Pocket Alu. > ramen en deuren > schuifsystemen > gevelsystemen > verandasystemen > randproducten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pocket Alu. > ramen en deuren > schuifsystemen > gevelsystemen > verandasystemen > randproducten"

Transcriptie

1 Pocket Alu > ramen en deuren > schuifsystemen > gevelsystemen > verandasystemen > randproducten

2

3 Inleiding Reynaers Aluminium speelt een voorname rol in de ontwikkeling van architecturale aluminiumsystemen en geniet internationale faam vanwege de kwaliteit van de producten en de hoogstaande dienstverlening. Wij zijn de schakel tussen de leverancier van half-fabrikaten (profielen en accessoires) en de aluminium schrijnwerker die deze verwerkt tot afgewerkte producten. Technologische innovaties verzekeren dat de aluminiumprofielen en bijhorende systemen beantwoorden aan de verwachtingen van architecten, schrijnwerkers en eindgebruikers. Reynaers Aluminium is niet alleen marktleider op de Belgische markt maar is ook aanwezig in gans Europa en exporteert tevens naar verschillende landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De systemen van Reynaers Aluminium omvatten zowel ramen, deuren, gordijngevels, schuifsystemen als veranda s. In deze Pocket Alu vindt u een duidelijk overzicht van het productengamma dat op de Belgische markt gevoerd wordt. Op deze manier hopen wij u te helpen in uw dagelijkse zoektocht naar het gepaste systeem binnen uw ontwerp. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u steeds beroep doen op onze medewerkers van het Consult team die u graag bijstaan met professioneel advies. Ramen en deuren 16 Schuifsystemen 30 Gevelsystemen 40 Verandasystemen 56 Randproducten 60

4 Contacteer ons: Reynaers Consult Oude Liersebaan Duffel T F reynaers.consult@reynaers.com - Reynaers Consult De medewerkers van Reynaers Consult verzorgen de opvolging van projecten aan architecten, en dit van ontwerp tot uitvoering. Het adviesteam bestaat uit ingenieurs, architecten en technici en richt zich zowel naar de projectbouw als naar de privé-bouw. Onze dienst streeft steeds naar een totaaloplossing en zoekt een evenwicht tussen de creatieve aspiraties van architecten en de technische mogelijkheden van Reynaers Aluminium producten. Onze know-how maakt het mogelijk om producten te ontwikkelen die voor alle markten geschikt zijn, maar ook producten die tegemoet komen aan de specifieke vereisten van een bepaald project. In nauw overleg met onze medewerkers worden de noden en specificaties van het project bestudeerd en wordt een antwoord met aangepaste profielen uitgewerkt. Het Reynaers Consult team staat tot uw dienst, zowel voor telefonische technische bijstand als voor ondersteuning op uw kantoor of op de werf. Tevens kunt u een schat aan informatie vinden op onze website, waar een speciale plek voor professionelen werd gereserveerd. Zo helpen wij u bij de gammakeuze, stabiliteitsberekeningen, bouwaansluitingen en normeringen.

5 Systeemgarantie Reynaers Aluminium garandeert dat de Reynaers Aluminiumsystemen voldoen aan de land- en productgebonden technische goedkeuringen en normen. De actuele verwerkings- en onderhoudsvoorschriften, vermeld in de Reynaers Aluminiumcatalogi, zijn bepalend voor de omvang van de 10-jaren garantie (een garantie van 5 jaar voor het slijtbare gedeelte). De 10 jaar systeemgarantie is van toepassing op: aluminium (geëxtrudeerd en gewalst aluminium) lakwerk en anodisatie isolatie toebehoren (5 jaar garantie op slijtbare gedeelten, enkel bij huishoudelijk gebruik) De eigenschappen waaraan de geleverde producten van Reynaers Aluminium voldoen en de garantievoorwaarden zijn duidelijk omschreven in de Reynaers Systeemgarantie, die op vraag wordt toegezonden.

6 Wij ontwikkelen specifieke oplossingen voor u Reynaers werkt graag mee bij het bedenken en uitvoeren van projectoplossingen. We zijn uw partner in het aanbieden van een totaaloplossing, waarbij wij uw ideëen omvormen tot een praktische realisatie die uw handtekening draagt. Dit kan zowel zijn resultaat vinden in een gepersonaliseerd aluminiumprofiel als accessoires. Als de hoeveelheid voldoende is, laat Reynaers speciale profielen voor u extruderen, die perfect beantwoorden aan de normen en uw eisen. Hoe werkt het in de praktijk? Reynaers medewerkers met ervaring in productontwikkeling en design maken samen met u een eerste profieltekening. Op basis hiervan wordt een gedetailleerde matrijstekening gemaakt, die een uniek referentienummer krijgt. Bij Reynaers intern wordt dit een OS-profiel genoemd. Vervolgens zoeken wij voor U de gepaste extrudeur en wordt in onderling overleg de meest geschikte oppervlaktebehandeling gekozen. Zo willen we onze verantwoordelijke rol als ontwikkelingspartner en leverancier van totaalsystemen volledig waarmaken.

7 Testen van uw eigen ontwerpen Uw ontwerpen testen op onze testinstallaties? Dat is mogelijk. Alle standaardmaten van onze producten zijn getest en gecertificeerd. Maar af en toe kan het zijn dat u een element voorziet dat buiten de standaardmaten valt of aan specifieke eisen moet beantwoorden. Reynaers Aluminium kan dat ontwerp voor u laten uitvoeren en testen op windweerstand, waterdichtheid en stabiliteit. Onze testinstallaties zijn volledig volgens de officiële normen ingericht. Ook de aluminiumschrijnwerker en de bouwheer kunnen de uitvoering van de test volgen. Desgewenst kan ook een officiële certificatie-organisatie uitgenodigd worden. We voeren de testen op onze installaties volledig gratis voor u uit.

8 Normering ISO 9001 Het ISO 9001 certificaat is een stevige basis voor het Reynaers Total Quality Management System, dat op zijn beurt Reynaers Aluminium en zijn partners helpt het hoofd te bieden aan de uitdagingen en kansen van het ééngemaakte Europa. De toekenning van het ISO 9001-certificaat bevestigt dat bij Reynaers de operationele procedures, werkpraktijken en serviceprestaties worden uitgevoerd volgens strikte richtlijnen en regels: de garantie voor kwaliteitsproducten en goede klantenservice.

9 Qualicoat Qualicoat is het Europees kwaliteitslabel dat kan worden toegekend aan lakbedrijven. Daarvoor gelden specifieke eisen in verband met de hechting, duurzaamheid UV-bestendigheid, verkleuring, enz. De toekenning en blijvende controle gebeuren door de EWAA (European Wrought Aluminium Association). Al onze lakkerijen voldoen aan deze eisen en beschikken dus over deze certificaten. Qualanod Qualanod is een Europees kwaliteitslabel dat kan worden toegekend aan anodisatiebedrijven. Daarvoor gelden specifieke eisen in verband met de hechting, duurzaamheid, UV-bestendigheid, verkleuring, enz. De toekenning en blijvende controle gebeuren door de EWAA (European Wrought Aluminium Association). Al onze leveranciers op vlak van anodisatie voldoen aan deze eisen en beschikken dus over deze certificaten. 9

10 Oppervlaktebehandeling Anodisatie Momenteel heeft u keuze uit meer dan 400 hoogwaardige ovengebakken kleuren. Het basisgamma van 190 blinkende RAL kleuren werd bij Reynaers Aluminium uitgebreid met 150 matte RAL kleuren, 28 metalliekkleuren en verschillende anodisatietinten. Bovendien wordt het aanbod voortdurend uitgebreid, zoals bijvoorbeeld met de lakken in houtstructuur, met de nieuwe onderhoudsarme structuurlak Coatex en de Visions of Grey collectie. Het volledige anodisatieproces geschiedt volgens de specificaties van QUALANOD, een kwaliteitslabel uitgegeven door de Europese organisatie EWAA-EURAS. De laagdikte bedraagt gemiddeld minimaal 20 micron. Na ontvetten en beitsen worden de profielen geanodiseerd volgens het zwavelzuurgelijkstroomproces. Na spoeling wordt de anodisatielaag afgedicht (sealen) bij een temperatuur van minimum 96 C voor de satineerkleuren. Voor de bronskleuren begint deze afdichtingsoperatie na de kleuring, verkregen d.m.v. een speciaal elektrolytisch proces die kleurstabiliteit garandeert. Andere kleuren kunnen op aanvraag geleverd worden. Geanodiseerde uitvoering voor agressieve milieus Het volledige anodisatieproces voor agressieve milieus geschiedt volgens de specificaties van QUALANOD, een kwaliteitslabel uitgegeven door de Europese organisatie EWAA-EURAS. De laagdikte bedraagt gemiddeld minimaal 25 micron. 10 De kleur van de profielen is dezelfde/verschillend (nader te bepalen) voor binnen- en buitenzijde. De anodisatie- en de moffelprocedures worden uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van Reynaers Aluminium die zo een waarborg biedt op de afgewerkte profielen (aluminium, thermische onderbreking en oppervlaktebehandeling).

11 Lakken (ook moffelen genoemd) Coatex De gemoffelde uitvoering draagt het Europese QUALICOATlabel. De laagdikte bedraagt gemiddeld minimaal 60 micron. Na ontvetten en beitsen ondergaan de profielen een chemische conversiebehandeling. Vervolgens wordt elektrostatisch een thermohardende polyesterpoederlaag aangebracht. Tenslotte laat het bakken in een oven bij een temperatuur van ± 200 C volledige polymerisatie van het polyesterhars toe. De architect kan een keuze maken uit het standaard kleurengamma van de systeemleverancier: Ral blinkend, Ral mat of metalliek. Indien voor een metallieke kleur wordt geopteerd, zal de architect dit op voorhand kenbaar maken. Gemoffelde uitvoering voor agressieve milieus De twee-lagen moffeluitvoering voor agressieve milieus draagt het Europese QUALICOAT-label. Deze is samengesteld uit een pre-anodisatielaag en een laklaag op basis van polyesterpoeder. De gemoffelde uitvoering met zelfreinigende en krasvaste eigenschappen draagt het Europese QUALICOAT-label. De laagdikte bedraagt gemiddeld minimaal 60 micron. Door middel van additieven in het polyesterpoeder wordt een oppervlaktestructuur gecreëerd die het zelfreinigende en krasvaste karakter van deze oppervlakte bewerkstelligt. De microstructuur van de lak geeft het oppervlak een waterafstotend karakter. Door zijn korrelige structuur biedt coatex een verhoogde slijt- en krasvastheid. De architect kan een keuze maken uit het kleurengamma van de systeemleverancier: metallieke of niet-metallieke kleuren. Indien voor een metallieke kleur wordt geopteerd, zal de architect dit op voorhand kenbaar maken. Via de Reynaers-Infolijn (tel ) kunt u de kleurenwaaier en indien nodig stalen aanvragen. 11

12 Architectencatalogi Reynaers info In onze architectencatalogi vindt u zeer gedetailleerde informatie over al onze beschikbare systemen. Van elk systeem krijgt u zowel commerciële als technische informatie. De commerciële informatie bestaat uit de productbrochures. De technische informatie bestaat telkens uit 4 delen: doorsnedetekeningen bouwaansluitingen bestekbeschrijvingen testresultaten De informatie is beschikbaar in gedrukte vorm en kan online bekeken en gedownload worden (zie p. 13: Website Reynaers). Wilt u uw catalogi aanvragen of wilt u over een bepaald probleem persoonlijk advies? Aarzel dan niet en neem contact op met Reynaers Consult : reynaers.consult@reynaers.com of tel Talrijke architecten in binnen- en buitenland gebruiken de systemen van Reynaers Aluminium in toonaangevende projecten. Tweemaal per jaar brengt het architectuurblad Report verslag uit over die spraakmakende nieuwe of gerenoveerde gebouwen. 12 Voor veel voorschrijvers is het een boeiende informatie- en inspiratiebron. Schrijf u in en ontvang gratis de nieuwe Report bij u op kantoor. Stuur een mailtje naar: info@reynaers.be.

13 Website Reynaers Reynaers gelooft sterk in de mogelijkheden van internet en e-business. We hebben drie niveaus van communicatie ontwikkeld: Website voor particulieren Deze site is bedoeld voor het grote publiek en beantwoordt aan de zoektocht van de websitebezoeker naar inspiratie, met referenties, kleuren, stijlen en afwerkingen informatie over de mogelijkheden van aluminium en systemen lokatie: bezoeker kan adressen van Reynaers vakmannen raadplegen en rechtstreeks met hen in contact treden via 13

14 Meer informatie: surf naar en registreer u online. Website voor professionelen Onze commerciële site is voor iedereen vrij toegankelijk, maar richt zich in de eerste plaats tot de professionele doelgroep. Het is onze corporate site met informatie over de onderneming, producttechnische beschrijvingen en andere data die nuttig kan zijn voor een bouwprofessional. Extranet Via het extranet toegankelijk via de professionele website - kan de bouwprofessional op zoek gaan naar specifieke details over een bepaald product of systeem. Doorsnedetekeningen, bestekteksten, bouwaansluitingen, testresultaten en catalogi zijn beschikbaar voor consultatie of download. Dit deel van de site is enkel toegankelijk via een login en paswoord, dat kan aangevraagd worden door te klikken op de registratieknop onderaan links op de pagina. 14

15 Seminars & Events Meer informatie? Neem contact op met Reynaers: tel of surf naar Reynaers Aluminium nodigt u graag uit voor seminars in het Reynaers Institute. In een stijlvol en bijzonder kader stellen we de laatste technologische innovaties voor of bespreken we bouwtechnische onderwerpen met u. Zo blijft u steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen uw vakgebied. We sponsoren tevens initiatieven die de kwaliteit van de hedendaagse architectuur ondersteunen, zoals architectuur-awards en architectuurboeken. Daarnaast organiseren of sponsoren we culturele en sportieve evenementen. Zodat we elkaar ook eens buiten de professionele sfeer kunnen ontmoeten. 15

16 Ramen en deuren Reynaers Aluminium ramen en deuren zijn beschikbaar in alle bedieningssystemen: draaien, kippen, schuiven of een combinatie ervan. Horren, rolluikgeleiders en zonweringsystemen kunnen probleemloos geïntegreerd worden. Men heeft de keuze uit 400 ral kleuren in verschillende uitvoeringen: glanzend, mat, geanodiseerd of metalliek getint, met houtstructuurlak of de onderhoudsarme Coatex structuurlak. 16

17 Er bestaan 4 verschillende stijluitvoeringen: Functioneel (Fu): basisvorm, recht. Een tijdloos design. Renaissance (Re): traditioneel, rustiek, veel relief. Softline (So): zachte rondingen. Verborgen vleugel (HV): geen reliëf, strakke belijning, minimalistisch. ECOSYSTEM CS 68 Functioneel Renaissance Verborgen vleugel Softline/Ellipse CS 77 CS 86-HI CS 38-SL Energieprestatieregelgeving EPB* Alle reeksen van Reynaers voldoen sowieso aan de EPB-regelgeving van Gesteld moet worden dat de keuze van een bepaald materiaal van de raamprofielen het globaal E-peil of K-waarde van de woning slechts in zeer geringe mate zal beïnvloeden. Daarenboven is de aanzichtbreedte van aluminium schrijnwerk zo smal door zijn sterkte, dat de beschouwde oppervlakten erg klein zijn en de impact op de ganse woning minimaal. max. Uf min. Uf rekenwaarde Uf (W/m 2 K) (W/m 2 K) (W/m 2 K) ECOSYSTEM CS CS CS 86-HI CS 38-SL profielcombinatie kleinste vleugel grootste vleugel vleugel 59mm kleinste kader grootste kader kader 77mm Bij de Concept system reeks is het profiel samengesteld uit 2 aluminium halfschalen en een isolatie door polyamidestrippen waardoor men 3 kamers verkrijgt. Binnen deze reeks heeft men een grote keuzemogelijkheid. Afhankelijk van het gewenste isolatieniveau kiest men voor CS 68, CS 77, CS 86-Hi of CS 38-SL. Binnen de Concept System reeks kan men ook opteren voor een verschillende kleur aan de binnen- en buitenkant. Om te beantwoorden aan de marktbehoefte werd de CS 38-SL reeks ontwikkeld. Dit trapeziumvormig profiel combineert het uitzicht van staal met de voordelen van geïsoleerd aluminium. Daardoor is deze slanke profielreeks geschikt voor de renovatie van stalen ramen, deuren en stolpramen of voor toepassing in minimalistische architectuur. In 2006 werd het gamma nog verder vervolledigd: 1 ECO SYSTEM Een hoogwaardig tweekamer aluminiumsysteem dat een esthetisch ontwerp koppelt aan energiezuinigheid. 2 CS 86-Hi Een driekamersysteem met verhoogde thermische eigenschappen dat design, optimale stabiliteit en uitstekende thermische isolatie combineert. De isolerende, skeletvormige strippen halen Uf-waarden tot 1.5 W/m²K waardoor dit het meest energie efficiënte systeem in zijn reeks is. 17 * Deze regelgeving geldt voorlopig enkel voor het Vlaamse gewest.

18 Ramen en deuren ECO SYSTEM Ecologie en economie hand in hand Eco system is een hoogwaardig aluminiumsysteem dat een esthetisch ontwerp koppelt aan energiezuinigheid. Door een Uf-waarde tot 2.25 W/m2K voldoet het aan de meest recente voorschriften voor thermische isolatie. Eco system biedt een oplossing voor iedere standaardtoepassing van ramen en raam-deuren. Bovendien is Eco system sneller en gemakkelijker te verwerken tot ramen en deuren. Eco system is ongetwijfeld het best presterende systeem in zijn prijscategorie. Technische kenmerken ECO SYSTEM Min. aanzichtbreedte binnendr. raam Kader 48 mm Vleugel 30 mm Min. aanzichtbreedte buitendr. raam Kader 21 mm Vleugel 87 mm Min. aanzichtbreedte T-profiel 70 mm Inbouwdiepte raam Kader 50 mm Vleugel 59 mm Sponninghoogte 22 mm Beglazing droge beglazing met EPDM of neutrale siliconen Prestaties Thermische isolatie Uf-waarde tussen 2.27 W/m²K en 2.58 W/m²K, naargelang de kader-vleugelcombinatie Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (EN 1026; EN 12207) Winddichtheid winddichtheid tot 1200 Pa (EN 12211; EN 12210) 18 Waterdichtheid waterdichtheid tot 750 Pa (E750 - EN1027; EN 12208) Inbraakwerendheid WK2 (Europese norm ENV )

19 Ramen en deuren Varianten ECO FU Functioneel Design Verschillende kleuren voor binnen en buiten mogelijk. Verminderde zichtbare hoogte. Verborgen afwatering mogelijk. Energie Hoge thermische isolatie dankzij het optimale ontwerp van de met glasvezel versterkte polyamidestrippen. Duurzaamheid verzekerd door het optimaal gebruik van materialen. Comfort Hoogwaardige middendichting in EPDM. Superieure akoestische isolatie. Dubbele aanslag tussen kader en vleugel voor wind- en waterdichtheid. Verlaagde afwatering garandeert superieure waterdichtheid. Geautomatiseerd valraam is mogelijk. Veiligheid Sponninghoogte van 22 mm. WK 2 goedgekeurd. Gebruik van buisvormige glaslatten mogelijk voor betere inbraakweerstand: het glas kan niet van buitenaf worden uitgenomen. Versterking van buitenkant voor alle binnenverbindingen en T-verbindingen. 19

20 Ramen en deuren CS 68 De nieuwe referentie voor ramen en deuren Concept System 68 is een geïsoleerd 3 kamersysteem met een hoog kwalitatieve isolatie. De vleugelprofielen zijn 68 mm diep. Optioneel zijn verschillende niveaus van inbraakvertraging beschikbaar. Deze serie is standaard verkrijgbaar in de 4 beschikbare stijlvormen (Functioneel, Renaissance, Softline en Verborgen vleugel). Dit systeem is de nieuwe referentie voor een optimale combinatie van esthetiek, isolatie en veiligheid. Technische kenmerken CS 68 Fu CS 68 Re CS 68 So CS 68 Hv Min. aanzichtbreedte binnendr.raam Kader 51 mm 51 mm 51 mm 76 mm Vleugel 33 mm 33 mm 33 mm niet zichtbaar Min. aanzichtbreedte binnendr. vlakke deur Kader 67 mm Vleugel 77 mm Inbouwdiepte raam Kader 59 mm 68 mm 68 mm 59 mm Vleugel 68 mm 77 mm 77 mm 63,5 mm Prestaties Thermische isolatie Uf waarde tussen 2.46 W/m²K en 2.98 W/m²K naargelang de kader-vleugelcombinatie Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (EN1026; EN12207) Winddichtheid winddichtheid tot 2000 Pa (EN12211; EN12210) Waterdichtheid waterdichtheid tot 1200 Pa (En1027; EN 12208) Inbraakwerendheid WK2 (Europese norm ENV ) voor banksector MB 3, volgens fincertifnormen, WK3 voor deuren 20

21 Ramen en deuren Varianten CS 68 Functioneel Het buitenaanzicht van zowel kader als vleugel is vlak. CS 68 Renaissance Het buitenaanzicht van zowel kader als vleugel heeft een renaissance rainure met een diepte van 9 mm. CS 68 Softline Het buitenaanzicht van zowel kader als vleugel heeft een afgerond uitzicht met een diepte van 9 mm. CS 68 Verborgen Vleugel Hier wordt het vleugelprofiel langs de buitenzijde volledig bedekt door de aanslaglip van het buitenkader waardoor een verborgen vleugel wordt gecreëerd. CS 68 FU CS 68 RE Glaslatten De clipsbare glaslatten liggen in hetzelfde vlak als het vaste kader en/of vleugel. De sponninghoogte bedraagt 25 mm, waardoor tevens wordt voldaan aan de norm voor de plaatsing van veiligheidsglas. De profielen beantwoorden aan de Euronut maatvoering, zodat de meeste Europese types van hang- en sluitwerk ingebouwd kunnen worden. 21 CS 68 SO CS 68 HV

22 Ramen en deuren CS 68-FP Brandwerende deuren beproefd in Europese testcentra Het CS 68-Fire Proof systeem garandeert u gedurende een tijdsspanne van tenminste 30 minuten een absolute weerstand tegen branddoorslag. Het systeem is geënt op de beproefde CS 68 serie die reeds jaren zijn degelijkheid bewijst. De uitgebreide profielenreeks laat zowel de constructie van compartimenteringen als vluchtwegen toe. Technische kenmerken CS 68-FP Min. aanzichtbreedte vast raam Kader 77 mm Min. aanzichtbreedte buitendr. vlakke deur Kader 42 mm Voeg 5 mm Vleugel 102 mm Inbouwdiepte vast raam Kader 81 mm Inbouwdiepte vlakke deur Kader 81 mm Vleugel 81 mm Sponninghoogte 25 mm Beglazing droge beglazing met brandwerende dichtingen glasdikte mm Prestaties Brandweerstand 30 minuten volgens EN Thermische isolatie brandwerende isolatiestrips met een breedte van 14 en 23 mm 22

23 Ramen en deuren CS 68-FP 23

24 Ramen en deuren CS 77 Voor strengere isolatievereisten Concept system 77 is een geïsoleerd 3 kamersysteem dat voldoet aan de strengste vereisten op vlak van isolatie en veiligheid. De vleugelprofielen hebben een diepte van 77 mm. Deze serie is standaard verkrijgbaar in 2 verschillende stijlvormen (Functioneel en Verborgen Vleugel). Technische kenmerken CS 77 Fu CS 77 Hv Min. aanzichtbreedte binnendr.raam Kader 51 mm 76 mm Vleugel 33 mm niet zichtbaar Min. aanzichtbreedte binnendr. vlakke deur Kader 67 mm - Vleugel 77 mm - Inbouwdiepte raam Kader 68 mm 68 mm Vleugel 77 mm 72,5 mm Prestaties Thermische isolatie U waarde tussen 1.9W/m²K en 2.4 W/m²K naargelang de kader-vleugelcombinatie (binnendraaiend) Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (EN 1026; EN 12207) Winddichtheid winddichtheid tot 2000 Pa (EN12211; EN12210) Waterdichtheid waterdichtheid tot 900 Pa (EN1027; EN12208) 24 Inbraakwerendheid WK2 (Europese norm ENV ) voor banksector MB 3, volgens fincertifnormen, WK3 voor deuren

25 Ramen en deuren Varianten CS 77 Functioneel De clipsbare glaslatten liggen in hetzelfde vlak als het vaste kader en/of vleugel. De sponninghoogte bedraagt 25 mm, waardoor tevens wordt voldaan een de norm voor de plaatsing van veiligheidsglas. CS 77 Verborgen Vleugel De glaslat wordt steeds langs de buitenzijde geplaatst en heeft een sponninghoogte van 20 mm. De glaslat is niet clipsbaar en wordt op haar plaats gehouden door de druk van de beglazing naar buiten toe. CS 77 FU CS 77 HV 25

26 Ramen en deuren CS 86-HI Het meest energie-efficiënte systeem CS 86-HI is een driekamersysteem voor het vervaardigen van ramen en deuren met verhoogde thermische eigenschappen dat design, optimale stabiliteit en uitstekende thermische isolatie combineert. De isolerende, skeletvormige strippen halen Uf-waarden tot 1.5 W/m 2 K waardoor dit het meest energie-efficiënte systeem in zijn reeks is. Het systeem biedt naar binnendraaiende ramen en naar binnen- en naar buitendraaiende vlakke deuren. Bovendien biedt CS 86-HI verschillende types van bodemaansluitingen om te voldoen aan de specifieke, klantgebonden vereisten. Technische kenmerken CS 86-Hi Min. aanzichtbreedte binnendr.raam Kader 51 mm Vleugel 35 mm Min. aanzichtbreedte binnendr. vlakke deur Kader 68 mm Vleugel 76 mm Min. aanzichtbreedte buitendr. vlakke deur Kader 42 mm Vleugel 102 mm Min. aanzichtbreedte T-profiel 76 mm Inbouwdiepte raam Kader 77 mm Vleugel 86 mm Sponninghoogte 25 mm Beglazing droge beglazing met EPDM of neutrale siliconen Prestaties Thermische isolatie U waarde tussen 1.5 W/m²K en 1.9 W/m²K naargelang de kader-vleugelcombinatie Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (PA4) 26 Winddichtheid winddichtheid tot 1600 PA (PA4) Waterdichtheid waterdichtheid tot 600 PA (9A) Inbraakwerendheid WK2 (Europese norm ENV ) - WK3 deuren

27 Ramen en deuren Varianten CS 86-HI HV CS 86-HI FU Functioneel - Hidden Vent Vormgeving Maximale stabiliteit om grote overspanningen te kunnen maken zonder tussensteunpunt. Hoge deuren tot 3 meter mogelijk. Niet van toepassing bij Hidden Vent. Energie Uitstekende thermische isolatie door glasvezelversterkte skeletvormige polyamidestrippen en extra glasdichting. Unieke combinatie van middendichtingen met bijkomende extra isolerende luchtkamers. Comfort Hoogwaardige geluidsisolatie. Dubbele aanslagdichting tussen kader en vleugel. Verlaagd afwateringsniveau garandeert uitstekende waterdichtheid. Verscheidenheid aan bodemaansluitingen voor deuren. Het gebruik van flexibele uitzettingsdichtingen in de deurvleugel voorkomt buiging van de profielen. Symmetrische bouwaansluitingen voor deuren laten een eenvoudige montage toe. Veiligheid Functioneel Sponninghoogte van 25 mm. WK 2 goedgekeurd. Buisvormige glaslatten kunnen gebruikt worden om de inbraakveiligheid te verhogen. Dubbele hoek- en T-verbindingen. Veiligheidsglas mogelijk tot een dikte van 63 mm. Veiligheid Hidden Vent Sponningshoogte van 25mm. Geen gebruik van buisvormige glaslatten mogelijk Dubbele hoek en T-verbindingen Veiligheidsglas mogelijk tot een dikte van 43 mm. Zichtvlak beperkt tot 70 mm 27

28 Ramen en deuren CS 38 Slim Line Het slanke retroprofiel met verhoogde isolatie De nieuwe CS 38-SL is een sterk geïsoleerd driekamersysteem voor de vervaardiging van ramen en deuren met verhoogde thermische eigenschappen dat elegantie, verhoogde sterkte, energie-efficiëntie (min. Uf-waarde 2.4 W/m2K) alsook productiegemak combineert. De slanke lijn aan de buitenzijde maakt dat dit systeem de ideale oplossing biedt voor nieuwbouwprojecten alsook voor de vervanging van stalen ramen en deuren waar het originele design moet behouden blijven. Alle types van naar binnen- en buitendraaiende vleugels zijn mogelijk. Technische kenmerken CS 38 SL Min. aanzichtbreedte binnendr.raam Kader 33 mm Vleugel 23 mm Min. aanzichtbreedte buitendr. raam Kader 29 mm Vleugel 60 mm Min. aanzichtbreedte binnendr.raamdeur Kader 33 mm Vleugel 53 mm Min. aanzichtbreedte buitendr. raamdeur Kader 33 mm Vleugel 82 mm Inbouwdiepte raam Kader 90 mm Vleugel 76 mm Min. aanzichtbreedte T-profiel 48 mm Sponninghoogte 14 mm Beglazing droge beglazing met EPDM of neutrale siliconen Prestaties Thermische isolatie U waarde tussen 2.7 W/m²K en 2.7 W/m²K naargelang de kader-vleugelcombinatie (binnendraaiend) 28 Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (PA3) Winddichtheid winddichtheid tot 1/300 (EN 12211; EN 12210) Waterdichtheid waterdichtheid tot 600 Pa (EN 1027; EN 12208) Inbraakwerendheid WK2 (Europese norm ENV )

29 Ramen en deuren Varianten CS 38-SL binnendraaiend CS 38-SL buitendraaiend CS38-SL binnendraaiend CS 38-SL buitendraaiend Design Minimale zichtlijnen en trapezoïdale buitenlijnen. Verbeterde stabiliteit voor grote glasoppervlakten zonder tussenliggende steunpunten. Mogelijkheid om verborgen drainage toe te passen. Verschillende binnen- en buitenkleur mogelijk. Gebogen ramen mogelijk. Groot aanbod aan T-profielen en hoekstukken. Energie Verhoogde thermische isolatie door het gebruik van glasvezelversterkte polyamidestrippen. Conform de meest recente eisen voor energie-efficiëntie. Gegarandeerde duurzaamheid door het optimale gebruik van materialen. Comfort Uitstekende middendichting in EPDM. Optimale geluidsisolatie. Drievoudige aanslagdichting voor verhoogd comfort. Veiligheid WK 2 goedgekeurd. Verhoogde inbraakveiligheid door sterkere buitenconstructie en nieuwe glaslatten. Mogelijkheid tot inbouwen van veiligheidsbeslag. 29

30 Schuifsystemen De verschillende systemen die Reynaers aanbiedt, dekken de meest uiteenlopende behoeften: van de lichtste schuiframen tot de grootste schuifdeuren, van schuivende elementen tot hefschuifdeuren, voor alle types staat een gepast systeem ter beschikking. 30

31 Slide Het buitenkader heeft rondom een bultvormige detaillering. Het vleugelprofiel glijdt d.m.v. inox wielen over een inox rail, die ingewerkt wordt in de bultvorm van het onderste profiel. De lucht-, wind-, en waterdichtheid wordt verzekerd door het plaatsen van borstels (horizontaal) en EPDM dichtingen (verticaal) op de schuivende elementen. Lift & Slide De onderste en de bovenste profielen van het buitenkader hebben een bultvormige detaillering, terwijl de verticale profielen vlak zijn. De raampomp zorgt ervoor dat de vleugel opgetilt wordt alvorens hij over de inox rail glijdt. Deze rail is ingewerkt in de bultvorm van het onderste profiel. De lucht-, wind-, en waterdichtheid wordt verzekerd door EPDM dichtingen rondom de schuivende elementen Monorail Het buitenkader heeft slechts 1 rail. Enkel de schuifelementen zijn opgebouwd op basis van verscheidene kaders, terwijl de vaste delen rechtstreeks beglaasd worden in het buitenkader. Hierdoor verschilt het uitzicht t.o.v. de schuivende elementen die zich steeds aan de buitenzijde bevinden. Duorail Het buitenkader heeft 2 rails. Zowel de vaste als de schuivende delen zijn opgebouwd op basis van verscheidene kaders, waardoor alle elementen eenzelfde uitzicht bekomen. De actieve vleugel bevindt zich steeds aan de binnenzijde. LS LS Mono Duo Mono Duo 3-rail CP 96 Compact schuifsysteem met strakke belijning CP 155 TP 110 Hoog isolerend schuifsysteem Unieke combinatie, veilig en onderhoudsvriendelijk TLS 110 Voor een optimaal gebruiksgemak 31

32 Schuifsystemen CP 96 Compact schuifsysteem, met strakke belijning Het nieuwe CP 96 is een schuifdeursysteem, waarbij de verwerking minder tijd vergt. Het systeem omvat zowel schuif- als hefschuifdeuren, en dit voor mono (enkel schuif), duo, drierail en middenschuivende uitvoeringen De hefschuifdeur is uitgerust met de unieke vlakke dorpel - gekend van TLS waardoor een vlotte overgang van binnen naar buiten wordt verwezenlijkt. Alle profielen werden ontworpen met 3 kamers en de maximale hoogte werd opgetrokken tot 2.4 meter. De profielen zijn bovendien voorzien van polyamide stegen, waardoor binnen- en buitenschaal in een verschillende kleur kunnen worden uitgevoerd. Technische kenmerken CP 9 Mono - Duo Mono-Duo Duo CP 96-LS Aanzichtbreedte / hoogte Kader 52mm 38mm Vleugel 90/100 90/100 (Standaard/ inbraakwerend) (Standaard/ inbraakwerend) Wisselprofiel 104mm 104mm Bouwdiepte van het element Kader 96mm 96mm Vleugel 43mm 43mm Sponninghoogte 25mm 25mm Beglazing droge beglazing met EPDM droge beglazing met EPDM of neutrale siliconen of neutrale siliconen Glasdikte mm mm Prestaties Thermische isolatie 14 en 18.6 mm 14 en 23 mm glasvezelversterkte glasvezelversterkte PA strippen A strippen 32

33 Schuifsystemen Varianten CP 96 Inbraakwerend De inbraakwerende variante (WK II) heeft geïntegreerde verstevigingen en dient niet meer extra verstevigd te worden met opschroefbare verstevigingen, wat bij schuifdeursystemen tot op vandaag ongekend is. Bijgevolg vraagt de inbraakwerende schuifdeur geen extra bewerkingen meer. Schuifsysteem monorail duorail drierail monorail duorail Hefschuifsysteem LS duorail 33 3-rail

34 Schuifsystemen CP 155 Het hoog isolerende schuifsysteem CP 155 is een thermisch onderbroken schuifsysteem met een maximaal vleugelgewicht van 250 kg. Door het uitgekiende concept beantwoordt deze schuifdeur aan de allerhoogste verwachtingen van de gebruikers: optimale dichtheid, hoge isolatie en maximaal bedieningscomfort. Binnen deze reeks heeft men de keuze uit mono- of duorail en op beide varianten kan men al dan niet een hefschuifprincipe voorzien. Technische kenmerken CP1 CP 155-LS Aanzichtbreedte/hoogte Kader 60 mm 60 mm Vleugel 102 mm 102 mm Wisselprofiel 128 mm 128 mm Inbouwdiepte Kader 155 mm 155 mm Vleugel 68 mm 68 mm Prestaties Thermische isolatie specifieke test per profielcombinatie - contacteer ons Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (A3) Winddichtheid winddichtheid tot 1000/2000 Pa (PV2) Waterdichtheid mono waterdichtheid waterdichtheid tot 300 Pa (PE3) tot 600 Pa (PEE) duo waterdichtheid waterdichtheid tot 300 Pa (PE3) tot 500 Pa (PE4) Inbraakwerendheid WK2 (Europese norm ENV ) 34

35 Schuifsystemen Varianten CP 155 monorail Het schuifelement bestaat uit vaste delen en wordt rechstreeks beglaasd in het kaderprofiel. CP 155 Lift & Slide monorail Het schuifelement bestaat uit vaste delen en wordt rechstreeks beglaasd in het kaderprofiel. monorail L&S monorail CP 155 duorail Het schuifelement is opgebouwd uit vaste of schuivende delen, deze delen hebben een volledig identiek uitzicht. CP 155 Lift & Slide duorail Het hefschuifelement is opgebouwd uit vaste of schuivende delen, deze delen hebben een volledig identiek uitzicht. duorail L&S duorail 35 3-rail L&S 3-rail

36 Schuifsystemen TP 110 Unieke combinatie, veilig en onderhoudsvriendelijk Thermo Patio 110 is een thermisch onderbroken profielsysteem voor de productie van schuifelementen met een maximaal vleugelgewicht tot 200 kg. De profielen van dit schuifraam zijn driekamerprofielen met een polyamide isolatie. Hierdoor kan men een verschillende kleur kiezen voor de binnenen buitenzijde van het schrijnwerk. Mede door het uitgebreide assortiment glaslatten kan men een functionele, een renaissance of een softline look bekomen. Technische kenmerken TP 110 monorail TP 110 duorail TP 110 Renaissance Aanzichtbreedte/ hoogte Kader 50 mm 50 mm 50 mm Vleugel (2-kamer) 93 mm 93 mm - Vleugel (3-kamer) 97 mm 97 mm mm T-profiel (TS) mm mm - T-profiel (CS) mm mm 76 mm Bouwdiepte element Kader 118 mm 110 mm mm Vleugel 50 mm 50 mm 50 mm Prestaties Thermische isolatie specifieke test per profielcombinatie - contacteer ons Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (A3) Winddichtheid winddichtheid tot 1000/2000 Pa (PV2) Waterdichtheid waterdichtheid tot 150 Pa (PE2) Inbraakwerendheid WK2 (Europese norm ENV ) 36

37 Schuifsystemen Varianten TP 110 duorail Het schuifelement wordt opgebouwd uit vaste en schuivende delen. Deze delen hebben een volledig identiek uitzicht. TP 110 monorail Het schuifelement bestaat uit vaste en schuivende delen. Het vast element wordt rechtstreeks beglaasd in het kaderprofiel. TP 110 Renaissance De variant komt overeen met de duorail mits een Renaissance detaillering. duorail monorail 37 renaissance

38 Schuifsystemen TLS 110 Voor een optimaal gebruikscomfort TLS 110 is een thermisch onderbroken profielsysteem voor de productie van hefschuifelementen met een maximaal vleugelgewicht tot 250 kg. De nylon wielen worden door een inox rail geleid, wat voor een optimale duurzaamheid zorgt. Het hefschuifprincipe garandeert een wind-, wateren luchtdichtheid volgens de hoogste normen. Technische kenmerken TLS 110 Aanzichtbreedte/hoogte Kader 35 mm Vleugel 90 mm T-profiel (TS) 93 mm Bouwdiepte element Kader 110 mm Vleugel 43 mm Prestaties Thermische isolatie specifieke test per profielcombinatie - contacteer ons Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (A3) Winddichtheid winddichtheid tot 1000/2000 Pa (PV3) Waterdichtheid waterdichtheid tot 300 Pa (PE3) 38

39 Schuifsystemen Varianten TLS 110 Duorail TLS rail TLS 110 duorail TLS rail 39

40 Gevelsystemen De gordijngevels van Reynaers zijn specifiek ontworpen om de vragen van de hedendaagse architectuur te beantwoorden. Afhankelijk van de behoefte kan men kiezen voor het traditionele gridsysteem - met al zijn esthetische varianten - of voor de hoogtechnologische elementgevel die een uiterst snelle montage op de werf toelaat. 40

41 CW 50 CW 60 CW 60 DRL CW 86 Het modulaire systeem voor creatieve gevels Robuuste gordijngevels Het geïsoleerde systeem voor exclusieve vlakke gevels Het kader -systeem voor structurele of cassettengevels 41

42 Gevelsystemen CW 50 CW 50 is een systeem voor gevels en daken dat, dankzij de minimale aanwezigheid van profielen, een maximum aan lichtinval biedt en daarenboven een onbeperkte creatieve vrijheid mogelijk maakt. Het systeem is verkrijgbaar in zes verschillende varianten, waarbinnen nog tal van verschillende buitenafwerkingen mogelijk zijn. Alle combinaties van verticale en hellende vlakken en de integratie van alle types vleugels worden mogelijk dankzij een uitgebreid gamma. Hierdoor kan men voor elke vereiste prestatie een technische oplossing bieden. Technische kenmerken CW 50 CW Aanzichtbreedte binnen 50 mm 50 mm Aanzichtbreedte buiten 50 mm 50 mm Beglazing bevestigd d.m.v. geschroefde klemprofielen klemprofielen Glasdikte tot 40 mm van 30 tot 34 mm Type vleugels alle Reynaers systemen Prestaties Thermische isolatie 2,58 W/m 2 K Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (PA3) Winddichtheid winddichtheid tot 1750 Pa (PV3) km/u Waterdichtheid meer dan 1000 Pa - tot 50 m(pee) Veiligheidstest bestand tegen wind tot 225 km/u (3000 Pa) Voor technische goedkeuring, inbraakwerendheidheid, kogelwerendheid, vlamdichtheid, brandwerendheid: specifieke test per project - contacteer ons. 42

43 Gevelsystemen Varianten CW 50 CW 50 Systeem met horizontaal en verticaal gelijkaardige afdekprofielen CW 50-HI Een optimale isolatie CW 50-HI 43

44 Gevelsystemen CW 50 vervolg Technische kenmerken CW 50-HL CW 50-SL Aanzichtbreedte binnen 50 mm 15 / 50 mm Aanzichtbreedte buiten vert: 30 mm rubber 50 mm horz: 50 mm klemprofiel Beglazing bevestigd d.m.v. horizontale klemprofielen klemprofielen Glasdikte van 22 tot 40 mm tot 40 mm Type vleugels alle Reynaers systemen Prestaties Thermische isolatie specifieke test per profielcombinatie - contacteer ons Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (PA3) Winddichtheid winddichtheid tot 1750 Pa (PV3) km/u Waterdichtheid voor een hoogte tot 25 m (PEE) Veiligheidstest bestand tegen wind tot 225 km/u (3000 Pa) 44 Voor technische goedkeuring, inbraakwerendheidheid, kogelwerendheid, vlamdichtheid, brandwerendheid: specifieke test per project - contacteer ons.

45 Gevelsystemen Varianten CW 50-HL CW 50-HL De kracht van lijnen CW 50-SL Systeem met beperkte aanzichtbreedte aan de binnenzijde CW 50-SL 45

46 Gevelsystemen CW 50 vervolg Technische kenmerken CW 50-SG CW 50-SC Aanzichtbreedte binnen 50/88 mm 50 mm Aanzichtbreedte buiten rubber: 27 mm rubber: 20 mm Beglazing structurele beglazing geklemd glas + verlijmd op cassettes siliconenvoeg Glasdikte van 24 tot 36 mm van 27 tot 40 mm Type vleugels structureel uitzetzakraam structureel uitzetzakraam glasdikte van 24 tot 36 mm glasdikte van 27 tot 40 mm Prestaties Thermische isolatie specifieke test per profielcombinatie - contacteer ons Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (PA3) Winddichtheid winddichtheid tot 1750 Pa (PV3) km/u Waterdichtheid waterdichtheid voor een hoogte tot 25 m (PEE) Veiligheidstest bestand tegen wind tot 225 km/u (3000 Pa) 46 Voor technische goedkeuring, inbraakwerendheidheid, kogelwerendheid, vlamdichtheid, brandwerendheid: specifieke test per project - contacteer ons.

47 Gevelsystemen Varianten CW 50-SG CW 50-SG Een structurele gevel CW 50-SC Een maximum aan lichtinval CW 50-SC 47

48 Gevelsystemen CW 50 vervolg Technische kenmerken CW 50-RA Alu on Steel Aanzichtbreedte binnen 50 mm 50 mm Aanzichtbreedte buiten 50 mm 50 mm Beglazing bevestigd d.m.v klemprofielen klemprofielen Glasdikte tot 40 mm tot 40 mm Type vleugels dakraam alle Reynaerssystemen uitzetzakraam (van mm) parallel openend raam (van mm) Prestaties Thermische isolatie specifieke test per profielcombinatie - contacteer ons Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (PA3) Winddichtheid winddichtheid tot 1750 Pa (PV3) km/u Waterdichtheid waterdichtheid voor een hoogte tot 25 m (PEE) Veiligheidstest bestand tegen wind tot 225 km/u (3000 Pa) 48 Voor technische goedkeuring, inbraakwerendheidheid, kogelwerendheid, vlamdichtheid, brandwerendheid: specifieke test per project - contacteer ons.

49 Gevelsystemen Varianten CW 50-RA CW 50-RA Een totale vrijheid van daktoepassingen. CW 50 Alu on Steel Systeem voor aluminium gevels op een stalen draagconstructie. CW 50 Alu on Steel 49

50 Gevelsystemen CW 60 CW 60 is een thermisch onderbroken gordijngevelsysteem waarbij de beglazing door toedoen van klemlijsten op de draagconstructie bevestigd wordt en gevat zit onder een sponninghoogte van 25 mm. De mogelijkheid om alle vleugelsystemen te integreren, de hoge traagheidswaarden van de draagprofielen, alsook het uitgebreide profielgamma maken van CW 60 het systeem voor hellende, verticale of geknikte constructies. Technische kenmerken CW 60 CW 60-SG CW 60-SC Aanzichtbreedte binnen 60 mm 111 mm 60 mm Aanzichtbreedte buiten 60 mm rubber: 27,2 mm rubber: 20 mm Beglazing droge beglazing structurele beglazing geklemd glas + d.m.v. EPDM-dichting verlijmd op cassettes siliconenvoeg Glasdikte tot 46 mm van 24 tot 28 mm van 27 tot 35 mm Type vleugels alle Reynaers-systemen structureel uitzetzakraam (maximale afmetingen vleugels: 2,25 m2) Prestaties Thermische isolatie Luchtdichtheid Winddichtheid Waterdichtheid kr = 2,6 W/m2K luchtdichtheid tot 600 Pa (PA3) winddichtheid tot 1750/3000 Pa (PV3) waterdichtheid meer dan 600 Pa (PEE) Voor technische goedkeuring, inbraakwerendheidheid, kogelwerendheid, vlamdichtheid, brandwerendheid: specifieke test per project - contacteer ons. 50

51 Gevelsystemen Varianten horizontale snede CW 60 CW 60 Raster -systeem integratie van alle types vleugels (ramen, deuren, schuifsystemen) zijn mogelijk. CW 60 Structural Glazing (SG) Structurele beglazing gelijmd op cassettes. Structurele vleugels identiek uitzicht aan de vaste delen. CW 60 Structural Clamped (SC) Beglazing geklemd op de draagstructuur zonder tussenliggende cassette. Structurele uitzetzakramen. verticale snede CW 60 51

52 Gevelsystemen CW 60 DRL CW 60-DRL is een thermisch geïsoleerd gordijngevelsysteem. Een duurzame combinatie van aluminium draagprofielen en klemprofielen van siliconenrubber. Dit geeft een uniek en onderscheidend gevelbeeld. Vlak, met nauwelijks schaduwwerking en met een fraai lijnenspel. Het CW 60-DRL systeem is verkrijgbaar in een geïsoleerde en een niet geïsoleerde versie. De isolatie bestaat uit polyamidestrippen stroken van 23 mm en voldoet aan de strengste Europese normen. Technische kenmerken CW 60-DRL niet geïsoleerd CW 60-DRL geïsoleerd Aanzichtbreedte binnen 62 mm 62 mm buiten 62 mm 62 mm Diepte draagprofielen van 150 mm tot 180 mm van 150 mm tot 180 mm Diepte dwarsprofielen van 81 mm tot mm van 81 mm tot mm Buitengevel voorgevormde siliconenkaders voorgevormde siliconenkaders Beglazing bevestigd d.m.v. siliconenkader siliconenkader Sponning hoogte 20,25 mm mm Glasdikte van 30 mm tot 38 mm van 30 mm tot 38 mm Type vleugels alle vleugels van TS en CS ramen en deuren, alle types schuifdeuren, met minimale integratiediepte van 30 mm, bij voorkeur CS 77 vleugels Prestaties Thermische isolatie (U-waarde) 6,4 W/m² K 2,8 W/m² K 52 Voor akoestische isolatie, luchtdichtheid, winddichtheid, waterdichtheid, veiligheidstest, inbraakwerendheid: specifieke test per project - contacteer ons

53 Gevelsystemen Varianten 60-DRL niet-geïsoleerd CW 60-DRL Zonder thermische onderbreking. Niet geïsoleerde structurele profielen. CW 60-DRL Met thermische onderbreking. Geïsoleerde structurele profielen. 60-DRL geïsoleerd 53

54 Gevelsystemen CW 86 Met het CW 86-concept kunnen grote geassembleerde en beglaasde elementen volledig in het atelier samengesteld, en alle componenten zoals structuur, opvulling en vleugelsystemen geïntegreerd worden. Dit uitvoeringsprocédé staat borg voor een hogere globale kwaliteit enerzijds en voor een aanzienlijke kortere werktijd op de werf anderzijds. Gevels die op deze manier gerealiseerd worden, zijn van het structurele- of cassettetype met aluminium kader. Technische kenmerken CW 86-SG CW 86-CG Aanzichtbreedte binnen 86 mm 86 mm buiten (profiel - voeg - profiel) 22 mm mm Beglazing structurele beglazing beglazing op cassettes op cassettes via glaslatten Glasdikte van 6 mm tot 36 mm van 4 mm tot 38 mm Prestaties Thermische isolatie RMG 2.3 / 1.0 Luchtdichtheid luchtdichtheid tot 600 Pa (PA3) Winddichtheid winddichtheid tot 1175/2200 Pa (PV3) Waterdichtheid waterdichtheid tot 1000 Pa (PEE) 54

55 Gevelsystemen Varianten CW 86 Structural Glazing De elementgevel wordt opgebouwd zonder zichtbaar aluminium aan de buitenzijde. CW 86-SG CW 86 Cassette Glazing De elementgevel wordt opgebouwd uit cassettes met glaslatten. CW 86-CG 55

56 Verandasystemen Onze samenleving verandert continu en de eisen van onze particuliere klanten worden steeds groter. Een veranda is een prestigeproduct geworden, een statussymbool en op technisch vlak worden hier geen beperkingen meer aanvaard. Daarom brengt Reynaers Aluminium een volledig nieuw concept uit voor verandasystemen. 56

57 Uitgangspunt bij de CR 120 reeks is de optimale flexibiliteit voor zowel de consument als de constructeur. De bouwheer kan niet alleen kiezen uit verschillende stijlmogelijkheden afgestemd op de architectuur van zijn woning (functionele stijl, renaissanceof orangeriestijl), maar kan tevens de isolatiewaarde en het niveau van inbraakbeveiliging van zijn veranda bepalen. Voor de constructeurs werden verschillende technische oplossingen ontwikkeld, afgestemd op het atelier of de manier van werken. Zo worden er 4 alternatieven voorzien wat betreft de aansluiting aan de goot. Er werden ook verschillende oplossingen voor de muuraansluiting ontworpen. Belangrijkste innovaties zijn de variabele T-verbinding en de variabele koppelstukken voor alle hoeken. Tot op heden kon men niet afwijken van de theoretische maten zonder te moeten overschakelen op duur en tijdrovend maatwerk. Met deze nieuwigheden is dit probleem volledig van de baan. De oplossingen werden gepatenteerd en maken het mogelijk om de werkuren voor montage van de veranda tot een minimum te beperken. 57 CR 120 verzekert op deze wijze een snelle en eenvoudige montage zowel in de werkplaats als op de werf.

58 Verandasystemen CR 120 CR 120 is een thermisch onderbroken verandasysteem. De draagconstructie bestaat uit aluminium kokerprofielen, waarop de beglazing rust. De dakconstructie wordt aan de buitenzijde vlak gehouden door platte afdekkappen. Geprofileerde kokerprofielen vormen aan de binnenzijde een volledig afgewerkt geheel, waarvoor een andere kleur kan gekozen worden dan deze aan de buitenzijde. CR 120 biedt tevens de mogelijkheid om alle schuifsystemen en alle raam-en deursystemen uit de TS en CS reeksen te integreren, evenals dakramen. Technische kenmerken CR 120 CR 120 CR 120 Functioneel Orangerie Renaissance Diepteligging draagprofiel 100 mm 100 mm 100 mm Aanzichtbreedte draagprofiel 60 mm 60 mm 60 mm Dakhelling Noordboom Kilgoot Glasdikte tot 40 mm tot 40 mm tot 40 mm Prestaties Thermische isolatie Luchtdichtheid Winddichtheid Waterdichtheid specifieke test per profielcombinatie - contacteer ons luchtdichtheid tot 600 Pa (PA2B) winddichtheid tot 1000/2000 Pa (PV2) waterdichtheid tot 400 Pa (PE3) 58

59 Verandasystemen Varianten CR 120 FU CR 120 Functioneel De rechte belijning van deze profielen garandeert een sobere elegantie. CR 120 Orangerie Deze serie laat u toe de authentieke sfeer van een orangerie te creëren. CR 120 Renaissance Een stijl die perfect past bij renovatie of historische gebouwen. CR 120 OR CR 120 RE 59

60 Zonwering De markt van aluminium zonweringen kent een groeiende vraag naar totaaloplossingen, waarbij de gevel en de buitenzonwering samen een wezenlijk aspect worden voor de klimaatbeheersing binnen een gebouw. Daarom biedt Reynaers Aluminium de klant een geïntegreerd concept voor de uitvoering van de verankering van de buitenzonwering aan de gevel. 60

61 BS: De totaaloplossing in zonwering Het Brise Soleil (BS) systeem van Reynaers is een esthetische en praktische oplossing van zonwering voor vrijwel alle nieuwe en bestaande gebouwen. Het wordt aangeboden als standaardsysteem of maatoplossing. Brise Soleil is de algemene benaming voor een louvresysteem dat wordt bevestigd aan de buitengevel en beschermt tegen opwarming en verblinding. BS Control In het ontwerpstadium moet het gebouw zo doeltreffend mogelijk beschermd worden tegen directe zon- en lichttoetreding. Er is een goed evenwicht vereist tussen de zonwerende capaciteit en een maximale toevoer van daglicht, wat belangrijk is voor het visueel comfort in kantoorgebouwen. Het spreekt voor zich dat de oriëntatie van de verschillende buitenmuren doorslaggevend is voor de keuze en de dimensionering van het type Brise Soleil systeem. Voor de keuze en de dimensionering kunnen voor elke buitenmuur de respectieve schaduwhoeken berekend worden. De schaduwhoeken worden berekend op basis van de positie van de zon ten opzichte van het glas. Reynaers Aluminium ontwikkelde BS Control, een softwarepakket voor eenvoudige berekening van deze schaduwhoeken en de correcte dimensionering van de zonwering voor elke buitenmuur afzonderlijk. Eenmaal de vereiste parameters ingegeven, levert dit programma onmiddellijk een illustratie in 2D af. 61

62 Zonwering BS 100 Vooraf geassembleerd kadersysteem Het BS 100 kadersysteem bestaat uit een reeks aluminiumlamellen die gemonteerd zijn tussen vlakke aluminiumarmen met roestvrij stalen bevestigingen. De vooraf geassembleerde kaders worden met een systeem van stalen draagconsoles aan het gevelsysteem bevestigd. De lamellen zijn bevestigd op aluminium draagarmen met een hoogte van 105 mm of 135 mm. Het vooraf geassembleerde BS 100 kadersysteem wordt geleverd als gebruiksklaar systeem. Dit vermindert de bevestigingstijd ter plaatse. Het systeem kan voorzien worden van een hangend stangsysteem. Technische kenmerken Ellipsvormige lamellen met een breedte van 140 mm of 180 mm Vaste hoek van 45 Combinatie met looprooster mogelijk Grote lamellen van 500 mm en 700 mm leverbaar voor maatoplossingen Verankeringen voor gordijngevels, baksteen, beton en staalstructuren zijn standaard leverbaar 62

63 Zonwering BS 100 Vast louvre-systeem Het BS 100 vaste louvre-systeem bestaat uit een reeks ellipsvormige aluminiumlamellen die opgehangen worden tussen stevige horizontale en/of verticale draagarmen. Er zijn 3 types van draagarmen die met stalen draagconsoles rechtstreeks worden bevestigd aan staalstructuren, aan baksteen of beton met chemische ankers of aan gevelsystemen. Technische kenmerken Ellipsvormige lamellen met een breedte van 120 mm tot 400 mm Hoek van 0, 15, 30, 45, 60, 75, 90 Combinatie met looprooster mogelijk Verankeringen voor gordijngevels, baksteen, beton en staalstructuren zijn standaard leverbaar 63

CP 155 / CP 155-LS. Reynaers Concept system. Schuifsysteem. Bringing Aluminium to Life

CP 155 / CP 155-LS. Reynaers Concept system. Schuifsysteem. Bringing Aluminium to Life Schuifsysteem CP 155 / CP 155-LS Reynaers Concept system Bringing Aluminium to Life CP 155 / CP 155-LS: Het hoog isolere CP 155 is een thermisch onderbroken schuifsysteem uit RMG 2.1 met een maximaal vleugelgewicht

Nadere informatie

TP 110. Reynaers Thermo system. Schuifsysteem. Bringing Aluminium to Life

TP 110. Reynaers Thermo system. Schuifsysteem. Bringing Aluminium to Life Schuifsysteem TP 110 Reynaers Thermo system Bringing Aluminium to Life TP 110: Unieke combinatie, veilig en onderhoudsvriendelijk TP 110 is een thermisch onderbroken profielsysteem voor de productie van

Nadere informatie

VERHOOGDE ISOLATIE. Reynaers Concept system. Raam- en deursysteem. Bringing Aluminium to Life CS 77

VERHOOGDE ISOLATIE. Reynaers Concept system. Raam- en deursysteem. Bringing Aluminium to Life CS 77 VERHOOGDE ISOLATIE Raam- en deursysteem CS 77 Reynaers Concept system Bringing Aluminium to Life CS 77: Het systeem voor ramen en deuren die moeten voldoen CS 77 is een driekamersysteem voor ramen en deuren

Nadere informatie

CS 38-SL. Reynaers Concept system. Raamsysteem. Bringing Aluminium to Life

CS 38-SL. Reynaers Concept system. Raamsysteem. Bringing Aluminium to Life Raamsysteem CS 38-SL Reynaers Concept system Bringing Aluminium to Life CS 38 Slim Line: Het slankste esthetische De minimumbreedte van slechts 38 mm, de trapeziumvormige buitenvormen en de gecentreerde

Nadere informatie

CW 60. Reynaers Concept system. Gordijngevelsysteem. Bringing Aluminium to Life

CW 60. Reynaers Concept system. Gordijngevelsysteem. Bringing Aluminium to Life CW 60 Reynaers Concept system Gordijngevelsysteem Bringing Aluminium to Life Robuuste en veilige gordijngevels CW 60 is een thermisch onderbroken gordijngevelsysteem waarbij de beglazing door toedoen van

Nadere informatie

CP 96 / CP 96-AP. Reynaers Concept system. Schuif- en hefschuifsysteem. Bringing Aluminium to Life

CP 96 / CP 96-AP. Reynaers Concept system. Schuif- en hefschuifsysteem. Bringing Aluminium to Life Schuif- en hefschuifsysteem CP 96 / CP 96-AP Reynaers Concept system Bringing Aluminium to Life CP 96 / CP 96-AP: Snel verwerkbaar, ook CP 96 schuif- en hefschuifelementen zijn het perfecte antwoord op

Nadere informatie

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life CS 68 Reynaers Concept system Ramen en deuren Bringing Aluminium to Life CS 68: de nieuwe standaard voor ramen en CS 68 is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem

Nadere informatie

TLS 110. Reynaers Thermo system. Schuifsysteem. Bringing Aluminium to Life

TLS 110. Reynaers Thermo system. Schuifsysteem. Bringing Aluminium to Life Schuifsysteem TLS 110 Reynaers Thermo system Bringing Aluminium to Life TLS 110: Voor een optimaal gebruikscomfort TLS 110 is een thermisch onderbroken profielsysteem voor de productie van hefschuifelementen

Nadere informatie

CR 120. Reynaers Concept system. Verandasysteem. Bringing Aluminium to Life

CR 120. Reynaers Concept system. Verandasysteem. Bringing Aluminium to Life CR 120 Reynaers Concept system Verandasysteem Bringing Aluminium to Life CR 120: Een verandadak in uw woonstijl CR 120 is een thermisch onderbroken verandasysteem. De draagconstructie bestaat uit aluminium

Nadere informatie

Plaisance 50. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Plaisance 50. Ramen en Deuren. Sapa Building System Plaisance 50 Ramen en Deuren Sapa Building System Plaisance 50 is een nietthermisch onderbroken systeem voor aluminium toepassingen, met een bouwdiepte van. Het kan toegepast worden bij naar binnen en

Nadere informatie

Avantis 70 HV. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 70 HV. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 70 HV Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 70 HV is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 70 mm. Avantis 70 HV overtreft

Nadere informatie

Ligna. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Ligna. Ramen en Deuren. Sapa Building System Ligna Ramen en Deuren Sapa Building System ontwikkeling architect Luc Sijmons en Morti nv (Koen De Waele) Ligna is een thermisch onderbroken driekamersysteem voor optimaal isolerende aluminium ramen en

Nadere informatie

Ligna. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Ligna. Ramen en Deuren. Sapa Building System Ligna Ramen en Deuren Sapa Building System Ligna is een thermisch onderbroken driekamersysteem voor optimaal isolerende aluminium ramen en deuren. De aluminium profielen hebben een uiterst slanke aanzichtbreedte

Nadere informatie

Avantis 55. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 55. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 55 Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 55 is een thermisch onderbroken driekamer systeem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 55 mm. Het kan toegepast worden bij naar

Nadere informatie

RC System - Excellence 75 SI. Ramen & Deuren. Sapa Building System

RC System - Excellence 75 SI. Ramen & Deuren. Sapa Building System RC System - Excellence 75 SI Ramen & Deuren Sapa Building System Excellence 75 SI Ramen & Deuren Excellence 75 SI (Super Isolerend) is een thermisch onderbroken driekamer systeem voor aluminium ramen en

Nadere informatie

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 70 Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 70 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 70 mm. Avantis 70 overtreft ruimschoots

Nadere informatie

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 70 Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 70 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 70 mm. Avantis 70 overtreft ruimschoots

Nadere informatie

Avantis 75 HV. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 75 HV. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 75 HV Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 75 HV is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen met een bouwdiepte van 75 mm. Avantis 75 HV is de ideale oplossing

Nadere informatie

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 70 Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 70 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 70 mm. Avantis 70 overtreft ruimschoots

Nadere informatie

RC System - Confort 125 Schuifsystemen. Sapa Building System

RC System - Confort 125 Schuifsystemen. Sapa Building System RC System - Confort 125 Schuifsystemen Sapa Building System Confort 125 Schuifsystemen Confort 125 is een thermisch onderbroken systeem voor schuif én hefschuif toepassingen waar duurzaamheid, stabiliteit

Nadere informatie

TOGETHER FOR BETTER DESIGN OP MAAT FUNCTIONEEL DECO RENAISSANCE

TOGETHER FOR BETTER DESIGN OP MAAT FUNCTIONEEL DECO RENAISSANCE Het unieke MasterLine 8 concept biedt drie designvarianten, elk met hun specifieke look en feel, waardoor het systeem geschikt is voor elke architectuurstijl. Bovendien voorziet MasterLine 8 nieuwe openingswijzen

Nadere informatie

Catalogus aluminium ramen & buitendeuren

Catalogus aluminium ramen & buitendeuren Catalogus aluminium ramen & buitendeuren (Blyweert) Esdoornenlaan 71 (hoek Brusselsesteenweg) 3090 Overijse Gsm: 0475/ 59 33 56 Tel:02/657 43 73 - Fax:02/ 657 59 69 Mail: info@mvgspecial.be Aluminium Raam-en

Nadere informatie

Catalogus aluminium ramen &

Catalogus aluminium ramen & Catalogus aluminium ramen & buitendeuren Reynaers Vermelde prijzen zijn Z/BTW Mail: info@mvgspecial.be - website: www.mvgspecial.be Gsm: 0475/ 59 33 56 - Tel: 02/ 657 43 73 Aluminium Raam-en deursystemen

Nadere informatie

DEUREN & SCHUIFDEUREN Onze kwaliteit, jouw zekerheid

DEUREN & SCHUIFDEUREN Onze kwaliteit, jouw zekerheid DEUREN & SCHUIFDEUREN Onze kwaliteit, jouw zekerheid Deuren met stijl Een deur of een schuifdeur is de eerste kennismaking met de ruimte die erop volgt, de eerste indruk van een kamer. Daarom ontwerpt

Nadere informatie

uw partner met het juiste profiel

uw partner met het juiste profiel uw partner met het juiste profiel kleur & vorm kleur hoogkwalitatieve afwerkingstechnieken Voor uw aluminium ramen en deuren heeft u de keuze uit 2 hoogtechnologische procedés of kleurtechnieken: lakken

Nadere informatie

Plaisance 50 Plaisance 50

Plaisance 50 Plaisance 50 Plaisance 50 Plaisance 50 Ramen en Deuren Sapa Building System Plaisance 50 is een nietthermisch onderbroken systeem voor aluminium toepassingen, met een bouwdiepte van 50 mm. Het kan toegepast worden

Nadere informatie

Confort 160. Schuifsystemen. Sapa Building System

Confort 160. Schuifsystemen. Sapa Building System Confort 160 Schuifsystemen Sapa Building System Confort 160 is een uiterst performant, thermisch onderbroken schuifdeursysteem dat de gebruiker een groot bedieningsgemak biedt. Het systeem heeft niet

Nadere informatie

Avantis 75. Ramen en deuren

Avantis 75. Ramen en deuren Avantis 75 Ramen en deuren 2 Architect: URA Architecten 3 Architecten Avantis 75 Aluminium Ramen en Deuren Avantis 75 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamer systeem voor ramen en deuren met een

Nadere informatie

Avantis 75 HV. Ramen en deuren

Avantis 75 HV. Ramen en deuren Avantis 75 HV Ramen en deuren Avantis 75 HV Ramen en deuren Avantis 75 HV is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen met een bouwdiepte van 75 mm. Avantis 75 HV is de

Nadere informatie

aluminium Een keuze voor het leven...

aluminium Een keuze voor het leven... aluminium Een keuze voor het leven... Basis vorm vlak Méér reliëf groef Zachte rondingen rond Subtiel detail blind staal detail slank hout detail blok Het profiel dat past bij uw eigen profiel 6 basisprofielen

Nadere informatie

DEUREN & SCHUIFDEUREN Binnen en buiten worden één

DEUREN & SCHUIFDEUREN Binnen en buiten worden één DEUREN & SCHUIFDEUREN Binnen en buiten worden één 2 Deuren met stijl Ramen en deuren vormen het visitekaartje van uw woning. Een deur of schuifdeur is de eerste kennismaking met de ruimte die erop volgt

Nadere informatie

Pocket Alu > ramen en deuren > ventilatiesysteem > schuifsystemen > gevelsystemen > verandasystemen > randsystemen

Pocket Alu > ramen en deuren > ventilatiesysteem > schuifsystemen > gevelsystemen > verandasystemen > randsystemen Project: Gerechtsgebouw De Hazelaar Hasselt / Architect: TWINS - J. Mayer H. Office/a2o/Lens ass. Reynaers-systeem: CW 50 OS / Constructeur: Hegge Pocket Alu > ramen en deuren > ventilatiesysteem > schuifsystemen

Nadere informatie

Christophe Van Couteren

Christophe Van Couteren Christophe Van Couteren The world is your wallpaper, extend your living room to the outside. Zicht op de wereld Het Hi-Finity schuifraamsysteem van Reynaers Aluminium kadert in de hedendaagse architectuur

Nadere informatie

Confort 50. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Confort 50. Ramen en Deuren. Sapa Building System Confort 50 Ramen en Deuren Sapa Building System Confort 50 is een thermisch onderbroken tweekamer systeem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 50 mm. Het kan toegepast worden bij naar

Nadere informatie

Raam- en deursystemen : Serie 2000

Raam- en deursystemen : Serie 2000 Voor onze afdeling Ramen en Deuren in PVC werd er geopteerd een partnerschip op te richten met de firma Wymar. De mogelijkheden in profielen, de kleurvastheid, de sterkte van het profiel en het driekamersysteem

Nadere informatie

aluminium

aluminium www.avista.eu aluminium AVISTA aluminium ONZE TROEVEN Avista is een 100% Belgisch product, welke volledig voldoet aan de noden, eisen en normen van onze markt! INOVATIEF Een team van engineers is voltijds

Nadere informatie

Plaisance 50. Ramen en deuren

Plaisance 50. Ramen en deuren Plaisance 50 Ramen en deuren 2 Avantis 50 Ramen en deuren Plaisance 50 is een nietthermisch onderbroken systeem voor aluminium toepassingen, met een bouwdiepte van 50 mm. Het kan toegepast worden bij naar

Nadere informatie

Pocket Alu > ramen en deuren > ventilatiesysteem > schuifsystemen > gevelsystemen > verandasystemen > randsystemen

Pocket Alu > ramen en deuren > ventilatiesysteem > schuifsystemen > gevelsystemen > verandasystemen > randsystemen Lead architect: Ron Arad Associates, Londen, executive architect: Pierre-Michel Quertinmont bij Jaspers & Eyers Reynaers-systemen: CS 68 en CW 50-SC / Constructeur: Sanpa Industries nv Pocket Alu > ramen

Nadere informatie

AVANTIS 75 Ramen en deuren

AVANTIS 75 Ramen en deuren AVANTIS 75 Ramen en deuren 2Architect: URA Architecten 3 Architecten AVANTIS 75 Aluminium Ramen en Deuren Avantis 75 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamer systeem voor ramen en deuren met een

Nadere informatie

Wij kiezen voor ALUMINIUM!

Wij kiezen voor ALUMINIUM! Wij kiezen voor ALUMINIUM! WAAR KIEST U VOOR? Ontelbare mogelijkheden Lange levensduur Onderhoudsvriendelijk Politiekeurmerk Veilig Wonen Milieuvriendelijk Vormvast Prima prijs-kwaliteit Onbrandbaar Verkrijgbaar

Nadere informatie

AVANTIS 75 HV Ramen en deuren

AVANTIS 75 HV Ramen en deuren AVANTIS 75 HV Ramen en deuren 2 www.sapa-ramen.be AVANTIS 75 HV Ramen en deuren Avantis 75 HV is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen met een bouwdiepte van 75 mm.

Nadere informatie

TopView. Verandasystemen. Sapa Building System

TopView. Verandasystemen. Sapa Building System TopView Verandasystemen Sapa Building System Top View is een thermisch onderbroken systeem voor lichtstraten dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Omgekeerd, in de winter, zorgen superisolerend glas

Nadere informatie

Aluminium raam- en deursystemen. Triton. HI Het eerste hyperisolerend systeem met Spidertechnology

Aluminium raam- en deursystemen. Triton. HI Het eerste hyperisolerend systeem met Spidertechnology e! ti va no In Aluminium raam- en deursystemen Triton Triton HI Triton HI Het eerste hyperisolerend systeem met Spidertechnology by by blyweert De labyrint isolatietechniek Isoleren is kamers creëren die

Nadere informatie

K L SYMFONIE U Weelderige keuzewaaier

K L SYMFONIE U Weelderige keuzewaaier Kleurengids Een symfonie van kleuren K L SYMFONIE U RE Weelderige keuzewaaier De aluminium profielen van Reynaers zijn verkrijgbaar in meer dan 400 hoogwaardige RAL-kleuren. Origineel en uniek De keuze

Nadere informatie

Ramen, deuren en veranda s in aluminium KLEURENGIDS

Ramen, deuren en veranda s in aluminium KLEURENGIDS Ramen, deuren en veranda s in aluminium Ramen en Deuren in alle kleuren De aluminium profielen van Reynaers zijn verkrijgbaar in meer dan 400 hoogwaardige kleuren. Reynaers past twee verschillende technieken

Nadere informatie

Sapa Building System. Producten

Sapa Building System. Producten Sapa Building System Producten Sapa Building System, bouwpartner met een visie Getest en goedgekeurd Alle raam- en deurprofielen van Sapa Building System worden grondig getest op luchtdoorlatendheid, waterdichtheid,

Nadere informatie

AVANTIS 70 HV Ramen en Deuren

AVANTIS 70 HV Ramen en Deuren AVANTIS 70 HV Ramen en Deuren 2Architect: Atelier Architecture BENG, Belgium AVANTIS 70 HV Aluminium ramen met verborgen vleugel Avantis 70 HV is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor

Nadere informatie

Topline. Aluminium verandadaken

Topline. Aluminium verandadaken Topline Aluminium verandadaken 2 Topline Innoverend verandasysteem TopLine is een systeem voor de realisatie van thermisch onderbroken verandadaken. Het verandasysteem is modulair opgebouwd, van low-end

Nadere informatie

Aluminium schrijnwerk

Aluminium schrijnwerk Aluminium schrijnwerk Reynaers. Aluminium komt tot leven. Al uw woondromen gereflecteerd Kom binnen en laat je opnemen in mijn wereld. Wentel je in het comfort van ruimte. Snoep van de hemel en proef van

Nadere informatie

Aluminium, our passion

Aluminium, our passion Aluminium, our passion Alumil: één van Europa s grootste aluminium extrusieconcerns ALUMIL NV is het grootste aluminium extrusieconcern in Griekenland en hoort bij de top 5 leveranciers van aluminiumsystemen

Nadere informatie

Confort 125. Schuifsystemen. Sapa Building System

Confort 125. Schuifsystemen. Sapa Building System Confort 125 Schuifsystemen Sapa Building System Confort 125 is een thermisch onderbroken systeem voor schuif én hefschuif toepassingen waar duurzaamheid, stabiliteit en performantie vereist zijn. Oplossingen

Nadere informatie

Avantis 70 Avantis 70

Avantis 70 Avantis 70 Avantis 70 Avantis 70 Sapa Building System Avantis 70 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 70 mm. Avantis 70 overtreft ruimschoots

Nadere informatie

Tango Balustrades. Sapa Building System

Tango Balustrades. Sapa Building System Tango Balustrades Sapa Building System Tango Balustrades Tango is een aluminium balustrade met horizontale of verticale stijlen en/of vulpanelen. Dit systeem wordt toegepast voor balkonafsluitingen, muurhandgrepen,

Nadere informatie

Confort 125. Schuifsystemen

Confort 125. Schuifsystemen Confort 125 Schuifsystemen 2 Architect: Hasa Architecten, Schiplaken, Belgium Confort 125 Schuif- en hefschuifdeuren met een maximum aan confort. Confort 125 is een thermisch onderbroken systeem voor schuif

Nadere informatie

NRGY 62 Innovatieve gordijngevels

NRGY 62 Innovatieve gordijngevels NRGY 62 Innovatieve gordijngevels 2 www.sapa-ramen.be NRGY 62 Innovatieve gordijngevels NRGY 62 is een innovatief gevelsysteem dat slim profielontwerp combineert met de eisen van de hedendaagse gebouwontwerpen.

Nadere informatie

ALUMINIUM RAMEN Productengamma

ALUMINIUM RAMEN Productengamma ALUMINIUM RAMEN Productengamma 1 2 ALUMINIUM PROFIELEN VAN DE TOEKOMST Sapa Building System is één van de grootste leve ranciers van aluminium bouwsystemen in Europa en maakt deel uit van de internationale

Nadere informatie

Introductie CS 38-SL

Introductie CS 38-SL Introductie CS 38-SL Inhoud: Inleiding Profieloverzicht Techniek Toepassingen Prijsvergelijk oud-nieuw Beschikbaarheid Communicatie Inleiding: Het nieuwe CS 38-SL staat voor: Vormgeving, stabiliteit, veiligheid

Nadere informatie

Elegance. Gevels. Sapa Building System

Elegance. Gevels. Sapa Building System Elegance Gevels Sapa Building System Elegance 52 is een gordijngevelsysteem met diverse toepassingen, dat technologie en modern design combineert met de unieke eigenschappen van aluminium in de bouw.

Nadere informatie

RAMEN. Uw venster op de wereld

RAMEN. Uw venster op de wereld RAMEN Uw venster op de wereld Uw venster op de wereld 2 RAL 9006 Ramen zijn letterlijk uw venster op de wereld. Ze zijn het visitekaartje van uw huis en bepalen uw blik op de omgeving. Met aluminium ramen

Nadere informatie

Het dak in alle staten

Het dak in alle staten ARCHITECTUUR Volledig beglaasd of lichtdoorlatend of volledig gesloten of een combinatie hiervan: verandadaken zijn vandaag de dag verkrijgbaar in heel wat variaties. Op die manier kunnen ze beantwoorden

Nadere informatie

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System

Avantis 70. Ramen en Deuren. Sapa Building System Avantis 70 Ramen en Deuren Sapa Building System Avantis 70 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een bouwdiepte van 70 mm. Avantis 70 overtreft ruimschoots

Nadere informatie

Al 40 jaar, vol enthousiasme

Al 40 jaar, vol enthousiasme Met de focus op duurzaamheid en kwaliteit { Sprangers en aluminium } Sprangers en aluminium zijn bijna synoniemen. Want wij zijn elke dag bezig met ons basismateriaal aluminium. Met ontwerpen, produceren,

Nadere informatie

Topview. Verandasystemen

Topview. Verandasystemen Topview Verandasystemen 2 Topview Innoverend verandasysteem TopView is een thermisch onderbroken systeem voor lichtstraten dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Omgekeerd, in de winter, zorgen superisolerend

Nadere informatie

Topline Pro. Aluminium verandadaken

Topline Pro. Aluminium verandadaken Aluminium verandadaken 2 Innoverend verandasysteem TopLine Pro is een high comfort systeem voor de realisatie van thermisch onderbroken verandadaken. Het verandasysteem is modulair opgebouwd, van low-end

Nadere informatie

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect SO EASY ramen Eenvoudig Prachtig Perfect UNIEKE ESTHETISCHE BELEVING We zijn er trots op dat ons aanbod nu 5 helemaal nieuwe en revolutionaire SO EASY systemen omvat. 2 SETH AMON CHEPRI MUT HAPI Uiterlijk

Nadere informatie

ARTLINE. Light is more.

ARTLINE. Light is more. ARTLINE Light is more www.sapabuildingsystems.co.uk 1 DESIGN Binnen en buiten, atijd in harmonie. Het Artline raam is kunst met een doel. Kwaliteit, maximale lichtinval en comfort. Het design als kunstobject:

Nadere informatie

AVANTIS 70 Ramen en Deuren

AVANTIS 70 Ramen en Deuren AVANTIS 70 Ramen en Deuren 2Architect: Rik Steppe, Belgium AVANTIS 70 Aluminium Ramen en Deuren Avantis 70 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een

Nadere informatie

SGL4500 schuifsystemen

SGL4500 schuifsystemen SGL4500 schuifsystemen Hoog geïsoleerd schuifdeursysteem met strak design Referentiemerk: Sapa Building System Artline ALGEMENE BESCHRIJVING Thermisch geïsoleerd schuifdeursysteem met een kaderdiepte van

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

Bespaar op energie, niet op comfort B 70 &B 70 THERMO

Bespaar op energie, niet op comfort B 70 &B 70 THERMO Bespaar op energie, niet op comfort B 70 &B 70 THERMO VAN BEVEREN A L U M I N I U M B70&B70 THERMO Systeemkenmerken Beide series bestaan uit dezelfde halfschalen en worden geïsoleerd bij middel van dezelfde

Nadere informatie

CONFORT 125 Schuifsystemen

CONFORT 125 Schuifsystemen CONFORT 125 Schuifsystemen 2Architect: www.sapabuildingsystem.com Hasa Architecten, Schiplaken, Belgium CONFORT 125 Schuif- en hefschuifdeuren met een maximum aan confort. Confort 125 is een thermisch

Nadere informatie

Avantis 70. Ramen en deuren

Avantis 70. Ramen en deuren Avantis 70 Ramen en deuren Architect: Rik Steppe, Belgium 2 Avantis 70 Aluminium Ramen en Deuren Avantis 70 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor aluminium ramen en deuren met een

Nadere informatie

NO WINDOWS, JUST VIEWS.

NO WINDOWS, JUST VIEWS. NO WINDOWS, JUST VIEWS. by Winsol Een minimalistisch design voor een maximaal uitzicht. Meer ruimte, meer licht en dat ongeëvenaarde buiten gevoel binnenshuis. Met IQON introduceert Winsol een onmisbaar

Nadere informatie

Raam- en deursysteem TOP 90.

Raam- en deursysteem TOP 90. Raam- en deursysteem TOP 90. Woonkwaliteit voor de modernste eisen. NIEUW De perfecte symbiose van Warmte-isolatie, techniek en design. Hedendaagse ramen en deuren moeten niet alleen voldoen aan de maatstaven

Nadere informatie

Belgische kwaliteit Van extrusie tot expeditie

Belgische kwaliteit Van extrusie tot expeditie Belgische kwaliteit Van extrusie tot expeditie ALUMINIUM SYSTEMS MADE IN BELGIUM ALIPLAST @ POLYCLOSE 04 05 02 03 07 06 09 10 08 11 01 01 New Panorama 90 02 VG 500 03 Star 75 raam 04 Aliver 700 05 Easy

Nadere informatie

ENERGIE-EFFICIËNTIE TOT IN DE PERFECTIE HET geneo HEFSCHUIFDEURSYSTEEM

ENERGIE-EFFICIËNTIE TOT IN DE PERFECTIE HET geneo HEFSCHUIFDEURSYSTEEM ENERGIE-EFFICIËNTIE TOT IN DE PERFECTIE HET geneo HEFSCHUIFDEURSYSTEEM Bouw Automotive Industrie De SYSTEEMFaMIlIE BREIDT ZICH UIT HET GENEO HEFSCHUIFDEURSYSTEEM Het hefschuifdeursysteem GENEO staat voor

Nadere informatie

REYNAERS LANCEERT NIEUWE LIJN BRANDBESTENDIGE TOTAALOPLOSSINGEN

REYNAERS LANCEERT NIEUWE LIJN BRANDBESTENDIGE TOTAALOPLOSSINGEN Persbericht REYNAERS LANCEERT NIEUWE LIJN BRANDBESTENDIGE TOTAALOPLOSSINGEN Nieuwe aluminiumoplossingen voor gordijngevels, glazen scheidingswanden en deuren bieden frisse kijk op (brand)beveiliging in

Nadere informatie

GEALAN S9000 / S9000 NL / Slim

GEALAN S9000 / S9000 NL / Slim GEALAN S9000 / S9000 NL / Slim BELGIE Het nieuwe GEALAN-systeem S9000 Modern wonen wordt gekenmerkt door luxe en de beste techniek. Het volledige nieuwe raamsysteem S9000 is voorzien van 3-dichtingen en

Nadere informatie

Dualfold. Vouwdeuren. Sapa Building System

Dualfold. Vouwdeuren. Sapa Building System Dualfold Vouwdeuren Sapa Building System Dualfold opent schitterende perspectieven om het beste uit uw huis te halen. De deuren schuiven en vouwen zonder moeite. Zo krijgt u ruimte om te ontspannen en

Nadere informatie

ALUMINIUM RAAM- EN DEURSYSTEMEN

ALUMINIUM RAAM- EN DEURSYSTEMEN ALUPROF MB 60 afmetingen. Verrassend is de goede isolatiewaarde van dit basisprofiel. Thermische isolatiewaarde: Vanaf Uf 1,8 W/m2K - Kozijn: 5 mm 41 mm - Vleugel: 14 mm 50 mm gevelbouw. de naam "omega".

Nadere informatie

Aluminium Gevelsystemen 27 april 2010. 1 juni 2010

Aluminium Gevelsystemen 27 april 2010. 1 juni 2010 Aluminium Gevelsystemen 27 april 2010 1 Reynaers Reynaers Group Missie Historie Toekomst Referentieprojecten 2 REYNAERS MISSIE Ontwikkeling van innovatieve en duurzame aluminium oplossingen die de architecturale

Nadere informatie

Avantis 95. Aluminium ramen voor passiefwoningen. Sapa Building System

Avantis 95. Aluminium ramen voor passiefwoningen. Sapa Building System Avantis 95 Aluminium ramen voor passiefwoningen Sapa Building System Het vernieuwende venstersysteem Avantis 95 dat de degelijkheid en stevigheid van aluminium koppelt aan buitengewone thermische prestaties

Nadere informatie

BLYWEERT NOTUS - HESTIA - KOLOS HI SCHUIFDEURSYSTEMEN

BLYWEERT NOTUS - HESTIA - KOLOS HI SCHUIFDEURSYSTEMEN Architect: Wiel Arets Architects BLYWEERT NOTUS - HESTIA - KOLOS HI SCHUIFDEURSYSTEMEN R Architect: EGM Architecten NOTUS SLANK SCHUIFDEURSYSTEEM Indien u zoekt naar een slanke schuifdeur, nodig voor een

Nadere informatie

Confort 160. Schuifsystemen. Sapa Building System

Confort 160. Schuifsystemen. Sapa Building System Confort 160 Schuifsystemen Sapa Building System Confort 160 is een uiterst performant, thermisch onderbroken schuifdeursysteem dat de gebruiker een groot bedieningsgemak biedt. Het systeem heeft niet

Nadere informatie

CROWN Vouwdeuren. www.sapabuildingsystem.com

CROWN Vouwdeuren. www.sapabuildingsystem.com CROWN Vouwdeuren 1 TOT 3 METER HOOG 2 BREID UW LEEFRUIMTE UIT Gooi de deuren open met aluminium vouwdeuren. Het is een geweldige manier om uw leefruimte en tuin bij elkaar aan te laten sluiten en geeft

Nadere informatie

Een nieuwe generatie ramen met opdek- en verdekte vleugel : de oplossing voor energiezuinige gebouwen

Een nieuwe generatie ramen met opdek- en verdekte vleugel : de oplossing voor energiezuinige gebouwen De oplossing voor ramen en RAAMdeuren in aluminium Een nieuwe generatie ramen met opdek- en verdekte vleugel : de oplossing voor energiezuinige gebouwen DE TECHNOLOGIE VOOR UW IDEEËN INHOUD Blz. 3 Blz.

Nadere informatie

Avantis 75. Ramen en deuren. Sapa Building System

Avantis 75. Ramen en deuren. Sapa Building System Avantis 75 Ramen en deuren Sapa Building System Avantis 75 is een hoogwaardig thermisch onderbroken 3-kamer systeem voor ramen en deuren met een bouwdiepte van 75 mm. Avantis 75 is de ideale oplossing

Nadere informatie

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN 1 2 Methermo XL schuifpuien van zijn slank gedetailleerd. Door de minimale profilering is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. www.metaglas.nl

Nadere informatie

Avantis 95. Aluminium ramen voor passiefwoningen. Sapa Building System

Avantis 95. Aluminium ramen voor passiefwoningen. Sapa Building System Avantis 95 Aluminium ramen voor passiefwoningen Sapa Building System Het veelzijdige venstersysteem Avantis 95 is de perfecte compromisloze oplossing. Het is bestand tegen de extreme weerbelastingen waarmee

Nadere informatie

Technische Fiche Ramen&Deuren v3.indd 1 15/01/2014 9:57:28

Technische Fiche Ramen&Deuren v3.indd 1 15/01/2014 9:57:28 Technische Fiche Ramen&Deuren v3.indd 1 15/01/2014 9:57:28 ISORA Alu-Systems ISORA Alu-Systems biedt DUURZAME ALUMINIUM oplossingen door : Productfocus We ontwikkelen producten die nu reeds voldoen aan

Nadere informatie

Avantis 95 deuren. Passiefdeur met extreme performanties

Avantis 95 deuren. Passiefdeur met extreme performanties Avantis deuren Passiefdeur met extreme performanties 2 Architect: Rik Steppe, Deinze Avantis deuren Passiefdeur met extreme performanties De nieuwe Avantis deur heeft een optimale thermische isolatie dankzij

Nadere informatie

DOORSNEDE VAN HET PROFIEL...

DOORSNEDE VAN HET PROFIEL... DOORSNEDE VAN HET PROFIEL MET KUNSTSTOF KRIJGT U MEER PLEZIER IN HET LEVEN! JARENLANG GENIETEN ZONDER ZORGEN. Waarom zou u weekends, snipperdagen of vakanties spenderen aan vervelende onderhouds- en schilderklussen?

Nadere informatie

56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND. De New Look

56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND. De New Look 56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND De New Look Deze veranda s nieuwe stijl tonen een heel andere benadering van de veranda dan het klassieke concept dat we die allang kennen.

Nadere informatie

RAMEN IN KUNSTSTOF EN KUNSTSTOF-ALUMINIUM TOP 9O. Woonkwaliteit voor de hedendaagse eisen NIEUW

RAMEN IN KUNSTSTOF EN KUNSTSTOF-ALUMINIUM TOP 9O. Woonkwaliteit voor de hedendaagse eisen NIEUW RAMEN IN KUNSTSTOF EN KUNSTSTOF-ALUMINIUM TOP 9O Woonkwaliteit voor de hedendaagse eisen NIEUW De perfecte symbiose van Warmte-isolatie, techniek en design. Hedendaagse ramen en deuren moeten niet alleen

Nadere informatie

Bestel prijslijst, Deur kozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco

Bestel prijslijst, Deur kozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Bestel prijslijst, Deur kozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Hieronder kunt u een bestel prijslijst deurkozijnen van het vlakke profiel Schüco CT70 Classic vinden. Kozijnenkoning levert uitsluitend

Nadere informatie

zendow EPB Ontdek vandaag het raam van morgen

zendow EPB Ontdek vandaag het raam van morgen zendow HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * Ontdek vandaag het raam van morgen Genieten staat centraal Een wereld van comfort Kwaliteit Getest & goedgekeurd A Om de kwaliteit van basis- tot eindproduct

Nadere informatie

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN 1 2 Methermo XL schuifpuien van zijn slank gedetailleerd. Door de minimale profilering is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. www.metaglas.nl

Nadere informatie

1.1 METHERMO ALGEMEEN

1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 Methermo algemeen Timorplein, Amsterdam Atelier Zeinstra van der Pol BV, Amsterdam ALGEMEEN Toepassing Methermo ramen en deuren zijn gebaseerd op de zeer slanke Methermo profielen

Nadere informatie

ALUMINIUM RAAM-, DEUR- EN GEVELSYSTEMEN NEDERLAND

ALUMINIUM RAAM-, DEUR- EN GEVELSYSTEMEN NEDERLAND ALUMINIUM RAAM-, DEUR- EN GEVELSYSTEMEN NEDERLAND Index Inleiding 3 Confort 50 4 Avantis 55 - Avantis 60 5 Excellence 65 6 Excellence designs 7 Excellence 75 SI 8 Plaisance 50 GTI 9 Excellence 65 SF 10

Nadere informatie

ESTHETIEK EN DUURZAAMHEID MHB CLASSIC ISO WWW.MHB.NL

ESTHETIEK EN DUURZAAMHEID MHB CLASSIC ISO WWW.MHB.NL ESTHETIEK EN DUURZAAMHEID MHB CLASSIC ISO TechniScHE DocumentatiE WWW.MHB.NL CLASSIC ISO MHB CLASSIC ISO Klassieke stalen stoeltjesprofielen van weleer, echter in geïsoleerde uitvoering. Met dit profielsysteem

Nadere informatie