SCHOON Er is weer schoongemaakt afgelopen week door een grote ploeg ouders. Hartelijk dank voor alle inspanningen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOON Er is weer schoongemaakt afgelopen week door een grote ploeg ouders. Hartelijk dank voor alle inspanningen!"

Transcriptie

1 LIED: GEZANG 10 (GKV); GROEP 1-8 AGENDA Lied van de week: Gz 10 (GKv) De Heer zegene U Studiedag team, kinderen vrij (= vrijdag voor de voorjaarsvakantie) INHOUD - ALGEMEEN - KLEUTERS - NIEUWS UIT GROEP 1 - NIEUWS UIT GROEP 2 - NIEUWS UIT GROEP 3/4 - NIEUWS UIT GROEP 4/5 - NIEUWS UIT GROEP 6/7 - NIEUWS UIT GROEP 7/8 ALGEMEEN JAARTHEMA Afgelopen vrijdag hebben we de derde scheppingsdag in de weekviering centraal gezet: God heeft ook alle bloemen, bomen en planten geschapen. We keken naar een bol: wat gaaf dat vanzelf uit zo n bol een mooie tulp kan groeien! Je geeft water en verder kun je alleen maar wachten. God zorgt dat alles groeit en bloeit! VERLOF Juf Annelies vd Sluis verwacht een baby, dat heeft ze afgelopen week in haar groep verteld. Hartelijk gefeliciteerd met dit mooie nieuws, Annelies! Rond juni zal haar zwangerschapsverlof ingaan. Juf Sjoukje is beschikbaar om de rest van het schooljaar dan de rol van juf Annelies over te nemen. Bedankt, Sjoukje! SCHOON Er is weer schoongemaakt afgelopen week door een grote ploeg ouders. Hartelijk dank voor alle inspanningen! Met vriendelijke groet, DWJ Aalbers t Schrijvertje, Gentiaanstraat 594, 7322 CL Apeldoorn, tel , fax reageren: copij: site: twitter:

2 Deze week enquête MR! Deze week krijgt u via de mail een internetadres toegestuurd waar u een enquête kunt invullen. We willen kijken of het beeld dat de school heeft van de mening van de ouders, klopt met wat uit deze enquête komt. En komt de informatie van de school inderdaad ook zo bij de ouders aan als bedoeld is door de school? Als de communicatie goed is zijn we meer betrokken, begrijpen we beter het beleid, en kunnen we beter aangeven of we het daar mee eens zijn. We worden een eenheid! Dit vinden we erg belangrijk, want het is een groot pluspunt voor een school. Met een krimpend landelijk aanbod van schoolgaande kinderen en een terugtrekkende overheid is het belangrijk dat een school meerwaarde heeft. Daar willen we een diepte investering in doen. Vul hem in! Alvast bedankt namens de MR! Sport van de maand Hallo allemaal, In februari zijn er weer een paar leuke sporten om uit te kiezen. Vóór 17 januari kan je je opgeven voor de volgende sporten: Hiphop voor kinderen van groep 6 en 7; Reddingszwemmen voor kinderen van groep 4, 5, 6, 7 en 8 ( 6,00 p.p., op school betalen); Capoeira voor kinderen van groep 4, 5, 6, 7 en 8. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar en daarbij je naam, je klas én je telefoonnummer te vermelden Jowieke Enting Inventarisatie broodrooster 2 de helft van het schooljaar. Beste overblijfouders Binnenkort wordt het overblijfrooster tot aan de zomervakantie weer gemaakt. In september is er een inventarisatie gemaakt voor het hele jaar. De ouders die in september aangegeven hebben graag in verschillende groepen over te blijven probeer ik nu in een andere groep in te plannen. In het afgelopen half jaar zijn er diverse ouders die een verandering hebben doorgegeven via het mailadres van het broodrooster (of anders). Voor alle zorgvuldigheid wil ik vragen of u dit nogmaals wilt doen.

3 Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld zwangerschap (uitgerekende datum), verhuizing, wisseling baan enz. Tot vrijdag 17 januari kunt u dus veranderingen en /of wensen doorgeven op: Mocht ik niets horen dan ga ik uit van de gegevens die we aan het begin van dit jaar geïnventariseerd hebben. Bij voorbaat dank! Ik hoop het nieuwe rooster mee te kunnen geven met de Letters van 9 februari. Met vriendelijke groet, Marleen van Loenen KLEUTERS We vertellen deze week de volgende Bijbelverhalen: Maandag: Joh.1:19-51 Roeping van de eerste discipelen. Dinsdag: Joh.2:1-12 Bruiloft te Kana Donderdag: Joh.2:13-22 Jezus en de dieren in de tempel We leren het lied: De Heer zegene u (Gez. 10) KIKKERGROEP 1 Na een feestweek, waarin we iedere dag een verjaardag te vieren hadden, gaan we nu weer een gewone week tegemoet. N.a.v. het boek kikker in de kou hebben we prachtige kikkers in de sneeuw gemaakt. Ook leerden we er een lied over en bewogen we op droevige muziek om te laten zien hoe kikker zich voelde in de kou. Op vrolijke muziek bewogen we actief, want als je flink beweegt krijg je het niet koud. Het nieuwe thema over de kunstenaar gaan we opstarten. Als introductie gebruik ik het boek van Max Velthuis: Krokodil en het meesterwerk. De kinderen mogen ook zelf een schilderij gaan maken en op hun eigen palet ook verf gaan mengen. We zullen weer heel wat nieuwe woorden leren en we maken een woordweb met wat we al over kunst weten. Bij de Kanjertraining horen we dat de gele petjes(de konijntjes) ineens wel dingen durven als ze een witte pet op zetten. We gaan dat ook concreet oefenen met het goedemorgen (terug)zeggen als we op school komen. Dat is best spannend, maar ik heb afgesproken met de kinderen dat ze hun witte pet opzetten en ze het dan toch gaan proberen als ik ze begroet. Misschien kunt u uw kind ook met deze kanjertermen stimuleren. (niet teveel druk erop leggen, hoor) Ook maken we deze week een start met de CITO toetsen. Een fijne week gewenst, hartelijk groet, Gerrie Wattel

4 KRIEBELBEESTJESGROEP 2 Vorige week moesten we even weer wennen. Weer wennen aan school en wennen aan een nieuwe juf. En eigenlijk ging dat wennen best weer snel. Ook hebben we een gezellig verjaardagsfeest gevierd. Wat zagen alle kinderen er prachtig uit! En wat heeft juf Annelies veel leuke cadeautjes gekregen! Heel hartelijk bedankt. Het was een fijne dag. Deze week gaan we ons nieuwe thema opstarten. We gaan alvast wat snuffelen aan dit thema. Volgende week maandag komt de schoonmoeder van juf Janita ons vertellen over schilderen en schilderijen ( zij schildert zelf). We gaan een woordweb maken van de woorden en termen die we al allemaal bij dit thema weten en natuurlijk gaan we ook zelf met beeldende kunst aan de slag. Ook zullen we gaan starten met het afnemen van de CITO- toets. Informatie hierover kunt u nog even nalezen in de weekbrief van vorige week. We wensen u een fijne week. Vriendelijke groeten van Henrike de Ruiter en Annelies Veen GROEP 3/4 Om te oefenen met informatie opzoeken, zouden we heel goed een heleboel kinderbijbels kunnen gebruiken. Hebt u die te leen voor ons? De Bijbelverhalen voor deze week gaan over de plagen in Egypte. We leren gezang 10. Met vriendelijke groet, Enkina Jongeling GROEP 4/5 We hebben weer heerlijk gewerkt de eerste week na de vakantie. De groepjes werken prettig, soms best moeilijk om goed op te letten met iemand tegenover je, maar ja daar hebben we nu ook de duimenkaart voor. 10 stickers op de duimenkaart betekent iets leuks doen met je groepje. We hebben al 3 groepjes gehad die ervan hebben kunnen genieten! Zo maken we ook elkaar verantwoordelijk voor werken en opletten. We beginnen deze week met een nieuw thema. We gaan het hebben over belangrijke personen, nu en in de geschiedenis! Heeft u nog interessante boeken of ander materiaal wat hiermee te maken heeft, dan mag u ze meegeven. Als u ze wilt uitlenen.ook kunnen we goed kranten gebruiken om hierin dingen op te zoeken. Wilt u dit aan uw kind meegeven als u ze over heeft? Alvast heel erg bedankt Ook krijgen de kinderen aan het eind van deze week een vragenlijst mee. Deze kunnen ze invullen en maandag 20 januari moeten ze deze weer meenemen naar school. Dit gaan we verder gebruiken voor een les. Met spelling werken we aan week 18. Groep 5 krijgt de net-als woorden: hoera en groep 4 krijgt de net-als woorden: ijs. Met rekenen zijn we in groep 5 bezig met delen en verdubbelen. Groep 4 is o.a. aan het werk met klokkijken. En toen had juf Annelies ook nog een leuke rebus gemaakt. De uitkomst was voor veel kinderen een leuke verrassing. Juf Annelies krijgt een baby. Half juli wordt het verwacht. Het leverde heel wat vragen op en allerlei verhalen. Erg leuk om het enthousiasme van de kinderen te ervaren!

5 Met de Bijbelverhalen hebben we het over de tabernakel, de opstand van het volk en Mozes en Mirjam en de 12 verspieders. Voor 21 januari staat er een topotoets gepland. We wensen jullie allemaal een hele fijne week. Vriendelijke groeten, Harriet Massier en Annelies van der Sluis GROEP 6/7 De kinderen hebben goed gewerkt de afgelopen week! Het was een goede en prettige start met elkaar. We hebben in onze klas twee time-timers hangen. Deze zullen we gebruiken voor het zelfstandig werken samen met het stoplicht die al in onze klas hing. De komende tijd gaan we wat meer aandacht besteden aan het zelfstandig werken. Het bevorderen van zelfstandigheid en vergroten van structuur in de klas is het speerpunt van de komende weken. Marja van de Hoek, van de Ambelt, komt een aantal keer in onze klas kijken. Met als doel om de alertheid van de kinderen en de leerkracht te vergroten. Dit zorgt ervoor dat het zelfstandig werken, m.b.v. stoplicht en timetimer, nog beter tussen onze oren komt te zitten. Afgelopen donderdag heeft u een brief meegekregen over het onderzoek van a.s. vrijdag. Voor de leerlingen van groep 6 is het een bekend onderzoek, zij hebben namelijk vorig jaar hier ook aan meegedaan. Mochten hier vragen over zijn, dan hoor ik het graag! Donderdag start weer een nieuw thema. Wat de inhoud van dit thema is, blijft nog even een verrassing. Wel heeft u een mail gekregen over het uitje naar het Kröller Muller museum. Vanwege gymbevoegdheid zal ik dit jaar een aantal perioden gym geven aan groep 4/5. De eerste periode loopt van nu tot aan de voorjaarsvakantie. Dit betekent dat op vrijdagmiddag van juf Annelies v.d. Sluis voor de groep zal staan. Huiswerk: Do. 16 januari Levend Water Hoofdstuk 14 Do. 23 januari Topotoets H5 Een fijne week toegewenst! Hartelijke groeten, Annemarie Schutte GROEP 7/8 Natuurlijk mag het niet meer De drie koningen zijn allang weer terug naar het Oosten, 6 januari is geweest. Maar ja, bij gebrek aan een weekbericht van mijn kant vorige week: alsnog de beste wensen aan u allen! Verder zijn wij al weer heerlijk aan de slag geweest vorige week. Alsof er nooit vakantie is geweest. Nou ja, dat klopt natuurlijk ook niet helemaal. De koppies zijn weer fris en ook mijn gedachten zijn weer meer op school gericht dan de laatste weken vlak voor de vakantie Afgelopen week hebben we ons bezig gehouden met kunstvormen, onder andere de op-art. Een paar leuke voorbeelden zijn:

6 Probeer van bovenstaand plaatje niet de woorden te lezen maar zo snel mogelijk de kleuren te benoemen waarin de woorden geschreven zijn Wat staat hier? Vergist u zich niet? Uiteraard hebben we het ook over serieuze kunst gehad, zoals de schilderijen van Mondriaan en Escher en de stoel van Rietveld. Komende week zullen we onze kennis weer verder uit gaan breiden. Vraag het maar eens na! Fijne week! Bert Eefting

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om 15.15 terug te zijn op school.

Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om 15.15 terug te zijn op school. 17-04-2015 Algemeen Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om 15.15 terug te zijn op school. Schoolfotograaf De schoolfotograaf komt

Nadere informatie

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne Groep 1/2: Na de Paasdagen zijn we begonnen met het thema boerderij. Op het kleine tafeltje in de gang hebt u al onze mooie schaapjes kunnen zien. Een aantal kinderen heeft dierenknuffels meegenomen, die

Nadere informatie

vrijdag 5 september 2014

vrijdag 5 september 2014 vrijdag 5 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 5 sept.: juf Schut trouwt 9 sept.: schoolfotograaf 15 sept.:

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Voorwoord: Wat was het weer een gezellige week op Het Spectrum en wat is er weer veel gedaan.

Voorwoord: Wat was het weer een gezellige week op Het Spectrum en wat is er weer veel gedaan. Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 07-11-2014 Voorwoord: Wat was het weer een gezellige week op Het Spectrum en wat is er

Nadere informatie

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen Jaargang 17 nummer 17 Vrijdag 15 mei 2009 Agenda 16-29 mei 2009 maandag 18 mei schoolkamp groep 8, groep 3 & 4 vrij dinsdag 19 mei schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij woensdag 20 mei schoolkamp groep

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindercentrum Yggdrasil Juli 2015

Nieuwsbrief Kindercentrum Yggdrasil Juli 2015 Nieuwsbrief Kindercentrum Yggdrasil Juli 2015 Beste ouders en verzorgers. Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief met de ontwikkelingen binnen ons kindercentrum en wat de komende periode ons weer gaat brengen.

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 NIEUWSBRIEF SBO De Opmaat Laakboulevard 410 3825 KL Amersfoort 033-4333868 jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 Voorwoord Hoe zouden de foto s zijn geworden? Altijd weer leuk en spannend om te zien hoe uw

Nadere informatie

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL Datum W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL WEEKBRIEF 35-22 mei 2015 Omschrijving A G E N D A Maandag 25 mei Tweede pinksterdag Vanaf 26 mei Cito groep 2-7 Woensdag 27 mei Groep 5 naar boerderij Zorgvrij:

Nadere informatie

Hoogeveense Vaart 34 7912 TB Nieuweroord 30 juni 2014 Tel.:0528-341405 e-mail:dehoeksteen-nieuweroord@live.nl website:www.hoeksteen-nieuweroord.

Hoogeveense Vaart 34 7912 TB Nieuweroord 30 juni 2014 Tel.:0528-341405 e-mail:dehoeksteen-nieuweroord@live.nl website:www.hoeksteen-nieuweroord. Prot. Chr. Basisschool "De Hoeksteen" Nieuwsbrief Hoogeveense Vaart 34 7912 TB Nieuweroord 30 juni 2014 Tel.:0528-341405 e-mail:dehoeksteen-nieuweroord@live.nl website:www.hoeksteen-nieuweroord.nl Aan

Nadere informatie

t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011

t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011 t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011 Hoofdzakelijk Voor Rouveen zijn wij op zoek naar een nieuwe verkeersouder. In Staphorst is mw. Ingrid Leeftink dat.

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar 2014-2015. Schoolbibliotheek

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11 Het Open Venster Frederikstraat 28 2514 LK DEN HAAG T.06-20225704 Email : info@hovdenhaag.nl Redactie: Silvia v.d. Wal: svdwal@hovdenhaag.nl Bezoek ook

Nadere informatie