Jaarverslag Primato scholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2009-2010. 1 Jaarverslag schooljaar 2009-2010"

Transcriptie

1 Jaarverslag Primato scholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar O.B.S. de Piramide vestiging Wilbertschool Jenaplanonderwijs Ruysdaelstraat WS Hengelo wilbertschool@obspiramide.nl Logo school: Bestuur: Scholengroep Primato Oldenzaalsestraat GJ Hengelo Postbus AW Hengelo secretariaat@primatohengelo.nl Foto school: Voorwoord/karakteristiek van de school/typering van de school: O.B.S. de Piramide vestiging Wilbertschool (Jenaplanonderwijs) is een basisschool met 6 bewust gecombineerde stamgroepen. De huisvesting is in een karakteristiek 80 jaar oud schoolgebouw (gemeentelijk monument). De leerlingen komen voornamelijk uit de wijken rondom de school, t Wilbert, deel van de Hengelose Es en vanuit de rest van Hengelo (dit vanwege het gegeven dat de Wilbertschool de enige Jenaplanschool is in Hengelo).

2 2 Visie / missie van de school Zie ook schoolgids en schoolplan Visie/ missie: De Wilbertschool is een Jenaplanschool en werkt vanuit de 20 basisprincipes van het Jenaplan onderwijs: WAAR DE SCHOOL VOOR STAAT De Wilbertschool is een Jenaplanschool en onderschrijft in die zin de 20 basisprincipes van het Jenaplanonderwijs. De 20 Jenaplan basisprincipes: A. Over de mens 1. Elk mens is uniek; zo is er maar één. Daarom heeft ieder kind en elke volwassene een onvervangbare waarde. 2. Elk mens heeft het recht een eigen identiteit te ontwikkelen. Deze wordt zoveel mogelijk gekenmerkt door: zelfstandigheid, kritisch bewustzijn, creativiteit en gerichtheid op sociale rechtvaardigheid. Daarbij mogen ras, nationaliteit, geslacht, seksuele gerichtheid, sociaal milieu, religie, levensbeschouwing of handicap geen verschil uitmaken. 3. Elk mens heeft voor het ontwikkelen van een eigen identiteit persoonlijke relaties nodig: met andere mensen; met de zintuiglijk waarneembare werkelijkheid van natuur en cultuur; met de niet zintuiglijk waarneembare werkelijkheid. 4. Elk mens wordt steeds als totale persoon erkend en waar mogelijk ook zo benaderd en aangesproken. 5. Elk mens wordt als een cultuurdrager en vernieuwer erkend en waar mogelijk ook zo benaderd en aangesproken. B. Over de samenleving 6. Mensen moeten werken aan een samenleving die ieders unieke en onvervangbare waarde respecteert. 7. Mensen moeten werken aan een samenleving die ruimte en stimulansen biedt voor ieders identiteitsontwikkeling. 8. Mensen moeten werken aan een samenleving waarin rechtvaardig, vreedzaam en constructief met verschillen en veranderingen wordt omgegaan. 9. Mensen moeten werken aan een samenleving die respectvol en zorgvuldig aarde en wereldruimte beheert. 10. Mensen moeten werken aan een samenleving die de natuurlijke en culturele hulpbronnen in verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties gebruikt. C. Over de school 11. De school is een relatief autonome coöperatieve organisatie van betrokkenen. Ze wordt door de maatschappij beïnvloed en heeft er zelf ook invloed op. 12. In de school hebben de volwassenen de taak, de voorgaande uitspraken over mens en samenleving tot (ped-)agogisch uitgangspunt voor hun handelen te maken. 13. In de school wordt de leerstof zowel ontleend aan de leef- en belevingswereld van de kinderen als aan de cultuurgoederen die in de maatschappij als belangrijke middelen worden beschouwd voor de hier geschetste ontwikkeling van persoon en samenleving. 14. In de school wordt het onderwijs uitgevoerd in pedagogische situaties en met pedagogische middelen. 15. In de school wordt het onderwijs vorm gegeven door een ritmische afwisseling van de basis activiteiten gesprek, spel, werk en viering. 16. In de school vindt overwegend heterogene groepering van kinderen plaats, naar leeftijd en ontwikkelingsniveau, om het leren van en zorgen voor elkaar te stimuleren.

3 17. In de school worden zelfstandig spelen en leren afgewisseld en aangevuld door gestuurd en begeleid leren. Dit laatste is expliciet gericht op niveauverhoging. In dit alles speelt het initiatief van de kinderen een belangrijke rol. 18. In de school neemt wereldoriëntatie een centrale plaats in, met als basis ervaren, ontdekken en onderzoeken. 19. In de school vinden gedrags- en prestatiebeoordeling van een kind zoveel mogelijk plaats vanuit de eigen ontwikkelingsgeschiedenis van dat kind en in samenspraak met hem. 20. In de school worden verandering en verbeteringen gezien als een nooit eindigend proces. Dit proces wordt gestuurd door een consequente wisselwerking tussen doen en denken. 3 Leerlingenaantal laatste jaren in verdeling t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jr. in tabel 1-okt-jaar 4 7 jaar 8 12 jaar Totaal Prognose van het aantal leerlingen komende 4 jaar. 1-okt-jaar 4 7 jaar 8 12 jaar Totaal In 2011, 2012 en 2013 vertrekken 3 relatief kleine groepen schoolverlaters onze school (14, 12 en 15 leerlingen). Gezien het beeld van de aanmeldingen van nieuwe leerlingen de laatste jaren mogen we verwachten dat we minimaal gelijk blijven de komende jaren of uitgaande van 15 nieuwe aanmeldingen per jaar zelfs nog enige groei doormaken. 5 Formatie inzet personeel En bijzondere taken Groep instroom Aantal lln. Bij benadering Alice Sanne Leerkracht Dagen Bijzonderheden Ma, di, ½ wo. ½ wo., do, vr instroom Ciska Gerrie Ma, di, wo Do, vr Brenda Hele week Gerrie RT werkzaamheden 1 dag per week Joke Francine Margriet Annemieke Hele week Compensatieverlof vervanging Ma, wo, do, vr Di

4 Annette Gijs Ma, di, ½ wo ½ wo, do, vr Dick: Directeur Piramide, hele week Annemieke: Locatieleider en IB-er Wilbertschool Hans: Conciërge Wilbertschool, maandag, woensdag en donderdagochtend, vrijdagochtend Nicole Pisuise: muziekvakleerkracht 1 uur per week Jacky Lusthusz: HVO leerkracht dinsdagmiddag Mirjam Skoreng: GVO leerkracht dinsdagmiddag Anjes Schwankhuizen: vakleerkracht handvaardigheid donderdagochtend Jan Willem Oskam: ICT coördinator Piramide donderdag en vrijdag 6 Belangrijke ontwikkelingen van de school Personeel / methoden Scholing Cursus: Duur: Aantal pers. leden Rekencoördinator 18 maanden 1 Schoolcontactpersoon 1 dag 2 Handelingsgerichte 1 middag 10 diagnostiek B.H.V. 1 dag 3 Engels Anglia 1 oriëntatie bijeenkomst 10 Digiborden 5 bijeenkomsten 4 Kennisnet 5 dagen 1 ambassadeurstraject Schrijfcursus 3 middagen 2 Management coachen Mdi profielen 3 dagdelen 2 (MT leden) Verdere ontwikkelingen: Rekenonderwijs verbeteren. Door groepsbezoeken en teambesprekingen het rekenonderwijs verbeteren. Afspraken gemaakt en vastgelegd tijdens de inhoudelijke personeelsvergaderingen Oriëntatie op een nieuwe rekenmethode Viering qua inhoud en presentatie besproken en verbeterd. Afspraken gemaakt en vastgelegd tijdens de inhoudelijke personeelsvergaderingen Digitale schoolborden uitgebreid (nu 4 borden in de school) 7 Waardering van het onderwijs en de school Inspectie Ouders Kinderen Leerkrachten Punten uit laatste inspectieverslag 2006: Verbeteren van het systematisch evalueren van de opbrengsten Planmatig uitvoeren van de zorg (handelingsplannen maken) Aantal leerlingen dat een leerjaar overdoet ligt boven het landelijk gemiddelde Maken van een jaarverslag Punten uit zelfevaluatie: Planmatige uitvoering van de zorg (handelingsplannen maken)

5 Verbeteren aansluiting groep 2-3 Verbeteren rekenonderwijs Uitstraling Jenaplan onderwijs Wilbertschool verbeteren Verbeteren opbrengsten Werken met digitale borden Verbeteren van inhoud en presentatie van de vieringen Punten uit de leerlingenquête november 2009: Leerlingen zouden graag zien dat alle leerlingen zich aan de afspraken op school houden Leerlingen zouden graag wat vaker praten over veiligheid op school Leerlingen willen graag dat de WC s schoner zijn Wat meer spullen/ toestellen op het plein om mee te spelen Leerlingen willen graag wat meer inspraak op school Punten uit ouderenquête november 2009 (slechts 20% van de ouders heeft gereageerd): Een aantal ouders geeft aan dat hun kind niet weet wie de schoolcontactpersoon/ vertrouwenspersoon is op school en wat deze persoon doet. Sanitair mag wel wat schoner De weg van school naar huis v.v. mag wel wat veiliger Klachtenregeling is bij een deel van de ouders niet bekend Paar ouders geven aan meer duidelijkheid over de zorgstructuur te willen 8 Gegevens eindtoets basisonderwijs CITO 5 jaar in tabel en grafiek Jaar Gemiddelde score groep 8 In vergelijk met landelijke score ,8-1, ,6-4, ,6-1, ,0 + 0, ,3-2,9 De scores liggen allemaal wel binnen de grens die de inspectie als toelaatbaar hanteert. Ter illustratie in 2010 zou de eindscore voor de Wilbertschool leerlingen moeten liggen tussen 529,8 en 534,8 op basis van de leerlingpopulatie. Bij de vergelijking met de landelijke score zoals hierboven is geen rekening gehouden met de leerlingpopulatie. 9 Cijfers over specifieke zorg voor de leerlingen 1 rugzakleerling cluster 3 ambulant begeleid door de ambulante dienst S.S.T.S.Voor deze leerling hebben we 8 uur begeleidingstijd per week, wordt ingezet voor begeleiding door het Vuursteentje (ontwikkelingsgericht leren). Ook wordt 2 uur per week een klassenassistent vanuit cluster 3 ingezet betaald vanuit de rugzakgelden. Verder wordt de tijd ingezet voor begeleiding door de groepsleerkracht en voor registratie, overleg voor en nawerk. 1 rugzakleerling cluster 2 2 rugzakleerlingen cluster 4, beide stoornissen in het autistisch spectrum, ambulant begeleid door cluster 4 school We hebben in nieuwe leerlingen ingebracht in het Consultatief Overleg.

6 Er heeft 1 onderzoek van Onderwijs begeleidingsdienst Expertis plaatsgevonden. Er zijn 2 leerlingen verwezen naar enige vorm speciaal onderwijs in Uitstroomgegevens laatste 5 jaar Jaar BK KT TH HV Spec. Ond Geplande schoolontwikkeling voor schooljaar Overgang en aansluiting groep 2-3 verbeteren - Zelfstandig werken/ bloktaak extra aandacht in 2 e helft groep 2 Oriëntatie op nieuwe Engelse leerlijn in de gehele school Blokuur. Nieuwe invulling, lijn door de gehele school vernieuwen Invoering Topondernemers (W.O.) groep 3 en 4 Voortgang invoering Topondernemers (W.O.) groep 5 t/m 8 Kwaliteitseisen NJPV Voortgang Handelingsgerichte Diagnostiek Invoering nieuwe reken methode Alles Telt Schrijfonderwijs in de school Doorgaan met verbeteren van de viering (inhoud en presentatie) Invoering Esis webbased, leerlingadministratie en registratiesysteem incl. digitaal dossier CITO Leerling Volg Systeem start met digitaal toetsen leerlingen en vervangen/ vernieuwen van de CITO LVS toetsen Aanpassen van het Zorgplan, ICT beleidsplan, schoolgids Ontwikkelen van de digitale schoolkrant Vernieuwen website Meedoen aan het pilotproject E.B.O. Invoering nieuwe digitale schoolborden Brede school ontwikkeling gemeente Hengelo

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014 Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014 O.B.S. de Piramide vestiging Wilbertschool Jenaplanonderwijs Ruysdaelstraat 45 7556 WS Hengelo 074-2914499 wilbertschool@obspiramide.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2016-2017 1 Jaarverslag schooljaar 2016-2017 O.B.S. de Piramide vestiging Wilbertschool Jenaplanonderwijs Ruysdaelstraat 45 7556 WS Hengelo 074-2914499 directie.wilbertschool@primatohengelo.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014 Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014 O.B.S. de Piramide vestiging Willemschool Marskant 85 7551 BT Hengelo 074-2913764 willemschool@obspiramide.nl www.obspiramide.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Primatoscholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag Primatoscholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar Jaarverslag Primatoscholen over schooljaar 2016-2017. 1 Jaarverslag schooljaar 2016-2017 O.B.S. de Piramide Woolderschool Semmelweisstraat 42 7555 NT Hengelo 074-2566077 obsdepiramide@hetnet.nl www.obspiramide.nl

Nadere informatie

Actief Burgerschap. N.bs Het Blokland. N.bs Het Blokland. Zwarte Dijkje PB Noordscheschut

Actief Burgerschap. N.bs Het Blokland. N.bs Het Blokland. Zwarte Dijkje PB Noordscheschut Actief Burgerschap N.bs Het Blokland N.bs Het Blokland Zwarte Dijkje 31 7914 PB Noordscheschut 0528-341496 Hetblokland@primenius.nl Naam school Het Blokland Adres Zwarte Dijkje 31 Postcode 7914 PB Noordscheschut

Nadere informatie

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar Jaarverslag schooljaar Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2016-2017. 1 Jaarverslag schooljaar 2016-2017 O.B.S. de Piramide vestiging Willemschool Marskant 85 7551 BT Hengelo 074-2913764 directie.willemschool@primatohengelo.nl

Nadere informatie

Actief Burgerschap

Actief Burgerschap Actief Burgerschap RK / PC Jenaplanbasisschool Kristalla 2015-2016 BRINBOX RK / PC Jenaplanbasisschool Kristalla Laan van het Kinholt 576 7823 HP Emmen 0591 622657 info@kristalla.nu Naam school Kristalla

Nadere informatie

Jaarinformatie schoolgids Wilbertschool 2014-2015

Jaarinformatie schoolgids Wilbertschool 2014-2015 www.obspiramide.nl wilbertschool@obspiramide.nl obsdepiramide@hetnet.nl 2014-2015 Jaarbijlage bij de schoolgids van de Wilbertschool. Deze informatie ontvangt u aan het begin van ieder schooljaar. De groepen

Nadere informatie

Jaarinformatie schoolgids Wilbertschool

Jaarinformatie schoolgids Wilbertschool www.obspiramide.nl wilbertschool@obspiramide.nl obsdepiramide@hetnet.nl 2012-2013 Jaarbijlage bij de schoolgids van de Wilbertschool. Deze informatie ontvangt u aan het begin van ieder schooljaar. De groepen

Nadere informatie

Schoolcontactpersonen Wilbertschool Naam: Annette Klein Velderman en Margriet Fij

Schoolcontactpersonen Wilbertschool Naam: Annette Klein Velderman en Margriet Fij www.obspiramide.nl wilbertschool@obspiramide.nl obsdepiramide@hetnet.nl 2016-2017 Jaarbijlage bij de schoolgids van de Wilbertschool. Deze informatie ontvangt u aan het begin van ieder schooljaar. De groepen

Nadere informatie

Visie Heijenoordschool. Wijsheid begint met verwondering. ( Socrates)

Visie Heijenoordschool. Wijsheid begint met verwondering. ( Socrates) Visie Heijenoordschool Wijsheid begint met verwondering ( Socrates) Mei 2013 De visie van de school De Heijenoordschool is een opbrengstgerichte Jenaplanschool en staat voor boeiend onderwijs, zodat kinderen

Nadere informatie

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 OBS Het Web Datum document 21 juni 2017 Jaarverslag 2016 2017 Het Web Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige zaken en ontwikkelingen 3 4. Doelen van het

Nadere informatie

Jaarinformatie schoolgids Anninksschool

Jaarinformatie schoolgids Anninksschool 2013-2014 Jaarbijlage bij de schoolgids van de Anninksschool. Deze informatie ontvangt u aan het begin van ieder schooljaar. De groepen en de groepsleerkrachten Groep Stamgroepleid(st)ers 1 en 2 OB Daniel

Nadere informatie

Basisprincipes over de mens

Basisprincipes over de mens Aangescherpte indicatoren basisprincipes De basisprincipes Jenaplan zijn richtinggevend voor onderwijs en opvoeding in de Jenaplanscholen. De basisprincipes zijn onderverdeeld in drie groepen: - over de

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

Jaarinformatie Schoolgids Willemschool 2011-2012

Jaarinformatie Schoolgids Willemschool 2011-2012 Jaarinformatie Schoolgids Willemschool 2011-2012 O.B.S. Willemschool Marskant 85 7551 BT Hengelo Ov. Tel. 074-2913764 willemschool@obspiramide.nl www.obspiramide.nl Jaarbijlage bij de schoolgids van de

Nadere informatie

JENAPLANSCHOOL DE PANDELAAR. samen in gesprek spelen werken vieren

JENAPLANSCHOOL DE PANDELAAR. samen in gesprek spelen werken vieren JENAPLANSCHOOL DE PANDELAAR samen in gesprek spelen werken vieren Uw kind naar onze jenaplanschool De Pandelaar Waarom? De Pandelaar is een basisschool die open staat voor alle kinderen en hun ouders,

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017-2018 TYPERING OBS DELDENERBROEK Onze is een kleine openbare basisschool in de gemeente Hof van Twente. Er zijn nauwe contacten met ouders en buurt. Wij vervullen een belangrijke plek in

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2017-2018 1. Karakteristiek van obs Azelo Wij zijn een kleine openbare basisschool in de gemeente Hof van Twente. Er zijn nauwe contacten met ouders en buurt. Wij vervullen een belangrijke

Nadere informatie

JENAPLAN BASISONDERWIJS NEDERLAND. Ieder kind is uniek!

JENAPLAN BASISONDERWIJS NEDERLAND. Ieder kind is uniek! JENAPLAN BASISONDERWIJS NEDERLAND Ieder kind is uniek! WAT IS JENAPLANONDERWIJS? Nederland telt circa 7000 scholen voor basisonderwijs. In Nederland heeft iedere school de vrijheid om zijn eigen onderwijsconcept

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK SAMSAM

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK SAMSAM RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK SAMSAM School : Samsam Plaats : Rotterdam BRIN-nummer : 18ZH Onderzoeksnummer : 89409 Datum schoolbezoek : 27 november 2006 Datum vaststelling : 26 maart 2007. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarinformatie Schoolgids Willemschool 2014-2015

Jaarinformatie Schoolgids Willemschool 2014-2015 Jaarinformatie Schoolgids Willemschool 2014-2015 O.B.S. Willemschool Marskant 85 7551 BT Hengelo Ov. Tel. 074-2913764 willemschool@obspiramide.nl www.obspiramide.nl Jaarbijlage bij de schoolgids van de

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

O.B.S. WOOLDERSCHOOL Semmelweisstraat 42 7555 NT Hengelo Ov Telefoon: 074-2566077 www.obspiramide.nl obsdepiramide@hetnet.nl

O.B.S. WOOLDERSCHOOL Semmelweisstraat 42 7555 NT Hengelo Ov Telefoon: 074-2566077 www.obspiramide.nl obsdepiramide@hetnet.nl Jaarinformatie Schoolgids Woolderschool 2014-2015 O.B.S. WOOLDERSCHOOL Semmelweisstraat 42 7555 NT Hengelo Ov Telefoon: 074-2566077 www.obspiramide.nl obsdepiramide@hetnet.nl Jaarbijlage bij de schoolgids

Nadere informatie

Schooljaarverslag Schooljaar

Schooljaarverslag Schooljaar Schooljaarverslag Schooljaar 2017-2018 Naam school Adres Postcode O.B.S. De Veldwikke Veldweg 1a 7973 KH Telefoon 0521-342287 E-mail Website Directeur Onderwijsteam r.lorkeers@talentwesterveld.nl https://develdwikke.talentwesterveld.nl

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ R.K.B.S. DE HUSSEL

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ R.K.B.S. DE HUSSEL RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ R.K.B.S. DE HUSSEL Plaats BRIN-nummer Arrangementsnummer Onderzoek uitgevoerd op Rapport vastgesteld te Groningen op Grootebroek 10WO-0 72316 16 november

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank Jaarverslag 2012-2013 Gbs De Springplank Gbs De Springplank Oldenoert 55 9351 KV Leek T 0594-512720 E springplank@noorderbasis.nl dir. mevr. L. de Calonne Inhoud Jaarverslag Voorwoord... 3 1. Kengetallen

Nadere informatie

2. Profiel van onze school

2. Profiel van onze school 2. Profiel van onze school Bij ons op school voelen kinderen zich gerespecteerd en gewaardeerd binnen een WARM pedagogisch klimaat, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen op zowel: COGNITIEF, CREATIEF,

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS CUNERA. Onderzoeksnummer :

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS CUNERA. Onderzoeksnummer : RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS CUNERA School : rkbs Cunera Plaats : Castricum BRIN-nummer : 09VP Onderzoeksnummer : 117291 Datum schoolbezoek : 8 oktober 2009 Datum

Nadere informatie

EEN WOORD VOORAF. Waarom een schoolgids voor ouders?

EEN WOORD VOORAF. Waarom een schoolgids voor ouders? EEN WOORD VOORAF Waarom een schoolgids voor ouders? Scholen verschillen in de manier van werken, in sfeer en in hoe kinderen er leren. Scholen hebben verschillende kwaliteiten. Deze gids geeft aan waar

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Binckhorst-St.Jan

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Binckhorst-St.Jan RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Binckhorst-St.Jan Plaats : Laren Nh BRIN-nummer : 04ZM Onderzoeksnummer : 126722 Datum schoolbezoek : 11 september 2012 Rapport

Nadere informatie

School specifiek deel schoolondersteuningsprofiel

School specifiek deel schoolondersteuningsprofiel School specifiek deel schoolondersteuningsprofiel A. Visie en schoolconcept van CB de IJsvogel Onze Missie: De IJsvogel, hier gebeurt t! Op De IJsvogel wordt gewerkt met een vernieuwend onderwijsconcept

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE TROUBADOUR

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE TROUBADOUR RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE TROUBADOUR School : Basisschool De Troubadour Plaats : Arnhem BRIN-nummer : 04QY Onderzoeksnummer : 79475 Datum schoolbezoek : 1 juni 2006 Datum vaststelling

Nadere informatie

Informatieavond groep 8

Informatieavond groep 8 Informatieavond groep 8 Even voorstellen Ma en vr juf Sanne Di wo do juf Linda 1x per week juf Kim (stagiaire) Taal en Spelling Voorbereiding op de eindtoets: Begrijpend lezen Zinsontleding (ww) spelling

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Basisschool De Kandelaar Ameide Datum: 3 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School Basisschool De Kandelaar School Basisschool De

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP KATHOLIEK BASISONDERWIJS HENGELO-ZUID

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP KATHOLIEK BASISONDERWIJS HENGELO-ZUID DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP KATHOLIEK BASISONDERWIJS HENGELO-ZUID Plaats : Hengelo Ov BRIN-nummer : 17PI Onderzoeksnummer : 118305 Datum schoolbezoek : 22

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

Gemiddelde. Oneens. Gemiddelde. Oneens

Gemiddelde. Oneens. Gemiddelde. Oneens Aantal respondenten: 231 Ouder(s) 2011 Onderwijs en leren Leerstof en toetsen 3,6 1% 4% 27% 58% 10% B1. Het is mij duidelijk wat de school onderwijskundig wil bereiken. 3,6 1% 4% 27% 65% 3 % (?) B2. Mijn

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK Plaats : Enschede BRIN-nummer : 16NC Onderzoeksnummer : 120274 Datum schoolbezoek : 13 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL 2014-2018. School: 04FB Jenaplan Basisschool Carrousel Datum: november 2013

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL 2014-2018. School: 04FB Jenaplan Basisschool Carrousel Datum: november 2013 SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL 2014-2018 School: 04FB Jenaplan Basisschool Carrousel Datum: november 2013 1 Inleiding Functie van het schoolondersteuningsprofiel In het schoolondersteuningsprofiel wordt een

Nadere informatie

Informatiegids stamgroep 3/4 2015 2016

Informatiegids stamgroep 3/4 2015 2016 Informatiegids stamgroep 3/4 2015 2016 Openbare Jenaplan basisschool de Triolier en PSZ de Boemeltrein basisschool en peuterspeelzaal onder één dak Inhoud Voorwoord 3 Onze school missie en visie 4 Jenaplan

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 25-02-2013-11-03-2013 Agenda: Ma t/m vr 04-03 t/m 08-03 Datamap gesprekken Wo 13-03 Geen gymles Ma t/m wo 25-03 t/m 27-03 Kamp groep 7/8 Do 28-03 Paasontbijt Vr en ma 29-03 en 01-04 Vrij

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij obs De Zonnewijzer

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij obs De Zonnewijzer RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij obs De Zonnewijzer Plaats : Hoorn Nh BRIN-nummer : 16KL Onderzoeksnummer : 123932 Datum schoolbezoek : 25 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DELFTSCHE SCHOOLVEREENIGING

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DELFTSCHE SCHOOLVEREENIGING ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DELFTSCHE SCHOOLVEREENIGING Plaats : Delft BRIN-nummer : 08CF Onderzoeksnummer : 117645 Datum schoolbezoek : 16 november 2009 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL VRAGENLIJST (DEEL 2) UITERSTE INLEVERDATUM 21-3-2014 Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Informatieavond groep 7 Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2017-201 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag 2 1. Inleiding 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2017-201 4 Leerlingenaantal 4 Instroom 4 Personeel 5

Nadere informatie

Informatie groep 7&8

Informatie groep 7&8 Informatie groep 7&8 Even voorstellen Ma en vr juf Sanne Di wo do juf Joyce Ma Di Wo en Do meester Lorenzo Ma en Di komt binnenkort juf Mirjam (stagiaire onderwijsassistent) Taal en Spelling Voorbereiding

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER School : Basisschool De Vlier Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 07SY Onderzoeksnummer : 94758 Datum schoolbezoek : 24 mei 2007 Datum vaststelling : 29

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 15QG00 Horizon

Schoolondersteuningsprofiel. 15QG00 Horizon Schoolondersteuningsprofiel 15QG00 Horizon Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning... 8 4 Deskundigheid

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015 2016 Zakelijke gegevens Brinnummer 10DT Schoolnaam SWS De Driesprong Telefoonnummer 0597-541440 Faxnummer Gemeente Bellingwedde Provincie Groningen Vestiging adres Dorpsstraat 145a

Nadere informatie

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr)

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Informatie groep 5b Even voorstellen Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Vanaf januari 2018 komt juf Monique Huijgen terug van haar verlof. Zij zal dan op ma en di in de klas zijn. Ik ben er dan op

Nadere informatie

Presentatie ouders. Schooltijden voorstel Leeropbrengsten februari 2015 Tevredenheidsonderzoek Stand van zaken visie en vierjarenplan

Presentatie ouders. Schooltijden voorstel Leeropbrengsten februari 2015 Tevredenheidsonderzoek Stand van zaken visie en vierjarenplan Presentatie ouders Schooltijden voorstel Leeropbrengsten februari 2015 Tevredenheidsonderzoek Stand van zaken visie en vierjarenplan Programma Schooltijden Leeropbrengsten Tevredenheidsonderzoek Missie/visie

Nadere informatie

Oldenoert 55 9351 KV Leek Tel. 0594 512720 www.gbsdespringplank.nl springplank@noorderbasis.nl

Oldenoert 55 9351 KV Leek Tel. 0594 512720 www.gbsdespringplank.nl springplank@noorderbasis.nl Oldenoert 55 9351 KV Leek Tel. 0594 512720 www.gbsdespringplank.nl springplank@noorderbasis.nl Inhoud Jaarverslag Voorwoord... 3 1. Kengetallen schooljaar 2013-2014... 4 a. Leerlingen... 4 b. Personeel...

Nadere informatie

Doorstromen, vertragen en versnellen.

Doorstromen, vertragen en versnellen. Doorstromen, vertragen en versnellen. Openbare Basisschool t Koppel Nieuw-Weerdinge Vastgesteld op: 7 maart 2011 Evalueren op: schooljaar 2011-2012 Protocol doorstromen, vertragen en versnellen obs t Koppel

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ C.B.S. DE REGENBOOG

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ C.B.S. DE REGENBOOG RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ C.B.S. DE REGENBOOG Plaats: Leens BRIN-nummer: 07ZO Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: 29 oktober 2009 Conceptrapport verzonden op: 6 november 2009 Rapport

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE WEERT. Onderzoeksnummer :

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE WEERT. Onderzoeksnummer : RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE WEERT School : De Weert Plaats : Haaksbergen BRIN-nummer : 12LX Onderzoeksnummer : 108242 Datum schoolbezoek : 5 februari 2009 Datum vaststelling

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV)

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV) Werken aan kwaliteit op De Schakel Hieronder leest u over hoe wij zorgen dat De Schakel een kwalitatief goede (excellente) school is en blijft. U kunt ook gegevens vinden over de recent afgenomen onderzoeken

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE DA COSTASCHOOL

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE DA COSTASCHOOL RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE DA COSTASCHOOL School : de Da Costaschool Plaats : Bodegraven BRIN-nummer : 09BO Onderzoeksnummer : 79679 Datum schoolbezoek : 15 mei 2006 Datum vaststelling : 22 augustus

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Onze ideologie We zien iedereen als uniek en waardevol. Ieder kind heeft talenten en samen gaan we die ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor kunnen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 06NI00 De Adelaar

Schoolondersteuningsprofiel. 06NI00 De Adelaar Schoolondersteuningsprofiel 06NI00 De Adelaar Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 4 DEEL I INVENTARISATIE... 7 1 Typering van de school... 8 2 Kwaliteit basisondersteuning... 9 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Achthoek

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Achthoek RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Achthoek Plaats : Den Hout Nb BRIN-nummer : 03WF Onderzoeksnummer : 124428 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Tilburg

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23RY00 OBS de Bundel

Schoolondersteuningsprofiel. 23RY00 OBS de Bundel Schoolondersteuningsprofiel 23RY00 OBS de Bundel Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Ook geven wij aan welke

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015 2016 Jaarplan in plaats van het schoolplan i.v.m. fusie cbs de Wyngert Toegevoegd Jaarplan 2015-2016 van de samenwerkingsschool Drachtstercompagnie Naam school Adres Postcode Telefoon

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG DE KOEPELSCHOOL

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG DE KOEPELSCHOOL RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 DE KOEPELSCHOOL School : De Koepelschool Plaats : Ede Gld BRIN-nummer : 05NP Onderzoeksnummer : 110546 Datum uitvoering onderzoek : Datum

Nadere informatie

P R E S E N T A T I E A V O N D A L F R I N K S C H O O L 2 4 J U N I

P R E S E N T A T I E A V O N D A L F R I N K S C H O O L 2 4 J U N I P R E S E N T A T I E A V O N D A L F R I N K S C H O O L 2 4 J U N I 2 0 1 9 PROGRAMMA Terugblik 2018-2019 Vooruitblik 2019-2020 Schoolontwikkelingen Groepsindeling en formatie TERUGBLIK 2018-2019 Directeur

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PCBS DE RIETLANDEN

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PCBS DE RIETLANDEN RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP PCBS DE RIETLANDEN School : pcbs De Rietlanden Plaats : Marken BRIN-nummer : 07LO Onderzoeksnummer : 117115 Datum schoolbezoek : 1 september

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE DOM HELDER CAMARA

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE DOM HELDER CAMARA DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE DOM HELDER CAMARA Plaats : Groningen BRIN-nummer : 18QF Onderzoeksnummer : 117802 Datum schoolbezoek : 1 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Parkschool

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Parkschool RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Parkschool Plaats : Heerde BRIN-nummer : 12ZZ Onderzoeksnummer : 124706 Datum schoolbezoek : 17 January Rapport vastgesteld te Zwolle op

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS DE MERIDIAAN

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS DE MERIDIAAN RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS DE MERIDIAAN School : obs De Meridiaan Plaats : Medemblik BRIN-nummer : 06AP Onderzoeksnummer : 81792 Datum schoolbezoek : 5 september 2006 Datum vaststelling : 8 november

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS. BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS. BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802 RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS School : De Kubus Plaats : Enschede BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802 Datum schoolbezoek : 18 december 2006 Datum vaststelling : 22 maart 2007 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Ruysdaelstraat WS Hengelo T:

Ruysdaelstraat WS Hengelo   T: Nieuwsbrief februari 2018 Wilbertschool Ruysdaelstraat 45 7556 WS Hengelo directie.wilbertschool@primatohengelo.nl www.wilbertschool.nl T: 074-2914499 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP CBS 'DE HOEKSTEEN'

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP CBS 'DE HOEKSTEEN' DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP CBS 'DE HOEKSTEEN' Plaats : Leersum BRIN-nummer : 07ZP Onderzoeksnummer : 120027 Datum schoolbezoek : 9 Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK NBBS JENAPLAN "KLAVERTJE 4"

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK NBBS JENAPLAN KLAVERTJE 4 RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK NBBS JENAPLAN "KLAVERTJE 4" School : nbbs Jenaplan "Klavertje 4" Plaats : Oudewater BRIN-nummer : 00HZ Onderzoeksnummer : 90388 Datum schoolbezoek : 9 januari 2007 Datum vaststelling

Nadere informatie

De Klaver. Schooljaarverslag

De Klaver. Schooljaarverslag De Klaver Schooljaarverslag 2017-2018 Directeur Dhr. M. Pik Adres Bedumerweg 33 Plaats Stedum Telefoon 0596-551302 E-Mail directie.klaver@noordkwartier.nl Datum 30-5-2018 Inhoudsopgave Evaluatie projecten...

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE OPRIT BRUG

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE OPRIT BRUG RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE OPRIT BRUG School : de Oprit Brug Plaats : Rijswijk BRIN-nummer : 13VQ Onderzoeksnummer : 89400 Datum schoolbezoek : 13 november 2006 Datum vaststelling : 15 januari 2007.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarverslag 2014-2015 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE OPENBARE BASISSCHOOL NOORDHOVE School : Openbare basisschool Noordhove Plaats : Zoetermeer BRIN-nummer : 16ND Onderzoeksnummer : 94861 Datum schoolbezoek : 5 en 7 juni

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Stichting BSO Voor af en toe Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Telefoon: 06-15677584 Mail: info@bsovoorafentoe.nl Pedagogisch beleidsplan BSO Voor af en toe 1 e versie: September 2008 2 e versie:

Nadere informatie

Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle

Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle 17-01-2011 Stichting Facetscholen OBS de Tunnel OBS Wemeldinge OBS de Moolhoek Informatie aan ouders: Website-nieuwsbrief-schoolgidsbereikbaarheid!!! Ouderenquête

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar

Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar 2015-2016 Beleidsterrein Nadere uitleg en beschrijving 1. Leiderschap Er is per 1 februari afscheid genomen van dhr. R. Aangeenbrug als directeur. Met ingang

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Binnen. creëren wij kansen

Binnen. creëren wij kansen Binnen creëren wij kansen Het Meerrijk O.B.S. De Schakel O.J.S. Het Scala Dirk van Dijkschool (Hfd) O.D.S. Engelenberg Dirk van Dijkschool (dep) Stichting openbaar onderwijs Kampen wil haar nieuwe status

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

Jaarplan. onderdeel van

Jaarplan. onderdeel van Jaarplan 2016 2017 onderdeel van INHOUD INHOUD Inleiding 2. Schooltijden 3. Klokurentabel 4. Urenberekening, vakanties en vrije dagen 5. Schoolgids 6. Vaststelling 6.1 Directie 6.2 Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Dubbele Punt Aartswoud Datum: 1 augustus 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Dubbele Punt Schoolnaam OBS de Dubbele

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN School : Basisschool Kotten Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 18WW Onderzoeksnummer : 74364 Datum schoolbezoek : 30 maart 2006 Datum vaststelling : 24 april

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KORT ONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS. sbo De Evenaar

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KORT ONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS. sbo De Evenaar RAPPORT VAN BEVINDINGEN KORT ONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS sbo De Evenaar Plaats : Nieuwegein BRIN nummer : 04DA C1 Onderzoeksnummer : 282850 Datum onderzoek : 31 maart 2015 Datum vaststelling : 22

Nadere informatie

Schooljaarplan Hendrik Wester

Schooljaarplan Hendrik Wester Jaarplan: Visieontwikkeling Gekoppeld aan: eigentijdsonderwijs, sociaal- emotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing, profilering Startdatum: 01-08-2018 Einddatum: 31-08-2019 Betrokkenen:

Nadere informatie

Quickscan reken- en wiskundeonderwijs

Quickscan reken- en wiskundeonderwijs Quickscan reken- en wiskundeonderwijs Gegevens school Naam school Adres school Plaats Telefoon e-mail Datum invulling Ingevuld door Functie invuller directie IB-er RT-er taal/leescoördinator leerkracht

Nadere informatie