Zwemmen heeft volgens Willy veel voordelen. Het is fijn om ook als

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zwemmen heeft volgens Willy veel voordelen. Het is fijn om ook als"

Transcriptie

1 ZWEMBAD DE MEERKAMP Willy Hermanns Recreatief zwemster Zo n vier jaar geleden begon Willy samen met haar zus aan de Amstelveen Beweegt Gezond 55+ ochtend in zwembad De Meerkamp. En inmiddels zwemt ook haar man iedere maandagmorgen fanatiek mee. Het is heerlijk om in dat water te bewegen en je daarna fit te voelen. En we maken zo ontzettend veel lol met elkaar, zo zegt ze lachend. Zwemmen heeft volgens Willy veel voordelen. Het is fijn om ook als oudere nog soepel te blijven, een goede conditie te hebben en je fijn in je vel te voelen. Als ik naar huis ga na een ochtendje zwemmen heb ik een voldaan gevoel. Willy vertrekt na zo n ochtend niet enkel met een lichamelijk goed gevoel. We lachen met de groep vreselijk veel. We kennen elkaar inmiddels, maken grapjes en drinken samen gezellig een kopje koffie. Vaak gaan we na de lesjes nog even lekker het bubbelbad in en dan kletsen we wat. Het is een fijn sociaal ochtendje. De leeftijden tijdens deze ochtend kunnen best verschillen, maar dat is volgens Willy geen enkel probleem. Er zijn mensen van begin zestig en er zwemt hier een dame van in de negentig. Iedereen doet gewoon wat hij of zij kan op hun eigen niveau. Ik stop voorlopig dus absoluut niet. Ik vind het veel te gezellig. Inez van Boxtel Lifestyle coach De Meerkamp biedt niet alleen fysieke trainingen aan, ook mentaal kun je begeleid worden. Lifestyle coach Inez van Boxtel geeft in combinatie met het bestaande lesaanbod van het zwembad persoonlijke ontwikkelingstrainingen, omdat de mentale kracht volgens haar vaak vergeten wordt en die als aanvulling op je sportprogramma juist heel belangrijk is. Op deze manier kun je leren je echt goed te voelen tijdens het behalen van je nieuwe doel, zo vertelt ze. Inez geeft haar trainingen onder andere in combinatie met het Eau Zó Slank -programma van De Meerkamp. Een intensief totaalprogramma van twaalf weken, waarbij je onbeperkt kunt sporten met de juiste begeleiding, waaronder ook een diëtiste. Inez noemt de programma s van De Meerkamp professioneel en compleet. De Meerkamp is meer dan een zwembad. Het is een sociale organisatie waar je lekker bezig kunt zijn met allerlei verschillende soorten lessen, zowel mentaal als fysiek. Door middel van groepsbegeleiding en individuele gesprekken helpt Inez sporters op weg beter naar zichzelf te luisteren. Om deze verandering voort te zetten is het belangrijk patronen te doorbreken en nieuwe aan te leren. Op een kleinschalige manier begeleid ik mensen naar hun persoonlijke doel. Als je naar jezelf leert luisteren, lukt het je eigen doel te bereiken. Voor de trainingen van Inez kun je kijken op: 36

2 Zelfs ons water is bijzonder Wij zuiveren ons water met behulp van ozon. Dat betekent veel minder gebruik van chloor en dat maakt ons bad ook erg geschikt voor cara- en allergiepatiënten! Kids & familie Zwanger in conditie blijven TIJDENS JE ZWANGERSCHAP Zwemmen is een van de weinige sporten die je tijdens de zwangerschap kunt blijven beoefenen. In het water ben je lichter en soepeler. Heerlijke ontspanningsoefeningen in het warme water en tegelijk verantwoord bewegen. Zo kun je tijdens de zwangerschap toch iets aan je conditie doen. Waterpret voor twee! VANAF 3 MAANDEN In De Meerkamp is het verwarmde doelgroepenbad op vaste tijden gereserveerd voor baby- en peuterlessen met ouder en kind. De kinderen leren omgaan met de spetters, het kopje-onder gaan, het lawaai, de gewichtloosheid, maar ook met zelfredzaamheid in water. Je bent van harte welkom als je kind minimaal 3 maanden oud is. Familiezwemmen OUDERS EN KINDEREN Op zon- en feestdagen en in basisschoolvakanties kunnen ouders en kinderen samen zwemmen in alle binnenbaden. Vanaf mei tot medio september zijn de speelweide en de buitenbaden ook toegankelijk. Sport & Spel in vakanties ZWEMDIPLOMA A Kampioenschap bommetje, stuiverduiken, dansanimatie, wipe-out Hawai run of mattenrace? In de zomer-, herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie worden er allerlei sportieve activiteiten georganiseerd door het Sport & Spelteam. Discozwemmen TOT EN MET 13 JAAR Van oktober tot en met april is er iedere tweede zaterdag van de maand discozwemmen met thema s als Tropical, Valentijndisco, Circus en Glitter & Glamour. Voor kids met zwemdiploma A, ouders en begeleiders hebben gratis toegang. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen onder begeleiding van een volwassene het water in. Aqua kidz ZWEMDIPLOMA A Ben je in het bezit van minimaal je zwemdiploma A? Doe dan mee! Aqua kidz is veelzijdig, met onderdelen van aqua-fitness en streetdance, bootcamp en diverse sport- en spelactiviteiten. Dans en beweeg op de coolste hits van nu.

3 Wist je dat we in 2015 ruim afzwemmers hadden in De Meerkamp? Zwemlessen Het traject zwem ABC bestaat uit het A, B & C diploma. Met drie diploma s op zak ben je dan ook echt een vriend van water. Wij geven vakkundig maar vooral ook op een speelse manier les. Kinderen leren daardoor sneller en beter. Het Nationaal Platform Zwembaden zegt in zijn rapport: Goede organisatie en bijna alle kandidaten presteren boven het niveau dat ik in de zwembaden tegenkom. Zwemles A diploma voor kinderen VANAF 4 JAAR Met het stippensysteem op weg naar het A diploma. In De Meerkamp worden 7 dagen per week particuliere zwemlessen gegeven voor kinderen. Voor het A diploma is er de keuze uit één of twee keer per week les. Zwemles B en C diploma VOOR KINDEREN Natuurlijk wordt er in De Meerkamp ook les gegeven voor het B en C diploma. Voor het B diploma is er de keuze uit één of twee keer per week les. Voor het C diploma is het mogelijk om één keer per week les te volgen. Zwemvaardigheidsdiploma s Heb je jouw C diploma behaald in De Meerkamp, dan kun je er voor kiezen om door te gaan met zwemvaardigheidslessen. Je leert allerlei leuke nieuwe vaardigheden: vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten, borst- en rugcrawl, balvaardigheid, survival, onderwateroriëntatie en een koprol achterover! Zwemles voor volwassenen A, B & C DIPLOMA In Nederland, het land van water, is kunnen zwemmen eigenlijk een must. Daarom verzorgen wij niet alleen zwemles voor kinderen maar ook voor volwassenen. Je leert op een plezierige wijze zwemmen en je gaat jezelf veilig voelen in het water (zowel voor dames als heren). Zwemles voor kinderen met Down Syndroom en/of een lichte geestelijke beperking Deze les wordt gegeven in het golfslagbad onder leiding van twee gediplomeerde instructrices, die gespecialiseerd zijn in het lesgeven aan kinderen met Down Syndroom.

4 Veelzijdig Amstelveens zwembad De Meerkamp heeft echt voor elke doelgroep iets te bieden. De Meerkamp is een gezellig zwem- en recreatiebad met vier binnenbaden, twee buitenbaden en een speelweide. Er is een waterglijbaan van 60 meter, een wildwaterkreek, meerdere whirlpools, jetstreams, bubbelbanken, een peuterbadje, Turkse tuinen, kruidenbaden en een zonnestudio. Maar De Meerkamp is meer dan een zwembad alleen. Wil je weten wat een goede balans is tussen voeding en beweging of een gezonde levensstijl aanleren? Dat kan ook. De Meerkamp is all-round! De Meerkamp is een SO!-zone waar jij eenvoudig extra inkomsten kan scoren voor je club. Ouderen Amstelveen Beweegt Gezond Of u nu banen zwemt, meedoet aan één of meer aquasporten of komt vrijzwemmen in één van de baden, de 55+ ochtend is een sportief begin van de maandag en vrijdag in een gezellige ambiance! Op het terras bij het golfslagbad kunt u genieten van onbeperkt koffie en thee. Meer Bewegen Voor Ouderen MBVO In het water (30º C of 32º C) kun je bewegingen uitvoeren zonder dat de gewrichten overbelast worden. Dat is wel zo prettig. Op deze manier kunt u met weinig lichamelijke belasting toch sportief de conditie verbeteren of op peil houden. De voor het MBVO opgeleide instructeurs en instructrices geven gerichte oefeningen ter verbetering van coördinatie, kracht en souplesse. Alle lessen duren 30 minuten, waarna u 15 minuten kunt ontspannen in het golfslagbad. Hydrofit in het doelgroepenbad LANG GEEN SPORT GEDAAN Hydrofit is één van de speciale sportieve activiteiten in de Meerkamp. Mensen die lange tijd niet aan sport hebben gedaan, kunnen met deze activiteit goed van start gaan. Onze instructeurs geven een combinatietraining in heupdiep water. Met muziek en diverse materialen wordt op een laag belastingsniveau (low-impact) aan de verbetering van uw conditie gewerkt. Dat maakt Hydrofit ook zo geschikt voor mensen die niet onder een zware lichamelijke belasting mogen trainen.

5 De Meerkamp is meer dan een zwembad alleen. Het bad biedt je een complete lifestyle! Gezondheid Hydro Fysio Fit MEDISCH CENTRUM IBIS Herstellende van een blessure, pijnklachten tijdens of na het uitoefenen van sport? Dan is Hydro Fysio Fit verzorgd door een sportfysiotherapeut van Medisch Centrum IBIS wel wat voor jou. De opwaartse druk van het water belast spieren en gewrichten minder. In deze groepsles voer je functionele oefeningen uit ter ondersteuning van het bewegingsapparaat. Nadruk wordt gelegd op zowel kracht, lenigheid als conditie. Naar aanleiding van jouw klachten krijg je persoonlijk advies voor het uitvoeren van de oefeningen. Eau Zo Slank TOTAALPAKKET Drie maal per jaar organiseert zwembad De Meerkamp de cursus Eau Zo Slank. Deze cursus is een compleet afslankprogramma onder begeleiding van een diëtiste en een lifestyle coach. Je wordt 12 weken intensief begeleid en kunt daarnaast onbeperkt zwemmen op een tijdstip naar keuze. We leren je een goede balans tussen voeding en beweging te vinden en coachen je in het aanleren van een gezonde levensstijl. All in Aqua Mix SPORTIEF AVONDJE Hou je van een sportief avondje uit? Dan is de All in Aqua Mix op maandagavond een aanrader. Het is een all-in programma waarbij in alle baden gezwommen kan worden. Er zijn lessen aquarobics, aqua bootcamp en lessen stretch en zen met ontspanningsoefeningen. Naast banen zwemmen is er ook een les slagverbetering waarbij bijvoorbeeld de borstcrawl of vlinderslag wordt aangeleerd. Aquarobic INTENSIEF EN MINDER BELASTEND Een belangrijkste verschil tussen Aerobic in de zaal en Aquarobic is dat door de opwaartse druk van het water de spring- en loopoefeningen minder belastend zijn voor knieën en enkels. Dit betekent niet dat het ook minder effectief is, de lessen zijn zeer intensief. Kunststof gewichten, muziek en dumbels worden veel gebruikt. De oefeningen zijn met name gericht op het verbeteren van het coördinatievermogen en het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. De lesduur is 45 minuten. Banen zwemmen CONDITIE OPBOUWEN Het wedstrijdbad biedt voor de banentrekker uitstekende mogelijkheden. Het bad is 25 meter lang en 6 banen breed. Het water is 27 C en het bad heeft een in hoogte verstelbare bodem. Op diverse tijden is het bad speciaal gereserveerd voor banen zwemmen.

6 ZWEMBAD DE MEERKAMP Monique Holst (Zweminstructrice) Voor velen een bekend gezicht, Monique is dan ook al zo n 34 jaar zweminstructrice in Amstelveen. Eerst in zwembad Het Keerpunt en nu al jaren bij De Meerkamp. Ik krijg inmiddels kinderen van oud-leerlingen bij mij op les, dat is ontzettend leuk. Ooit begon Monique als invalinstructrice, na haar opleiding aan het CIOS, en daar is ze eigenlijk nooit meer mee gestopt. Het werk blijft bijzonder. Het is mooi om te zien dat je kinderen vooruit ziet gaan en dat ik ze over hun angsten heen kan helpen. Daarnaast is het leuk dat je vaak dezelfde gezichten in het zwembad ziet, je bouwt een leuke band met de mensen op. Kinderen die starten met zwemles beginnen bij De Meerkamp met een voortraject, zo vertelt Monique. Dit lijkt vaak op spelen en zo ervaren de kinderen het ook, maar wij hebben met dit speelse begin een bedoeling. We proberen kinderen watervrij te maken, zodat ze zich veilig in het water voelen. De Meerkamp is volgens Monique flexibel en persoonlijk. Je hebt veel keuzes betreffende lestijden en soorten lessen. Bij ons ben je geen nummertje. We kennen onze leerlingen en de daarbij horende ouders. Ouders mogen ook altijd komen kijken als ze dat willen, zo betrekken we hen bij de voortgang van de kinderen. Dat is goed voor de instructeur, de ouder en het kind. Peter Bot (Wethouder Sport, BBA) Wethouder Bot is een sportief dier. Hij heeft veel met zwemwater, want hij speelde jarenlang waterpolo op hoog niveau. Momenteel traint hij voor de ALS Swim, onder andere in De Meerkamp. Peter Bot over het Amstelveense zwembad: Het zwembad De Meerkamp wordt goed bezocht en gebruikt door Amstelveners en inwoners uit omliggende gemeenten. Het zwembad biedt zowel onderdak aan de recreatieve zwemmer als aan de zwemmer die zwemles wil, wedstrijdsporters en bijvoorbeeld aan ouderen die in water gemakkelijker kunnen bewegen. Het complex is eigendom van de gemeente en het Sportbedrijf Amstelveen beheert en exploiteert het. Omdat het zwembad al zo n 20 jaar bestaat, is het complex binnenkort aan renovatie of vervanging toe. Nu we aan de vooravond staan van mogelijke investeringen bekijken wij samen met het Sportbedrijf hoe het toekomstperspectief van De Meerkamp eruit kan komen te zien. Dat moeten we ook doen in samenhang met een structurele bezuiniging op de sportsector vanaf We zijn hierover met elkaar in gesprek. Dat loopt uiteen van keuzes maken uit de mogelijkheden die het bad biedt voor functioneel zwemmen, recreatief zwemmen èn wedstrijdsport tot het doorontwikkelen van het bad in een multifunctionele accommodatie waar ook zorg en welzijn een plek hebben naast sport en recreatie. De verschillende scenario s brengen we nu in kaart..nl APRIL

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen!

INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen! INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA 2017-2018 Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen! D A T U M : 7-8-2017 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 2 Kids Aktief

Nadere informatie

ZWEM LESSEN. Zwem-ABC Aqua Club Aqua Mini

ZWEM LESSEN. Zwem-ABC Aqua Club Aqua Mini ZWEM LESSEN Zwem-ABC Aqua Club Aqua Mini Bij Aquadrome, Het Slagman en De Brug bieden wij lessen aan voor het Zwem-ABC in diverse varianten. Daarnaast organiseren we Aqua Club voor kinderen die in het

Nadere informatie

zwemblad

zwemblad zwemblad www.de-warande.nl www.sportbedrijfoosterhout.nl sportbedrijf oosterhoutbrochure warande def 2.indd 1 27-4-2009 8:44:06 2 sportbedrijf Oosterhout De Warande Op Recreatieoord de Warande kun je zwemmen,

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5).

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). Kerst Info KERST Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. De weken waarin

Nadere informatie

WELKOM IN DE WATERWERELD

WELKOM IN DE WATERWERELD WELKOM IN DE WATERWERELD ZWEMMEN RECREATIEF ZWEMMEN Zwemmen voor jong & oud! 12.00-13.00 uur* 14.00-15.30 uur (speciaal tarief) 12.00-13.00 uur* Zondag 14.00-16.00 uur Er is voldoende speel- en drijfmateriaal

Nadere informatie

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Commissie: AB Kenmerk: Lesplan elementair zwemmen / zwem abc Datum: 2018-02-14 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden voor zwemmend

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER.

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. Kerst Info KERST OUD & NIEUW Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. Weken waarin iedereen

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 3 SOME PEOPLE WANT IT TO HAPPEN, OTHERS MAKE IT HAPPEN - MICHAEL JORDAN - Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum

Nadere informatie

Programma. Zomervakantie 2016 25 juli t/m 4 september. RECREATIE

Programma. Zomervakantie 2016 25 juli t/m 4 september.  RECREATIE RECREATIE ontspanning & plezier Programma Zomervakantie 2016 25 juli t/m 4 september ens de zomervakantie 2016 geldt een aangepast doelgroepenprogramma in de diverse baden voor o.a. vrijzwemmen, banenzwemmen

Nadere informatie

Zwemlessen. Aqua Mini. Aqua Club. Zwem-ABC

Zwemlessen. Aqua Mini. Aqua Club. Zwem-ABC Zwemlessen Aqua Mini Zwem-ABC Aqua Club Algemeen Bij Aquadrome, Het Slagman en De Brug bieden wij lessen aan voor het Zwem-ABC in diverse varianten. Daarnaast organiseren we Aqua Club voor kinderen die

Nadere informatie

Zwembad De Zijl Vijf Meibad. winter Openingstijden 2016/2017. Sportaccommodaties

Zwembad De Zijl Vijf Meibad. winter Openingstijden 2016/2017. Sportaccommodaties Zwembad De Zijl winter Openingstijden 2016/2017 Sportaccommodaties www.leiden.nl/zwemmen Openingstijden Vrijzwemmen Zwembad De Zijl Winterseizoen (september t/m april) Wedstrijdbad minimaal 3 banen Instructiebad

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA

INFORMATIE DOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA INFORMATIE DOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA 2016-2017 D A T U M : 26-8-2016 Inhoudsopgave Blz. Inhoudsopgave 2 Visie 3 Kids Aktief Aqua 4 Visie Kids Aktief Aqua 5 Zwemtraject 6 Zwemtijden 8 Prijzen 9 Zwemdiploma

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 2 Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum De Wilgenring biedt binnensport aan in de meest uiteenlopende vorm. Van

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden.

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. Herfst Info 19 t/m 25 oktober 2015 Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. GRATIS VRIJ-ZWEMMEN De kinderen van de zwemles - de Judoka

Nadere informatie

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom in onze accommodatie. De komende tijd bent

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

Zwembad de Terp. Badweg RV Wieringerwerf Tel: Website:

Zwembad de Terp. Badweg RV Wieringerwerf Tel: Website: Zwembad de Terp Badweg 1 1771 RV Wieringerwerf Tel: 0227-601258 Email: deterp@hollandskroon.nl Website: www.zwembaddeterp.nl Kennismaking Inhoud Zwangerschapszwemmen Baby - peuterzwemmen Advies Baby -

Nadere informatie

Kennismaking. Baby - peuterzwemmen. Advies Baby - peuterzwemmen. Inschrijven zwemles. Beestenboel. Zwemlestijden. Samen op les.

Kennismaking. Baby - peuterzwemmen. Advies Baby - peuterzwemmen. Inschrijven zwemles. Beestenboel. Zwemlestijden. Samen op les. inhoud Kennismaking Baby - peuterzwemmen Advies Baby - peuterzwemmen Inschrijven zwemles Opleiding zwem ABC vanaf 4 jaar Beestenboel Zwemlestijden Samen op les Privé les Gratis zwemmen Hogere diploma s

Nadere informatie

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver.

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Commissie: AB Kenmerk: Lesplan zwemmend redden Datum: 2018-07-11 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht.

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Efficiënt en effectief zwemonderwijs in een veilige omgeving, waarin uw kind zich prettig voelt en

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere

Nadere informatie

Statutair doel Deltasteur

Statutair doel Deltasteur Statutair doel Deltasteur De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. De verschillende recreatieve afdelingen Sterrenplan

Nadere informatie

Zwemschool Instituut voor Sportstudies

Zwemschool Instituut voor Sportstudies Zwemschool Instituut voor Sportstudies Inhoudsopgave Woord vooraf 3 1. Kinderen opleiden voor het Zwem-ABC 4 2. Het voortraject/ spettertraject 5 3. Aanleren van de zwemslagen 6 4. Perfectioneren van zwemslagen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van onze voorzitter

Nieuwsbrief. Van onze voorzitter Nieuwsbrief Over een week vieren we weer kerst en dan is het alweer snel 2018. De eerste helft van het seizoen zit er dus weer zo goed als op. Tijdens de feestdagen hebben we iets meer rust, want een aantal

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aquasport en Balance januari. Gelukkig, gezond, goed, gezellig en spetterend 2018!!! Lesrooster januari 2018

Nieuwsbrief Aquasport en Balance januari. Gelukkig, gezond, goed, gezellig en spetterend 2018!!! Lesrooster januari 2018 Nieuwsbrief Aquasport en Balance 2018- januari Hallo allen, Allereerst wensen wij u Gelukkig, gezond, goed, gezellig en spetterend 2018!!! Hierbij de 1 e nieuwsbrief van dit jaar Met daarin het volgende:

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen

KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen Algemene informatie Kids Aktief Aqua, de gecertificeerde zwemschool van Kids Aktief, organiseert elke vakantie een 5-daags turbozwemkamp. We zwemmen in kleine groepjes in het

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 24 t/m 30 april 2017 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO. Speciale Budo-training; maandag 19.30 uur Laan der Verenigde Naties

Nadere informatie

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal Lente Info 27 april t/m 5 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO JIU JITSU KARATE & JUDO; stuur een mailtje voor tijden. AQUA & SLANK

Nadere informatie

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen 1 Baby s en peuters Warm water (een kind koelt snel af door andere verhouding volume/huidoppervlak) Intieme,

Nadere informatie

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND De visie van de afdeling wedstrijdzwemmen van ZV WESTLAND kenmerkt zich door onderstaande 3 hoofdlijnen: 1. Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 30 april t/m 6 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO - CORE KRAVMAGA JIU JITSU & KICKBOKSEN; stuur een mailtje voor tijden.

Nadere informatie

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen ZUIDERPOORTBAD 2018-201 Welkom bij het ZuiderpoortBad Uw kind gaat leren zwemmen bij het zuiderpoortbad. Dat is een belangrijk moment voor uw kind en natuurlijk ook

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad'

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Startnotitie 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 Bloesemakkoord... 3 Sportaccommodatiebeleid... 3 Inhoud startnotitie... 3 Huidige zwembad...

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019 versie maart 2019 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma. Raadpleeg

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 Geachte lezer, Om te zorgen voor voldoende participatie van de gebruikers, ook van de recreatieve zwemmers, is er onder de recreatieve zwemmers in Enschede een enquête

Nadere informatie

Wegwijs in diplomaland

Wegwijs in diplomaland Wegwijs in diplomaland Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom. De komende tijd bent u onze gast, samen met uw kind(eren) in één van de warmste baden in de omgeving. Graag willen wij u

Nadere informatie

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden.

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Doelstellingen van het schoolzwemmen Een zwemles, die voorziet in een stuk herhalen en verbeteren van de zwemslagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019 versie augustus 2019 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma.

Nadere informatie

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Junior Redder

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Junior Redder Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september 2018 Examenprotocol Junior Redder Reddingsbrigade Nederland Dokweg 149 1976CA IJmuiden +31 (0)255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl www.reddingsbrigade.nl 2018

Nadere informatie

Wegwijs in diplomaland

Wegwijs in diplomaland Wegwijs in diplomaland Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom. De komende tijd bent u onze gast, samen met uw kind(eren) in één van de warmste baden in de omgeving. Graag willen wij u

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info Voorjaars Info Van maandag 25 februari t/m 3 maart is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. JIU JITSU / ZELFVERDEDIGING Op woensdag- en vrijdagavond is er JIU JITSU.

Nadere informatie

Informatiebrief 2018 Aquajogging Aquarobic

Informatiebrief 2018 Aquajogging Aquarobic Informatiebrief 2018 Aquajogging Aquarobic Geachte gast, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke er dient bij te dragen u een heldere kijk op de Aqua-lessen

Nadere informatie

Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht.

Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht. Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht. Inleiding Wat fijn dat u voor de zwemles voor MNC Dordrecht hebt gekozen. Wij zijn een zwemclub met jarenlange ervaring,

Nadere informatie

Group Fitness rooster

Group Fitness rooster Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en we zijn er zelf verantwoordelijk voor. Maar geven we het ook de aandacht die het verdient? Een paar uurtjes sporten per week maakt al een wereld van verschil.

Nadere informatie

Informatieboekje Diplomazwemmen

Informatieboekje Diplomazwemmen VOORWOORD Informatieboekje Diplomazwemmen U heeft een informatieboekje van de Zwem en Polo Club Hoofddorp in handen. Dit informatieboekje is bedoeld voor alle ouders/verzorgers van kinderen die zwemmen

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

Gemeente Barneveld. Notitie leszwemmen

Gemeente Barneveld. Notitie leszwemmen Gemeente Barneveld Notitie leszwemmen 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Leszwemmen in de gemeente Barneveld 2 3. Methode Zwem ABC Nationale Raad Zwemdiploma s 3 4. Huidige stand van zaken wachtlijsten

Nadere informatie

Zwemmen. 6 Weeks cyclus. Beginnende zwemmer. 1 x per week zwemmen. Zwemtraining. 1 Danny Piet

Zwemmen. 6 Weeks cyclus. Beginnende zwemmer. 1 x per week zwemmen. Zwemtraining. 1 Danny Piet Zwemmen 6 Weeks cyclus Beginnende zwemmer 1 x per week zwemmen 1 (startende zwemmer) woensdag 12 oktober 2016 week 1 van 6 (opbouwperiode) warming up: (10-15 min) 400 m - Optie: buikspier- en rekoefeningen

Nadere informatie

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten!

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! Opening op zaterdag 6 mei 2017 Toegang gratis! Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! www.sawndoarpen.nl In Gytsjerk

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info. 22 t/m 28 februari

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info. 22 t/m 28 februari Voorjaars Info 22 t/m 28 februari Van maandag 22 t/m 28 februari is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. ZWEMLESSEN IN VELE SOORTEN EN MATEN *Prive-les per half uur

Nadere informatie

Vergelijkingsoverzicht tarieven accommodaties 2018 vs Uitgangspunten:

Vergelijkingsoverzicht tarieven accommodaties 2018 vs Uitgangspunten: Vergelijkingsoverzicht tarieven accommodaties 2018 vs 2019 Uitgangspunten: Alle huurders (verenigingen, stichtingen en overige) behouden voor de accommodaties Objectieve vergelijking c.q. harmonisatie

Nadere informatie

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl Zwanger en fit? Zwangerschapscursus Zwangerschap, bevallen en de eerste tijd samen met je baby zijn unieke ervaringen. Ze zijn mooi en positief maar ook zwaar en ingrijpend. Mothers in Motion helpt je

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 2 t/m 8 mei 2016

Sportschool Venendaal. Lente Info. 2 t/m 8 mei 2016 Lente Info 2 t/m 8 mei 2016 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen alle leden GRATIS kennismaken met CX Speciale training voor buikspieren/rugspieren/borstspieren ea dinsdag 19.45 uur AQUA

Nadere informatie

Sportieve activiteiten in de carnavalsvakantie. Van 5 t/m 13 maart Sportcentrum Reeshof Recreatiebad Stappegoor

Sportieve activiteiten in de carnavalsvakantie. Van 5 t/m 13 maart Sportcentrum Reeshof Recreatiebad Stappegoor Sportieve activiteiten in de carnavalsvakantie Van 5 t/m 13 maart 2011 Sportcentrum Reeshof Recreatiebad Stappegoor Let op: gewijzigde openingstijden! www sportintilburg nl In deze folder vindt u alle

Nadere informatie

25 JAAR MEERKAMP FEESTWEEK

25 JAAR MEERKAMP FEESTWEEK 25 JAAR MEERKAMP FEESTWEEK 22 juni tot en met 28 juni Feestweek Zwembad De Meerkamp viert dit jaar haar 25 jarig bestaan! Daarvoor organiseren we een feestweek van zaterdag 22 juni tot en met vrijdag 28

Nadere informatie

Versie: 1.1 Februari 2015

Versie: 1.1 Februari 2015 Versie: 1.1 Februari 2015 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info Voorjaars Info Van maandag 26 februari t/m 4 maart is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. JIU JITSU / ZELFVERDEDIGING Op woensdag- en vrijdagavond en op zaterdagochtend

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere zwembaden

Nadere informatie

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam.

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Geopend vanaf 22 januari. De laatste zwemdag in Zwembad Charlois is op 24 december. Alle actuele informatie vindt u op rotterdamzwemt.nl/charlois Het nieuwe Zwemcentrum

Nadere informatie

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Voel je fitter en gezonder Inleiding Starten met meer bewegen is een gezond besluit. Bij bewegen denk je misschien aan intensief sporten zoals

Nadere informatie

ZWEMLESSEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN TIJDEN & TARIEVEN. seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018

ZWEMLESSEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN TIJDEN & TARIEVEN. seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 ZWEMLESSEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN TIJDEN & TARIEVEN seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 versie augustus 2018 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma. Raadpleeg

Nadere informatie

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor:

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor: INFORMATIE Zwem-ABC In het Polderbad kunt u terecht voor: Zonnebank Aquasporten Recreatief zwemmen Banen zwemmen Zwemlessen Peutersurvival Polderbad Parkzoomhal Iersestraat 15 Postbus 111 2912 TH NIEUWERKERK

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Zwemles SportPlaza Tiel. Mijn 1 ste zwemles

Zwemles SportPlaza Tiel. Mijn 1 ste zwemles Zwemles SportPlaza Tiel Mijn 1 ste zwemles Zwemles SportPlaza Tiel Graag informeren wij u over het volgende: - Introductiefilmpje Jip. - Wat is het zwem-abc? - Leren zwemmen met Jip. - Virtuele tour zwembad

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Alle informatie van A tot C.

Alle informatie van A tot C. Alle informatie van A tot C. Het enige officiële ABC-zwemdiploma Bij Delta Sportcentrum zwemmen kinderen voor het Zwem-ABC. Dit is het enige officiële ABC-zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Nadere informatie

Voorbeeld E-books. Leren zwemmen voor volwassenen. Oefeningen met en zonder materialen. Handig lesschema van 52 weken

Voorbeeld E-books. Leren zwemmen voor volwassenen. Oefeningen met en zonder materialen. Handig lesschema van 52 weken Leren zwemmen voor volwassenen Oefeningen met en zonder materialen Handig lesschema van 52 weken De belangrijkste zwemslagen uitgebreid beschreven Zwemdiploma s van zowel de NRZ, als ENVOZ en KNZB 1 Voorwoord

Nadere informatie

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc INFORMATIE ENVOZ zwem-abc Duckie Duikel gaat naar zwemles Mei 2016 Aan de kinderen Hoera, je gaat leren zwemmen! Op dit moment sta je op de inschrijflijst om te starten met zwemles. Er staat je een leuke

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Sportief bewegen na kanker. Kanker

Sportief bewegen na kanker. Kanker Sportief bewegen na kanker Kanker Sportief bewegen na kanker...................................... Bewegen: goed en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog

Nadere informatie

Def Zwemlijnfolder.indd 2 7/11/15 08:07

Def Zwemlijnfolder.indd 2 7/11/15 08:07 n j i l wem Z Def Zwemlijnfolder.indd 1 7/11/15 08:07 Def Zwemlijnfolder.indd 2 7/11/15 08:07 ZWEMLIJN SPORTDIENST NIJLEN Algemene informatie Wie kan zwemmen, doet met veel plezier mee aan alle mogelijk

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Zwemcentrum Rotterdam Openingstijden en tarieven 2019

Zwemcentrum Rotterdam Openingstijden en tarieven 2019 Zwemcentrum Rotterdam Openingstijden en tarieven 2019 2 Openingstijden Klaar voor de start. Wanneer kom jij sporten in Zwemcentrum Rotterdam? We zijn zeven dagen per week open. Via de volgende online kanalen

Nadere informatie

Wanneer? Dinsdag 21:00 22:00u & Woensdag 20:15u 21.15u 7 nov Balans, ligging & video. 28 nov Overhaal & doorhaal

Wanneer? Dinsdag 21:00 22:00u & Woensdag 20:15u 21.15u 7 nov Balans, ligging & video. 28 nov Overhaal & doorhaal November 2017 Total Immersion Techniek Training In een serie van 5 trainingen geef ik jullie de basis technieken van Total Immersion Borstcrawl mee. We werken dan stap voor stap aan de verschillende elementen

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Van eerste zwemles tot afzwemmen voor het Zwem-ABC Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Sportbedrijf Lelystad Badweg 21 0320 285 385 klantenservice@sportbedrijf.nl www.sportbedrijf.nl SportinLelystad

Nadere informatie

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar Algemene voorwaarden 2011 OVERZICHT LESTIJDEN TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG Lidmaatschap is niet overdraagbaar 0909.00-10.0009.00-10.0009.00-10.00 Geen buiten schoeisel in de zaal Gebruik

Nadere informatie

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Voor iedereen die een sterk en gezond lichaam belangrijk vindt Julie, instructeur Pilates: Wie graag bewust wil trainen,

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte:

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte: KWALITATIEF & VEILIG LEREN ZWEMMEN Zwemles bij de Broene eugte: ABC-ZWEMMEN EASYSWIM 4 Het kind staat centraal 4 Gratis vrijzwemmen tijdens de zwemlessen 4 Gediplomeerde en ervaren zwemonderwijzers 4 Individueel

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 In dit nummer 1 Kijk lessen 2016 2017 2 Lesmethode 3 Vakantie lessen Tolbrug 4 Vakantie lessen Heeswijk 5 Versneld traject 6 Vakantie turbo 7 Evenementen & vrije dagen seizoen

Nadere informatie

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou Als je je leven in balans hebt: Heb je geen of weinig last van stress Ken je je grenzen en kun je ze ook aangeven Kun je prima dealen met emoties die zich aandienen Weet je precies hoe je jouw unieke licht

Nadere informatie

Welkom bij Bad Hesselingen Informatiebijeenkomst EasySwim Diploma

Welkom bij Bad Hesselingen Informatiebijeenkomst EasySwim Diploma www.easyswim.com Welkom bij Bad Hesselingen Informatiebijeenkomst EasySwim Diploma De voorgeschiedenis Zwemplezierles tot de keuze voor op z n het best! EasySwim diploma (1) Zwemplezierles op z n best!

Nadere informatie

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE 2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Een sportkoepel waar eveneens de gedachte is dat sport mogelijk moet zijn voor iedereen.

Nadere informatie

Veilig sporten en bewegen voor iedereen

Veilig sporten en bewegen voor iedereen voor iedereen Zorgbad Zonnewater Spetteren in het buitenbad Zonnewater, in het groene Hoog-Keppel (gemeente Bronckhorst-Achterhoek), biedt een uniek programma voor sport en bewegen voor iedereen. Dit door

Nadere informatie

Wisten jullie dat. Onze minidisco CD te koop is voor slechts 6,95 bij de receptie en het restaurant?

Wisten jullie dat. Onze minidisco CD te koop is voor slechts 6,95 bij de receptie en het restaurant? Hé allemaal! Mijn naam is Flurki en ik heet jullie allemaal welkom hier op vakantiepark Dierenbos! Wisten jullie dat hier ontzettend veel leuke dingen te doen zijn!? Je kan hier je creativiteit kwijt in

Nadere informatie