Docent: Computer met account bij Mentimeter Studenten: Eigen device met internet (BYOD)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Docent: Computer met account bij Mentimeter Studenten: Eigen device met internet (BYOD)"

Transcriptie

1 3. Mentimeter Doel Korte beschrijving Leerfase Didactiek Soort werkvorm Niveau (Bloom) Website Materiaal Voorbereidingstijd Uitvoeringstijd Aantal studenten Moeilijkheidsgraad Taal Gebruik Meningen peilen Tool waarmee je smartphones tijdens de les in kunt zetten als stemkastjes. De docent geeft een stelling of vraag en de studenten kunnen daar vooraf of tijdens de les op stemmen door een keuze of door een cijfer te geven. Introductie, Verwerking, Evaluatie Tijdens de kennismaking met persoonlijke vragen Tijdens de terugblik op de vorige les of introductie van de nieuwe les Na de les door de studenten zelf een stelling of vraag laten maken op basis van de gelezen teksten uit de theorie Discussievorm, Werkopdracht Begrijpen, Creëren Docent: Computer met account bij Mentimeter Studenten: Eigen device met internet (BYOD) 10 min min. 1-2 per device, onbeperkt aantal studenten Eenvoudig Engels Gratis (maximaal 2 vragen per keer). Voor 5 euro per maand kun je een teacher -versie kopen waarbij de onbeperkt vragen kunt stellen en de gegeven antwoorden kunt exporteren. Voorbeeld: Marketing (Rendement, hoofdstuk 1, Uitgeverij ThiemeMeulenhoff)) Ga naar: en geef jouw cijfer voor de verschillende verkoopkansen van een product. Als je de score wilt bekijken van alle stemmers, ga je naar: en log je in met het googleaccount: mbodigitaal@gmail.com wachtwoord: Thieme2016 Klik op marketing, rendement en daarna op show presentation. Je ziet dan de scores van de studenten en het gemiddelde cijfer.

2 Uitleg: Ga naar en maak een account aan Sign up. De tweede keer gebruik je de knop Log In. In het volgende scherm kun je kiezen om meteen aan de slag te gaan via de knop your presentations en dan New presentation. Wil je eerst nog inspiratie opdoen kan kun je naar use example gaan om wat voorbeelden van mogelijkheden te bekijken. Als je klikt op New presentation geef je eerst de naam op van het onderwerp waar jij het over wilt hebben. Je kunt dan kiezen tussen de manier waarop je door de vragen heen wilt gaan: Presenters pace: de lesgever bepaalt wanneer de studenten mogen stemmen Audience pace: de studenten kunnen op hun eigen tempo door de vragen Vervolgens kies je voor welke type vraag je wilt stellen aan de studenten. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden: Multiple choice: Bij de vraag geef je meerdere antwoordmogelijkheden aan. Onder de vraag kun je een vinkje zetten als de studenten meerdere antwoorden mogen kiezen. Daarbij kun je vervolgens aangeven op de groene balk hoeveel ze er dan mogen kiezen. De weergave van de antwoorden gebeurt in een staafgrafiek met percentages. Word cloud: Bij de vraag geef je aan hoeveel woorden de studenten mogen intypen met een maximum van 10. De weergave van de antwoorden gebeurt in een woordwolk.

3 Scales: Bij de vraag geef je aan op welke onderdelen de studenten een score kunnen aangeven bijvoorbeeld tussen 0 en 10. Je kunt de hoogste en laagste score ook een label geven. De weergave van de antwoorden gebeurt in een grafiek zoals in het voorbeeld van de verkoopkansen van een product (hierboven). Open ended: Bij de vraag kunnen de deelnemers hun antwoorden geven. Je kunt ook toestaan dat ze vaker een antwoord kunnen geven. Voor de weergave van de antwoorden kun je kiezen uit 3 opties: je laat elk antwoord zien (speech bubbles), je laat de tekst van een antwoord zien en klikt dan door naar het volgende antwoord (One by one) of je laat de tekst op een willekeurige manier zien waarbij de antwoorden steeds verschuiven (flowing grid) 100 points: Bij de vraag maak je antwoordmogelijkheden waarop de studenten kunnen stemmen door 100 punten te verdelen. Bij de weergave komt het alternatief met de meeste stemmen bovenaan in de grafiek te staan, met het bijbehorende percentage. 2 by 2 Matrix: Bij de vraag geef je antwoordmogelijkheden aan waarop studenten een keuze maken op 2 assen, bijvoorbeeld leuk en nuttig. Je geeft daarbij een maximale waarde aan en de labels voor de hoogste en laagste scores, bijvoorbeeld niet leuk heel leuk en niet nuttig erg nuttig. Bij de weergave wordt een grafiek getoond waarbij de antwoordmogelijkheden worden gepositioneerd in een grafiek waarbij je de gemiddelde score ziet. Als je op het bolletje klikt zie je ook de spreiding. Als je jouw vragen wilt bewerken, klik je op de naam van jouw vragenset ( presentation name ). Als je de resultaten wilt laten zien aan de studenten klik je op het pijltje voor de naam. Je komt dan op het presentatiescherm waar het internetadres ( op staat met de code die de studenten moeten intypen. Als je meer dan 1 vraag hebt, kun je naar de volgende vraag met het pijltje aan de rechter zijkant. Als je terug wilt naar de homepagina klik je op het logo van Mentimeter. Op presentatiepagina staat ook een wieltje. Als je hierop klikt kun je de resultaten verbergen ( hide results ), bijvoorbeeld om de studenten niet te beïnvloeden en je kunt ook aangeven dat het stemmen moet stoppen ( close voting ). Wat ook slim is, is dat je via clear results alle resultaten kunt wissen. Zo kun je bij meerdere klassen deze tool gebruiken, zonder hem te hoeven kopiëren. Met behulp van count down kun je een klokje in de presentatiemodus zetten die aangeeft hoelang de studenten nog mogen stemmen. Via more kun je ook een QR code aanmaken. Dit is handig als de studenten wel een smartphone maar geen laptop bij zich hebben. Wat ook handig is via more is de optie show testdata. Je krijgt dan een animatie hoe het beeld eruit ziet zodra er stemmen binnen komen. Meer uitleg: Hiervoor moet je wel een account aanmaken, maar dat is gratis. De gratis leerpaden over educatieve apps zijn de moeite waard.

4 7. Quizlet Doel Korte beschrijving Leerfase Didactiek Soort werkvorm Niveau (Bloom) Website Materiaal Voorbereidingstijd Uitvoeringstijd Aantal studenten Moeilijkheidsgraad Taal Gebruik Begrippen herkennen Tool waarbij flashcards worden gemaakt om een begrip en een omschrijving of een vraag en antwoord te koppelen. De studenten kunnen een begrip en een omschrijving of een vraag en antwoord op speelse wijze onthouden of toetsen. Verwerking, Toetsing Tijdens de les, na de uitleg van de begrippen, deze begrippen op speelse wijze automatiseren Tijdens de les, na de uitleg van de begrippen, door de studenten zelf een quiz laten maken Bij het oefenen van het huiswerk begrippen leren Tijdens de terugblik op de vorige les bij de introductiefase van de nieuwe les Spelvorm / Werkopdracht Onthouden (Scatter), Begrijpen (Gravity) Docent: Computer, account bij Quizlet Studenten: Eigen device met internet (BYOD) 5-10 min. Afhankelijk van het aantal begrippen. In een aantal methodes staan al begrippen en uitleg, dan is het een kwestie van deze overtypen 5-15 min. Onbeperkt Eenvoudig Engels Gratis Voorbeeld: Kosten van duurzame productiemiddelen (Ho 5 Elementaire bedrijfseconomie dl 1, BV in Balans, Uitgeverij ThiemeMeulenhoff))

5 Uitleg: Papieren flitskaarten, of flashcards, zijn kaartjes die helpen bij het aanleren en onthouden van nieuwe stof. Op de ene kant van het kaartje staat de vraag, op de andere kant het antwoord. Een van de voordelen van digitale flitskaarten is, dat studenten hun vorderingen kunnen zien. Het basisidee van Quizlet is eenvoudig: je hebt twee reeksen die iéts met elkaar te maken hebben. De ene kolom bevat bijvoorbeeld woordjes Engels, de andere kolom de Nederlandse vertaling. Maar ook: de ene kolom bevat een vraag, de andere kolom het antwoord. Ook kan de ene kolom de begrippen bevatten en de andere kolom de definitie. Quizlet heeft verschillende mogelijkheden: Om te oefenen: Flashcards: deze gebruik je om te memoriseren Learn: de vraag wordt getoond, en je moet het antwoord ingeven Speller: het woord wordt uitgesproken en je typt het in (met onmiddellijk correctie) Test: er worden verschillende soorten vragen gesteld over de ingevoerde woorden Spelen met de geoefende woorden: Scatter: spelletje waarbij je de overeenkomende termen op elkaar moet slepen Gravity: spelletje waarbij je de overeenkomende termen snel moet intypen Aan de slag: Voordat je een quiz met flashcards kunt vullen, maak je eerst een account aan. Het is handig om voor alle accounts die te maken hebben met digitale werkvormen een apart adres aan te maken. Nadat je bent ingelogd kun je quiz maken via de toets create a studyset. Je start om de quiz een duidelijke naam te geven, bijvoorbeeld het onderwerp of hoofdstuk waarover de quiz gaat. Je kunt daarbij aangeven of iedereen deze quiz mag maken en wie de quiz mag editen. Vervolgens kun je de termen invoeren. Je kunt daarbij de taal kiezen zodat jouw spelling gecheckt kan worden. Als je de input al digitaal hebt in Word of Excel kun je deze ook importeren via de knop import. Je kunt aan de set van vraag-antwoord / begrip-definitie / woord-vertaald woord, ook een plaatje toevoegen of het woord met jouw eigen stem inspreken. Als je alle begrippen hebt ingevoerd, klik je op create. De quiz is klaar voor gebruik. Je kunt de link naar de quiz in je powerpointdia zetten, in een leeromgeving plaatsen, omzetten naar een qr-code of versturen via twitter. Meer uitleg:

Padlet. Meningen peilen

Padlet. Meningen peilen Padlet Doel Korte beschrijving Leerfase Meningen peilen Tool waarmee online prikborden gemaakt kunnen worden. De docent maakt een prikbord aan en vraagt aan de studenten om een post-it op het prikbord

Nadere informatie

Kahoot! Kennis toetsen

Kahoot! Kennis toetsen Kahoot! Doel Korte beschrijving Leerfase Didactiek Soort werkvorm Website Materiaal Voorbereidingstijd Uitvoeringstijd Aantal studenten Moeilijkheidsgraad Taal Gebruik Kennis toetsen Tool waarmee je een

Nadere informatie

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen Socrative Doel Meningsvorming / Kennis toetsen Tool die door docenten gebruikt kan worden om studenten tijdens de les antwoord te laten geven op vragen of stellingen. Korte beschrijving Fase van ervaringsleren

Nadere informatie

Handleiding stemmen tijdens college via Socrative

Handleiding stemmen tijdens college via Socrative Handleiding stemmen tijdens college via Socrative Wat is er nodig: Docent heeft nodig o bij de voorbereidingen: een (gratis) account op Socrative een room in Socrative en het room number om aan de studenten

Nadere informatie

Kahoot! Kennis toetsen

Kahoot! Kennis toetsen Kahoot! Doel Korte beschrijving Fase van ervaringsleren Didactiek Soort werkvorm Gebruikte intelligenties Website Materiaal Voorbereidingstijd Uitvoeringstijd Aantal studenten Moeilijkheidsgraad Taal Gebruik

Nadere informatie

Mentimeter. Ambassadeurs digitale didactiek. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/49026

Mentimeter. Ambassadeurs digitale didactiek. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/49026 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Ambassadeurs digitale didactiek 04 juni 2017 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/49026 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs

Nadere informatie

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing.

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing. Educaplay Doel Begrippen herkennen Korte beschrijving Tool waarmee verschillende soorten educatieve puzzels gemaakt kunnen worden. De studenten kunnen een omschrijving geven van de belangrijkste begrippen

Nadere informatie

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing. Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD)

Educaplay. Introductie, Verwerking, Toetsing.   Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD) Educaplay Doel Begrippen herkennen Korte beschrijving Tool waarmee verschillende soorten educatieve puzzels gemaakt kunnen worden. De studenten kunnen een omschrijving geven van de belangrijkste begrippen

Nadere informatie

Educaplay. Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD) 5-20 min. (afhankelijk van de gekozen activiteit)

Educaplay. Docent: Computer, account bij Educaplay Studenten: Eigen device met internet (BYOD) 5-20 min. (afhankelijk van de gekozen activiteit) Educaplay Doel Korte beschrijving Leerfase Begrippen herkennen Tool waarmee verschillende soorten educatieve puzzels gemaakt kunnen worden. De studenten kunnen een omschrijving geven van de belangrijkste

Nadere informatie

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Canva Doel Informatie overbrengen Korte beschrijving Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Leerfase Didactiek Soort werkvorm Website Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Als voorbereiding

Nadere informatie

Plickers. 1. Ga in interactie met je cursisten. 2. Hoe werkt het? Student response

Plickers. 1. Ga in interactie met je cursisten. 2. Hoe werkt het? Student response Plickers Student response 1. Ga in interactie met je cursisten Mentimeter, Kahoot!, Quizizz, Feedbackr, Poll Everywhere behoren allemaal tot de student/audience response tools om feedback te verzamelen

Nadere informatie

SLIMSTAMPEN HANDLEIDING

SLIMSTAMPEN HANDLEIDING SLIMSTAMPEN HANDLEIDING Dit is een korte handleiding voor de SlimStampen website. Een gebruiker van de website kan verschillende activiteiten kiezen door op één van de knoppen boven aan de eerste pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING MENTIMETER. Overstap van PresentersWall en ShakeSpeak naar Mentimeter. Versie Philip Bierkens

HANDLEIDING MENTIMETER. Overstap van PresentersWall en ShakeSpeak naar Mentimeter. Versie Philip Bierkens HANDLEIDING MENTIMETER Overstap van PresentersWall en ShakeSpeak naar Mentimeter Versie 1 30-04-2019 Philip Bierkens P.A.Bierkens@uu.nl P a g i n a 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

Studentenhandleiding Peerwise

Studentenhandleiding Peerwise Studentenhandleiding Peerwise Inleiding In deze handleiding wordt uitgelegd wat Peerwise is, hoe je als student een account aanmaakt en hoe je vervolgens aan de slag gaat met het werken in Peerwise. Wat

Nadere informatie

Handleiding Nieuw Nederlands 6 e editie Onderbouw. Kahoot! Versie:

Handleiding Nieuw Nederlands 6 e editie Onderbouw. Kahoot! Versie: Handleiding Nieuw Nederlands 6 e editie Onderbouw Kahoot! Versie: 14-03-2018 Inhoud Wat is het? Een account aanmaken als docent Een Kahoot selecteren De Kahoot afnemen Het verloop van de Kahoot Inloggen

Nadere informatie

Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1

Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1 Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1 Welkom bij Socrative! Net als u zijn wij overtuigd van het belang het leerproces van leerlingen te visualiseren. Deze tool biedt de mogelijkheid om evaluatie

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

Quiz maken met Kahoot

Quiz maken met Kahoot Quiz maken met Kahoot Om Kahoot te gebruiken heb je een digibord nodig. Je klasgenoten hebben een smartphone of tablet nodig met internetverbinding. Ga naar getkahoot.com Page 1 Inloggen Log in met de

Nadere informatie

Toetsen in Blackboard

Toetsen in Blackboard Toetsen in Blackboard Met de tool Test kun je toetsvragen maken en afnemen. In dit document wordt uitgelegd 1. Hoe een toets gemaakt kan worden. 2. Hoe een toets bewerkt kan worden. 3. Hoe een toets beschikbaar

Nadere informatie

Een betere enquête- en presentatiesoftware: Mentimeter

Een betere enquête- en presentatiesoftware: Mentimeter Een betere enquête- en presentatiesoftware: Mentimeter Vaak komen vergaderingen, lessen met veel concrete informatie en andere samenkomsten saai over. U kent dat gevoel wel: het is warm in de kamer, uw

Nadere informatie

Socrative. Het Hooghuis dig.vaardigheden. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Socrative. Het Hooghuis dig.vaardigheden. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Het Hooghuis dig.vaardigheden 25 january 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/36834 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs

Nadere informatie

VISTA deelnemers handleiding

VISTA deelnemers handleiding VISTA deelnemers handleiding 1 (13) Table of contents Table of contents... 2 Instructie voor VISTA deelnemers... 3 VISTA informatie op de website:... 3 VISTA Competitie op de website:... 3 Inloggen deelnemers...

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal.nl

Handleiding LOGO-digitaal.nl Handleiding LOGO-digitaal.nl Voor u aan de slag gaat met LOGO 3000 Digitaal, adviseren wij u de laatste versie van de browser Chrome te installeren. Deze browser kan gratis gedownload worden, vaak wordt

Nadere informatie

HANDLEIDING MENTIMETER. Versie Philip Bierkens

HANDLEIDING MENTIMETER. Versie Philip Bierkens HANDLEIDING MENTIMETER Versie 1 14-05-2019 Philip Bierkens P.A.Bierkens@uu.nl P a g i n a 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina Hoofdstuk 1. Inloggen 2 Hoofdstuk 2. Overzicht van Mentimeter en functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding EduArte Studentenportaal.

Handleiding EduArte Studentenportaal. Studentenportaal Handleiding EduArte Studentenportaal. Beste student, in deze handleiding is beschreven de instructies om te kunnen inloggen op het studentenportaal van het Hoornbeeck College en welke

Nadere informatie

Handleiding TagMyDoc

Handleiding TagMyDoc Handleiding TagMyDoc Februari 2013 Voorwoord In BoekTweePuntNul (uitgave oktober 2012, ISBN 9789059063501) vindt men een beschrijving van de tool TagMyDoc. Een uitgebreide, Engelstalige handleiding vindt

Nadere informatie

PeerWise Studentenhandleiding.

PeerWise Studentenhandleiding. PeerWise Studentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Wat is PeerWise? 3 2 Hoe maak ik als student een account aan in PeerWise? 3 3 Aan de slag in PeerWise 3 4 Hoe formuleer je

Nadere informatie

presenteerinteractief.nl gebruikershandleiding Versie 0.1 INTRODUCTIE... 2 INLOGGEN... 3 HOME... 4 SHOW... 5 ANSWERS... 6 ANALYSIS... 7 EXPORT...

presenteerinteractief.nl gebruikershandleiding Versie 0.1 INTRODUCTIE... 2 INLOGGEN... 3 HOME... 4 SHOW... 5 ANSWERS... 6 ANALYSIS... 7 EXPORT... presenteerinteractief.nl gebruikershandleiding Versie 0.1 Inhoud INTRODUCTIE... 2 INLOGGEN... 3 HOME... 4 SHOW... 5 ANSWERS... 6 ANALYSIS... 7 EXPORT... 8 CONTROLPANEL... 9 NIEUWE OPEN VRAAG... 10 NIEUWE

Nadere informatie

Meer interactie in de les door educatieve apps!

Meer interactie in de les door educatieve apps! Veerle van Pinxteren Meer interactie in de les door educatieve apps! Maak verbinding met internet met beide devices (smartphone en laptop/tablet) Ontwerpkracht.com Onderwijskundig ontwerper Docent Frans

Nadere informatie

Inhoudsopgave" Inleiding" 2" TIP: Inlognamen op de basisschool" 3" Gereedschap - Graphics" 4" Gereedschap - Wall" 5" Gereedschap - Video" 6"

Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Publiceren en/of Opslaan 8 Pagina 1-9 Inleiding! Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Handleiding Shakespeak

Handleiding Shakespeak Handleiding Shakespeak 1. Inhoudsopgave 2. Shakespeak bij Hogeschool VHL... 2 3. Shakespeak gebruiksklaar maken... 3 a. Uw account... 3 b. De plugin... 3 4. Vragen toevoegen... 4 5. Instellingen en lay-out

Nadere informatie

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod KHLim Departement Lerarenopleiding Algemene vaardigheden ICT Nearpod Inhoud 1 Nearpod... 3 2 Keuzelijst... 4 2.1 My libary... 5 2.2 Explore... 5 2.3 Join... 6 2.4 Create... 6 2.5 Reports... 7 3 Maken van

Nadere informatie

Introductie. Bitsboard

Introductie. Bitsboard Introductie Bitsboard is een fantastische leer tool om nieuwe feiten en informatie tot je te nemen op een leuke en nieuwe manier. Wat maakt Bitboard nu uniek? Speel een aantal mini-games: Bitsboard maakt

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten Shakespeak Een praktische handleiding voor docenten 1 Inhoudsopgave I. Wat is Shakespeak?... 3 II. Shakespeak gebruiksklaar maken... 4 III. Vragen toevoegen... 5 IV. Instellingen en lay out aanpassen...

Nadere informatie

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten. Copyright UMC St Radboud, IWOO afdeling EKO

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten. Copyright UMC St Radboud, IWOO afdeling EKO Shakespeak Een praktische handleiding voor docenten Copyright UMC St Radboud, IWOO afdeling EKO Inhoudsopgave I. Shakespeak binnen het UMC St Radboud 3 II. Shakespeak gebruiksklaar maken: 4 a. uw account

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid:

Gebruiksvriendelijkheid: Een Engelstalige tool om een test of quiz te maken. Gebruiksvriendelijkheid: De webtool is erg gebruiksvriendelijk. Je hoeft je niet te registreren, maar kunt gewoon gebruik maken van een wachtwoord. Via

Nadere informatie

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Disclaimer: Ik ben niet verbonden aan Shakespeak of het bedrijf dat Shakespeak produceert. Deze handleiding is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen

Nadere informatie

Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining

Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining LyricsTraining: Lyricstraining.com is een éénvoudige en leuke manier om je talenkennis te verbeteren door gebruik te maken van muziekvideo's en liedjesteksten

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING. Sanne van der Meijden

UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING. Sanne van der Meijden UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING Sanne van der Meijden ALVA ICT SCHOOLJAAR 2017-2018 Inhoud Inhoudsopgave... 2 1 Creëer een account... 3 2 Creëer je project... 4 3 Publiceer je project... 10 4 Deel

Nadere informatie

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins).

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). SNS zelf: http://interactief.plantyn.com/sns Beheersmodule: http://interactief.plantyn.com/sns/adminacc Na het inloggen met een docentenaccount

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 7 5 Voeg je boek toe in diddit... 8 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

Socrative gebruikershandleiding Document-versie

Socrative gebruikershandleiding Document-versie Socrative gebruikershandleiding Document-versie 2016-03 Inleiding SOCRATIVE is een gratis online gereedschap dat gebruikt kan worden via een browser (op desktop of laptop) of app (ios, Android, Windows,

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 6 5 Voeg je boek toe in diddit... 7 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

3 Leerling speelt. Resultaten in LeerlingenVolgSysteem (LVS) 2. Handleiding app:

3 Leerling speelt. Resultaten in LeerlingenVolgSysteem (LVS) 2. Handleiding app: HANDLEIDING DOCENTEN Wat is Earz Earz is een laagdrempelige manier om via internet muzikale vaardigheden aan te leren. Het maakt gebruik van aantrekkelijke hulpmiddelen (pc, tablet en/of telefoon) en is

Nadere informatie

Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor de leerling

Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor de leerling Praktijkschool à la Carte Handleiding voor de leerling Beste leerling, Voor je ligt de handleiding voor Praktijkschool à la Carte. We leggen je uit wat dit is, en hoe je hiermee kunt werken. Wat is Praktijkschool

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snel-start gids voor de oefenmodule software 1. Voor het eerst werken met de oefensoftware (groepenbeheer) 3 2. Delen van een groep met een andere leerkracht

Nadere informatie

HANDLEIDING MENTIMETER. Versie Educate-it

HANDLEIDING MENTIMETER. Versie Educate-it HANDLEIDING MENTIMETER Versie 2 13-06-2019 Educate-it Educate-itbalie@uu.nl P a g i n a 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina Hoofdstuk 1. Inloggen 2 Hoofdstuk 2. Overzicht van Mentimeter en functionaliteiten

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

Padlet: een online prikbord.

Padlet: een online prikbord. Padlet: een online prikbord. Met het programma Padlet kun je online prikborden maken. Op die prikborden kunnen tekstberichten, filmpjes, illustraties, geluidsfragmenten en hyperlinks geplaatst worden.

Nadere informatie

Instructie voor het maken van een filmpje van een presentatie in Photo Story 3 for windows

Instructie voor het maken van een filmpje van een presentatie in Photo Story 3 for windows Instructie voor het maken van een filmpje van een presentatie in Photo Story 3 for windows 1. Allereerst dien je Photo Story 3 te downloaden van internet via onderstaande site: http://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=11132

Nadere informatie

Met Prowise ProQuiz, wat in deze versie van Prowise Presenter als module automatisch is opgenomen, kun je een quiz of nog beter een toets maken.

Met Prowise ProQuiz, wat in deze versie van Prowise Presenter als module automatisch is opgenomen, kun je een quiz of nog beter een toets maken. 6. ProQuiz Met Prowise ProQuiz, wat in deze versie van Prowise Presenter als module automatisch is opgenomen, kun je een quiz of nog beter een toets maken. Hiervoor heb je uiteraard ook ProConnect nodig,

Nadere informatie

Introductie www.gynzy.com

Introductie www.gynzy.com Zet jouw leerlingen zelfstandig aan de slag met Gynzy Introductie www.gynzy.com Introductie: Gynzy Kids Met Gynzy Kids zet je jouw leerlingen individueel aan de slag met Gynzy. Zo kunnen ze tafels trainen,

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

TES TEACH Tes Teach. Create digital lessons in 5 minutes.

TES TEACH Tes Teach. Create digital lessons in 5 minutes. TES TEACH Tes Teach. Create digital lessons in minutes. Tes Teach is een volledig gratis tool waarmee je snel en eenvoudig leerpaden voor je leerlingen kan maken. Een leerpad is een opeenvolging van stappen

Nadere informatie

Werken met Paint 2014

Werken met Paint 2014 Groep: 5 Lesdoelen: - - De leerlingen begrijpen dat je niet zomaar een plaatje van internet kan plukken, dat het plagiaat is De leerlingen kunnen met behulp van Paint zelf een tekening in Paint maken.

Nadere informatie

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO Digitale leeromgeving HANDLEIDING WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO Digitale leeromgeving HANDLEIDING In deze handleiding staat de inhoud van de digitale leeromgeving van Memo beschreven, en hoe

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Handleiding Hoe vind ik mijn weg in mijn.capabel.nl

Handleiding Hoe vind ik mijn weg in mijn.capabel.nl Handleiding Hoe vind ik mijn weg in mijn.capabel.nl Klaar voor de start Gebruik bij voorkeur altijd Google Chrome of Mozilla Firefox 1 Inhoud Inhoudsopgave Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2. Aanmelden...

Nadere informatie

Creatief met Bookwidgets

Creatief met Bookwidgets Maak boeiende interactieve oefeningen in enkele minuten. Kies uit werkbladen, simulaties, games en nog veel meer.. Bookwidgets kan gebruikt worden in de klaslokalen, elektronische leerplatformen en multi-touch-books.

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Stappenplan Online prikbord maken

Stappenplan Online prikbord maken WAT IS LINO? Met Lino kun je een online prikbord maken. Je kunt hier memobriefjes, afbeeldingen, filmpjes en documenten aan toevoegen. Een online prikbord gemaakt met Lino. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken.

In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken. In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken. De instructies voor Excel zijn geschreven voor Excel

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

extra hulp bij de tafels 2015 JopSoft

extra hulp bij de tafels 2015 JopSoft extra hulp bij de tafels I X-STIP Help Inhoudsopgave Onderdeel I Algemeen 1 1 Inleiding... 1 2 Registreren... 2 Onderdeel II Instellingen 3 1 Leerlingenlijsten... 5 2 Logbestanden... 7 3 Info... 8 Onderdeel

Nadere informatie

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digiplein DOCENTENHANDLEIDING DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen 2 e DRUK AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digitale ondersteuning: Ga naar www.uitgeversgroep.nl > Log in > Zoek op boekcode

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal

Handleiding LOGO-digitaal Handleiding LOGO-digitaal Inhoud Woord vooraf 3 Stappenplan 4 Stap 1: Inloggen 4 Stap 2: Account selecteren 4 Stap 3: Gegevens wijzigen 4 Stap 4: Collega s toevoegen 5 Stap 5: Leerlingen toevoegen 5 Stap

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Extra mogelijkheden Adobe Presenter. Video toevoegen

Extra mogelijkheden Adobe Presenter. Video toevoegen Extra mogelijkheden Adobe Presenter Video toevoegen Boven het kopje Video kunt u een videobestand importeren of uzelf opnemen via een webcam, bijvoorbeeld als introductie. Let wel op (in verband met vaak

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink

Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink Met Thinglink kun je een interactieve afbeelding maken en die online delen. Op een afbeelding kun je tags aanbrengen met tekst, foto's, filmpjes, geluid, enzovoort.

Nadere informatie

Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink

Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink Met Thinglink kun je een interactieve afbeelding maken en die online delen. Op een afbeelding kun je hotspots aanbrengen met informatievensters (de zwarte

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Duiker Gids voor Digitale Producten

Duiker Gids voor Digitale Producten Duiker Gids voor Digitale Producten Hoe toegang te krijgen tot jouw PADI Open Water Diver product PADI EMEA Customer Relations The Pavilions, Bridgwater Road, Bristol BS13 8AE, United Kingdom customerservices.emea@padi.com

Nadere informatie

Scovr discover English

Scovr discover English Scovr discover English v. 2.1 Augustus 2012 Inhoudsopgave Snel aan de slag met Scovr... 3 Ondersteuning, FAQ s en contact... 3 Inloggen... 4 Welkomstscherm... 5 Docenten... 5 Leerling... 5 Starten met

Nadere informatie