Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham"

Transcriptie

1 Voorgerecht Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham Coquilles met Iberico ham 20 coquilles 10 plakken Iberico ham Olijfolie (een scheutje) Meloengelei 1 meloen 1 zakje agar agar 1 dl sushiazijn 1 dl suikerwater 1 limoen 1 theelepel aromat Peper en zout Rode biet 4 rode bieten 1 dl sushiazijn 1 dl suikerwater 1 scheutje sweet chili saus Wasabi mayonaise 2 eidooiers 2 theelepels wasabi 3 eetlepels sushiazijn 2 dl olie 2 eetlepels olijf olie Wasabi koekjes 50 gr poedersuiker 50 gr boter 2 eetlepels wasabi korrels 50 gr eiwit Voor garnering Bieslook Cresson Gele tomaatjes

2 Bereiding Coquilles 1. Halveer de coquilles. 2. Zet de grillpan op het vuur laat warm worden. 3. Besprenkel de coquilles met olie en grill ze kort om en om in de pan 4. Leg ze daarna op een plaatje en strooi er peper en zout op. 5. De coquilles moeten ongeveer 3 minuten in de oven op 180 graden net voor het uitserveren. Meloengelei 1. Snijd het vruchtvlees uit de meloen en zet op met de azijn en suikerwater en kook het gaar. 2. Doe het door de mixer en meet een halve liter af, houd de rest apart. 3. Doe de agar agar bij de meloen 4. Breng het nog even aan de kook en stort het daarna op een plaat. 5. Zodra het hard is steek er kleine rondjes ui en leg ze klaar. Rode bieten 1. Snijd de bieten in blokjes en meng met de rest van de ingrediënten (sushiazijn, suikerwater, sweet chili saus) Iberico ham 1. Snijd de ham in lange repen en rol deze op als een roos. Wasabi mayonaise 1. Meng alle ingrediënten behalve de olie. Gebruik hiervoor een staafmixer. 2. Voeg daarna de olie toe totdat de mayonaise de gewenste dikte heeft. Wasabi koekjes 1. Smelt de boter en meng dit met de wasabi, poedersuiker en eiwit. 2. Verwarm de oven op 180 graden. 3. Smeer het beslag op een siliconenmat. Doe dit met de onderkant van de lepel. 4. Maak de koekjes rond en niet te groot Garnering 1. Knip de bieslook en meng met de cresson. 2. Snijd de tomaatjes doormidden Presentatie 1. Leg de rondjes meloen op een bord (drie stuks per bord). 2. Steek hier de wasabi koekjes in. 3. Leg dan de coquilles en de ham in een cirkel op het bord. 4. Maak het gerecht af met wat wasabi mayonaise.

3 Bijgerecht Home made kruidenboter Bereiding 1 rol boter 3 tenen knoflook 1 bosje peterselie 1 eetlepel kruidenbotermelange 1 bosje bieslook 1 sjalotje 1 dl olijfolie 1. Meng de knoflook, peterselie, kruidenbotermelange, sjalotje en de olijfolie met een staaf mixer fijn. 2. Snijd de bieslook en meng deze er door. 3. Sla de boter wit op met de planeetmenger en meng daarna de kruiden erdoor. 4. Pak een spuitzak en vul deze met de boter. 5. Spuit de inhoud van de spuitzak op een plaat.

4 Tussengerecht Traditioneel gevulde kalkoenfilet met een puree van knolselderij en zuurkool met spek. Traditioneel gevulde kalkoenfilet 150 gr. gedroogde abrikozen 6 el pistachepitten 300 gr. roomkaas 3 el honing 10 stuks kalkoenfilets à 70 gr. 300 gr. katenspek Plasticfolie Knolselderij puree met zuurkool en spek 1 knolselderij 50 gr. boter Halve liter water 1 dl room 1 kippenbouillonblokje Zuurkool met worst 1 ui 500 gr. zuurkool 1 worst 50 gr. boter 1 dl witte wijn 1 dl water Cress als garnituur Bereiding Traditioneel gevulde kalkoenfilet 1. Meng in een kom de abrikozen, pistachepitten, roomkaas en honing. 2. Roer goed door en breng op smaak met een beetje peper. 3. Leg de 10 kalkoenfilets tussen plasticfolie en sla voorzichtig plat met een pan. 4. Bestrooi de kalkoen met een beetje zout en peper. 5. Verdeel het roomkaasmengsel over de filets. 6. Rol de filets op en leg de naad aan de onderkant. 7. Leg de plakjes spek dakpansgewijs op elkaar en rol om de opgerolde kalkoenfilets. 8. Leg de rolletjes in een met olie ingevette ovenschaal. 9. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in circa 25 minuten gaar. 10. Draai de kalkoen halverwege om. 11. Snijd de gevulde kalkoenfilet in plakken. Knolselderie puree met zuurkool en spek 1. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine stukken 2. Zet het water op het vuur en voeg het bouillonblokje toe. 3. Voeg de knolselderij toe. 4. Zeef de knolselderij en draai fijn met de 50 gram boter en 1 dl room.

5 Zuurkool met worst 1. Zet de zuurkool op met het water, de ui, de wijn en boter. 2. Kook het gaar. 3. Snijd de worst in plakjes Presentatie 1. Leg aan de ene kant van het bord de knolselderijpuree. 2. Leg daarnaast de plakjes kalkoenfilet 3. Leg aan de ander kant de worst met daarop de zuurkool. 4. Besprenkel met een beetje olijfolie en garneer met wat cress.

6 Hoofdgerecht Hertfilet met een taartje van jachtschotel, saus van pepertjes en een stoofpeertje 800 gr hertfilet 50 gr boter 1 dl port ¼ potje pepers 1 sjalotje Rouxkorrels Bruine saus 800 gr hertenstoofvlees 0,25 liter rode wijn 50 gr boter 2 uien 4 laurierblaadjes 0,5 liter bruine saus 4 rode uien 25 gram boter 0,25 liter rode wijn 3 laurierblaadjes 8 aardappels 25 gr boter 1 dl room 8 kleine peren 0,5 liter rode wijn 1 dl water 2 eetlepels kaneel 100 gr suiker Bereiding Hertfilet 1. Bak het vlees om en om aan. 2. Bewaar het vocht en fruit er de pepers en de sjalot in aan. 3. Blus af met de port en laat even inkoken. 4. Voeg de bruine saus toe en laat even inkoken, 5. Bind af met de roux en zet apart. Jachtschotel 1. Snijd het hertenstoofvlees in kleine stukjes, 2. Snipper de ui 3. Braad het vlees aan in de boter en voeg de gesnipperde ui en de laurierblaadjes toe. 4. Blus af met de wijn, het water en de bruine saus. 5. Laat het gerecht rustig op het vuur staan totdat het mag worden opgediend. Rode ui 1. Snij de rode ui in ringen. 2. Bak ze lichtjes aan en blus ze af met de rode wijn. 3. Voeg de laurierblaadjes toe. 4. Laat de ui een uurtje gaar stoven. Stoofperen 1. Schil de peren 2. Zet een pan op het vuur en doe er de suiker en kaneel in 3. Laat even op het vuur staan en voeg daarna de peren toe. 4. Voeg het water en de wijn toe en laat het op staan. 5. Schud ze af en toe om ze gelijkmatig te kleuren.

7 Puree: 1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. 2. Kook de aardappels in een pan met water en voeg wat zout toe. 3. Zeef de aardappels af wanneer ze gaar zijn. 4. Stamp ze goed fijn met een stamper en meng ze met de room en boter. Presentatie 1. Zet de oven op 160 gr. 2. Verdeel de hertfilet over 10 stukjes, doe er peper en zout op en zet in de oven. 3. Doe de puree in een steker op het bord, schep er de jachtschotel in en leg er de rode ui op. 4. Zet er een peertje naast. 5. Leg daarnaast de hertfilet en maak het af met wat saus.

8 Nagerecht Rielse Omelette Sibérienne 2.0 (nougatparfait met passiesorbet en sinaasappelsalade) NOGAGALETTES 60 g, geschaafde amandelen 100 g, suiker 80 g, glucosestroop Arachideolie olie Passiemango ijs 1 bol p.p. NOGATPARFAIT 3 dl, room 40 g, suiker 0,1 dl, water 60 g, honing 80 g, eiwit 40 g, pistache noten 40 g, macadamia noten KAPSEL 115 g, eidooier 70 g, suiker 100 g, eiwit 30 g, bloem 30 g, aardappelmeel SINAASAPPELSALADE 8 sinaasappelen 150 g, suiker 1,5 dl, water 4 passievruchten 4 g, aardappelzetmeel ITALIAANS SCHUIM 200 g, suiker 1 dl, water 115 g, eiwit 30 g, poedersuiker Bereiding " NOGAGALETTES: 1. Leg de amandelen op een bakplaat en bruineer ze licht in oven van 180 graden. 2. Kook de suiker en de glucose op matig vuur lichtbruin. 3. Haal van het vuur en roer de amandelen erdoor. 4. Giet de nougat op een siliconenmat, leg er een tweede mat op en rol de nougat dun uit. 5. Steek hieruit 16 galettes met een ronde steker en laat afkoelen. 6. De overgebleven nougat fijnmalen voor in de parfait. " KAPSEL: 1. Klop de dooiers met de helft van de suiker stijf. 2. Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf. 3. Schep het eiwit door de dooiers en spatel hierna de bloem en zetmeel door. 4. Strijk uit op bakplaat met siliconen en bak af op 210 graden in 10 minuten en laat afkoelen. " NOGATPARFAIT : 1. Klop de room lobbig en zet koud. 2. Kook suiker, water en honing tot een lichtbruine siroop. 3. Klop het eiwit op tot volume en giet langzaam de siroop er bij en klop geheel koud. 4. Hak de pistache en macadamia noten fijn en spatel deze samen met de gemalen nougat door de eiwitmassa. 5. Spatel hierna de room er door. 6. Verdeel de parfait over de vormen. 7. Vul deze met de parfait en maak in het midden hiervan een kuiltje en zet ze in de vriezer. 8. Schep als de parfait bevroren is een bolletje ijs erin en zet terug in de vriezer.

9 " ITALIAANS SCHUIM : 1. Kook de suiker met het water tot 126 g. C. 2. Klop het eiwit met de poedersuiker tot volume en giet hier langzaam al kloppende de suikersiroop bij. 3. Klop geheel koud. 4. Strijk het schuim in een punt op de parfait en zet terug in vriezer. " SINAASAPPELSALADE : 1. Snijd de sinaasappelen uit en verwijder de partjes tussen de vliezen. 2. Knijp het sap uit de vliezen. 3. Snijd de partjes doormidden. 4. Kook de suiker en het water tot een siroop en marineer hierin de sinaasappelstukjes tot de siroop koud is en laat ze daarna uitlekken, vocht bewaren. 5. Haal de passievruchten leeg en zeef het sap, bewaar de pitten. 6. Voeg de suikersiroop en het passievruchtsap bij elkaar, breng aan de kook en bindt met het aardappelmeel en laat afkoelen. 7. Voeg de pitten aan de saus toe. " AFWERKING : 1. Neem de parfait uit de vriezer en verwijder de ringen. 2. Bruineer het schuim onder de salamander goudbruin. Presentatie 1. Zet de parfait midden op de borden. 2. Vermeng de saus met de sinaasappelstukjes en schep deze om de parfait. 3. Garneer met een nogagalette.

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Voorgerecht Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Spiesjes van scampi 30 scampi s 2 courgetten Paprika 2 dl Olijfolie Een stukje Gember 2 teentjes Knoflook

Nadere informatie

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie.

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie. Gebakken coquilles met een stamppot van bospeen en verse gember. Ingrediënten;(stamppot) Geschilde in stukken gesneden bospeen. Fijn gesneden verse gember Zout Iets gembervocht Iets olijf olie. Werkwijze;.

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer. Nodig;

Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer. Nodig; Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer Nodig; ½ konijnen filet pp. Kwee-peren. Rook oven met rookmot Riet suiker (carameliseren van de kwee-peer) Nodig voor de tuille. 150 gr Bloem

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ----

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Kookles 1 gevorderden 19-02-2018 bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Snoekbaars - zuurkool met zwarte rijst cèpessaus - shii take ---

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

ANNONCÉ! Het menu. Annoncé is een maandelijkse uitgave van Essence Culinair. Jaargang 2015, oktober. Amuse Garnaal in eigen saus

ANNONCÉ! Het menu. Annoncé is een maandelijkse uitgave van Essence Culinair. Jaargang 2015, oktober. Amuse Garnaal in eigen saus ANNONCÉ! Annoncé is een maandelijkse uitgave van Essence Culinair. Jaargang 2015, oktober Het menu Amuse Garnaal in eigen saus Voorgerecht Zeebaars met snijbiet Tussengerecht Salade petit Hoofdgerecht

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella.

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. ½ bol mozzarella (kaas, a 125 g) 50 g zwarte olijven zonder pit 1 courgette 4 el pesto peperoni (potje a 185 g) 1 el olijfolie 2 el pijnboompitten 1 zakje rucola

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise.

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Nodig 400 gram roomkaas 15 gram gelatine 2 dl water of vis bouillon 700 gram gerookte zalm 5 eetlepel mayonaise 1 eetlepel grove mosterd.

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap.

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Bereiden van de bonbon; - Draai de room kaas glad en vermeng

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S TONGROLLETJE MET ZALM IN EEN SAUS VAN ROZE GRAPEFRUITS LAMSZADEL MET TIAN BAVAROIS VAN GEITENKAAS EN WITTE

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag, 10 december 2013, rondom het thema Oorspronkelijk voedsel.

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2008

NierNieuws Kerstmenu 2008 NierNieuws Kerstmenu 2008 Veldsla met een Sinaasappeldressing en Rode Bietjes ====== Verse Pasta met romige Portobellosaus ====== Forel uit de oven met Laurier en Sinaasappel of Gegrilde Kalkoenfilet met

Nadere informatie

Kerstmenu December 2018

Kerstmenu December 2018 Kerstmenu December 2018 Amuse **** Gebakken geitenkaas met ontbijtspek en honingdressing **** Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en groene kruiden **** Eendenborstfilet met sinaasappelsaus Pommes

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever. Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels

Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever. Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels Gebraden hertenmedaillon met een cantharellensaus met garnituur Taartje van Port Salut en Gorgonzola

Nadere informatie

Glaasje pompoenmousse met garnalen. Coquilles op een mousse van pastinaken. Pastinakensoepje met kastanjeschuim. Peterselie -citroensorbet

Glaasje pompoenmousse met garnalen. Coquilles op een mousse van pastinaken. Pastinakensoepje met kastanjeschuim. Peterselie -citroensorbet Glaasje pompoenmousse met garnalen Coquilles op een mousse van pastinaken Pastinakensoepje met kastanjeschuim Peterselie -citroensorbet Gebraden fazantfilet 3 dessert amuses Glaasje pompoenmousse met garnalen

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

Menusuggestie Hans Fiege

Menusuggestie Hans Fiege Menusuggestie Hans Fiege Restaurant Leff, Oud-Beijerland Gemarineerde zalm, haringkaviaar, rode biet, pistache noten, mango, yoghurtschuim Geroosterde tonijn, tartaar van watermeloen, crème van avocado,

Nadere informatie

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse 4 plakken beenham 200 ml slagroom Tuinkruiden ( tuinkers, peterselie bieslook ) 500 ml melk 3 eieren 250 gram bloem peper en zout Hak de tuinkruiden en verdeel in

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes Kookles 2 gevorderden 09-10-2018 Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes -- Kalfswang met selderijpuree, tomaat met diverse bietjes en gefrituurde wortel en prei -- Amandelbavarois

Nadere informatie

September. Rundvlees rolletjes aan spiesjes met kaas en kruiden ******* Zalmcarpaccio ******* Sinaasappel-tomaten-paprikasoep *******

September. Rundvlees rolletjes aan spiesjes met kaas en kruiden ******* Zalmcarpaccio ******* Sinaasappel-tomaten-paprikasoep ******* September Rundvlees rolletjes aan spiesjes met kaas en kruiden Zalmcarpaccio Sinaasappel-tomaten-paprikasoep Gestoofde runderrolletjes met Parmaham en Parmezaanse kaas Muffins met artisjok Amandelgaletten

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn 8 mooie grote verse coquilles 1 Redlove appel halve komkommer 2 cl Chardonnay-azijn 2 cl vers geperst appelsap Redlove 1/4

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm Menu maart Naam chef: Albert ter Horst Vg: Koolvisfilet met een walnoot korstje Tg: Witlofsoep met gerookte zalm Hg: Kalfshaas met Schapenkaas en muskaatwijnsaus Ng: Warme chocoladecake met chocolade sorbet

Nadere informatie

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus Kookles 1 Helmond 25-09-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Zalmtartaar

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes 4 avocado s sap van 1 citroen tabasco peper en zout 250 gr crèmefraiche 500 gram Hollandse garnalen beetje verse koriander balsamico pareltjes 200 ml slagroom

Nadere informatie

Qlivini, Kokkerellen voor Kookpunt Koks

Qlivini, Kokkerellen voor Kookpunt Koks Qlivini, 18-5-2011 Kokkerellen voor Kookpunt Koks Menu Amuse van makreelsalade of roomkaas Franse kervelsoep Roomasperges met gerookte zalm Varkenshaasje met broccoli en een puree van pastinaak Romige

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht: Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal Hoofdgerecht: Kabeljauwfilet

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Duif

The Taste of Cooking: Duif The Taste of Cooking: Duif Ingrediënten 4 personen ca 2 uur Wild Bosduif met krokante sesam, chocolade tofu, witlofsalade Bosduif 2 bosduiven panklaar (op karkas) 1 l ganzenvet 2 teentjes knoflook 2 verse

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag op herhaling, 18 januari 2014, rondom het thema Oorspronkelijk

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

15 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

15 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 15 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Stichts Culinair Genootschap

Stichts Culinair Genootschap Stichts Culinair Genootschap Menu Januari 2015 Voorgerecht Loempia van zuurkool en rivierkreeftjes Tussengerecht Kwartelcappuccino met paddenstoelen Hoofdgerecht Konijnenrug verpakt in Iberico-buikspek

Nadere informatie

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon.

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Oesters Gesneden prei Iets kerrie Peper en zout. Snijd de prei in kleine ringen en bak dit zonder te kleuren aan met iets kerrie

Nadere informatie

Qlivino. Avond zonder thee ma!

Qlivino. Avond zonder thee ma! Qlivino Avond zonder thee ma! Menu Ganda-geitje (timbaaltje van geitenkaas, zongedroogde tomaat en gandaham) Champignons league (3 verschillend gevulde champignons) Saltimboca (traditioneel italiaans gerecht

Nadere informatie

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt.

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt. Gegrilde groenten verschillende groentes (knolselderij, gele biet, oerwortel, chioggia biet) olijfolie peper en zout 1 snij de groente in gelijke delen 2 gril deze op de gril kort aan beide zijden zodat

Nadere informatie

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min.

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min. www.foodpairing.com Recepten Foodpairing over smaken Watermeloen - groene thee cocktail Kooktijd: 3 min. Voorbereidingstijd: 45 min. Voor 2 personen: 350 g vruchtvlees watermeloen 35 g frambozen 450 g

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 TOMATEN TARTE TATIN MET TONIJN GEBAKKEN IN 3 KLEUREN SESAM; DRUPPELS VAN SOJASAUS KOKOS/DOPERWTENSOEP MET GEROOKTE PALING GECONFIJTE

Nadere informatie

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Kemperlandhoen suprême, jus van gepofte knoflook Saucijs van kip dij en citroen Gegrilde courgette en aubergine met zeezout en olijfolie Vlaamse friet, en

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie