Welkom 3 Belangrijke berichten 4 Toetsen en functies 5 I. Aan de slag Schakel aan/uit 1.2 Het scherm vergrendelen/ontgrendelen (slaapstand) II.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom 3 Belangrijke berichten 4 Toetsen en functies 5 I. Aan de slag 6 1.1 Schakel aan/uit 1.2 Het scherm vergrendelen/ontgrendelen (slaapstand) II."

Transcriptie

1 Handleiding 1

2 Welkom 3 Belangrijke berichten 4 Toetsen en functies 5 I. Aan de slag Schakel aan/uit 1.2 Het scherm vergrendelen/ontgrendelen (slaapstand) II. Uw beginscherm Pictogrammen op beginscherm 2.2 Functies op beginscherm III. Netwerkverbinding Wi-Fi IV. Surfen op het internet Surfen op het internet V. Installeer en beheer Apps Installeer en beheer Apps 5.2 Monsterknop VI. Multi-media functies Muziek 6.2 Video 6.3 Galerij 6.4 Camera 6.5 E-book lezer VII. Instellingen 17 VII. Batterij 18 Fouten opsporen 19 Open Source Code 20

3 Welkom Hartelijk dank voor de aankoop van ons MID (tablet PC) product. Het zal uw taken (ondersteunt Word, Excel, versturen & ontvangen van s...) en entertainment (ondersteunt 3D-spellen, chatten met vrienden, films afspelen, ebooks lezen...) veel gemakkelijker maken. Het draait op Android 2.3, beschikt over een 1.2 GHz processor en touchscreen, en zorgt voor een fantastische gebruikerservaring. Neem deze handleiding zorgvuldig door voordat u begint. Omdat de software van de tablet snel wordt bijgewerkt is het mogelijk dat de gebruikershandleiding niet alle aspecten van de nieuwe technologieën behandelt.

4 Belangrijke berichten De nieuwe batterij zal in zijn beste toestand zijn wanneer na het 2-3 keer volledig is opgeladen en ontladen. Als het volume te hoog is tijdens het gebruik van de hoofdtelefoon, kan dit leiden tot gehoorbeschadiging. Regel dus het volume van de speler tot een gematigd niveau en balans wanneer u het gebruikt. Koppel de tablet niet plotseling los tijdens het formatteren of uploaden en downloaden. Dit kan leiden tot programmafouten. Ontmantel de tablet niet zelf, en gebruik geen alcohol, verdunner of benzeen om het oppervlak schoon te maken. Gebruik de tablet niet tijdens het rijden of wandelen. De tablet is niet vocht-en waterbestendig. Gebruik het niet in een vochtige omgeving. Laat het niet vallen of botsen op een harde ondergrond want het scherm kan beschadigd raken. Voer de firmware-upgrade niet zelf uit. Dit zou schade toebrengen aan uw tablet.

5 Toetsen en functies 1. 7 resistief TFT-scherm U kunt het scherm bedienen met uw vinger of met een stylus 2. Luidspreker 3. Webcamera 4. Menu-knop Opmerking: Wanneer u op de menu-knop tikt in een toepassing, zult u de opties te zien krijgen voor die toepassing. Tik op de menu-knop in het beginscherm m de Android systeemopties te zien. 5. Terug-knop: Tik om terug te keren naar het vorige scherm. Als het toetsenbord op het scherm zichtbaar is, tik dan om het toetsenbord te sluiten. 6/7. Volume + /- knop: Druk om het volumeniveau te verhogen / te verlagen. 8. AAN/UIT knop: Druk om uw tablet aan/uit te schakelen. 9. Hoofdtelefoonaansluiting 10. Reset gaatje Druk om de tablet te resetten wanneer het beeld bevriest of zich anders abnormaal gedraagt. (Gebruik een paperclip of andere klein voorwerp om zachtjes deze toets in te drukken). 11. Mini USB-poort 12. Micro SD-kaartgleuf 13. Microfoon

6 14. Mini-USB host Opmerking: Er is een USB-adapter nodig om de USB-stick, surfstick, klavier en muis te ondersteunen. 15. Power jack (DC-ingang) I. Aan de slag 1.1 Schakel aan/uit Opstarten Druk op de AAN/UIT knop in de rechter benedenhoek van de tablet om uw tablet op te starten. U zult een Penguin-pictogram te zien krijgen, daarna een ANDROID-logo en daarna uw beginscherm. Sleep de schuifknop omhoog op de rechter benedenhoek van het scherm om het scherm te ontgrendelen Uitschakelen Om uw tablet uit te schakelen, houd de AAN/UIT knop ingedrukt tot het venster met Toestelopties verschijnt en tik Uitschakelen. Hierop zal het venster met Uw toestel wordt uitgeschakeld verschijnen. Tik op OK. 1.2 Het scherm vergrendelen/ontgrendelen (slaapstand) Om de batterij te sparen moet u uw tablet in slaapmodus zetten door het LCDscherm uit te schakelen. Druk hiervoor op de AAN/UIT knop. Doe dit opnieuw om het vergrendelde scherm te tonen. 1.3 Aansluiten op PC via USB-kabel Wanneer de tablet op een PC is aangesloten met een USB kabel, verschijnt het pictogram aan de linkerzijde van de statusbalk. Tik Schakel USB opslag in op het USB massageheugen venster dat verschijnt. Tik op OK.

7 II. Uw beginscherm 2.1 Pictogrammen op beginscherm Op het beginscherm kunt u de ruimte vullen met een willekeurige combinatie van snelkoppelingen, widgets en mappen die u leuk vindt. Sommige vooraf geïnstalleerde snelkoppelingen zullen verschijnen aan de onderkant en een Google search widget verschijnt aan de bovenkant. Wanneer u uw tablet voor de eerste keer inschakelt, zult u het hoofdbeginscherm paneel zien. Dit paneel is meestal gecentreerd; u hebt toegang tot de extra panelen aan beide zijden van de belangrijkste toegang door met uw vinger naar links of naar rechts te slepen. Aan de bovenkant van het beginscherm is uw statusbalk. -Home: raak aan om terug naar het beginscherm te gaan -Terug: om terug te keren naar het vorige scherm. -Menu: raak aan om het submenu te tonen (op sommige interfaces is er geen submenu) -Vol-: raak aan om het volume te verminderen -Vol+: raak aan om het volume te verhogen -App paneel: raak aan om alle apps te bekijken 2.2 Functies op beginscherm Voeg app pictogram aan beginscherm toe Houd binnen het App paneel een willekeurig pictogram ingedrukt, daarna zal het pictogram verplaatst kunnen worden en verschijnen op het beginscherm Verwijder app pictogram van beginscherm Houd op het hoofdscherm een ongewenst pictogram ingedrukt tot het verplaatsbaar wordt. Het paneel verandert in een prullenbak. Sleep het onderdeel naar de prullenbak en laat los wanneer het rood wordt.

8 2.2.3 Voeg widgets aan beginscherm toe Om een widget toe te voegen, houdt u uw vinger of een stylus op een open ruimte op uw beginscherm, en selecteer Widgets uit het contextmenu dat wordt geopend. Daar selecteert u een van de beschikbare widgets. U kunt bijvoorbeeld een analoge klok, kalender, fotolijst, en andere handige widgets toevoegen aan uw beginscherm Hoe achtergrond instellen Om een achtergrond toe te voegen, houdt u uw vinger of een stylus op een open ruimte op uw beginscherm, en selecteer achtergronden uit het contextmenu dat wordt geopend. In het pop-up venster Selecteer achtergrond uit, selecteer een achtergrond uit de galerij, live achtergronden en achtergronden Hoe de statusbalk verbergen Op het beginscherm kunt u uw statusbalk verbergen of het opnieuw doen verschijnen door met uw vinger naar boven of naar onder te vegen Vind uw recente operaties Tik en houd ingedrukt in de statusbalk om uw recente operaties te vinden. Tik om verder te gaan.

9 III. Netwerkverbinding 3.1 Wi-Fi Wi-Fi kan enkel gebruikt worden wanneer het verbindt met een Wi-Fi Toegangspunt (AP) thuis of een vrije onbeveiligde Wi-Fi hotspot. Tik op Wi-Fiinstellingen onder Draadloos & netwerken. Zorg ervoor dat zowel Wi-Fi en netwerk waarschuwingen zijn ingeschakeld met groene vinkjes. Na een tijdje zou uw Wi-Fi netwerklijst gevuld moeten worden. Als u opnieuw moet controleren op beschikbare netwerken, tikt u op, en daarna op scannen. Voor een beveiligd netwerk moet u een wachtwoord of een andere toegangssleutel invoeren via een browser Schakel Wi-Fi in Tik binnen het App paneel op Instellingen vervolgens op Draadloos & netwerken Wi-Fi om in te schakelen en te scannen. Uw tablet toont de netwerken die binnen bereik zijn. Tik op een netwerk om te verbinden. Voer indien nodig Network SSID, beveiliging en draadloos wachtwoord in en tik op Verbinden. Wanneer uw tablet is aangesloten op het netwerk verschijnt de draadloze indicator in de statusbalk. De golven duiden de verbindingssterkte aan Wi-Fi uitschakelen Om Wi-Fi uit te schakelen, vink Wi-Fi af onder Draadloos & netwerken. Schakel Wi-Fi uit wanneer u het niet gebruikt om de levensduur van uw batterij te verlengen tussen het opladen Voeg een Wi-Fi netwerk toe Gebruikers kunnen ook een Wi-Fi netwerk toevoegen onder Wi-Fi instellingen. In Wi-Fi instellingen tikt u op Voeg Wi-Fi netwerk toe. Voer de SSID (naam) van het netwerk in. Voer indien nodig de beveilings- of andere netwerkconfiguratiegegevens in. Tik op opslaan Vergeet een Wi-Fi netwerk Tik in het Wi-Fi instellingsscherm op de naam van het netwerk. Tik op Vergeet in het venster dat wordt geopend.

10 Opmerking: De netwerkstatuspictogrammen worden groen wanneer u een Google account hebt toegevoegd aan uw tablet en de tablet verbonden is met de Google diensten, voor het synchroniseren van Gmail, kalendergebeurtenissen, contacten, voor back-up van uw instellingen, enzovoort.

11 IV. Surfen op het internet 4.1 Surfen op het internet Zorg ervoor dat Wi-Fi of internet is ingeschakeld voordat u uw browser gebruikt. Tik op het Google tekstveld of het pictogram op het beginscherm om uw browser te openen. Tik op het tekstveld in de adresbalk om het Android klavier te doen verschijnen en trefwoorden of een URL in te voeren. Houd het tekstveld ingedrukt om tekst te bewerken of de invoermethode te wijzigen. Om een toetsenbord te krijgen dat perfect past bij uw behoeften, kunt u een.apk bestand downloaden en installeren van een dergelijk toetsenbord op uw tablet. Tik op het tabblad om een submenu te zien. Opent tot 8 vensters tegelijkertijd Het Android 2.3 besturingssysteem ondersteunt ook Adobe flash Dat betekent dat u online flash video's kunt bekijken.

12 V. Installeer en beheer Apps 5.1. Installeer en beheer Apps Als de tablet vooraf is geladen met Markt, kunt u hier apps zoeken en installeeren na aanmelding met uw Google account. Ga naar de ApkInstaller om uw apps te installeren en te beheren. Volg de onderstaande stappen om een gedownloade of gekopieerde applicatie te installeren: 1. Tik om de APKInstaller te openen Instaleer tik intern geheugen of SDkaart. De beschikbare.apk bestanden in de SD-kaart of intern geheugen verschijnen dan aan de rechterkant. Raak degene aan die u wilt installeren. Opmerking: Zorg ervoor dat het.apk-bestand compatibel is met de Android 2.3, en dat het achtervoegsel.apk is. bijv. air_attack_hd_1.apk. Er verschijnt een Installatie geblokkeerd" venster zoals hieronder na uw eerste poging om een.apk-bestand te installeren: Tik op Instellingen Onbekende bronnen OK en installeer de. apk opnieuw.

13 In sommige gevallen zal er geen nieuw pictogram in het App paneel staan nadat een.apk-bestand is geïnstalleerd. Mogelijke redenen kunnen zijn dat deze app niet compatibel is met uw besturingssysteem of dat het gedownloade.apkbestand onvolledig is en u dus een volledige versie moet downloaden. Waar applicaties beheren? Bheer een applicatie in de ApkInstaller APKInstaller te openen daarna op Beheren. Tik om de Tik op een applicatie om ze te starten, te exporteren of te verwijderen. U kunt ook naar Applicaties gaan onder Instellingen om applicaties te beheren. 5.2 Monsterknop De monsterknop is uw toegang tot een groot aantal geselecteerde apps die specifiek getest zijn voor kinderen en jongeren. U zult er leerapplicaties, huiswerken organizers en geweldloze spelletjes vinden, die meestal gratis zijn. De selectie apps wordt voortdurend geactualiseerd. Merk op: Om de applicaties te downloaden zult u gebruik maken van de Android Market. Uw voordeel: U zult automatisch geïnformeerd worden wanneer er nieuwe updates klaar zijn om te downloaden. De toegang tot de Android Market vereist een Gmail-account, die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd op uw EasyPad Junior. Volg de Android Market en Google Mail licentievereisten.

14 VI. Multi-media functies 6.1 Muziek Na het laden van uw muziek op uw tablet, tikt u op het muziek pictogram (bevindt zich standaard op uw beginscherm of door het App paneel te openen). U krijgt de mogelijkheid om te selecteren volgens artiest, nummer, album, of aangepaste afspeellijst. Tik om te selecteren. In de media player kunt u willekeurig laten afspelen, overslaan of uw huidige selectie pauzeren en zelfs de albumillustraties tonen indien beschikbaar. Tik in de audiomodus om meer functies te krijgen:

15 6.2 Video Video afspelen U kunt video's afspelen die opgeslagen zijn op uw tablet of SD-kaart. Om af te spelen, tikt u op het video pictogram en selecteer de video die u wilt afspelen. Uw keuze zou automatisch moeten starten. Pauzeer of spoel uw video door via de taakbalk aan de onderkant van het scherm. Met de Wi-Fi ingeschakeld kunt u ook een online flash video bekijken. 6.3 Galerij U kunt uw digitale foto's bekijken, laten zien en zelfs bewerken op het full color, hoge resolutiescherm. Tik na het laden van uw media op Galerij op uw beginscherm of in het App paneel. Tik op de gewenste afbeelding om weer te geven. Tik links of rechts om door uw verzameling te scrollen. Als u tikt op het menu-pictogram kunt u een afbeelding verwijderen of delen. U kunt zelfs afbeeldingen instellen als achtergrond. Om een achtergrond in te stellen, tik Menu Meer Instellen als.

16 6.4 Camera Tik op het pictogram in het App paneel om het te openen Foto's nemen Uw tablet is voorzien van een ingebouwde 0.3MP webcam. Houd de rolbal vast en beweeg naar het Camera pictogram Tik op het tabblad aan de rechter benedenhoek telkens wanneer u een foto wilt nemen. Waar bekijkt u de foto's? U kunt de foto's bekijken die u hebt genomen door te tikken op het aan de rechter bovenhoek. Of u kunt teruggaan naar Galerij. tabblad Opnemen Houd de rolbal vast en beweeg naar het opname pictogram om video's op te nemen. Tik op de rechter benedenhoek om de opname te starten en tik opnieuw om te stoppen. De opgenomen video's kunnen bekeken worden in de videospeler Camera uitschakelen Wanneer de camera is ingeschakeld, drukt u op het terug pictogram of de ESCtoets om de camera-interface te verlaten. 6.5 E-book lezer Het tablet ondersteunt vele ebook formaten zoals PDF, VOB, E-Pub, FB2... Tik op het schappen pictogram in het App paneel om het te openen. Raak de boekenplank aan en selecteer een boek om te lezen.

17 VII. Instellingen Tik in het App paneel op het instellingen pictogram. Op het beginscherm kunt u ook op menu klikken om naar instellingen te gaan. De instellingeninterface wordt hieronder weergegeven. U kunt hier de volgende instellingen aanpassen; draadloos & netwerken, geluid, scherm, locatie & beveiliging, applicaties, accounts en synchronisatie, privacy, opslag, taal en toetsenbord, Voice-ingang en -uitgang, toegankelijkheid, datum & tijd en over de telefoon. Bijvoorbeeld, om het scherm in te stellen: Onder instellingen, tikt u op scherm om de helderheid, accelerometer coördinatensysteem, animatie en screen time-out in te stellen. Het scherm heeft een screen time-out standaard ingesteld op 1 min. Als het toestel inactief wordt gelaten voor die tijdsperiode zal het het scherm donker worden alsof het uitgeschakeld is. Het bevindt zich echter gewoon in de standbymodus. Druk op de AAN/UIT knop om het vergrendelde scherm weer te geven.

18 VII. Batterij Zeer lage batterijs Volle batterij De batterij wordt opgeladen geeft aan dat de batterij vol is. Wanneer de batterij te zwak wordt, krijgt u een bericht dat u waarschuwt om uw tablet op te laden. De tablet kan worden opgeladen met een DC-adapter wanneer deze is ingeschakeld of uitgeschakeld. Er zal een rood lichtje branden in de rechterbovenhoek van het scherm tijdens het laden. Het wordt uitgeschakeld wanneer deze volledig opgeladen. Voordat u de schuifknop sleept op het vergrendelde scherm, kunt u de laadtoestand zien op de linker bovenhoek, zoals hieronder afgebeeld. Het kan tot 6 uur duren om de tablet volledig op te laden. Tips voor het verlengen van de levensduur van de batterij 1. Het streamen van audio of video apps zal veel van uw batterij verbruiken 2. Schakel de draadloze netwerk positionering uit. U kunt het uitschakelen bij instellingen locatie & beveiliging gebruik draadloze netwerken. 3. Schakel Wi-Fi uit wanneer u niet dicht bij een sterk Wi-Fi signaal bent gedurende lange tijdsperioden. Dit zet spanning op de tablet. 4. Gebruik een Quick Time-out scherm. U kunt deze optie wijzigen bij instellingen scherm Time-out scherm. 5. Verminder de helderheid tot een aangenaam niveau met behulp van een

19 widget of bij instellingen scherm helderheid. 6. Gebruik web widgets op een verstandige manier. Widgets die toegang tot het web maken verbruiken meer stroom dan widgets die dat niet doen. Opmerking: De tablet kan niet worden opgeladen via de USB-kabel wanneer deze is aangesloten op uw PC. Fouten opsporen 1. Kan de tablet niet inschakelen Controleer het batterijniveau van de tablet. Laad het op voor het opstarten. Als uw tablet nog steeds niet kan worden ingeschakeld, kunt u het resetten voordat u hem inschakelt. 2. Geen geluid uit hoofdtelefoon Controleer of volume op 0 is ingeschakeld. Of de hoofdtelefoon kan beschadigd zijn. Gelieve een andere te proberen. 3. Veel lawaai Controleer of er stof in de hoofdtelefoon of luidspreker zit. Controleer of het bestand beschadigd is. 4. Bevriest bij elke operatie Gebruik een pin om te resetten en start dan uw tablet opnieuw op. 5. Scherm drift of scherm reageert niet Om dit te corrigeren, kunt u a) Ga naar Instellingen toegankelijkheid touch screen kalibreren om het te kalibreren; b) In het geval dat de kalibratie niet kan worden uitgevoerd, kunt u de AAN/UIT knop ingedrukt houden gedurende ongeveer 15 seconden om de tablet uit te schakelen. De kalibratie gebeurt automatisch nadat u uw tablet opgestart hebt. c) Gebruik een USB-muis om de kalibratie uit te voeren op uw tablet. 6. De applicatie werkt niet Mogelijke redenen kunnen zijn dat deze app niet compatibel is met uw besturingssysteem of dat het gedownloade.apk-bestand onvolledig is en u dus een volledige versie moet downloaden. 8. Hoe verwijder ik een Google-account?

20 Als een account wordt toegevoegd, wordt de account getoond in accounts & snc of instellingen waar u ook nog een account kunt toevoegen. Om een ongewenste account te verwijderen, ga naar instellingen privacy-instellingen fabrieksgegevens herstellen. De interne opslag van uw tablet, de geïnstalleerde apps, enz. zullen ook worden verwijderd, behalve de vooraf geïnstalleerde apps en de gegevens in uw flash geheugen. Wees voorzichtig bij het uitvoeren van deze operatie. Open Source Code GNU Algemene publieke vergunning:

21 rk29sdk_gpl_kernel_ Copyright Rockchips This program is free software; you can redistribute it and/or modify it under the terms of the GNU General Public License, version 2, as published by the Free Software Foundation. This program is distributed in the hope that it will be useful, but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the GNU General Public License, version 2, for more details. You should have received a copy of the GNU General Public License, version 2, along with this program; if not, write to the Free Software Foundation, Inc., 51 Franklin St, Fifth Floor, Boston, MA 02110, USA You should receive a complete machine-readable copy of the corresponding source code of this program under the following link: if not, write to Easypix, Corinne Loose, Em Parkveedel 11, D Cologne, Germany,

Gebruiksaanwijzing Tablet PC W10

Gebruiksaanwijzing Tablet PC W10 Gebruiksaanwijzing Tablet PC W10 Inhoud Welkom...2 Belangrijke mededelingen...2 Knoppen en functies...3 I. Aan de slag...4 1.1 Aan- of uitzetten 1.1.1 Aanzetten...4 1.1.2 Uitzetten...4 1.2 Het vergrendelen/ontgrendelen

Nadere informatie

Handleiding 10 Ultimate10 (tablet-pc)

Handleiding 10 Ultimate10 (tablet-pc) ATP7526 Handleiding 10 Ultimate10 (tablet-pc) Welkom... 3 Belangrijke waarschuwingen... 3 Toetsen en functies... 4 I. Eerste gebruik... 5 1.1 Aan-/uitzetten... 5 1.1.1 Aanzetten... 5 1.1.2 Uitzetten...

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT902104

HANDLEIDING DIT902104 HANDLEIDING DIT902104 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT702101

HANDLEIDING DIT702101 HANDLEIDING DIT702101 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 9,7" Tablet Android 4.0

Gebruikershandleiding 9,7 Tablet Android 4.0 Gebruikershandleiding 9,7" Tablet Android 4.0 Model: DIT1010 1.1 Aan- of uitzetten 1.1.1 Aanzetten 1.1.2 Uitzetten 1.2 Het scherm vergrendelen/ontgrendelen (slaapstand) 1.3 Verbinding maken met computer

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product Aanzicht... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 5 6. Knoppen... 5 7. Het APK Scherm... 6 8. Systeem instellingen... 6 9. Installeren,

Nadere informatie

ATP7483 Handleiding Excellent 8 8 Android 2.3 tablet-pc

ATP7483 Handleiding Excellent 8 8 Android 2.3 tablet-pc ATP7483 Handleiding Excellent 8 8 Android 2.3 tablet-pc Welkom Belangrijke opmerkingen Toetsen en functies I. Eerste gebruik 1.1 Aan/uitzetten 1.1.1 Aanzetten 1.1.2 Uitzetten 1.2 Het scherm vergrendelen/ontgrendelen

Nadere informatie

ATP7483 Excellent 8. ATP7483 Handleiding Excellent 8 8 Android 2.3 tablet-pc

ATP7483 Excellent 8. ATP7483 Handleiding Excellent 8 8 Android 2.3 tablet-pc ATP7483 Handleiding Excellent 8 8 Android 2.3 tablet-pc Welkom 4 Belangrijke opmerkingen 5 Toetsen en functies 6 I. Eerste gebruik 7 1.1 Aan/uitzetten 7 1.1.1 Aanzetten 7 1.1.2 Uitzetten 7 1.2 Het scherm

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Snel Start Batterij management en opladen Voordat u het toestel in gebruik neemt, dient u de accu eerst geheel op te laden. Stop de lader in het toestel en

Nadere informatie

Sensation Tablet PC MID723

Sensation Tablet PC MID723 Sensation Tablet PC MID723 INHOUD 1. Welkom 3 2. Belangrijke waarschuwingen 3 3. Toetsen en functies 4 4. Voor gebruik 5 4.1. Tablet aansluiten op een computer 5 4.2. Uw tablet aan- en uitzetten 5 4.2.1.

Nadere informatie

Handleiding. Systeem: Android 4.4 Processor: All Winner A31S Editie: V01

Handleiding. Systeem: Android 4.4 Processor: All Winner A31S Editie: V01 Handleiding Basis inleiding... 1 Knoppen en aansluitingen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Basis specificaties... 1 Starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Opstarten en afsluiten... Fout!

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Product aanzichten 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9. Installeren,

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product aanzichten... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 4 6. Knoppen... 4 7. Systeem instellingen... 5 8. HDMI... 7 9. Installeren,

Nadere informatie

Nederlandse Handleiding

Nederlandse Handleiding Nederlandse Handleiding OV-SteelCore8 (1). Introductie Deze handleiding bevat belangrijke veiligheids- en gebruikers informatie om mogelijke ongelukken te voorkomen. Lees eerst de handleiding grondig door

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 7 Tablet Android 4.1

Gebruikershandleiding 7 Tablet Android 4.1 Gebruikershandleiding 7 Tablet Android 4.1 1 Welkom...3 Belangrijke mededelingen...3 Knoppen en functies...4 I. Aan de slag...5 1.1 Aan- of uitzetten...5 1.1.1 Aanzetten...5 1.1.2 Uitzetten...5 1.2 Het

Nadere informatie

ATP7526. Handleiding 10 Ultimate10 (tablet-pc)

ATP7526. Handleiding 10 Ultimate10 (tablet-pc) ATP7526 Handleiding 10 Ultimate10 (tablet-pc) Welkom... 3 Belangrijke waarschuwingen... 3 Toetsen en functies... 4 I. Eerste gebruik... 5 1.1 Aan-/uitzetten... 5 1.1.1 Aanzetten... 5 1.1.2 Uitzetten...

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

DIT101201 Gebruikershandleiding 10.1 Tablet Android 4.1

DIT101201 Gebruikershandleiding 10.1 Tablet Android 4.1 DIT101201 Gebruikershandleiding 10.1 Tablet Android 4.1 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Hartelijk gelukgewenst met de aanschaf van MonsterPad EP771! Wij danken u voor uw vertrouwen en dat u voor een EASYPIX-product besloten hebt! Omdat we de MonsterPad steeds actualiseren

Nadere informatie

Edutab2+ Gebruikshandleiding. www.overmax.nl. Inleiding. Mors geen water of stop geen vreemde voorwerpen in het toestel.

Edutab2+ Gebruikshandleiding. www.overmax.nl. Inleiding. Mors geen water of stop geen vreemde voorwerpen in het toestel. Edutab2+ Gebruikshandleiding Inleiding Dank u voor het kopen van de Edutab2+. Wij wensen u veel plezier met deze tablet. Lees en bewaar alle bedieningsinstructies voordat u het apparaat in gebruik neemt,

Nadere informatie

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV Stenmark SmarTVstick Handleiding: Inhoudsopgave 1 SmarTVstick aansluiten op een TV 2 Voeding aansluiten Externe apparaten 3 Verbinding met de muis Gebruik 4 Verbinding met het netwerk 5 Schermresolutie

Nadere informatie

Handleiding DIT102201

Handleiding DIT102201 Handleiding DIT102201 Deze handleiding bevat belangrijke veiligheidsvoorschriften en informatie voor correct gebruik. Lees deze handleiding voor gebruik aandachtig door om ongelukken te voorkomen. Plaats

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. User Manual. OV-BaseCore10

Gebruiksaanwijzing. User Manual. OV-BaseCore10 Gebruiksaanwijzing User Manual OV-BaseCore10 NEDERLANDSE GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Dank u voor de aanschaf van de Overmax Basecore 10. Wij wensen u veel plezier met de tablet. Lees en bewaar alle bedieningsinstructies

Nadere informatie

Handleiding DIT902101

Handleiding DIT902101 Handleiding DIT902101 Deze handleiding bevat belangrijke veiligheidsvoorschriften en informatie voor correct gebruik. Lees deze handleiding voor gebruik aandachtig door om ongelukken te voorkomen. Plaats

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Hartelijk gelukgewenst met de aanschaf van GraffitiPad! Wij danken u voor uw vertrouwen en dat u voor een EASYPIX-product besloten hebt! Omdat we de GraffitiPad steeds actualiseren

Nadere informatie

DIT8070 Gebruikershandleiding 8 Tablet Android 4.1

DIT8070 Gebruikershandleiding 8 Tablet Android 4.1 DIT8070 Gebruikershandleiding 8 Tablet Android 4.1 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Hardware specificaties 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z)

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z) Gebruiksaanwijzing NL OV-BaseCore7(Z) Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing: Om het risico op elektrische schokken te beperken, mag u de behuizing of de achterkant niet verwijderen. Alle onderdelen

Nadere informatie

Find Neighbor Polygons in a Layer

Find Neighbor Polygons in a Layer Find Neighbor Polygons in a Layer QGIS Tutorials and Tips Author Ujaval Gandhi http://google.com/+ujavalgandhi Translations by Dick Groskamp This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0

Nadere informatie

Workshop Samsung Galaxy Tab 3

Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 1 van 9 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Deze tekst is een samenvatting van en een aanvulling op de Samsung Galaxy Tab 3 10.1 Nederlandstalige handleiding die je vindt

Nadere informatie

TR9015. Android 4.0. Handleiding

TR9015. Android 4.0. Handleiding TR9015 Android 4.0 Handleiding INHOUD 1. Welkom 3 2. Belangrijke waarschuwingen 3 3. Toetsen en functies 4 4. Voor gebruik 5 4.1. Tablet aansluiten op een computer 5 4.2. Uw tablet aan- en uitzetten 5

Nadere informatie

QUALCORE 1010. Handleiding. Nederlands. www.overmax.eu/nl voor service vragen: info@overmax.nl

QUALCORE 1010. Handleiding. Nederlands. www.overmax.eu/nl voor service vragen: info@overmax.nl QUALCORE 1010 Handleiding Nederlands www.overmax.eu/nl voor service vragen: info@overmax.nl Voorwoord Dank u voor het kopen van de Overmax tablet. Wij wensen u veel plezier met de Qualcore 1010. Lees en

Nadere informatie

TAB-9701. Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

TAB-9701. Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu TAB-9701 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Inhoud 1 Inleiding 2 Veiligheidsvoorschriften 3 Algemeen overzicht 3.1 Toetsen 3.2 Het toestel in- en uitschakelen 3.3 De batterij

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 9,7" Tablet Android 4.0 DIT9720

Gebruikershandleiding 9,7 Tablet Android 4.0 DIT9720 Gebruikershandleiding 9,7" Tablet Android 4.0 DIT9720 1 Welkom...3 Belangrijke mededelingen...3 Knoppen en functies...4 I. Aan de slag...5 1.1.1 De beschermingsfolie netjes op het scherm van de tablet

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be

Downloaded from www.vandenborre.be WATCH ME Handleiding DIGITALE MEDIASPELER Overzicht functies Watch me is een Bluetooth-horloge en MP3-speler met capacitief touchscreen, u kunt uw vinger gebruiken om een icoontje aan te raken en een submenu

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7

Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7 Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SIGMA ipk

GEBRUIKERSHANDLEIDING SIGMA ipk GEBRUIKERSHANDLEIDING SIGMA ipk Auteursrechten Deze gebruiksaanwijzing is beschermd onder internationale auteursrechtwetten. Geen enkel onderdeel van deze gebruiksaanwijzing mag worden gereproduceerd,

Nadere informatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 1. Inhoud van de verpakking 1. 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 2. Overzicht van het apparaat 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 EN

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 82 Beschrijving van het apparaat... 83 Aan de slag... 86 Mobiele data & WiFi-verbinding... 90 Scherm Google account & Contacten... 92 Vertrouwd raken met Android

Nadere informatie

Gebruikshandleiding 1

Gebruikshandleiding 1 Gebruikshandleiding 1 Dank u voor de aanschaf van de GoXtreme WiFi actiecamera. Lees alvorens dit product in gebruik te nemen deze gebruikshandleiding zorgvuldig door om het gebruik te optimaliseren en

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor COOLPIX)

Verbindingsgids (voor COOLPIX) Verbindingsgids (voor COOLPIX) In dit document wordt de procedure beschreven voor het gebruik van de SnapBridge-app (versie 2.0) voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen een ondersteunde

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page "1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014 elibom games Smartphones, Page "1 HUAWEI Y300 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik

Nadere informatie

Copyright 2014 Seiko Epson Corporation. All rights reserved. Naslaggids

Copyright 2014 Seiko Epson Corporation. All rights reserved. Naslaggids Copyright 2014 Seiko Epson Corporation. All rights reserved. Naslaggids Inhoudsopgave Inhoudsopgave Over de Naslaggids..................................................... 5 Applijst....................................................................

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Het plaatsen van de batterij in de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen.

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4)

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) 1 Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van wijzigingen tussen de Samsung Galaxy Tab 4 en het boek Starten met de Samsung Galaxy

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

CRESTA CTP810 7 MID. (Tablet PC)

CRESTA CTP810 7 MID. (Tablet PC) CRESTA CTP810 7 MID (Tablet PC) GEBRUIKSAANWIJZING Welkom... 3 Voorzorgsmaatregelen... 3 Toetsen en functies... 4 I. Beginnen... 5 1.1 AAN/UIT zetten... 5 1.1.1 Aanzetten... 5 1.1.2 Uitzetten... 5 1.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I785D8DCZ Gebruikershandleiding Hartelijk dank voor uw aankoop van deze EMPIRE Intel Tablet Model I785D8DCZ. Deze handleiding geeft een kort overzicht van alle functies van de tablet en is ervoor bedoeld

Nadere informatie

Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1

Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1 Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1 Inhoudsopgave 3 Belangrijke veiligheidsinstructies 4 Eerste Kennismaking 4 Inhoud verpakking 5 Voor en zijkant 6 Achterkant 6 De tablet opladen 7 De eerste keer opstarten

Nadere informatie

Smart Watch Gebruikershandleiding

Smart Watch Gebruikershandleiding Smart Watch Gebruikershandleiding Lees deze handleiding goed door voor het in gebruik nemen van de smartwatch. Voor het gebruik van de smartwatch is een mobiele telefoon(android) vereist! Veiligheidswaarschuwing!

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015. elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y530 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt niet meegeleverd,

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, 2017 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y6 Compact II Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DITK702201

Gebruikershandleiding DITK702201 Gebruikershandleiding DITK7001 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-343763 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-343763 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag NL Network Media Player NSZ-GS7 Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag: AAN/STAND-BY Hiermee wordt de speler in- of

Nadere informatie

Tablets. Wat is een tablet? Wat kun je met een tablet? Wat staat er standaard op? Wat is App store: 2013-04. 6 pagina s.

Tablets. Wat is een tablet? Wat kun je met een tablet? Wat staat er standaard op? Wat is App store: 2013-04. 6 pagina s. Syllabus 2013-04 Prijs 2,00 6 pagina s Tablets Wat is een tablet? Een platte, draagbare, computer. Meestal zonder toetsenbord. Heeft een aanraak gevoelig scherm, een muis is daarom niet nodig. Op het scherm

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

1. Inhoud van de verpakking. 2. Overzicht van het apparaat. Voordat u aan de slag gaat

1. Inhoud van de verpakking. 2. Overzicht van het apparaat. Voordat u aan de slag gaat Voordat u aan de slag gaat 1. Inhoud van de verpakking 1. ebook Reader hoofdunit 2. Voedingsadapter 3. USB-kabel 4. 5. Garantiekaart 6. Draaghoes 2. Overzicht van het apparaat 7 ebook Reader EN - 1 1 2

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3 Pilot Platform Handleiding pilotperiode SamsungGalaxyTab 3 2 Handleiding Galaxy Tab 3 10.1 - versie 1 - febr. 2014 Inhoudsopgave 1. De Samsung Galaxy Tab 3 10.1 1.1 De belangrijkste onderdelen van de Galaxy

Nadere informatie

Windows Media Player:

Windows Media Player: Windows Media Player: Afspelen: 1) Map openen van wat je wil afspelen (USB, harde schijf, SD-kaart, ) 2) Dubbelklik op gekozen film (als WMP als standaard staat ingesteld start dit automatisch op). OF

Nadere informatie

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding Inhoud Inleiding... 3 1. Installeren van de Pebble app... 4 2. Koppelen van het Pebble horloge en de smartphone... 6 3. Installeren van de Fox Inzicht App...

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

Aan de slag met je tablet!

Aan de slag met je tablet! 1 Aan de slag met je tablet! IN DEZE BUNDEL Aan de slag met je tablet! 1 Overzicht aansluitingen Eerste installatie OLVP account op je tablet 6 OLVP app installeren 7 File Manager voor je tablet 8 Andere

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Tablet PC Gebruikershandleiding

Tablet PC Gebruikershandleiding Tablet PC Gebruikershandleiding Voor optimale prestaties en veiligheid, dient u eerst de gebruikershandleiding goed door te lezen voordat u het product aansluit, bedient of aanpast. Bewaar de gebruikershandleiding

Nadere informatie

WAIKY.eu. Tablet ST Gebruiksaanwijzing. Lees zorgvuldig de volgende instructies door voor het gebruik van de tablet.

WAIKY.eu. Tablet ST Gebruiksaanwijzing. Lees zorgvuldig de volgende instructies door voor het gebruik van de tablet. WAIKY.eu Tablet ST-1029 Gebruiksaanwijzing Lees zorgvuldig de volgende instructies door voor het gebruik van de tablet. Dank u voor de aanschaf van de Tablet ST1029 lees voor het gebruik, de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Dat houdt in; gebruikersnaam en wachtwoord van beide dienen exact hetzelfde te zijn.

Dat houdt in; gebruikersnaam en wachtwoord van beide dienen exact hetzelfde te zijn. Inleiding Heeft u problemen dat de e boeken niet meer overgezet worden vanuit uw Windows of Macintosh computer naar uw ebook Reader, geeft de Reader een melding dat hij gemachtigd is voor een andere gebruiker,

Nadere informatie