GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2014."

Transcriptie

1 GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september Afwezig: De heer R. Jager Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden Ter kennisname college 2. Raadsvergadering 3. Mededelingen 4. Opiniepeiling 5. Uitnodigingen 6. Werkbezoeken 7. Organisatie 8. Agenda/besluitenlijst vergadering b&w Ter vaststelling college. Conform vastgesteld 9. dv/mw 14/ september Leerlingenvervoer, leerling met de combinatie topsporter en rolstoelafhankelijk Op grond van diverse onderwijswetten (o.a. Wet op het voortgezet onderwijs) is in iedere gemeente verplicht een verordening Leerlingenvervoer vastgesteld. Deze verordening geldt met name voor scholen voor speciaal basisonderwijs, speciaal voortgezet onderwijs en bijzonder regulier onderwijs. Dit laatste betreft scholen van een bepaalde richting (incl. Vrije scholen). Daarnaast kent de Verordening een tegemoetkoming voor gehandicapte leerlingen en/of kinderen met een zintuigelijke of psychische tekortkoming. Artikel 29 van de Verordening biedt de mogelijkheid in bijzondere gevallen af te wijken, de zogenaamde - Op basis van artikel 29 (hardheidsclausule) positief beschikken op de aanvraag. Beschikking afgeven per schooljaar (4 schooljaren, bij normaal schoolverloop) - Ouders een eigen bijdrage laten betalen. Eigen bijdrage baseren op de kosten van openbaar vervoer (jaarabonnement bus en trein).. Met dien verstande dat de beschikking kan worden afgegeven voor een periode van 5 maanden, omdat er op termijn een alternatief voor handen lijkt.

2 hardheidsclausule. Op basis van dit artikel wordt aan het college van BenW gevraagd, om positief te beschikken op deze aanvraag leerlingenvervoer. 10. dv/lo 14/15343 Uitnodiging private of maatschappelijke onderneming aan Werkconferentie Toekomstverkenning Regio Zwolle Overheden, ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties in de Regio Zwolle werken sinds 2011 samen aan regionale ontwikkeling. Met het aantreden van nieuwe gemeenteraden en colleges van B&W is er een goed moment ontstaan voor een volgende impuls. Middels een werkconferentie wordt een verkenning gedaan naar de toekomst van de Regio Zwolle. Naast de bestuurder is gevraagd om één persoon (private of maarschappelijke onderneming) uit te nodigen uit de gemeente Westerveld. Wij willen daarvoor graag het volgende bedrijf aandragen: Akkoord geven op het voorgedragen bedrijf ATB Nederland om uit te nodigen voor de werkconferentie voor de Regio Zwolle. ATB Nederland te Wapserveen, mevrouw Gentia Lokkers. Het bedrijf is uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Drenthe en hebben daarvoor een prijs ontvangen. Daarnaast zijn zij parel van de Regio Zwolle. Gentia Lokkers is iemand met een groot netwerk en heeft een brede kijk op onze samenleving op het platteland. 11. dv/tow 14/10177 Het herstellen van de bijen- en insectenstand in de gemeente Westerveld. Bijen & Zzzooo is een project van buro Ecolan welke gehuisvest is in het Kiemhuis te Frederiksoord. Met dit project wil het buro meer bijen in het noorden stationeren, meer kennis overdragen over bijen en zinvolle, 1. Meewerken aan het leasen van 10 bijenvolken voor het project "Bijen & Zzzoo" van buro Ecolan; 2. De kosten 2000,-- dit jaar boeken op de post Bosbezit, landschapsbeheer en onderhoud bomen; College stemt niet in met het voorstel.

3 leerzame arbeid creeeren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 3. Een bedrag van 2000,-- opnemen in de 2e Burap 2014 als structurele last. 12. dv/mw 14/15822 Notitie Regionaal Werkbedrijf In de Participatiewet is vastgelegd dat er 35 regionale Werkbedrijven moeten komen in Nederland. Het Werkbedrijf is een netwerkorganisatie van werkgevers, werknemers, onderwijs, UWV en gemeenten. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. In de regio IJssel-Vecht wordt aansluiting gezocht bij de bestaande structuur van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPA). De opzet voor het werkbedrijf is in eerste instantie vormvrij. In de afgelopen maanden heeft er in de regio afstemming plaats gevonden over bijgaande notitie. Doel van deze bijgevoegde notitie is om een besluit te nemen over de opzet van het regionaal werkbedriijf in de regio IJssel - Vecht. Voorgesteld wordt om in te stemmen met de inhoud van de notitie. In het bestuurlijk overleg zijn namens de gemeenten, de bestuurders van Zwolle en Hardenberg vertegenwoordigd. Voorgesteld wordt om aan te dringen op een bestuurlijke vertegenwoordiging uit de sub-regio Steenwijkerland, Staphorst, Westerveld, Zwartewaterland en Meppel. 1. Instemmen met de voorgestelde opzet voor een regionaal Werkbedrijf IJssel- Vecht zoals verwoord in bijgaande notitie; 2. In het gemandateerd bestuurlijk overleg van het RPA aandringen op een bestuurlijke vertegenwoordiging namens de subregio Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Meppel in het Werkbedrijf. 13. os/fac 14/16127 Document Informatiebeveiliging BRP / Waardedocumenten en Regeling Beheer en Toezicht BRP. Ten behoeve van de komende Zelfevaluatie BRP en Zelfevaluatie Paspoorten en NIK, die gepland staat voor de maand oktober 2014, heeft Burgerzaken een Goedkeuring/vaststelling van de inhoud van het document Informatiebeveiliging BRP / Waardedocumenten en Regeling Beheer en Toezicht BRP.

4 Informatiebeveiligingsplan BRP en Waardedocumenten ontwikkeld, inclusief de Regeling Beheer en Toezicht BRP. Het plan is een document waarin allerlei fysieke-, organisatorische-, hardware matige-, en softwarematige maatregelen beschreven die zijn vereist vanuit de Wet basisregistratie personen (BRP), de Wegenverkeerswet (rijbewijzen) en de Paspoortwet (reisdocumenten). De genoemde beschrijvingen moeten aangeven op welke wijze de gemeente Westerveld, op basis van de wetgeving met beveiliging van persoonsgegevens, rijbewijzen en reisdocumenten omgaat. 14. os 14/16003 Verhogen budget vervanging personeel ouderschapsverlof In de 1 e bestuursrapportage 2013 is het jaarlijkse budget vervanging personeel ouderschapsverlof met ingang van 2014 teruggebracht van naar De inhuur vanwege ziekte bleef op dat moment namelijke achter bij de raming en dit was een jaar eerder ook al het geval geweest. Wel is toen opgemerkt dat, bij een onverhoopt oplopen van het ziektepercentage, er ook weer een hoger vervangingsbudget noodzakelijk is. Die situatie doet zich op dit moment voor. De inschatting is dat we aan eind van 2014 een tekort van hebben. Het college besluit om, vooruitlopend op de 2e bestuursrapportage 2014: 1. Het budget vervanging personeel ouderschapsverlof ( /00800) voor 2014 te verhogen met ; 2. De raad schriftelijk in kennis te stellen van het genomen besluit. Conform advies, waarbij in beslispunt 1 het bedrag ,- moet zijn en daarbij het voorstel om in de 2 e burap op te nemen dat men het geraamde bedrag voor inhuur bij ziekte indien noodzakelijk kan verhogen tot dat percentage van de loonsom dat gelijk is aan het landelijk gemiddelde verzuimcijfer voor de sector gemeenten. Daarnaast zijn er enige redactionele aanpassingen 15. Persbesluitenlijst 16. Informatie aan raad Persbesluitenlijst +

5 Aanvullende Agenda/besluitenlijst Memo betrokkenheid van de raad bij de opstelling van het collegeprogramma conform Vastgesteld in de B&W vergadering van 16 september 2014, secretaris, N.L.J.J. Dusink voorzitter, H. Jager

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. De burgemeester wordt gemandateerd om een overeenkomst met Meppel te tekenen om boa's uit te wisselen als dat nodig is.

GEMEENTE WESTERVELD. De burgemeester wordt gemandateerd om een overeenkomst met Meppel te tekenen om boa's uit te wisselen als dat nodig is. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 juli 2013. Afwezig: de heren R. Martens, K. Smidt en N.L.J.J. Dusink Nr. Afdeling Onderwerp

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 18/10/2016 Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4 Voor raadsvergadering d.d.: 13-01-2015 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-04-2015 15-020 Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Gevraagde

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 04/11/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), niet aanwezig (afgemeld) Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 DECEMBER 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 DECEMBER 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 DECEMBER 2014 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 oktober 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 OKTOBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 OKTOBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 OKTOBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Vaststellen nota Beleidskaders 2014-2015 Participatiewet/Arbeidsmarktbeleid Parkstad Limburg en instemmen met de daarin opgenomen beleidskaders alsmede instemmen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 25 oktober Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee

Burgemeester en Wethouders 25 oktober Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 0050000002742/ z700574 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013. Afwezig: dhr. N.L.J.J. Dusink Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies

Nadere informatie

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Lit Tel nr: 0348-428758 Nummer: 17A.00643 Datum: 6 juni 2017 Team: KCC Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Financien F vd Berg N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Henrike Huyskamp H. Huyskamp s Fijnhouthandel Zwolle Zwolle. Samen denken in mogelijkheden Daarwerkenweaan.nl. Voor iedereen een baan

Henrike Huyskamp H. Huyskamp s Fijnhouthandel Zwolle Zwolle. Samen denken in mogelijkheden Daarwerkenweaan.nl. Voor iedereen een baan Henrike Huyskamp H. Huyskamp s Fijnhouthandel Zwolle Zwolle Samen denken in mogelijkheden Daarwerkenweaan.nl Voor iedereen een baan Voor iedereen een baan, daar werken we aan Werkbedrijf Regio Zwolle hielp

Nadere informatie

stuknr. B.enW. 14/553

stuknr. B.enW. 14/553 Raadsvoorstel jaar categorie/agendanr. Raad 2014 RA14.0046 A 6 B.enW. 14/553 Onderwerp: Participatiewet en sociale werkvoorziening Zuidoost-Drenthe Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Afdeling Participatie

Nadere informatie

Notitie Regionaal Werkbedrijf

Notitie Regionaal Werkbedrijf Notitie Regionaal Werkbedrijf 1. Inleiding De memo Ambtelijke verkenning RPA en VNO-NCW Midden en FNV is in het Portefeuillehoudersoverleg Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (PHO RPA) van 16 april jl.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JANUARI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JANUARI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JANUARI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 december 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 december 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 december 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Onderwerp Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr. 2012-004 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel 23 december 2011 Opiniërende raad 31

Nadere informatie

Participatiewet. Aanleiding. 35 Werkbedrijven

Participatiewet. Aanleiding. 35 Werkbedrijven Participatiewet Op 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. De wet zet een groot aantal veranderingen binnen de sociale zekerheid in gang en vervangt de Wet werk en bijstand. Aanleiding Op 13

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE BOB 14/006 Aan de raad, BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE Voorgeschiedenis / aanleiding Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 september 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 september 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 september 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 juni 2013. Afwezig:

GEMEENTE WESTERVELD. Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 juni 2013. Afwezig: GEMEENTE WESTERVELD Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 juni 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 NOVEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 NOVEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 NOVEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

18 december 2014 Jeroen Heuvelink

18 december 2014 Jeroen Heuvelink Raadsvoorstel *BR1400240* *BR1400240* Datum Raad Portefeuillehouder 18 december 2014 Jeroen Heuvelink Registratienummer BR1400240 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Verordening leerlingenvervoer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 JULI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 JULI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 JULI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag Samenleving Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft 1BAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006 Onderwerp rijbewijzen Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 9110

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 22 mei 2017

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 22 mei 2017 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 22 mei 2017 Onderwerp: Wijzigingen Verordening leerlingenvervoer gemeente Beesel. Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL De Verordening leerlingenvervoer gemeente Beesel met

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 FEBRUARI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 FEBRUARI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 FEBRUARI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven De heer Nic Dusink Zijn

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 OKTOBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Openbaar ja. * Indien openbaar vertrouwelijke feiten opnemen in afzonderlijke bijlage.

Openbaar ja. * Indien openbaar vertrouwelijke feiten opnemen in afzonderlijke bijlage. Behandeld door: gem secr Datum: 24-6-2013 Openbaar ja Control akkoord Adviesnota Verantw. Portefeuillehouder J.C. Westmaas Maak keuze s w w w b Besluit conform d.d Afdeling Akkoord Bespreken Besluit d.d.

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

Raadsvergadering. Beoogd effect Toekomstbestendige sociale werkvoorziening voor speciale groepen op de arbeidsmarkt.

Raadsvergadering. Beoogd effect Toekomstbestendige sociale werkvoorziening voor speciale groepen op de arbeidsmarkt. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 april 2015 15-021 Onderwerp Overname aandelen BIGA Groep bv Aan de raad, Onderwerp Overname aandelen BIGA Groep bv Gevraagde beslissing 1. In te stemmen met voorwaardelijke

Nadere informatie

1. Onderwerp Beëindiging deelname Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het

1. Onderwerp Beëindiging deelname Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Gezamenlijke visie op de arbeidsmarktregio Drenthe Januari Emmen Coevorden Hoogeveen Midden-Drenthe De Wolden Borger-Odoorn UWV

Gezamenlijke visie op de arbeidsmarktregio Drenthe Januari Emmen Coevorden Hoogeveen Midden-Drenthe De Wolden Borger-Odoorn UWV Gezamenlijke visie op de arbeidsmarktregio Drenthe Januari 2016 Emmen Coevorden Hoogeveen Midden-Drenthe De Wolden Borger-Odoorn UWV Inleiding Totstandkoming van dit document Al enige tijd werken gemeenten

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

gemeente Assen A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

gemeente Assen A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen Verordening leerlingenvervoer gemeente Marum Het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Marum

Onderwerp : Vaststellen Verordening leerlingenvervoer gemeente Marum Het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Marum AAN: GEMEENTERAAD. Raadsvergadering: Agendapunt : Voorstelnummer : Onderwerp : Vaststellen Verordening leerlingenvervoer gemeente Marum 2015 Marum : Doel raadsvoorstel Het vaststellen van de Verordening

Nadere informatie

De Afdeling advisering van de Raad van State gehoord (advies van);

De Afdeling advisering van de Raad van State gehoord (advies van); Ontwerpbesluit van [[ ]] Houdende regels met betrekking tot de werkzaamheden die het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen uitvoert om te beoordelen of een persoon uitsluitend in een beschutte omgeving

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2017

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2017 Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2017 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr., voorzitter,

Nadere informatie

Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen

Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen Inleiding Hoewel de kaders van de Participatiewet nog steeds regelmatig wijzigen, 3 februari is bekend gemaakt dat het Kabinet met

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 december 2018 om 9.00 uur. afwezig: Marcel Melissen

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 december 2018 om 9.00 uur. afwezig: Marcel Melissen Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 december 2018 om 9.00 uur afwezig: Marcel Melissen Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Programma Economie & Werk Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Het ministerie

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 10-09-2013 Onderwerp: Verlenging tijdelijke dienstverbanden SW NoordWestGroep Conceptbesluit: Samenvatting: NoordWestGroep toestemming

Nadere informatie

Wijzigingsverordening Sociale Zekerheid 2017, gemeente Drimmelen. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d.

Wijzigingsverordening Sociale Zekerheid 2017, gemeente Drimmelen. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEL Officiële uitgave van de gemeente rimmelen Nr. 83764 18 mei 2017 Wijzigingsverordening Sociale Zekerheid 2017, gemeente rimmelen e raad van de gemeente rimmelen; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009 Datum Agendapunt Nummer 8 R06S003 Onderwerp Wijziging van de Verordening Raadsvoorstel Beoogd effect Een actuele en duidelijke verordening leerlingenvervoer. De huidige verordening is in 2009 vastgesteld

Nadere informatie

: invoering Participatiewet in Oost-Groningen

: invoering Participatiewet in Oost-Groningen Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS d.d. 8 april 2014 aanvang 9.00 uur Aanwezig: Afwezig: de heer E.J. de Jong, wethouder de heer J.W. van der Zwaan, wethouder mevrouw mr.

Nadere informatie

1. Constituerend beraad Ter opvolging van mevrouw Schmalschläger is de heer A.N. Dellemijn op 1 juli 2013 door de raad benoemd als wethouder.

1. Constituerend beraad Ter opvolging van mevrouw Schmalschläger is de heer A.N. Dellemijn op 1 juli 2013 door de raad benoemd als wethouder. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : afwezig wethouder: de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent de heer A.N. Dellemijn

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 16-9-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer Lex van Hal Zijn

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681 meppel.nl Raadsvoorstel Agendapunt: VII/9. Meppel, 2 juni 2015 Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681 Onderwerp: Invoering Model Raad van Toezicht Stichting Promes Voorgesteld besluit 1. In te stemmen

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Balemans woont vanaf uur de vergadering bij.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Balemans woont vanaf uur de vergadering bij. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren beleidsstukken Gooise Meren 2016.

Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren beleidsstukken Gooise Meren 2016. Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. : 4 januari 2016 Raadsvoorstelnummer : RV16.007 Portefeuillehouder : Stuurgroep Datum raadsverzending : 15 december 2015 Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 31-08-2014 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Zienswijze Begroting 2015 + Scenariokeuze Baanstede Sociale Zaken, dhr. K van Waaijen

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 21 januari 2014 Nummer voorstel: 2014/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 21 januari 2014 Nummer voorstel: 2014/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 21 januari 2014 Nummer voorstel: 2014/21 Voor raadsvergadering d.d.: 18-02-2014 Agendapunt: 8

Nadere informatie

Verordeningen Participatiewet

Verordeningen Participatiewet Verordeningen Participatiewet Persbericht van 11 mei jl. 935 extra banen in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe In de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe is afgesproken dat er tot

Nadere informatie

~'i" ~ Emmen. ~~~ Gemeente. Raadsvoorstel. 11. de verordening loonkostensubsidie gemeente Emmen 2015 per 1 juli 2015 vast te stellen

~'i ~ Emmen. ~~~ Gemeente. Raadsvoorstel. 11. de verordening loonkostensubsidie gemeente Emmen 2015 per 1 juli 2015 vast te stellen Raadsvoorstel jaar Raad categorie / agendanr. B.enW. 2015 RA15.0041 A 9 15/458 ~ ~~~ Gemeente ~'i" ~ Emmen ~ Onderwerp: I Verordening loonkostensubsidie gemeente Emmen 2015 Portefeuillehouder: H.R. Arends

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders 25 januari 2011 nummer 04 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de waarnemend secretaris J. van Belzen L.J. Gebben B.J. Nootenboom C. Versendaal S.J.A.

Nadere informatie

Motie Naar aanleiding van de motie is nadrukkelijk gekeken naar de schooltijden en de voor- en nadelen van de invoering van opstapplaatsen.

Motie Naar aanleiding van de motie is nadrukkelijk gekeken naar de schooltijden en de voor- en nadelen van de invoering van opstapplaatsen. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 12G201900 497586 / 497586 ONDERWERP Aanpassing verordening leerlingenvervoer. G.W. Hidders SAM Lie AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jack Begijn, wethouder Zijn afwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/40

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/40 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-6-2014 Nummer voorstel: 2014/40 Voor raadsvergadering d.d.: 24-06-2014 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Inleiding Beoogd effect

Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:  Inleiding Beoogd effect Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet 2017 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De Verordening Loonkostensubsidie

Nadere informatie

GEMEENTE VAL KENSWAARD. Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014, nummer 14b&w00037;

GEMEENTE VAL KENSWAARD. Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014, nummer 14b&w00037; V GEMEENTE VAL KENSWAARD De raad van de gemeente Valkenswaard; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 28 januari 2014, nummer 14b&w00037; Gelet op artikelen gelet op de

Nadere informatie

WEBINAR BESCHUT WERK WAT EN HOE?

WEBINAR BESCHUT WERK WAT EN HOE? WEBINAR BESCHUT WERK WAT EN HOE? Voorstellen gasten Doel webinar U meer inzicht geven in de achtergronden, randvoorwaarden en vooral HOE aan de slag te kunnen beschut werk. Algemene mededelingen Vragen

Nadere informatie

Besluitenlijst van vergadering Collegevergadering Albrandswaard, gehouden op datum

Besluitenlijst van vergadering Collegevergadering Albrandswaard, gehouden op datum BESLUITENLIJST Besluitenlijst van vergadering Collegevergadering Albrandswaard, gehouden op datum 10-01-2017. AGENDA 1 Opening / mededelingen openbare B&W vergadering d.d. 10-01-2017 2 Besluitenlijst openbare

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig: gedeputeerde H. Jumelet Provincie Drenthe Wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: KCMS38. Samenvoeging ISD en WML

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: KCMS38. Samenvoeging ISD en WML Zaaknummer: KCMS38 Onderwerp Samenvoeging ISD en WML Collegevoorstel Inleiding De versterking van de regionale samenwerking tussen Loon op Zand, Heusden en Waalwijk, de plannen van het kabinet om te komen

Nadere informatie

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMM. Onderwerp: Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMM. Onderwerp: Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMM Onderwerp: Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Wat adviseert het college te besluiten? De raad voor te stellen: 1. Als gemeente Oss een partnership met IBN

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 5-12-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H. (Wethouder) Severeijns,

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven

Voorstel/alternatieven Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 Raadsvergadering d.d. 20-4-2017 Aan de Raad No. 9. Wissenkerke, 7-3-2017 Onderwerp: Vaststelling verordening

Nadere informatie

De Participatiewet en ondernemers

De Participatiewet en ondernemers De Participatiewet en ondernemers De weg naar werk! Beste ondernemer, Gemeente Staphorst en Meppel, Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) Steenwijkerland en Westerveld, NoordWestGroep, Reestmond en

Nadere informatie

Raadsvoorstel Openbare Raadsvergadering CONCEPT

Raadsvoorstel Openbare Raadsvergadering CONCEPT Raadsvoorstel Openbare Raadsvergadering CONCEPT Datum 30 juni 2015 Agendapunt 10 Onderwerp Verordeningen Participatiewet Portefeuillehouder(s) wethouder J.M.M. van den Beuken Inhoudelijk voorstel Per 1

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Financiële afwikkeling Regionaal Platform Arbeidsmarkt Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Arbeidsmarkt

Nadere informatie

ACTIEVE INFORMATIEPLICHT COLLEGE RAAD

ACTIEVE INFORMATIEPLICHT COLLEGE RAAD ACTIEVE INFORMATIEPLICHT COLLEGE RAAD Behandelgegevens Datum : 19 mei 2015 Openbaar? ja Informatie Onderwerp : Werkbedrijf Regio Zwolle Kern van de zaak : De oprichting van het Werkbedrijf Regio Zwolle.

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Regionaal Werkbedrijf Flevoland

Samenwerkingsovereenkomst Regionaal Werkbedrijf Flevoland Samenwerkingsovereenkomst Regionaal Werkbedrijf Flevoland De gemeente Almere, vertegenwoordigd door mevrouw F.T. de Jonge De gemeente Dronten, vertegenwoordigd door de heer P.C.J. Bleeker De gemeente Lelystad,

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013. Afwezig: H. Jager Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Afwezig: N. Slagter, locoburgemeester, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

WET INVESTEREN IN JONGEREN (WIJ): VERORDENINGEN

WET INVESTEREN IN JONGEREN (WIJ): VERORDENINGEN BOB 10/012 WET INVESTEREN IN JONGEREN (WIJ): VERORDENINGEN Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Op 1 oktober 2009 is de Wet investeren in jongeren (WIJ) in werking getreden. De wet verplicht gemeenten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie