Nieuwsbrief Beverkoog

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Beverkoog"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Beverkoog Nr.5, februari 2014 Snelheid op de Berenkoog De rijbaan van de Berenkoog Door het aanleggen van de Beverbrug krijgt de Berenkoog straks een belangrijke verkeersfunctie. De lange rechte weg die dan ontstaat nodigt mogelijk uit tot snel rijden. De bedrijvenvereniging Beverkoog maakt zich hierover zorgen en heeft de gemeente verzocht om snelheidsremmende maatregelen. Gemeente Alkmaar hanteert het beleid dat op wegen waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/h geen snelheidsremmers worden toegepast. Het vrachtverkeer en de hulpdiensten hebben hier veel last van. Het handhaven van de snelheid op dit soort wegen is een politietaak. De gemeente Alkmaar zal de politie dan ook verzoeken om gerichte handhavingsancties op de Berenkoog uit te voeren. Witte markering Wel wordt er in de toekomst op de rijbaan van de Berenkoog nog een witte asmarkering aangebracht. Hierdoor ontstaan twee duidelijke rijstroken. Deze indeling past beter bij de nieuwe functie en wij verwachten dat de rijsnelheid hierdoor ook enigszins wordt beperkt. Bewegwijzering en infohaven In de vorige nieuwsbrief was al te lezen dat de gemeente in verband met de realisatie van de Beverbrug bewegwijzering langs de Berenkoog gaat plaatsen. Naast deze bewegwijzering in de berm van de Berenkoog, wordt ter hoogte van verhuisbedrijf A. de Graaf & Zonen een informatiehaven aangelegd. De haven wordt groot genoeg voor het halteren van een vrachtwagen. Naast de haven komt een informatieplattegrond van de bedrijvenvereniging te staan. Op deze plattegrond worden leden van de bedrijvenvereniging aangegeven. Verkeer dat vanaf de Beverbrug het bedrijventerrein op rijdt kan zich oriënteren via de plattegrond. Zuidzijde Aan de zuidzijde van het bedrijventerrein is al jaren een informatie De toekomstige locatie van de informatiehaven plattegrond aanwezig. Deze plattegrond wordt vervangen voor een nieuwe versie. Zowel het aanleggen van de informatiehaven als het plaatsen van de informatieplattegronden zijn initiatieven van de bedrijvenvereniging Beverkoog.

2 Zichtbaarheid Beverkoog vanaf Nollenweg De groenstrook langs de Nollenweg neemt veel van het zicht op het bedrijventerrein weg. Daardoor worden niet alle potenties van het terrein geheel benut. Om het terrein tot zichtlocatie te maken wordt gedacht aan het verwijderen van de struikenbeplanting langs uit de berm van de Nollenweg. Het gaat hierbij enkel om de struiken, de bomen zouden dan wel blijven staan. Voorwaarde is wel dat wat er te zien is, ook aantrekkelijk is. Om hierover afspraken te maken heeft de gemeente gesproken met de betreffende ondernemers in dit gedeelte van de Beverkoog. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant. De provincie is eigenaar en beheerder van de Nollenweg en de berm. Momenteel is de gemeente met de provincie in gesprek over de uitvoering van deze plannen. Aanmelden digitale nieuwsbrief Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de Beverkoog? Meldt u aan voor de digitale nieuwsbrief door een mail te sturen naar Opfleuren Berenkoog De huidige doorkijk vanaf de Nollenweg naar de Beverkoog In week 4 is begonnen met het vervangen van de beplanting langs de Berenkoog. De bestaande heesters, die aan het einde van hun levensduur zijn, zullen worden vervangen door vaste planten. Bij de beplanting die wordt gebruikt, wordt gewerkt met het zogenaamde Green-to-colour concept van Griffioen Wassenaar bv. Binnen dit concept wordt een kleurrijke beplanting aangebracht, die binnen enkele maanden dichtgegroeid is, een aantrekkelijk onderhoudsregime kent en voor een aantrekkelijke uitstraling zorgt. Daarnaast zijn bloeiende planten een groot voordeel voor de biodiversiteit, met name vlinders en bijen zijn gek op dit type planten. Voorbereiding Een essentieel punt is de juiste voorbereiding van de grond, u zult zien dat de plantvakken niet alleen leeggemaakt worden, maar dat ook de kwaliteit van de grond wordt aangepakt. De werkzaamheden zullen, weersafhankelijk, waarschijnlijk 1 à 2 weken week duren. Onderstaande foto geeft een indruk van de nieuwe vaste planten in de openbare ruimte. Werkzaamheden Op de website van de leverancier, vindt u desgewenst meer inlichtingen en beelden. Mocht u tijdens de werkzaamheden problemen of overlast ondervinden, kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke bij de hoofdaannemer, de heer Johan van Wijck, telefoonnummer Dit is een uitgave van de gemeente Alkmaar i.s.m. Bedrijvenvereniging Beverkoog Foto s: Ritske Velstra Informatie gemeente Alkmaar: Suzanne Veenis Telefoon: Voorbeeld van het Green-to-colour concept op een bedrijventerrein (foto Griffioen Wassenaar bv.) voor meer informatie:

3 Artikelen aangeleverd door Bedrijvenvereniging Beverkoog Ondernemers uit Alkmaar besparen samen op hun energiekosten De jaarlijkse lasten voor energie zijn voor veel ondernemers een telkens groter wordende kostenpost. Het besparingspotentieel binnen bedrijfspanden is gigantisch, alleen de mogelijkheden en de hierbij komende voordelen zijn voor veel ondernemers helaas nog onbekend. Ondernemers uit Alkmaar hebben nu de handen ineengeslagen om gezamenlijk aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun bedrijfspand en de energielasten te drukken. Bedrijvenvereniging Beverkoog is hierbij de koploper in de gemeente. In samenwerking met Deltas Power bieden zij Alkmaarse ondernemers een collectief contract voor de inkoop van gas en groene stroom. Deze collectieve inkoop zorgt voor veel lagere tarieven.,,ondernemers op bedrijventerrein Beverkoog die zich al hebben aangesloten besparen tussen de 20% en 40% op energiekosten per jaar, vertelt Erik Jan van Hove van Deltas Power.,,Hoe meer ondernemers zich aansluiten, hoe beter de prijzen worden. Het besparingspotentieel voor het MKB is enorm. Het grote verschil met andere aanbieders is dat ondernemers het driejarige, scherpe energiecontract tussentijds kosteloos kunnen opzeggen. Daarnaast zorgt Deltas Power ervoor dat als de leveringstarieven dalen, uw lopende leveringscontract aangepast wordt. Deze service is uniek en levert u de zekerheid dat u altijd de laagst mogelijke leveringstarieven heeft. Tussentijdse stijgingen van prijzen worden uiteraard niet doorberekend. Maandelijkse lasten Energielasten na 5 jaar Energielasten na 10 jaar Gemiddeld 30% besparing over 10 jaar 400, , , ,60 600, , , ,70 800, , , , , , , ,80 Collectief zonnepanelen Deltas Power biedt ook een energiescan aan.,,dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Alkmaar kunnen we deze tegen een kleine vergoeding aanbieden. We onderzoeken de elektrische en gasinstallaties en geven adviezen en desgewenst offerte voor besparingsmaatregelen op korte en lange termijn. Is het bijvoorbeeld zinvol om zonnepanelen te plaatsen of over te stappen op LED-verlichting? Welke fiscale voordelen zijn er en wat is voor mijn onderneming de terugverdientijd? Ook bij de zonnepanelen geldt: hoe meer ondernemers meedoen met de gezamenlijke inkoop, hoe meer vierkante meters dak, hoe gunstiger de tarieven. De eerste vier bedrijven op de Beverkoog hebben zich al gemeld! P. de Boorder & Zn. wekt zijn eigen energie op Investering excl. BTW Aantal panelen 165 Terugverdientijd 7,8 jaar Fiscale voordelen E.I.A. (41,5%), K.I.A. (28%) en VAMILL Stand van zaken: 17 deelnemende ondernemers Totale besparing Gemiddelde besparing 20% No cure, no pay analyse van uw factuur Naast de gezamenlijke inkoop van energie biedt Deltas Power als extra dienst ondernemers een energiefactuur-en contractanalyse op basis van No cure, no pay. Ondernemers die willen weten hoeveel ze kunnen besparen, hoeven alleen een kopie van hun laatste gas- en elektriciteitsrekening op te sturen.

4 Meer weten? Meer weten of vrijblijvend meedoen bij het gezamenlijke energiecollectief? Bel Erik-Jan van Hove van Deltas Power: (072) of voor een vrijblijvend gesprek of mail naar Samenwerking op de Beverkoog JASA Packaging Systems is sinds 1985 producent en wereldwijd leverancier van verpakkingsmachines. Sinds 1993 zit JASA op het bedrijventerrein Beverkoog. Vanaf deze locatie ontwerpen en bouwen ze moderne en innovatieve verpakkingsmachines. Deze worden wereldwijd verkocht en JASA regelt daarvoor regelmatig het vervoer voor haar klanten. Al flink wat jaren werken ze heel prettig samen met Transportbedrijf J. Jonker & Zn B.V. Zij vervoeren in Nederland en ook internationaal de verpakkingsmachines van JASA. Om deze samenwerking nog verder te versterken hebben ze recentelijk de handen in één geslagen. Vanaf heden rijdt er een vrachtwagen van Jonker rond met een moderne en frisse JASA Packaging Systems uitstraling. Door deze samenwerking zijn JASA en J. Jonker een toonaangevend voorbeeld van de mogelijke samenwerking van bedrijven onderling op de Beverkoog. Dit voorbeeld leidt hopelijk tot meer potentiële samenwerking op de Beverkoog. Tijdens Gluren bij de Buren wordt hier ook bij stilgestaan en vertellen beide bedrijven graag over hun goede samenwerking. Duurzaam Bouwloket Wist u dat de gemeente Alkmaar een Duurzaam Bouwloket voor het MKB heeft? Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar u als inwoner en ondernemer terecht kunt voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Op de website staan tevens alle maatregelen uitgewerkt die u als ondernemer kunt toepassen binnen uw bedrijfspand, de kosten en baten, fiscale voordelen en uiteraard leuke voorbeelden van ondernemers die u al zijn voorgegaan. Zoals bijvoorbeeld ondernemer Jan Koorn van Remkaflex op de Beverkoog die zijn bedrijfspand geheel liet voorzien van LED verlichting. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijfspand? Zie Remkaflex B.V. vervanging 278 TL-lampen voor LED verlichting Investering excl. BTW Besparing per jaar (excl. fiscaal voordeel)

5 Vraag nog snel subsidie aan voor gevelrenovatie Heeft u een bedrijfspand op bedrijventerrein Beverkoog of Overdie en wilt u dit pand een modern jasje geven? Als u dit jaar uw gevel duurzaam laat renoveren komt u nog in aanmerking voor een subsidie die kan oplopen tot euro! Dit is het laatste jaar dat gebruik kan worden gemaakt van deze regeling. Dus wacht niet te lang meer. De gevels van verschillende bedrijven op de twee Alkmaarse bedrijventerreinen zijn inmiddels gerenoveerd met hulp van deze financiële tegemoetkoming. Het resultaat is duidelijk merkbaar. De buitenkant van uw pand vormt het visitekaartje van uw bedrijf. Een mooie gevel is vaak een grote investering, maar levert ook veel op. Personeel wil er graag werken, uw klanten waarderen het, de waarde van het pand stijgt en daarmee ook uw pensioenvoorziening. Levensduur en goed onderhoud is belangrijk. Mocht u uw bedrijfspand over enige tijd willen verkopen, dan werkt een gerenoveerde buitenzijde zeker in uw voordeel. Voor gevelrenovatie én na gevelrenovatie: Brezan Automaterialen voorheen het pand van Multirent Duurzaamheid bespaart De subsidie bedraagt 40% van de investeringskosten tot een maximum van euro en is beschikbaar voor bedrijven op de terreinen Beverkoog en Overdie. De subsidie is beschikbaar gesteld door de Provincie Noord- Holland. Voorwaarde is wel dat gevels met duurzame materialen worden gerenoveerd. Dat kunnen natuurlijke materialen zijn als steen en hout, maar ook materialen met een lange levensduur of onderhoudstermijn. Met de huidige beschikbare materialen is dit ook voordelig. In alle gevallen gaat u kosten besparen. Onderhoudstermijnen en levensduur worden verlengd. Verder is het niet alleen beter voor het milieu, ook levert het op de lange termijn voordelen op, zoals een besparing in uw energieverbruik. Wees er snel bij! Omdat er voorafgaand aan de gevelrenovatie een voorbereidingstijd voor offertes en de aannemer nodig is, is het raadzaam u nu al te oriënteren. Dan heeft uw bedrijfspand per 31 december 2014 weer een volledig vernieuwde gevel. Wilt u in aanmerking komen voor de provinciale subsidie bij de renovatie van uw gevel? Neem dan contact op met de heer A.J. Douma, projectleider Ondernemend Alkmaar gevel- renovatie, of telefoonnummer Zie verder ook onder projecten. Ondernemend Alkmaar begeleidt de gehele (subsidie)aanvraag. Het krijgen van de subsidie is voor bedrijven een eenvoudige procedure. Beslis dus snel!

Geen geschikt dak en toch zonne-energie?

Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Zon Delen in Berkelland: een aantrekkelijke investering! Inleiding In deze brochure geven wij u meer informatie over het project. Voor wie het geschikt is, hoe

Nadere informatie

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Om de woonlasten voor onze huurders te beperken willen wij zonne-energie voor onze huurders beschikbaar maken. Kosten voor het gebruik

Nadere informatie

EnergieLokaal Wij krijgen Kippen Business modellen en fiscale toepassingen

EnergieLokaal Wij krijgen Kippen Business modellen en fiscale toepassingen Organisatie: Datum: Locatie: Gastsprekers: 6 februari 2014 Oldschool, Gaasterlandstraat 5. Vincent Smeele (Greenspread), Bram Faber (Schuiteman) Tijdens het voorstelrondje worden ook prangende vragen genoteerd

Nadere informatie

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5 pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Energielasten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. Wij doen dit aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen om uw woonlasten te beperken. Door het plaatsen

Nadere informatie

Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard!

Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard! Nummer 1 > 2015 Magazine van Brabantse Waard Energie besparen doe je samen met Brabantse Waard! In dit nummer o.a. Comfortabel wonen Duurzame keuzes bij woningrenovatie en nieuwbouw Energiek Moerdijk Betaalbare

Nadere informatie

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 62 woningen Kerkrade

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 62 woningen Kerkrade Bewonersinformatieboekje Energiesprong 62 woningen Kerkrade Inhoud 1. Inleiding 2. Contactpersonen 3. Toelichting op de woningverbetering en planning 4. Uitleg van de werkzaamheden 5. De woningverbetering

Nadere informatie

Zonnepanelen in opmars bij agrariërs?

Zonnepanelen in opmars bij agrariërs? Zonnepanelen in opmars bij agrariërs? Prijzen voor zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Het laatste jaar met wel 40%. Dat maakt ze een stuk interessanter. Daarnaast kunnen fiscale voordelen

Nadere informatie

Te bespreken op de Algemene Ledenvergadering op 12 februari 2014

Te bespreken op de Algemene Ledenvergadering op 12 februari 2014 Uitgangspunten en Doelen voor de Vereniging Blijstroom Werkplan voor 2014 en 2015 Te bespreken op de Algemene Ledenvergadering op 12 februari 2014 Datum: 6 februari 2014 2 3 Deel I: Uitgangspunten en doelen

Nadere informatie

Draaiboek Parkmanagement. Energie

Draaiboek Parkmanagement. Energie Draaiboek Parkmanagement Energie Draaiboek Parkmanagement Energie Oost NV Provincie Gelderland Provincie Overijssel 1 Samenvatting Collectief inkopen van energie, is één van de manieren om besparingen

Nadere informatie

Verbeterplan Parnassiaflats

Verbeterplan Parnassiaflats Renovatie Parnassiaflats Verbeterplan Parnassiaflats bewonersinformatieboekje juni 2014 bewonersinformatie over het groot onderhoud van complex 3218 Kerspelstraat 1 t/m 47 Markestraat 1 t/m 47 Prinses

Nadere informatie

GEMEENTE ZEEVANG. Duurzame Energieagenda 2012-2016. Gemeente Zeevang

GEMEENTE ZEEVANG. Duurzame Energieagenda 2012-2016. Gemeente Zeevang GEMEENTE ZEEVANG Duurzame Energieagenda 2012-2016 Gemeente Zeevang Mei 2013 - 3 - Inleiding Klimaat Met het aflopen van de Stimulering Lokale Klimaatinitiatieven (SLOK) eind 2012 is een einde gekomen aan

Nadere informatie

BESPAARMAGAZINE. Het nieuwe energielabel. Zonnepanelen. Ons gasverbruik is enorm gedaald. MAAK UW WONING ENERGIEZUINIGER!

BESPAARMAGAZINE. Het nieuwe energielabel. Zonnepanelen. Ons gasverbruik is enorm gedaald. MAAK UW WONING ENERGIEZUINIGER! BESPAARMAGAZINE MAAK UW WONING ENERGIEZUINIGER! Zonnepanelen Zet zonlicht om in stroom en bespaar zo op uw energierekening. Creëer uw eigen schone energiecentrale met zonnepanelen. Ons gasverbruik is enorm

Nadere informatie

Zonnepanelen, wat U moet weten

Zonnepanelen, wat U moet weten 8-3-2014 GPI Elektrotechniek Zonnepanelen, wat U moet weten Fiscale voordelen GPI Elektrotechniek Fresialaan 5 6851 TH Huissen 026-4423257 Voordelen Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds

Nadere informatie

Zonnepanelen voor ondernemers

Zonnepanelen voor ondernemers Zonnepanelen voor ondernemers Achtergrondinformatie en voorbeeldberekeningen van zonnepanelen bij bedrijven Dit document beschrijft de situatie eind 2011 Prijzen voor zonnepanelen zijn de afgelopen jaren

Nadere informatie

Geen geschikt dak en toch zonne-energie?

Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Zon Delen in Berkelland: een aantrekkelijke investering! Inleiding In deze brochure geven wij u meer informatie over het project. Voor wie het geschikt is, hoe

Nadere informatie

Gemeente Zoekt Zon. Datum: april 2015 Auteurs: Wilma Berends, Peter de Jong, Majid Himi Uitgave: Natuur & Milieu

Gemeente Zoekt Zon. Datum: april 2015 Auteurs: Wilma Berends, Peter de Jong, Majid Himi Uitgave: Natuur & Milieu Gemeente Zoekt Zon Gemeente Zoekt Zon Datum: april 2015 Auteurs: Wilma Berends, Peter de Jong, Majid Himi Uitgave: Natuur & Milieu 1 Voorwoord... 3 1. Strategische doelen en -keuzes... 4 1.1 De gemeente

Nadere informatie

Samen werken aan een duurzaam (t)huis. www.nieuwegein.nl/nieuwegeinenergiek

Samen werken aan een duurzaam (t)huis. www.nieuwegein.nl/nieuwegeinenergiek Samen werken aan een duurzaam (t)huis. www.nieuwegein.nl/nieuwegeinenergiek Profiteer juist nu! Meer dan 200 woningeigenaars in Nieuwegein werken momenteel aan meer wooncomfort, minder lasten en een duurzaam

Nadere informatie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie Flexibele & Rendabele Zonne-energie Voor Verenigingen van Eigenaren Herman is een product van LENS Inleiding Zonne-energie is duurzaam én winstgevend. Wij geloven in een wereld waar mensen hier samen de

Nadere informatie

Bijlage nota gs: 64720/64720. 3.4 Speerpunt zonne-energie. Achtergrond en leeswijzer

Bijlage nota gs: 64720/64720. 3.4 Speerpunt zonne-energie. Achtergrond en leeswijzer Bijlage nota gs: 64720/64720 3.4 Speerpunt zonne-energie Achtergrond en leeswijzer Provinciale Staten hebben via amendement A 9-5 besloten om zonne-energie als vierde speerpunt aan het koersdocument Duurzame

Nadere informatie

Zonnepanelen die invoeden op de eigen meter hebben als voordeel dat er meer vermeden kosten zijn dan alleen de inkoop van de energie.

Zonnepanelen die invoeden op de eigen meter hebben als voordeel dat er meer vermeden kosten zijn dan alleen de inkoop van de energie. Voorwoord Mening (financieel) directeur is nog steeds in de veronderstelling dat investeren in zonnepanelen voor haar of zijn organisatie niet rendabel is. Uiteraard is dit afhankelijk van het antwoord

Nadere informatie

Jonge woning eigenaren klem door restschuld. Europees geld voor Nederlandse projecten. Laat ouderen eerder nadenken over woningaanpassingen.

Jonge woning eigenaren klem door restschuld. Europees geld voor Nederlandse projecten. Laat ouderen eerder nadenken over woningaanpassingen. 01 2015 2 Onderzoek EIB Financiering restschuld scheiden van nieuwe hypotheek 6 Henk Hartveld, ANBO Laat ouderen eerder nadenken over woningaanpassingen. 8 Ronald Schneider, wethouder Rotterdam Wij staan

Nadere informatie

Winddelen windpark Burgervlotbrug

Winddelen windpark Burgervlotbrug Winddelen windpark Burgervlotbrug Voordelige stroom van je eigen windmolen Inhoudsopgave 1. Samenvatting 4 2. Hoe werkt het? 7 Het Winddelen-concept 7 Je eigen stukje windmolen 9 Je eigen stroom thuis

Nadere informatie

Bossche Windmolen Delen

Bossche Windmolen Delen Bossche Windmolen Delen Hoe werken Bossche Windmolen Delen precies? Energie Coöperatie 073 (EC073) splitst een windmolen (op papier) in duizenden stukjes, genaamd Bossche Windmolen Delen. Ieder windmolendeel

Nadere informatie

op ondernemen In dit nummer

op ondernemen In dit nummer Nr. 1/ januari 2011 FOCUS op ondernemen In dit nummer Samen meer waarde: de kracht van het winkelcentrum Kosten besparen of resultaat verhogen? Inzicht in verbruik eerste stap naar energiebesparing Meten

Nadere informatie

Ledenvoordeelkrant. Voordelen na-isolatie. Welke voordelen heeft een luchtdichte afwerking? Hallen en Stallen over het belang van na-isolatie.

Ledenvoordeelkrant. Voordelen na-isolatie. Welke voordelen heeft een luchtdichte afwerking? Hallen en Stallen over het belang van na-isolatie. Ledenvoordeelkrant samen kopen = samen delen Bekijk alle ledenvoordelen Goedkoop tanken? Tiny van der Valk en schoondochter Roxanne van Kwekerij De Bonfut over hun ervaring met de Total Tankpas. Voordelen

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma 2015

Uitvoeringsprogramma 2015 Programma Utrechtse Energie! 1. Inleiding - Waar staan we? - De focus in 2015 2. Bewoners 3. Bedrijven/instellingen 4. Maatschappelijke organisaties 5. Duurzaam energiesysteem: stimuleren zonne-energie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen april 2013 Inleiding Veelgestelde vragen over zonnepanelen Steeds meer mensen wekken zelf groene energie op met

Nadere informatie

Bergen op Zoom Bidbook 23 mei 2013

Bergen op Zoom Bidbook 23 mei 2013 Bergen op Zoom Bidbook 23 mei 2013 VOORWOORD Beste vertegenwoordigers van Stadlander, beste bewoners en andere lezers, Voor u ligt ons plan voor de verbetering van ruim 600 huur- en koopwoningen, verspreid

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie