is tussen en uur van harte welkom op het bestuursbureau. We hopen veel mensen te ontmoeten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "is tussen 16.00 en 18.00 uur van harte welkom op het bestuursbureau. We hopen veel mensen te ontmoeten."

Transcriptie

1 Schooljaar , nr. 4 datum: 15 december 2008 Kerstvakantie Op vrijdag 19 december a.s. sluiten de scholen hun deuren voor een welverdiende kerstvakantie. Een intermezzo van ruim twee weken in een druk schooljaar. Van harte wensen we iedereen bij alles wat je wel of niet gaat ondernemen veel plezier en het juiste weer. Nieuwjaarsreceptie Op dinsdag 6 januari wordt op het bestuursbureau de nieuwjaarsreceptie van de Stichting Josephscholen georganiseerd. Tijdens deze receptie krijgt iedereen die betrokken is bij SJS de gelegenheid om elkaar de beste wensen toe te wensen onder het genot van een drankje en een hapje. Iedereen is tussen en uur van harte welkom op het bestuursbureau. We hopen veel mensen te ontmoeten. Bestuursbureau Het bestuursbureau is tijdens de kerstvakantie gesloten. Voor dringende zaken kan men contact opnemen met R.Braat via de voor betrokkenen bekende telefoonnummers. Jaarafsluiting OSG De afsluiting van kalenderjaar 2008 betekent tegelijk de start van de werkzaamheden voor de jaarrekening Bij de OSG worden daarvoor allerlei planningen gemaakt. Met nadruk vragen wij op hun verzoek het volgende: - stuur alle facturen en de bankafschriften van alle rekeningen welke betrekking hebben op 2008 vóór 16 januari 2009 naar het bestuursbureau; - stuur eveneens vóór 16 januari 2009 de kasverantwoording naar het bestuursbureau.

2 Benoeming Basisschool De Wieken heeft een nieuwe directeur. Op voordracht van de benoemingsadviescommissie is door het bestuur de heer Roger Visser uit Doorwerth benoemd. Op 2 maart 2009 begint hij met zijn werkzaamheden. Roger Visser is nu directeur van een daltonschool in Deventer. Het bestuur van de Stichting Sint Josephscholen feliciteert Roger Visser en het team van de Wieken van harte met deze benoeming en wenst hem veel plezier, inspiratie en bovenal veel succes toe in zijn nieuwe werkkring. Taal/leesverbetertraject kwaliteitsagenda PO Samen met Conexus hebben we een projectaanvraag gedaan. Inmiddels weten we dat de subsidie voor zes sjs-projecten wordt toegekend o.b.v. de algemene aanvraag die we net voor de zomervakantie hebben ingediend samen met Conexus. In de maand januari zullen de schoolspecifieke plannen nader worden beoordeeld door externen. In februari hebben we definitief uitsluitsel. Het gehele project staat ook in het teken van leren van en met elkaar. Dit betekent dat we een projectgroep willen inrichten. In deze projectgroep functioneren vertegenwoordigers van alle deelnemende scholen. Deze scholen hebben het verzoek gehad om iemand aan te wijzen die zitting neemt in deze projectgroep.. Voor de eventuele facilitering kan gebruik worden gemaakt van de beschikbaar gestelde budgetten. NOT 2009 De NOT is dé vakbeurs voor onderwijsprofessionals. Nergens vind je zo n compleet aanbod voor alle onderwijssegmenten. Op de NOT vind je een compleet aanbod van producten en diensten voor het onderwijs. Alle sectoren van het onderwijs zijn vertegenwoordigd. Ruim 450 exposanten brengen het nieuwste uit de markt. Vele congressen en workshops zorgen voor een hoog kennisgehalte. Het expositieprogramma omvat: algemene leermiddelen, vak- en beroepsspecifieke pakketten, presentatiemiddelen, ICT in het onderwijs, management en organisatie, schoolbouw en schoolinrichting, administratie en automatisering, facilitaire producten en diensten, dagtrips en reizen, overheidsinitiatieven De NOT is er voor alle onderwijsprofessionals uit het basisonderwijs.

3 Twee thema s krijgen extra aandacht op de NOT Dit zijn buitenschoolse opvang, en leren & onderwijzen met ICT. Van harte wordt de NOT van 27 t/m 31 januari aanbevolen!!! Leonardo-concept. Eerder is uitvoerig het Leonardo-concept voor hoogbegaafde kinderen beschreven. We hebben aangegeven dat wij graag dit concept binnen SJS zouden willen gebruiken. De meerkosten van dit concept zijn echter erg hoog. Daar staat geen structurele financiering tegenover. Samen met Conexus laten we nu een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Dit onderzoek is vooral gericht op de financiële onderbouwing. In de eerste week van januari wordt het rapport opgeleverd. De uitkomst van het rapport is bepalend of we al of een aanvrag indienen voor projectsubsidie voor de excellente leerling. De aanvraag voor deze subsidie moet worden onderbouwd met een projectvoorstel dat voor 1 februari 2009 moet worden ingestuurd. Lerarenbeurs De lerarenbeurs bestaat al weer even. Het is een beurs voor de bevoegde leraar in het basisonderwijs waarmee de leraar zijn professionele niveau kan verhogen, zijn vakkennis kan verbreden of zich mogelijk wil specialiseren. Iedere leraar kan éénmaal in zijn onderwijsloopbaan gebruik maken van deze regeling. Van 12 januari tot en met 20 februari vindt de eerste aanvraagronde voor het schooljaar plaats. In de loop van 2009 is er nogmaals een mogelijkheid om een lerarenbeurs aan te vragen voor schooljaar Je kunt een aanvraag alleen indienen met een aanvraagformulier van 12 januari tot en met 20 februari Het aanvraagformulier zal vanaf vrijdag 9 januari beschikbaar zijn op Oude aanvraagformulieren worden niet in behandeling genomen. Is de aanvraag tijdig ontvangen en compleet dan krijg je hiervan een ontvangstbevestiging. Je ontvangt zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 20 april 2009 de beslissing op je aanvraag. De kopklas Vanaf 1 augustus 2007 kennen we in Nijmegen de schakelklassen in verschillende varianten. Vanaf 1 augustus 2009 willen we een zgn. kopklas inrichten. Deze kopklas is bedoeld voor kinderen die na acht jaar basisonderwijs nog niet voldoende taalvaardig zijn om in het v.o. in te stromen op het niveau dat recht doet aan hun aanleg. Kortom voor slimme kinderen met een taalachterstand. Geprobeerd wordt om het taalniveau zodanig omhoog te halen dat de kinderen aan het einde van het extra jaar de Nederlandse taal zo goed beheersen dat ze beter kunnen doorstromen naar het v.o.

4 De kopklas wordt gevestigd in een school voor v.o. waar zowel vmbo als havo/vwo onderwijs wordt gegeven. Voor deze klas wordt een leraar gevraagd uit het basisonderwijs die veel ervaring heeft met het werk in groep 8. Op basis van een detachering gaat deze leraar voor in ieder geval 1 jaar aan de slag in deze kopklas. In januari zullen we een wervingsactie starten voor deze kopklasleraar. Mobiliteit Arnhem Nijmegen Op basisscholen in Nijmegen werken personeelsleden woonachtig in de omgeving van Arnhem en omgekeerd werken personeelsleden, woonachtig in de omgeving van Nijmegen, op basisscholen in het Arnhemse. In het P&O-netwerk van Arnhemse en Nijmeegse schoolbesturen kwam recent de vraag naar mobiliteitsmogelijkheden. Enkele medewerkers gaven aan dichter bij huis te willen gaan werken vanwege al jarenlange fileproblemen op de A325. De P&O-medewerkers van Conexus en Joseph en de grote schoolbesturen in Arnhem willen bekijken of zij op enige wijze deze mobiliteitsverzoeken kunnen ondersteunen. Daarvoor willen we eerst zich krijgen op de behoefte onder hun personeelsleden. De concrete vraag hiervoor vanuit de SJS-organisatie is: wie werkt nu bij SJS, is woonachtig in de omgeving van Arnhem en zou in Arnhem willen werken? Stuur je reactie naar hansjansen@josephscholen.nl. CAO PO definitief na ledenraadpleging De werkgevers en werknemers in het primair onderwijs hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord over de CAO PO, dat de sociale partners in november hebben gesloten. De nieuwe CAO PO, waarin de afspraken uit het Convenant LeerKracht van Nederland zijn vastgelegd en uitgewerkt, gaat nu definitief in op 1 januari De belangrijkste afspraken in de nieuwe CAO PO zijn: -Een beter loopbaanperspectief voor leraren door invoering van de zogenaamde functiemix; -Verkorting van de salarisschalen (met een toelage voor de maxima), zodat leraren sneller meer gaan verdienen; -Een toelage voor directeuren; -Het schrappen van de laagste salarisschaal voor adjunct-directeuren. Door de hogere salarissen en betere carrièremogelijkheden wordt het aantrekkelijker om in het primair onderwijs te werken. De leraren in het basisonderwijs worden nu nog betaald volgens salarisschaal LA (9). Door het akkoord kan in 2014 veertig procent van de leraren in het basisonderwijs een functie verwerven in salarisschaal LB (10). En in het speciaal (basis-) onderwijs kan veertien procent van de leraren naar salarisschaal LC (11). De positie van het primair onderwijs op de arbeidsmarkt zal hierdoor aanzienlijk worden versterkt.

5 De CAO PO bevat afspraken over de secundaire arbeidsvoorwaarden voor medewerkers in het basisonderwijs en speciaal (basis-)onderwijs. De CAO is geldig tot 1 januari De CAO over de primaire arbeidsvoorwaarden is nog door het ministerie van OCW met de Centrales van onderwijspersoneel afgesloten. De werknemers worden bij de CAO-onderhandelingen vertegenwoordigd door de Centrales van onderwijspersoneel AC, ACOP, CCOOP en CMHF. De werkgevers worden vanaf 1 januari 2009 vertegenwoordigd door de PO-Raad. Afscheid Ben Jansen Net voor de kerstvakantie neemt Ben Jansen afscheid op basisschool De Akker. Ben is jarenlang directeur geweest van basisschool Brakkenstein. Vanaf 2002 is hij als leraar werkzaam op basisschool De Akker. Na een lange onderwijscarrière gaat Ben gebruik maken van de fpu. Ben zullen we blijven herinneren als een plezierige collega die voor ouders en kinderen het onderwijshart op de juiste plaats had zitten. Van harte willen we ben bedanken voor zijn jarenlange inzet. We wensen hem voor de nabije en verre toekomst veel geluk en gezondheid toe. Agenda 19 december start kerstvakantie 05 januari 1 e schooljaar januari nieuwsjaarsreceptie 07 januari vergadering dagelijks bestuur directieberaad 22 januari vergadering directieberaad en studiemiddag directieberaad januari NOT 27 januari bestuursbureau gesloten 28 januari vergadering dagelijks bestuur gmr 03 februari vergadering bestuur 04 februari vergadering dagelijks bestuur directieberaad 10 februari vergadering gmr 11 februari Nieuwsbrief 4.

6 Een kind is ons geboren! Met een ster in het donker gaat een stralend licht op. Mogen wij het komend jaar met: zoeken en roepen, vallen en opstaan, hopen en dromen, licht zijn voor elkaar. Zalig kerstfeest en een gelukkig en gezond medewerkers bestuursbureau Stichting Sint Josephscholen Nijmegen

Schooljaar , nr. 6 datum: 01 maart 2007

Schooljaar , nr. 6 datum: 01 maart 2007 Schooljaar 2006-2007, nr. 6 datum: 01 maart 2007 Afscheid Op donderdag 1 maart neemt Antoinette Berns afscheid van haar school: basisschool Montessori Nijmegen. Meer dan veertig jaar heeft Antoinette op

Nadere informatie

Na respectieve raadplegingen zullen partijen uiterlijk 1 december 2008, dit onderhandelaarsakkoord omzetten in een definitief akkoord.

Na respectieve raadplegingen zullen partijen uiterlijk 1 december 2008, dit onderhandelaarsakkoord omzetten in een definitief akkoord. Onderhandelaarsakkoord CAO PO 2009 De Werkgeversvereniging Primair Onderwijs (WvPO) enerzijds en de Centrales AC, ACOP, CCOOP en CMHF anderzijds, verder te noemen partijen, hebben op 11 november 2008 de

Nadere informatie

Nieuwsbrief... Schooljaar 2010-2011, nr. 14 datum: december 2010

Nieuwsbrief... Schooljaar 2010-2011, nr. 14 datum: december 2010 Nieuwsbrief... Schooljaar 2010-2011, nr. 14 datum: december 2010 Kerstvakantie Op vrijdag 17 december a.s. sluiten de scholen hun deuren voor een welverdiende kerstvakantie. Een intermezzo van ruim twee

Nadere informatie

CNV Onderwijs bereikt akkoord met minister over salarissen in het PO.

CNV Onderwijs bereikt akkoord met minister over salarissen in het PO. CNV Onderwijs bereikt akkoord met minister over salarissen in het PO. Op vrijdag 6 november 2009 heeft CNV Onderwijs met de minister van onderwijs een onderhandelaarsakkoord bereikt over de salarissen

Nadere informatie

Schooljaar 2008 2009, nr. 1 datum: 11 september 2008

Schooljaar 2008 2009, nr. 1 datum: 11 september 2008 Schooljaar 2008 2009, nr. 1 datum: 11 september 2008 Nieuw schooljaar Schooljaar 2008-2009 is al weer enkele weken oud. Het heeft sommigen mogelijk het gevoel gegeven dat de achterliggende zomervakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief... Schooljaar , nr. 1 datum: 1 november 2010

Nieuwsbrief... Schooljaar , nr. 1 datum: 1 november 2010 Nieuwsbrief... Schooljaar 2010-2011, nr. 1 datum: 1 november 2010 Opening Kindcampus Grootstal Drie partijen, Kleur - Kinder- en Jeugdzorg, onderdeel van Dichterbij, KION en Stichting Sint Josephscholen

Nadere informatie

Financiële arbeidsvoorwaarden 2009

Financiële arbeidsvoorwaarden 2009 Voorlichtingspublicatie FEZ/ART i.o 2008/46080 Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Bestemd voor bevoegde gezagsorganen van scholen voor de sector primair

Nadere informatie

In dit nummer: CAO PO definitief na ledenraadpleging

In dit nummer: CAO PO definitief na ledenraadpleging In dit nummer: CAO PO definitief na ledenraadpleging / 1 Passend Onderwijs: gefaseerde aanpak / 2 CDA: Artikel 23 moderniseren / 2 Plasterk pleit voor uitstel schoolkeuze / 3 VOS/ABB-laptopproject: al

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: DATUM: JAARGANG PERSONEEL 7 oktober 15, nr. 2014 2 / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR JAARGANG 13, nr. 7. DATUM: 26

Nadere informatie

Invoering Functiemix

Invoering Functiemix Invoering Functiemix LA Convenant Leerkracht Beloning Voorwaarden Stimulans LB Inschaling Kwaliteitsinstrument Informatie voor leerkrachten 1 Beste leerkrachten van SKO De Gouw, Hierbij ontvangen jullie

Nadere informatie

Schooljaar , nr. 2 datum: 24 juni Vakantie

Schooljaar , nr. 2 datum: 24 juni Vakantie Schooljaar 2007-2008, nr. 2 datum: 24 juni 2008 Vakantie Nog enkele dagen en de zomervakantie neemt een aanvang. Ongetwijfeld kijkt iedereen uit naar de weken die komen gaan. Achter ons ligt een schooljaar

Nadere informatie

Het akkoord per sector op hoofdlijnen

Het akkoord per sector op hoofdlijnen Het akkoord per sector op hoofdlijnen ALGEMEEN Al het onderwijspersoneel (onderwijzend en ondersteunend) krijgt op de dag van de leraar in 2008 een bedrag van 200 euro indien men fulltime werkt, deeltijders

Nadere informatie

Schooljaar , nr. 6 datum: 02 april Schooljaar , nr. 7 datum: 2 april 2009

Schooljaar , nr. 6 datum: 02 april Schooljaar , nr. 7 datum: 2 april 2009 Schooljaar 2008-2009, nr. 6 datum: 02 april 2009 Schooljaar 2008 2009, nr. 7 datum: 2 april 2009 Pasen Pasen geeft iedereen de mogelijkheid van een lang weekend. Sommige scholen hebben er voor gekozen

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord. CAO sector onderwijs (PO)

Onderhandelaarsakkoord. CAO sector onderwijs (PO) Onderhandelaarsakkoord CAO sector onderwijs (PO) 2007-2009 De ACOP, de CCOOP, het AC en de CMHF enerzijds en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap anderzijds, verder te noemen partijen maken

Nadere informatie

Bevordering naar LB-schaal. Stichting Eem-Vallei Educatief

Bevordering naar LB-schaal. Stichting Eem-Vallei Educatief werkveld datum Instemming/advies GMR Goedkeuring RvT Vastgesteld CvB Personeel/MD 07-03-2018 17-04-2018 21-03-2018 Stichting Eem-Vallei Educatief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Twee sporen beleid

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar)

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar) In het kader van het Convenant Brede Regeling Combinatiefuncties in het onderwijs is SKOLO in samenwerking met de gemeente Losser op zoek naar een nieuwe collega voor de functie Combinatiefunctionaris

Nadere informatie

Beloningsbeleid en Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/6

Beloningsbeleid en Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/6 BELONINGSBELEID & FUNCTIEMIX ( V E R S I E 1. 1 ) Beloningsbeleid en Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/6 I NLEI DI NG In de notitie beloningsbeleid en de functiemix geeft het bestuur uitvoering

Nadere informatie

Schooljaar , nr.9 datum: 26 juni Vakantie.

Schooljaar , nr.9 datum: 26 juni Vakantie. Schooljaar 2006-2007, nr.9 datum: 26 juni 2007 Vakantie. Nog enkele dagen en de zomervakantie neemt een aanvang. Ongetwijfeld kijkt iedereen uit naar de weken die komen gaan. Achter ons ligt een schooljaar

Nadere informatie

Schooljaar , nr. 6 datum: 16 februari 2009

Schooljaar , nr. 6 datum: 16 februari 2009 Schooljaar 2008-2009, nr. 6 datum: 16 februari 2009 Voorjaarsvakantie Op vrijdag 20 februari a.s. sluiten de scholen hun deuren voor de voorjaarsvakantie, de Krokusvakantie oftewel de carnavalsvakantie.

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2009 487 Besluit van 9 november 2009 tot wijziging van het Kaderbesluit rechtspositie PO in verband met de formalisering van de CAO sector onderwijs

Nadere informatie

SAMENVATTING. het bestuur van de Stichting A, gevestigd te B, verzoeker, hierna te noemen het bevoegd gezag gemachtigde: de heer mr.

SAMENVATTING. het bestuur van de Stichting A, gevestigd te B, verzoeker, hierna te noemen het bevoegd gezag gemachtigde: de heer mr. SAMENVATTING 105620-13.02 Instemmingsgeschil PO - artikel 12 lid 1 onder i WMS (vaststelling of wijziging beleid personeelsbeoordeling, functiebeloning en functiedifferentiatie) De PGMR heeft instemming

Nadere informatie

logoocw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag 8 september 2008 DL/A/50755

logoocw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag 8 september 2008 DL/A/50755 logoocw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Den Haag Ons kenmerk 8 september 2008 DL/A/50755 Onderwerp Financiële gevolgen van Convenant LeerKracht van

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal VOS/ABB Functiebouwwerk en Toelagebeleid SKPO 1 FUNCTIEBOUWWERK In dit deel van de

Nadere informatie

1. de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuursorgaan en vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden;

1. de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuursorgaan en vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden; Convenant flankerend beleid naar aanleiding van wijziging van het Besluit bekostiging WPO en het Bekostigingsbesluit W.V.O. in verband met de wijziging van enkele bedragen van het leerlinggebonden budget.

Nadere informatie

CNV Onderwijs gaat voor behoud van expertise

CNV Onderwijs gaat voor behoud van expertise CNV Onderwijs gaat voor behoud van expertise Zoals bekend heeft de minister van OCW grote bezuinigingen aangekondigd op passend onderwijs. CNV Onderwijs is en blijft het oneens met die bezuinigingen en

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR JAARGANG 11, nr. 2. DATUM: 26

Nadere informatie

voorlichtingsbijeenkomst intern begeleiders

voorlichtingsbijeenkomst intern begeleiders voorlichtingsbijeenkomst intern begeleiders één vraag en twee mythes intern begeleider: taak of functie? een ib-er in het speciaal (basis) onderwijs verdient meer dan een ib-er in het basisonderwijs. een

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. [] ~ s t;.;hl:ng ~. Katltot"e ~ en - Prot~sl.;~nls Chrlst~!., Ie OndBrnijs Elndho\Cn o.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal

Nadere informatie

Door werknemer niet te belasten met lesuren in de bovenbouw is hem ten onrechte promotie in het kader van het entreerecht onthouden.

Door werknemer niet te belasten met lesuren in de bovenbouw is hem ten onrechte promotie in het kader van het entreerecht onthouden. 106478 - Door werknemer niet te belasten met lesuren in de bovenbouw is hem ten onrechte promotie in het kader van het entreerecht onthouden. in het geding tussen: UITSPRAAK de heer A, wonende te B, appellant,

Nadere informatie

2 De stand van zaken uitvoering Convenant LeerKracht van Nederland

2 De stand van zaken uitvoering Convenant LeerKracht van Nederland 2 De stand van zaken uitvoering Convenant LeerKracht van Nederland De functiemix is onderdeel van het Convenant LeerKracht van Nederland. Dit Convenant is een bundeling van afspraken die alle nauw met

Nadere informatie

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB Postbus 124 8080 AC ELBurg De Borchstee De Duif Het Octaaf De Petra De Regenboog De Wildemaet Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB BELEIDSSTUK 43 Vaststelling door AB d.d 29 maart 2011 Instemming

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Nadere informatie

11 september 2014. Onderhandelingsakkoord CAO-PO 01-07-2014 tot en met 30-06-2015

11 september 2014. Onderhandelingsakkoord CAO-PO 01-07-2014 tot en met 30-06-2015 11 september 2014 Onderhandelingsakkoord CAO-PO 01-07-2014 tot en met 30-06-2015 Eerste Informatievoorziening en te hanteren procedures: Met dit onderhandelingsakkoord hebben sociale partners beoogd tot

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR JAARGANG 9, nr. 10 DATUM: 9 juni

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Primair Onderwijs IPC 2400 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

wsbrf Een nieuw jaar, een eigentijdse nieuwsbrief! Digitale nieuwsbrief nr. 1 MeerderWeert

wsbrf Een nieuw jaar, een eigentijdse nieuwsbrief! Digitale nieuwsbrief nr. 1 MeerderWeert wsbrf Digitale nieuwsbrief nr. 1 MeerderWeert Het bestuur, de bovenschoolse directie en de staf wensen alle medewerkers van MeerderWeert een gezond, voorspoedig en gelukkig 2011 toe! Een nieuw jaar, een

Nadere informatie

Incidentele Beloning. Vastgesteld op 12 oktober 2009. met het oog op het kind 1

Incidentele Beloning. Vastgesteld op 12 oktober 2009. met het oog op het kind 1 Incidentele Beloning Vastgesteld op 12 oktober 2009 Handtekening Handtekening Bestuurder Algemeen directeur met het oog op het kind 1 Inleiding Bij de oprichting van de stichting is het beloningsbeleid

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR JAARGANG 9, nr. 7 DATUM: 10 maart

Nadere informatie

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan: penvoerders opleidingsscholen en contactpersonen lerarenopleidingen Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Onze

Nadere informatie

Bijlage 1 Voorbeelden financiële gevolgen

Bijlage 1 Voorbeelden financiële gevolgen Bijlage 1 Voorbeelden financiële gevolgen Er is in het convenant gekozen voor specifieke maatregelen om arbeidsmarktproblemen op te kunnen lossen daar waar ze zich (het meest) voordoen. Dat wil zeggen:

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord verlenging van de CAO-PO

Onderhandelaarsakkoord verlenging van de CAO-PO Met uitzondering van de Bond KBO (Organisatie van katholieke schoolbesturen) hebben de vakcentrales en overige werkgevers op donderdag 28 oktober de CAO PO 2002 tot 2005 ondertekent. Dit is de CAO die

Nadere informatie

Mobiliteit van leraren tussen onderwijssectoren

Mobiliteit van leraren tussen onderwijssectoren Mobiliteit van leraren tussen onderwijssectoren Versie 2 Datum 15 oktober 2018 Status Definitief Onze referentie 1427719 Colofon Directie Projectnaam Contactpersoon Kennis/DUO Mobiliteit leraren Ministerie

Nadere informatie

het College van Bestuur van de Stichting C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

het College van Bestuur van de Stichting C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever 106484 - Door werkneemster niet te belasten met lesuren in de bovenbouw is haar ten onrechte promotie in het kader van het entreerecht onthouden. in het geding tussen: UITSPRAAK mevrouw A, wonende te B,

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool de Akker Schooljaar 2018-2019 Inleiding Zoals iedere basisschool heeft ook de Akker een medezeggenschapsraad (MR). De MR oefent invloed

Nadere informatie

Nieuwsbrief CAO-PO September 2014 Opgesteld door Geeke Wolters en Frans Thomassen

Nieuwsbrief CAO-PO September 2014 Opgesteld door Geeke Wolters en Frans Thomassen Nieuwsbrief CAO-PO September 2014 Opgesteld door Geeke Wolters en Frans Thomassen 1. Nieuwe cao PO Onderhandelaarsakkoord Zoals bij de meesten bekend zal zijn is er een onderhandelaarsakkoord over de nieuwe

Nadere informatie

Overeenkomst. Harmonisatie en verbetering salarisstructuur en invoering normjaartaak onderwijzend personeel Caribisch Nederland

Overeenkomst. Harmonisatie en verbetering salarisstructuur en invoering normjaartaak onderwijzend personeel Caribisch Nederland ~ ~ IBona~re - -- -- - ---~-~-- Overeenkomst Harmonisatie en verbetering salarisstructuur en invoering normjaartaak onderwijzend personeel Caribisch Nederland Bonaire 28 maart 2012 Overeenkomst tot implementatie

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Primair Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering AGENDA nr. 19 Dinsdag 20 juni schoonmaakavond Woensdag 21 juni inloopochtend Maandag 26 juni studiedag Dinsdag 27 juni staken Donderdag 29 juni GMR-vergadering Vrijdag 30 juni rapporten mee Vrijdag 30

Nadere informatie

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI 1 Inleiding De Stichting PANTA RHEI is in april 2006 van start gegaan na een fusie van De Jakobsladder, het Openbaar Onderwijs Leidschendam-Voorburg en de Stichting Katholiek

Nadere informatie

SAMENVATTING / Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO

SAMENVATTING / Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO SAMENVATTING 105366 / 105383 Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO De werkgever heeft de in de CAO PO voorgeschreven procedure om tot een rddf plaatsing te besluiten op een juiste wijze gevolgd. Op grond

Nadere informatie

Groeien als leraar? Het kan! www.hetkaninhetonderwijs.nl

Groeien als leraar? Het kan! www.hetkaninhetonderwijs.nl Groeien als leraar? Het kan! www.hetkaninhetonderwijs.nl Groeien als leraar? Het kan! Het primair onderwijs barst van het talent. Van leraren die met passie en betrokkenheid hun kennis en kunde overbrengen

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 6 tot en met 9.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 6 tot en met 9. Opgave 5 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 6 tot en met 9. Het Sint Bavocollege te Rotterdam is een school voor havo-vwo (atheneum en gymnasium). Op 1 oktober 2013 heeft de school 1.520 leerlingen.

Nadere informatie

Daartoe spreken partijen onderstaand pakket maatregelen af ter bevordering van de mobiliteit van personeel.

Daartoe spreken partijen onderstaand pakket maatregelen af ter bevordering van de mobiliteit van personeel. Onderhandelaarsakkoord convenant mobiliteit passend onderwijs PARTIJEN Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap PO-Raad VO-raad AOC Raad CNV Onderwijs AVS CMHF OVERWEGENDE: dat er sprake is van

Nadere informatie

Salarissen leerkrachten berekenen

Salarissen leerkrachten berekenen Salarissen leerkrachten berekenen Dit document bestaat uit: 1. Modelberekening salaris leerkracht; 1.1. Voorbeeldberekening voor het PO; 1.2. Voorbeeldberekening voor het VO; 1.3. Meer informatie; 2. Correctiefactor

Nadere informatie

Datum 13 oktober 2009 Betreft Notitie 'Gevolgen invoering functiemix en entreerecht LD voor de Verenigde Scholen J.A.

Datum 13 oktober 2009 Betreft Notitie 'Gevolgen invoering functiemix en entreerecht LD voor de Verenigde Scholen J.A. a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm VO t.a.v. de heer mr. drs. Th.W.C. Brok, bestuursvoorzitter Emmastraat 58 1213 AL HILVERSUM Rijnstraat 50 Den Haag

Nadere informatie

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen CURSUSJAAR 2013-2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Formatiebeleid 3. Lenen en / of sparen 4. Reservering 5. Weer Samen Naar School / leerlingengebonden

Nadere informatie

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit Stichting Initia, april 2017 ALGEMEEN Stichting Initia heeft met instemming van de personele geleding van de GMR een mobileitsbeleid

Nadere informatie

Voorstel invoering functiemix

Voorstel invoering functiemix Stichtg Haagsche Schoolvereenigg Voorstel voerg functiemix 1. Inleidg. Landelijk is 2008 het Actieplan Leerkracht van Nederland vastgesteld. Onderdeel van dat plan is de voerg van een functiemix het onderwijs.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 30 234 Toekomstig sportbeleid 31 293 Primair Onderwijs Nr. 143 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP Aan de Voorzitter

Nadere informatie

30234 Toekomstig sportbeleid Primair Onderwijs. Brief van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

30234 Toekomstig sportbeleid Primair Onderwijs. Brief van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 30234 Toekomstig sportbeleid 31293 Primair Onderwijs Nr. 143 Brief van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 29 januari

Nadere informatie

Akkoord bereikt over CAO PO 2013 met technische aanpassingen

Akkoord bereikt over CAO PO 2013 met technische aanpassingen NIEUWSBRIEF Akkoord bereikt over CAO PO 2013 met technische aanpassingen Op 17 januari 2013 hebben CNV Onderwijs, de andere vakbonden en de PO- Raad een onderhandelaarsakkoord bereikt over het technisch

Nadere informatie

Andere schooltijden en de werktijdfactor

Andere schooltijden en de werktijdfactor Andere schooltijden en de werktijdfactor Inleiding Andere schooltijden in het onderwijs staan volop in de belangstelling en veel scholen zijn bezig met de invoering ervan. De website www.anderetijdeninonderwijsenopvang.nl

Nadere informatie

Veel gestelde vragen - Studenten

Veel gestelde vragen - Studenten Versie 24-11-2016 Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters PO Veel gestelde vragen - Studenten Vraag Aanvragen en voorwaarden 1 Wanneer moet ik zijn afgestudeerd aan de pabo om in aanmerking te komen

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker Jaarverslag 2013-2014 Januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 De medezeggenschapsraad...4 2.1 Doel en bevoegdheden medezeggenschapsraad...4 2.2 Samenstelling

Nadere informatie

Impuls aan mobiliteit

Impuls aan mobiliteit Impuls aan mobiliteit (een project van de samenwerkende basisscholen in Lelystad en Dronten) Vooraf In 2005 is een samenwerkingsverband opgericht tussen 5 besturen voor primair onderwijs in Dronten en

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

BIJLAGE I (PO en VO) Overzicht was-wordt salarisbedragen per 1 augustus 2005

BIJLAGE I (PO en VO) Overzicht was-wordt salarisbedragen per 1 augustus 2005 BIJLAGE I (PO en VO) Overzicht was-wordt salarisbedragen bedragen bedragen bedragen bedragen in euro's in euro's in euro's in euro's 01-03-03 01-08-05 01-03-03 01-08-05 incl. ASM incl. ASM van 1% van 1%

Nadere informatie

Samenvatting. BELONING- en JUBILEUMBELEID

Samenvatting. BELONING- en JUBILEUMBELEID Samenvatting van de notitie BELONING- en JUBILEUMBELEID zoals vastgesteld in oktober 2008 door de Vereniging School met de Bijbel Te Boven- Hardinxveld Samenvatting notitie beloning- en jubileumbeleid

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de leden van de commissie voor Onderwijs, Sociale zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid.

Gemeente Den Haag. Aan de leden van de commissie voor Onderwijs, Sociale zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid. Wethouder van Onderwijs, ociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie drs P.M.M. Heijnen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de leden van de commissie

Nadere informatie

Regeling G.O.- en vakbondsfaciliteiten 2005

Regeling G.O.- en vakbondsfaciliteiten 2005 OCenW-Regelingen Regeling houdende regels voor het verlenen van faciliteiten aan organisaties van onderwijspersoneel in verband met de vergoeding van de kosten van vervanging van onderwijs-personeel dat

Nadere informatie

15 maart /02/19 22/02/19 15/03/19

15 maart /02/19 22/02/19 15/03/19 TITEL VAN HET DOCUMENT: PERSONEELSBELEID: DRIE PROCEDURES VERSIENUMMER: DATUM: INLEIDING/AANLEIDING: 15 maart 2019 In het huidige personeelsbeleid ontbreken drie belangrijke beleidsonderwerpen die de afgelopen

Nadere informatie

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX

INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX INVOERINGSPLAN FUNCTIEMIX Inleiding Om directeuren goed te ondersteunen in het proces van de invoering functiemix is door het CPD dit document opgesteld. In dit document wordt een format gegeven voor hoe

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Partijen genoemd onder 3 tot en met 6, hierna te noemen: de centrales.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Partijen genoemd onder 3 tot en met 6, hierna te noemen: de centrales. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 32364 21 november 2013 Convenant decentralisatie arbeidsvoorwaardenvorming in de sector primair onderwijs De onderstaande

Nadere informatie

Goed op weg naar het vo 2015-2016

Goed op weg naar het vo 2015-2016 Goed op weg naar het vo 2015-2016 Een goede overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is erg belangrijk: motivatie & zelfvertrouwen plezier houden in leren opmaat voor vervolgopleiding/werken

Nadere informatie

Directeur Daltonschool Rijnsweerd. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht

Directeur Daltonschool Rijnsweerd. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht Directeur Daltonschool Rijnsweerd Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht 1 SPO Utrecht De Stichting Openbaar Primair Onderwijs, kortweg SPO Utrecht genoemd, is verantwoordelijk voor 33 openbare basisscholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017 Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer 18 13 juni 2017 ALGEMEEN Agenda 12 juni: start toetsweken gr. 3 t/m 6 13 juni: MJW 18 16 juni: spelletjesmiddag gr. 1-2A 13.30 u 19 juni: toetsweek; bogaviering

Nadere informatie

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Bestemd voor bevoegde

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 19 N I E U W S B R I E F 26 juni 2019 Dat was het dan. De musical! We zitten lekker in de bus.. Belangrijke data Dinsdag 2 juli Schoolreisje groepen 1-2 Donderdag 4 juli Schoolreisje groepen 3 t/m 8

Nadere informatie

CONCEPT. vakantieregeling OSG Singelland

CONCEPT. vakantieregeling OSG Singelland CONCEPT vakantieregeling 2018-2019 OSG Singelland Vakantie voortgezet onderwijs Met ingang van het schooljaar 2013-2014 is het maximum aantal vakantiedagen 55. Daarnaast krijgen leerlingen per jaar maximaal

Nadere informatie

Cao VO? WMS congres 2015

Cao VO? WMS congres 2015 Testnaam 11/12/2015 Cao VO? WMS congres 2015 Onderwerpen 1. Actuele ontwikkelingen 2. Nawerking Cao 3. Medezeggenschap & cao 4. Transitieplan 5. Vragen & uitwisseling Loonakkoord Zonder AOb Zonder cao

Nadere informatie

In deze inzetbrief zijn de voorstellen opgenomen voor een nieuwe CAO primair onderwijs per 1 januari 2011.

In deze inzetbrief zijn de voorstellen opgenomen voor een nieuwe CAO primair onderwijs per 1 januari 2011. -Vertrouwelijk- Aan: Betreft: De centrales voor overheids- en onderwijspersoneel Inzet PO-Raad CAO PO 1. Inleiding en context In deze inzetbrief zijn de voorstellen opgenomen voor een nieuwe CAO primair

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2007 36 Besluit van 15 januari 2007, houdende wijziging van het Kaderbesluit rechtspositie VO in verband met de formalisering van de CAO sector onderwijs

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 juni 2017 beloning van leraren in het primair onderwijs

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 juni 2017 beloning van leraren in het primair onderwijs >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag.. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Financieel-Economische Zaken Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr juni 2018

NIEUWSBRIEF. nr juni 2018 NIEUWSBRIEF nr. 19 14 juni 2018 In deze nieuwsbrief: - Inschrijven rapportgesprekken - Resultaten tevredenheidsonderzoek - Inloop ochtenden - Opvang zomerfeest - Samenstelling schoolteam 2018-2019 o Afscheid

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7766 25 mei 2010 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 30 april 2010, nr. FEZ/ART/204868,

Nadere informatie

Woensdag 20 juli Musical groep en uur

Woensdag 20 juli Musical groep en uur Nieuwsbrief Schooljaar : 2015-2016 Datum : 5 juli 2016 Nummer : 16 Beste ouders Kennismaken met Nicole van Eert Dinsdag 12 juli aanstaande bent u van harte welkom in de school om kennis te maken met Nicole

Nadere informatie

Peiling cao voortgezet onderwijs: 71 procent akkoord

Peiling cao voortgezet onderwijs: 71 procent akkoord Peiling cao voortgezet onderwijs: 71 procent akkoord Direct na het afsluiten van het principe-akkoord voor een nieuwe cao voortgezet onderwijs, heeft de AOb onder de leden een enquête uitgezet om naar

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid in het Primair Onderwijs

Duurzame Inzetbaarheid in het Primair Onderwijs Duurzame Inzetbaarheid in het Primair Onderwijs 1. Inleiding Gezonde en gemotiveerde medewerkers die met plezier werken en competent zijn, dragen bij aan de kwaliteit van onderwijs. Niet alleen nu, maar

Nadere informatie

Eigen wijs, wijzer, wijst

Eigen wijs, wijzer, wijst Eigen wijs, wijzer, wijst IN DIT NUMMER Conferentie: Passend Onderwijs, hoe doe ik dat? DE VERENIGING BELEID/POLITIEK DE WERKVLOER UIT DE MEDIA AGENDA Tekst LEES VERDER Halfmaandelijks overzicht Conferentie

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017 Veldpost Nieuwsbrief van Het Veldhuis 7 december 2017 Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Internet verbinding en ICT migratie Het Veldhuis in kerstsfeer Pedagogisch Klimaat Staking 12 december 2017 Herdertjestocht

Nadere informatie

Presentatie - discussie

Presentatie - discussie Presentatie - discussie Het project in Hulst en Terneuzen Ervaringen Promotie en vervolgplan OTV project 37 basisscholen (3 schoolbesturen) 3 voortgezet onderwijsscholen + praktijkschool 2 gemeenten Kinderopvang

Nadere informatie

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS Vastgesteld door het College van Bestuur op 4 april 2017 1. Inleiding Deze regeling bevat de basisinformatie voor de werkwijze

Nadere informatie

Spreekschetsen voor Ocker van Munster, directeur Kunsten bij de overhandiging van Critical Friends, 10 december 2008

Spreekschetsen voor Ocker van Munster, directeur Kunsten bij de overhandiging van Critical Friends, 10 december 2008 Spreekschetsen voor Ocker van Munster, directeur Kunsten bij de overhandiging van Critical Friends, 10 december 2008 (alleen het gesproken woord geldt) Welkom allemaal; welkom hier in de Hoftoren. Fijn

Nadere informatie

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 Voorwoord De laatste nieuwsbrief van dit jaar is alweer een feit. Nog even een herinnering U kunt van juf Gea en juf Martha op 21 december vanaf 12.00 uur persoonlijk

Nadere informatie