Weekbullen Maandag 08 oktober 2012 t/m maandag 15 oktober 2012 (week 41) Glasrijk in de aula, Tubbergen 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekbullen 2012-2013. Maandag 08 oktober 2012 t/m maandag 15 oktober 2012 (week 41) Glasrijk in de aula, Tubbergen 2012"

Transcriptie

1 actueel Weekbullen Maandag 08 oktober 2012 t/m maandag 15 oktober 2012 (week 41) Glasrijk in de aula, Tubbergen 2012 Studiemiddag BSM survival Kopij voor het volgende weekbullen moet uiterlijk de voorafgaande donderdag uur ingeleverd zijn bij Els Boerrigter R.-K. Scholengemeenschap Canisius voor vmbo, havo en vwo postadres: Postbus 453, 7600 AL Almelo Bezoekadressen: * locae Almelo: Slot 31, 7608 ND Almelo. tel.: fax: * locae Tubbergen: Huyerenseweg LR Tubbergen. tel.: website:

2 Canisius actueel W eekoverzicht week 41 Maandag 08 oktober: Schoolfotograaf 2e ronde: u. : Almelo, u.: Tubbergen Dig. Info vakdocent lj.1 inleveren Dig. Info vakdocent lj. 4hv inleveren u.: Urenco-exc. 1V u.: Wkgr. Opleiden in de school u.: Alg. OUAV 5-havo u.: MR in Almelo Verkiezingsweek klassenvertegenwoordigers Dinsdag 09 oktober: Excursie Te/Ha 4vmbo-T,5H,6V Alg. OUAV 6 VWO Saxion Open Enschede/A doorn vanaf u u.: secevergadering Woensdag 10 oktober: Bijeenkomst rekencoördinatoren en teamleiders Donderdag 11 oktober: u.: start sectorws. 4G u.: sectorwerkstuk 4T u.: Urenco-exc. 1HV u.: pws-middag 5h/6v Klassenvertegenwoordigers bekend u.: Alg. OUAV 5-VWO Vrijdag 12 oktober: u.: Urenco-exc. 1V1 Jubileumpersoneelsfeest Weekoverzicht week 42 Maandag 15 oktober: Leertoetsvrij niet-examenklassen u.: Urenco-exc. 1TT1 Expo 4H-Ha/Te, 4T-Ha u.: datateam 1 Dinsdag 16 oktober: u.: Urenco-exc. 1TT u.: 3G/H/V MAS markt u.: startbijeenkomst 4GT swstuk MBO Expo 4H-Ha/Te, 4T-Ha NS-voorlichng lj.2 Almelo BYOD-tussenevaluae per locae Sportmiddag u.: BHV/EH/AED-herhaling in Almelo u.: BHV/brand/ontruimingherhaling in Tubbergen u.: 3hv MAS-markt gem. huis Almelo u.: EHBSO-herhaling LO-doc. Woensdag 17 oktober: NS-voorlichng lj.2 Almelo Expo 4H-Ha/Te, 4T-Ha u.: Urenco-exc. 1HV1 Mentorouderavond lj.1 (behalve 1B) Donderdag 18 oktober: Expo 4H-Ha/Te, 4T-Ha NS-voorlichng lj.2 Almelo Mentorouderavond lj.1 (behalve 1B) Vrijdag 19 oktober: Expo 4H-Ha/Te, 4T-Ha

3 Canisius actueel Examenklassen BV op excursie naar het Kröller - Müller Museum Dinsdag 9 oktober a.s. gaan de eindexamenkandidaten tekenen en handvaardigheid van 6VWO, 5 HAVO en 4T op excursie naar het Kröller- Müller Museum. De leerlingen gaan aan de slag met opdrachten buiten in de beeldentuin en binnen in het museum. Na de lunch worden de leerlingen door 4 ervaren gidsen rondgeleid waarbij enkele werken nog eens uitgebreid worden belicht. Het excursieverslag moet op school verder worden uitgewerkt. We hopen dat het wederom een interessante en leerzame dag gaat worden voor onze studenten en begeleiders. De begeleiders: Marne Westerhof, Heleen Wolterink, Leo Kemper, Ellen Zuurwelle 1HV en 1V naar URENCO Almelo Als Bèta-Excellent-school willen wij graag meewerken aan het smuleren van de interesse voor de Bètavakken (natuurkunde, scheikunde,wiskunde en biologie) en eventueel later een carrière in de Bètatechniek voor zowel jongens als meisjes. Behalve de lessen is dan kennismaking met bedrijven waar de bètatechniek voorop staat, een goede zaak. Wij zijn met Urenco-Almelo een samenwerkingsverband aangegaan, hetgeen inhoudt dat de leerlingen van de 1HV- en 1V-klassen een bezoek zullen brengen aan Urenco (Almelo), waar zij een speciaal programma zullen volgen. De leerlingen krijgen informae en opdrachten over verschillende energiesoorten en energiebronnen. In onderstaand overzicht kunt je aflezen wanneer onze leerlingen op bezoek bij Urenco gaan en de begeleiding:. 1HV1 Woensdag 17 oktober MER BRT 1HV2 Donderdag 11 oktober RRL KOM 1V1 Vrijdag 12 oktober STT ROM De leerlingen vertrekken per fiets om uur en zijn op jd terug voor het 5 e lesuur! Joop Ponsioen

4 Canisius actueel Diploma uitreiking ANGLIA Op dinsdag 2 oktober jl hebben de geslaagde leerlingen van ANGLIA hun cerficaten ontvangen. De uitreiking vond plaats voorafgaand aan de algemene ouderavond 3V. De volgende leerlingen kregen het cerficaat PRE-INTERMEDIATE (level 6): Kai Mos, Sanne Nijhuis, Jan-Jaap Mollen, Merel Wispels en Loe Zegger Een niveau hoger INTERMEDIATE (Level 7) werd het examen succesvol afgerond door: Ties Kemperink, Shant Marderos, Iris Schreur, Emiel Tieman en Loe Wilmink. Nairi Gelici, Emile Mol, Maud Roelofs, Cheyenne van der Laan en Nick Woudstra slaagden voor dit INTERMEDIATE examen met een prima score (DISTINCTION). Congratulaons to all candidates. Yours, Mr T. Jacobs.

5 Canisius actueel ORTa is weer terug van weggeweest. In week 39 zijn alle leerlingen van klas 4vmbo-Basis/Kader van de afd. Groen Breed samen met de scholen uit Raalte en Oldenzaal een week lang met het onderdeel prakjkleren aan de slag geweest. Net zoals in de afgelopen jaren, vindt de prakjkweek plaats binnen en buiten de Nederlandse grens. Er zijn leerlingen naar Zweden, Moldavië en België geweest. Letland was er dit jaar helaas niet omdat de school daar druk aan het verbouwen is. In Zweden is het programma voor onze leerlingen erg interessant; de leerlingen doen ervaring op in de bosbouw, daarnaast is de verzorging van (en omgang met) paarden erg interessant. De school is aljd zeer gastvrij en de lessen van onze leerlingen zijn uitermate goed verzorgd. In Moldavië gaat het om de druiventeelt en de produce van wijn. De wijnbouw komt ook steeds meer in Nederland voor, omdat de landbouw naar alternaeven zoekt om een bestaan te hebben. Voor de leerlingen is Moldavië een bijzondere ervaring omdat het een reis terug in de jd is. De school in België houdt zich voornamelijk bezig met fruineelt. Ze hebben daarnaast een nevenvesging met een techniekafdeling. Onze leerlingen hebben op beide scholen lessen gevolgd. De school organiseert een perfect programma en ze zijn heel erg gastvrij. Onze leerlingen verblijven alleen in Moldavië in gastgezinnen. Dit jaar verwachten we tegenbezoek uit België en Moldavië, waarbij Canisius het programma voor onze zuiderburen gaat verzorgen en het Twents Carmel College gastheer is voor de bezoekers uit Moldavië. Een deel van de leerlingen is in Nederland gebleven. Zij verbleven in Raalte voor een weekprogramma bij de Landstede ( MBO). Daar werden lessen verzorgd passend bij de belangstelling van de leerlingen. Dit jaar ging het om de volgende onderwerpen: paard, kleine dieren, veehouderij, monteur, agrarische techniek en bloem. Het is voor onze leerlingen een goede ervaring om een week lang op het MBO te gast te zijn. Daarnaast maken ze contact met de leerlingen van de andere scholen en verbreden zo hun wereld. In november is er een terugkomavond. Ouders en leerlingen van alle scholen ontmoeten elkaar en horen via presentaes van de leerlingen wat ze hebben gedaan. Voor het hele ORTa gebeuren krijgen ze een cijfer. Het bestaat uit een werkstuk, toetsen en een presentae. Het is een SE-onderdeel binnen het PTA. Vanaf dit jaar werken we samen met het Carmel College Salland (Raalte) en het Twents Carmel College (Oldenzaal Potskampstraat). Aalten is door omstandigheden afgevallen. Maren Boet, Frans Stevelink en Roely Supèr.

6 Canisius actueel Canisius is olympiadeschool Sinds afgelopen dinsdag 2 oktober mag SG Canisius officieel het predicaat Olympiadeschool voeren. Om te zorgen dat olympiades breed gedragen worden door de hele school en minder arankelijk zijn van een docent, is het olympiadekeurmerk ontwikkeld. Dit keurmerk gees scholen de status van Olympiadeschool. Het meedoen aan olympiades gees leerlingen de gelegenheid om zich extra te verdiepen in het desbetreffende vak en daagt hen uit om talenten uit te dragen. Bovendien is het bij sommigen vakken een ideale check voor c.q. voorbereiding op het examen. Door het meedoen aan olympiades krijgen docenten de kans hun vak(gebied) te profileren. De uitslag van een voorronde van de olympiade gees ook inzicht hoe leerlingen presteren t.o.v. de landelijke resultaten. Veel docenten doen al met hun vak mee aan de olympiade, zowel in de onderbouw als bovenbouw. Visie daarbij kan zijn meedoen is belangrijker dan winnen. Smulae vanuit de onderbouw zorgt wellicht voor nog meer enthousiasme in de bovenbouw. Ook hierbij kunnen talentvolle leerlingen al boven komen drijven. Daarnaast bieden olympiades leerlingen de kans om te excelleren en talenten te ontdekken. Je mag uitblinken in een vak en dat geldt voor alle niveaus. Talent mag je tonen, talent mag gezien worden! Gaan voor goud is een visie die we dan ook mede uitdragen. Een van de doelen voor de komende jaren is om olympiades meer in te bedden in het curriculum en onderdeel uit te laten maken van bijv. het PTA. Vanuit de andere olympiadescholen zijn hier al veel voorbeelden van. In Almelo en Tubbergen zal binnenkort het keurmerk zichtbaar worden middels het ophangen van een olympiadebordje. Bij deze wil ik in ieder geval alle collega s bedanken die de afgelopen jaren al mee hebben gedaan aan diverse olympiades. Zonder deze inzet hadden we dit keurmerk niet gekregen. Ik hoop ook dat andere vakken dit als een smulus zien om met hun leerlingen mee te gaan doen wanneer er een vak olympiade voorhanden is. Meer informae is te vinden op: hnp://olympiadeschool.slo.nl Robin Kamperman Olympiade coördinator Anneke Veerbeek (l), lid van de Centrale Direce, neemt namens Scholengemeenschap Canisius het keurmerk in ontvangst.

7 Help! Mijn beamer doet het niet. Niets zo vervelend als continu gestoord worden als je met een ingewikkelde en/of omvangrijke klus bezig bent. Nou ja, dat is even vervelend als dat je tijdens een les geconfronteerd wordt met de een of andere storing aan de computer/beamer. Waar dit over gaat? Aan de ene kant over de wens van de docent om meteen door een ict-medewerker geholpen te worden als er een ict-probleem is. Aan de andere kant over de wens van de ict-medewerkers om ongestoord met een grote en/of ingewikkelde klus bezig te kunnen zijn. Die twee wensen botsen nogal eens met elkaar: docenten hebben het gevoel dat ze niet altijd snel genoeg geholpen worden; de ict'ers hebben het gevoel dat ze vaak niet aan hun echte werk toekomen. Feitelijk behoren helpdesktaken niet tot het pakket van Ronald en Nick: Ronald en Nick hebben systeembeheer tot taak. De echte helpdeskfunctie ligt bij Eddy Weiss, Tim Schuurman en (soms) een stagiaire. Het is dus niet zo dat er drie of meer mensen continu beschikbaar zijn om allerlei problemen van individuele collega s op te lossen. Als Ronald en Nick te veel tijd besteden aan helpdeskfunctie-taken, schiet het systeembeheer erbij in en dat leidt vervolgens tot problemen van een heel andere categorie. Hoe lossen we dat op? Simpelweg door begrip voor elkaar te hebben. Aan de ene kant niet meer van de ander te vragen dan strikt noodzakelijk is en aan de andere kant begrip opbrengen voor die dringende vraag en dan ook meteen actie te ondernemen. Nu gaat dat vaak natuurlijk wel goed, maar toch ook te vaak niet. Er wordt te vaak te veel gevraagd, hetgeen dan weer te vaak leidt tot een misschien niet tegen elkaar uitgesproken, maar wel gevoelde botsing van belangen. Dat moet beter, dat kan beter. De procedure daarvoor is als volgt: Problemen die de directe onderwijssituatie van dat moment betreffen (de les kan zo niet goed doorgaan), worden door de daarvoor aangewezen ict'er onmiddellijk opgelost. Dat geldt dus alleen voor problemen die op dat moment ontstaan zijn en niet voor problemen die men enkele dagen eerder bij de ict-medewerkers had kunnen aankaarten. Alle andere vragen, problemen, storingen worden niet mondeling in de ict-werkruimte onder de aandacht van de medewerkers gebracht, maar via het digitale storingsformulier of eventueel via de mail. Als iedereen zich aan bovenstaande houdt, zullen de meeste acute problemen vrijwel altijd meteen opgelost worden en kunnen de ict-heren hun werk goed blijven doen. Dus: Alleen aan de deur komen bij acute problemen die de voortgang van het onderwijs direct belemmeren. Alle andere storingen, problemen etc. melden via het digitale storingsformulier (internet starten > je komt op de piuscanisius-openingspagina met knoppen voor o.a. Som, schoolsites en IL > inloggen > helpdesk > ticket aanmaken) Dank voor je begrip en je medewerking. René Delnooz

8 Canisius actueel Voorlichng Nederlandse Spoorwegen leerjaar 2 Almelo Beste collega s, Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 oktober is er voorlichng van de Nederlandse Spoorwegen voor de tweede klassen in Almelo.(zie jaarrooster) De voorlichng wordt gegeven in lokaal 29 door een medewerker van de NS en duurt 2 lesuren. In onderstaand schema staat de verdeling van de klassen, docenten en lesuren vermeld. De docenten die lesgeven aan de klas zijn als begeleider aanwezig. (zie onderstaand schema) Dag Klas uur docent uur docent Dinsdag 16 oktober 2H3 1e STY 2e STI Dinsdag 16 oktober 2H2 3e BRI 4e VOC Dinsdag 16 oktober 2H1 5e RRL 6 e JOA Woensdag 17 oktober 2T1 1e CHL 2e LEE Woensdag 17 oktober 2V1 3e OOT 4e SGH Donderdag 18 oktober 2T2 1e HEY 2e DAC Donderdag 18 oktober 2V2 3e RAJ 4e HER De klassen gaan rechtstreeks naar lokaal 29. Willen de begeleidende docenten zo vriendelijk zijn zich zo spoedig mogelijk naar lokaal 029 te begeven. Dank voor de medewerking Met vriendelijke groet, Mayke (CLM)

9 Canisius actueel Inhaaltoetsen Beste collega s, De inhaaltoetsen draaien nu 2 weken en het gaat nog niet helemaal zoals het zou moeten. Hieronder nogmaals een korte opsomming van hetgeen van je verwacht wordt. 1. Je zorgt dat bij elke toets van een leerling een voorblad zit en het benodigde papier om de toets op te maken. Dit geheel doe je in het daarvoor bestemde mapje, dat al voor je klaar ligt bij Carla/Wendy (Tubbergen) of de roostermakers in Almelo. (Eén toets per mapje) Zorg ervoor dat de toetsen in de verzamelmap komen voor de juiste dag en het juiste uur. 2. Moet je s middags surveilleren, dan haal je de toetsen om uur op, zodat we weten dat er ook daadwerkelijk iemand is om te surveilleren. 3. Je kunt bij de roosters ruim van tevoren zien of je moet surveilleren. Als je moet surveilleren of reserve bent, dan word van je verwacht dat je ook daadwerkelijk aanwezig c.q. beschikbaar bent. Indien je verhinderd bent, dien je er zelf voor te zorgen dat er iemand is die je vervangt, b.v. door te ruilen met iemand uit een andere week. De wijziging geef je door aan de roostermakers. Als iedereen zich aan de afspraken houdt, zijn we er van overtuigd dat het naar tevredenheid gaat lopen. Met vriendelijke groet, de commissie inhaaltoetsen. Even voorstellen Ik ben Sjoerd Kuperus, 23 jaar oud en ik volg de opleiding docent geschiedenis tweede graad op het Windesheim in Zwolle. Op het Canisius in Almelo volg ik mijn derdejaarsstage van september tot en met januari. Als dat succesvol verloopt, zal ik daarna tot en met juli de vierdejaarsstage (LIO traject) gaan lopen. Tijdens mijn derdejaarsstage volg ik ook nog een aardrijkskunde minor in Zwolle. Ik ben daarom op dit moment alleen nog op woensdag en vrijdag aanwezig op school en MaNhijs van de Woesjne begeleidt mij hierbij als vakcoach.

10 Canisius actueel Hallo! Mijn naam is Helena Citgez en ik loop dit jaar stage op Canisius Almelo! Ik ben 23 jaar, kom uit Rijssen en ben derdejaars student aan Windesheim in Zwolle. Ik heb twee jaar geleden de keuze gemaakt om te beginnen met de lerarenopleiding geschiedenis. Ik ben erg blij met deze keuze! Ik heb vorig jaar erg veel geleerd, vooral op stage en ik hoop dat dit net zo zal zijn dit jaar. Ik ben iedere donderdag en vrijdag te vinden op Canisius. Ik loop dan mee met René Vos. Ik hoop niet alleen veel te leren, maar ik hoop ook op een plezierige jd hier! Groetjes Helena Citgez. Even voorstellen: Mijn naam is Linda Veltkamp. Ik ben 23 jaar en ik kom uit Markelo. Voor mijn opleiding aan de Stoas hogeschool (lerarenopleiding voor het groene onderwijs) kom ik hier elke donderdag stage lopen bij de afdeling groen. Voornamelijk biologie en natuurscheikunde. Ik hoop hier een leerzame en gezellige jd tegemoet te gaan. Hallo allemaal, Ik zal me even voorstellen: Ik ben Wim Wolthuis en ben begin september begonnen met de kopopleiding voor docent Techniek, 2e graads. De opleiding volg ik in Utrecht en hopelijk mag ik al over een jaar zeggen dat ik officieel bevoegd leraar ben. Maar zover is het nog lang niet... Ik ben dan ook heel blij dat ik op het Canisius in Tubbergen stage kan lopen bij Alphons Oude Avenhuis. Tot nu toe bevalt het in ieder geval heel goed. Het eerste halxaar loop ik 2 dagen per week mee, in februari zal mijn LIO stage starten en zal ik 3 dagen per week op het Canisius zijn. Verder woon ik in Almelo, ben getrouwd en heb 2 kinderen, Tim en Gijs. Sommigen is het misschien al opgevallen dat ik niet meer de jongste ben om een carrière in het onderwijs te beginnen en dat klopt. Ik ben bijna 41 jaar en heb hiervoor bijna 15 jaar in de meubelindustrie gewerkt als grafisch ontwerper en productontwerper bij Vroomshoop Meubelen.

11 Canisius actueel Deze week zijn jarig: Maandag 8 oktober: Maurits Kamman Donderdag 11 oktober: Annelies ONen Vrijdag 12 oktober: Jolanda Brunger Zaterdag 13 oktober: Wilma Brus Pauline Brey Van harte proficiat! Mutaes: Adreswijziging collega m.i.v. heden: Robert-Jan van Veen (Ver) Simonstraat NM Hengelo Wijziging van vak m.i.v : Evelien Wolberink, 15164, 5H1, Ak2 wordt econ1 Op 3 oktober is de vader van Hans Althoff op 76-jarige leesijd overleden. Wij condoleren Hans en zijn familie en wensen hen sterkte.

St.-Canisius actueel

St.-Canisius actueel St.-Canisius actueel Weekbulletin 2011-2012 Maandag 14 mei 2012 t/m maandag 21 mei 2012 (week 20) Examenstunts!!! Autowasdag WK-team Voorlichng sponsortocht lj.1 Kopij voor het volgende weekbulletin moet

Nadere informatie

Weekbulletin Maandag 03 oktober 2016 t/m maandag 10 oktober 2016 (week 40)

Weekbulletin Maandag 03 oktober 2016 t/m maandag 10 oktober 2016 (week 40) actueel Weekbulletin 2016-2017 Maandag 03 oktober 2016 t/m maandag 10 oktober 2016 (week 40) CHRISTIAAN SARIS SLAGWERKCONCERT WOENSDAG 5 OKTOBER AANVANG 19.30 AULA CANISIUS Almelo Kopij voor het volgende

Nadere informatie

Jannetta van Campenhout-Timmer, school opleider, is het gezicht van het Samen Opleiden voor de locatie Harderwijk-A van Landstede.

Jannetta van Campenhout-Timmer, school opleider, is het gezicht van het Samen Opleiden voor de locatie Harderwijk-A van Landstede. Jannetta van Campenhout-Timmer, school opleider, is het gezicht van het Samen Opleiden voor de locatie Harderwijk-A van Landstede. 34 Intervisiebijeenkomsten op de stageschool Werken en verwerken op de

Nadere informatie

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014 augustus week 33 augustus week 34 augustus week 35 september week 36 11 18 SEMESTER 1 25 01 - Zomervakantie/week 0 Begin cijferperiode 1-8.30 uur start lessen - Introductie leerjaar 1+3 na 4e lesuur -

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, 24 februari 2016 Geachte mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Info over de kaartverkoop Houtens Spektakel 3-4

Info over de kaartverkoop Houtens Spektakel 3-4 Nieuwsbrief nr. 7 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer 60 min. Rooster 2 Gala Kaart verkoop 2 Cito volgtoets 2 Met leerjaar 1 naar dierentuin Blijdorp 2 Schrijversbezoek

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Maandbericht nr. 9 Juli 2017

Maandbericht nr. 9 Juli 2017 Maandbericht nr. 9 Juli 2017 Vr 30 juni uitslag herexamens Ma 03 juli toetsweek alle klassen Wo 05 juli diploma-uitreiking Havo/Vwo Do 06 juli diploma-uitreiking Vmbo/Mavo Ma 10 juli extra activiteiten

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR

JAARKALENDER SCHOOLJAAR JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 SEPTEMBER 2016 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 1-9-2016 2-9-2016 36 5-9-2016 6-9-2016 7-9-2016 8-9-2016 9-9-2016 opening schooljaar 13.00 uur: introductie-middag

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1 1 e schooldag

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege NUMMER 1 10 SEPTEMBER 2015 Van de redactie Deze Mollerinfo begint al aan zijn tweeëndertigste jaargang. Vanaf oktober zal hij maandelijks verschijnen. Dit informatiebulletin is bedoeld als mededelingenblad

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2017 2018 Versie 26 oktober 2017 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 Deze week werkweek

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

De Piet Hein. Informatieblad voor ouders en leerlingen

De Piet Hein. Informatieblad voor ouders en leerlingen Jaargang 7 nr. 5 05-09-2008 Locatie: Hardenberg Piet Heinstraat 1 7772 ZJ Hardenberg Tel.: 0523 26 21 70 Fax: 0523 26 63 45 E-mail: infodnvph@sgdnv.nl Informatieblad voor ouders en leerlingen Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Ik volg de opleiding voor onderwijsassistent en zit in het tweede jaar. OP WELKE DAGEN LOOP JE STAGE? Op maandag en dinsdag.

Ik volg de opleiding voor onderwijsassistent en zit in het tweede jaar. OP WELKE DAGEN LOOP JE STAGE? Op maandag en dinsdag. Özge Kanat 17 jaar WAAR WOON JE? Almelo Ik volg de opleiding voor onderwijsassistent en zit in het tweede jaar. IN WELKE GROEP LOOP JE STAGE? Ik loop stage in groep 4/5. OP WELKE DAGEN LOOP JE STAGE? Op

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning

LEERLINGEN Jaarplanning LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen = aanpassing A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1

Nadere informatie

Hbo tweedegraadslerarenopleiding

Hbo tweedegraadslerarenopleiding Hbo tweedegraadslerarenopleiding Verkort traject www.saxionnext.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 Een bijzondere opleiding 4 Opbouw 5 Toelating en inschrijving 7 Beste student, Je hebt een afgeronde hbo- of

Nadere informatie

les stage rooster examen rooster datum dag aug maandag 22-aug dinsdag 23-aug woensdag 24-aug donderdag Start EWS-periode 11h5

les stage rooster examen rooster datum dag aug maandag 22-aug dinsdag 23-aug woensdag 24-aug donderdag Start EWS-periode 11h5 Jaar adm. voorbereiding 34 0 21-aug maandag 22-aug dinsdag 23-aug woensdag 24-aug donderdag Zomervakantie donderdag 24 aug. bijeenkomst nw docenten 25-aug vrijdag 26-aug zaterdag 27-aug zondag 35 1 28-aug

Nadere informatie

CSG Wessel Gansfort schooljaar jaarrooster per laatst aangepast op

CSG Wessel Gansfort schooljaar jaarrooster per laatst aangepast op jaarrooster per 7-9-2017 - laatst aangepast op 9-11-2017 35 do 31-08-17 boeken halen 8.30-10 brugklas / 10-11 2e klassen / 11-12 3e klassen vr 01-09-17 boeken halen 8.30-10 4e klassen / 10.30-12 5e + 6e

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3)

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) We zijn volop bezig met het project. Er worden workshops gegeven. Sommige groepen gaan op excursie. We

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens Bergen op Zoom, maart 2012 Onderwerp: informatie eindexamens Aan de ouder(s) van de leerlingen die in mei 2012 examen vmbo-tl doen Aan bedoelde kandidaten Geachte ouder(s), beste jongelui, Hierbij doen

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Nieuwe Collega s Algemeen: Stagiaires SO: Kijkles gym SO: Kinderboekenweek Aerofitt Zutphen VSO Leerlingenraad Gebarentraining Ouderavond participatiewet Bijlage

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 Hieronder volgt een aantal zaken die de eindexamenkandidaten gedurende de periode van het schriftelijk gedeelte van het examen in de gaten

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Nienke Hermens (ouder) Mijn naam is Nienke Hermens, ik ben ouderlid van de MR en GMR. Mijn zoon zit in het tweede jaar op deze prachtige school. Mijn

Nadere informatie

Welkom op deze ouderavond, ouders en verzorgers van leerlingen uit HAVO 3

Welkom op deze ouderavond, ouders en verzorgers van leerlingen uit HAVO 3 Informatieavond keuze havo 3 Welkom op deze ouderavond, ouders en verzorgers van leerlingen uit HAVO 3 5-2-2015 1 Even voorstellen Cassandra Ligthart Afdelingsleider HAVO 2-5 Yvonne Admiraal Coördinator

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 September 2015 Geachte ouders/verzorgers en examenkandidaten, Tijdens het vierde en het vijfde leerjaar HAVO wordt op een aantal momenten

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

18 apr. Werkweek Praag voor A5 Voorbereiding gymnasiumfestival voor G2-3-4-5 19 apr. Werkweek Praag voor A5. 19.30 uur gymnasiumfestival

18 apr. Werkweek Praag voor A5 Voorbereiding gymnasiumfestival voor G2-3-4-5 19 apr. Werkweek Praag voor A5. 19.30 uur gymnasiumfestival Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 4 april 2016 (2) Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 2 week 10 Deze week voorbereiding examen voor H5

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2014-2015 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Nr 10 - Extra uitgave juni 2011 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, De zomervakantie

Nadere informatie

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2016-2017 legenda > vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij centraal examen wk datum maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 34 22-aug 35 29-aug 36 5-sep 08.30

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2016 2017 Versie 24 oktober 2016 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 43 24 okt. 25 okt.

Nadere informatie

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM 2014 Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM augustus 2013 Week 35/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2e, 3e en 4e uur les volgens rooster In deze week diagnostische rekentoets voor

Nadere informatie

WELKOM Woensdag 17 september 2014

WELKOM Woensdag 17 september 2014 WELKOM Woensdag 17 september 2014 Algemeen M. van de Woestijne Coördinator bovenbouw Het examen M. Karsten Teamleider PROGRAMMA Richting / Na het examen R. Remie Decaan Mentoren Coördinatoren Bovenbouw:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet,

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet, Oktober 201 5 nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Beste ouder, verzorger, Welkom en/of goed u weer te zien! Het eerste geldt vooral de nieuwe ouders van onze school. U heeft via uw zoon of dochter de afgelopen weken

Nadere informatie

WELKOM Woensdag 17 september 2014

WELKOM Woensdag 17 september 2014 WELKOM Woensdag 17 september 2014 Algemeen M. van de Woestijne Coördinator bovenbouw Het examen M. Karsten Teamleider PROGRAMMA Richting / Na het examen R. Remie Decaan Mentoren Coördinatoren Bovenbouw:

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2015 SCHOOLEXAMENWEEK Leerjaar 3 HEESCH Aan: Leerlingen leerjaar 3 en hun ouder(s) / verzorger(s). Betreft: Schoolexamenweek

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Onderbouw. Bianca van Rossum. Gymnasium 4. bpvanrossum@hotmail.nl. Nikki Bloemen. nikki.bl@hotmail.com. Florian Tiggeloven

Onderbouw. Bianca van Rossum. Gymnasium 4. bpvanrossum@hotmail.nl. Nikki Bloemen. nikki.bl@hotmail.com. Florian Tiggeloven 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Onderbouw Bianca van Rossum Gymnasium 4 bpvanrossum@hotmail.nl Nikki Bloemen nikki.bl@hotmail.com Florian Tiggeloven Floriantiggeloven@hotmail.com Geef bijles in / en aan

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Programma Bezoek Canadezen aan Canisius 10 t/m 17 november 2013

Programma Bezoek Canadezen aan Canisius 10 t/m 17 november 2013 Programma Bezoek Canadezen aan Canisius 10 t/m 17 november 2013 Voorwoord Van zondag 10 t/m zondag 17 november zullen 30 leerlingen en 5 docenten uit Canada een bezoek brengen aan onze school. Deze Canadese

Nadere informatie

Op weg naar klas 3. september 2013. Informatieboekje voor tweedeklassers VMBO BK KT schooljaar 2013/2014 -1-

Op weg naar klas 3. september 2013. Informatieboekje voor tweedeklassers VMBO BK KT schooljaar 2013/2014 -1- Op weg naar klas 3 Informatieboekje voor tweedeklassers VMBO BK KT schooljaar 2013/2014 september 2013-1- Op weg naar klas 3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 3 2. Hoeveel jaar heb je nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

JAARROOSTER DRACHTSTER LYCEUM 2012-2013 versie voor leerlingen en ouders

JAARROOSTER DRACHTSTER LYCEUM 2012-2013 versie voor leerlingen en ouders JAARROOSTER DRACHTSTER LYCEUM 2012-2013 versie voor leerlingen en ouders september 2012 week 36/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2 e, 3 e en 4 e uur les volgens rooster. H4 H5

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2016 2017 Versie 23 januari 2017 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 2 week 1 4 23 jan. 8.30 uur KLT Duits vwo 8.30 uur

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3 Welkom op de ouder- & kindavond mavo/tl 3 WELKOM Programma 19.15 u Infomarkt mavo/tl 3 open 19.30 u Ouderavond mavo/tl 3 in aula 19.50 u 1 e ronde mbo-voorlichting 20.15 u 2 e ronde mbo-voorlichting 20.35

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Personele zaken: Juf Sabine gaat met ingang van maandag 16 november met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een plezierig verlof. Juf Ellen ten Berge zal groep 6 overnemen op maandag t/m woensdag. Juf

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Alphen aan den Rijn, december 2009 Kenmerk: SBR0915c Betreft: keuze profiel Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon/dochter is

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA 8 september 2015 Edith Neutel Programma 19.00 19.30 uur informatie 19.30 19.40 uur koffie 19.40 20.30 uur mentor Organisatiestructuur College van Bestuur Onderwijsdirecteur

Nadere informatie

Het info Uiltje. oktober 2015

Het info Uiltje. oktober 2015 Het info Uiltje oktober 2015 Voor u ligt alweer het tweede info uiltje van dit schooljaar. Dit info uiltje verschijnt iets eerder dan jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk heeft dit alles te maken met

Nadere informatie

Jaaragenda 2013-2014 1 RSG Tromp Meesters

Jaaragenda 2013-2014 1 RSG Tromp Meesters Jaaragenda 2014-2015 Vademecum 6 Dag Datum Week*/Tijd Activiteit * = Schoolweek / Kalenderweeknummer week 1/34 ma 18-08 introductieprogramma's en ophalen boeken 13.30 Ontvangst leerlingen klas 1 Vakcollege

Nadere informatie

Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3. Welkom 1 September 2014

Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3. Welkom 1 September 2014 Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3 Welkom 1 September 2014 Doelen van het kamp Van 16 september t/m 19 september 2014 Leuke start van het schooljaar Kennis maken met elkaar en de docenten

Nadere informatie