Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-1 van 17. Handleiding voor docenten bij Spraakmakers Multimedia

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-1 van 17. Handleiding voor docenten bij Spraakmakers Multimedia"

Transcriptie

1 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-1 van 17 Handleiding voor docenten bij Spraakmakers Multimedia

2 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-2 van 17 INHOUD 1 SPRAAKMAKERS CURSISTENPROGRAMMA INLEIDING OPZET VAN HET PROGRAMMA HET PROGRAMMA STARTEN Starten als docent Starten als cursist: login en instellingen Geluidstest MANIEREN VAN OEFENEN Oefenen met module Oefenen met klanken HET MAKEN VAN EEN OEFENREEKS HET WOORDENBOEK RESULTATEN Resultaten bekijken Resultaten meenemen naar huis of school SPRAAKMAKERS DOCENTENPROGRAMMA CURSISTEN Toevoegen, wijzigen en verwijderen Cursist in andere groep zetten Groepsresultaten Cursistresultaten DOCENT Docent bewerken HELP INFO

3 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-3 van 17 1 Spraakmakers Cursistenprogramma 1.1 Inleiding Het multimediaprogramma voor cursisten dat is ontwikkeld bij Spraakmakers maakt het mogelijk dat cursisten een groot deel van hun tijd zelfstandig aan het werk zijn met Spraakmakers. Het programma bevat 757 oefeningen met in totaal 1932 vragen. De cursisten kunnen zowel thuis als in een open leercentrum met het Spraakmakers Cursistenprogramma werken. De computer neemt dus een belangrijke plaats in als het gaat om individueel en zelfstandig werken. Het programma is hiervoor bij uitstek geschikt vanwege het bedieningsgemak en de feedback die de cursist krijgt. Het programma houdt de vorderingen van de cursist nauwkeurig bij. Deze vorderingen zijn door u ook in te zien. Hiervoor is het computerprogramma (alleen de netwerkversie) uitgerust met een Docentenprogramma. 1.2 Opzet van het programma Het Cursistenprogramma bestaat uit twee verschillende soorten oefeningen. De cursist kan kiezen uit oefeningen per module en oefeningen met klanken. Alle oefeningen zijn ook weer onderverdeeld in een aantal oefenreeksen. Oefenen per module Woorden met lettergrepen Zinnen met accenten Intonatie Oefenen met klanken Oefenen met 19 klanken(-paren) De klankoefeningen zijn onafhankelijk van een module en zijn dus voor iedere module dezelfde oefeningen. Elke oefenreeks is als volgt opgebouwd: Er wordt gestart met een video Vervolgens komen er tweekeuze- of driekeuzeoefeningen Daarna Zeg na -oefeningen of Zeg anders -oefeningen De oefenreeks klanken wordt afgesloten met één of twee raps of meepraters die daarna nagesproken moeten worden. Klanken oefenreeks Video Tweekeuzelijst Zeg na Rap/meeprater Zeg na Rap / Meeprater Module oefenreeks Video Tweekeuzelijst Twee of driekeuze Zeg na / Zeg anders

4 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-4 van Het programma starten Het computerprogramma bestaat als stand-aloneversie (cd-rom) en als netwerkversie. De netwerkversie wordt geïnstalleerd op het netwerk van de instelling. Cursisten hebben dan geen aparte cd-rom meer nodig om te kunnen werken. De stand-aloneversie is geschikt voor thuisgebruik Starten als docent U heeft de beschikking over een uitgebreid Docentenprogramma. Voordat uw cursisten voor het eerst met het computerprogramma Spraakmakers Multimedia kunnen gaan werken, moet u de namen van uw cursisten invoeren. Om toegang te krijgen tot het Docentenprogramma moet u inloggen. Na het starten van de module ziet u een scherm waarin u uw gebruikersnaam en wachtwoord moet intypen. De gebruikersnaam en het wachtwoord krijgt u van uw systeembeheerder. U kunt uw gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen. Vervolgens verschijnt een scherm met in de menubalk verschillende opties: Cursisten Docenten Help Info In paragraaf 2 worden deze opties van het Docentenprogramma uitgebreid beschreven Starten als cursist: login en instellingen In het Cursistenprogramma moet de cursist inloggen door zijn groep en zijn naam te kiezen uit een lijst. Er bestaat ook de mogelijkheid om een wachtwoord in te voeren. Het inlogscherm ziet er als volgt uit:

5 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-5 van 17 Wanneer de cursist heeft ingelogd komt hij vervolgens in een scherm waarin hij een module of klanken kan kiezen door op het desbetreffende vakje te gaan staan. Ook kan de cursist in dit scherm de instellingen van het programma wijzigen. Hier kan hij de ondersteunende audio aan of uit zetten. Hij moet daarvoor klikken op de knop [instellingen]. Hij krijgt dan het volgende scherm: Kies audio-hulp Als de cursist kiest voor audio-hulp [uit] zullen alle mouse-over acties in het programma geen geluid meer geven. Het geluid in de oefeningen waar dit vereist is, blijft dan uiteraard wel aan.

6 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-6 van Geluidstest Bij een aanzienlijk deel van de oefeningen wordt een opname gemaakt van de nagesproken tekst van een cursist. Voorwaarde is een goed werkende microfoon en een verstaanbare opname. De cursist kan een geluidstest doen door te klikken op de knop [geluidstest]. Het programma komt éénmaal met een waarschuwing als de cursist niet zelf besluit om te testen.

7 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-7 van Manieren van oefenen Als de cursist een module heeft gekozen, komt hij in een menu waar hij kan starten met oefenen met de module of de klanken. (Wanneer de keuze is aangegeven, volgt allereerst een scherm waarin gevraagd wordt of het geluid getest moet worden, zie paragraaf 1.3.3) Oefenen met module Als de cursist een bepaalde module heeft gekozen, volgt een scherm waarin gekozen moet worden voor een bepaalde oefenreeks. Hij kan hier kiezen voor het oefenen van een bepaalde vaardigheid. Hij kan oefenen met lettergrepen op woorden, accenten in zinnen (en woorden) en met intonatie.

8 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-8 van 17 Iedere vaardigheid die hij kan oefenen, bestaat uit een oefenreeks. In iedere oefening is bovenin het scherm te zien hoe lang de reeks oefeningen is en tot waar de cursist gekomen is Oefenen met klanken Klanken zijn onderverdeeld in een aantal klankparen en kunnen per klankpaar worden geoefend. De resultaten van de oefeningen bij modules en klanken worden in een apart overzicht gepresenteerd. De cursist kan dit resultatenoverzicht oproepen door vanuit het scherm de knop [Resultaten] aan te klikken. Zie het hoofdstuk over resultatenverwerking.

9 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-9 van Het maken van een oefenreeks Als de cursist voor een reeks oefeningen heeft gekozen, krijgt hij de oefeningen één voor één op het scherm. Bij elke oefening is er een instructie. Deze instructie wordt ondersteund met Nederlands gesproken audio. Als de cursist op de knop [Help] klikt wordt de oefening een keer voorgedaan indien mogelijk. De cursist beluistert een tekst, bekijkt een videofragment, een illustratie of een tekst en beantwoordt de vragen. Als hij een vraag van een oefening heeft beantwoord, krijgt hij direct terugkoppeling of hij het goed of fout heeft gedaan. Bij vragen waarbij de cursist na moet spreken, wordt gevraagd om een zelfbeoordeling. Bij terugluisteren van zijn ingesproken tekst, kan de cursist altijd nog een keer inspreken. Als hij klaar is met een oefening, kan hij naar de volgende oefening gaan door middel van de knop [Verder]. Ook kan hij terug naar een eerder menu met de knop [Terug]. Hij gaat dan wel de hele oefenreeks uit. Als hij opnieuw wil oefenen met een reeks moet de cursist vooraan beginnen. Hiermee wordt gestimuleerd om de reeks af te maken.

10 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-10 van Het woordenboek In het digitale woordenboek kan de cursist de betekenis van woorden uit Spraakmakers opzoeken. Ook is er van elk woord een voorbeeldzin. De cursist kan van zowel het woord, de omschrijving als het voorbeeld de uitspraak beluisteren. Hij doet dit door op het knopje van de luidspreker te drukken. De cursist kan het woordenboek oproepen door op de knop [Woordenboek] te klikken. Hij kan door te scrollen een woord zoeken in de lijst. Ook kan hij het woord dat hij zoekt, intypen in het zoekvenster. In het woordenboek zitten woorden die specifiek zijn per module. Hiermee opent het woordenboek altijd. Een woord wordt dus altijd binnen die module opgezocht. Als binnen het woordenboek op de knop [Groot woordenboek] wordt geklikt staan hier alle woorden in van alle modules.

11 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-11 van Resultaten Resultaten bekijken Resultaten zijn zichtbaar te maken door te kiezen voor de knop [Resultaten]. De scores op de oefeningen worden per oefenreeks bijgehouden. Een groene kleur geeft het percentage goed beantwoorde oefeningen aan, een rode kleur het percentage fout beantwoorde oefeningen, grijs betekent dat de oefeningen nog niet gemaakt zijn. Ook wordt een optelling van de resultaten gedaan per module en over alle klanken samen. Het resultaat verschijnt rechtsboven in het venster onder de foto. Het resultaat van een oefening die al eens eerder gemaakt is, wordt overschreven als deze nogmaals gemaakt wordt. Een cursist kan eenvoudig een oefening nogmaals doen want aan de oefening zelf is niet te zien dat deze al eens eerder gemaakt is. Het is mogelijk het overzicht van de resultaten te printen. Kies de knop [Printen]. Resultaten kunnen ook opgeslagen worden in een bestand op de eigen computer of op een diskette. Kies de knop [Opslaan]. Met het Docentenprogramma kunt u de resultaten van groepen cursisten en individuele cursisten inzien.

12 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-12 van Resultaten meenemen naar huis of school Kies eerst een overzicht van de resultaten en vervolgens de knop [Opslaan]. Het onderstaande scherm verschijnt. Kies de optie meenemen. Het resultatenbestand wordt dan bewaard met de extensie *.sprakmak. Door dit bestand mee te nemen per diskette of te versturen per mail, kan een cursist thuis of op school met zijn behaalde resultaten doorwerken. Het inlezen van de resultaten op een andere computer (of op het netwerk op school) gebeurt door te dubbelklikken op het bestand. De resultaten worden dan automatisch verwerkt en het Spraakmakers Cursistenprogramma wordt opgestart. Resultaten kunnen ook gewoon in een tekstbestand worden opgeslagen (*.txt). Kies hiervoor de optie opslaan als tekst. Hierdoor kunnen (tussen-)resultaten van de cursist in een bestand worden bewaard op de computer of op een diskette. Op een later moment kan dit vanuit een tekstverwerkingsprogramma bekeken worden en hier eventueel een print van gemaakt worden.

13 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 2-13 van 17 2 Spraakmakers Docentenprogramma Om gegevens in het Docentenprogramma te raadplegen, toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen, moet u eerst inloggen. Hoe dit moet, leest u in paragraaf Starten als docent. Als u bent ingelogd, krijgt u een scherm met de volgende opties in de menubalk. 2.1 Cursisten Toevoegen, wijzigen en verwijderen Voordat u de cursistengegevens kunt invoeren, moet u eerst een groep aanmaken. Klik op [Cursisten]. U ziet dan onderstaand scherm. Met dit scherm kunt u groepen van cursisten beheren. Het scherm bestaat uit een linker- en een rechtersdeel. De knoppen onder in het beeld zijn van toepassing op het actieve scherm. Het actieve scherm is wit en het inactieve scherm scherm is grijs. Dit kunt u afwisselen door te klikken in het scherm dat u actief wilt hebben.

14 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 2-14 van 17 Klik in het linkerscherm [Groepen]. Nu kunt u met [Toevoegen] een groep toevoegen of een bestaande groepsnaam selecteren en die vervolgens bewerken of verwijderen. Op dezelfde manier kan een cursist toegevoegd, gewijzigd of verwijderd worden. Hiervoor klikt u eerst in het rechterscherm [Cursisten]. Als u een nieuwe cursist invoert, bestaat de mogelijkheid deze cursist ook een wachtwoord te geven, maar dit is niet verplicht. Dit wachtwoord mag bestaan uit maximaal vijf tekens. Het wachtwoord verschijnt in sterretjes in het daarvoor bestemde venster. Wanneer u ervoor kiest om een wachtwoord in te voeren, heeft de cursist dit wachtwoord nodig om in te kunnen loggen op het netwerk van de school. Iedere cursist krijgt een eigen wachtwoord U kunt altijd een nieuw wachtwoord maken voor een cursist die zijn wachtwoord vergeten is. De gegevens die in dit scherm worden ingevoerd worden alleen gebruikt voor de registratie van de Groepen en de Cursisten. Ze zijn alleen zichtbaar op deze plaats van het programma, verder nergens anders in het Cursisten- of Docentenprogramma.

15 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 2-15 van Cursist in andere groep zetten Selecteer de cursist die u wilt verplaatsen en klik op [Bewerken]. In het venster [Cursist bewerken] kiest u de groep waarheen u de cursist wilt verplaatsen en klikt u op [OK]. De cursist zit nu in een andere groep Groepsresultaten U kunt de resultaten van de cursisten bekijken per groep en per module of klank van Spraakmakers. Hierbij is het mogelijk om onderscheid te maken tussen resultaten bepaald door het programma en resultaten door zelfbeoordeling door de cursist. Dit onderscheid wordt niet gemaakt voor de cursist. Maak het groepsvenster actief, klik op de gewenste groep en hierna op de knop [Resultaten]. U ziet nu de resultaten van alle cursisten binnen deze groep. De knop [Printen] maakt een afdruk van alle bij de groep behorende resultaten. Om het betreffende scherm te sluiten, drukt u op de knop [Sluiten]. Weergave van de resultaten De resultaten zijn weergegeven in kleuren: Groen: goede antwoorden Rood: foute antwoorden Grijs: oefening niet gedaan Het percentagegetal geeft het percentage goede antwoorden aan. Het totaal percentage drukt het gemiddelde percentage goede antwoorden uit over alle oefeningen, van een bepaalde vaardigheid. Het overzicht laat één vaardigheid tegelijkertijd zien. Dit is te variëren door in het treklijstje een andere vaardigheid te kiezen of door met de pijltjes vooruit of achteruit te bladeren.

16 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 2-16 van Cursistresultaten Als u ervoor kiest om de resultaten per cursist in te zien, dan worden per scherm meerdere modules zichtbaar en ook de klanken. Hiervoor maakt u het cursistenvenster actief, selecteert de gewenste cursist en klikt op de knop [Resultaten]. Onder in het scherm kunt u kiezen voor de resultaten van de volledige score, de zelfbeoordelingsscore en de automatische score. De weergave van de resultaten en de percentages zijn dezelfde als die bij de groepsresultaten. Ook hier kunt u kiezen voor de optie [Print] om een afdruk te maken of voor [ssuiten] om het scherm te sluiten. Voor de resultaten van klanken dient u naar beneden te scrollen in het resultatenvenster.

17 Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 2-17 van Docent De eerste persoon die in het programma werkt, kan meerdere docenten toevoegen en verwijderen. Behalve deze eerste persoon (te herkennen aan de code [D000000] achter zijn naam) ziet niemand anders dit menu. De enige informatie die van een docent bijgehouden wordt, is de gebruikersnaam en het wachtwoord. De eerste persoon kan een docent zijn, maar ook een systeembeheerder Docent bewerken De docent kan hier de gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen. Het wachtwoord mag maximaal uit vijf karakters bestaan. 2.3 Help Hier is uitgebreide informatie te vinden over het Docentenprogramma. De helptekst is een verkorte versie van de uitleg over het Docentenprogramma. 2.4 Info Hier vindt u informatie over de uitgever en de versie van het programma.

Cursistenhandleiding CODE Multimedia - standalone-versie

Cursistenhandleiding CODE Multimedia - standalone-versie Cursistenhandleiding CODE Multimedia - standalone-versie Inleiding Met CODE werk je een groot deel van de tijd zelfstandig. De opdrachten die je zelfstandig maakt doe je vaak op de computer. Met het computerprogramma

Nadere informatie

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account Handleiding Volgsysteem v2.2 Professioneel Account Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Inloggen 3 2 Het menu 4 3 Groepen 5 4 Deelnemers 6 5 Huiswerk 9 6 Extra materiaal 11 7 Resultaten 12 8 Berichten 13 9 Forum

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

DWO BASISHANDLEIDING. Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut. VERSIE 26 oktober 2010

DWO BASISHANDLEIDING. Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut. VERSIE 26 oktober 2010 DWO Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut BASISHANDLEIDING VERSIE 26 oktober 2010 Basisihandleiding DWO 1 oktober 2010 Inhoud 1. Gebruikers... 3 Gast... 3 Gebruiker met account... 3 2. Accounts

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Opdrachtkaarten maken.

Handleiding Opdrachtkaarten maken. Handleiding Opdrachtkaarten maken. Met de schaakapplicatie op Schaakelaar.nl kun je eenvoudig opdrachten maken, beheren en afdrukken. Er is keuze uit verschillende lay-outs. Zo zou je voor opdrachten die

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie 07-02-2013-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal...

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 4.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 4.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 4.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Aan de slag met Type-Basic

Aan de slag met Type-Basic Aan de slag met Type-Basic 2 Aan de slag met Type-Basic Hieronder een korte handleiding om enkele voorbereidingen te treffen voordat u met de leerlingen gaat starten. Op www.instruct.nl (via Typevaardigheid>Type-

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Instructieboekje voor de docent. Versie: 20091119

Instructieboekje voor de docent. Versie: 20091119 Instructieboekje voor de docent Versie: 20091119 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 2 Hulp nodig?... 3 Het programma starten... 4 Inloggen... 5 Het hoofdscherm (Home)... 6 Instellingen... 8 Wachtwoord...

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 6 5 Voeg je boek toe in diddit... 7 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Transparantieportaal Zorg. Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg. Versie

Transparantieportaal Zorg. Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg. Versie Transparantieportaal Zorg Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg Versie 29-01-2016 Contact DICA Servicedesk: E-mail: dica-servicedesk@mrdm.nl Telefoon: 088-57 000 10. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister Leiden - Roelofarendsveen Handleiding Magister Inhoud Handleiding Magister Bonaventuracollege Leiden Roelofarendsveen.... 3 Toegang tot de site.... 4 Het vandaag scherm.... 5 Agenda... 6 Cijfers... 7 Aanwezigheid...

Nadere informatie

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding In deze handleiding vertellen we u graag hoe Mijn RSD werkt. Mijn RSD is een digitale omgeving, die u terugvindt op de homepage van

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Handleiding Fytek trainingsschema s

Handleiding Fytek trainingsschema s Handleiding Fytek trainingsschema s Fysiosoft v.o.f. Oude rijksweg 12 / 4472 AG / s'heerhendrikskinderen www.fysiosoft.nl info@fytek.nl Handleiding Fytek trainingsschema s Inhoud Inhoud... 2 1. Inloggen.

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 7 5 Voeg je boek toe in diddit... 8 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave Verkorte handleiding... 3 1. Aanmelding webshop gebruiker via de website van Bunzl... 4 1.1 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Handleiding SNS online voor de student Openen

Handleiding SNS online voor de student Openen Handleiding SNS online voor de student Openen Als je naar de website www.plantyn.com/sns gaat, krijg je volgend scherm: Kies meteen uit: SNS Plus behandelt alle spellingsregels tot in de details. Ruim

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Sns voor de docent (waar onder andere tests worden aangemaakt en gekoppeld aan studentengroepen). Dit vind je

Nadere informatie

Wegwijzer bij de cd-rom

Wegwijzer bij de cd-rom Wegwijzer bij de cd-rom 1 Inloggen De cd-rom houdt bij welke oefeningen je al gemaakt hebt en welke niet. Bij het opstarten vraagt de cd-rom of je een nieuwe gebruiker bent of een bestaande gebruiker.

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO)

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO) Handleiding ELO Handleiding Electronische Leeromgeving (ELO) 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Opbouw van de ELO... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal... 6 2.2.1 Ondersteunende

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Web Shop. Handleiding

Web Shop. Handleiding Web Shop Handleiding 1 Inhoudsopgave Website pagina 3 Inloggen pagina 4 Facturen bekijken pagina 7 Orders maken pagina 12 Orders bekijken Pagina 23 2 U gaat naar de website www.straathof.nl Daar klikt

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Handleiding. Waterpolo 6 Sporter Volg Systeem. Versie 1 Augustus Admin4Sport & Waterpolo 6 Ronald Lindhout & Egbert de Groot

Handleiding. Waterpolo 6 Sporter Volg Systeem. Versie 1 Augustus Admin4Sport & Waterpolo 6 Ronald Lindhout & Egbert de Groot Handleiding Waterpolo 6 Sporter Volg Systeem Versie 1 Augustus 2015 Admin4Sport & Waterpolo 6 Fred Jansen Ronald Lindhout & Egbert de Groot Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Uitleg wat het programma

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem 1. Inloggen Ga naar het volgende internetadres: www.hogrefe-online.com U kunt hier uw serienummer en wachtwoord invullen. Klik

Nadere informatie

Handleiding Vergaderkamer

Handleiding Vergaderkamer Handleiding Vergaderkamer Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1008 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Operator toegang... 3 3. Aanmaken vergaderkamer... 4 3.1

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

HANDLEIDING Scheduler

HANDLEIDING Scheduler HANDLEIDING Scheduler Planning van uw telefonische bereikbaarheid Scheduler Inloggen Om gebruik te kunnen maken van de Scheduler dient u eerst in te loggen in het Vtel Dashboard. Middels een veilige login

Nadere informatie