Privacyreglement Surveillance Netwerk Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Privacyreglement Surveillance Netwerk Nederland"

Transcriptie

1 De Stichting NIVEL, hierna te noemen NIVEL, overwegende dat, het NIVEL ter uitvoering van zijn statutaire doelstellingen onderzoek verricht naar structuur en functioneren van de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening, mede in relatie tot andere maatschappelijke sectoren. Daarbij oriënteert zij zich zowel op de zorgvragers als op de zorgaanbieders en landelijke beleidsorganen; het NIVEL beoogt, met het Surveillance Netwerk Nederland een bijdrage te leveren aan de beantwoording van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstellingen door monitoring van morbiditeit en mortaliteit en de gevolgen daarvan voor de volksgezondheid door het genereren van representatieve, continue, kwantitatieve en kwalitatieve informatie over de door Nederlandse huisartsen en hun medewerkers verleende zorg aan patiënten; het NIVEL daartoe subsidie ontvangt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; een databank zal worden ingesteld die bestaat uit gegevens van patiënten, afkomstig uit de elektronische patiëntendossiers van deelnemende huisartsenpraktijken, en uit de antwoorden op in het kader van het Surveillance Netwerk Nederland gestelde vragen aan deelnemende huisartsen; externe partijen gecontracteerd kunnen worden als bewerker voor de huisartsenpraktijken bij het verkrijgen van de gegevens uit de elektronische patiëntendossiers; daartoe aangewezen medewerkers van het NIVEL toegang hebben tot een deel van de databank teneinde de hiertoe noodzakelijke contacten met de huisartsen te kunnen onderhouden; daartoe aangewezen medewerkers van het NIVEL toegang hebben tot een deel van de databank teneinde onderzoeksvragen in het kader van het Surveillance Netwerk Nederland te kunnen beantwoorden; met de gegevens uit de databank ook onderzoek ten behoeve van derden kan worden verricht; de bepalingen rondom de databank en verwerking van gegevens zijn opgenomen in een reglement Surveillance Netwerk Nederland ; het door het NIVEL van groot belang wordt geacht om de privacy aspecten van het gebruik van de databank zorgvuldig te regelen; dat het Surveillance Netwerk Nederland wordt uitgevoerd met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en de wijze waarop deze regelingen in de Gedragscode Gezondheidsonderzoek ( Code Goed Gedrag ) van de Stichting Federatie van Medisch Wetenschappelijke Verenigingen (FMWV) zijn uitgewerkt; heeft het volgende privacyreglement ten behoeve van de databank voor het Surveillance Netwerk Nederland vastgesteld. pag. 1 van 9

2 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit privacyreglement wordt verstaan onder: a b c d e f g h i j k l m n NIVEL: Stichting NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) te Utrecht. SuNN: Surveillance Netwerk Nederland. Reglement Surveillance Netwerk Nederland : het opgestelde reglement met betrekking tot het Surveillance Netwerk Nederland. Dit reglement is als bijlage A bij het onderhavige reglement gevoegd. Databank: het gestructureerde geheel van de in het kader van SuNN verkregen gegevens van patiënten zoals omschreven in artikel 4 van dit reglement en huisartsenpraktijken zoals omschreven in artikel 5 van dit reglement. Samenwerkingsovereenkomst: de overeenkomst tussen het NIVEL en de aan SuNN deelnemende huisartsen. Deze overeenkomst is als bijlage B bij het onderhavige reglement gevoegd. Onderzoeker: degene of degenen die in het reglement Surveillance Netwerk Nederland worden genoemd als de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van SuNN. Verantwoordelijke: de natuurlijke persoon, rechtspersoon of ieder ander die of het bestuursorgaan dat, alleen of tezamen met anderen het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt. Huisarts: huisarts die overeengekomen is deel te nemen aan SuNN. Patiënten: personen die als patiënt staan ingeschreven in de praktijk van een aan SuNN deelnemende huisarts en personen die deze artsen consulteren. Betrokkene: de patiënt of huisarts op wie de persoonsgegevens betrekking hebben die in de SuNN databank zijn of kunnen worden opgenomen. Bewerker: degene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zonder aan diens rechtstreeks gezag te zijn onderworpen. Begeleidingscommissie: de begeleidingscommissie van SuNN zoals beschreven in het reglement Surveillance Netwerk Nederland. Derden: natuurlijke personen of instellingen, niet zijnde de verantwoordelijke, de onderzoeker, de bewerker, of de betrokkene. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. pag. 2 van 9

3 o p q Indirect identificerende persoonsgegevens: persoonsgegevens die weliswaar niet rechtstreekse herleiding van de betrokkene mogelijk maken, maar het de onderzoeker niettemin met de hem ter beschikking staande middelen mogelijk maakt om de identiteit van de betrokkene zonder onevenredige tijd en moeite te achterhalen. Communicatiegegevens: gegevens betreffende de naam, voornamen, voorletters, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats en soortgelijke voor de communicatie benodigde gegevens, alsmede bank- en gironummer van de betrokkene. Statistische gegevens: gegevens die niet of niet zonder onevenredige tijd en moeite herleidbaar zijn tot geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke personen. Artikel 2 Verantwoordelijke 2.1 Verantwoordelijke voor het Surveillance Netwerk Nederland is de Stichting NIVEL (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg) te Utrecht. 2.2 De verantwoordelijke ziet toe op de naleving van de bepalingen van dit reglement en de Wet bescherming persoonsgegevens. 2.3 In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het NIVEL met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens en eventuele andere vigerende wettelijke bepalingen overeenkomstig de bedoeling van dit reglement. Artikel 3 Doelstelling De doelstelling van het Surveillance Netwerk Nederland is het genereren van representatieve, continue, kwantitatieve en kwalitatieve informatie over de door Nederlandse huisartsen en hun medewerkers verleende zorg aan patiënten ten behoeve van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstellingen door monitoring van morbiditeit en mortaliteit en de gevolgen daarvan voor de volksgezondheid. Artikel 4 Verzamelen van gegevens over patiënten 4.1 Voor de wetenschappelijke kwaliteit van het Surveillance Netwerk Nederland is het gewenst dat in beginsel alle patiëntencontacten met de huisartsen en hun medewerkers in de databank van SuNN worden opgenomen. 4.2 Gegevens van patiënten en contacten met patiënten, met name over de aard van de contacten, de uitslagen van diagnostische bepalingen, de diagnoses, prescripties en verwijzingen, worden vanuit de elektronische patiëntendossiers van de huisarts en/of de onder zijn verantwoordelijkheid werkende personen naar het NIVEL verstuurd volgens de procedure die is beschreven in bijlage 1 van dit reglement. De gegevens worden gecodeerd en geanonimiseerd aangeleverd, dat wil zeggen zonder naam, adres, pag. 3 van 9

4 woonplaats, telefoonnummer of andere gegevens die direct tot de persoon herleidbaar zijn. 4.3 De onder 4.2 genoemde procedure leidt er toe dat uitsluitend indirect identificerende persoonsgegevens worden opgenomen. 4.4 Bij de onder 4.2 genoemde procedure kan het NIVEL opdracht geven aan een organisatie om namens het NIVEL werkzaamheden uit te voeren waarbij persoonsgegevens van de patiënten worden verwerkt. Deze organisatie treedt dan op als bewerker van de desbetreffende gegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. Het NIVEL blijft verantwoordelijke. In de overeenkomst met deze organisatie wordt onder meer bepaald dat de door de organisatie ingeschakelde medewerkers tot strikte geheimhouding zijn gehouden voor al hetgeen hen in het kader van deze werkzaamheden bekend wordt en dat de organisatie deze geheimhoudingsplicht voldoende moet waarborgen. 4.5 De patiënt kan ten allen tijde en zonder opgaaf van reden kenbaar maken dat hij bezwaar heeft tegen het doorgeven en/of verwerken van zijn gegevens. De wijze waarop is voorzien in de mogelijkheid om bezwaar te maken is nader omschreven bijlage 2. Artikel 5 Verzamelen van gegevens over huisartsen en hun praktijken 5.1 De huisartsen zijn tussenpersonen bij het verkrijgen van de gegevens over patiënten. Hiertoe worden communicatiegegevens verzameld van de huisarts en zijn praktijk. Elke huisartsenpraktijk wordt voorzien van een praktijknummer, dat alleen tot daartoe bevoegde personen, zoals omschreven in artikel 6.2, kan worden teruggebracht tot de betreffende praktijk. 5.2 Gegevens over de huisartsen (bijv. leeftijd, geslacht, vestigingsduur, functie en taakomvang) en karakteristieken van de praktijk (bijv. type praktijk, aantal medewerkers) worden verzameld ten behoeve van de representativiteit van SuNN. Deze gegevens worden verkregen bij aanmelding voor deelname aan SuNN en uit jaarlijkse enquêtes onder de deelnemende huisartsen. Artikel 6 Toegang tot de SuNN databank bij het NIVEL De databank van het Surveillance Netwerk Nederland is bij het NIVEL toegankelijk voor de doeleinden als beschreven in artikel 3 onder volgende voorwaarden: 6.1 De SuNN databank wordt door het NIVEL beheerd. 6.2 Uitsluitend daartoe specifiek gemachtigde medewerkers van het NIVEL hebben rechtstreeks toegang tot de SuNN databank en slechts voor zover noodzakelijk voor de bijdrage van deze medewerker aan het onderzoek. pag. 4 van 9

5 6.3 Medewerkers van de partijen die in de begeleidingscommissie zijn vertegenwoordigd, kunnen aan de onder 6.2 bedoelde medewerkers zoekvragen voorleggen. Artikel 7 Uitvoer van gegevens uit de SuNN databank De uitkomsten van uitgevoerde analyses op gegevens uit de databank van het Surveillance Netwerk Nederland mogen uitsluitend bestaan uit statistische gegevens en zullen nooit tot een persoon herleidbaar zijn. Nadat de analyses zijn uitgevoerd, toetsen de in artikel 6.2 bedoelde medewerkers nogmaals of de uitkomsten voldoen aan het in de eerste volzin van het onderhavige artikel gestelde. Pas dan mogen de uitkomsten van analyses aan derden, waaronder begrepen andere medewerkers van het NIVEL, worden verstrekt. Artikel 8 Rechten betrokkene 8.1 Het NIVEL draagt zorg voor toegankelijke voorlichting aan deelnemende huisartsen en hun patiënten over de SuNN databank en over het daarbij behorende privacyreglement. Hiertoe zal bij alle deelnemende huisartsen in de wachtkamer informatie over SuNN beschikbaar worden gesteld en informatie over de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen gebruik van gegevens voor de SuNN databank. In deze informatie zal melding gemaakt worden van het bestaan van het privacyreglement. 8.2 Het privacyreglement zal aan alle deelnemende huisartsen ter beschikking gesteld worden, zodat alle patiënten het desgewenst kunnen inzien. Tevens is het privacyreglement kosteloos bij het NIVEL te verkrijgen. 8.3 De patiënt kan te allen tijde en zonder opgaaf van reden kenbaar maken dat hij/zij bezwaar heeft tegen het opnemen van zijn/haar gegevens in de SuNN databank. De wijze waarop is voorzien in de mogelijkheid om bezwaar te maken is nader omschreven in bijlage 2. Deze bezwaarprocedure is gebaseerd op artikel 5.1 van de Gedragscode Gezondheidsonderzoek. Artikel 9 Beveiliging De verantwoordelijke treft alle noodzakelijke maatregelen van technische en organisatorische aard opdat de integriteit van de SuNN databank blijft verzekerd en elke verwerking van gegevens uit deze databank waarin dit privacyreglement niet voorziet, wordt voorkomen. Artikel 10 Klachtenprocedure 10.1 Betrokkenen of hun wettelijke vertegenwoordigers kunnen zich te allen tijde tot het NIVEL wenden met klachten inzake SuNN. Dit kan schriftelijk of telefonisch, gericht aan de projectleider van SuNN of aan de niet direct bij SuNN betrokken medewerker van het NIVEL die belast is met de controle op het naleven van dit privacyreglement. Voor klachten over in de databank opgenomen gegevens van een patiënt dient men zich te pag. 5 van 9

6 richten tot zijn/haar huisarts, aangezien het NIVEL geen koppeling kan maken naar individuele personen Een betrokkene of zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger kan een klacht indienen bij de klachtencommissie van de Federatie van Medisch-Wetenschappelijke Verenigingen (FEDERA-FMWV) wegens het niet naleven van de bepalingen in dit reglement De klachtencommissie stelt volgens het opgestelde klachtenreglement een onderzoek in naar aanleiding van de klacht en deelt de betrokkene of zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger en de verantwoordelijke haar conclusies mee. Artikel 11 Duur van de SuNN databank De SuNN databank blijft in ieder geval bestaan zolang het project SuNN bij het NIVEL actief is. Over het eventuele opheffen van de databank nadien beslist de directie van het NIVEL. Opheffen betekent niet het vernietigen van alle gegevens, maar dat de SuNN databank wordt geconverteerd tot een bestand van statistische gegevens. Artikel 12 Slotbepalingen 12.1 De met een nummer aangeduide bijlagen maken een integraal onderdeel uit van dit reglement. De met een letter aangeduide bijlagen vormen een illustratie van de voorwaarden voor de werking van het Surveillance Netwerk Nederland Dit reglement kan door de verantwoordelijke worden gewijzigd. Van de wijzigingen wordt kennis gegeven aan de deelnemende huisartsen. Het in de vorige volzin bepaalde geldt niet voor wijzigingen van ondergeschikte aard in de bijlagen Dit reglement is door de directie van het NIVEL vastgesteld en treedt in werking op 15 april Dit reglement geldt gedurende de looptijd van het SuNN project of zoveel korter als het door een opvolgend reglement wordt vervangen. Namens Stichting NIVEL, Prof.dr. P.P. Groenewegen, directeur pag. 6 van 9

7 Bijlage 1 Bijlage 2 Bijlage A Bijlage B Procedure verzamelen en verwerken van gegevens uit het HIS Procedure bezwaar maken tegen opname van gegevens Reglement Surveillance Netwerk Nederland Samenwerkingsovereenkomst pag. 7 van 9

8 Bijlage 1. Procedure verzamelen en verwerken van gegevens uit de elektronische patiënten dossiers van huisartsen Uitgangssituatie De gegevens van patiënten bevinden zich: a. binnen de huisartspraktijk (in het Huisarts Informatie Systeem), of b. op een centrale server (buiten de praktijk). Voor verwerking van de gegevens is het noodzakelijk dat het NIVEL beschikking krijgt over de data. Stap 1 De gegevens van patiënten worden geëxtraheerd door een praktijkmedewerker of door een externe systeembeheerder. Indien nodig levert het NIVEL hiervoor extractieprogrammatuur aan. Stap 2 De geëxtraheerde gegevens worden via een beveiligde elektronische verbinding (https) naar een FTP-server van het NIVEL gestuurd. Alleen specifiek daartoe gemachtigde medewerkers bij NIVEL (SuNN databasebeheerder en direct betrokken medewerkers) hebben toegang tot de bestanden op deze FTP-server. Stap 3 Het NIVEL voert een eerste controle uit op de gegevens. Indien de data OK zijn, volgt stap 4. Indien de data niet OK zijn, wordt hierover contact opgenomen met de verantwoordelijke praktijkmedewerker of externe systeembeheerder. Stap 4 Alvorens de gegevens in een relationele databank voor SuNN worden opgenomen, worden uitvoerige controles verricht. Stap 5 Uit de relationele database worden bestanden gegenereerd ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. pag. 8 van 9

9 Bijlage 2. Procedure bezwaar maken tegen opname van gegevens Toelichting op de procedure Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) mogen persoonsgegevens slechts voor een onderzoek worden verwerkt indien de betrokkene daartoe uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven. Echter, in artikel 5.1 van de Gedragscode Gezondheidsonderzoek dat gebaseerd is op artikel 7:458, eerste lid onder b en het tweede lid, van de WGBO wordt gesteld, dat indien het vragen van toestemming in redelijkheid niet kan worden verlangd, omdat dit een onevenredige inspanning zou kosten, dan kunnen gegevens zonder toestemming voor onderzoek worden gebruikt, indien aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: a. het onderzoek dient een algemeen volksgezondheidsbelang b. het onderzoek kan niet zonder deze vorm van gegevensverstrekking worden uitgevoerd c. de betrokkene heeft tegen dit gebruik geen bezwaar gemaakt d. herleiding van de indirect identificerende gegevens wordt redelijkerwijs voorkomen. Uitgangssituatie Het NIVEL verstrekt alle deelnemende huisartsen informatie over SuNN voor in de wachtkamer van de huisartsenpraktijk. In deze informatie zal melding gemaakt worden van het bestaan van het privacyreglement en de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen opname van gegevens in de SuNN databank. Stap 1 Als een patiënt bezwaar heeft tegen het gebruik van zijn/haar gegevens voor SuNN, dan kan deze patiënt of zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger dit kenbaar maken aan de huisarts of assistente. Stap 2 De huisarts of assistente geeft dit verzoek schriftelijk of telefonisch door aan de projectleider van SuNN, onder vermelding van: a. naam van de huisarts en het adres en de plaats van de praktijk b. patiëntnummer, geboortedatum en geslacht van de patiënt Stap 3 Het verzoek tot verwijdering van gegevens wordt uitsluitend in behandeling genomen indien dit verzoek ingediend is gedurende de looptijd van SuNN. Stap 4 Bij effectuering van een verzoek om verwijdering van de gegevens worden alle gegevens van de betreffende patiënt die via het elektronische patiëntendossier van de huisarts zijn geregistreerd, uit de SuNN databank verwijderd. Stap 5 De verwijdering van de gegevens wordt schriftelijk aan de huisarts bevestigd onder vermelding van het patiëntnummer, de geboortedatum en het geslacht van de patiënt. pag. 9 van 9

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Voor het verhuren van een woning en het leveren van overige diensten heeft Lefier StadGroningen gegevens van u nodig. De registratie en verwerking

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd

Nadere informatie

gewoondoenreintegratie

gewoondoenreintegratie Privacy reglement gewoondoenreintegratie Versie 1.2 26-06-2013 ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Kraambureau Tilly Middendorp Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet meer tot het maken van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet

Nadere informatie

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014

Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014 Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014 Inleiding en doel In het Dr. Leo Kannerhuis worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om

Nadere informatie

Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling

Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP daaraan

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom 1 Vooraf De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet PersoonsRegistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

REGELING BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS STUDENTEN EN PERSONEEL

REGELING BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS STUDENTEN EN PERSONEEL REGELING BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS STUDENTEN EN PERSONEEL I Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE IN AANMERKING NEMENDE: dat bij de Stichting Eduroute verschillende educatieve distributeurs zijn aangesloten; dat deze educatieve distributeurs

Nadere informatie

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling Doelstelling Privacyreglement Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP. Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V.

Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V. Privacy reglement Payroll Select Nederland B.V. Inleiding Per 1 september 2001 is er een nieuwe privacywet in werking getreden: de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Deze wet is ingesteld om de privacy

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit Privacyreglement van Dutch & Such ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) 1. Begripsbepaling 1.1. Persoonsgegevens Alle gegevens die herleidbaar zijn tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Zorggegevens

Nadere informatie

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo Privacyreglement van De Zaak van Ermelo ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Inhoudsopgave 1. Considerans...3 2. Begripsbepaling...3 3. Omschrijving van de sector en toepassingsgebied...4

Nadere informatie

Privacyreglement AMK re-integratie

Privacyreglement AMK re-integratie Privacyreglement Inleiding is een dienstverlenende onderneming, gericht op het uitvoeren van diensten, in het bijzonder advisering en ondersteuning van opdrachtgevers/werkgevers in relatie tot gewenste

Nadere informatie

Privacyreglement 2015

Privacyreglement 2015 Het doel van dit privacyreglement betreft een praktische uitwerking geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen Wbp. Inhoudsopgave 1. Begripsbepalingen p. 2 2. Reikwijdte

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Privacyreglement Kindertherapeuticum

Privacyreglement Kindertherapeuticum 1. Begripsbepalingen Binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt een aantal begrippen gehanteerd. In onderstaande lijst staat een uitleg van de begrippen. 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6)

PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6) PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon. 2. Zorggegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement Potenco

Privacyreglement Potenco Privacyreglement Potenco Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

Privacyreglement cliënten SIG

Privacyreglement cliënten SIG Privacyreglement cliënten SIG Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens Art 4. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING Panta Rhei Zorg BV en Panta Rhei Beheer & Bewind BV kent een privacyreglement welke ten doel heeft het

Nadere informatie

De actuele versie van dit document is te raadplegen via www.srtb.nl

De actuele versie van dit document is te raadplegen via www.srtb.nl Documentstatus: Actueel Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Begrippen... 2 Artikel 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 2 Doelstellingen van de persoonsregistratie... 3 Artikel 3 Verzamelen en verwerken

Nadere informatie

Protocol Privacy Reglement Thuiszorg Anahid BV

Protocol Privacy Reglement Thuiszorg Anahid BV Pagina Pagina 1 van 8 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Artikel Bladzijde Inleiding Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Werkingssfeer 3 Artikel 3 Toestemming 4 Artikel 4 Organisatie, verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Nationaal Panel Chronisch zieken en Gehandicapten

Privacyreglement Nationaal Panel Chronisch zieken en Gehandicapten Privacyreglement Nationaal Panel Chronisch zieken en Gehandicapten considerans De Stichting NIVEL (hierna: 'NIVEL') overwegende dat, - NIVEL beoogt, met het Nationaal Panel Chronisch zieken en Gehandicapten

Nadere informatie

auteursrechtelijk beschermd

auteursrechtelijk beschermd Documentstatus: Actueel Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Begrippen... 2 Artikel 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 2 Doelstellingen van de persoonsregistratie... 3 Artikel 3 Verzamelen en verwerken

Nadere informatie

Inleiding, toelichting... 2. Algemene bepalingen... 2. Artikel 1: Begripsbepalingen... 2. Artikel 2: Reikwijdte... 3. Artikel 3: Doel...

Inleiding, toelichting... 2. Algemene bepalingen... 2. Artikel 1: Begripsbepalingen... 2. Artikel 2: Reikwijdte... 3. Artikel 3: Doel... PRIVACYREGLEMENT REGIORECHT ANTI-FILESHARINGPROJECT INHOUD Inleiding, toelichting... 2 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1: Begripsbepalingen... 2 Artikel 2: Reikwijdte... 3 Artikel 3: Doel... 3 Rechtmatige

Nadere informatie

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26 Privacyreglement Quality Coaching. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Quality Coaching het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement Auteur: afdeling kwaliteit Autorisator: operationeel directeur Publicatiedatum: 1 mei 2015 Versie: 1.

Privacyreglement. Privacyreglement Auteur: afdeling kwaliteit Autorisator: operationeel directeur Publicatiedatum: 1 mei 2015 Versie: 1. Versie: 1.0 Pagina s: 8 1/8 1. Inleiding In de gezondheidszorg bestaat altijd een spanningsveld tussen enerzijds de privacywetgeving en anderzijds maximale zorgverlening aan de patiënt. In dit document

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Het betreft hier

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Dit reglement bevat, conform de wet bescherming persoonsgegevens, regels voor een zorgvuldige omgang met het verzamelen en verwerken

Nadere informatie

Onderzoeksreglement Deliver studie

Onderzoeksreglement Deliver studie 1. Algemeen 1.1 Doel onderzoeksreglement Dit onderzoeksreglement regelt de rechten en verplichtingen van de bij de Deliver-studie betrokken partijen voor zover het betreft het verwerken van de onderzoeksgegevens

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen PRIVACY VERKLARING Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement. Preambule. Deel I Algemene Bepalingen. Persoonsgegevens

Privacyreglement. Preambule. Deel I Algemene Bepalingen. Persoonsgegevens Privacyreglement Preambule De Wet bescherming persoonsgegevens geeft regels voor de verwerking van persoonsgegevens en beschermt in het bijzonder het recht op privacy van degene op wie een persoonsgegeven

Nadere informatie

Privacyreglement CURA XL

Privacyreglement CURA XL Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) daaraan

Nadere informatie

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster Privacyreglement Thuiszorg De Zorgster Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT. Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan:

PRIVACY REGLEMENT. Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: 2Alline Re-integratie Management B.V. Postbus 16230 2500 BE s-gravenhage Paragraaf 1 Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan:

Nadere informatie

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht Protocol cameratoezicht Stichting Stadgenoot Dit protocol is van toepassing op alle persoonsgegevens, verkregen door middel van het gebruik van videocamera s door stichting Stadgenoot (Sarphatistraat 370

Nadere informatie

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt.

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt. Privacyreglement 1. Inleiding Ten behoeve van haar hulpverleningsactiviteiten registreert Community Support gegevens van haar klanten. Het doel van dit privacyreglement is de klanten op de hoogte te stellen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT NKA

PRIVACYREGLEMENT NKA PRIVACYREGLEMENT NKA INHOUD 1. WANNEER IS DIT PRIVACYREGLEMENT VAN TOEPASSING?... 3 2. DOEL PRIVACYREGLEMENT... 3 3. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR UW GEGEVENS?... 3 4. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT NKA?...

Nadere informatie

Privacy Reglement Flex Advieshuis

Privacy Reglement Flex Advieshuis Privacy Reglement Flex Advieshuis Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens en het Besluit Gevoelige Gegevens wordt in dit reglement

Nadere informatie

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 >

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > Artikel 1 Begripsbepalingen In deze Privacyregeling wordt

Nadere informatie

Privacy reglement. Concreet PD

Privacy reglement. Concreet PD Privacy reglement Concreet PD Augustus 2010 1. Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2 Persoonsregistratie Elke handeling of elk

Nadere informatie

1C Privacyreglement. Beschrijving. Documentatie Handboek kwaliteitszorg Steun en Toeverlaat Versie: 1.0 Pagina: 1 van 5

1C Privacyreglement. Beschrijving. Documentatie Handboek kwaliteitszorg Steun en Toeverlaat Versie: 1.0 Pagina: 1 van 5 Artikel 1: Begripsomschrijvingen Bij de hiernavolgende definities is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de betekenis die daaraan wordt toegekend in de WBP. In alle gevallen waarin dit reglement niet

Nadere informatie

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams "Samen Doen" worden uitgevoerd in opdracht van het

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams Samen Doen worden uitgevoerd in opdracht van het O0SOPo 01-04-15 Hardenberg Privacy protocol gemeente Hardenberg Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; Gelet op de: Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Medische Missers werkt met vrijwilligers en betaalde krachten.

Stichting Werkgroep Medische Missers werkt met vrijwilligers en betaalde krachten. Privacy reglement Reglement inzake de bescherming van persoonsgegevens door, in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. biedt integrale ondersteuning/ begeleiding en advies door casemanagers

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT 1[1] 2[2]

PRIVACYREGLEMENT 1[1] 2[2] PRIVACYREGLEMENT Artikel 1 DOEL 1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP en - voor zover van toepassing

Nadere informatie

Privacyreglement Patiënten_def 1

Privacyreglement Patiënten_def 1 Privacyreglement Patiënten Ziekenhuis Amstelland Ziekenhuis Amstelland gaat zorgvuldig om met persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. In dit reglement wordt beschreven op welke wijze dat gebeurt. Artikel

Nadere informatie

Privacy Reglement - versie: januari 2016 Pagina 1 van 5

Privacy Reglement - versie: januari 2016 Pagina 1 van 5 Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van Kinderopvang Stichting Peuterspeelzalen Bergen op Zoom, Stichting Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Privacyreglement Zorgzuster

Privacyreglement Zorgzuster Privacyreglement Zorgzuster Versie 3-2015 Inleiding Zorgzuster heeft ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen een privacyreglement opgesteld houdende de regels voor de registratie

Nadere informatie

Privacy-reglement Zorgzaam

Privacy-reglement Zorgzaam Privacy-reglement Zorgzaam Bijlage 3 bij het PvE Zorgzaam Zoals vastgesteld door het bestuur Zorgzaam d.d. Inhoud Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Doel en rechtmatige grondslag van de verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement cliëntgegevens. April 2012

Privacyreglement cliëntgegevens. April 2012 Privacyreglement cliëntgegevens April 2012 Privacyreglement CIZ Artikel 1. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. de Wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; b. de AWBZ: de Algemene

Nadere informatie

Privacyreglement HAP S. Broens

Privacyreglement HAP S. Broens Privacyreglement HAP S. Broens Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van HAP S. Broens hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

Privacyreglement Isala voor patiënten en medewerkers

Privacyreglement Isala voor patiënten en medewerkers Privacyreglement Isala voor patiënten en medewerkers 1 Algemene bepalingen 1.1 Begripsbepalingen 1.1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

Privacyreglement. A&B Thuiszorg op Maat. Doc 005 Privacy reglement Versie: 1

Privacyreglement. A&B Thuiszorg op Maat. Doc 005 Privacy reglement Versie: 1 Privacyreglement A&B Thuiszorg op Maat Doc 005 Privacy reglement Versie: 1 Datum: 21-12-2010 Akkoord: TS 2 INHOUDSOPGAVE hoofdstuk / artikel pagina Inleiding 3 Artikel 1: Begripsomschrijvingen 3 Artikel

Nadere informatie

Privacyreglement Meneer Regezma B.V.

Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Meneer Regezma B.V. het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Privacyreglement Bouw & Gezond

Privacyreglement Bouw & Gezond Privacyreglement Bouw & Gezond 1. Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: a. persoonsgegeven: een gegeven dat

Nadere informatie

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam;

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Privacyreglement Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Overwegende Dat het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg tot

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Wet bescherming persoonsgegevens Wet bescherming persoonsgegevens te Huizen Erkend gastouderbureau Houder: dhr. A. Jongsma Laatst gewijzigd op: 10 mei 2009. Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Inhoudsopgaaf:

Nadere informatie

Verantwoordelijke: degene die formeel bevoegd is om het doel en de middelen van de

Verantwoordelijke: degene die formeel bevoegd is om het doel en de middelen van de Privacyreglement 1. Algemeen Dit reglement is een uitwerking van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hiermee wordt de privacy van medewerkers, stagiairs, vrijwilligers en (ouders 1 van) cliënten

Nadere informatie

Privacyreglement betreffende de Wet bescherming persoonsgegevens voor Zorg en Behandeling Voor Ouderen B.V.

Privacyreglement betreffende de Wet bescherming persoonsgegevens voor Zorg en Behandeling Voor Ouderen B.V. Privacyreglement betreffende de Wet bescherming persoonsgegevens voor Zorg en Behandeling Voor Ouderen B.V. 1. begripsbepalingen 1. persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Louwsma Beheer Groep

Privacyreglement Louwsma Beheer Groep Privacyreglement Louwsma Beheer Groep Dit Privacyreglement dient voor de Louwsma Beheer Groep (LBG) als basis voor hoe men omgaat met de privacy en gegevensverwerking van haar klanten. Dit reglement voldoet

Nadere informatie

Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding

Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding Artikel 1 Algemene begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP.

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP. PRIVACYREGLEMENT PHH ACADEMIE Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet en op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te worden

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Fier

Privacyreglement. Stichting Fier Privacyreglement Stichting Fier Privacyreglement Fier Dit privacyreglement van Stichting Fier is bestemd voor de cliënten en diens verwanten van alle bedrijfsonderdelen van de organisatie (residentieel,

Nadere informatie

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V.

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Inleiding Van alle personen die door Bureau Streefkerk worden begeleid, dat wil zeggen geadviseerd en ondersteund bij het zoeken, verkrijgen en behouden van een

Nadere informatie

Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost

Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Anonieme

Nadere informatie

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV Inleiding Werkend Nederland werkt met persoonsgegevens. We zijn ons hiervan bewust en gaan integer om met uw gegevens. In dit document kunt u lezen hoe

Nadere informatie

Privacyreglement. van. DoorWerk

Privacyreglement. van. DoorWerk Privacyreglement van DoorWerk Dit privacyreglement is vastgesteld op 01-01-2010 Dit privacyreglement dient als basis voor het vastleggen door het reïntegratiebedrijf hoe het omgaat met de privacy en de

Nadere informatie

1.5 Medewerker Alle personen, werkzaam in de organisatie van de houder, al dan niet op basis van een arbeidsovereenkomst.

1.5 Medewerker Alle personen, werkzaam in de organisatie van de houder, al dan niet op basis van een arbeidsovereenkomst. Privacyreglement Assist Verzuim BV 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de

Nadere informatie

Privacyreglement. Care2manage

Privacyreglement. Care2manage Privacyreglement Care2manage Versie 22 februari 2015 Inhoudsopgave Privacyreglement Care2manage 1. Paragraaf 1: Algemene Bepalingen..3 2. Paragraaf 2: Doel.4 3. Paragraaf 3: Rechtstreekse toegang tot en

Nadere informatie

Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan:

Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan: PRIVACY REGLEMENT A. Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan: persoonsgegeven: Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele

Nadere informatie