson Sr. Accountmanager Intermediaire Effectendienstverlening NN Bank

Nadere informatie

BELEGGEN? BEREID U GOED VOOR

BELEGGEN? BEREID U GOED VOOR BELEGGEN? BEREID U GOED VOOR Heeft u plannen om te gaan beleggen? En overweegt u daarvoor een afspraak te maken met een vermogensbeheerder of heeft u dit al gedaan? Dan worden u bij het eerste gesprek

Nadere informatie