EERSTE REALISATIEOVEREENKOMST. PPS -PROJECT STADSDEEL ex-brepols (TURNOVA) de creatie van een boeiend en bruisend Stadsdeel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EERSTE REALISATIEOVEREENKOMST. PPS -PROJECT STADSDEEL ex-brepols (TURNOVA) de creatie van een boeiend en bruisend Stadsdeel."

Transcriptie

1 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december EERSTE REALISATIEOVEREENKOMST PPS -PROJECT STADSDEEL ex-brepols (TURNOVA) de creatie van een boeiend en bruisend Stadsdeel.

2 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. enerzijds de naamloze vennootschap Turnhout Centrum Ontwikkeling, met maatschappelijke zetel te B Oud - Turnhout, Dorp 30, ingeschreven bij de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het Rechtspersonen registernummer , vertegenwoordigd door de Heer Peter Heeren, gedelegeerd bestuurder, en de heer Antonius Kies, gedelegeerd bestuurder. hierna ook genoemd TCO of de Private Partij TCO ; en de naamloze vennootschap Turnhout Centrum Bouw, met maatschappelijke zetel te B Oud-Turnhout, Dorp 30, ingeschreven bij de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het Rechtspersonen registernummer , vertegenwoordigd door de Heer Peter Heeren, gedelegeerd bestuurder,en de heer Antonius Kies, gedelegeerd bestuurder. hierna ook genoemd TCB of de Private Partij TCB ; TCO en TCB, verder ook samen de Private Partijen genoemd; EN 2. anderzijds de Stad Turnhout, met adres te B Turnhout, Campus Blairon 200, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden de heer Marcel Hendrickx, Burgemeester, bijgestaan door de heer Staf Lauwerysen, Stadssecretaris, handelend in uitvoering van de gemeenteraadsbeslissing van, hierna ook genoemd de Stad of de Publieke Partij ; Alle partijen gezamenlijk tevens aangeduid als de Partijen en afzonderlijk als een Partij ; WERD OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:

3 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december ANTECEDENTEN Gelet op de PPS-Samenwerkingsovereenkomst (hierna Overeenkomst ) afgesloten dd. 28 december 2006 met betrekking tot het Stadsdeel ex-brepols tussen Partijen. Overwegende dat de Overeenkomst, onder meer in de artikelen 3 en 26.3, voorziet dat in het kader van de verdere concrete uitwerking van de Overeenkomst tussen Partijen diverse Realisatieovereenkomsten worden afgesloten. Dat deze Realisatieovereenkomsten worden gedefinieerd als overeenkomsten die bijkomend tussen Partijen worden gesloten met betrekking tot de realisatie van de Deelprojecten of onderdelen ervan. Deze overeenkomsten worden gesloten op basis van deze Overeenkomst en het PPS-Masterplan (artikel 3 van de Overeenkomst). Overwegende dat het PPS-Masterplan door de Stad Turnhout werd goedgekeurd op 25 juni Dat dit Masterplan diverse deelzones omvat waarvan vaststaat dat de invulling van deze zones niet door dezelfde ontwerper ontworpen zullen kunnen worden. Meer bepaald betreft het de volgende deelzones (cf. bijlage, aanvraagformulier stadsvernieuwingsprojecten): Openbaar en Publiek Domein Academies Strip Passage Wonen Schakel Poortgebouw Otterstraat. Dat Partijen zich als doelstelling hebben voorgenomen om de diverse onderdelen van het Project aansluitend te realiseren, maar dat geenszins kan worden uitgesloten dat, gelet op de omvang, de complexiteit en de verwevenheid van het project, de aanpak enige vorm van fasering en onderlinge afspraken met zich mee zal brengen. Gelet op de de mogelijkheid om de architectuur-opdracht op te splitsen in (A) een conceptueel luik, en (B) een uitvoerend luik. Dat hierbij tevens verwezen kan worden naar enkele grotere bouwwerken (onder meer Museum aan de stroom, ) en de methodologie van grotere architectenbureau s ( onder meer Stephane Beel, Conix) waarbij voor deze formule geopteerd wordt. Overwegende dat Partijen openstaan voor het maximaliseren van de synergie tussen beide PPS-partners. Overwegende dat de Stad, als bestuur, een bijzondere opdracht heeft met het oog op het laten ontwerpen en realiseren van het publiek domein, waaronder de Academie, dit onder meer met

4 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december betrekking tot de beoogde dienstverlening, kwaliteitswaarborg, duurzaamheid en infrastructurele verwevenheid met het stadscentrum Turnhout en met de ex Brepolssite. Dat de taakverdeling met betrekking tot deze zones, en slechts ten indicatieven titel, onder voorbehoud van verdere uitwerking, kan worden geschematiseerd zoals in bijlage 2. Overwegende dat onderliggende overeenkomst de deelzones, zoals boven aangeven, behandeld, met uitzondering van de deelzones waar sociale woningbouw wordt voorzien. Deze laatste zullen het voorwerp (kunnen) uitmaken van een afzonderlijke realisatieovereenkomst. Deze realisatieovereenkomst vormt een eerste realisatieovereenkomst in een reeks van realisatieovereenkomsten die tussen Partijen zullen worden afgesloten.

5 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december HOOFDSTUK I. Aanstelling (van architecten voor ontwerp en uitvoering, ingenieurs stabiliteit en technieken) voor de gedeelten van het Project die worden gerealiseerd door de Private Partijen Artikel 1. Toepassingsgebied Dit hoofdstuk heeft betrekking op de gedeelten van het Project, waarvan de realisatie (ontwerp én uitvoering) of een deel van de realisatie (ontwerp of uitvoering) behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de Private Partij, meer bepaald (zie bijlage: schematisch indicatief overzicht): Deelzone Openbaar en Publiek Domein Deelzone strip Deelzone wonen Deelzone Schakel Deelzone Passage Centrale plein en openbare doorgangen (uitvoering, gezamenlijk ontwerp) Straat en parkeerplein (ondergrond) (uitvoering, gezamenlijk ontwerp) winkelruimten (ontwerp en uitvoering) ondergrondse straat en parkeerplein (uitvoering, gezamenlijk ontwerp) ondergrondse bezoekersparking (uitvoering, gezamenlijk ontwerp) renovatie fabrieksatelier (uitvoering casco, gezamenlijk ontwerp) dakverkaveling (ontwerp en uitvoering) torengebouw (uitvoering, gezamenlijk ontwerp voor publiek gedeelte) ondergrondse parking (ontwerp en uitvoering) gebouw boven ondergrondse parking (ontwerp en uitvoering) renovatie nieuwbouwproject (ontwerp en uitvoering) hotel (ontwerp en uitvoering) publieke doorgang naar Grote Markt en centraal plein (uitvoering, gezamenlijk ontwerp) gebouw tegen theater 1900 (ontwerp en uitvoering) gebouw tegen centraal plein) (ontwerp en uitvoering) Deelzone Poortgebouw Otterstraat Inrit ondergrondse straat en doorgang plein (uitvoering, ontwerp gezamenlijk)

6 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december Artikel 2. - Conceptarchitecten 1. Partij TCB wenst met verschillende conceptarchitecten te werken voor wat de diverse projectonderdelen betreft waarvoor de Private Partij instaat. Partij TCB wenst hierdoor niet alleen een architecturale diversiteit in te bouwen maar tevens de kwaliteitsverbetering van het project te garanderen gelet op de specifieke interactie tussen de diverse ontwerpers. 2. Alvorens over te gaan tot de aanstelling van de diverse conceptarchitecten zal door Partij TCB een selectieronde worden gehouden waarbij de markt zal worden bevraagd. Artikel 3. Uitvoerend architecten 1. Partij TCB opteert er voor om met één uitvoerend architectenbureau te werken voor de projectonderdelen, waarvoor Partij TCB instaat. 2. Partij TCB deelt, in het kader van de wederzijdse informatieverschaffing tussen partijen, mee reeds gestart te zijn met het opstellen van een kandidaturenlijst, met het oog op het organiseren van een marktbevraging. Na ontvangst en evaluatie van de ingediende offertes zullen de weerhouden kandidaten de mogelijkheid hebben hun offerte en beoogde methodologie nader toe te lichten, waarna de partij TCB overgaat tot de definitieve selectie. Artikel 4. Ingenieur stabiliteit en ingenieur technieken 1. De ingenieurs stabiliteit en technieken worden door de Private Partijen aangesteld, volgens de modaliteiten hoger uiteengezet voor de conceptarchitect en de uitvoerend architect. 2. Partij TCB opteert er voor om met één ingenieur-stabiliteit voor de projectonderdelen, waarvoor partij TCB instaat, te werken. Artikel 5. Samenwerking conceptarchitect en uitvoerend architecten Het loutere feit dat de architectuur-opdracht door de Private Partijen wordt opgesplitst in een conceptueel luik en een uitvoerend luik doet geen afbreuk aan de interactie die bestaat tussen respectievelijk concept en uitvoering: - Met name is de uitvoerend architect reeds van in het begin mee betrokken bij de concept-fase teneinde onder meer toe te zien op de normatieve en bouwtechnische haalbaarheid van het ontwerp. - Voordat de stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd, dient consensus te bestaan tussen de bouwheer, de uitvoerend architect en de conceptarchitect.

7 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december Daarnaast geeft de conceptarchitect zijn akkoord over de het door de uitvoerend architect opgemaakte uitvoeringsdossier vooraleer de fase van de aanbesteding wordt opgestart. - Tijdens de realisatie-fase blijft de conceptarchitect betrokken partij voor conceptuele en esthetische kwaliteitsbewaking. Artikel 6. Informatieuitwisseling met de Stad 1. Partij TCB voorziet in de mogelijkheid dat personen, hiertoe aangesteld door de Stad, de toelichting van de door partij TCB weerhouden kandidaten bijwonen. Deze personen hebben noch raadgevende noch beslissende stem en hun aanwezigheid kadert enkel in de naleving van de tussen Partijen in de Overeenkomst afgesproken samenwerkingsverplichting en informatieplicht, zoals voorgeschreven in artikel 4 van de Overeenkomst. 2. In geen geval zal de aanwezigheid van personen, aangesteld door de Stad, bij de toelichting van de weerhouden kandidaten er toe leiden dat de procedure van aanbesteding door de partij TCB het karakter van de private aanbesteding verliest. 3. Tussen Partijen zullen de type-contracten terzake, na finalisatie ervan, ter inzage en ter informatie van elkaar, worden overgemaakt.

8 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december HOOFDSTUK II. Aanstelling (van architecten voor ontwerp en uitvoering, ingenieurs stabiliteit en technieken) voor de gedeelten van het Project die worden gerealiseerd door de Publieke Partij Artikel 7. Toepassingsgebied Dit hoofdstuk heeft betrekking op de gedeelten van het Project, waarvan de realisatie (ontwerp én uitvoering) of een deel van de realisatie (ontwerp of uitvoering) behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de Publieke Partij, meer bepaald (zie schematisch indicatief overzicht, bijlage): Deelzone Academies renovatie kantoorgebouw (ontwerp en uitvoering) nieuw gebouw tegen centraal plein (ontwerp en uitvoering) publieke ruimte bij Academie (uitvoering, gezamenlijk ontwerp) Artikel 8. Methode van aanstelling van architectuur en ingenieurs De Stad zal, op eigen initiatief en kosten, voor het ontwerp en de uitvoering van haar gedeelte van het Project, omschreven in artikel 7, een opdracht uitschrijven, overeenkomstig de wetgeving overheidsopdrachten, waarbij een team wordt gezocht van een architect voor ontwerp en uitvoering, een ingenieur stabiliteit en een ingenieur technieken, onverminderd hetgeen verder nog bepaald is in artikel 10. Artikel 9. Informatieuitwisseling met de Stad. 1. De Stad voorziet in de mogelijkheid dat personen, hiertoe aangesteld door de Private Partijen, de toelichting van de door de Stad weerhouden kandidaten bijwonen. Deze personen hebben noch raadgevende noch beslissende stem en hun aanwezigheid kadert enkel in de naleving van de tussen Partijen in de Overeenkomst afgesproken samenwerkingsverplichting en informatieplicht, zoals voorgeschreven in artikel 4 van de Overeenkomst. 2. De aanwezigheid van personen, aangesteld door de Private Partijen, bij de toelichting van de weerhouden kandidaten zal er niet toe leiden dat de procedure van toewijzing door de Stad het karakter van een overheidsopdracht in de zin van de reglementering op de overheidsopdrachten verliest. 3. Tussen Partijen zullen de type-contracten terzake, na finalisatie ervan, ter inzage en ter informatie van elkaar, worden overgemaakt.

9 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december HOOFDSTUK III. Samenwerkingsverplichting tussen Partijen en aangestelden met betrekking tot de gedeelten van het Project die hetzij worden gerealiseerd door de Private Partijen hetzij door de Publieke Partij Artikel 10. Informatieuitwisseling met de Stad Onverminderd hetgeen verder bepaald wordt inzake de gedeelten van het project die gezamenlijk worden uitgevoerd, erkennen Partijen het belang van samenwerking tussen hen en de door hen aangestelde partijen in het licht van de functionele en infrastructurele verwevenheid én de complexiteit van het Project, in het bijzonder met betrekking tot de onderdelen van het Project die exclusief onder de bevoegdheid vallen van de ene of de andere Partij (uitvoering en ontwerp, of één van de beide). Zo zullen de door Partijen aangestelde architecten op regelmatige basis de onderlinge wisselwerking van de diverse projectonderdelen samen met de Private Partijen en de Stad evalueren en de project-evolutie toetsen o.m. aan het Masterplan. In dit licht bevestigen de Partijen volgende principes: - Partijen beogen een samenwerking op het vlak van de concept en uitvoerend architectuur, en zullen daartoe de door hen aangestelde partijen aanzetten tot intens en periodiek overleg, minstens in de schoot van de werkgroep Ontwerp. Daartoe zullen eveneens de nodige contractuele clausules of besteksbepalingen, ten aanzien van derden, in gemeen overleg tussen Partijen worden opgesteld.; - Partijen beogen een samenwerking op het vlak van de stabiliteit en de technieken, en zullen daartoe de door hen aangestelde partijen aanzetten tot intens en periodiek overleg, minstens in de schoot van de werkgroep Ontwerp. Daartoe zullen eveneens de nodige contractuele clausules of besteksbepalingen, ten aanzien van derden, in gemeen overleg tussen Partijen worden opgesteld; - Partijen beogen een samenwerking op het vlak van de uitvoering en realisatie, en zullen daartoe de door hen aangestelde partijen aanzetten tot intens en periodiek overleg, minstens in de schoot van de werkgroep Uitvoering. Daartoe zullen eveneens de nodige contractuele clausules of besteksbepalingen, ten aanzien van derden, in gemeen overleg tussen Partijen worden opgesteld. - Partijen beogen eveneens bij het realiseren van de gedeelten van het Project dat aan hetzij de Private Partijen hetzij de Publieke Partij wordt toevertrouwd uit te sluiten dat de realisatie van het Project verhinderd wordt of vertraging oploopt omwille van omstandigheden te wijten aan de Partij die het betrokken gedeelte van het Project niet realiseert. - De Stad bevestigt bij het uitschrijven van de opdracht tot de aanstelling van de architect voor ontwerp en uitvoering, de ingenieur stabiliteit en de ingenieur technieken een bepaling op te nemen in het bestek of de contractsdocumenten, die de samenwerking met de door de Private Partijen aangestelde derden verplicht.

10 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december HOOFDSTUK IV. Aanstelling (van architecten voor ontwerp en uitvoering, ingenieurs stabiliteit en technieken) voor de gedeelten van het Project die gezamenlijk worden gerealiseerd door de Private Partijen en de Publieke Partij Artikel 11. Toepassingsgebied Dit hoofdstuk heeft betrekking op de gedeelten van het Project, waarvan de realisatie (ontwerp én uitvoering) behoort tot de gezamenlijke bevoegdheid van de Private Partijen en de Publieke Partij, meer bepaald (zie schematisch indicatief overzicht, verder nader te bepalen door Partijen in de werkgroepen): Deelzone Openbaar en Publiek Domein: Deelzone Academies: Deelzone Strip: Deelzone Passage: algemeen concept (ontwerp en uitvoering) centrale plein en openbare doorgangen (ontwerp) van straat en parkeerplein in de ondergrond (ontwerp) kunst en licht (ontwerp en uitvoering) restauratie van de fabrieksateliers (ontwerp) restauratie van de fabrieksateliers gebeurt casco door de Private Partij, afwerking door de Stad publieke ruimte bij Academie (ontwerp gezamenlijk, uitvoering door de Stad) ondergrondse straat en parkeerplein (ontwerp gezamenlijk, uitvoering door Private Partij) renovatie van de fabrieksateliers (ontwerp gezamenlijk, ruwbouwuitvoering door Private Partij met overdracht voor afwerking naar Stad) torengebouw (gezamenlijk ontwerp, uitvoering door Private Partij) publieke doorgang naar Grote Markt en centraal plein (gezamenlijk ontwerp, uitvoering door Private Partij) Deelzone Poortgebouw Otterstraat: Artikel 12. Samenwerking inrit ondergrondse straat en doorgang centraal plein (gezamenlijk ontwerp, uitvoering door Private Partij) 1. Voor de onderdelen van het Project, in het vorige artikel aangegeven, engageren Partijen zich over en weer, op intense en constructieve wijze te zullen samenwerken binnen de in de

11 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december Overeenkomst voorziene overlegstructuren en werkgroepen, onverminderd hetgeen wordt bepaald in artikel 10 van huidige Overeenkomst. 2. Partijen verbinden er zich toe deze samenwerking ook als verplichting op te nemen als contractuele clausule bij het aanduiden van derden partijen. 3. Voor wat het gezamenlijk ontwerp en de gezamenlijke uitvoering betreft, komen de Partijen overeen dat dit zal besproken worden en opgevolgd worden binnen op te richten werkgroepen ontwerp en uitvoering, onverminderd hetgeen wordt bepaald in artikel 10 van huidige Overeenkomst. Bepaalde van de voormelde deelprojecten kunnen in afzonderlijke realisatieovereenkomst nader worden uitgewerkt.

12 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december HOOFDSTUK V. De aanstelling van de veiligheidscoördinator Artikel Overeenkomstig de wettelijke voorschriften bepaald in het Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen, wordt voorzien in de aanduiding van één enkele veiligheidscoördinator (ontwerp en verwezenlijking) op de bouwwerf van het Project. 2. De Private Partijen zullen daartoe een marktbevraging organiseren, conform de geest van de wetgeving overheidsopdrachten. 3. De procedure tot aanduiding zal het voorwerp uitmaken van een onderling overleg tussen Partijen. Artikel Postinterventiedossier Voor wat de opmaak betreft van een postinterventiedossier voor de onderdelen van het Project waarvoor de Stad exclusief bevoegd is, behoudt de Stad zich het recht voor, gelet op de specifieke eisen die ter zake worden, gesteld vanuit het oogpunt van gemeenschapsvoorzieningen, dit onderdeel afzonderlijk toe te wijzen aan een door haar aan te stellen coördinator.

13 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december HOOFDSTUK VI. Afsluitende bepalingen Artikel 15. Desgevallend tussen partijen verschuldigde bedragen wegens geleverde prestaties en geleverde diensten, zullen tussen Partijen ten gepaste tijde afgerekend worden op basis van het principe van de schuldcompensatie. Artikel Toepasselijk recht Deze Overeenkomst wordt beheerst door de bepalingen en het recht zoals aangegeven in de Overeenkomst, in de mate er niet uitdrukkelijk wordt van afgeweken in deze overeenkomst. * ** Opgemaakt te Turnhout op. in vier (4) originele exemplaren waarbij iedere partij erkent één (1) exemplaar te hebben ontvangen. Voor de Private Partij TCB Peter Heeren, gedelegeerd bestuurder Antonius Kies gedelegeerd bestuurder Voor de Private Partij TCO Peter Heeren, Antonius Kies

14 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december gedelegeerd bestuurder gedelegeerd bestuurder Voor de Stad Turnhout: Marcel Hendrickx, Burgemeester Staf Lauwerysen, Stadssecretaris Bijlagen: Aanvraagformulier voor ondersteuning van stadvernieuwingsprojecten, 3 e oproep, 2 e fase Indicatief schematisch overzicht met taakverdeling diverse deelzones

15 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december Deelzone onderdelen ontwerp uitvoering Openb. / Publ. Dom. Academies algemeen concept centrale plein en openbare doorgangen straat en parkeerplein (ondergrond) kunst en licht kantoorgebouw (restauratie) fabrieksateliers (restauratie) nieuwbouw tegen centraal plein publieke ruimte bij Academie ruwbouw / afwerk. Strip Passage ondergrondse straat en parkeerplein ondergrondse bezoekersparking winkelruimten fabrieksateliers (renovatie) dakverkaveling torengebouw publ. doorg. naar Grote Markt en plein hotel gebouw tegen Theater 1900 gebouw tegen centraal plein ruwbouw / afwerk. Wonen Schakel Poortgeb. Otterstr. sociale woningen Akkerpad TMH TMH ondergrondse parking woongebouw op ondergr. Parking woonerf en buurtgroen Stad / TMH / TCB Stad / TMH / TCB renovatie / nieuwbouwproject inrit ondergrondse straat en doorg. plein nieuwbouw (winkels + sociale won.) KLE / TCB KLE / TCB Stad Private Partner Gezamenlijk TMH / KLE

16 Eerste realisatieovereenkomst finaal ontwerp gemeenteraad 21 december

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

TURNOVA GENERAAL Vosterman 1667 : grote markt, de kerk, de stad, de hertog

TURNOVA GENERAAL Vosterman 1667 : grote markt, de kerk, de stad, de hertog van BREPOLS tot TURNOVA TURNOVA GENERAAL 5 14-05-2013 Vosterman 1667 : grote markt, de kerk, de stad, de hertog een terugblik Turnova Generaal 1 24 maart 2004 Een toekomstvisie voor Turnhout : wonen, handel,

Nadere informatie

V I T E U X E N O M G E V I N G

V I T E U X E N O M G E V I N G Yves Van Helleputte PPS - PROJECT K A S T E E L P A R K V I T E U X E N O M G E V I N G koetshuis en orangerie park & vijver kasteel Viteux 20.000 m2 Visie Gemeente - Duurzame stedenbouw - Hedendaags woonproject

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur. wonende te,

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur. wonende te, De ondergetekenden: SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur 1, wonende te,, verder te noemen de Kunstenaar ; en 2 (naam en rechtsvorm) gevestigd te (adres zetel) ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden: De West-Vlaamse Intercommunale - dienstverlenende vereniging bij verkorting genaamd WVI, rechtsopvolger van de Westvlaamse Intercommunale voor Huisvestingsbeleid,

Nadere informatie

PROCEDURE VOOR PRIVÉ OPDRACHTGEVER MET GESPREK (DATUM) Bestek. Project (project naam) ONTWERPOPDRACHT BETREFFENDE (TITEL OPDRACHT)

PROCEDURE VOOR PRIVÉ OPDRACHTGEVER MET GESPREK (DATUM) Bestek. Project (project naam) ONTWERPOPDRACHT BETREFFENDE (TITEL OPDRACHT) PROCEDURE VOOR PRIVÉ OPDRACHTGEVER MET GESPREK Bestek Project (project naam) ONTWERPOPDRACHT BETREFFENDE (TITEL OPDRACHT) Voor (Opdrachtgever) (DATUM) INHOUDSTAFEL DEEL I. OPDRACHT... 3 I.I OPDRACHTGEVER...

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING

OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING Tussen de ondergetekenden, enerzijds de heer / mevrouw.. wonende te of de maatschappij... met maatschappelijke zetel te hier vertegenwoordigd

Nadere informatie

FAQ MOBIELE EQUIPE en ONMIDDELIJKE VERVANGING

FAQ MOBIELE EQUIPE en ONMIDDELIJKE VERVANGING FAQ MOBIELE EQUIPE en ONMIDDELIJKE VERVANGING Akkoord betreffende de federale gezondheidssectoren van 26 april 2005 afgesloten tussen de federale regering en de representatieve organisaties van de private

Nadere informatie

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976 1 Disclaimer en algemene voorwaarden SAMMAN Fonds vzw, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0841.212.605 SAMMAN VSO, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0844.231.976

Nadere informatie

DESIGN & BUILD 2019 VLAANDEREN

DESIGN & BUILD 2019 VLAANDEREN ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// DESIGN & BUILD 2019 VLAANDEREN Mededingingsprocedure met onderhandeling en naleving van de Europese bekendmakingsregels

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00991 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 26/10/2015 voor het onroerend goed

Nadere informatie

Vertegenwoordigd door: Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd,

Vertegenwoordigd door: Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd, Tussen: Identificatie opdrachtgever: BOFAS vzw Straat + nummer: Jules Bordetlaan 166 b1 Gemeente: 1140 Brussel Vertegenwoordigd : Dhr. Kris Eggermont, technisch directeur Hierna de opdrachtgever genoemd,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële beslissing tot het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN Bestek DRG 2 2011-01-31 1 ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 2 OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VAN ARCHITECTEN EN BOUWKUNDIGEN VOOR HET DUURZAAM BOUWEN VAN EEN DOORGANGSGEBOUW IN MALDEGEM ALGEMENE

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling MODEL VAN OVEREENKOMST BIJLAGE 2 Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de deputatie, voor wie optreden de heer (voornaam

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00934 Onderwerp: Sluiten van een bijakte 2 aan de huurovereenkomst d.d. 26/10/2015 voor een deel van het onroerend

Nadere informatie

REGLEMENT HERSTELLING OPENBARE RUIMTE NA INNAME OF WERKZAAMHEDEN

REGLEMENT HERSTELLING OPENBARE RUIMTE NA INNAME OF WERKZAAMHEDEN REGLEMENT HERSTELLING OPENBARE RUIMTE NA INNAME OF WERKZAAMHEDEN Hoofdstuk I ALGEMEEN Artikel 1 Dit reglement stelt regels vast inzake de behandeling van schade aan de openbare ruimte tengevolge van het

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2008, meer bepaald artikel 42; Gelet op de wet van 25 juni 1993

Nadere informatie

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling GR20111124 punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling DE RAAD, Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00057 Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende een lokaal in het stadseigendom

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 mei 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00458 Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 -

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00904 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging en uitbreiding van een huurovereenkomst betreffende

Nadere informatie

BEPERKTE WEDSTRIJDOFFERTEAANVRAAG ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN DIENSTEN EN LEVERINGEN

BEPERKTE WEDSTRIJDOFFERTEAANVRAAG ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN DIENSTEN EN LEVERINGEN HET REALISEREN, HET ONTWERPEN EN DE PRODUCTIE VAN EEN OF MEERDERE GESCHENKVERPAKKINGEN VOOR HET RELATIEGESCHENK VAN HET BELGISCHE EU-VOORZITTERSCHAP 2010 BEPERKTE WEDSTRIJDOFFERTEAANVRAAG ALGEMENE ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES FUELLING FACILITIES

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES FUELLING FACILITIES CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES FUELLING FACILITIES TUSSEN: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, naamloze vennootschap van publiek recht met maatschappelijke zetel in de Frankrijkstraat

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap)

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap) 1 OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap) TUSSEN : De naamloze vennootschap naar Belgisch recht,, met maatschappelijke zetel te, en ingeschreven bij de Kruispuntbank der Ondernemingen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_01010 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst met betrekking tot het beschikbaar stellen van het gebouw Kuipke,

Nadere informatie

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING NIEUWSTRAAT 81 8940 WERVIK TEL. : 056 / 31 13 64 FAX.: 056 / 31 03 07 VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE CVBA DE LEIE: DATUM INSCHRIJVING: IDENTIFICATIENUMMER: DATUM TOEWIJZING:

Nadere informatie

STAD ANTWERPEN Stadsontwikkeling Openbaar domein

STAD ANTWERPEN Stadsontwikkeling Openbaar domein STAD ANTWERPEN Stadsontwikkeling Openbaar domein POSTINTERVENTIEDOSSIER RENOVATIE PARKBRUG GELEGEN IN PARK DEN BRANDT - BEUKENLAAN OPDRACHTGEVER: STADSBESTUUR ANTWERPEN HOOFDAANNEMER: Conform De Wet op

Nadere informatie

BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID VAN DE ARCHITECT VERBONDEN DOOR EEN ARBEIDSOVEREENKOMST

BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID VAN DE ARCHITECT VERBONDEN DOOR EEN ARBEIDSOVEREENKOMST BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID VAN DE ARCHITECT VERBONDEN DOOR EEN ARBEIDSOVEREENKOMST 1) Omschrijving van de arbeidsovereenkomst Artikel 3 van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten

Nadere informatie

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie;

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie; Reglement betreffende het toekennen van studentenhuisvestingssubsidies ter bevordering van het behoud en vergroten van het aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

OVER DE ERKENNING VAN AANNEMERS

OVER DE ERKENNING VAN AANNEMERS OVER DE ERKENNING VAN AANNEMERS BIJ OPDRACHTEN VAN WERKEN In België geldt regelgeving die bepaalt dat wanneer de waarde of de omvang van een overheidsopdracht voor werken een welbepaald bedrag overschrijdt,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Open Oproep PROJECT HERINRICHTING SCHELDEKAAIEN. Project Herinrichting Scheldekaaien Pagina 1 van 8

Samenwerkingsovereenkomst Open Oproep PROJECT HERINRICHTING SCHELDEKAAIEN. Project Herinrichting Scheldekaaien Pagina 1 van 8 PROJECT HERINRICHTING SCHELDEKAAIEN Project Herinrichting Scheldekaaien Pagina 1 van 8 Tussen: 1. De Stad Antwerpen, vertegenwoordigd door het college van Burgemeester en Schepenen, Grote Markt 1, 2000

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020 CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020 TUSSEN: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, naamloze vennootschap van publiek

Nadere informatie

Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus.

Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus. Bijkomende informatie bij de PFM-overeenkomst Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus.net Wij vragen u

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie industrie, externe handel, onderzoek en energie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie industrie, externe handel, onderzoek en energie EUROPEES PARLEMENT 1999 2004 Commissie industrie, externe handel, onderzoek en energie 7 juni 2001 PE 286.144/C1-C6 VOORSTEL VOOR COMPROMISAMENDEMENTEN C1-C6 ONTWERPADVIES - Kuhne (PE 286.144) COÖRDINATIE

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN 2 6 JA NUA RI 201 7 OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN OVEREENKOMST TUSSEN : het AGENTSCHAP INTEGRATIE & INBURGERING, waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Havenlaan 86C Bus

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

MODELCONTRACT 1 STAGEOVEREENKOMST

MODELCONTRACT 1 STAGEOVEREENKOMST MODELCONTRACT 1 STAGEOVEREENKOMST TUSSEN Mr. Advocaat, kantoor houdende te Hierna genoemd de "stagemeester" EN Met woonplaats te. Hierna genoemd de "stagiair" EN m.b.t. de artikelen 5, 6 en 7 2 van huidige

Nadere informatie

In België geldt er voortaan een nieuwe beroepsnorm Wat en waarom? Frequently Asked Questions

In België geldt er voortaan een nieuwe beroepsnorm Wat en waarom? Frequently Asked Questions Norm met betrekking tot de contractuele controle van KMO s en kleine (i)vzw s en stichtingen en de gedeelde wettelijk voorbehouden opdrachten bij KMO s en kleine (i)vzw s en stichtingen In België geldt

Nadere informatie

De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd

De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd Wijziging van het koninklijk besluit Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen In dit koninklijk besluit (25.01.2001) zijn twee

Nadere informatie

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 4 JUNI 1999. - Ministerieel besluit betreffende het toepassen van milieuvriendelijke landbouwproductiemethoden ter uitvoering van de Verordening (EEG) nr. 2078/92

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V.

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. Voor het uitvoeren van Werving & Selectie opdrachten door Flexurance B.V., verder te noemen Flexurance in het kader van een overeenkomst

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ BIJLAGE 2. INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ Dit intern reglement maakt integraal deel uit van het Corporate Governance Charter van de Vennootschap. Deze bijlage is een aanvulling op de toepasselijke

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie TER INFO: Blauw zijn stukken tekst die elke projectleider zal moeten aanpassen i.f.v.

Nadere informatie

Artikel 1. Voorwerp en grondslag van deze overeenkomst

Artikel 1. Voorwerp en grondslag van deze overeenkomst BEHEERSOVEREENKOMST TUSSEN DE GEMEENTE WETTEREN EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF WETTEREN MET BETREKKING TOT DE VOORWAARDEN VAN EXPLOITATIE VAN HET SPORT EN RECREATIECENTRUM DE WARANDE EN DE THEATERZAAL

Nadere informatie

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: TITEL

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: TITEL Raamovereenkomst Luik II Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: TITEL TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN INVESTEERDER, ingeschreven bij de KBO onder het ondernemingsnummer

Nadere informatie

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel)

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) VOLMACHT gewone en buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren CONTRACT TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN : 1 hierna genoemd «EERSTGENOEMDE» EN 2... hierna genoemd «TWEEDE GENOEMDE» ARTIKEL 1 : VOORWERP 1.1. De eerstgenoemde vertrouwt aan de tweede genoemde transport opdrachten

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD MODEL ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD PARTIJEN 1. Gemeente Albrandswaard, te dezen vertegenwoordigd door de burgemeester van de Gemeente, de heer H.M. Bergmann, en als zodanig

Nadere informatie

Handelsagentuurovereenkomst

Handelsagentuurovereenkomst Handelsagentuurovereenkomst Tussen de ondergetekenden De vennootschap met maatschappelijke zetel te..., met ondernemingsnummer..., hierbij vertegenwoordigd door... in de functie van... ), hierna principaal

Nadere informatie

VR MED.0494/2

VR MED.0494/2 VR 2018 2112 MED.0494/2 SAMENWERKINGSPROTOCOL TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN DE FEDERALE STAAT MET BETREKKING TOT DE VASTSTELLINGEN INZAKE DE ZORGTOESLAG VOOR KINDEREN MET EEN SPECIFIEKE ONDERSTEUNINGSBEHOEFTE,

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00723 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging van de huurovereenkomst voor het onroerend goed

Nadere informatie

Algemene voorwaarden m.b.t. veiligheidscoördinatie

Algemene voorwaarden m.b.t. veiligheidscoördinatie 1/11 Algemene voorwaarden m.b.t. veiligheidscoördinatie Artikel 1. Aard en voorwerp van de opdracht. De opdrachtgever belast de coördinator-ontwerp, die aanvaardt, de coördinatietaak inzake veiligheid

Nadere informatie

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: FILM

Raamovereenkomst Luik II. Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: FILM Raamovereenkomst Luik II Raamovereenkomst bestemd voor de Productie van een In Aanmerking Komend Werk WERK: FILM TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN INVESTEERDER, ingeschreven bij de KBO onder het ondernemingsnummer

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Voor de realisatie van een artistiek project. wonende te,

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Voor de realisatie van een artistiek project. wonende te, De ondergetekenden: SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Voor de realisatie van een artistiek project 1, wonende te,, verder te noemen de Kunstenaar ; en 2 (naam en rechtsvorm) gevestigd te (adres zetel) ingeschreven

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00650 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 25/09/2006 voor het stadseigendom

Nadere informatie

MODEL STAGEOVEREENKOMST BALIE ANTWERPEN MECHELEN TURNHOUT en LIMBURG

MODEL STAGEOVEREENKOMST BALIE ANTWERPEN MECHELEN TURNHOUT en LIMBURG MODEL STAGEOVEREENKOMST BALIE ANTWERPEN MECHELEN TURNHOUT en LIMBURG TUSSEN: Meester... advocaat, kantoorhoudende te... hierna genoemd: "de stagemeester", opgenomen op de lijst van erkende patroons van

Nadere informatie

VERKOOPSCONTRACT VAN ROLLEND MATERIEEL ALS SCHROOT, NA DE VERWIJDERING VAN HET ASBEST BIJ DE KOPER TUSSEN

VERKOOPSCONTRACT VAN ROLLEND MATERIEEL ALS SCHROOT, NA DE VERWIJDERING VAN HET ASBEST BIJ DE KOPER TUSSEN VERKOOPSCONTRACT VAN ROLLEND MATERIEEL ALS SCHROOT, NA DE VERWIJDERING VAN HET ASBEST BIJ DE KOPER TUSSEN NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht met maatschappelijke zetel in 1060 St.-Gillis, Frankrijkstraat

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Burgstraat 38A 9000 GENT : +32 9 334 94 70 & 71 (secr.) : +32 9 334 94 77

Burgstraat 38A 9000 GENT : +32 9 334 94 70 & 71 (secr.) : +32 9 334 94 77 KASTEELPARK & Co NV INDEX & CO NV P.a. Van Cuyckstraat 1 bus 17 Per fax: 03.222.90.24 Gent, 7 december 2007 BETREFT : KASTEELPARK & CO INDEX & CO/ ADVIEZEN Uw ref. : Mijn ref. : Geachte heren, Hieronder

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES

UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES 1. Omschrijvingen Companywriters : De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, waarvan de vennootschapszetel gevestigd is te 4600 Wezet (Visé) (België),

Nadere informatie

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Versnelde, niet-openbare procedure

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Versnelde, niet-openbare procedure 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:165736-2010:text:nl:html B-Turnhout: Dienstverlening op het gebied van architectuur en dergelijke 2010/S 109-165736 AANKONDIGING

Nadere informatie

DELTA-TOWER PROJECT. Unibra - Thomas&Piron Bâtiment

DELTA-TOWER PROJECT. Unibra - Thomas&Piron Bâtiment DELTA-TOWER PROJECT Triomflaan 172 173 174 1160 Oudergem Ontwerpopdracht voor Unibra - Thomas&Piron Bâtiment 7 juni 2017 1. OPDRACHT 1.1. Opdrachtgever De opdrachtgever groepeert de twee volgende ondernemingen:

Nadere informatie

Deze bijlage blijft gelden zolang als de Verwerker de persoonsgegevens verwerkt namens de Verwerkingsverantwoordelijke.

Deze bijlage blijft gelden zolang als de Verwerker de persoonsgegevens verwerkt namens de Verwerkingsverantwoordelijke. Bijlage: Toepassing van EU verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer

Nadere informatie

BIJZONDER LASTENBOEK

BIJZONDER LASTENBOEK BIJZONDER LASTENBOEK voor de verkoop van de bestemmingswijzigende zone gelegen Aastraat met een oppervlakte van 7 a 34 ca VERKOOP UIT DE HAND MET BEKENDMAKING EN OFFERTEPROCEDURE Aanbestedende overheid

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid" SCSZG/17/070 BERAADSLAGING NR. 17/037 VAN 18 APRIL 2017 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN EN DOOR HET

Nadere informatie

Aanbestedende overheid. Voorwerp van de opdracht

Aanbestedende overheid. Voorwerp van de opdracht KANDIDAATSFORMULIER Officiële naam: Brusselse Woning Postadres: Kardinaal Mercierstraat 37 Plaats: Brussel Postcode: 1000 België Aanbestedende overheid Voorwerp van de opdracht Kandidatuur in het kader

Nadere informatie

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Brussel, 22 oktober 2008 CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Omzendbrief : 08/11/D1 Rubriek: 27 Uw contactpersoon: Fernand MOXHET, Financieel inspecteur-directeur Tel. : 02/209.19.29 Toepassing van artikel

Nadere informatie

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle)

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) Figuur 1: orthofoto het Capellegoed en omgeving Figuur 2: foto s van het Capellegoed en omgeving Figuur 3 : site Capellegoed in het voorontwerp RUP

Nadere informatie

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken?

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken? Federale Overheidsdienst FINANCIEN Brussel, 14 mei 2014 Stafdienst Logistiek Koning Albert II-Laan, 33 - Brussel Afdeling aankoop Openbare aanbesteding voor assistentie aan de bouwheer (AB) in het kader

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

V I T E U X & O M G E V I N G

V I T E U X & O M G E V I N G M A S T E R P L A N K A S T E E L P A R K V I T E U X & O M G E V I N G T O E L I C H T I N G P P S - C A S E S T U D Y 2 2 M A A R T 2 0 0 6 De Pinte Oost-Vlaanderen HISTORIEK Kasteelpark Viteux (centrum

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van ministerieel besluit bij het nieuwe Procedurebesluit

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Prudentieel toezicht op de beleggingsondernemingen

COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Prudentieel toezicht op de beleggingsondernemingen Prudentieel toezicht op de beleggingsondernemingen Brussel, 14 november 2002. CIRCULAIRE D1/EB/2002/6 AAN DE BELEGGINGSONDERNEMINGEN OVER HUN INTERNE CONTROLE EN OVER DE INTERNE AUDITFUNCTIE EN DE COMPLIANCE-FUNCTIE

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Vertrouwelijk. Partijen sub 1 en 2 hierna gezamenlijk te noemen Partijen ;

Vertrouwelijk. Partijen sub 1 en 2 hierna gezamenlijk te noemen Partijen ; Vertrouwelijk VASTSTELLINGSOVEREENKOMST 2017005338 Partijen: i. R.W. Slewe en.. (naam echtgenote invullen), wonende aan de Elswoutslaan 4 te (2051 AE) Overveen, hierna gezamenlijk te noemen R. Slewe ;

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit - de duurtijd van deze bruikleenovereenkomsten te wijzigen van 2 naar 3 jaar, ingaand op 1 januari 2015.

gemeenteraad Besluit - de duurtijd van deze bruikleenovereenkomsten te wijzigen van 2 naar 3 jaar, ingaand op 1 januari 2015. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00140 Onderwerp: Bruikleenovereenkomsten voor de brandweerkazernes gelegen te Sint-Denijs-Westrem, Kortrijksesteenweg

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen : 1. Voice Master BVBA, met maatschappelijke zetel te 2910 Essen, Burgemeester Kenisstraat 1, alhier vertegenwoordigd door Mevrouw B. Thewissen, zaakvoerder. hiernagenoemd

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

Elia System Operator NV

Elia System Operator NV GELIEVE UITERLIJK OP WOENSDAG 9 MEI 2018: - HETZIJ EEN EXEMPLAAR VAN DE VOLMACHT PER FAX AAN DE VENNOOTSCHAP OVER TE MAKEN (+32 2 546 71 30 ter attentie van mevrouw Aude Gaudy) EN VERVOLGENS HET ORIGINEEL

Nadere informatie

De gemeente Gistel, vertegenwoordigd door de heer Erwin De Clercq, schepen van cultuur;

De gemeente Gistel, vertegenwoordigd door de heer Erwin De Clercq, schepen van cultuur; Statuten Ginter Benaming: GINTER, Intergemeentelijke Cultuurpartners Rechtsvorm: projectvereniging Zetel: Snellegemsestraat 1, 8210 Zedelgem Onderwerp akte De gemeente Gistel, vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL INHOUD A. ALGEMENE BEPALINGEN 3 B. AANVRAAG VOOR STANDPLAATSEN 3 C. TOEWIJZINGSREGELS VOOR STANDPLAATSEN 3 D. UITBATING TIJDENS DE AMBULANTE HANDEL 4 E. SLOTBEPALINGEN

Nadere informatie

B-Brussel: Dienstverlening op het gebied van architectuur en dergelijke 2010/S AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten

B-Brussel: Dienstverlening op het gebied van architectuur en dergelijke 2010/S AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten 1/5 B-Brussel: Dienstverlening op het gebied van architectuur en dergelijke 2010/S 13-016840 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN):

Nadere informatie

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek 10 2860 Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE 0402.777.157 VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 15 SEPTEMBER 2017 1 Ondergetekende

Nadere informatie