XEMIO-858 MP4-SPELER MET TOUCHSCREEN. Handleiding Nederlands

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "XEMIO-858 MP4-SPELER MET TOUCHSCREEN. Handleiding Nederlands"

Transcriptie

1 XEMIO-858 MP4-SPELER MET TOUCHSCREEN Handleiding Nederlands Voor informatie en ondersteuning,

2 Waarschuwingen: GEBRUIK ALTIJD DE STYLUS BIJ HET BEDIENEN VAN DIT APPARAAT Niet doen Plaats geen naakte vlam, zoals kaarsen, op of in de buurt van het product. Plaats geen voorwerpen gevuld met vloeistof, zoals vazen, op of in de buurt van het product. Gebruik of bewaar het product niet op een plaats waar het onderworpen is aan direct zonlicht, hitte, overmatig stof of trillingen. Gebruik dit product niet met natte handen. Reinig dit product niet met water of andere vloeistoffen. Blokkeer of bedek de sleuven en gaten in dit product niet. Druk geen vreemde voorwerpen in de sleuven of gaten van dit product. Probeer het product niet zelf te openen. Er zitten geen door de gebruiker te onderhouden onderdelen in het apparaat. Laat kinderen niet bij de plastic zakken. VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN Lees en volg alle waarschuwingen en instructies vóór het gebruik van dit product. Dit product is niet bestemd voor gebruik door jonge kinderen. Jonge kinderen moeten goed worden begeleid. Dit product is alleen bestemd voor huishoudelijk gebruik en niet voor commercieel of industrieel gebruik. Stel het apparaat niet bloot aan druppels of spatten. Plaats geen open vuur, zoals brandende kaarsen, op het product. Laat geschikte afstanden rond het product voor voldoende ventilatie. Ventilatie moet niet worden gehinderd door de ventilatieopeningen te bedekken met voorwerpen, zoals kranten, tafelkleden, gordijnen en dergelijke. Zorg ervoor dat de luidspreker wordt geplaatst op een stabiele positie. Schade veroorzaakt door het gebruik van dit product in een onstabiele positie of door het niet volgen van de waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen in de deze handleiding zal niet worden gedekt door de garantie. Lenco raadt aan de verpakking te bewaren, zodat u het product in de toekomst ook eenvoudig kunt vervoeren. Als u dit product op enig moment in de toekomst wilt weggooien let dan op dat: Alle batterijen en accu s moeten uit het product zijn gehaald (Verwijdering van afgedankte batterijen en accu s).

3 WAARSCHUWING: Langdurige blootstelling aan harde geluiden kan tijdelijke of permanente gehoorschade tot gevolg hebben. Waarschuwing: Luisteren naar een persoonlijke muziekspeler bij deelname aan het verkeer kan de luisteraar minder bewust maken van mogelijke gevaren, zoals naderende auto s.

4 1. Bedieningselementen en aansluitingen van de speler Item Description Item Description 1 AAN / UIT (Stroom) 6 Hoofdtelefoonuitgang (3.5mm stereo) 2 TFT-display (Touchscreen) 7 Geheugenkaartsleuf (MicroSD-kaart) 3 V 8 Mini-USB-poort (Aansluiten op PC / Opladen) 4 V 9 Microfoon (mono) 5 Reset (Ingebouwde tactschakelaar) 2. Interne batterij Deze speler is uitgerust met een interne batterij. Laad de batterij bij het eerste gebruik 3 uur op of tot het batterij-icoontje aangeeft dat de batterij vol is. Opmerking: De speler blijft batterijstroom gebruiken nadat hij is uitgeschakeld. Het kan nodig zijn om de batterij op te laden als het apparaat voor een tijdje niet wordt gebruikt. 3. Aansluiten en opladen Als u de speler heeft verbonden met de computer / oplader, dan zult u het Opening > Connect of Charging op het scherm zien. Op het verbindingsscherm wordt de batterij op de achtergrond opgeladen. Op het oplaadscherm loopt een balkje in het batterij-icoontje als de batterij wordt opgeladen. Als het batterij-icoontje vol is, is het opladen voltooid. Koppel de speler los als het opladen is voltooid.

5 Verbindingsscherm Oplaadscherm Batterij is vol Belangrijk: De batterij wordt niet opgeladen als uw computer in slaapmodus is. De USB-poort op de meeste toetsenborden levert onvoldoende stroom om de speler op te laden Sluit de speler rechtstreeks aan op een USB-poort van uw computer om problemen te voorkomen. 4. De speler aansluiten en loskoppelen Sluit de speler aan op uw computer om mediabestanden naar uw speler te uploaden; of om spraakmemo s en mediabestanden naar uw computer te downloaden. De speler aansluiten Steek de USB-kabel in de mini-usb-poort van de speler en een USB-poort van uw computer, de computer zal vervolgens automatisch het stuurprogramma detecteren en installeren. Als de installatie is voltooid, dan zal de speler worden getoond in Mijn Computer of voor MAC-gebruikers op het bureaublad. De speler is nu klaar voor het uploaden / downloaden van muziekbestanden naar / van uw computer. Zet de mediabestanden over door ze te slepen met de computermuis, of gebruik kopiëren en plakken, tussen de speler en uw computer. Koppel de speler los als u klaar bent. Opmerking: Als de speler verbinding heeft gemaakt met een PC, dan zal de speler deze verbinding verbreken en in oplaadmodus en/of werkmodus gaan als u één keer op de knop AAN/UIT drukt. Haal de USB-kabel uit de USB-poort en sluit de kabel opnieuw op de USB-poort aan om opnieuw verbinding te maken met de PC. De speler loskoppelen Koppel de speler niet los tijdens het uploaden of downloaden van bestanden naar of van uw computer. PC met Windows, Koppel de speler los door op het icoontje Hardware Veilig Verwijderen in het systeemvak van Windows te klikken. PC met Mac-systeem, koppel de speler los door het icoontje van de speler op het bureaublad naar de prullenbak te slepen. Het is nu veilig om de USB-kabel los te koppelen.

6 Opmerking: Als u niet Hardware Veilig Verwijderen gebruikt vóór het loskoppelen dan kunnen er gegevens verloren gaan! 5. Opslag van bestanden De speler zal een aantal standaardmappen creëren in het intern geheugen. Voor de beste resultaten wordt echter aanbevolen om verschillende soorten bestanden op te slaan in verschillende mappen. Sla bijvoorbeeld muziekbestanden op in de map MUSIC. Opnamebestanden moeten worden opgeslagen in de map RECORD. Afbeeldingen in de map PICTURE. Videobestanden in de map VIDEO. Tekstbestanden in de map TXT. Het is mogelijk dat applicaties een bestand niet kunnen vinden als het niet op deze manier wordt opgeslagen. 6. Aan de slag Deze speler is uitgerust met een touchscreen en u kunt dus items of functies selecteren door op de bijbehorende icoontjes of bestanden te tikken. De speler AAN en UIT zetten Houd de knop AAN/UIT voor 3 seconden ingedrukt om de speler aan of uit te zetten. Als u de speler aanzet, dan zal eerst het openingsscherm verschijnen en vervolgens het bureaubladmenu. De melding generating database wordt getoond. De speler is nu klaar voor gebruik. Schakel de speler UIT als u de speler niet gebruikt voor een langere periode. Bureaubladmenu U zult elke keer als u de speler aanzet het openingsscherm zien, gevolgd door het bureaubladmenu dat de applicaties van uw speler bevat. Tik op een van de applicatie-icoontjes om de applicatie te openen. Bureaubladmenu Applicaties op de speler Icoontje/knop Beschrijving Luister naar uw liedjes. Creëer afspeellijsten. Luister naar liedjes in de afspeellijsten van Artiesten / Albums / Genre uit uw muziekbibliotheek. Muziek

7 Bekijk uw favoriete Video-/Filmbestanden. Video Bekijk uw favoriete foto s en gebruik de diashowfunctie. Foto Tekst Lees uw favoriete boek. Voeg tags toe of selecteer tags. Selecteer een favoriete pagina. OPMERKING: Deze functie ondersteunt alleen.txt bestanden. Neem spraakmemo s op met de ingebouwde microfoon. Speel ze af op de speler of upload ze naar uw computer. Opname Verkenner Radio Blader door alle ondersteunde soorten mediabestanden en selecteer rechtstreeks uw favoriete mediabestand om af te spelen. Verwijder ongewenste bestanden rechtstreeks van de speler. Luister naar radiozenders. Stel de regio in, zoek automatisch/handmatig naar zenders, stel voorkeurszenders in of verwijder voorkeurszenders en maak FM opnames. Deze modus biedt plezier en ontspanning. Spel Pas de instellingen van de speler aan; Voor het instellen van de tijd, menutaal, oplichttijd van het display, helderheid etc. Instellingen

8 Algemene functie icoontjes / knoppen in de interface tijdens het gebruik Knop / Icoontje De knop De knop Beschrijving Terugkeren naar bovenliggende map Bladeren naar desbetreffende applicatiebestand Terugkeren naar bureaubladmenu Bestand of map verwijderen Terugkeren naar voorgaande operatie interface Volume verhogen Volume verlagen 7. Muziekmodus Tik op het icoontje Music ; de muziekmodus wordt geopend. Het onderstaande scherm toont de muziekmodus. Muziekbestand afspelen / pauzeren / stoppen Tik op het icoontje / om muziek af te spelen. Het icoontje zal veranderen in, de muziek wordt afgespeeld. Tik op het icoontje om de muziek te pauzeren. Het icoontje zal veranderen in, de muziek is gepauzeerd. Het icoontje zal veranderen in nadat het afspelen van de nummers is voltooid volgens uw standaardinstelling. Naar het volgende / vorige nummer gaan en vooruit- / terugspoelen Tik op het icoontje om het volgende bestand af te spelen. Tik op het icoontje om het vorige bestand af te spelen. Houd het icoontje ingedrukt om vooruit te spoelen. Houd het icoontje ingedrukt om terug te spoelen. Of, gebruik de voortgangsbalk om de voortgang aan te passen.

9 Het volume aanpassen Druk op of houd / ingedrukt om het volume te verhogen / verlagen. Of, maak gebruik van de volumebalk om het volume rechtstreeks aan te passen. Voor gehoorbescherming; Elke keer wanneer het volume wordt verhoogd en het volumeniveau hoger dan 85dB wordt zal er een waarschuwing worden getoond op het TFT-scherm. Druk op om de waarschuwing te accepteren en de volumeregeling te openen zodat u het volume kunt verhogen tot het maximale niveau. Opmerking: De volumeregeling / toetsen kunnen het volume maximaal verhogen tot een niveau van 85dB. U kunt het volume na het accepteren van de waarschuwing echter verder verhogen met behulp van de schuifknop in de interface Music/Radio. De afspeelmodus veranderen Tik op het icoontje / om te schakelen tussen afspelen in juiste / willekeurige volgorde. De EQ-modus veranderen Tik op het icoontje / / / / / / om de EQ-modus te veranderen. Herhaalmodus Tik op het icoontje / / / / om de herhaalmodus te veranderen. Opmerking: Icoontje(s) = Herhaal bestand, = Herhaal bestand eens, = Herhaal alle eens, = Herhaal alle, = Intro (10 seconden) Selecteer liedjes uit alle muziek / ID3-lijst / afspeellijst / taglijst In muziekmodus: Tik op het icoontje, er opent een submenu om te kiezen. Tik op All Music om de afspeellijst met alle audiobestanden te openen. Kies vervolgens een bestand naar wens om het bestand af te spelen. Tik op ID3 List > Artist om de afspeellijst te openen en te sorteren op artiest. Tik op de artiestnaam

10 om een afspeellijst met alle liedjes van die artiest te tonen. Kies vervolgens het bestand dat u wilt afspelen. Tik op ID3 List > Album om de afspeellijst te openen en te sorteren op albumnaam. Tik op de albumnaam om een afspeellijst met alle nummers op dat album te tonen. Kies vervolgens het bestand dat u wilt afspelen. Tik op ID3 List > Genre om de afspeellijst te openen en te sorteren op genre. Tik op het genre om een afspeellijst met alle nummers van dat genre te tonen. Kies vervolgens het bestand dat u wilt afspelen. Tik op Play List en selecteer vervolgens My Music List 1 / 2 / 3 / 4 / 5 om een door u gecreëerde afspeellijst te openen. Kies vervolgens een bestand om het afspelen te starten. De nummers in de afspeellijst worden één voor één afgespeeld. Tik op Tag List, uw taglijst met de tags in muziek- / spraakbestanden verschijnt. Selecteer vervolgens het bestand dat u wilt afspelen. Opmerking: De functies All Music en ID3 List werken alleen voor muziekbestand(en) die zijn opgeslagen in (Main Dir) van het interngeheugen. De muziekmap veranderen / selecteren (Van Flashgeheugen / geheugenkaart) Tik op het icoontje, er verschijnt een submenu. Tik op Main Dir / Card Dir, er verschijnt een lijst. Kies een map die muziekbestanden bevat en selecteer het bestand dat u af wilt spelen. Als u een map selecteert die geen ondersteunde muziekbestanden bevat, dan zal de getoonde lijst leeg zijn. Kies een andere map. Selecteer vervolgens een bestand dat u wilt afspelen. Tik op het icoontje om terug te keren naar de muziekmodus. Opmerking: Card Dir zal geen mappen en bestanden tonen als er geen MicroSD-kaart is in de speler geplaatst. Toevoegen aan afspeellijst U kunt met deze speler de muziek die wordt afgespeeld toevoegen aan de afspeellijst. Vervolgens kunt u deze afspeellijst afspelen als u nummer(s) selecteert met behulp van de taglijstfunctie die hierboven is vermeld. Tik op het icoontje, er verschijnt een submenu. Tik op Add List en selecteer vervolgens My Music List 1 / 2 / 3 /4 /5 om het bestand toe te voegen aan de desbetreffende afspeellijst. Het submenu zal verdwijnen en de muziek wordt opgeslagen onder de gekozen afspeellijst. Toevoegen aan taglijst U kunt met deze speler ook tags toevoegen in het muziek- / spraakbestand dat wordt afgespeeld, als u de tracktijd wilt markeren, in de taglijst. Vervolgens kunt u de gemarkeerde tracktijd van de

11 muziek-/spraakbestanden opnieuw oproepen wanneer u liedje(s) selecteert met behulp van de afspeellijstfunctie die hierboven is vermeld. Tik op het icoontje, er verschijnt een submenu. Tik op Add Tag, er verschijnt voor 1 2 seconden een venster met de melding marked. De bestandsnaam en de afspeeltijd van het huidige bestand worden gemarkeerd en opgeslagen in de taglijst. U kunt nu, als u wilt, nog een tag in hetzelfde liedje of een tag in een ander liedje toevoegen. Bestandsinformatie bekijken Tik op het icoontje, er verschijnt een scherm met informatie, alle informatie van het bestand zal worden getoond als deze informatie is opgenomen in het bestand. Tik op het icoontje om terug te gaan naar de muziekmodus. Weergave songtekst / artiest- en albumminformatie Deze speler kan, als er songtekstinformatie is voor het muziekbestand dat wordt afgespeeld, de songtekst weergeven in het midden van het TFT-scherm. De artiest- en albuminformatie zal worden getoond als er geen songtekst beschikbaar is voor de muziek die wordt afgespeeld. 8. Videomodus Video afspelen Tik op het icoontje Video om de videomodus te openen. Tik op Main Dir / Card Dir, dit verschijnt als u gebruik maakt van een MicroSD-kaart. Er verschijnt een lijst. Selecteer een bestand om af te spelen. Of, Selecteer een map die videobestanden bevat en selecteer het bestand dat u af wilt spelen. Als u een map selecteert die geen ondersteunde videobestanden bevat, dan zal de getoonde lijst leeg zijn. Kies een andere map. Tik op een videobestand om het afspelen te starten. Interface videomodus Het videomenu oproepen Tik op een willekeurige plaats op het touchscreen, het videomenu zal voor 3 seconden op het scherm verschijnen. Tik op het icoontje om terug te gaan naar de bestandslijst.

12 Play / Pause In het videomenu: Tik op het icoontje om het afspelen te pauzeren, het icoontje veranderd in, de video is gepauzeerd. Tik op het icoontje om het afspelen te hervatten, het icoontje zal veranderen in, het afspelen van de video wordt hervat. Naar het volgende / vorige nummer gaan en vooruit- / terugspoelen Tik op het icoontje om het volgende bestand af te spelen. Tik op het icoontje om het vorige bestand af te spelen. Houd het icoontje ingedrukt om vooruit te spoelen. Houd het icoontje ingedrukt om terug te spoelen. Of, gebruik de voortgangsbalk om de voortgang aan te passen. Het volume aanpassen Druk op of houd / ingedrukt om het volume te verhogen / verlagen, het videomenu verschijnt ook 3 seconden op het scherm. U kunt ook gebruik maken van de volumebalk om het volume rechtstreeks aan te passen voordat het videomenu verdwijnt. In het videomenu: Tik op het icoontje, gebruik vervolgens de volumebalk om het volume aan te passen voordat het videomenu verdwijnt. Voor gehoorbescherming; Elke keer wanneer het volume wordt verhoogd en het volumeniveau hoger dan 85dB wordt zal er een waarschuwing worden getoond op het TFT-scherm. Druk op om de waarschuwing te accepteren en de volumeregeling te openen zodat u het volume kunt verhogen tot het maximale niveau. Map veranderen Tik op het icoontje, er verschijnt een submenu. Tik op Main Dir / Card Dir, er verschijnt een lijst. Selecteer een map die videobestanden bevat en selecteer het bestand dat u wilt afspelen. Als de map geen ondersteunde videobestanden bevat, dan zal

13 de getoonde lijst leeg zijn. Kies een andere map. Opmerking: Card Dir zal geen mappen en bestanden tonen als er geen MicroSD-kaart in de speler is geplaatst. Toevoegen aan taglijst Tik op het icoontje, er verschijnt voor 1 2 seconden een venster met de melding marked. De naam van het bestand dat wordt afgespeeld en de tracktijd worden gemarkeerd en opgeslagen in de taglijst. U kunt nu, als u wilt, een andere tag toevoegen in hetzelfde video of een tag toevoegen voor een ander video. Taglijst afspelen Tik op het icoontje, er verschijnt een submenu. Tik op Tag List, de videobestand(en) met tags verschijnen, selecteer vervolgens het bestand dat u wilt afspelen. 9. Fotomodus Tik op het icoontje Photo om de fotobladermodus te openen. Tik op Main Dir / Card Dir, dit verschijnt als u gebruik maakt van een MicroSD-kaart. Er verschijnt een lijst. Selecteer een bestand om het afspelen te starten. Of, Selecteer een map die fotobestanden bevat en selecteer vervolgens het bestand dat u wilt afspelen. Als u een map die geen ondersteunde fotobestanden selecteert, zal de getoonde lijst leeg zijn. Kies een andere map. Tik op een bestand om het afspelen te starten. Tik op het icoontje om van de miniatuurlijst naar de bestandslijst te gaan, de bestanden kunnen sneller worden getoond als u de bestanden in de bestandslijst toont. De pagina zal naar een andere pagina van het submenu gaan, als er gebruik wordt gemaakt van MicroSD-geheugenkaart.Tik op het icoontje omterug te gaan naar de voorgaande pagina. Miniatuurlijst Bestandslijst

14 Houd tijdens het bekijken van de lijst uw vinger op de onderkant / bovenkant van het scherm, de lijst met bestanden zal één voor één omlaag / omhoog scrollen. Kies het bestand dat u wilt afspelen. Het fotomenu oproepen Tik op een willekeurige plaats op het touchscreen, het fotomenu zal voor 3 seconden op het scherm verschijnen. Tik op het icoontje om terug te gaan naar de bestandslijst. Naar het volgende / vorige fotobestand gaan In het fotomenu: In fotobladermodus, tik op het scherm om het fotomenu op te roepen. Tik op het icoontje om het volgende bestand af te spelen. Tik op het icoontje om het vorige bestand af te spelen. Diashow / Dia-interval In het fotomenu: Tik op het scherm om het fotomenu op te roepen, tik op het icoontje om de diashowfunctie te openen, het icoontje zal veranderen in. Tik op het icoontje om terug te gaat naar de normale modus. Tik op het icoontje om het dia-interval in te stellen, er verschijnt een lijst 1s / 2s / 3s / 4s / 5s, selecteer de gewenste tijd Een pagina omhoog / omlaag bladeren in de bestandslijst Tik op het icoontje / om een pagina omlaag / omhoog te bladeren. Of, gebruik de voortgangsbalk om een pagina omlaag / omhoog te gaan, gebruik de knop om de pagina te selecteren. 10. Tekst- / EBook-modus Tik op het icoontje TXT Reader om de modus te openen. Tik op Main Dir / Card Dir, dit verschijnt als u gebruik maakt van een MicroSD-kaart. Er verschijnt een lijst. Selecteer een bestand om af te spelen. Of,

15 Selecteer een map die videobestanden bevat en selecteer het bestand dat u af wilt spelen. Als u een map selecteert die geen ondersteunde videobestanden bevat, dan zal de getoonde lijst leeg zijn. Kies een andere map. Tik op een bestand naar keuze om te starten met lezen. Bestandslijst Leesmodus Naar volgende / vorige pagina gaan In leesmodus. Tik op het icoontje om naar de volgende pagina te gaan. Tik op het icoontje om naar de vorige pagina te gaan. Of, tik in de leesmodus op de onderkant / bovenkant van het scherm, de pagina zal naar onder of boven scrollen. Houd uw vinger op het scherm om snel omlaag / omhoog te scrollen. Map veranderen Tik op het icoontje, er verschijnt een submenu. Tik op Main Dir / Card Dir, er verschijnt een lijst. Kies een map die tekstbestanden bevat en selecteer het bestand dat u wilt bekijken. Als u een map kiest die geen ondersteunde tekstbestanden bevat, dan zal de getoonde lijst leeg zijn. Kies een andere map. Tik op het icoontje om terug te gaan naar de tekst modus. Opmerking: Card Dir zal geen mappen en bestanden tonen als er geen MicroSD-kaart is in de speler geplaatst. Rechtstreeks een pagina selecteren Tik op het icoontje om de dialoogbox Skip to te tonen, en selecteer het percentrage dat u wilt overslaan (0% 100%) met behulp van de icoontjes /. Tik buiten het gebied van de box Skip to om te bevestigen en te verlaten. Daarna springt de pagina naar uw gewenste percentage van de pagina. Automatisch bladeren en bladerinterval instellen Tik op het icoontje om de functie Auto Page te openen, het icoontje verandert in het icoontje.

16 Tik op het icoontje om terug te gaan naar de handmatige paginamodus. Tik op het icoontje om het bladerinterval in te stellen, er verschijnt een lijst 10s / 15s / 20s / 25s / 30s, selecteer de gewenste tijd. Tags opslaan en selecteren Tik op het icoontje om de het tagmenu te tonen. Tagmenu Tik in Save tag op een van de empty items om de tag op te slaan De huidige pagina wordt in de taglijst opgeslagen. De tag wordt toegevoegd aan de lijst. Om een tag te selecteren, tik op een gewenst item in de lijst Pick tag, de opgeslagen pagina zal vervolgens op het scherm wordengetoond. Tik op het icoontje om het tagmenu te verlaten. Of, tik buiten het tagmenu om het venster te verlaten. Opmerking: Als alle lege items in gebruik zijn kunnen bestaande tags worden overschreven met behulp van de optie Save tag. 11. Opnamemodus Tik op het icoontje Record om de voicerecorder te openen. Het opnemen starten / pauzeren Tik op het icoontje om het opnemen te starten, het icoontje zal veranderen in.

17 Tik op het icoontje om het opnemen te pauzeren, het icoontje zal veranderen in. Spraakopnamen opslaan Tik op het icoontje om de huidige spraakopname op te slaan in het geheugen, de Saving File dialoogbox verschijnt voor een aantal seconden. Het bestand wordt opgeslagen. Spraakbestanden afspelen Tik op het icoontje, er verschijnt een lijst met alle opgenomen bestanden. Tik op het gewenste spraakbestand om het af te spelen. De opname-instellingen veranderen (kwaliteit en volume) Tik op het icoontje om de opnamekwaliteit aan te passen, er verschijnt een submenu. Tik vervolgens op Qual:, selecteer vervolgens High / Medi / Low. Tik op Volume: om het opnamevolume aan te passen, selecteer vervolgens +1 / +2 / De verkenner De verkenner is een bestandsmanager, hiermee kunt u precies zien welke bestanden en mappen zich op de speler bevinden. U kunt alle bestandstypen eenvoudig beheren, afspelen of verwijderen. Tik, om gebruik te maken van de verkenner, op het icoontje Explorer in het bureaubladmenu. Tik vervolgens op het icoontje Main Dir / Card Dir, er verschijnt een lijst. Kies de map(pen) en bestand(en) door op de icoontjes / te tikken om de lijst omlaag / omhoog te scrollen. Of, gebruik de voortgangsbalk om de pagina omlaag / omhoog te scrollen, sleep de knop naar de gewenste positie op de balk. Opmerking: U kunt alleen de Main Dir selecteren als er geen gebruik gemaakt wordt van een MicroSD-kaart. Mediabestanden afspelen Tik op een willekeurig type mediabestand om het af te spelen, het apparaat zal rechtstreeks naar de juiste modus gaan om het bestand te openen en af te spelen. Een mediabestand / map verwijderen Kies een mediabestand of map die u wilt verwijderen en tik vervolgens op het icoontje, er verschijnt een dialoogbox, tik vervolgens op Yes / No om te bevestigen. Opmerking: De map en alle bestanden in de map worden ineens verwijderd als u Yes heeft geselecteerd.

18 13. Spelmodus De speler wordt geleverd met een spel genaamd Mine. Om het spel te spelen: Tik op het icoontje Game > Mine, het spel verschijnt op het scherm. Tik op het icoontje Easy / Hard om de moeilijkheidsgraad in te stellen. Tik op het icoontje Mine om naar de Sign modus te schakelen, u kunt nu de mijnen markeren met vlaggen. Tik nogmaals om terug te keren naar de Mine modus. Tik op het icoontje om een nieuw spel te starten. Tik op het icoontje Exit om terug te gaan naar het spelmenu en tik vervolgens op het icoontje om terug te gaan naar het bureaubladmenu. Of, druk op de knop M om rechtstreeks terug te gaan naar het bureaubladmenu. 14. De radio Tik op het icoontje Radio, het radioscherm verschijnt. Radioscherm De regio van de radio instellen: Tik op het icoontje om de regio van de radio te veranderen. Tik vervolgens op de gewenste regio, CHN / JPN / ERU / USA. Opmerking: CNH = China, JPN = Japan, ERU = Europa, USA = V.S. Het is mogelijk dat alle opgeslagen zenders worden verwijderd, elke keer als de regio opnieuw wordt ingesteld. Afstemmen op een zender: U kunt op zenders afstemmen met behulp van Auto Search of Manual Search. Automatisch zoeken en zenders opslaan: Tik op het icoontje om automatisch naar zenders te zoeken en deze op te slaan. De radio zal zenders zoeken in het frequentiebereik 76 92MHz / MHz, alle gevonden radiozenders zullen worden opgeslagen in de Channel List. De radio stopt met zoeken, toont de eerst gevonden

19 zender en speelt deze af. Handmatig zoeken en zenders opslaan: Tik op het icoontje om de handmatige zoekmodus te openen. Stem af op de gewenste frequentie door op de icoontjes of te tikken. De frequentie zal per druk op de knop met 0.1MHz omlaag of omhoog veranderen. Als u de gewenste frequentie heeft bereikt met behulp van handmatig zoeken en de zender wordt ontvangen, tik dan op het icoontje om de zender op te slaan. Er verschijnt een dialoogbox om het opslaan van de zender te bevestigen. Tik op Ok om de ontvangen zender op te slaan in de tabel Channel List. Tik op Cancel om te annuleren. Tik op het icoontje of om de frequentie opnieuw te veranderen en af te stemmen op een andere gewenste radiofrequentie. Als de frequentie is gevonden, dan kunt u deze opslaan. Opmerking: Er kunnen 20 zenders, CH01 CH20, worden opgeslagen in de kanaallijst (channel list). De kanaallijst en veranderen van zender Tik op het icoontje om alle opgeslagen radiofrequenties, gevonden met Auto Search en Manual Search, te tonen. Er verschijnt een lijst. Tik, om een radiozender te selecteren, op het icoontje / om de lijst omlaag / omhoog te scrollen. Of, maak gebruik van de voortgangsbalk om pagina omlaag / omhoog te scrollen, de knop op de balk zal verplaatsen om de huidige positie in de lijst aan te geven. Tik op de gewenste radiozender / frequentie, bijvoorbeeld CH03 : 90:30 MHz, om deze zender te ontvangen. De geselecteerde radiofrequentie wordt getoond en de zender wordt ontvangen. Tik, om naar een andere zender te veranderen, nogmaals op het icoontje of tik rechtstreeks op of om de volgende of vorige zender in de kanaallijst te selecteren. Een zender verwijderen: Selecteer de ongewenste zender met behulp van het icoontje of en tik vervolgens op het icoontje, er verschijnt een dialoogbox ter bevestiging van het verwijderen. Selecteer Ok om het verwijderen te bevestigen of Cancel om het verwijderen te annuleren. Of, Tik op het icoontje om de kanaallijst te openen en selecteer vervolgens de zender die u wilt verwijderen, tik op het icoontje en selecteer Ok om te bevestigen. Het volume aanpassen Druk op of houd / ingedrukt om het volume te verhogen / verlagen. Of, maak gebruik van de volumebalk om het volume rechtstreeks aan te passen.

20 De radio dempen Tik op het icoontje om de radio te dempen, het icoontje zal veranderen in, het geluid is gedempt. Tik om de geluidsweergave te hervatten op het icoontje, het icoontje verandert in, er klinkt weer geluid. Een FM-opname maken Select de gewenste zender, tik op het icoontje om de opnamemodus te openen. Opnemen starten en pauzeren Tik op het icoontje om het opnemen te starten, het icoontje verandert in. Tik op het icoontje om het opnemen te pauzeren, het icoontje verandert in. Spraakopnamen opslaan Tik op het icoontje om de huidige spraakopname in het geheugen op te slaan, de dialoogbox Saving File verschijnt voor een aantal seconden. Het bestand wordt opgeslagen. Spraakbestanden beluisteren en afspelen Tik op het icoontje, er verschijnt een bestandslijst; alle opgeslagen spraakbestanden worden getoond. Tik op een spraakbestand om het af te spelen. De opname-instellingen veranderen (kwaliteit en volume) Tik op het icoontje om de opnamekwaliteit aan te passen, er verschijnt een submenulijst, en tik vervolgens op Qual:, selecteer vervolgens High / Medi / Low. Tik op Volume: om het opnamevolume aan te passen, selecteer vervolgens +1 / +2 / Instellingen Tik op het icoontje Setting om de instellingen te openen. Het instellingenmenu

21 Spelerinformatie Tik op het icoontje Player Information om relevante, read-only, productinformatie te bekijken, zoals versie, geheugen en bestandsinformatie etc. Opmerking: Tik op het icoontje om terug te gaan naar de instellingen interface. De tijd instellen Tik op Set time om het menu voor het instellen van de datum en tijd te openen. Tik op de icoontjes en om de cijfers van het jaar, de maand, de dag en de tijd juist in te stellen. Tik op het icoontje om terug te gaan naar de instellingen, de datum en tijd zullen worden geüpdatet bij de weergave van de systeemklok in de linkerbovenhoek van het scherm. De taal instellen Deze speler kan verschillende talen weergeven. Tik op het icoontje Language om de taal in te stellen, kies de gewenste menutaal. Display-instellingen Tik op het icoontje display om het instellingenmenu voor het display te openen. Tik op het icoontje en om 0s / 5s / 10s / 15s / 30s / 1m / 5mi / 15m / 30m te selecteren voor het item BLight Time. (Display achtergrondverlichttijd) Opmerking: S = seconde en m = minuut Tik op een van de icoontjes tot om de gewenste helderheid van de achtergrond te selecteren voor het item Brightness. Kalibreren Het is onder bepaalde omstandigheden, zoals elektrostatische ontlading spanning, mogelijk dat het scherm opnieuw moet worden gekalibreerd. Tik op het icoontje Calibrate om het touchpaneel te kalibreren. Er verschijnt een kalibratiemarkering in de linkerbovenhoek van het scherm. Tik vervolgens in het midden van deze om de kalibratie te starten. Ga door met het aanraken van het midden van de markeringen die op het scherm

22 verschijnen, tot de kalibratie is voltooid. Automatisch uitschakelen instellen Tik op het icoontje Power Off > selecteer OFF, 10 minuten, 15 minuten, 30 minuten, 60 minuten of 120 minuten door op de icoontjes en te tikken. Opmerking: De instelling zal na het uitschakelen en opnieuw inschakelen van de speler terug worden veranderd naar de standaardwaarde OFF. Standaardinstellingen Tik op het icoontje Default, de speler zal WARNING tonen over of u de standaardinstellingen wilt herstellen of niet. Tik op Yes om de fabrieksinstellingen te herstellen. Tik op No om het herstellen te annuleren. Upgraden Het is mogelijk dat u de firmware moet upgraden om de prestaties van de speler te verbeteren of als de firmware beschadigd is, bijvoorbeeld door elektrostatische ontladen spanning. Volg de instructies (indien u die heeft gekregen) van de dealer en volg de instructies van de Utility Tools indien voorhanden. Het upgraden van firmware wordt niet aanbevolen als de speler naar behoren werkt. Tik op het icoontje Upgrade om de modus voor het upgraden van de firmware te openen, er verschijnt een dialoogbox met een waarschuwing. U kunt vervolgens een USB-apparaat plaatsen en de System Utility Tools gebruiken voor het upgraden van de firmware. Tik op NO om het upgraden te annuleren. Toetsblokkade Het is mogelijk om het touchscreen en alle toetsfuncties van de speler te vergrendelen om te voorkomen dat u per ongeluk knoppen indrukt. Om te vergrendelen, schuif de aan/uit-knop naar de stand HOLD, er verschijnt ter bevestiging voor 2-3 seconden een vergrendelicoontje. Alle toetsfuncties en touchoperaties worden uitgeschakeld. Om te ontgrendelen: schuif de aan/uit-knop terug naar de originele stand, er verschijnt ter bevestiging voor 2 3 seconden een ontgrendelicoontje. Alle toetsfuncties en touchoperaties zullen weer ingeschakeld worden. Reset Als de speler niet meer werkt tijdens gebruik, druk op de knop RESET met een geschikt voorwerp, zoals een tandenstoker of plastic schroevendraaier, om de speler opnieuw te starten. 16. De MicroSD-sleuf (T-Flash-kaart) De speler kan ondersteunde mediabestanden afspelen vanaf een MicroSD-geheugenkaart (T-Flash). De MicroSD-kaart plaatsen / verwijderen

23 Zet de speler uit vóór het plaatsen / verwijderen van de MicroSD-kaart in de geheugenkaartsleuf. De bestanden op de MicroSD-kaart bekijken / afspelen Tik vanuit het bureaubladmenu op het icoontje Video / Photo / Text / Explorer, er verschijnt een lijst, tik op Main DIR / Card Dir en selecteer vervolgens de map(pen) en media die u wilt afspelen. Tik voor de muziekmodus op het icoontje Music om naar de muziekmodus te gaan, tik vervolgens op het icoontje, er verschijnt een lijst, tik vervolgens op Main DIR / Card Dir en kies de map(pen) en mediabestanden die u wilt afspelen. Opmerking: Main DIR is het intern geheugen van de speler. Card DIR is de MicroSD-kaart die u in de speler heeft geplaatst. 17. De videoconversie tool Videoconversie tool wordt gebruikt om AV-bestanden te converteren naar geavanceerd AVI- of WMV-formaat. Deze bestandsformaten worden aangeraden, omdat ze bekeken kunnen worden op deze speler. Welke bestanden zijn geschikt voor conversie Deze tool kan videobestanden van de volgende formaten converteren: 1) Bestanden van.avi formaat; 2) Bestanden van.asf en.wmv Windows Media formaat; 3) Bestanden van.mpg,.mpeg en.dat MPEG1 formaat; 4) Bestanden van.rm,.ram en.rmvb Real Play formaat; 5) Bestanden van.mov Quick Time formaat; 6) Bestanden van.vob MPEG2 formaat; 7) Bestanden van.swf Flash formaat (op dit moment onmogelijk om te zetten in WMV bestanden); 8).AVI en.wmv bestanden kunnen weer worden omgezet in.avi bestanden; 9).AVI en.wmv bestanden kunnen weer worden omgezet in.wmv bestanden. Belangrijk: Het is voor videoconversie belangrijk dat u Microsoft DirectX 9.0 of hoger heeft geïnstalleerd. Wanneer u converteert naar videobestanden van het formaat Real Media, QuickTime, MPEG2, installeer dan eerst de juiste DirectShow filter. Anders zal AVI Converter niet naar behoren werken. Zorg er bij het gebruik van Media Manager in Windows XP en Windows 2003 voor dat u Microsoft Media Player 10.0 of hoger en Microsoft.NET framework 3.0 heeft geïnstalleerd. Software installatie Open de map met de naam Utilities > Video Conversion Software op de meegeleverde CD of opgeslagen in het flashgeheugen van de speler om de video conversie tool te installeren op uw computer.

24 Selecteer Setup om het installatieprogramma te starten, volg de instructies en klik op de knop next. Klik op de knop close als de installatie succesvol voltooid is. De videoconversie tool draaien Klik op de knop start > program, selecteer Media Player Utilities > Video Converter om het programma op te starten. AV-bestanden toevoegen Klik op de knop aan de rechterkant van de kolom Input File om AV-bestanden te converteren, er zal automatisch een dialoogbox verschijnen voor het toevoegen van één of meerdere AV-bestanden. Nadat het bestand is toegevoegd, zal het pad van het AV-bestand worden getoond in het veld Input File, zoals hieronder getoond; relevantie informatie over het toegevoegde bestand, zoals de check box, bestandsnaam en pad, status en bestandslengte, zullen worden getoond in de kolom status. Invoer- en uitvoerbestand Klik op de knop om de map te selecteren waar u de geconverteerde AV-bestanden wilt opslaan.

25 De browse file folder dialoogbox zal verschijnen, selecteer het opslagpad en klik op de knop confirm om de actie te voltooien. Klik op de knop om de map te selecteren waar de originele bestanden zich bevinden, een dialoogbox zal verschijnen voor het toevoegen voor één of meerdere AV-bestanden, de originele bestanden worden, wanneer ze zijn geselecteerd, getoond in het bestandsvenster. Selecteer en markeer de onbewerkte AV-bestanden in het bestandsvenster, het icoontje zal worden gemarkeerd en veranderen in. Klik vervolgens op het icoontje, er zal een dialoogbox worden getoond. Stel de pixels van AVI (Xvid) / WMV in op 320x240. Stel de frames per seconde in op Middle / High Stel de Frame Ratio in op Full Screen Klik op OK om te bevestigen. Klik op om het converteren te starten. Na de conversie zullen de geconverteerde AV-bestanden automatisch worden afgespeeld als preview. De geconverteerde AV-bestanden zijn nu klaar voor overdacht, u kunt de geconverteerde AVI-bestanden nu gewoon kopiëren en op de mediaspeler plaatsen. Opmerking: Alleen de resolutie 320x240 pixels wordt ondersteund, zorg ervoor dat 320x240 is ingesteld.

26 18. Problemen oplossen De speler gaat niet AAN Controleer of de batterij voldoende is opgeladen. Er klinkt geen geluid uit de Controleer of het volume is ingesteld op 0 en controleer of de hoofdtelefoon stekker van de hoofdtelefoon stevig is aangesloten. Controleer of de stekker van de hoofdtelefoon vuil is. Beschadigde MP3 s kunnen een statische ruis veroorzaken en het is mogelijk dat het geluid wordt gedempt. Zorg ervoor dat de muziekbestanden niet zijn beschadigd. Toetsen of touchfuncties werken niet Controleer of de schakelaar van de toetsblokkering in de vergrendelde stand staat. Tekens op LCD zijn corrupt Controleer of de juiste taal is geselecteerd. Downloaden van muziekbestanden mislukt Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten of beschadigd is. Controleer of het stuurprogramma juist is geïnstalleerd. Controleer of het geheugen van de speler vol is.

27 19. Specificaties Display Afmetingen Gewicht PC verbinding Oortelefoon Impedantie Luidspreker Impedantie Extern geheugen Oplaadbare batterij 2.4 inch TFT, Resolutie 320x240(RGB) 86.2mm (H) x 52.5mm (W) x 9.5mm (D) 52g USB 2.0 (High Speed) 32 Ohm 8 Ohm (Mono) MicroSD-kaart, T-Flash (tot 8GB) Lithium: 3.7V, 400mAh Muziek afspeeltijd: > 7 uur (energiebesparingsmodus, 2/3 oortelefoon uitvoer) Video afspeeltijd: > 2 uur spraakopnameformaat WAV 32kbps / 64kbps / 192kbps Muziekformaat MP3, WMA 32kbps - 320kbps APE, FLAC, OGG Videoformaat AVI(Xvid), WMV, FLV, 3GP, QVGA resolutie 320x240, 30fps RM/RMVB, Fotoformaat JPEG, BMP, GIF, TIF, PNG 0 TXT-formaat TXT Audio Vermogen oortelefoon L: 275mVrms + R: 275mVrms (at 32Ohm) Frequentierespons 20Hz 20,000Hz SNR > 70dB Bedrijfstemperatuur - 40 OSD-talen Meerdere talen Besturingssystemen Windows XP / Vista, Mac OS 9.2 of hoger 20. DISCLAIMER Er worden regelmatig updates voor firmware en/of hardwarecomponenten gemaakt. Daarom kunnen enkele instructies, specificaties en foto s in deze documentatie enigszins afwijken van uw specifieke situatie. Alle items die in deze handleiding zijn beschreven dienen slechts ter illustratie en het is mogelijk dat ze niet van toepassing zijn op elke situatie. Er kunnen geen wettelijke rechten of toeslagrechten worden verkregen uit de omschrijving in deze handleiding. 21. SERVICE EN ONDERSTEUNING Voor informatie: Voor ondersteuning:

28 Lenco helpdesk: Duitsland (Lokale kosten) Nederland (Lokale kosten + 1ct p/min) België (Lokale kosten) Frankrijk (Lokale kosten) De helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur. Wanneer u Lenco contacteert, zal u altijd gevraagd worden naar het modelnummer en het serienummer van uw product. Het serienummer bevindt zich aan de achterkant van het apparaat. Gelieve dit nummer hier op te schrijven: Model: XEMIO-858 Serienummer: Lenco biedt service en garantie aan overeenkomstig met de Europese wetgeving. Dit houdt in dat in het geval van reparaties (zowel tijdens en na de garantieperiode), u uw lokale handelaar moet contacteren. Belangrijke opmerking: Het is niet mogelijk om producten die gerepareerd moeten worden direct naar Lenco te sturen. Belangrijke opmerking: De garantie verloopt als een onofficieel servicecenter het apparaat op wat voor manier dan ook heeft geopend, of er toegang toe heeft gekregen. Het apparaat is niet geschikt voor professioneel gebruik. In het geval van professioneel gebruik worden alle garantieverplichtingen van de fabrikant nietig verklaard. 22. RECYCLING Indien u zich op enig moment in de toekomst wenst te ontdoen van dit product, houd er dan rekening mee dat: Afgedankte elektrische producten mogen niet bij het huisvuil worden weggegooid. Gelieve te recyclen waar mogelijk. Neem contact op met uw lokale autoriteiten voor recycling advies. (Richtlijn afgedankte elektrische en elektronische apparatuur) 23. CE Producten met een CE keurmerk houden zich aan de EMC richtlijn (2004/108/EC) en de Richtlijn voor Lage Voltage (2006/95/EC) uitgegeven door de Europese Commissie. De verklaring van conformiteit kan worden geraadpleegd op Alle rechten voorbehouden

Model: XEMIO-955 / 965 / 966. MP4-speler / Aanraakscherm. Gebruiksaanwijzing (Nederlands)

Model: XEMIO-955 / 965 / 966. MP4-speler / Aanraakscherm. Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Model: XEMIO-955 / 965 / 966 MP4-speler / Aanraakscherm Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Voor meer informatie en ondersteuning, www.lenco.com Waarschuwingen: GEBRUIK ALTIJD DE STYLUS BIJ HET BEDIENEN VAN

Nadere informatie

TAB-925 9" (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2

TAB-925 9 (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 TAB-925 9" (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1 Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies...3 Inschakelen en uitschakelen... 6 Het touchscreen gebruiken...

Nadere informatie

ATAB-710 7" (18 CM) TABLET MET ANDROID 4.2

ATAB-710 7 (18 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 ATAB-710 7" (18 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 Handleiding Voor informatie en ondersteuning www.axxion-electronics.com Geachte klant, Bedankt voor de aanschaf van dit Axxion-product. Kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Tablet DIT7010

Handleiding Tablet DIT7010 Veiligheidsmaatregelen Stel het apparaat niet bloot aan zware schokken en laat het niet vallen. Gebruik het apparaat niet in een extreem hete, koude, stoffige of vochtige omgeving. Stel het niet bloot

Nadere informatie

EB-900 ebook Reader Handleiding

EB-900 ebook Reader Handleiding EB-900 ebook Reader Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Inhoudsopgave Disclaimer...... 1 Inleiding...... 1 Inhoud van de doos..... 1 Aan de slag....... 2 Onderdelen en bedieningselementen.....

Nadere informatie

PMP-870. Handleiding. www.123victory.eu

PMP-870. Handleiding. www.123victory.eu PMP-870 Handleiding www.123victory.eu Voorwoord...3 Overzicht van apparaatfuncties...3 Accessoires...4 Toetsen en hun functies...4 De Li-polymeer batterij veilig opladen...5 MP3-bestanden toevoegen / verwijderen...6

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG YP-P2JAB http://nl.yourpdfguides.com/dref/777894

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG YP-P2JAB http://nl.yourpdfguides.com/dref/777894 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

TAB-1014 25 CM (10,1") INTERNET TABLET MET ANDROID 4.0

TAB-1014 25 CM (10,1) INTERNET TABLET MET ANDROID 4.0 TAB-1014 25 CM (10,1") INTERNET TABLET MET ANDROID 4.0 Gebruikershandleiding www.lenco.eu Inhoudsopgave Wat zit er in de doos?... 5 De tablet verkennen... 6 Het beginscherm verkennen... 7 Aan de slag gaan...

Nadere informatie

NEDERLANDSE GEBRUIKERSHANDLEIDING

NEDERLANDSE GEBRUIKERSHANDLEIDING NEDERLANDS 5 / 5g* 7 NEDERLANDSE GEBRUIKERSHANDLEIDING Surf naar www.archos.com/manuals om de meest recente versie van deze handleiding te downloaden. Versie 3.0 Beste klant, Dank u voor het kiezen van

Nadere informatie

ICARUS Omnia generatie 2 (M701BK) Gebruiksaanwijzing

ICARUS Omnia generatie 2 (M701BK) Gebruiksaanwijzing ICARUS Omnia generatie 2 (M701BK) Gebruiksaanwijzing Copyright 2012 ICARUS Inhoudsopgave Disclaimer 5 Introductie 5 In de verpakking 5 Onderdelen en bediening 6 In- en uitschakelen 7 Opladen 7 Een geheugenkaart

Nadere informatie

Voorpaneel Achterpaneel

Voorpaneel Achterpaneel LENCO PLAYLINK-6 INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Veiligheidsinstructies Accessoires Beschrijving apparaat en bediening Voorpaneel Achterpaneel Aan de slag 2 2 3 3 4 5 Minimumeisen........ 5 Download

Nadere informatie

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:...

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... 2 2013. Alle rechten voorbehouden. Acer Iconia -gebruikershandleiding Model: A3-A10 Deze uitgave: 10/2013 Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... * Opmerking:

Nadere informatie

Internet TV. Gebruikershandleiding

Internet TV. Gebruikershandleiding Internet TV Gebruikershandleiding Teknihall support: 0900 400 2001 2 Inhoud VEILIGHEIDSMAATREGELEN... 6 ACCESSOIRES... 9 ONDERDELEN EN BEDIENING... 10 VOORAANZICHT... 10 ACHTERAANZICHT... 10 AFSTANDSBEDIENING...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding EB715TFT ebook-lezer Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Disclaimer...1 Inleiding...1 Inhoud verpakking...1 Aan de slag...2 Onderdelen en bedieningselementen...2 De lezer in-/uitschakelen...3 De lezer

Nadere informatie

BELANGRIJK: als u uw apparaat aansluit terwijl de accu helemaal leeg is:

BELANGRIJK: als u uw apparaat aansluit terwijl de accu helemaal leeg is: ALGEMENE INFORMATIE Productzorg Naast alle informatie in het bijgevoegde document met wettelijke informatie en veiligheidsinformatie in acht. Vergeet ook niet dat de ARCHOS een elektronisch product is

Nadere informatie

De inhoud van het pakket controleren. SD-kaart. Recorder R-05. USB-kabel (mini-b-type) Batterijen (twee AA) Windscherm

De inhoud van het pakket controleren. SD-kaart. Recorder R-05. USB-kabel (mini-b-type) Batterijen (twee AA) Windscherm De inhoud van het pakket controleren De volgende items worden meegeleverd met de R-05. Controleer dat de volgende items in het pakket zitten zodra u het pakket opent. Neem contact op met uw dealer als

Nadere informatie

Voorwoord. 1. Aankondigingen

Voorwoord. 1. Aankondigingen User Manual NL Voorwoord 1. Aankondigingen Onderhoud aan tablet Houd het apparaat droog. Laat het apparaat, acculader niet in contact met water en damp komen, of gebruik geen natte handen met de tablet

Nadere informatie

DPR-17. NL Version 1

DPR-17. NL Version 1 DPR-17 Version 1 Inhoudsopgave Introductie... 94 Bedieningselementen... 95-97 De handheld ontvanger voor het eerst gebruiken... 98 Uw radio bediening DAB... 99 Een zender selecteren DAB... 100 Nieuwe zenders

Nadere informatie

DWH SERIE VIDEO-BEVEILIGINGSSYSTEEM Installatie en gebruiksaanwijzing

DWH SERIE VIDEO-BEVEILIGINGSSYSTEEM Installatie en gebruiksaanwijzing DWH SERIE VIDEO-BEVEILIGINGSSYSTEEM Installatie en gebruiksaanwijzing Model: CS89T Versie 1.0 Deze handleiding moet voor toekomstig gebruik worden bewaard INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 LEES DIT VOORDAT

Nadere informatie

AT-PELICAN smart phone. Handleiding. Smart Phone

AT-PELICAN smart phone. Handleiding. Smart Phone AT-PELICAN smart phone Handleiding AT-PELICAN Smart Phone AT-Telecom Augustus-2007 Klaar voor de zakenman/vrouw. U hebt een uitstekende keuze gemaakt met de AT-PELICAN smart phone / business phone! Eigenschappen:

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

Gen 5 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Gen 5 GEBRUIKERSHANDLEIDING NEDERLANDS 405 605 WIFI 705 WIFI Gen 5 GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie 3.0 Surf naar www.archos.com/manuals om de meest recente versie van deze handleiding te downloaden. Beste klant, Dank u voor het kiezen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2012. Alle rechten voorbehouden. Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A510 Eerste uitgave: 3/2012 Versie: 1.1 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer*: Aankoopdatum: Plaats

Nadere informatie

AV-61 e-reader. 6 inch e-ink Pearl Display Gebruiksaanwijzing. Pag. 1. AV-61 2014 V01 G$

AV-61 e-reader. 6 inch e-ink Pearl Display Gebruiksaanwijzing. Pag. 1. AV-61 2014 V01 G$ AV-61 e-reader 6 inch e-ink Pearl Display Gebruiksaanwijzing Pag. 1. AV-61 2014 V01 G$ INHOUD Product Specificaties 3 Belangrijke veiligheid voorschriften 4 Ingebruikname - Quick Start 6 Opladen / USB

Nadere informatie

2014 VTech Printed in China 91-001661-018 NL

2014 VTech Printed in China 91-001661-018 NL Handleiding 2014 VTech Printed in China 91-001661-018 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten speciaal

Nadere informatie

Systeem voor personal audio

Systeem voor personal audio Systeem voor personal audio Gebruiksaanwijzing Aan de slag Een cd beluisteren Luisteren naar de radio Een bestand op een USBapparaat beluisteren Muziek beluisteren met optionele audiocomponenten Muziek

Nadere informatie

EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player

EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player E EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player 2 NEDERLANDS EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Over de AC Ryan Playon!HD... 14 3. Instellingsmenu... 18 4. Blader Menu... 26

Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Over de AC Ryan Playon!HD... 14 3. Instellingsmenu... 18 4. Blader Menu... 26 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Voorwoord... 2 1.2 Geleverde onderdelen... 3 1.3 Waarschuwingen... 3 1.4 Aansluiten... 5 1.5 In- en uitschakelen... 11 1.6 Menutaal... 12 1.7 Harde schijf Formatteren...

Nadere informatie

Netwerkopslagsystemen met enkele en dubbele schijven. My Book. World Edition Gebruikershandleiding. Downloaded from www.vandenborre.

Netwerkopslagsystemen met enkele en dubbele schijven. My Book. World Edition Gebruikershandleiding. Downloaded from www.vandenborre. My Book World Edition Gebruikershandleiding Netwerkopslagsystemen met enkele en dubbele schijven Belangrijke veiligheidsinstructies 1. Volg alle waarschuwingen en instructies die op het product staan.

Nadere informatie

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product!

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Al onze producten vallen onder een voorwaardelijke garantie die tot 12 maanden na datum van aankoop de hardware dekt. Daarbij hanteren wij voor al onze producten

Nadere informatie