Bestemd voor ouders en verzorgers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl"

Transcriptie

1 Bestemd voor ouders en verzorgers.

2 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De groep is verticaal ingedeeld, dit houd in dat de groepsleeftijd varieert vanaf 6 weken tot 4 jaar. Het maximale aantal kinderen per dag is 16. Onze groepsleidsters hebben een kindgerichte opleiding gevolgd op mbo-niveau. Op Hummeltjeshoek is altijd een medewerkster aanwezig die in bezit is van een erkend BHV en EHBO diploma. Tevens werken de leidsters met het systeem meldcode kindermishandeling. In dit boekje vind u informatie over ons kinderdagverblijf. Zo kunt u zoal lezen over: Het dagschema; Sluitingsdagen en feestdagen 2016 / 2017 Wat als ouder belangrijk is om te weten Huisregels Betalingswijze Oudercommissie Stagiaires Risico Inventarisatie rapport ( Ri ). Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan: van Halewijnlaan TS Voorburg

3 Belangrijk om te weten Wat dient u zelf mee te nemen: Baby voeding anders dan Nutrilon Reserve kleding; Knuffel en/of een fopspeen; Sloffen; Vaccinatie formulieren, verplicht vanuit de GGD. Wat geeft Hummeltjeshoek: Babyvoeding Nutrilon 1 en opvolgmelk v.a. 6 maanden, papvoeding. Fruit eventueel met yoghurt, fruitpotjes. Melk, diksap, siroop en thee. Avent flessen/ spenen. Brood en 1x in de maand warm eten tussen de middag. Tussendoortje, zoals koek, cracker, rijstewafel, liga enzovoort. Luiers van Kruitvat merk. Groentehapje tot 1,5 jaar. Schriftje voor uw kind en een plakboek. Sluitingsdagen / feestdagen 2016 / 2017 Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gesloten. Op 4 januari 2016 zijn we weer geopend. De volgende data zijn wij gesloten in januari maart april mei mei mei 2016 Tussen kerst en oud & nieuw zijn wij gesloten van vrijdag 25/12/16 t/m 01/01/2017 De sluitingsdagen dienen gewoon te worden doorbetaald.

4 Halen en brengen 7.45 uur openen we de Hummeltjeshoek en kunt u uw kind brengen tot 9.30 uur. Bent u verhinderd of iets later dan graag even bellen, zodat we er rekening mee kunnen houden. Wij sluiten af om uur, u kunt uw kind(eren) halen vanaf t/m uur. Als u uw kind(eren) eerder wilt ophalen, dan kunt u dat van te voren doorgeven aan een van de leidsters of eventueel naar ons doorbellen. Wij sluiten om uur, wilt u weten hoe het die dag is gegaan met uw kind(eren), dan kunt u uw kind(eren) voor 17.50uur halen, zodat we u nog rustig kunnen vertellen hoe de dag is verlopen. Schriftjes We hebben voor ieder kind een eigen schriftje. Bij de baby s is dat bij ons tot 1 jaar. We houden het schriftje zoveel mogelijk elke dag bij. Voor de kinderen ouder dan 1 jaar proberen we er naar te streven om het schriftje 1x per maand bij te houden. Wist u dat /Nieuwsbrief Wij proberen er naar te streven u 1 maal per kwartaal een leuke Wist u dat te bezorgen. Daarin kunt u bijvoorbeeld leuke uitspraken lezen die een kind heeft gedaan, of als een kindje ons gaat verlaten. De nieuwsbrief wordt 1 maal per maand verschaft. Hierin staan thema s, eventuele aankomende sluitingsdagen en extra toelichtingen in vermeld. Slaapruimte Er zijn bij ons 2 slaapvertrekken een is voor de baby s (t/m 1 jaar) en een andere voor de grotere kinderen. De grotere kinderen slapen op een stretcher. Wel zijn er in de slaapruimte van de grotere ook ledikanten, voor de overstap naar een stretcher mogelijk te maken. Beide ruimtes zijn voorzien van een camera. Belangrijk voor ons Natuurlijk hopen wij dat er zich geen problemen zullen voordoen tijdens de aanwezigheid van uw kind, maar het is goed om op alles te voorbereid zijn. Daarom vinden we het handig in geval van NOOD een extra nummer van bijvoorbeeld een ander familielid te hebben. Mocht u een dag niet bereikbaar zijn, meld dit dan aan ons dan worden wij geen spoorzoekers!!!

5 Liedjes voor het eten Voordat de kinderen gaan eten op de Hummeltjeshoek zingen wij een liedje met ze. Dit doen we ook bij het drinken van de melk. Bij het tussendoortje en het fruit: Tip Tap Top eet maar lekker op. Bij het brood Smakelijk eten, smakelijk eten. Hap hap hap. Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken. Eet maar op, eet maar op. Eet smakelijk allemaal. Bij de melk Boe boe boe, melk van de koe Melk is gezond, maak je wangen rond. Melk uit een pak drink je met gemak. Melk met een riet, wie lust er niet. Tip tap top, drink maar lekker op.

6 Dagindeling 7.45 Hummeltjeshoek gaat open Gaan wij open en ontvangen de kinderen, zij mogen nu vrijspelen of aan tafel een spel naar keus Wij gaan samen met de kinderen alles opruimen. Als alles opgeruimd is gaan de peuters die zindelijk zijn naar de toilet Gaan wij aan tafel, wij drinken dan in de koude periode thee en de warme periode water. Na het drinken krijgen de kinderen een tussendoortje, koek, cracker, rijstewafel enz De kinderen krijgen nu een activiteit aangeboden, zoals bijvoorbeeld knutselen dansen of zelfstandig spelen De kinderen met een luier worden verschoond en gaan eventueel op het wc tje plassen Wij gaan samen met de kinderen alles opruimen Gaan wij aan tafel, wij gaan brood eten, 1ste broodje is met worst of kaas. Na deze boterham mogen de kinderen zoet beleg op brood Wij gaan melk drinken Het is tijd voor de kinderen om te gaan slapen. Voor de kinderen wordt dan voorgelezen bijv. een sprookje Rust moment, de meeste kinderen slapen, de kinderen die opblijven krijgen een rustige activiteit aangeboden De kinderen worden uit bed gehaald, verschoond en mogen zoveel mogelijk zelfstandig aankleden. De andere kinderen gaan plassen en aan tafel Wij gaan samen met de kinderen fruit eten, af en toe doen we dit met yoghurt. Bij het fruit krijgen de kinderen limonade of een aangelengde sap te drinken De kinderen mogen vrij spelen, met mooi weer gaan we heerlijk naar buiten. De kinderen tot 1 jaar krijgen groente aangeboden Sluiten wij het kinderdagverblijf. Alle kinderen dienen dan te zijn opgehaald.

7 Ziekte Wanneer uw kind ziek is laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wanneer uw kind een besmettelijke ziekte heeft, dan verzoeken wij u om uw kind thuis te houden. Zieke kinderen mogen en kunnen niet opgevangen worden in de groep. Dit geeft veel zorg en gaat ten koste van de andere kinderen. Wij vragen u in principe, als uw kind ziek is in overleg, of u uw kind kunt ophalen. Uw kind kan niet opgevangen worden als hij/zij: koorts heeft, dat is hoger dan 38,5 C ontstoken ogen heeft buikgriep heeft, overgeven en diaree. waterpokken heeft en vocht uit de blaasjes komt. Wij doen dit ook omdat een kind met waterpokken er vaak veel last van ervaart. Tevens willen we u erop wijzen dat wij kijken hoe een kind zich voelt. Soms zijn kinderen hangerig en hebben geen koorts in dat geval overleggen wij met u wat er aan de hand zou kunnen zijn. Wij mogen de kinderen geen medicijnen toedienen, vanwege geen uitgebreide medische kennis. Bij hoge koorts geven wij ook geen paracetamol of zetpillen. De koorts zou dan worden onderdrukt en daardoor zouden symptomen van een eventueel onderliggende (ernstige) aandoening niet door ons of een huisarts worden herkend. Wij dienen wel medicijnen toe (bijvoorbeeld antibiotica of inhaler), als u het medicijnformulier heeft ingevuld. Opzegging Als u de plaats van uw kind wilt opzeggen of wilt wijzigen van de opvangdag, dan hanteren wij een termijn van 1 maand. Een opzegging is per 1 ste of de 16 de van de maand. Houdt er rekening mee dat het wijzigen van een dag niet altijd mogelijk is, in verband met o.a. de grootte van de groepsindeling op een andere dag of dat er eventuele andere kinderen zijn die al op de wachtlijst staan voor die dag. Opzeggingen en wijzigingen dienen altijd schriftelijk te gebeuren. Het is dus niet voldoende om het alleen mondeling aan te vragen of door te geven. Opzeggingen die u per post verstuurd dienen altijd aangetekend te worden verzonden. Minimum aantal opvangdagen Voor het wenproces van uw kind raden wij aan het liefst 2 dagen af te nemen. Wij bieden ook halve dagen opvang aan. Van 7.45 tot 13.00uur en van tot uur.

8 Oudercommissie Hummeltjeshoek heeft een actieve oudercommissie, Wij vinden het belangrijk om van ouders te horen hoe zij de opvang van hun kind ervaren en wat zij mogelijk willen veranderen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u dit altijd bij ons aangeven. Tarieven 2016 Uurtarief 6,84 Aantal weken berekend in een jaar Maximaal af te nemen uren in een jaar Dagopvang uur 70,10 Ochtend (=halve dag) Middag (=halve dag) uur uur 35,90 35,90 Aantal dagen per week Opvanguren op maandbasis Uurtarief op maandbasis Opvanguren op jaarbasis Uurtarief op jaarbasis 1/2 22,75 155, , ,42 303, ,72 1.1/2 67,17 459, , ,83 607, ,44 2.1/2 111,58 763, , ,25 911, ,16 3.1/ , , , , ,88 4.1/2 200, , , , , ,60 Bij niet tijdig betalen kan de opvang worden stopgezet. Uw betalingen dienen vooruit te worden voldaan en wel voor de 1ste van iedere maand ondervermelding van naam en de maand. T.a.v. kdv Hummeltjeshoek te Voorburg girorekeningen. : NL28INGB bankrekeningen : NL37INGB Per maand krijgt u een factuur in het postvak van uw kind. Aan het einde van het jaar krijgt u een jaaropgave. Hierop kunt u zien wat u over het gehele jaar heeft moeten betalen en het aantal opvang uren wat aan uw kind is verleend. Let op!!! De Jaaropgave wordt maar eenmalig verstrekt bewaar hem dus goed!!!!!!

9 Huisregels Wij geven alleen warm eten aan kinderen tot 1,5 jaar. Met uitzondering, als we tussen de middag met alle kinderen en leidsters warm eten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het speelgoed wat van huis wordt meegenomen. Bij het later brengen vragen wij u rekening te houden met de tafelmomenten uur, uur, dit om de rust in de groep te behouden. Als u met uw kind naar de dokter moet, laat het ons dan even weten. Uw kind mag dan pas worden gebracht als het bij de dokter is geweest, bijvoorbeeld als u de afspraak in de ochtend heeft gemaakt. Bij 3x te laat ophalen, na uur, wordt er 50,- in rekening gebracht. Wij dienen geen paracetamol of zetpillen toe aan uw kind. U dient ten aller tijden een medicijnformulier in te vullen bij ons als uw kind bijvoorbeeld antibiotica of een inhaler moet gebruiken tijdens het verblijf bij ons. Kinderen mogen niet met eten of drinken binnenkomen. Wij hebben geen ruimte om kinderwagens te stallen, i.v.m. brandveiligheid. Wel kunnen de maxi-cosi s van de baby s hier worden weggezet. Stagiaires Wij kunnen op ons kinderdagverblijf helaas geen stagiaires opleiden. Risico inventarisatie rapport Hierbij wordt een veiligheid en gezondheidsverslag gemaakt. Dit plan wordt uitgevoerd en verder geperfectioneerd. Deze risico inventarisaties en de uitvoering erop wordt jaarlijks door de GGD gecontroleerd en beproefd. De uitslagen worden vastgelegd in rapporten, welke door de ouders ingekeken kunnen worden. Miranda Waslander

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers.

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Kinderdagverblijf Informatieboekje 2012 website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Voorburg 1-1-2012 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Inleiding Een ziek kind is het liefste thuis, dat weten we allemaal. Het begrip ziek is echter voor een ieder anders. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Werkwijze. Onze visie

Werkwijze. Onze visie Werkwijze Onze visie Ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid die in ontwikkeling is. Dit gebeurt vanuit een basis van eigen aanleg en persoonlijkheid. Een belangrijke voorwaarde van Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement

Huishoudelijke Reglement Huishoudelijke Reglement Dit reglement is samengesteld om de rechten en plichten van jullie als vraagouders en van de medewerkers van Kinderopvang Smile te verduidelijken. 1. Openingstijden, planning en

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Versie 4,31 juli 2012 BRENGEN EN HALEN Kinderen worden te voet, met bolderkar of bakfiets gehaald bij de scholen De Branding, Frans Naerebout en de Ichtus school.

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek Editie: nr. 1 Januari 2011 Januari 2011 2 INHOUDSOPGAVE Regels voor het halen en brengen pag. 4 Overdracht van informatie pag.

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA

INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR DAGINDELING 07.30 09.00 uur Brengen van de kinderen en mogelijkheid tot vrij spelen, slapers gaan naar bed, mandjes worden verzorgd. 09.00 10.00 uur Speelgoed opruimen en

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Huisregels kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 18.30 uur. De openingstijden van de NaSchoolse Opvang zijn:

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2018

Informatie ouders Versie 2018 Informatie ouders Versie 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Groepssamenstelling 6.2.

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Huisregels en Werkwijze

Huisregels en Werkwijze Huisregels en Werkwijze Inhoudsopgave Hoe te lezen... 3 o Disclaimer... 3 Huisregels... 5 o Wat moet u meenemen voor de opvang... 5 o Ophalen... 5 o Flexibele opvang... 5 o Ziekte... 5 Bij ziekte van uw

Nadere informatie

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje gastouderopvang t Spookje Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang t Spookje Gangeltstraat 8 6132 HB Sittard 046-4585396 06-53353168 info@hetspookje.nl www.hetspookje.nl Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.1 datum

Algemene informatie. Versie 1.1 datum Algemene informatie Versie 1.1 datum 29-11-2017 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Versie 1, januari 2011 Brengen en halen Breng- en haaltijden worden per dag afgesproken tussen de leidster en de ouders. Bij het op de afgesproken tijd naar ons kinderdagverblijf

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV KINDERDAGVERBLIJF INFORMATIE BOEKJE Kinderdagverblijf De Bron BV Beijensweide 19 6191 EK Beek 046-4379917 Landelijke registratienummer kinderopvang: 338781602 E-mail: kdv@bredeschooldebron.nl claire@bredeschooldebron.nl

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer

Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer Laatst bijgewerkt 13 december 2017 1 Inhoud Inleiding... 3 Richtlijnen voor de ouder(s)/verzorger(s) bij zieke kinderen.... 4 Ziek

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang. t Spookje

Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang. t Spookje Huishoudelijk reglement kinderopvang t Spookje Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang t Spookje Gangeltstraat 8 6132 HB Sittard 046-4585396 06-53353168 info@hetspookje.nl www.hetspookje.nl Huishoudelijk

Nadere informatie

Tinker Bell brochure

Tinker Bell brochure Tinker Bell brochure Tinker Bell brochure Inleiding 1. Een tweede huis voor uw kind 4 2. Dit is Tinker Bell 5 3. Voor welke leeftijdsgroepen is Tinker Bell? 6 4. Hoe flexibel zijn de openingstijden? 7

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2016

Informatie ouders Versie 2016 Informatie ouders Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Flexibele opvang 6.2.

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat 1. Bij het tot stand komen van een contract worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht. 2. De verborgen Schat is 5 dagen per week (maandag

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Dit reglement bevat regels voor zowel ouders, kinderen en leidsters, welke wij hanteren in

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Kinderdagverblijf

1. Inleiding 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Kinderdagverblijf INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 2 3. Kinderdagverblijf 2 4. Het Personeel 3 4.1 Management en teamcoördinator Kinderdagverblijf 3 4.2 Pedagogisch medewerker 3 4.3 Huishoudelijk

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij Informatieboekje Kinderopvang De Boerderij 1 Algemeen Kinderopvang De Boerderij is een particuliere kinderopvang. Het is gelegen aan een rustige weg op het terrein van een rundveehouderij. Er is een eigen

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen en medicijnen

Protocol zieke kinderen en medicijnen Inleiding Protocol zieke kinderen en medicijnen Laatste versie: Februari 2019 Als ouder kies je o.a. voor een kinderdagverblijf, omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders/verzorgers,

Inleiding. Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje Kinderopvang Lila BV Franselaan 192-194-196, 3028AL Rotterdam tel: 010-7510458 Email: info@kdv-lila.nl KVK:57728615 rekeningnummer:0401226824 www.kdv-lila.nl Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

Ziekte bij Calimero Kinderopvang

Ziekte bij Calimero Kinderopvang Ziekte bij Calimero Kinderopvang 1. Zieke kinderen Als team hebben we er begrip voor, dat het heel lastig kan zijn als uw kind ziek is en u moet werken. Toch is het noodzakelijk dat een kinderdagverblijf

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Versie 4, juli 2012 Brengen en halen Breng- en haaltijden worden per dag afgesproken tussen de leidster en de ouders. Bij het op de afgesproken tijd naar ons kinderdagverblijf

Nadere informatie

Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan

Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan Naam: Lilya de Vries-Shatunova Datum: 11 december 2017 Inhoud 1. Welkom - Emotionele veiligheid - Persoonlijke competentie - Sociale competentie - Normen en waarden

Nadere informatie

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September Informatieboekje Inhoud 1. INLEIDING... 2 1.1 Het pedagogisch beleid... 2 1.2 Openingstijden... 2 1.3 De leiding van Kinderen van September... 3 1.4 Achterwacht en vervanging... 3 1.5 Groepsgrootte...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden StapvoorStap

Algemene voorwaarden StapvoorStap Algemene voorwaarden StapvoorStap (Gastouderopvang) Art. 1 Openingstijden Gastouderopvang StapvoorStap is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag (gesloten op woensdag) van 7.00-18.30 uur (behalve

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen en medicijnen

Protocol zieke kinderen en medicijnen Protocol zieke kinderen en medicijnen Inleiding Als ouder kies je o.a. voor een kinderdagverblijf omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind. Zieke kinderen

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind matie voo Informatie voor ouders/verzorgers Het kindcentrum Een goede start voor ieder kind Het kindcentrum is een goede start voor uw kind. Wij bieden een veilige plek waar uw peuter leert samen te spelen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij Informatieboekje Kinderopvang De Boerderij 1 Algemeen Kinderopvang De Boerderij is een particuliere kinderopvang. Het is gelegen aan een rustige weg op het terrein van een rundveehouderij. Er is een eigen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Kinderdagverblijf t Kruimeltje Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje Inhoudsopgave 0 Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 3 4. Opzegtermijn 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Ontdek, Voel en Beleef. Peuter+ groep Het Sterrenbos

Ontdek, Voel en Beleef. Peuter+ groep Het Sterrenbos Ontdek, Voel en Beleef Peuter+ groep Het Sterrenbos Informatieboekje 2019 Post- en kantooradres: Bennekomseweg 32 6717 LM Ede 0318-633310 www.kindcentrumhetsterrenbos.nl info@kindcentrumhetsterrenbos.nl

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2018 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Openingstijden. Pagina 3 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Afmelding. Pagina

Nadere informatie

Werkwijze Brikkies kinderopvang

Werkwijze Brikkies kinderopvang Huisreglement Werkwijze Brikkies kinderopvang Voor u ligt het huisreglement van Brikkies kinderopvang. Om ouders/verzorgers, pedagogisch medewerkers en derden inzicht te geven in de werkwijze en de regels

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2017, januari 2017 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

- Hun lichaamstemperatuur boven 39 graden koorts is - Ze 1-op 1 aandacht van de leidster nodig hebben - Ze een besmettelijke ziekte hebben

- Hun lichaamstemperatuur boven 39 graden koorts is - Ze 1-op 1 aandacht van de leidster nodig hebben - Ze een besmettelijke ziekte hebben Protocol zieken kinderen en medicijnen kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik februari 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Zieke kinderen 3. Preventie 4. Wijze van handelen door

Nadere informatie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

PROTOCOL ZIEKTE EN ALLERGIE

PROTOCOL ZIEKTE EN ALLERGIE PROTOCOL ZIEKTE EN ALLERGIE Inleiding Als ouder kies je onder andere voor een kinderdagverblijf, omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind. Zieke kinderen kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2 Informatieboekje Kinderopvang Het Kinderpaleis Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Nadere informatie

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is.

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

Ontdek, Voel en Beleef. Kinderdagverblijf Het Kabouterbos

Ontdek, Voel en Beleef. Kinderdagverblijf Het Kabouterbos Ontdek, Voel en Beleef Kinderdagverblijf Het Kabouterbos Informatieboekje 2016 p/a bezoekadres Bennekomseweg 32 Stadspoort 2B II 6717 LM Ede 6716 RH Ede 0318-633310 0318-307970 kdvhetvlinderbos.nl kdvhetkabouterbos.nl

Nadere informatie

informatieboekje bambi kinderdagverblijf

informatieboekje bambi kinderdagverblijf informatieboekje bambi kinderdagverblijf Bij Bambi wandel je zo binnen! Het voormalige schoolgebouw aan de Julianaweg is vanaf 1991 in gebruik en heeft een flinke verbouwing ondergaan om aan de huidige

Nadere informatie

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5.

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5. Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies 1. Inleiding 2 2. Contactgegevens 2 3. Openingstijden 2 4. Inschrijven 2 5. Plaatsing 2 6. Facturen en Betalingen 3 7. Tarieven / Flexibele afname 3/4 8. Gereserveerde

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie