Winterreis Arzl Im Pitztal reisverslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Winterreis Arzl Im Pitztal reisverslag"

Transcriptie

1 Winterreis Arzl Im Pitztal reisverslag Arzl im Pitztal. Het Pitztal is een ongeveer 40 kilometer lang zijdal van het Inndal, dat bij Imst afbuigt. Het ligt in het district Imst in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De rivier Pitze, ook wel Pitzbach genoemd, stroomt door het dal. Oostenrijk heeft inwoners. In Tirol zijn er Hotel Arzlerhof. Wij verblijven in het Hotel Arzlerhof. Het hotel wordt uitgebaat door Andrea en Frans Staggl. Zij hebben twee kinderen. Zij zijn zeer gastvrij. De gastvrijheid van de Oostenrijkers is wereldwijd gekend. Het eerste dorp in het Pitztal is Arzl. Het ligt op een hoogte van 883 meter en telt inwoners. Wald ligt aan de andere oever van de Pitzbach. Je kan er ook lekker luieren en van de wellness genieten. We kunnen gratis gebruik maken van het hallenbad, de sauna en het stoombad. Zaterdag 20 februari Leins - Wald - Benni Raich brug-arzl.

2 Na het ontbijt maken we een wandeling naar het dorpje Arzl. In het informatiecentrum vragen we documentatie van de streek. Daarna gaan we naar het hotel Montana. In het etablissement drinken we nog een glas. Op de middag moeten we terug naar het hotel Azlerhof voor het middagmaal. In de namiddag vertrekken we met de bus naar Leins-Oberleins. We wandelen over de Galtwiesen naar het Gasthof Waldeck. We vervolgen het parcours langs een brede halfverharde weg omhoog naar de Benni Raich Brücke. De brug is genoemd naar de Oostenrijkse Alpenskiër Benjamin (Benni) Raich. Hij is tweevoudig Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen en is 73 jaar geworden. De brug verbindt Arzl en Wald aan beide zijden van de Pitzeklamm. Het is de hoogste 'Fußgänger-Hängebrücke Europas' staat op het informatiebord. De brug hangt 94 meter boven de Pitze en heeft een spanwijdte van 138 meter. Het is voorzien van een speciaal platvorm voor Bungeejumping. Verderop mondt de Pitze op 700 meter hoogte uit in de Inn. We wandelen over de brug en komen terug in Arzl. In het hotel gaan we genieten van de welness. In de nammiddag vertrekken we met de bus naar Leins-Oberleins. We wanden over de Galtwiesen naar het Gasthof Waldeck. Verderop In het Waltertal tussen Roppen en Arzl komen we voorbij aarde piramides. Dit zijn kleine wonderen van de natuur. Alleen onder zeer bijzondere klimatologische omstandigheden ruiken deze bizarre torens.

3 Zondag 21 februari. Het Inntal. Van Imsterberg naar Krönburg via Schönwies Het Inntal is het dal waar de rivier Inn stroomt. Het dal is een plek waar je gemakkelijk kan wandelen omdat het vlak is. De Inn ontspringt bij de Lunghin in het Zwitserse Kanton Graubünden, stoomt door het Inntal in Oostenrijk tot in het Duitse Passau, waar de Inn in de Donau uitmondt. De wandeling start in Imsterberg. In het centrum van dit dorpje nemen we de richting Schönwies. Schönwies ligt aan de Inn. De hoge bergen aan beide zijden van Schönwies geven lange schaduwen over het landschap. Het hoogste punt van de gemeente is de 2728 meter hoge top van de Bergwerkskopf. De weg van St. James, een Pelgrimsweg naar Santiago de Compostela, leidt voorbij Schönwies en kruist op verschillende routes in de regio Imst. Belangrijke plaatsen en wegen langs deze route worden aangeduid met een sint-jakobsschelp. Je ziet hier meestal typisch Oostenrijkse huizen. Bijna allemaal vrijstaand. Meer en meer worden er ook moderne huizen gebouwd.

4 We gaan verder naar Krönburg. Dit is nog 3,5 kilometer stappen langs de panoramaweg richting Landeck. De hoofdstad Landeck was al in de middeleeuwen een belangrijk kruispunt, herkenbaar aan de talrijke kastelen en burchten. De ruïne van Krönburg op de steile rotswand tussen Zams en Schönwies is van ver te zien. De burcht werd gebouwd in 1380 door de heren van Strakenburg. De burcht op de steile rots gaf bescherming aan de inwoners tegen mogelijk indringers. We komen aan in Krönburg. Het historisch centrum van Imsterberg troont hoog uit over het Inntal. Het heeft een beeld hoe het leven was in de middeleeuwen. Onder het kasteel ligt het Krönburg klooster uit 1865 met een bedevaartkerk Mariahilf, gebouwd in 1717 en een herberg. Het klooster is voor het grootse deel gebouwd van materialen uit het in verval geraakte Krönburg. Sinds 2005 zijn het kasteel, het klooster en het gezamenlijke pand eigendom van de barmhartige zusters Zams. Aangezien Krönburg aan de Jakobsweg ligt, biedt het eveneens betaalbare kamers voor pelgrims aan. We nemen het middagmaal in Gasthof Krönburg. Het bevindt zich naast een bedevaartskerk aan de voet van de ruïnes van kasteel Krönburg. Het skigebied Venet en de stad Zams liggen op 10 kilometer afstand van het stadje. De wandeling zit er op. Met de bus rijden we terug naar Arzl. We rijden door Imst. In 1950 is hier het eerste SOS kinderdorp gebouwd door Hermann Gmeiner samen met enkele vrienden met als doel, verwaarloosde en verweesde kinderen een tehuis bezorgen. Er worden ook onbegeleide kinderen en jongeren van de vluchtelingengroep opgevangen. Imst was reeds in de Romeinse tijd een belangrijk verkeersknooppunt, gelegen aan de Via Claudia Augusta. In de Altstadt zijn talrijke fraai geschilderde huizen.

5 Maandag 22 februari. Van Sölden in Ötztal naar de Gaislachalm We rijden met de bus naar het Ötztal, tot in Sölden (1.377 m.). Sölden is de grootste gemeente van Oostenrijk. In Vent zien we aan de linker zijde Hotel Post. Het kasteel is een historische plaats waar keizerin Sisi van Oostenrijk twee maal de winter doorbracht. Zij wist uitstekend waar het vorstelijk genieten was. In 1887 is er hier een water lawine geweest. Er waren toen 5 personen vermist.

6 Het Ötztal is het langste dal in Oostenrijk en is 67 kilometer lang. Het dal loopt van Haiming in het noorden tot aan Obergurgl, Vent en Timmelsjoch in het zuiden. De Timmelsjoch ligt op de grens tussen Oostenrijk en Italië (Italiaans Passa del Rombo). De pas verbindt Sölden in het Ötztal met het Italiaanse St. Leonhard in Passeier en is een toeristische route voor degene die Meran (Merano) willen bezoeken. De Timmelsjoch scheidt de Ötztaler Alpen van de Stubaier Alpen. De naam Timmels stamt vermoedelijk af van het Latijnse tumulus wat heuvel betekent. We rijden verder richting Hoch-Sölden. Aan een parking stappen we uit. Hoch-Sölden ligt op meter. Het is een bergplateau te midden van een grandioos almenlandschap. Het is het hoogst gelegen skidorp van het Ötztal Arena. Het wandelgebied strekt zich uit van meter tot boven de meter. Met als uitgangspunt Sölden. De nieuwe James Bond Film Spectre is onder andere in het Sölden opgenomen. Eigenwillig is de natuur, die zich uitstrekt van glooiende weiden tot aan de eeuwige sneeuw op meter. Op 24 kilometer van Sölden ligt het Ötzi-dorp. In 1991 zorgde de vondst van de uit het jaar 4000 voor Christus stammende ijsmummie voor een ware sensatie. Als aanwinst en bron van informatie voor vele onderzoekers en archeologen werd Ötzi al snel wereldberoemd. Wetenschappers hebben het DNA van de ijsmummie vergeleken met mannen uit de Oostenrijkse rigio Tirol. De gids vertelt een grap over Ötzi. Het kan in geen geval een Oostenrijker of een Italiaan zijn. Het is een Nederlander. Hij was namelijk op sandalen. Het zijn toch enkel Nederlanders die sandalen dragen in de bergen. We nemen de winterwandelweg langs de Fortstrasse. Het is een bosweg, licht omhoog door een dicht bos tot aan Gaislachalm (2040 m). In het berghof nemen we het middagmaal. Het is zonnig en we kunnen buiten eten op het terras. Na het eten zetten we de wandeling verder richting Sölden. We nemen de skilift tot in de vallei. Daarna wandelen we verder tot aan de bus.

7 We rijden terug naar het hotel. Onderweg tussen Sauters en Roppen passeren we voorbij Area 47. Dit is een vrijetijdsbesteding voor jong en oud. Je kunt er raften, canyoning en andere outdoor avonturen beleven. Er zijn ook evenementen en waterpret. Dinsdag 23 februari Richting Zugspitze Arena.

8 Vandaag rijden we richting Zugspitze Arena. Naar het Gurgtal. Bij de samenkomst van het Inntal en het Gurgtal waarin de Bichgerbach stroomt ligt Imst. We rijden voorbij Imst. De spitse toren die de laatgotische Maria- Hemelvaartkerk bekroont is de hoogte van Tirol. In 1814 brandde het dorp volledig af. Tirol is vooral afhankelijk van het toerisme. 60% in de winter en 40% in de zomer. We rijden door de Fernpasstunnel, een bergpas van 4, 3 kilometer lang. Daar komt geen einde aan. De Fernpas is al eeuwen bekend als bergpas. De Via Claudia Augusta liep over deze pas. Tunnels kosten miljoenen euro s. Heden is er enkel geld voor onderhoud. Op het hoogste punt van de Fernpass ligt het Fernstein meer. Het meer is dicht gevroren. Vervolgens rijden we richting Zugspitze Arena. De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland (2962 m). De top kan langs Tiroolse zijde worden bereikt via Ehrwald-Obermoos. Aan de Beierse kant is de top vanuit Garmisch-Partenkirchen bereikbaar met de tandradbaan. We rijden richting Berwang (1342 m). Hier verlaten we de bus. Berwang is de hoogste gelegen plek in de Tiroler Zuspitze Arena en ligt op een zonneplateau met een panoramisch uitzicht op de Zugspitze. De Berwang bestaat uit verschillende dorpen: Brand, Bichlbächle, Gröben, Kleinstockach, Mitteregg, Rinnen en Tal. De dorpsnaam is afgeleid van ber (beer) en wang (wei).. We wandelen verder richting Rinnen. Bergwang is een winterlandschap met hoge bergen rondom. Ongerepte sneeuwtapijten... Prachtig! De sfeer dat je hier kan proeven, kan je niet met woorden beschrijven. Deze pure schoonheid wil je blijven fotograferen. Vervolgens gaan we naar Mitteregg en houden een middagrust in Gasthof Wechner. Na het middagmaal wandelen we terug via Brand naar Rinnen.

9 Woensdag 24 februari Sneeuwschoenwandelen op de Hochzeiger (2560 m) Wij rijden zuidwaarts, richting Zuid Tirol, Italië. Voor ons zien we de Alpenspitze (2628 m.) De berg wordt wel eens verward met de Zugspitze. Aan de linker zijde zien we de Wildspitze, het is de hoogste berg van Tirol (3774 m). We rijden verder voorbij St. Leonhard en Jerzen tot in Hochzeiger. Dit is een skigebied dat 1100 m. boven Jerzen ligt. Het gebied reikt van 1450 m. tot 2450 m. In de toekomst zou men rechtstreeks met de kabellift van Arzl tot aan de Hochzeiger kunnen. De raming voor dit project is 30 miljoen euro.

10 Vandaag wandelen we met sneeuwschoenen door de ongerepte natuur. Zo beleeft u de winter. Op afgelegen paden wandelen we door kniehoge poedersneeuw. We gaan naar links door de sneeuw, richting Sechzeiger (2395 m). Op bergtoppen en kammen en op open vlaktes wordt de sneeuw snel weggeblazen, maar op beschutte plekken blijft de sneeuw liggen en de sneeuw die wordt weggeblazen komt daar ook bij. Het sneeuwtapijt kan soms 5 meter dik zijn. Op de bergkam is het ijzig koud. De gure wind blaast in mijn gezicht. Ik trek mijn muts dieper over mijn oren. Het uitzicht is adembenemend mooi. Het is helder weer. We kunnen rondom kilometers ver kijken. In welke richting je ook kijkt, de bergtoppen liggen te blaken in de zon. We wandelen verder. Het topkruis van de Sechzeiger is al in zicht. Vooral het zicht vanaf de Sechzeiger in het Inntal met Imst centraal onder in het dal is schitterend. We gaan terug naar beneden langs de oever van het bergmeertje. Het water van het meer wordt in de winter gebruikt voor de sneeuwkanonnen. Met de skilift gaan we terug tot aan het Middenstation. Hier nemen we het middagmaal. In de namiddag gaan we met de gondel naar beneden.

11 Donderdag 25 februari Naar Serfaus (1427 m) en Ladis (1436 m) op het zonneplateau. We rijden via de autosnelweg A12 richting Westen, vervolgens richting Zuid-Tirol, Italë. Link zien we de ruïne Krönburg bovenop de spitse berg. Vervolgens nemen we de afslag St. Mauritz. In Landeck rijden we door de tunnel tot in Oberinntal. We rijden voorbij Prutz. Vanuit de bus zien we de waterkrachtcentrale en een vislift. Een vislift is een trap voor vissen zodat ze voorbij de stuwdam kunnen komen. In Prutz heerst een microklimaat. Hier kweekt men de Mirabelle. Een zeer zoete pruim. Het is een kruising tussen een Mirabelle pruim en een abrikoos. Men maakt er lekkere likeur van. We rijden voorbij Kaunertal. Dit is een zijdal van het Oberinntal. Rechts zien de we de waterkrachtcentrale van Kauner.

12 Voorbij Ried rijden we rechtsaf. Langs de via Claudia Augusta, de keizerlijke route, rijden we naar boven tot in Fiss. Hier verlaten we de bus. Ladis, Fiss en Serfaus zijn drie zonnedorpen op het zonneplateau in het Oberinntal. Ze hebben de naam zonnedorpen gekregen omdat ze het grootste aantal zonuren, weinig neerslag en nevel hebben. Ladis ligt op 1192 meter, er wonen 480 mensen. Ladis is rustiger dan Fiss en Serfaus. De drie historische dorpen liggen op een hoogvlakte tussen 1200 meter en 1400 meter boven het Inntal in Tirol. Sinds 5000 jaar is dit zonnige plateau bewoond. Af en toe krijgen we zicht op het lager gelegen Ladis. Langs een winterwandelweg gaan we naar de Leithe Alm. Na de middag stappen we terug verder langs de panorama weg naar het dorpje Serfaus. Vervolgens wandelen we tot aan de parking in Fiss.

13 Vrijdag 26 februari Seefeld, Gschwandtkopf (1495 m) We rijden via landelijke wegen om van het landschap te genieten. We rijden over de blauw-groen gekleurde Inn. We passeren voorbij Roppen en Stams. Aan de rechter zijde zien we het klooster Stift. Het klooster werd in 1723 gesticht door graaf Meinhard II van Görz. Heden wordt het klooster gebruikt als kostschool voor skiatleten. In de verte zien we de skischans. He landschap rondom bestaat vooral uit Wiesen en weiden, (grasweiden en bergweiden). We rijden voorbij de Supermarkt Hoffer. De keten levert goederen in gans Europa. In de omgeving van Telfs verlaten we de snelweg en rijden bergop richting Seefeld. Dit dorp ligt op een 1180 meter hoog plateau, tussen bergmeren bossen en weiden. Net voor Seefeld, nabij de Seekirchl, het kerkje bij het meer, verlaten we de bus.

14 Hier begint de wandeling. Een parcours met veel mooie uitzichten in de vallei van de inntal. We wandelen door het Kirckwald en de Möser Mähder met een korte klim in de richting van het dorpje Mösern. Het dorpje ligt op 13 kilometer van Seefeld. Het is een rustig plaatsje met ongeveer 300 inwoners. Het wordt ook het "zwaluwnest van Tirol" genoemd. Mösern biedt een prachtig uitzicht op het Inntal en de omringende bergen. We wandelen rond de 1995 meter hoge berg Gschwandtkof. We wandelen langs de Möser Steig in de richting van Auland. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Zugspitze en de Hohen Munde. De uitzichten vanuit de hoogste punten in de dalen zijn indrukwekkend. In de verte zien we dorpen met typische Tiroler huizen. Vervolgens wandelen we langs de Möserer see. In de buurt van het meer nemen het middagmaal. Na het middag bezoeken we Seefeld. Marc & Caroline MaCa

Luis Trenker Steig. Arzl - Benni Raich Brücke - Wald - Niederwald - Inntal - Luis Trenker Steig - Arzl. ***** - 6 Km Hm - 3 uur

Luis Trenker Steig. Arzl - Benni Raich Brücke - Wald - Niederwald - Inntal - Luis Trenker Steig - Arzl. ***** - 6 Km Hm - 3 uur Luis Trenker Steig Arzl - Benni Raich Brücke - Wald - Niederwald - Inntal - Luis Trenker Steig - Arzl ***** - 6 Km - 410 Hm - 3 uur Deze lichte rondwandeling bij Arzl, waar het Pitztal in het Inntal uitmondt,

Nadere informatie

9 daagse reis van 21 juli tot 29 juli 2012 Aktivia club nr.150

9 daagse reis van 21 juli tot 29 juli 2012 Aktivia club nr.150 9 daagse reis van 21 juli tot 29 juli 2012 Aktivia club nr.150 Een organistatie van: Het Pitztal is een ongeveer 40 km lang zijdal van het Inndal, dat bij Imst afbuigt. Het ligt in het district Imst in

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Glurns (Mitterwaal).

Glurns (Mitterwaal). Glurns (Mitterwaal). Laatsch en Schleis. 12-07-2012. Glurns. We zijn er al om half negen uit. Buiten is het vooralsnog beneden de 20 C, koel dus. Na het ontbijt beginnen we aan de wandeling over de berghelling

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

FACTSHEET. Pitztal in de zomer:

FACTSHEET. Pitztal in de zomer: Adresgegevens Tourismusverband Pitztal Unterdorf 18 A-6473 Wenns Tel: +43-5414-86999 Fax: +43-5414-86999-88 E-mail: info@pitztal.com Internet: Algemeen Het 40 kilometer lange Pitztal, bestaande uit de

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Hotel Weisseespitze. Brochure: Hotel Weisseespitze. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie

Hotel Weisseespitze. Brochure: Hotel Weisseespitze. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie Hotel Weisseespitze Algemeen Het 4-sterren hotel Weisseespitze wordt omgeven door weiden, bossen en de prachtige bergen van de Tiroler Alpen. Het ligt in het hart van de ruige en schilderachtige Kaunervallei.

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland

Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Praktische informatie bij het artikel Oostenrijk, Op Pad 4 2010 Smokkelroute Servaus-Samnaun Wandelen, Oostenrijk & Zwitserland Korte impressie Er naar toe Beste Tijd Overnachten Super Sommer Card Informatie

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Overzicht Skigebieden Oostenrijk

Overzicht Skigebieden Oostenrijk Overzicht Skigebieden Oostenrijk Saalbach Hinterglemm Aantal inwoners: 6.500 Hoogte (meter): 840 2.096 Piste (km): 200 Liften: 58 Seizoen: t/m eind april Skicircus Saalbach Hinterglemm Het skicircus Saalbach

Nadere informatie

4-kamer appartement Rußbach Dachstein West Oostenrijk

4-kamer appartement Rußbach Dachstein West Oostenrijk 4-kamer appartement Rußbach Dachstein West Oostenrijk 339.000 loopafstand skipiste - volledig georganiseerde verhuur - in het centrum - alpine look and feel - autovrije vakantie mogelijk Te koop zijn deze

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug

Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug Route 10: Via het Kellerwald naar Altenlotheim en via het Lorfetal terug Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 11,5 km.(± 3 uur) 239 meter

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

goede prijs kwaliteit verhouding

goede prijs kwaliteit verhouding 3 kamer appartement Mariapfarr Salzburgerland, Oostenrijk 265.000 in het zonnigste dorp van Oostenrijk - kleinschalig project - zomer -en winterbestemming - lift - sauna beheer mogelijk - nabij verschillende

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Uitnodiging. We verblijven in één vast hotel: het Parkhotel in Rüdesheim, Rheinstrasse Rüdesheim am Rhein, HE Duitsland

Uitnodiging. We verblijven in één vast hotel: het Parkhotel in Rüdesheim, Rheinstrasse Rüdesheim am Rhein, HE Duitsland Uitnodiging GOSA Gewest Maaseik nodigt u in het voorjaar 2017 uit voor een 5-daagse busreis van dinsdag 18 april tot zaterdag 22 april 2017 naar de Romantische Rijn. Deze prachtige afwisselende omgeving

Nadere informatie

3 en 4-kamer appartementen Hochkrimml Salzburgerland Oostenrijk 542.200

3 en 4-kamer appartementen Hochkrimml Salzburgerland Oostenrijk 542.200 3 en 4-kamer appartementen Hochkrimml Salzburgerland Oostenrijk 542.200 SKI IN - SKI OUT - kleinschalig project - zeer hoge kwaliteit - energiezuinig - 2 of 3 slaapkamers - met eigen sauna Te koop zijn

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 499

individuele hotelfietsreis vanaf 499 Schwarzwald 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 499 Koekoeksklokken en Schwarzwalder Kirschtorte Elk gebied heeft zo zijn specifieke gewoonten en gebruiken en soms wordt met nadruk melding gemaakt

Nadere informatie

Beierse Woud wandelen 7 dagen

Beierse Woud wandelen 7 dagen Beierse Woud wandelen 7 dagen groepsreis wandelvakantie vanaf 439 Wandelen door het Beierse Woud Het Beierse Woud is een waar wandelparadijs, waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In de eeuwenoude

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen per bus

Tirol Wörgl 8 dagen per bus Tirol Wörgl 8 dagen per bus groepsreis wandelvakantie vanaf 449 Wandelvakantie in Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach Okra Bekkevoort op reis naar het Zwarte Woud: zondag 21 augustus 2016 tot donderdag 25 augustus 2016!!!!! Het Zwarte Woud is het land van de natuur, vakwerkhuizen, klederdracht en de Schwarzwalder Kirschtorte.

Nadere informatie

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Op het Pelgrimspad Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Pelgrim zijn Een lange tocht maken. Dichterbij God en je eigen ziel komen. Je doet het alleen en toch samen met anderen. Pelgrimeren,

Nadere informatie

Passenrondrit Oostenrijk Italië Zwitserland

Passenrondrit Oostenrijk Italië Zwitserland Passenrondrit Oostenrijk Italië Zwitserland Pfunds - Scuol - Zernez - Ofenpass - Santa Maria - Umbrail Pass - Stilfser Joch - Reschensee - Reschenpass - Nauders - Pfunds Wandelen is de mooiste manier om

Nadere informatie

Gasthof-Pension, Jerzens, Hochzeiger - Pitztal

Gasthof-Pension, Jerzens, Hochzeiger - Pitztal Gasthof-Pension, Jerzens, Hochzeiger - Pitztal Vraagprijs: 699.000,-- Recent gerenoveerd Gasthof-Pension met 11 kamers/appartementen en luxe eigenaarswoning. Verder is er een eigen huisbar/apres-skibar,

Nadere informatie

Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen

Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen Lengte van de wandeling: 11,4 km.(± 3 uur) Hoogte verval: 209 meter (laagste punt is 361 meter; hoogste punt is 570 meter) Korte omschrijving:

Nadere informatie

Seminars, evenementen en teambuilding

Seminars, evenementen en teambuilding Seminars, evenementen en teambuilding Hotel McTirol Fernpassstrasse 71-72 6633 Biberwier Oostenrijk Tel. +43 (0) 5673 22 565 Fax. +43 (0) 5673 22 565 17 E-Mail: holiday@mctirol.com www.mctirol.com Zoekt

Nadere informatie

Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op.

Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op. Het is snijdende, koude wind en we moeten gedurig in beweging blijven om de warmte te behouden. De sneeuwtaferelen leveren wel mooie plaatjes op. Jammer dat Loe er niet bij is. Dan zouden we precies de

Nadere informatie

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling.

We namen om half negen de eerste gondel. Een grote groep senioren stond al te wachten, ze gingen naar de Drachenkopf. Voorwaar, een stevige wandeling. Sonnenspitze Zodra je bij het appartement buiten staat is de Sonnenspitze het eerste wat je ziet. Wie in Ehrwald is kan hem niet over het hoofd zien. Aan de ene kant de Zugspitze en aan de andere kant

Nadere informatie

PCH ALPENSTRAßENFAHRT

PCH ALPENSTRAßENFAHRT Leerdam, 13 juli 2015 PCH ALPENSTRAßENFAHRT Donderdag 3 september t/m dinsdag 8 september 2015 Geachte Porsche Club Holland leden, Graag nodigen wij u uit voor de 2015 van de Porsche Club Holland. In het

Nadere informatie

8. Hotel informatie - Detail

8. Hotel informatie - Detail 8. - Detail Zaterdag 16 juli : Hotel Restaurant Stollen (in Kommern/Mechernich) Dit historische hotel ligt in de mooie wijk Kommern in Mechernich en beschikt over een appartement en modern ingerichte kamers.

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen

Bayern en de Zugspitze 7 dagen Bayern en de Zugspitze 7 dagen individuele wandelreis vanaf 539 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op

Nadere informatie

Fendels - Anton Renk Hütte

Fendels - Anton Renk Hütte Fendels - Anton Renk Hütte Fendels - Sattelklause - Fendler Alm - Wasserfall - Anton Renk Hütte - Fendels ***** - 11,5 Km - 670 Hm - 4:30 uur Hoogtepunten van deze wandeltocht in het Oberinntal zijn de

Nadere informatie

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux DEELNEMERS Staf Ludwig INLEIDING De GR 14 is in België beter gekend als het Sentier de l Ardenne of het Ardennenpad. Eerst steekt men dwars de Ardennen door om vervolgens door te trekken tot de Franse

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Natur. De bergtoppen van de Vogezen. Grand Ballon. Donon. Rothenbachkopf. Imprimer

Natur. De bergtoppen van de Vogezen. Grand Ballon. Donon. Rothenbachkopf. Imprimer Imprimer Ontdek het Gebergte de Vogezen > Natuurgebieden - Gebergte de Vogezen Natur De bergtoppen van de Vogezen Grand Ballon De Grand Ballon, hoogste top van het Gebergte de Vogezen, wordt ook wel de

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 7,4 km.(± 2,5 uur) 158 meter (laagste punt

Nadere informatie

Zomer Op weg naar Reutte

Zomer Op weg naar Reutte Zomer 2007 Ook dit jaar natuurlijk weer naar de bergen, vooraf dromen van hoge toppen, Hohe Riffler, Similaun, Weißkugel, Wildspitze en Groß Glockner. Je bent wel afhankelijk van het weer en dat werkte

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Wandelingen Casa Careel

Wandelingen Casa Careel Wandelingen Casa Careel Ervaar één dag bij de herder Om de boerderij te bereiken sla je rechtsaf en je gaat linksaf voor de brug als je het pad inslaat aan de zuid oostzijde van Casa Careel. De herder

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1488 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Cuneo Luxe villa bij Cuneo te koop BESCHRIJVING In Piëmonte

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Radurschl-Schlucht Pfunds

Radurschl-Schlucht Pfunds Radurschl-Schlucht Pfunds Pfunds Stuben - Pfunds Dorf - Stampfau - Radurschl-Schlucht - Berghof - Greit - Pfunds Stuben ***** - 9 Km - 600 Hm - 3:30 uur Deze korte rondwandeling vanuit Pfunds in het Oberinntal

Nadere informatie

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een prachtige, heerlijke, zonnig dag. De ooievaar heeft aanleiding

Nadere informatie

Dörenther Klippen II

Dörenther Klippen II Dörenther Klippen II Dörenther Berg - Hockendes Weib - Kletterwand - Trimmpfad - Brochterbeck - Dörenther Berg ***** - 12,5 Km - 300 Hm - 4:00 uur Over onze eerste Dörenther Klippen rondwandeling krijgen

Nadere informatie

Axamer Lizum. Bad Gastein

Axamer Lizum. Bad Gastein Axamer Lizum Hotel Olympia** Dit gezellige 2 sterren hotel ligt op 1600 meter hoogte en direct aan de piste in het skigebied Axamer Lizum. Hotel Neuwirt*** Uitstekend 3 sterren hotel dat midden in het

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 702 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van

Nadere informatie

Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg

Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg Kirchrarbach Auf m Brauke Vogelstange Grillplatz Kreuzberg Kapelle Auf dem Köpfe Mönekind Elmecke Sögtrop - Kirchrarbach ***** - 11,7 Km - 505 Hm - 3:15 uur Onze

Nadere informatie

luxe 3-kamer appartement Zell am See Salzburgerland Oostenrijk

luxe 3-kamer appartement Zell am See Salzburgerland Oostenrijk luxe 3-kamer appartement Zell am See Salzburgerland Oostenrijk 597.000 sauna - met uitzicht op het meer van Zell am See - loopafstand van de skigondel en het centrum - zomeren winterbestemming - goede

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al

We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al lang voorbij zijn, bevindt zich in Moustiers ook nog

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Overzicht Skigebieden Oostenrijk

Overzicht Skigebieden Oostenrijk Overzicht Skigebieden Oostenrijk Saalbach Hinterglemm Aantal inwoners: 6.500 Hoogte (meter): 840 2.096 Piste (km): 200 Liften: 58 Seizoen: t/m eind april Skicircus Saalbach Hinterglemm Het skicircus Saalbach

Nadere informatie

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez Omgeving Alpe d Huez Trailrunning RCN Camping Belledonne Verleg je grens! Trailrunning RCN camping Belledonne De omgeving van de Alpe d Huez is vooral bekend bij wielrenners. Toch zijn er veel indrukwekkende

Nadere informatie

Ga jij mee naar dromenland?

Ga jij mee naar dromenland? Ga jij mee naar dromenland? Eerste druk, maart 2012 2012 Anneke den Boer Illustraties: Johanna Catharina den Boer isbn: 978-90-484-2306-4 nur: 277 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl

Nadere informatie

Genieten met volle teugen

Genieten met volle teugen Genieten met volle teugen Het dal van de onbegrensde mogelijkheden In het Ötztal is er volop variatie. U kunt er sporten op hoog niveau en u ontmoet prominenten bij de aprés-ski in Sölden en Hochsölden.

Nadere informatie

3 meren 4 landen 9 dagen per trein

3 meren 4 landen 9 dagen per trein 3 meren 4 landen 9 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 1.082 Fietsreis langs drie meren, door vier landen Per ICE-trein reist u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Konstanz.

Nadere informatie