Nieuwsbrief juli 2015 Hitteprotocol

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief juli 2015 Hitteprotocol"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief juli 2015 Hitteprotocol Zoals u misschien al op onze facebookpagina heeft kunnen lezen is ons hitteprotocol deze week van kracht. Wij hanteren o.a. de volgende maatregelen: Jonge kinderen en vooral onze aller kleinsten vormen een risicogroep tijdens een warme periode omdat ze een verminderde dorstprikkel hebben. Baby s geven niet aan dat ze het te warm hebben. Wij zorgen voor voldoende drinkmomenten en houden nauwkeurig bij hoe laat en hoeveel zij hebben gedronken. We starten 's ochtends buiten in de tuinen, omdat het buiten koel is. Tussen 12:00-15:00 uur zijn we voornamelijk binnen. We zorgen ervoor dat de kinderen niet te warm aangekleed zijn en/of te warm aangekleed gaan slapen. We smeren de kinderen in met factor 30 of 50 voordat we naar buiten gaan en om het uur smeren we ze in. We zorgen voor voldoende schaduw in de tuinen. We zorgen ervoor dat de kinderen extra water drinken gedurende de dag. We bieden buiten geen te inspannende activiteiten aan en zorgen voor voldoende rustige activiteiten (rust momentjes) en water activiteiten (sproeier/badje). De slaapkamers van de peutergroepen worden gekoeld d.m.v. een airco en voor de babygroepen hebben we een mobiele airco. Het kan dan ook niet anders dat deze maand ons thema de zomer is! Personeel Afgelopen week is Manon Dirksen bij ons gestart op de babygroep. Manon is als leerkracht werkzaam geweest in het onderwijs Wij vinden het ontzettend fijn dat zij ons team komt versterken! Vorige week heeft Naomi een dag bij ons meegelopen en zij zal m.i.v. maandag a.s. de komende zomermaanden als invalkracht bij ons aan de slag gaan.

2 Michelle de Graaf heeft de afgelopen periode stage gelopen bij peutergroep de Boefjes. Tijdens de zomerperiode zal zij i.v.m. vakanties van onze medewerkers als invalkracht o.a. op de bso werkzaam zijn. Sinds kort hangen er op de whiteborden bij de groepen foto s van de medewerksters, zodat het voor u in één oogopslag duidelijk is wie er die dag werken. Ook de vakanties van de medewerkers staan op de whiteborden. Doorbraak peutergroepen De afgelopen maanden hebben de peutergroepen een metamorfose ondergaan en hebben zij een huiselijker uiterlijk gekregen! Deze maand wordt er ook een doorbraak gemaakt tussen groep 3 en groep 4 (gedeelte waar geen steigerhouten lambrisering is aangebracht). Er wordt een glazen wand geplaatst, zodat er meer sociale controle is (4 ogen principe) en ze dagelijks open deuren tussen beide groepen kunnen creëren. I.v.m. de werkzaamheden zullen wij in de week van 13 juli a.s. af en toe niet op de groep aanwezig zijn en hangt er bij de intercom een briefje waar de peuters worden opgevangen. De kapster op Snoopy en Woodstock Binnenkort komt Karin weer op Snoopy en Woodstock om de kinderen te knippen. Zij is aanwezig op: - woensdag 8 juli maandag 13 juli dinsdag 14 juli en donderdag 15 juli. I.v.m. de organisatie is aanmelden via noodzakelijk. Kosten 10, - p.p. Graag wensen en geld vooraf afgeven bij de pedagogisch medewerkster van de groep van uw kind.

3 Volg ons op facebook! https://nl-nl.facebook.com/kinderopvangsnoopywoodstock.bso https://nl-nl.facebook.com/bsowoodstock.apeldoorn Nieuwe leden oudercommissie Naar aanleiding van onze oproepen in de maandelijkse nieuwsbrieven zijn wij heel blij dat twee ouders zich hebben aangemeld voor onze oudercommissie. In september zullen Danielle Meppelink (moeder Tygo bso en Mika groep 1) en Danielle Schasfoort (moeder Babs en Wiep bso) samen met Cindy Gelderman (moeder Lara groep 1) en Joyce Harleman (moeder Evi groep 3) de ouders van Snoopy en Woodstock vertegenwoordigen en ons adviseren op diverse gebieden zoals voeding, pedagogisch beleid, spel en ontwikkelingsmateriaal en tarieven. Donderdagmiddag 9 juli naar Huifkarcentrum de Kronkel Donderdag 9 juli a.s. gaan we met een aantal kinderen van de bso weer naar de paarden bij de Kronkel. Vind je het ook leuk om de paarden te verzorgen? Ga dan met ons mee en meld je aan via Facebook of I.v.m. de veiligheid en het vervoer kunnen er maximaal 8 kinderen mee.

4 Nieuwe schooljaar naar groep 3? Gaat uw zoon of dochter volgend schooljaar naar groep 3 en op donderdag of vrijdag naar de bso? Vergeet u dan de vermindering van de bso uren aan ons door te geven van naar uur? Voor deze vermindering van de bso uren hanteren wij de standaard opzegtermijn van 1 maand. Wateractiviteiten I.v.m. het warme weer worden er dagelijks wateractiviteiten op Snoopy en Woodstock georganiseerd. Wij zouden het heel fijn vinden als de bso ers en peuters zwemkleding (en handdoek) bij zich hebben. Mocht u thuis badkleding hebben die inmiddels te klein is dan zouden wij ze heel graag als reserve willen gebruiken. Alvast bedankt! Reservekleding bso Hebt u reservekleding voor ons vanaf maat 116? Dan zouden wij daar heel erg blij mee zijn!! Google recensie, helpt u ons? Om ervoor te zorgen dat (aanstaande) ouders via de zoekmachine snel Kinderopvang Snoopy en BSO Woodstock kunnen vinden, zouden wij het zeer waarderen als u een recensie (via onze Google pagina) over Snoopy en/of Woodstock invult. Als dank hiervoor ontvangt u van ons een kleine verrassing. Alvast bedankt voor de moeite! https://www.google.nl/#q=kinderopvang+snoopy Gevonden voorwerpen Bso Woodstock Van wie zijn deze spulletjes? Vriendelijk verzoek wij u de spullen voor 10 juli a.s. op te halen, anders gaan ze weg. Bso Vakantieplanning In de zomervakantie is Woodstock maandag t/m vrijdag hele dagen geopend en worden er weer leuke uitstapjes en activiteiten aangeboden. Voor de zwemactiviteiten bij zwemschool Kablau is het noodzakelijk dat u uw kind opgeeft via I.v.m. de veiligheid en het vervoer kunnen er steeds 8 kinderen mee die een A én B zwemdiploma hebben.

5 Voor de overige activiteiten wordt er vooraf bepaald hoeveel kinderen er mee kunnen. Dit is afhankelijk van de vervoersmogelijkheden en de groepsgrootte. Natuurlijk zorgen we ervoor dat ieder kind de kans krijgt om een keer deel te nemen aan een activiteit buiten de deur. Naast onderstaande planning worden er ook diverse creatieve activiteiten aangeboden zoals vingerhaken, punniken, blaaspijpen maken, vogelhuisjes versieren, pollepels maken en mozaïeken. I.v.m. het weer kunnen sommige uitjes komen te vervallen en hebben wij een alternatief achter de hand. Vakantieactiviteiten Bso Woodstock Week 29 (13-17 juli) Maandag: zwemmen (aanmelden) en naar de Loenense waterval. Dinsdag: Bootcamp Woensdag: Estafette Donderdag: Tennisclinic vanaf 7 jaar bij Quick Vrijdag: Estafette Week 30 ( juli) Maandag: Zandsculpturen Garderen Dinsdag Zwemmen (A en B diploma en aanmelden) en midget golf Woensdag: Malkenschoten (Binky) Donderdag: BBQ, vishengels maken en vissen Vrijdag: Ijsboerderij Epe Week 31 (27-31 juli) Maandag: Picknick voorbereiden en picknicken bij Teuge Dinsdag: Zandverstuiving Kootwijk en speurtocht Woensdag: Blotevoetenpad Twelle Donderdag: Zwemmen (A en B diploma en aanmelden) en Malkenschoten Vrijdag: Park Berg en Bos Week 32 (3-7 augustus) Maandag: Zwemmen (A en B diploma en aanmelden) pizza s maken en naar Malkenschoten Dinsdag: Apenheul met kinderen die een abonnement hebben. Graag je pasje meenemen! Vishengels maken en vissen. Woensdag: Roofvogel demonstratie Donderdag: Blote voeten pad, high tea maken en een speurtocht Vrijdag: ijsjes maken en speurtocht

6 Week 33 (10-14 augustus) Maandag: Kids Playground en pasta salade maken Dinsdag: Zwemmen (A en B diploma en aanmelden) midget golf en pannenkoeken bakken Woensdag: Speurtocht en naar de ijsboerderij in Epe Donderdag: Loenense waterval en bingo! Vrijdag: Blotevoetenpad Twello Week 34 (17-21 augustus) Maandag: BBQ, naar de Koperen Ezel Epe en speurtocht Dinsdag: Malkenschoten, bingo en naar t Leesten Woensdag: Loenense waterval Donderdag: Zwemmen (A en B diploma en aanmelden) lasergamen (vanaf 8 jaar) Vrijdag: Loenense waterval. Slaapfeest Bso Woodstock Vrijdag 21 augustus a.s. sluiten we de zomervakantie af met een SLAAPFEEST voor kinderen vanaf 7 jaar. I.v.m. de veiligheid en het aantal pedagogisch medewerksters kunnen er maximaal 30 kinderen blijven slapen. Aanmelden is verplicht via Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging. De kinderen kunnen 21 augustus a.s. worden gebracht van 18:30 18:45 uur en zaterdagochtend worden opgehaald tussen uur. Het slaapfeest is excl. avond eten en incl. ontbijt. Wat gaan we o.a. doen.bonte avond in het theater, glow in the dark verstoppertje en op tijd naar bed Zelf meenemen: - Een goed humeur - Luchtbed/matras - Kussen en slaapzak - Pyjama en evt. knuffels - Toilet spullen - Outfit voor de bonte avond Wij hebben ontzettend veel zin in de vakantie en hopelijk jullie ook!!!!

Nieuwsbrief Kindercentrum Yggdrasil Juli 2015

Nieuwsbrief Kindercentrum Yggdrasil Juli 2015 Nieuwsbrief Kindercentrum Yggdrasil Juli 2015 Beste ouders en verzorgers. Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief met de ontwikkelingen binnen ons kindercentrum en wat de komende periode ons weer gaat brengen.

Nadere informatie

Vestigingspecifiek pedagogisch werkplan Zo in de Kleine Kamer. Dagopvang

Vestigingspecifiek pedagogisch werkplan Zo in de Kleine Kamer. Dagopvang Vestigingspecifiek pedagogisch werkplan Zo in de Kleine Kamer Dagopvang Voorwoord Voor u ligt het vestigingspecifiek pedagogisch werkplan voor 2015 van Zo in de Kleine Kamer. Het pedagogisch beleid van

Nadere informatie

Het doel van de opvang is het creëren van een warme, huiselijke sfeer waarbinnen elk kind zich spelenderwijs en leeftijdsadequaat kan ontwikkelen.

Het doel van de opvang is het creëren van een warme, huiselijke sfeer waarbinnen elk kind zich spelenderwijs en leeftijdsadequaat kan ontwikkelen. 1 Hartelijk dank voor het aanvragen van informatie betreffende onze kinderopvang. Als u na het lezen van deze folder graag een keertje wilt komen kijken, neem dan gerust even contact met ons op voor een

Nadere informatie

buitenschoolse opvang het Scheepsruim & peutergroep de Schippertjes

buitenschoolse opvang het Scheepsruim & peutergroep de Schippertjes De boeiende beroepenzomer De zomervakantie van 2013 stond in het teken van beroepen. Iedere week werd een ander beroep uitgelicht. De eerste week begonnen we met het thema politie. Een echte agent heeft

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree In dit Blaadje: Carnaval... 1 Even voorstellen... 3 Europa-kinderhulp... 3 Studiemiddag... 4 Opvang nodig tijdens de studiedag op dinsdag 25 februari?... 4 Meziekmeneer Ronalds MEESPEULSIRREKUS!... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 18 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.... Team/groepenverdeling Per 1 augustus 2015 wordt er een nieuwe onderwijs cao ingevoerd. Dit brengt veranderingen met zich mee en heeft invloed op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 13-03-2015

Venmail. Algemeen 13-03-2015 13-03-2015 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter

Nadere informatie

Brochure Maart 2015 0

Brochure Maart 2015 0 Brochure Maart 2015 0 Voorwoord In ons kindcentrum staat het welzijn van het kind centraal. Naast een bijdrage leveren aan de mede opvoeding en verzorging van kinderen, willen wij ook de unieke ontwikkelingen

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Mops Gaasperplas. Welkom! Hartelijk dank voor de getoonde interesse in Mops BSO.

Informatiebrochure BSO Mops Gaasperplas. Welkom! Hartelijk dank voor de getoonde interesse in Mops BSO. Informatiebrochure BSO Mops Gaasperplas Welkom! Hartelijk dank voor de getoonde interesse in Mops BSO. Wij realiseren ons ook de waarde van vertrouwde handen voor uw kind. Daarom willen wij u in deze brochure

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders,

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders, Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. n ieuwsbrief Beste ouders, Nog anderhalve week en het schooljaar zit er alweer op. Wat is het weer ontzettend snel gegaan. Deze laatste weken voor de grote vakantie hangt

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2014-2015

Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Week 29,maandag 13 juli, nr.41 EUROPEES KAMPIOEN! Afgelopen zaterdag heeft Guus van den Eijnden uit groep 6A het Europees Kampioenschap BMX in Erp gewonnen! Van Harte

Nadere informatie

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers Kanjerskrant Centraal bureau Stationsstraat 25 Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl www.koppelepe.nl Februari 2015 Kindercentrum Kanjers St. Crusiusweg 14 8161 HG Epe T 0578 676080

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Hupsakee

Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Hupsakee VOORWOORD Wij willen kinderen naast hun veilige thuisbasis ook een veilige en vertrouwde omgeving bieden binnen ons kinderdagverblijf. Om dit te kunnen bewerkstelligen is er een pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief nummer 2 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen week en deze week is het kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet is het thema van de kinderboekenweek: Superhelden. Bent u al in de bibliotheek

Nadere informatie

De Zonnewijzer nr.21 03-07-2015 basisschool De Zonnebloem blz. 2

De Zonnewijzer nr.21 03-07-2015 basisschool De Zonnebloem blz. 2 KAMPIOEN VAN NEDERLAND Het is wellicht voor veel lezers al bekend, maar we willen het feit hier toch vermelden. Ons schoolvolleybalteam uit groep 6 is onlangs schoolkampioen van Nederland geworden. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Beste ouders en verzorgers, Bij deze de nieuwsbrief van de maand juli. Tijdens deze laatste schoolweken staan er nog enkele momenten op de planning die voor u als ouders belangrijk

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Groepsindeling 2014-2015

Groepsindeling 2014-2015 NUMMER 1 AUGSTUS 2014 1 Verkorte inhoudsopgave: Groepsindeling 2014-2015..1 Groepsindeling 2014-2015 Continurooster........2 Vervoer naar school.2 Website....3 Bewegingsonderwijs...3 Dokter/tandarts....4

Nadere informatie

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Juni 2015 Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Groep 3 Nog 6 weken en dan is het alweer zomervakantie. De tijd vliegt voorbij! De komende

Nadere informatie

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels fris de dag door Kinderdagverblijven rblijven Kinderdag Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Welkom bij Fris! Kinderdagverblijven Als ouder is het heerlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06 t/m 10 juli 2015

Nieuwsbrief 06 t/m 10 juli 2015 Nieuwsbrief 06 t/m 10 juli 2015 09-07 Kennismakingsochtend 13-07 Rapport 17-07 12:00 uur Start Zomervakantie 31-08 Eerste schooldag Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. Brabants VerkeersveiligheidsLabel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag.

Inhoudsopgave. 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag. Merkelbeek/Jabeek Inhoudsopgave 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag.4 2. Thema: Campinglife pag.6 2.1 Inleiding pag.6 2.2

Nadere informatie