ODF Access versus Dark Fiber. FttH stertopologie versus FttO ringtopologie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ODF Access versus Dark Fiber. FttH stertopologie versus FttO ringtopologie"

Transcriptie

1 ODF Access versus Dark Fiber FttH stertopologie versus FttO ringtopologie

2 BBned heeft met instemming kennis genomen van een reeks publieke uitingen van OPTA waarin herhaaldelijk gesteld wordt dat OPTA onvoldoende dynamiek in het zakelijke segment ziet en dat extra ingrijpen nodig is. OPTA is eveneens duidelijk ten aanzien van beste remedie om duurzame concurrentie in Nederland te bereiken: Het uiteindelijke doel van het reguleringskader is het tot stand brengen van een situatie van duurzame concurrentie, ofwel effectieve concurrentie die voor haar bestaan en effectiviteit niet (meer) afhankelijk is van het bestaan van sectorspecifieke regulering. Een situatie waarbij diverse ondernemingen met elkaar concurreren met gebruikmaking van eigen infrastructuur (infrastructuurconcurrentie) is zo bezien duurzamer dan een concurrentiesituatie die afhankelijk is van het bestaan van bijvoorbeeld toegangsverplichtingen. BBned ervaart het daarom als buitengewoon teleurstellend dat toegang tot ODF access op zakelijke glasnetwerken (door OPTA gedefinieerd als dark fiber ) niet wordt gereguleerd. Infrastructuurconcurrentie (op glasvezel) voor een groot deel van de zakelijke markt wordt helaas op voorhand uitgesloten. Het is immers niet realistisch te veronderstellen dat bedrijvenconcentraties (zoals bedrijfsparken) waar zakelijke glasnetwerken worden neergelegd, in een latere fase nog worden ontsloten door FttH ODF access of SDF access (zelfs als dat het geval zou zijn dan is de zakelijke markt al vergeven). De superieure functionaliteit, betrouwbaarheid en bandbreedtes van zakelijke glasnetwerken maakt concurrentie vanuit de MDF bij voorbaat kansloos. Toegang tot zakelijke netwerken wordt vooralsnog alleen gereguleerd op Wholesale niveau via de Huurlijnen markt. Infrastructuur aanbieders die zich richten op de zakelijke markt en met KPN de concurrentie willen aangaan op glasvezel, lijken buitenspel te worden gezet wat op termijn kan leiden tot marginalisering en zelfs uittreding. Hun businesscase wordt immers bedreigd door de razendsnelle uitrol van FttO (60-80% dekking van de zakelijke markt eind 2011) en het feit dat de FttO retail producten zijn gepositioneerd als een superieur substituut voor diensten over koper: meer bandbreedte voor minder geld. In deze presentatie wordt aangetoond hoe de FttO uitrol zich zal ontwikkelen, in hoeverre FttO over zakelijk glasvezel een (superieur) substituut is voor diensten over FttH ODF access & MDF access en dat er een gezonde businesscase zou moeten zijn voor alternatieve aanbieders die toegang wensen tot zakelijke glasvezel. Vervolgens wordt ingegaan op de motivatie die OPTA heeft aangedragen om dark fiber niet te rekenen tot de relevante markt voor ODF access.

3 De FttO ambities van KPN KPN heeft in recente publicaties haar ambities ten aanzien van de FttO uitrol uiteengezet. Op basis van deze publicaties en aanvullende informatie, zal in deze presenatie een prospectieve analyse worden gemaakt ten aanzien van de ontwikkeling van de FttO uitrol. Een aantal citaten uit recente publicaties: Third quarter 2007 results: 42K companies connected with FttO at Q and 61K or nearly 10% of companies connected by YE Annual Results 2007 (Presentatie): Ambition to connect substantial part of business market by Annual Results 2007 (Presentatie): 15 business parks connected to FttO each month First Quarter Results Press Release, 29 April 2008: During Q1, KPN connected 11 business parks to Fiber-to-the-Office (FttO) and is targeting a 60% share of the Top 300 business parks in the Netherlands by the end of Half Year Results 2008 (Presentatie): FttO roll out started in 185 business parks. Opmerkelijk: In de Q3 resultaten 2007 wordt vermeld dat er 42K bedrijven waren aangesloten op FttO en dat dit aantal in Q4 naar 61K bedrijven zou groeien. Omdat FttO op bedrijventerreinen nog niet was gelanceerd, kan er geconcludeerd worden dat het hier alleen om FttO Stadsconnect aantallen gaat (dit is de enige publicatie waarin iets wordt prijs gegeven ten aanzien van de coverage van FttO Stadsconnect). FttO Stadsconnect groei werd door KPN dus geschat op meer dan 30% per kwartaal. Waarschijnlijk doelt KPN in de presentatie op het aantal bedrijven dat met FttO aangesloten kan worden. Deze cijfers zeggen meer over de snelheid waarmee de FttO uitrol wordt gerealiseerd dan over de feitelijke penetratie binnen het dekkingsgebied. De vraaggedreven uitrol van FttO Stadsconnect kenmerkt zich door een sterke correlatie tussen penetratie en dekkingsgebied. Indien een nieuwe klant in gebied wordt aangesloten waar nog geen glasvezel aanwezig was, dan worden nieuwe manholes geïnstalleerd en kunnen weer nieuwe klanten worden bereikt (tegen een acceptabel tarief). Op deze wijze stimuleert de penetratie de fijnere vermazing van het netwerk en daarmee het dekkingsgebied van FttO.

4 VERTROUWELIJK

5 Prospectieve Analyse FttO FttO Stadsconnect had in juli 2008 een dekking van [VERTROUWELIJK] procent van alle Nederlandse bedrijven. BBned schat dat de dekkingsgraad van FttO Stadsconnect tijdens de komende reguleringsperiode minimaal zal toenemen tot [VERTROUWELIJK] van alle Nederlandse bedrijven. FttO op bedrijventerreinen had in juli 2008 een dekking van [VERTROUWELIJK] procent van alle Nederlandse bedrijven. Rekening houdend met gemiddeld 225 bedrijven per terrein en een periode van 2008 tot en met 2011, zou KPN met FttO op bedrijvenparken [VERTROUWELIJK] procent van de Nederlandse bedrijven kunnen bereiken. De uitrol van ODF access door Reggefiber/KPN heeft een additioneel effect. Reggefiber FttH voorziet in de komende 3 jaar zo n 2 miljoen aansluitingen te realiseren. Deze uitrol richt zich op de consumentenmarkt maar een voorzichtige schatting zou zijn dat het FttO dekkingsgebied hiermee met nog eens [VERTROUWELIJK] zou toenemen. Het totale FttO dekkingsgebied zal aan het einde van de reguleringsperiode tussen [VERTROUWELIJK] van de Nederlandse bedrijven beslaan. Rol van OPTA In tegenstelling tot FttH ODF access is KPN wel de (interne) leverancier van ODF access tot zakelijke glasnetwerken en kan regulering daarom effectief zijn (hoewel ook hier het gevaar bestaat dat regulering wordt ontdoken via de Reggefiber constructie). Geholpen door de afwezigheid van regulering heeft KPN al een formidabele positie op de markt van zakelijke glasnetwerken opgebouwd. BBned hoopt dat OPTA hier spoedig concurrentie zal helpen realiseren.

6 BBned is ervan overtuigd dat marktpartijen gericht op netwerk infrastructuur voor de zakelijke markt, een gezonde businesscase zouden moeten hebben op basis van ODF toegang over zakelijke glasnetwerken. BBned merkt daarbij wel op dat de schaalgrootte voor een gezonde businesscase alleen te realiseren is op Wholesaleniveau. BBned heeft de afgelopen maanden meermalen gepoogd ODF toegang te verkrijgen bij KPN maar is daarin niet geslaagd. [VERTROUWELIJK]

7 In randnummer 191 van het Ontwerpbesluit ULL wordt gesteld dat De belangrijkste argumenten waren dat verschillen in [..] en prijsstelling (de gemiddelde prijs van een huurlijn is circa 400 EURO terwijl de gemiddelde prijs van breedband internettoegang circa 30 EURO is) zodanig groot waren, dat sprake was van separate relevante markten. Deze argumenten blijven onveranderd geldig voor de komende reguleringsperiode. De bovengenoemde prijsvergelijking tussen WBT en huurlijnen is verre van zuiver omdat een retail product gebaseerd op WBT lage kwaliteit vergeleken wordt met een retail product gebaseerd op Wholesale huurlijnen. Indien retail internettoegang (zakelijk SDSL) gebaseerd op WBT hoge kwaliteit wordt vergeleken met retail internettoegang (FttO) gebaseerd op Ethernet huurlijnen dan ziet het beeld er ineens heel anders uit: Bandbreedte Bron Prijs 1:10 KPN Zakelijk SDSL 2.3M/2.3M 269,00 FttO Bedrijfspark 10M/10M KPN FttO Orderformulier 155,00 FttO Stadsconnect 10M/10M KPN FttO Orderformulier 290,00 Conclusie lijkt gerechtvaardigd dat KPN op retail niveau zakelijke internettoegang producten biedt op basis van glasvezel die qua functionaliteit en betrouwbaarheid superieur zijn aan zakelijke internettoegang producten op basis van koper en bovendien in absolute zin (FttO Bedrijfsparken) of relatieve zin (FttO Stadsconnect) goedkoper zijn in vergelijking met zakelijk DSL. Het is evident dat hier sprake is van dezelfde relevante markt en vraagsubstitutie.

8 In randnummer 414 en 415 van het Ontwerpbesluit ULL wordt opgemerkt dat er een onderscheid gemaakt dient te worden tussen zakelijke glasnetwerken (op basis van dark fiber cityringen) en FttH netwerken (op basis van ODF access). In randnummer 415 wordt uiteengezet dat de voor dark fiber gebruikte netwerkimplementaties voor het realiseren van dedicated verbindingen (huurlijnfunctionaliteit) met hoge beschikbaarheid en hoge capaciteit niet geschikt zijn voor ODF access. Eerste opmerking ten aanzien van de bovenstaande tekst is dat zakelijke glasnetwerken op basis van een ringtopologie eveneens worden ontsloten door een optisch distributie frame (ODF). Hoe zouden immers anders de individuele glasvezels moeten worden aangesloten op de access switch in een situatie waarbij er meerdere eindgebruikers moeten worden bediend? Ofwel, zakelijke glasvezelnetwerken worden eveneens gerealiseerd op basis van ODF access. Anderzijds is FttH ODF access onbelicht glasvezel (ofwel dark fiber). BBned hecht waarde aan correcte definities omdat met deze naamgeving een scheiding wordt gesuggereerd tussen ontbundelde diensten op basis van verkeerde uitgangspunten. Een tweede vaststelling is dat er de suggestie wordt gewekt dat aansluitingen vanaf een zakelijke ringtoplogie dedicated zijn. In zowel een stertopologie (FttH) als in een ringtopologie (zakelijk) wordt inderdaad gebruik gemaakt van point-to-point aansluitlijnen tot aan de access switch (daarna wordt het overwegend ethernet). In beide topologiën zijn de aansluitlijnen dedicated. De vaststelling is dus correct maar gaat evengoed op voor FttH op basis van ODF access. Een derde opmerking heeft betrekking op de suggestie dat zakelijke glasnetwerken een hogere capaciteit zouden ondersteunen. Deze capaciteit wordt bepaald door de randapparatuur die op de glasvezels wordt aangesloten en heeft niets te maken met de glasvezel en/of topologie van het glasvezelnetwerk. Een stertopologie kan evengoed hoge bandbreedtes ondersteunen. Er zal in de consumentenmarkt overwegend gekozen worden voor het aanbieden van lagere en asymmetrische bandbreedtes. Deze keuzes zijn echter commercieel en worden niet bepaald door de eigenschappen van de onderliggende netwerktopologie.

9 In randnummer 415 wordt voorts vastgesteld dat door het construeren van ringen is het mogelijk om een zakelijke eindgebruikerlocatie via twee geografisch gescheiden routes aan te sluiten, zodat er een redundante verbinding ontstaat, die een hoge beschikbaarheid kan garanderen. De bovenstaande tekst is correct. In Figuur II wordt deze situatie afgebeeld. [VERTROUWELIJK] Op een zeer klein percentage na worden zakelijke eindgebruikers aangesloten op een wijze vergelijkbaar met een situatie zoals is weergegeven in Figuur I. Ondanks de aanwezigheid van het ringnetwerk worden zakelijke gebruikers aangesloten met point-to-point aansluitlijnen in een stertopologie. Ofwel, de onderliggende topologie van FttH eindgebruikers en zakelijke glasvezel eindgebruikers is nagenoeg altijd dezelfde. De voorgenomen uitsluiting van regulering van zakelijke glasnetwerken op basis van de onderliggende topologie doet daarom geen recht aan de marktsituatie waarin een zeer klein percentage werkelijk redundantie afneemt. De kosten voor het aanleggen van de tweede route ten behoeve van het realiseren van redundantie (Route B in figuur II) zijn transparant (graaf en eventueel herbestratingkosten kosten langere route en extra glasvezel). Deze kosten zijn situatie afhankelijk en daarom moeilijk generiek vast te stellen. Het is daarom voor te stellen dat ODF access op zakelijke glasnetwerken wel wordt gereguleerd (maar wellicht tegen een toeslag op de FttH tarieven - zoals bekend van het Premium serviceniveau bij MDF access) maar dat prijzen voor een tweede route (Route B in Figuur II) door de markt worden bepaald.

10 Figuur I Ring topologie (CityRing) Bedrijf X is op het ODF aangesloten via Route A (enkelvoudig dus stertopologie)

11 Figuur II Ring topologie (CityRing) Bedrijf X is op het ODF aangesloten via Route A en Route B (redundant dus maakt wel gebruik van ringtopologie)

12 KPN Retail heeft recent een redundantie dienst in de markt gezet op basis van een wireless HSDPA back up verbinding. Bij het wegvallen van de FttO primaire route wordt de HSDPA secundaire route geactiveerd (meestal SIM kaart en optische WAN interface in één gateway). De dienst wordt onder de naam Data Connectivity verkocht en biedt snelheden tot en met 3,8Mbps. Het toekomstige HSDPA release 7 kan bandbreedtes tot en met 42Mbps ondersteunen. Wimax is een ander wireless alternatief. Met de inzet van wireless technieken heeft KPN (retail) geen cityring topologie nodig om toch een hoge beschikbaarheid te kunnen garanderen. Een FttO propositie (inclusief bijbehorende prijsstelling) via FttH ODF access zullen we zeker gaan tegen komen. Het combineren van een gereguleerde component (FttO) en een ongereguleerde component (HSDPA) biedt tal van mogelijkheden voor strategisch productontwerp. KPN kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de backhaul (naar een PoP op een bedrijventerrein) niet meer redundant uit te voeren, wat zou resulteren in lagere beschikbaarheid van de aansluitingen naar de eindgebruiker. KPN retail kan HSDPA afnemen maar de alternatieve aanbieder (zonder eigen HSDPA netwerk) moet een wireless dienst afnemen bij een derde partij (indien mogelijk). Deze situatie is niet theoretisch. KPN heeft aangekondigd voorlopig alleen enkelvoudige SDF backhaul aan te bieden (beschikbaarheid 99,8%). KPN retail lost dit op met HSDPA back up verbindingen (beschikbaarheid van 99,99%). Gevolg is dat SDF access af lijkt te vallen als access alternatief voor de zakelijke markt.

13 In randnummer 415 wordt verder gesteld dat door deze wijze van aanleg, gaan met zakelijk dark fiber aanzienlijk hogere kosten gepaard dan met aansluitnetwerken op basis van ODF access. Zoals eerder gezegd worden zakelijke glasnetwerken eveneens ontsloten op basis van ODF access maar OPTA doelt hier bijna zeker op FttH netwerken. De reactie zal dan ook als zodanig worden beschreven. In Figuren III tot en met V wordt met eenvoudige voorbeelden aangetoond dat het aanleggen van een ringstructuur voor zakelijke glasnetwerken nauwelijks meer aanlegkosten met zich meebrengt in vergelijking met een FttH sternetwerk. Figuur III toont de situatie waar in een bepaalde gemeente Y een sternetwerk is aangelegd. Deze gemeente heeft woningen er is gemiddeld 20 meter fiberduct per woning nodig. Figuur IV toont de situatie waarin er een ring is gerealiseerd door alle uitlopers met elkaar te verbinden. De maximale afstand tussen de uitlopers en de ODF is 5 kilometer (diameter is 10 kilometer). Het gebied is perfect rond wat de meest nadelige situatie is om de uitlopers met elkaar te verbinden en hiermee een ringtopologie te realiseren. Immers hoe platter het gebied, hoe korter de afstand tussen de uitlopers. Om alle uitlopers redundant aan te sluiten, hoeft echter geen complete ring aangelegd te worden. Het aaneensluiten van tweetal uitlopers creëert immers kleinere ringen wat een besparing van 50% realiseert op het aan te leggen glasvezel geul (fiber duct). In Figuur V wordt aangetoond dat bij relatief ongunstige omstandigheden (een relatief grote maximale afstand van de uitlopers ten opzichte van de ODF, een gemiddeld aantal meters geul per eindgebruiker en relatief weinig woningen per km2) er desondanks maar 7,85% procent extra glasvezel geul aangelegd hoeft te worden om redundantie op het FttH netwerk te verwezenlijken. Normaliter zijn in het dichtbevolkte Nederland gunstiger omstandigheden en daalt dit percentage. De kosten van een ring topologie zijn derhalve niet substantieel hoger in vergelijking met de kosten voor het aanleggen van een ster topologie.

14 Figuur III ODF 5 km 5 km Gemeente Y woningen x 20m fiber duct per woning = 200km fiber duct

15 Figuur IV ODF 5 km 5 km Gemeente Y 5km + 5km = 10km diameter x π (3,14) = 31,4 km Volledige ring is echter niet nodig voor redundantie (zie next slide)

16 Figuur V ODF 5 km 5 km Gemeente Y Lengte ring = 31,4km / 2 = 15,7km 15,7km / 200km x 100% = 7,85% extra fiber duct Note: bij een meer langwerpige vorm van de ring, daalt percentage extra duct!

17 In randnummer 415 wordt het volgende opgemerkt De goedkoopste zakelijke Wholesale glasaansluiting (Wholesale Ethernet Access) kost bij [VERTROUWELIJK], terwijl de commerciële tarieven die Reggefiber in Almere rekent voor ODF access in de buurt liggen van de [VERTROUWELIJK]. Deze vergelijking gaat mank. Hier wordt een ULL product vergeleken met een Wholesale Huurlijn product. ODF access is immers een bouwsteen van WEAS, zoals MDF access (ULL) een bouwsteen is van KPN ILL huurlijnen. Uiteraard is er geen vraagsubstitutie tussen WEAS en ODF access, want de eerste bevindt zich in een onderliggende markt ten opzichte van de laatste. Belangrijker nog is de vraag of de onderliggende topologie een belemmering zal zijn voor KPN om bepaalde zakelijke diensten wel of niet aan te gaan bieden. Het is zeer onwaarschijnlijk dat KPN een andere FttO propositie zal hanteren omdat het onderliggende netwerk toevallig wordt ontsloten op basis van FttH ODF access (zou KPN daar een parallel netwerk gaan aanleggen?). Voor de incidentele klant die redundantie wenst, zijn er immers oplossingen. Met andere woorden, op zowel Wholesale niveau als retail niveau zal er substitutie zijn tussen zakelijke glasnetwerken en FttH ODF access. Deze situatie zal overigens alleen voorkomen in de steden waar FttO Stadsconnect en FttH ODF access netwerken (deels) zullen overlappen. Omdat gebiedsgewijze aanleg goedkoper is dan vraaggestuurde aanleg, zullen nieuwe FttO eindgebruikers op FttH ODF access netwerken worden aangesloten indien deze beschikbaar komt (in de praktijk zullen de bestaande geulen van het FttO Stadsconnect worden gebruikt voor FttH ODF access waardoor een scheiding tussen de netwerken en topologie feitelijk wordt opgeheven).

18 In randnummer 417 wordt opgemerkt dat er geen aanbodsubstitutie zou bestaan tussen dark fiber en ODF access omdat aanbieders van dark fiber aanzienlijke investeringen moeten doen in hun netwerk uitrol om ontbundelde toegang tot FttH netwerken via ODF access te kunnen aanbieden (hier bedoelt OPTA waarschijnlijk afnemen in plaats van aanbieden). Deze vaststellingen zijn niet correct. KPN biedt op retail niveau producten aan op basis van ODF access over zakelijke glasnetwerken waarbij de ODF is geïnstalleerd in een wijkcentrale (stedelijke gebieden FttO Stadsconnect) of in een straatkast/kleine PoP (bedrijfsparken FttO). Zie Figuur VI. In het geval van FttO Stadsconnect zijn er nagenoeg geen kosten voor een OLO om het zakelijke type ODF access te gaan aanbieden omdat de OLO overwegend aanwezig is in de wijkcentrale omdat daar eveneens MDF access wordt aangeboden. Deze wijkcentrales zijn overwegend aangewezen als Metro Bridge Locaties of Metro Core Locaties in het ALL IP netwerk van KPN en zullen dus open blijven. In het geval van FttO op bedrijfsparken moet de OLO investeren in backhaul en collocatie. Backhaul en collocatie zijn echter aangewezen als noodzakelijke faciliteiten met betrekking tot het aanbieden van SDF access. Het ligt voor de hand deze faciliteiten eveneens te reguleren ten behoeve van het aanbieden van zakelijk ODF access. Een OLO zou dan, zonder te hoeven investeren in eigen backhaul en collocatie, toegang kunnen krijgen tot zakelijk ODF access.

19 Figuur VI Twee FttO situaties: ODF in een straatkast (bedrijvenparken - te ontsluiten met ODF backhaul) ODF in een Central Office: >1 OLO is overwegend aanwezig in CO omdat hier eveneens MDF access wordt afgenomen

20 Voorts staat in randnummer FttH netwerken worden typisch gebiedsgewijs aangelegd, waarbij de aanlegkosten gespreid kunnen worden over een groot aantal aansluitingen, opdat met een relatief lage opbrengsten per aansluiting genoegen kan worden genomen. De aanleg van dark fiber naar zakelijke eindgebruikers kenmerkt zich in hogere mate door een vraag gestuurd karakter per afzonderlijk (grote bedrijfslocatie) of beperkt aantal individueel aan te sluiten eindgebruikerlocaties (zoals bedrijventerreinen). Aangezien dit relatief hogere kosten per aansluiting met zich meebrengt, is een dergelijke aanleg alleen rendabel als de opbrengsten veel hoger zijn dan op een FttH aansluiting gebruikelijk is. Eerste kanttekening is dat zowel KPN FttO op bedrijvenparken als FttH netwerken gebiedsgewijs worden aangelegd. In de huidige FttH projecten in Amsterdam (GNA) en Enschede (KPN) wordt het glasvezel door iedere straat in het dekkingsgebied aangelegd en worden alleen de woningen waarmee met de eigenaren een FttH contract is overeengekomen, daadwerkelijk aangesloten. In het geval van FttO op bedrijfsparken wordt door KPN dezelfde aanpak gehanteerd (in Almere wordt geëxperimenteerd met het vooraf aansluiten van alle woningen in het dekkingsgebied). Het vraaggestuurde karakter is daarom alleen van toepassing op FttO Stadsconnect dat in de verstedelijkte gebieden wordt aangeboden door KPN. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat in 84% van de aan te sluiten bedrijven het eenmalige aansluitbedrag [VERTROUWELIJK] en het eenmalige aansluitbedrag dat KPN hanteert voor FttH op 425 EURO is vastgesteld (zie WBA CM prijslijst v1.4 tarief voor NLS type 8). In verreweg de meeste situaties waarin bedrijven worden aangesloten op FttO komt het vraaggestuurde karakter niet tot uitdrukking in de prijs.

21 Tweede kanttekening betreft de opmerking in randnummer 417 ten aanzien van de hogere kosten per aansluiting in het geval van ODF access over zakelijke glasnetwerken. De lagere dichtheid op bedrijvenparken resulteert inderdaad in hogere kosten per aansluiting. De observatie dat er hogere opbrengsten tegenover hogere kosten mogen staan, is daarom een logische. Het is echter niet vanzelfsprekend dat zakelijk ODF access buiten de relevante markt wordt gehouden omdat een dergelijke aanleg alleen rendabel is als de opbrengsten veel hoger zijn dan op een FttH aansluiting gebruikelijk is. Het aanleggen en onderhouden van koper aansluitingen in gebieden met een lage dichtheid resulteert immers ook niet in uisluiting van de relevante markt ondanks dat de kosten per aansluiting hier vele malen hoger zijn. Tegen de hogere kosten in minder gunstige gebieden staat eveneens niet een hoger MDF access ULL tarief. Idem voor het SDF access SLU tarief in gebieden met lage dichtheid. Dat is ook niet noodzakelijk want de ULL/SLU koper aansluitlijn is een bouwsteen voor Wholesale en retail zakelijke producten (huurlijnen, Datacom-koper, WBT hoge kwaliteit, ISDN-30, etc) die ruimschoots de hogere opbrengsten realiseren. Het is inderdaad niet gebruikelijk dat FttH aansluitingen deze opbrengsten kunnen genereren maar het is te verwachten dat de opbrengsten van zakelijke diensten, waarvoor ODF access een bouwsteen is, de hogere kosten ruimschoots dekken. Uit de propositie op retail niveau blijkt dat de kostenstructuur per zakelijke eindgebruikerlocatie volledig transparant is voor KPN. Zo wordt voor FttO Stadsconnect (vraag gestuurd) een vast hoger access tarief gerekend in vergelijking met FttO op bedrijvenparken (gebiedsgewijs). KPN kan bovendien vooraf een indicatie geven welk FttO aansluittarief er wordt gehanteerd [VERTROUWELIJK] en geeft vervolgens een bevestiging. Deze methode is exact vergelijkbaar met de tarief bepaling van New Line Service bij MDF/SDF access. Het aanbieden van zakelijk ODF access waarbij kostenverschillen worden uitgedrukt in de prijs is al gangbaar bij MDF access. Kostenverschillen zouden zeker geen beletsel hoeven zijn om zakelijk ODF access aan te bieden. ODF access zou bijvoorbeeld aangeboden kunnen worden met een premium toeslag (zoals dat bijvoorbeeld ook gebeurt voor additionele serviceniveaus op MDF/SDF access).

Pagina. Aan marktpartijen. Den Haag, 12 augustus 2013

Pagina. Aan marktpartijen. Den Haag, 12 augustus 2013 Aan marktpartijen Den Haag, 12 augustus 2013 Ons kenmerk: ACM/DTVP/2013/203435 Contactpersoon: drs. R. Knoop Ruud.Knoop@acm.nl (070) 722 25 65 Onderwerp: Aankondigingstermijn nog te ontwikkelen aansluitnetwerken

Nadere informatie

1.000 Jaarlijks netwerken Investeringen (immateriële en materiële activa) - Vaste

1.000 Jaarlijks netwerken Investeringen (immateriële en materiële activa) - Vaste Telecommonitor Dit document beschrijft de vragenlijst van de Telecommonitor zoals in gebruik op 5 augustus 2015. De ACM selecteert de partijen die worden opgenomen in de uitvraag. Indien nodig geacht,

Nadere informatie

Two is as good as it gets OPTA hoorzitting 2 september 2008

Two is as good as it gets OPTA hoorzitting 2 september 2008 Two is as good as it gets OPTA hoorzitting 2 september 2008 Jilles van den Beukel Regulatory Officer KPN jilles.vandenbeukel@kpn.com T +31704460720 M +31653420780 Two is as good as it gets Twee concurrerende

Nadere informatie

Telecommonitor Q2 2016

Telecommonitor Q2 2016 Telecommonitor Q2 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Ontwerptariefbesluit HKWBT/HL augustus 2013 Openbare versie ACM

Ontwerptariefbesluit HKWBT/HL augustus 2013 Openbare versie ACM Reactie Tele2 Ontwerptariefbesluit HKWBT/HL 2013 9 augustus 2013 Openbare versie ACM 1. Inleiding Tele2 Nederland B.V ( Tele2 ) reageert hiermee op het ontwerp Tariefbesluit hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Marktanalyse Wholesale Fixed Access

Ontwerpbesluit Marktanalyse Wholesale Fixed Access Zienswijze Ontwerpbesluit Marktanalyse Wholesale Fixed Access Van: Voiceworks B.V. en Xenosite B.V. Zaaknummer: ACM/17/019945 Datum ontwerpbesluit: 27 februari 2018 Datum zienswijze: 9 april 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

regulering zakelijke netwerkdiensten

regulering zakelijke netwerkdiensten Marktontwikkelingen en regulering zakelijke netwerkdiensten Gerard Boogert 12 juni 2013 Grolsche Veste Enschede Relatiedag NDIX Presentatie overzicht Autoriteit Consument & Markt algemene introductie Telecom

Nadere informatie

1. Niet in Besluit opgenomen tarieven

1. Niet in Besluit opgenomen tarieven 19/10/2009 OPTA referentie OPTA/AM/2008/202081 BBned referentie BBNED/PMC/MDJ091019 BBned contact Martijn de Jonge Telefoon direct +31 23 707 4357 Fax direct +31 23 565 3356 martijn.dejonge@bbned.nl E-mail

Nadere informatie

ZIENSWIJZE UPC NEDERLAND B.V. & UPC NEDERLAND BUSINESS B.V. D.D. 25 OKTOBER 2012 INZAKE

ZIENSWIJZE UPC NEDERLAND B.V. & UPC NEDERLAND BUSINESS B.V. D.D. 25 OKTOBER 2012 INZAKE ZIENSWIJZE UPC NEDERLAND B.V. & UPC NEDERLAND BUSINESS B.V. D.D. 25 OKTOBER 2012 INZAKE ONTWERPBESLUIT MARKTANALYSE ONTBUNDELDE TOEGANG TOT ZAKELIJKE GLASVEZELNETWERKEN (ODF-ACCESS (FttO)) (OPTA/AM/2012/202344)

Nadere informatie

Telecommonitor Q4 2015

Telecommonitor Q4 2015 Telecommonitor Q4 2015 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Ziggo Zienswijze ontwerpbesluit ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken

Ziggo Zienswijze ontwerpbesluit ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken Ziggo Zienswijze ontwerpbesluit ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken Ziggo is als marktpartij actief op de markt voor zakelijke netwerkdiensten en levert onder andere zakelijke glasaansluitingen.

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 2016

Telecommonitor Q3 2016 Telecommonitor Q3 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2017

Telecommonitor Q3 Q4 2017 Telecommonitor Q3 Q4 217 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2017

Telecommonitor Q3 Q4 2017 Telecommonitor Q3 Q4 217 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste

Nadere informatie

Bijlage: Gegevensset. Vragen aan marktpartijen

Bijlage: Gegevensset. Vragen aan marktpartijen Bijlage: Gegevensset Vragen aan Algemeen 1. Met het oog op de monitoring van de bestaande marktanalysebesluiten en de ontwikkelingen die van belang zijn voor een volgende ronde van marktanalysebesluiten:

Nadere informatie

Reactie Tele2. Ontwerptariefbesluit MDF Pair Bonding

Reactie Tele2. Ontwerptariefbesluit MDF Pair Bonding Reactie Tele2 Ontwerptariefbesluit MDF Pair Bonding 4 september 2013 1. Inleiding Tele2 Nederland B.V ( Tele2 ) reageert hiermee op het ontwerp Tariefbesluit MDF Pair Bonding 2013 van ACM (ACM/DTVP/2013/202472)

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2018

Telecommonitor Q3 Q4 2018 Telecommonitor Q3 Q4 2018 Herziene versie Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele

Nadere informatie

Reactie Tele2. Ontwerpbesluit MDF dienstinnovaties. 18 februari 2015 Openbare versie ACM

Reactie Tele2. Ontwerpbesluit MDF dienstinnovaties. 18 februari 2015 Openbare versie ACM Reactie Tele2 Ontwerpbesluit MDF dienstinnovaties 18 februari 2015 Openbare versie ACM 1. Inleiding Tele2 Nederland B.V ( Tele2 ) reageert hiermee op het ontwerptariefbesluit MDF dienstinnovaties van ACM

Nadere informatie

Network Access-varianten en A- en B-netscheiding Versie 14.4 / juli 2014 Aanvulling op de dienstbeschrijving Ethernet VPN

Network Access-varianten en A- en B-netscheiding Versie 14.4 / juli 2014 Aanvulling op de dienstbeschrijving Ethernet VPN Network Access-varianten en A- en B-netscheiding Versie 14.4 / juli 2014 Aanvulling op de dienstbeschrijving Ethernet VPN Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overzicht van Network Access-varianten... 4 2.1

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 Q2 2018

Telecommonitor Q1 Q2 2018 Telecommonitor Q1 Q2 2018 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten,

Nadere informatie

Pagina. Koninklijke KPN N.V. De heer J.F.E. Farwerck Postbus GA 'S-GRAVENHAGE. Den Haag, 28 juli 2015

Pagina. Koninklijke KPN N.V. De heer J.F.E. Farwerck Postbus GA 'S-GRAVENHAGE. Den Haag, 28 juli 2015 Koninklijke KPN N.V. De heer J.F.E. Farwerck Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE Den Haag, 28 juli 2015 Aantal bijlagen: 3 Ons kenmerk: ACM/DTVP/2015/203921 Contactpersoon: drs. R. Knoop Ruud.Knoop@acm.nl

Nadere informatie

Telecommonitor Q4 2016

Telecommonitor Q4 2016 Telecommonitor Q4 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 - Q2 2017

Telecommonitor Q1 - Q2 2017 Telecommonitor Q1 - Q2 2017 Openbare rapportage Halfjaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten,

Nadere informatie

Panas Striensestraat 67 5241 AW Rosmalen 073 523 23 30 info@panas.nl www.panas.nl

Panas Striensestraat 67 5241 AW Rosmalen 073 523 23 30 info@panas.nl www.panas.nl Inhoudsopgave 1. Internet op Maat... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 (x)dsl- verbindingen... 3 1.2.1 ADSL... 3 1.2.2 VDSL... 4 1.2.3 SDSL... 4 1.3 Ethernet- Acces op basis van koper... 4 1.4 Glasvezel (Fiber

Nadere informatie

Telecommonitor Q Openbare rapportage

Telecommonitor Q Openbare rapportage Telecommonitor Q3 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Digitaal standaard / DigiStream 2048 en (City) Premium Access. Tarieven vanaf januari 2015

Digitaal standaard / DigiStream 2048 en (City) Premium Access. Tarieven vanaf januari 2015 Digitaal standaard / DigiStream 2048 en (City) Premium Access Tarieven vanaf januari 2015 Inhoud Inleiding 3 Digitaal standaard / DigiStream 2048 4 Tariefstructuur 5 Tarieven 7 (City) Premium Access 8

Nadere informatie

Pagina 1/8. Retailanalyse zakelijke netwerkdiensten. - vragenlijst - Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer:

Pagina 1/8. Retailanalyse zakelijke netwerkdiensten. - vragenlijst - Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer: Retailanalyse zakelijke netwerkdiensten Pagina 1/8 - vragenlijst - T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 2016

Telecommonitor Q1 2016 Telecommonitor Q1 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Dienstbeschrijving FTTB

Dienstbeschrijving FTTB Dienstbeschrijving FTTB RoutIT Datum: 8 november 2016 Versielog RoutIT Start document 8-11-2016 2 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 4 2 Specificaties... 4 3 Services... 5 4 Algemene kaderzetting van deze dienstbeschrijving...

Nadere informatie

DISCUSSIEDOCUMENT TEN BEHOEVE VAN RONDE TAFEL BIJEENKOMST MCTN+

DISCUSSIEDOCUMENT TEN BEHOEVE VAN RONDE TAFEL BIJEENKOMST MCTN+ DISCUSSIEDOCUMENT TEN BEHOEVE VAN RONDE TAFEL BIJEENKOMST MCTN+ Deze tekst is opgesteld als uitgangspunt voor de bespreking tijdens de ronde tafel bijeenkomst over MCTN+ op 28 november 2003. Het hierin

Nadere informatie

Bijdrage Online hoorzitting WBT, ULL

Bijdrage Online hoorzitting WBT, ULL Bijdrage Online hoorzitting WBT, ULL Bernard Uyttendaele Managing Director 2 september 2008 Inleiding ULL en WBT besluiten gaan voort in goede richting en zetten belangrijke stappen OPTA kiest juist uitgangspunt

Nadere informatie

Pagina. Marktanalyse ontbundelde toegang en retailanalyse internettoegang. - vragenlijst - Datum:

Pagina. Marktanalyse ontbundelde toegang en retailanalyse internettoegang. - vragenlijst - Datum: Marktanalyse ontbundelde toegang en retailanalyse internettoegang Pagina 1/12 - vragenlijst - T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag

Nadere informatie

Zienswijze. Het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit [NIET-VERTROUWELIJK] namens

Zienswijze. Het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit [NIET-VERTROUWELIJK] namens Het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit [NIET-VERTROUWELIJK] Zienswijze namens de besloten vennootschap Eurofiber B.V. gevestigd te Maarssen, inzake Ontwerpbesluit Marktanalyse

Nadere informatie

Zetacom Vast. Dienstbeschrijving Fiber

Zetacom Vast. Dienstbeschrijving Fiber Zetacom Vast Dienstbeschrijving Fiber April 2017 zetacom.nl 02 Zetacom Vast Dienstbeschrijving Fiber Zetacom levert naast telefonie, zorgoplossingen en networking diensten ook (Premium) Zakelijke internetverbindingen,

Nadere informatie

Zienswijze op ontwerpbesluit Marktanalyse Wholesale Fixed Access

Zienswijze op ontwerpbesluit Marktanalyse Wholesale Fixed Access Zienswijze op ontwerpbesluit Marktanalyse Wholesale Fixed Access Introductie Dit document bevat de zienswijze van M7 Group S.A. (hierna M7) op het door ACM op 27 februari 2018 ter consultatie toegestuurde

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 8

Dienstbeschrijving. Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 8 FttH Dienstbeschrijving Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Definities... 3 2. Dienstbeschrijving... 4 2.1. Overzicht van de FttH diensten... 4 2.2. Looptijd

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage Telecommonitor Q1 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Telecommonitor Q Openbare rapportage

Telecommonitor Q Openbare rapportage Telecommonitor Q2 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

OPTA neemt afscheid van goedkoop internet voor 1,8 miljoen huishoudens

OPTA neemt afscheid van goedkoop internet voor 1,8 miljoen huishoudens Zienswijze van T-Mobile T op het ontwerpbesluit van wholesale breedband toegang en -huurlijnen van OPTA, d.d. 6 oktober 2011 Den Haag, 17 november 2011 OPTA neemt afscheid van goedkoop internet voor 1,8

Nadere informatie

Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit T.a.v. dhr. B. Klaassens Postbus LK DEN HAAG

Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit T.a.v. dhr. B. Klaassens Postbus LK DEN HAAG Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit T.a.v. dhr. B. Klaassens Postbus 90429 2509 LK DEN HAAG Verzonden per reguliere post en per email (Huurlijnen-MA@opta.nl) Amsterdam, 8 september 2008

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen 19-07-2017 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Postbus 12 9480 AA Vries platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4

Nadere informatie

uw ICT partner ADSL Home en Business

uw ICT partner ADSL Home en Business uw ICT partner ADSL Home en Business ADSL Home en Business Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 1.0 Introductie 2 1.1 Wat is DSL 2 1.2 Hoe werkt DSL 2 1.3 ADSL is de Asymmetrische variant van de DSL techniek

Nadere informatie

Kostenefficiënt, flexibel en ultrabetrouwbaar bedrijfsvestigingen met elkaar verbinden

Kostenefficiënt, flexibel en ultrabetrouwbaar bedrijfsvestigingen met elkaar verbinden IP-VPN van Telenet Kostenefficiënt, flexibel en ultrabetrouwbaar bedrijfsvestigingen met elkaar verbinden De veelzijdigste VPN-oplossing om uw vestigingen te verbinden U wilt dat de verschillende vestigingen

Nadere informatie

KPN s Next Generation Network: All-IP. Positionpaper

KPN s Next Generation Network: All-IP. Positionpaper KPN s Next Generation Network: All-IP Positionpaper OPTA/BO/2006/202771 3 oktober 2006 Inhoudsopgave 1 Introductie... 1 1.1 Inleiding... 1 1.2 Consultatieproces... 2 1.3 Verdere indeling Positionpaper...

Nadere informatie

Annex Model Locatieovereenkomst [Gemeente] bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG )

Annex Model Locatieovereenkomst [Gemeente] bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG ) Annex Model Locatieovereenkomst [Gemeente] bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG ) Tussen Reggefiber Operator B.V. en [OPERATOR] betreffende aansluitgebied

Nadere informatie

Zetacom Vast. Dienstbeschrijving Fiber to the Home. v 2.1

Zetacom Vast. Dienstbeschrijving Fiber to the Home. v 2.1 Zetacom Vast Dienstbeschrijving Fiber to the Home v 2.1 zetacom.nl 02 Zetacom Vast Dienstbeschrijving FttH 1. Algemeen Zetacom Fiber to the Home (FttH) is een op Ethernet gebaseerde breedbanddienst voor

Nadere informatie

Fiberforus. Inleiding

Fiberforus. Inleiding Fiberforus Fiberforus staat voor de bouw van 100% customer owned netwerken, welke niet verkocht kunnen worden aan derden, zowel op de passieve als ook de actieve laag, waardoor de eindgebruikers volledige

Nadere informatie

NETWERKOPLOSSINGEN. IP Private Network. IPSEC Virtual Private Network. Metro Ethernet Connect

NETWERKOPLOSSINGEN. IP Private Network. IPSEC Virtual Private Network. Metro Ethernet Connect NETWERKOPLOSSINGEN IPSEC Virtual Private Network IP Private Network Metro Ethernet Connect Signet Netwerkoplossingen OP MAAT GEMAAKTE OPLOSSINGEN VOOR KLEINE, GROTE OF COMPLEXE NETWERKEN Wanneer u op zoek

Nadere informatie

November 2014. FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg

November 2014. FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg November 2014 FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg ALGEMENE VRAGEN Wat is breedband? Breedband is de verzamelnaam voor snelle infrastructuur die het mogelijk maakt aan te sluiten op het internet (wereldwijde

Nadere informatie

datum: 8 september 2008 onderwerp: Zienswijze BB/T2 n.a.v. ontwerpbesluit Marktanalyse Breedband: Wholesale breedbandtoegang

datum: 8 september 2008 onderwerp: Zienswijze BB/T2 n.a.v. ontwerpbesluit Marktanalyse Breedband: Wholesale breedbandtoegang Zienswijze BBned en Tele2 ten aanzien van het Ontwerpbesluit WBT Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit T.a.v. mw. drs. P.M.A. Sneekes Postbus 90420 2509 LK DEN HAAG datum: 8 september 2008

Nadere informatie

Marktanalyse Breedband

Marktanalyse Breedband Marktanalyse Breedband Ontbundelde toegang op wholesale-niveau - Ontwerpbesluit - Ontwerpbesluit betreffende het opleggen van verplichtingen voor ondernemingen die beschikken over een aanmerkelijke marktmacht

Nadere informatie

Dupliek marktanalysebesluit ontbundelde toegang

Dupliek marktanalysebesluit ontbundelde toegang Dupliek marktanalysebesluit ontbundelde toegang Reactie van KPN op de dupliek ontbundelde toegang (kenmerk: ACM/DTVP/2015/200599) KPN Contactpersoon: mr. I.M.A. van der Hart Postbus 30 000 2500 GA Den

Nadere informatie

Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk. 15 december 2009

Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk. 15 december 2009 Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk 15 december 2009 Stap naar een duurzame samenleving Glasvezel evolutie Vandaag Televisie Het nieuwe werken Zorg op afstand Intelligent

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Artikel 7, lid 3, van Richtlijn 2002/21/EG: Geen opmerkingen

EUROPESE COMMISSIE. Artikel 7, lid 3, van Richtlijn 2002/21/EG: Geen opmerkingen EUROPESE COMMISSIE, Brussel, 26.10.2016 C(2016) 7017 final Autoriteit Consument & Markt (ACM) Zurichtoren Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Nederland Ter attentie van de heer Henk Don Vicevoorzitter Fax:

Nadere informatie

J. Francke OPTA/AM/2012/ (070)

J. Francke OPTA/AM/2012/ (070) Openbare versie Marktpartijen Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer J. Francke OPTA/AM/2012/202826 (070) 315 91 56 Datum Onderwerp Bijlage(n) 31 oktober 2012 12.0123.23 Dupliek ontwerpbesluit

Nadere informatie

De provincie Overijssel telt 25 gemeenten, waarvan Zwolle de hoofdstad is. Hieronder is de Provincie schematisch weergegeven:

De provincie Overijssel telt 25 gemeenten, waarvan Zwolle de hoofdstad is. Hieronder is de Provincie schematisch weergegeven: Uitgangssituatie In dit hoofdstuk bespreken we de huidige breedbandsituatie in de provincie Overijssel. Het vorige hoofdstuk heeft laten zien wat het potentieel van breedband is, in dit hoofdstuk komt

Nadere informatie

Marktconsultatie Aansluitgebied De Wolden

Marktconsultatie Aansluitgebied De Wolden Marktconsultatie Aansluitgebied De Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a De Drentse Zaak Beilerstraat 24 9401 PL Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4 2.1 Huidige

Nadere informatie

Reactie op het ontwerp marktanalysebesluit toegang tot vaste telecomnetwerken

Reactie op het ontwerp marktanalysebesluit toegang tot vaste telecomnetwerken netrebel B.V. Autoriteit Consument & Markt (ACM) Directie TVP Postbus 16326 2500 BH Den Haag Per e-mail: Programma-MA@acm.nl Houten, 10 april 2018 Betreft: Reactie marktconsultatie marktanalyse breedband

Nadere informatie

Zienswijze BCPA 1. ontwerpbesluit. Marktanalyse Ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken

Zienswijze BCPA 1. ontwerpbesluit. Marktanalyse Ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken Zienswijze BCPA 1 ontwerpbesluit Marktanalyse Ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken BCPA maakt graag gebruik van de gelegenheid om een zienswijze in te dienen met betrekking tot het ontwerpbesluit

Nadere informatie

1. BelBudget Gereguleerde inkoop bij KPN o.b.v. ULL en verkeer. 1. Gereguleerde inkoop bij KPN obv ULL en verkeer

1. BelBudget Gereguleerde inkoop bij KPN o.b.v. ULL en verkeer. 1. Gereguleerde inkoop bij KPN obv ULL en verkeer 1. BelBudget Gereguleerde inkoop bij KPN o.b.v. ULL en verkeer 1. Gereguleerde inkoop bij KPN obv ULL en verkeer 1a. Gereguleerde Wholesale Inkoop - verkeer verwacht profiel Voor vertaling van biba, buba,

Nadere informatie

Wanadoo is van mening dat OPTA specifiek aan deze punten en in het algemeen aan de relaties tussen markten meer aandacht moet besteden.

Wanadoo is van mening dat OPTA specifiek aan deze punten en in het algemeen aan de relaties tussen markten meer aandacht moet besteden. OPTA T.a.v. de heer K. Noorlag Postbus 90420 2509 LK DEN HAAG Amsterdam, 9 september 2005 Betreft: reactie Wanadoo op marktanalyses Geachte heer Noorlag, Wanadoo maakt graag van de gelegenheid gebruik

Nadere informatie

Pagina. Concept advies over de toekenning van frequentieruimte voor digitale ethertelevisie. Openbaar ACM/DTVP/2016/

Pagina. Concept advies over de toekenning van frequentieruimte voor digitale ethertelevisie. Openbaar ACM/DTVP/2016/ Pagina 1/8 Concept advies over de toekenning van frequentieruimte voor digitale ethertelevisie T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag

Nadere informatie

Breedband buitengebied Veere. ir. ing. Reg Brennenreadts MBA ir. Menno Driesse 26 september 2015

Breedband buitengebied Veere. ir. ing. Reg Brennenreadts MBA ir. Menno Driesse 26 september 2015 Breedband buitengebied Veere ir. ing. Reg Brennenreadts MBA ir. Menno Driesse 26 september 2015 1 I. Achtergrond 2 Achtergrond Probleem: Niet overal in Veere is snel internet. Vraag: Hoe kunnen we dit

Nadere informatie

OPTA T.a.v. Dhr J. Keetelaar Postbus LK Den Haag. Per post en per Den Haag,

OPTA T.a.v. Dhr J. Keetelaar Postbus LK Den Haag. Per post en per   Den Haag, OPTA T.a.v. Dhr J. Keetelaar Postbus 90420 2509 LK Den Haag Per post en per email: j.keetelaar@opta.nl Den Haag, 21-7-2010 Betreft: Zienswijze BBned en Tele2 op Ontwerpbesluit WPCIIb Geachte heer Keetelaar,

Nadere informatie

Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit T.a.v. mw. drs. P.M.A. Sneekes Postbus LK DEN HAAG

Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit T.a.v. mw. drs. P.M.A. Sneekes Postbus LK DEN HAAG Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit T.a.v. mw. drs. P.M.A. Sneekes Postbus 90429 2509 LK DEN HAAG Verzonden per reguliere post en per email (Breedband-MA@opta.nl) OPENBARE VERSIE Den Haag,

Nadere informatie

Dienstbeschrijving FTTH

Dienstbeschrijving FTTH Dienstbeschrijving FTTH RoutIT Datum: 2015 Versielog RoutIT Tabel overzicht FTTH diensten 29-4-2015 Specificaties 18-11-2016 Services 29-04-2015 2 Inhoudsopgave 1 Tabel diensten FTTH... 4 2 Specificaties...

Nadere informatie

BOSZ - NET SPOORLANDEN ZENDIJK PRESENTATIE NETWERK EN DIENSTEN VOOR ONDERNEMERS EN ICT-LEVERANCIERS

BOSZ - NET SPOORLANDEN ZENDIJK PRESENTATIE NETWERK EN DIENSTEN VOOR ONDERNEMERS EN ICT-LEVERANCIERS BOSZ - NET SPOORLANDEN ZENDIJK PRESENTATIE NETWERK EN DIENSTEN VOOR ONDERNEMERS EN ICT-LEVERANCIERS PROGRAMMA VANAVOND 15 okt 2014 Informatie avond BOSZ-net 19h30 20h15 20h45 21h00 22h00 Inloop met koffie

Nadere informatie

Hiermede reageert YouCa op het ontwerpbesluit wholesale fixed access als gepubliceerd op 27 februari jongstleden.

Hiermede reageert YouCa op het ontwerpbesluit wholesale fixed access als gepubliceerd op 27 februari jongstleden. Autoriteit Consument en Markt Ter attentie van de heer Joost van Zwet Per e-mail ma-ull2018@acm.nl & programma-ma@acm.nl Betreft: Consultatie Wholesale. Fixed Access Geachte heer Van Zwet, Hiermede reageert

Nadere informatie

Reactie Tele2. Zienswijze Tariefbesluit Project en Bulkmigraties & WBA DHZ. 8 september 2016 Openbare versie ACM

Reactie Tele2. Zienswijze Tariefbesluit Project en Bulkmigraties & WBA DHZ. 8 september 2016 Openbare versie ACM Reactie Tele2 Zienswijze Tariefbesluit Project en Bulkmigraties & WBA DHZ 8 september 2016 Openbare versie ACM Tele2 Nederland B.V ( Tele2 ) reageert hiermee op Tele2 Nederland B.V ( Tele2 ) reageert hiermee

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VOOR EUROPESE NOTIFICATIE

ONTWERPBESLUIT VOOR EUROPESE NOTIFICATIE Pagina 1/136 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl

Nadere informatie

Reactie KPN op ontwerpbesluit SDF Backhaul van 20 december 2007

Reactie KPN op ontwerpbesluit SDF Backhaul van 20 december 2007 Auteur Frank Fleuren Telefoon (070) 446 06 85 Reactie KPN op ontwerpbesluit SDF Backhaul van 20 december 2007 Openbare versie 1 Inleiding KPN maakt graag gebruik van de mogelijkheid om een reactie te geven

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze 1 november 2016 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Brink 8 9401 HS Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet.

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet. Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet. Ons kenmerk: ACM/DM/2014/202624_OV Zaaknummer: 14.0217.22/KPN Reggefiber I. MELDING 1. Op 7 februari

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wie is Greenet? 2. Wat is een vast-draadloos netwerk? 3. Pilot Sluis. 4. Aanbod en next steps. 5. Vragen

Inhoud. 1. Wie is Greenet? 2. Wat is een vast-draadloos netwerk? 3. Pilot Sluis. 4. Aanbod en next steps. 5. Vragen Sluis 15-02-2016 Inhoud 1. Wie is Greenet? 2. Wat is een vast-draadloos netwerk? 3. Pilot Sluis 4. Aanbod en next steps 5. Vragen Wie is Greenet? Greenet levert breedband internet in de buitengebieden

Nadere informatie

8 Consultatie ontwerpbesluit toegang en gespreksopbouw op openbare mobiele telefoonnetwerken

8 Consultatie ontwerpbesluit toegang en gespreksopbouw op openbare mobiele telefoonnetwerken 8 Consultatie ontwerpbesluit toegang en gespreksopbouw op openbare mobiele telefoonnetwerken 1. Het college heeft op 17 maart 2005 het ontwerpbesluit inzake de markt voor toegang en gespreksopbouw op openbare

Nadere informatie

Annex 15 addendum: Werkwijze en Invoerscenario TGM

Annex 15 addendum: Werkwijze en Invoerscenario TGM Annex 15 addendum: Werkwijze en Invoerscenario TGM 24 februari 2009 add 15-1 Openbare versie 1 INLEIDING In dit document staan de invoergegevens voor TGM beschreven die zijn gerelateerd aan de zogenaamde

Nadere informatie

Snel internet voor Tabor College dankzij Art Of Automation. Fiber Network

Snel internet voor Tabor College dankzij Art Of Automation. Fiber Network BEHOEFTE Meer bandbreedte voor het, de klant van Art Of Automation, tegen een betaalbare prijs en met DDOS-bescherming. OPLOSSING Een redundante Dark Fiber backbone tussen datacenters van Art Of Automation

Nadere informatie

Dienstbeschrijving KPN IP-VPN. Een dienst in KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving KPN IP-VPN. Een dienst in KPN ÉÉN Dienstbeschrijving KPN IP-VPN Een dienst in KPN ÉÉN Versie : v1.0 Datum : 1 januari 2018 Inhoud 1 Dit is KPN IP-VPN 3 2 KPN IP-VPN varianten 4 2.1 Kenmerken 4 3 KPN IP-VPN 5 3.1 Technisch 5 3.2 Redundancy

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38534 22 juli 2016 Samenwerkingsprotocol tussen Autoriteit Consument en Markt & Centraal Bureau voor de Statistiek Partijen,

Nadere informatie

OPENBARE VERSIE. Schriftelijke bijdrage van Koninklijke KPN N.V. in de uniforme openbare voorbereidingsprocedure o.g.v. artikel 6b.

OPENBARE VERSIE. Schriftelijke bijdrage van Koninklijke KPN N.V. in de uniforme openbare voorbereidingsprocedure o.g.v. artikel 6b. Schriftelijke bijdrage van Koninklijke KPN N.V. in de uniforme openbare voorbereidingsprocedure o.g.v. artikel 6b.1 Tw n.a.v. het ontwerpbesluit van OPTA van 29 juli 2008 inzake de marktanalyse Huurlijnen

Nadere informatie

Met glasvezel klaar voor de toekomst. Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011

Met glasvezel klaar voor de toekomst. Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011 Met glasvezel klaar voor de toekomst Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011 Agenda Introductie 3Bplus Glasvezel waarom? Aanpak verglazing Glasvezel

Nadere informatie

Managed CPE (Customer Premise Equipment)

Managed CPE (Customer Premise Equipment) Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING Managed CPE (Customer Premise Equipment) Classificatie: Extern Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voordelen Managed CPE... 4 3 Managed CPE oplossing...

Nadere informatie

Annex Definities. bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG )

Annex Definities. bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG ) Annex Definities bij VEREENKMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( D TEGANG ) [CNTRACTAANDUIDING] vereenkomst D Toegang v 1.1 Paraaf Pagina 1 van 5 Definities 1. Deze Annex bij de

Nadere informatie

Annex Model Locatieovereenkomst. bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG )

Annex Model Locatieovereenkomst. bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG ) Annex Model Locatieovereenkomst bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZEL-AANSLUITNETWERKEN ( ODF TOEGANG ) [CONTRACTAANDUIDING] 30-01-2009 - Model Locatieovereenkomst v 1.1 Pagina 1 van 10

Nadere informatie

Reactie OPTA Consultatie Interconnecterende huurlijnen 24 januari 2002 Ref. nr. OPTA/IBT/2002/200027

Reactie OPTA Consultatie Interconnecterende huurlijnen 24 januari 2002 Ref. nr. OPTA/IBT/2002/200027 Reactie OPTA Consultatie Interconnecterende huurlijnen 24 januari 2002 Ref. nr. OPTA/IBT/2002/200027 Casema Zakelijke Markt Datacommunicatie 26 februari 2002 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Reactie van Casema

Nadere informatie

Het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Postbus LK DEN HAAG [NIET-VERTROUWELIJKE VERSIE]

Het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Postbus LK DEN HAAG [NIET-VERTROUWELIJKE VERSIE] Het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Postbus 90420 2509 LK DEN HAAG Programma-MA@opta.nl [NIET-VERTROUWELIJKE VERSIE] 17 november 2011 Zienswijze namens de besloten vennootschap

Nadere informatie

Stratix. Sietse van der Gaast Mei Buitengebieden: de digitale landweg en het Internet of Things

Stratix. Sietse van der Gaast Mei Buitengebieden: de digitale landweg en het Internet of Things Stratix Sietse van der Gaast Mei 2017 Buitengebieden: de digitale landweg en het Internet of Things Agenda Stratix Dreigt een digitale tweedeling in Nederland? Glasvezel: de gordiaanse knoop Draadloos:

Nadere informatie

Pagina 1/348. Marktanalyse ontbundelde toegang ONTWERPBESLUIT VOOR NATIONALE CONSULTATIE. Den Haag, 31 oktober 2014.

Pagina 1/348. Marktanalyse ontbundelde toegang ONTWERPBESLUIT VOOR NATIONALE CONSULTATIE. Den Haag, 31 oktober 2014. Marktanalyse ontbundelde toegang ONTWERPBESLUIT VOOR NATIONALE CONSULTATIE Pagina 1/348 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl

Nadere informatie

Snel en betrouwbaar internet

Snel en betrouwbaar internet Snel en betrouwbaar internet Voor alle ondernemingen Op diverse industrieterreinen in Nederland wordt door Glasvezel Bedrijventerrein een zakelijk glasvezelnetwerk aangelegd. Ook voor uw vestiging dé aansluiting

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving dataverbindingen

1 Dienstbeschrijving dataverbindingen 1 Dienstbeschrijving dataverbindingen Lancom heeft als doelstelling om een one stop shop te zijn voor het MKB en MKB+, dit betekent dat onze dienstverlening niet stopt bij de Firwall of de router. Van

Nadere informatie

Aansluiting en FTU concept 2016

Aansluiting en FTU concept 2016 Aansluiting en FTU concept 2016 pagina 2 van 11 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aanleiding 3 3 Achtergrond 4 4 Introductie Aansluiting en FTU concept 2016 4 4.1 Ontwikkelingen aan de Aansluitingen na 1 april 2016

Nadere informatie

Schriftelijke bijdrage van Koninklijke KPN N.V. in de uniforme openbare voorbereidingsprocedure o.g.v. artikel 6b.1 Tw

Schriftelijke bijdrage van Koninklijke KPN N.V. in de uniforme openbare voorbereidingsprocedure o.g.v. artikel 6b.1 Tw Openbare versie Schriftelijke bijdrage van Koninklijke KPN N.V. in de uniforme openbare voorbereidingsprocedure o.g.v. artikel 6b.1 Tw n.a.v. het ontwerpbesluit van OPTA van 29 juli 2008 inzake de marktanalyse

Nadere informatie

Reactie Tele2 en Easynet. Ontwerpbesluit van OPTA Markt voor wholesalebreedband toegang en -huurlijnen. 17 november 2011 Openbare versie OPTA

Reactie Tele2 en Easynet. Ontwerpbesluit van OPTA Markt voor wholesalebreedband toegang en -huurlijnen. 17 november 2011 Openbare versie OPTA Reactie Tele2 en Easynet Ontwerpbesluit van OPTA Markt voor wholesalebreedband toegang en -huurlijnen 17 november 2011 Openbare versie OPTA Inhoudsopgave 1. Samenvatting...3 2. Inleiding...7 3. Marktafbakening...

Nadere informatie

Kiezen voor een eigen Dark Fiber. 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is

Kiezen voor een eigen Dark Fiber. 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is Kiezen voor een eigen Dark Fiber 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is Waarom eigen Dark Fiber verstandig is 1. Goedkoper 2. Meerdere parallelle en onafhankelijke verbindingen naast elkaar 3.

Nadere informatie

Strategy, Legal & Regulatory Affairs Postbus BM Maastricht

Strategy, Legal & Regulatory Affairs Postbus BM Maastricht OPTA T.a.v. de heer B. Klaassens, Toezichtsmedewerker, Sector Breedband en Huurlijnen Postbus 90420 2509 LK DEN HAAG Strategy, Legal & Regulatory Affairs Postbus 1500 6201 BM Maastricht Uw ref: Reactie

Nadere informatie

Annex Tarieven. bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZELAANSLUITNETWERKEN ( ODF-TOEGANG )

Annex Tarieven. bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZELAANSLUITNETWERKEN ( ODF-TOEGANG ) Annex Tarieven bij OVEREENKOMST INZAKE GEBRUIK VAN PASSIEVE GLASVEZELAANSLUITNETWERKEN ( ODF-TOEGANG ) [CONTRACTAANDUIDING] Annex Tarieven bij ODF overeenkomst v3.0.0 Paraaf Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Opmerkingen overeenkomstig Artikel 7(3) van Richtlijn 2002/21/EG 1

Opmerkingen overeenkomstig Artikel 7(3) van Richtlijn 2002/21/EG 1 EUROPESE COMMISSIE Brussel, 2.12.2005 SG-Greffe (2005) D/206584 Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Zurichtoren Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Ter attentie van: Mr Chris A. Fonteijn Voorzitter

Nadere informatie

Met ISDN2, heeft u twee telefoonlijnen die geschikt zijn voor spraak, data, fax en beeld.

Met ISDN2, heeft u twee telefoonlijnen die geschikt zijn voor spraak, data, fax en beeld. Wat is ISDN2? Met ISDN2, heeft u twee telefoonlijnen die geschikt zijn voor spraak, data, fax en beeld. U kunt uw ISDN2 eenvoudig uitbreiden. Heeft u tot vijf ISDN2-lijnen nodig kies dan voor ISDN2 meervoudig.

Nadere informatie

I. DE PROCEDURE... 2 II. PARTIJEN... 3 III. DE VOORGENOMEN CONCENTRATIE TEN AANZIEN WAARVAN DE AANVRAAG OM VERGUNNING IS INGEDIEND...

I. DE PROCEDURE... 2 II. PARTIJEN... 3 III. DE VOORGENOMEN CONCENTRATIE TEN AANZIEN WAARVAN DE AANVRAAG OM VERGUNNING IS INGEDIEND... Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 41 van de Mededingingswet Ons Kenmerk: ACM/DM/2014/206230_OV Zaaknummer: 14.0672.24 Betreft zaak: KPN Reggefiber I. DE PROCEDURE... 2

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Opmerkingen overeenkomstig artikel 7, lid 3, van Richtlijn 2002/21/EG

EUROPESE COMMISSIE. Opmerkingen overeenkomstig artikel 7, lid 3, van Richtlijn 2002/21/EG EUROPESE COMMISSIE Brussel, 28.7.2016 C(2016) 5039 final Autoriteit Consument & Markt (ACM) Zurichtoren Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Nederland Ter attentie van de heer Henk Don Vicevoorzitter Geachte

Nadere informatie