Declaratiehandleiding Universiteit Leiden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Declaratiehandleiding Universiteit Leiden"

Transcriptie

1 Declaratiehandleiding Universiteit Leiden Op grond van de Regeling dienstreizen en overige kosten Universiteit Leiden kunt u voor de universiteit gemaakte zakelijke kosten (waaronder de kosten van dienstreizen) declareren. In deze declaratiehandleiding wordt aangegeven welke zakelijke kosten gedeclareerd kunnen worden. Daarbij geldt dat de budgethouder of leidinggevende in principe bepaalt of de kosten terecht ten behoeve van de uitoefening van de functie bij de universiteit zijn gedaan. Uitgangspunt is dat alleen werkelijke kosten mogen worden gedeclareerd (tot eventueel vastgestelde maximale bedragen) en dat bij de declaratie de originele bonnen worden bijgeleverd. De originele bonnen (waaronder de openbaar vervoer bewijzen (treinkaartjes, OV-transactieoverzichten) dient u minimaal een jaar te bewaren. Bij een eventuele controle van de belastingdienst is het FSSC gemachtigd deze bij u op te vragen. Declareren is mogelijk tot 3 maanden na afronding van het boekjaar waarin de uitgaven zijn gedaan en dient plaats te vinden middels de declaratiemodule in uw self service portal. Arbo voorzieningen Op grond van Regeling vergoeding beeldschermbril kan een beeldschermbril worden vergoed. Overige verstrekkingen i.v.m. verplichtingen van de werkgever o.g.v. de Arbeidsomstandighedenwet zijn toegestaan, zonder dat de werknemer hierdoor een aanmerkelijke privébesparing geniet. Uitbetaling zal door tussenkomst van uw personeelsadministratie via FSSC Salarisadministratie plaatsvinden. Beroepsvereniging (contributie) Komt voor vergoeding in aanmerking indien sprake is van beroepskosten (d.w.z. redelijkerwijs noodzakelijk voor een behoorlijke vervulling van de dienstbetrekking). Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen lidmaatschap van een beroeps register enerzijds en lidmaatschap ven een beroepsvereniging anderzijds. Voor zover de kosten niet door de universiteit direct vergoed worden, kan gebruik worden gemaakt van de vergoeding op grond van het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Boetes Boetes worden in beginsel niet vergoed door de universiteit. Indien bij uitzondering een vergoeding voor de kosten van een boete wordt betaald aan een werknemer, dan dient de directeur Bedrijfsvoering daaraan vooraf akkoord te verlenen. Uitbetaling zal door tussenkomst van uw personeelsadministratie via FSSC Salarisadministratie plaatsvinden. Dagbladen Dagbladen (los en/of abonnement) worden niet verstrekt of vergoed, maar kunnen ter beschikking worden gesteld, wanneer dit bijdraagt aan een behoorlijke vervulling van uw functie.

2 Dienstreizen Binnenland en buitenland Onder deze link krijgt u antwoord op de volgende vragen: - Hoe en waar kan ik een voorschot aanvragen? - Hoe en waar kan ik mijn gemaakte onkosten te declareren? - Welke kosten mag ik declareren? - Waar dien ik mijn vliegtickets en hotelovernachtingen te boeken? - Ben ik in voldoende mate verzekerd? - Is in het land van bestemming een reizigersadvies van toepassing? - Wat zijn de declaratiemogelijkheden voor personeel niet in dienst van de Universiteit Leiden? Uitgangspunt bij dienstreizen is dat u van het openbaar vervoer gebruik maakt. Slechts wanneer dat niet mogelijk (o.a. gezondheidsredenen) of doelmatig is kan hiervan worden afgeweken. Fiets voor woon-werkverkeer De kosten van de aanschaf van een fiets voor woon-werkverkeer komen voor vergoeding in aanmerking. U krijgt niet alle kosten vergoed maar door de inzet van bruto inkomen profiteert u van een fiscaal voordeel. Voor meer informatie zie bovenstaande link. De kosten voor de aanschaf van een fietsenstalling (jaar)kaart worden niet vergoed. Geschenken en kleine verstrekkingen Geschenken en kleine verstrekkingen kunnen aan de medewerkers worden gegeven tot een bedrag van maximaal 25. Voorbeelden van geschenken en kleine verstrekkingen zijn: - cadeaubon - geschenk bij geboorte - kerstpakket - verjaardagscadeau Bij het invullen van de declaratie dient u expliciet aan te geven voor wie het geschenk bestemd was. ICT middelen Apparatuur (printer, laptop, tablet etc.) worden ter beschikking gesteld door het ISSC. Internet Indien u de internetverbinding thuis voor meer dan 10% voor uw werk gebruikt dan kunt u 50% van de vaste kosten van de internetaansluiting vergoed krijgen, met een maximum van 15,00 netto per maand. Deze kosten worden op aanvraag vergoed op basis van de regeling tegemoetkoming kosten internetgebruik Universiteit Leiden.

3 Kantoorartikelen Kantoorartikelen kunnen in beginsel niet gedeclareerd worden. U kunt deze via uw secretariaat bestellen bij Staples. Is het artikel ook bij Staples niet verkrijgbaar dan kan een leverancier naar keuze worden ingeschakeld. Kleding Aan werknemers wordt geen dienstkleding vergoed of verstrekt, maar dienstkleding kan aan werknemers ter beschikking worden gesteld indien deze kleding uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen (bijv. lab jassen, overalls), op het werk achterblijft of is voorzien van een logo van minimaal 70cm2. Declareren van aangeschafte dienstkleding is slechts bij hoge uitzondering mogelijk en kan alleen indien de declaratie wordt voorzien van een schriftelijk akkoord van BV/FEZ (FEZ@BB.leidenuniv.nl). Literatuur Abonnementen op tijdschriften e.d. dienen rechtstreeks aan de universiteit gefactureerd te worden en kunnen dus niet gedeclareerd worden. Maaltijden Maaltijden met een meer dan bijkomstig zakelijk karakter kunnen worden vergoed. Daaronder vallen in ieder geval: maaltijden met klanten (met een zakelijk karakter) maaltijden tijdens reizen (vergoeding conform de Regeling dienstreizen) Vergoeding van de verstrekte fooien zonder brondocumentatie bedraagt maximaal 10% van de rekening. Voor Maaltijden verstrekt bij overwerk geldt een aparte procedure. Meubilair De vaste leveranciers voor meubilair zijn: - Eromes B.V. - Gispen International - Koninklijke Ahrend Zelf aangeschaft (kantoor)meubilair bij bijvoorbeeld Ikea, Leen Bakker enz. zal niet worden vergoed.

4 Overige kosten De gemaakte kosten met een aantoonbaar zakelijk karakter welke in deze leeswijzer niet separaat zijn vermeld, kunnen worden gedeclareerd middels het invullen van het declaratieformulier in uw self service portal (reizen en onkosten >> declaratie indienen). De volgende kosten kunnen niet worden gedeclareerd c.q. worden niet vergoed: - De kosten met betrekking tot de aanschaf van laptop, tablet (ipad), pc s, mobiele telefoon en andere apparatuur. Dergelijke apparatuur dient besteld te worden bij het ISSC. - Bovenstaande geldt ook voor kantoormeubilair en artikelen. Parkeren Parkeerkosten worden niet vergoed. De vergoeding door de universiteit van kosten van parkeren bij de plaats van de werkzaamheden en bij dienstreizen met eigen vervoer, is opgenomen in de vergoeding van maximaal 0,19 per kilometer. De aanschaf van een jaar parkeer kaart ( 150,-) voor parkeerterreinen van de universiteit wordt niet vergoed. Ook de parkeerkosten gemaakt op een luchthaven worden in beginsel niet vergoed. Personeelsfeesten en overige sociale gebeurtenissen Kosten worden vergoed, zolang passend binnen de richtlijnen geldend binnen de eigen eenheid. Op de factuur/declaratie dient uitdrukkelijk vermeld te worden dat het een personeelsfeest of sociale gebeurtenis betreft. Promotiekosten Promovendi kunnen hun drukkosten voor het vervaardigen van hun proefschrift vergoed krijgen. Bij het declareren dient rekening gehouden te worden met onderstaande aandachtspunten: Alleen de werkelijk gemaakte drukkosten worden vergoed Op de declaratie moet duidelijk staan aangegeven dat de reeds van UBL ontvangen tegemoetkoming ad. 500,- is verrekend Faculteiten/instituten hebben eigen regelingen voor het vergoeden van promotiekosten. Zorg ervoor dat de declaratie conform de (lokale) regeling is.

5 Representatiekosten Representatiekosten zijn alle kosten die gemaakt worden door medewerkers van de Universiteit Leiden voor het onderhouden van externe contacten; dat wil zeggen zakelijke relaties, die niet bij de Universiteit Leiden werkzaam zijn. Voorbeelden van representatiekosten zijn: - Lunch/diner met één of meer externe zakelijke contacten - Bloemen voor zakelijke contacten - Relatiegeschenken ter gelegenheid van een afscheid, installatie of jubileum van een extern contactpersoon - Cadeaubonnen zie VVV bonnen in deze leeswijzer Representatiekosten kunnen alleen gedeclareerd worden indien de originele bonnen/facturen overlegd kunnen worden. Reiskosten woon-werk verkeer Reiskosten woon-werkverkeer kunnen niet via een declaratieformulier gedeclareerd worden. Deze dienen via uw dienst P&O te worden aangevraagd. Indien u zakelijke kilometers declareert verzoeken wij u vriendelijk een uitdraai uit de ANWB routeplanner bij te voegen. Voor meer informatie verwijzen we naar de website of uw personeelsadministratie bij uw eenheid. Scholingskosten Alle opleidingsaanvragen lopen via de personeelsadministratie van uw eenheid. - Alleen kosten die u zelf maakt voor uw studie of opleiding komen voor vergoeding in aanmerking; door de inzet van bruto inkomen profiteert u van een fiscaal voordeel. - De studie of opleiding moet gericht zijn op een goede functievervulling nu en in de toekomst, op uw loopbaanontwikkeling of het op peil houden van vakkennis. Taxikosten Taxikosten mogen in beginsel niet gedeclareerd worden. Indien vervoer met openbaar vervoer niet mogelijk is dan kunnen met hoge uitzondering taxikosten vergoed worden. U dient de reden expliciet in de declaratie te vermelden. Telefoons en GSM Een telefoon wordt uitsluitend ter beschikking gesteld via het ISSC. Kosten van een abonnement zijn niet declarabel. Deze wordt geleverd door de universiteit.

6 Verhuiskosten Voor meer informatie over verhuiskosten verwijzen wij u naar de website of de personeelsadministratie bij uw eenheid. Verzekering (reis) Het College van Bestuur heeft met ingang van 1 januari 2014 bij Centraal Beheer Achmea een reisverzekering afgesloten voor de dienstreizen van medewerkers van de universiteit. U hoeft dus niet meer zelf een zakenreisverzekering af te sluiten als u naar het buitenland gaat. De kosten voor een zelf afgesloten reisverzekering worden niet vergoed. Vergoeding voor werkzaamheden derden Het is niet toegestaan om door een derde uitgevoerde werkzaamheden uit privé middelen voor te schieten en deze achteraf te declareren. Dit in verband met de fiscale verplichtingen rondom de administratieve vastlegging. Indien een natuurlijk persoon declareert kan dit kosten of vergoeding voor werkzaamheden ( loon ) betreffen. Voor spelregels rondom het inhuren van derden verwijzen wij u naar de afdeling P&O. U dient in ieder geval rekening te houden met de volgende spelregels: Indien betrokkene niet in dienst is van de Universiteit Leiden kan het FSSC de declaratie betalen. Het BSN-nummer moet bekend zijn en het moet om incidentele betalingen gaan. Krijgen deze een structureel karakter dan beschouwt de fiscus dit als een fictief dienstverband en moet betrokkene alsnog aangesteld of gedetacheerd worden. Bij meer dan 10 dagdelen op jaarbasis is hiervan al sprake. Wij zijn verplicht om aan belastingdienst een overzicht op te geven. Indien natuurlijke personen (rechtstreeks) worden ingehuurd dan dient een overeenkomst van opdracht te worden opgesteld. Voorafgaand aan de werkzaamheden dient de natuurlijke persoon een zogenaamde Verklaring Arbeidsrelatie te overhandigen. Deze kan worden aangevraagd bij de belastingdienst. De persoon in kwestie krijgt een VAR als hij zelfstandig diensten verricht, zonder een rechtstreekse gezagsverhouding. Een VAR moet voldoen aan de volgende eisen: - de werkzaamheden op de verklaring dienen overeen te komen met de werkzaamheden die voor de opdrachtgever worden verricht - de VAR moet voor de periode waarin deze persoon een dienst verleent geldig zijn. Voorschot aanvragen Ten behoeve van nog te maken onkosten kunt u, onder strikte voorwaarden, een voorschot aanvragen. Een voorschot dient met behulp van het formulier in uw self service portal te worden aangevraagd (zie bovenstaande link). Ter verantwoording en afrekening van een ontvangen voorschot dient u de declaratie voor de (buitenlandse) dienstreis binnen 6 na beëindiging of annulering daarvan in te dienen.

7 VVV bonnen VVV bonnen zijn te verkrijgen bij het FSSC (zie website). Zelf aangeschafte VVV bonnen mogen in beginsel niet gedeclareerd worden. Elke aanvraag dient voorzien te zijn van een duidelijke motivatie (reden aanvraag), aantal coupures en totaalbedrag per persoon (met een max. van 100, ). Let op dat elke VVV bon verstrekt aan een medewerker door de belastingdienst gezien wordt als loon. Wees dus zeer terughoudend met het verstrekken van een VVV bon. Proefpersonen: ter verantwoording dient u een lijst in te leveren met de namen van de proefpersonen aan wie u de VVV bonnen uitgeeft. Indien deze lijst nog niet beschikbaar is wordt het bedrag als voorschot geboekt en dient u binnen 4 weken uw verantwoording in te dienen. De ontvanger van de VVV bonnen is verantwoordelijk voor uitgifte aan de juiste (proef)persoon. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website. Versie 2: januari 2014 Aan deze leeswijzer kunnen geen rechten worden ontleend. Hiervoor wordt verwezen naar de cao NU en de lokale regelingen van de Universiteit Leiden. De posten opgenomen in de leeswijzer zijn niet limitatief.

Handleiding Declaraties

Handleiding Declaraties November 2017 1. Introductie Deze handleiding dient ter verduidelijking van de huidige regelgeving omtrent het declareren van (zakelijke) kosten via gemaakt door personeel in loondienst. Na goedkeuring/afhandeling

Nadere informatie

Declaratievoorschrift overige kosten Universiteit Twente

Declaratievoorschrift overige kosten Universiteit Twente Declaratievoorschrift overige kosten Universiteit Twente Kenmerk: Datum: 23 januari 2015 Auteur: D.S. Mazereeuw Inleiding Binnen de Universiteit Twente is behoefte ontstaan om inzichtelijk te maken hoe

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING UNIVERSITEIT TWENTE

WERKKOSTENREGELING UNIVERSITEIT TWENTE WERKKOSTENREGELING UNIVERSITEIT TWENTE INHOUD Projectgroep WKR WKR & UT Fiscale loonsom en prognose WKR Doelstelling en uitgangspunten (Grootboek)schema Samenvatting kostencategorieën Doorberekening, informatie

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2015

Werkkostenregeling 2015 Werkkostenregeling 2015 Versie 01-01-2015 Postbus 930 3800 AX Amersfoort t: 033-2570645 e: info@kpoa.nl w. www.kpoa.nl 1 Wat is de werkkostenregeling De werkkostenregeling stelt een werkgever in staat

Nadere informatie

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz INLEIDING De Raad van Toezicht van Careaz houdt toezicht op het bestuur en beheer door de bestuurder en is in de hoedanigheid van werkgever verantwoordelijk

Nadere informatie

Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen

Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Ingangsdatum: 1 augustus 2016 Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Elke medewerker maakt wel eens kosten voor de uitoefening van zijn

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e.

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e. Werkkostenregeling Versie 01-08-2017 Postbus 930 3800 AX Amersfoort t. 033-2570645 e. info@kpoa.nl 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is de werkkostenregeling... 3 Waarom gebruikmaken van de werkkostenregeling...

Nadere informatie

Categorie abonnementen/scholing/contributie. Categorie ARBO (niet in geld)

Categorie abonnementen/scholing/contributie. Categorie ARBO (niet in geld) totaalbedragen werkkosten (1) 0,00 intermediaire kosten (2) 0,00 gerichte vrijstelling (3) 0,00 nihil waardering (4) 0,00 Fiscale loon: 0,00 Fiscale loon groene tabel: 0,00 Fiscale loon gr.slag werkkosten.

Nadere informatie

Regeling vergoeding kosten

Regeling vergoeding kosten Regeling vergoeding kosten Stafafdeling Human Resources Vaststelling door CvB: 26 februari 2014 Herziening: augustus 2016 Inwerkingtreding: 1 oktober 2016 Regeling vergoeding kosten Toelichting 1) Reiskosten

Nadere informatie

Administratie, Informatievoorziening en Control. Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016)

Administratie, Informatievoorziening en Control. Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016) Administratie, Informatievoorziening en Control Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016) Instituut/Dienst Administratie, Informatievoorziening en Control / Onderwijs

Nadere informatie

Declaratievoorschrift Universiteit Twente

Declaratievoorschrift Universiteit Twente Declaratievoorschrift Universiteit Twente Kenmerk: CvB-UIT 3594 Datum: 6 juni 2018 1 Auteurs:FEZ/HR Inhoudsopgave INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN... 4 ARTIKEL 2 TOEPASSELIJKHEID... 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Onkostenregeling Raad van Bestuur

Onkostenregeling Raad van Bestuur Onkostenregeling Raad van Bestuur Inleiding Het doel van deze onkostenregeling is het vastleggen van een duidelijk kader voor de door de leden van de Raad van Bestuur te declareren kosten en aan hen toe

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Werkgeversinstituut. Bijeenkomst 25 november 2014. Jur Alberti

Werkkostenregeling. Werkgeversinstituut. Bijeenkomst 25 november 2014. Jur Alberti Werkkostenregeling Bijeenkomst 25 november 2014 Jur Alberti Inleiding Gestart op 1 januari 2011 Vrijwillig; werkgevers jaarlijks de keuze Vanaf 1 januari 2015 verplicht Nog veel onduidelijkheden en aanpassingen

Nadere informatie

Declaratieregeling CvB-leden Nederlandse universiteiten. Vastgesteld door de voorzitters van de Raden van Toezicht op 20 november 2017

Declaratieregeling CvB-leden Nederlandse universiteiten. Vastgesteld door de voorzitters van de Raden van Toezicht op 20 november 2017 Declaratieregeling CvB-leden Nederlandse universiteiten Vastgesteld door de voorzitters van de Raden van Toezicht op 20 november 2017 Invoeringsdatum: 1 januari 2018 Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten declaratieregeling

Nadere informatie

Werkkostenregeling. De vrije ruimte bedraagt 1,2% van de fiscale loonsom.

Werkkostenregeling. De vrije ruimte bedraagt 1,2% van de fiscale loonsom. Werkkostenregeling Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling definitief en daardoor verplicht voor alle werkgevers. Hieronder een korte uitleg over de werkkostenregeling én tips voor de juiste toepassing

Nadere informatie

Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur

Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur Doel en uitgangspunten Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur Met de Declaratie- en faciliteitenregeling

Nadere informatie

Middels dit schrijven willen wij nogmaals uw aandacht vragen voor de werkkostenregeling (WKR).

Middels dit schrijven willen wij nogmaals uw aandacht vragen voor de werkkostenregeling (WKR). Cliëntenbrief werkkostenregeling (WKR) Onderwerp: werkkostenregeling Doel: informeren en adviseren Bestemd voor: ondernemers Eersel, november 2012 Geachte heer, mevrouw, Middels dit schrijven willen wij

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. Schematisch ziet het systeem er als volgt uit: Nieuwsbrief. werkkostenregeling per 1 januari 2015.

WERKKOSTENREGELING. Schematisch ziet het systeem er als volgt uit: Nieuwsbrief. werkkostenregeling per 1 januari 2015. WERKKOSTENREGELING Vanaf 1 januari 2015 komt er een nieuw systeem voor de fiscale behandeling van vergoedingen, verstrekkingen en ter beschikking gestelde voorzieningen aan uw personeel (kortom: werkkosten).

Nadere informatie

De werkkostenregeling (WKR) Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.

De werkkostenregeling (WKR) Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please. De werkkostenregeling (WKR) Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.nl Werkkostenregeling Doel van de werkkostenregeling: Administratieve

Nadere informatie

Special: Werkkostenregeling 2011

Special: Werkkostenregeling 2011 Special: Werkkostenregeling 2011 De werkkostenregeling Op dit moment zijn er allerlei regelingen voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen. Uitgangspunt hierbij is dat zakelijke kosten belastingvrij

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Ante

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Ante Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling Ante 16-01-2019 1. Inleiding De werknemers ontvangen loon. Dat kan loon in geld zijn, maar ook loon in natura zoals attenties, ed. Al hetgeen aan loon door werknemers

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. Klantnaam. Vrije ruimte op basis 2013 (1,2% x Loon loonheffing 2013) Totale fiscale loonsom (jaar 2013) Loon voor de loonheffing

WERKKOSTENREGELING. Klantnaam. Vrije ruimte op basis 2013 (1,2% x Loon loonheffing 2013) Totale fiscale loonsom (jaar 2013) Loon voor de loonheffing Klantnaam Vrije ruimte op basis 2013 (1,2% Loon loonheffing 2013) Totale fiscale loonsom (jaar 2013) Loon voor de loonheffing Totale fiscale loonsom (eerste 10 maanden 2014) Loon voor de loonheffing indien

Nadere informatie

DECLARATIEINSTRUCTIE UNIVERSITEIT UTRECHT

DECLARATIEINSTRUCTIE UNIVERSITEIT UTRECHT Directie Financiën, Administratie en Control Inleiding Uitgangspunt voor deze declaratie instructie is dat alleen werkelijke kosten mogen worden gedeclareerd en dat bij de declaratie de originele bonnen

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2015

Werkkostenregeling 2015 Werkkostenregeling 2015 Op 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling definitief. Begin tijdig aan de voorbereidingen voor de overgang naar de werkkostenregeling! Zo voorkomt u dat de werkkostenregeling

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Spilbasisscholen

Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling. Spilbasisscholen Aanwijzingsbesluit Werkkostenregeling Spilbasisscholen De werknemers ontvangen loon. Dat kan loon in geld zijn, maar ook loon in natura zoals reiskostenvergoedingen, attenties, ed. Al hetgeen aan loon

Nadere informatie

Werkkostenregeling Kennisbank 3.1 Soorten kosten... 2 3.2 Inhoud werkkostenregeling... 5 3.3 Administratieve verwerking... 7

Werkkostenregeling Kennisbank 3.1 Soorten kosten... 2 3.2 Inhoud werkkostenregeling... 5 3.3 Administratieve verwerking... 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Oude regeling... 2 3. Nieuwe regeling... 2 3.1 Soorten kosten... 2 3.1.1 Intermediaire kosten... 2 3.1.2 Gericht vrijgestelde vergoedingen... 3 3.1.3 Overige voordelen,

Nadere informatie

Vergoedingsregeling onkosten vrijwilligers. 1. Algemeen. Bijlage 1

Vergoedingsregeling onkosten vrijwilligers. 1. Algemeen. Bijlage 1 Bijlage 1 Vergoedingsregeling onkosten vrijwilligers Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Uitgaven commissies 1.2 Algemene uitgaven 1.3 Verzekering vrijwilligers 2.,Kosten die voor vergoeding in aanmerking komen 2.1

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEKE UNIVERSITEIT sku15.5193

STICHTING KATHOLIEKE UNIVERSITEIT sku15.5193 Regeling Kostenvergoeding Stichting Katholieke Universiteit voor de leden van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit en de leden van de Raad van Bestuur van het Radboudumc lnleiding Het bestuur

Nadere informatie

DE WERKKOSTENREGELING

DE WERKKOSTENREGELING DE WERKKOSTENREGELING Christo van Gennep / Madeleine Lamers CMS Derks Star Busmann 24 januari 2011 Huidige situatie Belast Loon Onbelast (geheel of gedeeltelijk) Vergoedingen Verstrekkingen 2 Nieuwe situatie

Nadere informatie

Declaratieregeling UM Vastgesteld door CvB: 08-12-2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015. Declaratieregeling Universiteit Maastricht

Declaratieregeling UM Vastgesteld door CvB: 08-12-2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015. Declaratieregeling Universiteit Maastricht Declaratieregeling UM Vastgesteld door CvB: 08-12-2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015 Declaratieregeling Universiteit Maastricht Declaratieregeling Universiteit Maastricht, FIN 1 van 10 1. Algemeen

Nadere informatie

Werkkostenregeling per 2015

Werkkostenregeling per 2015 Werkkostenregeling per 2015 Inhoud Werkkostenregeling verplicht...1 Verschil ter beschikking stellen en verstrekken...1 Hoofdlijnen Werkkostenregeling...1 Werkkostenregel in schema...3 Kosten uit uw financiële

Nadere informatie

Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen

Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen Rijksuniversiteit Groningen Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen Vastgesteld door de Raad van Toezicht, d.d. 2o oktober 2014 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3

Nadere informatie

UW ONDERNEMING, ONZE ERVARING

UW ONDERNEMING, ONZE ERVARING UW ONDERNEMING, ONZE ERVARING Werkkostenregeling Melvin Rademaker Een nieuwe kijk op vergoedingen en verstrekkingen 2 De Werkkostenregeling in vogelvlucht 3 Loonbegrip, intermediaire kosten, loon in natura

Nadere informatie

Easylon Loon & Salaris Administratie (ELSA) en de Werk Kosten Regeling (WKR)

Easylon Loon & Salaris Administratie (ELSA) en de Werk Kosten Regeling (WKR) Easylon Loon & Salaris Administratie (ELSA) en de Werk Kosten Regeling (WKR) 1. Inleiding De werkkostenregeling vervangt de regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen en is vanaf 1 januari 2015

Nadere informatie

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

Instructies voor het invullen van declaraties met behulp van de zelfbedieningsmodule van Raetonline (versie 14 november 2011)

Instructies voor het invullen van declaraties met behulp van de zelfbedieningsmodule van Raetonline (versie 14 november 2011) Instructies voor het invullen van declaraties met behulp van de zelfbedieningsmodule van Raetonline (versie 14 november 2011) Algemeen Er zijn voorlopig acht declaratieformulieren klaar gezet die niet

Nadere informatie

Declaratieregeling. Overige Kosten. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Development. Doelgroep Alle werknemers van Smallsteps

Declaratieregeling. Overige Kosten. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Development. Doelgroep Alle werknemers van Smallsteps Declaratieregeling Overige Kosten Opgemaakt door Human Resource Development Doelgroep Alle werknemers van Smallsteps Ingangsdatum 15 december 2014 Versie 0.1 www.smallsteps.info colofon Declaratieregeling

Nadere informatie

Medewerkers van Berenschot in de functie E2-E5, MD, intern hoofd en directie krijgen een vaste kostenvergoeding.

Medewerkers van Berenschot in de functie E2-E5, MD, intern hoofd en directie krijgen een vaste kostenvergoeding. Declaratiereglement (versie december 2015) Medewerkers met vaste kostenvergoeding Medewerkers van Berenschot in de functie E2-E5, MD, intern hoofd en directie krijgen een vaste kostenvergoeding. Medewerkers

Nadere informatie

Special Werkkostenregeling

Special Werkkostenregeling Special Werkkostenregeling 0 Werkkostenregeling Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 2 2. Categorieën kosten pag. 3 3. De vrije ruimte pag. 4 4. Overgangsregeling pag. 5 5. Arbeidsrechtelijke consequenties

Nadere informatie

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor:

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor: 1 Cafetariaregeling Cafetariaregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon ruilen voor bepaalde vergoedingen

Nadere informatie

Overzicht Werknemersgerelateerde vergoedingen en verstrekkingen 2015

Overzicht Werknemersgerelateerde vergoedingen en verstrekkingen 2015 verstrekkingen 2015 Arbo (verstrekkingen, terbeschikkingstellingen en in geld Arbovoorzieningen op de werkplek,inclusief de werkplek in de woning Veiligheidsbrillen, beeldschermbrilen EHBO-cursussen, stoelmassage,

Nadere informatie

Voorschriften bij declaraties 1

Voorschriften bij declaraties 1 Voorschriften bij declaraties 1 A) Algemeen B) Vergoeding kosten en criteria 1) Dienstreizen en verblijfkosten binnenland 2) Dienstreizen en verblijfkosten buitenland 3) Telefonie en internetaansluitingen

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Doelgroep: medewerkers werkzaam onder CAO VVT Duur regeling: onbepaalde tijd Ingangsdatum

Nadere informatie

REGELING ONKOSTEN, AANNEMEN VAN GESCHENKEN EN UITNODIGINGEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR

REGELING ONKOSTEN, AANNEMEN VAN GESCHENKEN EN UITNODIGINGEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR 17.076/14-12-2017/GF/bo REGELING ONKOSTEN, AANNEMEN VAN GESCHENKEN EN UITNODIGINGEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR Inleiding De Raden van Commissarissen van MCL BV, Tjongerschans BV en Noorderbreedte BV zijn

Nadere informatie

Allereerst. Bibi Gelaudie Salarisadministratie. Anne van Haga Salarisadministratie Fiscaal

Allereerst. Bibi Gelaudie Salarisadministratie. Anne van Haga Salarisadministratie Fiscaal Wegwijs in de WKR 17 november 2014 Allereerst Bibi Gelaudie Salarisadministratie Anne van Haga Salarisadministratie Fiscaal Programma Wat is de WKR? Soorten vergoedingen Fiets en de WKR Arbeidsovereenkomsten

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Nieuwe regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen.

Werkkostenregeling. Nieuwe regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen. Werkkostenregeling Nieuwe regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen. Programma Uitgangspunten werkkostenregeling Inhoud werkkostenregeling Voorbeeld Aandachtspunten / praktijk Wijzigingen 2013

Nadere informatie

Codeerinstructie Werkkostenregeling (WKR)

Codeerinstructie Werkkostenregeling (WKR) Codeerinstructie Werkkostenregeling (WKR) De werkkostenregeling (WKR) is vanaf 2015 verplicht voor alle werkgevers. De kosten inzake de werkkostenregeling (WKR) moeten afzonderlijk in de administratie

Nadere informatie

Onkostenbeleid Stedin Groep

Onkostenbeleid Stedin Groep Onkostenbeleid Stedin Groep Versie 1.2 HR.PDF.ST.006.02.17 Onkostenbeleid Stedin Groep 1 vergoedt onkosten die je maakt bij de uitoefening van je functie. In paragraaf 1 lees je welke onkosten we vergoeden

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING EN IRIS

WERKKOSTENREGELING EN IRIS WERKKOSTENREGELING EN IRIS Renee Pauli/Werkkostenregeling 1 DE WERKKOSTENREGELING De basis Vervangt huidige systeem van vergoedingen en verstrekkingen Van individuele beoordeling per werknemer naar beoordeling

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Nieuwe regels onbelaste vergoedingen

Werkkostenregeling. Nieuwe regels onbelaste vergoedingen Werkkostenregeling Nieuwe regels onbelaste vergoedingen Werkkostenregeling: Wat? De vergoedingen en verstrekkingen worden belast bij de werkgever tegen een eindheffingtarief van: 80% tenzij het gaat om:

Nadere informatie

D E C L A R A T I E R E G E L I N G

D E C L A R A T I E R E G E L I N G D E C L A R A T I E R E G E L I N G De declaratieregeling is bestemd voor de leden van het bondsbestuur / sectiebesturen en zijn adviescommissies en voor overige personen die kosten bij de KNBB in rekening

Nadere informatie

Regelgeving declaraties collegeleden Vlaardingen

Regelgeving declaraties collegeleden Vlaardingen Regelgeving declaraties collegeleden Vlaardingen Inleiding Politieke ambtsdragers maken gebruik van voorzieningen die de organisatie hun ter beschikking stelt en ze maken kosten bij de uitoefening van

Nadere informatie

Werkkostenregeling en vaste kostenvergoedingen

Werkkostenregeling en vaste kostenvergoedingen Werkkostenregeling en vaste kostenvergoedingen 31 oktober 2010 Veel werkgevers geven hun medewerkers een vaste kostenvergoeding. Zo n vaste vergoeding per maand scoort veel beter dan een kostenvergoeding

Nadere informatie

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei 18 mei 2016-2 - VERVOERSPLAN ODZOB In opdracht van Opgesteld door Auteur Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven Mark Rijnders Projectnummer Z.46313/D.154922 Datum 18 mei 2016 Status

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS De succesvolle sportvereniging Levensaders voor succes Voldoende schaal Goed bestuur Goede accommodatie Betrokken vrijwilligers

Nadere informatie

Kantoor Almelo. ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN. Geachte mevrouw,

Kantoor Almelo. ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN. Geachte mevrouw, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN Kennisgroep CAO Datum 17 april 2015 Uw kenmerk Betreft Beoordeling CAO 2014-2016 op fiscale

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING PER 1 JANUARI 2015

WERKKOSTENREGELING PER 1 JANUARI 2015 WERKKOSTENREGELING PER 1 JANUARI 2015 Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling van toepassing. Deze nieuwe regeling vervangt de bestaande regeling die door de meeste werkgevers niet toegepast werd omdat

Nadere informatie

Regeling kostenvergoedingen leden College van Bestuur Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Regeling kostenvergoedingen leden College van Bestuur Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) Dienst Financiële en Economische Zaken Navigatieadres: De Zaale, Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Auteur Dienst Financiele en Economische Zaken (DFEZ) Dienst Pesoneel en Organisatie

Nadere informatie

Werkkostenregeling. 29 september 2014, mr. G. (Gerard) Gelling

Werkkostenregeling. 29 september 2014, mr. G. (Gerard) Gelling Werkkostenregeling 29 september 2014, mr. G. (Gerard) Gelling Programma van vandaag Werkkostenregeling, een update Werkkostenregeling en CAO Bouwnijverheid Vragen? 2 2014 MTH Overzicht WKR Alle vergoedingen/verstrekkingen/voorzieningen

Nadere informatie

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen.

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Toelichting werkkostenregeling 1. Nieuw loonbegrip; vergoedingen belast loon De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Schema werkkostenregeling: -

Nadere informatie

D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E

D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E De declaratieregeling is bestemd voor de leden van het bestuur, commissies en voor overige personen die kosten bij de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

Gedetailleerd overzicht werkkosten. Omschrijving. dienstbetrekking dus loon. dienstbetrekking dus geen. Gerichte vrijstellingen. Nihil waarderingen

Gedetailleerd overzicht werkkosten. Omschrijving. dienstbetrekking dus loon. dienstbetrekking dus geen. Gerichte vrijstellingen. Nihil waarderingen oordeel uit dienstbetrekking dus rijgesteld loon rije ruimte ANW gat verzekeringen: Deze verzekeringen worden onder de WKR niet anders behandeld dan voorheen. Er is weliswaar sprake van een voordeel uit

Nadere informatie

Stap voor Stap handleiding declaraties

Stap voor Stap handleiding declaraties Stap voor Stap handleiding declaraties Algemeen Om de gemaakte kosten op een snelle en correcte wijze uitbetaald te krijgen, dienen de declaraties aan bepaalde voorwaarden en regels te voldoen. Wanneer

Nadere informatie

Declaratie- en faciliteitenregeling Raad van Toezicht per 27 november 2013

Declaratie- en faciliteitenregeling Raad van Toezicht per 27 november 2013 Declaratie- en faciliteitenregeling Raad van Toezicht per 27 november 2013 Onderstaande is een declaratie- en faciliteitenregeling voor de Raad van Toezicht opgesteld aan de hand van de voorgestelde regeling

Nadere informatie

Werkkostenregeling (WKR)

Werkkostenregeling (WKR) Werkkostenregeling (WKR) Met ingang van 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling definitief ingevoerd: een nieuw systeem voor alle vergoedingen en verstrekkingen aan personeel. De WKR heeft voor werkgevers

Nadere informatie

Werkkostenregeling in HR2day

Werkkostenregeling in HR2day Werkkostenregeling in HR2day Personeel Salaris Vandaag Morgen Per 1 januari 2015 wordt het toepassen van de werkkostenregeling voor alle werkgevers verplicht. In dit document een korte introductie van

Nadere informatie

Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University

Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University Paragraaf 1 Artikel 1.1 Deze regeling bevat nadere regels, als bedoeld in de CAO ten aanzien van de vergoeding van reisen verblijfskosten bij dienstreizen.

Nadere informatie

MEMO INZAKE DE WERKKOSTENREGELING VERPLICHT PER 1 JANUARI 2015. Geachte relatie,

MEMO INZAKE DE WERKKOSTENREGELING VERPLICHT PER 1 JANUARI 2015. Geachte relatie, MEMO INZAKE DE WERKKOSTENREGELING VERPLICHT PER 1 JANUARI 2015 Geachte relatie, Op Prinsjesdag 2014 is bekend geworden dat de Werkkostenregeling vanaf 2015 verplicht is voor alle werkgevers. Ten opzichte

Nadere informatie

TOELICHTING FIETSREGELING

TOELICHTING FIETSREGELING TOELICHTING FIETSREGELING INLEIDING De fietsregeling is door de werkgever opgenomen binnen de werkkostenregeling. Voor die tijd was de fietsregeling een opzichzelfstaande regeling. De fietsregeling is

Nadere informatie

Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet

Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet Programma Achtergrond en historie WKR WKR in hoofdlijnen WKR in de praktijk WKR stappenplan voor invoering Tips en advies Achtergrond en historie

Nadere informatie

Verordening rechtspositie Raads- en commissieleden

Verordening rechtspositie Raads- en commissieleden Nr. 170 10 juli 2019 Verordening rechtspositie Raads- en commissieleden De raad van de gemeente Houten Gelezen het voorstel van de griffie van 11 april 2019; Gelet op de artikelen 95 eerste en tweede lid,

Nadere informatie

REGLEMENT KOSTENVERGOEDINGEN LEDEN COLLEGE VAN BESTUUR UNIVERSITEIT TWENTE

REGLEMENT KOSTENVERGOEDINGEN LEDEN COLLEGE VAN BESTUUR UNIVERSITEIT TWENTE REGLEMENT KOSTENVERGOEDINGEN LEDEN COLLEGE VAN BESTUUR UNIVERSITEIT TWENTE Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. 10 maart 2016 Kenmerk: CvB UIT-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Vaste kostenvergoeding

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Up-date 2015. Simone Slijpen

Werkkostenregeling. Up-date 2015. Simone Slijpen Werkkostenregeling Up-date 2015 Simone Slijpen WKR theorie Alle vergoedingen en verstrekkingen zijn loon Werkgever wijst vooraf vergoedingen en verstrekkingen aan die onder de werkkostenregeling komen

Nadere informatie

Checklist Verantwoording Fractievergoedingen Gemeente De Bilt

Checklist Verantwoording Fractievergoedingen Gemeente De Bilt Checklist Verantwoording Fractievergoedingen Gemeente De Bilt Jaarlijks beschikken de fracties over een budget ten behoeve van de fractieondersteuning. Uit het budget kunnen onkosten worden vergoed die

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen.

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen. WERKKOSTENREGELING Stap 1. Hoe werkt de werkkostenregeling? Met ingang van 1 januari 2015 wordt de regeling van vrije vergoedingen en verstrekkingen vervangen door de werkkostenregeling (WKR). In de WKR

Nadere informatie

Op uw verzoek is de procedure rond declaraties van het college van B&W tegen het licht gehouden.

Op uw verzoek is de procedure rond declaraties van het college van B&W tegen het licht gehouden. Memo declaraties bestuurders d.d. 14 januari 2014 Op uw verzoek is de procedure rond declaraties van het college van B&W tegen het licht gehouden. Geconstateerd is dat er: 1. Op dit moment is er voor het

Nadere informatie

Verordening rechtspositie Raads- en commissieleden Tiel 2019

Verordening rechtspositie Raads- en commissieleden Tiel 2019 Verordening rechtspositie Raads- en commissieleden Tiel 2019 De raad van de gemeente Tiel; gelezen het voorstel van het presidium d.d...2019; gelet op de artikelen 95, eerste en tweede lid, 96, eerste

Nadere informatie

Declaratie- en faciliteitenregeling statutaire directie/bestuur Prins Bernhard Cultuurfonds 1

Declaratie- en faciliteitenregeling statutaire directie/bestuur Prins Bernhard Cultuurfonds 1 Declaratie- en faciliteitenregeling statutaire directie/bestuur Prins Bernhard Cultuurfonds 1 Doel en uitgangspunten declaratie- en faciliteitenregeling directie Met de declaratie- en faciliteitenregeling

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING DECLARATIE ONKOSTEN RAAD VAN BESTUUR ARQ PSYCHOTRAUMA EXPERT GROEP

UITVOERINGSREGELING DECLARATIE ONKOSTEN RAAD VAN BESTUUR ARQ PSYCHOTRAUMA EXPERT GROEP Dit document is onderdeel van het kwaliteitssysteem Documentbeheer UITVOERINGSREGELING DECLARATIE ONKOSTEN RAAD VAN BESTUUR ARQ PSYCHOTRAUMA EXPERT GROEP uitvoeringregeling declaratie onkosten raad van

Nadere informatie

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten (versie 15.1) Regeling is geldig vanaf 1 juli 2009 en aangepast per 1 januari 2015 en geldt voor onbepaalde

Nadere informatie

Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen College van Bestuur Zuyd Hogeschool

Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen College van Bestuur Zuyd Hogeschool Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen College van Bestuur Zuyd Hogeschool 1 september 2016 - definitief RAAD VAN TOEZICHT 1 Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen

Nadere informatie

Werkkostenregeling Cok Noordermeer

Werkkostenregeling Cok Noordermeer Werkkostenregeling Cok Noordermeer 1 C'est le ton qui fait la musique 2 Nieuw loonbegrip Loon is al hetgeen uit een dienstbetrekking of een vroegere dienstbetrekking wordt genoten, daaronder mede begrepen

Nadere informatie

Naast het forfait blijven er toch vrijstellingen bestaan voor bepaalde zakelijke kosten.

Naast het forfait blijven er toch vrijstellingen bestaan voor bepaalde zakelijke kosten. Wij vinden het belangrijk u tijdig te informeren over de werkkostenregeling die op 1 januari 2011 in werking zal treden. Deze nieuwe regeling heeft veel gevolgen voor werkgevers die vergoedingen en verstrekkingen

Nadere informatie

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisa.es WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS Werkgeverschap Vormen Vrijwilligersregeling IB 47 ZZP-er Loondienst Payroll-, detachering-, uitzendbureaus, accountantskantoren

Nadere informatie

Naast de vrije ruimte blijven er toch ook nog vrijstellingen bestaan voor bepaalde zakelijke kosten.

Naast de vrije ruimte blijven er toch ook nog vrijstellingen bestaan voor bepaalde zakelijke kosten. INFORMATIEBRIEF WERKKOSTENREGELING Winterswijk, 13 november 2014 Geachte relatie, Er is veel over gezegd en geschreven. Maar met ingang van 1 januari 2015 moet elke werkgever de werkkostenregeling gaan

Nadere informatie

Regeling onkostenvergoedingen

Regeling onkostenvergoedingen Regeling onkostenvergoedingen voor de leden van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit en de leden van de Raad van Bestuur van het VU medisch centrum 2 december 2013 - Definitief - STATUS: TER

Nadere informatie

Betreft: Aanwijzen loonbestanddelen voor de werkkostenregeling. Aan de salarisadministratiecliënten van b+p Belastingadviseurs

Betreft: Aanwijzen loonbestanddelen voor de werkkostenregeling. Aan de salarisadministratiecliënten van b+p Belastingadviseurs Belastingadviseurs Wilhelminalaan 7 3732 DeBilt Postbus zo5 37zo en Bilthoven r o3o 262 45 94 B o3o 26288 55 e info @benpbelastingadviseurs.nl Aan de salarisadministratiecliënten van bp Belastingadviseurs

Nadere informatie

Declaratieregeling. Honda 4-Takt Bromfietsen Vereniging Nederland

Declaratieregeling. Honda 4-Takt Bromfietsen Vereniging Nederland 1 van 6 Declaratieregeling Honda 4-Takt Bromfietsen Vereniging Nederland 2017 2 van 6 Inhoud Versiebeheer en colofon... 3 1. Inleiding... 4 2. Werking... 5 3. Algemene uitgangspunten... 5 4. Declarabele

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. De werkkostenregeling 2.0, wat u vooraf moet weten!... 2

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. De werkkostenregeling 2.0, wat u vooraf moet weten!... 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 1. De werkkostenregeling 2.0, wat u vooraf moet weten!... 2 1.1. De WKR 2.0, wat is dat eigenlijk?... 2 1.1.1. Hoe werkt dat systeem in hoofdlijnen?... 2 1.1.2. In een schema....

Nadere informatie

Declaratiebesluit NTTB

Declaratiebesluit NTTB Declaratiebesluit NTTB 0. Voorwoord De inhoud van het declaratiebesluit is een aanbod vanuit de NTTB aan vrijwilligers en medewerkers om kosten die zij maken voor de NTTB te vergoeden. Het declaratiebesluit

Nadere informatie

Vergoedingsregeling dienstreizen Universiteit Twente

Vergoedingsregeling dienstreizen Universiteit Twente Vergoedingsregeling dienstreizen Universiteit Twente Kenmerk: 401.829/HR Datum: 22-01-2014 Auteur: I.M. Miessen Inhoudsopgave ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN... 2 ARTIKEL 2 TOEPASSELIJKHEID... 2 ARTIKEL 3

Nadere informatie

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Inleiding Uw werkgever streeft er naar om zijn werknemers

Nadere informatie

Checklist WKR in de praktijk

Checklist WKR in de praktijk Checklist WKR in de praktijk Hieronder hebben wij voor een aantal veel voorkomende arbeidsvoorwaarden schematisch aangegeven hoe deze onder de WKR gekwaliceerd moeten worden. Wij hebben per beoordeling

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt de mogelijkheid om onderdelen van de arbeidsvoorwaarden uit te ruilen tegen andere onderdelen.

Nadere informatie

Brochure over de. Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht

Brochure over de. Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht Brochure over de Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht 2 Inhoud 1. Inleiding 2. Bezoldiging en de fiscus 3. Bezoldiging 4. Reiskosten 5. Verblijfkosten 6. Cursus en congres

Nadere informatie

1. Inleiding en uitgangspunten declaraties en bestuurskosten bestuursleden Nederlandse hogescholen

1. Inleiding en uitgangspunten declaraties en bestuurskosten bestuursleden Nederlandse hogescholen Declaratiereglement bestuur Citeertitel Datum inwerkingtreding 01-01-2019 Vastgesteld door Raad van Toezicht 11-12-2018 Rechtsgrondslag Bijzonderheden --- Korte omschrijving Declaratiereglement bestuur

Nadere informatie

Roadshow CUMELA Nederland

Roadshow CUMELA Nederland Roadshow CUMELA Nederland Welkom Marie Jose Lamers Jacqueline Tuinenga Nu we er toch zijn. Stand van zaken cao LEO cao LEO geëindigd? Werkkostenregeling Werkkostenregeling verplicht vanaf 2015 Inventariseer

Nadere informatie

Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014. In dit nummer:

Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014. In dit nummer: Cliëntennieuwsbrief AF&T Special Werkkostenregeling (WKR) December 2014 In dit nummer: - Wijzigingen Werkkostenregeling 2015 - Gerichte vrijstellingen werkkostenregeling 2015 - Nihil-waarderingen werkkostenregeling

Nadere informatie