30 OKI en Albert Davenschot. Oktober 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "30 OKI 2008. en Albert Davenschot. Oktober 2008"

Transcriptie

1 VAN QVERUUSEL 30 OKI 2008 a.d. Routing Bijl.: Oktober 2008 te Hilde en Albert Davenschot In van: Tel of Postbankreknr K.v.K.numiner:

2 Eind rapport enquete Jacobsgat dd 26 oktober deelnemers hebben gereageerd op de enquete van Heino-online zie htt K^ voor enquete (nieuwe aanmeldingen warden niet meer meegenomen) Redcn enqiiete* Begin mei 2008 was het uitzonderlijk warm weer en vooral de oudere jeugd trok massaal richting Wijthemenerplas (nabij Zwolle) om daar te gaan recreeren. Op onze vraag waarom zij niet naar de Tippe gingen kwamen verschillende antwoorden. Antwoorden zoals: de Tippe is toeh voor gezinnen en kleine kinderen, chloorwater, de beperkte openingstijden, maar vooral dat het Jacobsgat niet open was, hier zwom je vroeger nog in de natuur en met oevers waar nog niet alles zo is aangelegd. De avondvierdaagse van Heino Hep het afgelopen jaar langs het Jaeobsgat. Vele mensen gaven toen aan dat zij voor ongeveer 10 jaar terug nog gezwommen hadden in het Jacobsgat en gaven aan dat het op last van de eigenaar Co Besselsen opeens dicht moest. Niemand begreep eigenlijk goed waarom. Nu weten wij dat het bestemmingsplan toen gewijzigd is door de gemeente en dat de eigenaar van het Jacobsgat deze plas enkel nog mocht openstellen voor bezoekers van het nabij gelegen Summercamp. Tevens is ons bekend dat de eigenaar de poort van het Jacobsgat zo weer opengooit voor alle bezoekers, mits hij hier toestemming voor krijgt. Volgend jaar komt het nieuwe bestemmingsplan buitengebied weer aan de orde, waarin een eventuele openstelling voor alle inwoners of bezoekers van Salland mooi meegenomen kan worden. De derde en laatste reden was wel de opmerking van voormalige burgemeester van Veen, hij gaf aan bij zijn afscheidsrede als burgervader dat Raalte maar een natuurplas kende en wel in Luttenberg. Wij hebben er ook een al is die niet meer toegankelijk voor iedereen. Heino werd hier even vergeten en dat willen wij niet. Bovenstaande gaf voor ons Heino-online de aanleiding om deze enquete te houden en zo mee te werken om een duidelijk beeld te schetsen van hoe de burger nu denkt over het Jacobsgat.

3 We hebben vooraf een klein overleg gehad met de eigenaar Co Besselsen om daadwerkelijk te horen of hij hier mee eens was. Er bleek geen bezwaar tegen deze enquete te zijn. Hij noch zijn zoon Martijn Besselsen, onder wiens beheer het Summercamp op dit moment is, hebben zich bemoeid met de vraagstelling en zij krijgen de uitslag gelijk met u te horen. Gegevens Jacobsgat. Het huidige bestemmingsplan geeft aan dat enkel de bezoekers van het Summercamp (Jong volwassenen tot 21 jaar) toegang hebben tot het Jacobsgat. Het Summercamp ligt op loopafstand van het Jacobsgat en is open vanaf ongeveer april tot en met oktober. De ondergronden van het Jacobsgat is in prive eigendom van Co Besselsen hij was voorheen ook beheerder van stichting het Summercamp. De stichting bemoeit zich met de exploitatie van het Jacobsgat en het terrein erom heen. Het Jacobsgat ligt aan de Woolthuisweg, het zwemwater wordt elke maand gecontroleerd en de plas is voorzien van sanitair (wasbakken, toiletten en douches) welke via drukriolering zijn aangesloten op het gemeentelijk riool. Er komt dus geen viezigheid via een zakput in het zwemwater en de badgasten kunnen schoon naar huis. Ontstaan Jacobsgat Het Jacobsgat is vernoemd naar Jacobus Overesch, hij was vroeger eigenaar van deze gronden en had het zand hiervan verkocht aan de spoorwegen voor de bouw van het NS station te Zwolle. Omdat er meer afgegraven werd dan hij kon vermoeden ontstond er een plas. Het was eerst hoge grond en door de afgraving werd het opeens waardeloze grond. Een kleine misrekening van Jacobus vandaar de benaming Jacobsgat dat later door de gemeente in de stukken werd verbasterd naar Japiksgat.

4 Ligging Jacobsgat, Via Google is het beste te zien waar het Jacobsgat nu precies ligt, hoe ver het ligt vanaf Heinodorp, het station en het Summercamp. Via het centrum van het dorp is het ongeveer 10 minuten fietsen of 20 minuten lopen. Het Jacobsgat is goed bereikbaar voor bewoners van de nieuwbouw van Heino, maar ook voor mensen vanuit Lierderholthuis, de Elshof en vanuit Raalte. Het terrein is ongeveer 5.5 hectare groot waarvan 2.5 hectare water. Het Jacobsgat kent een grote plas met wat kleine watertjes erom heen die verbonden zijn met de plas.

5 Uitslag eaqiiete op Heine-online Vraag 1 Moet het Jacobsgat open voor iedereen? a Geen mening 2% Ja 121 Nee Geen mening 6 3 Vraag 2 Als het Jacobsgat opengesteld wordt, vindt u dat er dan het gehele jaar gerecreeerd moet kunnen worden? Ja 112 Nee 13 Geen mening 5 D Geen mening 4%

6 Vraag 3 Ziet u in de openstelling van het Jacobsgat een aanvulling op het zwembad de Tippe? Ja 98 Nee 26 Geen mening 6 a Geen mening 5% Conciliate De enquete heeft een kleine 8 weken op internet gestaan en we ontvingen totaal 130 reacties. De meeste reacties golden voor het hele gezin en ongeveer 15 % was afkomstig van individuele personen. Totaal gaven 70 mensen op alle drie vragen het antwoord ja Wie bij vraag 1 nee zei, gaf ook bij de overige vragen nee aan. De rest van de scores varieerden, maar het antwoord op de eerst vraag was steeds Ja op zes reacties na en drie mensen die duidelijk geen mening hierover hadden. In de cirkelgrafiek zijn de percentages afgerond op gehele getallen. De uitkomst van de enquete vormde eigenlijk geen verrassing maar bevestigde de eerder opgevangen signalen dat de bewoners van Heino en omgeving graag willen dat het Jacobsgat weer voor iedereen toegankelijk gesteld wordt. Naar aanleiding van de enquete werden we zelf menig keer op straat of bij een activiteit aangesproken. Een aantal respondanten vond de vraagstelling te mager. Wij hebben echter bewust voor maar drie HOOFD-vragen gekozen omdat wij veronderstellen hiermee onmiskenbaar duidelijk te maken wat het onderwerp van de enquete was. Daarnaast hoopten wij door een zo kort mogelijke vragenlijst het aantal respondanten zo hoog mogelijk te krijgen. Dit ter bevordering van de representativiteit van de enquete. Hiermee kan namelijk een duidelijker en eenduidiger signaal worden afgegeven aan onze politieke beslissers.

7 Vraag twee werd door velen anders gezien, recreatie oke maar geen caravans of tenten. Weer anderen vonden dat honden er niet in mochten komen, of dat er niet gebarbecued mocht worden. Kortom gewoon lekker spelen, zwemmen of in de winterdag schaatsen. De reacties op vraag drie leverde een beeld op wat ook ligt in de lijn der verwachtingen.. Een grote groep mensen gaf aan dat openstelling van het Jacobsgat niet als concurrence te zien voor zwembad De Tippe, het zwembad trekt gewoon een ander doelgroep, was de overheersende mening. Toon van de Burg van vakantiepark Heino ziet de openstelling ook als welkome aanvulling op zijn accommodatie. Het gegeven dat het Jacobsgat opengesteld zou worden zou er ook voor zorgen dat mensen na afloop van hun dag recreeren in Heino ook hier hun boodschappen gaan doen. Voor alle partijen lijkt er dus sprake te zijn van een win-win situatie bij openstelling van het Jacobsgat. De eigenaar wil het, de bevoiking wil het en openstelling kan ook nog eens een positieve uitstraling hebben naar Heino dorp. SlotwoorcL We hebben als Heino-online.nl deze enquete opgezet en uitgewerkt om te onderzoeken of we de geluiden die wij ontvingen over het Jacobsgat bevestigd konden krijgen door een groot deel van de bevolking. Gezien de uitkomsten stellen we dat we hierin geslaagd zijn, er konden eenduidige conclusies getrokken worden. We hopen met deze enquete en de publicatie van de uitkomst bij te kunnen dragen aan een breed gedragen politieke besluitvorming rond de bestemming van het Jacobsgat. Overfaandigd aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte. Via mail doorgezonden aan: Bestuurssecretariaat, griffie en alle raadsleden. Plaatselijk belang Heino, Sallandse Bureau voor Toerisme, Dhr. Co Besselsen en Stichting Summercamp Heino, Martijn Besselsen. en de erkende perscentra (Stentor, RTV Raalte, Weekblad voor Salland, Sonodruk en Salland Centraal).

8

Wijkvergadering 5 september Powered by

Wijkvergadering 5 september Powered by Wijkvergadering 5 september 2017 Powered by Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Vaststellen agenda 3. Mededelingen Dagelijks bestuurr 4. Notulen van de vorige vergadering 5. Deel 1 (algemeen)

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem. Datum: 26 september Rapportnummer: 2013/130

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem. Datum: 26 september Rapportnummer: 2013/130 Rapport Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem Datum: 26 september 2013 Rapportnummer: 2013/130 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat hij en andere buurtbewoners niet zijn betrokken bij

Nadere informatie

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp Z/16/3179/6986 *Z984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp 4 juli 16 Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 2. Onderzoeksvragen en opzet 3. Uitkomsten enquêtes 4. Conclusie 1.Inleiding

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

Uitkomsten enquête inrichting van de recreatieplas Cattenbroekerplas

Uitkomsten enquête inrichting van de recreatieplas Cattenbroekerplas Uitkomsten enquête inrichting van de recreatieplas Cattenbroekerplas Woerden, 5 september 2017 Hierbij hebben wij, de Stichting Wijkplatform Snel en Polanen-Waterrijk, het genoegen u de uitkomsten te presenteren

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?"

Rapportage resultaat enquête Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder? Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?" Samenstellers: Aangeboden aan: Projectgroep Dorpsstraat van de Dorpsraad Chaam Inwoners van Chaam NV De Eekelaar Politieke partijen

Nadere informatie

Geachte gemeenteraad, Hattem 12 december 2013.

Geachte gemeenteraad, Hattem 12 december 2013. Dit schrijven wordt zowel per brief en mail aan u verzonden. Geachte gemeenteraad, Hattem 12 december 2013. Inleiding Voor de raadsvergadering van 16 december 2013 staat op de agenda het vaststellen van

Nadere informatie

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 5 augustus 2015

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 5 augustus 2015 nr(s) geregistreerde stuk(ken): 94158 blad: 1/6 datum nota: 5 augustus 2015 programma: 1. Bestuur en veiligheid werkdoel: 34 Bestuurlijke ondersteuning college onderwerp: Enquêtes en Raadscafé nieuwe inwoners

Nadere informatie

Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt.

Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt. Inspraaknotitie DENK MEE OVER SPELEN (SPEELRUIMTEPLAN) Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt.

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE ZOMER 2008 LANGE PAAL, VLIELAND

RESULTATEN ENQUETE ZOMER 2008 LANGE PAAL, VLIELAND RESULTATEN ENQUETE ZOMER 2008 LANGE PAAL, VLIELAND Brend van Dieren heeft op verzoek van de wadden natuurkampeerterreinen op Ameland, Terschelling en Vlieland in de zomer van 2008 een enquete afgenomen.

Nadere informatie

Eenheid Strategische Ontwikkeling

Eenheid Strategische Ontwikkeling Eenheid Strategische Ontwikkeling Bekendheid gemeentelijke politiek 2006-2009 Bekendheid gemeentelijke politiek 2006-2009 Colofon Uitgave : Eenheid Strategische Ontwikkeling Naam : Jaap Barink Telefoonnummer

Nadere informatie

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort Veluwse Poort in beeld Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Doel van het onderzoek... 2 1.3. Probleemstelling...

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

Datum : 31 oktober 2006 Onderwerp : Voorstel tot vaststelling van de Herijking Ontwikkelingsvisie camping De Roerdomp en opzegging van de erfpacht.

Datum : 31 oktober 2006 Onderwerp : Voorstel tot vaststelling van de Herijking Ontwikkelingsvisie camping De Roerdomp en opzegging van de erfpacht. RAADSVOORSTEL Nr :./VROM.78 Datum : 31 oktober 2006 Onderwerp : Voorstel tot vaststelling van de Herijking Ontwikkelingsvisie camping De Roerdomp en opzegging van de erfpacht. Aan de raad, Achtergrond

Nadere informatie

Rapportage Publieksonderzoek. De Helderse Duinen

Rapportage Publieksonderzoek. De Helderse Duinen Rapportage Publieksonderzoek De Helderse Duinen 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding: wat was de opdracht? 5 2. Wat hebben we gedaan? 9 3. Conclusies 13 4. Bijlagen 23 Rapportage Publieksonderzoek - De Helderse

Nadere informatie

Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd

Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd Inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Doelgroep 4 1.2 Methode 4 1.3 Respons 4 2. Resultaten Wmo 5 2.1 Contact en toegankelijkheid van hulp of ondersteuning

Nadere informatie

ZOMERKAMP. onderzoek 2012

ZOMERKAMP. onderzoek 2012 ZOMERKAMP onderzoek 2012 Lorem Ipsum 2 Het gaat goed met de zomerkampen in Nederland! Door jeugdkamp.net In maart 2012 benaderde jeugdkamp.net ruim 80 organisatoren van jeugd- en zomerkampen met het verzoek

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Samenvatting De binnenstad van Leiden krijgt een voldoende (7,1) van de Leidenaren. Wanneer wordt gevraagd naar de ontwikkeling van de afgelopen twee jaar, dan geven meer

Nadere informatie

Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren

Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Raad Onderwerp: V20100394 Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Raadsvoorstel Inleiding: Op 26 juni 2008 is een verzoek ingediend door de familie Boll uit Doeveren om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel inzake Winkelopenstelling Zondag. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 15 juni 2010

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel inzake Winkelopenstelling Zondag. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 15 juni 2010 Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel inzake Winkelopenstelling Zondag. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 15 juni 2010 Op 8 december 2009 heeft ons college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 Geachte lezer, Om te zorgen voor voldoende participatie van de gebruikers, ook van de recreatieve zwemmers, is er onder de recreatieve zwemmers in Enschede een enquête

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Parkeersituatie Lovinckplein Datum Kenmerk B en W datum 12 juli 2016 18 juli 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Wilco van der Bas Ernst-Jan Meerbeek Maatschappelijke

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5241196 B&W verg. : 14 oktober 2015 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Molengat 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan Molengat betreft een ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Welkom Inleiding door wethouder Oordt 1 Opbouw presentatie Huidige situatie Uitgangspunten Het stedenbouwkundige plan Referentiebeelden

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Het Moluks Platform Organisaties Lunteren/Ede e.o. Stichting Ana-Upu

Het Moluks Platform Organisaties Lunteren/Ede e.o. Stichting Ana-Upu Het Moluks Platform Organisaties Lunteren/Ede e.o. Stichting Ana-Upu Introductie INA-AMA is een welzijnsvoorziening midden in de Molukse wijk en bestaat dit jaar 25 jaar. Het gebouw is eigendom van de

Nadere informatie

Onderzoek parkeren 2019

Onderzoek parkeren 2019 Onderzoek parkeren 2019 ONDERZOEK PARKEREN 2019 April 2019 Samenstelling rapport: Mariëlle Bartels, afdeling JABO/Onderzoek en Statistiek In opdracht van: Desirée Kluyver, afdeling Stadsontwikkeling JABO/Onderzoek

Nadere informatie

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten 1) Hieronder staan een viertal stellingen over het belang van natuur in gebieden rond de stad. Kunt u aangeven in

Nadere informatie

het einde Nieuw-West Wandelen rond eindhaltes van de tram in Amsterdam

het einde Nieuw-West Wandelen rond eindhaltes van de tram in Amsterdam het 7 14 einde Wandelen rond eindhaltes van de tram in Amsterdam Nieuw-West Het Einde Wandelingen rond eindhaltes van de tram in Amsterdam Amsterdam Nieuw-West Tramlijn 7 en 14 Auteur Ko van Geemert Fotografie

Nadere informatie

Ingek. 0 1 FEB. 201?

Ingek. 0 1 FEB. 201? Kern, Marijn Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: 2017/10607 D66 Nederweert GRIF dinsdag 7 februari 2017 10:58 _staten Uitkomst raadpleging N266 door D66 Nederweert Persbericht

Nadere informatie

Concept beleidsregels

Concept beleidsregels Concept beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels...

Nadere informatie

Bij deze bieden wij u de resultaten aan van het onderzoek naar de eerste effecten van de decentralisaties in de gemeente Barneveld.

Bij deze bieden wij u de resultaten aan van het onderzoek naar de eerste effecten van de decentralisaties in de gemeente Barneveld. rriercoj Gemeenteraad Barneveld Postbus 63 3770 AB BARNEVELD Barneveld, 27 augustus 2015 f Ons kenmerk: Ö^OOJcfc Behandelend ambtenaar: I.M.T. Spoor Doorkiesnummer: 0342-495 830 Uw brief van: Bijlage(n):

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16 Raadsvergadering: 16 februari 2012 Voorstelnummer: 2011/46 Stiens, 2 februari 2012 Behandelend ambtenaar: T. Otter E-mail: t.otter@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257 66

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Quickscan Planschade Windturbine Vlietzone

Quickscan Planschade Windturbine Vlietzone Quickscan Planschade Windturbine Vlietzone Foto is genomen uit een achtertuin van de Evertsenstraat op een afstand van 380 meter. Pagina: 1 Aanleiding en doel De quickscan is verricht in het kader van

Nadere informatie

Enquête buurtbewoners

Enquête buurtbewoners Enquête buurtbewoners Inleiding: Onder de bewoners van de gemeente Waterland is een online enquête gehouden. Dit met het doel om een beter inzicht te verkrijgen in hoe bewoners tegenover schapenbegrazing

Nadere informatie

Interactief bestuur. Omnibus 2015

Interactief bestuur. Omnibus 2015 Interactief bestuur Omnibus 2015 O&S April 2016 Samenvatting In september/oktober 2015 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s- Hertogenbosch een omnibusonderzoek gehouden. In dit

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders en de leden van de gemeenteraad van de gemeente Goeree-Overflakkee

Aan het college van burgemeester en wethouders en de leden van de gemeenteraad van de gemeente Goeree-Overflakkee Aan het college van burgemeester en wethouders en de leden van de gemeenteraad van de gemeente Goeree-Overflakkee Klaas Baas Per faxbericht Ooltgensplaat, 6 januari 2014 Geacht College en leden van de

Nadere informatie

Onderzoek naar Een nieuwe toekomst voor de pastorij in Nieuwerkerken. Greet De Brauwere (Hogeschool Gent) in opdracht van de stad Aalst

Onderzoek naar Een nieuwe toekomst voor de pastorij in Nieuwerkerken. Greet De Brauwere (Hogeschool Gent) in opdracht van de stad Aalst Onderzoek naar Een nieuwe toekomst voor de pastorij in Nieuwerkerken Greet De Brauwere (Hogeschool Gent) in opdracht van de stad Aalst Het onderzoek: Centrale vraag Welke diverse ideeën leven bij buurtbewoners

Nadere informatie

Er liggen spannende maanden achter u. De procedure die leidde tot uw benoeming hebben we van nabij meegemaakt.

Er liggen spannende maanden achter u. De procedure die leidde tot uw benoeming hebben we van nabij meegemaakt. Toespraak door de vicevoorzitter van de gemeenteraad, de heer N. van Wolfswinkel, bij de installatie van de heer A.J. Kottelenberg tot burgemeester van Neder-Betuwe op vrijdag 7 april 2017. Geachte burgemeester

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Evaluatie. Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond

Evaluatie. Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond Evaluatie Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond Versie: 1. (defintief) Datum: 26 februari 216 Steller: Rolie Tromp Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 1. Enquête...

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

BEZWAARMAKER PR-ONDERZOEK

BEZWAARMAKER PR-ONDERZOEK BEZWAARMAKER PR-ONDERZOEK FEBRUARI 2017 VERANTWOORDING EN ACHTERGROND ONDERZOEK Bezwaarmaker.nl heeft Vostradamus gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar kennis, houding en gedrag van de Nederlandse

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Bestaande situatie...3 3. Gewenste ontwikkeling...5 4. Ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit...5 5. Milieu...5 6. Economische uitvoerbaarheid...7 7. Planbeschrijving...8

Nadere informatie

Tweede monitor Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid Provincie Groningen

Tweede monitor Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid Provincie Groningen Tweede monitor Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid Provincie Groningen Onderzoeksverantwoording Inleiding Met het Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid 2016-2020 en de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden zet

Nadere informatie

PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND. Maandag 27 mei 2013

PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND. Maandag 27 mei 2013 PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND DOELSTELLING DEZE AVOND : Informatieavond over: doelstelling opzet analyse Geen discussieavond DOELSTELLING ENQUÊTE KNIP T ZAND Zolang de bussluis er ligt, is

Nadere informatie

Ruimte voor nieuwe recreatieve initiatieven in Ter Apel. Ondernemer(s) gezocht voor de herontwikkeling van Moekesgat

Ruimte voor nieuwe recreatieve initiatieven in Ter Apel. Ondernemer(s) gezocht voor de herontwikkeling van Moekesgat Ruimte voor nieuwe recreatieve initiatieven in Ter Apel Ondernemer(s) gezocht voor de herontwikkeling van Moekesgat 2 Inleiding De gemeente Vlagtwedde zoekt een enthousiaste ondernemer of groep ondernemers,

Nadere informatie

Recreëren in Alblasserdam

Recreëren in Alblasserdam Recreëren in Alblasserdam Uitkomsten Bewonerspanel Alblasserdam Inhoud Deze factsheet biedt ten eerste inzicht in het gebruik en de waardering van recreatiemogelijkheden en voorzieningen in Alblasserdam

Nadere informatie

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 1 Inhoudsopgave Inleiding Resultaten bewonersonderzoek Visie 2025 door Woongemeenschap Vervolgstappen 2 Inleiding 3 Woongemeenschap Santpoort-Zuid

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Inleiding en planbeschrijving In Netersel is in de huidige situatie een speelterrein gelegen (zie figuur 1). Dat speelterrein is deels binnen het plangebied

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Grondslag rioolheffing Datum: 11 november 2014 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 279 Informant: G.

Nadere informatie

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier KLANT IS KONING Resultaten Om een beter beeld te krijgen over de meningen omtrent de nieuwe invulling van het Beekstraatkwartier in Weert

Nadere informatie

Verslag wijkgesprekken raad over de bestuurlijke toekomst van Landsmeer

Verslag wijkgesprekken raad over de bestuurlijke toekomst van Landsmeer Verslag wijkgesprekken raad over de bestuurlijke toekomst van Landsmeer In het kader van de bestuurlijke toekomst heeft de gemeenteraad op 26 juni 2014 een werkgroep in het leven geroepen. Deze werkgroep

Nadere informatie

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 1 2015 TOEKOMSTVISIE 2025. Gemeente Mill en Sint Hubert Juli/Augustus/September 2015

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 1 2015 TOEKOMSTVISIE 2025. Gemeente Mill en Sint Hubert Juli/Augustus/September 2015 INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 1 2015 TOEKOMSTVISIE 2025 Gemeente Mill en Sint Hubert Juli/Augustus/September 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel:

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 In opdracht van de Stichting Plaswijckpark uitgevoerd door: 1. INLEIDING Het Plaswijckpark is een familiepark in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek

Nadere informatie

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ivng-afdeling Utrecht Postbus 1! 3430 AA NIEUWEGEIN P Vereniging van Nederlandse Gemeenten i doorkiesnummer uw kenmerk (070)373 8702 \ betreft ons kenmerk Kandidaatstellingsprocedure

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

op de Hollandse Plassen

op de Hollandse Plassen op In deze presentatie: 2 Het gebied van kent een uniek netwerk van vaarwegen: het sloepennetwerk, een praktisch en overzichtelijk netwerk van knooppunten. Door het aan elkaar knopen van vaarwegen en plassen

Nadere informatie

Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost

Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost De mening van de bevolking over de aanpassingen van 2010 . Hondenvoorzieningen in t Hout, Binnenstad en Helmond-Oost De mening van de bevolking

Nadere informatie

Leefbaarheidsonderzoek: Wognum. Gemeente Medemblik Januari 2011

Leefbaarheidsonderzoek: Wognum. Gemeente Medemblik Januari 2011 Leefbaarheidsonderzoek: Gemeente Medemblik Januari 2011 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2011-1741 K Datum : januari

Nadere informatie

Registratienummer / 14Z Onderwerp Vaststellen Verordening winkeltijden Midden-Delfland 2014

Registratienummer / 14Z Onderwerp Vaststellen Verordening winkeltijden Midden-Delfland 2014 Datum 02 oktober 2014 Nummer 2014-10- Datum commissievergadering 14 oktober 2014 Datum raadvergadering 28 oktober 2014 OPLEGGER Registratienummer 2014-25954 / 14Z.006080 Onderwerp Vaststellen Verordening

Nadere informatie

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 2 Welkom Agnes van Ardenne Burgemeester gemeente Westland Programma Tot 20.30 uur Uitslag enquête Vraaggesprek met verschillende doelgroepen 20.30 21.30

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Openstelling Regionale Raamovereenkomst voor het onderdeel HH1 1- Notagegevens Notanummer 2016-001641 Datum 28-09-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V20100394 Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Samenvatting: Inleiding: Op 26 juni 2008 is een verzoek ingediend door de familie Boll uit Doeveren om

Nadere informatie

Extra breed '30-er jaren 'poorthuis'!

Extra breed '30-er jaren 'poorthuis'! Extra breed '30-er jaren 'poorthuis'! Professor Dondersstraat 15 Hilversum Algemeen Perceeloppervlakte: Bouwjaar: Aanvaarding: Vraagprijs: 120 m² 1931 in overleg 290.000 k.k Bijzonderheden Soort woning

Nadere informatie

Enquête natuurkampeerterrein Lange Paal

Enquête natuurkampeerterrein Lange Paal Enquête natuurkampeerterrein Lange Paal Staatsbosbeheer ziet de laatste jaren landelijk een terugloop van het aantal bezoekers van de natuurkampeerterreinen. Met aanpassingen van de terreinen en de voorzieningen

Nadere informatie

Schoolstraat CT Middelharnis TE KOOP K.K.

Schoolstraat CT Middelharnis TE KOOP K.K. Schoolstraat 14 3241 CT Middelharnis TE KOOP 134.000 K.K. Schoolstraat 14 3241 CT Middelharnis Inleiding Rustig gelegen, geheel in 2017 verbouwde en gerenoveerde EENGEZINSWONING met tuin op het zuiden.

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 2014/395 Afdeling: Leefomgeving Registratiedatum: 5 februari 2014 Agendapunt: 2014/395 Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Principebesluit vestiging hospice aan de Kalboerstraat

Nadere informatie

Informatie-avond. De Nieuwe Tuinderij West

Informatie-avond. De Nieuwe Tuinderij West Informatie-avond De Nieuwe Tuinderij West Informatie-avond en klankbordsessie voorzieningen/supermarkt De Nieuwe Tuinderij West 8 juni 2015 1 Inhoud informatie-avond Ontvangst en welkom mevrouw Marjolijn

Nadere informatie

Marktonderzoek. McYars. (mcyars.wordpress.com) Namen: Aaron Saam. Yanthe Roumen. Myron Caasenbrood. Vak: Informatica. Docent: Mr.

Marktonderzoek. McYars. (mcyars.wordpress.com) Namen: Aaron Saam. Yanthe Roumen. Myron Caasenbrood. Vak: Informatica. Docent: Mr. Marktonderzoek McYars (mcyars.wordpress.com) Namen: Aaron Saam. Yanthe Roumen. Myron Caasenbrood. Vak: Informatica. Docent: Mr. Neiss 1 Voorwoord Wij zijn Aaron Saam, Yanthe Roumen en Myron Caasenbrood.

Nadere informatie

Beleidsonderzoek & Analyse. BOA LeidenPanel. draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. Openluchtzwembad de Vliet

Beleidsonderzoek & Analyse. BOA LeidenPanel. draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. Openluchtzwembad de Vliet Beleidsonderzoek & Analyse BOA LeidenPanel draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Openluchtzwembad de Vliet Inleiding Zaterdag 30 april 2016 gaat openluchtzwembad de Vliet weer open voor

Nadere informatie

Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal?

Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal? Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal? Onderzoek Ewijk 2 Ewijk Inhoudsopgave: Inleiding Ewijk in een notendop De enquête en de resultaten Conclusies Aanbevelingen Visie SP 3 Inleiding De SP Beuningen

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d.

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26 maart 2015 15-015 Onderwerp Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Aan de raad, Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Publieke raadpleging onder de inwoners van Beekdaelen over de openingstijden van de horeca

Publieke raadpleging onder de inwoners van Beekdaelen over de openingstijden van de horeca Publieke raadpleging onder de inwoners van Beekdaelen over de openingstijden van de horeca Raadpleging 1 17 juli 2019 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Samenvatting 3 1. Resultaten 4 Openingstijden van de

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 05-10-2004 Onderwerp: Budget kleinschalige recreatieve voorzieningen. Conceptbesluit: Het College besluit de Gemeenteraad voor te stellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Vitaal Opsterland 2. Uitwerking visie op basisvoorzieningen en accommodaties 2010-2030 per dorp. Jacob Ottens Joke van der Veen

Vitaal Opsterland 2. Uitwerking visie op basisvoorzieningen en accommodaties 2010-2030 per dorp. Jacob Ottens Joke van der Veen Vitaal Opsterland 2 Uitwerking visie op basisvoorzieningen en accommodaties 2010-2030 per dorp Jacob Ottens Joke van der Veen Inhoud Aanleiding Doel: doorbreken ad hoc beslissingen door een samenhangend

Nadere informatie

Gezocht: burgemeestersprofiel. Inventarisatie van eigenschappen die de inwoners van Nijmegen belangrijk vinden in hun nieuwe burgemeester

Gezocht: burgemeestersprofiel. Inventarisatie van eigenschappen die de inwoners van Nijmegen belangrijk vinden in hun nieuwe burgemeester Inventarisatie van eigenschappen die de inwoners van Nijmegen belangrijk vinden in hun nieuwe burgemeester afdeling Onderzoek en Statistiek 31 mei 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitkomsten 5 2.1 Respons

Nadere informatie

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007)

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007) Sliedrecht Sliedrecht Sliedrecht is een zelfstandige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het dorp telt 24.000 inwoners en vormt met de plaatsen Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Raadsvoorstel *Z01C3C9D81F* Aan de raad Documentnummer : INT-15-18695 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Inleiding In het door het college

Nadere informatie

BEELD DOELGROEPEN BIJ AMBITIES EDE 2025

BEELD DOELGROEPEN BIJ AMBITIES EDE 2025 BEELD DOELGROEPEN BIJ AMBITIES EDE 2025 ACHTERGROND EN OPZET VRAAGGESPREKKEN Hoe kijken bewoners tegen de ambities van Ede 2025 aan? Wat zou Ede aantrekkelijk maken om hier als niet-edenaar te komen wonen,

Nadere informatie

Bouwen voor Leegstand?

Bouwen voor Leegstand? Bouwen voor Leegstand? Een peiling naar de woonbehoefte van de inwoners van West Maas en Waal. April 2012 Dit rapport wordt u gratis aangeboden door de SP afdeling in oprichting West Maas en Waal. Gegevens

Nadere informatie

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Inhoud Toelichting Regels en bijlagen Verbeelding 16 juli 2013

Nadere informatie

Belangenvereniging " Oud Emmen

Belangenvereniging  Oud Emmen AC Belangenvereniging " Oud Emmen Partner EOP "het centrum' " 1 5. 0 4. 5 2 5 0 Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Emmen Raadhuisplein 1 Postbus 30001 7800RA Emmen Emmen, 16

Nadere informatie

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005. Hoe maak ik een jeugdenquête

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005. Hoe maak ik een jeugdenquête Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005 Hoe maak ik een jeugdenquête Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Wanneer een enquête 4 Hoofdstuk 2 Hoe maak ik een enquête 5 Hoofdstuk 3 Plan van aanpak

Nadere informatie

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03 Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren 24-05-2016 17:03 Een bijzondere ontwikkelopgave aan de monumentale vestingswallen in Brielle: de transformatie van een markante

Nadere informatie

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Rapport Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Een onderzoek naar de informatieverstrekking door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bij de uitbreidingen van een speelveld. Oordeel

Nadere informatie

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel Gebruik en waardering van het open water in Leiden Uitkomsten peiling LeidenPanel Colofon Serie Statistiek 2012 / 11 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) Postbus

Nadere informatie

Reden van het besluit:

Reden van het besluit: Onder een coffeeshop wordt in deze vergunning verstaan: een horecabedrijf in het bezit van vergunning voor het verstrekken van uitsluitend alcoholvrije drank waar handel in cannabisproducten plaatsvindt

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Duurzaam Heino 2011-2012

Jaarverslag Stichting Duurzaam Heino 2011-2012 1 Jaarverslag Stichting Duurzaam Heino 2011-2012 Oprichting in 2011. De Stichting Duurzaam Heino (SDH) werd op 20 mei 2011 ten overstaan van de Heinose notaris mw. mr. H.E. van der Werf door Johan Seekles,

Nadere informatie

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA Gemeente Moerdijk November 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/177 Datum November

Nadere informatie