Protocol vermissing, een stappenplan ter begeleiding. Verschillende redenen waarom een hond vermist raakt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protocol vermissing, een stappenplan ter begeleiding. Verschillende redenen waarom een hond vermist raakt"

Transcriptie

1 Protocol vermissing, een stappenplan ter begeleiding. Verschillende redenen waarom een hond vermist raakt De hond kan ergens van schrikken en wegrennen. De hond kan uit huis of de tuin ontsnappen. De hond ontsnapt na vervoer naar nieuwe plek(adoptie of aankomst na reis vanuit buitenland) Een reu kan achter de geur van een loops teefje gaan. De hond wordt gestolen. Vermist tijdens een wandeling Ga terug naar de plek waar je de hond het laatst gezien hebt en leg hier iets neer met de geur van thuis. Roep of fluit je hond, maar blijf wel op dezelfde plek staan. Door het bos hollen of fietsen en steeds roepen is zinloos, de hond kan zich dan niet goed oriënteren. Of hij komt op de plek aan waar hij het fluitje hoorde en jij bent dan alweer weg. Naast de plek waar ze jou het laatst gezien hebben, lopen honden vaak terug naar de auto wanneer de hond in vertrouwd gebied verdwaald is. Reden om de auto te laten staan en ander vervoer te regelen, want anders gaat de hond verder zoeken als de auto niet gevonden wordt, en nog meer verdwalen. Maar vooral als de hond net in bij zijn mogelijk nieuwe eigenaar is na adoptie, en nog geen binding met de baas en met de omgeving heeft, is snelle actie geboden. Gestolen Doe direct aangifte van diefstal bij de politie Informeer de volgende instanties: Amivedi, tel of kijk op voor een regionaal tel.nr. De stichting/asiel/fokker waar de hond eventueel vandaan komt. De Dierenambulance, algemeen nummer te bereiken via of kijk op voor een overzicht van alle dierenambulances Lokaal dierenasiel. Dierenartsen in de regio van de vermissing, maar vooral ook uw eigen dierenarts. Gemeentediensten, zoals de milieudienst en de gemeentereiniging. Politie, helaas neemt niet ieder korps de melding aan, maar het is een poging waard. NDG, de Nederlandse Databank Gezelschapdieren, waar je hond met zijn chip geregistreerd staat. Tel , Verder onderin het document staat nog een lijst met zoekgroepen die zeker de moeite waard zijn. Maak een flyer Zet er een of twee duidelijke foto s van de hond op. Zet duidelijk het woord "VERMIST" bovenaan de flyer. Naam van de hond. Korte omschrijving van de hond. Niet te gedetailleerd, misschien herkent iemand dan de hond niet als een detail niet overeen komt. Zaken als geslacht, kleur, grootte en bijzondere kenmerken zijn hier van belang.

2 Korte omschrijving van het te verwachten gedrag (bijv. angstig, of komt op een koekje af). Plaats en datum van verdwijning en evt. plaats waar het laatst gesignaleerd. Telefoonnummer van de contactpersoon, bij voorkeur zelfs twee nauw samenwerkende contactpersonen, dat vergroot de bereikbaarheid Op kun je ook een vermissingposter maken. Verspreiding van de flyer Verspreid de flyer onder hondeneigenaren die je tegenkomt tijdens de zoektocht, ze zijn het vaakst buiten en het meest bereid om te helpen. Benader hondenprofessionals zoals dierenartsen, trimmers, hondenuitlaatservices, pensions, asielen, dierenwinkels en hondenscholen in de directe omgeving Hang de flyers op in supermarkten, informatieborden, prikborden, bibliotheken, tuincentra, winkelcentra, bushaltes, glas/papiercontainers, bomen en lantaarnpalen, etc. Voor flyers in de buitenlucht: doe ze in een plastic hoesje ivm de regen. Verspreid de flyer per en vraag mensen de flyer weer door te sturen. Maak gebruik van de Social Media (Facebook, Twitter, Hondenforums, lokale media zoals Dichtbij en Buurtlink). Verspreid de flyer huis aan huis, spreek mensen aan, vraag hen de flyer voor het raam te hangen. Ben je recentelijk verhuisd: benader dan de nieuwe bewoners van je vorige huis. Doen en niet doen Er zijn over het algemeen slechte ervaringen opgedaan met klopjachten, waaraan mensen opgetrommeld van bv forums, aan meedoen. De hond wordt er alleen maar angstiger van. Je hebt wel een aantal mensen nodig om de actie in gang te zetten en vol te houden, maar doe dat op een rustige manier. Ga niet achter de hond aan, ga niet proberen de hond te vangen als de hond angstig is of geen mensen vertrouwd of gewend is. Gebruik van een lokhond, het liefst die van het eigen gezin die bekend is bij de wegloper, is een aanrader. Stop indien mogelijk een zogenaamde unieke geurbron in een schone plastic zak. Daarmee wordt het mogelijk een eventuele speurhond in te zetten. Een unieke geurbron betekent bijv een dekentje waar alleen de vermiste hond op heeft gelegen.

3 Organisatie en coördinatie Wijs één iemand aan als centraal aanspreekpunt en maak duidelijk hoe hij/zij te benaderen is. Start een kernteam waarin deelnemers actief zijn met het delen van de belangrijkste informatie. Maak de afspraak dat de coördinator verantwoordelijk is voor de samenstelling van het team, eventuele toevoegingen van leden worden alleen gedaan door de coördinator. Maak een pagina of evenement aan op facebook om mensen op de hoogte te brengen van de zoektocht en hulp te vragen bij het verspreiden van de informatie. Geef een regelmatige update van de zoekactie op de pagina of het evenement. Hou een dossier bij met alle belangrijke informatie, zoals chipnummer, geboortedatum, uiterlijke kenmerken en ondernomen stappen. Zorg dat de informatie die je bijhoudt altijd up-to-date is. Leg een lijst aan van alle hondenprofessionals in een ruime straal rond de locatie van de vermissing. dierenartsen, trimmers, hondenuitlaatservices, pensions, asielen, dierenwinkels en hondenscholen en tuincentra zijn onder andere zeer belangrijk. Deze locaties krijgen veel bezoek van mede-hondeneigenaren en bereiken daarmee een belangrijk publiek. Zorg dat de hondenprofessionals worden benaderd, telefonisch of langsgaan. Massaal mails sturen heeft weinig zin, deze worden makkelijk verwijderd. Vraag deze professionals een flyer op te hangen waar veel mensen het kunnen zien en of ze oren en ogen open willen houden Zorg dat je een lijst bijhoudt met de plaatsen waar je de informatie neerzet of achterlaat, om dubbelingen te voorkomen en eventueel na de zoekactie de flyers te kunnen verwijderen of aan artsen etc door te geven dat de hond gevonden is. Noteer van iedere melding: gegevens melder, dag, locatie, tijdstip en looproute. Breng dit in kaart en zoek naar een looppatroon van de hond. Pas evt het flyeren hierop aan. Bundel alle tips en gebruik een kaart (bijv google-maps) om een goed overzicht te houden van de meldingen waar de hond gesignaleerd is. Is het een huishond of geweeste zwerver? Hoe lang in Nederland, band opgebouwd met mensen wel / niet, etc. Pas je actie daarop aan t.a.v. wel / niet contact maken met de hond. Wees voorzichtig met het delen van locaties waar de hond gezien is, hiermee voorkom je dat mensen er uit eigen beweging achteraan gaan. Als de hond zich ophoudt bij mensen, in buurt / wijk met afgesloten tuinen, kijk dan of er een mogelijkheid is tot het maken van één vaste voerplek in een dergelijke tuin. Is dit niet het geval en heeft de hond geen band met mensen opgebouwd dan moeten er naar verwachting andere middelen worden ingezet. Wanneer het een hond betreft die geadopteerd is, kun je bijvoorbeeld overwegen een eerdere verzorger in te schakelen waarmee de hond wél een band heeft gehad. Is dit niet haalbaar, dan zal er niet teveel gevoerd moeten worden en op een verwachtte locatie / rustplek (bekend door het in kaart brengen van de looproute, patronen en structuren) een vangkooi geplaatst worden.

4 Vangmiddelen Heb je een vangkooi tot je beschikking? of een vangnet, een vangstok? Welk middel het ook is, zet het alleen in in overleg met ervaringsdeskudigen. Let op dat een vangkooi alleen geplaatst mag worden in overleg met de eigenaar van de grond. Als plaatser ben je verantwoordelijk voor alle dieren in de kooi. Dus mocht er tijdens de vangactie een ander dier inlopen, dan ben je verantwoordelijk voor eventueel ontstane verwondingen. De vangkooi moet opgezet worden door iemand die hier ervaring mee heeft. Dit geldt tevens voor het waken bij de vangkooi, doe dit op afstand en zorg dat mensen niet in de nabije omgeving van de kooi komen, dit kan het proces verstoren. Plaats de kooi dan ook zo dat je van een afstand kunt kijken naar eventuele ontwikkelingen. Hang op de vangkooi een uitleg waarom deze er staat, samen met de flyer. Bedek de kooi met dekens of een zeil en bladeren, waardoor het meer een holletje wordt. Er kan pens of ander sterk ruikend voedsel gebruikt worden om in de vangkooi te plaatsen. Wanneer mogelijk kan er een spoor van sap / voedsel van rustplek naar vangkooi getrokken worden. Stoor de hond hierbij niet!! Bovenal: blijf rustig en heb geduld. Is je hond na enkele dagen nog niet gevonden? Probeer lokale media te benaderen, denk aan wijkkranten, regionale radio en televisie. Blijf in contact met de belangrijke partijen. Is je hond weer veilig thuis bij jou? Meld overal dat de hond er weer is. Neem ook de moeite om de flyers weg te halen waar ze verspreid zijn. Belangrijke zoekgroepen op social media: Waar is Onze Angel, een grote schare volgers. Het genereert vooral veel bekendheid. Te vinden op Facebook, aanmeldingen lopen via: De hereniging, een serieuze en nette groep, met een algemeen profiel, maar ook profielen per provincie waardoor gericht bekendheid kan worden gegeven aan de vermissing. Te vinden op Facebook en Twitter, alle info staat op: Akka's hulp for missing dogs: Zij hebben een speurhond die regelmatig wordt ingezet bij vermissingen, maar ook een groot netwerk. De website voor vermiste dieren van de Dierenbescherming: Zoekgroep Ginger animal alert via: in tegenstelling tot de naam, is Animal care Brabant Zuid Oost ook in andere regio's actief: Global Pet Alert op facebook: typ de zoekterm in op facebook "vermiste hond" en je krijgt tal van zoekgroepen. Kijk per groep of een eventuele aanmelding relevant en nuttig is.

5 Media Laat een persbericht schrijven, duidelijk en niet te lang, liefst met foto. Benader / stuur dit naar alle locale kranten, radio en tv Zorg dat ze het boeiend vinden zodat ze info willen hebben zodra de hond ook weer gevonden is en op de hoogte gehouden willen worden Deel eventuele gepubliceerde berichten op social media Geef interviews waar wenselijk of nodig, stel hier een vast contactpersoon voor aan die communicatief vaardig is. Geduld Soms duurt het enige tijd voor er een melding binnenkomt, of is er ineens een periode zonder meldingen Dat is allemaal info die moet worden doorgewerkt op de kaart. Geduld en doorzettingsvermogen zijn hier van belang. Een (ex-zwerf)hond heeft een enorme overlevingsdrang en is sterk en slim. Hij weet meestal aan voedsel te komen en legt soms immense afstanden af. Echter, na verloop van tijd zal er een patroon zichtbaar worden. Afhankelijk van dit patroon kun je gebruik maken van de vangkooi of evt andere strategie. Beter voorkomen, een paar tips: Het gebruik van rolriemen/flexlijnen kan als gemakkelijk worden ervaren, het is echter een extra risico bij angstige honden. Wanneer de flexlijn per ongeluk uit uw handen valt, is de kans op vluchtgedrag enorm. Een goed tuig kan helpen bij honden die de neiging hebben er vandoor te gaan. Bij een goed tuig is het nagenoeg onmogelijk er uit te wurmen en weg te rennen. Bij honden die net in een nieuwe omgeving zijn, is het advies de eerste zes weken aangelijnd te houden en de omgeving rustig samen te verkennen. Chip uw dier, registreer deze bij NDG en hang een penning of kokertje met uw telefoonnummer aan de halsband/tuig. Succes bij uw zoektocht!

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING.   over houden van huisdieren PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Dieren leiden soms hun

Nadere informatie

De verplichting tot chippen én registratie van de chip geldt niet alleen voor pups, maar voor alle honden die van eigenaar veranderen.

De verplichting tot chippen én registratie van de chip geldt niet alleen voor pups, maar voor alle honden die van eigenaar veranderen. Chippen én registreren van honden verplicht Vanaf 1 april 2013 moeten alle honden binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en vóór de leeftijd van 8 weken bij een aangewezen databank geregistreerd

Nadere informatie

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden...

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... 3 Wat betekent de I&R- verplichting voor fokkers?... 4 Honden met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 Nieuwsbrief Februari 2011 Eindelijk is hij er dan onze 1 e nieuwsbrief. In de eerste 3 jaar van ons bestaan is er teveel gebeurd om allemaal op te schrijven maar in deze nieuwsbrief stellen wij ons voor

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Beide methodes komen uitgebreid aan bod in de komende pagina s.

Beide methodes komen uitgebreid aan bod in de komende pagina s. Voorwoord Zindelijkheidstraining is erop gericht om uw hond zo snel mogelijk te leren om buiten het huis zijn behoefte doen, of eventueel in een geschikte plek binnenshuis. We bespreken twee methodes voor

Nadere informatie

Verplicht chippen e n registreren!

Verplicht chippen e n registreren! Verplicht chippen e n registreren! Nieuwe plicht In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie (I&R) voor honden. Dit houdt in dat honden gechipt moeten worden: er wordt

Nadere informatie

Verhuizen met huisdieren

Verhuizen met huisdieren Verhuizen met huisdieren 1 Verhuizen met honden Stap 1 Maak een afspraak met de dierenarts: Vraag na of uw hond wel in staat is om te reizen. Als dit niet het geval is, zult u misschien uw plannen moeten

Nadere informatie

Verplicht chippen van honden

Verplicht chippen van honden Verplicht chippen van honden Vragen en antwoorden Alles over verplicht chippen en registreren van honden na 1 april 2013 WWW.NDG.NL Vragen en antwoorden Alles over verplicht chippen en registreren van

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013 l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Per 1 april

Nadere informatie

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond:

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond: NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: HONDEN Vakantieopvang Als u een of meerdere en heeft en u wilt met vakantie gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets voor de

Nadere informatie

Protocol vermist kind/ Brengen en halen kind kinderdagverblijf en BSO

Protocol vermist kind/ Brengen en halen kind kinderdagverblijf en BSO Protocol vermist kind/ Brengen en halen kind kinderdagverblijf en BSO Inleiding In dit protocol staan de richtlijnen voor de handelswijze die medewerkers van BieNeeke Kinderopvang en BSO moeten volgen

Nadere informatie

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG KONIJNEN KOPPELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HET KOPPELEN VAN TWEE KONIJNEN.

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD: Eikenprocessierups 2018

VRAAG EN ANTWOORD: Eikenprocessierups 2018 VRAAG EN ANTWOORD: Eikenprocessierups 2018 Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden rond de eikenprocessierups in Enschede. Zie voor alle informatie: www.enschede.nl/eikenprocessierups

Nadere informatie

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VERMISTE, GEVONDEN OF ACHTERGELATEN DIEREN - WETGEVING l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Dieren leiden soms hun

Nadere informatie

Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal

Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal Jeanette van t Zelfde (ANWB) Samenvatting Worden ANWB-leden beperkt in het gebruik van hun fiets door angst voor fietsdiefstal?

Nadere informatie

Uw nieuwe hond. Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk

Uw nieuwe hond. Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk Uw nieuwe hond Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk De dag dat de hond voor het eerst bij u thuis komt is altijd een beetje spannend. Zou het allemaal goed gaan, zal hij zich

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

Flyers leggen op openbare locaties (Scholen, bibliotheek, etc.)

Flyers leggen op openbare locaties (Scholen, bibliotheek, etc.) Hier volgt een lijst met acties die je kunt uitvoeren om credits te verdienen. Enkele van de acties spreken voor zich, maar bij sommige hadden we toch nog graag nadere uitleg gegeven. Affiche bij je thuis/familie/vrienden

Nadere informatie

Kindercentrum Nijntje Pluis. Protocol vermissing. Wat te doen bij: vermissing

Kindercentrum Nijntje Pluis. Protocol vermissing. Wat te doen bij: vermissing Kindercentrum Nijntje Pluis Protocol vermissing Wat te doen bij: vermissing Protocol vermissing INLEIDING In dit protocol staan de richtlijnen voor de werkwijze die de medewerkers van kindercentrum Nijntje

Nadere informatie

Basisarrangement Dierennoodhulp. Kwalitatieve beschrijving van de Basisvoorziening voor het verzorgen van Dierennoodhulp

Basisarrangement Dierennoodhulp. Kwalitatieve beschrijving van de Basisvoorziening voor het verzorgen van Dierennoodhulp Basisarrangement Dierennoodhulp Kwalitatieve beschrijving van de Basisvoorziening voor het verzorgen van Dierennoodhulp Colofon Samenstelling & Eindredactie Vormgeving Nederlandse Vereniging tot Bescherming

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

- Enquête inwonerpanel

- Enquête inwonerpanel POSTADRES BEZOEKADRES Postbus 250 3640 AG Mijdrecht Croonstadtlaan 111 3641 AL Mijdrecht T F E I 0297 29 16 16 0297 28 42 81 gemeente@derondevenen.nl www.derondevenen.nl Maart 2016 Onderzoeksverslag Burgernet

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert ZWERFKATTEN Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert 0495-56 39 81 www.dierenasieldebeestenboel.nl ZWERFKATTEN Jaarlijks komen er vele katten in het asiel terecht. Landelijk gaat het om meer dan 100.000 katten

Nadere informatie

Dieren in de winter. Kids for Animals winter spreekbeurt. Brrr. Honden

Dieren in de winter. Kids for Animals winter spreekbeurt. Brrr. Honden Dieren in de winter Brrr In de winter kun jij een lekkere warme trui aantrekken. Bij dieren werkt dit anders. Sommige kunnen heel goed tegen de kou, andere minder. Het ene dier krijgt een dikke vacht,

Nadere informatie

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9)

*W.H.O. Guidelines for Dog Population Management, Geneva, 1990 (p.9) 1. STERILISEREN EN VRIJLATEN Steriliseren en Vrijlaten is de naam van de oplossing voor het zwerfhondenprobleem die echt werkt en die wordt gesteund door de Wereldgezondheidsorganisatie en W.S.P.A. (World

Nadere informatie

Cliff-Pup van Pip dank aan familie Swagerman Met je pup en (jonge) hond lekker lopen zonder lijn

Cliff-Pup van Pip dank aan familie Swagerman Met je pup en (jonge) hond lekker lopen zonder lijn Cliff-Pup van Pip 2014- dank aan familie Swagerman Met je pup en (jonge) hond lekker lopen zonder lijn Loslopen is heel belangrijk voor een pup en (jonge) hond. Een hond moet de gelegenheid krijgen om

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie:

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: [Met dit template maak je een communicatieplan voor jullie Move-project. Je bedenkt bij welke mensen jullie project onder de

Nadere informatie

GameChangers. Dogs Talk Hondentraining & Gedrag

GameChangers. Dogs Talk Hondentraining & Gedrag 5MINUTEN GameChangers 1. Focus op mij Een sterke onbreekbare band met je hond, dat wil jij toch ook! Dit is voor iedereen haalbaar met enkele eenvoudige oefeningen die zorgen voor een sterke band en een

Nadere informatie

Meldcode Excellent Leven Stappenplan Ouderenmishandeling, Huiselijk geweld, Kindermishandeling

Meldcode Excellent Leven Stappenplan Ouderenmishandeling, Huiselijk geweld, Kindermishandeling Meldcode Excellent Leven Stappenplan Ouderenmishandeling, Huiselijk geweld, Kindermishandeling Stap 1 Vermoeden van mishandeling klik hier Stap 2 Overleg Stap 3 Informatie verzamelen Stap 4 Actie Stap

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

Protocol Sociale Media O2A5

Protocol Sociale Media O2A5 1 Protocol Sociale Media O2A5 Inleiding Sociale media geeft de mogelijkheid te laten zien dat men trots is op de school. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan een positief imago van de scholen van

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat.

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. Overlast Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. De tv staat te hard, de vuilniszakken blijven te lang liggen, de takken in de tuin hangen over Toch is er een groot verschil tussen ergens last

Nadere informatie

Wat wordt er besproken?

Wat wordt er besproken? Op maandag avond 24-11-14 is er in de praktijk een geweldig leuke lezing geweest over vuurwerk angst! Het was een groot succes met veel gezellige en vooral geïnteresseerde deelnemers, we willen deze dan

Nadere informatie

Tips. Senioren & Veiligheid

Tips. Senioren & Veiligheid Tips Senioren & Veiligheid 2 3 Tips Veilig met financiën Tips Veilig pinnen Geef nooit uw eigen pinpas en pincode aan iemand mee, als u zelf niet meer in staat bent om te pinnen of geld te halen. Ook niet

Nadere informatie

Inzetrooster.nl. Hoe werkt het? Je gaat naar en drukt op LOGIN

Inzetrooster.nl. Hoe werkt het? Je gaat naar  en drukt op LOGIN Inzetrooster.nl Wat is het? TCO gaat dit jaar voor het eerst inzetrooster.nl gebruiken voor het beheren en monitoren van vrijwilligerstaken. Dit is ontstaan vanuit de behoefte om de kantinediensten beter

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

Contact bijeenkomst Buurtpreventie

Contact bijeenkomst Buurtpreventie Contact bijeenkomst Buurtpreventie 23 februari 2017 24 contactpersonen buurtpreventie Whatsapp Doel Hoe werkt het Gebruik DO s en DON TS Doel whatsapp Het signaleren van verdachte situaties en dit doorgeven

Nadere informatie

Handleiding Indische BuurtBalie 2017

Handleiding Indische BuurtBalie 2017 Handleiding Indische BuurtBalie 2017 2 BuurtBalie Handleiding Inleiding De Indische Buurt bruist van de initiatieven, organisaties en bewoners die zich inzetten voor de buurt én voor elkaar. Iedere dag

Nadere informatie

BuurtpreventieMeeuwenoord

BuurtpreventieMeeuwenoord 1 Korte inleiding Doel Wat is WhatsApp Opzet systeem / beheer Wat te doen bij een verdachte situatie: S.A.A.R. Spelregels Contactpersoon Facebookgroep Meeuwenoord 2 3. De betrokkenheid van burgers bij

Nadere informatie

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009 DiereNieuws Deze maand 10% korting op alle Frontline producten. Eindelijk is het zover, de lente is begonnen! s Avonds langer licht en het weer wordt aangenamer. Dit brengt alleen ook weer nare dingen

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Protocol vermissing Kinderopvang Zonnepret

Protocol vermissing Kinderopvang Zonnepret Protocol vermissing Kinderopvang Zonnepret INLEIDING In dit protocol staan de richtlijnen voor de werkwijze die de medewerkers van Kinderopvang Zonnepret volgen wanneer een kind vermist wordt tijdens de

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Evacuatieoefeningen Herman Daems

Evacuatieoefeningen Herman Daems Evacuatieoefeningen 2019 Herman Daems Evacuatie Veiligheid: Voor jezelf Slachtoffers Omstaanders 8/09/16 Footer ingeven 2 Evacuatie 8/09/16 Footer ingeven 3 Evacuatie Ken je het evacuatieplan? 8/09/16

Nadere informatie

NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: KATTEN. vakantieopvang kat

NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: KATTEN. vakantieopvang kat NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: KATTEN vakantieopvang kat Als u een of meerdere katten heeft en u wilt met vakantie gaan dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets

Nadere informatie

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP INHOUD 1. Registreren voor Veiligebuurt 2. Nieuwe deelnemers toevoegen aan jouw groep (promotie o.a. binnen

Nadere informatie

BASISCURSUS LES 6: AF & BLIJF + HIER HONDENTRAINING NOORD-HOLLAND

BASISCURSUS LES 6: AF & BLIJF + HIER HONDENTRAINING NOORD-HOLLAND BASISCURSUS LES 6: AF & BLIJF + HIER HONDENTRAINING Een belevenis voor het leven! LES 6 PRAKTIJK AF & BLIJF AF EN BLIJF In les 4 hebben we al het zit en blijf behandeld. De af en blijf oefening werkt eigenlijk

Nadere informatie

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP INHOUD 1. Registreren voor Veiligebuurt 2. (Beheerde) groepen zoeken/toevoegen 3. Nieuwe (beheerde) groep

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit je auto

Voorkom diefstal uit je auto Voorkom diefstal uit je auto Jaarlijks worden er in ons land meer dan 75.000 diefstallen uit auto s geregistreerd. Veel diefstallen kunnen nochtans eenvoudig voorkomen worden. Wil je vermijden dat ook

Nadere informatie

KANDIDATUUR GASTGEZIN

KANDIDATUUR GASTGEZIN KANDIDATUUR GASTGEZIN Voor- en achternaam: Adres en huisnummer: Postcode en woonplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer: E-mailadres: Bent u eigenaar of huurder van uw woning? eigenaar huurder Is uw woning

Nadere informatie

Reserveren alleen via website

Reserveren alleen via website Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met je pasje en de kaartlezer 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren alleen via website A) Activeer een (personeels) pas. B) Mail ons via info@wedrivesolar.nl

Nadere informatie

64% Van de Nederlanders heeft het gevoel dat Nederland minder veilig is geworden afgelopen jaar

64% Van de Nederlanders heeft het gevoel dat Nederland minder veilig is geworden afgelopen jaar De slimme buurtpreventie app we zorgen dat mensen zich veilig voelen in hun buurt 36% Van de Nederlanders voelt zich wel eens onveilig in de buurt 64% Van de Nederlanders heeft het gevoel dat Nederland

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013 l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n www.licg.nl over houden van huisdieren

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2)

Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2) Bijlage VIII A bij het Koninklijk besluit van 27/04/2007 Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2) Deze pagina bevat gegevens die zullen meegedeeld

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

TEST: ZORG IK GOED VOOR MIJN HUISDIER?

TEST: ZORG IK GOED VOOR MIJN HUISDIER? GIkids TEST: ZORG IK GOE VOOR MIJN HUISIER? a n d e h a n d v a n o n d e r s t a a n d e t e s t k a n j i j a c h t e r h a l e n o f j e g o e d z o r g t v o o r j e h u i s d i e r. O f m i s s c

Nadere informatie

Handleiding pers en publiciteit

Handleiding pers en publiciteit Handleiding pers en publiciteit Voor partners van HartslagNu Het opzetten van een 6-minutenzone is een uniek project. Voor het slagen ervan is betrokkenheid van de inwoners van je gemeente heel belangrijk.

Nadere informatie

HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier!

HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier! HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier! Reageren tegen straatintimidatie? Euh, dan denken we aan (?) terugroepen? zo snel mogelijk verder wandelen? negeren?...? Weet... - Er is geen

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Klachten na een hersenschudding algemene informatie

Klachten na een hersenschudding algemene informatie Een hersenschudding ontstaat door een klap op het hoofd, bijvoorbeeld bij een ongeluk. Je wordt duizelig of raakt bewusteloos. Meestal duurt het enige tijd voor de hersenen hiervan herstellen. Zolang de

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Luizen protocol. Preventie:

Luizen protocol. Preventie: Luizen protocol. Luizenteam: 1. leerkracht van de locatie is luizenteamcoördinator. 2. ouder van de locatie is hoofdluizenouder. 3. het team bestaat verder uit een aantal luizenouders. 4. zijn er niet

Nadere informatie

Handleiding Facebook Ruiten Drie

Handleiding Facebook Ruiten Drie Handleiding Facebook Ruiten Drie Dit document geeft een beschrijving hoe je als Ruiten Drie lid toegang kunt krijgen tot de Facebook pagina en de verschillende besloten groepen binnen de Ruiten Drie vereniging.

Nadere informatie

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling Organiseer samen een WJD-dienstenveiling INHOUD De WJD-dienstenveiling... 3 Stappenplan... 4 bijlage 1: Contactlijst... 6 Bijlage 2: Afsprakenlijst... 7 Bijlage 3: Plan van aanpak... 8 Bijlage 4: Ideeën

Nadere informatie

Adoptie-aanvraag. adres

Adoptie-aanvraag.  adres Adoptie-aanvraag Gelieve dit document eerlijk en zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. Het neemt niet veel tijd in beslag en het helpt u te bedenken wat belangrijk is voor u en uw eventuele toekomstige

Nadere informatie

April 2016. Protocol Vermissing

April 2016. Protocol Vermissing April 2016 Protocol Vermissing Inhoud Inleiding... 3 1. Wat verstaan wij onder vermissing kind... 3 1.1 Wanneer is de kans het grootst dat een kind vermist wordt... 3 2. Preventief beleid... 3 3. Stappenplan

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep.

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep. Hi ondernemer, Welkom bij je eenmalige Mastertraining! In deze mail laten wij jou weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in Facebookland. Elke maandag versturen wij een Masterplan mail naar onze zilver

Nadere informatie

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden Vakantiechecklist Uw huisdier blijft thuis Zorg er voor dat er genoeg (dieet)voeding en indien nodig medicatie in huis is Geef de oppas de naam van uw dierenkliniek en telefoonnummer voor het geval dat

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Serpentarium. Dit is een reptielendierentuin in Blankenberge waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Hoofdpijn Duizeligheid Vermoeidheid Concentratieproblemen Vergeetachtigheid

Hoofdpijn Duizeligheid Vermoeidheid Concentratieproblemen Vergeetachtigheid Hersenschudding In deze folder vertellen we wat de gevolgen van een hersenschudding kunnen zijn en wat u kunt verwachten tijdens het herstel. Ook geven we adviezen over wat u het beste wel en niet kunt

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN WERVINGSPLAN EN MIDDELEN De wervingscirkel: doel doelgroep boodschap middelen organisatie Als je aan werving wilt doen, wil je mensen overtuigen dat jouw organisatie hen graag als vrijwilliger zou willen.

Nadere informatie

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden!

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden! Dag van de Hond Kind & Hond kunnen de beste maatjes worden! In deze folder lees je hoe je goede maatjes met de hond kunt worden. Daarvoor moet je onder andere weten hoe hij in elkaar zit, wat hij nodig

Nadere informatie

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer Chippen Chip kennis Je hebt het vast weleens gehoord van iemand: Mijn huisdier is gechipt. Of misschien is één van jou huisdieren zelf gechipt. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, chippen? Als een dier

Nadere informatie

Werkwijze website VWC Doetinchem

Werkwijze website VWC Doetinchem Werkwijze website VWC Doetinchem #samenhetverschil 27/03/2018 Welkom op de website van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem Als organisatie, stichting of vereniging kun je niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers

Nadere informatie