VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad"

Transcriptie

1 VOORBEELDDOSSIER Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad

2 Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad VOORBEELDDOSSIER Beste bewoner, De wetgeving inzake ruimtelijke ordening in het algemeen en het indienen van een bouwaanvraag in het bijzonder is vaak niet eenvoudig. Onze dienst ruimtelijke ordening en stedenbouw nam daarom het initiatief om een duidelijk voorbeelddossier te maken dat de aanvrager stap voor stap kan volgen. In deze folder staan dan ook nuttige tips en informatie om een dergelijke aanvraag zo goed mogelijk op te stellen. Heeft u, na het doornemen van deze folder, nog vragen, kan u natuurlijk steeds contact opnemen met onze bevoegde dienst. De kantoren zijn open op maandag, donderdag en vrijdag tussen 9u en 13u, woensdag tussen 9u en 12u 14 u tot 17u00, dinsdag tussen 9u en 13u 17u en 19u. U kan de dienst ook telefonisch bereiken op het nummer Met vriendelijke groeten.

3 Zwembad plaatsen In geval van twijfel: win informatie in bij de gemeentelijke dienst ruimtelijke ordening. De medewerkers van die dienst zullen u graag helpen. 1. Is een vergunning nodig? Om een openluchtzwembad of jacuzzi aan te leggen, is geen stedenbouwkundige vergunning (vroeger bouwvergunning genoemd) nodig als die aan al de volgende voorwaarden voldoet: de som van alle niet overdekte constructies (hierbij zijn bijvoorbeeld ook de terrassen inbegrepen) is niet groter dan 30 vierkante meter niet hoger dan anderhalve meter (met inbegrip van afdekking) niet in de voortuin volledig binnen 30 meter van de woning niet in ruimtelijk kwetsbare gebieden, zoals natuurgebied niet in een oeverzone of in de 5 meter brede strook vanaf een waterloop. Is aan een of meer van die voorwaarden niet voldaan, dan hebt u een vergunning nodig. Die vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Opgelet: van vergunning vrijgestelde werken mogen enkel uitgevoerd worden als ze niet strijdig zijn met geldende reglementeringen zoals ruimtelijke uitvoeringsplannen, bijzondere plannen van aanleg en voorschriften van verkavelingsvergunningen. 2. Is een architect nodig? Er is uiteraard geen architect nodig als u geen vergunning nodig hebt. Er is ook geen architect nodig als het openluchtzwembad kleiner is dan 150 vierkante meter en op minstens 2 meter afstand van de perceelsgrenzen en gebouwen ligt. 3. Welk aanvraagformulier gebruikt u? U hoeft uiteraard geen formulier te gebruiken als u geen vergunning nodig hebt. Als er geen architect nodig is, dan gebruikt u het aanvraagformulier eenvoudige dossiersamenstelling. In de andere gevallen wordt het dossier samengesteld volgens de uitgebreide dossiersamenstelling. 4. Welke weg volgt uw dossier? Die vraag is moeilijker te beantwoorden omdat het antwoord afhangt van de ligging van uw grond. In vele gevallen kan de gemeente (het schepencollege) vrij snel en zelfstandig een beslissing over uw aanvraag nemen. Maar soms is een openbaar onderzoek nodig. Tijdens dat onderzoek kunnen omwonenden bezwaar indienen. Soms moeten ook adviezen van andere administraties worden ingewonnen. Stel bijvoorbeeld dat uw grond paalt aan een spoorweg, dan zal de gemeente het advies van de NMBS inwinnen. De gemeente zal uw aanvraag beoordelen, rekening houdend met: de eventuele bezwaren de eventuele adviezen de voorschriften van gewestplan, bijzonder plan van aanleg en/of verkaveling de mogelijke hinder voor de buurt (privacy, inkijk, bouwdiepte, terreinbezetting,...)

4 de goede plaatselijke ordening. Hierna krijgt u de beslissing van het schepencollege. 5. Begin van de werken Vergeet niet voor u met de werken begint en tijdens de hele duur ervan aan de straat aan te plakken dat de vergunning is afgegeven. Een afschrift van de vergunning en van het dossier moet op het bouwterrein aanwezig zijn.

5 CONTROLELIJST Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een zwembad Vergunningsaanvraagformulier correct ingevuld én ondertekend (ten minste twee origineel ondertekende formulieren Inplantingsplan getekend, met : duidelijke maatvoering schaalvermelding noordpijl aanduiding van genomen foto s (minimum 3) met kijkrichting duidelijke afmeting van de constructie (lengte, breedte en diepte van het zwembad) Grondplannen Profielen Minimum 3 duidelijke genummerde kleurenfoto s van de bouwplaats alle tekeningen op schaal getekend, met schaalvermelding Op elke pagina : naam bouwplaats handtekening Het volledige dossier wordt ingediend in 5 exemplaren Handtekening van de buur indien de constructie wordt opgericht in de perceelsgrens Officieel kadastraal uittreksel toegevoegd (maximum 1 jaar oud) schriftelijk aanvragen aan Directie Kadaster Brabant, Kruidtuinlaan 50 bus 3962, 1000 Brussel. Waar moet ik mijn dossier indienen? Technische dienst - dienst ruimtelijke ordening en stedenbouw De Costerstraat 47, 3150 Haacht Hoe weet ik of mijn dossier volledig is samengesteld? Bij het indienen van uw dossier ontvangt u een ontvangstbewijs. Binnen een termijn van orde van 14 dagen en uiterlijk na 30 dagen ontvangt u een verklaring van volledigheid en ontvankelijkheid van de gemeente Haacht Wat als mijn dossier onvolledig is samengesteld? Binnen de 14 dagen ontvangt u uw dossier aangetekend terug mét reden van onvolledigheid. Wanneer kan ik een beslissing verwachten? Het college van burgemeester en schepenen moet wettelijk gezien binnen de 75 dagen (105 dagen indien er een openbaar onderzoek moet gevoerd worden) na het afleveren van de verklaring van volledigheid en ontvankelijkheid een beslissing nemen. Deze beslissing zal aangetekend naar u verzonden worden.

6 Voorbeeld ingevuld aanvraagformulier bouwvergunning Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat GEMEENTE HAACHT Onderwerp van de aanvraag 1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of handelingen u een vergunning aanvraagt. Bijvoorbeeld: - het bouwen van een veranda van x m²; - het bouwen van een openluchtzwembad van y m²; - het aanleggen van een kleine siervijver. Ik vraag een stedenbouwkundige vergunning aan voor het bouwen van een zwembad Persoonlijke gegevens 2. Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Indien er meerdere aanvragers zijn, vul dan uiteraard de namen van alle aanvragers in. uw voornaam en familienaam Jan Peeters 3. Ondertekent u deze aanvraag in naam van bijvoorbeeld een firma of organisatie? Zo ja, vul dan hier de naam van de firma of organisatie in. firma of organisatie Vul hieronder het adres in waarop u bereikbaar bent. Naar dit adres sturen wij de beslissing. straat en nummer Nieuwstraat 18 postnummer en gemeente 3150 Haacht telefoonnummer 016/ Gegevens van het goed 5. Vul hieronder de gegevens in over het goed. Dit is de plaats waar u de werken of handelingen zult uitvoeren. De kadastrale gegevens kunt u terugvinden in uw aankoopakte van het goed, of op het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing. Bijvoorbeeld 3 de afdeling, sectie C, nr. 123b2. straat en nummer Nieuwstraat 18 postnummer en gemeente 3150 Haacht kadastrale gegevens : 3de afdeling, sectie B, nr(s) 190/W/4 6. Is er reeds begonnen met de uitvoering van de werken of handelingen waarvoor u nu een vergunning aanvraagt? + Nee. Ja, de werken of handelingen waarvoor ik nu een vergunning aanvraag zijn reeds begonnen. Er werd hierover geen proces-verbaal opgesteld. Ja, de werken of handelingen waarvoor ik nu een vergunning aanvraag zijn reeds begonnen. Er werd hierover een proces-verbaal opgesteld op.../.../... door... Ja, de werken of handelingen waarvoor ik nu een vergunning aanvraag zijn reeds begonnen. Er bestaat hierover een rechterlijke uitspraak op.../.../... door...

7 Dossierstukken 7. Bij deze aanvraag moet u een aantal documenten voegen. Op de bevoegde dienst van de gemeente waar U de aanvraag indient kunt u een aanstiplijst krijgen, waar U de bijgevoegde documenten kunt op aankruisen. De aldus ingevulde lijst kunt U aan de aanvraag toevoegen. Energieprestatieregelgeving 8. Voor werken waarvoor een aanvraag met een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat, gelden er eisen met betrekking tot de energieprestatie en het binnenklimaat, als deze werken gebeuren aan een gebouw met een beschermd volume groter dan of gelijk aan 3.000m³ en als energie verbruikt wordt om voor mensen een specifieke binnentemperatuur te creëren. Die eisen zijn vastgelegd in de energieprestatieregelgeving en hebben het doel het energiezuinig (ver)bouwen te stimuleren. Kruis aan of er energieprestatie- en binnenklimaateisen gelden voor de aanvraag. Ja. + Nee. Ondertekening 9. Vul de onderstaande verklaring in. Ik verklaar dat deze gegevens correct zijn. Als er energieprestatie- en binnenklimaateisen gelden, bevestig ik op de hoogte te zijn van de maatregelen die vereist zijn om aan de Vlaamse energieprestatieregelgeving te voldoen. datum : dag 1 maand september jaar 2009 handtekening aanvrager(s) De gegevens die u meedeelt, kunnen worden opgeslagen in een of meer bestanden. Deze bestanden kunnen zich bevinden bij de gemeente, waar u de aanvraag indient, bij de provincie waarin de grond is gelegen waarop de aanvraag betrekking heeft, en ook bij de Vlaamse administratie, bevoegd voor de ruimtelijke ordening. Ze worden gebruikt voor de behandeling van uw dossier. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het opmaken van statistieken en voor wetenschappelijke doeleinden. U hebt het recht om kennis te nemen van uw gegevens in deze bestanden en zo nodig de verbetering ervan aan te vragen. Behalve in het in artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bedoelde geval wordt de aanvraag op het gemeentehuis ingediend. De aanvraag kan ook met een aangetekende brief worden ingediend. Indien de gemeente daarvoor klaar is, kan de aanvraag eventueel ook (semi-)elektronisch worden ingediend ; de gemeente bepaalt de nadere voorwaarden ter zake. De overheid kan, zonder dat dit invloed heeft op de volledigheid van het dossier van de aanvraag, de aanvrager vragen om, bovenop de voorgeschreven exemplaren, grotere aantallen van de dossierstukken aan het dossier van de aanvraag toe te voegen. Het college van burgemeester en schepenen neemt over een vergunningsaanvraag een beslissing binnen een vervaltermijn van: a) 75 dagen, indien het aangevraagde gelegen is in een ontvoogde gemeente, over de aanvraag geen openbaar onderzoek moet worden gevoerd, en de aanvraag niet is samengevoegd met een milieuvergunningsaanvraag op de wijze, vermeld in artikel 133/32; b) 105 dagen, in alle andere gevallen. De vervaltermijnen gaan in de dag na deze waarop het resultaat van het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek aan de aanvrager wordt verstuurd. Zij gaan echter steeds ten laatste in op de dertigste dag na deze waarop de aanvraag werd ingediend. Indien geen beslissing wordt genomen binnen de vervaltermijn, wordt de aanvraag geacht afgewezen te zijn. Hiertegen kan u beroep instellen. Meer informatie hierover vindt u in artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

8 Voorbeeld inplantingsplan Voorbeelddossier - Aanvraag tot afwijking van de verkavelingsvoorschriften (artikel 49) - Bouwvergunning : plaatsen van zonnepanelen

9 Voorbeeld grondplan + profiel C-D

10 Voorbeeld profiel A-B

11 Voorbeeld uittreksel kadastraal plan

12 Voorbeeld foto s (opgelet: moeten kleurenfoto s zijn!) Foto 1 Foto 2 Foto 3

13

14 Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat GEMEENTE HAACHT Onderwerp van de aanvraag 1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of handelingen u een vergunning aanvraagt. Bijvoorbeeld: - het bouwen van een veranda van x m²; - het bouwen van een openluchtzwembad van y m²; - het aanleggen van een kleine siervijver. Ik vraag een stedenbouwkundige vergunning aan voor Persoonlijke gegevens 2. Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. Indien er meerdere aanvragers zijn, vul dan uiteraard de namen van alle aanvragers in. uw voornaam en familienaam : 3. Ondertekent u deze aanvraag in naam van bijvoorbeeld een firma of organisatie? Zo ja, vul dan hier de naam van de firma of organisatie in. firma of organisatie Vul hieronder het adres in waarop u bereikbaar bent. Naar dit adres sturen wij de beslissing. straat en nummer : postnummer en gemeente : telefoonnummer : Gegevens van het goed 5. Vul hieronder de gegevens in over het goed. Dit is de plaats waar u de werken of handelingen zult uitvoeren. De kadastrale gegevens kunt u terugvinden in uw aankoopakte van het goed, of op het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing. Bijvoorbeeld 3 de afdeling, sectie C, nr. 123b2. straat en nummer postnummer en gemeente kadastrale gegevens : de afdeling, sectie, nr(s) 6. Is er reeds begonnen met de uitvoering van de werken of handelingen waarvoor u nu een vergunning aanvraagt? + Nee. Ja, de werken of handelingen waarvoor ik nu een vergunning aanvraag zijn reeds begonnen. Er werd hierover geen proces-verbaal opgesteld. Ja, de werken of handelingen waarvoor ik nu een vergunning aanvraag zijn reeds begonnen. Er werd hierover een proces-verbaal opgesteld op.../.../... door... Ja, de werken of handelingen waarvoor ik nu een vergunning aanvraag zijn reeds begonnen. Er bestaat hierover een rechterlijke uitspraak op.../.../... door...

15 Dossierstukken 7. Bij deze aanvraag moet u een aantal documenten voegen. Op de bevoegde dienst van de gemeente waar U de aanvraag indient kunt u een aanstiplijst krijgen, waar U de bijgevoegde documenten kunt op aankruisen. De aldus ingevulde lijst kunt U aan de aanvraag toevoegen. Energieprestatieregelgeving 8. Voor werken waarvoor een aanvraag met een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat, gelden er eisen met betrekking tot de energieprestatie en het binnenklimaat, als deze werken gebeuren aan een gebouw met een beschermd volume groter dan of gelijk aan 3.000m³ en als energie verbruikt wordt om voor mensen een specifieke binnentemperatuur te creëren. Die eisen zijn vastgelegd in de energieprestatieregelgeving en hebben het doel het energiezuinig (ver)bouwen te stimuleren. Kruis aan of er energieprestatie- en binnenklimaateisen gelden voor de aanvraag. Ja. Nee. Ondertekening 9. Vul de onderstaande verklaring in. Ik verklaar dat deze gegevens correct zijn. Als er energieprestatie- en binnenklimaateisen gelden, bevestig ik op de hoogte te zijn van de maatregelen die vereist zijn om aan de Vlaamse energieprestatieregelgeving te voldoen. datum : dag maand.. jaar handtekening aanvrager(s) De gegevens die u meedeelt, kunnen worden opgeslagen in een of meer bestanden. Deze bestanden kunnen zich bevinden bij de gemeente, waar u de aanvraag indient, bij de provincie waarin de grond is gelegen waarop de aanvraag betrekking heeft, en ook bij de Vlaamse administratie, bevoegd voor de ruimtelijke ordening. Ze worden gebruikt voor de behandeling van uw dossier. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het opmaken van statistieken en voor wetenschappelijke doeleinden. U hebt het recht om kennis te nemen van uw gegevens in deze bestanden en zo nodig de verbetering ervan aan te vragen. Behalve in het in artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bedoelde geval wordt de aanvraag op het gemeentehuis ingediend. De aanvraag kan ook met een aangetekende brief worden ingediend. Indien de gemeente daarvoor klaar is, kan de aanvraag eventueel ook (semi-)elektronisch worden ingediend ; de gemeente bepaalt de nadere voorwaarden ter zake. De overheid kan, zonder dat dit invloed heeft op de volledigheid van het dossier van de aanvraag, de aanvrager vragen om, bovenop de voorgeschreven exemplaren, grotere aantallen van de dossierstukken aan het dossier van de aanvraag toe te voegen. Het college van burgemeester en schepenen neemt over een vergunningsaanvraag een beslissing binnen een vervaltermijn van: a) 75 dagen, indien het aangevraagde gelegen is in een ontvoogde gemeente, over de aanvraag geen openbaar onderzoek moet worden gevoerd, en de aanvraag niet is samengevoegd met een milieuvergunningsaanvraag op de wijze, vermeld in artikel 133/32; b) 105 dagen, in alle andere gevallen. De vervaltermijnen gaan in de dag na deze waarop het resultaat van het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek aan de aanvrager wordt verstuurd. Zij gaan echter steeds ten laatste in op de dertigste dag na deze waarop de aanvraag werd ingediend. Indien geen beslissing wordt genomen binnen de vervaltermijn, wordt de aanvraag geacht afgewezen te zijn. Hiertegen kan u beroep instellen. Meer informatie hierover vindt u in artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis VOORBEELDDOSSIER Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een tuinhuis VOORBEELDDOSSIER Beste bewoner, De wetgeving inzake

Nadere informatie

PLAATSEN VAN (VERLICHTE) RECLAME SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

PLAATSEN VAN (VERLICHTE) RECLAME SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER PLAATSEN VAN (VERLICHTE) RECLAME SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat

Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat Onderwerp van de aanvraag 1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of handelingen u een vergunning

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning voor technische werken of terreinaanlegwerken

Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning voor technische werken of terreinaanlegwerken Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning voor technische werken of terreinaanlegwerken GEMEENTE Onderwerp van de aanvraag 1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of handelingen u een vergunning

Nadere informatie

VERNIEUWEN VAN DE VOORGEVEL SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

VERNIEUWEN VAN DE VOORGEVEL SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER VERNIEUWEN VAN DE VOORGEVEL SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp

Nadere informatie

PLAATSEN VAN EEN CARPORT SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

PLAATSEN VAN EEN CARPORT SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER PLAATSEN VAN EEN CARPORT SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp van

Nadere informatie

BESTEMMINGSWIJZIGING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

BESTEMMINGSWIJZIGING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER BESTEMMINGSWIJZIGING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp van de

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat

Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige GEMEENTE WUUSTWEZEL Onderwerp van de aanvraag 1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of handelingen u een vergunning aanvraagt.

Nadere informatie

PLAATSEN VAN EEN TUINHUIS SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

PLAATSEN VAN EEN TUINHUIS SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER PLAATSEN VAN EEN TUINHUIS SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp

Nadere informatie

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een carport

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een carport VOORBEELDDOSSIER Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een carport Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een carport VOORBEELDDOSSIER Beste bewoner, De wetgeving inzake ruimtelijke

Nadere informatie

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een garage

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een garage VOORBEELDDOSSIER Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een garage Aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning Bouwen van een garage VOORBEELDDOSSIER Beste bewoner, De wetgeving inzake ruimtelijke

Nadere informatie

UITBREIDEN VAN DE WONING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER

UITBREIDEN VAN DE WONING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER UITBREIDEN VAN DE WONING SAMENSTELLEN VAN HET BOUWAANVRAAGDOSSIER Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat STADSBESTUUR ROESELARE Onderwerp van

Nadere informatie

voorbeelddossier zonnepanelen stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: zonnepanelen 1 19

voorbeelddossier zonnepanelen stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: zonnepanelen 1 19 voorbeelddossier zonnepanelen stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: zonnepanelen 1 19 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen de bouwvergunningen)

Nadere informatie

voorbeelddossier zonnepanelen stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: zonnepanelen 1 22

voorbeelddossier zonnepanelen stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: zonnepanelen 1 22 voorbeelddossier zonnepanelen stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: zonnepanelen 1 22 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen de bouwvergunningen)

Nadere informatie

voorbeelddossier aanleggen van een terras stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: aanleggen van een terras 1 23

voorbeelddossier aanleggen van een terras stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: aanleggen van een terras 1 23 voorbeelddossier aanleggen van een terras stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: aanleggen van een terras 1 23 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen

Nadere informatie

voorbeelddossier aanleggen openlucht zwembad stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: aanleggen van een openlucht zwembad 1 24

voorbeelddossier aanleggen openlucht zwembad stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: aanleggen van een openlucht zwembad 1 24 voorbeelddossier aanleggen openlucht zwembad stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: aanleggen van een openlucht zwembad 1 24 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige

Nadere informatie

voorbeelddossier aanbrengen van reclame stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: plaatsen van reclame 1 20

voorbeelddossier aanbrengen van reclame stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: plaatsen van reclame 1 20 voorbeelddossier aanbrengen van reclame stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: plaatsen van reclame 1 20 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen

Nadere informatie

voorbeelddossier rooien van een boom stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: rooien van een boom 1 23

voorbeelddossier rooien van een boom stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: rooien van een boom 1 23 voorbeelddossier rooien van een boom stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: rooien van een boom 1 23 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen

Nadere informatie

Melding van handelingen in of aan gebouwen met toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Melding van handelingen in of aan gebouwen met toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening Bijlage I Formulier I Melding van handelingen in of aan gebouwen met toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed RWO-01-100330

Nadere informatie

voorbeelddossier gevelwijziging stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: gevelwijziging 1 24

voorbeelddossier gevelwijziging stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: gevelwijziging 1 24 voorbeelddossier gevelwijziging stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: gevelwijziging 1 24 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen de bouwvergunningen)

Nadere informatie

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

Aanvraag van een herziening van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een herziening van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een herziening van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest 1 Aanvraag van een stedenbouwkundig attest GEMEENTE.. In te vullen door de behandelende gemeente Persoonlijke gegevens 1 Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. aanschrijftitel de heer mevrouw voornaam

Nadere informatie

BIJLAGE I BIJ HET BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING TOT BEPALING VAN DE NADERE REGELS VOOR DE AANVRAAG EN DE AFGIFTE VAN HET STEDENBOUWKUNDIG ATTEST

BIJLAGE I BIJ HET BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING TOT BEPALING VAN DE NADERE REGELS VOOR DE AANVRAAG EN DE AFGIFTE VAN HET STEDENBOUWKUNDIG ATTEST BIJLAGE I BIJ HET BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING TOT BEPALING VAN DE NADERE REGELS VOOR DE AANVRAAG EN DE AFGIFTE VAN HET STEDENBOUWKUNDIG ATTEST AANVRAAG VAN EEN STEDENBOUWKUNDIG ATTEST GEMEENTE MENEN

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest Model I Aanvraag van een stedenbouwkundig attest GEMEENTE.. In te vullen door de behandelende gemeente dossiernummer datum van ontvangst Persoonlijke gegevens 1 Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in.

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest Aanvraag van een stedenbouwkundig attest GEMEENTE GINGELOM In te vullen door de behandelende gemeente dossiernummer datum van ontvangst Persoonlijke gegevens 1 Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in.

Nadere informatie

1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of handejingen u een vergunning aanvraagt. Bijvoorbeeld: - bet bouwen van een veranda van x

1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of handejingen u een vergunning aanvraagt. Bijvoorbeeld: - bet bouwen van een veranda van x fl~ Aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat GEMEENTE an 4~PSIE9D Onderwerp van de aanvraag 1. Beschrijf hieronder bondig voor welke werken of

Nadere informatie

Hoe kan ik een melding indienen?

Hoe kan ik een melding indienen? Waarom een stedenbouwkundige vergunning? Hoe kan ik een eenvoudig dossier indienen? Hoe kan ik een melding indienen? Wat is de procedure van een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning? Met welke termijnen

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

voorbeelddossier bouwen van een veranda stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een veranda 1 40

voorbeelddossier bouwen van een veranda stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een veranda 1 40 voorbeelddossier bouwen van een veranda stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een veranda 1 40 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen

Nadere informatie

Stedenbouwkundige inlichtingen

Stedenbouwkundige inlichtingen Hoe een stedenbouwkundige vergunning aanvragen Samenstellen van een proefaanvraag U hoeft niet steeds een volledig uitgewerkt plan op te stellen om na te gaan of de werken die u in uw hoofd hebt een kans

Nadere informatie

voorbeelddossier bestemmingswijziging stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bestemmingswijziging 1 41

voorbeelddossier bestemmingswijziging stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bestemmingswijziging 1 41 voorbeelddossier bestemmingswijziging stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bestemmingswijziging 1 41 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen

Nadere informatie

Voorbeelddossier. Het bouwen van een zwembad AANSTIPLIJST. Hoe stel ik mijn dossier samen?

Voorbeelddossier. Het bouwen van een zwembad AANSTIPLIJST. Hoe stel ik mijn dossier samen? Voorbeelddossier Het bouwen van een zwembad AANSTIPLIJST Hoe stel ik mijn dossier samen? Inplantingsplan met: o Duidelijke maatvoering van het perceel o Schaalvermelding o Noordpijl o Aanduiding van de

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 10 FEBRUARI 1998. - Omzendbrief RO/98/01. - Handleiding bij het besluit van de Vlaamse regering van 4 november 1997 tot vaststelling van de samenstelling van het dossier

Nadere informatie

voorbeelddossier bouwen van een garage stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een garage 1 38

voorbeelddossier bouwen van een garage stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een garage 1 38 voorbeelddossier bouwen van een garage stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een garage 1 38 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen

Nadere informatie

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot verkavelingswijziging

VOORBEELDDOSSIER. Aanvraag tot verkavelingswijziging VOORBEELDDOSSIER Aanvraag tot verkavelingswijziging Aanvraag tot verkavelingswijziging VOORBEELDDOSSIER Beste bewoner, De wetgeving inzake ruimtelijke ordening in het algemeen en het indienen van een aanvraag

Nadere informatie

FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING

FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING 1. Gegevens van de aanvrager Voorna(a)m(en) Achterna(a)m(en) Organisatie Adres Tel/GSM E-mail 2. Gegevens van het project Adres Kadastrale ligging (indien gekend) Algemene,

Nadere informatie

BELANGRIJKE OPMERKING:

BELANGRIJKE OPMERKING: Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je bouwdossier. Een goed samengesteld en volledig dossier is al een goede start van je bouwproject. De dossierbehandelaar krijgt hierdoor

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Aan het college van burgemeester en schepenen VLAREM-03-140917 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00005ME OMV_2018022780 plaatsen van een veranda Fonteinstraat

Nadere informatie

voorbeelddossier bouwen van een veranda stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een veranda 1 37

voorbeelddossier bouwen van een veranda stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een veranda 1 37 voorbeelddossier bouwen van een veranda stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een veranda 1 37 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen

Nadere informatie

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning Een handig stappenplan U GAAT (VER)BOUWEN Als u gaat (ver)bouwen, moet u met heel

Nadere informatie

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING BEKENDMAKING AKTENAME MELDING Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging Contactpersoon OMV/2019/00167 OMV_2019047468 bouwen van een garage tegen de linker zijgevel

Nadere informatie

Je kan met je vragen ook terecht bij de dienst stedenbouw aan het loket tussen 8u30 of 12u of op afspraak. 051/

Je kan met je vragen ook terecht bij de dienst stedenbouw aan het loket tussen 8u30 of 12u of op afspraak. 051/ Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig dossier is al een goede start van je bouwproject. De dossierbehandelaar krijgt hierdoor een

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 VLAREM-03-140917 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer indieningsdatum Waarvoor dient dit formulier?

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00007ME OMV_2018041862 plaatsen van een gesloten overkapping

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Aan het college van burgemeester en schepenen VLAREM-03-03022009 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer

Nadere informatie

Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan

Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning Een handig stappenplan Als u wilt bouwen of verbouwen, moet u met heel wat aspecten rekening houden. Eén daarvan is de administratieve kant van

Nadere informatie

voorbeelddossier bouwen van een tuinhuis stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een tuinhuis 1 38

voorbeelddossier bouwen van een tuinhuis stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een tuinhuis 1 38 voorbeelddossier bouwen van een tuinhuis stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een tuinhuis 1 38 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 10 FEBRUARI 1998. - Omzendbrief RO/98/01. - Handleiding bij het besluit van de Vlaamse regering van 4 november 1997 tot vaststelling van de samenstelling van het dossier

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Aan het college van burgemeester en schepenen straat en nummer Dorpsstraat 99 postnummer en gemeente 2940 Stabroek

Nadere informatie

Viaamse Regering ^Sjfflê* ~

Viaamse Regering ^Sjfflê* ~ Viaamse Regering ^Sjfflê* ~ Besluit van de Viaamse Regering betreffende de declaratieve attestering van het bestaan, het niet-bestaan of het verval van het woonrecht in de zin van artikel 5.4.3 van de

Nadere informatie

voorbeelddossier bouwen van een carport stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een carport 1 38

voorbeelddossier bouwen van een carport stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een carport 1 38 voorbeelddossier bouwen van een carport stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een carport 1 38 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VANAF 01/01/2018

OMGEVINGSVERGUNNING VANAF 01/01/2018 OMGEVINGSVERGUNNING VANAF 01/01/2018 INHOUD wat is een omgevingsvergunning?...5 analoog of digitaal?...5 hoe analoog aanvragen?...6 Definieer de aanvraag...6 Verzamel de nodige documenten...7 Dien de

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies DiV/TV-20131029 Departement internationaal Vlaanderen Dienst Toeristische Vergunningen Boudewijnlaan 30 80, 1000 BRUSSEL Tel. 02

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Aan het college van burgemeester en schepenen VLAREM-03-26062008 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer

Nadere informatie

Handleiding voor het indienen van een digitale bouwaanvraag op het Omgevingsloket (snelinvoer)

Handleiding voor het indienen van een digitale bouwaanvraag op het Omgevingsloket (snelinvoer) Handleiding voor het indienen van een digitale bouwaanvraag op het Omgevingsloket (snelinvoer) 1 Dankzij het project Digitale Bouwaanvraag (DBA) kun je een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning

Nadere informatie

Stedelijke renovatiepremie

Stedelijke renovatiepremie Stedelijke renovatiepremie STE/RENO/31-01-2019 Dienst stedenbouw Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 12 88 stedenbouw@waregem.be Openingstijden Maandag: van 8.30u. tot 12.00u. en van 13.00u. tot 17.00u.

Nadere informatie

Rekeningnummer waarop de premie mag uitbetaald worden:.

Rekeningnummer waarop de premie mag uitbetaald worden:. Aanvraag van een verwervingspremie Gemeente Tervuren t.a.v. het college van burgemeester en schepenen Markt 7A bus 2 3080 TERVUREN Ontvangstdatum van de aanvraag Goed om weten! Voor één aankoop kan slechts

Nadere informatie

voorbeelddossier bouwen van een afdak stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een afdak 1 35

voorbeelddossier bouwen van een afdak stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een afdak 1 35 voorbeelddossier bouwen van een afdak stad Sint-Truiden: voorbeelddossier: bouwen van een afdak 1 35 Beste inwoner Beste lezer Om de burger beter bij te staan inzake stedenbouwkundige vergunningen (voorheen

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00015ME OMV_2018058435 Plaatsen van twee dakramen Zelemsebaan

Nadere informatie

Controle van de voorwaarden uit de verordening hemelwater bij een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning of een melding

Controle van de voorwaarden uit de verordening hemelwater bij een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning of een melding Controle van de voorwaarden uit de verordening hemelwater bij een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning of een melding RO-01-131028 Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u nagaan

Nadere informatie

PAARDEN EN RUIMTELIJKE ORDENING

PAARDEN EN RUIMTELIJKE ORDENING PAARDEN EN RUIMTELIJKE ORDENING TOELICHTING BIJ DE VLAAMSE CODEX RUIMTELIJKE ORDENING EN DE UITVOERINGSBESLUITEN Veerle Strosse en Tom Van Rensbergen Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid

VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid De Vlaamse Regering, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen

Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Aanvraag van subsidie voor onderhoud en/of (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen p/a Dienst Milieubeleidsplanning Gouvernementstraat 1 9000 GENT tel. 09

Nadere informatie

Melding van de sluiting van een risico-inrichting

Melding van de sluiting van een risico-inrichting Melding van de sluiting van een risico-inrichting /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 74169 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE N. 2004 4259 MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 10 FEBRUARI 1998. - Omzendbrief RO/98/01. - Handleiding bij het besluit van de Vlaamse regering van 4 november 1997 tot vaststelling van de samenstelling van het dossier

Nadere informatie

1. Vergunningsplicht. 2. Vergunningsaanvraag: - procedure - indiening. 3. Vergunbaarheid

1. Vergunningsplicht. 2. Vergunningsaanvraag: - procedure - indiening. 3. Vergunbaarheid 1. Vergunningsplicht 2. Vergunningsaanvraag: - procedure - indiening 3. Vergunbaarheid 1. Vergunningsplicht 2. Vergunningsaanvraag: - procedure - indiening 3. Vergunbaarheid 1. VERGUNNINGSPLICHT VCRO:

Nadere informatie

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus 398 1000 Brussel Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 12025/62 20181048 16.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies Toerisme Vlaanderen Afdeling Kwaliteitszorg Grasmarkt 61, 1000 BRUSSEL Tel. 02 504 03 00 Fax 02 504 03 66 website: http://www.toerismevlaanderen.be

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de burgemeester de algemeen directeur Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00033ME OMV_2018119040 plaatsen van een terrasoverkapping

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 5 MEI 2000. - Besluit van de Vlaamse regering betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsaanvragen De Vlaamse

Nadere informatie

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig dossier is al een goede start van je bouwproject. De dossierbehandelaar krijgt hierdoor een

Nadere informatie

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig

Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig Met deze brochure willen we je helpen met het samenstellen van je dossier. Een goed samengesteld en volledig dossier is al een goede start van je bouwproject. De dossierbehandelaar krijgt hierdoor een

Nadere informatie

Aanstiplijst bij de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een uitgebreide dossiersamenstelling vereist is

Aanstiplijst bij de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een uitgebreide dossiersamenstelling vereist is Aanstiplijst bij de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning waarvoor een uitgebreide dossiersamenstelling vereist is RWO-01-20140611 Waarvoor dient deze aanstiplijst? Met deze aanstiplijst geeft

Nadere informatie

Verduidelijking bij de velden voor manuele invoer

Verduidelijking bij de velden voor manuele invoer VEA 1 Verduidelijking bij de velden voor manuele invoer Als u als vergunningverlenende overheid nog niet beschikt over een softwarematig data-opvolgsysteem (of uw systeem is nog niet klaar), kan u een

Nadere informatie

meldings- en vergunningsplicht

meldings- en vergunningsplicht meldings- en vergunningsplicht gemeentelijke stedenbouwkundige verordening de panne juni 2014 definitief ontwerp 2 Verwijderd: maart Inhoud Doel van deze verordening... - 3 - Leeswijzer... - 4 - DEEL I

Nadere informatie

Bezorg deze aanvraag aan de dienst stedenbouw & woonbeleid.

Bezorg deze aanvraag aan de dienst stedenbouw & woonbeleid. Aanvraag van een verwervingspremie Gemeente Tervuren t.a.v. het college van burgemeester en schepenen Brusselsesteenweg 13 3080 TERVUREN Referentienummer- Ontvangstdatum van de aanvraag Bezorg deze aanvraag

Nadere informatie

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning RENO AANVRAAG-01-151127 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning RENO AANVRAAG-01-20160512 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het wijzigen van vegetatie of van kleine landschapselementen

Aanvraag van een vergunning voor het wijzigen van vegetatie of van kleine landschapselementen Aanvraag van een vergunning voor het wijzigen van vegetatie of van kleine landschapselementen ANB-47-20131016 In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum registratienummer Waarvoor dient

Nadere informatie

SNELINVOER STAPPENPLAN VRIJSTAAND BIJGEBOUW

SNELINVOER STAPPENPLAN VRIJSTAAND BIJGEBOUW SNELINVOER STAPPENPLAN VRIJSTAAND BIJGEBOUW I. Voorbereiding en opmaak plannen - Verzamel alle info die je hebt over de werken die je gaat uitvoeren - Maak de plannen op volgens het normenboek en zet ze

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling In te vullen door de behandelende afdeling Wie komt in aanmerking voor een tegemoetkoming? U kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming als u en uw eventuele partner meerderjarig zijn en voor eigen

Nadere informatie

(artikelen 2, 5 en 42 Vlarem) A. IDENTIFICATIE VAN DE MELDINGSPLICHTIGE 1. EXPLOITANT

(artikelen 2, 5 en 42 Vlarem) A. IDENTIFICATIE VAN DE MELDINGSPLICHTIGE 1. EXPLOITANT BIJLAGE 3. Meldingsformulier inzake de exploitatie van een klasse 3 inrichting, de verandering van een inrichting of de overname van een inrichting door een andere exploitant (artikelen 2, 5 en 42 Vlarem)

Nadere informatie

Aanstiplijst sociale last en last bescheiden woonaanbod

Aanstiplijst sociale last en last bescheiden woonaanbod Aanstiplijst sociale last en last bescheiden woonaanbod RWO-20110530 In te vullen door de behandelende gemeente ontvangstdatum Wie vult dit formulier in? De aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE MELDINGSPLICHT

STEDENBOUWKUNDIGE MELDINGSPLICHT BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be November 2010 STEDENBOUWKUNDIGE MELDINGSPLICHT In het Belgisch Staatsblad van 10

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EXPLOITATIE- VERGUNNING (D1)

AANVRAAGFORMULIER EXPLOITATIE- VERGUNNING (D1) AANVRAAGFORMULIER EXPLOITATIE- VERGUNNING (D1) Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Dit vult de gemeente in Met dit formulier kunt u een vergunning op grond van de Algemene plaatselijke verordening voor het exploiteren

Nadere informatie

(artikelen 2, 5 en 42 Vlarem)

(artikelen 2, 5 en 42 Vlarem) MELDINGSFORMULIER INZAKE DE EXPLOITATIE VAN EEN KLASSE 3 INRICHTING, DE VERANDERING VAN EEN INRICHTING OF DE OVERNAME VAN EEN INRICHTING DOOR EEN ANDERE EXPLOITANT (artikelen 2, 5 en 42 Vlarem) A. IDENTIFICATIE

Nadere informatie

VELLEN VAN BOMEN SAMENSTELLEN VAN DE OMGEVINGSAANVRAAG

VELLEN VAN BOMEN SAMENSTELLEN VAN DE OMGEVINGSAANVRAAG VELLEN VAN BOMEN SAMENSTELLEN VAN DE OMGEVINGSAANVRAAG CONTACTGEGEVENS Met deze brochure willen we via een stappenplan een handleiding aanbieden voor het opstellen van een omgevingsaanvraag voor het vellen

Nadere informatie

Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) Haacht

Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) Haacht Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) 19 3150 Haacht Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 3100 Nauwstraat 14 20180855 16.04.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) 19 3150 Haacht Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 3160- Leermarkt 2 20181809 04.09.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister Uittreksel uit het vergunningenregister Gemeente Evergem Datum : 1 april 2015 Volgnummer : V2015_237 DETAILOPGAVE VAN DE IN HET VERGUNNINGENREGISTER OPGENOMEN INFORMATIE Ligging van het terrein: Kadastrale

Nadere informatie

STEDENBOUW Beslissing van het college van burgemeester en schepenen tot verlening van de stedenbouwkundige

STEDENBOUW Beslissing van het college van burgemeester en schepenen tot verlening van de stedenbouwkundige BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be September 2010 STEDENBOUW In het Belgisch Staatsblad van 1 september 2010 verscheen

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE algemeen directeur burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging 2018/00008/ME OMV_2018033046 Carport Borrestraat 9 te 1602

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE Getekend door: Walter Vastiau (Signature) Getekend op: 2018-12-04 09:41:04 +01:00 Reden: Ik keur dit document goed Getekend door: Luc Deconinck (Signature) Getekend op: 2018-12-04

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Wonen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 54, 2018 ANTWERPEN AANVRAAGFORM HUUR ANT 20121207 Bezoektijd: alleen na telefonische afspraak

Nadere informatie