mini New business case

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mini New business case"

Transcriptie

1 mini New business case Lisa van Veghel Lotje Chabot Rosemarijn Mulder Jasper Sondag Simone de Visser Klas ABCK1A Groep A3 oktober 2012

2 Dit is het productconcept. We zijn begonnen met drie mogelijke concepten. 1. Zeecontainers, een on the road winkel bestaande uit zeekcontainers. Met een warme oud ijzer sfeer. 2. Rond reizen, in een vrachtwagen met gerecyclede producten. In een industriëlen warmen sfeer. 3. Sample park, het nieuwe binnen is buiten en het nieuwe buiten is binnen. Met een samplefatival in het park en een winkel vol met bomen. Wij zijn verder gegaan met zeecontainer omdat het aspect on the road, avontuur en industrieel er in zit. Echter is dit idee nog verder geëvalueerd. Ons Customer insight onderzoek bestond uit: Het interviewen van twee mensen die bezig zijn met binnen huis architectuur. Samen met het invullen van ons Customer kompas. Met de windrichtingen Technologie, Trends, Interieur, Klantfrictie.

3 Scala kan je onderverdelen in drie producten: Het Kernproduct, dit is de beleving. Scala bestaat niet alleen uit een winkel in Sittard waar je naar toe kan en opbezoek kan. In deze winkel komt een uitgebreide collectie aan Samples te liggen, je kan er koffie drinken, informatie krijgen via medewerkers. Ook is er een elektronische gids. (tasbaarproduct) Er is ook een mobiele Scala winkel. De omgebouwde schoolbus reist door heel Nederland. Van binnenstad tot binnenstad. In de bus bevind zich een kleiner collectie samples. Wel zijn er medewerkers bij aanwezig dus de kennis is aanwezig. Ook is hier op de elektronische gids toepasbaar. Het tasbaarproduct, dit is de winkel en de bus, waar je opzoek kamt. Hier krijg je bruibare informatie en inspiratie. Ook zijn hier neven activiteiten aanwezig zoals lezingen, workshops en andere activiteiten. (mee te lezen bij bedrijfsmatig) Dit hoort ook bij het tasbare product. Naast de mondelinge informatie heeft Scala ook een elektonische app. Het uitgeberidproduct De app is om mensen optimaal te kunnen laten informeren is er een app beschikbaar. Iedere Sample is gelijk en komt op een gepaste manier in de collectie. Zo is de inspiratie het grootst. Als consument heb je de behoefte om meer te weten te komen. Iedere sample heeft een qr code. Door deze te scannen kom je achter alle relevatie informatie van de sample. Van de herkomst tot de plek waar je hem kan kopen. Scala is laagdrempelig. Iedereen is welkom en kan binnenstappen. De bus komt naar de gebruiker toe. Het is te vergelijke me de tandartsbus die rondrijd door alle dorpjes waar geen tandarts zit. Bij Scala vinden ze het erg belangrijk dat overal zo duurzaam mogelijk mee omgegaan word. De inrichting, de verlichting en het promotie martiaal is een zo n groen mogelijke manier verkregen. En de laatste reden doet de naam eer aan. Op deze manier is er zo veel te zien. Het is veel diepgaander als bijvoorbeeld een brochure bekijken.

4 Scala moet een stabiele organisatie worden. Waar klanten terecht kunnen voor vragen en advies. Hier is tijd voor. De organisatie is niet te groot. Wel overzichtelijk en makkelijk toegankelijk voor klanten. Scala heeft drie directe doelgroepen. Welke dit zijn wordt later toegelicht. Er is gekozen voor drie groepen omdat ze alle drie nodig zijn voor de balans. Aan allebei de kanten moet gewerkt worden aan een goeie relatie. De leveranciers zijn nodig voor de stroom van de samples. Dit doen ze alleen als het ook een meerwaarde voor ze heeft. Dat zijn de klanten aan de andere kant. Een groot risico s is dat er te weinig animo voor is. Zowel van de klanten uit, als van uit de leveranciers. Dan komt de winkel niet van de grond. Een ander punt waar we opmoeten letten is of de kern boodschap duidelijk is voor de klanten. Op het moment dat onze boodschap niet duidelijk is zal de winkel ook geen succes gaan worden.

5 Scala richt zich op drie groepen mensen. 1.Mensen die hun huis gaan verbouwen mensen (amateur architecten) die inspiratie op willen doen voor hun eigen huis. Deze willen wij inspireren en hopelijk gepassioneerd krijgen voor hun dromen te verwezenlijken op het gebied (eigen)interieurs. 2. Architecten (professionele) Architecten met een writers block. Voor inspiratie, ideeën op te doen en nieuw materialen te ontdekken. De wereld van de Samples is zo groot. Dankzij de grote catalogus komt deze wereld wat meer (tastbaar) binnen handbereik. 3. De leveranciers De mensen die de samples produceren/verkopen. Dankzij deze mensen licht onze winkel vol. Deze moeten vrienden van ons worden en hier gaat intensief mee samengewerkt worden. Product - Het product is de ondekking die je doet met het vinden van de juiste sample. De informatie die je hier over krijgt via de app en medewerkers. En vooral de totale beleving van het merk scala. Positionering - Scala is een organisatie die werkt voor de idealen van mensen. Oog heeft voor duurzaamheid en het milieu. Distributiekanaal - Het is de bedoeling me in aanraking komt met Scala via de ludieke promotie acties of de viriel die verspreid gaat worden. Scala gaat voor extra informatie een website ontwikkelen waar het touring schema van de bus. Ook komt hier contct gegevens op te staan voor eventuele vragen.

6 We collect sampels, you can discover Deze zin geeft aan wat wij doen en wat wij verwachte van onze klanten. Heel simpel en duidelijk. Als eerste willen wij in Sittard door de stad blokken laten lopen. Deze blokken zoude de aandacht moeten trekken van de bewoners. Zo ontstaat er een buzz omtrent de blokken. Ook kunnen de blokken om de plek waar de bus staat geplaatst worden. Via een stopmotion techniek word hier een filmpje van gemaakt.. Dit vormt de opening van de internet pagina en een viral voor op internet.

7 De bus - is wendbaar, makkelijk te verbouwen aan de binnenkant (beschilderen aan de buitenkant en relatief goedkoper. Het is de bedoeling dat de hele bus aan de binnenkant uit samples gaat bestaan. Dat men hier door helemaal overdonderd word. Voor de financiering zijn er verschillende dingen mogelijk. Zo kun je een bus kopen, tweede hands zijn deze voertuigen vaak niet extreem duur en is de terugverdienperiode dus ook relatief korter. Tevens zijn er bedrijven die bussen leasen. Dit is een oplossing alleen zul je goede afspraken moeten maken over de inrichting van de bus. Scala zien we graag als milieubewust en groen, ook al zijn niet alle samples dit. Het idee is om bijvoorbeeld een groene, zuinige bus te laten rijden voor Scala. Wellicht kunnen we hiervoor een samenwerking aan gaan met een bedrijf dat gespecialiseerd is in zuinige trucks. Dit scheelt ook weer in de kosten met wegenbelasting, etc. En dit is hiernaast ook nog goed voor de uitstraling Scala. De app - deze moet ontwikkeld worden in samenwerking met de leveranciers. Zij weten zelf het beste wat ze over het martiaal kwijt willen. Er moeten duidelijke en goeie afspraken gemaakt worden dat het zelfde basis martiaal (zelfde aantal worden, juiste afbeeldinggrote ect.) aangeleverd kan worden. Het ontwikkelen van deze app zou uitbesteed moeten worden. Hier gaat het geld in zitten, dit vormt de investering. De tijd die er in gaat zitten voor het ontwikkelen van deze app is ook een vorm van inverteren. De winkel De winkel moet een beleving worden. Dan moet er natuurlijk wat te doen zijn, naast het kopje fare trade koffie en het verse biologisch broodje dat er te krijgen is moet er meer zijn. De lezingen en workshops zullen incidenteel veel klanten trekken. Dit is niet genoeg om de winkel op te laten draaien. Daarom zijn er ook andere dingen te doen:

8 De Kleingeld-muur - Tegen deze muur kan iedereen zijn kleingeld aan plakken. Te vergelijke met effect in de efteling: Je staat bij de attractie de fata morgana en ziet heel veel klein geld in het water liggen. Dit nodigt uit om er aan mee te doen. Glazen vloer In de winkel komt een glazen vloer. In deze vloer zijn samples verwerkt net als een film om een extra on the road effect te geven. Dit gaan mensen leuk vinden om te zien en lopen dan sneller binnen. Ook al zijn ze niet specifiek opzoek naar samples. Maar voor enkel de een kopje koffie. Breng uw oude materialen mee - Neem mee wat je mee kan nemen. Scala maakt een nieuw recycle product van de oude materialen die daarna weer te bezichtigen is. De materialen mogen alles zijn: oud behang, bakstenen, een stuk tegel, kapot glas, hout, etc. Het recycle van oud materiaal is goed voor het milieu en het geeft een super effect in de winkel van Scala. Om deze dingen te realiseren moet er geïnverteerd worden het pand in Sittard. Er moet een verbouwing plaats vinden. Er moet schappen komen waar alle samples overzichtelijk in verscheid worden. Belemmeringen Ook zijn er dingen waar wij tegen je aan lopen. Zoals bijvoorbeeld niet het juiste rijbewijs, namelijk het rijbewijs D. Niet het juiste personeel kunnen vinden. Om mee te gaan met de bus of in de winkel klanten begeleiden. Nog een moeilijk punt van Scala is om de eenheid te bewaren. Zodat het geen lossen delen blijven. Het de bedoeling dat mensen de winkel aan de buis gaan koppelen, of andersom.

9 Kosten bus Prijs verschilt tussen de en euro. Ligt aan de staat van de bus, aantal gereden kilometers etc. Verbouwing bus schatten we rond de euro. De stoelen gaan eruit, er komen glazen platen in de grond, recyclebare schappen waarop de samples komen. Al het afval dat uit de bus komt gaan we recyclen. Een samenwerking met WeCycle is een mooi begin van een grote recycle actie. Dit soort bussen rijden op diesel en rijden gemiddeld 1 op 5, dit betekent dat de brandstofkosten hoog zullen zijn. Tevens is er een rijbewijs D nodig voor het besturen van dit voertuig. Gemiddelde kosten hiervan zijn 3700 euro. Wegenbelasting ligt hoog bij dit voertuig, net als bij vrachtwagens. Met de bus die gemiddeld zo n 9000 kilo weegt, komen we op 700 euro per jaar. Dit is ongeveer 180 per kwartaal. We hebben contact gehad met BYD Energie, zij zorgen ervoor dat de bussen van Arriva zuiniger rijden. Zij willen met ons rond de tafel gaan zitten voor een betaalbaar plan dat de bus op zonne-energie kan laten draaien. Kosten hiervoor zijn voor laten en dus ook nog onbekend. De kosten van de winkel. In de muur komt een kleingeld-muur. Dit is een muur waar mensen geld op mogen plakken, een soort Trevi-fontijn. Dit vinden mensen leuk om te doen, en de bus kan hiervan onderhouden worden omdat het gezien wordt als donatie. We gaan proberen met Max Havelaar een samenwerking aan te gaan, dat wij ook promotie voor hun doen in ruil voor gratis koffie en thee. Dit zal veel kosten schelen. Deze koffie is fairtrade dus goed voor onze uitstraling. Er komt een expert taxateur in de winkel en bus, waarbij mensen hun oude bouwmaterialen kunnen laten taxeren. Hierdoor krijgen ze een idee wat ze kunnen krijgen voor oude materialen. Wij kunnen deze materialen innemen en vervolgens laten recyclen bij WeCycle. Vervolgens geven we de mensen een korting op de aanschaf van nieuwe samples.

10 Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het ons wat op gaat leveren. Ons streven is om gemiddeld per week mensen per week te kunnen verwelkomen is Scala De bus - Het plan is om elk weekend in een andere stad te staan, dit ongeveer 50 weken per jaar. We bezoeken dan alleen steden waar op een zaterdagmiddag meer dan mensen in het centrum zijn. We hebben een korte vragenronde gedaan op het station, en daaruit blijkt dat ongeveer 5 10% van alle mensen bereid is om de bus binnen te stappen. Op het moment dat er minimaal mensen op een dag voorbij komen, praten we al over zo n mensen die de bus bezoeken. De winkel De winkel heeft de ze zelfde openingstijden als de binnenstad van Sittard. Dat houd in dat de winkel geregeld op zondag dicht is. Op dit moment kan de ruimte verhuurd worden aan derde of kunnen er zelf activiteiten georganiseerd worden. De schatting die wij trekken is dat er gemiddeld klanten per week. Als Scala willen we dat leveranciers van samples betalen voor een plek in de store en in de bus. Omdat we de euro als startkapitaal nodig hebben voor het eerste jaar, zullen we veel samples aan moeten trekken. Het jaar daarna zullen de kosten dalen omdat we niet met de aanschaf van de bus zitten maar alleen de afschrijving. We hebben geen winstoogmerk, maar willen wel ruimte overhouden om te kunnen blijven ontwikkelen en innoveren. We zitten te denken aan ongeveer 100 samples in de store, die allemaal 300 per jaar betalen om in de winkel en de bus te kunnen staan. Dit is nog geen 30 euro per maand voor de verwerkers/leveranciers. En dit levert ons al euro op. Het eerste jaar zullen we euro te kort komen. We kunnen kijken of het mogelijk is een lening hier voor te krijgen. Daarnaast hebben we ook inkomst uit de koffie en van de workshops ect.

11 De belangrijkste redenen om dit concept door te voeren zijn: Relatief goedkoop - Groot bereik scala- Haalbaar - Goede uitstraling milieubewust - fairtrade. - Interactief De grootste belemmeringen zijn: Animo voor de bus (werpt het z n vruchten af) Hoe krijgen we de mensen van een bezoek aan de bus tot aankoop Krijgen we mensen van de bus naar de Scala Wij bevelen u aan dit concept door te zetten omdat wij verschillende concepten hebben ontwikkeld en bekeken, en dit ons het beste idee lijkt. Het is betaalbaar en haalbaar. Tevens is een groot bereik te bewerkstelligen voor de Scala. Dit is op geen andere manier zo goedkoop te regelen. Zo heeft u een pop-up store in de vorm van een bus, en een vaste vestiging waar mensen altijd terecht kunnen. Dit scheelt een hoop onzekerheden en onnodige kosten (ombouwen van winkels etc). Wij denken dat dit idee winstgevend is te maken in zo verre dat u in staat bent te blijven innoveren en de bus draaiende te houden.

p o L s p o T concurrentie analyse

p o L s p o T concurrentie analyse p o L s p n e o T T concurrentie analyse concurrentie Klevering is ons eigen merk. Ooit begonnen met & het importeren en opknappen van oude kasten en tafels uit Frankrijk en Spanje, inmiddels een eigen

Nadere informatie

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model Periode 1 Les 1 4P s, 4C s & het SIVA-model Waarom koopt men iets? Om in een bepaalde behoefte te voorzien In andere woorden: om een probleem op te lossen. Het product moet voldoen aan de wensen en behoeften

Nadere informatie

Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen

Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen Na deze toolbox begrijp je: Wat Duurzaam Ondernemen betekent Waarom het Belangrijk is om CO2 uitstoot te verminderen Welke Richtlijn SPIE hanteert om duurzaam

Nadere informatie

Project 6: InterRail Experience Jaar 2 Winter CMD2D

Project 6: InterRail Experience Jaar 2 Winter CMD2D Project 6: InterRail Experience Jaar 2 Winter CMD2D Dennis Odijk 0805428 Max Veeke 0813957 Niels van Steenbergen 0806502 Martine Redert 0804128 2 Inhoudsopgave Voorwoord In dit project gaan we aan de slag

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen. Grammaticaoefeningen 2 Gezondheid Verschillende vormen van werkwoorden Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. 1 Begrijp je deze informatie? ja /

Nadere informatie

Extra spreekopdrachten

Extra spreekopdrachten Extra spreekopdrachten 1** VERTEL. 1. Je loopt in het park. Er loopt een man voor je. Je ziet dat zijn sleutels uit zijn tas vallen. Wat zeg je tegen hem? 2. De studieadviseur van je opleiding vraagt wat

Nadere informatie

Binnenkijken bij. Alexanderstraat 76 in Arnhem. Inhouds opgave. 2 Inleiding. 5 Begane grond. 7 Souterrain. 9 Tuin. 11 Alle kenmerken op een rij

Binnenkijken bij. Alexanderstraat 76 in Arnhem. Inhouds opgave. 2 Inleiding. 5 Begane grond. 7 Souterrain. 9 Tuin. 11 Alle kenmerken op een rij Binnenkijken bij Alexanderstraat 76 in Arnhem Inhouds opgave 1 2 Inleiding 5 Begane grond 7 Souterrain 9 Tuin 11 Alle kenmerken op een rij 14 Wat vind jij belangrijk? 15 Virtual Reality Tour 16 Woning

Nadere informatie

Heel Rhenen duurzaam!

Heel Rhenen duurzaam! Zaterdag 21 mei 2016 Heel Rhenen duurzaam! Op zaterdag 21 mei houden wij samen de tweede duurzame dag in de gemeente Rhenen. In en om het Huis van de gemeente is dan weer de duurzame markt. Hier vindt

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT 1 Exploitatie overzicht 2013 Het voor Voedselbank Dordrecht turbulente jaar 2013 ligt achter ons. In juli zijn wij begonnen met het verbouwen van de hal

Nadere informatie

Projectvoorstel. Robin Santos

Projectvoorstel. Robin Santos Projectvoorstel Robin Santos Inhoudsopgaven Inleiding Doel van het project Taken en personeel Haalbaarheid van het project Activiteitenlijst Begroting Inleiding Ik wil graag het nieuwe project Design&Co

Nadere informatie

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl 35 JAAR WE KOMEN GRAAG BIJ JE OVER DE VLOER Een inspirerende ontmoeting... POST Woonadvies & Realisatie is dè specialist op het gebied van vloeren, raamdecoratie,

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Nationale theedrinkdag 2013

Nationale theedrinkdag 2013 Nationale theedrinkdag 2013 Stefan van de Weijer Samengewerkt met: Sharon van Besouw Reclamebureau Weijer en Besouw, bestaat uit Stefan van de Weijer en Sharon van Besouw. Wij zijn een ontwerpteam wat

Nadere informatie

Door: Arne Bernards Klas: MTD1a4

Door: Arne Bernards Klas: MTD1a4 Door: Arne Bernards Klas: MTD1a4 Inhoud Inleiding... 2 Planning... 3 Plan van aanpak (Pva)... 4 Interview met Frans Cox... 6 Concurrentie analyse... 7 Pakket van eisen en wensen... 9 Ideeschetsen...11

Nadere informatie

The NN gadget, your chance to catch it!

The NN gadget, your chance to catch it! Concept Hoe kan Nationale-Nederlanden jongeren triggeren om over later en hun pensioen na te denken? Mijn oplossing om jongeren hiervoor te triggeren is om ze hun toekomst te visualiseren en dit ervaren.

Nadere informatie

5.4. Praktische-opdracht door een scholier 2046 woorden 9 mei keer beoordeeld. Wiskunde A

5.4. Praktische-opdracht door een scholier 2046 woorden 9 mei keer beoordeeld. Wiskunde A Praktische-opdracht door een scholier 2046 woorden 9 mei 2006 5.4 23 keer beoordeeld Vak Wiskunde A Inleiding De opdracht was het vergelijken van de jaarlijkse kosten van één type auto (naar eigen keuze)

Nadere informatie

CONSTRUCTIEF COMMERCIEEL CONSEQUENT

CONSTRUCTIEF COMMERCIEEL CONSEQUENT CONSTRUCTIEF COMMERCIEEL CONSEQUENT Initiatiefvoorstel omtrent een commerciële fietsenmaker op Tilburg University. Inleiding Fractie Front hecht veel waarde aan het campusgevoel en streeft ernaar een living

Nadere informatie

Deze dame of heer vertelt over hoe het mogelijk is om het energie verbruik te verminderen en laat energie besparende manieren zien.

Deze dame of heer vertelt over hoe het mogelijk is om het energie verbruik te verminderen en laat energie besparende manieren zien. DE ENERGIECOACH Wat doet een energiecoach Deze dame of heer vertelt over hoe het mogelijk is om het energie verbruik te verminderen en laat energie besparende manieren zien. Een opmerking vooraf : Het

Nadere informatie

Op reis door de hedendaagse kunst

Op reis door de hedendaagse kunst Op reis door de hedendaagse kunst Bijna iedereen gaat graag op reis; je ziet eens wat anders, ontmoet nieuwe mensen, beleeft avonturen en hebt plezier. Eigenlijk hoef je helemaal niet zo ver weg om die

Nadere informatie

Tips & trucs banners maken voor je webshop

Tips & trucs banners maken voor je webshop 9-9-2014 15:53:00 Tips & trucs banners maken voor je webshop v1.01 Alicia van Moorsel Inhoudsopgave Pagina 1: - Wat is een header? - Sfeer - Aanbieding/nieuw product - Maar maak ik goede converterende

Nadere informatie

INSPIRERENDE WORKSHOPS

INSPIRERENDE WORKSHOPS INSPIRERENDE WORKSHOPS PRETTIG EN EFFICIËNT WERKEN ZONDER STRESS BROCHURE KORTE WORKSHOPS TIJDENS EVENEMENT INSPIRATIE, INTERACTIE EN ZELF AAN DE SLAG Ben je opzoek naar een inspirerende presentatie of

Nadere informatie

veelgestelde vragen Private lease

veelgestelde vragen Private lease veelgestelde vragen Private lease 1. Wat houdt private lease in? 2. Wat zijn voordelen van private lease? 3. Wat zit er in de maandprijs, die ik betaal? 4. Wat is het verschil tussen privé lease, private

Nadere informatie

Tuinverlichting en ornamenten

Tuinverlichting en ornamenten 78 Ambacht Tuinverlichting en ornamenten Nostalgische verlichting voor binnen en buiten, zelfgemaakt of gevonden in een willekeurig Europees land. Van der Heijden in Best biedt een groot scala aan industriële,

Nadere informatie

BATIBOUW. 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019

BATIBOUW. 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019 BATIBOUW 2019 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019 2019 wordt een bijzondere editie voor BATIBOUW die zijn 60 ste editie zal vieren! Al sinds de eerste editie in 1959 is BATIBOUW de belangrijkste

Nadere informatie

Pleatslik Belang Grou Waar wil Grou in 2030 staan op het gebied van toekomstbestendig wonen, werken en leven. De Droom toegelicht.

Pleatslik Belang Grou Waar wil Grou in 2030 staan op het gebied van toekomstbestendig wonen, werken en leven. De Droom toegelicht. Pleatslik Belang Grou 2018 Waar wil Grou in 2030 staan op het gebied van toekomstbestendig wonen, werken en leven. De Droom toegelicht. Proces tot nu toe Samenwerking: Werkgroep Duurzaam Grou, Pleatslik

Nadere informatie

Introductie propositieontwikkeling

Introductie propositieontwikkeling Introductie propositieontwikkeling 17 september 2013 Heeft u nog vragen of behoefte aan een nadere toelichting op dit document? Neem dan contact op met Isolde Schram van VODW (ischram@vodw.com; 033 432

Nadere informatie

STUDIO HELDERGROEN HAARLEM

STUDIO HELDERGROEN HAARLEM STUDIO HELDERGROEN HAARLEM titel opdrachtgever ontwerpteam programma oplevering Studio Heldergroen Droste silo Haarlem Heldergroen Eerlijke Communicatie Zecc Architecten, Heldergroen, Vrolijk Multifunctionele

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Kanaalpark 157 te Leiden 59 per maand

Huur kantoorruimte op Kanaalpark 157 te Leiden 59 per maand Huur kantoorruimte op Kanaalpark 157 te Leiden 59 per maand Aanbiedende partij: Van der Kooij Bedrijfsmakelaars & Vastgoedadviseur Email: ron@vanderkooijmakelaars.nl Telefoon: 071-7600050 Website: http://www.vanderkooijmakelaars.nl

Nadere informatie

Een website bouwen. ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, De praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken

Een website bouwen. ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, De praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken Een website bouwen Bijna iedere organisatie heeft tegenwoordig een website. Maak uw website zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk en zorg ook voor een goede vindbaarheid. Dat begint al bij de bouw

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract.

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract. Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009 My first energy contract. Inleiding Nuon produceert, levert en handelt in (duurzame) energie. Ook bieden we aanvullende diensten en technische innovaties. Daarnaast

Nadere informatie

studio RIANKNOP Baarsjesweg HM Amsterdam

studio RIANKNOP Baarsjesweg HM Amsterdam Studio RIANKNOP, een in Amsterdam gevestigde studio voor interieurarchitectuur, ontwerpt uitgesproken interieurs. Sterk conceptuele ontwerpen die een verhaal vertellen waarin opdrachtgever, gebruikers,

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

WELKOM BIJ GROHE SMART!

WELKOM BIJ GROHE SMART! GROHE SMART WELKOM BIJ GROHE SMART! Wees smart en neem deel aan het grootste loyaliteits- en cadeauprogramma binnen de sanitairbranche. GROHE SMART is specifiek aangepast aan uw behoeften op het gebied

Nadere informatie

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Bas de Keulenaar (11045973) Technisch Ontwerper Annejet Robijn (11269111) Grafisch Ontwerper Angélique Siu (11211725) Interactie Ontwerper Lisanne van

Nadere informatie

VULKA "JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE"

VULKA JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE VULKA "JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE" INHOUDSOPGAVE VAN A TOT Z INLEIDING 3 4 VRAAG HET MAX 5 BLIJVEN VERBETEREN 6 NIEUWSGIERIG NAAR ANDEREN 7 DE TIP VAN MAX 8 2 VULKA INLEIDING Het is glashelder

Nadere informatie

BEWAARBOEKJE ALLES OVER VLOEREN

BEWAARBOEKJE ALLES OVER VLOEREN 2014 2015 ALLES OVER VLOEREN PASSIE VOOR VLOEREN! Graag delen we onze passie met jou. Met deze brochure willen we je inspireren. Krijg je de smaak al te pakken? Het team van Vloerenland ziet je graag langs

Nadere informatie

KLEINE GIDS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN WORKSHOP SAMEN TUINIEREN. Ter attentie van de organisatoren van de workshop

KLEINE GIDS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN WORKSHOP SAMEN TUINIEREN. Ter attentie van de organisatoren van de workshop KLEINE GIDS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN WORKSHOP SAMEN TUINIEREN Ter attentie van de organisatoren van de workshop INHOUDSTAFEL Introductie Doelstellingen en globaal overzicht van de workshop de verschillende

Nadere informatie

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade Wat is Fairtrade EERLIJKE HANDEL STAAT VOOROP KEURMERK INTERNATIONALE SAMENWERKING HANDEL GEMEENTE DUURZAAMHEID Een beter leven Veel boeren en arbeiders in arme landen (ook wel ontwikkelingslanden ) hebben

Nadere informatie

Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun

Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun budget zodat ze tijd en geld overhouden. Zo ervaren

Nadere informatie

WATTS LUX AND LUMEN ON THE MENU FOR YOU

WATTS LUX AND LUMEN ON THE MENU FOR YOU WATTS LUX AND LUMEN ON THE MENU FOR YOU WATTS LUX Watt: de eenheid van energiebesparing Lux: de eenheid van verlichtingssterkte Watts, kilowatts, kilowattuur, voor ons allemaal bekende termen wanneer we

Nadere informatie

De Linger Game is een webapp waarmee de wachtende man korting kan winnen voor zijn vrouw haar aankopen.

De Linger Game is een webapp waarmee de wachtende man korting kan winnen voor zijn vrouw haar aankopen. Marketingplan 2.0 1 Product 1.1 Kernproduct De man verveelt zich minder tijdens het wachten op zijn shoppende vrouw. De vrouw heeft geen last van een zeurende man. Het stel verdiend door het spelen van

Nadere informatie

Informatie Brochure www.polaroidfun.nl 2015-2016

Informatie Brochure www.polaroidfun.nl 2015-2016 Informatie Brochure www.polaroidfun.nl 2015-2016 Howdy mates, Onwijs bedankt voor je interesse in onze polaroid verhuur! Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we dit document voor je

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Ga jij de uitdaging aan?

Ga jij de uitdaging aan? Ga jij de uitdaging aan? Download Verbind nieuwe de app en en bestaande speel met leden. wie, waar Hoe benut wanneer je PingPongbaas? je zelf wilt. App Store Google Play PingPongbaas De meest uitdagende

Nadere informatie

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting ErOpuit Duiven voor het jaar 2017. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING info@degrootoverkappingen.nl www.degrootoverkappingen.nl 0413 27 28 11 Korte Heikantstraat 4-6 5408SR Volkel Een plek om te ontspannen, u terug te trekken van de

Nadere informatie

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR THE COLLECTOR 02 ~ 16 OF NICE STUFF Y UHI R T THE COLLECTOR 03 ~ 16 04 ~ 16 OF NICE STUFF GULER BERK Blijf dicht bij jezelf, het motto van Guler Berk die ruim twee jaar geleden de YurtStore opende in de

Nadere informatie

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad?

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Korte omschrijving workshop De workshop begint met een kort filmpje over de gemeenteraad. De workshopleider doet vervolgens met

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen

Review CO2 reductiedoelstellingen Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 3.B.1_2 Review CO 2 reductiedoelstellingen 23-09-2014 1/10 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1.

Nadere informatie

Wat denkt uw klant echt?

Wat denkt uw klant echt? Wat denkt uw klant echt? Wat ervaart de klant op het moment dat hij in aanraking komt met uw organisatie en/of uw producten en diensten? Wat gaat er in hem om? Wat denkt hij? De vraag is: Hoe komt u hier

Nadere informatie

EEN NIEUW STADHUIS VOOR ALLE WEERTENAREN

EEN NIEUW STADHUIS VOOR ALLE WEERTENAREN EEN NIEUW STADHUIS VOOR ALLE WEERTENAREN BURGEMEESTER JOS HEIJMANS Trots op ons nieuwe stadhuis Onze mooie stad Weert heeft een prachtig nieuw stadhuis. Daar zijn we trots op. De gemeente raad koos na

Nadere informatie

HET RECYCLEN VAN EEN DIGITAAL

HET RECYCLEN VAN EEN DIGITAAL Module Massaproduct blok 1.1 ONDERZOEKS RAPPORT HET RECYCLEN VAN EEN DIGITAAL FOTOLIJSTJE Rick van Dam, studentnummer: 09004610 26 oktober 2009 Voorwoord In het eerste jaar van de studie Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling energieverbruik 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

VITAS Creative Development

VITAS Creative Development VITAS Creative Development 1 CREATIVE DEVELOPMENT Creative development gaat verder dan alleen een mooi design maken voor software producten. VITAS is expert op het gebied van het ontwerpen van gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 17/10/13 11:10 Albert Heijn, aangename kennismaking! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 2 17/10/13 11:11 Plezierig winkelen

Nadere informatie

Presenteren Eindverslag. Maarten Meij Cmd1b 11 april, 2012

Presenteren Eindverslag. Maarten Meij Cmd1b 11 april, 2012 Presenteren Eindverslag Maarten Meij 0848912 Cmd1b 11 april, 2012 Presenteren, Opdracht 1 Mijn mening over mijn presentatie: Ik vond het zelf niet heel erg goed. Het was vrij kort, ik had op een gegeven

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

Introductie Pennenland bv

Introductie Pennenland bv Introductie Pennenland bv Pieter is eigenaar van het bedrijf Pennenland bv. Met deze onderneming maakt hij al sinds 2005 pennen. Het bedrijf staat in Utrecht en er werken 12 mensen. Pennenland verkoopt

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

S U K H A Winkelpresentati e

S U K H A Winkelpresentati e S U K H A Winkelpresentatie Sukha 12 geliefden is tot stand gekomen om er voor te zorgen dat er meer uniciteit in de Sukha winkel wordt gecreëerd en de beleving van de winkel voor de klant omhoog gaat.

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6.

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. Communicatieplan Inhoudsopgave Hoofdstukken Blz. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. 6. Organisatie 7. 7. Financieel overzicht 8,9. 8.

Nadere informatie

Kortrijk Creëert. Brainstorm Dakcafé Kortrijk

Kortrijk Creëert. Brainstorm Dakcafé Kortrijk Brainstorm Dakcafé Kortrijk 27-6-2014 Kortrijk Creëert +/- 50 deelnemers 3 persona s- 4 customer journey oefeningen Veerle Organiseert voor een bevriend koppel een weekend Kortrijk Visualisatie en uitstraling:

Nadere informatie

Kwantitatieve reductiedoelstelling

Kwantitatieve reductiedoelstelling CO 2 Prestatieladder Kwantitatieve reductiedoelstelling Auteur: Dhr. A.J. van Doornmalen Aspect(en): 3.B.1, 3.B.2, 4.B.1, 1.D.1 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 18 april 2014 Inhoudsopgave 1.0

Nadere informatie

CJMS. interieur. 12 Pagina s aan interieur inspiratie

CJMS. interieur. 12 Pagina s aan interieur inspiratie CJMS interieur 12 Pagina s aan interieur inspiratie Vergaderen op top niveau Vergadertafel Geef uw bedrijf een stijlvolle uitstraling met bijvoorbeeld een massief eiken (vergader)tafel, wengé gebeitst.

Nadere informatie

Pas op voor de Valkuilen

Pas op voor de Valkuilen Pas op voor de Valkuilen checklist met aandachtspunten Bespaar problemen, bespaar kosten Meer dan 20 valkuilen die u kunt tegenkomen bij het verbouwen van uw kapsalon 1. Wat is de doelstelling en het business

Nadere informatie

ENERGIE ACTIEPLAN PLATENKAMP. Conform NEN Versie 2 / december Dit document zal minimaal 2 keer per jaar beoordeeld en aangepast worden.

ENERGIE ACTIEPLAN PLATENKAMP. Conform NEN Versie 2 / december Dit document zal minimaal 2 keer per jaar beoordeeld en aangepast worden. ENERGIE ACTIEPLAN PLATENKAMP Conform NEN 50001 Versie 2 / december 2018 Verantwoordelijke voor dit verslag is Pagina 1 van 5 Scope 1 Brandstof in 1. Nieuwe bestelauto s kiezen voor de hoogte Euronorm 2013

Nadere informatie

Sto-Ecoshapes. Nieuwe mogelijkheden voor individueel design BETA

Sto-Ecoshapes. Nieuwe mogelijkheden voor individueel design BETA Sto-Ecoshapes Nieuwe mogelijkheden voor individueel design BETA Klimaatverandering is een belangrijke reden om voortdurend te zoeken naar nieuwe gevelconcepten die de energieconsumptie van gebouwen reduceren.

Nadere informatie

Voor. dé reclamemakelaars

Voor. dé reclamemakelaars dé reclamemakelaars Aanbod Full colour print De reclame-uiting wordt in een full colour print over het gehele raamoppervlak in de winkelstraat gepresenteerd. Shop Advertisers verzorgt het complete traject.

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

Conceptontwikkeling! Het bedenken van concepten is leuk! Concepting

Conceptontwikkeling! Het bedenken van concepten is leuk! Concepting 07-09-16 Conceptontwikkeling! Concepting! Het idee! Tips & trucs Het bedenken van concepten is leuk! Vaak Mash up s van bestaande ideeën. 100% origineel komt weinig voor! Concepting (een definitie). Het

Nadere informatie

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Jaaroverzicht activiteiten Bestuur Naast de vier algemene vergaderingen vindt er overleg plaats in kleiner verband en ad hoc commissies betreffende deelonderwerpen,

Nadere informatie

Klantcase ProMobility. Slimme Lease-data voor leasemaatschappijen die vooruit willen

Klantcase ProMobility. Slimme Lease-data voor leasemaatschappijen die vooruit willen Klantcase ProMobility Slimme Lease-data voor leasemaatschappijen die vooruit willen Je sluit een contract af met de klant en dan begint het avontuur eigenlijk pas. Een avontuur met steeds een andere bestemming.

Nadere informatie

lentekriebels en -kleur

lentekriebels en -kleur 14 actie BROEKEN 5% + 5% korting 09 we steunen actie PASEN gratis paasei 14 lentekriebels en -kleur ARTEX FASHION EEN MULTIBRANDSTORE MET PASSIE VOOR MODE. STERKE MERKENMODE VOOR DE HELE FAMILIE. ZOWEL

Nadere informatie

behouden, oftewel: customer intimacy. Bij een customer intimacy is de onderneming

behouden, oftewel: customer intimacy. Bij een customer intimacy is de onderneming http://prezi.com/ 3jh8_tu8rd0/presentatie scenario/ 1. Introductie Holland Casino wilt zich altijd blijven ontwikkelen om nieuwe bezoekers, maar ook de huidige bezoekers aan te trekken en te behouden.

Nadere informatie

Mobiele marketing. Hoe mobiele apparaten de rol van marketing veranderen. E. de Haan M.Sc. Rapport RUGCIC-2015-03 ISBN 978-90-367-8258-6

Mobiele marketing. Hoe mobiele apparaten de rol van marketing veranderen. E. de Haan M.Sc. Rapport RUGCIC-2015-03 ISBN 978-90-367-8258-6 Mobiele marketing Hoe mobiele apparaten de rol van marketing veranderen E. de Haan M.Sc. Rapport RUGCIC-2015-03 ISBN 978-90-367-8258-6 CIC 2 Inhoudsopgave Samenvatting pag. 6 Mobiele ontwikkelingen pag.

Nadere informatie

Klantgedreven vernieuwing

Klantgedreven vernieuwing Klantgedreven vernieuwing (Service) Design thinking Lambert Koster 06-24 74 94 21 l.koster@debaak.nl Vandaag Ochtend: Jules Middag: Proeverij design thinking 1. Korte inleiding in wat design thinking /

Nadere informatie

Food Lab 26-30 maart. Food Center Amsterdam. Het verduurzamen van de lokale voedselketen en de rol van het Food Center Amsterdam

Food Lab 26-30 maart. Food Center Amsterdam. Het verduurzamen van de lokale voedselketen en de rol van het Food Center Amsterdam Food Lab 26-30 maart Food Center Amsterdam Het verduurzamen van de lokale voedselketen en de rol van het Food Center Amsterdam Ellen Mensink Creative City Lab 30 maart 2012 Programma van dag 5 13.00 Welkom

Nadere informatie

CORESTONE HET ONMOGELIJKE MOGELIJK MAKEN

CORESTONE HET ONMOGELIJKE MOGELIJK MAKEN DE VLOER DIE MOOI BLIJFT... 2 CORESTONE HET ONMOGELIJKE MOGELIJK MAKEN Corestone De natuurlijke design uitstraling voor iedereen EXTREEM STERK Een sterk staaltje werk, dit unieke systeem. Bestand tegen

Nadere informatie

Binnenkijken bij. Laurentiusstraat 28 in Huissen. Inhouds opgave. Inleiding. Begane grond. Eerste verdieping. Tuin. Alle kenmerken op een rij

Binnenkijken bij. Laurentiusstraat 28 in Huissen. Inhouds opgave. Inleiding. Begane grond. Eerste verdieping. Tuin. Alle kenmerken op een rij Binnenkijken bij Laurentiusstraat 28 in Huissen Inhouds opgave 1 2 Inleiding 5 Begane grond 7 Eerste verdieping 9 Tuin 12 Alle kenmerken op een rij 13 Wat vind jij belangrijk? 14 Virtual Reality Tour 15

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland

Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland LiveBuild Jaarplan 2015 Kameroen / Nederland Inleiding Komend jaar vieren we het lustrum van zowel de 24uurLiveBuild als de Afsluitrace. Onze jonge organisatie bestaat

Nadere informatie

Inleiding. Zorg op maat, met persoonlijke insteek

Inleiding. Zorg op maat, met persoonlijke insteek NicKel Ruil- en Adviesdiensten & Thuiszorg Van ruilwinkel naar sociaalmaatschappelijk centrum [de rol van NicKel in thuiszorg, WMO en maatschappelijke ondersteuning in de Bollenstreek e.o.] [2013] Inleiding

Nadere informatie

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk HANDBOEK Beautybusiness Sylvia van Kuijk Auteursrechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch

Nadere informatie

EGBERT PIKKEMAAT + HKLIVING BRAND STORE

EGBERT PIKKEMAAT + HKLIVING BRAND STORE EGBERT PIKKEMAAT + HKLIVING BRAND STORE RUIMTELIJKE OBJECTEN EN MODULAIR CONSTRUCTIE SYSTEEM VAN KARTON EGBERT PIKKEMAAT + HKLIVING BRAND STORE VIJF VRAGEN AAN EGBERT PIKKEMAAT

Nadere informatie

Halfjaarlijkse rapportage footprint, doelstellingen en maatregelen

Halfjaarlijkse rapportage footprint, doelstellingen en maatregelen A. Hak Infranet - CO 2-emissies scope 1 en 2 - eerste helft 2018 Inleiding A. Hak Infranet was gecertificeerd op niveau 5 van de CO 2-Prestatieladder, en is in 2017 terug naar niveau 3. Onze nulmeting

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

conceptdevelopment lesopdrachten Barrie Vredeveld CMD 2D

conceptdevelopment lesopdrachten Barrie Vredeveld CMD 2D conceptdevelopment lesopdrachten Barrie Vredeveld 0821540 CMD 2D Inhoudsopgave Lesopdracht: De wereld in 2030 3 Lesopdracht: Producten die DICE zijn 3 Lesopdracht: VOORT toegepast op de HTC Battle 3 Lesopdracht:

Nadere informatie

Masterclass Energie op bedrijventerreinen. Provincie Zuid Holland

Masterclass Energie op bedrijventerreinen. Provincie Zuid Holland Masterclass Energie op bedrijventerreinen Provincie Zuid Holland 2 Consortium 3 STEM regeling De STEM (Samenwerken Topsector Energie en Maatschappij) regeling is een subsidie van de topsector Energie.

Nadere informatie

Managementsamenvatting adviesrapport platform voor Mensen met een Verstandelijke Beperking (MMEB)

Managementsamenvatting adviesrapport platform voor Mensen met een Verstandelijke Beperking (MMEB) Managementsamenvatting adviesrapport platform voor Mensen met een Verstandelijke Beperking (MMEB) In de interne analyse wordt er gebruikt gemaakt van het 7S model van McKinsey, bestaande uit de onderdelen:

Nadere informatie

Vier keer inspiratie uit de kidsretail :49

Vier keer inspiratie uit de kidsretail :49 Vier keer inspiratie uit de kidsretail 10-06-2015 11:49 Het ontwikkelen van een relevant retailmodel dat de consument van nu bedient én klaar is voor de klant van morgen, is misschien wel de grootste uitdaging

Nadere informatie

ENERGIE ACTIEPLAN PLATENKAMP. Conform NEN Versie 1 / februari Dit document zal minimaal 2 keer per jaar beoordeeld en aangepast worden.

ENERGIE ACTIEPLAN PLATENKAMP. Conform NEN Versie 1 / februari Dit document zal minimaal 2 keer per jaar beoordeeld en aangepast worden. ENERGIE ACTIEPLAN PLATENKAMP Conform NEN 50001 Versie 1 / februari 2019 Verantwoordelijke voor dit verslag is Pagina 1 van 5 Scope 1 Brandstof in 1. Nieuwe bestelauto s kiezen voor de hoogte Euronorm 2013

Nadere informatie

Binnenkijken bij. St. Walburgisplein 45 in Arnhem. Inhouds opgave. 2 Inleiding. 5 Begane grond. 7 Souterrain. 11 Alle kenmerken op een rij

Binnenkijken bij. St. Walburgisplein 45 in Arnhem. Inhouds opgave. 2 Inleiding. 5 Begane grond. 7 Souterrain. 11 Alle kenmerken op een rij Binnenkijken bij St. Walburgisplein 45 in Arnhem Inhouds opgave 1 2 Inleiding 5 Begane grond 7 Souterrain 9 11 Alle kenmerken op een rij 14 Wat vind jij belangrijk? 15 Virtual Reality Tour 16 Woning bekeken,

Nadere informatie

Meetingplace, Evenement. Jaap Bakker en Roel Frissen

Meetingplace, Evenement. Jaap Bakker en Roel Frissen Registratie Meetingplace, Evenement Jaap Bakker en Roel Frissen Het Perspectief U mag kiezen De Beslissing De Mens Het Overzicht Het Motief De Vorm Het Inzicht Het Motief Logistiek (ZLTO/EHA) Financieel

Nadere informatie

Waarom een Excentric Design?

Waarom een Excentric Design? Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de interieurarchitectuur aan de PHL in Diepenbeek (Limburg). In

Nadere informatie

KAS BANK. Klant: KAS BANK. Locatie: Amsterdam, Nederland. Product: Common Ground, Monochrome. Aantal m2: 9.563 m2

KAS BANK. Klant: KAS BANK. Locatie: Amsterdam, Nederland. Product: Common Ground, Monochrome. Aantal m2: 9.563 m2 KAS BANK Klant: KAS BANK Locatie: Amsterdam, Nederland Product: Common Ground, Monochrome Aantal m2: 9.563 m2 Toegevoegde services: ReEntry TacTilesTM KAS BANK, een nieuw begin KAS BANK, opgericht in

Nadere informatie

Praktische opdracht Wiskunde A Vergelijking Benzine, LPG en Diesel

Praktische opdracht Wiskunde A Vergelijking Benzine, LPG en Diesel Praktische opdracht Wiskunde A Vergelijking Benzine, LPG en Diesel Praktische-opdracht door een scholier 1765 woorden 10 december 2006 5,6 11 keer beoordeeld Vak Wiskunde A Inleiding: Wij doen ons wiskunde

Nadere informatie

Introductiekorting NU 200,- VOORDEEL! Remeha Calenta en isense VERWARMING

Introductiekorting NU 200,- VOORDEEL! Remeha Calenta en isense VERWARMING VERWARMING SANITAIR Introductiekorting NU 200,- VOORDEEL! ELEKTRA KLIMAAT Remeha Calenta en isense Supersnel warmte; Royaal warm water; Bij aanschaf van een Remeha Calenta in combinatie met de isense nu

Nadere informatie