Groepsvering schooljaar De groepsverdeli. voor het nieuwe. rond. De namenlijsten. van de kinderen. komen in een.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groepsvering schooljaar. 2008-2009. De groepsverdeli. voor het nieuwe. rond. De namenlijsten. van de kinderen. komen in een."

Transcriptie

1 Info 8 Groepsvering schooljaar Een liedje uit onze methode Trefwoord: De Pasen, het leven krijgt groepsverdeli weer kleur. Van donker naar ng licht, voor het van zwart naar heel nieuwe veel kleuren. Met Pasen kun je schooljaar verdergaan, is want Jezus is opgestaan, rond. de dood voorbij. De Het leven krijgt namenlijsten weer kleur voor jou en mij. van de kinderen Geel van de zon, komen in een de warmte die je nodig hebt, later stadium, het licht voor jou en mij: omdat op dit het donker gaat voorbij. moment nog niet voor alle Rood van de liefde, kinderen het die mensen aan elkaar verbindt. definitieve Die is oneindig groot besluit is en sterker dan de dood. genomen over het wel of Groen van de hoop: niet naar de de muren vallen steen voor steen. volgende We zien elkaar weer staan, groep gaan. een nieuwe tijd breekt aan. De groepen Een vrolijk, hoopvol en kleurrijk Pasen voor voor volgend iedereen!!! schooljaar Honey Highway zijn: Van 30 maart tot en met 1 april hebben 1/2a kinderen bloemenzaad gezaaid langs de snelweg Middendelfland en kikker sloten daar mee aan op de Honey Highway. Langs de route van s de A20 juf en de nieuwe A4 strooiden kinderen van de scholen van Leni de Stichting (ma, di, Un1ek do) en juf Jeannette S (woe en vrmo) 1/2b kapoen tjes juf

2 bloemenzaadjes uit, die uiteindelijk moeten gaan uitgroeien tot een bijenparadijs. In een soort estafette hebben wij (groep 4a) het bloemenzaad gekregen van kinderen van Open Vensters en hebben wij het weer doorgegeven aan groep 6 van het Spectrum aan de Boslaan. De Honey Highway is een initiatief van Deborah Post. Zij heeft een droom: Langs honderden kilometers autoweg in Europa komen bloeiende bermen die een machtig netwerk gaan vormen voor de overleving van de honingbij die aan het begin van onze voedselketen staat. Zij werkt nu hard aan de verwezenlijking van die droom en vanaf juni gaat haar project 'Honey Highway' officieel van start. UN1EK sluit aan bij het initiatief van Deborah Post en neemt alvast een voorschot op dit project. Rijkswaterstaat, de gemeente Midden Delfland en 'Op Hodenpijl' in Schipluiden hebben het project van deze bloemenroute en het bijenparadijs ook omarmd en werken mee. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen UN1EK. We willen bijdragen aan een gezonde leefomgeving rond onze locaties. De Honey Highway is een bijzonder initiatief waar we heel graag ons steentje aan bijdragen. Dit project heeft een grote educatieve waarde, omdat het aansluit bij de natuurlijke belangstelling van kinderen voor alles wat groeit en bloeit. Daarmee ontdekken zij spelenderwijs wat de waarde van duurzaamheid is voor hun toekomst. Op 2 april krijgen alle kinderen van de hele dagopvang, peuterspeelzalen, basisscholen en buitenschoolse opvang van UN1EK een zakje met biologische bloemzaadjes. Daarmee kunnen zij 1 m2 aarde in hun buurt inzaaien, bijvoorbeeld rond de school, in een berm of gewoon in de achtertuin thuis. We hopen dat ook alle 430 leerlingen van onze school hieraan mee gaan doen! Er is een (foto)wedstrijd aan verbonden. Zie voor verdere informatie de gebruiksaanwijzing bij het zakje bloemenzaad. Stand van zaken Actie Tekenfund : laatste kans! Tot nu toe heeft 62,6 % van de kinderen de website met hun eigen winkeltje bezocht. Er zijn s verstuurd met uitnodigingen om de winkeltjes te bezoeken. De tijgers van groep 6b liggen op kop met het aantal verkochte producten. Goede tweede zijn de dolfijnen van groep 4b. De mokken worden veruit het meest verkocht, terwijl bijna niemand de puzzel bestelt. Het leuke van zo n digitale actie is dat we alles op de voet kunnen volgen.

3 De opbrengst van de actie is dit jaar bestemd voor leesboeken voor onze Ambachtkanjers! We ontvangen als school 25% van de opbrengst van de verkochte artikelen. We hopen dus dat er veel zelfgemaakte kunst verkocht wordt, zodat wij onze boekencollectie kunnen uitbreiden. Op vrijdag 3 april om uur s avonds sluiten alle digitale winkeltjes. Dan kan er niets meer besteld worden. Heeft u al een leuk artikel besteld met het kunstwerk van uw kind erop?!? Schoolmaatschappelijk Werk: Door een reorganisatie in de jeugdzorg, o.a. het opzetten van wijkteams, hebben we op het Ambacht een nieuwe schoolmaatschappelijk werker gekregen. We waren daar niet echt blij mee, want dat betekent voor ons weer een wisseling van de wacht en de zoveelste SMW er in korte tijd. Afscheid van Alexandra Van Hal en een welkom aan onze nieuwe Schoolmaatschappelijk werker, Melissa Dorland. Haar werkdagen zullen (waarschijnlijk) de maandag en woensdag zijn. Continurooster: Op vrijdag 24 april zal de bovenbouw van de school in een continurooster werken. Dit rooster duurt dan tot 14.00u. Nadere berichten over de koningsspelen en deze ochtend volgen. De meivakantie is van zaterdag 25 april tot en met zondag 10 mei. Voor het vakantierooster , zie de website. Kanjerregel van de maand april: Een probleem los je samen op. Lukt dat niet, dan ga je naar de leerkracht. Avondvierdaagse: Het lijkt nog ver weg maar voordat we het weten is het al weer zover, de Vlaardingse Avond4daagse. Dit jaar lopen we van maandag 1 t/m donderdag 4 juni. Noteer deze dagen alvast in je agenda! Net zoals vorige jaren lopen we, mede om organisatorische reden alleen de 5km.

4 Hoe laat en waar, komen we nog op terug. Ook vorig jaar waren we weer de grootst lopende groep (van scholen en verenigingen) van Vlaardingen. Dit jaar willen we proberen om met nog meer kinderen, ouders enz. deel te nemen aan dit gezellige festijn. Twijfel niet en geef je (als het formulier er is) op. Heb je als ouder zin om een steentje bij te dragen in de organisatie laat dit dan weten via het volgende mailadres: Vriendelijke wandelgroeten, Marcel van der Zwan Werkgroep Avond4daagse Sociale media Ieder kind heeft recht op privacy. Toch willen we u als ouders vragen om met enige regelmaat mee te kijken op de mobieltjes of computer van uw kind. Weet u wat uw kind zegt en doet? Met wie uw kind contact heeft? Welke gegevens uw kind deelt? Op school wordt er met kinderen gesproken over veilig gedrag op de sociale media en over het veilig omgaan met internet. Dit gaat niet altijd goed. Daarvan maken wij op school helaas ook voorbeelden mee. Onze ervaring is dat ouders heel verbaasd zijn wanneer zij daarover horen. De oproep is dus: zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als het gaat om het gedrag van uw kind op de sociale media. Voordeur Goudsesingel Even een kort berichtje voor ouders die wel eens bij de voordeur staan te wachten nadat zij aangebeld hebben: de kinderen hebben de uitdrukkelijke instructie dat zij de voordeur niet open mogen doen. Deze afspraak hebben we gemaakt om veiligheidsredenen. Als u dus staat te wachten en zich afvraagt waarom leerlingen die op de gang bezig zijn niet op de bel reageren, de deur niet opendoen dat is dus onze afspraak. We rekenen op uw begrip. Bags2school Na het Hemelvaartsweekend (14-17 mei) gaat de actie Bags2school weer van start. U ontvangt daar t.z.t. nog meer informatie over. Voor nu alvast de oproep: gooi oude kleding, schoenen en textiel niet weg, maar spaar het alvast voor ons op. Het levert ons straks geld op! Alvast bedankt.

5 Werkgroep Hoofdluis Deze belangrijke werkgroep doet veel en nuttig werk binnen onze school. Alel kinderen worden meerdere malen pr jaar gecontroleerd om zo hoofdluis zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Deze werkgroep is vele jaren vakkundig gecoördineerd door Marlies Warnaar. Zij heeft het stokje nu overgedragen aan Ilse Achterberg, moeder van Lindsey uit groep 2. Marlies, ook vanaf deze plek nog een keer: bedankt voor je jarenlange trouwe inzet! Ilse, welkom als HOOFD-hoofdluis, zoals ze het zelf noemde. We zijn blij dat er een nieuw aanspreekpunt is voor deze werkgroep Kanjertraining en smileys In de laatste info heeft u onderstaand schema gezien. In deze info vindt u de verdere uitleg hierover. De school neemt het overzicht van de smileys als uitgangspunt: Het is prima dat jouw vrienden het leuk vinden wat jij bedenkt en doet, maar als de rest van de klas dat niet leuk vindt, evenals jouw juf of meester, (en jouw ouders als die erachter komen) dan gaan we dat niet doen op school. Je blijft fatsoenlijk en je laat je niet bepalen door je uitdager(s): Geef geen benzine aan vervelend lopende motortjes. Mocht een leerling zich niet willen houden aan de eenvoudige afspraken zoals weergegeven in de smileys, dan wordt dat met de ouders van het betreffende kind besproken. In dit gesprek wordt ervan uitgegaan dat de ouders met de school willen meedenken om een oplossing te zoeken die goed is voor het eigen kind, andere kinderen, de leerkracht, de school en de buurt. Als u graag wilt weten wat er bedoeld wordt met de motor en benzine-gevers, vraag het uw kind!

6 Van de ICC-ers Ja, u leest het goed. Gisteren op 1 april(geen grap) heeft juf Erica haar cursus ICC met een certificaat afgerond. Ze heeft heel beeldend met aan de hand van een paspop laten zien, wat de visie van 't Ambacht is op cultuureducatie verbonden met onze missie: met hoofd, hart en handen. Gefeliciteerd! Kunstkracht in de leerkracht Vorige week woensdag hebben 15 leerkrachten de laatste bijeenkomst bijgewoond van de workshops kunstkracht in de leerkracht. In deze workshops zijn we bijgeschoold in de disciplines beeldend, dans, drama, erfgoed, media en muziek. Wellicht wilt u hier meer over lezen? Dat kan op Crea-middagen Op de donderdagen 21 en 28 mei vinden de laatste crea-middagen plaats. De groepen 3 tot en met 7 gaan dan weer groepsdoorbrekend aan de slag. Als u kunt helpen of zelf een activiteit wilt begeleiden, geeft u zich dan op bij juf Mireille. De tijden voor de groepen 3 en 4a zijn van tot uur en voor de groepen 4b t/m 7 zijn van tot uur. De groepen 8 zijn dan al druk doende met het repeteren van de eindmusical. Ook heel creatief! Jan Anderson Het streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg viert zijn 40-jarig jubileum op 1 mei. Vanaf 24 april is het museum 40 dagen extra open, een mooi tip voor in de meivakantie om aan dit erfgoed in onze wijk eens een bezoekje te brengen. Nieuws uit de Plusklas Met groep 6 zijn we naar de Expositie Steentijd in de bibliotheek geweest. We konden daar kennis maken met wat officieel de Vlaardingse Cultuur heet. Allerlei bodemvondsten lieten zien hoe de mensen in de steentijd in de omgeving van Vlaardingen hebben geleefd. Ook was er een leuke film te zien over Luis die, op zijn tocht door het Vlaardingse regenwoud, bewoners uit de steentijd tegenkomt. We hebben na afloop zijn logboekje mee gekregen. Groep 4 en 5 heeft een beeld gemaakt naar eigen ontwerp. Als de weersverwachtingen wat beter zijn gaan we beelden in de wijk van dichtbij bekijken. De groepen 7 en 8 gaan op 3 juni naar het Maritiem Museum in Rotterdam. Daar krijgen ze een les over de Gouden Eeuw. U krijgt daar tegen die tijd nog meer informatie over.

7 Twee foto s van groep 6. Zij hebben een eigen eiland ontworpen. Democratisch hebben ze over de inrichting, regering, energievoorziening, etc. besloten. Ook moest er een legenda gemaakt worden. Het ziet er allemaal heel bijzonder uit, maar of ze er zelf zouden willen wonen is nog maar de vraag. Juf Jetty Kindcentrum t Ambacht i.o. (in ontwikkeling) Diverse contactgegevens Kindcentrum t Ambacht (in ontwikkeling) : opvang SKV TussenSchoolse Opvang Coördinator: Angela de Heer SKV Voor- en NaSchoolse Opvang Evt. zorg School Maatschappelijk Werk; Alexandra van Hal Jeugdverpleegkundige Marian van Bruggen Logopediepraktijk P. Helderop Kanjertraining ouder-kind; Camino, praktijk voor orthopedagogiek buitenschoolse activiteiten Technica 10, mw. Heleen v.d. Vorm De Kleine Ambassade Muzieklessen Chrysantstraat Kinderatelier De kleine Kunstenaar, Annemei Kalden

8 Huiswerkklas Goudsesingel, Orlando Sanches & Hans Polder wijk Buurtsportcoach: Sandro Meneghini Wijkkrant De Babber Huiswerkklas Er zijn inmiddels 6 leerlingen die een strippenkaart hebben aangeschaft en die regelmatig van de huiswerkklas gebruik maken. Mocht u denken: dat is waar ook, dat is wellicht wel een goed idee om eens uit te proberen? Bij Anke, onze administratieve kracht kunt u op maandag en donderdag terecht voor een strippenkaart tegen contante betaling van 20. Er is gelegenheid om op een rustige en gezellige manier huiswerk te maken (na drinken en een koekje) op dinsdag en donderdag van uur. Orlando en Hans kunnen helpen bij plannen, uitleggen en overhoren. Lentemarkt in de Bethelkerk Op ZATERDAG 25 APRIL... van 9 tot 12 uur, wordt er een lentemarkt gehouden in de Bethelkerk aan de Verkadesingel. In de tuin rondom de kerk willen we voor de kinderen uit de wijk, gelegenheid geven hun spulletjes te verkopen op de Kinderkleedjesmarkt! Heb je interesse...? Of wil je informatie? Bel of mail naar Marianne de Wilt tel / Wilt u spullen inleveren voor deze rommelmarkt voor het goede doel (www.runforkikamarathon.nl), dan kan dat op: 20 april uur, 21 april uur, 22 april uur, 23 april 10-12/ 14-16/19-20 uur en 24 april uur. We hopen op mooi weer, goede opbrengst...en veel gezelligheid!! Wees welkom.

9 Nieuws van de TSO OPROEP!! Wij zijn met spoed op zoek naar vrijwilligers die ons graag een handje helpen tijdens de Tso! Dus vind jij het leuk om met kinderen te werken, meld je dan nu aan via Un1ek school XL of via de coördinator van de TSO, Angela de Heer, tel.nr Tevens krijg je een kleine vergoeding! Geregeld krijgen wij te maken met kinderen die hun vaste overblijfdag niet aanwezig zijn omdat ze bijv. bij een vriendje of vriendinnetje gaan eten. Helaas worden deze kinderen vaak niet afgemeld, dit kost ons dagelijks toch enige tijd en die besteden wij liever aan uw kind tijdens het overblijven. Vandaar dringend de vraag: ouders, meld uw kind alsjeblieft af of komt hij/zij extra laat dan een berichtje achter op de tso-telefoon! Alvast mijn dank hiervoor!

10 Nieuws uit de groepen Lente: De lente is begonnen! Alhoewel dat buiten momenteel niet zo goed te merken is, zien we dat in de klassen wel. We hebben het over bloemen die groeien en bloeien. Zo zijn we in iedere klas bezig met het zaaien van plantjes en zien we verschillende bloemen bloeien. Nu de paasdagen eraan komen, hebben we het natuurlijk ook over het paasfeest en de daarbij behorende activiteiten. Na het paasfeest zullen we nog verder praten, werken en zingen over het voorjaar. Zo zal er nog gewerkt worden over jonge dieren en in de groepen 2 bespreken we dingen die met het weer te maken hebben. Mochten jullie de komende tijd kikkerdril in de sloot vinden, vinden de juffen van de groepen 2 het erg leuk als jullie dat meenemen. Lentewandeling groep 1: Zoals u misschien al heeft gelezen ging de lentewandeling van de groepen 1 van afgelopen woensdag niet door i.v.m. het voorspelde slechte weer. Deze zal as woensdag 8 april plaats vinden. Excursie Hoogvliegertjes groep 2: Op maandag 20 en dinsdag 21 april gaan de groepen 2 naar Rotterdam The Hague Airport. Op deze ochtend zijn we in de gelegenheid om eens binnen te kijken. We mogen in groepjes bij verschillende onderdelen kijken. Dit is een leuke ervaring voor de kinderen. Daar hebben natuurlijk wel uw hulp bij nodig. Wilt u alvast in uw agenda kijken of u in de gelegenheid bent om ons die ochtend te rijden en te begeleiden? Groep 2a De Kikkers gaan op maandag 20 april en groep 2b De Eenden gaan op 21 april. We worden er om uur verwacht en vertrekken daar uiterlijk om uur weer richting school zodat we weer op tijd terug zullen zijn. Binnenkort zal er een intekenlijst bij de klas opgehangen worden. Speelgoedochtend: We zijn gewend om de laatste ochtend voor een vakantie de kinderen de gelegenheid te geven om met hun eigen speelgoed te spelen. De vrijdag voor de meivakantie vieren we de koningsspelen. Op deze ochtend zullen de kinderen niet met hun eigen speelgoed kunnen spelen. Daarom krijgen de kinderen op donderdagmiddag de gelegenheid om met hun eigen speelgoed te spelen. Koningsspelen: Op vrijdag 24 april vieren we weer de koningsspelen. Achter de schermen wordt er weer

11 gewerkt aan een leuke invulling voor deze ochtend. Binnenkort ontvangt u hier meer informatie over. Spreekuur: Binnenkort zal u een uitnodiging voor de spreekuren in mei krijgen. De spreekuren vinden plaats in week 20 en week 21. Voor de meivakantie zal u een strookje krijgen met de precieze datum en tijd. We realiseren ons dat dit een lange tijd ervoor is, maar de spreekuren starten direct na de meivakantie. Sportdag groepen 1 t/m 4 Donderdag 11 juni 2015 is onze jaarlijkse sportdag. Vorig jaar heeft groep 3 een andere draai aan deze dag gegeven en dit willen we dit jaar verder uitbreiden. De groepen 1 en 2 zullen de sport en spel aanpak behouden. De groepen 3 en 4 gaan sportclinics volgen. De kinderen komen hierdoor in aanraking met nieuwe sporten. Bent of kent u iemand ( o.a. een sportvereniging ) welke graag een sportclinic zou willen verzorgen? Neemt u dan contact op via We zullen 11 juni in tweedagdelen opsplitsen. Een dagdeel voor de groepen 1 en 2 en een voor de groepen 3 en 4. Nieuw thema: Na de meivakantie starten we met een nieuw thema. Dit zal zijn; Ik op straat. Tijdens dit thema gaan we de verkeersregels en buitenspelregels uitgebreid met de kinderen bespreken. Bij de klas zal de centrale letter en het cijfer gehangen worden. Het begin van dit thema valt samen met heel wat vrije dagen. Zo zijn de kinderen vrij op donderdag 14 en vrijdag 15 mei i.v.m. hemelvaart en op maandag 25 mei i.v.m. Pinksteren. Tegen die tijd is het alweer eind mei en gaan we richting de zomer. Fijne dagen en alvast een fijne vakantie! Van alle juffen van groep 1 en 2 Nieuws uit de groepen 3 Lezen In kern 8 leert uw kind de woorden: bank en licht. Woorden met 2 medeklinkers vooraan (zoals 'zwaan') en achteraan (bijvoorbeeld 'kast') komen uitgebreid aan bod. Daarnaast oefent uw kind met samenstellingen: Ook leert uw kind woorden met een open klinker achteraan lezen, bijvoorbeeld: 'ga', 'zo' en 'nu' Bovendien leren de kinderen in kern 8 de nk van bank en de ch van licht. Op het podium Tijdens deze kern krijgt het thema Op het podium veel aandacht. Voorlezen, voordragen, optreden, verkleden zijn sleutelwoorden in allerlei activiteiten.

12 Uw kind kan nu alle letters vlot benoemen en opschrijven. Steeds vaker zal het spontaan iets opschrijven. Wijs uw kind niet op alle schrijffouten: creativiteit en spontaniteit zijn belangrijker dan foutloos schrijven. Bovendien is uw kind verder met lezen dan met spelling. Wat het kan lezen, hoeft het dus nog niet foutloos te kunnen schrijven. Thuis oefenen? Heel graag! Het kan weer via de volgende link. In de week van 13 april starten wij met kern 9, uw kind maakt kennis met steeds meer nieuwe lettercombinaties. Aai, ooi, oei komen voor in eenvoudige woorden als kraai, kooi, groei. Het thema van deze kern is: Hé, hoe kan dat? Kinderen gaan aan de slag met allerlei onderzoekjes en proefjes. In deze kern maakt uw kind ook al kennis met tweelettergrepige woorden: vijver, bakker, kasten, balkon, poedel. Het zijn nog woorden zonder open lettergreep. Ook komen woorden aan de orde zoals: bedoel, verhaal, gezin. Uw kind maakt kennis met allerlei oefenvormen voor begrijpend lezen. Enkele voorbeelden: Uw kind krijgt steeds een zin of een korte tekst. Daarna worden drie uitspraken gedaan. Slechts één van de drie uitspraken past bij de zin of tekst. Voorbeeld: Els maakt een jurk. Die is voor de pop van Noor. Bij deze korte tekst staat een tekening. Uw kind kan kiezen uit de volgende uitspraken: (1) De pop is van Els. (2) Noor maakt een jurk. (3) De jurk is voor de pop. Waarschijnlijk zal uw kind in het begin fouten maken bij deze oefenvorm, omdat het te snel denkt dat een bepaalde uitspraak wel goed zal zijn. Uw kind leert dat het de gekozen uitspraak goed moet controleren door de zin of tekst nog een keer te lezen. Ook het plaatsen van zinnen in de juiste volgorde met behulp van een plaatje is een van de oefenvormen. Met behulp van slechts één afbeelding kiest het kind welke van de zinnen de eerste zin is, welke de volgende etc. Oefenen? Graag! Dit kan op de volgende website; Een kleine opmerking, wanneer u met uw kind de veilig en vlot pagina oefent moet uw kind ongeveer 20 woorden lezen binnen een minuut, 4 woorden hiervan mogen fout zijn. Dit is de voldoende norm van veilig leren lezen. Voor een ruim voldoende moeten dit er al 30 foutloos zijn. Koningsspelen Vrijdag 24 april vieren wij de landelijke koningsspelen. We hebben die ochtend een ontbijt, geschonken door de Jumbo. Kinderen voor kinderen hebben weer een toepasselijk lied gemaakt, we zullen het in de klas veel gaan oefenen. Alvast een voorproefje horen? Dat kan via https://www.youtube.com/watch?v=t12jsq5cmo8 Meer informatie over deze dag volgt nog. Rekenen Veel kinderen vinden het leuk om thuis naast het lezen ook het rekenen te oefenen. En dit kunnen wij natuurlijk alleen maar stimuleren. Op de volgende site vind u leuke en goede rekenspelletjes welke aansluiten op ons rekenonderwijs.

13 Sportdag groepen 1 t/m 4 Donderdag 11 juni 2015 is onze jaarlijkse sportdag. Vorig jaar heeft groep 3 een andere draai aan deze dag gegeven en dit willen we dit jaar verder uitbreiden. De groepen 1 en 2 zullen de sport en spel aanpak behouden. De groepen 3 en 4 gaan sportclinics volgen. De kinderen komen hierdoor in aanraking met nieuwe sporten. Bent of kent u iemand ( o.a. een sportvereniging ) welke graag een sportclinic zou willen verzorgen? Neemt u dan contact op via We zullen 11 juni in tweedagdelen opsplitsen. Een dagdeel voor de groepen 1 en 2 en een voor de groepen 3 en 4. Alvast fijne paasdagen (vakantie) en vriendelijke groeten van de juffen uit groep 3 Nieuws uit de groepen 4 Zus van Mozart Twee weken geleden zijn we naar de Stadsgehoorzaal geweest en hebben we daar gekeken naar de voorstelling Zus van Mozart. Het was een leuke en leerzame voorstelling! ( maar voor groep 4 toch wel erg lang..) De ouders die mee zijn geweest: bedankt! Moestuintjes In de klas zijn we hard bezig met de moestuintjes van de Albert Heijn. Inmiddels komen bijna alle plantjes uit en moeten sommige zelfs al verpot worden. Wilt u uw kind een pot meegeven? Een leeg pak sap o.i.d. kan ook, dan maken wij daar zelf een pot van. Pasen In de klas hebben we het Paasfeest gevierd met een ontbijt, liedjes en eieren zoeken. Het was een gezellige dag! Dramalessen Na een aantal weken hard oefenen was het vandaag dan zover: het optreden in Kade 40. We hebben erg genoten van de lessen en het optreden was reuze goed. Rekenen We rekenen tot 100 met optellen en aftrekken over het tiental (54+27, 54-27)

14 klokkijken (digitaal en analoog) met kwartieren; rekenen met geld; het meten van lijnen met centimeters; inzicht in figuren. Daarnaast blijven we de tafels natuurlijk goed oefenen. Oefent u thuis ook mee? We hebben inmiddels de tafels 1 t/m 5 en 10 geleerd. Spelling De spellingproblemen die aan bod komen zijn d / -t (eend / vast, verkleinwoorden (muisje, oortje, duimpje) en de open klankgroep (lo pen). Koningsspelen Op vrijdag 24 april doen wij mee aan de Koningsspelen. Informatie daarover volgt nog. Sportdag groepen 1 t/m 4 Donderdag 11 juni 2015 is onze jaarlijkse sportdag. Vorig jaar heeft groep 3 een andere draai aan deze dag gegeven en dit willen we dit jaar verder uitbreiden. De groepen 1 en 2 zullen de sport en spel aanpak behouden. De groepen 3 en 4 gaan sportclinics volgen. De kinderen komen hierdoor in aanraking met nieuwe sporten. Bent of kent u iemand ( o.a. een sportvereniging ) welke graag een sportclinic zou willen verzorgen? Neemt u dan contact op via We zullen 11 juni in tweedagdelen opsplitsen. Een dagdeel voor de groepen 1 en 2 en een voor de groepen 3 en 4. Naar de kinderboerderij Half mei gaan wij weer op stap naar de kinderboerderij.wij zoeken nog ouders die ons met de auto kunnen brengen en ons kunnen begeleiden. Een heel fijn paasweekend! Groeten, Juf Margriet, juf Janny, Juf Dieuwke en Juf Judith Nieuws uit de groepen 5 Bloon Op staan voor groep 5 a weer nieuwe woordenlijsten klaar. De kinderen kunnen weer oefenen met de categorieën van stripboek, golf/golven, zebra en toren. Oefenen jullie weer mee?

15 Siwan In 5b hebben we een nieuwe leerling: Siwan. We wensen je heel veel plezier bij ons in de klas! Buurtbezem Op 22 mei doet groep 5b mee aan de buurtbezem. Op 12 juni doet groep 5a mee aan de buurtbezem. We zijn op zoek naar ouders die graag met een groepje meelopen door de buurt. Kunstlessen Beide groepen 5 hebben al 2 lessen gehad van meester Cees. Hij leert de kinderen verschillende technieken bij tekenen. We hebben al veel moeilijke maar interessante termen voorbij horen komen: contrast, anatomie, perspectief. Van houtskool hebben de kinderen een ei gemaakt die toch wit lijkt. Ook hebben zij een portret van zichzelf gemaakt. In de tweede les mochten de kinderen o.a. een logo verzinnen van de eerste letter van hun voornaam en de eerste letter van hun achternaam. De volgende les, 20 april, gaat meester Cees met klei aan de slag. Pasen Het lange weekend komt eraan! Fijne paasdagen allemaal! Groeten van de juffen van groep 5 Nieuws uit de groepen 6 De maand april is een volle maand voor de groepen 6, vol met allemaal leuke dingen! Groep 6b is vrijdag 10 april aan de beurt voor De Buurtbezem, gewapend met vuilniszakken en knijpers gaan we er voor zorgen dat het zwerfafval opgeruimd wordt en de wijk er weer een stukje netter uitziet! We gaan ook sportief aan de slag: We gaan klimmen op de klimmuur van t Groen! Groep 6a gaat op vrijdag 10 april, 6b op vrijdag 17 april. Het kan zijn dat de schooltijden gewoon van u zijn, maar in principe klimmen we van u, de kinderen hoeven s middags dan pas om 13.55u op school te zijn. Of we eerder op de middag kunnen klimmen, horen we (helaas) pas een dag van te voren

16 Donderdag 16 april gaan we naar de film. In het kader van Klassefilm! zijn we door Filmhuis Het Zeepaard uitgenodigd in de klein(st)e zaal van de JT-bioscoop. We vertrekken om 13.15u richting de bioscoop, waar we van u de film Zafara gaan kijken. Omdat de kinderen dan pas rond 15.45u weer terug op school zijn, mogen ze s ochtends een half uur eerder naar huis (om 11.30u). Vrijdag 24 april doen we weer mee met de Koningsspelen Let op de aparte brief die deze week meegaat! Met rekenen zijn we begonnen met de onderelkaar keersommen. Graag weer veel oefenen met de tafels!!! De actie van Tekenfund is bijna afgelopen, wat is er veel verkocht!!! Nu nog even wachten totdat alle unieke spullen op school afgeleverd worden... Als laatste vragen we nog uw aandacht voor het volgende: De wc s (voornamelijk bij de jongens) zijn de laatste tijd zo ontzettend vies dat we nu de namen en de tijden van de wc-bezoekers bijhouden. Hopelijk komen we zo achter de dader(s). Zou u het normale wcbezoek ook met uw zoon/dochter willen bespreken?! Alvast bedankt! Fijn Paasweekend! Juf Judith, juf Marja, juf Mireille en juf Annemieke Nieuws uit de groepen 7 Terugblik We kijken terug op een geslaagde klassenavond. Wat waren de kinderen verrassend verkleed! Voor een indruk van de avond zie de foto s op de site. Het bezoek aan de boerderij in Maasland was erg leuk. Na afloop kon je ruiken waar we geweest waren!

17 Inmiddels zijn de winnaars van het bowlen bekend. Wiam, Tijn, Else, Wendy, Benjamin, Anne (groep 7a) en Olcay, Noa, Kimmy, Jill, Nino, Macha (groep 7b) gaan meedoen aan de finale op vrijdagmiddag 22 mei. Heel veel succes! Taalproject U heeft het vast al gehoord van uw kind. Voor taalproject wordt er thuis aan een werkstuk gewerkt. Wij hebben de leerlingen al gezegd, (eventueel)hieraan te werken als er in een week eens géén twee leertoetsen en een maakwerk-opdracht zijn, zodat het huiswerk verdeeld wordt. Wilt u uw kind hierin begeleiden (indien nodig)? In hun map vindt u de uitleg over het maken van een werkstuk. Wij kijken uit naar het resultaat. Verkeersexamen Het is bijna zover donderdag 16April vindt het theoretisch verkeersexamen voor de groepen 7 plaats. We gaan er van uit dat na al dat oefenen iedereen zal slagen voor dit onderdeel. Mocht het onverhoopt niet lukken, dan is er voor de zomervakantie nog een moment om herexamen te doen! Oefenen thuis kan op Oefenen, oefenen en nog eens oefenen Na de meivakantie zal de entreetoets plaatsvinden. De kinderen krijgen binnenkort hierover een brief en ouderfolder, waar alle informatie in staat, mee naar huis. In de klas oefenen we met oude cito-opgaven. Het kan geen kwaad om uw kinderen thuis ook te laten oefenen op de inmiddels bekende site: Whatsapp? Whatsapp is een chatprogramma waarmee bijna alle kinderen via een smartphone met hun vrienden en familie kletsen. Maar wat kan je nou wel en niet zetten op Whatsapp? In de klas hebben we hier aandacht aan besteed in een les. Iedereen WhatsHappy. Het doel is kinderen bewust maken over hun app gedrag. Vraag gerust uw kind hier eens naar! Schrijven Na de voorjaarsvakantie zijn we begonnen met het los schrijven. Als kinderen kiezen voor een verbonden handschrift mag dit natuurlijk ook. Een heel fijn Paasweekend gewenst door: de juffen van groep 7.

18 en nieuws uit de groepen 8 Verkeersexamen Op 13 april hebben de kinderen s ochtends het praktijk verkeersexamen. De kinderen moeten deze dag uiteraard met de fiets naar school. Let erop dat de fiets voldoet aan de eisen. Via de mail heeft u de route gekregen die u met uw kind alvast kan oefenen. Centrale Eindtoets PO Op dinsdag 21 t/m donderdag 23 april is de Centrale Eindtoets PO ( voorheen bekend als CITO eindtoets).de kinderen mogen tijdens de Centrale Eindtoets wat lekkers en drinken meenemen, graag zonder krakende papiertjes, want de hersens zullen al genoeg kraken. Geef in ieder geval niet te veel snoep mee, want dan zitten ze alleen maar te snoepen en kunnen ze zich niet concentreren. Een bakje met fruit is ook een heel goed alternatief en ook nog eens gezond. Probeer ook voor die week in de ochtenden geen tandarts, dokter of andere afspraken te maken, want het is zonde als ze de Centrale Eindtoets op een andere datum weer moeten inhalen. Bowlkampioenen Op 22 mei gaan Darnell, Dani en Sammy (8a) en Timo, Daan, Fleur, Nikki en Dani (8b) onze school namens groep 8 vertegenwoordigen bij de Scholierenbowling Kampioenschappen. Deze twee teams waren namelijk de beste teams van hun klas. Meer informatie hierover volgt t.z.t. via de mail. Shell Energy Lab Op donderdag 21 mei van 9.30 tot uur gaan wij met de groepen 8 naar het `Shell Energy Lab in Ahoy. Tijdens de Shell Eco-marathon staat alles in het teken van energie, techniek en innovatie. Het is tevens de plek waar technisch talent uit 24 Europese landen elkaar ontmoet, om zo uit te maken wie het meest energie zuinige voertuig heeft gebouwd. Het Energy Lab is een tijdelijke wetenschap en techniek experience. De kinderen zullen daar ervaringen opdoen, die in de klas onuitvoerbaar zijn. De organisatoren hopen zo dat kinderen er achter komen dat wetenschap en techniek niet saai is, maar verschrikkelijk leuk en dat zij dit later ook willen gaan studeren. We zullen deze dag een continurooster hebben van tot uur. De kinderen moeten voor deze dag dus een lunchpakketje mee naar school nemen. Vindt u het leuk om met ons mee te gaan, wilt u dan mailen naar

19 Belangrijke data: 3 april Goede Vrijdag 3 april afsluiting actie Tekenfund: de digitale winkeltjes sluiten 5/6 april Pasen 7 april groep 8 gaat op schoolkamp 10 april Kanjers van groep 6B pakken de Buurtbezem op 15 april veldhandbaltoernooi groepen 6 16 april (schriftelijk) verkeersexamen groepen 7 20 april vergadering Medezeggenschapsraad 21 april start Cito Eindtoets 24 april Koningsspelen (en continurooster) 25 april Mei-vakantie 11 mei weer terug op school 14/15 mei Hemelvaartsweekend 21 mei Creamiddag (I) groepen mei Kanjers van groep 5B pakken de Buurtbezem op! 24/25 mei Pinksteren 26 mei Start inzamelingsactie Bags2school 26 mei vergadering Medezeggenschapsraad 27 mei Sportdag Bovenbouw bij Fortuna 27 mei Honkbaltoernooi groepen 7 en 8 28 mei Creamiddag (II) groepen juni KNAK op Goudsesingel 4 juni volgende Info verschijnt

20 Bijlage:

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen!

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen! In dit document kunt u lezen wat de kinderen leren in elke kern. In de eerste zes kernen zal dit voornamelijk ingaan op het aanleren van woorden en letters. In de laatste kernen komt het lezen al wat meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart. Welkom. Nieuws uit de groepen. Groep 1/2. Groep 3

Nieuwsbrief maart. Welkom. Nieuws uit de groepen. Groep 1/2. Groep 3 Nieuwsbrief maart Welkom Lotte Gerritsen is in de voorjaarsvakantie 4 jaar geworden. Wij heten Lotte van harte welkom op onze school en wensen haar een heel plezierige schooltijd! Meneer Bas en Juf Leslie

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

In kern 9 maakten de kinderen kennis met allerlei oefenvormen voor begrijpend lezen.

In kern 9 maakten de kinderen kennis met allerlei oefenvormen voor begrijpend lezen. Hallo allemaal, Àe hebben Kern 9 van Veilig leren lezen afgerond. De kinderen hebben kennis gemaakt met nog meer nieuwe lettercombinaties. Aai, ooi, oei kwamen voor in eenvoudige woorden als kraai, kooi,

Nadere informatie

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1 Nieuwsbrief Februari Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 3 februari:

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 29 Donderdag 9 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Donderdagsbrief. 13 april 2017

Donderdagsbrief.  13 april 2017 Donderdagsbrief 1348 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2017 14 april Goede Vrijdag alle kinderen zijn vrij 17 april 2 e Paasdag alle kinderen zijn vrij 18-19-20 april Groep 8 - Eindtoets basisonderwijs

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie PRIKBORD 9 3 september 2014 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Nieuw op school 1 1 3 4 5 Verjaardagen 5 Kinderjury 5 Agenda 6 14 april 2016 de directie - Als

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Belangrijke data schooljaar 2011 2012: Maandag 14 mei Kijkavond groep 1 t/m 7. Tijd 19.00 19.45 Maandag 14 mei t/m Vrijdag 25 mei Cito entreetoets

Nadere informatie

Donderdag 7 april 2016

Donderdag 7 april 2016 Donderdag 7 april 2016 Verkeersnieuws vanuit groep 7 Het theoretisch verkeersexamen is in de klas afgenomen. Op school zijn wij hier nog druk mee bezig geweest. De verkeersregels en borden werden flink

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Mooie shirtjes! Prachtig toch, de nieuwe sporttenues? Met veel dank aan de ouderrraad! Inleiding

Mooie shirtjes! Prachtig toch, de nieuwe sporttenues? Met veel dank aan de ouderrraad! Inleiding NIEUWSBRIEF 12/16 mei 2014 Inleiding Na een mooie, welverdiende vakantie is iedereen op De Dijck weer begonnen aan de laatste periode van tien weken. Een periode waarin de leerlingen van de groepen 7 zich

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen Weekbrief 9 november 2015 Algemene mededelingen Vakantierooster schooljaar 2016-2017 Herfstvakantie Zaterdag 15-10-2016 t/m zondag 23-10-2016 Kerstvakantie Zaterdag 24-12-2016 t/m zondag 08-01-2017 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers,

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers, Nieuwsbrief Jaargang 21 Nr. 6: april 2016 CBS De Zevensprong Appelstraat 2 4413 ET Krabbendijke zevensprong@alphascholengroep.nl www.cbsdezevensprong.nl In dit nummer o.a. Van de redactie Jarigen Vakantierooster

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE APRIL 2016

MAANDINFORMATIE APRIL 2016 MAANDINFORMATIE APRIL 2016 Hoezo Stoer? OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA Maart Week 13 Vr 01 april Koffieochtend Groepen 8 naar Amsterdam. Bezoek Anne Frank

Nadere informatie

Mei Maandthema:

Mei Maandthema: Mei 2017 Maandthema: Lastig om te weten te komen hoe het was op school? Gebruik eens deze gespreksstarter! Uitknippen, vouwen, tellen en kletsen maar! (Werkt vaak erg goed in combinatie met een glas limonade/thee

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2014-2015

Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Week 26, maandag 22 juni, nr.38 Opening kindcentrum Berglaren! Per 1 augustus 2015 zijn wij officieel een kindcentrum. Dit betekent dat de Berglarenschool een intensieve

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Vervanging bij ziekte We hebben

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders, Schooljaar 2014-2015 Jannemanneke Nummer 13 9 maart 2015 Inhoud Voorwoord 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Jarig in maart 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: Nieuwsbrief 7 31-03-2017 Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: "De sterke man is niet degene die iemand op de grond kan werken tijdens het worstelen, maar degene die

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Weekbrief 18 april 2016

Weekbrief 18 april 2016 Weekbrief 18 april 2016 Algemene mededelingen School op Seef Vrijdag 8 april heeft wethouder Dhr. van Tilborg het bordje uitgereikt voor het behalen van het School op Seef label. Alle kinderen werden getrakteerd

Nadere informatie

De groepen voor volgend. Dietrich Bonhoeffer, een bekende Duitse schooljaar Lutherse theoloog en verzetsstrijdertegen het nazisme.

De groepen voor volgend. Dietrich Bonhoeffer, een bekende Duitse schooljaar Lutherse theoloog en verzetsstrijdertegen het nazisme. Info 7 Mensen gaan.. Mensen gaan tot God in hun nood, zoeken om hulp, bidden om geluk en brood, om redding uit ziekte, schuld en dood. Dat doen zij allen, allen, christen en heiden. Mensen gaan tot God

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4:

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4: In dit Blaadje: Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy..... 1 Theaterbezoek groep 3 en 4:... 1 Lentekriebels... 2 Inschrijving Avondvierdaagse... 2 Open- deur- ochtend... 2 Ouderbedankochtend 2015... 2

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 20. groep maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag. 1 Juf Mirjam Juf Mirjam Juf Ruth Juf Ruth Juf Ruth

Nieuwsbrief nr. 20. groep maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag. 1 Juf Mirjam Juf Mirjam Juf Ruth Juf Ruth Juf Ruth Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 20 13 e jaargang Vrijdag 8 juli 2016 Groepsorganisatie

Nadere informatie

19 april 2017 nummer 10

19 april 2017 nummer 10 19 april 2017 nummer 10 Pauze Na de meivakantie gaan we de pauze in de ochtend iets anders inrichten. Vanaf dan eten we om 10 uur ons meegenomen fruit in de klas, terwijl de meester of juffrouw voorleest.

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Weekbrief 21 maart 2016

Weekbrief 21 maart 2016 Weekbrief 21 maart 2016 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 21 maart is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3 t/m 7. U heeft hiervoor een persoonlijke

Nadere informatie

C.B.S. Het Galjoen, Van Heemskerckstraat 32, 9601 HD Hoogezand Telnr: 0598 393915, e-mail: directie@cbshetgaljoen.nl

C.B.S. Het Galjoen, Van Heemskerckstraat 32, 9601 HD Hoogezand Telnr: 0598 393915, e-mail: directie@cbshetgaljoen.nl 4 juni 2015 (nr 11) Avondvierdaagse De avondvierdaagse was weer een groot succes, fijn dat er zo ontzettend veel kinderen meeliepen! Via deze weg willen we als team alle ouders bedanken die hebben meegeholpen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Weekbrief 4 april 2016

Weekbrief 4 april 2016 Weekbrief 4 april 2016 Algemene mededelingen Inspectiebezoek Maandag 4 april wordt onze school bezocht door de onderwijsinspectie. De inspecteur zal verschillende groepen bezoeken, gesprekken houden met

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Ouderenquête De enquête is binnen het team bekeken. Binnenkort ontvangt u een samenvatting van de bevindingen per mail.

Ouderenquête De enquête is binnen het team bekeken. Binnenkort ontvangt u een samenvatting van de bevindingen per mail. Pater Eymard Nieuws Nummer 15 schooljaar 2014-2015 10 april 2015 Mededelingen Legionella In verband met het ontdekken en bestrijden van de Legionella bacterie mag er tot en met vrijdag 24 april niet gedoucht

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 april 2015

Nieuwsbrief 7 april 2015 Nieuwsbrief 7 april 2015 Algemeen Project Kunst De afgelopen weken hebben de kinderen hard gewerkt aan het project Kunst. Als afsluiting was vorige week een inloopmiddag en avond. Het was een groot succes!

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouders en verzorgers, Je zult maar juf of meester zijn in het basisonderwijs. Elke dag te mogen werken met kinderen geeft veel voldoening. Het is goed om dat te zien in De

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Februari 2013 Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Margedagen 14-03-2013 middag 28-03-2013 na 14.00u 12-04-2013 alleen gr 1-4 04-06-2013 middag 04-07-2013 na 14.00u 05-07-2013 Wist u dat u uw kind bij ziekte

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 22 april 2016 Ma 25 t/m vrij 6 Za 7 Ma 9 Di 10 Woe 11 Do 12 Vrij 13 AGENDA

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R

W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R 1323 ET Almere 036-5360465 E-mail : directie@duizendpoot.asg-almere.nl Ravelplantsoen 5 www.duizendpoot.asg-almere.nl Jaargang 2015 Nummer 14 19 maart 2015 Vrij 20

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

t Pitje nieuwsbrief Entreetoets groep 7 Vanaf 14 april start groep 7 met de entreetoets van Cito. Deze toets bestaat uit

t Pitje nieuwsbrief Entreetoets groep 7 Vanaf 14 april start groep 7 met de entreetoets van Cito. Deze toets bestaat uit www.cnsdewingerd.nl 3 april 2014 nieuwsbrief negentiende jaargang t Pitje Samen Groeien dag Op vrijdag 25 april is onze Samen Groeien dag. Het thema van die dag is: Koningskunst. We starten de dag met

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 9, Werkmiddag op De Hunenborg. Werkmiddag op De Hunenborg

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 9, Werkmiddag op De Hunenborg. Werkmiddag op De Hunenborg R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 9, 21-04-2017 Werkmiddag op De Hunenborg In deze nieuwsbrief: Werkmiddag op De Hunenborg Martijn Makkinga - Napoleon Even voorstellen Opbrengst eieractie Nieuws uit

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! @-mail 10 APRIL 2015 JAARGANG 3, NUMMER 25 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl E-mail TSO tso@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie