Vrije ruimte China 4 tot 16/11

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrije ruimte China 4 tot 16/11"

Transcriptie

1 Vrije ruimte China 4 tot 16/11 19 leerlingen en 4 leerkrachten trokken in november naar China. Ze ontdekten een deeltje van dit immense land op unieke wijze. Ze begonnen als doorsnee toerist en eindigden als gast in een Chinees gezin. Hun verslag van 14 onvergetelijke dagen. Dag 1 met Daphne, D Jeff en Manou Eindelijk hadden we afscheid genomen van onze ouders. Het avontuur kon beginnen. Dit is de eerste van de vele groepsfoto s in China. Voor Manou en D Jeff was het de eerste vliegtuigreis. We hadden eerst een vlucht van een uur en een half naar München en dan vertrokken we echt richting Bejing. Na 11 uur kwamen we eindelijk aan. Alles was goed verlopen, behalve het slapen. Positief: het was een goed begin om de groep beter te leren kennen en al een eerste band op te bouwen. We moesten ten slotte toch 2 weken samenleven. Al snel aten we onze eerste Chinese maaltijd. Het was verassend lekker!

2 We waren klaar voor onze eerste dag. En wat voor één! Eerst bezochten we het Olympisch stadion. Een superleuke uitstap! Op deze foto zien jullie de buitenkant van het Vogelnest. Spectaculair! Aan het stadion namen we nog een groepsfoto! Het Chinese jongetje wou met ons op de foto maar begon te wenen toen we hem bij ons namen... Het stadion vanbinnen was nog spectaculairder dan vanbuiten. Er waren superveel plaatsen en het was reusachtig! We voelden ons echt klein. s Avonds maakten we nog een avondwandeling in een grote straat. Wat een verlichting! Ons bezoek aan de Hutong was best confronterend. Mensen wonen er nog steeds zoals vroeger, met heel weinig comfort. We zagen toch wel wat armoede die avond.

3 Dag 2 met Ruben, Seppe en Aster De Chinese muur Op een regenachtige dag, ergens in november De exacte datum lag in de mist. De hoge treden leidden ons door de lage wolken. Het einde was nabij, doch niet in zicht. Want de mist was muur-dicht.

4 Het Zomerpaleis Ondanks de regen verwaterde de sfeer niet! Door de mist zagen we niet veel meer. De Chinezen vinden het wel lekker, dit hondenweer. Ik wist niet zeker, is dit hond? Toch stak ik het in mijn mond. Ik vond het toch wat vreemd, Maar hé het was eend."

5 Follow Mi. zei onze gids. Ze heette Liu Whenyuan. Mi klonk beter, vonden wij...

6 Dag 3 met Bieke, Glynn en Rosalie De Verboden Stad Goedgevulde-programma-in-Peking dag 3 begon met een bezoek aan de Verboden Stad. Het sneeuwde zeer uitzonderlijk! Gelukkig verkochten Chinese handelaars op het Tienanmenplein warme handschoenen voor een paar Yuan. Eens we door de poort waren, voorbij het bekende portret van Mao Zedong, kwamen we op een groot, besneeuwd plein. Het was oppassen, want soms gleed er een grote sneeuwbal van de daken. Gelukkig werd niemand van ons geraakt. De Verboden stad was ook één van de eerste plaatsen waar Chinezen met de groep buitenlanders op de foto wilden. Alweer een mooie groepsfoto!

7 Hemeltempel Na ons bezoek aan de Verboden Stad, bezochten we the Temple of Heaven, een grote tempel in opvallende kleuren. Ook binnenin de tempel was alles rijkelijk versierd en kregen we een beeld van hoe het er vroeger uitzag. We beklommen de trappen en genoten boven van een mooi uitzicht. Wat verder zagen we een rond stenen plein met in het midden een cirkelvormige steen. We zagen Chinezen erop gaan steen staan en iets roepen. De steen bleek een altaar en als je van daar iets riep kon je je echo horen. Enkelen van onze groep testten onmiddellijk de 3 echo walls uit. Heel leuk! Na ons bezoek aan de tempel maakten we nog een wandeling door het park. Markt De laatste uitstap van de dag ging naar een overdekte markt. Je kon er alles kopen aan een zeer goedkope prijs op voorwaarde dat je goed kon afdingen. Oortjes van 85 yuan? We betaalden er uiteindelijk 5 yuan voor (zo n 85 cent)! Iedereen kwam buiten met goed gevulde zakken!

8 Dag 4 met Elien, Leonie, Ruth en Paulien Nachttrein naar Suzhou Van oncomfortabel gesproken: onze soft sleeper van Peking naar Suzhou. Gezouten pindanoten, gekookte eieren, brood, gekookte sla en rijstsoep. Een aanslag op mijn op mijn maag, aldus mevrouw Uyttersprot. Aankomst in het hotel Let s take a selfie! Een meneer wou met veel plezier een foto van ons maken.

9 Zijdefabriek De zijderupsen worden ter plaatse gekweekt. Uit de cocon van de rupsen maakt men de draad. Vrouwen spinnen de draad van de cocon waarvan nadien lakens, kleren, in zijde gemaakt worden. Zeer oude, antieke, charmante weefgetouwen met de ouderwetse schietspoel.

10 Wangshi Garden Prachtig uitzicht en typische Aziatische architectuur in één van de vele tuinen Boottocht op de Grand Canal Suzhou wordt ook wel eens het Venetië van China genoemd en dat omwille van de vele kanaaltjes. Beperkte groepsfoto op de charmante waterwegen in het Aziatische Venetië.

11 Lokale markt Echt aantrekkelijk was het niet en onze honger was plots weg Eenden voor 9 yuan, levende vissen, zwarte eieren, verlepte groenten,... Een harde confrontatie met het leven in China. Shantang Street Typische Chinese lampionnen brachten ons in een gezellig sfeer van prullaria.

12 Dag 5 met Elise, Gitte en Hendricke Shanghai De wereldstad Shanghai komt s avond echt tot leven. Onze avondwandeling langs de Bund was een hoogtepunt. We hadden een prachtig uitzicht op vele kleurrijk verlichte gebouwen en boten. Het Shanghai Museum mochten we vrij bezoeken. We trokken naar de afdeling "handelsgeschiedenis van China", en kwamen alles te weten over de evolutie van de Chinese munt en vazen. Shanghai is een drukbevolkte stad. Vanuit ons hotel zagen we enkel reusachtige appartementsgebouwen.

13 Ook in een wereldstad is er groen te vinden. We bezochten de Yu-garden, een gezellige tuin waar het groen niet enkel op de grond groeide maar ook op de daken.

14 Dag 6 met Marnick, Jana en Sofie Jin Mao tower - Van op deze toren heb je een heel mooi uitzicht over Shanghai. Tijdens ons bezoek waren er ook monniken aanwezig. Toen ze zagen dat er Westerlingen in het gebouw waren, begonnen ze spontaan foto s te nemen. De Shanghai Bund - Op de promenade langs de Huangpu-rivier zie je de typische skyline van Shanghai. Ook overdag, wanneer de indrukwekkende verlichting uit staat, heeft het zijn charmes. Veel koppeltjes komen naar hier voor hun huwelijksfoto s.

15 Shanghai shopping - In de namiddag hadden we een paar uur tijd om te shoppen. We herinneren ons vooral de heel grote M&M-store!

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

VERENIGING VAN BOUWKUNST TILBURG CHINA EXCURSIE 9 t/m 23 MEI 2009

VERENIGING VAN BOUWKUNST TILBURG CHINA EXCURSIE 9 t/m 23 MEI 2009 Vertrek: Zaterdag 9 mei 2009 Vlucht KL 0897 AMS 18:30 uur PEK 09:50 uur Retour: Zaterdag 23 mei 2009 Vlucht KL0896 PVG 12:50 uur AMS 18:35 uur USA GDP: 11,750 $ Pop 2006: 299 million Pop 2030: 350 million

Nadere informatie

China 21 dagen. Djoser BV Breestraat CM Leiden

China 21 dagen. Djoser BV Breestraat CM Leiden China 21 dagen Aankomst in Beijing: eerste indrukken De hutongs: kleine straatjes met traditionele woningen De trommeltoren: deze werd vroeger gebruikt om de tijd aan te geven Beijing: excursie naar de

Nadere informatie

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil.

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil. Reisverslag China Voor de reis begon hadden we eerst een soort kennismakingsdag. Met de mensen uit Nederland gingen we naar een Chinees restaurant. Waar we iedereen konden ontmoeten en we kregen nog meer

Nadere informatie

BEIJING, CHINA door Floortje Dessing

BEIJING, CHINA door Floortje Dessing BEIJING, CHINA door Floortje Dessing BEIJING, CHINA In het Nederlands heet de hoofdstad van China Peking. De Chinezen zelf zeggen Beijing. Daarom schrijf ik ook Beijing in plaats van Peking. Beijing is

Nadere informatie

Van 9 tot 16 november verbleven we in Tongxiang en volgden we les aan de Fengming High School. Onze leerlingen deden enthousiast mee. Een overzicht!

Van 9 tot 16 november verbleven we in Tongxiang en volgden we les aan de Fengming High School. Onze leerlingen deden enthousiast mee. Een overzicht! Van 9 tot 16 november verbleven we in Tongxiang en volgden we les aan de Fengming High School. Onze leerlingen deden enthousiast mee. Een overzicht! Cocoonpainting door Paulien Maandagvoormiddag kregen

Nadere informatie

Shanghai Expo 2010 en Beijing

Shanghai Expo 2010 en Beijing Shanghai Expo 2010 en Beijing 15 oktober 23 oktober 2010 9 dagen / 6 nachten Dag 1 BRUSSEL SHANGHAI maaltijden aan boord Samenkomst te Brussel Zaventem en check-in. 13u50 : vertrek met Hainan Airlines

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

NIEUWS UIT CHINA KORT VERSLAGJE EERSTE DAG IN CHINA

NIEUWS UIT CHINA KORT VERSLAGJE EERSTE DAG IN CHINA NIEUWS UIT CHINA Op uitnodiging van No 2 high school East China normal university in Shanghai, zijn zes leerlingen en twee docenten van onze school samen met leerlingen en twee docenten van De Meergronden

Nadere informatie

Herdenking einde eerste wereldoorlog: portretten wereldleiders

Herdenking einde eerste wereldoorlog: portretten wereldleiders SPELINGSPROKKELS VIJFDE LEERJAAR Bezoek aan De Wateringen In oktober gingen we op uitstap naar het museum De Kolonie. Daar leerden we bij over de prehistorie en de eerste mensen. In de namiddag maakten

Nadere informatie

China (door Ria Monster)

China (door Ria Monster) China (door Ria Monster) Grote Muur Bij de Grote Muur Grote Muur Het meer bij het Zomerpaleis Marmerboot bij het Zomerpaleis Zomerpaleis Zomerpaleis Zomerpaleis Zonsondergang bij het Zomerpaleis Kruiden

Nadere informatie

Mijn gastgezin en ik. Elien Vanden Hove

Mijn gastgezin en ik. Elien Vanden Hove Onze leerlingen kregen de ongelooflijke kans het leven in China van dichtbij te beleven en verbleven een week in een gastgezin. Elien, Glynn, Jana en Ruben vertellen hoe het was. Mijn gastgezin Glynn Cooreman

Nadere informatie

De klassieke tuinen van Suzhou

De klassieke tuinen van Suzhou Mooi China De klassieke tuinen van Suzhou 28 MOOI CHINA China Nu 2010-4 Tekst en fotografie: Harmke Kraak De klassieke tuinen van Suzhou stammen grotendeels uit de Ming-dynastie. Ze werden aangelegd door

Nadere informatie

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en hadden we, met uitzondering van donderdag, de volledige week prachtig weer.

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en hadden we, met uitzondering van donderdag, de volledige week prachtig weer. Verslag Nieuwpoort 2010 Van 20 tot en met 24 september was het eindelijk weer zover. De leerlingen van 1A en 1B gingen op sociale vaardigheidstraining naar Nieuwpoort. Dit jaar was 1A van maandag tot woensdag

Nadere informatie

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken

Nadere informatie

9 20 oktober 2010 12 dagen

9 20 oktober 2010 12 dagen XIAN / HANGZHOU / SUZHOU / SHANGHAI 9 20 oktober 2010 12 dagen Dag 1 zaterdag 09 oktober Brussel- Beijing - A Samenkomst te Brussel Zaventem. Aankomst en check-in op de luchthaven. 13h50 : vertrek met

Nadere informatie

IJS! Fontana di Trevi Villa d Este De Vesuvius

IJS! Fontana di Trevi Villa d Este De Vesuvius Romereis G4 2014 Van zondag 16 tot en met vrijdag 21 maart is de vierde klas van Baken Trinitas Gymnasium op Romereis geweest. We hebben veel gezien, gedaan, geleerd, gefotografeerd, gelopen, geklaagd

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

17 september 03 oktober 2010 17 dagen / 14 nachten

17 september 03 oktober 2010 17 dagen / 14 nachten Grote Rondreis Shanghai Hangzhou Suzhou XianPingyao - Beijing 17 september 03 oktober 2010 17 dagen / 14 nachten Vrijdag 17 september 2010 BRUSSEL SHANGHAI maaltijden aan boord Samenkomst te Brussel Zaventem

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

REISPROGRAMMA >> DE KRACHT VAN CHINA, VERLEDEN & TOEKOMST DAG 1. DAG 2 - Beijing

REISPROGRAMMA >> DE KRACHT VAN CHINA, VERLEDEN & TOEKOMST DAG 1. DAG 2 - Beijing REISPROGRAMMA >> DE KRACHT VAN CHINA, VERLEDEN & TOEKOMST 10 daagse reis naar China: Beijing Chongqing Shanghai van 20 oktober t/m 29 oktober 2012 by newdirections DAG 1 We vliegen in de vroege avond van

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

Chinareis Dit programmaboekje is van:

Chinareis Dit programmaboekje is van: In geval van nood kun je de docenten bereiken op de volgende nummers: Meneer Van den Berg: +316 55737567 Meneer Klomp: +316 16683905 Meneer Waalen: +316 23326937 David Shen: +316 30029618 Indien geen van

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl Dagprogramma Grand Tour door China Dwars door China reis je van Beijing naar Guilin. Je ziet keizerlijke grandeur, kleurrijke minderheden en een prachtig karstlandschap. Kortom, een complete reis door

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

China Vakantie 2014 Sjanghai De Cruise en de Three Gorges.

China Vakantie 2014 Sjanghai De Cruise en de Three Gorges. China Vakantie 2014 We hadden geluk het grootste deel van de tijd goed weer te hebben. Onze reis was met Viking River Cruises. Er waren 242 mensen op deze reis, maar we werden verdeeld in groepen van dertig,

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Chinareis Dit programmaboekje is van:

Chinareis Dit programmaboekje is van: Chinareis 2017 Dit programmaboekje is van: Vluchtgegevens 15/04 08.15 uur bus naar Zaventem vanaf school Heenreis Vliegmaatschappij Hainan Airlines 15/04 13.40 uur vlucht HU492 Brussel Beijing Vliegtijd:

Nadere informatie

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri Dit soort romantische terrassen kom je overal tegen. Dit is het terras van La Caffeteria op de Piazza del Martiri in Napels. Rechts het strand van beachclub Bagno di Tiberio op Capri. Hello sunshine! Reizen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

ONAF VERHAAL. 1. Waar? Elke leerling trekt een seizoenskaart. Deze kaart zegt in welk seizoen het verhaal van de strip zich zal afspelen.

ONAF VERHAAL. 1. Waar? Elke leerling trekt een seizoenskaart. Deze kaart zegt in welk seizoen het verhaal van de strip zich zal afspelen. ONAF VERHAAL 1. Waar? Elke leerling trekt een seizoenskaart. Deze kaart zegt in welk seizoen het verhaal van de strip zich zal afspelen. De leerlingen kleven de seizoenskaart in het voorziene stripvakje

Nadere informatie

De grote familie. Foto s van het materiaal

De grote familie. Foto s van het materiaal De grote familie Focus van dit verhaal De focus in dit verhaal ligt bij God en het volk van God (Genesis 12 15, 24). Dit verhaal is één van de heilige verhalen en behoort tot de Kernpresentatie. Lesdoelen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst studiereis China

Informatiebijeenkomst studiereis China Informatiebijeenkomst studiereis China Reiscommissie 2008: Rijst voor jou 12 november 2007 Zie ook: http://china.a-eskwadraat.nl Outline 1 Inleiding 2 Steden en reizen Heen- en terugreis China Beijing

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Mandarijn in Peking, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 1 maand tot 1 jaar Alle niveaus School Bestemming China

Nadere informatie

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd.

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Beste leerlingen, ouders, Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Maar praten in de rij, niet op tijd zijn in de rij hebben we afgeleerd. Zeeklassen, een tijd om

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Inhoud. Thailand. 4 start 8 chang rai 28 chang mai 34 ayutthaya 44 ao nang 74 ko tao 88 bangkok 98 eind

Inhoud. Thailand. 4 start 8 chang rai 28 chang mai 34 ayutthaya 44 ao nang 74 ko tao 88 bangkok 98 eind Thailand 1 Thailand het verhaal over een reis een reis gemaakt door een gezin een gezin dat houdt van een avontuur een avontuur dat zij samen hebben beleefd een verhaal over: paul van kan conny coppen

Nadere informatie

Winnen zonder te vechten.

Winnen zonder te vechten. Winnen zonder te vechten. Op een dag werd een vader van twee zoons erg ziek, hij begreep dat hij binnenkort zou sterven en liet zijn twee zoons bij hem komen. Hij zei tegen hen: Het is mijn wens dat ik

Nadere informatie

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty M & MORE MENTS New York Door de ogen van Lady Liberty Groepsreis van 19 tot 24 augustus Nederlandstalige begeleiding vanuit Brussel Aanvullende Nederlandstalige gidsen ter plaatse M & MENTS MORE PROGRAMMA

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 26 januari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. 27 januari Ochtend: groepsbijeenkomst met

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

De magische deur van KASTEEL013

De magische deur van KASTEEL013 De magische deur van KASTEEL013 Auteurs: Thomas, Liana, Elyas, Brit en Tijn van BS Cleijn Hasselt, begeleiding: Saskia Dellevoet Op een regenachtige dag verveelde ik me. Ik appte Lisa. Zullen we naar de

Nadere informatie

Verder is Brussel een heel diverse stad, veel nationaliteiten, een groot verschil met arm een rijk, maar ook veel moois te zien.

Verder is Brussel een heel diverse stad, veel nationaliteiten, een groot verschil met arm een rijk, maar ook veel moois te zien. Praag Van prachtige gebouwen en de Karelsbrug, Terezin en de Joodse wijk, opera en scholen, bootreisje en wandeltochten, gastgezin en hotel, taart en salade, zon en kou, vliegen en met de metro, lange

Nadere informatie

China. Chinees tempels. 2 lessen tekenen van Chinese tempels. Vakgebied: Tekenen. Lesduur: 60 minuten per les

China. Chinees tempels. 2 lessen tekenen van Chinese tempels. Vakgebied: Tekenen. Lesduur: 60 minuten per les China Chinees tempels 2 lessen tekenen van Chinese tempels Vakgebied: Tekenen Lesduur: 60 minuten per les China Pagina 1 Colofon Chinese tempels Les voor groep 5/6 2 x 60 minuten Tekenen - Chinese tempels

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Lyrath Estate Hotel Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Inleiding: Mijn naam is Maud van Overdijk en ik zit in mijn eerste jaar op Europrof Horeca opleidingen in

Nadere informatie

Great Wall Skating Challenge 2013

Great Wall Skating Challenge 2013 Great Wall Skating Challenge 2013 Where the Great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele Rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve cultuurreis naar

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

China. Oude, hedendaagse en toekomstige architectuur.

China. Oude, hedendaagse en toekomstige architectuur. Archidays, architectuur reis voorgesteld door Architectenkrant Vanaf vrijdag 13 t/m zondag 22 juli 2018 China. Oude, hedendaagse en toekomstige architectuur. Technische organisatie : Travex NV - Drievuldigheidsvoorplein

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Het voorleesverhaal Sam en de wonderolie Heel lang geleden was er eens een jongen, Sam. Sam was al heel lang op reis. En nu wilde hij naar huis. Sam moest

Nadere informatie

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me,

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me, Haarlem, 11 oktober 2009 lieve moeder van me, speciaal vroeg opgestaan ben ik, omdat ik 's morgens vroeg makkelijker verhalen vertel. Want ik wilde u graag dit verhaal geven voor uw verjaardag, maar hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel September 2012 Inleiding Hallo allemaal! Hier is dan weer een nieuwe nieuwsbrief. Enkelen hebben het nog tegoed, maar de meesten van ons hebben al vakantie gehad. Hopelijk heeft

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

Berlijn: een bijzondere ervaring

Berlijn: een bijzondere ervaring Berlijn: een bijzondere ervaring Een bezoek aan de stad Berlijn en omgeving is meer dan de moeite waard. De stad heeft vele bezienswaardigheden, is erg gezellig en bovendien kom je op plaatsen waar je

Nadere informatie

Maandag 22 april 2013

Maandag 22 april 2013 Maandag 22 april 2013 Hallo ouders! We begonnen de dag vandaag helaas met wat minder weer, maar dat kon de pret niet drukken, aangezien we het grootste deel van de dag binnen waren. Allereerst gingen we

Nadere informatie

China. - Zending in China -

China. - Zending in China - Colofon James Fraser Les voor groep 1/2 Duur les: 60 min. Aardrijkskunde Beeldende Vorming Godsdienst China - Zending in China - Pagina 1 Inleiding Aan het begin van de les wordt het verhaal van James

Nadere informatie

Onze dag eindigde op de Plaza de los Naranjos in Marbella om de derde pittige dag op rij!

Onze dag eindigde op de Plaza de los Naranjos in Marbella om de derde pittige dag op rij! Na een korte nachtrust door de afgelopen zware dag, gingen we vandaag vertrekken vanuit het hotel om 8u bij zonsopgang. Geleid door snoesje aan het stuur meneer Verhavert hadden we er alvast veel zin in!

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Leerkracht - handreiking

Leerkracht - handreiking Colofon Chinees Nieuwjaar Les voor groep 1/2 China - Het Chinees Nieuwjaar - ervaar het maar! - Duur les: 60 min. Aardrijkskunde Handvaardigheid Pagina 1 Deze les gaat over het feest vieren in China. Bij

Nadere informatie

Aangeboren bewondering

Aangeboren bewondering Aangeboren bewondering Na 50 jaar terug naar mijn geboortegrond. Niet dat ik nooit eerder in Amsterdam meer ben geweest, maar nog nooit was ik bij mijn geboortehuis. Dus vandaag combineerde ik een bezoek

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 16-daagse stammenreis Zuid- Ethiopië + Riftvallei DAG 1 ADDIS ABEBA-SODO In de ochtend maakt u een korte stadstour met een bezoek aan het national Museum (lucy) waarna u richting

Nadere informatie

Thailand. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Thailand. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Thailand Deze fotopresentatie geeft een impressie van onze rondreis door Thailand. Met 15 deelnemers hebben we in 23 dagen bijna 5000 km afgelegd met busjes, trein, tuktuk, olifanten, boten, te voet en

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten!

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! Contact : Sarah Dhondt & Jessie Oosterlynck sarah@lupaplanet.be jessie@lupaplanet.be 0476 992 141 0471 222 711 KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! 1 Vluchten Naargelang

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 28. Alice werd slapend 12 in Brussel! Bedankt voor het traktaat!

Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 28. Alice werd slapend 12 in Brussel! Bedankt voor het traktaat! Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 28 Alice werd slapend 12 in Brussel! Bedankt voor het traktaat! Wat me zal bijblijven is het justitiepaleis want het is zo gigantisch groot. (52 voetbalvelden)

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel JFK Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 8u Vlucht met SN Brussels Airlines vanuit

Nadere informatie

[Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken.

[Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. [Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. Sleep dit tekstvak als u het ergens anders op de pagina wilt plaatsen.]

Nadere informatie

Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 6. Werkstukvoorstelling:

Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 6. Werkstukvoorstelling: Klasnieuws klas 6: Jaargang 9: aflevering 6 Werkstukvoorstelling: Junia en Ooike maakten een werkstuk rond vulkanen. De aanleiding was het kringverhaal van Miet. Zij vertelde dat ze op een actieve vulkaan

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

En dan gingen wij met de bus verder naar het kamp II bezoeken, gelukkig is dat maar korte duur, wij waren al moe van veel rondlopen.

En dan gingen wij met de bus verder naar het kamp II bezoeken, gelukkig is dat maar korte duur, wij waren al moe van veel rondlopen. En dan gingen wij met de bus verder naar het kamp II bezoeken, gelukkig is dat maar korte duur, wij waren al moe van veel rondlopen. Geschiedenis In het stadje Auschwitz (Pools: Oswiecim) ligt stille getuige

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel Newark Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 08u00 Vlucht met SN Brussels Airlines

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Met de veteranen een weekend naar

Met de veteranen een weekend naar Met de veteranen een weekend naar We vertrokken vrijdag 17 mei om 16:00 van het chalet om de vlieger vanaf Charleroi te nemen. Daar aangekomen namen we onze traditionele doop Aan boord waren er geen rode

Nadere informatie

PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 7 DAGEN 6 NACHTEN DAG 1-2 : ZAVENTEM - HONG KONG

PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 7 DAGEN 6 NACHTEN DAG 1-2 : ZAVENTEM - HONG KONG HONG KONG CITY TRIP DELUXE 7 DAGEN 6 NACHTEN PROGRAMMA Hongkong is aan een ware opmars bezig. Sinds 1997 is Hong Kong een deel van de volksrepubliek China. Deze jonge metropool bestaat uit het eiland Hong

Nadere informatie

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 7 DAGEN 6 NACHTEN DAG 1-2 : ZAVENTEM - HONG KONG

PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 7 DAGEN 6 NACHTEN DAG 1-2 : ZAVENTEM - HONG KONG HONG KONG CITY TRIP DELUXE 7 DAGEN 6 NACHTEN PROGRAMMA Hongkong is aan een ware opmars bezig. Sinds 1997 is Hong Kong een deel van de volksrepubliek China. Deze jonge metropool bestaat uit het eiland Hong

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie