FAQ Lijst Section X. Mag je in een beurt ook niets doen? Nee, je moet in een beurt altijd een kaartje draaien,verplaatsen,neerleggen of ruilen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ Lijst Section X. Mag je in een beurt ook niets doen? Nee, je moet in een beurt altijd een kaartje draaien,verplaatsen,neerleggen of ruilen."

Transcriptie

1 FAQ Lijst Section X De FAQ lijst geeft antwoord op vragen die per spelfase kunnen ontstaan. Heb je andere vragen, die hier niet bijstaan, mail deze dan door naar info@thegamemaster.nl. Dan kunnen wij de spelontwerper om raad vragen. Spelfase 1 Mag ik een tegel, die ik net gepakt heb, ook bewaren? Ja, je kunt tot maximaal 3 tegels in voorraad houden. Echter, je moet dan wel een kaartje verplaatsen, draaien of verruilen. Je moet dus altijd iets op het bord veranderen. Als je dat niet kan of wilt, mag je je kaartje niet bewaren en moet je deze op het bord plaatsen. Mag ik als ik drie tegels op voorraad heb liggen, er nog een pakken en dan beslissen welke ik weg doe? Nee, je mag als je drie tegels hebt, geen nieuwe tegel meer pakken. Spelfase 2 Mag je in een beurt ook niets doen? Nee, je moet in een beurt altijd een kaartje draaien,verplaatsen,neerleggen of ruilen. Mag je vanuit een vrije zone beginnen? Ja, dit mag. Je kunt een tegel op een positie naar keuze plaatsen. Deze positie kan ook direct aan de vrije zone grenzen. Het nadeel hiervan is dat je niet in dezelfde beurt kunt lopen. Het kan wel handig zijn om aan beide kanten te beginnen, vanuit de vrije zone en de gevangenis, en dan naar elkaar toe werken. Mag je een tegel op het bord ook ruilen met een tegel uit je voorraad? Nee, dit mag niet. Mogen tegels die in het midden van een tunnel liggen verplaatst of gedraaid of geruild worden? Ja, als het jouw tunnel of een niet geclaimde tunnel betreft. Door het verplaatsen, draaien of ruilen kan de geclaimde tunnel onderbroken worden. Hierdoor ontstaat er een stuk tunnel die niet geclaimd is. Mag ik een tegel verplaatsen met gevangenen in de tunnel? Nee, je mag geen tegels verplaatsen met gevangenen in de tunnel. Tip: loop dus niet met te veel gevangenen dan is het ruilen bijna niet meer mogelijk,terwijl dit vaak de manier is om te winnen! Mag ik een tegel verplaatsen met een deur erop? Ja dat mag als je de tegel dan niet plaatst in de tunnel van een andere speler.

2 Mag ik een tegel in het midden van het water plaatsen, zonder omliggende tegels? Ja, je mag je tegel op een willekeurige plek op het bord plaatsen. Plaats je een tegel echter aan een andere, dan moeten de tunnels wel aansluiten. Mag ik een tegel aansluiten bij de tunnel van een andere speler? Ja, je mag aansluiten. Mag ik twee tunnels die ik ruil ook draaien? Ja in veel gevallen is draaien ook nodig om het passend te maken. In mijn tunnel zit een tegel, waar ook een tunnel gedeelte zit van een andere speler mag ik deze tegel draaien? Nee jullie beide mogen deze tegel niet draaien verplaatsen of ruilen. Je mag geen tunnel van de andere speler draaien,verplaatsen of ruilen. Mag ik een schuilplaats met gevangenen verplaatsen? Ja, als hier alleen maar gevangenen van jou opstaan en mits je de afstandsregel in acht neemt. Als ik een schuilplaats zonder gevangenen verplaats moet ik dan ook de afstandsregel in acht nemen? Nee, de afstandsregel geldt alleen als hier gevangenen opstaan. Mag ik een schuilplaats verplaatsen waar een andere speler opstaat? Nee, het is niet toegestaan een schuilplaats te verplaatsen, draaien of te ruilen waar gevangenen van een andere speler opstaan ook niet als jou gevangene erbij staat. Moet een tegel passen? Ja, een tegel moet aansluiten aan een bestaande tunnel (van jezelf, van een ander of neutraal) als deze tegen een andere tegel wordt aangelegd. Spelfase 3 Moet je in je beurt een deur plaatsen of lopen met je gevangenen? Nee, je hoeft niet te lopen of een deur te plaatsen. Dit is een actie die mag. Als de tunnels op een tegel afzonderlijke tunnels zijn mogen er dan meerdere gevangenen op staan? Ja, op elke tunneldeel mag 1 gevangene staan. Op een tunnel tegel met een drie, vier of zessprong mogen daar meerdere gevangenen opstaan? Nee, dit geldt als 1 tunneldeel. Alle splitsingen op deze tegel vormen samen één tunnel. Hier mag dus maar 1 gevangene op staan. Mag ik tijdens het spel ook weer terug lopen naar de gevangenis? Ja

3 Een deur weghalen geldt dat ook als deur verplaatsen? Ja Mag je ook 2 deuren (ver)plaatsen? Nee,je mag maar 1 deur (ver)plaatsen. Mag ik een deur plaatsen op een tegel die ik zelf niet geplaatst heb? Ja, je mag jouw deur op elke willekeurige tegel plaatsen, alleen niet in de tunnel van een andere speler. Mag een deur op de kruising staan? Nee, een deur moet altijd op een van de vertakkingen staan van de kruising Mag ik een deur plaatsen op een tegel waar al een deur van een ander op staat? Alleen als dit een andere tunnel betreft Mogen er twee deuren in een tunnel staan? Ja, echter alleen als ze van dezelfde speler zijn. Vrije zone Mag een vrije zone helemaal afgesloten worden, waardoor deze niet meer toegankelijk is? Nee, dit mag niet. Voor elke speler moet er een vrije zone bereikbaar zijn. Wel mag het een speler moeilijker gemaakt worden. Voorbeeld: door de tunnels richting vrije zone te claimen met een deur moet een speler eerst de langste route creëren om de deur weg te krijgen Op een schuilplaats mogen twee gevangenen staan. Mag er ook nog een gevangene staan op deze tegel op de tunnel naar de schuilplaats toe. Nee, alleen op een afzonderlijk tunneldeel mag nog 1 gevangene staan. Einde van een spelronde Aan het eind van de ronde mag ik dan mijn voorraad tunneltegels houden? Nee, aan het einde van de ronde gaan de tegels weer terug. Blijven de schuilplaatsen zonder gevangenen ook liggen aan het eind van de ronde? Nee. Na een ronde heeft Bram drie gevangenen in vrijheid gebracht. Tim heeft nog geen één gevangene in vrijheid. Paul heeft twee gevangenen in vrijheid gebracht en nog twee gevangenen in leven hij kan dus geen vijf gevangenen meer in vrijheid brengen. Heeft Bram nu automatisch gewonnen? Nee, er volgt nog een laatste ronde waarbij iedereen nog kan winnen. Paul kan zijn twee gevangenen nog in vrijheid brengen (ronde eindigt ook als tunnel tegels op zijn). Ook kan Tim nog winnen als hij 3 gevangenen in vrijheid krijgt en daarmee de ronde eindigt (zodra hij meer gevangenen op schuilplaatsen heeft staan of in leven heeft wint hij)

4 De Loper Waneer kom ik in aanmerking voor een loper? Als je geen gevangenen meer in de gevangenis hebt en de overige gevangenen in max. twee schuilplaatsen staan. Je mag ook geen gevangenen in de tunnels hebben staan. Zodra ik een loper heb moet ik deze dan gelijk weer inleveren als ik met mijn gevangene door de deur loop? Nee, je moet deze loper inleveren zodra je met 1 van je gevangenen in de gevangenis komt of wanneer je met 1 gevangene een vrije zone heb bereikt. Kom ik daarna weer in aanmerking voor een loper? Alleen als je weer aan de voorwaarden voldoet. Moet ik de loper nemen als ik daarvoor in aanmerking kom? Nee dit hoeft niet, je mag ook je deur houden let er wel op je mag niet tijdens het lopen besluiten er toch een te nemen,want je moet eerst weer aan de voorwaarden voldoen om in het bezit te komen van de loper. Mag je in je beurt expres gevangenen laten omkomen zodat je in de volgende beurt een sleutel kunt krijgen? Nee, dit mag niet. De loper kan ook pas in de 3 e ronde verkregen worden. Overige vragen Wat is een tunnelonderdeel? Dat is een tunnel op 1 tegel. Elke afzonderlijke tunnel is een tunnelonderdeel. Een 3,4,6 sprong is 1 tunnel dus maar 1 tunnelonderdeel. Als een speler drie gevangenen in vrijheid heeft gebracht en zijn andere gevangenen staan op een schuilplaats op 1 vak afstand van de vrije zone. Heeft het dan nog zin om door te spelen? Ja, deze speler is nu als laatste aan de beurt en de andere spelers kunnen een deur plaatsen op de uitgang van de schuilplaats waardoor deze speler er niet uit kan. Na een ronde verdwijnen namelijk alle tegels en schuilplaatsen waar geen gevangenen opstaan. Ook verdwijnen de deuren. Deze gaan weer naar de spelers terug. Loopt een tunnel die een speler heeft geclaimd tot de splitsing? Nee de tunnel loopt door bij alle splitsingen en kruisingen. Is de tunnel van mij als ik hem gebouwd heb? Nee alleen als er een deur van jou op staat Als een speler een loper heeft, heeft het dan nog zin om zijn schuilplaats te blokkeren met een deur? Ja, de speler mag namelijk wel door de deur maar het is niet zijn tunnel dus hij mag hem niet veranderen. Jij kan de tunnel dus de verkeerde kant op laten gaan.

5 Ik heb een tunnel gebouwd en loop hier in met mijn gevangene en nu plaatst een andere speler hier zomaar een deur mag dit? Ja, als hier nog geen deur instond mag hij deze tunnel claimen. Wie wint er met de tunnelstrijd als beide tunnels even lang waren voor aansluiting? De speler die de tunnel aansluitend maakte mag in dit geval beslissen wie de deur mag laten staan. Als ze me klem leggen kan ik toch geen kant meer op? Denk aan ruilen en probeer de langste route te maken waardoor die deur van de andere speler weg gaat. Als je ruilt in je eigen route kun je er misschien voor zorgen dat je een vertakking naar links of rechts maakt. Ik wil lopen in de tunnel van een andere speler mag dat? Ja, je mag in de tunnel van een andere speler lopen,je mag alleen niet door de deur heen. Moet ik ontsnappen aan de kant van mijn celblok? Nee, je mag aan alle kanten het eiland verlaten. Mag je eerst lopen dan draaien en dan weer lopen? Ja, dat mag bij de gevorderde variant. Dit maakt het gemakkelijker om tegels te draaien met gevangenen erop. Je kan eerst de tegel vrij maken dan draaien en dan weer lopen. (wel blijft the maximale aantal passen per gevangene gehandhaafd)

Inleiding. Spelmateriaal

Inleiding. Spelmateriaal spelregels Inleiding Halverwege de 19e eeuw is de eerste permanente nederzetting in Montana een feit. Daarna trekken vele gelukszoekers met hun huifkar naar deze regio op zoek naar werk om daar een toekomst

Nadere informatie

#1 CROSSING (UITGEBREIDE REGELS) & #2 CROSSING ADVANCED

#1 CROSSING (UITGEBREIDE REGELS) & #2 CROSSING ADVANCED NL ADVANCED & MEER #1 CROSSING (UITGEBREIDE REGELS) & #2 CROSSING ADVANCED SPELDOEL Zoals uitgelegd in basis regels. SET-UP Zoals uitgelegd in basis regels. Zie ook de hieronder afgebeelde suggesties voor

Nadere informatie

Zoals uitgelegd in basis regels.

Zoals uitgelegd in basis regels. nl ADVANCED & meer #1 Crossing (uitgebreide regels) & #2 Crossing Advanced speldoel Zoals uitgelegd in basis regels. SET-UP Zoals uitgelegd in basis regels. Zie ook de hieronder afgebeelde suggesties voor

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels de beer is los. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels de beer is los. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels de beer is los Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels de beer is los...1 Doel van het spel...1 Start van het spel en speelbeurten...2 Een tegel omdraaien...2

Nadere informatie

INHOUD DOEL VAN HET SPEL

INHOUD DOEL VAN HET SPEL SPELREGELS 1 Jullie bezoeken de grote leerling spokenwedstrijd in Kasteel Blackrock, in Noord- Schotland. In deze wedstrijd moet je zoveel mogelijk bezoekers laten schrikken om zo de titel van Spokenmeester

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Ponte del Diavolo. Martin Ebel Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Ponte del Diavolo. Martin Ebel Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Ponte del Diavolo Martin Ebel Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Ponte del Diavolo...1 Inleiding en doel van het spel...1 Start van het spel...1 Eilanden en zandbanken...1

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Ponte del Diavolo. Martin Ebel Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Ponte del Diavolo. Martin Ebel Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Ponte del Diavolo Martin Ebel Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Ponte del Diavolo...1 Inleiding en doel van het spel...1 Start van het spel...1 Eilanden en zandbanken...1

Nadere informatie

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert.

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert. SPELREGELS DRAKON Voor 2-6 spelers, vanaf 10 jaar. De oude draak Drakon heeft een dappere groep helden gevangen, die in zijn nest was gedrongen om zijn goud te stelen. Maar in plaats van ze direct op te

Nadere informatie

Inhoud: Aan de slag! Florissant met Sleutelkaarten. In elkaar zetten van Florissant.

Inhoud: Aan de slag! Florissant met Sleutelkaarten. In elkaar zetten van Florissant. Op avontuur met Geronimo Stilton het spel Uitgebreide spelregels Inhoud: Speelfiguren Geronimo Stilton en Prulletje Prulschrijver 6 Rijken Bouwplaat Rijk Florissant 38 Sleutelkaarten 120 Opdrachtkaarten

Nadere informatie

Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 28 torenflats (telkens 7 in vier verschillende kleuren) geldbiljetten (met de volgende waardes) 500-duizend (12x)

Nadere informatie

dieren-geldspel de rekenhoek Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro

dieren-geldspel de rekenhoek   Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro Uitleg dieren-geldspel dieren-geldspel Benodigdheden: - Speelkaart 1, 2 of 3 - Geldkaartjes. Bij elke speelkaart horen andere geldkaartjes. - Geld: 10 munten van 2 euro en 10 munten van 1 euro. Bij drie

Nadere informatie

Eskapo hét strategisch dobbelspel

Eskapo hét strategisch dobbelspel Eskapo hét strategisch dobbelspel voorbeeld van een willekeurige opstelling Bij Eskapo verplaats je de speelschijven Vis, Boot, Golf en Storm één veld verder in alle richtingen (zie de Vis in voorbeeld

Nadere informatie

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Eerste Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Eerste Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Regiowerking Noord Palmans, Z. LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK De Eerste Zet Naam Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Lees dit eerst! Iedereen kan dammen leren! In dit werkboek leer je in kleine stapjes de

Nadere informatie

geen water. Moet ik dan belasting betalen? En als ik water heb? Ook niet Wat betekenen de symbolen op gunstkaart "5" Fortuna?

geen water. Moet ik dan belasting betalen? En als ik water heb? Ook niet Wat betekenen de symbolen op gunstkaart 5 Fortuna? FAQ lijst Fortuna Er staat een instructievideo op de website van The Game Master. Bekijk deze eerst! Heb je daarna nog vragen, stuur dan een e-mail naar info@thegamemaster.nl 1. Meest gestelde vragen 2.

Nadere informatie

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven)

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven) Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen:

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen: Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Stacko. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Stacko. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Stacko Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Stacko...1 Inleiding en doel van het spel...1 De blokken...1 Het spelverloop...1 Einde van een ronde...2 Einde

Nadere informatie

Wind River Argentum, 2008 Dirk LIEKENS 3-4 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Wind River Argentum, 2008 Dirk LIEKENS 3-4 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Wind River Argentum, 2008 Dirk LIEKENS 3-4 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Inleiding Vóór de kolonisten de grote vlaktes van Noord-Amerika bereikten, werd het leven van de Indianen bepaald door de trek

Nadere informatie

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar.

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar. Voor: Speeltijd: Spelauteur: Vormgeving: 1-4 spelers 5-55 minuten Sabine Opstelten 2DSign NL Over Katoiz Katoiz is een ontwikkelingsspel. Het is een spel dat aangepast kan worden aan de ontwikkelingsfase

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels molenspel. Bram Schoonhoven Copyright 2009 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels molenspel. Bram Schoonhoven Copyright 2009 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels molenspel Bram Schoonhoven Copyright 2009 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Molenspel...1 Doel van het spel...1 Fase 1: het plaatsen van de stenen...1 Fase 2: het verplaatsen van de stenen...2

Nadere informatie

Spelregels SKYLINE. Spelmaterialen. Voorbereiding

Spelregels SKYLINE. Spelmaterialen. Voorbereiding Wie wil er niet in een prachtig penthouse wonen in het hartje van New York of één van de andere toonaangevende wereldsteden? Het is de uitdaging voor de spelers in dit spannende strategiespel de bovenste

Nadere informatie

THE PACRU SERIES 302 GAME SET

THE PACRU SERIES 302 GAME SET Talen & extra informatie Indien deze informatie niet in de taal van jouw keuze is surf dan naar www.pacru.com, kies de gewenste taal en print de regels uit. In dit boekje vind je alle nodige informatie

Nadere informatie

NANUUK! Een tactisch spel voor de hele familie. 2 tot 4 spelers

NANUUK! Een tactisch spel voor de hele familie. 2 tot 4 spelers NANUUK! Een tactisch spel voor de hele familie. 2 tot 4 spelers SPELINHOUD 1 spelbord dat de machtige ijsmassa voorstelt 21 licht gekleurde dierstukken (6 vissen, zeehonden walrussen en 3 walvissen.) 16

Nadere informatie

Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Kijk op blz. 8 voor een aanbevolen startopstelling en tips voor het eerste spel. Doel van het spel Een spel van Donald X. Vaccarino voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

Nadere informatie

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf Doel van het spel Iedere speler ontwikkelt, door het op slimme plaatsen bouwen van nederzettingen, een eigen koninkrijk om daar aan het einde van het spel het meeste goud mee te verdienen. De 3 Kingdom

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels carcasonne: de burcht. K.-J. Wrede & R. Knizia Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels carcasonne: de burcht. K.-J. Wrede & R. Knizia Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels carcasonne: de burcht K.-J. Wrede & R. Knizia Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels carcasonne: de burcht...1 Doel van het spel...1 Originele spelregels...2 Korte uitleg spelen

Nadere informatie

KLIPPERS IN DE STILLE OCEAAN. door Alan R. Moon

KLIPPERS IN DE STILLE OCEAAN. door Alan R. Moon IN DE STILLE OCEAAN door Alan R. Moon INLEIDING De titel van dit spel verwijst naar een bepaald scheepstype uit de 19 e eeuw. Tot in de 20 e eeuw werden met deze schepende handelsroutes tussen de eilanden

Nadere informatie

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels Phil Orbanes De snelle NIEUWE spelvariant Spelregels Phil Orbanes MONOPOLY Het Kaartspel De snelle NIEUWE spelvariant Voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar. Inhoud 28 Eigendomsbewijzen 14 Huis- en 2 Hotel-kaarten

Nadere informatie

2 schatkamerdobbelstenen Met deze dobbelstenen kun je de schatkamer verkennen. Hiermee kun je kostbare goudklompjes vinden.

2 schatkamerdobbelstenen Met deze dobbelstenen kun je de schatkamer verkennen. Hiermee kun je kostbare goudklompjes vinden. In een land hier ver vandaan regeert koning Diamor, die dol is op schatten. Volgens de vertellingen uit dit land is er een ruimte vol goudklompjes die bewaakt wordt door een draak. Maar om deze schatkamer

Nadere informatie

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL Pagina 1 van 7 1.! Artikelen behorende bij het spel... 1! 2.! Doel... 1! 3.! Spel klaar zetten... 1! 4.! Aantal deelnemers... 2! 5.! Meer informatie... 2! 6.! Speluitleg...

Nadere informatie

Introductie Elke speler in het spel neemt de rol op zich van 1 van de 4 grote geesten:

Introductie Elke speler in het spel neemt de rol op zich van 1 van de 4 grote geesten: Sunda to Sahul Tot 50.000 jaar geleden, het tijdperk waarop mensheid de natuur begint te domineren, leefden mensen bij de gratie van de natuur, in al haar harde glorie. Ons begrip van de natuurlijke wereld

Nadere informatie

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website: Copyright 2014: Peter D hondt

1 e druk. Uitgever: vzw Schaakschool. Tekeningen: Jo Goigne. Website:    Copyright 2014: Peter D hondt Handboek om te leren schaken via Schaakschool.be 1 e druk Uitgever: vzw Schaakschool Tekeningen: Jo Goigne Website: www.schaakschool.be E-mail: info@schaakschool.be Copyright 2014: Peter D hondt Niets

Nadere informatie

Die Goldene 1 (De gouden 1) RAVENSBURGER, 1990 KRAMER Wolfgang 02-06 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten

Die Goldene 1 (De gouden 1) RAVENSBURGER, 1990 KRAMER Wolfgang 02-06 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten Die Goldene 1 (De gouden 1) RAVENSBURGER, 1990 KRAMER Wolfgang 02-06 spelers vanaf 12 jaar ± 45 minuten Die goldene 1 Een spel omtrent geluk, geld en winst. Inhoud 1 speelbord ; 6 speelfiguren ; 10 lotkaarten

Nadere informatie

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel Spelers: 2-5 Leeftijd: vanaf 6 jaar Duur: ong. 20 minuten Inhoud: 25 kaartjes 1 vissensteen 1 kleurensteen 1 spelregelfolder NL Petri van Jürgen Heel ACHTERGROND Frits Visser organiseert met zijn vrienden

Nadere informatie

2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover)

2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover) TAC (Tactic) Het spel Strategie: Doel: 1. Wat ik speel is goed voor mijzelf 2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover) 3. Wat ik speel berokkent mijn tegenstanders schade Door

Nadere informatie

GRAFISCHE KUNST NOG NIET AF. Finalist SPELREGELS

GRAFISCHE KUNST NOG NIET AF. Finalist SPELREGELS GRAFISCHE K NOG NIET AF Finalist IN DE SPELLENPROTOTYPEN WEDRIJD ZONA LÚDICA 016 Finalist IN DE INTERNATIONALE SPELLENPROTOTYPEN WEDRIJD CIUTAT DE GRANOLLERS 015 SPELREGELS W E L KO M I N O B L I T I SPELVOORBEREIDING

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

Ravensburger spel nr Wie heeft het snelst zijn handboeien open?

Ravensburger spel nr Wie heeft het snelst zijn handboeien open? 6 Ravensburger spel nr. 21 323 8 Wie heeft het snelst zijn handboeien open? Inhoud A B C 4 handboeien met kettingen en haken 4 afdekkappen 4 lopers D E 12 winstfiches (van ieder 4x groen, geel en rood)

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels pente. Jacob Jan Paulus (Paulus) Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels pente. Jacob Jan Paulus (Paulus) Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels pente Jacob Jan Paulus (Paulus) Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels pente...1 Doel van het spel...1 Bord...1 5 of meer op een rij...2 Stenen slaan...2 Strategie...3 Slot

Nadere informatie

Fossil Gold Sieber, 1998 PALESCH Klaus 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Fossil Gold Sieber, 1998 PALESCH Klaus 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Fossil Gold Sieber, 1998 PALESCH Klaus 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Inleiding Fossielen zijn versteende getuigen van lang vervlogen tijden en nochtans wordt de vergankelijkheid door hun aanwezigheid

Nadere informatie

Wolfgang Kramer & Michael Kiesling

Wolfgang Kramer & Michael Kiesling Wolfgang Kramer & Michael Kiesling KONING EN PRINSES UITBREIDING TL 90022 Drie spannende avonturen voor 2-4 moedige strijders vanaf 10 jaar INHOUD VAN HET SPEL 1 koning 6 superkameraden 20 sleutels 1 prinses

Nadere informatie

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler.

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. PRIME CLIMB Het mooie, kleurrijke wiskundige spel Prime Climb is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers van leeftijd 10. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. Inhoud Prime Climb spelbord Vermenigvuldigingstafel

Nadere informatie

Christmas time 3.0. Spelverloop LESBRIEF CHRISTMAS TIME 3.0

Christmas time 3.0. Spelverloop LESBRIEF CHRISTMAS TIME 3.0 Christmas time 3.0 Lichtjes, kerstbomen, kadootjes... Je ziet het al overal om je heen. Het is bijna Kerstmis! Om alvast in de sferen te komen ga je in deze lesbrief verschillende opdrachten uitvoeren

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel

Spelmateriaal. Doel van het spel Nederlands Lang geleden maakten vikingen het land onveilig. Mensen vreesden deze woeste mannen, maar ook onderling heersten hevige twisten. Vikinghoofdmannen lieten Spelmateriaal 1 spelbord met daarop

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning. Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning. Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Rozenkoning...1 Inleiding en doel van het spel...1 Spelmateriaal en spelvoorbereiding...1 Het spelverloop...2 1.

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Boer zoekt land. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Boer zoekt land. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Boer zoekt land Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Boer zoekt land...1 Inleiding en doel van het spel...1 Voorbereiding...1 Deel 1: Het plaatsen van de

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers vanaf 8 jaar. Duurtijd: afhankelijk van het verloop van het spel. 64 houten pennetjes (alle houten pennetjes zijn gekleurd aan beide zijden) De winnaar is de speler

Nadere informatie

INHOUD INSTRUCTIES OPBOUW VERLOOP VAN HET SPEL TL A /17 EINDE VAN HET SPEL FAQ OVERZICHT REGELS

INHOUD INSTRUCTIES OPBOUW VERLOOP VAN HET SPEL TL A /17 EINDE VAN HET SPEL FAQ OVERZICHT REGELS OVERZICHT REGELS FAQ EINDE VAN HET SPEL VERLOOP VAN HET SPEL TL A115186 1/17 OPBOUW INSTRUCTIES 1 INHOUD INHOUD Jarenlang leefde het Inox-volk vredig in het land der watervallen. Maar plotseling dreigt

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels tablut. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels tablut. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels tablut Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels tablut...1 Inleiding en doel van het spel...1 Startopstelling van het spel...1 Verplaatsen van de stukken...2

Nadere informatie

Vertaald door Humphrey Clerx

Vertaald door Humphrey Clerx De ontwerper: Michael Schacht De professionele spellenontwerper houdt van muziek en wielrennen Met meer dan 100 producties en het grootste succes, Spiel des Jahres in 2007 Op wwwmichaelschachtnet biedt

Nadere informatie

AXIOM. Spelconcept en ontwerp door Michael Seal. World Copyright 1988 / 1993 All rights reserved

AXIOM. Spelconcept en ontwerp door Michael Seal. World Copyright 1988 / 1993 All rights reserved AXIOM Spelconcept en ontwerp door Michael Seal World Copyright 1988 / 1993 All rights reserved AXIOM Patent No. 2221399 Trademark and Design Registration Pending M.C. Seal Seventh Seal Abstract Games 3

Nadere informatie

Europa, Een ramp dreigt zich

Europa, Een ramp dreigt zich Illustraties: alexandre-roche.com Europa, 1347. Een ramp dreigt zich te voltrekken. De Zwarte Dood (de pest epidemie) bereikt Europa en na een periode van 4-5 jaar is de bevolking van Europa gehalveerd.

Nadere informatie

Moon/ Weissblum. Vrij vertaald door John Jacobs en Jeannette Peters

Moon/ Weissblum. Vrij vertaald door John Jacobs en Jeannette Peters DAS AMULETT Moon/ Weissblum Vrij vertaald door John Jacobs en Jeannette Peters (jacobs.peters@wanadoo.nl) SPELIDEE Het doel van het spel is de amulet met magische juwelen te bezetten. Wie als eerste 7

Nadere informatie

HET ZAL JE MAAR GEBEUREN...

HET ZAL JE MAAR GEBEUREN... HET ZAL JE MAAR GEBEUREN... Wat doe je bij: brand, overstroming, ongeval, stroomuitval, criminaliteit? ACTIESPEL samen goed voorbereid op noodsituaties INSTRUCTIE Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf

Nadere informatie

HET ZAL JE MAAR GEBEUREN...

HET ZAL JE MAAR GEBEUREN... HET ZAL JE MAAR GEBEUREN... Wat doe je bij: brand, overstroming, ongeval, stroomuitval, criminaliteit? ACTIESPEL samen goed voorbereid op noodsituaties INSTRUCTIE Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

SWKGroep schaaktoernooi 2019

SWKGroep schaaktoernooi 2019 SWKGroep schaaktoernooi 2019 Toernooi van Meesterzetten in het Jaar van Body & Brains Doe je mee? Schaken doe je zo! Het Jaar van Body & Brains maakt de meesterlijke stap naar het schaken. Of eigenlijk

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers.

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers. Montego Bay in de kleine havenstad aan de rand van de idyllische baai ten noordwesten van het eiland Jamaica heerst grote bedrijvigheid. Het is tijd voor de havenarbeiders om de lokale kroeg te verlaten

Nadere informatie

Spelmateriaal & Spelvoorbereiding (5 spelers)

Spelmateriaal & Spelvoorbereiding (5 spelers) Spelmateriaal & Spelvoorbereiding (5 spelers) 2 gelijkstand korf fiches 1 start speler 90 nectar blokjes 8 kansfiches figuur 2 hoornaars & 2 korf overwinningsfiches & 20 honing blokjes (groene speler)

Nadere informatie

SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+

SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+ SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+ W e r e l d v e r o v e r e n d 2010 Hasbro. Alle rechten voorbehouden. Vervaardigd door: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Vertegenwoordigd door

Nadere informatie

MAHARADJA. Aantal Spelers Aantal goud de Maharadja toekent aan elke speler na scoring 2 10-5 3 11 7-3 4 12 9 6-3 5 13 10 7 4-1

MAHARADJA. Aantal Spelers Aantal goud de Maharadja toekent aan elke speler na scoring 2 10-5 3 11 7-3 4 12 9 6-3 5 13 10 7 4-1 MAHARADJA SPELONDERDELEN 1 spelbord 5 verschillend gekleurde houten architecten 1 zwaret houten Maharadja 5 actieschijven 5 verschillend gekleurde sets van 7 glazen paleizen 5 verschillend gekleurde sets

Nadere informatie

Spelmateriaal. 23 straattegels. 4 speelfiguren 1 per speler. 1 bus. 1 bustegel. 20 zombies

Spelmateriaal. 23 straattegels. 4 speelfiguren 1 per speler. 1 bus. 1 bustegel. 20 zombies Spelmateriaal 23 straattegels Een spel van Kristian Amudsen Ostby voor 2-4 spelers 4 speelfiguren 1 per speler 1x kerkhof 1x kofferbak 1x kerk 2x start kruispunt 1 bus 2x benzinepomp 2x ziekenhuis 2x supermarkt

Nadere informatie

Beslissingen nemen (niveau 1 en 2)

Beslissingen nemen (niveau 1 en 2) Beslissingen nemen (niveau 1 en 2) Korte omschrijving In deze opdracht bespreekt u met studenten verschillende manieren om een beslissing te nemen. U doet dit aan de hand van een voorbeeld. De studenten

Nadere informatie

spelregels Paul de Leeuw

spelregels Paul de Leeuw spelregels Paul de Leeuw In onvoorspelbaar strijd je alleen of in teams tegen elkaar. Het spel draait om het verzamelen van bitterballen en bamihapjes. Heb jij aan het eind van het spel de meeste bitterballen

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels seasim. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels seasim. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels seasim Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels seasim...1 Doel van het spel...1 Voorbereiding...1 Spelrondes...2 Deel 1: Zwem en eet...3 Deel 2: Groei van de

Nadere informatie

SPEELMATERIAAL 48 Landschapskaarten 2 Gelijke sets van ieder 24 kaarten met een rode en zwarte achterkant

SPEELMATERIAAL 48 Landschapskaarten 2 Gelijke sets van ieder 24 kaarten met een rode en zwarte achterkant SPEELMATERIAAL 48 Landschapskaarten 2 Gelijke sets van ieder 24 kaarten met een rode en zwarte achterkant...... 14 Romeinen 7 Rode en 7 zwarte Romeinen DOEL VAN HET SPEL In Limes bouwt iedere speler zijn

Nadere informatie

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten.

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten. Het is de vooravond van Festo in het koninkrijk Gloutama. Alle halflingen zijn druk aan het koken en bakken, want het is hun jaarlijkse eet- en drankfestijn. We weten allemaal hoeveel halflingen daarvan

Nadere informatie

Het spelplan toont 2 kanten: één voor het 2 personenspel met elk 5 dieren en één voor het 3-4 personenspel met elk 3 dieren.

Het spelplan toont 2 kanten: één voor het 2 personenspel met elk 5 dieren en één voor het 3-4 personenspel met elk 3 dieren. Amazonas Auteur: Arno Miller Uitgegeven door Haba, 1993 Een tactisch familiespel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Spelinhoud 1 dubbel bedrukt spelplan Voor 2spelers met elk 5 rustplaatsen Voor 3 of

Nadere informatie

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN.

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. 2 4 spelers (meer als je meerdere sets combineert) Speelduur: 30 minuten EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. In dit spel stuurt de speler een groep obers en keukenhulpjes aan, die zo

Nadere informatie

Spelmateriaal. Spelverloop en doel van het spel

Spelmateriaal. Spelverloop en doel van het spel Een spel van Kimmo Sorsamo Auf dem Bazar in Kairo geht es frühmorgens schon hoch her. Teppiche, Öle und edle Gewürze wollen an den Kunden gebracht werden. Aber nur ein großer Stand bringt den Erfolg. 2

Nadere informatie

Carcassonne Abtei und Bürgermeister Hans im Glück, 2007 Klaus-Jürgen WREDE 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Carcassonne Abtei und Bürgermeister Hans im Glück, 2007 Klaus-Jürgen WREDE 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Carcassonne Abtei und Bürgermeister Hans im Glück, 2007 Klaus-Jürgen WREDE 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Uitbreiding 5 Alleen speelbaar samen met het basisspel van Carcassonne! Met deze uitbreiding

Nadere informatie

Dracula s Feest. Een 10-minuut durend spel vol logische deductie voor 4-8 spelers

Dracula s Feest. Een 10-minuut durend spel vol logische deductie voor 4-8 spelers Dracula s Feest Een 10-minuut durend spel vol logische deductie voor 4-8 spelers Spelontwerp door Peter C. Hayward, met illustraties door Tania Walker en spelontwikkeling door Tom Lang. Nederlandse vertaling

Nadere informatie

Handleiding TicTacTeam

Handleiding TicTacTeam Handleiding TicTacTeam www.languageininteraction.nl/tictacteam.html Radboud University Nijmegen, 2015 Handleiding TicTacTeam Introductie TicTacTeam is een puzzelspel voor twee spelers, waarbij je ontdekt

Nadere informatie

HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK

HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK 2018-2019 ERWIN DE SWART Scouting Heidepark Het Grote Welpen Doeboek 2018-2019 Bladzijde 1 Het Avontuur Begint Hier Elk weekend gaan de Welpen (6-11 jaar) van

Nadere informatie

Spelmateriaal. 2 in elke kleur: 1x goud en 1x zilver. 1 in elke kleur. in elke kleur: 2x waarde 2 en 10x waarde 1. 1in elke kleur.

Spelmateriaal. 2 in elke kleur: 1x goud en 1x zilver. 1 in elke kleur. in elke kleur: 2x waarde 2 en 10x waarde 1. 1in elke kleur. Auf dem Bazar in Kairo geht es frühmorgens schon hoch her. Teppiche, Öle und edle Gewürze wollen an den Kunden gebracht werden. Aber nur ein großer Stand bringt den Erfolg. 2 bis 4 Spieler bauen als Händler

Nadere informatie

China Abacus Spiele, 2005 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

China Abacus Spiele, 2005 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten China Abacus Spiele, 2005 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Spelidee Ongeveer 200 jaar vóór Christus bevond China zich in het midden van politieke instabiliteit en stond het voor een

Nadere informatie

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar SPELREGELS een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Je bent in de outback van Australië, in het binnenland waar weinig mensen wonen. Help de rangers de dieren daar te verzorgen! Jullie

Nadere informatie

Isidore School der Magie

Isidore School der Magie Isidore School der Magie Inhoud 1 Speelbord 4 Dubbelzijdige verzamelkaarten 8 Speelfiguren (4 tovenaars en 4 heksen; karton in een voetje) 18 Spreukkaarten (6 Steen-, 6 Water- en 6 Vuurkaarten) 3 Duelkaarten

Nadere informatie

Spelonderdelen. Dubbelzijdig speelbord (A en B) 60 Oogsttegels 4 Vijvertegels Elke tegel is verdeeld in 4 vakken

Spelonderdelen. Dubbelzijdig speelbord (A en B) 60 Oogsttegels 4 Vijvertegels Elke tegel is verdeeld in 4 vakken Overzicht New Haven is een spel voor 2 tot 4 spelers. Elke speler tracht een dorp te bouwen in New England dat het meeste kolonisten aantrekt tegen het eind van het spel. Er worden grondstoffen verzameld

Nadere informatie

PROLOOG INSTRUCTIES OPBOUW HET SPEL FINALE FAQ OVERZICHT REGELS

PROLOOG INSTRUCTIES OPBOUW HET SPEL FINALE FAQ OVERZICHT REGELS OVERZICHT REGELS FAQ OPBOUW FINALE HET SPEL PROLOOG INSTRUCTIES PROLOOG Jullie volk volgt de roep van de goden en maakt zich klaar om de voet van de berg Meduris te gaan bewonen. De berg is gewijd aan

Nadere informatie

Africa Goldsieber, 2001 KNIZIA Reiner 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 1 uur AFRICA

Africa Goldsieber, 2001 KNIZIA Reiner 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 1 uur AFRICA Africa Goldsieber, 2001 KNIZIA Reiner 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 1 uur AFRICA Het zwarte continent Afrika in de negentiende eeuw. Je verkent de dierenwereld en komt in aanraking met nomadenvolken. Op

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

NEW ENGLAND. De 10 biedfiches worden op de daarvoor voorziene plaats aan de bovenste rand van het spelbord gelegd.

NEW ENGLAND. De 10 biedfiches worden op de daarvoor voorziene plaats aan de bovenste rand van het spelbord gelegd. NEW ENGLAND Spelidee 1620: de eerste Engelse emigranten, de zogenaamde Pelgrimvaders, bereiken de Nieuwe Wereld, en stichten er een jaar later de eerste nederzetting: Plymouth. De regio waar ze zich het

Nadere informatie

Bestemmingspionnen 33 gewone bestemmingskaarten

Bestemmingspionnen 33 gewone bestemmingskaarten Uitgeve: JKLM/Rio Grande Auteur: Sebastian Bleasdale Jaar: 2006 Spelers: 2 tot 5 Leeftijd: vanaf 10 jaar Spelduur: ± 75 min. Spelmateriaal 33 gewone bestemmingskaarten (wit) Scorestenen Spelbord met plattegrond

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games Jijbent.nl: spelregels Egelrace Frank Nestel Copyright 2017 University Games Inhoud Spelregels Egelrace...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...2 Geblokkeerde Egels...2 Stap 1: Dobbelen...2

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Les 1: Je eigen vredesspreuk bedenken Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje op www.nieuwsbegrip.nl. Let er vooral op wat vrede precies betekent.

Nadere informatie

Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Aan de tafel! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de tafels te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Aan de tafel 1. Zeeslag 2. Snelle Jelle 3. Vier op een

Nadere informatie

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar.

Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Africa Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Goldsieber Spiele, 2001 Een tactisch ontdekkingsspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. Spelmateriaal Afrika, het zwarte continent, in de 19de eeuw: bestudeer

Nadere informatie

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl.

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl. SPELVARIANTEN Je ontdekt meer in een uur spelen dan in een jaar converseren Plato Het klinkt zo simpel we gaan bouwen aan het vertrouwen maar is het wel zo simpel? Zomaar vanuit het niets het thema vertrouwen

Nadere informatie

Maori Hans im Glück, 2009 Günter Burkhardt 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Maori Hans im Glück, 2009 Günter Burkhardt 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Maori Hans im Glück, 2009 Günter Burkhardt 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelidee Wie droomt niet vaak van Polynesië, de eilandwereld in de Stille Zuidzee. De Maori leven al jarenlang op deze eilanden.

Nadere informatie

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Tweede Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Tweede Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN Regiowerking Noord Palmans, Z. LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK De Tweede Zet Naam Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN Lees dit eerst! In dit werkboek, De Tweede Zet, leer je veel leuke trucjes en hoe

Nadere informatie

Sleutels cliëntgericht werken: ga met jouw team aan de slag!

Sleutels cliëntgericht werken: ga met jouw team aan de slag! Sleutels cliëntgericht werken: ga met jouw team aan de slag! Spelregels 1. Voor je liggen sleutels cliëntgericht werken, verzameld door kinderen, jongeren, jongvolwassenen, ouders, pleegouders en professionals.

Nadere informatie

The Game Master. FAQ lijst Rhodes 25 oktober 2016 AANDACHTSTPUNTEN! 1. Spelregels - beurtvolgorde. 3. Het spelbord plat leggen

The Game Master. FAQ lijst Rhodes 25 oktober 2016 AANDACHTSTPUNTEN! 1. Spelregels - beurtvolgorde. 3. Het spelbord plat leggen FAQ lijst Rhodes 25 oktober 2016 In deze FAQ bieden wij tips om Rhodes goed te spelen en geven wij het antwoord op vragen die vaker worden gesteld. Kom je er desondanks niet uit, dan kun je altijd een

Nadere informatie

Wat wil je zien? Wat wil je horen? Stel duidelijke regels voor de klas. Tip # 1. Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas

Wat wil je zien? Wat wil je horen? Stel duidelijke regels voor de klas. Tip # 1. Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Wat wil je horen? Wat wil je zien? Tip # 1 Stel duidelijke regels voor de klas Wat wil je horen? Wat wil je zien? Tip # 2 Onderwijs de regels direct Doe voor

Nadere informatie

Habermaaß-spel Nr. 4219. Slot Sidderstein. Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Kai Haferkamp & Markus Nikisch

Habermaaß-spel Nr. 4219. Slot Sidderstein. Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Kai Haferkamp & Markus Nikisch Habermaaß-spel Nr. 4219 Slot Sidderstein Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Spelidee: Illustraties: Speelduur: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Sabine Krausshaar ca.

Nadere informatie

KAART EN SPELAVOND Club 250 Ouderraad Sint-Lodewijkscollege. Initiatie Schaken

KAART EN SPELAVOND Club 250 Ouderraad Sint-Lodewijkscollege. Initiatie Schaken KAART EN SPELAVOND 2016 Club 250 Ouderraad Sint-Lodewijkscollege Initiatie Schaken Spoorwegstraat 1 Het schaakbord Het eerste dat je nodig hebt om te kunnen schaken is een schaakbord. Je ziet een schaakbord

Nadere informatie

SPELVARIANTEN. Bonus: Ondertussen oefen je met het geven en ontvangen van feedback en bouw je aan het vertrouwen in jouw team.

SPELVARIANTEN. Bonus: Ondertussen oefen je met het geven en ontvangen van feedback en bouw je aan het vertrouwen in jouw team. SPELVARIANTEN Wil jij weten waar je in jouw huidige werk goed in bent? Hoe jij communiceert en je gedraagt en vooral hoe de ander dat ziet? En wil jij dit graag uitwisselen met je teamgenoten zodat jullie

Nadere informatie

HET WINNEN VAN HET SPEL. Winnaar is de speler die als eerste 5 of meer schijven op een rij heeft.

HET WINNEN VAN HET SPEL. Winnaar is de speler die als eerste 5 of meer schijven op een rij heeft. HET WINNEN VAN HET SPEL Winnaar is de speler die als eerste 5 of meer schijven op een rij heeft. 1 LIJST VAN ONDERDELEN Het spel bestaat uit de volgende onderdelen 5 speelborden in verschillende grootten

Nadere informatie