Ontwerp een nieuwe Airline Kiosk!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontwerp een nieuwe Airline Kiosk!"

Transcriptie

1 Ontwerp een nieuwe Airline Kiosk! SPEED BATTLE! Prijzengeld: 5000,- Deadline: zondag 14 augustus 2011

2 Introductie IBM is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer, de allereerste PC. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de ICT-sector. IBM is 's werelds grootste IT-bedrijf met wereldwijd bijna werknemers en activiteiten in ruim 160 landen. Al meer dan 10 jaar op rij registreert IBM het wereldwijde recordaantal patenten door grote investeringen in (fundamentele) wetenschap en onderzoek. IBM is één van de grootste dienstverleners en technologiepartners in de airline branche en heeft een marktaandeel van 40% in de kioskbranche (aviation). IBM s Aviation Competence Center is gevestigd in Amsterdam en de productie-unit van de kiosks zit in Canada. Aanleiding Battle Customer experience wordt een steeds belangrijker thema in de vliegindustrie. Vliegvelden en vliegtuigmaatschappijen zijn momenteel dan ook hard bezig met het verbeteren en toekomstbestendig maken van alle producten en services die de beleving van de klant kunnen optimaliseren. Eén van de producten die een grote rol speelt in de reizigersbeleving is de zelfservice check-in kiosk op de luchthavens. Zelf-service kiosken kunnen de klanttevredenheid een boost geven doordat reizigers sneller en makkelijker kunnen inchecken, stoelen kunnen reserveren of veranderen en boarding passen kunnen printen. Kiosken kunnen er zo voor zorgen dat lange wachtrijen worden voorkomen en dat de benodigde ruimte voor het inchecken op de terminals wordt beperkt. Airline kiosken werden vroeger hoofdzakelijk gebruikt op luchthavens om in te checken voor vluchten en tickets te printen, maar met de huidige technologieën zijn er veel meer diensten die aan deze kiosken kunnen worden toegevoegd naast het primaire (check-in) proces. De nieuwe kioskdiensten zijn bijvoorbeeld het opvragen van vluchtinformatie, het aankopen van extra diensten zoals beenruimte of vervoersdiensten zoals treintickets, bioscoopkaartjes, het opvragen van bestemmings- en weersinformatie en het zoeken van vermiste bagage. IBM is één van de grootste producenten van deze airline kiosken en wil een nieuwe generatie kiosken gaan lanceren die meer kunnen dan de huidige check-in functie en die een bijdrage gaan leveren aan een optimale klantbeleving van reizigers. Maar hoe moet deze nieuwe kiosk er uit gaan zien? In deze Battle richten we ons op het design van de kiosk en vragen jou om een nieuw ontwerp te bedenken dat aansluit bij alle mogelijkheden van de airline kiosk en voor een geheel nieuwe klantbeleving zorgt! Stuur een ontwerp in voor de nieuwe generatie airline kiosken en wie weet zie je jouw ontwerp straks over de hele wereld terugkomen! Let op: het gaat hier specifiek om de vormgeving van de hardware van de kiosk en dus niet om de software.

3 Maak een ontwerp voor de nieuwe generatie Airline Kiosken van IBM! De Battle In deze Battle zijn wij op zoek naar een verfrissend design voor een gebruiksvriendelijke kiosk die een betrouwbare, uitnodigende en luxueuze uitstraling heeft en gemaakt kan worden tegen acceptabele kosten. Belangrijk hierbij is dat het ontwerp aansprekend is voor de gebruikers! Hoe moet de nieuwe generatie IBM kiosken eruit komen te zien? Welke vormen en contouren krijgt de nieuwe kiosk? Hoe breed, hoog wordt deze? En waar kunnen reizigers bijvoorbeeld hun paspoort invoeren of de gewenste tickets etc. uit de machine trekken, de chip- of pinfunctie vinden of het scherm om informatie van af te lezen? Kortom waar komen de verschillende functionele modules in het nieuwe design? In jouw ontwerp mag alles (qua vormgeving) veranderd worden, mits rekening wordt gehouden met de randvoorwaarden uit deze Battle. Maak een design dat uniek, maar toch ook simpel is en zich qua vormgeving en contouren onderscheidt van reguliere kiosken. De kiosk dient een verfrissende, creatieve, stijlvolle, uitnodigende en betrouwbare uitstraling te krijgen. Géén low cost imago! Denk ook na over de licht- en kleurverwijzingen aan de buitenkant (eventueel dynamisch) en de led verlichting zodat de gebruiker goed kan zien wat hij doet. Let op: De kiosk en haar verschillende componenten (printer, paspoortscanner etc.) dienen makkelijk en intuïtief in gebruik te zijn en toegankelijk voor alle volwassenen (groot en klein, links- en rechtshandig en ook volwassenen met een beperkte mobiliteit). Componenten dienen daarbij op een dusdanige manier verwerkt te zijn in het design dat ze vandalismebestendig zijn.

4 Werking van de huidige kiosk: Passagiers kunnen op de luchthaven of in hun hotel het paspoort onder de scanner houden van de kiosk of hun creditcard invoeren waarmee de applicatie op de kiosk opstart. Hier kan men de gewenste taal kiezen en bijvoorbeeld zijn stoel kiezen voor de vlucht die men reeds geboekt heeft. Additionele functionaliteit is bijvoorbeeld het kopen van extra beenruimte waarbij de passagier dan zijn pinpas/ creditcard moet swipen om voor deze dienst te betalen. Na afloop van de check-in heeft de passagier de mogelijkheid om een boardingpas te printen of op zijn telefoon te laden. Ook zal de passagier bij bepaalde airlines/airports zelf in de gelegenheid zijn om bagage etiketten te printen die hij zelf om zijn kofferhandvat kan plakken. IBM s huidige kiosk ontwerp Om een idee te krijgen hoe specifieke componenten zijn toegevoegd aan het huidige ontwerp van IBM s kiosk vind je onderstaand een afbeelding van de huidige kiosk. Dit ontwerp is enkel ter illustratie en is niet bedoeld om de creativiteit in te dammen! Het huidige model van de IBM kiosk is configureerbaar met verschillende modules: o Paspoort/ID lezer o Printer die boardingpassen, vouchers en coupons kan printen o Chip- en pinfunctie o Bagage etiket printer o Barcodescanner o Een Nearfield Commincation Reader/Sender (een plaat waar toegangspasjes van dichtbij gescand worden) o Camera o Een magneetstriplezer (voor creditcards en frequent flyer passen) o Een scherm In jouw design moeten alle bovenstaande modules verwerkt zijn, maar ook configureerbaar kunnen worden toegevoegd of weggelaten. 17 Touch Screen 1D & 2D Barcode Scanner Swipe Passport Reader Dip (Smart) Card Reader Thermal Printer Purse Shelf Countertop Kiosk Advertising Panel Bag Tag Printer Free Standing Kiosk

5 In je ontwerp kun je verder nog nadenken hoe je potentiële extra functionaliteiten kunt verwerken in jouw nieuwe design. Voorbeelden hiervan (ter inspiratie) zijn: haakjes voor handbagage of een plek om een klein tasje op te zetten. de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk van één kiosk gebruik te maken, m.b.v. meerdere schermen. de mogelijkheid om onderscheid te bieden in gebruik en machinereactie voor verschillende doelgroepen zoals economy class, business class passagiers of gold members. de mogelijkheid om een module toe te voegen voor biometrische herkenning. de mogelijkheid om een webcam als hulpfunctie toe te voegen. de mogelijkheid om een tablet/ipad functie te integreren in de kiosk. Let op: dit is puur ter inspiratie en géén vereiste! Ter inspiratie adviseren wij je verder om een kijkje te nemen in de filmpjes over airline kiosken op youtube:

6 Houd bij de uitwerking van je concept rekening met de volgende randvoorwaarden: Wij zijn niet zozeer op zoek naar nieuwe functionaliteiten voor de huidige kiosk, maar naar het meest aansprekende ontwerp voor de gebruiker. Het nieuwe kiosk design moet per vliegtuigmaatschappij/luchthaven een andere kleur of logo kunnen krijgen. Branding moet dus mogelijk zijn. De kiosk moet op luchthavens geplaatst kunnen worden, maar bijvoorbeeld ook in hotel lobbies of op treinstations. Het nieuwe ontwerp voor de airline kiosk moet geproduceerd kunnen worden tegen acceptabele kosten. Een gouden kiosk is dus niet wenselijk. De kiosk dient mobiel/makkelijk verplaatsbaar te zijn. Probeer jouw design zo compact mogelijk te maken en de grootte en het gewicht zoveel mogelijk te beperken zodat zo min mogelijk van de dure ruimten op luchthavens benodigd is. (Dit mag echter niet ten koste te gaan van de robuustheid!) De kiosk dient robuust, waterbestendig, brandveilig en vandalismebestendig te zijn. De kiosk moet qua vormgeving gebruiksvriendelijk zijn. Een te klein scherm of een zeer lage montage van de print module is dus bijvoorbeeld niet wenselijk. Een plank waar iemand zijn handtas veilig neerkan zetten zou bijvoorbeeld weer wel zorgen voor extra gebruiksvriendelijkheid. Er moet een voldoende mate van privacy gecreëerd kunnen worden voor de gebruiker in geval van financiële transacties. Er dient een slot op de kiosken te zitten die de ingang/toegang tot de software van de verschillende componenten en bijvoorbeeld het printpapier blokkeert voor onbevoegden. Beheerders dienen daarentegen met een sleutel wel makkelijk toegang te hebben tot dit compartiment. Om veilig gebruik van de kiosk te garanderen mag het namelijk niet mogelijk zijn om in te breken en componenten of software te hacken. Ook dient de toegang tot de software van deze componenten (en bijvoorbeeld het printpapier) met een slot te kunnen worden afgesloten. Functionele eisen: de eerder genoemde functionaliteiten/modules moeten allen modulair in het ontwerp vertegenwoordigd zijn. Het moet daarbij mogelijk zijn om een kiosk met of zonder bepaalde modules te bestellen. Bijvoorbeeld wel of geen barcodelezer, wel of geen printer of een ander type scherm. Ook is het belangrijk dat het printpapier makkelijk vervangen kan worden door de luchtvaartmaatschappij. Jouw ontwerp van de staande kiosk moet aangepast kunnen worden naar een tafelmodel (voor het huidige tafelmodel wordt de countertop van het staande model los op (bijvoorbeeld) een gewone tafel geplaatst). N.B. Duurzame, energiezuinige en milieuvriendelijke ontwerpen zijn een pré! N.B. Check even de filmpjes op You Tube over airline kiosks om te begrijpen hoe deze werken en welke componenten er mogelijk zijn.

7 Jouw Concept (max. 5A4) Maak een echt verfrissend ontwerp voor de nieuwe generatie airline kiosken van IBM dat een betrouwbare, uitnodigende en luxueuze uitstraling heeft, gebruiksvriendelijk is en gemaakt kan worden tegen acceptabele kosten. N.B. Wij zijn op zoek naar het meest aansprekende kioskontwerp voor de gebruiker! 1. Maak minimaal 1 duidelijke tekening/ontwerp a. Voor de vrijstaande kiosk b. (optioneel) 1 ontwerp voor een tafelmodel (hoeft niet!) 2. Geef een duidelijke omschrijving van jouw ontwerp met: a. Een duidelijke uitleg hoe de randvoorwaarden en de product requirements vertaald zijn in jouw ontwerp. b. Waar de verschillende modules/componenten zich precies in de kiosk bevinden. c. Lijst van technische specificaties (gewicht, grootte, materiaalgebruik, etc..). d. (optioneel) grove inschatting van de productiekosten (is niet noodzakelijk maar wordt wel gewaardeerd!). N.B. IBM ontvangt de beschrijving van jouw ontwerp bij voorkeur in het Engels (concepten worden namelijk doorgestuurd naar de productieafdeling in Canada)! Nederlandse presentaties worden overigens niet uitgesloten van deelname. IBM heeft de intentie om de beste 5 inzenders uit te nodigen om een gedetailleerde presentatie te komen geven en vervolgens samen met één van deze winnaars verder te werken aan de uitwerking van het nieuwe ontwerp in een volgende fase.

8 Check voordat je begint de lijst met randvoorwaarden! Houd bij het uitwerken van je concept rekening met de volgende voorwaarden: Je concept mag maximaal 5 A4 beslaan. Wanneer je dit aantal overschrijdt, zullen er punten in mindering worden gebracht. Je concept bestaat uit één bestand (PDF). Het bestand is maximaal 10 MB groot. Grotere bestanden kunnen niet worden geupload. LET OP! Om te voorkomen dat onderdelen van je concept wegvallen bij het printen van je concept, dien je je concept als PDF bestand te uploaden. Wanneer je geen PDF converter hebt, kun je via de volgende link een gratis PDF converter downloaden: &subj=dl&tag=button Ontwerpen, schetsen, afbeeldingen en/of andere visualisaties om je idee te verduidelijken dienen in je concept verwerkt te worden. Het is niet toegestaan om persoonlijke gegevens zoals naam en studiegegevens in je concept te verwerken. Het concept wordt automatisch voorzien van een unieke code en een digitale tijdstempel. Concepten die wel persoonlijke gegevens bevatten, kunnen worden uitgesloten van het winnen van prijzengeld. Beoordelingscriteria Wij zullen het concept op de volgende criteria beoordelen: Originaliteit en uitstraling. Verwacht resultaat: de mate waarin het concept bijdraagt aan de klantbeleving. Haalbaarheid: o De maakbaarheid en robuustheid van het ontwerp. o Eenvoud van het concept qua productie. o De kosten. o De mate waarin de verschillende componenten/functionaliteiten in het ontwerp modulair toe te voegen of weg te laten zijn. Professionaliteit: o De duidelijkheid van het ontwerp zelf (de tekening). o De concreetheid/diepgang van de uitwerking/presentatie bij het ontwerp.

9 Voorwaarden, spelregels en prijzengeld Je kunt uitsluitend via de website van Batte of Concepts aan deze IBM Battle deelnemen. Jouw concept moet voor de deadline op de website van Battle of Concepts worden geupload. Concepten die niet via de website van Battle of Concepts worden geupload worden niet doorgestuurd en maken geen kans op prijzengeld. Nadat je een concept hebt ingezonden is het niet mogelijk om deze te vervangen en/of aan te passen. Let er dus goed op dat je het juiste bestand uploadt. Om je concept te kunnen uploaden moet je eerst een Battle account aanmaken. Maak op tijd een account aan zodat je voldoende tijd hebt om je concept te uploaden. Je concept dient uiterlijk 14 augustus te zijn ontvangen. Na de deadline worden er geen concepten meer toegevoegd. Met de inzending van je concept ga je akkoord met de op dat moment geldende algemene voorwaarden: Ook ga je er mee akkoord dat jouw concept na inzending de CC0 licentie van Creative Commons krijgt toegewezen. Hiermee stel je jouw concept beschikbaar aan IBM door afstand te doen van al je rechten op het werk in de zin van het auteursrecht en alle andere aanverwante of naburige rechten die je op het werk hebt. Met een CC0 licentie kan jouw concept door IBM voor alle doeleinden gebruikt worden en naamsvermelding kan daarbij niet geëist worden. Meer informatie: Met je inzending ga je ermee akkoord dat model, auteurs -en eventuele merkrechten van de winnende concepten worden overgedragen aan IBM. Het intellectueel eigendom zal uitsluitend aan IBM toebehoren. Ook ga je met jouw inzending akkoord met geheimhouding van jouw inzending tot 31 December Jouw idee mag enkel gedeeld worden met Battle of Concepts en IBM. Deelnemers die hun inzending delen met andere partijen worden uitgesloten van prijzengeld. Je krijgt direct een bevestiging van Battle of Concepts als je concept succesvol is verzonden. Wanneer je niet direct een bevestiging ontvangt, is je concept niet goed ontvangen en zal niet worden verwerkt. Je dient dan zo snel mogelijk, en uiterlijk vóór de deadline van de Battle, een mail te sturen naar Na de deadline van de Battle kunnen geen concepten meer worden toegevoegd. De Battle is exclusief voor studenten (HBO en WO t/m 30 jaar) en Young Professionals (afgestudeerd HBO en WO t/m 30 jaar). Je concept wordt anoniem doorgestuurd zodat kan worden uitgesloten dat de jury bepaalde deelnemers zou kunnen voortrekken. Het is niet toegestaan om persoonlijke gegevens zoals naam en studiegegevens in je concept te verwerken. Je concept wordt automatisch voorzien van een unieke code en een digitale tijdstempel. Concepten die wel over persoonlijke gegevens beschikken kunnen worden uitgesloten voor het winnen van prijzengeld. Het prijzengeld is in totaal euro en wordt verdeeld volgens de standaardverdeelsleutel: - 1e prijs euro - 2e prijs 750 euro - 3e prijs 350 euro - nrs. 4 t/m 10 prijs 200 euro - nrs. 11 t/m 20 prijs 100 euro Er kan niet over de uitslag van deze Battle worden gecorrespondeerd. Deelnemers kunnen ook in groepjes meedoen. Er is een hoofddeelnemer aan wie het prijzengeld wordt uitgekeerd. De punten worden gelijkmatig verdeeld over de groepsleden. Alle groepsleden dienen zich in te schrijven i.v.m. uitnodigingen voor een eventuele prijsuitreiking/brainstormsessie. De uitslag van de Battle zal vier weken na de uiterste inzenddatum bekend worden gemaakt op de website. Het prijzengeld zal uiterlijk twee weken na de bekendmaking van de uitslag aan de winnaars worden uitgekeerd.

Bedenk en/of ontwerp een unieke traplift die meer betekent voor gebruikers.

Bedenk en/of ontwerp een unieke traplift die meer betekent voor gebruikers. Bedenk en/of ontwerp een unieke traplift die meer betekent voor gebruikers. Prijzengeld: 4000,- Deadline: zondag 4 september 2011 Introductie Handicare Stairlifts(onderdeel van Handicare Group) is een

Nadere informatie

Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken?

Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 24 april 2010 Battle Type: Private Introductie Media Markt heeft meer dan

Nadere informatie

Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen?

Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen? Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen? Prijzengeld: 5000,- Deadline: zondag 11 september 2011 Introductie Als coöperatieve bank staat de Rabobank al meer dan

Nadere informatie

Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals.

Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals. Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals. Deadline: 12 december 2010 Prijzengeld: 5.000,- euro Battle type: Introductie Euroforum is marktleider in het ontwikkelen van congressen,

Nadere informatie

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren?

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 14 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten

Nadere informatie

//Bedenk een ludieke actie voor de beveiligingscampagne

//Bedenk een ludieke actie voor de beveiligingscampagne //Bedenk een ludieke actie voor de beveiligingscampagne CYBERSAVE YOURSELF// Prijzengeld SURFnet Battle: Deadline: 31 januari 2010 5.000,- Over SURFnet SURFnet ontwikkelt en exploiteert innovatieve diensten

Nadere informatie

Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering

Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering www.gezondheidsnet.rnews.be Prijzengeld: 5000,- Deadline: zondag 20 juni 2010 Battle type: Introductie

Nadere informatie

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen?

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 21 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract.

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract. Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009 My first energy contract. Inleiding Nuon produceert, levert en handelt in (duurzame) energie. Ook bieden we aanvullende diensten en technische innovaties. Daarnaast

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

Vind jij pensioen een saai onderwerp? Maak het interessant!

Vind jij pensioen een saai onderwerp? Maak het interessant! Vind jij pensioen een saai onderwerp? Maak het interessant! Op vrijdag 25 mei worden de kanshebbers op een top 3 plek uitgenodigd om hun concept te komen pitchen voor de Battle jury. Op basis van deze

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle. Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet?

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle. Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet? Introductie Stedin is als netbeheerder verantwoordelijk voor een veilig

Nadere informatie

Met welk aanbod willen alle jongeren ZEKUR zijn?

Met welk aanbod willen alle jongeren ZEKUR zijn? Met welk aanbod willen alle jongeren ZEKUR zijn? Startdatum: 9 januari 2009 Deadline: 22 februari 2009 Prijzengeld: 5.000,- Introductie ZEKUR ZEKUR is in januari 2007 door Univé-VGZ-IZA-Trias op de markt

Nadere informatie

Hoe kunnen we risico s beter voorspellen?

Hoe kunnen we risico s beter voorspellen? Hoe kunnen we risico s beter voorspellen? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 2 november 2014 Battle type: Premium Battle Introductie ABZ (onderdeel van Solera) is de IT-dienstverlener op het gebied van schade,

Nadere informatie

Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant!

Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant! Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant! Prijzengeld: 1.000,- Deadline: 21 april 2013 Battle type: Brainstorm Battle Introductie Yourzine helpt merken en organisaties bij het

Nadere informatie

BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal

BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal neem me niet in de maling! Totaal prijzengeld: 15.000 EURO 1e ronde: 5.000 euro verdeeld over de 20 winnaars 5.000 euro verdeeld over de 3 studieverenigingen

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 9 juni 2013 Battle type: Premium Battle. Bedenk een slimme marketing actie voor Nuon!

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 9 juni 2013 Battle type: Premium Battle. Bedenk een slimme marketing actie voor Nuon! Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 9 juni 2013 Battle type: Premium Battle Bedenk een slimme marketing actie voor Nuon! Introductie Nuon, onderdeel van Vattenfall, is een energieonderneming die elektriciteit,

Nadere informatie

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Gen e r a l i Bat t l e Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Generali Battle Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten. Generali Battle Inleiding Generali Generali

Nadere informatie

Met welk inspirerend initiatief overtuig je het bedrijfsleven om te investeren in het oplossen van de water en sanitatie problematiek?

Met welk inspirerend initiatief overtuig je het bedrijfsleven om te investeren in het oplossen van de water en sanitatie problematiek? Met welk inspirerend initiatief overtuig je het bedrijfsleven om te investeren in het oplossen van de water en sanitatie problematiek? Deadline: 28 februari 2010 Prijzengeld: 5000,Extra prijs: De kans

Nadere informatie

Closed Books Challenge Gezocht: Out-of-the-box oplossingen voor Closed Books problematiek.

Closed Books Challenge Gezocht: Out-of-the-box oplossingen voor Closed Books problematiek. Closed Books Challenge Gezocht: Out-of-the-box oplossingen voor Closed Books problematiek. Deadline: 15 november 2015 Totale prijzengeld: 4.000,- Meerdere inzendingen per deelnemer/team zijn toegestaan.

Nadere informatie

Stop Child Labour Challenge. Powered by

Stop Child Labour Challenge. Powered by Stop Child Labour Challenge Powered by Stop Child Labour Challenge Challenge: Bedenk een actie waardoor bedrijven open communiceren over kinderarbeid Deadline: 15 februari 2015 Prijzen: 1e prijs: Fairphone

Nadere informatie

Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s. Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt?

Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s. Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt? Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt? Pri j z e n g e l d: 5.000,- Sl u i t i n g s d at

Nadere informatie

Onderdeel VO-scholenprogramma Utrecht fietst! Inzenden concepten: 20 april t/m 21 juni 2015 Finale en prijsuitreiking: 27 juni 2015etoekomsteruit?

Onderdeel VO-scholenprogramma Utrecht fietst! Inzenden concepten: 20 april t/m 21 juni 2015 Finale en prijsuitreiking: 27 juni 2015etoekomsteruit? 1 Onderdeel VO-scholenprogramma Utrecht fietst! Inzenden concepten: 20 april t/m 21 juni 2015 Finale en prijsuitreiking: 27 juni 2015etoekomsteruit? Het fietsen van de toekomst "Hoe kunnen we fietsen in

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011

Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011 Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011 Beste lezer, In dit E-book vindt u een aantal van de gepubliceerde artikelen van SEOcenter.nl uit het jaar 2010. Deze artikelen zijn op logische

Nadere informatie

#02 Design. Print. Eat!

#02 Design. Print. Eat! 4955 STP] EurekaCUP omslagen DEF_Opmaak 1 30-01-13 14:20 Pagina 2 #02 Design. Print. Eat! #01. The Whole Package (leerjaar 1) LEGO Education is onderdeel van de LEGO Group, de ont wik - ke laar en producent

Nadere informatie

Facebookhandleiding. Guide to facebook

Facebookhandleiding. Guide to facebook Facebookhandleiding TaggenNieuwsoverzichtBerichtenEvenementenMaakEenPaginaVindIkLeukReagerenDelenFotosTaggenNieuwsoverzichtBerichtenEvenementenMaakEenPaginaVindIkLe TaggedConnectNewsFeedMassagesEventsCreateAPagePostsLikeCommentSharePhotosPostTaggedConnectNewsFeedMassagesEventsCreateAPagePostsLikeComment

Nadere informatie

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook.

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook. 2 Joomla ebook Bouw zelf een professionele website Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook

Nadere informatie

Ondersteuning op open source software

Ondersteuning op open source software Ondersteuning op open source software oktober 2007 OSOSS Tekst en opmaak: Daniël Vijge Stichting ICTU OSOSS (Open Source als Onderdeel van uw Software Strategie) Wilhelmina van Pruisenweg 104 Postbus 84011

Nadere informatie