JAPANSE TRADITIE JAPAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAPANSE TRADITIE JAPAN"

Transcriptie

1 SHOU SUGI BAN

2 JAPAN JAPANSE TRADITIE Shou Sugi Ban, oftewel gebrande cipres of Sugi, is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één zijde gebrand wordt. Van oudsher deed men dit door drie planken tot een schoorsteen samen te binden en onderin een vuurtje te stoken. De oorspronkelijke reden voor het branden was, ironisch genoeg, brandpreventie. Japanse huizen waren veelal van hout, en in de dorpen en steden was men beducht voor brand. Door de geveldelen vooraf te schroeien ontstond een brandvertragende koollaag. Bovendien, zo ontdekte men, bood deze laag een goede bescherming tegen ongedierte en schimmels. Op sommige plaatsen in Japan wordt de techniek nog altijd toegepast. Zwarthout Shou Sugi Ban heeft de Japanse traditie nieuw leven ingeblazen en een oven ontwikkeld waarmee het hout gecontroleerd wordt gebrand. Dit komt de kwaliteit en gelijkmatigheid ten goede. Wij hebben inmiddels verschillende varianten van Shou Sugi Ban in het assortiment. Elke variant heeft zijn eigen specifieke kenmerken, zowel esthetisch als bouwfysisch. Zwarthout Shou Sugi Ban wordt ondermeer toegepast als gevelbekleding, voor schuttingen, in interieurs en voor meubels.

3 Zwarthout Shou Sugi Ban wordt in Laren geproduceerd door Pieter Weijnen en Pieter Waijer. In 2008 bracht Pieter Weijnen als architect een bezoek aan de Biënnale van Venetië. Daar maakte hij kennis met het werk van Terunobu Fujimori. Deze Japanse architect past in zijn werk de traditionele techniek van Shou Sugi Ban veelvuldig toe. Pieter werd gegrepen door de schoonheid van het zwarte hout en maakte een reis naar Japan om het product en de productiewijze verder te onderzoeken. Op de eilanden van de prefectuur Kanawa en de westkust van japan zijn veel huizen nog altijd bekleed met Shou Sugi Ban. In de jaren daarna leerde Pieter Weijnen de techniek en ontwikkelde deze verder tot een efficiënt productieproces waarbij de kwaliteit van het hout gewaarborgd is. Dit leidde medio 2012 tot de oprichting van het bedrijf Zwarthout Shou Sugi Ban. De ontwikkeling van nieuwe toepas-singen en afwerkingen van zwart hout gaat nog altijd door. Sinds begin 2014 doet hij dit samen met Pieter Waijer. Pieter Waijer werkte zes jaar voor verschillende architectenbureaus. Het drong tot hem door dat een gebouw op de bouwplaats ontstaat, en niet op de tekentafel. Hij volgde een timmercursus en kreeg zijn eerste opdrachten: een kast, een tafel, een tuinhuis. In diezelfde periode ging hij aan het werk bij Zwarthout Shou Sugi Ban. Voor mij viel daarmee alles op zijn plaats. Als bouwer-architect kijk ik kritisch naar de ontwerpen van de nieuwe gebouwen waarvoor wij het hout leveren. Tegelijkertijd draag ik bij aan de ontwikkeling van een eeuwenoude techniek. Shou Sugi Ban is een prachtig low tech product met veel varianten en toepassingsmogelijkheden. Het is ook een product dat van alle deelnemers aan het bouwproces producent, aannemer, bouwvakker én architect aandacht vereist; van het kiezen van het beste hout tot het uitdenken van het juiste detail. Die aandacht zie je terug in alle projecten van Zwarthout: zij hebben stuk voor stuk een unieke uitstraling.

4 TYPE NAOSHIMA (LARIKS) Dit is het traditionele Japanse Shou Sugi Ban en het oerproduct van Zwarthout. Het hout wordt dosse gezaagd en diep gebrand. Het heeft een karakteristieke tekening en glanst prachtig in de zon. De wat brosse koollaag vraagt om een specifieke detaillering om de invloed van weer en wind te verminderen. Wij adviseren dit type niet hoger dan 10 meter boven maaiveld of op open terrein, blootgesteld aan veel wind, toe te passen. De koollaag geeft enigszins af maar dit is makkelijk afwasbaar met water en zeep. Naoshima spoelt niet uit bij regen. De koollaag veroudert in de loop der jaren en krijgt een fraai patina.

5 TYPE TONOSHO (LARIKS) Dit is hetzelfde product als Naoshima, maar dan afgewerkt met een olie, lak of hars. Hierdoor wordt de koollaag harder en geeft het niet meer af. Tonosho is bijzonder geschikt voor interieurtoepassingen.

6 TYPE NAOSHIMA (EIK) Dit is de eik-variant op het traditionele Japanse Shou Sugi Ban. Het hout heeft een karakteristieke tekening en is dof zwart. De koollaag is sterker dan bij Douglas, Deze geeft ook enigszins af maar dit is makkelijk afwasbaar met water en zeep. De koollaag veroudert in de loop der jaren en krijgt een fraai patina. Eiken kan buiten gebruikt worden maar kan werken bij buitenomstandigheden. Voor binnentoepassing is het uitermate geschikt, de koollaag wordt dan gefixeerd zodat het echt sterk wordt.

7 TYPE SANUKI (EIK) Dit Europese eiken houten paneel is doorlopend of gevingerlast. Het is beschikbaar in alle maten tot 80 cm breed en 350 cm lang. Het is inwendig versterkt met staal en uitwendig hars op een natuurlijke basis. De Sanuki is het perfecte product voor interieurtoepassingen.

8 TYPE SHODOSHIMA (DOUGLAS) Bij deze variant wordt het hout dosse gezaagd, gebrand, geborsteld, weer gebrand en vervolgens geolied. De robuuste en levendige nerfstructuur is goed zichtbaar en glanst in de zon. Shodoshima is goed bestand tegen alle weersinvloeden en geeft niet af. De behandeling met olie moet elke 3 à 4 jaar herhaald worden. Het is geschikt voor buiten- en binnentoepassingen waarbij het materiaal niet mag afgeven. Geschikt voor interieur en exterieur.

9 TYPE TAKAMATSU (DOUGLAS) Takamatsu verschilt alleen qua structuur van Shodoshima. Voor Takamatsu gebruiken wij kwartiers gezaagd hout. Dit geeft een fijne, lineaire structuur en een klassiek, rustig beeld. Geschikt voor exterieur.

10 TYPE SAKAIDE (DOUGLAS) Voor deze variant worden de planken, dossen of kwartiers, gebrand, geborsteld en geolied. Het contrast tussen de donkere en lichte delen van het hout geven het een fraaie, rustieke uitstraling. Geschikt voor interieur en exterieur.

11 PORTFOLIO PORTFOLIO Steigereiland Edmond Halleylaan ZV Amsterdam Blackbird Provinciealweg 1a Vortum-Mullem

12 PORTFOLIO Geuloever Haastraat 2 Schin op Geul Kanaalproject Stokerijstraat Wijnegem

13 PORTFOLIO PORTFOLIO Bralts scheepmansstraat 9 Deventer Lierneux trou de bra derriere les thiers

14 PORTFOLIO PORTFOLIO Gym sisnt Jorisstraat 32 9 Den Bosch Texel Talks

15 PORTFOLIO PORTFOLIO Interieur Objects

16 EIGENSCHAPPEN KWALITEIT Houtsoort: Lariks, Douglas of als goedgekeurd monster herkomst hout: Nederland Oppervlaktetextuur: conform monster Vochtpercentage: 13% to 19% Houtdikte: 18-30mm Nominaal Houtbreedte: mm Profiel: in overleg oppervlaktebehandeling: afhankelijk van keuze type: (Naoshima, Tonosho, Sanuki, Sakaide, Shodoshima of Takamatsu) bevestigingsmethode: RVS 4 x 40; 50;62 OF 75 vlonderschroef (zwarte kop) overige wensen prijzen afhankelijk van voorkeur en op aanvraag. Kwaliteit en garantie Medio 2013 heeft de Stichting Hout Research uit Wageningen een paneel van het type Naoshima getest in een zogenaamde snelverweringskamer. In deze ruimte worden weersinvloeden na gebootst. Het paneel heeft de test zeer goed doorstaan; er werden geen verweringsplekken geconstateerd, noch zijn er stukken afgebrokkeld. In 23 dagen werden de volgende verweringscycli doorlopen: 8 uur bestralen (40 oc) 24 uur beregenen 8 uur vriezen (-10 oc) 8 uur beregenen 16 uur rust 8 uur bestralen (40 oc). Hierna werd het hout beoordeeld op blijvende veranderingen aan het oppervlak en het loskomen van de delen van de achterconstructie. Daarnaast is het water dat bij de beregening is gebruikt gezeefd om het te controleren op afgebrokkelde delen. Deze snelverwering is onderdeel van de testcyclus die wordt genoemd in BRL 4103, Houten en houtachtige gevelbekledingssystemen. Natuurlijke producten veranderen door de tijd en zien er na 10 of 20 jaar anders uit. Er zit een verhaal in. Dat geldt ook voor Zwarthout Shou Sugi Ban. Daarom kunnen wij geen garantie leveren op het uiterlijk van de Zwarthout producten. We garanderen wel de aandacht, zorg en liefde die wij in onze producten stoppen.

17

JAPANSE TRADITIE JAPAN OORSPRONG

JAPANSE TRADITIE JAPAN OORSPRONG SHOU SUGI BAN OORSPRONG JAPAN JAPANSE TRADITIE Shou Sugi Ban ( gebrande cipres ) is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één zijde wordt gebrand. Van oudsher deed men dit door drie planken

Nadere informatie

JAPANSE TRADITIE OORSPRONG

JAPANSE TRADITIE OORSPRONG SHOU SUGI BAN OORSPRONG JAPAN JAPANSE TRADITIE Shou Sugi Ban ( gebrande cipres ) is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één zijde wordt gebrand. Van oudsher deed men dit door drie planken

Nadere informatie

Fotografie. Styling ERNIE ENKELAAR. Brand MEESTER

Fotografie. Styling ERNIE ENKELAAR. Brand MEESTER R A C H E LCLRAE N DC I TA S H I R E Fotografie Fotografie Styling ERNIE ENKELAAR CHRISTIANNA KAZANTZIS. E INS PIRATI E. INSPIR E A TI S IR AT IE. INS PI R 64 IN Dankzij architect Pieter Weijnen zijn wereldwijd

Nadere informatie

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking.

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Verwerkingsvoorschriften Zwarthout Shou-Sugi-Ban Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Tijdens

Nadere informatie

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Collectie 2015-1 Parketvloeren Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Forte Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave Hout is een natuurproduct en geeft daarmee een natuurlijke uitstraling. Elke

Nadere informatie

Tuinplank geschaafd. Vierkantpaal. Vierkantpaal dik. Tuinplank geschaafd met ronde kanten. Potdeksel Zweeds rabat. Scandinavisch Rabat

Tuinplank geschaafd. Vierkantpaal. Vierkantpaal dik. Tuinplank geschaafd met ronde kanten. Potdeksel Zweeds rabat. Scandinavisch Rabat Tuintimmerhout Tuinplank geschaafd D 20 x B 200 mm L 400 cm 1501008 11,- D 28 x 145 mm Vuren 3,35 p/m. L 360 cm 1501009 12,60 L 390 cm 1501010 13,60 L 420 cm 1501011 14,60 L 450 cm 1501012 15,70 L 540

Nadere informatie

VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: WaxedWood:

VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: WaxedWood: TUINHOUT 2013 VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: Verduurzaamd hout is geïmpregneerd: het is behandeld met bestrijdingsmiddelen zodat het minder snel gaat rotten. Verduurzaamd hout is vaak herkenbaar aan

Nadere informatie

Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit.

Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. voor een houten gevel op kleur GECERTIFICEERDE KWALITEIT voor een houten gevel op kleur 15 JAAR GARANTIE Een pand of woning krijgt het

Nadere informatie

Parket: zo veelzijdig

Parket: zo veelzijdig 12 HOUT Parket: zo veelzijdig Parket doet automatisch denken aan klassieke en rustieke interieurs waar het uiteraard een vaste waarde blijft. Maar we zien houten vloeren ook vaak opduiken in moderne interieurs.

Nadere informatie

Product specificatie Solidfloor Earth & Fire November 2006

Product specificatie Solidfloor Earth & Fire November 2006 Product specificatie Solidfloor Earth & Fire November 2006 Vochtgehalte/ Installatie omgeving Nabehandeling/ onderhoud en Essen (Fraxinus mandshurica Rupr) Lariks (Larix gmelinii (Rupr)kuzen) Soldifloor

Nadere informatie

Cembrit Plank en Cembrit Panel

Cembrit Plank en Cembrit Panel Cembrit Plank en Cembrit Panel 15 JAAR CEMBRIT GARANTIE Vezelcement - in het kort Wat is vezelcement? Vezelcement is een attractief, flexibel bouwmateriaal dat ideaal is voor allerlei oppervlakken met

Nadere informatie

DISCLAIMER. 2010 Select Vloeren, alle rechten voorbehouden.

DISCLAIMER. 2010 Select Vloeren, alle rechten voorbehouden. DISCLAIMER Wij besteden de grootste zorg aan de juistheid en volledigheid van onze brochures. Mocht desondanks blijken dat de aangeboden informatie onjuistheden bevat dan aanvaardt Select Vloeren geen

Nadere informatie

Wat is er mooier dan een deur van BarnWood? Wij zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing voor het gebruik van BarnWood in binnendeuren.

Wat is er mooier dan een deur van BarnWood? Wij zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing voor het gebruik van BarnWood in binnendeuren. Wat is er mooier dan een deur van BarnWood? Wij zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing voor het gebruik van BarnWood in binnendeuren. Op basis van ons paneel-product BarnWood Innsbruck hebben

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

Vloeren Laminaat en hout

Vloeren Laminaat en hout Vloeren Laminaat en hout 1 CanDo biedt een uitgebreid assortiment doe-het-zelf producten waarmee het eenvoudig wordt om een eigen stijl te creëren. CanDo producten zijn gemakkelijk te verwerken en passen

Nadere informatie

WOOD PRODUCTS. Balken, bekantrecht, planken en meer. by Carpentier Hardwood Solutions

WOOD PRODUCTS. Balken, bekantrecht, planken en meer. by Carpentier Hardwood Solutions WOOD PRODUCTS Balken, bekantrecht, planken en meer by Carpentier Hardwood Solutions Gespecialiseerd in eiken, thermisch behandeld hout en Europees loofhout SMART WOOD FOR NICE PLACES Carpentier wordt al

Nadere informatie

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND K-vision K-vision is de allernieuwste profielsysteemserie van profine, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Vorm, kleur en flexibiliteit staan centraal.

Nadere informatie

ModiWood NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I

ModiWood NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I ModiWood Gemodificeerd hout Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk Vormvast 10 jaar garantie

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET DÉ TRENDSETTER IN DE KEUKENWERELD. zondag SEPTEMBER. ACTIE te waregem. gratis FORNUIS

MAAK KENNIS MET DÉ TRENDSETTER IN DE KEUKENWERELD. zondag SEPTEMBER. ACTIE te waregem. gratis FORNUIS verjaardagsactie MAAK KENNIS MET DÉ TRENDSETTER IN DE KEUKENWERELD donderdag vrijdag zaterdag zondag 5 6 steeds 7 open op 8 zondag reeds jaar 39! ACTIE te waregem 6 toestellen FORNUIS bij aankoop van een

Nadere informatie

Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall. Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels

Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall. Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels Onderhouds vriendelijke houttoepassing Schuurwoningen Nederhorst den

Nadere informatie

SoulWood algemene informatie Houten gevelbekleding Hout is een van de mooiste en oudste materialen dat wordt toegepast als gevelbekleding. Zoekt u een rustieke of robuuste gevelbekleding met een unieke

Nadere informatie

Decotrap kan overigens ook het totaalproject verzorgen: uittekenen, storten en bekleden van de betontrap.

Decotrap kan overigens ook het totaalproject verzorgen: uittekenen, storten en bekleden van de betontrap. Decotrap is een Limburgs familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het bekleden van bestaande trappen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Uniek daarbij is dat Decotrap altijd ter plaatse maatwerk

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 1 Onze houtsoorten INHOUD FRAKÉ PAG. 4 Duurzaam hout met unieke eigenschappen 2 Natuurlijke vergrijzing 3 Echtheidsgarantie 3 HOUTSOORTEN Platowood Fraké

Nadere informatie

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND K-vision K-vision is de allernieuwste profielsysteemserie van profine, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Vorm, kleur en flexibiliteit staan centraal.

Nadere informatie

D e u r e n g e m a a k t o m m o o i t e z i j n 1 M a e s t r o, m e e s t e r i n h e t m a k e n v a n k w a l i t e i t s d e u r e n, a f g e s t e m d o p u w s m a a k e n i n t e r i e u r. M

Nadere informatie

gras Weet hoe hout werkt

gras Weet hoe hout werkt gras Weet hoe hout werkt Plafond- & Gevelbekleding Introductie Gras weet hoe hout werkt Onze kennis van de vele soorten gevel- en plafondbekleding, de bewerking en de verwerking ervan is groot. U krijgt

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

waterpret in groene hart

waterpret in groene hart waterpret in groene hart zwembad de steur kampen VenhoevenCS ontwierp een nieuw zwembad voor de gemeente Kampen. Het is geen gewone zwemvoorziening, maar een bad dat inclusief café en terras als een paviljoen

Nadere informatie

Massieve Panelen. Inhoudsopgave. 04 De warmte van echt hout 06 Het assortiment 08 Aan de slag! 10 Werktekeningen

Massieve Panelen. Inhoudsopgave. 04 De warmte van echt hout 06 Het assortiment 08 Aan de slag! 10 Werktekeningen Massieve Panelen Massieve Panelen Het CanDo Massieve Panelen assortiment bestaat uit massief verlijmde panelen in de houtsoorten vuren, grenen en eiken. De CanDo Massieve panelen zijn bij uitstek geschikt

Nadere informatie

ModiWood. Algemene informatie NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling

ModiWood. Algemene informatie NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling ModiWood Gemodificeerd hout Algemene informatie Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk

Nadere informatie

Parketvloeren. Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur

Parketvloeren. Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur Parketvloeren Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur COLLECTIE 2014-1 INHOUD pag 4 pag 6 pag 8 pag 10 pag 11 pag 12 Assortimentoverzicht Columbus Chopin Specials: Visgraat, Hongaarse

Nadere informatie

expert in windowfashion & sunprotection BasiX Wooden Blinds

expert in windowfashion & sunprotection BasiX Wooden Blinds expert in windowfashion & sunprotection BasiX Wooden Blinds 2 filtering light by design... BasiX Wooden Blinds De Copahome BasiX houten jaloezie is puur, mooi én betaalbaar. Ze straalt klasse uit en brengt

Nadere informatie

Duurzaam. Het Open Gevelsysteem. Ontwerpvrijheid. Perfecte combinatie. uw partner voor hout en bouw. De vraag naar het toepassen van open

Duurzaam. Het Open Gevelsysteem. Ontwerpvrijheid. Perfecte combinatie. uw partner voor hout en bouw. De vraag naar het toepassen van open Het Open Gevelsysteem Ontwerpvrijheid Perfecte combinatie Duurzaam De vraag naar het toepassen van open gevels neemt toe. PontMeyer biedt met het Open Gevelsysteem een compleet pakket. De vele variaties

Nadere informatie

Verdi. Klassieke Stijldeur

Verdi. Klassieke Stijldeur 24 Verdi Klassieke Stijldeur Twee verticale panelen staan op een liggend vlak, voor een evenwichtig aanzien. De Verdi is een rustige deur, die u uitstekend kunt combineren met blikvangers als glas-in-lood

Nadere informatie

PARKET. De geur van hout

PARKET. De geur van hout PARKET De geur van hout Parketten zijn altijd modebestendig geweest. Ze creëren een warme, natuurlijke sfeer in huis: van zodra je een kamer met houten vloer binnenstapt voel en ruik je als het ware het

Nadere informatie

Folder 68 6.8. Vloerdelen leggen. Zelf Doen

Folder 68 6.8. Vloerdelen leggen. Zelf Doen Folder 68 6.8 Vloerdelen leggen Zelf Doen Massief houten vloerdelen Hout geeft uw huis die karakteristieke sfeer van een natuurlijke vloer. Daarnaast is een houten vloer zeer duurzaam. De vloer krijgt

Nadere informatie

145 EUR (100x260cm) 32,10 EUR INFO@SFEERMUUR.BE. www.sfeermuur.be. Fotobehang Naadloos of in Banen

145 EUR (100x260cm) 32,10 EUR INFO@SFEERMUUR.BE. www.sfeermuur.be. Fotobehang Naadloos of in Banen UW FOTOBEHANG REEDS VANAF 145 EUR (100x260cm) Uw Reeds VANAF 32,10 EUR BESTEL UX UW WALLLON CADEAUB E.B EERMUUR INFO@SF www.sfeermuur.be Fotobehang Naadloos of in Banen S Fotoprint op Hout ALUMINIUM PlexiGlas

Nadere informatie

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR Rood LOW PITCH SYSTEM PRODUCT PRODUCT Low Pitch System Huizen met een bijna plat dak zijn populair. Maar tot voor kort gold er voor zo n huis slechts een beperkte keus in dakbedekking. De afwatering bij

Nadere informatie

Cembrit Plank en Cembrit Panel

Cembrit Plank en Cembrit Panel Cembrit Plank en Cembrit Panel 15 JAAR CEMBRIT GARANTIE Vezelcement - in het kort Wat is vezelcement? Vezelcement is een attractief, flexibel bouwmateriaal dat ideaal is voor allerlei oppervlakken met

Nadere informatie

Eiken. Woonassortiment. Collectie 2008/2009. Een unieke collectie eiken meubelen. www.woood.nl

Eiken. Woonassortiment. Collectie 2008/2009. Een unieke collectie eiken meubelen. www.woood.nl Alle genoemde afmetingen zijn uitwendig gemeten en kunnen iets afwijken Alle artikelen worden als bouwpakket met handleiding geleverd Modelwijzigingen alsmede zetfouten voorbehouden Alle modelrechten voorbehouden

Nadere informatie

CURTIS - WPC EXTERIOR LIVING

CURTIS - WPC EXTERIOR LIVING CURTIS - WPC Exterior Living heeft een kwalitatieve lijn tuinschermen en bijhorende tuinpoorten ontworpen in een nieuw materiaal: WPC (Wood Plastic Composite) of hout-kunststof-composiet. Dit geperst materiaal

Nadere informatie

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre FRIESCHE KUNSTSTOF BOUW Meer dan 25 jaar bouwervaring Wij zijn een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de bouw waarbij we de traditionele bouw methodiek toepassen met moderne productie technieken.

Nadere informatie

NIEUW! FLEXA OPBERGEN FRAAI & FLEXIBEL.

NIEUW! FLEXA OPBERGEN FRAAI & FLEXIBEL. NIEUW! FLEXA OPBERGEN FRAAI & FLEXIBEL www.flexa.dk PRIJSLIJST 2012 FLEXA STORAGE Benelux Alle prijzen incl. BTW Geldig vanaf augustus 2012 OPBERGEN MET EINDELOZE MOGELIJKHEDEN Het nieuwe opbergprogramma

Nadere informatie

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Productinformatie Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Plaatmateriaal is een veelzijdig materiaal dat zowel voor decoratieve als constructieve doeleinden geschikt is. GAMMA heeft voor iedere toepassing

Nadere informatie

CURTIS - wpc. exterior living

CURTIS - wpc. exterior living CURTIS - wpc Exterior Living heeft een kwalitatieve lijn tuinschermen en bijhorende tuinpoorten ontworpen in een nieuw materiaal: WPC (Wood Plastic Composite) of hout-kunststof-composiet. Dit geperst materiaal

Nadere informatie

bewust boeren in brabant

bewust boeren in brabant bewust boeren in brabant de kemp vortum-mullem Dat is ongeveer het verhaal van Antoine Achten. Afkomstig uit Venray trok hij voor zijn opleiding en bijbehorende beroep van communicatie- en designconsultant

Nadere informatie

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Outdoor Comfort & More Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Buitengewoon: Trebbiano Met gepaste trots presenteren wij u onze Trebbiano terrasoverkapping. De Trebbiano een krachtige mix van

Nadere informatie

Open voor perfectie. Hout

Open voor perfectie. Hout Open voor perfectie Hout Belisol Open voor perfectie Welke materialen er in de toekomst ook ontwikkeld worden voor deuren en ramen, hout zal altijd een speciale plaats innemen. Hout is immers een nobel

Nadere informatie

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 1 Onze houtsoorten INHOUD FRAKÉ PAG. 4 Duurzaam hout met unieke eigenschappen 2 Natuurlijke vergrijzing 3 Echtheidsgarantie 3 VUREN PAG. 6 HOUTSOORTEN Platowood

Nadere informatie

NATUURLIJKe De Tuinschermen van TuinVisie

NATUURLIJKe De Tuinschermen van TuinVisie NATUURLIJKe De Tuinschermen van TuinVisie trendy innovatief duurzaam kwaliteit sterk sfeerbepalend Tuinscherm collectie privacy onze sterren privacy, variatie en duurzaamheid Ons leven verplaatst zich

Nadere informatie

Cleanfloor. laminaatvloeren

Cleanfloor. laminaatvloeren laminaatvloeren Cleanfloor old dutch 8,3 mm dik, handgeschraapte decors Laminaatvloeren worden steeds populairder door de fraaie uitstraling, de duurzaamheid en het eenvoudige onderhoud. Cleanfloor bestaat

Nadere informatie

Materialisatie en architectuur. De pier in bouwtechnisch opzicht

Materialisatie en architectuur. De pier in bouwtechnisch opzicht Materialisatie en architectuur De pier in bouwtechnisch opzicht Vanuit de bouwtechniek is er, gezien het concept scheveningen, gekozen om de metamorfose van de materialisering en de lineairiteit van de

Nadere informatie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie ONDERHOUD 02 ONDERHOUD INSTRUCTIES INHOUD 03 Houten werkbladen 04 Dagelijks onderhoud 04 Onderhoud van het werkblad 05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie Door FSC -gecertificeerde houtproducten

Nadere informatie

DE MOOISTE VLOEREN, MET DE ZEKERHEID VAN DE VAKMAN. 49, 95. Eiken vloeren vanaf. /m 2 CO L L E C T I E. www.parketgroep.nl

DE MOOISTE VLOEREN, MET DE ZEKERHEID VAN DE VAKMAN. 49, 95. Eiken vloeren vanaf. /m 2 CO L L E C T I E. www.parketgroep.nl DE MOOISTE VLOEREN, MET DE ZEKERHEID VAN DE VAKMAN. Eiken vloeren vanaf 49, 95 CO L L E C T I E PARKETGROEP, WEL ZO ZEKER., OOH... ParketGroep bestaat uit een groep ondernemers uit de vloerenbranche met

Nadere informatie

keukenbeurs te brugge donderdag KIES UW beursactie FORNUIS FORNUIS win deze dagen uw vespa scooter Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis

keukenbeurs te brugge donderdag KIES UW beursactie FORNUIS FORNUIS win deze dagen uw vespa scooter Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis VOOR INSPIRATIE, MAAK KENNIS MET ONZE RECENTE COLLECTIES EN TRENDS win deze dagen uw vespa scooter te brugge donderdag 28 FEBRUARI vrijdag 1 zaterdag 2 batibouw condities zondag 3 10-18u 10-18u 10-18u

Nadere informatie

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Puur Wonen Puur wonen, haal de natuurlijke sfeer naar binnen door materialen van buiten te gebruiken.

Nadere informatie

In elke kleur mogelijk. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II

In elke kleur mogelijk. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II In elke kleur mogelijk Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk 10 jaar garantie PEFC gecertificeerd

Nadere informatie

Hout: de eerste prijs

Hout: de eerste prijs PARKET Parket is dé tijdloze vloerbekleding bij uitstek en heeft nog steeds enorm veel succes. De kwaliteit ervan is nauw verbonden met de gebruikte houtsoort. De beste houtsoorten leveren de beste plankenvloeren,

Nadere informatie

Parket / Parquet. High Quality Flooring

Parket / Parquet. High Quality Flooring Parket / Parquet High Quality Flooring Parket / Parquet K waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 V loeren met karakter E en echt houten vloer van Intra Parket vervolmaakt elk interieur en

Nadere informatie

Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk

Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk BY KOVALEX Stevig en sterk is de boom, die altijd aan wind werd blootgesteld: de strijd heeft zijn wortels versterkt. Seneca BY KOVALEX Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk

Nadere informatie

NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding:

NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding: NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding: NovaWood of thermisch essen is hét beste alternatief voor kostbare exotische houtsoorten. Voordelen van thermisch essen gevelbekleding: Essenhout wordt bij een thermobehandeling

Nadere informatie

Uniek parket voor het bijzondere buitenleven

Uniek parket voor het bijzondere buitenleven Uniek parket voor het bijzondere buitenleven 1 Inhoudsopgave Systemen PLUS 7 Magnet 8 Classic 9 Materialen Hout 11 Bamboe 12 Composiet 13 2 Op het (buiten)leven Een ijskoud glaasje rosé op een warme zomeravond

Nadere informatie

Ecologisch Duurzame houtpanelen. A source of Sustainability

Ecologisch Duurzame houtpanelen. A source of Sustainability Ecologisch Duurzame houtpanelen A source of Sustainability Hevea Brasiliënsis De Rubberboom wordt op grote plantages aangeplant voor de winning van Latex. Latex is natuurrubber en de onmisbare grondstof

Nadere informatie

ANGEL ANGEL STANDAARD ANGEL BREED. Vlambeeld

ANGEL ANGEL STANDAARD ANGEL BREED. Vlambeeld A N G E L A F V O E R L O Z E G A S H A A R D ANGEL ANGEL STANDAARD 840 mm (breed) x 725 mm (hoog) x 150 mm (diep) 450 mm (breed) x 265 mm (hoog) Angel standaard - Geborsteld RVS DE ANGEL HEEFT EEN GEPREZEN

Nadere informatie

P A R K E T A A N B I E D I N G E N

P A R K E T A A N B I E D I N G E N - P A R K E T A A N B I E D I N G E N 1) LAMELLENVLOER Bijzonder in prijs en kwaliteit. U koopt hem namelijk voor 50,10 p/m², En dat is inclusief gelakt en Elastilonlegsysteem. Prijsvergelijking is vooral

Nadere informatie

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING info@degrootoverkappingen.nl www.degrootoverkappingen.nl 0413 27 28 11 Korte Heikantstraat 4-6 5408SR Volkel Een plek om te ontspannen, u terug te trekken van de

Nadere informatie

copper art & silver art

copper art & silver art Synthetische afdichtingsoplossingen innovatie flexibel creatief kwaliteit copper art & silver art copper art & silver art een opmerkelijk esthetische kwaliteit voor een innovatieve dakbedekking synthetisch

Nadere informatie

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur Luisteren en ingaan op de vraag van de klant LEI IMPORT Lei Import levert al meer dan 25 jaar leisteen voor alle denkbare toepassingen.

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie

Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I. Milieuvriendelijk verduurzaamd

Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I. Milieuvriendelijk verduurzaamd Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk Vormvast 10 jaar garantie PEFC gecertificeerd hout

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren Producten VOLDOEN AAN VOS 2010 De norm voor houten vloeren Een complete lijn olieproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Rustieke Loogbeits TRAE LYX RUSTIEKE LOOGBEITS is een reactieve

Nadere informatie

Project Villa Bakkeveen

Project Villa Bakkeveen Over InterFaca Het team van InterFaca bestaat uit professionals die jarenlange ervaring hebben op het gebied van gevelprojecten. Door nauwe samenwerking met de producenten van de merken DumoWood, VäriWood

Nadere informatie

Lindura een sterk karakter. 32 RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN LINDURA HOUTEN VLOER

Lindura een sterk karakter. 32 RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN LINDURA HOUTEN VLOER 32 RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN LINDURA HOUTEN VLOER Lindura een sterk karakter. Lindura is een innovatieve vloer in het assortiment houten vloeren van MEISTER, die gebaseerd is op de Wood-Powder-technologie.

Nadere informatie

Bowisse. Voor levensgenieters met smaak

Bowisse. Voor levensgenieters met smaak Bowisse Voor levensgenieters met smaak LOODS We zijn er trots op. Wis en waarachtig, vast en zeker; Bowisse! Eerlijke materialen, ambachtelijk vakwerk en vriendelijk design. Robuuste terrasoverkappingen,

Nadere informatie

Buizen & verbinders Steigerhout Vintage panelen

Buizen & verbinders Steigerhout Vintage panelen Buizen & verbinders Steigerhout Vintage panelen 1 Buizen & verbinders IJzersterke verbinding Met buizen & verbinders maakt u in een handomdraai de mooiste meubels of constructies. De verbinders worden

Nadere informatie

Trapleuningen en trapleuninghouders

Trapleuningen en trapleuninghouders Trapleuningen en trapleuninghouders Van alle tijden Door de jaren heen is de rol van trapleuningen en trapleuninghouders sterk veranderd. Was de trapleuning gisteren nog een puur functioneel houvast,

Nadere informatie

HAAL DE ROBUUSTE VOORWOORD IN HUIS MET EEN MASSIEVE BOOMSTAMTAFEL

HAAL DE ROBUUSTE VOORWOORD IN HUIS MET EEN MASSIEVE BOOMSTAMTAFEL apboomstamtafels VOORWOORD Wilt u ook de natuur in huis halen? Dan zijn onze duurzame boomstamtafels perfect voor u. Zoals elke boom, is ook elke boomstamtafel uniek. Elk tafelblad heeft zijn eigen kleuren,

Nadere informatie

Velvet. wood flooring collection

Velvet. wood flooring collection Velvet wood flooring collection W 3 Velvet Dubois-parquet is reeds meer dan 20 jaar een vaste waarde op de markt van houten vloerbekledingen. In de parketfabriek te Waregem (B) wordt met veel zorg massief

Nadere informatie

d rustig c levendig 57,60 57,60 57,60 51,40 51,40 51,40 49,35 49,35 49,35 52,20 52,20 52,20 54,20 Rood eik 59,90 46,90 88,90 71,20 49,90 49,90 47,90

d rustig c levendig 57,60 57,60 57,60 51,40 51,40 51,40 49,35 49,35 49,35 52,20 52,20 52,20 54,20 Rood eik 59,90 46,90 88,90 71,20 49,90 49,90 47,90 Prijslijst 2018 Swedish Naturals HOOG KANT 3-STRIP-PARKET LANDHUISDELEN XS L L L L XXL XXL XXL XXL d rustig c levendig a rustiek wild d rustig c levendig a rustiek gevlamd Eik 57,60 57,60 57,60 51,40 51,40

Nadere informatie

Velvet. wood flooring collection

Velvet. wood flooring collection Velvet wood flooring collection Dubois-parquet Waregem Industrielaan 5 - tel +32 56 60 34 44 - fax +32 56 61 05 57 Dubois-parquet Halen Hagelandstraat 30 - tel +32 13 46 02 90 - fax +32 13 44 40 90 info@dubois-parquet.be

Nadere informatie

Wegdekreflectoren. Innovatieve toepassingen en praktijkervaringen. Chris van Wylick, Directeur Van Wylick Wegdek-reflecoren B.V.

Wegdekreflectoren. Innovatieve toepassingen en praktijkervaringen. Chris van Wylick, Directeur Van Wylick Wegdek-reflecoren B.V. Wegdekreflectoren Innovatieve toepassingen en praktijkervaringen Chris van Wylick, Directeur Van Wylick Wegdek-reflecoren B.V. Wegdekreflectoren zijn er in uiteenlopende soorten en maten. Veel van jullie

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Naturel Projectlak intensief huiselijk en commercieel gebruik TRAE LYX NATUREL is een ultra matte

Nadere informatie

Owatrol is goud voor al uw hout!

Owatrol is goud voor al uw hout! Owatrol is goud voor al uw hout! Beschermen, onderhouden, renoveren, decoreren... Owatrol oplossingen voor buitenshuis NIEUW HOUT (verticaal/horizontaal) ZACHTHOUT (Lariks, Douglas, grenen,vuren, Red Cedar,

Nadere informatie

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY 01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14 Parket / Parquet High Quality Flooring 02. Intra ompulatie.pdf 1 23-04-13 14:27 Parket / Parquet waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 03. Intra Voorwoord.pdf

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

Prijslijst 2014. Schaverij Eikelboom. Ceintuurbaan 10. 8024 AA Zwolle. Telefoon: 06 53734941. Email: info@schaverij-eikelboom.nl

Prijslijst 2014. Schaverij Eikelboom. Ceintuurbaan 10. 8024 AA Zwolle. Telefoon: 06 53734941. Email: info@schaverij-eikelboom.nl Prijslijst 2014 Schaverij Eikelboom Ceintuurbaan 10 8024 AA Zwolle Telefoon: 06 53734941 Email: info@schaverij-eikelboom.nl Internet: www.schaverij-eikelboom.nl Eiken Tapis 6mm Eigen productie Prijzen

Nadere informatie

PANDORA. De gebruikte materialen & kleuren.

PANDORA. De gebruikte materialen & kleuren. PANDORA De boekenkast van Pandora is een licht & fraai ontwerp van Capuro. Het kan zowel tegen een muur geplaatst worden, maar ook vrijstaand als "roomdivider" om een ruimte in tweeën te delen en uw mooiste

Nadere informatie

Douglas Overkappingen STANDAARD EN MAATWERK UIT EIGEN PRODUCTIE

Douglas Overkappingen STANDAARD EN MAATWERK UIT EIGEN PRODUCTIE Douglas Overkappingen STANDAARD EN MAATWERK UIT EIGEN PRODUCTIE vanaf de vroege voorjaarzon Douglas Platdak Overkapping Mooie platdak overkapping van duurzaam Douglas hout. Geschikt om in te richten als

Nadere informatie

MOBIELE WANDEN SONICO. Espero mobiele wandsystemen

MOBIELE WANDEN SONICO. Espero mobiele wandsystemen MOBIELE WANDEN MOBIELE WANDEN SONICO De Sonico bestaat uit een aantal afzonderlijke panelen die opgehangen zijn aan een plafondrail en zo verschoven kunnen worden. Om een wand te vormen kunnen de panelen

Nadere informatie

Marnar Bruk Royal. geïmpregneerde gevelproducten SCANDINAVISCH GRENEN. Timber is our passion

Marnar Bruk Royal. geïmpregneerde gevelproducten SCANDINAVISCH GRENEN. Timber is our passion Marnar Bruk Royal geïmpregneerde gevelproducten SCANDINAVISCH GRENEN Timber is our passion KIES KLEUR Waarom Marnar Bruk Royal? Gras Wood Wide handelt al sinds 1868 in Grenenhout. Deze hoogwaardige naaldhout

Nadere informatie

TULIA - traditioneel, duurzaam en robuust

TULIA - traditioneel, duurzaam en robuust TULIA Tulia Finovens 2015 Tulia L100/550 met bakoven, aangebouwde schoorsteen en houtopslag 1 TULIA - traditioneel, duurzaam en robuust TULIA - het middelpunt van behaaglijkheid Tulia Finovens zijn houtkachels

Nadere informatie

Part of the ROCKWOOL Group. Rockpanel Stones Geïnspireerd door de natuur

Part of the ROCKWOOL Group. Rockpanel Stones Geïnspireerd door de natuur Part of the ROCKWOOL Group Rockpanel Stones Geïnspireerd door de natuur MAGINE het onmogelijke mogelijk Met onze Rockpanel Stones-lijn zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Buigen, vormen, graveren,

Nadere informatie

EEN KEUKEN MET KWALITEIT

EEN KEUKEN MET KWALITEIT EEN KEUKEN MET KWALITEIT TRENDS 2016 HAAL MEER UIT UW KEUKEN! Ontdek de vele PLUSPUNTEN VAN ONZE KEUKENS Sterke pluspunten! Kwaliteit staat voorop. Dat merkt u als u de vele pluspunten van onze keukens

Nadere informatie

(onder)houden van hout

(onder)houden van hout v a n r o s s u m o n d e r h o u d (onder)houden van hout Dichtbij de natuur. Midden in het leven. Het eikenhout dat de meubelen van Van Rossum hun onmiskenbare karakter geeft, is een uniek materiaal.

Nadere informatie

PRODUCT CATALOGUS. overzicht van alle houten vloeren

PRODUCT CATALOGUS. overzicht van alle houten vloeren Hout met het FSC keurmerk. Hout met zorg: van kap tot leverantie. Beschikking over grote standaard voorraad. Dat is INPA Parket: Al meer dan 45 jaar leverancier van eiken én exotisch hout. PRODUCT CATALOGUS

Nadere informatie

Canexel. Algemene informatie. Houten gevelbekleding. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Natuurlijk ogende houtstructuur

Canexel. Algemene informatie. Houten gevelbekleding. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Natuurlijk ogende houtstructuur Canexel Houten gevelbekleding Algemene informatie Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige toplaag Duurzaam 25 jaar garantie op basismateriaal

Nadere informatie

HOUT, HOUTSORTERINGEN, STRUCTUREN EN AFWERKINGEN

HOUT, HOUTSORTERINGEN, STRUCTUREN EN AFWERKINGEN 32 HOUT, HOUTSORTERINGEN, STRUCTUREN EN AFWERKINGEN HOUT Eik Es Notelaar Merbau Jatoba Eik heeft een gele tot bruine kleur en een typerende nerf. Esplanken hebben een witte tot bleekgele kleur en een strakke

Nadere informatie

snel geschikt voor vloerverwarming oneindig veel mogelijkheden

snel geschikt voor vloerverwarming oneindig veel mogelijkheden de snelle en ideale parketvloeroplossing ook voor gebruik op vloerverwarming. inhoud 04 comfort behaaglijke warmte, esthetishe vrijheid snel geschikt voor vloerverwarming oneindig veel mogelijkheden Bamboe

Nadere informatie