De slimste regelaars voor intelligente gebouwen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De slimste regelaars voor intelligente gebouwen"

Transcriptie

1 De slimste regelaars voor intelligente gebouwen Compri HX Comforte CX

2 Efficiënt gebouwbeheer Priva Building Intelligence ontwikkelt innovatieve technologie voor intelligente gebouwbeheersystemen die niets aan het toeval overlaten. Systemen van Priva zijn robuust, efficiënt en energiebesparend. In deze brochure maakt u kennis met het productenpakket Compri HX en Comforte CX. Compri HX, de centrale regelcomputer Het regeltechnische hart van uw gebouwbeheersysteem wordt gevormd door de Compri HX regelcomputer. De krachtige microprocessor, het ruim bemeten geheugen en de vele veiligheidsvoorzieningen staan garant voor een langdurige en betrouwbare werking. De embedded internettechnologie van de Compri HX biedt u browserbediening, rapportage van alarmen via en data-uitwisseling via XML. De regelcomputer benut daarbij bestaande communicatiemogelijkheden: via modems, via het bedrijfsnetwerk en zelfs via het wireless LAN. Comforte CX, de individuele ruimteregeling Wilt u meerdere ruimtes individueel regelen, dan is de Comforte CX de ultieme oplossing. Het is een compacte en snel te monteren regelunit die samen met de bedienunit Comset CX in de ruimte zelf wordt geplaatst. Met slimme regelstrategieën en een gebruikersvriendelijke bediening kan de Comset CX flexibel worden ingezet, in elke ruimte die individueel comfort vraagt. 100% Priva Top Control De regeltechniek en de bediensoftware voor de Compri HX en de Comforte CX worden geprogrammeerd, geconfigureerd en onderhouden met Priva Top Control. Priva Top Control is de complete softwarefamilie voor intelligent gebouwbeheer waarin applicaties nauw met elkaar en met de Priva regelcomputers samenwerken. Vanuit een geïntegreerde omgeving kunt u uw gebouw efficiënt onderhouden en beheren. Priva Top Control is gebaseerd op een breed assortiment van vrij configureerbare regelmodules en een krachtige en flexibele grafische programmeeromgeving. Het resultaat: installaties die goed zijn te onderhouden en die in vrijheid kunnen worden aanbesteed. Kortom, een garantie voor lage kosten gedurende de gehele levensduur (total cost of ownership). Kiezen voor de Priva Top Control hardware en software is kiezen voor meer vrijheid en meer zekerheid.

3 Voor elke netwerkomgeving De uitgebreide integratie-, communicatie- en netwerkmogelijkheden Altijd het juiste systeem De geïntegreerde producten van Priva Building Intelligence zijn de beste oplossing voor elke situatie. Een aantal voorbeelden uit de praktijk: Kantoren Regeling van de cv-installatie, de centrale luchtbehandelinginstallatie en verwarming, zonwering en verlichting per ruimte. Met de pc-applicatie TC Remote kan iedere medewerker zijn eigen werkklimaat instellen. De installatie wordt op afstand beheerd en onderhouden via een modemverbinding. Hotels Elke kamer wordt geregeld met de Comforte CX. Dankzij de koppeling met het hotelreserveringssysteem is de kamer al comfortabel op het moment van binnenkomst. Daarnaast kunnen uw gasten met de Comset CX hun eigen klimaat creëren. Ziekenhuizen Naast de centrale klimaatinstallaties wordt ook het klimaat in de operatiekamers perfect geregeld. De medewerkers van de technische dienst worden via het DECT telefoonnetwerk geïnformeerd en hebben dankzij de webserver-applicatie TC WebVision vanaf elke locatie toegang tot het regelsysteem. Winkelketens De verlichting wordt gestuurd, de temperatuur geregeld. Dankzij TC BACnet Router wordt via het al aanwezige netwerk, dat alle vestigingen met elkaar verbindt, de temperatuur in de koelvitrines centraal geregistreerd en bewaakt. Zo kan de productkwaliteit worden gegarandeerd. Congreshallen Als het gebouwbeheersysteem een storing signaleert, wordt deze met de alarm- en managementapplicatie TC ServeCenter doorgemeld via het oproepsysteem, GSM of naar technici. Via de ODBC- of XML-koppeling gaat er ook een melding naar het facilitymanagementsysteem. Daar worden de meldingen gearchiveerd en kunnen werkbonnen worden gegenereerd. Warmte- en koudeopslag in de bodem Priva Building Intelligence heeft de modules om 's winters koude op te slaan in de bodem en 's zomers warmte. Dankzij de databuffers van de Compri HX en TC History, de pc-applicatie voor lange termijn dataopslag, kunt u de verplichte registratie van energie- en waterverbruik eenvoudig realiseren.

4 Compri HX De krachtige regel computer De Compri HX is een hypermoderne, vrij programmeerbare regelcomputer voor het beheer van kleine tot zeer omvangrijke regeltechnische installaties. Slimme modulaire systeemopbouw De Compri HX regelcomputer is opgebouwd uit een basismodule, in- en uitgangsmodules en optioneel een grafische bedienunit. De basismodule wordt geselecteerd aan de hand van de totale hoeveelheid in- en uitgangen, de benodigde rekencapaciteit en de communicatiemogelijkheden. Daardoor is het systeem volledig af te stemmen op uw installatie. Snelle montage en korte servicetijden De geselecteerde modules worden eenvoudig op de DIN-rail geklikt, in elkaar geschoven en met behulp van steekbare connectoren aangesloten. Voor de adressering van de in- en uitgangsmodules zijn geen jumpers of dipswitches nodig, waardoor kostbare vergissingen worden voorkomen. Dankzij deze systeemopbouw zijn prefabtechnieken mogelijk en korte servicetijden gegarandeerd. Veldapparatuuronafhankelijk Vrijwel elke sensor of actuator kunt u aansluiten op de hoge resolutie en zeer nauwkeurige analoge in- en uitgangen. Voor de meest gangbare veld apparatuur zijn karakteristieken beschikbaar, maar met Priva Top Control kunt u ook eigen karakteristieken eenvoudig realiseren. Door toepassing van filterprogrammatuur hoeft u geen afgeschermde bekabeling te gebruiken. Bij renovatie levert dit flinke voordelen op doordat u bestaande bekabeling en sensoren kunt hergebruiken. Geïntegreerde interventie voor nood- en servicebediening Diverse uitgangsmodulen zijn voorzien van geïntegreerde interventie om te kunnen ingrijpen in de besturing. De interventie werkt onafhankelijk van de basismodule en heeft per module een eigen voedingsaansluiting. Hiermee kan deze op een noodspanningsvoorziening worden aangesloten. Er is geen gescheiden handbediening meer nodig, wat schakelkastruimte en montageuren bespaart. Bovendien is de stand van elke interventieschakelaar uit te lezen in de software, zodat deze na gebruik nooit vergeten kan worden. Overzichtelijke bediening De Compri HX Touchscreen is de bedienunit voor de Compri HX. Naast de automatisch gegenereerde installatie-bediening kunt u de bedienunit toepassen als gebruikersbediening. De gebruiker heeft hierdoor een volledig op maat gemaakte bediening. De Compri HX Touchscreen is leverbaar in kleur en monochroom voor opbouw- en paneelmontage. Beide uitvoeringen zijn voorzien van drie LED-lampjes en een buzzer. Aparte signaallampen op de schakelkastdeur zijn overbodig.

5 Communicatief en toekomstgericht Elke Compri HX is voorzien van meerdere RS232 en RS485 communicatiepoorten. De Compri HX 8E en de Compri HX 80E hebben daarnaast ethernetpoorten voor directe aansluiting op uw TCP/IP netwerk. Via deze poorten communiceert de Compri HX met de bediening op uw pc en dankzij de ingebouwde webserver zelfs direct met uw browser. In grotere gebouwbeheersystemen kunt u meerdere regelcomputers met elkaar in één netwerk verbinden, zodat ze perfect met elkaar samenwerken en gegevens uitwisselen. En via een modem of bedrijfsnetwerk kunnen servicetechnici worden opgeroepen via sms of . Gericht op de modernste protocollen Via universele protocollen zoals XML, BACnet, KNX/EIB, Echelon/LonMark, M-bus of Modbus kunt u apparatuur rechtstreeks op de Compri HX aansluiten. Ook meer productspecifieke koppelingen zijn mogelijk naar apparatuur van fabrikanten zoals Grundfos, Danfoss, Wilo, ABB, OnGuard, Biral of Micros-Fidelio. Ook de apparatuur van Priva Building Intelligence, zoals de bedienunit Comset HX of de regelunit Comforte CX, kunt u naadloos aansluiten. Zelfs koppelingen naar oudere generaties regelcomputers worden ondersteund. De Compri HX biedt u de zekerheid van continuïteit. Comset HX De flexibele bedienunit Met de Comset HX Touchscreen kunnen gebruikers variabelen uit Compri HX regelcomputers instellen en weergeven. De Comset HX heeft een modern design en is uitgerust met een hoge resolutie touchscreen (320x240). De Comset HX beschikt over drie LED-lampjes en een buzzer. Tijdens het configureren kunt u deze een vrij te kiezen functie toekennen. Met behulp van Priva s engineeringsapplicatie TC Select kunt u eenvoudig een gebruikersmenu configureren, geheel naar wens van de gebruiker. Door middel van een inlogmogelijkheid op meerdere niveaus kunt u verschillende rechten toekennen aan gebruikers. Deze en vele andere specificaties maken van de Comset HX de ideale bedienunit voor elke situatie. Compri HX veelvuldig in praktijk Een van de meest opvallende gebouwen in het hart van Rotterdam is het Beurs-World Trade Center. Het Beurs WTC is een mooi voorbeeld van een gebouw met zeer hoge eisen aan luchtbehandeling, koeling en verwarming voor m 2 ruimte, verdeeld over circa 250 bedrijven en 30 vergaderzalen. De regelaars van Priva hebben goed ingespeeld op bovengenoemde eisen. Een greep uit andere klanten met een klimaatregeling van Priva Building Intelligence: Van Gogh Museum te Amsterdam, RAI te Amsterdam, Centocor te Leiden, Eneco Energie te Rotterdam, RIVM te Bilthoven, Ned. Kanker Instituut NKI te Amsterdam, Spoorwegmuseum te Utrecht, ANWB Kantoor te Den Haag, IKEA te Delft en Haarlem, ASML te Veldhoven, Universiteit van Maastricht en het Brabants Museum te Den Bosch

6 Comforte CX Creëer uw eigen klimaat De Comforte CX is een compacte digitale regel unit voor ruimten zoals kantoren, spreekkamers, gevangeniscellen of hotelkamers. De innovatieve Comforte CX zorgt per ruimte voor een individueel en comfortabel klimaat om in te werken of te verblijven. Modulair, veilig en snel De Comforte CX is optimaal op zijn taken afgestemd met een modulaire opbouw, bestaande uit een basismodule, een voedingsmodule, verschillende uitgangsmodules en met een groot assortiment aan regelstrategieën, waaronder VAV-, fancoil- en koel-/klimaatplafonds. Door de compacte vormgeving en het doordachte gebruik van laagspanningconnectoren (Wieland GST18) kunt u de Comforte CX eenvoudig en snel in de ruimte boven het plafond monteren, zonder externe behuizing. Integratie van klimaat, verlichting en zonwering Naast de verwarming, de koeling en de ventilatie stuurt de Comforte CX ook de verlichting en de zonwering. Door deze integratie zijn regelingen beter op elkaar afgestemd en is het individuele comfort hoger. Daarbij is voor de bediening slechts één bedienunit nodig. Dat is overzichtelijk voor de gebruiker, ruimtebesparend en verlaagt de installatiekosten. BACnet verbindt de systemen De Comforte CX is een native BACnet Application Specific Controller (B-ASC) en communiceert via een CX-netwerk op basis van BACnet MS/TP met andere Comfortes en de Compri HX, de bovenliggende centrale regelcomputer. De voordelen van communicatieve ruimteregelunits zijn groot: u bespaart bijvoorbeeld op uw energiekosten, doordat een centrale veegpuls voorkomt dat installaties onnodig of extreem regelen. Een ander voordeel is de verhoging van het comfort door ruimten op een centraal vastgesteld tijdstip voor te verwarmen. Daarnaast biedt het netwerk u de mogelijkheid om centraal waarden uit te lezen, te archiveren en in te stellen. Doordat de Comfortes onderling kunnen communiceren zijn master/slaveregelingen te realiseren voor zowel klimaat, zonwering als verlichting. Eén unit, maximale toepassingsvrijheid De vele regelstrategieën in de Comforte CX zijn eenvoudig te activeren en te configureren. Daardoor kunt u één type regelunit inzetten voor een breed scala aan installatie-uitvoeringen. Via het CX-netwerk kunt u ook de systeemen regelsoftware wijzigen zodat u van nieuwe regeltechnische inzichten kunt profiteren.

7 Veel tevreden Comforte-gebruikers De Comforte CX vormt samen met de bijbehorende bedienunit Comset CX een flexibele regeling die even gemakkelijk kan worden toegepast in kleine kantoorpanden als in zeer omvangrijke gebouwencomplexen. Het gebouw van BDO Accountants & Adviseurs in Utrecht is voorzien van 175 flex-werkplekken. Naast deze vrije indeling biedt dit gebouw de mogelijkheid om het klimaat op elke werkplek via de pc individueel te regelen. Tevens kan het systeem de ventilatie, zonwering en verlichting individueel aansturen. Een greep uit andere klanten met een klimaatregeling van Priva Building Intelligence is: AGIS te Amersfoort, Ernst & Young te Rotterdam, Philips Campus WDX te Eindhoven, Renovatie voormalig ministerie van Onderwijs te Zoetermeer, Hoofdkantoor Essent te Den Bosch, Airport Hotel te Lijnden, Kantoor Benelux Staete Utrecht, Kantoor Holland Rail Consult Utrecht, Ahoy Rotterdam Rotterdam en Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. Comset CX Sterk in individueel comfort De fraai vormgegeven Comset CX is de slimme bedienunit waarmee de functies van de Comforte CX regelunit te benaderen zijn. Compact, toegankelijk en informerend Het overzichtelijke display en de robuuste toetsen met duidelijke symbolen tonen helder de functies en de status van de regelunit. De Comset CX is flexibel in te zetten, ook bij master/slave-installaties. Bovendien kunt u bij wijziging van de toepassing de toetsindeling aanpassen zodat u altijd correct geïnformeerd bent en de bediening logisch en comfortabel blijft. Met de Comset CX zet u uw klimaat op comfortabele wijze naar uw hand.

8 The art of having control U kiest voor vrijheid en zekerheid in gebouwbeheersystemen. U kiest voor systemen die even doordacht als betrouwbaar zijn. Systemen van Priva Building Intelligence. De regelcomputer Compri HX en de regelunit Comforte CX zijn de basis van uw intelligente gebouwbeheersysteem. Snelle realisatie, goed onderhoudbaar en altijd uitbreidbaar Veel vrijheid in de keuze van de veldapparatuur Geteste, efficiënte en energiezuinige regelingen met ingebouwde expertise Alle mogelijkheden voor bediening op locatie en beheer op afstand Eenvoudige integratie met andere installaties in uw gebouw Een open systeem, met standaardprotocollen om informatie uit te wisselen Gebaseerd op de modernste internettechnologie Priva Building Intelligence wordt ondersteund door een compleet netwerk van deskundige Priva-gecertificeerde installateurs, regeltechnische bedrijven en system integrators, verspreid over het land. Zij kennen de hard- en softwareproducten door en door. Daardoor kan Priva Building Intelligence u niet alleen maximale efficiency bieden, maar ook maximale zekerheid in kwaliteit en service. Priva is in de gebouwautomatisering en de tuinbouw vooruitstrevend op het gebied van klimaatbeheersing. Door volledige integratie van alle aspecten van het klimaat besparen we u kosten en creëren we optimale omgeving voor mens en plant. De integrale aanpak is onze kracht. Hoofdkantoor Priva B.V. Zijlweg 3 P.O. Box ZG DE LIER The Netherlands T +31 (0) F +31 (0) Priva Building Intelligence NV Rijnkaai ANTWERPEN Belgium T +32 (0) F +32 (0) Uw Priva partner: NL_012010

Compri HX. Productbeschrijving

Compri HX. Productbeschrijving Compri HX Productbeschrijving Contact Priva Zijlweg 3 2678 LC Postbus 18 2678 ZG De Lier Nederland T +31 (0)174 522 600 F +31 (0)174 522 700 www.priva.nl sales.building@priva.nl Priva Building Intelligence

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

voor vandaag en morgen

voor vandaag en morgen Technologie voor vandaag en morgen Onafhankelijke oplossingen voor gebouwgebonden installaties De Basis van Webeasy Technologie voor vandaag en morgen Webeasy levert open en onafhankelijke oplossingen

Nadere informatie

close to you Efficiënt gebouwbeheer Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming

close to you Efficiënt gebouwbeheer Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming Efficiënt gebouwbeheer Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming Het bieden van tastbare voordelen, dat is onze bedrijfsdoelstelling close to you 2 Oplossingen op maat CentraLine biedt oplossingen

Nadere informatie

Slimme en innovatieve oplossingen

Slimme en innovatieve oplossingen RegelVisie juni 2008, jaargang 28 Slimme en innovatieve oplossingen colofon Inhoudsopgave voorwoord Kansen genoeg Nu Nederland weer oranje is gekleurd, lijkt de prioriteit van ons werk even naar een tweede

Nadere informatie

VSK-Special januari. Energiebesparing én comfort met Honeywell VAKBEURS VOOR DE INSTALLATIEBRANCHE

VSK-Special januari. Energiebesparing én comfort met Honeywell VAKBEURS VOOR DE INSTALLATIEBRANCHE VSK-Special januari 2008 Energiebesparing én comfort met Honeywell VAKBEURS VOOR DE INSTALLATIEBRANCHE colofon Inhoudsopgave CV-eBEHEER 4 Vision platform 8 VSK-Special 2008 Oplage: 10.000 exemplaren Uitgegeven

Nadere informatie

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Beveco: sterk in systeemintegratie en regeltechniek BEVECO IS GESPECIALISEERD IN SYSTEEMINTEGRATIE TRAJECTEN EN VERZORGT DE COMPLETE REGELTECHNIEK

Nadere informatie

Release Top Control 6.6.1

Release Top Control 6.6.1 Release Top Control 6.6.1 What s New? De Priva Top Control software voor intelligent gebouwbeheer is voortdurend in ontwikkeling. De release van Top Control versie 6.6.1. maakt de Top Control softwarefamilie

Nadere informatie

WE RE BUILDING CONTROL

WE RE BUILDING CONTROL WE RE BUILDING CONTROL Gebouwen beheersen Bij gebouwen gaat het altijd om beheersing. Eén manier om alle installaties in uw gebouw te kunnen benaderen, besturen en beheren. Ongeacht welk merk. Ongeacht

Nadere informatie

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën

WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën WE CREATE NEW SOLUTIONS Producten en technologieën VOORWOORD Al jaren behoort Mitsubishi Electric Living Environment Systems tot de marktleidende aanbieders op het gebied van klimatisatietechnologie. De

Nadere informatie

In de groene versnelling

In de groene versnelling Performance oktober 2012, jaargang 12 In de groene versnelling Performance in de groene versnelling 06 08 12 14 18 Inhoud Colofon 06 De 3 P s van Honeywell Validation 08 LUMC, Kwaliteitborg voor cleanrooms

Nadere informatie

Satchwell Sigma en MicroNet. Gebouwautomatiseringsoplossingen

Satchwell Sigma en MicroNet. Gebouwautomatiseringsoplossingen Satchwell Sigma en MicroNet Gebouwautomatiseringsoplossingen Gebouwen Vliegvelden Ziekenhuizen Hotels Industrie Make the most of your energy Schneider Electric Schneider Electric, wereldwijde specialist

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

Multifunctionele klimaatsystemen

Multifunctionele klimaatsystemen City Multi VRF Multifunctionele klimaatsystemen hotel horeca kantoor bedrijf overheid instellingen sport recreatie onderwijs cultuur studio atelier Mitsubishi Electric met ClimateCare. Je voelt het verschil.

Nadere informatie

Avans Hogeschool gaat het veld in! Gratis webinars. Moderne inpakstraat met Unitronics. Unieke barcodescanners van Cognex

Avans Hogeschool gaat het veld in! Gratis webinars. Moderne inpakstraat met Unitronics. Unieke barcodescanners van Cognex zestiende jaargang vierde kwartaal 2014 Moderne inpakstraat met Unitronics Unieke barcodescanners van Cognex ISIC met 26 inch LED-marinemonitor Meet- en positioneringsoplossingen van Isotron Advantech

Nadere informatie

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control.

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control. MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit World leaders in process control. Nog betere controle met de nieuwe MC3-FRUIT Fruithandelaren willen hun producten geleverd hebben op

Nadere informatie

Het Isotron effect... Wij kleuren het plaatje voor u in. Extra pagina s boordevol applicaties en nieuws

Het Isotron effect... Wij kleuren het plaatje voor u in. Extra pagina s boordevol applicaties en nieuws dertiende jaargang tweede kwartaal 2011 Extra pagina s boordevol applicaties en nieuws Checker, uitbreiding Cognexpakket bij Isotron Systems Geen barcode te gek voor Dataman 500 Het Isotron effect... Wij

Nadere informatie

september 2012, jaargang 32 Energie besparen met behoud van comfort

september 2012, jaargang 32 Energie besparen met behoud van comfort RegelVisie magazine, september 2012, jaargang 32 Energie besparen met behoud van comfort ventilatieproducten - Ventilation - Energy Effciency - Service & Installation Friendly System Integration - Honeywell

Nadere informatie

Ascotel IntelliGate 150/300 De evolutieve communicatieserver

Ascotel IntelliGate 150/300 De evolutieve communicatieserver Ascotel IntelliGate 150/300 De evolutieve communicatieserver Richtingbepalende eisen voor een moderne communicatieoplossing De meeste ondernemingen zijn actief in een uiterst dynamische markt waar de concurrentie

Nadere informatie

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH #2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH Voor u ligt de productcatalogus van Priva. Deze catalogus geeft een overzicht van tuinbouw gerelateerde producten en diensten die Priva uw bedrijf

Nadere informatie

Audiovisuele & ICT Systeem Integratie + Hoogwaardige Ruimte-inrichting

Audiovisuele & ICT Systeem Integratie + Hoogwaardige Ruimte-inrichting Audiovisuele & ICT Systeem Integratie + Hoogwaardige Ruimte-inrichting Inhoudsopgave Introductie 4-9 Voorwoord 4 Divisies 4 BIS Concepten 6 Disciplines 8 Paketten 9 Maatwerkoplossingen 9 BIS Room Concepts

Nadere informatie

Isotron neemt voorsprong met UniStream TM : modulair, uitbreidbaar en efficiënt. Nieuw: Robuuste DNV-gecertificeerde computers en monitoren van ISIC

Isotron neemt voorsprong met UniStream TM : modulair, uitbreidbaar en efficiënt. Nieuw: Robuuste DNV-gecertificeerde computers en monitoren van ISIC zestiende jaargang eerste kwartaal 2014 Nieuw: Robuuste DNV-gecertificeerde computers en monitoren van ISIC Cognex op grote hoogte bij Enerpac Veiligheid op treinstations met Advantech Dag en nacht aktief

Nadere informatie

TELESPECTRUM SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE

TELESPECTRUM SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE TELESPECTRUM SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE ZAKELIJKE TELEFONIE SLIMME HET SUCCES VAN SLIMME ZAKELIJKE TELEFONIE Communicatie was, is en blijft de slagader van een onderneming. Het hebben van stabiele en betrouwbare

Nadere informatie

Hybride IP Telecommunicatie Systemen. De intelligente communicatieoplossing

Hybride IP Telecommunicatie Systemen. De intelligente communicatieoplossing Hybride IP Telecommunicatie Systemen De intelligente communicatieoplossing Het IP-Enabled KX- TDA Telecommunicatie Platform: Investeren in een telecommunicatiesysteem vereist inzicht in zakelijke communicatiebehoeften.

Nadere informatie

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX... YZ Intelligente gebouwen van begin tot eind KNX is de naam voor de wereldstandaard waarmee woningen en gebouwen worden bestuurd. In 1990

Nadere informatie

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX... YZ Intelligente gebouwen van begin tot eind KNX is de naam voor de wereldstandaard waarmee woningen en gebouwen worden bestuurd. In 1990

Nadere informatie

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK Netwerk Communicatie Platform KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen Netwerk Communicatie Platforms (NCP) zijn geavanceerde communicatie oplossingen die zijn ontworpen om ondernemingen

Nadere informatie

Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren

Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren Uw telefonische bereikbaarheid optimaal gegarandeerd Wanneer u voor de keuze staat een nieuwe telefonieoplossing

Nadere informatie

Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX

Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX Inhoudsopgave KNX en ABB i-bus KNX 4 Waar staat KNX voor? 5 Wat doet KNX? 6 ABB i-bus KNX 7 Energie-efficiëntie met ABB i-bus KNX 8 Hoe functioneert

Nadere informatie