ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM HANDELSONDERNEMING T. WOLTERS TE NIEUW-DORDRECHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM HANDELSONDERNEMING T. WOLTERS TE NIEUW-DORDRECHT"
  • Eva Vos
  • 7 jaren geleden
  • Aantal bezoeken:

Transcriptie

1 ONTWERP Ons Behandeld door de heer W. Ratering (0592) Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Handelsonderneming T. Wolters te Nieuw-Dordrecht ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM HANDELSONDERNEMING T. WOLTERS TE NIEUW-DORDRECHT 1. ALGEMEEN 1.1. Onderwerp aanvraag Op 23 juli 2009 hebben wij een aanvraag ontvangen van Handelsonderneming T. Wolters (hierna: aanvrager) voor een revisievergunning op grond van artikel 8.4 van de Wet milieubeheer (Wm). De vergunning wordt aangevraagd voor een periode van 10 jaar. Op 14 september 2009 hebben wij aanvullende gegevens ontvangen op de aanvraag. Het betreft een inrichting voor het opslaan en overslaan van afvalstoffen. De aanvraag heeft betrekking op: - het opslaan en demonteren van autowrakken met maximale capaciteit van 600 autowrakken per jaar; - het handelen in- en opslaan van occasions, metalen en gebruikte onderdelen; - het inzamelen, bewerken, opslaan en afvoeren van metaalafval; - de opslag en verkoop van vuurwerk. Volgens het Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer (Ivb) behorende bij de Wet milieubeheer (Wm), valt de inrichting onder meer onder de categorieën 28.4 onder a, sub 4 en 28.4 onder d uit het Ivb. Wij zijn op grond hiervan bevoegd gezag Locatie bedrijf De locatie waar de inrichting is gevestigd is de Oosterwijk WZ te Nieuw-Dordrecht in de gemeente Emmen, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie F, nummers en Vergunningensituatie De volgende Wm-vergunningen en meldingen zijn eerder aan het bedrijf verleend: - revisievergunning van 30 juni 2003, kenmerk MB/A3/ voor het opslaan en bewerken van meer dan vijf autowrakken en het opslaan en verkopen van consumenten vuurwerk; De aangevraagde vergunning vervangt de vorengenoemde vergunningen en meldingen. Deze vervallen op het moment dat deze vergunning onherroepelijk wordt Procedure Voor de behandeling van de aanvraag is de procedure van Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

2 2 Als adviseurs zijn bij de procedure betrokken: - het college van burgemeester en wethouders van Emmen; - het dagelijks bestuur van het waterschap Velt en Vecht; - de VROM-Inspectie, Regio Noord; - Senter Novem, Den Haag, LMA Coördinatie Wm-vergunning en Wvo-vergunning De aangevraagde activiteiten zijn in principe Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo)- vergunningplichtig. Aanvrager heeft bij het waterschap Velt en Vecht een aanvraag om Wvovergunning ingediend. Het waterschap Velt en Vecht heeft meegedeeld dat zij door capaciteitsproblemen binnen haar waterschap niet binnen de termijn, zoals genoemd in artikel 8.30 van de Wm, op de betreffende aanvraag kunnen besluiten. Daarom zullen de Wm-vergunning en Wvo-vergunning in dit geval niet gecoördineerd behandelt worden. Inhoudelijke afstemming betreffende deze vergunningen zal wel plaatsvinden. 2. MILIEUEFFECTRAPPORTAGE (m.e.r.) 2.1. M.e.r. beoordelingsplicht De voorgenomen activiteit komt noch voor in Bijlage C noch in bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage De activiteit is derhalve noch m.e.r.-plichtig noch m.e.r.-beoordelingsplichtig. 3. BELEIDSOVERWEGINGEN 3.1. Algemeen Toetsingskader/BBT Bij vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer wegen wij zo veel mogelijk de verschillende milieugevolgen tegen elkaar af (integrale afweging). Dit doen wij om een zo hoog mogelijk milieurendement te krijgen. In elk geval worden de milieugevolgen getoetst op het gebied van bodem, lucht, geluid, externe veiligheid, afvalwater, energiegebruik, water en grondstoffen, afvalstoffen en verkeer en vervoer. Bij deze toetsing worden ook toekomstige ontwikkelingen van de omgeving betrokken. Verder houden wij rekening met de geldende milieubeleidsplannen en andere beleidskaders. Ook houden wij rekening met de voor de aangevraagde activiteiten geldende richtlijnen. Op 1 december 2005 is een aanpassing van de Wm in werking getreden, waarmee de IPPC-richtlijn is geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving. Dientengevolge moeten in het belang van het bereiken van een hoog niveau van bescherming van het milieu aan de vergunning voorschriften worden verbonden, die nodig zijn om de nadelige gevolgen die de inrichting voor het milieu kan veroorzaken, te voorkomen of, indien dat niet mogelijk is, zoveel mogelijk - bij voorkeur bij de bron - te beperken en ongedaan te maken. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat in de inrichting ten minste de voor de inrichting in aanmerking komende Beste Beschikbare Technieken (BBT) worden toegepast. Bij de bepaling van BBT dienen wij in zijn algemeenheid de in de Wm vermelde aspecten te betrekken, rekening houdend met de voorzienbare kosten en baten van maatregelen, en met het voorzorgen het preventiebeginsel. In het bijzonder dienen wij bij de bepaling van BBT rekening te houden met de Regeling aanwijzing BBT-documenten.

3 3 Bij de bepaling van BBT hebben wij ingevolge de regeling rekening gehouden met de volgende documenten: - Nederlandse emissierichtlijn lucht (NeR); - Nederlandse richtlijn bodembescherming (NRB); - PGS 15: Richtlijn "Opslag van verpakte gevaarlijke afvalstoffen"; - PGS 28: Richtlijn "Vloeibare aardolieproducten. Afleverinstallaties en ondergrondse opslag"; - PGS 30: Richtlijn "Vloeibare aardolieproducten. Opslag in kleine installaties". Conclusies BBT De inrichting voldoet - met inachtneming van de aan dit besluit gehechte voorschriften - aan de beste beschikbare technieken (BBT) ter voorkoming van emissies naar de bodem en externe veiligheid. Voor de overwegingen per milieuthema wordt verwezen naar de desbetreffende paragraaf Provinciaal omgevingsplan (POP) en Provinciale omgevingsverordening (POV) Provinciale staten van Drenthe hebben op 7 juli 2004 het Provinciaal omgevingsplan II (POP II) voor de periode vastgesteld. Het POP II schetst het omgevingsbeleid van de provincie Drenthe voor de korte en middellange termijn. Op 2 februari 2005 is de POV in werking getreden. De POV is opgesteld om omgevingsbeleid uit het POP goed te kunnen uitvoeren en handhaven. De inrichting is niet gelegen in een van de milieu-beschermingsgebieden zoals deze zijn aangewezen in het POP II. In onderdeel C.8.4. (pagina 166) van het POP II wordt het beoordelingskader milieu voor bedrijfsmatige activiteiten beschreven. Als doelstelling is geformuleerd dat er wordt gestreefd naar het realiseren van een acceptabel niveau van milieubelasting vanwege vestiging, uitbreiding of wijziging van bedrijfsmatige activiteiten. Gesteld wordt dat een belangrijk instrument hiertoe het verlenen van Wmvergunningen is. In het POP II worden met betrekking tot de vergunningverlening de volgende milieuaspecten onderkend en beschreven: - afvalstoffen - luchtverontreiniging - geur - bodembescherming - geluidhinder - externe veiligheid - energie Bij het opstellen van de vergunning is met bovenstaande milieuaspecten rekening gehouden. De relevante aspecten worden behandeld in het hoofdstuk Milieuaspecten Besluit beheer autowrakken (Bba) Met ingang van 21 oktober 2000 is richtlijn nr. 2000/53/EG van het Europese Parlement en de Raad van de Europese Unie van 18 september 2000 betreffende autowrakken (PbEG L 269) (hierna: autowrakkenrichtlijn) in werking getreden. Deze richtlijn heeft tot doel de negatieve milieueffecten van het ontstaan en de verwerking van voertuigenafval te voorkomen of te beperken (door de hoeveelheid te verwijderen voertuigenafval te verminderen door preventie en nuttige toepassing) en door de milieuprestaties van verwerkers van voertuigenafval te verbeteren. De autowrakkenrichtlijn is grotendeels omgezet bij of krachtens het Besluit beheer autowrakken (Bba). Het Bba is op 2 juli 2002 in werking getreden (gepubliceerd in Staatsblad nummer 259).

4 4 Bij Besluit van 19 juni 2007, Staatsblad 231, is het Bba gewijzigd in verband met een verbetering van de implementatie van richtlijn nummer 2000/53/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 18 september 2000 betreffende autowrakken (PbEG L 269). De voorschriften van het Bba hebben wij in deze vergunning opgenomen Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (hierna: Activiteitenbesluit) In artikel 8.1, tweede lid, van de Wm is bepaald dat bij algemene maatregel van bestuur categorieën inrichtingen worden aangewezen waarvoor een vergunningplicht geldt. Het gaat hier om het Activiteitenbesluit. In bijlage 1 bij het Activiteitenbesluit is een lijst met vergunningplichtige inrichtingen opgenomen, waarvoor de algemene regels gedeeltelijk van toepassing kunnen zijn. Voor deze inrichtingen moet een Wm-vergunning worden verleend. Uit artikel 8.1, eerste lid van de Wm volgt dat op inrichtingen waar een installatie aanwezig is als bedoeld in bijlage 1 van de EG-richtlijn geïntegreerde preventie en bestrijding van verontreiniging (gpbvinstallatie), het Activiteitenbesluit niet van toepassing is. In artikel 1.4, derde lid, van het Activiteitenbesluit is bepaald dat een beperkt aantal, in het Activiteitenbesluit genoemde activiteiten, ook van toepassing is op vergunningplichtige inrichtingen. Door vergunningplichtige inrichtingen moet voor deze activiteiten worden voldaan aan de regels zoals gesteld in het Activiteitenbesluit en de daarbij behorende ministeriële regeling. De voorschriften opgenomen in het Activiteitenbesluit zijn direct werkend en mogen dan ook niet in de Wm-vergunning worden opgenomen. Ingevolge artikel 1.10 van het Activiteitenbesluit dient voorafgaand aan het uitvoeren van deze activiteiten een melding bij het bevoegd gezag te worden ingediend. De volgende activiteiten die worden aangevraagd, vallen onder de reikwijdte van het Activiteitenbesluit: - het lozen van hemelwater dat niet afkomstig is van een bodembeschermende voorziening - het lozen van huishoudelijk afvalwater In dit geval zijn van het Activiteitenbesluit de paragraven en van toepassing op de inrichting. Wij beschouwen deze aanvraag als melding op grond van artikel 1.10 van het Activiteitenbesluit Landelijk Afvalbeheerplan (LAP) Op grond van artikel 8.10 van de Wm kan de Wm-vergunning in het belang van de bescherming van het milieu worden geweigerd. Onderdeel van het begrip "bescherming van het milieu" is de zorg voor de doelmatig beheer van afvalstoffen. In artikel 1.1 van de Wm is aangegeven wat moet worden verstaan onder het doelmatig beheer van afvalstoffen. Op grond hiervan moeten wij rekening houden met het geldende afvalbeheersplan dan wel het bepaalde in de artikelen 10.4 en 10.5 van de Wm (artikel van de Wm). De looptijd van het LAP 1 is op 3 maart 2009 verstreken. In afwachting van een nieuw LAP 2 dienen wij daarom rechtstreeks te toetsen aan de artikelen 10.4 en 10.5 van de Wm. Voor de invulling van deze toets aan deze artikelen maken wij gebruik van het LAP 1. De voorkeursvolgorde voor afvalbeheer zoals die in artikel 10.4 van de Wm is opgenomen en als volgt is samen te vatten: - het stimuleren van preventie van afvalstoffen; - het stimuleren van hergebruik/nuttige toepassing van afvalstoffen door het promoten van afvalscheiding aan de bron en nascheiding van afvalstromen; Afvalscheiding maakt produkthergebruik en materiaalhergebruik (nuttige toepassing) mogelijk en beperkt de hoeveelheid te storten of in een afvalverbrandingsinstallatie (AVI) te verbranden afvalstoffen;

5 5 - het optimaal benutten van de energie-inhoud van afval dat niet kan worden hergebruikt (nuttig toepassen als brandstof); - het verwijderen van afvalstoffen door verbranding; - het verwijderen van afvalstoffen door storten. Een belangrijk aspect voor het bewerken van afvalstoffen is dat dit op een zo hoogwaardig mogelijke wijze plaatsvindt. Wij haken hiervoor aan bij de in het LAP 1 gehanteerde minimumstandaarden. Een belangrijk aspect voor het bewerken van afvalstoffen is de minimumstandaard. De minimumstandaard geeft de meest laagwaardige wijze van be- en verwerking van de betreffende afvalstoffen, waarvoor nog vergunning verleend mag worden. Wanneer de minimumstandaard bestaat uit meerdere be- en verwerkingshandelingen bij meerdere inrichtingen kan voor de afzonderlijke bewerkingsstappen een vergunning worden verleend, als door middel van sturingsvoorschriften in de vergunning verzekerd is dat de betreffende afvalstof alle noodzakelijke be- of verwerkingshandelingen doorloopt die tot de minimumstandaard behoren. Voor de onderhavige aanvraag zijn de volgende sectorplannen van het LAP van toepassing: - autoafval (sectorplan 11); - metaalafvalstoffen (Sectorplan 21) Toetsing aan de aangevraagde afvalactiviteiten Sectorplan 11 "Auto-afval" van het LAP heeft specifiek betrekking op het inzamelen, opslaan, be- en verwerken van autowrakken. Het beleid voor auto-afval is gericht op het bevorderen van nuttige toepassing van de verschillende materialen en onderdelen van auto-afval, bij voorkeur in de vorm van product- en materiaalhergebruik. De minimumstandaard voor het be-/verwerken van autowrakken is demontage volgens de voorschriften van het Besluit beheer autowrakken. De materialen en onderdelen die gedemonteerd zijn, moeten vervolgens nuttig worden toegepast. Het resterende autowrak moet worden afgevoerd naar een shredder. Naar ons oordeel voldoet de aangevraagde activiteit aan de minimumstandaard, zodat de vergunning kan worden verleend. De voorschriften in hoofdstuk 2 van het aan dit besluit verbonden voorschriftenpakket garanderen dat de afvalstoffen die binnen de inrichting geaccepteerd worden volgens de minimumstandaard die voor deze afvalstoffen gelden (sectorplan 11) binnen de inrichting of elders bij een andere vergunde inrichting worden be-/verwerkt. Be- en verwerking van metalen Ten aanzien van de aangevraagde opslag en bewerking van metalen is Sectorplan 21, "Metaalafvalstoffen", van toepassing. Hierin is het beleid uitgewerkt voor metaalafvalstoffen. De minimumstandaard voor het be- en verwerken van metaalafvalstoffen met aanhangende olie of emulsie, met uitzondering van fijn metaalbewerkingsafval, is scheiding van metalen en olie of emulsie. De afgescheiden olie of emulsie moet worden verwerkt conform de minimumstandaard voor oliehoudende afvalstoffen. De werkwijze van handelsonderneming T. Wolters voldoet aan de minimumstandaard.

6 6 Autobanden Gelet op de problemen die de afgelopen jaren zijn ontstaan met het illegaal dumpen en onbeheerd achterlaten van grote partijen afgedankte autobanden, wordt in afwijking van de algemeen geldende bepalingen bij vergunningverlening voor het uitsluitend opslaan (opslaan als zelfstandige activiteit) van afgedankte autobanden uitsluitend een vergunning verleend wanneer het bedrijf concrete afzetmogelijkheden heeft voor de totale hoeveelheid autobanden die wordt opgeslagen. In de aanvraag voor een vergunning moet de aanvrager motiveren dat het opslaan van autobanden effectief en efficiënt is om tot nuttige toepassing van autobanden te komen. De maximale opslagtermijn is één jaar. Verder moet in de vergunning worden opgenomen dat elke stagnatie in de afzet van autobanden moet worden gemeld bij het bevoegd gezag. In de voorschriften is opgenomen dat de opslagtermijn van autobanden maximaal één jaar mag zijn, en dat de aanvrager, indien hij autobanden in opslag heeft, moet kunnen aantonen dat hij een concrete afzetmogelijkheid heeft. Uitsluitend opslaan Aanvrager heeft aangevraagd om uitsluitend de volgende afvalstoffen op te slaan: - accu s - metalen (gemengde, ferro- en non-ferrometalen) - afgedankte voertuigen - afgedankte voertuigen die noch vloeistoffen, noch andere gevaarlijke onderdelen bevatten - aluminium - (auto)banden - drukhouders - ijzer - koper, brons en messing - lood - RVS - zink Voor de opslagtermijn van deze afvalstoffen is geen maximum in de aanvraag opgenomen A&V-beleid en AO/IC In het LAP is aangegeven dat een afvalverwerkend bedrijf over een adequaat acceptatie- en verwerkingsbeleid (A&V-beleid) en een adequate administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) dient te beschikken om de risico's op een onjuiste verwerking van afvalstoffen te verminderen. In het A&V-beleid dient te zijn aangegeven op welke wijze binnen de inrichting acceptatie en verwerking van afvalstoffen plaatsvindt. In het LAP is tevens aangegeven dat een beperkt aantal bedrijven dat gevaarlijke afvalstoffen accepteert over een adequate administratieve organisatie en een interne controle (AO/IC) dient te beschikken. Onder administratieve organisatie wordt verstaan het complex van organisatorische maatregelen gericht op de informatieverzorging ten behoeve van het besturen en doen functioneren van een organisatie, alsmede voor het afleggen van verantwoordingen. Onder interne controle wordt verstaan het toetsen van resultaten aan normen door of namens de leiding ten behoeve van de leiding. Via de AO/IC dient een betrouwbare informatie naar het management en derden (vergunningverleners en toezichthouders) te zijn gewaarborgd. Met betrouwbaar wordt bedoeld een juiste, tijdige en volledige informatieverzorging die tevens controleerbaar is. In het LAP is aangegeven dat de procedures gebaseerd dienen te zijn op de richtlijnen uit het rapport "De Verwerking Verantwoord" (DVV), maar dat per specifieke situatie maatwerk moet worden geleverd.

7 7 In de onderhavige aanvraag is geen A&V-beleid en AO/IC opgenomen. Wij achten dit ook niet noodzakelijk, gelet op de aard van de te accepteren afvalstoffen (uitsluitend autowrakken) en de in het Besluit beheer autowrakken opgenomen eisen inzake acceptatie, demontage en administratie, waaraan elk autodemontagebedrijf in Nederland moet voldoen. Gelet op het bovenstaande is het risico op het wegmengen van afvalstoffen gering. Wel van belang is dat er een duidelijk onderscheid moet zijn tussen een autowrak en schadeauto alsook dat alle activiteiten die verricht worden aan een autowrak, vanaf de binnenkomst tot en met het afvoeren naar de shredderinstallatie, te volgen moeten zijn. Om dit te waarborgen en ter verificatie of de opgeslagen afvalstoffen op de juiste wijze worden aan- en afgevoerd zijn aan deze vergunning voorschriften verbonden m.b.t. het A&V-beleid en de afvalstoffenregistratie. Hiermee is een effectief toezicht op de verwijdering van autowrakken bij de inrichting afdoende gewaarborgd Overige overwegingen mbt afvalbeheer De aanvrager verkrijgt met deze vergunning de mogelijkheid om afvalstoffen van buiten de inrichting te ontvangen. Dergelijke inrichtingen vallen onder het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen. Voor een effectieve handhaving van het afvalbeheer is het van belang om naast de meldingsverplichtingen tevens registratieverplichtingen op te nemen (artikel 8.14 van de Wm). In deze vergunning zijn dan ook voorschriften voor de registratie van de afgevoerde en de geweigerde (afval)stoffen opgenomen. Vergunningen voor het opslaan en be- en verwerken van afvalstoffen mogen (behoudens in het geval sprake is van de activiteiten storten en/of afvalverbranding) slechts worden verleend voor een termijn van ten hoogste 10 jaar (artikel 8.17 van de Wm, lid 2). De gevraagde Wm-vergunning kan worden verleend voor een periode van 10 jaar. Gelet op het vorenstaande zijn wij van mening dat de aangevraagde activiteiten in overeenstemming zijn met het geldende afvalbeheerplan en daarmee bijdragen aan een doelmatig beheer van afvalstoffen. 4. MILIEUASPECTEN Algemene inleiding De aangevraagde activiteiten hebben invloed op milieuaspecten. Alleen de milieuaspecten die relevant zijn, zijn hieronder beschreven AFVALWATER Het kader voor de bescherming tegen verontreiniging door de lozing van afvalwater Op de lozing van afvalwater op een openbaar riool is de "Instructieregeling lozingsvoorschriften milieubeheer" van toepassing. In het kader van deze regeling dienen voorschriften opgenomen te worden die gericht zijn op de kwaliteit van het te lozen bedrijfsafvalwater. De in de aanvraag opgenomen maatregelen en voorzieningen ter bescherming tegen verontreiniging door lozing van afvalwater: huishoudelijk afvalwater wordt rechtstreeks geloosd op het gemeentelijke riool; hemelwater afkomstig van een vloeistofdichte voorziening (werkplaats en buitenterrein) wordt via een olie- en slibafscheider geloosd op het gemeentelijke riool.

8 8 Beoordeling en conclusie De in de aanvraag vermelde maatregelen ter voorkoming en beperking van lozing van afvalstoffen, verontreinigende of schadelijke stoffen, zullen naar verwachting leiden tot een acceptabel lozingsniveau, dat in overeenstemming is met genoemde doelstellingen. Wij achten deze situatie vergunbaar. Aan deze beschikking zijn uitsluitend de voorschriften voortvloeiend uit de "Instructieregeling lozingsvoorschriften milieubeheer" opgenomen Bodem Het kader voor de bescherming van de bodem Het (nationale) preventieve bodembeschermingsbeleid is vastgelegd in de Nederlandse Richtlijn Bodembescherming (NRB) bedrijfsmatige activiteiten. Het Ministerie van VROM heeft de NRB in overleg met vergunningverleners, onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven opgesteld. Deze richtlijn is ontwikkeld om vergunningsvoorschriften te uniformeren en harmoniseren. Met de NRB kunnen (voorgenomen) bodembeschermende maatregelen en voorzieningen binnen inrichtingen worden beoordeeld en kan de besluitvorming met betrekking tot een optimale bodembeschermingstrategie worden gestuurd. De NRB beperkt zich tot de normale bedrijfsvoering en voorzienbare incidenten. Bodembescherming ten behoeve van calamiteiten wordt in NRB-kader niet behandeld. Een eventuele calamiteitenopvang echter wel. Bodembescherming en autodemontagebedrijven Het Besluit beheer autowrakken (Bba) bevat diverse verplichtingen met betrekking tot bodembeschermende voorzieningen. Het Bba schrijft voor een aantal activiteiten expliciete vloeistofdichte voorzieningen of een vloeistofdichte voorziening voor. Dit is voor: - het opslaan van autowrakken die nog niet zijn ontdaan van vloeistoffen of vloeistof bevattende onderdelen; - het aftappen van vloeistoffen of het demonteren van vloeistof bevattende onderdelen; - het opslaan van vloeistoffen of vloeistof bevattende onderdelen. Het betreft de voorschriften A.1 tot en met A.8, die staan in de bijlage behorend bij artikel 5, eerste lid van het Bba. Deze voorschriften zijn ook opgenomen in onderhavige vergunning. De potentieel bodembedreigende activiteiten Binnen de inrichting vinden de volgende potentieel bodembedreigende activiteiten plaats: - het van een transportmiddel lossen van aangevoerde autowrakken die nog niet ontdaan zijn van vloeistoffen of vloeistof bevattende onderdelen; - het opslaan van autowrakken die nog niet ontdaan zijn van vloeistoffen of vloeistof bevattende onderdelen; - opslag en verlading van stortgoed (non-ferrometalen, gemengde metalen; - het aftappen van vloeistoffen, of het demonteren van vloeistof bevattende onderdelen, van autowrakken; - het opslaan van vloeibare aardolieproducten, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof in bovengrondse tanks; - het opslaan van vloeistoffen in emballage; - het opslaan van vloeistof bevattende onderdelen en onderdelen die vloeistoffen hebben bevat; - het afleveren van afgetapte bruikbare brandstoffen ten behoeve van eigen gebruik; - de afvoer van afvalwater via de bedrijfsriolering; - het afvoeren/transport van vloeibare afvalstoffen naar een verwerkingsinrichting; - opslag en verlading van stortgoed (non-ferro metalen, gemengde metalen).

9 9 De in de aanvraag opgenomen maatregelen en voorzieningen ter bescherming van de bodem In de aanvraag zijn de volgende maatregelen en voorzieningen opgenomen om bodemverontreiniging te voorkomen: - voor de opslag van afgetapte vloeistoffen beschikt de aanvrager over vaten. De vaten worden opgeslagen in een lekbak onder een afdak op de vloeistofdichte plaat. - diesel wordt opgeslagen in een bovengrondse 1500 liter dieseltank. Conclusie Gelet op het vorenstaande zijn wij van mening dat met de in de aanvraag opgenomen voorzieningen in combinatie met de benodigde beheersmaatregelen het verwaarloosbare bodemrisico voor alle bodembedreigende activiteiten wordt gerealiseerd. De aanvullende beheermaatregelen zijn in de voorschriften uitgewerkt. Teneinde de verspreiding van milieugevaarlijke vloeistoffen in het milieu te voorkomen, zijn vloeistofdichte voorzieningen voorgeschreven op die plaatsen waar met milieuschadelijke vloeistoffen gewerkt wordt of waar deze onverhoopt vrij kunnen komen. Bodembelastingsonderzoek Het preventieve bodembeschermingsbeleid gaat ervan uit dat (zelfs) een verwaarloosbaar bodemrisico nooit volledig uitsluit dat een belasting van de bodem optreedt. Om die reden is altijd bodembelastingonderzoek noodzakelijk. Het bodembelastingonderzoek richt zich op de afzonderlijke activiteiten en de aldaar gebruikte stoffen. Bodembelastingonderzoek bestaat uit het vastleggen van de nulsituatie bodemkwaliteit voorafgaand aan, of zo spoedig mogelijk na, de start van de betreffende activiteit(en) en een vergelijkbaar eindsituatiebodemonderzoek na het beëindigen van de betreffende activiteit. Het nulsituatieonderzoek moet tenminste duidelijkheid verstrekken over: - de locatie van bemonsteringspunten rekening houdend met de mobiliteit van de gebruikte stoffen en de locale grondwaterstroming; - de wijze waarop de betreffende stoffen moeten worden gedetecteerd, bemonsterd en geanalyseerd; - de bodemkwaliteit ter plaatse van bemonsteringslocaties. De door middel van nulsituatieonderzoek vastgelegde bodemkwaliteit geldt als referentiepunt voor de beoordeling of ten gevolge van de betreffende activiteiten bodembelasting heeft plaatsgevonden en of bodemherstel nodig is. Voor de locatie waarop de inrichting gevestigd is, is het volgende bodemonderzoek uitgevoerd om de nulsituatie vast te leggen. Het gaat om de volgende rapporten: - bodemonderzoek ter bepaling van de nul-situatie van de bodemkwaliteit ter plaatse van 10 terreinen aan de Oosterwijk te Emmen van juni 1993, kenmerk ON: 92/6853 door Grontmij Advies & Techniek BV. Deze onderzoeken geven ons geen aanleiding tot het stellen van nadere maatregelen of eisen en beschouwen wij daarom als nulsituatie onderzoek. Het risico dat door de aangevraagde activiteiten in combinatie met de getroffen en te treffen voorzieningen een bodemverontreiniging ontstaat is (in combinatie met de gestelde voorschriften) verwaarloosbaar conform het gestelde in de NRB. Het is dan ook niet noodzakelijk dat de bodemkwaliteit tussentijds wordt gecontroleerd.

10 10 Na beëindiging van de betreffende activiteit(en) dient de eindsituatiebodemkwaliteit te worden onderzocht om vast te stellen of ondanks de getroffen voorzieningen en maatregelen bodembelasting is opgetreden en herstel van de bodemkwaliteit nodig is. De in dit kader gestelde voorschriften en zijn op grond van artikel 8.16, sub c, van de Wm gesteld en blijven van kracht nadat de onderhavige vergunning vervalt of wordt ingetrokken Geluid Algemeen De bedrijfsactiviteiten van de aanvrager hebben tot gevolg dat geluid wordt geproduceerd. Het geluid wordt beoordeeld op basis van de representatieve bedrijfssituatie. Dit is de toestand waarbij de inrichting volledig gebruik maakt van de vergunde capaciteit in de betreffende beoordelingsperiode. Beoordeeld worden de geluidsbelasting, de maximale geluidsniveaus en de indirecte hinder als gevolg van het in werking zijn van de inrichting. De inrichting is gelegen op het gezoneerde industrieterrein Bargermeer te Emmen. De meest nabijgelegen woningen van derden zijn gesitueerd aan de Bladderswijk WZ op circa 160 m uit de grens van de inrichting. Langtijdgemiddeld beoordelingsniveau De geluidzone rond het industrieterrein Bargermeer is op 6 oktober 1987 vastgesteld door gedeputeerde staten. Omdat de totale gecumuleerde geluidbelasting van alle op dit industrieterrein gelegen inrichtingen hoger was dan 55 db(a) voor de gevels van woningen rond het industrieterrein, was er sprake van een zogenaamde saneringssituatie. Hiervoor hebben wij een saneringsprogramma opgesteld en aan de minister van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer (VROM) voorgelegd. De minister heeft het bedoelde saneringsprogramma en voor elk van de saneringswoningen de maximaal toelaatbare geluidsbelasting (MTG-waarde) vastgesteld bij besluit van 12 oktober Bij de beoordeling op de aanvraag nemen wij in ieder geval de geldende grenswaarden voor het gezoneerde industrieterrein in acht. Voor gezoneerde industrieterreinen geldt als uitgangspunt dat de etmaalwaarde van het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau (= de geluidsbelasting) vanwege het gehele industrieterrein buiten de zone niet meer mag bedragen dan 50 db(a) etmaalwaarde. Voor elk van de woningen binnen de zone geldt een afzonderlijke grenswaarde. Voor de meest nabijgelegen woningen aan de Bladderswijk WZ 5, 7 en 9 geldt een grenswaarde van 58 db(a), voor Bladderswijk WZ 10 van 55 db(a). In de aanvraag zijn activiteiten aangevraagd voor de dagperiode. Het betreft hier een bestaande situatie. De geluidsproductie wordt voor een belangrijk deel bepaald door het vallen van schroot en verder door de aanwezige heftrucks, kraan, het rijden van voertuigen en het gebruik van een snijbrander. Wij hebben aan de vergunning een voorschrift verbonden, waarin een grenswaarde is gesteld van 55 db(a) op 50 m uit de grens van de inrichting. Uit door ons uitgevoerde berekeningen blijkt dat de inrichting bij een representatieve bedrijfssituatie naar verwachting aan deze waarde kan voldoen. Bij de meest nabijgelegen woningen binnen de zone bedraagt de vergunde geluidsbelasting daarmee 44 db(a). De zonebeheerder heeft verklaard dat de berekende geluidimmissie, gecumuleerd met de geluidimmissie van de overige op het industrieterrein gevestigde bedrijven, past binnen de beschikbare geluidruimte voor het industrieterrein.

11 11 Maximaal geluidsniveau (LAmax) Volgens de Handreiking industrielawaai en vergunningverlening moet gestreefd worden naar het voorkomen van maximale geluidsniveaus die meer dan 10 db boven het aanwezige equivalente niveau uitkomen. Voor de meest nabijgelegen woningen binnen de zone is de streefwaarde daarmee 68 respectievelijk 65 db(a) in de dagperiode. De grenswaarde voor de maximale geluidsniveaus bedraagt 70 db(a) in de dagperiode. In bepaalde situaties en onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk ook van deze grenswaarden af te wijken of activiteiten uit te zonderen van de toetsing. Bij de woningen van derden kan met de meeste activiteiten aan de streefwaarden worden voldaan. Het vallen van schroot overschrijdt de streefwaarde en ook de grenswaarde. Aan de uiterste waarde van 75 db(a) wordt voldaan. Hierbij is er al rekening mee gehouden dat het schroot van beperkte hoogte valt. Het treffen van meer geluidbeperkende maatregelen achten wij redelijkerwijs niet mogelijk. Het toegestane maximaal geluidsniveau hebben wij in een voorschrift vastgelegd. Indirecte hinder Onder indirecte hinder wordt verstaan de geluidsbelasting die wordt veroorzaakt door transportbewegingen van en naar de inrichting zolang de transportmiddelen zich op de openbare weg bevinden. Het geluid van het verkeer van en naar de inrichting over de openbare weg wordt beoordeeld volgens de circulaire "Geluidhinder veroorzaakt door het wegverkeer van en naar de inrichting; beoordeling in het kader van de vergunningverlening op basis van de Wet milieubeheer" d.d. 29 februari De voorkeursgrenswaarde voor de geluidsbelasting is 50 db(a). Het geluid van het verkeer van en naar een inrichting gelegen op een gezoneerd industrieterrein mag echter bij vergunningverlening Wet milieubeheer niet worden getoetst aan de in de circulaire genoemde grenswaarden, omdat hierdoor het speciale regime en vergunningstelsel voor bedrijven op een gezoneerd industrieterrein zou worden doorkruist. De verkeersaantrekkende werking behoeft derhalve niet te worden getoetst conform de jurisprudentie (onder andere dossier nummer E ) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien dit noodzakelijk en mogelijk is, moeten (middel)voorschriften worden gesteld om geluidhinder door transportbewegingen te voorkomen dan wel beperken. Van en naar de inrichting vinden de verkeersbewegingen plaats via de Oosterwijk WZ. Wij zien dan ook geen aanleiding voor het stellen van (middel)voorschriften. Bijzondere situaties Voor afwijkende en incidentele bedrijfssituaties, dat wil zeggen situaties die slechts een beperkt aantal dagen per jaar optreden, kunnen op grond van de Handreiking industrielawaai en vergunningverlening ruimere grenswaarden worden gesteld. Tijdens het opladen en afvoeren van wrakken is sprake van een enigszins verhoogde geluidsproductie. Gedurende deze dagen zal niet aan de gestelde grenswaarden voor de representatieve bedrijfssituatie voor het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau kunnen worden voldaan. Deze situatie zal circa 10 dagen per jaar optreden en kan worden beschouwd als een regelmatige afwijking van de representatieve bedrijfssituatie. Maatregelen achten wij niet opportuun. Voor deze dagen hebben wij daarom bij voorschrift een grenswaarde voor het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau van 56 db(a) op 50 m vastgesteld. Bij de woningen binnen de zone bedraagt het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau dan ten hoogste 45 db(a) en het maximale geluidsniveau (behalve ten gevolge van het vallen van schroot) 65 à 70 db(a). Wij achten deze geluidsniveaus voor een beperkt aantal dagen aanvaardbaar.

12 12 De afwijkingen van de representatieve bedrijfssituatie moeten in het milieulogboek worden opgetekend. Conclusies Ten aanzien van de geluidsbelasting, maximale geluidsniveaus en indirecte hinder is de situatie milieuhygiënisch aanvaardbaar. Wij hebben aan de vergunning voorschriften verbonden, waarin grenswaarden zijn gesteld op beoordelingspunten op 50 m afstand tot de inrichting. De gestelde grenswaarden op 50 m afstand komen overeen met bovengenoemde en beoordeelde niveaus bij de woningen. Gelet op het feit dat de inrichting alleen in de dagperiode in werking is, vergunnen wij alleen in deze periode geluidruimte Lucht Het wettelijke kader voor de bescherming van de lucht De Wet milieubeheer stelt luchtkwaliteitsgrenswaarden die in acht moeten worden genomen ter bescherming van de gezondheid van de mens. Alleen de grenswaarden voor stikstofdioxide (NO 2 ) en fijn stof (PM 10 ) zijn mogelijk relevant. De bijdragen van stikstofdioxide) en fijn stof ten gevolge van de aangevraagde activiteiten van de inrichting en/of ten gevolge van de verkeerseffecten zijn te gering om een significante bijdrage te leveren aan de achtergrondconcentraties. Daarom wordt voor NO 2 en PM 10 voldaan aan de maximaal toegestane grenswaarden uit bijlage 2 bij de Wet milieubeheer. Voor de overige componenten (benzeen, zwaveldioxide, koolmonoxide en lood) geldt dat deze in geheel Nederland bijzonder laag zijn, daarom zijn deze niet nader getoetst. Wij beoordelen de emissies naar de lucht volgens de systematiek van de Nederlandse emissie Richtlijn-Lucht (NeR). Deze richtlijn, die de Beste beschikbare technieken (BBT) voor het beperken van emissies naar de buitenlucht beschrijft, passen wij toe als toetsingskader voor de beoordeling en regulering van luchtemissies. Luchtverontreiniging vindt onder meer plaats door het gebruik van las-/snijapparatuur, welke gering van omvang is. Voorts treden emissies op van rookgassen afkomstig van transportmiddelen en van stookinstallaties. Door periodiek onderhoud aan de verbrandingsmotoren en de stookinstallaties kunnen hinderlijke of schadelijke emissies tot een acceptabel niveau worden beperkt. Stofhinder is gezien de aangevraagde activiteiten onder normale omstandigheden niet te verwachten. Het koelmiddel dat in airconditioningapparatuur van personenauto's wordt toegepast kan bestaan uit met fluor, chloor of broom gehalogeneerde koolwaterstoffen (CFK's). Regels betreffende het voorhanden hebben, het bedrijfsmatig toepassen en het zich ontdoen van CFK's zijn in Nederland opgenomen in het "Besluit inzake stoffen die de ozonlaag aantasten 1995" (CFK-besluit) en de "Regeling lekdichtheidsvoorschriften koelinstallaties 1997". Ook airconditioningapparatuur in personenauto's (en autowrakken) valt onder de werkingssfeer van het CFK-besluit en voornoemde Regeling. Zo mag het onderhoud aan airco's, bijvoorbeeld het aftappen of bijvullen van koelmiddel, uitsluitend worden verricht door een persoon die in dienst is van een onderneming die is erkend door de Stichting Erkenningsregeling voor de uitoefening van het Koeltechnisch installatiebedrijf (STEK). Concreet betekent dit voor een autodemontagebedrijf, die zelf niet over een STEK-erkenning beschikt, dat zij weliswaar autowrakken en schade-auto's voorzien van een airconditioning mogen accepteren, maar dat het koelmiddel uitsluitend mag worden verwijderd door een monteur van een STEK-erkend bedrijf. Zo'n monteur kan op locatie, bij het autodemontagebedrijf zelf, het koelmiddel uit een autowrak verwijderen.

13 13 Hierdoor is het niet noodzakelijk om een autowrak met airco naar een STEK-erkend bedrijf te transporteren. De soort en hoeveelheid koelmiddel die wordt verwijderd dient te worden geregistreerd Externe veiligheid Algemeen kader Het externe veiligheidsbeleid in Nederland is gericht op het verminderen en beheersen van risico's van activiteiten voor de omgeving (mens en milieu). Het gaat hierbij om de risico's die verbonden zijn aan de opslag en het gebruik van gevaarlijke stoffen. Opslag gevaarlijke stoffen in emballage De opslag van gevaarlijke stoffen (niet zijnde de werkvoorraad) in emballage dient te voldoen aan de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 15 "Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen" (hierna: PGS 15). Ook voor wat betreft de opslag van gasflessen (gasflessen voor eigen gebruik met een totale waterinhoud van meer dan 115 liter) en LPG-tanks sluiten wij aan bij de PGS 15. Voor het demonteren van LPG-tanks is het voorschrift uit het Besluit beheer autowrakken opgenomen. Hiermee wordt een toereikend beschermingsniveau gerealiseerd. Opslag van stoffen in emballage Binnen de inrichting vindt de volgende opslag plaats van de volgende vloeistoffen: - minerale olie in een vat van 600 liter; - rem/systeem olie in een vat van 200 liter; - koelvloeistof in een vat van 200 liter; - ruitensproeiervloeistof in een vat van 60 liter; - airconditionings vloeistof in een vat van 60 liter; - benzine in een vat van 60 liter. Alle emballage vloeistoffen worden opgeslagen in vaten op een vloeistofdichte plaat. De vloeistofdichte opvangbak is onder een afdak geplaatst. Opslag van stoffen in opslagtanks Binnen de inrichting vindt de opslag plaats van de volgende vloeistoffen: - dieselolie in een bovengrondse enkelwandige dieselolie tank van 1500 liter. De opslag van vloeistoffen in bovengrondse tanks dient te voldoen aan de PGS 30, "Vloeibare aardolieproducten. Buitenopslag in kleine installaties". De van toepassing zijnde onderdelen zijn uitgewerkt in de voorschriften behorend bij de onderhavige vergunning. Risico's bij het tanken van brandstoffen worden beheerst door het opnemen van voorschriften overeenkomstig de PGS 28 en PGS Energie Niet-energierelevante bedrijven Het bedrijf gebruikt een beperkte hoeveelheid energie. De hoeveelheden zijn zodanig klein dat het niet zinvol is energieonderzoek te laten uit voeren. Dit is in overeenstemming met het landelijke beleid zoals vastgelegd in de circulaire energie in de milieuvergunning. Bedrijven met een jaarlijks energieverbruik kleiner dan m 3 aardgas (of aardgasequivalent) of kwh elektriciteit (circa ,--) worden daarbij als niet energiebesparingsrelevante bestempeld. Het registreren van het energieverbruik is vastgelegd in de voorschriften.

14 14 5. VUURWERK Per 1 maart 2002 is het Vuurwerkbesluit in werking getreden. De inrichting valt onder de werkingsfeer van dit besluit. Dit besluit bevat regels voor de opslag en bewerking van consumentenvuurwerk en professioneel vuurwerk en is rechtstreeks van toepassing op de opslag van vuurwerk binnen inrichtingen. Dit betekent dat, naast de voorschriften van deze vergunning, moet worden voldaan aan de voorschriften en bepalingen van het Vuurwerkbesluit. Hierin zijn onder andere voorschriften gesteld aan de opslag van consumentenvuurwerk, constructie van een bewaarplaats/bufferbewaarplaats, gebruik van een bewaarplaats/bufferbewaarplaats, verkoopruimte, automatische sprinklerinstallatie, maximaal opgeslagen hoeveelheden, minimale afstanden tot objecten binnen en buiten de inrichting en registratieverplichtingen. Ten aanzien van brandveiligheid zijn tevens eisen opgenomen in het zogenaamde Memorandum ADVIEZEN EN ZIENSWIJZE 6.1. Ingekomen adviezen Naar aanleiding van de aanvraag zijn binnen de door de wet gestelde termijn geen adviezen binnengekomen Tervisielegging Om te voldoen aan Hoofdstuk 13 van de Wm en Afdeling 3.4 van de Awb ligt de aanvraag met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit zes weken ter inzage bij de gemeente Emmen en bij de provincie Drenthe. De kennisgeving is gepubliceerd in de Zuidoosthoeker Zienswijze Binnen zes weken na de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd, kan een ieder daartegen bij het bestuursorgaan een zienswijze inbrengen. De persoonlijke gegevens van degene die zienswijze heeft ingebracht, worden, indien hij/zij daarom verzoekt, niet bekendgemaakt. Beslissing Gedeputeerde staten van Drenthe; gelet op het voorgaande en de ter zake geldende wettelijke bepalingen: BESLUITEN: I. de door Handelsonderneming T. Wolters aangevraagde Wm-vergunning als bedoeld in artikel 8.1, eerste lid, van de Wm voor de inrichting gelegen aan de Siemensstraat 13 te Hoogeveen voor een periode van 10 jaar te verlenen; II. III. aan deze Wm-vergunning de voorschriften en beperkingen te verbinden, zoals die in bijbehorende bijlage zijn opgenomen; voorschriften en 4.5.2, op grond van artikel 8.16c van de Wm gesteld, blijven gedurende drie jaar na het verlopen van de vergunning in werking;

15 15 IV. de aanvraag deel te laten uitmaken van de vergunning voor zover de voorschriften en beperkingen niet anderszins bepalen. Gedeputeerde staten voornoemd, namens deze, P.J. van Eijk, manager Duurzame Ontwikkeling Bijlage(n): tk/coll. G:\Sec\Secretariaat DO\Ontwerpen (brieven, enz.)\ob-do-handelsondern T. Wolters.doc Origineel van dit besluit zenden aan: Handelsonderneming T. Wolters, t.a.v. de heer T. Wolters, Van der Meulenweg 15, 7814 TK Emmen Een afschrift van dit besluit is verzonden aan: - het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen, Postbus 30001, 7800RA Emmen, - de VROM-Inspectie, Regio Noord, Postbus 30020, 9700 RM Groningen; - het dagelijkse bestuur van het waterschap Velt en Vecht, Postbus 330, 7740 AH Coevorden; - Senter Novem Den Haag, Landelijk Meldpunt Afvalstoffen, Postbus 93144, 2509 AV 's Gravenhage; - Hulpverleningsdienst Drenthe, Postbus 402, 9400 AK Assen; - Entree BV, t.a.v. de heer T. Kamps, Postbus 93, 7800 AB Emmen.

16 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Handelsonderneming T. Wolters, Oosterwijk WZ te Nieuw Dordrecht

17 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN Bedrijfstijden Inrichting Instructies aan personeel Registratie en onderzoeken Ongewoon voorval Buitenbedrijfstelling 6 2 AFVALSTOFFEN Acceptatie Registratie afvalstoffen Afvalscheiding Opslag van afvalstoffen 8 3 AFVALWATER Algemeen, Wvo-vergunningplichtig 8 4 BODEM Doelvoorschriften Bedrijfsrioleringen Aanvullende voorschriften voorzieningen Onderzoeken Herstelplicht (bodemsanering) Werkplaats Occasions en schadeauto s Opslag accu s Opslag drukhouders in het afvalstadium 11 5 GELUID EN TRILLINGEN 12 6 Lucht Stookinstallatie 13 7 EXTERNE VEILIGHEID Opslag verpakte gevaarlijke stoffen Opslag in bovengrondse tanks en kleinschalige aflevering Opslag gasflessen en LPG-autotanks Opslag drukhouders in het afvalstadium Brandbestrijding 15 8 Vuurwerk Opslag Veiligheidsafstanden 15

18 3 9 VOORSCHRIFTEN UIT HET besluit beheer autowrakken 16 A Bodembeschermende voorzieningen en maatregelen 16 B Opslag en overslag van autowrakken vóór bewerking 17 C Bewerking van autowrakken 17 D Opslag en afvoer afgetapte of gedemonteerde stoffen, preparaten, producten 18 E Opslag en afvoer van autowrakken na bewerking 18 F Verwerking of vernietiging van autowrakken in shredderinstallaties 19 G Certificaat van vernietiging voor autowrakken met een buitenlands kenteken 19 BIJLAGE 1: Voorschriften uit het vuurwerkbesluit 20 BIJLAGE 2: Begrippen 29

19 4 1 ALGEMEEN 1.1. Bedrijfstijden De inrichting mag slechts in werking zijn op maandag tot en met vrijdag van uur tot uur en zaterdag van 7.00 uur tot uur Inrichting De inrichting moet schoon worden gehouden en in goede staat van onderhoud verkeren Alle stoffen, materialen en producten moeten zodanig worden behandeld, opgeslagen, verpakt en getransporteerd, dat verspreiding buiten de daartoe bestemde opslagen, verpakkingen en transportmiddelen niet kan plaatshebben De in de inrichting aangebrachte of gebruikte verlichting moet zodanig zijn afgeschermd dat geen directe lichtstraling buiten de inrichting waarneembaar is Binnen de inrichting moet een overzichtelijke en actuele plattegrond aanwezig zijn. Op deze plattegrond dient ten minste te zijn aangegeven: - alle gebouwen en de installaties met hun functies, zoals demontage autowrakken en reparatie van auto s; - alle opslagen van stoffen die nadelige gevolgen voor het milieu kennen veroorzaken met vermelding van aard en maximale hoeveelheid; - die gedeelten van het terrein die bestemd zijn voor het stallen van wrakken, ocassions en schadeauto s Het terrein mag niet vrij toegankelijk zijn. Binnen de openingstijden mogen anderen dan het personeel van de inrichting uitsluitend onder toezicht in de inrichting aanwezig zijn. Er dient rondom de inrichting een deugdelijke afscheiding aanwezig te zijn Het terrein van de inrichting moet zodanig zijn ingericht dat: - inspecties en controles goed uitvoerbaar zijn; - alle handelingen betreffende opslag en transport goed uitvoerbaar zijn; - een goed overzicht over de opslag kan worden verkregen; - alle autowrakken goed bereikbaar zijn Bij de ingang van de inrichting moet duidelijk leesbaar zijn aangegeven: - naam, adres en telefoonnummer van de inrichting; - openingsdagen en openingstijden; - telefoonnummer(s) van de beheerder(s) van de inrichting; - verboden voor onbevoegden; - het provinciale milieualarmnummer Instructies aan personeel Vergunninghouder is verplicht ervoor zorg te dragen dat aan alle in de inrichting werkzame personen, waaronder ook het personeel van derden, een toereikende schriftelijke instructie is verstrekt die erop gericht is handelingen uit te sluiten, die tot gevolg (kunnen) hebben dat de inrichting niet overeenkomstig deze vergunning in werking is dan wel de aan deze vergunning verbonden voorschriften niet worden nageleefd.

20 Registratie en onderzoeken In de inrichting moet een registratiesysteem aanwezig zijn waarin informatie omtrent onderhoud, metingen, keuringen, controles en gegevens van relevante milieu-onderzoeken worden bijgehouden. In het registratiesysteem moet ten minste de volgende informatie zijn opgenomen: - de schriftelijke instructies voor het personeel; - de resultaten van in de inrichting uitgevoerde milieucontroles, keuringen, inspecties, metingen, registraties en onderzoeken; - meldingen van ongewone voorvallen, die van invloed zijn op het milieu, met vermelding van datum, tijdstip en de genomen maatregelen; - registratie van (gevaarlijke) afvalstoffen zoals bedoeld in de voorschriften en 2.2.2; - geldige certificaten van weegvoorziening(en); - een afschrift van de vigerende milieuvergunning(en) met bijbehorende voorschriften en meldingen; - teneinde inzicht te krijgen in het energieverbruik en de variatie daarin om daarmee onnodig verbruik te voorkomen, een registratie van het energiegebruik per energiedrager per maand (aardgasverbruik in m 3, electriteitsverbruik in kwh, HBO-verbruik in liters, andere energiedragers in gewicht- of volume-eenheid) De onderstaande documenten moeten in ieder geval tot aan het beschikbaar zijn van de resultaten van de eerst volgende meting, keuring, controle of analyse, maar ten minste gedurende vijf jaar in de inrichting worden bewaard en ter inzage gehouden worden voor daartoe bevoegde ambtenaren: - metingen, keuringen en controles aan installaties of installatie-onderdelen welke zijn voorgeschreven in deze vergunning; - registers, rapporten en analyseresultaten welke ingevolge deze vergunning moeten worden bijgehouden Degene die de inrichting drijft is verplicht aan een daartoe door het bevoegd gezag aangewezen ambtenaar op diens eerste verzoek het registratiesysteem ter inzage te geven Indien uit de keurings- en inspectierapporten blijkt dat gevaar voor verontreiniging dreigt, moet direct het bevoegd gezag daarvan in kennis worden gesteld Ongewoon voorval Indien zich binnen de inrichting een ongewoon voorval voordoet als bedoeld in artikel 17.1 Wet milieubeheer dient hiervan conform artikel 17.2 Wet milieubeheer terstond mededeling te worden gedaan aan het Centraal Meldpunt Milieuklachten van de provincie Drenthe telefoonnummer (0592) , (24 uur per dag bereikbaar). In aanvulling op het bepaalde in artikel 17.2 Wet milieubeheer dient de mededeling onverwijld schriftelijk te worden bevestigd Zo spoedig mogelijk na een voorval als bedoeld in artikel 17.1 Wet milieubeheer dient aan gedeputeerde staten een rapport te worden gezonden waarin is aangegeven: - de datum, het tijdstip en de duur van het voorval; - voor zover relevant de weersomstandigheden tijdens het voorval; - het tijdstip waarop maatregelen zijn getroffen. Deze gegevens dienen eveneens te worden vastgelegd in een register.

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR NV AREA REINIGING TE HOOGEVEEN

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR NV AREA REINIGING TE HOOGEVEEN ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor NV Area Reiniging te Hoogeveen ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR HANDELSONDERNEMING T. WOLTERS TE NIEUW-DORDRECHT

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR HANDELSONDERNEMING T. WOLTERS TE NIEUW-DORDRECHT Assen, 19 januari 2010 GECORRIGEERD EXEMPLAAR Ons kenmerk DO/2010001030 Behandeld door de heer W. Ratering (0592) 36 58 24 Onderwerp: Besluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Handelsonderneming

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor H. Smit v.o.f. Schroot- en Metaalhandel te Borger ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR AUTOSLOPERIJ BLADDERSWIJK, OOSTERWIJK WZ 19 TE NIEUW-DORDRECHT

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR AUTOSLOPERIJ BLADDERSWIJK, OOSTERWIJK WZ 19 TE NIEUW-DORDRECHT Assen, 19 januari 2010 Ons kenmerk DO/2010001023 Behandeld door de heer W. Ratering (0592) 36 58 24 Onderwerp: Besluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Autosloperij Bladderswijk, Oosterwijk WZ 19

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM AUTOSLOPERIJ BLADDERSWIJK, OOSTERWIJK WZ 19 TE NIEUW-DORDRECHT

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM AUTOSLOPERIJ BLADDERSWIJK, OOSTERWIJK WZ 19 TE NIEUW-DORDRECHT ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door de heer W. Ratering (0592) 36 58 24 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Autosloperij Bladderswijk, Oosterwijk WZ 19 te Nieuw-Dordrecht

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE MILIEUSTRAAT GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE, EURSING 2A TE BEILEN

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE MILIEUSTRAAT GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE, EURSING 2A TE BEILEN ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw Y. Oostelbos (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor de Milieustraat gemeente Midden-Drenthe, Eursing 2a

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR CUBRI PALLET- EN HANDELSMIJ BV TE SCHOONEBEEK

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR CUBRI PALLET- EN HANDELSMIJ BV TE SCHOONEBEEK Assen, 31 mei 2010 Ons kenmerk DO/2010007053 Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Besluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Cubri Pallet- en Handelsmij BV te Schoonebeek

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR NV AREA REINIGING TE EMMEN

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR NV AREA REINIGING TE EMMEN ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door de mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor NV Area Reiniging te Emmen ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE

Nadere informatie

Beschikking Wet milieubeheer

Beschikking Wet milieubeheer Beschikking Wet milieubeheer Besluit van burgemeester en wethouders van Woensdrecht. Datum beschikking: 16-12-2008 Onderwerp aanvraag Op 3 juli 2008 is een aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS verleend aan Van Gansewinkel ten behoeve van het opslaan van afvalstoffen. (locatie: Duinkerkenstraat 50 te Groningen) Groningen, 5 september 2012 Nr. 418911 Procedure

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 31 januari 2008 bij hen ingekomen aanvraag van gemeente Drimmelen om een vergunning krachtens artikel 8.1 Wet milieubeheer voor het veranderen

Nadere informatie

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN BESCHIKKING D.D. 4 DECEMBER 2009 TEERDE STATEN VAN GELDERLAND - NR. MPM18173/2009-015262 VAN GEDEPU- Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN Onderwerp aanvraag Op 10 augustus 2009 hebben wij een

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 10 mei 2006 bij hen ingekomen aanvraag van Van Gansewinkel Nederland BV aan Spaarpot 6 te Geldrop om een vergunning krachtens artikel 8.1

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS. verleend aan. Franse auto?

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS. verleend aan. Franse auto? OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS verleend aan Franse auto? het wijzigen van een bestaande inrichting bedoeld voor demontage van autowrakken, reparatie en handel in auto s en handel in auto-onderdelen

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE GEMEENTE DE WOLDEN TE ZUIDWOLDE

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE GEMEENTE DE WOLDEN TE ZUIDWOLDE ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw Y. Oostelbos (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor de gemeente De Wolden te Zuidwolde ONTWERPBESLUIT VAN

Nadere informatie

Aanmeldnotitie Besluit Mer

Aanmeldnotitie Besluit Mer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Aanmeldnotitie Besluit Mer Geerlings Metaalrecycling BV te Venlo Zaaknummer 2012-0164 d.d. 5 april 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 4 2.1

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS verleend aan Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid ten behoeve van inzamelen van afval (grofvuil) van particulieren (locatie: Electronstraat 2 te Groningen) Groningen,

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS verleend aan Gruno Recycling ten behoeve van op- en overslag van metalen (locatie:duinkerkenstraat 100 te Groningen) Inhoudsopgave 1. OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets 2457443 Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat 50 2152 CT Nieuw Vennep Locatie: Rist Scooters Hugo de Vriesstraat 50, Nieuw Vennep Onderwerp:

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2129844/3498482 op de op 10 september 2013 bij hen ingekomen aanvraag van Plastic Recycling Company BV, om vergunning krachtens de Wet

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2130776/3505454 op de op 26 september 2013 bij hen ingekomen aanvraag van Heesbeen Recycling BV, om vergunning krachtens de Wet algemene

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 7 januari 2005 bij hen ingekomen aanvraag van N.V. Razob, Gulberg 9 te Nuenen om wijziging van de op 20 juni 2000 verleende milieuvergunning

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN Groningen, 2 oktober 2001 Nr. 2001-16006/40, RMM Verzonden: 10 oktober 2001 Beslissen bij dit besluit op de aanvraag tot het veranderen van de vergunning ingevolge

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Kuehne + Nagel Logistics B.V. Activiteiten van de inrichting : 2e fase maatwerk Locatie : Lippestraat 15 te Zwolle Datum beschikking

Nadere informatie

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit)

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) (ontwerp) MAATWERKBESLUIT Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) Virol Metaal B.V. (Locatie: Kartonbaan 29 te Winschoten) Groningen, 28 mei 2013 Nr. 2013-20.456 Zaaknr.

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2053302/2841963 op de op 11 oktober 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Heros Vastgoed BV, om vergunning krachtens de

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets Aanvrager : Circulus B.V. Aangevraagde activiteiten : Uitvoeren van de gemeentelijke zorgplicht en opslaan van buiten de

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht 2 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN BESLUIT BEHEER AUTOWRAKKEN 3

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

INTREKKING VERGUNNING

INTREKKING VERGUNNING INTREKKING VERGUNNING verleend door College van B&W van de gemeente Groningen op 15 augustus 1984 INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR het uitbreiden en wijzigen van de inrichting aan de Oude Roodehaansterweg

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm VOORSCHRIFTEN behorende bij de veranderingsvergunning Wm betreffende het voornemen tot het reinigen van afvalwater van derden in de bestaande Biologische Voorzuivering Installatie (BVZI) Attero Noord BV

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Van Gansewinkel Nederland B.V. Aangevraagde activiteiten : Ambtshalve wijziging in verband met IPPC toets Locatie

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant a. op de op 17 november 2004 bij hen ingekomen aanvraag van Gebr. Aldenzee aan Ampèrestraat 7 te Deurne om een vergunning krachtens de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 oktober 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2052623/2898163 op de op 25 oktober 2011 bij hen ingekomen aanvraag van H. de Kok Metaal- en Schroothandel, om vergunning

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : IJsbeer Energie Steenwijk B.V. Aangevraagde activiteiten : Gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning voor wat

Nadere informatie

pror.tinci renthe 1. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT 1.1. Ondenrerp

pror.tinci renthe 1. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT 1.1. Ondenrerp Prov incie h øis lüesterbrink r, Assen Postadres Postbus rzz, 94oo.tc Assen www.drenthe.nl r (o592) 36 tt tt n (o592) j6 t7 77 pror.tinci renthe Assen, 17 januari2013 VERZONDEN 21JAiI.2O13 Ons kenmerk

Nadere informatie

Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit

Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit Deze bijlage maakt deel uit van de Beleidsregel VTH 2016 provincie Groningen Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze beleidsregel

Nadere informatie

25 SEP provinsje fryslân provincie fryslân. Metaalhandel de Home bv de heer S.F. Overdijk Du itslandd reef SP OUDEHASKE

25 SEP provinsje fryslân provincie fryslân. Metaalhandel de Home bv de heer S.F. Overdijk Du itslandd reef SP OUDEHASKE provincie fryslân Metaalhandel de Home bv de heer S.F. Overdijk Du itslandd reef 5 8465SP OUDEHASKE postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25

Nadere informatie

*15.182956* 15.182956

*15.182956* 15.182956 omgevingsvergunning wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) Beschikking 236848 *15.182956* 15.182956 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland Middelburg: 28 juli 2009 Nummer: 09027212 Afdeling: Milieuhygiene BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND 1. AANLEIDING Op 31 januari 2006 hebben wij aan Demontagebedrijf Schroot

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Zaaknummer: 2015-0968 Kenmerk: 2015/48998 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM FLEX FERTILIZER SYSTEM NL BV, EERSTE BOKSLOOTWEG 17, 7821 AT EMMEN

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM FLEX FERTILIZER SYSTEM NL BV, EERSTE BOKSLOOTWEG 17, 7821 AT EMMEN ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw I. Reitzema (0592) 36 55 51 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Flex Fertilizer System NL BV, Eerste Bokslootweg 17,

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht I l' Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum ontvangst aanvraag Datum ontwerpbeschikking Kenmerk Projectnummer H. Regelink

Nadere informatie

1. VERGUNDE SITUATIE 2. AMBTSHALVE WIJZIGING

1. VERGUNDE SITUATIE 2. AMBTSHALVE WIJZIGING ONTWERPBESLUIT Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door de heer W. Ratering (0592) 36 58 24 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor op- en overslagstation gemeente Assen ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

Kadastrale ligging: Mestbassins: Gem. Coevorden, Dalen Sectie H nr. 485

Kadastrale ligging: Mestbassins: Gem. Coevorden, Dalen Sectie H nr. 485 Bijlage 1: Overwegingen m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu) Bijlage behorende bij de omgevingsvergunning: Nummer: 20110227/129546 Bedrijfsgegevens Naam: Mts IJken Adres: Middendorp 17 Plaats: Wachtum

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Gebroeders Van Engelen B.V. Aangevraagde activiteiten : Verzoek tot gedeeltelijke intrekking van de vergunning voor wat

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan LUMARO Beheer B.V. ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting "opslag van afgewerkte olie in een tank en opslag van diesel in IBC's "

Nadere informatie

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant c2ļ2223073472392 Van Gansewinkel Milieutechniek BV, Middenweg 15 te Moerdijk. t9mgevingsdí'm.sŕÿ Midden-

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht )

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ) Nummer aanvraag : 2013118440 Gegevens aanvrager Naam aanvrager

Nadere informatie

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Postbus

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM FRIESLAND FOODS DOMO BEILEN TE BEILEN

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM FRIESLAND FOODS DOMO BEILEN TE BEILEN Assen, 18 februari 2009 Ons kenmerk DO/2009001842 Behandeld door mevrouw R.B. Dingemanse (0592) 36 58 36 Onderwerp: Besluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Friesland Foods Domo Beilen te Beilen

Nadere informatie

Omgevingsdienst Brabant Noord

Omgevingsdienst Brabant Noord ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING WIJZIGEN Omgevingsdienst Brabant Noord Onderwerp Gemeente Uden heeft op 16 december 216 een verzoek ontvangen van de Provincie Noord-Brabant (hierna de provincie) voor

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Berger Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

Uw brief/mail van Uw kenmerk Bijlage Verzenddatum juni 2015

Uw brief/mail van Uw kenmerk Bijlage Verzenddatum juni 2015 www.achtkarspelen.nl Handelsonderneming Reitsma BV T.a.v. De heer T. Reitsma Oastkern 18 9288XJ KOOTSTERTILLE Dossiernummer : 2015-FUMO-0004214 Stuknummer : Behandeld door : K.F. Slagman Email : gemeente@achtkarspelen.nl

Nadere informatie

I. BESLISSING DE WIJZIGING. II.A. Beschrijving van de inrichting

I. BESLISSING DE WIJZIGING. II.A. Beschrijving van de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 20 januari 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT236163

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning Aanvrager : Gebroeders Van Engelen B.V. Aangevraagde activiteiten : Verzoek tot gedeeltelijke intrekking

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Kenmerk: 2015/50286 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1 Vergunningensituatie...

Nadere informatie

Afdeling Vergunningen

Afdeling Vergunningen Afdeling Vergunningen BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 19 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255154

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op het op 14 augustus 2007 bij hen ingekomen verzoek van Gebr. Van Vijfeijken BV aan de Helmondsingel 131 te Deurne om wijziging van de op 21 september

Nadere informatie

op grond van artikel 8.22 van de Wet milieubeheer (Wm) actualiseren.

op grond van artikel 8.22 van de Wet milieubeheer (Wm) actualiseren. Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESLUIT Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 25 januari 2005 Sector V&H/ketenbeheer Nummer 2005WEM000164i

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR GENERAL ENTERPRISES BV TE EELDE

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR GENERAL ENTERPRISES BV TE EELDE ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw I. Reitzema (0592) 36 55 51 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor General Enterprises BV te Eelde ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE

Nadere informatie

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER Gemeente Emmen, dienst Publiek, afdeling Vergunningen. MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER betreffende Europaweg 17a te Nieuw Schoonebeek I. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Melding

Nadere informatie

WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER

WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER verleend aan Delamine B.V. (Locatie Oosterhorn 8 te Farmsum) Groningen, 21 augustus Nr. 2007-31.021/34, M V Procedure nr. Procedure Nummer 6264 Inhoudsopgave 1. VERZOEK

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2076954/3101027 op de op 31 mei 2012 bij hen ingekomen aanvraag van Centrum Uitvoering Reinigingstaken Eindhoven (CURE)

Nadere informatie

Wubben Oliebewerking BV Postbus BN ROOSENDAAL. Melding ex artikel 8.19 Wet milieubeheer.

Wubben Oliebewerking BV Postbus BN ROOSENDAAL. Melding ex artikel 8.19 Wet milieubeheer. Wubben Oliebewerking BV Postbus 1590 4700 BN ROOSENDAAL Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan de Caledoniastraat 9 en 13 te Tilburg, kadastraal bekend: gemeente Tilburg, sectie F, nummer 5343 en 5191.

De inrichting is gelegen aan de Caledoniastraat 9 en 13 te Tilburg, kadastraal bekend: gemeente Tilburg, sectie F, nummer 5343 en 5191. BESCHIKKING Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Brabants Afval Team Postbus 3223 5003 DE

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan: Salt voor: solid soda dosering activiteiten: milieuneutraal veranderen (fase 1) locatie: Oosterhorn 4, Farmsum kenmerk bevoegd gezag: GR-VERG-2018-000460 kenmerk

Nadere informatie

ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Heros Sluiskil B.V. Postbus 1 4540 AA Sluiskil Middelburg, datum invullen Kenmerk: Afdeling: Onderwerp:

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 17 1.1 Algemeen 17 2 BODEMBESCHERMING 17 2.1 Voorzieningen en beheermaatregelen 17 2.2 Nulsituatiebodemonderzoek 17 3 AFVALSTOFFEN 18 3.1 Toegestane activiteiten 18 4 GELUID 18

Nadere informatie

I. SAMENVATTING BESLUIT

I. SAMENVATTING BESLUIT Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESLUIT van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 16 november 2010 Team Milieubeheer Nummer 8087955C

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2046222/2826771 op de op 30 augustus 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Transport- en Recycling Arno v.d. Dungen BV,

Nadere informatie

sectorplan 21 Metaalafvalstoffen

sectorplan 21 Metaalafvalstoffen sectorplan Metaalafvalstoffen 1 Achtergrondgegevens 1. Belangrijkste afvalstoffen Ferro en non-ferro metaalafvalstoffen 2. Belangrijkste bronnen Metaalindustrie, huishoudens en bedrijven 3. Aanbod in 2000

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. voor het flexibel kunnen opslaan van de hoeveelheid bodemasgranulaat. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. voor het flexibel kunnen opslaan van de hoeveelheid bodemasgranulaat. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: voor het flexibel kunnen opslaan van de hoeveelheid bodemasgranulaat activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Gebr. Borg Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING voor: veranderen koelinstallatie activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer:

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN. Alphense Puin Recycling BV. Vondelingenplaat KL VONDELINGENPLAAT. UW KENMERK BlJLAGEN DATUM

GEDEPUTEERDE STATEN. Alphense Puin Recycling BV. Vondelingenplaat KL VONDELINGENPLAAT. UW KENMERK BlJLAGEN DATUM GEDEPUTEERDE STATEN HOLLAND DIRECTIE GROEN, WATER EN MILIEU afdeling Vergunningen Alphense Puin Recycling BV Vondelingenplaat 17 3196 KL VONDELINGENPLAAT CONTACTPERSOON DOORKIESNUMMER E-MAIL 2006/15124

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2140613/3540209 op aanvraag om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van Van Gansewinkel

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE AMBTSHALVE WIJZIGING VAN DE WM-VERGUNNING VOOR NV ROVA HOLDING TE MEPPEL

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE AMBTSHALVE WIJZIGING VAN DE WM-VERGUNNING VOOR NV ROVA HOLDING TE MEPPEL Assen, 9 november 2010 Ons kenmerk DO/2010012563 Behandeld door de heer W. Ratering (0592) 36 58 24 Onderwerp: Besluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor NV Rova Holding te Meppel BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE

Nadere informatie

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van Smurfit Kappa Solid Board BV ten behoeve van de productie van massief karton (Locatie: KM1, Cereswijk 6 te Oude Pekela) Groningen, 14januari 2014 Nr. 2014-00964/3,

Nadere informatie

sectorplan 21 Metaalafvalstoffen

sectorplan 21 Metaalafvalstoffen sectorplan Metaalafvalstoffen 1 Achtergrondgegevens 1. Belangrijkste afvalstoffen Ferro en non-ferro metaalafvalstoffen 2. Belangrijkste bronnen Metaalindustrie, huishoudens en bedrijven 3. Aanbod in 2000

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering.

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. de locatie: Rouaanstraat 43 te Groningen

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking van Gedeputeerde Staten van Noord- Brabant

Ontwerpbeschikking van Gedeputeerde Staten van Noord- Brabant Ontwerpbeschikking van Gedeputeerde Staten van Noord- Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2082601/3080435 op de op 5 juli 2012 bij ons ingekomen aanvraag van B&C Ultrafiltratie voor de inrichting aan

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2027941/2754908 op de op 12 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Wolfs Aannemingsbedrijf BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

I. BESLISSING HET VERZOEK. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van het verzoek en de inrichting

I. BESLISSING HET VERZOEK. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van het verzoek en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 mei 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT242647

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387.

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 10 juni 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

OIVIGEVINGSVERGUNNING. Gasunie Transport Services (GTS)

OIVIGEVINGSVERGUNNING. Gasunie Transport Services (GTS) OIVIGEVINGSVERGUNNING verleend aan Gasunie Transport Services (GTS) ten behoeve van de activiteit milieuneutraal veranderen "aanpassingen aan het brandstofgassysteem" (Locatie: Vierhuizerweg 1 te Eemshaven)

Nadere informatie

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Aan: Wolfswinkel Reiniging B.V. Haarweg 19 3953 BG Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z OMGEVINGSVERGUNNING voor: aanleg waterstofleiding activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer: Z2017-00002714

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D170252216* D170252216 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Tapijtfabriek Intercarpet BV Datum besluit : 24 mei 2017 Onderwerp : aanpassen vergunning Locatie : Tweede Broekdijk 1 te Aalten OLO-nummer : 2807768

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM RECYCLING WESTERVELD TE HAVELTE

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM RECYCLING WESTERVELD TE HAVELTE ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw R. Dingemanse (0592) 365836 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Recycling Westerveld te Havelte ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Martens Havenontvangstinstallatie Vlissingen B.V. Spanjeweg 2 4455 TW NIEUWDORP Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 21 december 2015 Onderwerp:

Nadere informatie

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V.

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V. (ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Schipper Recycling B.V. Locatie: Schaappad 3 te Weiwerd Groningen, maart 2012 Nr. 2012-11624 Zaaknummer:

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING Gegevens aanvrager Naam aanvrager : De heer Van Manen namens Kloosterboer Elst Bv Adres : Handelsweg 5 Postcode en plaats : 6662 NH ELST Gegevens inrichting Naam inrichting

Nadere informatie