Voor de registratie en de doorgifte van persoons- en medische gegevens dient dit reglement.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor de registratie en de doorgifte van persoons- en medische gegevens dient dit reglement."

Transcriptie

1 Privacyreglement R/ Partners Voorwoord Omtrent de zieke werknemer worden veel persoonsgegevens verwerkt. Alleen al de strengere reïntegratieverplichting en de verdere uitbreiding van de loondoorbetalingsverplichting heeft de behoefte aan informatie doen toenemen. De terugtredende overheid en de daaruit voortkomende verschuiving van taken van het publieke naar het private domein hebben ertoe geleid dat veel meer partijen dan voorheen bij de verzuimbegeleiding, reïntegratie of loondoorbetaling van de zieke werknemer betrokken zijn. Deze betrokkenheid vergroot de behoefte aan persoonsgegevens van de zieke werknemer en de onderlinge uitwisseling van deze informatie. R/ Partners heeft voor het uitvoeren van haar werkzaamheden de beschikking over (persoons)gegevens van partners/klanten en over gegevens van werknemers zelf. In verband met de begeleiding van werknemers in het kader van de wet verbetering poortwachter en in verband met het regelen van interventies heeft R/ Partners ook de beschikking over medische gegevens. Voor de registratie en de doorgifte van persoons- en medische gegevens dient dit reglement. De arbodienst beschikt over adequate huisvesting en uitrusting voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de cliënten en de verzorgde medewerkers. Algemene bepalingen A. Wettelijk kader Het wettelijk kader voor de omgang met persoonsgegevens ligt in de eerste plaats in Artikel 10 van de Nederlandse Grondwet. Dit grondrecht wordt uitgewerkt in de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). De wet is gebaseerd op Europese Richtlijnen. De concrete uitwerking van dit Privacyreglement is gebaseerd op de richtlijn Privacywetgeving en omgaan met patiëntgegevens opgesteld door de KNMG. Omdat R/ Partners werkgevers ondersteunt bij de begeleiding van ziekteverzuim mag R/ Partners beschikken over persoonsgegevens, inclusief voor de begeleiding noodzakelijke informatie over de gezondheid. Aangezien R/ Partners interventies door hulpverleners regelt, mag R/ Partners ook gegevens over iemands gezondheid verwerken. Gezien de aard van de informatie is het noodzakelijk om: 1. De persoonsregistratie te melden bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). 2. Passende maatregelen te nemen ter waarborging van de geheimhouding en beveiliging van persoonsgegevens. 3. De rollen van betrokkenen in het bewerkingsproces vast te leggen. 4. Er voor te zorgen dat betrokkene op de hoogte kan zijn van het feit dat R/ Partners persoonsgegevens registreert en doorgeeft. ISO Periodiek te evalueren of voldaan wordt aan wettelijke eisen. GECERTIFICEERD

2 B. Functioneringseisen privacyreglement 1. Medische informatie is slechts toegankelijk voor bedrijfsarts en secretaresses. 2. Spreekuurrapportage, probleemanalyse en de FML moeten ook toegankelijk zijn voor medewerkers in niet-medisch vakgebied. 3. Alle medewerkers van R/ Partners ondertekenen middels de arbeidsovereenkomst behorende bij de CAO Ziekenhuizen een geheimhoudingsverklaring die bewaard wordt in het personeelsdossier. Kenmerken van verwerking gegevens A. Verantwoordelijke persoonsregistratie De directeur R/ Partners is de eindverantwoordelijke voor de registratie van persoonsgegevens. De operations manager is operationeel verantwoordelijk en proceseigenaar voor de registratie van persoonsgegevens binnen de arbo-dienst. Het gaat om de volgende afzonderlijk bij CBP gemelde registraties: * Bedrijfsgeneeskundig archief * Spreekuur en melding * Arbo-registratie. De medewerkers die met deze systemen werken staan hiërarchisch gezien onder de directeur R/ Partners. B. Doel van de persoonsregistratie De doelen van de hierboven genoemde persoonsregistraties binnen R/ Partners zijn: 1. Het ondersteunen van werkgever en werknemers in het proces van verzuimbegeleiding en reïntegratie. 2. Het op verzoek houden van Arbeidsomstandigheden Spreekuur. 3. Het ondersteunen van de werkgever bij de administratieve verplichtingen middels het doorgeven van gegevens aan bijv. de UWV. 4. Het ondersteunen van de bedrijfsarts in het regelen van interventies. 5. Het geven van adviezen van meer structurele aard op basis van (statistische) analyses. C. Categorieën van personen over wie gegevens worden vastgelegd. Binnen R/ Partners worden ten hoogste persoonsgegevens vastgelegd betreffende de volgende categorieën van personen. Medewerkers van klanten R/ Partners Personen die tot de voorgaande categorie hebben behoord D. De soorten van gegevens die worden vastgelegd en bronnen R/ Partners legt drie soorten gegevens vast: persoonsgegevens verzuimgegevens medische gegevens (bijv. medische klachten, diagnose, gewenste medische interventie).

3 De gegevens worden elektronisch, schriftelijk, telefonisch of via persoonlijk contact verkregen. Specifieke bronnen kunnen zijn: informatieverstrekking door werkgevers informatieverstrekking door werknemer informatieverstrekking huisarts, specialist of andere hulpverlener informatieverstrekking door uitvoeringsinstellingen. Rechten van betrokkenen A. Informatieplicht betrokkenen Aangezien de werkgever wettelijk verplicht is om verzuimgegevens door te geven aan de arbodienst en het UWV is er voor R/ Partners geen informatieplicht naar betrokkenen dat persoonsgegevens worden vastgelegd en doorgegeven. Werkgevers informeren hun werknemers dat R/ Partners persoonsgegevens vastlegt. In geval van het regelen van interventies is het de taak van de bedrijfsarts om de betrokkene schriftelijk toestemming te vragen om persoonsgegevens en medische gegevens door te geven aan de behandelaar. In alle overige gevallen stelt R/ Partners de betrokkene op de hoogte van het doorgeven van derden. In geval van medische gegevens is schriftelijke toestemming van betrokkene vooraf noodzakelijk. B. Inzage- en correctierecht Elke betrokkene heeft het recht kennis te nemen van de op hem betrekking hebbende persoonsgegevens, die door R/ Partners zijn vastgelegd en deze indien van toepassing te corrigeren. Een verzoek tot inzage- en/of correctie wordt gehonoreerd na een aan de directeur van R/ Partners gericht schriftelijk verzoek hiertoe. Indien een verzoek tot inzage door de directeur van R/ Partners wordt ontvangen dan zal deze het verzoek binnen 4 weken afhandelen. Hierbij zal bijvoorbeeld inzage worden gegeven in de geregistreerde persoonsgegevens, een omschrijving van het doel van de verwerking, de categorie verwerkingen waarvoor de gegevens gebruikt worden, de categorie van ontvangers van de gegevens of beschikbare informatie betreffende de herkomst van de gegevens. Indien het verzoek het doorvoeren van mutaties betreft, dienen door de betrokkene stukken te worden overlegd die de noodzaak van de mutatie aantonen. Binnen 4 weken zal door de directeur van R/ Partners aan de betrokkene worden bericht welke acties naar aanleiding van het schrijven zijn ondernomen, inclusief eventuele doorgifte van correcties aan derden. Indien niet op het verzoek kan worden ingegaan zal door de directeur van R/ Partners tevens de reden aan de betrokkene worden medegedeeld. De verantwoordelijke draagt zorg voor een deugdelijke vaststelling van de identiteit van de verzoeker.

4 Toegang tot persoonsgegevens en verstrekking aan derden. A. Verstrekken van persoonsgegevens Algemeen Door R/ Partners worden slechts gegevens verstrekt aan personen die als gevolg van hun taak die gegevens mogen ontvangen, met dien verstande dat een zodanige verstrekking slechts geschiedt voor doeleinden die met het doel van de verwerking verenigbaar zijn. In de overige gevallen is voor verstrekking van persoonsgegevens de schriftelijke toestemming van de betrokkene vereist. Dergelijke verstrekkingen van gegevens aan derden zullen worden geregistreerd in het dossier en op verzoek van de betrokkene inzichtelijk worden gemaakt. Richtlijn informatieverstrekking aan derden Als een medewerker van R/ Partners een verzoek krijgt van een derde om informatie aangaande een werknemer is de richtlijn Informatieverstrekking aan derden van toepassing (zie bijlage 2). B. Toegang tot persoonsgegevens Wie heeft toegang? Slechts medewerkers van R/ Partners die als gevolg van hun taak daartoe gerechtigd zijn, hebben toegang tot de persoonsgegevens, met dien verstande dat deze bevoegdheid zich slechts uitstrekt tot het gebruik van de gegevens voor doeleinden die met het doel van de verwerking verenigbaar zijn. In bijlage 4 is de toegang vastgelegd. Richtlijn Omgaan met persoonsgegevens op de werkplek Bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden komen de meeste medewerkers in aanraking met persoonsgegevens van cliënten. Voor het omgaan met persoonsgegevens op de werkplek geldt de richtlijn Omgaan met persoonsgegevens op de werkplek (bijlage 3). Bewaartermijnen De gegevens worden bewaard tot 15 jaar na beëindiging van het dienstverband. Indien de bewaartermijn is verstreken, worden de desbetreffende gegevens zo spoedig mogelijk zodanig vernietigd dat reconstructie op generlei wijze mogelijk is. In bepaalde gevallen schrijft de wet een afwijkende bewaartermijn voor: bij blootstelling aan carcinogene stoffen, biologische agentia of asbest 40 jaar bij werkzaamheden met ioniserende straling 30 jaar Bij een aanstellingskeuring kan de bewaartermijn (veel) korter zijn dan 10 jaar. Beveiliging van persoonsregistraties De verantwoordelijke treft voorzieningen ter bescherming van de gegevens tegen kwaadwilligheid, onachtzaamheid of verkeerd gebruik door het personeel dat met de verwerking en bewaring is belast, evenals tegen verlies of beschadiging door toedoen van derden. Tot deze voorzieningen behoren: afsluitbare kasten waar de gegevens in worden bewaard, welke na werktijd worden afgesloten;

5 ruimten waarin de kasten staan die tijdens werktijden bemand zijn en afgesloten worden als de ruimte verlaten wordt; afspraken over het beheer van sleutels; het regelen van rechten door middel van de loginprocedure voor de computers; een voorziening die herstel mogelijk maakt bij verlies of beschadiging van de gegevens; het conform de werkinstructies uitvoeren van de werkzaamheden met betrekking tot de gegevens; een back-up procedure waarin onder andere is opgenomen dat er gegevensdragers buiten de ruimten van R/ Partners worden bewaard; een beveiligd netwerk. Alle medewerkers van R/ Partners ondertekenen middels de arbeidsovereenkomst behorende bij de CAO ziekenhuizen een geheimhoudingsverklaring die bewaard wordt in het personeelsdossier van de betreffende medewerker. Toezicht Door middel van de interne audit wordt de naleving van het Privacyreglement beoordeeld. De bevindingen worden gerapporteerd aan de directeur R/ Partners. Het Privacyreglement wordt tweejaarlijks beoordeeld op actualiteit. De proceseigenaar voor gegevensverwerking is verantwoordelijk voor het up-todate houden van dit protocol. De persoonsregistraties zijn aangemeld bij het CBP. Een wijziging in de naam of het adres van de verantwoordelijke wordt binnen een week aan het CBP gemeld. De wijzigingen worden doorgegeven door het secretariaat R/ Partners. Een ieder die ten behoeve van het uitvoeren van werkzaamheden de beschikking krijgt over door R/ Partners vastgelegde persoonsgegevens dient van onderhavig protocol kennis te nemen en dit te bevestigen door het tekenen van een verklaring (zie formulieren). Bij overtreding van de regels zoals opgenomen in dit protocol kan de directeur R/ Partners aan de medewerker disciplinaire maatregelen opleggen conform de CAO-ziekenhuizen. Slotbepalingen In alle gevallen waarin deze regeling niet voorziet beslist de verantwoordelijke.

Privacyreglement Interfisc Arbo

Privacyreglement Interfisc Arbo Interfisc-Arbo BV Postbus 85969 NL-2508 CR Den Haag Stationsplein 4 NL-2275 AZ Voorburg 0031 (0)70 313 30 40 0031 (0)70 313 30 49 Documentcode : KL/NL-AO-ALG-0001-NL/09-2013 Paginanummer : 1 van 5 Privacyreglement

Nadere informatie

Privacyreglement Bouw & Gezond

Privacyreglement Bouw & Gezond Privacyreglement Bouw & Gezond 1. Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: a. persoonsgegeven: een gegeven dat

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT PERCURIS

PRIVACY REGLEMENT PERCURIS PRIVACY REGLEMENT PERCURIS Inleiding. Van alle personen die door Percuris, of namens Percuris optredende derden, worden begeleid -dat wil zeggen geïntervenieerd, getest, gere-integreerd, geadviseerd en

Nadere informatie

=01.12.2015= STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS. Instemming GMR :25-02-2016 Vaststelling RvT :03-03-2016. Versie 01-12-2015. Privacybeleid Stichting Floréo

=01.12.2015= STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS. Instemming GMR :25-02-2016 Vaststelling RvT :03-03-2016. Versie 01-12-2015. Privacybeleid Stichting Floréo Privacybeleid Stichting Floréo =01.12.2015= Instemming GMR :25-02-2016 Vaststelling RvT :03-03-2016 Versie 01-12-2015 Privacybeleid Stichting Floréo Versie 01.12.2015 1 Inleiding Het recht op privacy staat

Nadere informatie

VEC BV. Privacyreglement. Versie 1.5

VEC BV. Privacyreglement. Versie 1.5 VEC BV Privacyreglement Versie 1.5 IS O 9001 & A R B O D IE N S T Privacyreglement VEC BV Inhoudsopgave Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving Artikel 2 Toepassingsgebied Kenmerken van de persoonsregistratie

Nadere informatie

Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: 1. Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: a. persoonsgegeven: een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele

Nadere informatie

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V.

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Inleiding Van alle personen die door Bureau Streefkerk worden begeleid, dat wil zeggen geadviseerd en ondersteund bij het zoeken, verkrijgen en behouden van een

Nadere informatie

Privacyreglement Hammenga Coaching

Privacyreglement Hammenga Coaching Privacyreglement Hammenga Coaching Hammenga Coaching Fazantstraat 13 4815 GD Breda 06-46351388 info@hammengacoaching.nl Hammenga Coaching Privacyreglement 1 Inleiding Van alle personen die in het kader

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

Privacy Reglement Flex Advieshuis

Privacy Reglement Flex Advieshuis Privacy Reglement Flex Advieshuis Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens en het Besluit Gevoelige Gegevens wordt in dit reglement

Nadere informatie

1.5 Medewerker Alle personen, werkzaam in de organisatie van de houder, al dan niet op basis van een arbeidsovereenkomst.

1.5 Medewerker Alle personen, werkzaam in de organisatie van de houder, al dan niet op basis van een arbeidsovereenkomst. Privacyreglement Assist Verzuim BV 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de

Nadere informatie

HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT

HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT 01 juni 2015 INHOUD 1. Inleidende bepalingen 1 2. Begripsbepalingen 4 3. Samenstelling dossiers 5 4. Opnemen van en toegang tot 6 Persoonsgegevens 5.

Nadere informatie

Privacyreglement van Talenta. christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie

Privacyreglement van Talenta. christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie Privacyreglement van Talenta christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie Privacyreglement Talenta Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

Privacyreglement CS Works Verzuimmanagement BV CS Works Re-integratie & Outplacement BV

Privacyreglement CS Works Verzuimmanagement BV CS Works Re-integratie & Outplacement BV 01-06-2014 versie 4 Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties door CS Works BV ter behoeve van de dienstverlening. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegeven

Nadere informatie

Privacyreglement. van. DoorWerk

Privacyreglement. van. DoorWerk Privacyreglement van DoorWerk Dit privacyreglement is vastgesteld op 01-01-2010 Dit privacyreglement dient als basis voor het vastleggen door het reïntegratiebedrijf hoe het omgaat met de privacy en de

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Potenco

Privacyreglement Potenco Privacyreglement Potenco Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement AMK re-integratie

Privacyreglement AMK re-integratie Privacyreglement Inleiding is een dienstverlenende onderneming, gericht op het uitvoeren van diensten, in het bijzonder advisering en ondersteuning van opdrachtgevers/werkgevers in relatie tot gewenste

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen PRIVACY VERKLARING Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement. De verwerking van persoonsgegevens is elke handeling of elk geheel van handelingen met persoonsgegevens.

Privacyreglement. De verwerking van persoonsgegevens is elke handeling of elk geheel van handelingen met persoonsgegevens. Privacyreglement Workways begeleidt personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt met als doel deze afstand te verkleinen zodat er re-integratiemogelijkheden ontstaan. Van alle personen die bij Workways

Nadere informatie

Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V.

Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V. Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V. Inleiding Per 1 september 2001 is er een nieuwe privacywet in werking getreden: de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Deze wet is ingesteld om de privacy

Nadere informatie

PRIVACY Reglement LaborPrevent BV

PRIVACY Reglement LaborPrevent BV PRIVACY Reglement LaborPrevent BV Identiteit van LaborPrevent BV LaborPrevent BV, gevestigd te (7948 BN) Nijeveen, kantoorhoudend aan de Dorpsstraat 113, hierna te noemen LP. Registratie Kamer van Koophandel

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie

Privacyreglement Versie I (november 2014)

Privacyreglement Versie I (november 2014) Privacyreglement Versie I (november 2014) BEDRIJFSGEGEVENS Handelsnaam: Rechtsgeldig bevoegd functionaris: ArboDesign Dhr. F. Koster Directeur Bezoekadres: Marie Curiestraat 47 3846 BW Harderwijk Postadres:

Nadere informatie

Markelo 01 01 2012. Postbus 84 7475 ZG Markelo

Markelo 01 01 2012. Postbus 84 7475 ZG Markelo VITRUVIAN SERVICE CENTRE PRIVACY REGLEMENT Markelo 01 01 2012 1 PRIVACYREGLEMENT Vitruvian Service Centre versie 01 januari 2012 1. Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk

Nadere informatie

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo Privacyreglement van De Zaak van Ermelo ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegeven Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegeven Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. Privacy Reglement Arbo Office Nederland Privacy reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties door Arbo Office Nederland. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen 1.2 Artikel 2: toepassingsgebied 1.3 Artikel 3: doel van de gegevensverwerking

Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen 1.2 Artikel 2: toepassingsgebied 1.3 Artikel 3: doel van de gegevensverwerking Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens

Nadere informatie

gewoondoenreintegratie

gewoondoenreintegratie Privacy reglement gewoondoenreintegratie Versie 1.2 26-06-2013 ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in

Nadere informatie

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Inleiding Op 1 september 2001 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Hiermee werd de Europese Richtlijn over

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT HUMANCAPITALCARE COMPANY B.V.

PRIVACYREGLEMENT HUMANCAPITALCARE COMPANY B.V. PRIVACYREGLEMENT HUMANCAPITALCARE COMPANY B.V. Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Medische

Nadere informatie

Privacyreglement APAC B.V.

Privacyreglement APAC B.V. Privacyreglement APAC B.V. Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Algemene bepalingen... 3 1. Definities/ begripsbepalingen... 3 2. Reikwijdte... 4 Kenmerken van de persoonsregistratie... 4 3. Doel... 4 4. Werking...

Nadere informatie

Privacy reglement. Concreet PD

Privacy reglement. Concreet PD Privacy reglement Concreet PD Augustus 2010 1. Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2 Persoonsregistratie Elke handeling of elk

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacyreglement. Claim Expert Direct B.V. Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Tel.: 030-2042000 E-mail: info@claimexpertisecentrum.

Privacyreglement. Claim Expert Direct B.V. Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Tel.: 030-2042000 E-mail: info@claimexpertisecentrum. Privacyreglement Claim Expert Direct B.V. Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Tel.: 030-2042000 E-mail: info@claimexpertisecentrum.nl Privacyreglement Claim Expert Direct B.V. Het Bestuur van Claim Expert

Nadere informatie

concretiseren binnen de door de Wbp gestelde kaders.] Voorts zal de WV Schieland dit

concretiseren binnen de door de Wbp gestelde kaders.] Voorts zal de WV Schieland dit PROTOCOL Het protocol Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) zoals bedoeld in artikel 9 van het huishoudelijk reglement, is vastgesteld overeenkomstig artikel 13 lid 2 en lid 3 van de statuten van WV Schieland

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THUISZORG INIS

PRIVACYREGLEMENT THUISZORG INIS PRIVACYREGLEMENT THUISZORG INIS 1. BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Instellingen: De particuliere organisaties voor thuiszorg die onder de naam THUISZORG INIS actief zijn. 1.2. Persoonsgegeven: Een gegeven dat herleidbaar

Nadere informatie

Privacyreglement MaetisArdyn met betrekking tot het registratiesysteem d Arbois

Privacyreglement MaetisArdyn met betrekking tot het registratiesysteem d Arbois Privacyreglement MaetisArdyn met betrekking tot het registratiesysteem d Arbois Versie: 8 juli 2014 Doel van dit reglement: Dit is het privacyreglement van Maetis N.V., handelend onder de naam MaetisArdyn

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Hengstdal 3 6522 JV Nijmegen Postbus 9011 6500 GM Nijmegen T 024 365 92 85 E info@icara.nl W www.icara.

PRIVACYREGLEMENT. Hengstdal 3 6522 JV Nijmegen Postbus 9011 6500 GM Nijmegen T 024 365 92 85 E info@icara.nl W www.icara. PRIVACYREGLEMENT Hengstdal 3 6522 JV Nijmegen Postbus 9011 6500 GM Nijmegen T 024 365 92 85 E info@icara.nl W www.icara.nl KVK 5246946 BTW NL 851226462 B01 BANK IBAN NL79 ABNA0 622036955 ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Derden Personen of instanties die niet aan de organisatie verbonden zijn.

Derden Personen of instanties die niet aan de organisatie verbonden zijn. Bijlage Privacyreglement Introductie van dit reglement De organisatie houdt, om u zo goed mogelijk ten dienste te kunnen zijn en vanwege wettelijke verplichtingen een registratie bij van uw directe persoonlijke

Nadere informatie

Privacyreglement HAP S. Broens

Privacyreglement HAP S. Broens Privacyreglement HAP S. Broens Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van HAP S. Broens hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Privacyreglement Hulp bij ADHD

Privacyreglement Hulp bij ADHD Privacyreglement Hulp bij ADHD Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Saman werken aan gezond werken

Saman werken aan gezond werken PRIVACYREGLEMENT GEZOND WERKEN LANGSTRAAT B.V. Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Medische

Nadere informatie

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1 Privacyreglement Artikel 1 Definities In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: 1. de wet: de Wet bescherming Persoonsgegevens. 2.

Nadere informatie

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK FYSIOTHERAPIE STEENWIJK Privacyreglement Introductie van dit reglement Onze praktijk houdt, om u zo goed mogelijk ten dienst te kunnen zijn en vanwege wettelijke verplichtingen een registratie bij van

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1

PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1 PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1 A. ALGEMENE BEPALINGEN... 3 ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN... 3 ARTIKEL 2. REIKWIJDTE... 4 ARTIKEL 3. DOEL REGLEMENT...

Nadere informatie

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP.

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP. PRIVACYREGLEMENT PHH ACADEMIE Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet en op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te worden

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

Converge. Privacyreglement. Versie 18102014

Converge. Privacyreglement. Versie 18102014 Converge Privacyreglement Versie 18102014 Converge Adviesbureau voor Loopbaanbegeleiding/Replacement B.V. Hogeweg 3 5301 LB Zaltbommel Tel.: 088-0450100 Fax: 088-0450199 Privacyreglement Converge Inhoudsopgave

Nadere informatie

Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV

Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV Artikel 1. Definities. In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: 1. de wet: de Wet

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend Privacyreglement Kinderopvang Purmerend 1. Toepassing Dit privacyreglement is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Stichting Kinderopvang Purmerend

Nadere informatie

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster Privacyreglement Thuiszorg De Zorgster Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te

Nadere informatie

Privacyreglement P-Centrum Nederland. Algemene bepalingen

Privacyreglement P-Centrum Nederland. Algemene bepalingen Algemene bepalingen 1 Definities/ begripsbepalingen 1.1 P-Centrum Nederland B.V. De rechtspersoon P-Centrum Nederland B.V.; verder te noemen: P-Centrum, gevestigd te Arnhem. 1.2 Persoonsgegevens Elk gegeven

Nadere informatie

Overzicht vuistregels

Overzicht vuistregels Overzicht vuistregels De zieke werknemer Vuistregels Hieronder staan de praktische vuistregels per betrokken partij gegroepeerd: sollicitant, zieke werknemer, ondernemingsraad, werkgever, arbodienst/bedrijfsarts,

Nadere informatie

Protocol Privacy Reglement Thuiszorg Anahid BV

Protocol Privacy Reglement Thuiszorg Anahid BV Pagina Pagina 1 van 8 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Artikel Bladzijde Inleiding Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Werkingssfeer 3 Artikel 3 Toestemming 4 Artikel 4 Organisatie, verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Verantwoordelijke: degene die formeel bevoegd is om het doel en de middelen van de

Verantwoordelijke: degene die formeel bevoegd is om het doel en de middelen van de Privacyreglement 1. Algemeen Dit reglement is een uitwerking van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hiermee wordt de privacy van medewerkers, stagiairs, vrijwilligers en (ouders 1 van) cliënten

Nadere informatie

P.09.02 Versie : 004 Proceduresops Pagina : 1/9 Geldig Printdatum : 18-Aug-15

P.09.02 Versie : 004 Proceduresops Pagina : 1/9 Geldig Printdatum : 18-Aug-15 Proceduresops Pagina : 1/9 Procedure Waarborgen van privacy Proceduresops Pagina : 2/9 Ingangsdatum: januari 2011 1. Doel... 3 2. Procedure... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Regelgeving om de privacy te waarborgen...

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Vitales

Privacyreglement Vitales Een reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de in het persoonsregister opgenomen cliënten van Vitales. Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk

Nadere informatie

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 beheerder (functie/naam): Wieneke Groot, POH management bestemd voor: patiënten,

Nadere informatie

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ARTIKEL 1 ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis

Nadere informatie

1C Privacyreglement. Beschrijving. Documentatie Handboek kwaliteitszorg Steun en Toeverlaat Versie: 1.0 Pagina: 1 van 5

1C Privacyreglement. Beschrijving. Documentatie Handboek kwaliteitszorg Steun en Toeverlaat Versie: 1.0 Pagina: 1 van 5 Artikel 1: Begripsomschrijvingen Bij de hiernavolgende definities is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de betekenis die daaraan wordt toegekend in de WBP. In alle gevallen waarin dit reglement niet

Nadere informatie

Privacyreglement Basta! Jobcoaching:

Privacyreglement Basta! Jobcoaching: Privacyreglement Basta! Jobcoaching: Inleiding Van alle personen die door Basta! Jobcoaching worden begeleid, dat wil zeggen geadviseerd en ondersteund bij het zoeken, verkrijgen en behouden van een betaalde

Nadere informatie

Privacyreglement Vitacon HR Services

Privacyreglement Vitacon HR Services Algemene bepalingen 1. Definities/ begripsbepalingen Privacyreglement Vitacon HR Services 1.1 Vitacon HR Services BV De rechtspersoon Vitacon HR Services B.V.; verder te noemen: VHS, gevestigd te Doetinchem.

Nadere informatie

Privacyreglement. een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon, samenwerkingsverband of rechtspersoon

Privacyreglement. een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon, samenwerkingsverband of rechtspersoon Privacyreglement Artikel 1. Begripsbepalingen -Instelling: St.ROZA zorg -Persoonsgegevens: een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon, samenwerkingsverband of rechtspersoon

Nadere informatie

Privacyreglement. A&B Thuiszorg op Maat. Doc 005 Privacy reglement Versie: 1

Privacyreglement. A&B Thuiszorg op Maat. Doc 005 Privacy reglement Versie: 1 Privacyreglement A&B Thuiszorg op Maat Doc 005 Privacy reglement Versie: 1 Datum: 21-12-2010 Akkoord: TS 2 INHOUDSOPGAVE hoofdstuk / artikel pagina Inleiding 3 Artikel 1: Begripsomschrijvingen 3 Artikel

Nadere informatie

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Informatieboekje Privacy - februari 2010 PRIVACY VAN DE CLIËNT De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met

Nadere informatie

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht Protocol cameratoezicht Stichting Stadgenoot Dit protocol is van toepassing op alle persoonsgegevens, verkregen door middel van het gebruik van videocamera s door stichting Stadgenoot (Sarphatistraat 370

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens

op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens Vooraf op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens De Wet Bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP AANGESLOTEN BIJ:

Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP AANGESLOTEN BIJ: AANGESLOTEN BIJ: Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP Kwaliteit Per 1 september 2001 is de Wet Persoonsregistraties vervangen door de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement (juridische tekst) van Loopbaankamer

Privacyreglement (juridische tekst) van Loopbaankamer Privacyreglement (juridische tekst) van Loopbaankamer Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis

Nadere informatie

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal.

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal. Voorwaarden Arbosignaal In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie

Privacyreglement (VVZ).docx

Privacyreglement (VVZ).docx Privacyreglement (VVZ).docx inhoudsopgave toelichting reglement oplegger... 1 toelichting formulier... 2 1. Titel... 2 oplegger 1. Status vast te stellen Versie 1.0 Printdatum 14 augustus 2014 2. Documenteigenaar

Nadere informatie

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet Privacyreglement (20152016) Huisartsenpraktijk Rozet Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van Huisartsenpraktijk Rozet hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Vastgesteld 10 januari 2014. Inwerkingtreding met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014

Vastgesteld 10 januari 2014. Inwerkingtreding met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 Onderwerp Vaststelling Regeling personeelsdossiers Veiligheidsregio Groningen 2014 Vastgesteld 10 januari 2014 Inwerkingtreding met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 Blad bekendmakingen 2014 nr 8,

Nadere informatie

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties

Nadere informatie

AEP PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.0 PRIVACYREGLEMENT. NURSE@HOME Wassenaarseweg 20 2596 CH Den Haag Kamer van koophandel nummer 27283841

AEP PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.0 PRIVACYREGLEMENT. NURSE@HOME Wassenaarseweg 20 2596 CH Den Haag Kamer van koophandel nummer 27283841 NURSE@HOME Wassenaarseweg 20 2596 CH Den Haag Kamer van koophandel nummer 2728381 In het kader van haar activiteiten registreert nurse@home persoonlijke gegevens van cliënten, zorgverleners en medewerkers

Nadere informatie

Privacyreglement. Van der Horst & Starke bv

Privacyreglement. Van der Horst & Starke bv Privacyreglement Van der Horst & Starke bv Versie november 2015 1 Verwerking persoonsgegevens van der Horst & Starke bv Regeling voor de bescherming van persoonsgegevens van personen die door van der Horst

Nadere informatie

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) 1. Begripsbepaling 1.1. Persoonsgegevens Alle gegevens die herleidbaar zijn tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Zorggegevens

Nadere informatie

Privacyreglement van ArboVitale B.V. met betrekking tot het verzuimregistratiesysteem d Arbois. 1 juni 2014

Privacyreglement van ArboVitale B.V. met betrekking tot het verzuimregistratiesysteem d Arbois. 1 juni 2014 Privacyreglement van ArboVitale B.V. met betrekking tot het verzuimregistratiesysteem d Arbois 1 juni 2014 1 ArboVitale B.V. vindt het als gecertificeerde arbodienst belangrijk dat u uitleg krijgt over

Nadere informatie

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016 Privacyreglement Bij Psy-zo! stellen wij hoge eisen aan de mate van privacy van onze cliënten. Voor elke behandeling

Nadere informatie

Privacyreglement Louwsma Beheer Groep

Privacyreglement Louwsma Beheer Groep Privacyreglement Louwsma Beheer Groep Dit Privacyreglement dient voor de Louwsma Beheer Groep (LBG) als basis voor hoe men omgaat met de privacy en gegevensverwerking van haar klanten. Dit reglement voldoet

Nadere informatie

Privacyreglement Kindertherapeuticum

Privacyreglement Kindertherapeuticum 1. Begripsbepalingen Binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt een aantal begrippen gehanteerd. In onderstaande lijst staat een uitleg van de begrippen. 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Privacyreglement INTOS 2013

Privacyreglement INTOS 2013 2013 Privacyreglement INTOS 2013 Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Definities a) De wet: de Wet bescherming persoonsgegevens b) het reglement: dit reglement, inclusief de bijlagen c) Persoonsgegeven:

Nadere informatie

Qare Nederland B.V. Utopialaan 38 5232 CE s-hertogenbosch. Privacyreglement

Qare Nederland B.V. Utopialaan 38 5232 CE s-hertogenbosch. Privacyreglement Qare Nederland B.V. Utopialaan 38 5232 CE s-hertogenbosch Privacyreglement Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemene bepalingen... 3 1. Definities / begripsbepalingen... 3 2. Reikwijdte... 4 Kenmerken van

Nadere informatie

Privacyreglement Meneer Regezma B.V.

Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Meneer Regezma B.V. het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV)

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting

Nadere informatie

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013 1. Toepassing Dit document is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Kinderopvang Walcheren. Dit geldt voor persoonsgegevens en beeldmateriaal van

Nadere informatie