Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in!"

Transcriptie

1

2 Hallo allemaal! Het kamp zit er weer op en het nieuwe chirojaar staat weer voor de deur! We kunnen echter niet aan het nieuwe jaar beginnen zonder nog eens onze herinneringen aan het kamp boven te halen, en daarom staat er in dit lachertje voor elke groep een verslag van tien (elf) dagen fantastisch kamp! Ga met dit lachertje dus even terug in de tijd en herbeleef die toffe momenten nog eens! Het kamp was (zoals ik al heb gezegd) geweldig, en dat hebben we te danken aan vele mensen. Bedankt aan de kookouders (Gerda, Peggy, Chris, Christine, Kim, Pieter, Elisa, Eef, Jolijn, Dirk en Sander) om 10 dagen lekker eten te maken! Ook bedankt aan transport Charlier voor het vervoer van ons materiaal en het lenen van de camion (die wij als leidingslokaal gebruikten)! En ook bakkerij Decoster krijgt een bedankje om met de koelwagen op te rijden! Ten slotte nog bedankt aan de ouders van de leiding die op de één of de andere manier geholpen hebben! En voor de rest nog bedankt aan de mensen die ik vergeet! Zonder jullie zouden we nooit zo n top- kamp kunnen beleefd hebben!!! Zoals gezegd staat het nieuwe chirojaar voor de deur, maar achter de schermen zijn wij al druk bezig met het nieuwe jaar! (tappen op de druivenfeesten, pannenkoekenavond voorberijden, Eizerse feesten voorbereiden, ) We zitten dus niet stil J Na de pannenkoekenavond is het feest nog niet over! Zaterdag 21 September organiseren we samen met jeugdhuis Den Bloets een geweldige fuif aan de pastorij. Vanaf 19u zijn alle chiroietjes (en andere kinderen natuurlijk!) welkom voor een spetterende kinderfuif (ouders zijn natuurlijk ook meer danwelkom!). Om 21u begint de fuif voor de ouderen onder ons. Zondag verplaatsen we ons naar de fraat en daar zal ook vanalles te doen zijn vanaf 13u (smoutenbollen eten, springkastelen, KUBB- toernooi, hamburgers, ). Je zou gek zijn om dit allemaal te missen! Zondag 29 September is het dan eindelijk zo ver: start van het nieuwe chirojaar. Ben je benieuwd naar wie je nieuwe leiding wordt, of wil je gewoon eens zien of het iets voor jou is? Kom dan gewoon om 14u af naar de kerk in Eizer! Via mail houden we jullie op de hoogte van de andere evenementen. Als je opmerkt dat je geen mails ontvangt, of je hebt een vraag: mail dan gerust naar of geef een belletje: Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in! Tot één of meerdere van bovenstaande data! Dries Hoofdleider Chiro Iserna

3 Beverst- Bilzen pas maar op, want de speelclub is tip top! De allereerste dag: spannend voor de allerkleinsten, hun eerst kamp! Maar voor de anderen ook spannend om te zien hoe de kampplaats er voor dit jaar wel echt uitzag. De camion was zeer snel uitgeladen en dan konden we beginnen aan de bedjes te maken. Dit was verbazend snel gegaan! En toen kwam voor jullie het saaiste, wachten tot de leiding klaar was. J na het avondeten hebben we nog een rondleiding gedaan met de afwasgroepen en was het bedtijd! Eerste dag zat er al op! De rest van de dagen waren voor jullie veel fijner. Elke dag spelletjes spelen, zoals 1 tegen allen. Jullie moesten alle opgegeven opdrachten vervullen ; ei- beschermen, wc- rol nummeren, hoeveelheid water drinken, schoenen van elke maat gaan zoeken, als alle opdrachten lukten, mochten jullie een slagroomtaart in de leiding hun gezicht gooien. Maar als jullie faalden, moesten de jongens als meisjes verkleed blijven en de meisjes als jongens. Jullie wonnen en wij kregen een slagroomtaart in het gezicht Het mega grote strategobosspel samen met de blubbers. Toevallig gingen de Rakwi s ook naar het bos en waren we met de 3 jongste groepen samen in de voormiddag in den bos een spel gaan spelen. Iedereen deed zijn best om te kunnen winnen van de andere groep. Iets heel anders dan te moeten winnen van je eigen vrienden.

4 Onze speelclubdag! Eerst mocht iedereen zich verkleden in het paars, we gingen echte speelclubbers worden. Iedereen die het wou werd geschminkt, iedereen kreeg paarse haren (echt een topper) en rupsjeribbel stempels! In de voormiddag hadden we onze t- shirts geknoopt die we dan paars gingen verven en in de namiddag de speelclubavond voorbereiden! We hadden voorbereid dat jullie allemaal negertjes waren die dood gingen (van het liedje: tien kleine negers) en dat hebben jullie dan uitgebeeld. Proficiat aan iedereen! Iedereen heeft dat super goed gedaan! En de meisjes nog eens extra goed gedanst! Jullie zijn de perfecte negertjes! De waterspelletjes daar had iedereen nood aan met die hete dagen die we daar hadden! Samen waterballonnetjes gemaakt. We speelden vlaggenroof over het zwembad. Als er een nummer werd gezegd, moesten jullie om het eerste het voorwerp uit het zwembad halen. Pret verzekerd! Zeker op de foto s te zien J ook was er een glijbaan die we hadden bestrooid met bruine zeep! Iedereen kon zoveel glijden als hij wou! Super plezant op een paar kleine accidentjes na. Dan ook eens samen allemaal in het zwembad! Ja, de afkoeling was er zeker! Den vieze doop! Iedereen mocht punkers worden, met hopen gel in het haar! Dan hebben we met heel veel verf gespeeld. Twister, vleesmolen, jullie mochten allemaal eens met jullie voeten in de restafvalzak. Baaaah, zoveel wortelschillen!!! Zo blij dat iedereen weer proper was geraakt En toen gingen we zwemmen op daguitstap. Eerst wandelen naar de bus omdat het zo ver was om het allemaal te voet te doen. Het zwembad was de max! 2 glijbanen en dan nog een groot zwembad waar je van de springplank mocht! Iedereen kon al heel goed zwemmen! Dus mocht iedereen op elke glijbaan! Het was een hele leuke dag geweest, maar toen jullie aankwamen was iedereen dood op en wou iedereen zijn bedje opzoeken! Gelijk hadden jullie! De leidingswissel was spijtig genoeg niet echt kunnen doorgaan het was zo hard aan het regenen. Jullie hebben wel samen nog de zonnendans gedanst met jullie leiding en dat waren denk ik Eva, Philippe en Dries. Met het gemeenschappelijk spel zijn jullie verschillende spelletjes gaan spelen met jullie afwasgroepen. Zoals voetbal met aanvallers en verdedigers, voetbal met rekkers, eieren doorgeven, wie won, mocht een paar keer met de katapult in een piramide gooien en zo een eigen piramide bouwen met de materialen die je had geschoten. Het was een hele leuke namiddag want zelf enkelen van jullie hebben met de katapult mogen schieten! Team cactussen (de paarsen) waren gewonnen, ook wel bekend als het team van leidster JULIE!!!! J Er waren nog heel veel spelletjes die we gespeeld hebben, zoals het smokkelspel, bungeerun, cirkelrugby, boer en boerinnenspel,. Het was een super kamp en we hopen dat jullie dat ook vonden! Nu nog heel veel vrienden en vriendinnetjes aansporen om ook mee op kamp te komen!!!! J Talissa, Brecht en Julie (ook bekend als dé topleiding!)

5

6 Dag beste Blubbers! Het schooljaar is intussen alweer begonnen, tijd om nog eens terug te denken aan dat leuke kamp dat we tijdens de grote vakantie hebben gehad! We vertrokken op zondag 21 juli richting Beverst- Bilzen. Meteen zat de sfeer erin op de bus. Na een tijdje werd de warmte jullie echter een beetje te veel en begonnen jullie de leiding te trakteren op een Is het nog ver? om de twee minuten J Neen, het was inderdaad wel heel warm, daardoor leek het een erg lange busrit. Maar toen we aankomen was dat snel vergeten, want WAUW, wat een kampplaats! Een supergroot grasveld, een leuk gebouw, grote refter, Meer hebben wij zeker niet nodig om ons te kunnen amuseren! De eerste avond was het allemaal nog een beetje wennen aan de kampsfeer. Nadat we de afwasgroepen hadden verdeeld, de lokalen hadden bekeken en iets hadden gegeten, waren we met tien Blubbers en drie toffe leiding klaar voor de eerste volledige kampdag. Maar eerst even slapen in een lokaal dat soms meer op een sauna leek. J De eerste dag begon meteen met iets speciaals voor ons: Blubberavond voorbereiden! Het duurde even eer er ideeën kwamen, maar eens we een leuk idee hadden, ging het weer wat beter. Na wat knutsel- en repeteerwerk konden we aan de hele Chiro een superavond laten zien. Met Karlijn als Grote Smurf, Febe als Smurfin, Yana als Smurfatje, Liene als Moppersmurf, Willem als Knutselsmurf, Jasmine als Smulsmurf, Faye als Babysmurf, Nena als Potige Smurf, Pacôme als Gargamel en Yorim als Asraël, konden jullie iedereen goed doen lachen! Dikke proficiat nog eens. De dag nadien speelden we allerlei leuke spelletjes, maar dan omgekeerd. Zo speelden we bijvoorbeeld omgekeerde baseball, waarbij je de bal moest werpen in plaats van de slaan met een bat en waarbij je achteruit moest lopen. Vangbal deden we door met je voet tegen de bal te kunnen trappen voor hij op de grond viel. We speelden ook een omgekeerde quiz, waarbij je het foute antwoord moest geven, nadat je een parcours had afgelegd. De volgende dag trokken we samen met de Speelclub naar het bos! Onderweg zongen we liedjes en ook in het bos stond er de hele tijd leuke muziek op. De leiding zorgde met de megafoon voor de nodige animatie J Het spel ging vrij vlot, jullie moesten kaartjes ophalen met daarop een schaar, een steen of een papier en proberen om in het kamp van de Speelclub te geraken door tegen hen Schaar- Steen- Papier te spelen. In de namiddag knutselden we armbandjes, maakten we toffe kleivormpjes, schreven we kaartjes naar huis, Kortom: een rustige, maar ook supertoffe namiddag. Regen, regen en nog eens regen. Dat kregen we volgende voormiddag. We speelden het Trek- je- spel- spel, wat inhield dat je een kaartje trok met een spel erop en nadien naamkaartjes trok om groepen te verdelen. In de namiddag was het wat beter weer en speelden we weer verder buiten. Jullie leerden toen onder andere hoe het spel KUBB wordt

7 gespeeld. Jullie deden dat heel goed. Jullie kunnen tijdens de Eizerse Feesten op zondag 22 september komen meedoen met het KUBB- toernooi dat we met de Chiro organiseren! Op 26 juli was het kamp alweer halfweg en dus gingen we op daguitstap! Na een kort stukje wandelen met een beetje regen, stapten we op de bus. Die bracht ons naar de bestemming: een supertof zwembad. Voordien speelden we nog even in de speeltuin en aten we uit onze gamellen worst, pens, appelmoes en brood aan de vijver. Een vermoeiende, maar ongelooflijk leuke dag. De volgende ochtend kregen jullie na het verzamelliedje te horen dat het gemeenschappelijke dag was. Jullie speelden in de voormiddag dus een spel met andere leiding. Wij hebben gehoord dat het een toffe voormiddag was. In de namiddag was het het grote Gemeenschappelijke Spel. Daarin moesten alle afwasgroepen tegen elkaar strijden. Het was een namiddag met allerlei leuke spelletjes en een coole catapult waarmee je objecten kon winnen. Daarmee moest je dan met jouw afwasgroep een zo hoog mogelijke toren maken. Op 28 juli maakten we een prachtige dromenvanger. Daar kroop wel wat werk in, maar het resultaat mocht er zeker zijn! In de namiddag deden we dan eindelijk een doop, waar jullie al een heel kamp naar vroegen. Maar toen we de vissaus bovenhaalden, was het plots veel minder enthousiast J Al bij al was het leuk en zeker ook omdat jullie daarna eens goed konden douchen. Lekker proper en wel. s Avonds moesten we afscheid nemen van Liene. Zij moest naar een feest voor haar zus in Denemarken en kon daarom niet blijven tot het einde van het kamp. Dus die avond was een beetje minder fijn. De volgende dag was het alweer de voorlaatste dag. We speelden één tegen allen, waarbij jullie bijvoorbeeld KUBB moesten winnen tegen de leiding, alle jongens zich in meisjes moesten verkleden en andersom, jullie papieren bootjes moesten vouwen die over het zwembad konden varen, Topvoormiddag! In de namiddag speelden we nog allerlei spelletjes, zowel binnen als buiten. En daar was hij dan: de laatste dag! Hierop gaan we ieder jaar hout sprokkelen, zodat we s avonds ons kamp kunnen afsluiten met een groot kampvuur. Het was een beetje doorbijten bij het hout sprokkelen, maar het ging goed vooruit. Nadien kon iedereen die wou, iets voorbereiden om te laten zien op de playbackshow. Zo wonnen Febe en Yana de prijs voor de beste act: ze deden een supertof dansje. Na een kampvuur, waaraan we samen met de hele Chiro zaten op boomstronken en liedjes zongen, was het tijd voor een lekkere tas chocomelk. Jullie kregen nog een koekje en een koekje ENNNN jullie aandenkens! Een mooie gele (kleur van de Blubbers!) placemat en leuke vormpjes om waterijsjes te maken. Hopelijk waren jullie er blij mee. Op woendag 31 juli zat ons kamp er jammer genoeg alweer op. We waren moe toen we thuiskwamen, maar hadden tien dagen een supertijd beleefd. We willen jullie graag nog eens bedanken voor een super jaar en een onvergetelijk kamp. Wij hebben er in ieder geval heel erg van genoten. Tot binnenkort op de Chiro! Eva, Mara en Simon

8 Het was weer een geweldig kamp (ook een geweldig jaar, maar jullie willen echt niet dat we beginnen lallen over heel het jaar!) en in plaats van dat alles gewoon te vergeten gaan wij nog is in vogelvlucht over het kamp, zodat het voor eeuwig een plekje in ons hart krijgt<3 21 Juli. Eindelijk is het daar dan, het langverwachte kamp! We trekken er weer op uit voor 10 dagen plezier en vertier! Vandaag was vooral afscheid nemen, onderweg zijn, ons installeren en wennen aan het leven van een koning te rijk. Veel speciaals hebben we echter niet gedaan, dus gaan we over naar 22 Juli. Beaty and the nerd. We moeten het zeggen: de jongens zijn zeer top in het beauty- zijn! In het koppel- zijn moeten jullie nog wat oefenen, maar daar is nog een zee van tijd voor! Het melden waard zijn: Nele met de zwembril (niet echt nerdy, maar wel hip!) en Senne met de hipster- zonnebril! Het toppunt van de dag waren de romantische foto s met z n tweetjes, maar omdat het zo warm was, was het enige wat echt toegelaten was waterspelletjes, en dat deden we dan, zo zijn we! Aan de volgende dag zullen we niet veel woorden vuil maken: rakwi- avond voorbereiden. Een verplicht nummertje, maar we hebben er het beste van gemaakt en het resultaat was ook super! (Louise, ik hoop dat je dikke teen al van zijn depressie af is?) De volgende dag begon treurig: veel regen en weinig zon. Jammer want we hadden gepland om naar den bos te gaan En dat hebben we dan ook gedaan! Door de wind, door de regen: niets houdt ons tegen! Geamuseerd hebben we ons wel, maar ik vind vooral dat we veel hebben gelopen (hé, Elien;)!) Na de middag zeiden we de 21 eeuw vaarwel en werden we voor even holbewoners. Terug naar onze roots, geweldig! Als halve nomaden trokken we rond door het dorp om ingrediënten voor onze holbewonersoep te halen die we dan op een zelfgemaakt vuur (kus van de juf en een bank vooruit) hebben klaargemaakt! Topper dan top was dat! Nog topper (zeker voor ons dan, haha!) was de maffiosi- doop. Jammer dat we er geen parfum van hebben gemaakt zou ik zeggen! Toch nog is onze excuses voor de zogezegde 2 druppels tabasco Jori (het waren er dus een stuk of 30). Het was een doop met alles erop en eraan: we hebben chocomelk gemaakt, ons haar eens goed gewassen (met lookshampoo weliswaar), en nog veel meer! Te veel mooie momenten om op te noemenj. De volgende dag was naast een topdag ook een triestige dag. Het was dan wel daguitstap, maar het kamp was ook al halfweg. Alle redenen dus om een traantje weg te pinken! Een klein handje geholpen door De Lijn zijn we aan het zwembad van Bilzen geraakt, en dat we

9 ons daar geamuseerd hebben, moeten we niet meer zeggen! Ook nog even één van de hoogtepunten van het kamp vermelden: bij onze thuiskomst werden we opgewacht door de nieuwe kookploeg en deze verwelkomde ons met niets anders dan een overheerlijke macaroni met kaas en hesp! Gemeenschappelijke dag: we zullen jullie niet uitlachen omdat jullie een traantje hebben gelaten. Jullie moesten namelijk de voormiddag doorbrengen zonder ons. Onze excuses dat iedereen dit nu moet weten. In de namiddag was het een spel met heel de chiro. Nog eens proficiat aan de winnaars, maar onthoudt: deelnemen is belangrijker dan winnen!! (uche uche). Je zou kunnen zeggen dat het kamp al tof was, maar het was zeker niet zo tof geweest zonder onze één- daagse! Ik vond het geweldig en ik ben ervan overtuigd dat jullie dit ook vonden (dit is niet ironisch voor de duidelijkheidj ). Het doel was een zwembad, maar wegens te ver viel dat in het water. Dan maar voor het blote- voeten- pad. Dit bleek ongeveer even ver, dus dit viel ook in het water. Maar was het daardoor stommer? Nee nee. We hebben ons goed geamuseerd! Onder andere met oneindig veel auto s te laten toeteren voor een extra snoepje en jullie zijn er zelf in geslaagd een camion en een bus te laten toeteren. Na een lekker maal dat jullie zelf verzameld hadden (hiervoor zijn jullie onder andere binnen geweest bij de heks, maar hier zullen we niet lang aan denken) vonden we al snel een mascotte van de dag: een (dode) vlinder, maar ik kan niet meer op zijn naam komen. Wat was hij mooi! Nog steeds onderweg naar het blote- voeten- pad langs een oneindig lange steenweg (zéér saai!) besloten we (met dank aan onze avonturier ImaneJ ) van het pad af te wijken en de velden in te trekken. Onder prikkeldraden en over een beek, houten muur en omheining en zo kwamen we bij ons nieuwe doel: een reusachtig Mariabeeld en een hutje met toegang tot een reusachtig ondergronds netwerk. Hoe dat eruit zag zouden we nooit te weten komen, want we keerden terug naar de rivier om een dam te bouwen (en om te liggen in het gras voor de luieriken). Jammer genoeg moesten we al snel terug, maar aan alles komt een eind, ook aan topdagen als deze! De volgende dag speelden we nog het secondenspel en het knikkerbaanspel tegen de leiding, maar hier zijn we (jammer genoeg) snel mee gestopt, want jullie konden niet zo goed tegen jullie verlies als we hadden gehoopt! Laten we zeggen dat wij gewonnen zijnj De voorlaatste dag is een cliché, maar wel een topcliché! Houtsprokkelen, dik- verdiende- spaghetti eten, kampvuur bouwen/playbackshow voorbereiden/inpakken/, restjes eten, ontknoping van de tip en playbackshow en dan eindelijk: het kampvuur met bijgaande chocomelk! Dit jaar was het nog toffer als anders, want we hebben onze zelfgemaakte fakkels aangestoken en dat was even genieten! De dag erna was minder genieten, want zo vermoeid als iets moesten we alles inpakken en onze geliefde kampplaats verlaten. Snik. Het was een geweldig kamp met jullie! Dat er zo nog veel mogen volgen!!!! Celine Elien Dries

10 Beste Tito s! Wat was ons dit een jaartje wel. Spijtig genoeg is het beste kamp aller tijden (voor ons, maar geef toe, ook voor jullie aan jullie smeekbeden te horen) chirojaar/chirokamp al voorbij. (ween ween) Maar ook dit jaar moeten we weer, als kers op de taart, ons formidabel kamp neerpennen! Eerst en vooral willen wij, de 3 Musketiers/de tofste/de mooiste/de liefste/gewoonwegdebeste, jullie kei hard bedanken. Dus bij deze: Bedankt om ons een onvergetelijk kamp en chirojaar te bezorgen. Jullie waren echt leuk om leiding aan te geven. Samen hebben we er weer een super 10daagse opzitten. Nu beginnen we met het serieuze werk, het kamplachertje. Het als in grootste, dikste, vermoeiendste lachertje ooit om te schrijven maar we komen er wel door! Laat ons starten bij: Zondag 21 juli: Zwaai zwaai, zwaai als je verliefd bent! (snif snif of eigenlijk YEAH YEAH) Eindelijk gingen we nu, waar we zolang naar hebben uitgekeken in het chirojaar, vertrekken op chirokamp. De wenende en bezorgde ouders moeten wij er maar bijnemen zegt J! Zoals altijd stelde de leiding het kampthema voor aan de hand van een begintoneel waar enkele personages in voorkomen (zodat de ouders ook eens kunnen zien wat ons kampthema is), dansten ze het verzamellied (dat we vanaf vandaag zo een 60tal keer op kamp zullen horen) en zongen ze het themalied (dat we jammer genoeg sowieso weer veel te weinig voor het slapengaan zouden zingen!). We namen afscheid van de ouders (en alle anderen die meegekomen zijn om ons uit te zwaaien) en stapten met volle goesting op de bus die ons naar Beverst-Bilzen in de Limburg zou brengen! Na een lange busrit te hebben gehad (was het lang? Ik weet het eigenlijk niet meer maar alles is lang als je ergens naartoe gaat wat superleuk gaat zijn en waar je zo hard naar uitgekeken hebt!) waren we eindelijk aangekomen. De eerste indruk was vrij goed! Mooi terrein, zeer groot terrein, plaats waar ons leidinglokaal zou kunnen staan, rustig (omgeven door maïsvelden: gelukkig wisten wij toen al dat dat eigenlijk een sluipplek van de hangjongeren was) een grote refter (voor ne keer mag dat wel!), heeel veeeel douches en wc s (hip hoj) en plek genoeg voor onze tent. Aangezien wij tito s zijn, moesten wij ervoor zorgen dat we in onze tent konden slapen. Na het uitladen van de camion merkten we dat er precies enkele palen niet mee waren (quel dommage) en waren dat net ook de onze (daah!, kan niet anders) dus wat was het plan? Wij mochten

11 alle valiezen van de kleinste groepen naar boven dragen, mochten alles in de keuken zetten, mochten de hele refter klaarzetten en nog vele andere klusjes in afwachting dat mama Steffie de palen zou brengen. Ik ga hier eventjes ruimte maken om haar te bedanken. BEDANKT CHRISTINEKE! Eindelijk konden we beginnen aan onze tent (voor of na het eten weet ik niet meer maar maakt ook totaal niet uit) en ontwikkelden er zich enkele soepkiekens en forse spierbundels in de groep. Gelukkig zijn we in positieve zin verrast want jullie hebben van dag 1 al super hard jullie best gedaan, bravo! Zonder 1 iemand in het bijzonder was de tent opzetten niet gelukt, jullie weten over wie ik het heb. Put it all together voor Nathan Robeet! (stel je nu even het gejuich voor tijdens een rugbymatch wanneer er net een goal is gescoord door de goeie) Daardoor gillen wij in koor: Merci Nathan, merci Nathan, merciiiiiiiiii! Wat we dan nog gedaan hebben, zijn de afspraken overlopen. Zodat jullie meteen wisten wat mocht en wat niet mocht en waardoor jullie nachtelijke gymnastiekoefeningen als straf mochten doen. (Dit is naar onze mening veeeel te weinig voorgevallen dit jaar, shame on you, bedankt om het voor ons te verpesten!) Nee hoor, dat wil nog maar eens benadrukken hoe een toffe groep wij van jullie gemaakt hebben J! Maandag 22 juli: Schattenzoektocht & 1 tegen allen In de voormiddag stond ons heuse schattenzoektocht spel op het menu! We wouden de eerste speldag het terrein eens verkennen en vonden er niets beters op om er een schatkaart van te maken en een schat te verstoppen. Aan jullie de eer om deze te vinden. In het echt was er natuurlijk geen sprake van een schat maar indien jullie die gevonden hadden, gingen jullie in de avond rijkelijk beloond worden! De schat was niet het enige dat je moest zoeken of dat je kon helpen om naar te overwinning te streven. Dit is eigenlijk meer iets van puur geluk (het juiste vakje eruit plukken) dus wouden we het ook spannend maken en kregen jullie extra punten wanneer jullie aangrenzende vakjes opkochten. Hier kon je ook punten mee behalen en zo kon niet alleen de groep die de schat vond zich de winnaar noemen maar ook de groep die zich het beste inzetten tijdens de spelletjes. Ik weet nog dat het toen een enorm hete dag was en dat we ons zoveel mogelijk probeerden terug te trekken in de schaduw, waar dit mogelijk was op ons zonovergoten terrein. Maar wat telt, is dat jullie er een eerste enorm actieve spel hadden opzitten. Many to go Welke spelletjes kwamen aan de orde? Touwtrekken, tienbal, snijtikkertje (wat jammer genoeg niet iedereen even goed door had), sterren op de dansvloer, smakkende kus van tante Gertrude, Enkele spelletjes die we doorheen het jaar al hadden gespeeld, maar eens zo tof! In de namiddag gingen we verder met onze cliché-kampdag en speelden we 1 tegen allen. Dit spel wordt elk kamp gespeeld maar op de één of andere manier vinden jullie dit geweldig en wouden jullie ook dit jaar weer strijden om iets leuks! Wij vonden er niets beters op dan het spel in een

12 nieuw jasje te steken en kwamen zo op het idee om te belonen en te straffen per opdracht. Per opdracht had je een beloning en een straf. Indien de opdracht lukte, werd de straf doorstreept en kregen jullie de beloning maar als de opdracht faalde, ging de beloning weg en bleef de straf staan. Op het einde van het spel zagen we dat er eigenlijk maar 1 opdracht niet gelukt was (raadsels oplossen, dommeriken!) waardoor jullie 3 dagen aan een stuk het verzamelliedje elke keer moesten mee dansen, geweldig J! Jullie zijn te goed in dit spel (werken heel goed samen, verdelen de opdrachten en blijven vooral doorzetten tot het einde) waardoor jullie konden profiteren van extra boef en drank tijdens de avondactiviteiten, maar ook van een verwenavond, een extra dag GSM, marshmallows en hotdogs, jullie werden getrakteerd op frietjes EN een ijsje en als kers op de taart werden jullie 5 km minder ver gedropt (waar wij ons echt aan gehouden hebben, wij konden er niet aan doen dat jullie totaaaaaaal verkeerd zijn gelopen en een omtoer van 3u hebben gestapt, mwahahaaaa). Enkele geniale opdrachten die jullie tot deze beloningen brachten: benen scheren van de jongens, 1 valies werd leeggekapt en jullie moesten deze terug netjes ordenen (sorry Julie, ge werd niet geviseerd, de uwe was gewoon de dichtstbijzijnde J ), jullie moesten ons een boerderijdier brengen, een zin moest kleurrijk nageschreven worden, Kaat werd verkleed met natuurelementen, jullie moesten ons jengarecord verbreken (dat nu staat op 29 etages, dankzij jullie) enzovoort. Een dag vol plezier! Dinsdag 23 juli: Stripheldenspel & Duikspel Dit was een dorpsspel. We namen na het ontbijt onze fiets om exact 3 straten verder te stranden aan de kerk van Schoonbeek, het dorp waar jullie, verkleed als striphelden, zoveel mogelijk opdrachten moesten volbrengen. Waarom? Elke opdracht telde enkele punten. Wanneer je de opdracht goed uitvoerde, kreeg je het aantal punten dat de opdracht telde. Zo was het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten moest inzamelen. Hiervoor werd je in 4 groepen verdeeld. Jullie kregen het opdrachtenformulier mee maar ook een fototoestel aangezien je foto s moest trekken van een passage uit een stripverhaal. De titel liet al veel vermoeden. Het was ons niet alleen te doen om jullie verkleedkledij (hoewel wij daar ook veel belang aan hechten en het niet zo fijn vonden dat er in het algemeen niet veel moeite gedaan werd hiervoor, tip voor volgend jaar, DOE DAT WEL! Dan hebben we jullie toch als goede chiroieten opgevoed en kunnen we fier zijn J!) maar de opdrachten waren allemaal in thema van strips. Zo moesten jullie een persoon uit het dorp met naam van een stripheld naar ons brengen, kindersurprises vinden waarin striptitels zaten, een bladzijde uit een stripverhaal naspelen, je tekstballon het hele spel heel houden en ons Choco (Jommeke), een dagschotel (FC De Kampioenen), toverdrank (Asterix), ne plopkoek of ne

13 Samsonkoek of ne smurfkoek of honing (Winnie The Pooh) brengen. De groep die op tijd terug bij ons stond, kreeg ook nog eens extra punten. Het groepje van de oudste meisjes mogen zich de trotse winnaar noemen! We hebben enorm hard genoten van jullie nagespeelde passage (die oprecht heel goed nagedaan was)! Spel was gedaan, dus wij razendsnel terug naar de kampplaats gefietst om weer overheerlijk te eten. In de namiddag mochten jullie je weer verkleden (Ja, het was een beetje onze verkleeddag, en dan!) en dit keer als duikers! We verwachtten dat jullie allemaal een snorkel, een duikbril en zwemvliezen mee hadden want daar gingen we spelletjes mee spelen. Zie het als handicappen die jullie moesten opzetten tijdens het beoefenen van opdrachten. Zo was er de zwemvliezenrace (die enkele onder jullie verbluffend snel uitliepen), moesten jullie een afstandje wandelen met je duikbril vol met water (prikt in de ogen, ween ween), moesten jullie waterbaseball spelen waarbij het de bedoeling was om bij elke honk een ander lidmaat in het water te dompelen (handen, voeten, knie, achterwerk en hoofd), moest je je adem inhouden EN natuurlijk wat hoort er nog bij een duikspel? We hadden er een heuse waterspelletjes namiddag aan gekoppeld. Zo speelden we vlaggenroof in het zwembad en gleden we duuzend keer vna de bash vol met bruine zeep naar beneden om te belanden in het zwembad. Wat was me dit leuk zeg! Zo leuk dat de leiding meedeed en jullie er enorm van profiteerden om ons ne keer van den berg te duwen of om de tuinslang op ons te richten. But we love you! 24 juli : Titoavond De dag begon zoals die altijd begint waneer er een avond te plannen valt. Niemand was dol enthousiast en jullie zaten daar wat te zitten in de tent en wij moesten ons eens goed boos maken :) Jullie hadden dan ook nul ideeën maar uiteindelijk had iemand van jullie gelukkig maar het licht gezien! Op een of andere manier zijn jullie erop gekomen om YouTube na te doen. Wat dus betekent dat er allemaal verschillende soorten scènes konden gemaakt worden. Zo hadden we Joren, Magnus en Arne die een zeer vreemde vorm van huizenjacht in elkaar hadden gestoken en wat, na lang oefenen, grappig was :p We hadden wat meisjes (Rozelien, Laura, Jolien, Madelief en Kaat) die daar efkes de gagnamstyle deden met aangepaste kledij en ook nog een flikflakse van Madelief (wow!). Of opeens een SOS Piet-aflevering met Dries als kindje, de Jari die zo goed was in een vrouw spelen en Robbe de man. En niet te vergeten, onze enige echte Piet (aka Mika) die zijn West-Vlaams per-fect kon nadoen :p Of opeens zeer vreemde dierengebaren van den Aramis (ja dat acteertalent hadden we nog niet bij hem ontdekt :p) en Lucas, de professionele lach-inhouder. Ook hadden we de Ladies Marmelade (Emma, Julie, Kirsten en Nina) die weeral eens een topdansje placeerde, zeeer mooi afgemaakt door een top-leiding die daar overwacht tussenkwam met top-breakdance :D (nooit gedacht dat we dat dus echt zouden doen, maar zo ziet ge maar hoe cool wij zijn :p)

14 En dit alles werd dan nog eens zeer mooi en geimproviseerd aan elkaar gepraat door Tipsy (aka Lucas) en Aarsje (Arnout). Zo schattig dat het was, ik krijg er terug een lach van op mijn gezicht J Om een lang verhaal kort te maken: Jullie hebben ons echt verbaasd, nog nooit zo n goede avond kunnen maken! Ook de andere leiding vond het echt goed dus jullie verdiende een beloning -à Frietjes gaan eten in het dorp jiepieeeee 25 juli: Dropping Jaja de dag was aangebroken! Wij hadden jullie al heel het kamp proberen wijsmaken dat het vandaag gemeenschappelijke dag ging zijn (en dat is ook keihard gelukt) maar neen opeens surprise: dropping! Een dag waar jullie allemaal naar uitkijken, een dag alleen zonder jullie leiding! Wij hebben vrij veel vertrouwen in jullie dus er werd ook niet teveel gecontroleerd (en voor zover we weten hadden jullie ook geen geld mee, super! :) ) s Middags spraken we af om te eten dit zag er blijkbaar minder ver uit dan het leek. Wij stonden klaar aan de kerk en bellen jullie, den Arnout zegt dat jullie de kerk zien en er bijna zijn, uiteindelijk nog bijna een uur moeten wachten :p Maar oke, maagjes gevuld met wortelpuree & chipolatta s, jullie moesten volgens onze gps niet lang meer, jullie terug met volle moed vertrokken! En wij zagen dat jullie nog niet veel kattekwaad hadden uitgehaald dus de leiding ook met een gerust hart vertrokken :) Maar natuurlijk geen dropping zonder kattekwaad (geen idee of jullie ons alles hebben gezegd maar na dat kanaal, voetbalkantine en wc-papierverhaal wisten we wel genoeg ;)). Hierdoor hebben jullie precies een hele omweg gedaan, of iets teveel tijd gestoken in dingen doen wat niet mag, maar jullie kwamen veel te laat aan! Maar we zijn fier op jullie want jullie waren helemaal kapot en volgens ons ook alles te voet gedaan dus chapeau, hier kunnen de keti s iets van leren! ;) 26 juli: Daguitstap Na een heel kamp gezaag zoals gaan wij niet met de fiets?, hoeveel km gaan wij moeten wandelen?, naar waar gaan we?, konden jullie eindelijk ontdekken wat er nu juist op de planning stond :) En jawel, jullie mochten met de fiets! (wij waren daar stiekem ook heel gelukkig om) De kleintjes waren te voet/met de bus vertrokken en wij gingen een halfuurtje later vertrekken. Uiteindelijk werd dat een uurtje later, Bjarne van de keti s wou graag effe zijn fietsband-maken-trucjes kunnen showen :p We kwamen aan, eerst in het plaatselijk speeltuintje gespeeld. Daarna gezellig met de hele chiro rond de vijver gegeten (plus een showke opgevoerd door steffi en philippe die jammer genoeg risk-mannetjes daarmee verdienden). Uiteindelijk met een gevulde maag (was hij wel gevuld? Want er was precies wat minder eten mee dan gedacht) naar het zwembad! Echt weer een topper van een zwembad: Grote glijbaan, ronde buis glijbaan, springplank, en nog vele meer! Ik denk dat ongeveer iedereen door had dat onze chiro aanwezig was, vooral door de Keti en

15 Tito Jongens die op zeer vreemde manieren de glijbaan afgleden en ook voor entertainment zorgde door allerlei kunstjes op de springplank te doen :) Na paar uur pret was het weer tijd om te vertrekken en hupla met de fiets terug naar de kampplaats! Wat we toen s avonds gedaan hebben is mij even helemaal ontglipt maar het was zowiezo keileuk! 27 juli: Gemeenschappelijke dag In de voormiddag is er op deze dag altijd eerst een leidingswissel. Wij gaven aan andere kindjes dan jullie leiding en jullie kregen leiding van euhm ik denk Brecht, Simon en Celine! Maar heel deze voormiddag was letterlijk in het water gelopen want opeens brak er een mega onweerregenbui open en kon niemand buiten spelen (en al na een heel kamp mooi weer hadden wij dus ook een buitenspel voorzien). Dus werden er oplossingen gezocht: een beetje entertainment door de leiding die binnen aan het dansen (of stampen) was, in de refter kon je knutselen, en jullie hebben ook nog blackbox gespeeld dacht ik :) Het was uiteindelijk allemaal nog tof maar toch stiekem de leiding gemist he :p In de namiddag was er dé strijd tussen de afwasgroepen! Talissa, Brecht en Julie hadden hier een topspel voor gemaakt waar iedereen zich bij kon uitleven. Zeker de katapult was iets nieuws ;) En uiteindelijk met alle verzamelde voorwerpen een zo hoog mogelijke toren bouwen. Laten we efkes heel eerlijk zijn, de mummies waren overduidelijk de beste, de hele tijd stond die hun toren op kop! Maar opeens moeten er losers van een andere afwasgroep (ik ben hun naam vergeten, ik weet alleen dat Ine en Arnout er in zaten) een borstel winnen en zo opeens boven die van de mummies komen! Echt ne mindere maar goed, zij zijn uiteindelijk gewonnen J (Al waren de mummies nog steeds de beste hoor) s Avonds is er dan onze fuif. Iedereen moet daar verkleed naartoe gaan. Zoals elk jaar weten jullie niet in wat te verkleden. De jongens zijn niet akkoord met de meisjes en omgekeerd. Maaar bon uiteindelijk werd het: de meisjes in kleine schattige meisjes (ik vond persoonlijk dat kirsten de mooiste schoenen droeg) en de jongens als euhm oei ik weet het niet meer (bodyguards?). Er werd goed gedanst op klassiekers als de marielouise, pizzahutdans, plopdans, kampdans, macarena, De leiding was in sportthema verkleed en zoals elk jaar gaan wij onder elkaar ook even een feestje houden. Daardoor hadden jullie normaal gezien oppas van de Aspi s,maar die waren er dit jaar niet, dus mochten jullie een avondje alleen blijven J En aangezien jullie zo n brave schattekes zijn hebben wij niet geen geklaag van de kookouders gekregen en zijn jullie de hele tijd in de tent gebleven! Echt topkinderen zijn jullie, niets leuker om aan zo n mensen leiding te geven ;) 28 juli: Komen Eten Weten jullie nog wat er deze dag op de planning stond? Jaja, we speelden het MEGA-GROTE-KOMENETEN-SPEL. Net zoals jullie het kennen van op

16 tv. Jullie werden verdeeld in vier groepen. In de voormiddag gingen jullie op stap in het dorp op zoek naar wat jullie voor ons konden klaarmaken. Er waren een aantal zaken waarmee jullie rekening moesten houden. De sfeer en gezelligheid van jullie eetplaats en tafel, de bediening en het eten zelf natuurlijk. In de namiddag begonnen jullie dan aan het grote werk! Het klaarstomen van het eten stond toen op de eerste rij. En dit jawel gewoon op een vuurtje (maar dan moet je er wel eerst één kunnen aankrijgen!) en niet gewoon in een keuken. Niet zo evident dus voor sommigen onder ons. J Rond 16uur gingen wij, de leiding, dus langs bij iedere groep om te genieten van jullie gezellige en leuke plekjes en om te proeven van jullie heerlijke gerechten. Ik herinner me hier nog knap gedekte tafels, gezellige kussens en lampionnen, serieuze obers, lekkere aperitieven en gerechten. Sommigen onder jullie namen het concept Komen eten heel letterlijk van tv en verwelkomden ons echt aan hun deur! (hé Nina en Emma) Kei leuk gedaan allemaal en iedere groep had een mooi resultaat! 29 juli: Jengaspel & Dag Madam In de voormiddag speelden we het Jenga-spel. En neen niet met zo nen saaie kleine Jenga maar met de reuze Jenga van de Chiro. Dat is natuurlijk al wat meer oppassen geblazen voor die tenen! We speelden een aantal spelletjes in vier groepen. En alleen de groep die won, moest geen blok proberen te nemen. En zo origineel dat jullie leiding is, waren het allemaal nieuwe spelletjes dus stond ieder van jullie voor dezelfde moeilijkheid. Enkele spelletjes waren vierkant touwtrekken, tikkertje atoom, per twee lopen met een spaghettistokje zonder het te breken, blindenloop, Meer weet ik van dit spel niet meer om te vertellen. Het was een gewone leuke voormiddag! Die namiddag gingen wij jullie dopen! Herinneren jullie je die vieze vettige doop nog?! Ah neen want die was er ook niet! Wat was dat weer een goede mop van ons. Hahaha je moest erbij zijn en jullie gezichten zien, hilarisch! Wat deden we dan wel? We speelden Dag Madam en we hadden wel enkele serieuze losers in onze groep. Momenteel herinner ik mij vooral Robbe nog! J En alle losers moesten een lekker lepeltje vissaus drinken, kwestie van toch een lichte doop te hebben he :p En ook wij hadden eens goed kunnen lachen, he kotsende Lucas :p Daarna mochten jullie gaan douchen. Zo de laatste echte dag was dan ook al weer ten einde snik snik, want het einde nadert! 30 juli: Kampvuur & Houtsprokkelen Lange broeken? Check! Stevige stapschoenen of laarzen? Check! Spierballen? Check! Iedereen was dus klaar om hout te gaan sprokkelen. Met volle moed en enthousiasme stormden we het bos in op zoek naar grote stronken (want ja wij, de tito s, zijn sterk en zorgen graag mee voor de grote balken) We waren nog maar enkele minuten bezig of de EHBOpost zat al vol met enkele wespensteken en wondjes van een spijker in de voet. Uiteindelijk hadden we op een korte tijd al heel wat hout en kon de mannelijke leiding met behulp van de keti s beginnen aan de opbouw van

17 het kampvuur. Ondertussen braken wij onze tent helemaal af en verhuisden we onze spullen naar de ketitent. Om daar onze laatste nacht door te brengen. Het was al snel tijd voor de playbackshow en het kampvuur! Gezellig samen met de hele Chiro liedjes zingen rond een groot vuur. Wat is er mooier dan dit? Dan brak de tijd aan om lekkere warme chocomelk te drinken en de pakjes uit te delen. Jaja een ubercoole boxershort en die vreemde drinkbus! En dan tijd om te zingen voor iedereen! ZONDER ONZE CHIRO KUNNEN WIJ NIET LEVEN! En vooral ZONDER ONZE TITO S KUNNEN WIJ NIET ZIJN! Na onze luide zangstonde terug naar het kampvuur om er samen gezellig wat te eten en te drinken. Maar om 2uur was het ook bedtijd voor jullie Dus hop allemaal naar de tent! Maar daar zullen jullie nog niet meteen geslapen hebben en jullie verder geamuseerd hebben, daar ben ik zeker van! 31 juli: Baai baai zwaai zwaai NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENN!!! De allerlaatste dag van het kamp is aangebroken!! Met de hele chiro ruimden we de kampplaats op zodat we erna met de bus huiswaarts konden vertrekken. Een dubbel gevoel want je ziet je familie en andere vrienden terug maar je weet dan ook dan het kamp helemaal voorbij is Jammer maar we kunnen denk ik wel besluiten dat WIJ ons rotgeamuseerd hebben gedurende deze 10 dagen! Wij zijn jullie nooit beu geraakt, integendeel! Jullie waren een geweldige groep om meerdere jaren aan leiding te geven. Wij willen jullie echt super hard bedanken voor het geweldige kamp! Hier nemen wij dan ook afscheid van het topteam als leiding met jullie, de tito-groep! Want wij vormden een super goed geheel!! J Veel plezier volgend jaar op de Chiro en we zien elkaar wel nog hé!!! J LISA LIESBETH JOLIEN

18 Hopla, 20 juli en wijle weg met onze fiets! Een dagske eerder dan de rest, maar we hadden dan ook 90 kilometer te fietsen (Djeezes, da s veel te ver!!) We zijn nog niet halverwege en BAM, den eerste tegen de grond. Allemaal goed en wel, Victor de grind een kuske gegeven en wijle verder. Niet veel later, weer BAM, Victoria zag t paaltje niet aankomen! Uiteindelijk zonder ongelukken (en met een duwtje in de rug van Steffie, he Sylvain) aangekomen in Sint- Truiden. Lang hebben we niet moeten zoeken naar een slaapplaats, de Chirojongens van Sint- Truiden vonden het niet meer dan normaal om hun lokalen te openen voor ons. Na zo n lange fietstocht kon een stevige portie frieten er wel in, wij dus naar t marginaalste frietkot van Sint- Truiden en omstreken. De volgende dag stond er nog 30 kilometer op t programma, en dat was DE HEL! Snikheet, geen schaduw en jankende keti s, maar allez, we zijn er geraakt (waarschijnlijk dankzij die watermeloen!). Uiteindelijk aangekomen en zelfs op de halve camion leeggehaald! Die avond kropen we vroeg ons bedje in, moe van het fietsen als we allemaal waren. Veel nachtrust kregen jullie niet, Steffie & Filou stonden om 4u s ochtends al aan jullie bed voor een 24- urenspel (eigenlijk 20, maar allez)! Om 4u20 kregen we dan al bezoek van de politie. Iets met vuurkringen in het midden van de nacht en dat ze dat niet zo tof vonden, mieten! Het eerste deel van deze lange dag was nodig om ons keti- terrein wat uit te breiden. Jullie bouwden een strand, dagboekkamer & slaaphut (die niemand uiteindelijk nodig had, handig zo). Ondertussen werden de 1 tegen allen- opdrachten voorgesteld: Mummies, WC- rollen, piramides & de oh zo schone liefdesbrieven voor de leidingsploeg! Wat een verleid(st)ers die keti s! In de voormiddag gingen we verder met Fata Morgana: De (ietwat gefaalde J ) hangmat, limbo dansen scoutsjongens & gratis cocktails! Tijdens de snikhete namiddag haalden we de waterballonnen en bruine zeep boven (of lagen we te rusten onder de bomen in ons Keti- dorp). De volgende dag vertrokken we op tweedaagse, eerst naar vijvers om in te zwemmen wat uiteindelijk vijvers vol kak bleken te zijn. Maar geen nood, één of ander vriendelijk madammeke wist een echte zwemvijver liggen! Hoera, gewoon even de baan blijven volgen en we zijn er. NI WAAR! Iedereen een beetje depri, maar die avond vonden we wel een top- slaapplaats: we mochten in de tenten van het jeugdhuis slapen. Een beetje regen deed ons geen kwaad, een beetje hagel eerst ook niet. De dikkere hagel werd dan wel wat ambetant, en uiteindelijk waren de omvervallende tenten toch niet zo ideaal tijdens een onweer J. Wijle gauw die tentjes afgebroken en binnen mogen gaan slapen. Die avond een babbelke gedaan en ons wat laten uitdrogen. De volgende ochtend werd er rustig uitgeslapen (of opgestaan om 7u30) en vertrokken we iets beter gezind dan de dag ervoor J. Ontbijt en middageten hadden we dan wel niet, maar die Limburgers hebben ons vol met koeken

19 gestoken! Rond een uur of vier waren we weer terug. De rest van de dag bestond uit douchen, niets doen, neerleggen & er werd ook nog een hangmat en schommel gebouwd (deze keer wel geslaagd J ). Allemaal goed en wel, maar dan was de aaaaaallerleukste dag van het kamp nog niet gepasseerd: KETI- AVOND, JEUJ! Workshops waarbij alle kindjes zelf iets mochten maken, hoe cool zou dat wel niet zijn?! Eén klein probleempje: wie gaat da betalen?! Niemand blijkbaar, ander plan dan maar: we maken een film J!! Na een half dagske hadden jullie het idee zelf uitgewerkt van wat later de Keti- avond zou worden! Vervolgens nog een dagje filmen (& een nachtje of twee monteren) en KLAAR. Wat een topfilm ook J! Daguitstap dan! Probleemloos met de fiets naar Bilzen gereden om daar te genieten van een zwembad (& de vijver). s Avonds speelden we een vriendschappelijk spelletje baseball tegen de tito s, nipt gewonnen (& maar goed ook, of Steffie gaf ons de rest van t kamp allemaal afwas J )! Een paar dagen later werd iedereen gewekt om snel snel snel z n giraffenpak aan te doen! Efkes later vertrokken 16 giraffen op dropping richting Zepperen. Ongeveer 25 kilometer stappen, of gewoon gauw naar Sint- Truiden en daar de trein pakken, tamzakken! Bij de terugkeer na die lange, vermoeiende wandeltocht stond er heerlijke BBQ op het menu, met Steffie & Filou als koks!

20 Omdat kamp geen kamp is zonder wat vuiligheid mochten we ook al is wat vettiger worden (en ja, de meisjes mochten achteraf hun haar wassen, dus dat was OK). Wat verf en genoeg oud brood (en koffiekoeken J ) voor een leger, meer hadden we niet nodig om ons een uur bezig te houden. Niemand is er proper uitgekomen, en lekker was het niet echt, maar wel kapotlachen J. De hangjongeren konden we natuurlijk niet negeren, het avondje voetbal tegen die mannen was dan ook dik de moeite. De meiskes deden hun cheerleader- taak vol overtuiging en de gasten (aangevuld met onze topvoetbalvrouwen!) lieten zich op t veld absoluut niet doen! De hangjongeren konden het precies niet aan want elke 2 minuten stond er weer een extra neef/broer/vriend van die mannen op t veld. Wij dan ook maar met meer en meer bezig, uiteindelijk was het gewoon iedereen tegen iedereen, maar toch gewonnen he J. Verder brachten we s avonds al eens een bezoekske aan t Boerke, bouwden we een kampvuurke of werd er getrivialled voor snoep en speelden we ninja om toch maar niet te moeten afwassen, wc s te kuisen of patatten te schillen. Ohja, vergeten we bijna die dwerghamsters nog! Amai die beesten deden weinig J

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN 21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! We waren die ochtend al vroeg uit de veren en wachtten vol spanning op het grote vertrek. Eerst verzamelen rond de kerk, alle vriendjes

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT JANUARI 2017 GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT WE MERKEN DAT ER NOG EEN AANTAL OUDERS NIET HEBBEN BETAALD. BRENG DIT ALSTU- BLIEFT ZO SNEL MOGELIJK IN ORDE ANDERS IS JE DOCHTER NIET VERZEKERD. ALS U HET NIET

Nadere informatie

CHIRO WERCHTER NIEUWSBRIEF SPECIAL: CHIROKAMP

CHIRO WERCHTER NIEUWSBRIEF SPECIAL: CHIROKAMP CHIRO WERCHTER NIEUWSBRIEF SPECIAL: CHIROKAMP IN JUNI EN AUGUSTUS WAS HET JAMMER GENOEG GEEN CHIRO; DE LEIDING HEEFT IN IEDER GEVAL GOED GESTUDEERD VOOR DE EXAMENS Het kamp 11 tot 21 juli 2016 Voor de

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Beste ouders, liefste leden en leiding, In dit briefje willen wij jullie vooral een voorspoedig, aangenaam, gelukkig, vrolijk en bovenal een met leuke Chiro-activiteiten

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse

Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse 20 juli Malac helpt de bevers vliegen Na de grote opening en de busrit kwamen we aan in Villers sur Lesse. We zagen het gele kasteel al uit de verte opdoemen! Na een

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Chirokamp, Westouter: een reis door de tijd

Chirokamp, Westouter: een reis door de tijd Nieuws van Chirokamp tot de overgang! Chirokamp, Westouter: een reis door de tijd De Chiro begint weer, samen met het nieuwe schooljaar, en dan begin je wel eens terug te denken aan de voorbije vakantie.

Nadere informatie

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 Reporters: Camille, Hannah, Margot, Emma, July, Valentijn, Louise Het tweede kampje van dit jaar. We hadden prachtig weer, nou ja..één regendagje. We hebben zelfs al

Nadere informatie

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken.

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. KAMPVERSLAGEN KAMP 2010 Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. Door jullie allen kunnen we terug kijken

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden Sprokkelblad Chirokamp Sint-Truiden 0 Inhoud 1. Inleiding...2 2. Een dag in het sprookjesbos...3 3. Praktisch...4 4. De valiezen...6 5. Extra...7 6. De Banier...7 7. Wegbeschrijving...8 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Schoolkamp Almere. Jessy, Joey en Luka

Schoolkamp Almere. Jessy, Joey en Luka Schoolkamp Almere Dag 1ag 1 We gingen op 9 september 2013 naar kamp fietsen. Het was een lange tocht met af en toe een bui. Het was een gezellige tocht. Toen we daar aan kwamen konden we heel even zitten.

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Enthousiast Mei en Juni

Enthousiast Mei en Juni Enthousiast Mei en Juni We zijn jammer genoeg aan de laatste maanden gekomen van het fantastisch leuk chirojaar, maaaaaar... het leukste moet nog komen! En dat is dat we in Julisamen 10 dagen lang jaja

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, t Patotterke Beste ouders en leden, Hier is dan ons laatste patotterke van het jaar. Je kan hier weer alle info in terug vinden die je nodig hebt. Indien je nog vragen hebt over iets dan kan je ons zeker

Nadere informatie

Voorbije activiteiten

Voorbije activiteiten Geachte ouders, beste collega s, We presenteren u: Nieuwsflits vier (9 december 2012) Voorbije activiteiten Woensdag 14 november Desserts en creatieve middag Deze woensdagmiddag konden de jongens en meisjes

Nadere informatie

Sikamberke. Januari 2013

Sikamberke. Januari 2013 Sikamberke Januari 2013 Wij wensen alle leden, ouders, leiders en Chirosympathisanten een spetterend 2013! We gaan weer voor een jaar vol Chiroplezier! We geven er samen een lap op! Karen De Waele Hoofdleidster

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

Dag gekke toffe ondeugende sloeberlingen! Het chirojaar zit er bijna op... En eerlijk gezegd: het is voorbij gevlogen! Maar voordat we voorgoed dit jaar afsluiten, gaan we nog eens met zijn allen op kamp

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD Hallo allemaal, Omdat we zóveel te vertellen hadden over de sportklassen, besloten we om een hele nieuwsbrief enkel en alleen rond de sportklassen te maken! We hopen dat iedereen

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Chirokrantje. November-december

Chirokrantje. November-december Chirokrantje November-december Editoriaal K E B O S S P E L L K E Z E Z O T M I N D O A G S W R T A P A N A N U W IJ P E S Z W A R T E P I E T L M T A A P G E Y R S A A I M F L D I A R T A E L I S E E

Nadere informatie

GELUKKIG NIEUWJAAR VAN ONS ALLEMAAL! DAT HET BESTE VAN 2013 HET SLECHTSTE VAN 2014 MAG ZIJN!

GELUKKIG NIEUWJAAR VAN ONS ALLEMAAL! DAT HET BESTE VAN 2013 HET SLECHTSTE VAN 2014 MAG ZIJN! GELUKKIG NIEUWJAAR VAN ONS ALLEMAAL! DAT HET BESTE VAN 2013 HET SLECHTSTE VAN 2014 MAG ZIJN! - ALGEMEEN NIEUWS - Beste luitjes, Kerstmis is al gevierd, we hebben onze buikjes al goed rond gegeten en nu

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie Aangezien dat iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald Elke activiteit

Nadere informatie

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016 Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents Boekje januari februari 2016 Belangrijke data om te onthouden zijn; - ITA: 18 maart 2017 Een hele dag vol heerlijke, vers gemaakte Italiaanse gerechten waaronder Spaghetti

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd.

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Beste leerlingen, ouders, Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Maar praten in de rij, niet op tijd zijn in de rij hebben we afgeleerd. Zeeklassen, een tijd om

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP:

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP: Evenementenblaadje Het is de maand mei, dat betekent dat we gaan kunnen aftellen naar het kamp! Maar eerst nog twee maanden boordevol plezier. En mei belooft een feestmaand te worden! Wat we gaan doen

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

KKOSSERKE. september - oktober

KKOSSERKE. september - oktober KKOSSERKE september - oktober Dag allertofste KKOSsers, Nu het kamp achter de rug is en er een nieuw school- en KKOS-jaar is gestart. Is het weer tijd om jullie KKOS-uniform elke week boven te halen. De

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

30 mei t/m 1 juni 2012

30 mei t/m 1 juni 2012 Kamp groep 6C VSO de Brug 30 mei t/m 1 juni 2012 Woensdag 30 mei 2012 En eindelijk was het vanmorgen zover, we gaan op kamp!! Om 9 uur stonden er al veel mensen klaar om ons uit te zwaaien: ouders, collega

Nadere informatie

Vrijdag 18 april 2014 - Vertrekdag 40 ste Paaskamp 2014.

Vrijdag 18 april 2014 - Vertrekdag 40 ste Paaskamp 2014. Vrijdag 18 april 2014 - Vertrekdag 40 ste Paaskamp 2014. Eindelijk was de dag aangebroken voor onze jongste leden. Het kamp was daar, vier dagen spel, plezier en vooral zo min mogelijk proberen te slapen.

Nadere informatie

Avonturenklas Durbuy. Dag 3: woensdag 20 maart 2013

Avonturenklas Durbuy. Dag 3: woensdag 20 maart 2013 Avonturenklas Durbuy Dag 3: woensdag 20 maart 2013 We zijn naar het bos geweest met Willem. We hebben heel hoog boven de grond op de spoorbrug en de indianenbrug gestapt. Dat was HEEL koud aan de handen.

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Maart 2016 Hallo allemaal Februari hebben we in schoonheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

De Piepers en Krielekes gaan natuurlijk ook op kamp. Daarvoor kan je, je inschrijven bij de PieKrie leiding op 20 juni.

De Piepers en Krielekes gaan natuurlijk ook op kamp. Daarvoor kan je, je inschrijven bij de PieKrie leiding op 20 juni. Beste leden, ouders en sympathisanten. De maand juni is aangekomen en dus ook de laatste vier activiteiten van het jaar. Onze leiding zal deze maand nog wat extra hun best doen om het jaar zo leuk mogelijk

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur.

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur. Evenementenblaadje December, het vriest zo hard dat uw oren erbij van zouden afvallen en u billen zien blauw van het vallen op de gladde stoep. Maar geen nood, de Chiro is daar om u van binnenuit te verwarmen

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

maandlijst april-mei-juni

maandlijst april-mei-juni maandlijst april-mei-juni 1 Algemene informatie De tekenwedstrijd op de pannekoekenbak is gewonnen door Laura. Zoals belooft staat haar tekening op de voorpagina van de maandlijst en zal Laura van ons

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts, sympathisanten, kortom mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar en hopelijk wordt dat ook de beste maand van

Nadere informatie

Stelt voor: 7 e jaargang Driejaarlijkse uitgave Maart 2015

Stelt voor: 7 e jaargang Driejaarlijkse uitgave Maart 2015 Stelt voor: 7 e jaargang Driejaarlijkse uitgave Maart 2015 We hebben nu ook een kalender op de website! Belangrijke data Zondag 15 maart Geen chiro (leidingsweekend) Zondag 19 april Geen chiro; we zetten

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een overstroomd Iquitos de tweede tamtam van 2012. Twee dagen geleden schreef ik onderstaand stukje: Manguaré kampt met wateroverlast! Zoals Yolanthe in de vorige

Nadere informatie

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016 Severien Algoet Dag Sinterklaas 13 november 2016 Vandaag is het de grote dag want Sinterklaas komt naar de stad. En zoals elk jaar maakt de stad Sint- Niklaas er een groot feest van. Rosalie kijkt er al

Nadere informatie

Wild Rhino s 13 en 14 jaar

Wild Rhino s 13 en 14 jaar Mambo Djambo is een ander woord voor kletspraat, maar wel hele belangrijke kletspraat in dit geval! Hier kun je namelijk vinden wat er allemaal te doen is op Vakantiepark Beekse Bergen. Hieronder kun je

Nadere informatie

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Wat gezellig dat je er bent, er is hier van alles te beleven. Mijn naam is Lukkie de Leeuw en ik woon hier. Samen met mijn vrienden van het animatieteam proberen we jullie vakantie

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Chiroboekje December!

Chiroboekje December! Chiroboekje December! Hoi Allemaal, Hier zijn we weer! * We willen iedereen die komen genieten is van onze Christus Koning viering bedanken. Hopelijk was het voor jullie ook een beetje feest. Wij hebben

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

F L U P K E D E C E M B E R

F L U P K E D E C E M B E R F L U P K E D E C E M B E R I N H O U D S T A F E L SNOEPVERKOOP HAMBURGERAVOND PROGRAMMA KRISTALLEKES PROGRAMMA SPEELCLUB PROGRAMMA RAKWI PROGRAMMA TITO PROGRAMMA KETI PROGRAMMA ASPI VRAAG VAN DE MAAND

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

300 AANDEEL 2011/020304-10/022

300 AANDEEL 2011/020304-10/022 startbedrag 300 AANDEEL 2011/020304-10/021 300 Je merkt dat er twee ribbels zijn die naar de Chiro moeten komen van hun ouders. Zij houden hun jas de hele dag aan en vragen voortdurend of het nog geen

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger Olle van Damme (groep 6) Stickman in het leger 1 2 Inhoud: Een verhaal over een jongen die naar huis en naar zijn ouders wil gaan, maar dan plotseling in een oorlog belandt. Samen met zijn vriend Luuk

Nadere informatie

De Eurefantokrant. Jaargang 46, Januari 2016. 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks. 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers

De Eurefantokrant. Jaargang 46, Januari 2016. 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks. 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers Inhoud: Verjaardagen Wist je datjes Programma s De Eurefantokrant Jaargang 46, Januari 2016 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers 14/01/2000 Gerben Wilmus 16 jaar

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie