Wat heeft het digitale discussieplatform Koepel Wmo-raden u als Wmo-raad of lid hiervan te bieden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat heeft het digitale discussieplatform Koepel Wmo-raden u als Wmo-raad of lid hiervan te bieden?"

Transcriptie

1 De toegevoegde waarde van LinkedIn voor Wmo-raden. LinkedIn blijkt voor veel mensen moeilijk en in eerste instantie een drempel te zijn. Begrijpelijk want als je niet veel ervaring met computers en dit soort programma s (social media) hebt dan is het zeker niet simpel maar ook absoluut niet onmogelijk. Verder blijkt de Engelse taal die LinkedIn gebruikt soms een drempel. Wie echter een serieuze poging waagt, al dan niet met hulp, blijkt vaak spelenderwijs de geheimen van LinkedIn snel te doorgronden en heeft hier doorgaans veel plezier en steun van. Dat is ook juist de reden dat de Koepel heeft gekozen voor LinkedIn als discussieplatform. LinkedIn is een laagdrempelige manier om met leden en professionals in contact te komen. Het is dus voor iedereen in Wmo land een bijzonder handige tool die het nemen van digitale drempels meer dan waard is. In dit stuk een korte uiteenzetting over de toegevoegde waarde van LinkedIn en een antwoord op de vraag waarom u eigenlijk lid moet worden van de discussiegroep Koepel Wmo-raden en mogelijk andere Wmo discussiegroepen. Eerst nog een korte instructie hoe u lid kunt worden van LinkedIn. Om toegang te verkrijgen tot LinkedIn, uw eigen profiel aan te maken en lid te worden van bijvoorbeeld de discussiegroep van de Koepel Wmo-raden, hebben we een korte handleiding geschreven die u kunt vinden op de website van de Koepel of op kunt vragen via het secretariaat van de Koepel tel / secretariaat@koepelwmoraden.nl Hoe werkt het? 1. Ga naar 2. Kies "Join Today" 3. Meld u aan, vul naam + beroepsgegevens + adres in 4. Bevestig uw adres vanuit uw mailprogramma 5. Nu bent u klaar om uw profiel verder in te vullen, uw netwerk uit te breiden en een begin maken met online netwerken 6. U kunt connecten met Joop Schaffels (medewerker PR en communicatie Koepel Wmo-raden): 7. U kunt lid worden van de Group: Koepel Wmo-raden Als u problemen ondervind dan kunt u als lid van de Koepel ook gebruik maken van de LinkedIn helpdesk, stel uw vraag per (communicatie@koepelwmoraden.nl) of bel met Joop Schaffels (06) Wij helpen u graag om van dit fantastische digitale hulpmiddel optimaal gebruik te maken. Wat heeft het digitale discussieplatform Koepel Wmo-raden u als Wmo-raad of lid hiervan te bieden? Naast het platform van de Koepel is het verstandig om tevens lid te worden van verschillende discussiegroepen op LinkedIn die de Wmo in Nederland betreffen. Denk o.a. aan de discussiegroups Welzijn Nieuwe Stijl, Wmo Netwerk, WMO prof, Overheid en WMO

2 We noemen hier enkele voordelen die LinkedIn u direct kunnen opleveren: U blijft automatisch op de hoogte van wat er speelt in Wmo land. Wat voor vragen mensen hebben en natuurlijk wat anderen voor oplossingen aandragen. In de diverse Wmo discussiegroepen ontmoet u mensen die Wmo-breed werken. Soms is het handig om één op één met een collega, specialist of professional te praten. U bouwt hiermee gericht aan uw netwerk. U kunt zelf actief deelnemen aan discussies en uw eigen ervaring en expertise onder de aandacht brengen. Als er concrete vragen zijn binnen uw Wmo-raad, specifiek of algemeen, kunt u die hier simpel stellen. Collega Wmo-raadsleden uit het hele land kunnen hun kennis met u delen. Ook anderen steken op deze manier wellicht iets van op van uw vraag. Successen maar ook teleurstellingen uit de dagelijkse praktijk kunnen hier worden gedeeld. Dit kan voorkomen dat lokaal het wiel telkens opnieuw dient te worden uitgevonden. LinkedIn is een fantastische bron die vaak gerelateerd is aan wat er aan thema s binnen relevante organisaties (VNG, VWS, Zorgbelang, etc ) leeft en natuurlijk ook wat er in het land leeft. Als u informatie binnenkrijgt die voor u niet relevant is kunt u die gewoon negeren c.q. overslaan. U bepaalt zelf wat relevant is! Kortom: LinkedIn biedt een kosteloos platform waar u kennis en ervaring kunnen halen maar ook kunt delen met anderen. Voorbeeld van een discussie binnen de Koepel op LinkedIn Door één van de leden werd aan de Koepel een vraag gesteld over de Wmo-raad als rechtspersoon, deze hebben we vervolgens uitgezet op LinkedIn. Hieronder de vraag en de antwoorden c.q. reacties die u ook op LinkedIn kunt lezen, mogelijk nog aangevuld met reacties van later datum. Vanuit enkele Wmo-raden in het land bereikt ons de vraag over de Wmo-raad als rechtspersoon i.v.m. het beschikbaar stellen van gelden vanuit de gemeente. Er is een begroting opgemaakt en de gemeente zal zorg dragen voor het beschikbaar stellen van de benodigde gelden. Hiermee ontstaat er blijkbaar een situatie dat er een stichting nodig is om deze financiële middelen beschikbaar te krijgen op een bankrekening. Concreet worden de volgende vragen gesteld: 1.Is het noodzakelijk dat een Wmo-raad een stichting moet worden om een rekening bij een bank te openen? 2. Zijn veel Wmo-raden hiervoor juridisch in een stichting ondergebracht? 3. Welke (andere) oplossingen zijn er beschikbaar om onkostenvergoedingen, gelden voor scholing en advisering etc voor een Wmo-raad beschikbaar te krijgen en om hier vervolgens zelf als Wmo-raad mee te kunnen werken c.q. te kunnen betalen?

3 Hoe is dat in het land geregeld? Hieronder de letterlijke comments / reacties op deze vraag: Inge van Dommelen In Delft hebben we recent een antwoord gevonden op deze vragen voor onze Wmo-raad nieuwe stijl. 1. Om als 'Wmo-raad' een rekening te openen bij een bank moet er inderdaad sprake zijn van een rechtspersoon. Anders is er sprake van een rekening op persoonlijke titel, bijvoorbeeld van de penningmeester 2. De Wmo-raad van Delft is niet ondergebracht in een stichting. 3. De gemeente Delft reserveert een bedrag in de begroting voor de Wmo-raad. De Wmo-raad levert aan het begin van het boekjaar een begroting aan op basis waarvan afspraken worden gemaakt met de gemeente. Het een en ander is daarnaast geregeld in een verordening. De penningmeester declareert gemaakte kosten bij de gemeente (achteraf). Tevens maken we een jaarverslag met financiële verantwoording voor gemeente. Er zijn ook modellen waarbij de Wmo-raad een subsidie aanvraag doet. Als er dan geen sprake is van een rechtspersoon zoals een stichting en een verordening oid ontbreekt dan is de aanvrager van de subsidie bijvoorbeeld de voorzitter van een raad, financieel verantwoordelijk ook voor de afrekening. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van andere raden. Jacques Bosman In Heerenveen hebben we een Participatieraad, waar ook de Wmo onder valt. De gemeente heeft via de eigen begroting een budget beschikbaar voor de Participatieraad. Onze Participatieraad heeft een ambtelijk secretaris, die in dienst is van de gemeente. Deze secretaris beheert ook het budget. Het dagelijks bestuur van de Participatieraad beslist over de uitgaven, die uiteraard binnen het budget moeten blijven. Er hoeft dus niets ondergebracht te worden in een stichting.

4 \ Cees Harteveld Neen, de oprichting van een stichting is niet noodzakelijk. De WMO-Clientenraad Midden-Delfland is een vereniging met statuten(zonder een notariële akte) en heeft zich als vereniging met beperkte rechtspersoonlijkheid ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op basis van deze inschrijving is een bankrekening op naam van de vereniging geopend. Jaarlijks wordt de in de gemeentebegroting vastgestelde gemeentelijke bijdrage op basis van een ingediende begroting op deze rekening gestort. Na afloop van elk kalenderjaar wordt aan de gemeente rekening en verantwoording afgelegd voor deze bijdrage door middel van een jaarverslag inclusief financiële paragraaf. Volledigheidshalve meld ik, dat de WMO-Clientenraad Midden-Delfland functioneert op basis van een convenant en niet op basis van een gemeentelijke verordening. Anne Stijkel Wij in Amsterdam Zuidoost (zie hebben per 1 december 2010 een Stichting financieel beheer Wmo-Adviesraad opgericht. Het Stadsdeel wilde dat, voor de doorsluizing van de middelen voor vacatie, site, adviezen, scholing, ondersteuner. Wie een copie van de stichtingsacte wil ontvangen, kan die krijgen. Oprichting kostte ons eenmalig ruim 400 Euro en het blijvende gevoel van zelfstandigheid is bijzonder prettig. Nu hebben we dan ook een eigen bankrekening. Wij hebben gekozen voor een 'lichte' constructie, puur en alleen voor financieel beheer: het 'echte' werk (adviezen, visie ontwikkeling) wordt in de Adviesraad gedaan, 3 leden daarvan zijn gekozen om de stichting te besturen, de ondersteuner heeft volledige volmacht en doet het inhoudelijk werk voor de Adviesaad en de financiële doorsluizing, wat vervolgens gecontroleerd wordt door zowel bestuur als raad.

5 Kees Fijneman BV Nederland op z'n smalst. Met mijn reactie wil ik deze discussie wel eens op scherp stellen. Daar gaan we weer! Rechtspersoon (formeel of informeel), inschrijving KvK, oprichtingskosten van 400,-, ambtelijk secretaris die het budget beheert, Stichting financieel beheer WMO Adviesraad! Waar gaat dit over? Wellicht een gebrek aan vertrouwen in de samenwerking met de gemeente. Proberen we met z n allen, privé/bedrijven/ngo s, de overheid te bewegen om de regeldruk te verminderen; gaan we zelf het vuurtje opstoken. Ik begrijp de verwarring die er her en der heerst, maar laten we toch vooral ons gezonde verstand gebruiken. Als Wmo Adviesraad Vraagzijde van de gemeente Valkenswaard werken wij grotendeels op dezelfde manier als in Delft: Instellingsbesluit (dus formeel adviesorgaan), huishoudelijk reglement, eigen beheer over ons budget (zonder eigen rekening), vacatievergoeding, fantastische ondersteuning door een beleidsmedewerkster en secretaresse vanuit de gemeente, etc. Tot slot: Blijvend gevoel van zelfstandigheid door het hebben van een eigen bankrekening. Kom op zeg. Waar het volgens mij om draait is de kwalitatieve inhoud van onze (on)gevraagde adviezen en de wijze waarop de gemeente daarop reageert! Wil je opschieten, loop dan alleen. Wil je verder komen, loop dan samen. Jan Monster De Wmo-Raad gemeente Moerdijk moest om voor subsidie in aanmerking te komen kiezen voor de oprichting van de Stichting Wmo-Raad gemeente Moerdijk. De Stichting krijgt een budgetsubsidie die toereikend is voor onze activiteiten. Dat verzoek wordt jaarlijks als een begroting ingediend en bij het verplichte Jaarverslag hoort ook een financiële verantwoording en een Jaarplan. Het DB bestaat uit voorzitter, secretaris en penningmeester. De tegenprestatie die van de Stichting verlangd wordt voor het verkrijgen van budgetsubsidie, is vastgelegd in een convenant met het College van B&W en komt neer op het gevraagd en ongevraagd adviseren van het College. Het convenant wordt om de twee jaar geëvalueerd. We beschikken dus ook over een eigen bankrekening en die wordt beheerd door de penningmeester. De Stichting is ingeschreven bij de KvK, beschikt over statuten en een HR. Deze manier van werken was misschien niet onze eerste keus maar in de praktijk werkt het prima.

6 Erma Prins De Wmo-raad Lochem functioneert zeer zelfstandig als formele adviesraad van het college van b&w. Er is een Verordening en een HHR. Een voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijks bestuur. Er zijn 14 leden. Een door de Wmo-raad ingehuurde notulist verslaat de vergaderingen. Er wordt een subsidiebedrag ontvangen op basis van een jaarlijks in te dienen begroting. We rekenen jaarlijks af. De controller van de gemeente heeft een aparte rekening geopend bij haar bank onder de naam: gemeente Lochem, t.a.v. Wmo-raad en geadresseerd aan het adres van de penningmeester van de Wmo-raad. Deze beheert geheel zelfstandig de penningen. Kind kan de was doen. Levert geen enkel probleem op en tast in de praktijk de onafhankelijkheid en zelfstandigheid niet aan. Engbert Tienkamp Het Wmo-Platform Drimmelen krijgt jaarlijks een bedrag aan de hand van een ingediende begroting. Na afsluiting van het jaar volgt een verrekening met de gemeente. Met de lokale Rabo-bank is een overeenkomst getekend voor een zakelijke rekening. Daarvoor vroeg de Rabo een schriftelijke verklaring van de gemeente waaruit blijkt dat het Wmo-Platform is opgericht en wie en wat de bevoegdheden zijn van de bestuurders. De reactie vanuit de Koepel Wmo-raden richting de oorspronkelijke vragensteller: Geachte heer / mevrouw, Mijn collega, Joop Schaffels, heeft uw vraag ook gesteld aan andere Wmo-raden via LinkedIn. Daar zijn wat verrassende antwoorden bij. Zo zou een zakelijke rekening bij de Rabobank mogelijk zijn, met een verklaring van de gemeente daarbij. Dergelijke details wisten wij zelf ook niet. De suggestie van Midden-Delftland klopt niet, ook een vereniging is een rechtspersoon. Kunt u zelf kijken op LinkedIn naar deze antwoorden? Zo niet, dan treft u bijgaand de huidige respons aan (lees: bovenstaande antwoorden). Vriendelijke groet, Maarten de Gouw (Beleidsmedewerker Koepel Wmo-raden)

U bent aangemeld op LinkedIn en ziet boven in de navigatiebalk het woord GROUPS. Aanklikken en nu ziet u een zoekveld voor groups

U bent aangemeld op LinkedIn en ziet boven in de navigatiebalk het woord GROUPS. Aanklikken en nu ziet u een zoekveld voor groups De toegevoegde waarde van LinkedIn voor Wmo-raden. LinkedIn blijkt voor veel mensen moeilijk en in eerste instantie een drempel te zijn. Begrijpelijk want als je niet veel ervaring met computers en dit

Nadere informatie

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden Informatie over de Landelijke Koepel Wmo-raden Inhoud De landelijke Koepel Gegevens van de Koepel Lidmaatschap van de Koepel Meer informatie? Inschrijfformulier Zomer 2015 2 1. informatie over de landelijke

Nadere informatie

Waarom en hoe lid worden van de Koepel van Wmoraden? versie 2: 13-10-2011

Waarom en hoe lid worden van de Koepel van Wmoraden? versie 2: 13-10-2011 Waarom en hoe lid worden van de Koepel van Wmoraden? versie 2: 13-10-2011 Omdat lidmaatschap van de Koepel in het belang is van lokale Wmo-raden. De Koepel is geen externe onderzoeksorganisatie, adviesbureau

Nadere informatie

LINKEDIN DISCUSSIE status t/m 27 november 2011

LINKEDIN DISCUSSIE status t/m 27 november 2011 LINKEDIN DISCUSSIE status t/m 27 november 2011 Een van onze leden is op zoek naar een voorbeeld van een functieprofiel voor een onafhankelijk voorzitter voor hun Wmo-raad. Heeft iemand een dergelijk profiel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle Inleiding De Participatieraad (PR) bestaat uit betrokken burgers, door het College benoemd, die zich inzetten om de kwaliteit te verbeteren van de

Nadere informatie

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Inleiding. Preambule De Participatieraad heeft als visie: iedere burger van de gemeente Heerenveen moet zijn of haar leven op eigen wijze kunnen inrichten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden Informatie over de Landelijke Koepel Wmo-raden Inhoud p. 3 De landelijke Koepel p. 4-5 Gegevens van de Koepel p. 6 Lidmaatschap van de Koepel p. 7 Meer informatie? p. 8-10 Bijlage 1. LinkedIn p. 11 Bijlage

Nadere informatie

Voorbij er Sociale Zaken. Aan de gemeenteraad Purmersteenweg 42 1440 AA PURMEREND. Geachte leden van de gemeenteraad,

Voorbij er Sociale Zaken. Aan de gemeenteraad Purmersteenweg 42 1440 AA PURMEREND. Geachte leden van de gemeenteraad, Postbus 15 P u R M E R E N *$iíi;i "ffi,ni\zl Aan de gemeenteraad Purmersteenweg 42 1440 AA PURMEREND uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 7 juli 2015 Geachte leden van de gemeenteraad, Met deze brief

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein Krimpen aan den Ussel

Adviesraad Sociaal Domein Krimpen aan den Ussel Adviesraad Sociaal Domein Krimpen aan den Ussel Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Krimpen aan den Ussel Datum: 27 januari 2015 Betreft; aanvraag Erkenningssubsidie Adviesraad

Nadere informatie

Doe een beroep op de adviseurs van AVI bij uw voorbereiding op de komende decentralisaties

Doe een beroep op de adviseurs van AVI bij uw voorbereiding op de komende decentralisaties AVI-nieuwsbrief 7 (24 juli 2012) Adviseurs Versterking Wmo ondersteunen bij beleidsbeïnvloeding Doe een beroep op de adviseurs van AVI bij uw voorbereiding op de komende decentralisaties Geachte Het uitstel

Nadere informatie

Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk Secretaris: de heer R. van Nood. Aanwezig zijn de leden: Delft J. Vreugdenhil, G.A.A. Verkerk, M.A.

Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk Secretaris: de heer R. van Nood. Aanwezig zijn de leden: Delft J. Vreugdenhil, G.A.A. Verkerk, M.A. Verslag van de bijeenkomst van het algemeen bestuur van het Stadsgewest Haaglanden op woensdag 1 juli 2015 in het Stadhuis van de gemeente Delft (opening 19.39 uur). Voorzitter: mr. drs. G.A.A. Verkerk

Nadere informatie

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW)

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW) Versie: 1.3b Datum: 31-07-2012 Auteur: Marcel H.A. de Kock Organisatievormen van een VvE Een VvE kan op verschillende manieren georganiseerd zijn. In dit document worden de 3 meest voorkomende organisatievormen

Nadere informatie

28 days ago. 7 comments. JoséUnfollow Follow José

28 days ago. 7 comments. JoséUnfollow Follow José Een van onze leden is op zoek naar een voorbeeld van een functieprofiel voor een onafhankelijk voorzitter voor hun Wmo-raad. Heeft iemand een dergelijk profiel beschikbaar? Sowieso komen er regelmatig

Nadere informatie

LinkedIn handleiding voor de Groenteman

LinkedIn handleiding voor de Groenteman LinkedIn handleiding voor de Groenteman In deze speciale LinkedIn handleiding voor de groenteman leest u informatie wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist LinkedIn

Nadere informatie

JURIDISCHE VORM VAN EEN EVANGELISCHE GEMEENTE

JURIDISCHE VORM VAN EEN EVANGELISCHE GEMEENTE JURIDISCHE VORM VAN EEN EVANGELISCHE GEMEENTE Deze notitie heeft tot doel om aan te geven welke juridische vorm door een evangelische gemeente kan worden gekozen, om te gaan functioneren. Daarvoor komen

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016

Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 16 december 2015 Gepubliceerd als: Gemeenteblad Texel 2016 nr 17 datum 23-12-2015 Verordening Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Reactie op advies Mantelzorgondersteuning en waardering

Reactie op advies Mantelzorgondersteuning en waardering bericht Ontwikkeling Maatschappelijke Ontwikkeling Retouradres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle Participatieraad Zwolle t.a.v. de heer J. van der Heiden Sassenstraat 33 8011 PB..ZWOLLE Stadskantoor Lübeckplein

Nadere informatie

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control.

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control. STATUTEN Titel I Oprichting, doel en zetel van de vereniging Artikel 1 Oprichting Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc

Nadere informatie

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 De raad van de gemeente Baarle-Nassau; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; Gelet artikel 108 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam Jaarverslag 2010 WSW Raad Amsterdam april 2011 Mw. H.J. Gussenhoven Ambtelijk Secretaris WSW Raad Voorwoord van de voorzitter De WSW Raad is op basis van de Verordening WSW in 2009 ingesteld. De raad heeft

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

Telefoonnummer privé:

Telefoonnummer privé: Aanvraagformulier Algemene deel In te vullen door instellingen die een aanvraag indienen voor: Incidentele activiteitensubsidie. Iedere instelling die een aanvraag voor genoemde subsidie indient moet ZWEL

Nadere informatie

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Zwaantina van der Veen / Dymphna Meijneken / Marieke Boekenoogen Stad met een hart Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Acquisitie & Zakelijk netwerken

Acquisitie & Zakelijk netwerken E-boek 3 bedrijfsblogs Acquisitie & Zakelijk netwerken Nu lezen. Praktische adviezen. Morgen toepassen. Nog succesvoller ondernemen! 1. Acquisitie is veel meer dan alleen gunnen 2. Alleen met glimlach

Nadere informatie

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk met lokale en regionale cliëntenraden, patiëntenverenigingen en belangengroepen De burger als adviseur van gemeenten 7 oktober 2015 Den Haag

Nadere informatie

Een Scouting groepsvereniging. Maar wat nu?

Een Scouting groepsvereniging. Maar wat nu? Een Scouting groepsvereniging Maar wat nu? Stukje historie In 70 er jaren Verenigingsvorm niet mogelijk voor Scouting groepen Daarom Stichtingsvorm misbruikt. Scouting Nederland paste HHR aan de Stichtingsvorm

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op]

[Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] Inhoudsopgave Jaarverslag blz. Voorwoord van de voorzitter 3 Vergaderingen 4 De samenstelling van de adviesraad 4 Statuten en huishoudelijk reglement 5 Activiteiten

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Beïnvloeding Samen sta je sterker

Beïnvloeding Samen sta je sterker Beïnvloeding Samen sta je sterker Aan de slag Om uw doel te bereiken, moet u gericht aan de slag gaan. Het volgende stappenplan kan u hierbij helpen. 1. Analyseer het probleem en bepaal uw doel Als u een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Goudse Adviesraad Sociaal Domein

Huishoudelijk Reglement Goudse Adviesraad Sociaal Domein Huishoudelijk Reglement Goudse Adviesraad Sociaal Domein Artikel 1 : Algemeen 1. Dit huishoudelijk reglement is opgesteld in overeenstemming met artikel 6, zevende lid, van de Verordening burger- en cliëntenparticipatie

Nadere informatie

Jaarverslag Namens het Wmo-platform, Jan Tim, voorzitter

Jaarverslag Namens het Wmo-platform, Jan Tim, voorzitter Jaarverslag 2014 INHOUD Voorwoord Ontwikkelingen en aandachtspunten, zorgen voor de toekomst Activiteiten Adviezen Taak en samenstelling platform Financiële verantwoording Voorwoord 2014 zal ongetwijfeld

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016. Jaarplan 2016

Jaarplan 2016. Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016. Jaarplan 2016 Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016 Inhoudsopgave Inleiding 1. Adviesraad Sociaal Domein 1.1 Doelstelling 1.2 Leden 1.3 Organisatie 1.4 Aandachtsgebieden 2. 2.1 Interne organisatie 2.2 Externe contacten

Nadere informatie

Nijmegen 17 september 2015

Nijmegen 17 september 2015 secretaris: F.M. Eliëns MO10, Postbus 9105 6500 HG Nijmegen f.eliens@nijmegen.nl Nijmegen 17 september 2015 Geacht college, Onlangs kregen wij de beschikking over de criteria die de gemeente heeft opgesteld

Nadere informatie

Aanvraagprocedure digitale subsidieaanvraag Tender verplaatsing glastuinbouwbedrijven

Aanvraagprocedure digitale subsidieaanvraag Tender verplaatsing glastuinbouwbedrijven Tender De regeling verplaatsing glastuinbouwbedrijven heeft de vorm van een tender. Kenmerkend voor een tender is dat er een datum is bepaald waarop de subsidieaanvraag uiterlijk door de provincie moet

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016. Wij bouwen mee aan een trotse stad.

Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016. Wij bouwen mee aan een trotse stad. Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016 Wij bouwen mee aan een trotse stad. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Aanleiding... 4 Doelstellingen en beleid... 5 Verkrijging van vermogen...

Nadere informatie

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL 1 INLEIDING De Wmo Adviesraad is op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning bij besluit van de gemeenteraad van 27-9-2007 (de z.g. participatieverordening) door

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente.

Aanvraagformulier voor subsidie Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente. Aanvraagformulier voor subsidie Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente. Wat verwachten we van u? Ga eerst na of u in aanmerking komt voor subsidie. Dat hangt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Medezeggenschap van Vrijwilligers

Medezeggenschap van Vrijwilligers Terugkoppeling vrijwilligersbijeenkomst 2 oktober 2014 Medezeggenschap van Vrijwilligers Deelnemers De deelnemers van deze bijeenkomst zijn betrokken bij vrijwilligersmedezeggenschap binnen de organisatie

Nadere informatie

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag?

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? IK KRIJG DE VRAAG OM EEN PGB TE INDICEREN, WAT DOE IK? 1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? Als verpleegkundige kom je nooit bij een cliënt om een PGB

Nadere informatie

Vervolgcursus Wmo de Decentralisaties (Wmo 2015) in de uitvoering

Vervolgcursus Wmo de Decentralisaties (Wmo 2015) in de uitvoering Vervolgcursus Wmo 2016 de Decentralisaties (Wmo 2015) in de uitvoering Wat is het Huis voor de Zorg? Provinciale organisatie (subsidie) Inzet voor de belangen van alle (potentiële) zorgvragers in Limburg

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2011 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord 2 2. De Mantelzorg Adviesraad 2 3. PR en communicatie 3 4. Activiteiten 3 5. Advisering 3 6. Deskundigheidsbevordering 3 7. Vertegenwoordiging

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Werkplan OLGA 2016. 1. Inleiding. 2. Activiteiten 2016. 3. Bestuur en financiën. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Bewustwording

Werkplan OLGA 2016. 1. Inleiding. 2. Activiteiten 2016. 3. Bestuur en financiën. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Bewustwording Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland Secretariaat: Bertha von Suttnerlaan 98 1187 SX Amstelveen Telefoon: 020-345 34 29 Fax: 084-837 73 45 E-mail: info@olga-amstelland.nl Internet: www.olga-amstelland.nl

Nadere informatie

Evaluatie Stimuleringsprogramma Lokaal Centraal juli oktober 2006

Evaluatie Stimuleringsprogramma Lokaal Centraal juli oktober 2006 Evaluatie Stimuleringsprogramma Lokaal Centraal juli oktober 2006 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Geplande activiteiten en gebruikte middelen... 4 Het bereik van Lokaal Centraal in 2006... 4 Samenwerking...

Nadere informatie

zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm

zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm Mantelzorg is... Mooi De hulpvrager is je dankbaar, mantelzorg geeft veel voldoening Divers De taken lopen uiteen: huishoudelijke

Nadere informatie

Nr 4. Deze aanvullingen zijn van kracht sinds 1 januari 2011.

Nr 4. Deze aanvullingen zijn van kracht sinds 1 januari 2011. Nr 4 Betreft Tekenbevoegdheid: aanvullende bepalingen op artikel 15 van het Huishoudelijk reglement regionale afdelingen Alzheimer Nederland Referentienummer RA.00/Handleiding afdelingen Datum 24 oktober

Nadere informatie

JCI Friends Toolkit Voor het opzetten van een lokale oud-ledenclub

JCI Friends Toolkit Voor het opzetten van een lokale oud-ledenclub JCI Friends Toolkit Voor het opzetten van een lokale oud-ledenclub Auteur : Willem-Alexander Scholten Datum : oktober 2013 Versie : 0.2 Inhoudsopgave 1. TOOLKIT 3 1.1. INLEIDING 3 1.2. DE EERSTE VRAGEN

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Met enige trots kunnen wij u mededelen dat op 28 september 2015 de Stichting Leergeld Venray notarieel is opgericht.

Met enige trots kunnen wij u mededelen dat op 28 september 2015 de Stichting Leergeld Venray notarieel is opgericht. College van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Mevr. Ida Hellebrekers Postbus 500 5800 AM Venray Venray: 21 oktober 2015 Betreft: subsidieaanvraag Geachte college, Met enige trots kunnen wij u mededelen

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

E:

E: College van Burgemeester en Wethouders van Weesp Ter attentie van mevrouw A. Heijstee Postbus 5099 1380 GB Weesp Betreft: inzake de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Weesp 2018, Beleidsregels

Nadere informatie

Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille. Geachte heer Hille,

Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille. Geachte heer Hille, gemeente Haarlemmermeer Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefax 023 56395 50 cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding

Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding Inleiding De checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F is ontwikkeld voor leerlingen die moeten leren schrijven op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VECHT VOOR JEUGD

JAARVERSLAG STICHTING VECHT VOOR JEUGD JAARVERSLAG 2016 STICHTING VECHT VOOR JEUGD Inhoudsopgave 1. Voorblad 2. Voorwoord 3. Activiteiten 4. Publiciteit Externe contacten Interne organisatie 5. Financiën 6. Financiën 7. Financiën Conclusie

Nadere informatie

6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector

6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector 6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector Hoe kun je dienstverleners het beste betrekken bij klantonderzoek? Ik ben de afgelopen jaren onder de indruk geraakt van een specifieke vorm van 3 e generatie

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000)

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000) Subsidieaanvraag 2016 Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt.

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Goudse inwoners bij elkaar brengen. Dát doet Goudvoorelkaar.nl. Op deze online

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda Gouda, 13 maart 2017 Betreft: jaarverslag 2016 GCR Geachte leden van het College van B&W, Bijgaand bied ik

Nadere informatie

RECHTSPERSOON VOOR HET WOONINITIATIEF IN BLADEL.

RECHTSPERSOON VOOR HET WOONINITIATIEF IN BLADEL. RECHTSPERSOON VOOR HET WOONINITIATIEF IN BLADEL. Inleiding In ons land kennen we 16 miljoen mensen, die allerlei dingen kunnen doen, zoals boodschappen doen, een huis huren of kopen, werken en nog veel

Nadere informatie

Geachte Dames en Heren, geachte Mevrouw van Leeuwen,

Geachte Dames en Heren, geachte Mevrouw van Leeuwen, Geachte Dames en Heren, geachte Mevrouw van Leeuwen, Met grote interesse heb ik uw lezing gevolgd. Ik realiseer mij terdege dat wij vanuit de Koepel van WMO raden u haast een onmogelijk vraag hebben gesteld,

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregeling 2014

Jaarverslag klachtenregeling 2014 Jaarverslag klachtenregeling 2014 Gastouderbureau Kidz Plus Van Ostadestraat 36 8932 KB Leeuwarden 058-2897704/ 06-12741126 infor@gastouderbureaukidzplus.nl KVK nummer: 60336129 LRKP nummer: 219993385

Nadere informatie

Overzicht. rechtsvormen. voor. overlegplatforms Wmo. Huis voor de Zorg

Overzicht. rechtsvormen. voor. overlegplatforms Wmo. Huis voor de Zorg Overzicht rechtsvormen voor overlegplatforms Wmo Huis voor de Zorg Stichting Huis voor de Zorg Mercator 1 Sittard Postbus 5185 6130 PD Sittard T 046 420 81 59 F 046 420 80 41 E info@huisvoordezorg.nl I

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 WMO-adviesraad Nieuw-West

Jaarverslag 2012 WMO-adviesraad Nieuw-West Jaarverslag 2012 WMO-adviesraad Nieuw-West Inleiding In 2011 heeft de vorming van een WMO-adviesraad in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West zijn beslag gekregen. De WMO-adviesraad adviseert het Dagelijks

Nadere informatie

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid;

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; Het college van de gemeente Lisse; overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Hebt u kennisgenomen van de criteria die voor deze subsidietender van toepassing zijn?

Hebt u kennisgenomen van de criteria die voor deze subsidietender van toepassing zijn? HANDLEIDING ELEKTRONISCH AANVRAAGFORMULIER FLEXIBELE SUBSIDIE VRIJWILLIGERSORGANISATIES WELZIJN EN ZORG 2015: Vrijwilligers koesteren Deze handleiding is uitsluitend bedoeld voor uw eigen gebruik zodat

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wmo Wie of wat is de Wmo? Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is op 1 januari 2007 ingevoerd. - Zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 2 Inhoudsopgave 1.Inleiding blz.3 2.Homepage..blz.4 2.1.Verzend een aanvraag......blz.5/6 2.2.Bekijk aanvraag met

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

10 Tips Om Uw Bedrijf Aantrekkelijker Te Maken Voor Media

10 Tips Om Uw Bedrijf Aantrekkelijker Te Maken Voor Media 10 Tips Om Uw Bedrijf Aantrekkelijker Te Maken Voor Media Algemeen versie 1.0 * 12 april 2012 Dit is versie 1.0. Klik hier om de laatste versie te downloaden. Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder

Nadere informatie

Samenvatting: Advies:

Samenvatting: Advies: College V200900311 Onderwerp: Brede sportcommissie Samenvatting: Inleiding: Op 15 november 2008 is door uw college het convenant met de sportraad opgezegd. Aan een drietal oud-bestuursleden van de sportraad

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Waarderingssubsidies Amateurkunst

Digitaal aanvragen Waarderingssubsidies Amateurkunst Digitaal aanvragen Waarderingssubsidies Amateurkunst Inhoudsopgave Registreren op de website van het Amsterdams Fonds voor de Kunst... 2 Het aanvraagformulier openen.5 Hoe werkt het formulier?... 6 Hoe

Nadere informatie

Die vindt u (elders) op de website met het adres

Die vindt u (elders) op de website met het adres Stichting Culemborg 700 ANBI-informatie versie van augustus 2016 Heeft u vragen over of naar aanleiding van de informatie in dit document (inclusief bijlagen)? Bel dan naar Jacqueline Spijkerman, telefoon

Nadere informatie

In gesprek over de Wmo Wat kunt u verwachten?

In gesprek over de Wmo Wat kunt u verwachten? U ontvangt deze informatie, omdat u binnenkort een gesprek heeft met een medewerker van het team maatschappelijke ondersteuning. Het gesprek kan bij u thuis plaats vinden of op een andere locatie. Aanleiding

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Versie 28 mei 2015 Inhoud Artikel 1 Instelling/ instandhouding pag. 3 Artikel 2 Doel en reikwijdte pag. 3 Artikel 3 Belangenbehartiging pag.

Nadere informatie

Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je

Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je Een werkstuk maken Kies je onderwerp Je kiest natuurlijk een onderwerp waar je veel belangstelling voor hebt. Misschien weet je er al veel van, of je wilt dat nu juist gaan onderzoeken! Ga vervolgens op

Nadere informatie

Inventarisatie van Wmo-raden 2012 - de uitgewerkte antwoorden -

Inventarisatie van Wmo-raden 2012 - de uitgewerkte antwoorden - Inventarisatie van Wmo-raden 2012 - de uitgewerkte antwoorden - 27-9-2012 Vooraf De jaarlijkse inventarisatie van de Koepel van Wmo-raden onder Wmo-raden heeft ook in 2012 een goede respons gekregen. Uitgezet

Nadere informatie

Subsidieaanvraag subsidie vanaf 50.000,-

Subsidieaanvraag subsidie vanaf 50.000,- Subsidieaanvraag subsidie vanaf 50.000,- Deel A: Algemene informatie Deel B: Activiteit Deel C: Begroting Deel D: Ondertekening Bijlage voor*beeld begroting Deel A: Algemene informatie 1. Vult u dit verzoek

Nadere informatie

Ontslagvergoeding en Stamrecht BV s...een introductie

Ontslagvergoeding en Stamrecht BV s...een introductie Ontslagvergoeding en Stamrecht BV s...een introductie Even voorstellen Agenda Deel 1: Bestemmingen ontslagvergoeding Direct uitbetalen Lijfrente bij verzekeringsmaatschappij Banksparen Stamrecht BV Vergelijking

Nadere informatie

Middelharnis, 14 juli 2017 Geachte heer van Esch, Baaijens en de Jong en bestuur van de Adviesraad Sociaal Domein.

Middelharnis, 14 juli 2017 Geachte heer van Esch, Baaijens en de Jong en bestuur van de Adviesraad Sociaal Domein. Middelharnis, 14 juli 2017 Geachte heer van Esch, Baaijens en de Jong en bestuur van de Adviesraad Sociaal Domein. Als bestuur van Cliëntenraad Participatiewet Goeree-Overflakkee een laatste update van

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Jaarverslag 2017 1 Van de voorzitter: Hierbij het tweede jaarverslag van de Adviesraad Sociaal Domein. 2017 was een belangrijk jaar waarin de Gemeente de voorbereiding heeft getroffen

Nadere informatie

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014 KNPV Afdeling Limburg 19 mei 2014 Informatie verenigingsrecht Verenigingen zijn aangesloten bij KNPV. Worden erkend door bestuur afdeling. (11/3 statuten) Doel moet gelijk zijn aan doel KNPV. 4/1 en 2

Nadere informatie

Kies de zorgverzekering die bij u past

Kies de zorgverzekering die bij u past CZ Zorgpolis 2012 1 2 Kies de zorgverzekering die bij u past Mensen die in Nederland wonen, zijn verplicht verzekerd tegen ziektekosten. Soms kan het zijn dat u geen recht hebt op de Nederlandse verplichte

Nadere informatie

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring Stap 1 GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring 34 { INTERVIEW Waarom hebben jullie gekozen voor een social intranet? Ons oude intranet

Nadere informatie

Handleiding Subsidieaanvraag

Handleiding Subsidieaanvraag PLUS-projecten Handleiding Subsidieaanvraag Kijk voor meer specifieke voorwaarden in de Subsidieregeling Cultuur Eindhoven 2017-2020 3 PLUS-projecten Kan ik een aanvraag indienen? 1. Vertegenwoordig je

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Wooninitiatief Culemborg 2014

Jaarrekening. Stichting Wooninitiatief Culemborg 2014 Jaarrekening Stichting Wooninitiatief Culemborg 2014 Inhoudsopgave Verslag van bestuur 1.1 Oprichting 1.2 Doelstelling 1.3 Kamer van Koophandel 1.4 Samenstelling bestuur 1.5 Financiële positie 1.6 Activiteiten

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009 Beleidsplan Voor de jaren 2008-2009 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Doe Wat. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Wmo - WI Adviesraad Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Gemeente Wageningen Jaarverslag 2014 Maart 2015 Inleiding De Wmo/WI-adviesraad van Wageningen werd augustus 2007 opgericht.

Nadere informatie