Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in!"

Transcriptie

1

2 Hallo allemaal! Het kamp zit er weer op en het nieuwe chirojaar staat weer voor de deur! We kunnen echter niet aan het nieuwe jaar beginnen zonder nog eens onze herinneringen aan het kamp boven te halen, en daarom staat er in dit lachertje voor elke groep een verslag van tien (elf) dagen fantastisch kamp! Ga met dit lachertje dus even terug in de tijd en herbeleef die toffe momenten nog eens! Het kamp was (zoals ik al heb gezegd) geweldig, en dat hebben we te danken aan vele mensen. Bedankt aan de kookouders (Gerda, Peggy, Chris, Christine, Kim, Pieter, Elisa, Eef, Jolijn, Dirk en Sander) om 10 dagen lekker eten te maken! Ook bedankt aan transport Charlier voor het vervoer van ons materiaal en het lenen van de camion (die wij als leidingslokaal gebruikten)! En ook bakkerij Decoster krijgt een bedankje om met de koelwagen op te rijden! Ten slotte nog bedankt aan de ouders van de leiding die op de één of de andere manier geholpen hebben! En voor de rest nog bedankt aan de mensen die ik vergeet! Zonder jullie zouden we nooit zo n top- kamp kunnen beleefd hebben!!! Zoals gezegd staat het nieuwe chirojaar voor de deur, maar achter de schermen zijn wij al druk bezig met het nieuwe jaar! (tappen op de druivenfeesten, pannenkoekenavond voorberijden, Eizerse feesten voorbereiden, ) We zitten dus niet stil J Na de pannenkoekenavond is het feest nog niet over! Zaterdag 21 September organiseren we samen met jeugdhuis Den Bloets een geweldige fuif aan de pastorij. Vanaf 19u zijn alle chiroietjes (en andere kinderen natuurlijk!) welkom voor een spetterende kinderfuif (ouders zijn natuurlijk ook meer danwelkom!). Om 21u begint de fuif voor de ouderen onder ons. Zondag verplaatsen we ons naar de fraat en daar zal ook vanalles te doen zijn vanaf 13u (smoutenbollen eten, springkastelen, KUBB- toernooi, hamburgers, ). Je zou gek zijn om dit allemaal te missen! Zondag 29 September is het dan eindelijk zo ver: start van het nieuwe chirojaar. Ben je benieuwd naar wie je nieuwe leiding wordt, of wil je gewoon eens zien of het iets voor jou is? Kom dan gewoon om 14u af naar de kerk in Eizer! Via mail houden we jullie op de hoogte van de andere evenementen. Als je opmerkt dat je geen mails ontvangt, of je hebt een vraag: mail dan gerust naar of geef een belletje: Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in! Tot één of meerdere van bovenstaande data! Dries Hoofdleider Chiro Iserna

3 Beverst- Bilzen pas maar op, want de speelclub is tip top! De allereerste dag: spannend voor de allerkleinsten, hun eerst kamp! Maar voor de anderen ook spannend om te zien hoe de kampplaats er voor dit jaar wel echt uitzag. De camion was zeer snel uitgeladen en dan konden we beginnen aan de bedjes te maken. Dit was verbazend snel gegaan! En toen kwam voor jullie het saaiste, wachten tot de leiding klaar was. J na het avondeten hebben we nog een rondleiding gedaan met de afwasgroepen en was het bedtijd! Eerste dag zat er al op! De rest van de dagen waren voor jullie veel fijner. Elke dag spelletjes spelen, zoals 1 tegen allen. Jullie moesten alle opgegeven opdrachten vervullen ; ei- beschermen, wc- rol nummeren, hoeveelheid water drinken, schoenen van elke maat gaan zoeken, als alle opdrachten lukten, mochten jullie een slagroomtaart in de leiding hun gezicht gooien. Maar als jullie faalden, moesten de jongens als meisjes verkleed blijven en de meisjes als jongens. Jullie wonnen en wij kregen een slagroomtaart in het gezicht Het mega grote strategobosspel samen met de blubbers. Toevallig gingen de Rakwi s ook naar het bos en waren we met de 3 jongste groepen samen in de voormiddag in den bos een spel gaan spelen. Iedereen deed zijn best om te kunnen winnen van de andere groep. Iets heel anders dan te moeten winnen van je eigen vrienden.

4 Onze speelclubdag! Eerst mocht iedereen zich verkleden in het paars, we gingen echte speelclubbers worden. Iedereen die het wou werd geschminkt, iedereen kreeg paarse haren (echt een topper) en rupsjeribbel stempels! In de voormiddag hadden we onze t- shirts geknoopt die we dan paars gingen verven en in de namiddag de speelclubavond voorbereiden! We hadden voorbereid dat jullie allemaal negertjes waren die dood gingen (van het liedje: tien kleine negers) en dat hebben jullie dan uitgebeeld. Proficiat aan iedereen! Iedereen heeft dat super goed gedaan! En de meisjes nog eens extra goed gedanst! Jullie zijn de perfecte negertjes! De waterspelletjes daar had iedereen nood aan met die hete dagen die we daar hadden! Samen waterballonnetjes gemaakt. We speelden vlaggenroof over het zwembad. Als er een nummer werd gezegd, moesten jullie om het eerste het voorwerp uit het zwembad halen. Pret verzekerd! Zeker op de foto s te zien J ook was er een glijbaan die we hadden bestrooid met bruine zeep! Iedereen kon zoveel glijden als hij wou! Super plezant op een paar kleine accidentjes na. Dan ook eens samen allemaal in het zwembad! Ja, de afkoeling was er zeker! Den vieze doop! Iedereen mocht punkers worden, met hopen gel in het haar! Dan hebben we met heel veel verf gespeeld. Twister, vleesmolen, jullie mochten allemaal eens met jullie voeten in de restafvalzak. Baaaah, zoveel wortelschillen!!! Zo blij dat iedereen weer proper was geraakt En toen gingen we zwemmen op daguitstap. Eerst wandelen naar de bus omdat het zo ver was om het allemaal te voet te doen. Het zwembad was de max! 2 glijbanen en dan nog een groot zwembad waar je van de springplank mocht! Iedereen kon al heel goed zwemmen! Dus mocht iedereen op elke glijbaan! Het was een hele leuke dag geweest, maar toen jullie aankwamen was iedereen dood op en wou iedereen zijn bedje opzoeken! Gelijk hadden jullie! De leidingswissel was spijtig genoeg niet echt kunnen doorgaan het was zo hard aan het regenen. Jullie hebben wel samen nog de zonnendans gedanst met jullie leiding en dat waren denk ik Eva, Philippe en Dries. Met het gemeenschappelijk spel zijn jullie verschillende spelletjes gaan spelen met jullie afwasgroepen. Zoals voetbal met aanvallers en verdedigers, voetbal met rekkers, eieren doorgeven, wie won, mocht een paar keer met de katapult in een piramide gooien en zo een eigen piramide bouwen met de materialen die je had geschoten. Het was een hele leuke namiddag want zelf enkelen van jullie hebben met de katapult mogen schieten! Team cactussen (de paarsen) waren gewonnen, ook wel bekend als het team van leidster JULIE!!!! J Er waren nog heel veel spelletjes die we gespeeld hebben, zoals het smokkelspel, bungeerun, cirkelrugby, boer en boerinnenspel,. Het was een super kamp en we hopen dat jullie dat ook vonden! Nu nog heel veel vrienden en vriendinnetjes aansporen om ook mee op kamp te komen!!!! J Talissa, Brecht en Julie (ook bekend als dé topleiding!)

5

6 Dag beste Blubbers! Het schooljaar is intussen alweer begonnen, tijd om nog eens terug te denken aan dat leuke kamp dat we tijdens de grote vakantie hebben gehad! We vertrokken op zondag 21 juli richting Beverst- Bilzen. Meteen zat de sfeer erin op de bus. Na een tijdje werd de warmte jullie echter een beetje te veel en begonnen jullie de leiding te trakteren op een Is het nog ver? om de twee minuten J Neen, het was inderdaad wel heel warm, daardoor leek het een erg lange busrit. Maar toen we aankomen was dat snel vergeten, want WAUW, wat een kampplaats! Een supergroot grasveld, een leuk gebouw, grote refter, Meer hebben wij zeker niet nodig om ons te kunnen amuseren! De eerste avond was het allemaal nog een beetje wennen aan de kampsfeer. Nadat we de afwasgroepen hadden verdeeld, de lokalen hadden bekeken en iets hadden gegeten, waren we met tien Blubbers en drie toffe leiding klaar voor de eerste volledige kampdag. Maar eerst even slapen in een lokaal dat soms meer op een sauna leek. J De eerste dag begon meteen met iets speciaals voor ons: Blubberavond voorbereiden! Het duurde even eer er ideeën kwamen, maar eens we een leuk idee hadden, ging het weer wat beter. Na wat knutsel- en repeteerwerk konden we aan de hele Chiro een superavond laten zien. Met Karlijn als Grote Smurf, Febe als Smurfin, Yana als Smurfatje, Liene als Moppersmurf, Willem als Knutselsmurf, Jasmine als Smulsmurf, Faye als Babysmurf, Nena als Potige Smurf, Pacôme als Gargamel en Yorim als Asraël, konden jullie iedereen goed doen lachen! Dikke proficiat nog eens. De dag nadien speelden we allerlei leuke spelletjes, maar dan omgekeerd. Zo speelden we bijvoorbeeld omgekeerde baseball, waarbij je de bal moest werpen in plaats van de slaan met een bat en waarbij je achteruit moest lopen. Vangbal deden we door met je voet tegen de bal te kunnen trappen voor hij op de grond viel. We speelden ook een omgekeerde quiz, waarbij je het foute antwoord moest geven, nadat je een parcours had afgelegd. De volgende dag trokken we samen met de Speelclub naar het bos! Onderweg zongen we liedjes en ook in het bos stond er de hele tijd leuke muziek op. De leiding zorgde met de megafoon voor de nodige animatie J Het spel ging vrij vlot, jullie moesten kaartjes ophalen met daarop een schaar, een steen of een papier en proberen om in het kamp van de Speelclub te geraken door tegen hen Schaar- Steen- Papier te spelen. In de namiddag knutselden we armbandjes, maakten we toffe kleivormpjes, schreven we kaartjes naar huis, Kortom: een rustige, maar ook supertoffe namiddag. Regen, regen en nog eens regen. Dat kregen we volgende voormiddag. We speelden het Trek- je- spel- spel, wat inhield dat je een kaartje trok met een spel erop en nadien naamkaartjes trok om groepen te verdelen. In de namiddag was het wat beter weer en speelden we weer verder buiten. Jullie leerden toen onder andere hoe het spel KUBB wordt

7 gespeeld. Jullie deden dat heel goed. Jullie kunnen tijdens de Eizerse Feesten op zondag 22 september komen meedoen met het KUBB- toernooi dat we met de Chiro organiseren! Op 26 juli was het kamp alweer halfweg en dus gingen we op daguitstap! Na een kort stukje wandelen met een beetje regen, stapten we op de bus. Die bracht ons naar de bestemming: een supertof zwembad. Voordien speelden we nog even in de speeltuin en aten we uit onze gamellen worst, pens, appelmoes en brood aan de vijver. Een vermoeiende, maar ongelooflijk leuke dag. De volgende ochtend kregen jullie na het verzamelliedje te horen dat het gemeenschappelijke dag was. Jullie speelden in de voormiddag dus een spel met andere leiding. Wij hebben gehoord dat het een toffe voormiddag was. In de namiddag was het het grote Gemeenschappelijke Spel. Daarin moesten alle afwasgroepen tegen elkaar strijden. Het was een namiddag met allerlei leuke spelletjes en een coole catapult waarmee je objecten kon winnen. Daarmee moest je dan met jouw afwasgroep een zo hoog mogelijke toren maken. Op 28 juli maakten we een prachtige dromenvanger. Daar kroop wel wat werk in, maar het resultaat mocht er zeker zijn! In de namiddag deden we dan eindelijk een doop, waar jullie al een heel kamp naar vroegen. Maar toen we de vissaus bovenhaalden, was het plots veel minder enthousiast J Al bij al was het leuk en zeker ook omdat jullie daarna eens goed konden douchen. Lekker proper en wel. s Avonds moesten we afscheid nemen van Liene. Zij moest naar een feest voor haar zus in Denemarken en kon daarom niet blijven tot het einde van het kamp. Dus die avond was een beetje minder fijn. De volgende dag was het alweer de voorlaatste dag. We speelden één tegen allen, waarbij jullie bijvoorbeeld KUBB moesten winnen tegen de leiding, alle jongens zich in meisjes moesten verkleden en andersom, jullie papieren bootjes moesten vouwen die over het zwembad konden varen, Topvoormiddag! In de namiddag speelden we nog allerlei spelletjes, zowel binnen als buiten. En daar was hij dan: de laatste dag! Hierop gaan we ieder jaar hout sprokkelen, zodat we s avonds ons kamp kunnen afsluiten met een groot kampvuur. Het was een beetje doorbijten bij het hout sprokkelen, maar het ging goed vooruit. Nadien kon iedereen die wou, iets voorbereiden om te laten zien op de playbackshow. Zo wonnen Febe en Yana de prijs voor de beste act: ze deden een supertof dansje. Na een kampvuur, waaraan we samen met de hele Chiro zaten op boomstronken en liedjes zongen, was het tijd voor een lekkere tas chocomelk. Jullie kregen nog een koekje en een koekje ENNNN jullie aandenkens! Een mooie gele (kleur van de Blubbers!) placemat en leuke vormpjes om waterijsjes te maken. Hopelijk waren jullie er blij mee. Op woendag 31 juli zat ons kamp er jammer genoeg alweer op. We waren moe toen we thuiskwamen, maar hadden tien dagen een supertijd beleefd. We willen jullie graag nog eens bedanken voor een super jaar en een onvergetelijk kamp. Wij hebben er in ieder geval heel erg van genoten. Tot binnenkort op de Chiro! Eva, Mara en Simon

8 Het was weer een geweldig kamp (ook een geweldig jaar, maar jullie willen echt niet dat we beginnen lallen over heel het jaar!) en in plaats van dat alles gewoon te vergeten gaan wij nog is in vogelvlucht over het kamp, zodat het voor eeuwig een plekje in ons hart krijgt<3 21 Juli. Eindelijk is het daar dan, het langverwachte kamp! We trekken er weer op uit voor 10 dagen plezier en vertier! Vandaag was vooral afscheid nemen, onderweg zijn, ons installeren en wennen aan het leven van een koning te rijk. Veel speciaals hebben we echter niet gedaan, dus gaan we over naar 22 Juli. Beaty and the nerd. We moeten het zeggen: de jongens zijn zeer top in het beauty- zijn! In het koppel- zijn moeten jullie nog wat oefenen, maar daar is nog een zee van tijd voor! Het melden waard zijn: Nele met de zwembril (niet echt nerdy, maar wel hip!) en Senne met de hipster- zonnebril! Het toppunt van de dag waren de romantische foto s met z n tweetjes, maar omdat het zo warm was, was het enige wat echt toegelaten was waterspelletjes, en dat deden we dan, zo zijn we! Aan de volgende dag zullen we niet veel woorden vuil maken: rakwi- avond voorbereiden. Een verplicht nummertje, maar we hebben er het beste van gemaakt en het resultaat was ook super! (Louise, ik hoop dat je dikke teen al van zijn depressie af is?) De volgende dag begon treurig: veel regen en weinig zon. Jammer want we hadden gepland om naar den bos te gaan En dat hebben we dan ook gedaan! Door de wind, door de regen: niets houdt ons tegen! Geamuseerd hebben we ons wel, maar ik vind vooral dat we veel hebben gelopen (hé, Elien;)!) Na de middag zeiden we de 21 eeuw vaarwel en werden we voor even holbewoners. Terug naar onze roots, geweldig! Als halve nomaden trokken we rond door het dorp om ingrediënten voor onze holbewonersoep te halen die we dan op een zelfgemaakt vuur (kus van de juf en een bank vooruit) hebben klaargemaakt! Topper dan top was dat! Nog topper (zeker voor ons dan, haha!) was de maffiosi- doop. Jammer dat we er geen parfum van hebben gemaakt zou ik zeggen! Toch nog is onze excuses voor de zogezegde 2 druppels tabasco Jori (het waren er dus een stuk of 30). Het was een doop met alles erop en eraan: we hebben chocomelk gemaakt, ons haar eens goed gewassen (met lookshampoo weliswaar), en nog veel meer! Te veel mooie momenten om op te noemenj. De volgende dag was naast een topdag ook een triestige dag. Het was dan wel daguitstap, maar het kamp was ook al halfweg. Alle redenen dus om een traantje weg te pinken! Een klein handje geholpen door De Lijn zijn we aan het zwembad van Bilzen geraakt, en dat we

9 ons daar geamuseerd hebben, moeten we niet meer zeggen! Ook nog even één van de hoogtepunten van het kamp vermelden: bij onze thuiskomst werden we opgewacht door de nieuwe kookploeg en deze verwelkomde ons met niets anders dan een overheerlijke macaroni met kaas en hesp! Gemeenschappelijke dag: we zullen jullie niet uitlachen omdat jullie een traantje hebben gelaten. Jullie moesten namelijk de voormiddag doorbrengen zonder ons. Onze excuses dat iedereen dit nu moet weten. In de namiddag was het een spel met heel de chiro. Nog eens proficiat aan de winnaars, maar onthoudt: deelnemen is belangrijker dan winnen!! (uche uche). Je zou kunnen zeggen dat het kamp al tof was, maar het was zeker niet zo tof geweest zonder onze één- daagse! Ik vond het geweldig en ik ben ervan overtuigd dat jullie dit ook vonden (dit is niet ironisch voor de duidelijkheidj ). Het doel was een zwembad, maar wegens te ver viel dat in het water. Dan maar voor het blote- voeten- pad. Dit bleek ongeveer even ver, dus dit viel ook in het water. Maar was het daardoor stommer? Nee nee. We hebben ons goed geamuseerd! Onder andere met oneindig veel auto s te laten toeteren voor een extra snoepje en jullie zijn er zelf in geslaagd een camion en een bus te laten toeteren. Na een lekker maal dat jullie zelf verzameld hadden (hiervoor zijn jullie onder andere binnen geweest bij de heks, maar hier zullen we niet lang aan denken) vonden we al snel een mascotte van de dag: een (dode) vlinder, maar ik kan niet meer op zijn naam komen. Wat was hij mooi! Nog steeds onderweg naar het blote- voeten- pad langs een oneindig lange steenweg (zéér saai!) besloten we (met dank aan onze avonturier ImaneJ ) van het pad af te wijken en de velden in te trekken. Onder prikkeldraden en over een beek, houten muur en omheining en zo kwamen we bij ons nieuwe doel: een reusachtig Mariabeeld en een hutje met toegang tot een reusachtig ondergronds netwerk. Hoe dat eruit zag zouden we nooit te weten komen, want we keerden terug naar de rivier om een dam te bouwen (en om te liggen in het gras voor de luieriken). Jammer genoeg moesten we al snel terug, maar aan alles komt een eind, ook aan topdagen als deze! De volgende dag speelden we nog het secondenspel en het knikkerbaanspel tegen de leiding, maar hier zijn we (jammer genoeg) snel mee gestopt, want jullie konden niet zo goed tegen jullie verlies als we hadden gehoopt! Laten we zeggen dat wij gewonnen zijnj De voorlaatste dag is een cliché, maar wel een topcliché! Houtsprokkelen, dik- verdiende- spaghetti eten, kampvuur bouwen/playbackshow voorbereiden/inpakken/, restjes eten, ontknoping van de tip en playbackshow en dan eindelijk: het kampvuur met bijgaande chocomelk! Dit jaar was het nog toffer als anders, want we hebben onze zelfgemaakte fakkels aangestoken en dat was even genieten! De dag erna was minder genieten, want zo vermoeid als iets moesten we alles inpakken en onze geliefde kampplaats verlaten. Snik. Het was een geweldig kamp met jullie! Dat er zo nog veel mogen volgen!!!! Celine Elien Dries

10 Beste Tito s! Wat was ons dit een jaartje wel. Spijtig genoeg is het beste kamp aller tijden (voor ons, maar geef toe, ook voor jullie aan jullie smeekbeden te horen) chirojaar/chirokamp al voorbij. (ween ween) Maar ook dit jaar moeten we weer, als kers op de taart, ons formidabel kamp neerpennen! Eerst en vooral willen wij, de 3 Musketiers/de tofste/de mooiste/de liefste/gewoonwegdebeste, jullie kei hard bedanken. Dus bij deze: Bedankt om ons een onvergetelijk kamp en chirojaar te bezorgen. Jullie waren echt leuk om leiding aan te geven. Samen hebben we er weer een super 10daagse opzitten. Nu beginnen we met het serieuze werk, het kamplachertje. Het als in grootste, dikste, vermoeiendste lachertje ooit om te schrijven maar we komen er wel door! Laat ons starten bij: Zondag 21 juli: Zwaai zwaai, zwaai als je verliefd bent! (snif snif of eigenlijk YEAH YEAH) Eindelijk gingen we nu, waar we zolang naar hebben uitgekeken in het chirojaar, vertrekken op chirokamp. De wenende en bezorgde ouders moeten wij er maar bijnemen zegt J! Zoals altijd stelde de leiding het kampthema voor aan de hand van een begintoneel waar enkele personages in voorkomen (zodat de ouders ook eens kunnen zien wat ons kampthema is), dansten ze het verzamellied (dat we vanaf vandaag zo een 60tal keer op kamp zullen horen) en zongen ze het themalied (dat we jammer genoeg sowieso weer veel te weinig voor het slapengaan zouden zingen!). We namen afscheid van de ouders (en alle anderen die meegekomen zijn om ons uit te zwaaien) en stapten met volle goesting op de bus die ons naar Beverst-Bilzen in de Limburg zou brengen! Na een lange busrit te hebben gehad (was het lang? Ik weet het eigenlijk niet meer maar alles is lang als je ergens naartoe gaat wat superleuk gaat zijn en waar je zo hard naar uitgekeken hebt!) waren we eindelijk aangekomen. De eerste indruk was vrij goed! Mooi terrein, zeer groot terrein, plaats waar ons leidinglokaal zou kunnen staan, rustig (omgeven door maïsvelden: gelukkig wisten wij toen al dat dat eigenlijk een sluipplek van de hangjongeren was) een grote refter (voor ne keer mag dat wel!), heeel veeeel douches en wc s (hip hoj) en plek genoeg voor onze tent. Aangezien wij tito s zijn, moesten wij ervoor zorgen dat we in onze tent konden slapen. Na het uitladen van de camion merkten we dat er precies enkele palen niet mee waren (quel dommage) en waren dat net ook de onze (daah!, kan niet anders) dus wat was het plan? Wij mochten

11 alle valiezen van de kleinste groepen naar boven dragen, mochten alles in de keuken zetten, mochten de hele refter klaarzetten en nog vele andere klusjes in afwachting dat mama Steffie de palen zou brengen. Ik ga hier eventjes ruimte maken om haar te bedanken. BEDANKT CHRISTINEKE! Eindelijk konden we beginnen aan onze tent (voor of na het eten weet ik niet meer maar maakt ook totaal niet uit) en ontwikkelden er zich enkele soepkiekens en forse spierbundels in de groep. Gelukkig zijn we in positieve zin verrast want jullie hebben van dag 1 al super hard jullie best gedaan, bravo! Zonder 1 iemand in het bijzonder was de tent opzetten niet gelukt, jullie weten over wie ik het heb. Put it all together voor Nathan Robeet! (stel je nu even het gejuich voor tijdens een rugbymatch wanneer er net een goal is gescoord door de goeie) Daardoor gillen wij in koor: Merci Nathan, merci Nathan, merciiiiiiiiii! Wat we dan nog gedaan hebben, zijn de afspraken overlopen. Zodat jullie meteen wisten wat mocht en wat niet mocht en waardoor jullie nachtelijke gymnastiekoefeningen als straf mochten doen. (Dit is naar onze mening veeeel te weinig voorgevallen dit jaar, shame on you, bedankt om het voor ons te verpesten!) Nee hoor, dat wil nog maar eens benadrukken hoe een toffe groep wij van jullie gemaakt hebben J! Maandag 22 juli: Schattenzoektocht & 1 tegen allen In de voormiddag stond ons heuse schattenzoektocht spel op het menu! We wouden de eerste speldag het terrein eens verkennen en vonden er niets beters op om er een schatkaart van te maken en een schat te verstoppen. Aan jullie de eer om deze te vinden. In het echt was er natuurlijk geen sprake van een schat maar indien jullie die gevonden hadden, gingen jullie in de avond rijkelijk beloond worden! De schat was niet het enige dat je moest zoeken of dat je kon helpen om naar te overwinning te streven. Dit is eigenlijk meer iets van puur geluk (het juiste vakje eruit plukken) dus wouden we het ook spannend maken en kregen jullie extra punten wanneer jullie aangrenzende vakjes opkochten. Hier kon je ook punten mee behalen en zo kon niet alleen de groep die de schat vond zich de winnaar noemen maar ook de groep die zich het beste inzetten tijdens de spelletjes. Ik weet nog dat het toen een enorm hete dag was en dat we ons zoveel mogelijk probeerden terug te trekken in de schaduw, waar dit mogelijk was op ons zonovergoten terrein. Maar wat telt, is dat jullie er een eerste enorm actieve spel hadden opzitten. Many to go Welke spelletjes kwamen aan de orde? Touwtrekken, tienbal, snijtikkertje (wat jammer genoeg niet iedereen even goed door had), sterren op de dansvloer, smakkende kus van tante Gertrude, Enkele spelletjes die we doorheen het jaar al hadden gespeeld, maar eens zo tof! In de namiddag gingen we verder met onze cliché-kampdag en speelden we 1 tegen allen. Dit spel wordt elk kamp gespeeld maar op de één of andere manier vinden jullie dit geweldig en wouden jullie ook dit jaar weer strijden om iets leuks! Wij vonden er niets beters op dan het spel in een

12 nieuw jasje te steken en kwamen zo op het idee om te belonen en te straffen per opdracht. Per opdracht had je een beloning en een straf. Indien de opdracht lukte, werd de straf doorstreept en kregen jullie de beloning maar als de opdracht faalde, ging de beloning weg en bleef de straf staan. Op het einde van het spel zagen we dat er eigenlijk maar 1 opdracht niet gelukt was (raadsels oplossen, dommeriken!) waardoor jullie 3 dagen aan een stuk het verzamelliedje elke keer moesten mee dansen, geweldig J! Jullie zijn te goed in dit spel (werken heel goed samen, verdelen de opdrachten en blijven vooral doorzetten tot het einde) waardoor jullie konden profiteren van extra boef en drank tijdens de avondactiviteiten, maar ook van een verwenavond, een extra dag GSM, marshmallows en hotdogs, jullie werden getrakteerd op frietjes EN een ijsje en als kers op de taart werden jullie 5 km minder ver gedropt (waar wij ons echt aan gehouden hebben, wij konden er niet aan doen dat jullie totaaaaaaal verkeerd zijn gelopen en een omtoer van 3u hebben gestapt, mwahahaaaa). Enkele geniale opdrachten die jullie tot deze beloningen brachten: benen scheren van de jongens, 1 valies werd leeggekapt en jullie moesten deze terug netjes ordenen (sorry Julie, ge werd niet geviseerd, de uwe was gewoon de dichtstbijzijnde J ), jullie moesten ons een boerderijdier brengen, een zin moest kleurrijk nageschreven worden, Kaat werd verkleed met natuurelementen, jullie moesten ons jengarecord verbreken (dat nu staat op 29 etages, dankzij jullie) enzovoort. Een dag vol plezier! Dinsdag 23 juli: Stripheldenspel & Duikspel Dit was een dorpsspel. We namen na het ontbijt onze fiets om exact 3 straten verder te stranden aan de kerk van Schoonbeek, het dorp waar jullie, verkleed als striphelden, zoveel mogelijk opdrachten moesten volbrengen. Waarom? Elke opdracht telde enkele punten. Wanneer je de opdracht goed uitvoerde, kreeg je het aantal punten dat de opdracht telde. Zo was het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten moest inzamelen. Hiervoor werd je in 4 groepen verdeeld. Jullie kregen het opdrachtenformulier mee maar ook een fototoestel aangezien je foto s moest trekken van een passage uit een stripverhaal. De titel liet al veel vermoeden. Het was ons niet alleen te doen om jullie verkleedkledij (hoewel wij daar ook veel belang aan hechten en het niet zo fijn vonden dat er in het algemeen niet veel moeite gedaan werd hiervoor, tip voor volgend jaar, DOE DAT WEL! Dan hebben we jullie toch als goede chiroieten opgevoed en kunnen we fier zijn J!) maar de opdrachten waren allemaal in thema van strips. Zo moesten jullie een persoon uit het dorp met naam van een stripheld naar ons brengen, kindersurprises vinden waarin striptitels zaten, een bladzijde uit een stripverhaal naspelen, je tekstballon het hele spel heel houden en ons Choco (Jommeke), een dagschotel (FC De Kampioenen), toverdrank (Asterix), ne plopkoek of ne

13 Samsonkoek of ne smurfkoek of honing (Winnie The Pooh) brengen. De groep die op tijd terug bij ons stond, kreeg ook nog eens extra punten. Het groepje van de oudste meisjes mogen zich de trotse winnaar noemen! We hebben enorm hard genoten van jullie nagespeelde passage (die oprecht heel goed nagedaan was)! Spel was gedaan, dus wij razendsnel terug naar de kampplaats gefietst om weer overheerlijk te eten. In de namiddag mochten jullie je weer verkleden (Ja, het was een beetje onze verkleeddag, en dan!) en dit keer als duikers! We verwachtten dat jullie allemaal een snorkel, een duikbril en zwemvliezen mee hadden want daar gingen we spelletjes mee spelen. Zie het als handicappen die jullie moesten opzetten tijdens het beoefenen van opdrachten. Zo was er de zwemvliezenrace (die enkele onder jullie verbluffend snel uitliepen), moesten jullie een afstandje wandelen met je duikbril vol met water (prikt in de ogen, ween ween), moesten jullie waterbaseball spelen waarbij het de bedoeling was om bij elke honk een ander lidmaat in het water te dompelen (handen, voeten, knie, achterwerk en hoofd), moest je je adem inhouden EN natuurlijk wat hoort er nog bij een duikspel? We hadden er een heuse waterspelletjes namiddag aan gekoppeld. Zo speelden we vlaggenroof in het zwembad en gleden we duuzend keer vna de bash vol met bruine zeep naar beneden om te belanden in het zwembad. Wat was me dit leuk zeg! Zo leuk dat de leiding meedeed en jullie er enorm van profiteerden om ons ne keer van den berg te duwen of om de tuinslang op ons te richten. But we love you! 24 juli : Titoavond De dag begon zoals die altijd begint waneer er een avond te plannen valt. Niemand was dol enthousiast en jullie zaten daar wat te zitten in de tent en wij moesten ons eens goed boos maken :) Jullie hadden dan ook nul ideeën maar uiteindelijk had iemand van jullie gelukkig maar het licht gezien! Op een of andere manier zijn jullie erop gekomen om YouTube na te doen. Wat dus betekent dat er allemaal verschillende soorten scènes konden gemaakt worden. Zo hadden we Joren, Magnus en Arne die een zeer vreemde vorm van huizenjacht in elkaar hadden gestoken en wat, na lang oefenen, grappig was :p We hadden wat meisjes (Rozelien, Laura, Jolien, Madelief en Kaat) die daar efkes de gagnamstyle deden met aangepaste kledij en ook nog een flikflakse van Madelief (wow!). Of opeens een SOS Piet-aflevering met Dries als kindje, de Jari die zo goed was in een vrouw spelen en Robbe de man. En niet te vergeten, onze enige echte Piet (aka Mika) die zijn West-Vlaams per-fect kon nadoen :p Of opeens zeer vreemde dierengebaren van den Aramis (ja dat acteertalent hadden we nog niet bij hem ontdekt :p) en Lucas, de professionele lach-inhouder. Ook hadden we de Ladies Marmelade (Emma, Julie, Kirsten en Nina) die weeral eens een topdansje placeerde, zeeer mooi afgemaakt door een top-leiding die daar overwacht tussenkwam met top-breakdance :D (nooit gedacht dat we dat dus echt zouden doen, maar zo ziet ge maar hoe cool wij zijn :p)

14 En dit alles werd dan nog eens zeer mooi en geimproviseerd aan elkaar gepraat door Tipsy (aka Lucas) en Aarsje (Arnout). Zo schattig dat het was, ik krijg er terug een lach van op mijn gezicht J Om een lang verhaal kort te maken: Jullie hebben ons echt verbaasd, nog nooit zo n goede avond kunnen maken! Ook de andere leiding vond het echt goed dus jullie verdiende een beloning -à Frietjes gaan eten in het dorp jiepieeeee 25 juli: Dropping Jaja de dag was aangebroken! Wij hadden jullie al heel het kamp proberen wijsmaken dat het vandaag gemeenschappelijke dag ging zijn (en dat is ook keihard gelukt) maar neen opeens surprise: dropping! Een dag waar jullie allemaal naar uitkijken, een dag alleen zonder jullie leiding! Wij hebben vrij veel vertrouwen in jullie dus er werd ook niet teveel gecontroleerd (en voor zover we weten hadden jullie ook geen geld mee, super! :) ) s Middags spraken we af om te eten dit zag er blijkbaar minder ver uit dan het leek. Wij stonden klaar aan de kerk en bellen jullie, den Arnout zegt dat jullie de kerk zien en er bijna zijn, uiteindelijk nog bijna een uur moeten wachten :p Maar oke, maagjes gevuld met wortelpuree & chipolatta s, jullie moesten volgens onze gps niet lang meer, jullie terug met volle moed vertrokken! En wij zagen dat jullie nog niet veel kattekwaad hadden uitgehaald dus de leiding ook met een gerust hart vertrokken :) Maar natuurlijk geen dropping zonder kattekwaad (geen idee of jullie ons alles hebben gezegd maar na dat kanaal, voetbalkantine en wc-papierverhaal wisten we wel genoeg ;)). Hierdoor hebben jullie precies een hele omweg gedaan, of iets teveel tijd gestoken in dingen doen wat niet mag, maar jullie kwamen veel te laat aan! Maar we zijn fier op jullie want jullie waren helemaal kapot en volgens ons ook alles te voet gedaan dus chapeau, hier kunnen de keti s iets van leren! ;) 26 juli: Daguitstap Na een heel kamp gezaag zoals gaan wij niet met de fiets?, hoeveel km gaan wij moeten wandelen?, naar waar gaan we?, konden jullie eindelijk ontdekken wat er nu juist op de planning stond :) En jawel, jullie mochten met de fiets! (wij waren daar stiekem ook heel gelukkig om) De kleintjes waren te voet/met de bus vertrokken en wij gingen een halfuurtje later vertrekken. Uiteindelijk werd dat een uurtje later, Bjarne van de keti s wou graag effe zijn fietsband-maken-trucjes kunnen showen :p We kwamen aan, eerst in het plaatselijk speeltuintje gespeeld. Daarna gezellig met de hele chiro rond de vijver gegeten (plus een showke opgevoerd door steffi en philippe die jammer genoeg risk-mannetjes daarmee verdienden). Uiteindelijk met een gevulde maag (was hij wel gevuld? Want er was precies wat minder eten mee dan gedacht) naar het zwembad! Echt weer een topper van een zwembad: Grote glijbaan, ronde buis glijbaan, springplank, en nog vele meer! Ik denk dat ongeveer iedereen door had dat onze chiro aanwezig was, vooral door de Keti en

15 Tito Jongens die op zeer vreemde manieren de glijbaan afgleden en ook voor entertainment zorgde door allerlei kunstjes op de springplank te doen :) Na paar uur pret was het weer tijd om te vertrekken en hupla met de fiets terug naar de kampplaats! Wat we toen s avonds gedaan hebben is mij even helemaal ontglipt maar het was zowiezo keileuk! 27 juli: Gemeenschappelijke dag In de voormiddag is er op deze dag altijd eerst een leidingswissel. Wij gaven aan andere kindjes dan jullie leiding en jullie kregen leiding van euhm ik denk Brecht, Simon en Celine! Maar heel deze voormiddag was letterlijk in het water gelopen want opeens brak er een mega onweerregenbui open en kon niemand buiten spelen (en al na een heel kamp mooi weer hadden wij dus ook een buitenspel voorzien). Dus werden er oplossingen gezocht: een beetje entertainment door de leiding die binnen aan het dansen (of stampen) was, in de refter kon je knutselen, en jullie hebben ook nog blackbox gespeeld dacht ik :) Het was uiteindelijk allemaal nog tof maar toch stiekem de leiding gemist he :p In de namiddag was er dé strijd tussen de afwasgroepen! Talissa, Brecht en Julie hadden hier een topspel voor gemaakt waar iedereen zich bij kon uitleven. Zeker de katapult was iets nieuws ;) En uiteindelijk met alle verzamelde voorwerpen een zo hoog mogelijke toren bouwen. Laten we efkes heel eerlijk zijn, de mummies waren overduidelijk de beste, de hele tijd stond die hun toren op kop! Maar opeens moeten er losers van een andere afwasgroep (ik ben hun naam vergeten, ik weet alleen dat Ine en Arnout er in zaten) een borstel winnen en zo opeens boven die van de mummies komen! Echt ne mindere maar goed, zij zijn uiteindelijk gewonnen J (Al waren de mummies nog steeds de beste hoor) s Avonds is er dan onze fuif. Iedereen moet daar verkleed naartoe gaan. Zoals elk jaar weten jullie niet in wat te verkleden. De jongens zijn niet akkoord met de meisjes en omgekeerd. Maaar bon uiteindelijk werd het: de meisjes in kleine schattige meisjes (ik vond persoonlijk dat kirsten de mooiste schoenen droeg) en de jongens als euhm oei ik weet het niet meer (bodyguards?). Er werd goed gedanst op klassiekers als de marielouise, pizzahutdans, plopdans, kampdans, macarena, De leiding was in sportthema verkleed en zoals elk jaar gaan wij onder elkaar ook even een feestje houden. Daardoor hadden jullie normaal gezien oppas van de Aspi s,maar die waren er dit jaar niet, dus mochten jullie een avondje alleen blijven J En aangezien jullie zo n brave schattekes zijn hebben wij niet geen geklaag van de kookouders gekregen en zijn jullie de hele tijd in de tent gebleven! Echt topkinderen zijn jullie, niets leuker om aan zo n mensen leiding te geven ;) 28 juli: Komen Eten Weten jullie nog wat er deze dag op de planning stond? Jaja, we speelden het MEGA-GROTE-KOMENETEN-SPEL. Net zoals jullie het kennen van op

16 tv. Jullie werden verdeeld in vier groepen. In de voormiddag gingen jullie op stap in het dorp op zoek naar wat jullie voor ons konden klaarmaken. Er waren een aantal zaken waarmee jullie rekening moesten houden. De sfeer en gezelligheid van jullie eetplaats en tafel, de bediening en het eten zelf natuurlijk. In de namiddag begonnen jullie dan aan het grote werk! Het klaarstomen van het eten stond toen op de eerste rij. En dit jawel gewoon op een vuurtje (maar dan moet je er wel eerst één kunnen aankrijgen!) en niet gewoon in een keuken. Niet zo evident dus voor sommigen onder ons. J Rond 16uur gingen wij, de leiding, dus langs bij iedere groep om te genieten van jullie gezellige en leuke plekjes en om te proeven van jullie heerlijke gerechten. Ik herinner me hier nog knap gedekte tafels, gezellige kussens en lampionnen, serieuze obers, lekkere aperitieven en gerechten. Sommigen onder jullie namen het concept Komen eten heel letterlijk van tv en verwelkomden ons echt aan hun deur! (hé Nina en Emma) Kei leuk gedaan allemaal en iedere groep had een mooi resultaat! 29 juli: Jengaspel & Dag Madam In de voormiddag speelden we het Jenga-spel. En neen niet met zo nen saaie kleine Jenga maar met de reuze Jenga van de Chiro. Dat is natuurlijk al wat meer oppassen geblazen voor die tenen! We speelden een aantal spelletjes in vier groepen. En alleen de groep die won, moest geen blok proberen te nemen. En zo origineel dat jullie leiding is, waren het allemaal nieuwe spelletjes dus stond ieder van jullie voor dezelfde moeilijkheid. Enkele spelletjes waren vierkant touwtrekken, tikkertje atoom, per twee lopen met een spaghettistokje zonder het te breken, blindenloop, Meer weet ik van dit spel niet meer om te vertellen. Het was een gewone leuke voormiddag! Die namiddag gingen wij jullie dopen! Herinneren jullie je die vieze vettige doop nog?! Ah neen want die was er ook niet! Wat was dat weer een goede mop van ons. Hahaha je moest erbij zijn en jullie gezichten zien, hilarisch! Wat deden we dan wel? We speelden Dag Madam en we hadden wel enkele serieuze losers in onze groep. Momenteel herinner ik mij vooral Robbe nog! J En alle losers moesten een lekker lepeltje vissaus drinken, kwestie van toch een lichte doop te hebben he :p En ook wij hadden eens goed kunnen lachen, he kotsende Lucas :p Daarna mochten jullie gaan douchen. Zo de laatste echte dag was dan ook al weer ten einde snik snik, want het einde nadert! 30 juli: Kampvuur & Houtsprokkelen Lange broeken? Check! Stevige stapschoenen of laarzen? Check! Spierballen? Check! Iedereen was dus klaar om hout te gaan sprokkelen. Met volle moed en enthousiasme stormden we het bos in op zoek naar grote stronken (want ja wij, de tito s, zijn sterk en zorgen graag mee voor de grote balken) We waren nog maar enkele minuten bezig of de EHBOpost zat al vol met enkele wespensteken en wondjes van een spijker in de voet. Uiteindelijk hadden we op een korte tijd al heel wat hout en kon de mannelijke leiding met behulp van de keti s beginnen aan de opbouw van

17 het kampvuur. Ondertussen braken wij onze tent helemaal af en verhuisden we onze spullen naar de ketitent. Om daar onze laatste nacht door te brengen. Het was al snel tijd voor de playbackshow en het kampvuur! Gezellig samen met de hele Chiro liedjes zingen rond een groot vuur. Wat is er mooier dan dit? Dan brak de tijd aan om lekkere warme chocomelk te drinken en de pakjes uit te delen. Jaja een ubercoole boxershort en die vreemde drinkbus! En dan tijd om te zingen voor iedereen! ZONDER ONZE CHIRO KUNNEN WIJ NIET LEVEN! En vooral ZONDER ONZE TITO S KUNNEN WIJ NIET ZIJN! Na onze luide zangstonde terug naar het kampvuur om er samen gezellig wat te eten en te drinken. Maar om 2uur was het ook bedtijd voor jullie Dus hop allemaal naar de tent! Maar daar zullen jullie nog niet meteen geslapen hebben en jullie verder geamuseerd hebben, daar ben ik zeker van! 31 juli: Baai baai zwaai zwaai NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENN!!! De allerlaatste dag van het kamp is aangebroken!! Met de hele chiro ruimden we de kampplaats op zodat we erna met de bus huiswaarts konden vertrekken. Een dubbel gevoel want je ziet je familie en andere vrienden terug maar je weet dan ook dan het kamp helemaal voorbij is Jammer maar we kunnen denk ik wel besluiten dat WIJ ons rotgeamuseerd hebben gedurende deze 10 dagen! Wij zijn jullie nooit beu geraakt, integendeel! Jullie waren een geweldige groep om meerdere jaren aan leiding te geven. Wij willen jullie echt super hard bedanken voor het geweldige kamp! Hier nemen wij dan ook afscheid van het topteam als leiding met jullie, de tito-groep! Want wij vormden een super goed geheel!! J Veel plezier volgend jaar op de Chiro en we zien elkaar wel nog hé!!! J LISA LIESBETH JOLIEN

18 Hopla, 20 juli en wijle weg met onze fiets! Een dagske eerder dan de rest, maar we hadden dan ook 90 kilometer te fietsen (Djeezes, da s veel te ver!!) We zijn nog niet halverwege en BAM, den eerste tegen de grond. Allemaal goed en wel, Victor de grind een kuske gegeven en wijle verder. Niet veel later, weer BAM, Victoria zag t paaltje niet aankomen! Uiteindelijk zonder ongelukken (en met een duwtje in de rug van Steffie, he Sylvain) aangekomen in Sint- Truiden. Lang hebben we niet moeten zoeken naar een slaapplaats, de Chirojongens van Sint- Truiden vonden het niet meer dan normaal om hun lokalen te openen voor ons. Na zo n lange fietstocht kon een stevige portie frieten er wel in, wij dus naar t marginaalste frietkot van Sint- Truiden en omstreken. De volgende dag stond er nog 30 kilometer op t programma, en dat was DE HEL! Snikheet, geen schaduw en jankende keti s, maar allez, we zijn er geraakt (waarschijnlijk dankzij die watermeloen!). Uiteindelijk aangekomen en zelfs op de halve camion leeggehaald! Die avond kropen we vroeg ons bedje in, moe van het fietsen als we allemaal waren. Veel nachtrust kregen jullie niet, Steffie & Filou stonden om 4u s ochtends al aan jullie bed voor een 24- urenspel (eigenlijk 20, maar allez)! Om 4u20 kregen we dan al bezoek van de politie. Iets met vuurkringen in het midden van de nacht en dat ze dat niet zo tof vonden, mieten! Het eerste deel van deze lange dag was nodig om ons keti- terrein wat uit te breiden. Jullie bouwden een strand, dagboekkamer & slaaphut (die niemand uiteindelijk nodig had, handig zo). Ondertussen werden de 1 tegen allen- opdrachten voorgesteld: Mummies, WC- rollen, piramides & de oh zo schone liefdesbrieven voor de leidingsploeg! Wat een verleid(st)ers die keti s! In de voormiddag gingen we verder met Fata Morgana: De (ietwat gefaalde J ) hangmat, limbo dansen scoutsjongens & gratis cocktails! Tijdens de snikhete namiddag haalden we de waterballonnen en bruine zeep boven (of lagen we te rusten onder de bomen in ons Keti- dorp). De volgende dag vertrokken we op tweedaagse, eerst naar vijvers om in te zwemmen wat uiteindelijk vijvers vol kak bleken te zijn. Maar geen nood, één of ander vriendelijk madammeke wist een echte zwemvijver liggen! Hoera, gewoon even de baan blijven volgen en we zijn er. NI WAAR! Iedereen een beetje depri, maar die avond vonden we wel een top- slaapplaats: we mochten in de tenten van het jeugdhuis slapen. Een beetje regen deed ons geen kwaad, een beetje hagel eerst ook niet. De dikkere hagel werd dan wel wat ambetant, en uiteindelijk waren de omvervallende tenten toch niet zo ideaal tijdens een onweer J. Wijle gauw die tentjes afgebroken en binnen mogen gaan slapen. Die avond een babbelke gedaan en ons wat laten uitdrogen. De volgende ochtend werd er rustig uitgeslapen (of opgestaan om 7u30) en vertrokken we iets beter gezind dan de dag ervoor J. Ontbijt en middageten hadden we dan wel niet, maar die Limburgers hebben ons vol met koeken

19 gestoken! Rond een uur of vier waren we weer terug. De rest van de dag bestond uit douchen, niets doen, neerleggen & er werd ook nog een hangmat en schommel gebouwd (deze keer wel geslaagd J ). Allemaal goed en wel, maar dan was de aaaaaallerleukste dag van het kamp nog niet gepasseerd: KETI- AVOND, JEUJ! Workshops waarbij alle kindjes zelf iets mochten maken, hoe cool zou dat wel niet zijn?! Eén klein probleempje: wie gaat da betalen?! Niemand blijkbaar, ander plan dan maar: we maken een film J!! Na een half dagske hadden jullie het idee zelf uitgewerkt van wat later de Keti- avond zou worden! Vervolgens nog een dagje filmen (& een nachtje of twee monteren) en KLAAR. Wat een topfilm ook J! Daguitstap dan! Probleemloos met de fiets naar Bilzen gereden om daar te genieten van een zwembad (& de vijver). s Avonds speelden we een vriendschappelijk spelletje baseball tegen de tito s, nipt gewonnen (& maar goed ook, of Steffie gaf ons de rest van t kamp allemaal afwas J )! Een paar dagen later werd iedereen gewekt om snel snel snel z n giraffenpak aan te doen! Efkes later vertrokken 16 giraffen op dropping richting Zepperen. Ongeveer 25 kilometer stappen, of gewoon gauw naar Sint- Truiden en daar de trein pakken, tamzakken! Bij de terugkeer na die lange, vermoeiende wandeltocht stond er heerlijke BBQ op het menu, met Steffie & Filou als koks!

20 Omdat kamp geen kamp is zonder wat vuiligheid mochten we ook al is wat vettiger worden (en ja, de meisjes mochten achteraf hun haar wassen, dus dat was OK). Wat verf en genoeg oud brood (en koffiekoeken J ) voor een leger, meer hadden we niet nodig om ons een uur bezig te houden. Niemand is er proper uitgekomen, en lekker was het niet echt, maar wel kapotlachen J. De hangjongeren konden we natuurlijk niet negeren, het avondje voetbal tegen die mannen was dan ook dik de moeite. De meiskes deden hun cheerleader- taak vol overtuiging en de gasten (aangevuld met onze topvoetbalvrouwen!) lieten zich op t veld absoluut niet doen! De hangjongeren konden het precies niet aan want elke 2 minuten stond er weer een extra neef/broer/vriend van die mannen op t veld. Wij dan ook maar met meer en meer bezig, uiteindelijk was het gewoon iedereen tegen iedereen, maar toch gewonnen he J. Verder brachten we s avonds al eens een bezoekske aan t Boerke, bouwden we een kampvuurke of werd er getrivialled voor snoep en speelden we ninja om toch maar niet te moeten afwassen, wc s te kuisen of patatten te schillen. Ohja, vergeten we bijna die dwerghamsters nog! Amai die beesten deden weinig J

Kampaktiefke 2008-2009. Zandvliet

Kampaktiefke 2008-2009. Zandvliet Kampaktiefke 2008-2009 Zandvliet Voorwoord Ja kameroaden, Het is weeral zover zeg! Het is weer grote vakantie. We kunnen weer twee maanden spelen, ravotten, zwemmen, op vakantie gaan, genieten van de zon,

Nadere informatie

2013-2014 HAVERKLAP. Vrije School Haverlo januari - juni

2013-2014 HAVERKLAP. Vrije School Haverlo januari - juni 1 2013-2014 HAVERKLAP Vrije School Haverlo januari - juni 2 Inhoud Voorwoord... 3 Log 3 B en gkm 2 bezoeken de woensdagmarkt... 4 Op werkbezoek in de kinderboerderij en de OCMW keuken Rudderstove.. 5 De

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart 36 e jaargang, 1 e uitgave v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart VOORWOORD Liefste KSJ-vriendjes, vriendinnetjes, mama s, papa s, leiding, oud-leiding, enzovoort enzoverder! Het nieuwe

Nadere informatie

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen.

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen. 1 weekje Nog maar 1 week. Nu wordt het serieus. Gister hebben we de auto "proef-gepakt". Alle spullen die we nu niet meer nodig hebben hier zijn al in de auto gebleven. We hebben gemerkt dat we erg veel

Nadere informatie

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord Voorwoord Je hebt net een spik splinter nieuwe WP opengeslagen. Vers van de pers. Alle ouwe trouwe leden en abonnees weten inmiddels al wat het inhoud, maar voor al onze nieuwe leden een korte uitleg:

Nadere informatie

Jaargang 28 Editie Augustus 2013

Jaargang 28 Editie Augustus 2013 Jaargang 28 Editie Augustus 2013 Piratenkamp Loenen Crossing the USA Expeditie Robinson JamBe België Even voorstellen Sponsorbord En nog veel meer!!! OPZEGGING LIDMAATSCHAP* De opzegtermijn is een maand.

Nadere informatie

thema: samen in ploeg

thema: samen in ploeg België-Belgique P.B. AntwerpenX BC9827 Afzender: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw Lange Kievitstraat 74, B-2018 Antwerpen Zeswekelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Vlaanderen (uitgezonderd augustus

Nadere informatie

Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs)

Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs) Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs) COLOFON Auteurs Titel Het is beter zo... Ren voor je leven Als kippen zonder

Nadere informatie

OKTOBER 2009 KRANTJE-VOOR-JOU

OKTOBER 2009 KRANTJE-VOOR-JOU OKTOBER 2009 KRANTJE-VOOR-JOU Tweemaandelijks tijdschrift van vzw Terschelling erkenningsnr. P007197 uitgiftekantoor:hove. vu : Dré Sebrechts Kapelleveldstraat 22 - B2530Boechout www.vzwterschelling.be

Nadere informatie

Oktober - November - December

Oktober - November - December 1 wcolofon Redactie Annelies Beke Bart Degroote Lisa Viane Maarten Keyngnaert Mathieu Veys Ole Mahieu Pieter Braeckevelt Riet Lapierre Vormgeving Riet Lapierre Cover Jonathan Verheye Eindredactie Annelies

Nadere informatie

W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e

W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e Inhoud Voorwoord 2 Verhalen niveau A2 5 Mijn levensverhaal 6 Van waar ik kom en over mijn leven 7 Ik ben R. Habibullah 8 Ik ben blij!

Nadere informatie

Contrast. Erwin Peek. Eerste druk, 2012. Copyright 2012 Erwin Peek. www.erwinpeek.nl

Contrast. Erwin Peek. Eerste druk, 2012. Copyright 2012 Erwin Peek. www.erwinpeek.nl Contrast Erwin Peek Eerste druk, 2012 Copyright 2012 Erwin Peek www.erwinpeek.nl Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols Africa 2003 Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp Verslaggeving door Danny Pols Afrika 2003 Wat hebben we het slecht met z n allen. Eerst moet je 1,5 week

Nadere informatie

Script. Vriendschap & Liefde. Dansen en zingen! De hele klas doet mee. Ontdekken & leren. Afscheid nemen. Productie: Op Zolder Producties

Script. Vriendschap & Liefde. Dansen en zingen! De hele klas doet mee. Ontdekken & leren. Afscheid nemen. Productie: Op Zolder Producties Script Productie: Op Zolder Producties Dansen en zingen! De hele klas doet mee! Afscheid nemen Vriendschap & Liefde Ontdekken & leren SCRIPT Tekst Karlijn Broekhuizen Liedteksten Dominique Engers Muziek

Nadere informatie

BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE

BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE LOTGENOTEN Roland (59) Toch ongelofelijk hé, wat die pillen doen pag.4 An (38) Met de therapietrouw gaat het denk ik wel lukken pag.7 Pieter (28) Door de medicatie voel

Nadere informatie

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr.

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. 2 BESTUUR Voorzitter: Frans van Saane, Berkenring 84, 4881

Nadere informatie

Kilometers vreten op de Europese snelwegen.

Kilometers vreten op de Europese snelwegen. Door Tim Traas Dag 1: Zondag 18 Februari 2007 De dag begon met een afscheid vanuit Middelburg Arnestein. De Rocky en Feroza arriveerden als eerste, en wachtend op de Pajero werden de laatste spulletjes

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 4 Geschiedenis 6 10 Straffe madammen 9

Inhoud. Voorwoord 4 Geschiedenis 6 10 Straffe madammen 9 Meulenberg vertelt Inhoud Voorwoord 4 Geschiedenis 6 10 Straffe madammen 9 Jonge jaren in het vaderland 12 Liefde & huwelijk 16 Migratie 18 Barakken 22 Taal 28 Dagelijkse leven 32 Heimwee & terugkeer

Nadere informatie

VERSNELING JANUARI 2012 JAARGANG 10, NUMMER 2 CROSSEND HET NIEUWE JAAR IN. Sportvoeding: de diëtiste geeft advies. Mountainbiken in Pakistan

VERSNELING JANUARI 2012 JAARGANG 10, NUMMER 2 CROSSEND HET NIEUWE JAAR IN. Sportvoeding: de diëtiste geeft advies. Mountainbiken in Pakistan JAARGANG 10, NUMMER 2 DE VERSNELING JANUARI 2012 CROSSEND HET NIEUWE JAAR IN Het verslag van de nu al legendarische mini-playbackshow: Een complexe choreografie die de artiesten van K3 schijnbaar moeiteloos

Nadere informatie

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren Interview 5-5-2009 met een gehuwde vrouw met 5 kinderen: Int: Hoe gaat het met je? A: Ja, een beetje druk, tijd voor de kinderen, ik heb vijf dochters. Ja, eh, ja eh, mijn oudste dochter is bijna 8, ik

Nadere informatie

http://inactievoorkenia.waarbenjij.nu/?page=message&id=4142015

http://inactievoorkenia.waarbenjij.nu/?page=message&id=4142015 http://inactievoorkenia.waarbenjij.nu/?page=message&id=4142015 Welkom! Welkom op inactievoorkenia.waarbenjij.nu, In dit dagboek kun je vanaf nu de reisverlagen, foto's en video's van inactievoorkenia lezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2007. Nieuwsbrief 2007. nr.16

Nieuwsbrief 2007. Nieuwsbrief 2007. nr.16 Nieuwsbrief 2007 Nieuwsbrief 2007 nr.16 Inhoud Voorwoord EU 2 EU. 3 Gevraagd... gastgezinnen. 4 De zomer van 1991. Mijn vakantie in Holland. 5 Vakantie in het beloofde land. 6 De zomervakantie. 8 Mooie

Nadere informatie

muziek punt dubbel DOSSIER BCV* eppo janssen x in het hart van deze Dubbelpunt België -Belgique P.B. 8000 Brugge 1-2 4/121 P409362

muziek punt dubbel DOSSIER BCV* eppo janssen x in het hart van deze Dubbelpunt België -Belgique P.B. 8000 Brugge 1-2 4/121 P409362 dubbel België -Belgique P.B. 8000 Brugge 1-2 4/121 P409362 punt Tijdschrift van en voor Chiroleiding verschijnt maandelijks, niet in juli en augustus nr. 7 maart 2008 Chirojeugd Vlaanderen vzw v.u. & afzendadres:

Nadere informatie

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vanmorgen stappen we om 6 uur in de auto en gaan met Zamira richting Kosovo. Het is een rit van ongeveer 6 uur. Ik kan mij nog herinneren dat tijdens de oorlog in Kosovo

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2008 nr.17

Nieuwsbrief 2008 nr.17 Nieuwsbrief 2008 Nieuwsbrief 2008 nr.17 Inhoud Voorwoord Tijdsoverwegingen 2 Tijdsoverwegingen. 3 Wauw! Een verslag van een bijzondere vakantie. 4 Mijn vakantie in Holland. 4 Kamperen in Delfgauw. 5 Vakantie

Nadere informatie

Dagboek van De ruilreporter.

Dagboek van De ruilreporter. Dagboek van De ruilreporter. 10-07-2009. Hallo ik ben Binnenkort trek ik het land in voor Stichting Marco met een bijzondere opdracht. Het enige dat ik meekrijg is de CD van de stichting. Mijn einddoel:

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie