Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen. Informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen. Informatie"

Transcriptie

1 Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen Informatie

2 Waarom naar de peuterspeelzaal? Een peuter is nieuwsgierig en is elke dag bezig met het ontdekken van de wereld om hem/haar heen. De peuterspeelzaal biedt de peuter de gelegenheid om te spelen met leeftijdsgenootjes. Naast het spelen met anderen leren de peuters in een veilige uitdagende omgeving zichzelf te ontwikkelen op allerlei gebied. De pedagogisch medewerkster ondersteunt peuters in hun ontwikkeling en de ouders krijgen de mogelijkheid andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Door heel bewust met de ontwikkeling bezig te zijn van de peuters maken de peuters een goede start. Door goede contacten met de basisscholen, ontstaat er voor ouders en kinderen een doorgaande lijn, waarin optimale ontwikkelingskansen worden gecreëerd voor kinderen in de leeftijd van 2-13 jaar. De speelzalen Binnen de Stichting heeft u keuze uit vier locaties: peuterspeelzaal de Paddestoel, t Sprongetje en Hummeloord of peuterspeelzaal Olleke bolleke te Aalst. Op alle peuterspeelzalen wordt zoveel mogelijk identiek gewerkt met dezelfde pedagogisch medewerkers. In de peuterspeelzaal proberen we de peuters te helpen een goede ontwikkeling door te maken. Peuters moeten het fijn vinden naar de peuterspeelzaal te gaan en zich er veilig en vertrouwd voelen. Peuters ontdekken spelenderwijs door middel van speelgoed en materialen, die aangepast zijn aan hun leeftijd, onder leiding van pedagogische medewerksters die de peuters in de activiteiten begeleiden. De pedagogisch medewerkster observeert de peuters en registreert de ontwikkeling van de peuters. Ouders kunnen met vragen over de opvoeding bij de pedagogisch medewerkster terecht, die advies kan geven. Zo ondersteunt de pedagogisch medewerkster kinderen in hun ontwikkelingen en ouders bij de opvoeding van hun kind. De wijkverpleegkundige van het consultatiebureau komt regelmatig op de peuterspeelzaal. Mochten er vragen zijn over de ontwikkeling van een peuter, kunnen ouders en pedagogisch medewerksters bij haar terecht.

3 Ook voor eenvoudige opvoedingsadviezen, is de wijkverpleegkundige aanwezig. Op het moment dat er echt zorgen zijn over de ontwikkeling van een peuter, wordt er besproken met de ouders of er eventueel een andere instelling hulp kan bieden. De stichting Zaltbommelse peuterspeelzalen werkt samen met MEE en expertisecentrum de Opmaat. VVE Vanaf 1 januari 2006 heeft de Stichting Zaltbommelse peuterspeelzalen een programma voor Vroeg- en voorschoolse educatie. (VVE) Dit programma is bedoeld voor kinderen met een taal-en ontwikkelingsachterstand. Ook kinderen die op een ander gebied een steuntje in de rug kunnen gebruiken, worden doorverwezen. Het doel is deze kinderen de mogelijkheid te bieden om achterstanden in te lopen waardoor ze een gelijke kans krijgen in het basis-en vervolgonderwijs. Een VVE-groep bestaat uit maximaal 16 peuters en wordt geleid door twee pedagogisch medewerksters die daarvoor een specifieke aanvullende opleiding hebben gevolgd. De pedagogisch medewerksters begeleiden en volgen peuters intensief gedurende minimaal 10 uur. Gezien de hoge kosten van het VVE-programma geeft de Gemeente ouders een tegemoetkoming in de kosten. Kinderen kunnen alleen in deze VVE-groep komen met een VVEindicatie, die kan worden afgegeven door het consultatiebureau. De Stichting Sinds augustus 2008 zijn de drie peuterspeelzalen ondergebracht in een Stichting. Vanaf de zomer van 2013 behoort ook peuterspeelzaal Olleke Bolleke bij de Stichting. Deze stichting wordt aangestuurd door een bestuur dat bestaat uit directeuren en leidinggevenden van verschillende onderwijsinstellingen en de kinderopvangorganisaties Catalpa en Kanteel. Sinds 2008 heeft de stichting een coördinator in dienst, die het contact onderhoudt met bestuur, pedagogisch medewerksters en Gemeente. De kosten voor de peuterspeelzalen worden door de ouders en Gemeente samen gedragen.

4 De ouders Elke peutergroep bestaat uit maximaal 16 peuters, en wordt begeleid door een professionele pedagogische medewerkster. Op peuterspeelzaal de Paddenstoel wordt de beroepskracht geholpen door een vaste vrijwilliger. Deze vrijwilliger is vaak een ouder van een peuter die op de peuterspeelzaal is. Vrijwilligers die meewerken op de peuterspeelzaal, maken afspraken met de leiding van de peuterspeelzaal over de manier van werken. Vrijwilligers dienen in het bezit te zijn van een bewijs van goed gedrag. (een zg VOG) Van ouders wordt af en toe hulp gevraagd bij bijzondere activiteiten zoals Pasen en Sinterklaas. Ook bij de grote schoonmaak die jaarlijks plaatsvindt in de speelzaal, rekenen we op de hulp van ouders. De ouderraad De ouderraad bestaat uit enthousiaste ouders, die het fijn vinden om betrokken te zijn bij de peuterspeelzaal. Zij zorgen er voor dat er in samenspraak met de pedagogisch medewerksters een gezellig Sinterklaasfeest wordt georganiseerd. Ook het Kerstfeest en het traditionele zomerfeest wordt door de ouderraad vormgegeven. Mocht u interesse hebben om mee te doen in de ouderraad, laat dat dan even weten aan de pedagogisch medewerkster van de groep van uw peuter. Op andere gebieden kunnen we uw hulp ook gebruiken. Taken waar ouders eventueel een bijdrage in zouden kunnen leveren zijn voorbereiding van feestdagen en activiteiten, fotograferen of filmen en klusjes op de speelzaal. Deze taken worden zoveel mogelijk door de ouderraad voorbereid, maar zij hebben hierbij uw extra hulp nodig. U kunt zich ook opgeven voor de ouderraad of de extra taken via het inschrijfformulier. Programma De peuters worden binnengebracht en de ouders krijgen de gelegenheid even bij hun kind te blijven om ze op hun gemak te stellen. Het eerste uur worden de kinderen allemaal op hun eigen manier gerustgesteld en wordt er vrij gespeeld.

5 Dan gaan we in het kringetje en wordt er goedemorgen gewenst door de pop Puk en door de peuters zelf gekozen wat ze daarna gaan doen. Daarna drinken we limonade en s morgens eten we het zelf meegebrachte fruit op. We zingen dan een liedje, vertellen een verhaaltje en luisteren naar elkaar. Na het drinken gaan we meestal een leuke activiteit doen, die varieert van plakken en kleien tot poppenkast spelen. We vinden het fijn als veel kinderen daar aan meedoen, maar het hoeft niet. Bij mooi weer gaan we naar buiten. De peuters worden weer opgehaald en de pedagogisch medewerkster vertelt de ouders de eventuele bijzonderheden van de dag. Af en toe maken de kinderen een werkje dat ze mee naar huis mogen nemen. Openingstijden; De speeltijden zijn s morgens van 8.30 uur tot uur Op peuterspeelzaal t Sprongetje gaan de kinderen om uur naar huis, ouders wordt gevraagd om om uur aanwezig te zijn. U kunt uw kind op de speelzaal brengen tussen 8.30 uur en 8.45 uur en ophalen om uur. s Middags van uur uur U kunt uw kind op de speelzaal brengen tussen uur en uur en ophalen om uur. Vakantie Alle vakanties van de peuterspeelzalen worden aangepast aan de vakanties van de basisscholen in Zaltbommel. U kunt op onze web-site de vakanties van het desbetreffende schooljaar vinden. Aanmelding U kunt uw kind inschrijven vanaf de leeftijd van 1 jaar. Na inschrijving en betaling van ad. 10,00 worden de kinderen vanaf 2 jaar op volgorde van leeftijd geplaatst. Dat wil zeggen dat de oudere kinderen voorrang hebben.

6 Als er een wachtlijst is wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Inschrijven kunt u door middel van een inschrijfformulier, op te halen op een van de peuterspeelzalen of downloaden via U kunt het ook telefonisch of per mail aanvragen bij de Zaltbommelse peuterspeelzalen. Dagdelen Uw peuter kan de peuterspeelzaal twee dagdelen bezoeken. Hiervoor betaalt u een vaste ouderbijdrage. Als er ruimte is in de groep en u wilt gebruik maken van meer dagdelen, dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen bij de coördinator. Wennen U kunt het beste van tevoren bij de peuterspeelzaal langsgaan, voordat u definitief besluit uw peuter te brengen. Als u uw peuter voor het eerst brengt is het fijn voor de peuter dat u er de eerste keer een tijdje bijblijft. Zegt u duidelijk ; mama/papa blijft, maar de mama/papa van dat andere kindje gaat weg Laat uw peuter altijd weten waar hij /zij aan toe is, ook al denkt u dat hij/zij het allemaal nog niet begrijpt. Twijfel nooit bij het weggaan, maak het kort en duidelijk. Ga nooit weg zonder afscheid te nemen van uw peuter en vertel dat u weer terugkomt om uw peuter te halen. Liever een moeilijk moment, dan dat uw kind niet weet waar het aan toe is. Bent u eenmaal weg en voelt u zich niet gerust, wees er dan van overtuigd dat de pedagogisch medewerkster u belt wanneer uw kind zijn/haar draai niet kan vinden. Hebt u dat vertrouwen nog niet, dan kunt u zelf ook even naar de peuterspeelzaal bellen. U kunt ook tijdens de eerste keer even weggaan voor een boodschap, om te kijken hoe uw peuter daarop reageert. Hoe geleidelijker alles gaat, hoe beter. Een peuter staat nog zo dicht bij vader/moeder. Ook al denkt u dat uw kind het allemaal leuk vindt, dan kan hij/zij nog, als het nieuwe er af is, uw aanwezigheid erg missen. Het gaat beter wanneer hij/zij de pedagogisch medewerkster en de omgeving wat beter kent. Het is verder fijn als u de eerste ochtenden iets vertrouwds meegeeft, bijvoorbeeld een lievelingsknuffel of iets waarmee uw peuter altijd wil inslapen. Zoek verder een goed moment uit waarop u uw kind voor de eerste keer gaat brengen. Een slecht moment is

7 bijvoorbeeld rond de geboorte van een baby thuis, vlak voor of na een ziekenhuisopname of tijdens een verhuizing. Breng de allereerste keer uw kind iets later, zodat de drukte van ouders die kinderen brengen voorbij is. Zo heeft de pedagogisch medewerkster even meer tijd voor uw kind en u. Haal uw kind ook iets eerder dan de normale tijd op. Als een peuter als laatste opgehaald wordt, kan hij in paniek raken. Eet en drinkgewoonte We eten s morgens het door de peuter meegenomen fruit dat gezamenlijk verdeeld en opgegeten wordt.( s middags dus geen fruit meegeven) A.u.b. geen snoep of koeken meegeven. Voor drinken en een koekje zorgt de peuterspeelzaal. Luiers en Kleding Veel peuters zijn nog niet zindelijk als ze op de peuterspeelzaal komen. Geef in dat geval uw kind een luier mee. Er is op de speelzaal wel reservekleding, zodat een ongelukje of een groot enthousiasme bij de waterbak opgevangen kan worden. Trek uw kind voor de zekerheid goed wasbare kleding aan. Knutselen, zoals verven, brengt (ondanks onze schorten) met zich mee dat kleren vuil worden. Ziekte Mocht uw kind ziek zijn, dan vertrouwen wij erop dat u hem/haar thuis houdt. Wel graag bij de pedagogisch medewerkster melden dat uw kind niet komt. Ter bescherming van de andere kinderen verzoeken wij u u te melden welke ziekte uw kind heeft. Als uw kind ziek wordt (of een ongelukje krijgt0 tijdens de peuterspeelzaaluren zal de pedagogisch medewerkster u direct bellen. (en eventueel een arts) en u verzoeken uw kind te komen halen. De pedagogisch medewerkster weet hoe ze moet handelen bij ziektes en ongelukken dmv een protocol. De ouders kunnen de pedagogisch medewerkster altijd vragen naar dit protocol. Gebeurtenissen thuis Wij vinden het fijn als u even aan de pedagogisch medewerkster doorgeeft wanneer er thuis iets bijzonders is voorgevallen met uw peuter. Zo kan de pedagogisch medewerkster uw peuter beter begrijpen en opvangen. De informatie die u geeft wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

8 Verjaardagen Als er een kind jarig is kan zijn verjaardag op de peuterspeelzaal gevierd worden. Dit gebeurt met een vast ritueel waar de kinderen lang naar uit kunnen kijken. U als ouder kunt gedurende het feestje hierbij aanwezig zijn. Als er een kindje jarig is mag er getrakteerd worden. Deze traktatie kunt u gerust klein houden, een koekje, cakeje, fruit of stukje kaas bijvoorbeeld is vaak al voldoende. Een klein snoepje mag ook, echter een hele snoepzak is veel te veel. Een kleine traktatie op een leuke manier versierd heeft een feestelijke uitstraling en is ook prettig voor kleine peutermaagjes en peutertandjes. Overleg met de pedagogisch medewerkster wanneer u de verjaardag wilt vieren en of er eventueel kinderen zijn met een dieet of andere eetgewoontes. Uitstapjes Bij bepaalde gelegenheden worden er uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld de herfstwandeling. We zijn verzekerd volgens hetzelfde systeem als het basisonderwijs tijdens een schoolreisje. U krijgt van te voren wanneer er een uitstapje gemaakt wordt. Verzekering en aansprakelijkheid Uw kind is WA verzekerd op de peuterspeelzaal. Voor het zoekraken of beschadigen van kleding en eventueel meegebracht speelgoed aanvaardt de Stichting geen aansprakelijkheid. Graag zouden we zien dat jassen, mutsen, laarzen e.d van naam zijn voorzien. Ouderbijdrage Indien uw kind op de peuterspeelzaal geplaatst is, dan gaat u akkoord met het betalen van ouderbijdrage. De ouderbijdrage is 52,50 per maand voor de maanden januari tot en met juni en september tot en met december. In de maand juli betaalt u geen ouderbijdrage. De ouderbijdrage kan alleen worden voldaan d.m.v een automatische incasso. De ouderbijdrage wordt gedurende 11 maanden per jaar in de eerste week van de maand geïncasseerd over de voorafgaande maand. Dit gebeurt tot uw kind 4 jaar is. Indien uw kind in de maanden december of juni/juli 4 jaar wordt mag hij/zij die maanden blijven, omdat de basisscholen die maanden geen

9 nieuwe kinderen aannemen. Wilt u hiervan gebruik maken, dan dient u dat 1 kalendermaand van te voren aan bij de pedagogisch medewerkster. Gaat uw kind jonger dan 4 jaar van de speelzaal af, dan dient u dit zeker 1 maand van te voren schriftelijk op te zeggen. Hiervoor zijn formulieren te verkrijgen bij de pedagogisch medewerksters. Adressen Zijn er wensen, suggesties, gevoelens van onvrede: kom er direct mee voor de dag bij de pedagogisch medewerkster of coördinator. De speelzaal is voor en van ons allemaal. Wij moeten er allemaal voor blijven zorgen dat de kwaliteit ophoog niveau blijft. Indien u contact op wilt nemen met de peuterspeelzaal kan dat via; Stichting Zaltbommelse peuterspeelzalen Postbus AA Zaltbommel Titia@zaltbommelsepeuterspeelzalen.nl Peuterspeelzaal Hummeloord-Brede school de Uitkijk Aakstraat TP Zaltbommel Peuterspeelzaal de Paddestoel-Brede school de Zandkampen Zandkampen WE Zaltbommel Peuterspeelzaal t Sprongetje-Brede school de Waluwe Prins Clausstraat 2 e 5301 RT Zaltbommel Klachtenregeling Mocht u een klacht hebben over de gang van zaken op de peuterspeelzaal, bespreek dit dan met de pedagogisch medewerkster of coördinator. Mocht u zich niet gehoord voelen, dan kunt u een klachtenformulier invullen dat verkrijgbaar is op elke peuterspeelzaal. Vanaf januari 2015 is de Stichting aangesloten bij de Stichting Klachtencommissie Kinderopvang.

10 De Stichting is aangesloten bij de kamer van Koophandel in Tiel, inschrijfnummer Ibannummer NL51RABO

11

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Een goede start voor ieder kind. Onze peuters Fijn dat u interesse heeft in onze Voorschool! Kinderopvang & BSO Kwebbel biedt u een Voorschoolse voorziening aan

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Spelen en leren. Naar de Basischool

Spelen en leren. Naar de Basischool Onze prachtige locatie is het voormalig schoolgebouw de Brandaris gelegen aan de Oude Gest 3 in Bunschoten-Spakenburg. Daar beschikken wij over 2 ruime lokalen waar wij dagelijks opvang bieden aan peuters

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven

PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven Stichting Peuterspeelzalen Schoonhoven Centraal Bureau Bezoekadres: Bergambachterstraat 11, 2871 JC Schoonhoven Postadres: Marconiplein 1, 2871 JG Schoonhoven

Nadere informatie

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website:

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website: Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid: Na de peutermorgens

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas INFORMATIEBOEKJE 2015-2016 Peuterspeelzaal De kleine bas 1 Algemene informatie De kleine bas is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar (peuters). Het woord peuterspeelzaal doet vermoeden

Nadere informatie

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 De peuterspeelzalen zijn geopend;

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b U heeft onze folder voor peuterspeelzaalwerk in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze folder leest u wat wij u en uw peuter te bieden hebben. Voor de beste indruk

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Welkom bij Voorschool De Vijf Sterren. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin

Nadere informatie

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL INFORMATIE brochure STICHTING PEUTERSPEELZALEN VEGHEL Als kinderen zich ontwikkelen tot peuter komt het moment dat zij hun leefwereld willen uitbreiden; een peuterspeelzaal biedt deze mogelijkheid. De

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Peuterspeelzalen

Algemene Voorwaarden Peuterspeelzalen Adresgegevens t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 Openingstijden peuterspeelzaal De peuterspeelzaal is geopend

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven

Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven Informatieboek je Inhoudsopgave ʻt Peuterplein 4 Doelstelling 4 De stichting Peuterspeelzalen Bodegraven - ʻt Peuterplein 4 Geschiedenis en ontwikkeling Peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers.

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers. Fides Peuterwerk Peuterwerk Peuterwerk van Fides biedt een uitdagende omgeving, waarin peuters op een speelse manier worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Uw peuter wordt daarbij ondersteund door deskundige

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuterspeelzaal t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave 2017 Vooraf Alle informatie betreffende Peuterspeelzaal t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Het Tuinhuis

Kinderdagverblijf. Het Tuinhuis Kinderdagverblijf Het Tuinhuis Iets over Het Tuinhuis. Het motto van het Tuinhuis. Het Tuinhuis biedt een kind(er)vriendelijke opvang, met 47 kindplaatsen voor kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar. Tevens

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek Informatieboekje Peuterspeelzaal Het Klavertje Oosterstreek Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-432690 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com 1 Bereikbaarheid:

Nadere informatie

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 De peuterspeelzalen zijn geopend;

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

Voorschool Marcoen. Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan BD Dorst Tel. voorschool: voorschool:

Voorschool Marcoen. Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan BD Dorst Tel. voorschool: voorschool: Voorschool Marcoen Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan 71 4849 BD Dorst Tel. voorschool: 06-29751035 E-mail voorschool: voorschool@marcoen.nl Tel. basisschool: 0161-411376 e-mail basisschool: schoolpost@marcoen.nl

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders 2 Welkom! Het is zover: er is voor je zoon of dochter een plekje vrij op een peuterspeelzaal van Stichting Welzijn Velsen. In deze brochure staat alles wat je moet weten als je je

Nadere informatie

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke.

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Welkom 1. ALGEMENE VOORWAARDEN 2 DOELSTELLING EN WERKWIJZE 3. PRAKTISCHE ZAKEN 4. AFSPRAKEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN Welkom bij de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over de peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

Informatieboekje Voorschool Marcoen

Informatieboekje Voorschool Marcoen Informatieboekje Voorschool Marcoen Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl I voorschool@marcoen.nl Inhoud Van harte welkom!...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzaal Risdam

Stichting Peuterspeelzaal Risdam Stichting Peuterspeelzaal Risdam Postbus 487 1620 AL Hoorn ING bank 498346 KvK nr. S 41234108 Veel méér dan alleen spelen Info- en Bewaarboekje groep VVE Piramide op onze peuterspeelzaal tekening Dagmar

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL 010120011 KINDEROPVANG ROMI B.V. INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL Chr. Peuterspeelzaal Jorien van Veelen Inhoud Pagina Welkom 3 Identiteit 3 Peuterspeelzaal het Zandkasteel 4 Doelstelling 4 Aanbod 5 VVE

Nadere informatie

PEUTEROPVANG DE KABOUTERS INFORMATIEBOEKJE

PEUTEROPVANG DE KABOUTERS INFORMATIEBOEKJE PEUTEROPVANG DE KABOUTERS INFORMATIEBOEKJE Voorwoord Geachte ouders en/of verzorgers, Wij heten u en uw peuter van harte welkom bij onze peuteropvang. Leest u onze informatie rustig door en stel gerust

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

Informatieboekje van

Informatieboekje van Informatieboekje van Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een fijne tijd op onze peuterspeelzaal

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL De Schalm 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders

Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders Alle informatie in 1 hand-out. Voor vragen kunt u altijd bij de pedagogisch medewerkers terecht. Inhoudsopgave: - Wie zijn wij. - Leeftijden

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuteropvang t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave maart 2018 Vooraf Alle informatie betreffende Peuteropvang t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave De Peutersoos... 3 De leidsters... 4 Het bestuur... 4 Huisregels... 6 De tijden.... 6 Ziekte/afwezigheid..... 6 Eten & kleding... 6 Nieuwsbrief.... 7 Vakanties.... 7 Schoonmaken......

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke September 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking,

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

In de tijd dat uw kind onze voorschool bezoekt zal zijn/haar ontwikkeling actief worden gevolgd door de leidsters.

In de tijd dat uw kind onze voorschool bezoekt zal zijn/haar ontwikkeling actief worden gevolgd door de leidsters. Voorwoord Dit is het informatieboekje van voorschool De Mussen. In dit boekje willen wij in het kort informatie geven over de doelstellingen, de dagelijkse gang van zaken en wat praktische zaken van de

Nadere informatie

Peuteropvang. Ten Boer. Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!

Peuteropvang. Ten Boer. Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Peuteropvang Ten Boer Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Geachte ouders en verzorgers, U heeft onze brochure voor peuteropvang in Ten Boer in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze brochure leest

Nadere informatie

Informatieboekje Peuteropvang Klavertje Vier. www.pszklavertjevier.nl

Informatieboekje Peuteropvang Klavertje Vier. www.pszklavertjevier.nl Belangrijke informatie 2015 2016 Informatieboekje Peuteropvang Klavertje Vier www.pszklavertjevier.nl Inhoudsopgave Peuteropvang, wat is dat?... 3 Observatiemethode Kijk!... 3 Praktische informatie Openingstijden...

Nadere informatie

11:45-12:00 Kinderen worden opgehaald/overdracht

11:45-12:00 Kinderen worden opgehaald/overdracht Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang en peuteropvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat de pedagogische visie is. In dit werkplan is voor

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids 2018-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Gegevens Peuterspeelzaal... 3 Voorwoord... 4 Het doel van De Bouwsteen... 4 Pedagogisch beleidsplan... 5 Peuterspeelzaalleiding... 6 Locatie... 6 Dagindeling...

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy 22-11-2017 Artikel 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: Contract: Geschillencommissie: Humpy: Ouder/verzorger:

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Peuterspeelzaal Jip en Janneke. April 2012

Pedagogisch beleidsplan Peuterspeelzaal Jip en Janneke. April 2012 Pedagogisch beleidsplan Peuterspeelzaal Jip en Janneke April 2012 INHOUDSOPGAVE: Inleiding blz.2 1. Visie en doelstelling 1.1 De functie van de peuterspeelzaal blz.3 1.2 Onze visie op de ontwikkeling van

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Schooljaar 2009 2010 BS De Wingerd Algemeen: In dit boekje vindt u alle informatie die speciaal bestemd is voor de ouders/verzorgers van de kinderen die onze voorschool

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken Pedagogisch werkplan De UkkePukken Kinderopvang De Toverdroom Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het algemene pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang De Toverdroom. In dit pedagogisch

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 7 dagelijks contact

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 4 3. kennismaking en wennen 5 4. dagindeling

Nadere informatie

Informatieboekje Peuterspeelzaal Jip en Janneke

Informatieboekje Peuterspeelzaal Jip en Janneke Informatieboekje Peuterspeelzaal Jip en Janneke Oktober 2012 1 Welkom bij Jip en Janneke Beste ouders/verzorgers, Wij zijn Mariska Struijk en Evelyn Rolink. Samen leiden wij met heel veel liefde en toewijding

Nadere informatie

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal.

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal. VOORWOORD Hierbij krijgt u informatie over het reilen en zeilen bij Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk. De stichting beheert in totaal zes peuterspeelzalen. Binnen iedere kern van de gemeente Bergeijk

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Kringmoment waarin er iets te eten en drinken wordt aangeboden. Ontwikkelingsgerichte (VVE) activiteit. De kinderen worden opgehaald.

Kringmoment waarin er iets te eten en drinken wordt aangeboden. Ontwikkelingsgerichte (VVE) activiteit. De kinderen worden opgehaald. Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang en peuteropvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat pedagogische visie is. In dit werkplan is voor de

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Informatie Peuteropvang Holk

Informatie Peuteropvang Holk Informatie Peuteropvang Holk Galjoen 71-73 3863 EN Nijkerk 06-24900164 Inleiding Welkom bij de Peuteropvang Holk. Wat fijn dat uw peuter bij ons komt spelen. De laatste jaren is de Peuteropvang steeds

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

NIEUWE KINDEREN. Ontvangst nieuwe ouder/kind

NIEUWE KINDEREN. Ontvangst nieuwe ouder/kind Pagina: 1 van 10 Ontvangst nieuwe ouder/kind Ouder&kind voelen zich op hun gemak Vertrouwensband opbouwen, zodat ouders en kinderen zich thuis voelen. Richtlijnen Ouder wordt door degene die de intake

Nadere informatie

Leidster: Atie Jonker, Tel: 0299-673012. Leidster: Sylvia Appelman, Tel: 072-5022939. Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: 072-5710840

Leidster: Atie Jonker, Tel: 0299-673012. Leidster: Sylvia Appelman, Tel: 072-5022939. Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: 072-5710840 INFORMATIEBOEKJE STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Middels dit boekje willen wij u een zo duidelijk mogelijk

Nadere informatie