De WBP kent voor het verwerken van de persoonsgegevens de volgende zes grondslagen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De WBP kent voor het verwerken van de persoonsgegevens de volgende zes grondslagen:"

Transcriptie

1 Privacyreglement Vooraf ROC Flevoland verzamelt, verwerkt en bewaart personeels- en salarisgegevens om te komen tot een goede en adequate bedrijfsvoering. Uitgangspunt hierbij is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). De WBP kent voor het verwerken van de persoonsgegevens de volgende zes grondslagen: 1. Ondubbelzinnige toestemming van betrokkene. 2. Verwerking die noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst. 3. Verwerking noodzakelijk voor het uitvoeren van een wettelijke plicht. 4. Verwerking is voor vitaal belang van betrokkene noodzakelijk (dringende medische noodzaak). Vooraf toestemming is altijd aan te bevelen. 5. Verwerking is noodzakelijk voor een goede en adequate bedrijfsvoering (publiekrechtelijke taak). 6. Het is toegestaan om persoonsgegevens te verwerken als dat noodzakelijk is voor een gerechtvaardigd belang van de organisatie (verantwoordelijke) of een derde, tenzij de belangen of de fundamentele rechten van de betrokkene prevaleren. Voor de opgenomen informatie, waarbij het van belang is dat betrokkene zich steeds afvraagt of het verwerken van de persoonsgegevens noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevensverwerking is bedoeld, geldt dat deze: niet bovenmatig mag zijn toereikend moet zijn ter zake dienende moet zijn juist en nauwkeurig moet zijn Toepassing van dit reglement Dit reglement is uitsluitend gericht op de bescherming van persoongegevens in de personeelsadministratie. 1. Algemene bepalingen a. Persoonsgegevens: gegevens die herleidbaar zijn tot een individueel natuurlijk persoon; b. Persoonregistratie: een samenhangende verzameling van op verschillende personen betrekking hebbende gegevens; c. De verantwoordelijke voor de persoonsregistratie: degene die de zeggenschap heeft over de persoonsregistratie en juridisch verantwoordelijk is voor de naleving van de bepalingen van het reglement, hier het College van Bestuur; d. De geregistreerde : degene over wie persoonsgegevens in de persoonsregistratie zijn opgenomen; e. De intern beheerder : degene die onder verantwoordelijkheid van de verantwoordelijke is belast met de dagelijkse zorg voor een persoonsregistratie of een gedeelte daarvan, hier is dat hoofd FEZ. Uitzondering hierop is de registratie ziekteverzuim en informatie over psychologische test en assessment. Voor deze laatste drie is hoofd HRM de intern beheerder; f. De bewerker : degene die onder verantwoordelijkheid van de intern beheerder belast is met de dagelijkse zorg voor de registratie en de bewerking van de gegevens, hier de medewerkers PSA. Uitzondering hierop is de registratie en bewerking van gegevens over ziekteverzuim, psychologische test en assessment. Voor deze laatste drie zijn de medewerkers HRM de bewerker; g. De gebruiker : degene die onder verantwoordelijkheid van de intern beheerder de persoonsregistratie kan Privacyreglement - ROCF.doc 1 van 6

2 raadplegen. Bij ROCF zijn de gebruikers: de leidinggevende van geregistreerde, de medewerkers HRM en medewerkers PSA. 2. Reikwijdte van de personeelsadministratie a. Werking van de persoonsregistratie Het kunnen beschikken over gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van de taken voor goed personeelsbeheer (bedrijfsvoering); b. De verantwoordelijke zal niet meer gegevens in de registratie laten opnemen dan voor onder a bedoelde taken noodzakelijk is. 3. Werking van de persoonsregistratie a. De verantwoordelijke is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de persoonsregistratie; b. De verantwoordelijke verplicht betrokken medewerkers dit reglement na te leven. De taken, rechten en verplichtingen van de bewerker zijn in dit reglement door de verantwoordelijke schriftelijk vastgelegd; c. De verantwoordelijke treft de nodige voorzieningen ter bevordering van de juistheid en volledigheid van de opgenomen gegevens en draagt zorg voor de nodige voorzieningen ter beveiliging van de persoonsgegevens tegen verlies of aantasting van de gegevens tegen onbevoegde kennisneming, wijziging of verstrekking daarvan. Gelijke plicht rust op de intern beheerder en de bewerker voor het geheel of het gedeelte van de faciliteiten die hij onder zich heeft. 4. Kennisgeving a. De verantwoordelijke zal met een algemene kennisgeving het bestaan van de registratie(s) en van dit reglement vermelden, alsmede daarin aangeven op welke wijze de gegevens en het reglement kan worden ingezien en verkregen en nadere informatie hierover kan worden ingewonnen; b. Indien andere doeleinden dan in artikel 2.a genoemde doelstelling van de registratie(s), heeft de verantwoordelijke de plicht de geregistreerde vooraf gericht te informeren over de aard van de gegevens die over zijn persoon in de registratie worden opgenomen, alsmede over de doeleinden die daarmee worden nagestreefd. 5. Verzamelen van gegevens De geregistreerde wordt bij indiensttreding om gegevens gevraagd en op de hoogte gesteld van het privacyreglement. 6. Correctie, aanvulling, afscherming of verwijdering van opgenomen gegevens a. De geregistreerde kan verzoeken om verbetering, aanvulling of verwijdering van de op hem/haar betrekking hebbende gegevens in het personeelsdossier. Dit kan als de gegevens in de registratie feitelijk onjuist, voor het doel van de registratie onvolledig of niet ter zake dienende zijn, dan wel in strijd met een wettelijk voorschrift. Het verzoek dient schriftelijk en gemotiveerd aan de intern beheerder te worden gericht. Indien daartoe aanleiding bestaat beslist de intern beheerder na degene die de gegevens heeft verzameld of diens opvolger gehoord te hebben. b. De geregistreerde kan de intern beheerder schriftelijk verzoeken om verwijdering of afscherming van tot zijn/haar persoon herleidbare gegevens op overzichtlijsten. De intern beheerder deelt zijn beslissing binnen vier weken na ontvangst van het verzoek, als genoemd in art. 6 a/b, schriftelijk aan de geregistreerde mee. Een per verzonden antwoord is ook schriftelijk. Een weigering wordt met redenen omkleed. De intern beheerder zorgt ervoor dat een beslissing tot verbetering of aanvulling, dan wel tot afscherming of verwijdering, binnen 2 maanden na een verzoek van de geregistreerde wordt uitgevoerd, tenzij redelijkerwijs aannemelijk is dat de bewaring van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de geregistreerde, alsmede voor zover bewaring op grond van een wettelijk voorschrift vereist is. 7. Verstrekken van gegevens Gegevens over geregistreerde mogen alleen worden verstrekt als de geregistreerde hiervoor schriftelijk toestemming heeft verleend. Hieronder vallen het publiceren van persoonsgegevens op intranet en het verstrekken van gegevens aan in- en externe instanties. Op bovenstaande zijn uitzonderingen, zo mogen gegevens o.a. verstrekt worden aan: De hieronder genoemde personen, voor zover voor hun taakuitoefening noodzakelijk: - De verantwoordelijke: over de gehele organisatie; - Sector directeuren: over de eigen sector; Privacyreglement - ROCF.doc 2 van 6

3 - De afdelingsmanager of het afdelingshoofd: met betrekking tot hun afdeling(en); - De (direct) leidinggevende van de geregistreerde; - Secretarieel medewerkers en de medewerkers van de afdeling Marketing en Communicatie: uitsluitend voor het uitdraaien van adresstickers voor een mailing zonder marketingdoel. Externe organisaties indien noodzakelijk ingevolge wettelijke verplichtingen, zoals: - De actuele zorgverlening aan de geregistreerde (bijv. Arbo-dienst); - Uitvoering van Sociale Verzekeringswetten (bijv. ABP / UWV); - Wettelijke verplichtingen (bijv. Derden Beslag). 8. Toegang tot persoonsgegevens De intern beheerder en de bewerker hebben toegang tot de persoonsgegevens, voor zover dit noodzakelijk is voor personeelsbeheer, voor het bewerken - en het registreren van persoonsgegevens. De verantwoordelijke heeft als zodanig geen toegang tot de geregistreerde persoonsgegevens, tenzij dit noodzakelijk is in verband met zijn eindverantwoordelijkheid. De gebruiker heeft uitsluitend inzagerecht. Een ieder die voor het uitoefenen van zijn/haar functie toegang heeft tot persoonsgegevens is gehouden aan geheimhoudingsplicht over de informatie waartoe zij toegang hebben. 9. Inzage in opgenomen gegevens De geregistreerde heeft het recht om kennis te nemen van de op zijn persoon betrekking hebbende geregistreerde gegevens. Hij dient daartoe een schriftelijk verzoek in bij de intern beheerder. Zodra een werknemer een verzoek heeft gedaan om inzage in zijn/haar personeelsdossier te krijgen, moet deze inzage binnen één maand hebben plaatsgevonden. Of de werknemer moet schriftelijk, met redenen omkleed, een afwijzing van het verzoek hebben gekregen. Een weigeringgrond voor inzage en afschrift kan zijn gewichtige belangen van anderen dan de verzoeker, de verantwoordelijke daaronder begrepen. Verder geldt dat: Een dossier slechts in uitzonderlijke gevallen de afdeling PSA af mag, bijvoorbeeld op verzoek van de verantwoordelijke of HRM adviseur; De werknemer op de afdeling PSA zijn/haar personeelsdossier kan inzien in het bijzijn van de medewerker PSA. De werknemer is nooit alleen met zijn/haar dossier!; Op verzoek van de werknemer kunnen delen van het dossier gekopieerd worden. Dit kopiëren wordt door de medewerker PSA gedaan. 10. Bewaartermijnen Met inachtneming van eventuele wettelijke voorschriften zijn de hieronder staande bewaartermijnen vastgesteld: a. Personeelsdossiers hebben een bewaar termijn van maximaal vijf jaar na beëindiging van de arbeidsovereenkomst, tenzij anders is overeengekomen. Hieronder vallen naast de personeelsdossiers ook identiteitsbewijzen en loonbelastingverklaringen. De eerste twee jaar van de bewaartermijn dienen de dossiers en overige gegevens onder handbereik van de personeelsen salarisadministratie bewaard te worden. Na die termijn kunnen deze gegevens extern bewaard worden. b. Testresultaten voortvloeiend uit psychologische tests of assessments worden maximaal één jaar bewaard, in een afgesloten ruimte op de afdeling HRM. Deze zijn uitsluitend door de adviseur HRM in te zien. Het is de adviseur HRM toegestaan de direct leidinggevende te adviseren op basis van de inhoud van de test of met betrekking tot de uitkomst van een assessment voorzover dit voor de functie van betrokkene van belang is. Indien de bewaartermijn is verstreken, wordt de test of het assessment verwijderd en vernietigd, zulks binnen een termijn van één jaar. Vernietiging blijft evenwel achterwege wanneer redelijkerwijs aannemelijk is dat de bewaring van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de geregistreerde, alsmede indien daarover tussen de geregistreerde en de werkgever overeenstemming bestaat; c. Indien de betreffende gegevens zodanig zijn bewerkt dat herleiding tot individuele personen redelijkerwijs onmogelijk is, mogen deze in geanonimiseerde vorm bewaard blijven. 11. Klachten Onverminderd de wettelijke bepalingen over bezwaar en beroep kan de geregistreerde, indien de intern beheerder, de bewerker of ieder ander die conform dit reglement rechten heeft tot persoonsgegevens één van de verplichtingen uit dit reglement niet nakomt dan wel onzorgvuldig handelt met betrekking tot verplichtingen die uit algemeen beginsel van privacybescherming voortvloeien, zich met een klacht schriftelijk wenden tot de verantwoordelijke. Als dit niet leidt tot een Privacyreglement - ROCF.doc 3 van 6

4 voor de geregistreerde bevredigende oplossing kan deze een verzoek tot rechtsbescherming indienen bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag. Tel.nr Het CBP kan bemiddelen bij geschillen over inzage en correctie tussen werkgever en werknemer. 12. Beveiliging De gegevens worden bewaard in een afgesloten ruimte in afgesloten kasten of aangewezen archief ruimte. Geautomatiseerde gegevensverwerking wordt afgeschermd door het toekennen van autorisatie en een password. 13. Overige bepalingen De zogenaamde bijzondere persoonsgegevens mogen in principe niet worden opgenomen in de personeelsadministratie: - Godsdienst of levensovertuiging; - Ras, tenzij voor identificatie doeleinden of in het kader van voorkeursbeleid. (Betrokkene moet hiermee schriftelijk akkoord gaan); - Politieke gezindheid; - Gezondheid (uitzondering: informatie over voor de werkgever werkrelevante zaken mogen met de Arbo-dienst besproken /verwerkt worden); - Seksuele geaardheid; - Lidmaatschap van een vakvereniging. Hetzelfde geldt voor strafrechtelijke persoonsgegevens en persoonsgegevens over handelingen waarvoor een verbod is opgelegd. De werkgever is wettelijk verplicht een verklaring omtrent het gedrag op te nemen in het personeelsdossier (WEB / Cao-Bve). Uitzondering op bovenstaande Als betrokkene zelf de informatie openbaar heeft gemaakt, mag worden aangenomen dat deze toestemming tot gebruik geeft. Denk bijv. aan het verspreiden van visitekaartjes, adverteren in de media of het naar buiten treden met geaardheid, godsdienst of politieke keuze. Verstrekken van informatie aan externen Aan externen wordt geen informatie over personeel of personeelsgegevens verstrekt tenzij: - dit voortvloeit uit het doel van de registratie; - wordt vereist ingevolge een wettelijk voorschrift of op verzoek van een wettelijk daartoe gerechtigde instantie; - met schriftelijke toestemming van geregistreerde en dan uitsluitend na een schriftelijk verzoek daartoe. Cumulatief moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden: 1. er moet een gerichte aanvraag zijn; 2. er moet een dringende reden zijn; 3. de dringende reden moet van voldoende gewicht zijn; 4. de beoogde verstrekking mag geen onevenredige schade toebrengen aan de persoonlijke levenssfeer van de geregistreerde. Looptijd Onverminderd eventuele wettelijke bepalingen is dit reglement van kracht gedurende de gehele looptijd van de registraties. Wijziging van het reglement In gevallen waar dit reglement niet voorziet beslist de verantwoordelijke. Inwerkingtreding Dit reglement is per in werking getreden en op intranet gepubliceerd. Privacyreglement - ROCF.doc 4 van 6

5 Overzicht Kwaliteitsgegevens Bijlage 1: Voor de uitvoering van de diverse werkprocessen worden door de bewerker dossiers aangelegd en wordt archief bijgehouden. Ter ondersteuning hiervan wordt gewerkt met geautomatiseerde systemen. Er zijn archieven voor: a. Personeelsdossier b. Salarisadministratie c. Personeelsinformatiesysteem De gegevens die zijn opgeslagen in de geautomatiseerde systemen zijn in de vorm van databestanden ook als archief te beschouwen. Personeelsdossier: Het personeelsdossier bevat alle informatie verbandhoudende met het contract dat de werknemer is aangegaan met de Stichting ROC Flevoland. Binnenkant kaft als 1 e (op 1 e tabblad): - Pasfoto - Overzicht wat is besproken in arbeidsvoorwaardengesprek - Puntenlijst: wat te doen bij beëindiging dienstverband Tab 1 (beheer PSA) Diverse Correspondentie Adreswijzigingen Telefoonwijzigingen Werkgeversverklaringen Corr. Leidinggevende Tab 2 (beheer PSA) Aovk + ahs Arb. overeenkomst Aanhangsel op akte Akkoord Mob.cie Onmisbaarheidsverklaring Kopie blauwtje Org. witje Aanstellingsbrief Tab 3 (beheer PSA) Interne regelingen Bapo regeling Ouderschapsverlof bet. & onbet. Andere verloven PC privé regeling Scholingsregeling Scholing, diploma's, certificaten etc. Kinderopvangregeling ZVO regeling Onderhandelde rk regeling VAA regeling Levensloopregeling Onderstaande documenten vallen onder beheer van PSA, maar worden in aparte mappen, dus los van het personeelsdossier opgeborgen: ZKOO formulieren spaarloon regeling Taakformulieren bij leidinggevende Privacyreglement - ROCF.doc 5 van 6

6 Salarismutaties in salarisadministratie PC privé AAV Tab 4 (beheer PSA) In diensttreden Informatiestaat personeel (Sofi-nr. + stamnummer) Verklaring omtrent het gedrag (aanvragen bij de afdeling bevolking) Declaratieformulier legeskosten (ivm uitbetaling) Berekening nominaal jaarloon Opgave diensttijd + bewijzen hiervan Opgave nevenbetrekkingen Registratie gehandicapte werknemers Kopie ziektekostenpolis c.q. ziekenfondspasje Loonbelastingverklaring Een geneeskundige verklaring (indien van toepassing) Waardeoverdracht ABP Keuze bijsparen FPU/ ABP extra pensioen Aanmeldingsformulier IP Aanvullings Plan (Loyalis) Aanmeldingsformulier PartnerPlusPensioen Afschrift laatste salaris-/uitkeringsspecificatie (indien mogelijk) Kopie van een geldig identiteitsbewijs, bijv. paspoort (geen rijbewijs) Relevante diploma's Schoolpas Tab 5 (beheer PSA) Tijdelijke bestanden Tab 6 (beheer PSA) Funct. gesprekken/pop Verslaglegging functioneringsgesprekken/pop s Tab 7 (beheer HRM) Dossiervorming bij disfunctioneren en/of disciplinaire maatregelen Gespreksverslagen, brieven, beschikkingen en overige correspondentie Tab 8 (beheer HRM) Ziekteregistratie * Correspondentie UWV * Formulieren UWV * Ziekteregistratie * Zwanger- en bevallingsverlof - geboortekaartjes - correspondentie Tab 9 (beheer HRM) Tijdelijke bestanden Tab 10 (beheer HRM) Privacyreglement - ROCF.doc 6 van 6

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26 Privacyreglement Quality Coaching. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Quality Coaching het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Privacyreglement Meneer Regezma B.V.

Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Meneer Regezma B.V. het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacyreglement Louwsma Beheer Groep

Privacyreglement Louwsma Beheer Groep Privacyreglement Louwsma Beheer Groep Dit Privacyreglement dient voor de Louwsma Beheer Groep (LBG) als basis voor hoe men omgaat met de privacy en gegevensverwerking van haar klanten. Dit reglement voldoet

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) 1. Begripsbepaling 1.1. Persoonsgegevens Alle gegevens die herleidbaar zijn tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Zorggegevens

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V.

Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V. Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V. Inleiding Per 1 september 2001 is er een nieuwe privacywet in werking getreden: de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Deze wet is ingesteld om de privacy

Nadere informatie

Privacy reglement. Concreet PD

Privacy reglement. Concreet PD Privacy reglement Concreet PD Augustus 2010 1. Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2 Persoonsregistratie Elke handeling of elk

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement AMK re-integratie

Privacyreglement AMK re-integratie Privacyreglement Inleiding is een dienstverlenende onderneming, gericht op het uitvoeren van diensten, in het bijzonder advisering en ondersteuning van opdrachtgevers/werkgevers in relatie tot gewenste

Nadere informatie

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1 Privacyreglement Artikel 1 Definities In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: 1. de wet: de Wet bescherming Persoonsgegevens. 2.

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV

Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV Artikel 1. Definities. In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: 1. de wet: de Wet

Nadere informatie

Privacyreglement Hulp bij ADHD

Privacyreglement Hulp bij ADHD Privacyreglement Hulp bij ADHD Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Wet bescherming persoonsgegevens Wet bescherming persoonsgegevens te Huizen Erkend gastouderbureau Houder: dhr. A. Jongsma Laatst gewijzigd op: 10 mei 2009. Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Inhoudsopgaaf:

Nadere informatie

gewoondoenreintegratie

gewoondoenreintegratie Privacy reglement gewoondoenreintegratie Versie 1.2 26-06-2013 ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in

Nadere informatie

Converge. Privacyreglement. Versie 18102014

Converge. Privacyreglement. Versie 18102014 Converge Privacyreglement Versie 18102014 Converge Adviesbureau voor Loopbaanbegeleiding/Replacement B.V. Hogeweg 3 5301 LB Zaltbommel Tel.: 088-0450100 Fax: 088-0450199 Privacyreglement Converge Inhoudsopgave

Nadere informatie

Privacy Reglement Flex Advieshuis

Privacy Reglement Flex Advieshuis Privacy Reglement Flex Advieshuis Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens en het Besluit Gevoelige Gegevens wordt in dit reglement

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Het Privacyreglement Coaching Monitor

Het Privacyreglement Coaching Monitor Het Privacyreglement Coaching Monitor Doel Dit privacyreglement heeft tot doel om gebruikers van de Coaching Monitor, een initiatief van de Stichting Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), te informeren

Nadere informatie

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP.

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP. PRIVACYREGLEMENT PHH ACADEMIE Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet en op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te worden

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V.

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Inleiding Van alle personen die door Bureau Streefkerk worden begeleid, dat wil zeggen geadviseerd en ondersteund bij het zoeken, verkrijgen en behouden van een

Nadere informatie

Privacyregelement. Inhoudsopgave. 1 Begripsbepalingen. 1.1 Persoonsgegeven. 1.2 Persoonsregistratie

Privacyregelement. Inhoudsopgave. 1 Begripsbepalingen. 1.1 Persoonsgegeven. 1.2 Persoonsregistratie Privacyregelement Inhoudsopgave 1 Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegeven 1.2 Persoonsregistratie 1.3 Verstrekken van gegevens uit de persoonsregistratie 1.4 Houder van de persoonsregistratie 1.5 Geregistreerde

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING Panta Rhei Zorg BV en Panta Rhei Beheer & Bewind BV kent een privacyreglement welke ten doel heeft het

Nadere informatie

Privacyreglement Potenco

Privacyreglement Potenco Privacyreglement Potenco Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang

Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang Document/proceseigenaar: Huib Hoogendijk, Paula Woudsma Versienummer: 1.0 (definitief) Vastgesteld door: directeurenoverleg Datum vaststelling: 24 september 2015

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Het betreft hier

Nadere informatie

Privacy Reglement - versie: januari 2016 Pagina 1 van 5

Privacy Reglement - versie: januari 2016 Pagina 1 van 5 Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van Kinderopvang Stichting Peuterspeelzalen Bergen op Zoom, Stichting Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo Privacyreglement van De Zaak van Ermelo ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet

Nadere informatie

SvS KM Privacyreglement 15 Pagina 1

SvS KM Privacyreglement 15 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE: ALGEMENE BEPALINGEN 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte Privacyreglement Stap voor Stap Jobcoaching BV: KENMERKEN VAN DE PERSOONSREGISTRATIE 3. Doel van de persoonsregistratie 4. Werking

Nadere informatie

Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015

Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 6717 29 januari 2015 Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Waterland, overwegende

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT. Welzijn Rijnwaarden

PRIVACY REGLEMENT. Welzijn Rijnwaarden PRIVACY REGLEMENT Welzijn Rijnwaarden 3. Privacy Reglement Welzijn Rijnwaarden gelet op het bepaalde in Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp), besluit vast te stellen het reglement van de persoonsregistratie

Nadere informatie

Privacyreglement CURA XL

Privacyreglement CURA XL Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) daaraan

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen PRIVACY VERKLARING Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT. Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan:

PRIVACY REGLEMENT. Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: 2Alline Re-integratie Management B.V. Postbus 16230 2500 BE s-gravenhage Paragraaf 1 Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan:

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen PRIVACYREGLEMENT Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling 1. In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302)

Nadere informatie

Privacy policy van Shared Ambition BV

Privacy policy van Shared Ambition BV U kunt de website van Shared Ambition bezoeken en bekijken zonder mee te delen wie u bent of enige informatie over uzelf te verschaffen. Deze website houdt volledig automatisch een aantal webstatistieken

Nadere informatie

Privacyreglement. van. DoorWerk

Privacyreglement. van. DoorWerk Privacyreglement van DoorWerk Dit privacyreglement is vastgesteld op 01-01-2010 Dit privacyreglement dient als basis voor het vastleggen door het reïntegratiebedrijf hoe het omgaat met de privacy en de

Nadere informatie

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit Privacyreglement van Dutch & Such ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster Privacyreglement Thuiszorg De Zorgster Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te

Nadere informatie

Privacyreglement Hammenga Coaching

Privacyreglement Hammenga Coaching Privacyreglement Hammenga Coaching Hammenga Coaching Fazantstraat 13 4815 GD Breda 06-46351388 info@hammengacoaching.nl Hammenga Coaching Privacyreglement 1 Inleiding Van alle personen die in het kader

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Dit reglement bevat, conform de wet bescherming persoonsgegevens, regels voor een zorgvuldige omgang met het verzamelen en verwerken

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie

HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT

HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT 01 juni 2015 INHOUD 1. Inleidende bepalingen 1 2. Begripsbepalingen 4 3. Samenstelling dossiers 5 4. Opnemen van en toegang tot 6 Persoonsgegevens 5.

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt.

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt. Privacyreglement 1. Inleiding Ten behoeve van haar hulpverleningsactiviteiten registreert Community Support gegevens van haar klanten. Het doel van dit privacyreglement is de klanten op de hoogte te stellen

Nadere informatie

INHOUD. 1. Begripsbepalingen 3. 2. Doel van de registratie 3. 3. Werking van de persoonsgegevens 4. 4. Opgenomen gegevens 4. 5.

INHOUD. 1. Begripsbepalingen 3. 2. Doel van de registratie 3. 3. Werking van de persoonsgegevens 4. 4. Opgenomen gegevens 4. 5. MEDITEL PRIVACY REGLEMENT Inzage exemplaar Januari 2012 INHOUD 1. Begripsbepalingen 3 2. Doel van de registratie 3 3. Werking van de persoonsgegevens 4 4. Opgenomen gegevens 4 5. Kennisgeving 4 6. Vernietiging

Nadere informatie

Privacyreglement Interfisc Arbo

Privacyreglement Interfisc Arbo Interfisc-Arbo BV Postbus 85969 NL-2508 CR Den Haag Stationsplein 4 NL-2275 AZ Voorburg 0031 (0)70 313 30 40 0031 (0)70 313 30 49 Documentcode : KL/NL-AO-ALG-0001-NL/09-2013 Paginanummer : 1 van 5 Privacyreglement

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KWEST

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KWEST PRIVACYREGLEMENT STICHTING KWEST Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) Document Titel Verantwoordelijke Besluit CR Besluit OR Besluit bestuur Versiedatum Aantal pagina s : BELEIDSNOTITIE

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT BEST

PRIVACYREGLEMENT BEST PRIVACYREGLEMENT BEST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEST; gelet op de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens en artikel 4 van de Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Best; B E

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1

PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1 PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1 A. ALGEMENE BEPALINGEN... 3 ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN... 3 ARTIKEL 2. REIKWIJDTE... 4 ARTIKEL 3. DOEL REGLEMENT...

Nadere informatie

KWALITEITSHANDBOEK F.3.08 PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.1, 01-02-2013 PRO-CURA

KWALITEITSHANDBOEK F.3.08 PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.1, 01-02-2013 PRO-CURA KWALITEITSHANDBOEK F.3.08 PRIVACYREGLEMENT Versie 1.1, 01-02-2013 PRO-CURA INLEIDING Dit reglement beschrijft het doel van privacybescherming, de registratie en welke gegevens op welke wijze worden geregistreerd.

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

Verantwoordelijke: degene die formeel bevoegd is om het doel en de middelen van de

Verantwoordelijke: degene die formeel bevoegd is om het doel en de middelen van de Privacyreglement 1. Algemeen Dit reglement is een uitwerking van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hiermee wordt de privacy van medewerkers, stagiairs, vrijwilligers en (ouders 1 van) cliënten

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend Privacyreglement Kinderopvang Purmerend 1. Toepassing Dit privacyreglement is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Stichting Kinderopvang Purmerend

Nadere informatie

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ARTIKEL 1 ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis

Nadere informatie

Privacyreglement Salude Deskundige Dienst BV

Privacyreglement Salude Deskundige Dienst BV PRIVACYREGLEMENT Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013 1. Toepassing Dit document is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Kinderopvang Walcheren. Dit geldt voor persoonsgegevens en beeldmateriaal van

Nadere informatie

Privacyreglement. Heling & Partners BV

Privacyreglement. Heling & Partners BV Privacyreglement Heling & Partners BV Privacyreglement Heling & Partners BV Artikel 1 Algemene begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een

Nadere informatie

Privacyreglement Bouw & Gezond

Privacyreglement Bouw & Gezond Privacyreglement Bouw & Gezond 1. Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: a. persoonsgegeven: een gegeven dat

Nadere informatie

Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding

Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding Artikel 1 Algemene begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Stichting Alerimus. Locatie de Open Waard, Molenaar 1, 3262 DE Oud-Beijerland

PRIVACYREGLEMENT. Stichting Alerimus. Locatie de Open Waard, Molenaar 1, 3262 DE Oud-Beijerland PRIVACYREGLEMENT Stichting Alerimus Locatie de Open Waard, Molenaar 1, 3262 DE Oud-Beijerland Locatie de Buitensluis, Bernhardstraat 25, 3281 BC Numansdorp Inhoud Artikel Omschrijving 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Vastgesteld 10 januari 2014. Inwerkingtreding met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014

Vastgesteld 10 januari 2014. Inwerkingtreding met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 Onderwerp Vaststelling Regeling personeelsdossiers Veiligheidsregio Groningen 2014 Vastgesteld 10 januari 2014 Inwerkingtreding met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 Blad bekendmakingen 2014 nr 8,

Nadere informatie

REGELING BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS STUDENTEN EN PERSONEEL

REGELING BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS STUDENTEN EN PERSONEEL REGELING BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS STUDENTEN EN PERSONEEL I Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of

Nadere informatie

Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost

Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Anonieme

Nadere informatie

VEC BV. Privacyreglement. Versie 1.5

VEC BV. Privacyreglement. Versie 1.5 VEC BV Privacyreglement Versie 1.5 IS O 9001 & A R B O D IE N S T Privacyreglement VEC BV Inhoudsopgave Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving Artikel 2 Toepassingsgebied Kenmerken van de persoonsregistratie

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT PERCURIS

PRIVACY REGLEMENT PERCURIS PRIVACY REGLEMENT PERCURIS Inleiding. Van alle personen die door Percuris, of namens Percuris optredende derden, worden begeleid -dat wil zeggen geïntervenieerd, getest, gere-integreerd, geadviseerd en

Nadere informatie

Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan:

Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan: PRIVACY REGLEMENT A. Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan: persoonsgegeven: Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegeven Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegeven Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. Privacy Reglement Arbo Office Nederland Privacy reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties door Arbo Office Nederland. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV)

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting

Nadere informatie

Privacyreglement APAC B.V.

Privacyreglement APAC B.V. Privacyreglement APAC B.V. Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Algemene bepalingen... 3 1. Definities/ begripsbepalingen... 3 2. Reikwijdte... 4 Kenmerken van de persoonsregistratie... 4 3. Doel... 4 4. Werking...

Nadere informatie

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties

Nadere informatie

Privacyreglement. Preambule. Deel I Algemene Bepalingen. Persoonsgegevens

Privacyreglement. Preambule. Deel I Algemene Bepalingen. Persoonsgegevens Privacyreglement Preambule De Wet bescherming persoonsgegevens geeft regels voor de verwerking van persoonsgegevens en beschermt in het bijzonder het recht op privacy van degene op wie een persoonsgegeven

Nadere informatie

Privacyreglement. Care2manage

Privacyreglement. Care2manage Privacyreglement Care2manage Versie 22 februari 2015 Inhoudsopgave Privacyreglement Care2manage 1. Paragraaf 1: Algemene Bepalingen..3 2. Paragraaf 2: Doel.4 3. Paragraaf 3: Rechtstreekse toegang tot en

Nadere informatie

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam;

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Privacyreglement Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Overwegende Dat het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg tot

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement Kindertherapeuticum

Privacyreglement Kindertherapeuticum 1. Begripsbepalingen Binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt een aantal begrippen gehanteerd. In onderstaande lijst staat een uitleg van de begrippen. 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Privacyreglement 2015

Privacyreglement 2015 Het doel van dit privacyreglement betreft een praktische uitwerking geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen Wbp. Inhoudsopgave 1. Begripsbepalingen p. 2 2. Reikwijdte

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Versie 3.0 Vastgesteld 24-2-2015 Evaluatiedatum 1-3-2017 Houder Servicebureau, Adviseur beleid en kwaliteit Privacyreglement Combiwel versie 3.0 Pagina 1 van

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Voor het verhuren van een woning en het leveren van overige diensten heeft Lefier StadGroningen gegevens van u nodig. De registratie en verwerking

Nadere informatie

2. In de persoonregistraties kunnen over geregistreerden slechts die gegevens worden opgenomen die zijn vermeld in bijlage I.

2. In de persoonregistraties kunnen over geregistreerden slechts die gegevens worden opgenomen die zijn vermeld in bijlage I. BIJLAGE II Privacyreglement persoonsregistraties Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: - Persoonsgegevens: gegevens die herleidbaar zijn tot individuele personen; - Persoonsregistraties: samenhangende

Nadere informatie

Artikel 1. Definities Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen

Artikel 1. Definities Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen Artikel 1. Definities werkgever: werknemer: geregistreerde: personeelsdossier: personeelsregistratie: houder: beheerder/bewerker: Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen

Nadere informatie

Privacyreglement van Talenta. christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie

Privacyreglement van Talenta. christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie Privacyreglement van Talenta christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie Privacyreglement Talenta Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald

Nadere informatie

Qare Nederland B.V. Utopialaan 38 5232 CE s-hertogenbosch. Privacyreglement

Qare Nederland B.V. Utopialaan 38 5232 CE s-hertogenbosch. Privacyreglement Qare Nederland B.V. Utopialaan 38 5232 CE s-hertogenbosch Privacyreglement Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemene bepalingen... 3 1. Definities / begripsbepalingen... 3 2. Reikwijdte... 4 Kenmerken van

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Kraambureau Tilly Middendorp Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet meer tot het maken van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet

Nadere informatie