Horizontaal Marijkelaan 3 website: EG Bedum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459"

Transcriptie

1 Horizontaal Marijkelaan 3 website: EG Bedum Agenda: 6 februari februari Opa en oma morgen 11 februari TSO-evaluatievergadering 13 februari Rapport 1 16 en 17 februari Spreekavond op inschrijving KOEK EN ZOPIE????? 23 t/m 27 februari Voorjaarsvakantie Van de directie: De toetsen zijn afgerond. De komende weken worden de toetsen geanalyseerd. Wat ging er goed? Wat kan beter? Anders gezegd; doen we de goede dingen? Doen we dat wat we doen goed en hoe weten we dat? Door kritisch te reflecteren op ons lesgeven en hierover met elkaar in gesprek te gaan, werken we samen aan elke dag een beetje beter. In Parnassys kunt u nu al de Cito gegevens vinden, de rapporten zijn vanaf 13 februari in te zien. Het tweede rapport (juni) wordt op papier in het rapportmapje meegegeven. Juf Gerda is per 1 januari 2015 officieel gestopt met haar werk bij de VGPONN. Inmiddels heeft ze een andere baan gevonden. We zijn met haar blij hiervoor. Van afscheid nemen is het door allerlei omstandigheden nog niet van gekomen. Dit willen we alsnog doen. Donderdag 19 februari komt ze op school om afscheid te nemen. Van kunt u als ouder haar de hand drukken. Voor een afscheidscadeau vragen we een kleine bijdrage. U kunt dit inleveren bij een van de teamleden. Juf Klasina is dinsdag even weer op school geweest. De bedoeling is dat ze na de voorjaarsvakantie komt re-integreren. Juf Klary zal haar blijven vervangen. De laatste tijd hebben we regelmatig met ziekte te maken gehad. Zowel leerlingen als leerkrachten. Vervelend. Helemaal als blijkt dat er geen invallers meer te vinden zijn. Fijn dat juf Esther de afgelopen week de kleuters samen les wilde geven.

2 Ipads - Vorige week kwam de bovenschools ICT-er ons 8 Ipads brengen. Dankzij de opbrengsten van het oud papier konden we deze 8 Ipads aanschaffen. Mooi dat we van de VGPONN hier gebruik van kunnen maken. Prachtig dat u mee helpt om het oud papier naar de familie Drijfhout te brengen. Ook de familie Drijfhout, DANK dat de container op jullie terrein mag staan. De afgelopen week heb ik al verschillende enthousiaste verhalen van leerkrachten gehoord over het werken met de Ipads. Aanwezigheid de komende weken Dinsdag 10 februari, Woensdag 18 en donderdag 19 februari. Ieder een goed weekeinde gewenst. Marijke Vogel Groep 1&2b: Whoepie!!!!!!!! Dat is wat kikker zegt wanneer hij erachter komt dat hij verliefd is op eend. Kikker vindt eend erg lief en we ontdekken met de klas wat kikker allemaal doet om te laten merken dat hij verliefd op haar is. Hij maakt bijvoorbeeld een mooie tekening en plukt een prachtig boeket bloemen. We behandelen dit thema dan ook het onderwerp verliefd zijn en ook de emoties komen aan de orde. We hebben de emoties besproken, bekeken hoe we de emoties kunnen laten zien en we tekenen/verven ook waar wij bang, boos, verdrietig of blij van worden. Op het planbord kunnen we dit thema uit veel verschillende dingen kiezen Elke opdracht/werkje heeft een eigen doel voor de kinderen. Een aantal opdrachten die de kinderen kunnen kiezen/plannen: een boeket bloemen verven op het raam een hartje borduren een schilderij verven over 1 van de emoties: boos, blij, bang of verdrietig woorden nastempelen die voorkomen in het boek: kikker is verliefd. een eend maken van vierkantjes een rekenwerkboekje In de huishoek kunnen de kinderen eend, haas, rat of kikker naspelen. Elke dag hebben we ook een woord van de dag. Dit nieuwe woordje heeft altijd te maken met iets van het thema waar we dan over werken. Ook hebben we een cijfer van de dag.

3 We proberen hiermee de woordenschat van de kinderen te vergroten en zo willen we ervoor zorgen dat we de cijfers en woorden goed onthouden. We hebben dit thema ook een letter waar we veel aandacht aan besteden. Dit thema is het de letter v. We hebben al samen wat woorden bedacht en wat spullen gezocht die beginnen met de letter v. De kinderen mogen ook spulletjes meenemen die beginnen met de letter v of waar we de letter v in horen. Deze mogen dan op het lettertafeltje neergelegd worden. We leren ook hoe we de letter moeten schrijven. We vinden het belangrijk dat we weten hoe we de letter op de goede manier behoren te schrijven. We gebruiken dan de zogenoemde stoplichtletters. Bij het schrijven van de letter wordt gestart bij groen (links boven in de hoek van de letter v), dan naar oranje en dan eindig je bij rood. Sommige letters hebben meerdere tussenstops, vandaar dat er soms meerdere oranje stippen in een letter staan. Met de bijbelverhalen zijn we momenteel toe aan de verhalen over David. We leren elke maandag een christelijk lied. Het lied van deze week is: maak een vrolijk geluid voor de Heer. Het lied van vorige week was: vertel het aan de mensen en het lied van komende week is: kijk eens om je heen. Nog een verzoekje: we zijn nog op zoek naar wat extra broeken voor ongelukjes. We zoeken met name de maten 110/116 en 122/128. Tot zover voor deze keer. De groetjes van juf Esther, juf Rianne en de 15 kinderen van groep 1/2b. Groep 3&4: 2-6 februari Lied van de week: Opwekking kids 211 Bijbelverhalen : Absalom / Chusai helpt David/ David weer terug naar Jeruzalem/ Volkstelling. 2 Sam. 17 tot 2. Sam februari Lied van de week: opwekking kids 149 Bijbelverhalen: Koning Salomo / Salomo bouwt een tempel / De koningin van Scheba 1 Koningen 1 tot 1 Koningen 10 We hebben weer leuke en gezellig weken gehad. De toetsen zijn gelukkig weer klaar, en dat vinden veel kinderen in groep 3 en 4 heel fijn!

4 Sommige toetsen waren leuk om te maken, maar ook toetsen minder leuk. Ook moest er dan lang en stil gewerkt worden en dat is voor sommige kinderen niet altijd prettig. Deze week hebben we voor het eerst wat rekenspelletjes op de ipad gedaan. Het is nog allemaal nieuw en even wennen wat we er mee kunnen, ook voor de juffen. Wij moeten nog ontdekken wat we er precies mee kunnen zodat we de IPad nog beter kunnen inzetten, ook in combinatie met het digibord. Afgelopen week hebben we allemaal iets getimmerd. Wat? Dat mochten ze helemaal zelf verzinnen. Er zijn mooie bouwwerken gemaakt: een barbiehuis, autogarage, nagellakkastje, een vogelhuisje en vast nog meer! Wat was dat leuk om te doen. Veel kinderen wilden nog wel een keer! Voor groep 4: De hele uren, halve uren, kwart voor en kwart over kennen we al, maar ook de 5 en 10 minuten moeten we leren. Nu oefenen veel kinderen nog met een hulp klokje om erachter te komen hoe laat het is. Het is natuurlijk de bedoeling om dat zonder dat hulp klokje ook te weten. We merken dat er nog kinderen zijn die dat erg moeilijk vinden! Wilt u thuis met ons mee oefenen? Fijn weekend! Arlien en Rieke Groep 5&6: Alles in 1: Volgende week is alweer de laatste week dat we met het thema bouwen bezig zijn. We hebben al veel geleerd over bijzondere gebouwen en speciale constructies zoals die van een achtbaan. Vorige week ging de maandagmiddagfilm over het bouwen van piramides, zoals ze dat vroeger deden. De kinderen waren echt onder de indruk van de enorme blokken steen die mannen moesten omhoog moesten duwen en trekken. De komende week zijn we nog druk met het afronden van het onderzoek naar een bijzonder gebouw en dit presenteren aan de klas. De kinderen hebben ook leuke spullen meegenomen, die met bouwen te maken hebben. In de klas hebben we de thematafel staan. Kom gerust even binnen kijken.

5 Cito: De cito s zijn weer afgerond. Sommige kinderen vonden het moeilijk en anderen vonden het wel meevallen. Alle uitslagen staan op het rapport dat volgende week meegaat. Voorstelling: Afgelopen woensdag zijn we naar een voorstelling geweest in de Togtemaarschool: over de heg. Het was ontzettend grappig. 1 man speelde in z n eentje verschillende typetjes. Er zat erg veel humor in het stuk. De kinderen hebben genoten. belangrijk. Rekenen: In beide groepen wordt op dit moment veel geoefend met tafels. In groep 5 zijn we net begonnen met deelsommen met rest. Dat is best lastig. De kinderen moeten eerst bedenken of het getal in een tafel voorkomt en dan nog bedenken welke uitkomst er dan het dichtste bij ligt. In groep 6 zijn we net begonnen met staartdelingen. Ook daarbij is de kennis van tafels heel Ipads: u heeft er vast al over gehoord: we hebben ipads op school. Op dit moment zetten we ze in als sommenracen, informatie opzoeken, quiz spelen tegen elkaar. De kinderen (en de juffen;-)) zijn erg enthousiast en werken er graag mee! Bijbelverhalen: In de afgelopen week hebben we verteld over Nehemia. Hoe onder zijn leiding Jeruzalem en de tempel weer werden opgebouwd. Deze verhalen pasten ook bij ons thema bouwen. Het sprak de kinderen erg aan. Deze week hebben we verteld over Esther. Volgende week beginnen we in het Nieuwe Testament. De verhalen gaan over genezingen. Joh. 4, Matt. 12 en Luc. 7 Lied van de week: deze week Lied 153 uit de E&R bundel: Laat ons met elkander. Volgende week: Opwekking voor Kids : ik geloof in God Huiswerk: Donderdag 12 februari: Topo overhoring Utrecht steden Vrijdag 13 februari: Levend water: maken en leren blz. 34 (hfd 17) Donderdag 19 februari: Topo overhoring Utrecht helemaal Vrijdag 20 februari: Levend water: maken en leren blz. 36 (hfd 18) Dorien en Johanna

6 Groep 7&8: Heerlijk wat een week. De kinderen wennen steeds meer aan juf Janneke en het gaat steeds beter in de klas. Het is nog niet altijd even rustig in de klas, maar we blijven er aan werken en dat werpt zijn vruchten af. Deze week zijn we ook begonnen met groepsleiders. De kinderen zitten in groepjes en per groepje is één persoon de leider. Wie de leider is, wisselt per week. De leider moet er voor zorgen dat het werken in dat groepje goed gaat. Dit betekent dat de leider mag zeggen dat iemand stil moet zijn of zijn spulletjes moet opbergen. Tot nu toe wordt het goed opgepikt. Wanneer een groepje 10 punten heeft verdiend, hebben ze 10 min. eigen tijd. Ze mogen dan zelf weten hoe ze die 10 min. gaan besteden. Per dagdeel kunnen de groepjes een punt verdienen. Zo leren we dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons werk en ons gedrag. Deze week is de eerste spreekbeurt gehouden door Stefan. Het was leuk en leerzaam om naar hem te luisteren. We weten nu wat er gebeurd met aardbeving schade in een huis. Jantine heeft de eerste boekbespreking gehouden over het boek Verdoofd. Zoals Louis het noemde: een echt reclamepraatje. Alle meiden waren ineens overgehaald om dat boek ook eens te gaan lezen. Jantine heeft haar doel bereikt! Het einde van het project komt er ook al aan. We zijn hard bezig om het bouwwerk na te bouwen waar we een presentatie over moeten geven. Ook wordt er nog hard gewerkt in de hoeken en hebben we met klei prachtige woontorens gemaakt. Het is een droomstad als je alle gekleurde gebouwen bij elkaar zien. Ze staan nog te drogen in het stiltelokaal, maar volgende week krijgen ze een plekje waar jullie ze allemaal kunnen bekijken. Volgende week staat juf Janneke maandag en dinsdag voor de klas en ik (Ellen) ben er woensdag t/m vrijdag. We hopen er weer een gezellige week van te maken! Groeten Janneke en Ellen Huiswerk: Ma 9feb. Wo 11feb. Vrijdag 13feb. Ma 16feb. Wo 18feb. Levend Water H16 Tellen tot 100 in het Engels Spreekbeurt Jantine Levend Water H17 Huiswerkblad 17 inleveren Engels bladzijde maken. Opdracht 3 en 4 leren.

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Voorwoord: Wat was het weer een gezellige week op Het Spectrum en wat is er weer veel gedaan.

Voorwoord: Wat was het weer een gezellige week op Het Spectrum en wat is er weer veel gedaan. Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 07-11-2014 Voorwoord: Wat was het weer een gezellige week op Het Spectrum en wat is er

Nadere informatie

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL Datum W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL WEEKBRIEF 35-22 mei 2015 Omschrijving A G E N D A Maandag 25 mei Tweede pinksterdag Vanaf 26 mei Cito groep 2-7 Woensdag 27 mei Groep 5 naar boerderij Zorgvrij:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 17 Datum: 12-01-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 17 Datum: 12-01-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2014-2015 Nummer: 17 Datum: 12-01-15 Algemeen Belangrijke data: 13 Januari Techniekmiddag 16 Januari Afsluiting project Engels 07 Februari Oud papier voor Sjaloom 09

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 13-03-2015

Venmail. Algemeen 13-03-2015 13-03-2015 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

Groep 8. Schoolnieuws 764 20 Maart 2015

Groep 8. Schoolnieuws 764 20 Maart 2015 Schoolnieuws 764 20 Maart 2015 Groep 8 Deze keer maar weinig woorden van mijn kant. Een aantal leerlingen vertelt iets over het project Twee keer Oorlog in een opstel. Wat heeft ze geraakt, aangegrepen

Nadere informatie

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne Groep 1/2: Na de Paasdagen zijn we begonnen met het thema boerderij. Op het kleine tafeltje in de gang hebt u al onze mooie schaapjes kunnen zien. Een aantal kinderen heeft dierenknuffels meegenomen, die

Nadere informatie

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl 1 Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 06-02-2015 Voorwoord: Wat gaan de weken toch snel en wat wordt er toch hard gewerkt op

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 De lessenserie in het kort 3 Doelstellingen 3 Benodigdheden 3 Trefwoorden en kernbegrippen 3 Overzicht lesinhouden 4 Les 1 Confrontatie

Nadere informatie