Informatiegids. Het kopen van een tweede huis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiegids. Het kopen van een tweede huis"

Transcriptie

1 Informatiegids Het kopen van een tweede huis

2 Inhoud Voorwoord 4 Waarom beleggen in recreatief vastgoed? 8 Wat voor koper ben ik? 10 Trends in recreatieland 14 Stappenplan aankoop 18 Aankopen voor verhuur Wat moet u weten? 22 Tweede woning informatiedagen 23 Persoonlijk adviesgesprek We leven in een hectische en dynamische wereld. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor meerdere korte verblijven in de (eigen) omgeving. Gewoon, om weer even op adem te komen. De vakantiewoning dicht bij huis is populairder dan ooit. Zowel bij huurders als bij kopers. Kopers zien een recreatiewoning in toenemende mate als beleggings object. Dit wordt versterkt door de huidige lage rente op de spaarrekening. Bij beleggen in recreatiewoningen zijn rendementen van minimaal 5 procent haalbaar, maar dit is sterk afhankelijk van de ligging, locatie, woningkwaliteit en het parkbeheer. Bij het aankoopproces is zorgvuldigheid dan ook geboden. Dit geldt uiteraard ook als u koopt voor eigen gebruik. Het is van belang dat u kiest voor een product dat bij u past. 2 3 Deze informatiegids is samengesteld door de specialist in recreatief vastgoed om u op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij geven aan waar u op moet letten en wat u kunt verwachten bij de aanschaf van een tweede woning. Veel leesplezier! Frank de Groot

3 Waarom beleggen in recreatief vastgoed? De voordelen van een tweede woning Steeds meer mensen worden eigenaar van een tweede woning. Investeren in een tweede woning is investeren in vrije tijd. Lijkt het u niet heerlijk om een plek te hebben waar u na een drukke werkweek of tijdens vakanties heen kunt gaan om het hectische dagelijkse leven even te verruilen voor pure ontspanning? Een eigen stek waar u zich helemaal thuis voelt, waar u heen kunt gaan wanneer het u uitkomt. Een tweede woning dichtbij huis 4 5 Een groeiende groep Nederlanders kiest welbewust voor een tweede huis in eigen land of één van onze buurlanden. Motief: lekker dichtbij. Zo vermijden we lange en stressvolle autoritten of chaos op het vliegveld. Met een optrekje dichtbij huis kunnen we er makkelijk even van genieten. Daarnaast beginnen we ons eigen land en de directe buurlanden echt te herontdekken. En terecht, want er zijn hier zoveel mooie plekjes!

4 De voordelen in het kort Het (vaste) rendement is aantrekkelijk en de risico s zijn beperkt Extra inkomsten door verhuurrendement Beleggingstabiliteit op lange termijn Kostenbesparing op vakanties door eigen gebruik van de woning Fiscaal aantrekkelijk 6 7 Een zekere én leuke investering Een tweede woning wordt steeds meer als een belegging gezien. Het is voor veel mensen momenteel niet erg interessant om het spaargeld op de bank te laten staan. Beleggen in recreatief vastgoed heeft een mooi rendementspotentieel. U heeft de zekerheid van steen en de investering is tastbaar, in tegenstelling tot aandelen op de beurs. Bovendien zorgt een (gegarandeerd) rendement uit verhuur voor een interessante maandelijkse inkomstenbron. Niet te vergeten heeft u op lange termijn vaak de mogelijkheid om uw recreatiewoning met een meerwaarde te verkopen. Als de woning niet verhuurd is, kunt u er bovendien zelf van genieten. Privé beleggen Het beleggen in recreatief vastgoed is een waardevaste investering met diverse voordelen. U kunt zelf genieten van uw recreatiewoning en speculeren op waardestijging. Maar wist u bijvoorbeeld dat u de btw van het aankoopbedrag in veel gevallen (gedeeltelijk) kunt terugvorderen als u de recreatiewoning (deels) beschikbaar stelt voor verhuur? De huuropbrengsten en verkoopwinst zijn in veel gevallen onbelast. Zakelijk investeren Voor beleggers in onroerend goed is recreatief vastgoed een mooie aanvulling op de algehele portefeuille. De vakantie gaat immers nooit failliet! Maar let op: Rendement & exploitatie, betrouwbaarheid en de juiste park- en woningkenmerken zijn bepalend voor een succesvolle investering. Laat u daarom altijd informeren door een specialist in recreatief vastgoed; een partij die de markt goed kent.

5 De particuliere belegger (100% verhuur) Wat voor koper ben ik? U bent op zoek naar een tastbare belegging (voor uw spaargeld). U wilt een goed gevoel hebben bij de recreatiewoning, maar het rendement geeft de doorslag bij het maken van uw beslissing om een woning wel of niet aan te kopen. U kijkt naar de verhuurresultaten uit het verleden en/of de verhuurprognoses voor de toekomst. De verhuur dient op professionele wijze georganiseerd te worden en ook de exploitatie van het park moet gezond zijn. U kijkt vanuit zakelijk oogpunt naar een tweede woning. Als u er in de toekomst nog eens zelf gebruik van kunt maken, zou dat een leuke bijkomstigheid zijn. De aankoopmotieven voor een tweede woning kunnen voor iedereen anders zijn. Wat voor koper bent u? Doe de test! 8 De familiemens (Volledig eigen gebruik) 1 Met familie en vrienden op de veranda genieten van de buitenlucht en de eerste warme zonnestralen. Een goed glas wijn, lekker eten, leuke anekdotes en het gelach van de kinderen op de achtergrond. En het mooie is; morgen volgt er weer zo n dag. Investeren in een tweede woning betekent investeren in vrije tijd. Het lijkt u heerlijk om een plek te hebben waar u in de weekenden en tijdens vakanties heen kunt gaan om het hectische dagelijkse leven even te verruilen voor pure ontspanning. Quality time met familie en vrienden vindt u erg belangrijk. U wilt uw tweede woning volledig tot uw eigen beschikking hebben en kiest er daarom voor om de woning niet te verhuren. 2 De slimme levensgenieter (Combinatie van verhuur en eigen gebruik) Het lijkt u leuk om er af en toe eens een paar dagen tussenuit te kunnen gaan. Met zijn tweeën of met het gezin even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en bijtanken in een andere, maar toch vertrouwde omgeving. De woning zelf, de omgeving en het park moeten u aanspreken. U wilt echter geen hoge kosten maken, het moet wel leuk blijven. Daarom kiest u er voor om de woning te laten verhuren in de perioden dat u er zelf geen gebruik van maakt. Zo kunt u het bezit van de tweede woning kostendekkend of zelfs rendabel maken. 4 3 De investeerder die op safe gaat (Rendementsgarantie) U bent op zoek naar een veilige belegging en wilt van tevoren weten waar u aan toe bent als het om het rendement op uw eigen vermogen gaat. U wilt er zeker van zijn dat u gedurende een aantal jaren periodiek een vast bedrag uitgekeerd krijgt. Het product is van ondergeschikt belang. Sterker nog, de woning moet voor u onderhouden worden, zodat u geen omkijken heeft naar het object. Ook moet de woning courant blijven met oog op een eventuele doorverkoop. 9 tip Wat voor type koper u ook bent, laat u in alle gevallen informeren door een specialist op het gebied van recreatief vastgoed. Zo voorkomt u dat u een woning aankoopt, die niet 100 procent aansluit op uw wensen.

6 Trends in recreatieland Als u investeert in een vakantiewoning wilt u dit weloverwogen doen. Inspelen op de trends in de (verhuur)markt is hierbij essentieel, aangezien dit zeker van invloed kan zijn op de hoogte van het rendement en de waarde van de woning bij eventuele doorverkoop. Trend 1: Met drie generaties op vakantie Landelijke verhuurorganisaties constateren al een tijdje een groeiende vraag naar accommodaties voor drie-generatievakanties. Opa en oma, kinderen en kleinkinderen samen een weekendje weg is een toptrend geworden. Maar liefst één derde van de Nederlanders gaat wel eens met drie generaties op vakantie. Eén van de voornaamste redenen om de vakantie samen door te brengen is om de band tussen de drie generaties te versterken. Met z n allen naar de dierentuin, leren boogschieten met opa, koekjes bakken met oma en s avonds samen spelletjes doen. Samen op vakantie is wel zo gezellig en opa en oma hebben volop de tijd voor hun kleinkinderen. Niet alleen als oppas, maar juist om van alles te ondernemen. Ontwikkelaars spelen op deze trend in door (ook) 8- tot 20-persoons accommodaties te bouwen. De bezettingsgraad van deze woningen is over het algemeen hoog, waardoor dit soort woningen vaak wordt aangekocht door (particuliere) beleggers Trend 2: Behoefte aan luxe en duurzaamheid Een andere trend is de groeiende vraag naar luxe en comfort in het vakantieverblijf met alle bijbehorende voorzieningen. Dit geldt zowel voor de eigenaar als de toerist. De recreatiewoning moet de thuissituatie overtreffen. In een groepswoning betekent dat met de hele familie er tussen uit zonder elkaar voor de voeten te lopen. Veel ruimte en voldoende privacy, bijvoorbeeld in de vorm van een eigen badkamer, zijn daarom een pre. Ook wellness voorzieningen zijn in trek.

7 Mensen zoeken naar ontspanning, rust en een plek om weer helemaal tot zichzelf te komen, binnen de muren van de recreatiewoning. Het is derhalve een goed idee om van de badkamer een mini wellness center te maken, compleet met sauna, whirlpool en Sunshower. Andere items die hoog gewaardeerd worden zijn een veranda voor veel buitenplezier, keuken met luxe (inbouw)apparatuur, flatscreen televisie met homecinema set en sfeerhaard. Ook vindt de consument het gebruik van duurzame materialen en energiezuinige woningen steeds belangrijker. budget over om deze woningen weer helemaal van deze tijd te maken. Het is hierbij wel van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Het is daarom raadzaam om hierbij informatie in te winnen bij een specialist op dit gebied, zodat de woning verhuurproof wordt qua indeling en materialen. Ook is het essentieel dat er voor een locatie wordt gekozen, waar de exploitatie en verhuur succesvol verzorgd worden. Als er op goede wijze gerenoveerd wordt, zorgt het (op de juiste parken) voor een betere verhuurbaarheid en waardevermeerdering van de woning. De Beste Vakantiewoning is een professionele partij die eigenaren actief kan informeren en begeleiden over en bij het totale renovatietraject. Trend 3: Renovatie Hierbij wordt de woning bouwkundig beoordeeld en wordt er Het inspelen op trend 2 is niet alleen weggelegd voor ontwikkelaars van nieuwbouwprojecten of kopers van nieuwbouwwoningen. De nieuwste trend is namelijk het renoveren van bestaande recreatiewoningen. Door de huidige marktomstandigheden kunnen bestaande woningen over een verbouwingsplan gemaakt, compleet met tekeningen en animaties. Uiteraard maakt een creatief plan voor de inrichting en styling ook onderdeel uit van het totale voorstel. Doel hierbij is om de beste vakantiewoning van het park te creëren. 12 het algemeen wat scherper worden aangekocht. Zo blijft er 13

8 Stappenplan aankoop Heeft u zich op papier georiënteerd en bent u enthousiast geworden over een woning of project? Met dit stappenplan krijgt u een beeld van het mogelijke aankoopproces.* 1 Informatie Middels een brochure krijgt u een eerste indruk van het park, de omgeving en de accommodaties. Om vervolgens meer inzicht te krijgen in de ins en outs van het project is er over het algemeen projectdocumentatie samengesteld door de verkopende makelaar. Middels deze documentatie wordt u geïnformeerd over de prijzen, eventuele meerwerk opties bij nieuwbouw, vaste en variabele kosten, eigen gebruiks- en verhuur mogelijkheden en verhuurprognoses/-opbrengsten. Bovendien is er vaak fiscale informatie beschikbaar. 2 Bezichtiging Het is erg belangrijk om de locatie en (model) woning(en) te gaan bekijken. U kunt op locatie zelf ervaren wat het project, de woning(en) en de omgeving u te bieden hebben. Indien u de drempel (nog) te hoog vindt om een persoonlijke afspraak te maken, bezoek dan een open dag of ga eerst eens op eigen gelegenheid een kijkje nemen. Het voordeel van een afspraak is natuurlijk wel dat u zich ter plaatse verder kunt laten informeren en adviseren Voorovereenkomst tot koop Wanneer u een definitieve keuze heeft gemaakt, ontvangt u doorgaans een voorovereenkomst tot koop. Hierin worden de koop-/aanneemsom (bij nieuwbouw) of koopsom (bij bestaande bouw), evenals de datum van overdracht bevestigd. Tevens vult u alle gegevens in die de makelaar van u nodig heeft om de koopovereenkomst op te kunnen maken. Indien gewenst, kunt u een financieringsvoorbehoud laten opnemen. * Naar richtlijn van Vakantie Makelaar.

9 4 Koop-/aannemingsovereenkomst U ontvangt van de makelaar de opgemaakte koop-/aannemingsovereenkomst of koopovereenkomst. Hierbij ontvangt u tevens een kopersmap met alle bijbehorende notariële stukken en relevante informatie. Optioneel kan in de overeenkomst een waarborgsom worden opgenomen, welke doorgaans 10 procent van de koopsom bedraagt. Dit bedrag dient binnen de gestelde termijn op de derdenrekening van de notaris te worden gestort. Dit dient tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van u, als kopende partij. 1 Interesse & verkrijgen informatie 16 Aankoopprocedure bestaande woning 17 Koopt u een bestaande woning? De officiële overdracht vindt plaats bij de notaris. U ontvangt van de notaris een akte van levering en een nota van afrekening. Bij de overdracht dient u de totale koopsom te voldoen. Vanaf dat moment bent u de trotse eigenaar van de recreatiewoning! Aankoopprocedure nieuwbouwwoning 1 1 Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan betaalt u voorafgaand aan de overdracht van de recreatiewoning de koopsom van de grond via de notaris. 1 Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan betaalt u voorafgaand aan de De overdracht van de grond zal plaatsvinden binnen de in de koop-/aannemingsovereenkomst gestelde termijn. De betaling van de aanneemsom geschiedt vervolgens in diverse termijnen. U ontvangt hiervoor van de aannemer termijnnota s. Wanneer de woning gereed is voor gebruik, wordt deze aan u opgeleverd en officieel overgedragen. De laatste betaling vindt plaats en u ontvangt de sleutel van uw recreatiewoning! 5 Aankoopprocedure en oplevering 5 Koop-/ aannemingsovereenkomst 4 3 Keuze woning & Voorovereenkomst tot koop 2 Persoonlijk gesprek met adviseur & bezichtiging

10 Aankopen voor verhuur Wat moet u weten? Huuropbrengsten Steeds meer mensen zien de aankoop van een recreatiewoning als belegging. Daarbij wordt de woning na aankoop volledig of gedeeltelijk beschikbaar gesteld voor verhuur. Afhankelijk van uw wensen hieromtrent, zijn er over het algemeen drie opties: 1. Een garantierendement 2. Een gegarandeerd minimum rendement (ondergrens) 3. Daadwerkelijke verhuuropbrengst Bij optie 1 is veelal geen of zeer beperkt eigen gebruik van de woning mogelijk en kiest u voor de maximaal mogelijke zekerheid van uw investering. Alle mogelijke fluctuaties in huuropbrengsten gaan aan u voorbij. U krijgt de garantie dat de recreatiewoning een vaste omzet genereert en ontvangt een vooraf met u overeengekomen bedrag. Vaak betreft dit een netto bedrag, waarbij de parkkosten e.d. (grotendeels) voor u worden voldaan. Het garantierendement, van vaak 5 à 6 procent over de aankoopsom van de woning, kan een looptijd hebben van 5, 10 of zelfs 15 jaar. Bij optie 2 kiest u voor de zekerheid dat de recreatiewoning een ondergrens aan omzet genereert. De ondergrens (van bijvoorbeeld 3 procent) wordt vervolgens vermeerderd met een variabel deel, welke voortvloeit uit het bezettingsper centage (dat mogelijkerwijs hoger uitkomt dan het geboden vaste rendement!). Indien u zelf ook gebruik wenst te maken van uw woning en derhalve meer flexibiliteit wenst, kunt u kiezen voor optie 3. Hierbij krijgt u de daadwerkelijke verhuurinkomsten op uw rekening gestort. De mogelijkheden verschillen per park. Het is verstandig uw wensen hieromtrent kenbaar te maken aan een specialist in recreatief vastgoed, zodat er voor u naar passende parken/ projecten kan worden gezocht. Verhuur- en beheerovereenkomst De afspraken met betrekking tot de verhuur en het beheer worden vastgelegd in overeenkomsten tussen u als eigenaar en de partijen die op het park actief zijn als beheerder en/of verhurende partij. Hierin staan ook de provisies vermeld die berekend worden door deze partijen. Houd rekening met een provisie van 20 procent over de huursom voor de verhuurorganisatie en 5 procent voor het beheer. Uiteraard verschilt dit per park. Huurpenningen kunnen maandelijks of per kwartaal achteraf worden uitgekeerd. Omzetbelasting en teruggave De aankoop van een nieuwe, nog niet in gebruik genomen recreatiewoning is in beginsel belast met 21 procent btw. Deze btw kan worden teruggevorderd bij verhuur. Teruggave van de btw kan alleen als er sprake is van ondernemerschap. Dit kan zowel vanuit een bedrijf als vanuit een privépersoon. Het exploiteren van een recreatiewoning kan voor de omzetbelasting worden aangemerkt als ondernemerschap. De belastingdienst stelt hierbij dat de woning minimaal 140 dagen per jaar beschikbaar moet worden gesteld voor de verhuur. Wanneer de woning gedeeltelijk voor de verhuur wordt aangekocht en gedeeltelijk voor eigen gebruik, kunt u de btw gedeeltelijk terugvragen bij de belastingdienst. Om aangemerkt te worden als ondernemer dient o.a. een omzetbelastingnummer aangevraagd te worden bij

11 de belastingdienst. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is niet noodzakelijk. kosten) in aftrek gebracht mag worden. Dit geldt niet voor de kosten welke betrekking hebben op privégebruik van de woning. Indien de omzetbelasting bij de levering van een woning wordt 20 teruggevraagd, dient u rekening te houden met een zogenaamde herzieningsperiode van 10 jaar waarin de woning fiscaal wordt gevolgd. Wanneer de woning tijdens deze periode uit de verhuur wordt gehaald of wordt verkocht zonder omzetbelasting, dient een gedeelte van de terugontvangen omzetbelasting weer terugbetaald te worden aan de belastingdienst. Voor elk nog niet verstreken jaar van de herzieningsperiode dient 1/10 van de bij aankoop terug ontvangen omzetbelasting te worden terugbetaald. Indien u de woning verkoopt en de nieuwe eigenaar de woning ook beschikbaar wil stellen voor verhuur, dan kan de mogelijkheid bestaan om de verplichtingen door te schuiven naar de koper door een beroep te doen op artikel 37d van de Wet op de omzetbelasting. Voor meer en uitgebreidere fiscale informatie over recreatie woningen in Nederland, kunt u bij Vakantie Makelaar een schrijven opvragen van EDO Registeraccountants & Belastingadviseurs. Inrichting bij verhuur Doorgaans stelt de verhuurorganisatie bepaalde eisen aan het inventaris van de recreatiewoning bij verhuur. Bij nieuwbouw woningen is het veelal verplicht om een verhuurpakket af te nemen. Hierbij is alles afgestemd op het doel om de huurder een zo comfortabel mogelijk verblijf te kunnen bieden, zonder daarbij de duurzaamheid uit het oog te verliezen. Indien u een bestaande woning aankoopt die op dat 21 De in de huuropbrengst begrepen omzetbelasting van 6 procent dient afgedragen te worden aan de belastingdienst. Daar staat echter tegenover dat de in rekening gebrachte omzetbelasting over de kosten (o.a. parklasten en energie- moment niet verhuurd wordt, dient u wellicht aanpassingen te doen. Informeer hiernaar bij de desbetreffende verhuurorganisatie voordat u tot aankoop overgaat.

12 Persoonlijk adviesgesprek Bij Vakantie Makelaar, specialist in recreatief vastgoed, kunt u 7 dagen per week terecht voor een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek. Het is van belang dat de woning volledig aansluit bij uw wensen. Samen met u inventariseren zij uw voorkeuren met betrekking tot de woning, parkfaciliteiten en omgeving. Vakantie Makelaar helpt u graag uw droom te verwezenlijken! De mogelijkheden voor een adviesgesprek: 22 In het verkoopcentrum/de showroom te Uithoorn iedere werkdag van 9.00 tot uur, overige dagen op afspraak Op één van de verkoop-/projectlocaties (door het gehele land) op afspraak Bij u thuis op elk gewenst tijdstip! 23 Tweede woning informatiedagen Wilt u zich na het lezen van deze koopgids verder oriënteren en heeft u behoefte aan een advies op maat? Bezoek dan de Tweede woning informatiedagen. Deze vinden één keer per kwartaal plaats in Uithoorn. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Kijk voor de eerstkomende data op

13 Contactgegevens Deze informatiegids wordt u aangeboden door Vakantie Makelaar. Adres hoofdkantoor/showroom: Molenlaan 51, 1422 XN Uithoorn Telefoon: +31 (0) Website: sales@vakantiemakelaar.nl

Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland

Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland April 2017 Mr. P. Homan Belastingadviseur E-mail: p.homan@edo.nl Internet: www.edo.nl Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland Bij de aankoop van een vakantiewoning in Nederland komt een aantal

Nadere informatie

De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning

De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning Hieronder wordt ingegaan op de fiscale consequenties van de aankoop en het bezit van een recreatiewoning die zodanig met de (onder)grond is verbonden

Nadere informatie

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND Bij de aankoop van een vakantiewoning in Nederland komt een aantal fiscale aspecten kijken. Hierbij speelt uw persoonlijke situatie een belangrijke rol.

Nadere informatie

Foederer. Advieswijzer Vakantiewoning & fiscus 2017

Foederer. Advieswijzer Vakantiewoning & fiscus 2017 Advieswijzer Vakantiewoning & fiscus 2017 Als u nadenkt over de aankoop van een vakantiewoning in Nederland, is het verstandig u eerst te laten informeren over de fiscale gevolgen die aan de aankoop en

Nadere informatie

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND Bij de aankoop van een vakantiewoning in Nederland komt een aantal fiscale aspecten kijken. Hierbij speelt uw persoonlijke situatie een belangrijke rol.

Nadere informatie

U krijgt te maken met: inkomstenbelasting onroerendezaakbelasting. En mogelijk ook met: overdrachtsbelasting omzetbelasting forensenbelasting

U krijgt te maken met: inkomstenbelasting onroerendezaakbelasting. En mogelijk ook met: overdrachtsbelasting omzetbelasting forensenbelasting Als u een vakantiewoning op het oog heeft in Nederland, is het verstandig u eerst en goed te laten informeren over de fiscale gevolgen die aan de aankoop en het gebruik van de vakantiewoning verbonden

Nadere informatie

Welkom bij Vakantie Makelaar. Specialist in recreatief vastgoed

Welkom bij Vakantie Makelaar. Specialist in recreatief vastgoed Welkom bij Vakantie Makelaar Specialist in recreatief vastgoed onze bedrijfsfilosofie Als onafhankelijke makelaardij in recreatief vastgoed verkopen wij nieuwbouw en bestaande recreatiewoningen aan particulieren

Nadere informatie

Gooilanden. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Gooilanden. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Gooilanden Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 1. Inleiding 2. Omzetbelasting 2.1 Btw-ondernemer 2.2 Aftrek van voorbelasting 2.2.1 Geen privé gebruik recreatiewoning 2.2.2 Privé gebruik

Nadere informatie

Brochure Recreatiewoning

Brochure Recreatiewoning Brochure Recreatiewoning 1. Algemeen 2. 2. De Markt 2. 3. Hoofdverblijf 2. 4. Financiering van de recreatiewoning 3. 5. Aankoop van de recreatiewoning 4. 6. Financieren via uw woonhuis 4. 7. Hypotheekrenteaftrek

Nadere informatie

BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR

BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR In deze brochure worden de belangrijkste vragen op het gebied van de Wet op de Omzetbelasting 1968 (hierna Wet OB) behandeld die zich voordoen bij de aankoop, de

Nadere informatie

Center Parcs Park Zandvoort.

Center Parcs Park Zandvoort. Word eigenaar van een cottage op Center Parcs Park Zandvoort. Zandvoort: een A-locatie aan de Noordzeekust. Park Zandvoort is gelegen op een fantastische locatie in Noord- Holland. Middenin een natuurgebied,

Nadere informatie

De Lange Jacht 58 te Beetsterzwaag

De Lange Jacht 58 te Beetsterzwaag De Lange Jacht 58 te Beetsterzwaag vraagprijs: 298.000,- k.k. Een heerlijk en comfortabel, vrijstaand woonhuis met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Gelegen op een perceel van 518m2 op 30

Nadere informatie

In deze brochure hebben wij de volgende module(s) uitgewerkt:

In deze brochure hebben wij de volgende module(s) uitgewerkt: In deze brochure hebben wij de volgende module(s) uitgewerkt: 1. Fiscale consequentie aankoop recreatiewoning 2. Financieringsmogelijkheden 3. Verzekeringen 1. Fiscale consequentie aankoop recreatiewoning

Nadere informatie

Landal Volendam. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Landal Volendam. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Landal Volendam Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 1. Inleiding 2. Omzetbelasting 2.1 Btw-ondernemer 2.2 Zelfstandigheid en verhuurorganisatie 2.3 Aftrek van voorbelasting 2.3.1 Geen

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Gegarandeerd 5% rendement op de Beach Houses en woningtype Zandwijck + exclusief financieringsarrangement via Rabobank Beleggen in Noordzee Beach

Nadere informatie

Haersolteweg 13-17 nummer 132. Recreatiewoning op Buitenplaats Gerner Dalfsen

Haersolteweg 13-17 nummer 132. Recreatiewoning op Buitenplaats Gerner Dalfsen Haersolteweg 13-17 nummer 132 Recreatiewoning op Buitenplaats Gerner Dalfsen Vraagprijs: 89.500,-- k.k. Contact en informatie: Heero Boer 06-51 33 73 84 info@heeroboer.nl Vriesenhof 7 7721 DJ Dalfsen www.heeroboer.nl

Nadere informatie

lezen in het model verhuurbemiddelingsovereenkomst. Op basis van de ervaringscijfers

lezen in het model verhuurbemiddelingsovereenkomst. Op basis van de ervaringscijfers Chateau Fauquemont VILLAPARK CHÂTEAU FAUQEMONT Verhuur via LANDAL GREENPARKS De verhuur van VILLAPARK CHÂTEAU FAUQEMONT is in handen van LANDAL GREENPARKS. Landal Greenparks is met 50 parken in verhuur

Nadere informatie

Sjoerdlân 6 te Bakkenveen

Sjoerdlân 6 te Bakkenveen Sjoerdlân 6 te Bakkenveen Vraagprijs: 138.000,- k.k. Keurige en ruime tussenwoning aan rustig en sfeervol woonhofje! Gelegen op 167m2 grond met een zonnige achtertuin op het zuidwesten en een ruime, vrijstaande

Nadere informatie

BELEGGING 5,3% NETTO 15 JAAR LANG

BELEGGING 5,3% NETTO 15 JAAR LANG Property with a Smile! CENTER PARCS ARDENNES PROPERTY WITH A SMILE BELEGGING 5,3% NETTO 15 JAAR LANG Zeer interessante belegging met 5,3% GEGARANDEERD NETTO jaarlijks rendement voor een periode van 15

Nadere informatie

Max Property Group INVESTEREN IN EEN VASTGOEDFONDS INVESTEREN VANAF GEAUTOMATISEERD INVESTERINGSPROCES RISICOSPREIDING STABIELE INKOMSTEN

Max Property Group INVESTEREN IN EEN VASTGOEDFONDS INVESTEREN VANAF GEAUTOMATISEERD INVESTERINGSPROCES RISICOSPREIDING STABIELE INKOMSTEN Max Property Group Uw Vastgoed Specialisten INVESTEREN IN EEN VASTGOEDFONDS INVESTEREN VANAF 1.000 GEAUTOMATISEERD INVESTERINGSPROCES RISICOSPREIDING STABIELE INKOMSTEN INVESTEREN IN VASTGOED Nu uw geld

Nadere informatie

65 vakantiewoningen hofstede riethnisse - renesse Investeren in vakantie...

65 vakantiewoningen hofstede riethnisse - renesse Investeren in vakantie... 65 vakantiewoningen hofstede riethnisse - renesse Investeren in vakantie... Welkom... De interesse voor investeren in steen wint nog steeds aan populariteit, ook al is geld verdienen in vastgoed van alle

Nadere informatie

Domein De Waufsberg HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Domein De Waufsberg HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 17 HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS IU Domein De Waufsberg Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Hendriksen Accountants en Adviseurs is een brede adviesorganisatie met vestigingen in

Nadere informatie

Naam bedrijf. Toe aan een échte vakantiewoning? Dat kan écht met de Recreatiehypotheek

Naam bedrijf. Toe aan een échte vakantiewoning? Dat kan écht met de Recreatiehypotheek Naam bedrijf Toe aan een échte vakantiewoning? Dat kan écht met de Recreatiehypotheek Wilt u de vakantiewoning deels verhuren? U kunt dan onder voorwaarden voor de BTW als ondernemer worden aangemerkt.

Nadere informatie

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning 1 U kiest zelf waar u een hypotheek afsluit. Wanneer u denkt aan een hypotheek dan denkt

Nadere informatie

Provincialeweg 125 te Opende

Provincialeweg 125 te Opende Provincialeweg 125 te Opende vraagprijs: 159.000,- k.k. Een bijzondere en vrije locatie, aan een onverharde zijweg van de Provincialeweg! Dit vrijstaande woonhuis met garage biedt de mogelijkheid, naar

Nadere informatie

KANT-EN-KLAAR KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING KANT-EN-KLAAR KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN NIEUWE VRAAGPRIJS

KANT-EN-KLAAR KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING KANT-EN-KLAAR KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN NIEUWE VRAAGPRIJS KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING NIEUWE VRAAGPRIJS KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN Met KoopKlaarPlan biedt HuisMakeOver een praktische oplossing voor hypothecaire beperkingen voor een koper. De

Nadere informatie

Taeke Schuilengalaan 27 te Surhuisterveen

Taeke Schuilengalaan 27 te Surhuisterveen Taeke Schuilengalaan 27 te Surhuisterveen vraagprijs: 100.000,- k.k. Een terrein van bijna 500m2 nabij het centrum van Surhuisterveen! Het bestaande huis kan dienen als renovatieproject of u kunt ervoor

Nadere informatie

Investeer in uw toekomst. Investeer in grond. Ontwikkeling Floriande Hoofddorp-West (Noord-Holland)

Investeer in uw toekomst. Investeer in grond. Ontwikkeling Floriande Hoofddorp-West (Noord-Holland) Investeer in uw toekomst Investeer in grond Ontwikkeling Floriande Hoofddorp-West (Noord-Holland) Investeer in uw toekomst Als u grond vergelijkt met andere investeringen of met beleggingsproducten, wordt

Nadere informatie

Bad MeerSee dat is fun, verwennerij en heel veel beach

Bad MeerSee dat is fun, verwennerij en heel veel beach Sint Jansdijk 8a 4504 PB Nieuwvliet badmeersee@droomparken.nl www.droomparken.nl/badmeersee Bad MeerSee dat is fun, verwennerij en heel veel beach www.droomparken.nl of bel met 088-055 15 00 DROOMPARK

Nadere informatie

Deze halfvrijstaande woning is gelegen op een kavel van 129 m² in het centrum van Nes.

Deze halfvrijstaande woning is gelegen op een kavel van 129 m² in het centrum van Nes. Kardinaal de Jongweg 4 te Nes Ameland vraagprijs: 210.000,- k.k. Deze halfvrijstaande woning is gelegen op een kavel van 129 m² in het centrum van Nes. De woning wordt centraal verwarmd met behulp van

Nadere informatie

Hoofdpoortstraat 44 ZIERIKZEE. Vraagprijs 124.500,00 kosten koper

Hoofdpoortstraat 44 ZIERIKZEE. Vraagprijs 124.500,00 kosten koper Hoofdpoortstraat 44 ZIERIKZEE Vraagprijs 124.500,00 kosten koper Nabij de gezellige haven en het centrum van Zierikzee ligt deze tussenwoning met berging en vrije achterom op 96m2 eigen grond. De woning

Nadere informatie

Services en diensten Aankoop recreatiewoning

Services en diensten Aankoop recreatiewoning Services en diensten Aankoop recreatiewoning Een zoekopdracht plaatsen Uw droomrecreatiewoning zoeken via Vakantiehuiswinkel is: Effectief Tijd besparend Eenvoudig De 100% Succesgarantie Doordat wij de

Nadere informatie

Lutkepost 6 te Buitenpost Vraagprijs ,- k.k.

Lutkepost 6 te Buitenpost Vraagprijs ,- k.k. Lutkepost 6 te Buitenpost Vraagprijs 199.500,- k.k. Altijd al betaalbaar willen wonen in een landelijke omgeving, maar toch op fietsafstand van het centrum van Buitenpost? Zoek dan niet verder! Op een

Nadere informatie

Eindexamen m&o vwo 2009 - II

Eindexamen m&o vwo 2009 - II Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 5. In deze opgave blijven de belastingen buiten beschouwing. F. Wichers heeft in een decemberloterij in 2007 een prijs van 100.000,- gewonnen.

Nadere informatie

Vakantiepark De Katjeskelder

Vakantiepark De Katjeskelder Vakantiepark De Katjeskelder Oosterhout (Noord-Brabant) Het Park Kindvriendelijk en royaal opgezet vakantiepark Vakantieplezier voor jong en oud Gelegen in natuurgebied De Vrachelse Heide in Noord-Brabant,

Nadere informatie

Drachtsterweg 12 te Opende

Drachtsterweg 12 te Opende Drachtsterweg 12 te Opende Vraagprijs: 165.000,- k.k. Fraai op een ruim hoekperceel gelegen vrijstaand woonhuis met serre en grote stenen garage. In de nabijheid van een supermarkt, basisschool, theater

Nadere informatie

Koopgarant Kopen met korting

Koopgarant Kopen met korting Koopgarant Kopen met korting KG201507 1 INHOUDSOPGAVE Een eigen huis... 3 Het woningaanbod van de Sleutels... 3 1. Een huis kopen... 3 De voordelen van kopen Als u een woning van de Sleutels koopt onder

Nadere informatie

GROUPE PIERRE & VACANCES-CENTER PARCS

GROUPE PIERRE & VACANCES-CENTER PARCS GROUPE PIERRE & VACANCES-CENTER PARCS INHOUDSOPGAVE 1. Introductie Group Pierre & Vacances-Center Parcs 2. Het merk Center Parcs 3. Center Parcs Vastgoed 4. Investeren in vastgoed bij Groupe Pierre & Vacances-Center

Nadere informatie

Een auto aanschaffen zakelijk of privé?

Een auto aanschaffen zakelijk of privé? Een auto aanschaffen zakelijk of privé? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is

Nadere informatie

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning D DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: VO O R BE EL Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning 1 U kiest zelf waar u een hypotheek afsluit. Wanneer u denkt aan een hypotheek

Nadere informatie

DE WESTEREEN, BUTERWEI 2

DE WESTEREEN, BUTERWEI 2 DE WESTEREEN, BUTERWEI 2 VRAAGPRIJS: 79.000,00 K.K. Vrijstaande woning met achterstallig onderhoud gelegen op 633 m2 eigen grond. De woning is gelegen tegenover het treinstation. De woning is in een zeer

Nadere informatie

Aan de doorgaande weg van Kollumerzwaag gelegen verrassend ruime half vrijstaande woning met diepe achtertuin gelegen op een perceel van 255 m 2.

Aan de doorgaande weg van Kollumerzwaag gelegen verrassend ruime half vrijstaande woning met diepe achtertuin gelegen op een perceel van 255 m 2. Sparrewei 6 te Kollumerzwaag Aan de doorgaande weg van Kollumerzwaag gelegen verrassend ruime half vrijstaande woning met diepe achtertuin gelegen op een perceel van 255 m 2. Deze scherp geprijsde woning

Nadere informatie

Haersolteweg 13/17 nummer 208. Recreatiewoning op Buitenplaats Gerner Dalfsen

Haersolteweg 13/17 nummer 208. Recreatiewoning op Buitenplaats Gerner Dalfsen Haersolteweg 13/17 nummer 208 Recreatiewoning op Buitenplaats Gerner Dalfsen Vraagprijs: 126.000,-- k.k. Contact en informatie: Heero Boer 06-51 33 73 84 info@heeroboer.nl Vriesenhof 7 7721 DJ Dalfsen

Nadere informatie

Buitensingel 25 te Oldehove

Buitensingel 25 te Oldehove Buitensingel 25 te Oldehove Helft van een dubbel woonhuis met drie slaapkamers, aangebouwde garage en besloten achtertuin. Het geheel staat op een ruime kavel van 297 m2 en is gelegen aan een rustige straat

Nadere informatie

Een auto aanschaffen zakelijk of privé?

Een auto aanschaffen zakelijk of privé? Een auto aanschaffen zakelijk of privé? Grote kans dat u als ondernemer veel op pad bent. Een auto om u van a naar b te brengen kan dan een comfortabele en logische keuze zijn. Welke afwegingen moet u

Nadere informatie

De Opslach 3 te Augustinusga

De Opslach 3 te Augustinusga De Opslach 3 te Augustinusga vraagprijs: 175.000,- k.k. Uitermate scherp geprijsd! Deze vrijstaande woning met een ruime, vrijstaande garage van ca.32m2. Traditioneel gebouwd in 1992 en gelegen op ca.

Nadere informatie

Nieuwbouw betaalbaar

Nieuwbouw betaalbaar Nieuwbouw betaalbaar Een eigen huis. Misschien droomt u daar wel eens van? Maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen wel toereikend? Krijg ik mijn huis ooit weer verkocht?

Nadere informatie

Op het erf staan een aantal bijgebouwen waaronder 2 houten schuren en een degelijke stenen garage met een zolder.

Op het erf staan een aantal bijgebouwen waaronder 2 houten schuren en een degelijke stenen garage met een zolder. Kaleweg 5 te Opende Woonboerderij met bijgebouwen, gelegen aan een brede vaart op een perceel van bijna 2 hectare grond. Een mooie landelijke locatie aan de Kaleweg, toegankelijk via twee bruggen. Op het

Nadere informatie

Dit pand in het centrum van Surhuisterveen is geschikt voor het combineren van wonen en werken!

Dit pand in het centrum van Surhuisterveen is geschikt voor het combineren van wonen en werken! Groningerstraat 10 12 te Surhuisterveen Vraagprijs 319.000,- k.k. Dit pand in het centrum van Surhuisterveen is geschikt voor het combineren van wonen en werken! De multifunctionele bedrijfsruimte op de

Nadere informatie

Uitermate representatieve praktijkruimte gelegen op een zeer goed bereikbare locatie in een ruim opgezette en groene omgeving te Surhuisterveen.

Uitermate representatieve praktijkruimte gelegen op een zeer goed bereikbare locatie in een ruim opgezette en groene omgeving te Surhuisterveen. Zonneweide 4 te Surhuisterveen Huurprijs per praktijkruimte: 750,- p.m. Uitermate representatieve praktijkruimte gelegen op een zeer goed bereikbare locatie in een ruim opgezette en groene omgeving te

Nadere informatie

Havenstraat 4 te Surhuisterveen

Havenstraat 4 te Surhuisterveen Havenstraat 4 te Surhuisterveen Twee onder een kap woning met een vrijstaande garage en een circa. 35m diepe achtertuin op een bijzonder locatie in Surhuisterveen nabij de Feanster haven. Het huis is zeer

Nadere informatie

ACACIALAAN 2 TE BURGH-HAAMSTEDE

ACACIALAAN 2 TE BURGH-HAAMSTEDE ACACIALAAN 2 TE BURGH-HAAMSTEDE Sinke Komejan Makelaars Taxateurs Zierikzee Havenpark 3 4301 JG Zierikzee Tel: 0111-451500 E-mail: zierikzee@sinke.nl Internet: www.sinke.nl ACACIALAAN 2 TE BURGH-HAAMSTEDE

Nadere informatie

De woning is deels voorzien van isolatieglas, verwarmd met behulp van gaskachels en warmwatervoorziening met (huur)geiser.

De woning is deels voorzien van isolatieglas, verwarmd met behulp van gaskachels en warmwatervoorziening met (huur)geiser. Groningerstraat 67 te Surhuisterveen Op zoek naar een vrijstaande woning in Surhuisterveen dat u naar eigen inzicht geheel kunt renoveren en moderniseren? Deze woning leent zich daar uitstekend voor Deze

Nadere informatie

Kooiweg 2 Zwolle. Vraagprijs: 324.500,00 k.k.

Kooiweg 2 Zwolle. Vraagprijs: 324.500,00 k.k. Kooiweg 2 Zwolle Vraagprijs: 324.500,00 k.k. Op een mooie locatie gelegen in het buitengebied van Zwolle ligt dit agrarisch bedrijf, welke ook geschikt is voor een particulier. De boerderij is zeer centraal

Nadere informatie

KOPERSWIJZER STRANDHUISJES JULIANADORP AAN ZEE 16 september 2015

KOPERSWIJZER STRANDHUISJES JULIANADORP AAN ZEE 16 september 2015 1 KOPERSWIJZER STRANDHUISJES JULIANADORP AAN ZEE 16 september 2015 INTRODUCTIE Het project met Strandhuisjes te Julianadorp aan Zee is een initiatief van Pieter Olthof en Emile Zonneveld. Twee succesvolle

Nadere informatie

beleid: maart 2007, versie: 2013

beleid: maart 2007, versie: 2013 Kopen van een woning beleid: maart 2007, versie: 2013 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie

Beleggerstip: Cube la Mer. Prijs ,- Excl. BTW en incl. complete inventaris

Beleggerstip: Cube la Mer. Prijs ,- Excl. BTW en incl. complete inventaris Beleggerstip: Cube la Mer Prijs 118.368,- Excl. BTW en incl. complete inventaris Omschrijving Nog nooit was investeren in een turn-key recreatiewoning zo interessant! Investeer 118.368,- INCLUSIEF compleet

Nadere informatie

Adres: De Bosk 7 a, 9281 NR Harkema. Vraagprijs ,00 kosten koper

Adres: De Bosk 7 a, 9281 NR Harkema. Vraagprijs ,00 kosten koper Adres: De Bosk 7 a, 9281 NR Harkema Vraagprijs 150.000,00 kosten koper Omschrijving Deze bedrijfsruimte is gelegen op een goed bereikbare locatie aan De Bosk te Harkema en voorzien van loodsruimte (ca.

Nadere informatie

Provincialeweg 11 te Opende

Provincialeweg 11 te Opende Provincialeweg 11 te Opende Sfeervol en vrijstaand huis met karakter op een ruim perceel van 2.135m2 en diverse bijgebouwen voor een ruimtevragende hobby of voor het houden van (klein)vee. Prachtige uitrij

Nadere informatie

Oude Deldenerweg 205-251 Enschede

Oude Deldenerweg 205-251 Enschede Oude Deldenerweg 205-251 Enschede WitteWoning Makelaars WitteWoning Makelaars is een makelaardijformule met vestigingen door heel Nederland. Wij zijn u graag van dienst met onze specialisten op verschillende

Nadere informatie

VRAAGPRIJS ,= K.K.

VRAAGPRIJS ,= K.K. BURGUM, IIKMOUNEWEI 8A VRAAGPRIJS 225.000,= K.K. Op goede en fraaie hoeklocatie, op steenworp afstand van het centrum bevindt zich deze vrijstaande semi-bungalow met o.a. slaapkamer en badkamer op de begane

Nadere informatie

2-onder-1-kap. LAREN Heideveldweg 20 Vraagprijs ,- k.k.

2-onder-1-kap. LAREN Heideveldweg 20 Vraagprijs ,- k.k. 2-onder-1-kap LAREN Heideveldweg 20 Vraagprijs 449.000,- k.k. Kenmerken & specificaties In een gewilde kindvriendelijke buurt gelegen helft van dubbel woonhuis. Dit heerlijke gezinshuis is rustig gelegen

Nadere informatie

Nieuwbouwproject De Landheren Barendrecht

Nieuwbouwproject De Landheren Barendrecht Nieuwbouwproject De Landheren Barendrecht Erik van Erk Projectontwikkeling realiseert een exclusief nieuwbouwproject op één van de mooiste locaties in Barendrecht tussen de Voordijk en de Noordersingel.

Nadere informatie

De huizenmarkt in beweging: stappenplan huis kopen in 2015

De huizenmarkt in beweging: stappenplan huis kopen in 2015 De huizenmarkt in beweging: stappenplan huis kopen in 2015 De huizenmarkt en de nieuwste ontwikkelingen worden door veel makelaars nauwlettend in de gaten gehouden. Alhoewel het herstel van de markt nog

Nadere informatie

Heerenweg 8 IJhorst. Vraagprijs: 524.500,00 k.k.

Heerenweg 8 IJhorst. Vraagprijs: 524.500,00 k.k. Heerenweg 8 IJhorst Vraagprijs: 524.500,00 k.k. Op een historische plek in IJhorst is deze monumentale boerderij gelegen op een kavel van circa 13000 m2. Oorspronkelijk is de boerderij gebouwd in 1888.

Nadere informatie

voordelig en veilig een woning kopen

voordelig en veilig een woning kopen Informatie over kopen bij Vidomes Wij willen kopen. Is dat haalbaar? INFORMATIE OVER KOOPGARANT: voordelig en veilig een woning kopen De Vidomes Koopgarant-woning; voordelig en veilig een woning kopen

Nadere informatie

Bovendien zijn recent de inbouwkeuken met inbouwapparatuur, de badkamer en het toilet vernieuwd.

Bovendien zijn recent de inbouwkeuken met inbouwapparatuur, de badkamer en het toilet vernieuwd. Hoornsediep 103 te Groningen Deze geheel gemoderniseerde vier-kamer maisonnette is gelegen op een fraaie locatie met een vrij uitzicht over het Hoornsediep en op loopafstand van het centrum en het Centraal

Nadere informatie

ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM. jouwhuis.nu

ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM. jouwhuis.nu ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM jouwhuis.nu WOONSTAD ROTTERDAM HEEFT DE WONING DIE JOU PAST! Koophuis? Huurhuis? Jouw huis! Bij Woonstad Rotterdam draait het vooral om jouw

Nadere informatie

WOONT U BINNENKORT OP NUMMER

WOONT U BINNENKORT OP NUMMER WOONT U BINNENKORT OP NUMMER 1 HELSPAED IT HEIDENSKIP SNEEK@MAKELAARDIJFRIESLAND.NL WWW.MAKELAARDIJFRIESLAND.NL Soort eengezinswoning Type vrijstaande woning Ligging vrij uitzicht, open ligging, buiten

Nadere informatie

It Noard 14 te Surhuizum

It Noard 14 te Surhuizum It Noard 14 te Surhuizum Vraagprijs: 149.500,- k.k. Vriendelijke en karakteristieke uitstraling! Dit vrijstaande woudhuisje met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, staat op 340m2 grond,

Nadere informatie

in een Vrije verkoopwoning

in een Vrije verkoopwoning in een Vrije verkoopwoning Inhoud 1 U koopt een vrije verkoopwoning bij thuis: wat betekent dit? Wie kan een vrije verkoopwoning kopen? Vraagprijs Bieden in onderhandeling Hoe komt de koop tot stand Vooraf

Nadere informatie

Jan Philipsweg 7 - Gouda

Jan Philipsweg 7 - Gouda Jan Philipsweg 7 - Gouda Vraagprijs 89.000 Kosten Koper Jan Philipsweg 7 Gouda Omschrijving Jan Philipsweg 7 - Gouda Goed gerenoveerde ruime 30-er jaren ruime 3 kamer benedenwoning / maisonnette. Gunstig

Nadere informatie

Rooilijn 8 te Surhuisterveen

Rooilijn 8 te Surhuisterveen Rooilijn 8 te Surhuisterveen Deze representatieve en recent gerealiseerde kantoorruimte verkeert in een nieuwstaat en is gesitueerd op een goed bereikbare hoeklocatie op het bedrijventerrein Lauwerskwartier.

Nadere informatie

Op zoek naar een vrijstaand huis op 205 m2 dat u naar eigen inzicht kunt moderniseren en renoveren? Deze woning leent zicht daar uitstekend voor

Op zoek naar een vrijstaand huis op 205 m2 dat u naar eigen inzicht kunt moderniseren en renoveren? Deze woning leent zicht daar uitstekend voor Bartemerwei 4 te Surhuizum Op zoek naar een vrijstaand huis op 205 m2 dat u naar eigen inzicht kunt moderniseren en renoveren? Deze woning leent zicht daar uitstekend voor Deze eenvoudige vrijstaande woning

Nadere informatie

TE KOOP KAMPERLAND - PATRIJZENLAAN 34. VRAAGPRIJS : 359.000 k.k.

TE KOOP KAMPERLAND - PATRIJZENLAAN 34. VRAAGPRIJS : 359.000 k.k. TE KOOP KAMPERLAND - PATRIJZENLAAN 34 VRAAGPRIJS : 359.000 k.k. ALGEMENE INFORMATIE Park De Banjaard is een uniek park. In de eerste plaats door de ligging, direct onderaan de duinen van één van de mooiste

Nadere informatie

Nijewei 26 te Harkema

Nijewei 26 te Harkema Nijewei 26 te Harkema vraagprijs: 189.000,- k.k. Recente gemoderniseerd en gerenoveerd vrijstaand woonhuis met een aangebouwde garage en een nieuwe, vrijstaande garage/schuur op een mooie hoeklocatie van

Nadere informatie

Bijdorp-West 80 te Barendrecht

Bijdorp-West 80 te Barendrecht Bijdorp-West 80 te Barendrecht Functionele bedrijfsruimte met kleine kantoorruimte en entresolvloer, deel uitmakend van een verzamelcomplex, gelegen op bedrijven terrein Bijdorp. Bijdorp- West is gelegen

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBROCHURE

VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBROCHURE VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBROCHURE MODERN 3-KAMER APPARTEMENT MET RUIM BALKON OP HET ZUID-WESTEN GOOOIERSERF 166 TE HUIZEN De locatie Gooierserf 166, 1276 KW te Huizen Een licht 3-kamer appartement gelegen

Nadere informatie

Objectinformatie Amsterdamsestraatweg 203 3551 CB Utrecht

Objectinformatie Amsterdamsestraatweg 203 3551 CB Utrecht Objectinformatie Amsterdamsestraatweg 203 3551 CB Utrecht ERA Makelaardij Van der Meer & De Bree Biltstraat 473, 3572 AX Utrecht, Tel. 030-2317041, mail: info@meer.nl, site: www.meer.nl fax 030-2333635

Nadere informatie

GRONINGEN Meerpaal 208

GRONINGEN Meerpaal 208 GRONINGEN Meerpaal 208 Vraagprijs: 105.000 k.k. 088-203 30 00 www.lefier.nl www.facebook.com/lefierwonen www.twitter.com/lefier_wonen Lefier verkoopt! Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie met ambities in

Nadere informatie

5 Aanvullende informatie: Wat komt er nog meer kijken bij het (ver)kopen? Kopen algemeen Kopen bestaande woning Kopen nieuwbouw woning

5 Aanvullende informatie: Wat komt er nog meer kijken bij het (ver)kopen? Kopen algemeen Kopen bestaande woning Kopen nieuwbouw woning Vrije verkoopwoning Inhoud 1 U koopt een vrije verkoopwoning bij thuis: wat betekent dit? Wie kan een vrije verkoopwoning kopen? Vraagprijs Bieden in onderhandeling Hoe komt de koop tot stand Vooraf bouwkundige

Nadere informatie

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid!

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Wonen in je eigen koopwoning Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Huren of kopen? Natuurlijk heeft u uw eigen wensen als het gaat om wonen. Wonen Zuid realiseert zich dat als geen

Nadere informatie

Dit winkelpand combineert een zichtlocatie met een prima bereikbaarheid in De Westereen.

Dit winkelpand combineert een zichtlocatie met een prima bereikbaarheid in De Westereen. Noarder Stasjonstrjitte 79 te De Westereen Vraagprijs: 312.500,- k.k. Dit winkelpand combineert een zichtlocatie met een prima bereikbaarheid in De Westereen. Het geheel is gelegen op een perceel van ca.

Nadere informatie

Haaftenseweg 14 te Rumpt Vraagprijs 575.000,-- k.k.

Haaftenseweg 14 te Rumpt Vraagprijs 575.000,-- k.k. Haaftenseweg 14 te Rumpt Vraagprijs 575.000,-- k.k. Rentmeesters- Makelaars & Taxatiekantoor Van Gellicum Vastgoed b.v. Roodseweg 11 4156 AP RUMPT 0345-651635 / 06-51260930 Kenmerken & Locatie Vraagprijs

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBROCHURE

VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBROCHURE VRIJBLIJVENDE INFORMATIEBROCHURE KARAKTERISTIEKE VISSERSWONING IN OUDE DORP LINDENLAAN 13 TE HUIZEN De locatie Uniek gelegen, midden in het oude dorp van Huizen, perfect onderhouden visserswoning. De woning

Nadere informatie

16 Bovenwoningen. Koopgarant. Kopen zonder zorgen. Het Vlinderhofje

16 Bovenwoningen. Koopgarant. Kopen zonder zorgen. Het Vlinderhofje 16 Bovenwoningen Koopgarant Kopen zonder zorgen Het Vlinderhofje Koopgarant; kopen zonder zorgen U droomt wel eens van een eigen huis, maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen

Nadere informatie

Groningerstraat 30 te Surhuisterveen

Groningerstraat 30 te Surhuisterveen Groningerstraat 30 te Surhuisterveen Vraagprijs: 425.000,- k.k. Op ruime kavel (totaal groot ca. 790m2), te midden van het centrum van Surhuisterveen, staat deze prachtige recent gerenoveerde en uitgebreide

Nadere informatie

Welkom bij de HypotheekSpecialist

Welkom bij de HypotheekSpecialist Welkom bij de HypotheekSpecialist Meepraten over hypotheken Als u een huis wilt kopen, hoef u niet alles te weten over hypotheken. Het is wel in uw voordeel als u over de belangrijkste basiskennis beschikt.

Nadere informatie

Admiraliteitskade 32D te Rotterdam

Admiraliteitskade 32D te Rotterdam Admiraliteitskade 32D te Rotterdam Mooi, volledig gemeubileerd 3-kamer appartement op de vierde verdieping met balkon en prachtig uitzicht over het Boerengat. De ruime woonkamer en openkeuken maken het

Nadere informatie

Slotstraat 4 te Surhuisterveen

Slotstraat 4 te Surhuisterveen Slotstraat 4 te Surhuisterveen vraagprijs: 150.000,- k.k. Bijzonder aantrekkelijke vraagprijs! Deze 2-1 kapwoning beschikt over een garage en ligt in een rustige straat tegen het centrum van Surhuisterveen.

Nadere informatie

Prins Willem-Alexandersingel 75 Beesd Vraagprijs ,-- k.k.

Prins Willem-Alexandersingel 75 Beesd Vraagprijs ,-- k.k. Prins Willem-Alexandersingel 75 Beesd Vraagprijs 242.500,-- k.k. VG-Makelaardij Roodseweg 11A 4156 AP RUMPT 0345-651635 / 06-51260930 / 06-23401100 Kenmerken & Locatie Vraagprijs 242.500,-- k.k. Bouwjaar

Nadere informatie

Nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoning 22082016 Inhoudsopgave Hypotheek voor een nieuwbouwwoning 3 Een bouwdepot voor uw nieuwbouwwoning 7 Zelfbouw en uw hypotheek 11 2 Hypotheek voor een nieuwbouwwoning Weinig onderhoud, lage energiekosten

Nadere informatie

TE KOOP. Hekerweg K.K RJ Valkenburg

TE KOOP. Hekerweg K.K RJ Valkenburg TE KOOP 249.000 K.K. Hekerweg 1 6301 RJ Valkenburg Corio Makelaars Professionele ondersteuning: Bij Corio Makelaars B.V. kunt u rekenen op professionele ondersteuning op het gebied van: - Aankoop en verkoop

Nadere informatie

Het extra woongenot wordt gekregen door de in 2001 gerealiseerde dakopbouw.

Het extra woongenot wordt gekregen door de in 2001 gerealiseerde dakopbouw. Nijebuorren 17 te Harkema Verrassend ruime twee-onder-een kapwoning met vier slaapkamers, vrijstaande houten berging met overkapping. Gelegen op 242 m2 eigen grond. Op loopafstand van de voorzieningen

Nadere informatie

Een eigen huis, voor iedereen haalbaar.

Een eigen huis, voor iedereen haalbaar. Een eigen huis, voor iedereen haalbaar. Een eigen huis, een eigen keuze. WoonInvest Koopgarant Droomt u weleens van het hebben van een eigen woning? De stap naar het kopen van een eigen woning neemt u

Nadere informatie

Deze vrijblijvende objectinformatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid daarvan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Opgegeven maten en plattegronden zijn altijd circa en dienen alleen

Nadere informatie

OENTSJERK, DE FINNE 39

OENTSJERK, DE FINNE 39 OENTSJERK, DE FINNE 39 VRAAGPRIJS: 185.000,00 K.K. Op prachtige hoeklocatie gelegen royale halfvrijstaande woning met aangebouwde stenen garage. De woning is uitstekend onderhouden en beschikt over een

Nadere informatie

Koopgarant. Kopen zonder zorgen

Koopgarant. Kopen zonder zorgen Koopgarant Kopen zonder zorgen KOOPGARANT IS Voor veel mensen is de koop van een woning financieel niet haalbaar, maar wel gewenst. Als maatschappelijke onderneming in de volkshuisvesting reikt Eemland

Nadere informatie

4,6. Uw financiële situatie. Werkstuk door een scholier 1976 woorden 8 april keer beoordeeld 1. HOE SLUIT JE EEN HYPOTHEEK AF?

4,6. Uw financiële situatie. Werkstuk door een scholier 1976 woorden 8 april keer beoordeeld 1. HOE SLUIT JE EEN HYPOTHEEK AF? Werkstuk door een scholier 1976 woorden 8 april 2007 4,6 9 keer beoordeeld Vak Economie 1. HOE SLUIT JE EEN HYPOTHEEK AF? Je hebt een huis gezien waar je wel graag in wilt wonen. Dan zit er maar een ding

Nadere informatie

GARANTIEFONDS VAST RENDEMENT MAXIMALE ZEKERHEID

GARANTIEFONDS VAST RENDEMENT MAXIMALE ZEKERHEID GARANTIEFONDS VAST RENDEMENT MAXIMALE ZEKERHEID VEILIG EN VERTROUWD IN VASTGOEDINVESTERINGEN MEERDERVOORT GARANTIEFONDS Investeren met unieke zekerheid U wilt uw vermogen op een goede maar vooral veilige

Nadere informatie