MAGIX TV / Videorecorder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAGIX TV / Videorecorder"

Transcriptie

1 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. Niets van deze publicatie mag zonder schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende in enige vorm door middel van fotokopie, microfilm of andere procedures worden gereproduceerd of naar een voor machines, in het bijzonder dataverwerkingsinstallaties, toepasbare taal worden overgedragen. Alle weergavenrechten blijven voorbehouden. Vergissingen en inhoudelijke wijzigingen alsook programmawijzigingen voorbehouden. Alle andere genoemde productnamen kunnen gedeponeerde handelsmerken zijn van de betreffende producenten. This product uses MAGIX patent pending technology. Copyright MAGIX AG, Alle rechten voorbehouden.

2 2 Inhoud Inhoud 1 Copyright 1 3 TV-opties 4 De videorecorder 7 Instellingen 7 De Timeshift-modus 7 U kunt bijvoorbeeld: 8 De timer 8

3 3 Inleiding Iedere avond brandt in vele Nederlandse huiskamers dezelfde strijd los: waar kijken we naar op TV? De één kijkt graag naar soaps, terwijl de ander perse naar sport of actualiteiten wil kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden om discussies over het te kijken TVprogramma uit de weg te gaan. De meest voor de hand liggende maar waarschijnlijk ook de duurste optie is de aanschaf van een tweede TV. Wanneer u een video- of DVDrecorder heeft kunt u uw favoriete programma's opnemen en later bekijken. Wie slim is bouwt zijn PC of laptop gewoon om tot televisie en videorecorder. Zo kunt u uw computer gebruiken als tweede TV én als opnameapparaat voor uw favoriete TV-programma's. Echt handig! Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een TV-kaart (bij de meeste laptops inclusief) en pientere software. De software die dat kan - TV-programma's op de computer weergeven, opnemen en nog veel meer - is MAGIX TV/Videorecorder. De MAGIX TV/Videorecorder is onderdeel van de MAGIX-software MAGIX Film op CD & DVD, MAGIX Video deluxe, MAGIX Movies2go en MAGIX Goya. De MAGIX TV/videorecorder neemt uw TV-favorieten betrouwbaar en in de beste kwaliteit op uw harde schijf op, handmatig of timergestuurd. Desgewenst worden alle uitzendingen na automatisch opname-einde, zonder verdere tussenstappen, met een interactief menu op DVD, (S)VCD of mini DVD gebrand. Extra in MAGIX TV/Videorecorder: de gratis online TV-gids waarmee u altijd op de hoogte bent van uw favoriete TV-programma's. U mist gegarandeerd geen enkel programma meer!

4 4 TV-opties Overzicht Links onderaan het venster van uw MAGIX TV/Videorecorder zier u de TVopties. Hier vindt u de bedieningselementen voor het aansturen van de televisieontvangst. Setup opent de instellingsdialoog voor de televisieontvangst en de videorecorder waar u de video- en audiodriver en het opnameformaat kunt instellen. Zenders opent de zenderlijst waar u de zenders programmeert en van een naam voorziet. Programma opent de elektronische TV-gids. De stelt helderheid en contrast in, schakelt de volumeregelaar in of dempt de weergave (mute). Via de up/down-knop in de zenderweergave kunt u tussen de zenders heen en weer gaan. Wanneer u het TV-scherm verkleint, worden bepaalde knoppen, al naar gelang de grootte, niet meer weergegeven. U vindt de betreffende foto's dan in een klein menu dat u via de pijl helemaal links kunt oproepen.!

5 5 De Setup Stap 1: driver selecteren (stuurprogramma). Selecteer hier de driver van uw TV- en uw geluidskaart of van het geluidsapparaat dat u voor de opname en weergave van uw TV-beeld en geluid wilt gebruiken. De niveaumeters geven de output van het geluid weer. Op de luidste plekken moet de weergave zo ongeveer 0 db bereiken, dan is de opname perfect gemoduleerd. van de output. Het volume van reclameblokken en actiescènes is meestal maximaal ingesteld. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor het instellen Met "Geluidsniveau" kunt u een niveaufader oproepen om de modulatie aan te passen. De automatische mixersturing past de audioweergave automatisch aan de Recorder-status aan. Dit wil zeggen dat u, wanneer u live TV kijkt, het ingangssignaal hoort. De Wave-output is gedempt. Bovendien wordt de Line-In-ingang automatisch geselecteerd als opnamebron. Deactiveer deze optie alleen wanneer u een andere geluidskaart wilt gebruiken. Met de Mixer-knop kunt u dan handmatig de ingang selecteren. Stap 2: bepaal de plaats waar het moet worden opgeslagen. Klik op de map-knop en selecteer de map waarin u uw video-opnamen wilt opslaan. Met de knop "Bewerking na de opname" kunt u bovendien nog een aantal extra instellingen uitvoeren, bijvoorbeeld "Automatische scènedetectie" of "Voor mobiel apparaat exporteren". Stap 3: kies het bestandsformaat voor de opname. Maak een keuze uit verschillende preset opnameformaten of bepaal het formaat zelf met behulp van de configuratieknop. De knop "Geavanceerd" opent speciale instellingsopties voor de TV-kaart. Stap 4: opties. De optie "beeld voor PC optimaliseren" bevat een speciale de-interlace om de TV-weergave op het PC-beeldscherm te optimaliseren. Dit wordt niet door elke combinatie van grafische kaart/tv-kaart ondersteund. U heeft hiervoor in ieder geval een recente driver voor de grafische kaart nodig die DirectX9-compatibel is. Via de selectie "Antenne - Kabel" stelt u in of u televisie per kabel of per antenne ontvangt.

6 6 De zenderlijst - hier vindt u de juiste zenders In de zenderlijst worden de geprogrammeerde zenders weergegeven. Met "Zender configureren" kunt u de zenderlijst bewerken. Hier kunt de in ether of het kabelnet zoeken naar zenders en deze programmeren. Wanneer u deze dialoog voor de eerste keer opent klikt u eerst op "Automatisch stations zoeken". Daarna wordt overeenkomstig de gekozen ontvangstoptie kabel of antenne het betreffende frequentiegedeelte doorzocht naar zenders. De finetuning bij het automatisch zoeken verhoogt de trefzekerheid bij gevonden zenders. Deze worden dan beter ontvangen - aan de andere kant duurt het zoeken van zenders echter langer. De gevonden zenders worden in de zenderlijst opgenomen, in eerste instantie met een nummer. U kunt deze entry in de zenderlijst handmatig de juiste naam geven. Dit moet u handmatig instellen aangezien de kabelnetten of frequenties niet in elke regio op dezelfde manier zijn ingedeeld. Klik hiervoor op het kleine driehoekje naast de zendernaam en selecteer een naam uit de lijst Het is belangrijk dat u de zenders de juiste naam geeft aangezien de elektronische TV-gids de videorecorder aan de hand van deze namen programmeert! Met de pijlknoppen onder "Station verplaatsen" beweegt u een zender binnen de lijst tussen de verschillende programmaplaatsen, met "Station toevoegen/verwijderen" kunt u meer zenders toevoegen of uit de lijst verwijderen.

7 7 De videorecorder Instellingen Rechts onderaan in het venster van de MAGIX TV/Videorecorder ziet u de instellingen voor de videorecorder. De ronde opnameknop start de opname. Nog een klik op de opnameknop stopt de opname. U kunt deze dan meteen benoemen of verwijderen door in de dialoog "Verwijderen" te kiezen. Timeshift start de Timeshift-modus. Het kleine menu (driehoek) naast de Timeshift-knop biedt vooraf gedefinieerde snelle opnamen met een duur van tussen de 0,5 en 3 uur. Met de Direct-to-Disc wordt het opgenomen materiaal meteen na de opname op CD gebrand. Met de Laden-knop kunt u een opgenomen uitzending met de videorecorder afspelen en wanneer u op het driehoekje klikt toont een snelmenu de laatste vier opgenomen uitzendingen. Bij het laden van een opgenomen uitzending wordt er een transportbesturing geopend met de normale afspeelfuncties, een positieschuifregelaar en knoppen, om snel 30 seconden voor- en achteruit te kunnen springen. Met de Laden-knop kunt u ook alle andere gewenste video's op uw harde schijf aansturen en bekijken. Wanneer u op de Afsluiten-knop (x) klikt gaat de videorecorder weer terug naar de TV-modus. Met de Timer-knop opent u een menu om de timer van de videorecorder te programmeren. De Timeshift-modus In de Timeshift-modus wordt een programma tegelijkertijd opgenomen en weergegeven. Hierdoor kunt u een TVprogramma tijdverschoven bekijken. Zodra u naar de Timeshift-modus overschakelt wordt de uitzending "op pauze" gezet. Op de achtergrond loopt de uitzending natuurlijk gewoon door en wordt opgenomen. De transportbesturing opent zich. Hiermee kunt u vrij door de uitzending navigeren.

8 8 U kunt bijvoorbeeld: Het programma stoppen om een telefoontje aan te nemen. Deactiveer gewoon de Timeshift-modus en neem de telefoon op. Wanneer u verder wilt kijken klikt u gewoon weer op de Play-knop. Reclame overslaan. Start wanneer de uitzending begint de videorecorder in de Timeshift-modus en ga nog even iets anders doen tot de totale tijd van de reclameblokken ongeveer voorbij is. Wanneer u de uitzending wilt bekijken start u deze met de Play-knop. Wanneer er een reclameblok komt kunt u met de knop "Spring 30 seconden vooruit" de reclame overslaan. Herhaling bekijken. U bepaalt welke scènes worden herhaald! Start de Timeshift-modus en tegelijkertijd de weergave. Beweeg de positieregelaar helemaal naar rechts. U bevindt zich met de weergave nu in de "tegenwoordige tijd". Wanneer er nu iets spannends gebeurt, kunt u met de knop "Spring 30 seconden terug" supersnel een herhaling genereren, net als bij een voetbalwedstrijd! De timer Hier kunt u een opname van de videorecorder programmeren. Dit gaat het eenvoudigst via de elektronische TV-gids die u met de betreffende knop kunt starten. U kunt opnamen echter ook handmatig toevoegen, bewerken of weer verwijderen.

9 9 Wanneer er opnamen zijn ingepland en u uw MAGIX-software afsluit, zorgt een klein icoon ervoor dat de MAGIX TV/Videorecorder vóór het begin van de opname weer wordt gestart en dat de videorecorderfunctie wordt geactiveerd. U kunt de begin- en eindtijd én de datum van de opname bepalen. Met een klik op de datum wordt een kalender zichtbaar. Bij "Zender" bepaalt u de zender die moet worden opgenomen. Met "Herhaling" kunt u een serie opnamen instellen, bijvoorbeeld om dagelijkse of wekelijkse uitzendingen op te nemen. Bovendien kunt u de opname meteen een duidelijke naam geven en de opnamedirectory wijzigen. Zo vindt u de programma's die u heeft opgenomen snel terug en kunt u er in alle rust van genieten. Wanneer u de opnametijden via de elektronische TV-gids heeft ingesteld, kunt u hier voor de zekerheid nog een buffertijd toevoegen zodat er iets meer wordt opgenomen. Wanneer u de optie Timeshift-opname kiest start de opname in de Timeshift-modus. Dat wil zeggen dat u de uitzending al kunt bekijken terwijl de opname doorloopt. Wanneer zich in huiselijke kring nu weer eens een discussie voordoet over welk TV-programma er wordt bekeken kunt u voortaan zeggen: ik bekijk het wel op mijn PC! Of nog beter: u neemt een programma op, brandt deze op CD of DVD en kunt er vervolgens zo vaak u wilt naar kijken, op uw PC of televisie. Geweldig toch? Wij wensen u veel kijkplezier & harmonische avonden!

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. MAGIX Foto Manager 1 MAGIX Foto Manager Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging

Nadere informatie

Het activeren van e-versions en encoders

Het activeren van e-versions en encoders encoders 1 Het activeren van e-versions en encoders Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht

Nadere informatie

Ringtone van PC naar mobiel

Ringtone van PC naar mobiel 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving Opnemen 29 Opnemen Opnemen Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving OPNEMEN. U opent een vergelijkbare

Nadere informatie

MAGIX Film op CD & DVD

MAGIX Film op CD & DVD MAGIX Film op CD & DVD 1 MAGIX Film op CD & DVD Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

De ActiveRadio-software

De ActiveRadio-software De ActiveRadio-software Nederlandse handleiding Stand: 12-7-05 De ActiveRadio-software De ActiveRadio-software is een schakelpaneel voor radio-ontvangst met uw TerraTec Cinergy TV. Het maakt automatische

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Sluit INTERACTIEVE TV eenvoudig zelf aan

Sluit INTERACTIEVE TV eenvoudig zelf aan Sluit INTERACTIEVE eenvoudig zelf aan VRAGEN? BEL 040 787 4000 WWW.ON.NL Kijk op www.on.nl of bel 040 787 4000 Eenvoudig aansluiten en install Gefeliciteerd met uw keuze voor Interactieve. Met deze handleiding

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Website importeren of maken?

Website importeren of maken? 92 Een website van sjablonen Website importeren of maken? In principe zijn er twee manieren om MAGIX Web Designer te gebruiken: ofwel heeft u al een website en wilt u deze met MAGIX Web Designer bewerken

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

POWER CINEMA GEBRUIKEN

POWER CINEMA GEBRUIKEN A P P E N D I X C POWER CINEMA GEBRUIKEN C-1 OPMERKING Lees zorgvuldig de volgende informatie, alvorens Power Cinema Software te installeren. 1. Om Power Cinema Software op een NIEUWE VASTE SCHIJF te installeren,

Nadere informatie

Handleiding M532 HD-recorder

Handleiding M532 HD-recorder Handleiding M532 HD-recorder Als de M532 HD-recorder voor de eerste maal in gebruik genomen wordt zal de benodigde software op de M532 geïnstalleerd worden De Harde schijf wordt na het laden van de software

Nadere informatie

Videoband naar DVD of Blu-ray

Videoband naar DVD of Blu-ray Videoband naar DVD of Blu-ray Pinnacle Dazzle DVD Recorder 59.95 Dazzle Video Creator HD Studio 14 79.95 Dazzle Video Creator Platinum HD Studio 15 99.95 Opname: DVD-bestand Film op DVD, geen Blu-ray Moviebox

Nadere informatie

HP Media Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding

HP Media Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding HP Media Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows en Windows Vista zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Inhoud : 1. Basis introductie... 1 a. Wat is een smart companion?... 1 b. Wie is Tux Droid?... 2 c. Wat zijn gadgets?... 3 d. Wat zijn Attitunes?...

Inhoud : 1. Basis introductie... 1 a. Wat is een smart companion?... 1 b. Wie is Tux Droid?... 2 c. Wat zijn gadgets?... 3 d. Wat zijn Attitunes?... Tuxbox 2.0 gids Inhoud : 1. Basis introductie... 1 a. Wat is een smart companion?... 1 b. Wie is Tux Droid?... 2 c. Wat zijn gadgets?... 3 d. Wat zijn Attitunes?... 4 2. Aan de slag met TuxBox 2.0... 5

Nadere informatie

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N Een digitale fotoverzameling is al snel een redelijk onoverzichtelijke bende. Waarbij u uzelf af zou kunnen vragen: "Hoe kan ik mijn digitale foto's overzichtelijk bewaren?" Een digitale camera is allang

Nadere informatie

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam Beeld en geluid Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia ABC Amsterdam OCA onderwijscomputercentrum maart 2002 Deze cursus is eigendom

Nadere informatie

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf.

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf. 1 Aangepaste paragraaf 3.7 Video importeren met Windows Movie Maker 2.6 Bij Windows Vista wordt een zeer gebruiksvriendelijk programma meegeleverd waarmee u video s kunt bewerken: Windows Movie Maker versie

Nadere informatie

Algemene opmerkingen Word

Algemene opmerkingen Word Algemene opmerkingen Word In Word 2007 vindt u geen tabblad en geen weergave Backstage. In plaats daarvan gebruikt u deoffice-knop linksboven om vergelijkbare taken als bestanden maken, opslaan en afdrukken

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

Geluid opnemen. Om te beginnen

Geluid opnemen. Om te beginnen Geluid opnemen Het opnemen van geluid met Audacity is erg gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een computer waarvan de geluidskaart een microfoon (mic) of line input heeft. Om te beginnen Voordat

Nadere informatie

Handleiding. Verkorte handleiding Personal Video Recorder. solcon.nl

Handleiding. Verkorte handleiding Personal Video Recorder. solcon.nl Handleiding Verkorte handleiding Personal Video Recorder Inhoudsopgave Een uitzending pauzeren 3 Een Live uitzending direct opnemen 4 Later naar een uitzending beginnen te kijken 5 Nadat de uitzending

Nadere informatie

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Algemene opmerkingen Word

Algemene opmerkingen Word Algemene opmerkingen Word In Word 2007 vindt u geen tabblad. In plaats daarvan gebruikt u deoffice-knop linksboven om vergelijkbare taken als bestanden maken, opslaan en afdrukken uit te voeren. is in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding V1.0

Gebruikershandleiding V1.0 Gebruikershandleiding V1.0 Hoofd functie omschakel knop. Schakelt tussen videocamera (Camera icoon), Time-lapse (Klok icoon) en Uitzending (Wereldbol icoon) modi. Hoofdmenu Bediening bovenaan Met de volume

Nadere informatie

Handleiding. Opnemen Pakket

Handleiding. Opnemen Pakket Handleiding Opnemen Pakket INHOUDSOPGAVE Introductie Opnemen Pakket... 3 Het inplannen van een Opname... 4 Het Recorder overzicht... 4 Markering van geplande opnames... 5 Het Afspelen en verwijderen van

Nadere informatie

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven Even voorstellen Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven in een bijzonder dynamische markt. In deze wereld van snelle ontwikkelingen ontplooien zij zich als vernieuwende en betrouwbare leveranciers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NUUO Software

Gebruikershandleiding NUUO Software Gebruikershandleiding NUUO Software Handleiding voor het gebruik van de software wat geleverd wordt bij uw NUUO netwerkrecorder In deze handleiding wordt er vanuit gegaan dat uw installateur het programma

Nadere informatie

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven:

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Afdrukken Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: Onder Instellingen kun je aangeven wat je wilt afdrukken: Bij Notitiepagina s wordt per pagina één dia afgedrukt.

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s.

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s. Handleiding VLC media player Met dit programma kan je de meeste audio en video fragmenten (of hele Cd s of Dvd s) afspelen. Het programma ondersteunt veel bestandsformaten en je kunt er verschillende media

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BESTURINGSSOFTWARE KRUIS SMART 6.2

GEBRUIKSAANWIJZING BESTURINGSSOFTWARE KRUIS SMART 6.2 GEBRUIKSAANWIJZING BESTURINGSSOFTWARE KRUIS SMART 6.2 INHOUD 1. Aansluiten en instellen 2. Het softwareprogramma 3. Een nieuw programma maken 4. Een wachtprogramma maken Voor alle vragen rond ons softwareprogramma

Nadere informatie

Leesmij-bestand voor Philips CamSuite 2.0

Leesmij-bestand voor Philips CamSuite 2.0 Leesmij-bestand voor Philips CamSuite 2.0 Doel: de nieuwe software, Philips CamSuite 2.0, gebruiken om de webcamfuncties te kunnen gebruiken. Met Philips CamSuite 2.0 hebt u snel toegang tot de meestgebruikte

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie Handleiding Glashart Media ipad applicatie V 2.0 Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE. Firmware Version 1.20 Addendum. Rev D Line 6, Inc.

STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE. Firmware Version 1.20 Addendum. Rev D Line 6, Inc. STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE Rev D Firmware Version 1.20 Addendum 2013 Line 6, Inc. Inhoudsopgave Appendix D: Fader View... D 1 Fader View Werkbalk...D 2 Menu voor het toewijzen van Faders...D 3 Menu

Nadere informatie

AudioWizard. Gebruiksaanwijzing A31003-P1030-U108-2-5419

AudioWizard. Gebruiksaanwijzing A31003-P1030-U108-2-5419 Gebruiksaanwijzing A31003-P1030-U108-2-5419 Our Quality and Environmental Management Systems are implemented according to the requirements of the ISO9001 and ISO14001 standards and are certified by an

Nadere informatie

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u:

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u: 81 4. Muziek Op een Windows 10-computer kunt u muziek afspelen met Windows Media Player. Behalve het afspelen van muziek, kunt u met dit programma ook muziek van cd s naar uw computer kopiëren. De muziek

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

Praktijk voorbeeld 1: het begin

Praktijk voorbeeld 1: het begin Dit voorbeeld gaat over hoe je: - een project opent en afspeelt - het project automatisch herhalend kan laten afspelen. - markers gebruikt - het tempo aanpast - tracks kan uitzetten of solo laten spelen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend Gebruikershandleiding TV-ontvanger Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend VOORKANT TV-ONTVANGER Op de voorkant van de TV-ontvanger kunnen

Nadere informatie

Het handboek van Kaffeine. Jürgen Kofler Christophe Thommeret Mauro Carvalho Chehab

Het handboek van Kaffeine. Jürgen Kofler Christophe Thommeret Mauro Carvalho Chehab Jürgen Kofler Christophe Thommeret Mauro Carvalho Chehab 2 Inhoudsopgave 1 Afspeler Kaffeine 5 1.1 Het startvenster....................................... 5 1.2 Een bestand afspelen....................................

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAM BOX

HANDLEIDING STREAM BOX HANDLEIDING STREAM BOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 3.

Nadere informatie

Aanvullend PDF-bestand bij Adobe Photoshop Elements versie 14

Aanvullend PDF-bestand bij Adobe Photoshop Elements versie 14 1 Aanvullend PDF-bestand bij Adobe Photoshop Elements versie 14 In dit PDF-bestand vindt u meer informatie over Adobe Photoshop Elements versie 14 in combinatie met het boek Basisgids Adobe Photoshop Elements.

Nadere informatie

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding Archive Player Divar Series nl Bedieningshandleiding Archive Player Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Bediening 5 2.1 Het programma starten 5 2.2 Inleiding tot het hoofdvenster 6 2.3 Knop

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING HP WEBCAM

GEBRUIKERSHANDLEIDING HP WEBCAM GEBRUIKERSHANDLEIDING HP WEBCAM v4.3.nl Part number: 5992-4251 Copyright 2008 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in dit document kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige

Nadere informatie

3. Videofilm monteren en bewerken

3. Videofilm monteren en bewerken 43 3. Videofilm monteren en bewerken De eerste stap na het importeren van uw videomateriaal is het rangschikken van de opnamen tot een goed lopend verhaal. Wat u als eerst heeft opgenomen, hoeft immers

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

TERRATEC Home Cinema Software-handleiding

TERRATEC Home Cinema Software-handleiding TV Software TERRATEC Home Cinema Software-handleiding Nederlands Italiano Deutsch English Française Version 6.1-03/2011 73 Handleiding TERRATEC Home Cinema 74 Inhoud Inleiding: de TERRATEC Home Cinema...

Nadere informatie

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t Windows Movie maker. Inhoud 1. Installeren van Windows Movie Maker... 1 2. Vooraf rekening mee houden... 3 3. Aan de slag... 3 3.1 De werkruimte... 3 3.2 Een nieuw project starten... 4 3.3 Aanpassen van

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Handleiding Nero InfoTool

Handleiding Nero InfoTool Handleiding Nero InfoTool Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero InfoTool en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

Volg de instructies op de website van Epson voor het downloaden en het installeren.

Volg de instructies op de website van Epson voor het downloaden en het installeren. Message Broadcasting Message Broadcasting is een invoegtoepassing voor EasyMP Monitor. Beheerders kunnen de invoegtoepassing gebruiken om berichten of aankondigingen naar een of meer projectoren of alle

Nadere informatie

Billicorder. Gebruiksaanwijzing

Billicorder. Gebruiksaanwijzing Billicorder Gebruiksaanwijzing 1 INDEX DE AFSTANDSBEDIENING 3 EENVOUDIG STARTEN MET DE BILLICORDER 4 1. Hoofdmenu 4 2. Interactieve tv-gids 5 2.1. De zenders 5 2.2. De programma s 6 3. Harde schijf 6 4.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten TV Out gebruiken Bekijk het PC-beeld op de televisie! Uw nieuwe RAGE 128-grafische kaart beschikt over de voorziening TV Out. Sluit uw nieuwe kaart eenvoudigweg op een televisie en/of monitor aan. U kunt

Nadere informatie

Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB

Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB Hoofdstukken A. Introductie... 2 B. Systeem eisen... 2 C. Installatie van TV speler Software en USB TV stick Drivers... 3 D. Aansluiten...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING akiosk-lite software (basis level)

GEBRUIKSAANWIJZING akiosk-lite software (basis level) GEBRUIKSAANWIJZING akiosk-lite software (basis level) Verwijderen van de folies: De device is met 2 folies lagen beschermd. Verwijder de beide folies. Inschakelen van de device: Plaats de voedingsconnector

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 5 3 De stream software installeren... 6 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... Fout!

Nadere informatie

NIEUW! Nu ook voor Mac!

NIEUW! Nu ook voor Mac! NIEUW! Nu ook voor Mac! Opnamen op video's lopen op allerlei wijzen gevaar! Met het originele reddingspakket van MAGIX, bestaande uit MAGIX software, de praktische USB-video-omzetter en een SCARTadapter,

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

BeoSound 4. Aanvulling

BeoSound 4. Aanvulling BeoSound 4 Aanvulling Menusysteem Deze aanvulling bevat correcties voor uw BeoSound 4-handleiding. Dankzij nieuwe software is uw muzieksysteem nu uitgerust met nieuwe functies. Het menusysteem is gewijzigd

Nadere informatie

Handleiding Dienstroosters

Handleiding Dienstroosters Handleiding Dienstroosters In deze handleiding leer je een rooster maken met behulp van de functionaliteit Dienstroosters. Bij het reguliere personen roosteren wijs je diensten toe aan een persoon terwijl

Nadere informatie

tentoinfinity Apps 1.0 INLEIDING

tentoinfinity Apps 1.0 INLEIDING tentoinfinity Apps Una Help-inhoud Auteursrecht 2013-2015 door tentoinfinity Apps. Alle rechten voorbehouden. De inhoud is voor het laatst bijgewerkt op Augustus 6, 2015. Extra ondersteuningsbronnen beschikbaar

Nadere informatie

Het handboek van Skanlite. Kåre Särs Anne-Marie Mahfouf Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Het handboek van Skanlite. Kåre Särs Anne-Marie Mahfouf Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Kåre Särs Anne-Marie Mahfouf Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Skanlite gebruiken 6 2.1 Selectie van scanner..................................... 6 3 Hoofdvenster van Skanlite

Nadere informatie

Handleiding Gold- en Superstation

Handleiding Gold- en Superstation 1 Configuratie... 3 On Site... 4 Live bekijken... 4 Uitleg scherm... 4 1. Omschrijving beeld... 5 2. Selecteren Beeldscherm... 5 3. Selecteren Camera en weergave type Opname... 5 4. Datum en Uur van de

Nadere informatie