e zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 SEPTEMBER 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "20110919-1- 7 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 SEPTEMBER 2011"

Transcriptie

1 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 SEPTEMBER 2011 Zitting geopend om uur Aanwezig : de Dames en Heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Luc Janssens, Sabine Van Dooren, Marc De Smet, Frederic van Haaren, Ria Janssens- Van Oncen, Lieve De Block, schepenen, An Groenewege-De Lie, Ronny Van Thillo, Koen Helsen, Nancy Vaerewyck, Alex Roelands, Jac Van Gansen, Harold van der Kraan, Herman Luyckx, Sarah Buchmann, Karin de Beukelaar-Kennis, Pol Soetewey, Sanne Loopmans, Marc Dekkers, Gerd Van de Perck-Nelen, Betty Stassen, Marlene Denissen, Jan Brans, Roger Verbiest, Helmut Jaspers, Eric Dilliën, leden; Sofie Claes, secretaris. Verontschuldigd: Marleen Cannoot, Marcel Op de Beeck-Van den houdt AGENDA A. OPENBARE ZITTING 1. Mobiliteit a. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Bosdreef omkeren éénrichtingsverkeer. b. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Leeuw Van Vlaanderenlaan driekleurige verkeerslichten c. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Hofstraat parkeerregime. 2. Financieel beleid a. Vervanging huurovereenkomst met DIKA voor perceel grond in de Frans de Peuterstraat. b. Gebruiksovereenkomst leslokalen Hoogboomsteenweg 113 Kazerneweg met Centrum voor Basiseducatie. c. Gebruiksovereenkomst leslokalen Hoogboomsteenweg 113 Kazerneweg met CVO Ivoran. d. Retributiereglement voor de terbeschikking stelling van muziekinstrumenten e. Huishoudelijk reglement voor de ter beschikking stelling van muziekinstrumenten. f. Ertbrandstraat aankoop gronden Jadi. 3. Personeel: a. Uitbreiding formatie contractueel personeel voor onbepaalde duur: 1 halftijds contractueel begeleider buitenschoolse kinderopvang.

2 b. Vastlegging benoemingsvoorwaarden begeleider BKO Gesco en begeleider BKO onbepaalde duur (niveau D of C). 4. Ruimtelijke ordening: a. Voorlopige vaststelling straatnamen verkaveling Immo Invest. b. Grondafstand perceel in te lijven bij de openbare weg Franselei sectie K, deel van 7/2/K13 verkaveling Hajjar Pierre. 5. Milieu a. Rooi- en onteigeningsplan Kapellenbos Oost fase 1A deel Vrije tijd: a. Goedkeuring routeconvenant toerisme provincie Antwerpen (TPA) b. Goedkeuring rekening 2010 cultuurcentrum Kapellen vzw. 7. Intergemeentelijke samenwerking: a. Opdrachthoudende vereniging Integan goedkeuring van de agenda voor de algemene vergadering van aandeelhouders op 16 december b. Opdrachthoudende vereniging Integan aanduiding van de vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van aandeelhouders op 16 december Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 20 juni B. BESLOTEN ZITTING. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 20 juni A. OPENBARE ZITTING 1.a AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER BOSDREEF - OMKEREN EENRICHTINGSVERKEER Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het Koninklijk Besluit van 16 maart 1968; Gelet op het Koninklijk Besluit van 1 december 1975, betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het Ministerieel rondschrijven van 14 november 1976 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald artikel 42 3; Overwegende dat de te reglementeren weg tot het beheer van de gemeente Kapellen behoort;

3 Overwegende dat de rijrichting in Bosdreef omgekeerd wordt; Overwegende de installatie van driekleurige verkeerslichten op het kruispunt Bosdreef met Hoogboomsteenweg; Harold Van der Kraan(Sp.a), raadslid, stelt vast dat dit de zoveelste omwisseling is van de rijrichting in de Bosdreef. Dit dossier is gekoppeld aan de Koning Albertlei. Raadslid Van der Kraan vraagt naar een stand van zaken in dit dossier. Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, antwoordt dat er begin oktober een bewonersvergadering georganiseerd wordt. De uitnodigingen hiervoor zullen deze week nog in de bus vallen. Op deze vergadering zal ook door Inga Verhaert, gedeputeerde, toelichting gegeven worden bij de Fiets o Strade. Aangezien er in deze straat ook werken zullen gebeuren aan de nutsleidingen zijn hierover reeds vergaderingen gestart. Er is dus vooruitgang in het dossier maar nu is het wachten op de hoorzitting. Artikel 1.- (éénrichtingsverkeer) In Bosdreef, tussen Heidestraat-Zuid en de nieuwe rotonde ter hoogte van manège St. Hubertus, geldt éénrichtingsverkeer, uitgezonderd voor fietsers en bromfietsen klasse A, met als toegelaten rijrichting van Heidestraat-Zuid naar Hoogboomsteenweg. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van plaatsing van C1 en F19 aangevuld met de onderborden resp. M3 en M5. Art 2.- (rotonde) In Bosdreef, ter hoogte van manège St. Hubertus, hebben de bestuurders rijdende op de rotonde voorrang op de bestuurders rijdende op alle daarop uitmondende wegen. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van plaatsing van de borden B1 en D5. Tevens wordt een dwarsstreep, gevormd door witte driehoeken, aangebracht, haaks op de rand van de rijbaan, overeenkomstig met artikel 76.2 van het KB van 1 december 1975 Art. 3.- (rotonde) In Bosdreef ter hoogte van het kruispunt met Heidestraat-Zuid, moet alle verkeer voorrang verlenen aan het verkeer rijdende op de rotonde aldaar. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van de borden B1 en D5. Tevens wordt een dwarsstreep, gevormd door witte driehoeken, aangebracht, haaks op de rand van de rijbaan, overeenkomstig met artikel 76.2 van het KB van 1 december 1975 Art. 4.- (verkeersdrempels) In Bosdreef worden een verkeersdrempel aangebracht ter hoogte van pand 35 Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het bord A14. Art. 5.- (voetgangersoversteekplaats) In Bosdreef ter hoogte van het kruispunt met Hoogboomsesteenweg, wordt een oversteekplaats voor voetgangers afgebakend.

4 Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van witte banden evenwijdig met de as van de rijbaan, overeenkomstig artikel 76.3 van het KB van 1 december Art. 6.- (snelheidsbeperking) In Bosdreef, tussen de bebouwde kommen van Kapellen-Hoogboom en Kapellen wordt een snelheidsbeperking ingevoerd. De snelheid wordt beperkt tot maximaal 50 km/uur. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van borden C43 (50) Art. 7.- (driekleurige verkeerslichten) Op Bosdreef ter hoogte van het kruispunt Hoogboomsesteenweg / Leeuw Van Vlaanderenlaan worden driekleurige verkeerslichten geplaatst, overeenkomstig het werkingsschema in bijlage en overeenkomstig artikels 61 en 63.1 van het KB van 1 december Art. 8.- Dit reglement zal ter kennisname worden voorgelegd aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. 1.b AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER LEEUW VAN VLAANDERENLAAN - Driekleurige Verkeerslichten Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het Koninklijk Besluit van 16 maart 1968; Gelet op het Koninklijk Besluit van 1 december 1975, betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het Ministerieel rondschrijven van 14 november 1976 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald artikel 42 3; Overwegende dat de te reglementeren weg tot het beheer van de gemeente Kapellen behoort; Overwegende de installatie van driekleurige verkeerslichten op het kruispunt Leeuw Van Vlaanderenlaan met Hoogboomsteenweg; Artikel 1.- (driekleurige verkeerslichten) Op de Leeuw Van Vlaanderenlaan ter hoogte van het kruispunt Hoogboomsteenweg / Bosdreef worden driekleurige verkeerslichten geplaatst, overeenkomstig het werkingsschema in bijlage en overeenkomstig artikels 61 en 63.1 van het KB van 1 december Art. 2.- Dit reglement zal ter kennisname worden voorgelegd aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

5 c AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER HOFSTRAAT - Parkeerregime Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het Koninklijk Besluit van 16 maart 1968; Gelet op het Koninklijk Besluit van 1 december 1975, betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het Ministerieel rondschrijven van 14 november 1976 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald artikel 42 3; Overwegende dat de te reglementeren weg tot het beheer van de gemeente Kapellen behoort; Gelet op het feit dat de bewoners in deze straat zeer moeilijk kunnen parkeren, gezien de straat gelegen is in de onmiddellijke omgeving van het station, en de plaatsen meestal worden ingenomen door gebruikers van het openbaar vervoer, meer bepaald de trein; Overwegende de vraag van de bewoners tot het instellen van een beperkte parkeertijd, dit met uitzondering voor de inwoners van de Hoofdstraat; Ronny Van Thillo (CD&V), raadslid, wenst in de marge van dit een vraag te stellen over de Starrenhoflaan. Daar werd een parkeerverbod voor vrachtwagens ingevoerd maar de verkeersborden zouden verkeerd geplaatst zijn, tot achteraan in de straat. Lieve De Block (Open VLD), schepen, stelt dat er beslist is om in het rechte stuk tot net achter de bocht parkeerverbod voor vrachtwagens in te voeren. Dit in overleg met het ondernemersplatform. De borden zullen nagekeken worden. Dirk Van Mechelen stelt dat er ook aan de communicatie over het parkeerverbod zal gewerkt worden. Artikel 1.- In Hofstraat wordt het parkeren slechts toegestaan voor personenauto's, auto's voor dubbelgebruik, motorfietsen en minibussen, en dit mits inachtname van een beperkte parkeertijd. Hierop wordt een uitzondering gemaakt voor de personen die in het bezit zijn van een bewonerskaart, bedoeld in artikel van het KB van 1 december Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van borden E9b met onderborden resp. pictogram parkeerschijf" en "uitgezonderd bewoners" Art. 2.- Dit reglement zal ter kennisname worden voorgelegd aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

6 a VERVANGING HUUROVEREENKOMST MET DIKA VOOR PERCEEL GROND TE FRANS DE PEUTERSTRAAT Gelet op artikels 42 en 43 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het gemeenteraadsbesluit d.d. 30 april 1992 waarin de huurovereenkomst met diaclub Dika betreffende een perceel grond aan de Frans De Peuterstraat wordt goedgekeurd; Gelet op de huurovereenkomst met diaclub Dika d.d. 17 juni 1992, welke afloopt op 31 augustus 2013; Gelet op de vraag van diaclub Dika om de einddatum van de huurovereenkomst in overeenstemming met de overeenkomst van chiro Jez te brengen, handelend over hetzelfde perceel grond; Overwegende dat diaclub Dika zelf een gebouw heeft opgericht op het gehuurde perceel grond; : Artikel 1.- Het gemeentebestuur is bereid het perceel grond aan de Frans De Peuterstraat aan diaclub Dika te blijven verhuren. Volgende overeenkomst wordt goedgekeurd: HUUROVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE KAPELLEN EN DIACLUB KAPELLEN DIKA BETREFFENDE EEN PERCEEL GROND AAN DE FRANS DE PEUTERSTRAAT TUSSEN Enerzijds: De gemeente Kapellen, voor wie optreden: Dirk Van Mechelen, burgemeester Sofie Claes, gemeentesecretaris, hierna genoemd de verhuurder, EN Anderzijds: Diaclub Kapellen DIKA, alhier vertegenwoordigd door: Jan Claessens, voorzitter Marcel Schellekens, secretaris hierna genoemd de huurder, WORDT volgende overeenkomst gesloten: 1. De gemeente Kapellen verhuurt aan Diaclub Kapellen DIKA, welke aanvaardt, volgend onroerend goed: Een perceel grond in de Frans De Peuterstraat, gelegen te SECTIE H NR. 334 N2 2. De termijn van de huur gaat in op 1 januari 2012 en is vast bepaald voor een termijn eindigend op 31 mei 2035, daarna zonder vooropzeg stilzwijgend te verlengen met telkens perioden van 5 jaar. Deze overeenkomst vervangt de huurovereenkomst tussen beide partijen d.d. 17 juni 1992.

7 De huurprijs is bepaald op 175 EUR per jaar. Deze huurprijs is gekoppeld aan de gezondheidsindex en wordt ieder jaar op de verjaardag van de inwerkingtreding van deze overeenkomst aangepast volgens de formule: nieuwe huurprijs = basishuurprijs x nieuw indexcijfer aanvangsindexcijfer waarbij het aanvangsindexcijfer het gezondheidsindexcijfer is van de maand die voorafgaat aan de maand tijdens welke deze overeenkomst werd afgesloten, zijnde december Het nieuwe indexcijfer is het gezondheidsindexcijfer van de maand die voorafgaat aan deze waarin de huurprijsaanpassing, conform hetgeen hierboven werd gesteld, wordt doorgevoerd. De huurprijs wordt uiterlijk 1 maand nadat de geïndexeerde huurprijs is bekendgemaakt aan de huurder door overschrijving op rekeningnummer BE , BPOTBEB1, van de gemeente Kapellen. 4. De huurder zal het terrein en de door hem opgerichte gebouwen als een goede huisvader dienen te gebruiken en te onderhouden. 5. De huurder mag de door hem opgerichte gebouwen niet hypothekeren of vervreemden zonder de uitdrukkelijke toestemming toestemming van de verhuurder. Ook onderverhuring of overdracht van huur of gebruik is verboden. 6. Het onderhoud, de verbruiks- en andere exploitatiekosten evenals alle belastingen, taksen en heffingen van het terrein en de gebouwen blijven ten laste van de huurder. Alle eventuele onvoorziene of supplementaire kosten welke zouden kunnen ontstaan door of naar aanleiding van de huidige overeenkomst, zullen door de huurder worden gedragen. 7. De gebouwen zullen door de huurder deugdelijk verzekerd worden tegen brand, stormschade en andere risico s. Een afschrift van de polis evenals een bewijs van de jaarlijkse kwijting dient op eerste verzoek voorgelegd te worden aan het gemeentebestuur. 8. De huurder kan op elk ogenblik een einde stellen aan dit huurcontract, mits een vooropzeg van één jaar, bij aangetekend schrijven. Hierbij dient de huurder de gebouwen gratis over te dragen aan de verhuurder indien hij niet binnen de termijn van de vooropzeg de gebouwen heeft afgebroken en het terrein in de oorspronkelijke staat (de staat voor de ingang van de vorige overeenkomst d.d. 17 juni 1992) heeft gebracht. De huurder kan hieromtrent geen schadevergoeding, om welke reden ook, van de verhuurder eisen. 9. De verhuurder kan bij het verstrijken van de eerste termijn eindigend op 31 mei 2035, evenals bij elke stilzwijgende verlenging van telkens 5 jaar, een einde stellen aan het huurcontract mits een vooropzeg van één jaar, bij aangetekend schrijven. Hierbij geldt het gestelde in tweede en derde zin van artikel 7 hiervoor. 10. De verhuurder kan op grond van het niet nakomen van deze overeenkomst door de tegenpartij (maar dan pas na voorafgaande en vruchteloze ingebrekestelling gedurende een maand) of na ontbinding van diaclub DIKA, of na 2 jaar inactiviteit van diaclub DIKA, een einde stellen aan het huurcontract mits een vooropzeg van drie maanden, bij aangetekend

8 schrijven. Hierbij geldt het gestelde in de tweede en de derde zin van artikel 7 hiervoor. 11. Deze overeenkomst wordt in drie exemplaren opgemaakt waarvan er één bestemd is voor het registratiekantoor. De registratiekosten zijn ten laste van de huurder. Deze overeenkomst vervangt de overeenkomst tussen beide partijen d.d. 17 juni Opgemaakt te Kapellen op / /2011. Namens de gemeente Kapellen, gemeentesecretaris, burgemeester, Sofie Claes Namens diaclub Kapellen DIKA, voorzitter, Dirk Van Mechelen secretaris, Jan Claessens Marcel Schellekens 2.b GEBRUIKSOVEREENKOMST LESLOKALEN HOOGBOOMSTEENWEG 113/KAZERNEWEG MET CENTRUM VOOR BASISEDUCATIE Gelet op de artikels 42 en 43 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de leegstand van de leslokalen na de verhuis van LBC in het gebouw aan de Hoogboomsteenweg 113/Kazerneweg; Overwegende dat het oude schoolgebouw aan de Hoogboomsteenweg 113 verouderd is; Overwegende dat de muziekacademie aan de Hoevensebaan 12 momenteel ook gebruikt wordt door CVO Ivoran en Centrum voor Basiseducatie; Overwegende dat CVO Ivoran en Centrum voor Basiseducatie vragende partij zijn om gemeentelijke lokalen te blijven gebruiken; Overwegende dat een optimaal gebruik van het gemeentelijk patrimonium nagestreefd wordt; Helmut Jaspers (Sp.a), raadslid, vraagt zich af waarom basiseducatie en Ivoran zelf de helft van de energiekosten betalen terwijl dit bij Sint Lucas niet het geval is. Hier zit volgens hem geen lijn in. Luc Janssens (Open VLD), schepen, antwoordt dat het hier om veel minder kosten gaat en dat Basiseducatie en Ivoran beter gesubsidieerd worden. De voorzitter voegt nog toe dat er vooraan aan de Hoogboomsteenweg, aan de oude school, een project zal ontwikkeld worden voor sociale huisvesting. De ideale Woning heeft al te kennen gegeven hiervoor interesse te hebben. Artikel 1.-

9 Het gemeentebestuur is bereid de leslokalen aan de Hoogboomsteenweg 113/Kazerneweg ter beschikking te stellen aan Centrum voor Basiseducatie, Open School afdeling Noord-Antwerpen. Volgende overeenkomst wordt goedgekeurd: Gebruiksovereenkomst tussen gemeentebestuur Kapellen en Centrum voor Basiseducatie Tussen de ondergetekenden: Het gemeentebestuur Kapellen, Antwerpsesteenweg 130, 2950 Kapellen, vertegenwoordigd door de heer Dirk Van Mechelen, burgemeester, en Sofie Claes, gemeentesecretaris, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van Kapellen van 19 september 2011, hierna de gemeente genoemd, en Centrum voor Basiseducatie, Open school afdeling Noord-Antwerpen, Antwerpsesteenweg 51, 2950 Kapellen, vertegenwoordigd door, hierna de gebruiker genoemd, is overeengekomen wat volgt. Artikel 1 Voorwerp De gemeente stelt ter beschikking aan de gebruiker, die aanvaardt, de goederen, gelegen te Kapellen, kadastraal bekend als 3 de afdeling, sectie M, nummer 205/W. Het betreft de lokalen achter het oude schoolgebouw van de Hoogboomsteenweg 113, zoals aangeduid op het bijgevoegde grondplan. De lokalen worden ter beschikking gesteld aan 2 verschillende onderwijsinstellingen, zijnde de gebruiker en CVO Ivoran. Beide onderwijsinstellingen stellen in onderling overleg een bezettingsschema op voor elk schooljaar. Voor 30 juni van elk jaar wordt een voorstel van de gebruiker aan het gemeentebestuur bezorgd met de bezetting over de verschillende lokalen. Dit bezettingsschema is pas definitief na goedkeuring van het gemeentebestuur. Op eenvoudig verzoek kan het bezettingsschema herroepen door een van de partijen. In onderling overleg zal geprobeerd worden tot een oplossing te komen in voorkomend geval. De gebruiker verklaart de lokalen ontvangen te hebben in goede staat van onderhoud en daaraan geen andere gebreken of beschadigingen te hebben vastgesteld dan die vermeld in de plaatsbeschrijving die tussen de partijen gezamenlijk zal opgemaakt worden. Artikel 2 Bestemming De gebruiker mag de bij artikel 1 van deze overeenkomst vernoemde goederen uitsluitend bestemmen voor de activiteiten die in overeenstemming zijn met de doelstellingen van Centrum voor Basiseducatie, zijnde onderwijsonderricht. Deze bestemming mag niet worden gewijzigd dan met de voorafgaande en schriftelijke toestemming van de gemeente, die dergelijke wijziging zonder motivering mag weigeren. Artikel 3 Duur Het gebruik wordt toegestaan en aanvaard voor een periode van twee jaar, ingaand op 1 september 2011 en eindigend op 31 augustus Na het

10 verstrijken van deze periode wordt deze overeenkomst stilzwijgend verlengd met perioden van telkens 1 jaar. Elke partij behoudt zich het recht voor om de overeenkomst jaarlijks op te zeggen mits een voorafgaande opzegtermijn van 6 maanden. Artikel 4 Gebruiksvergoeding Het gebruik wordt toegestaan en aanvaard tegen een per maand te betalen gebruiksvergoeding van 750 EUR, telkens voorafgaand aan de eerste dag van de maand te betalen. Behoudens andersluidende onderrichtingen van de gemeente zal de gebruiksvergoeding betaald worden door overschrijving op rekeningnummer BE , GKCCBEBB van de gemeente onder vermelding Gebruik leslokalen Kazerneweg. Artikel 5 Indexering De in artikel 4 genoemde basisgebruiksvergoeding is gekoppeld aan de gezondheidsindex en wordt ieder jaar op de verjaardag van de inwerkingtreding van deze overeenkomst aangepast volgens de formule: nieuwe gebruiksvergoeding = basisgebruiksvergoeding x nieuw indexcijfer aanvangsindexcijfer waarbij het aanvangsindexcijfer het gezondheidsindexcijfer is van de maand die voorafgaat aan de maand tijdens welke deze overeenkomst werd afgesloten, zijnde augustus Het nieuwe indexcijfer is het gezondheidsindexcijfer van de maand die voorafgaat aan deze waarin de gebruiksvergoedingaanpassing, conform hetgeen hierboven werd gesteld, wordt doorgevoerd. De wijziging van het indexcijfer heeft dientengevolge van rechtswege en zonder ingebrekestelling een evenredige wijziging van de gebruiksvergoeding tot gevolg, waarbij de gebruiksvergoeding evenwel nooit tot onder de basisgebruiksvergoeding kan dalen. Artikel 6 Gebruik lokalen De gebruiker zal het gebouw beheren als een goed huisvader. Hij zal dus ook instaan voor de toegankelijkheid en het afsluiten van het gebouw. Tevens is hij verantwoordelijk voor een economisch gebruik van de nutsvoorzieningen. Het verbruik van de aanwezige nutsvoorzieningen is ten laste van de gebruiker. De gemeente zal 50% van de afrekening van de nutsvoorzieningen terugvorderen van de gebruiker. Indien de gebruiker extra nutsvoorzieningen ter beschikking wil hebben, zal hij zelf voor de terbeschikkingstelling en het verbruik moeten instaan. Artikel 7 Onderhoud en herstellingen De gebruiker staat in voor het onderhoud en de kleine herstellingen van het gebouw. De gemeente staat in principe in voor de grote herstellingen die in het gehele gebouw nodig zijn. Indien beschadigingen worden vastgesteld, zal de gebruiker dit schriftelijk meedelen aan de gemeente. De gebruiker zal de grote herstellingen zelf moeten uitvoeren wanneer hij (of zijn gebruikers) schuldig worden geacht aan de oorzaak van de schade waaruit de benodigde herstellingen voortvloeien. Wanneer de gebruiker verantwoordelijk wordt geacht voor de herstellingen, zal hij door de gemeente hier schriftelijk van op de hoogte gesteld worden. De gebruiker moet vervolgens binnen de 2 weken de uitvoering van de nodige werken voltooien.

11 De gebruiker moet zonder schadeloosstelling of verlaging van de gebruiksvergoeding de uitvoering dulden van alle reparaties en verbeteringen die tijdens de terbeschikkingstelling noodzakelijk blijken, ook al duren deze langer dan 40 dagen, zodat de gemeente zijn verplichtingen naar behoren en onmiddellijk kan nakomen. Artikel 8 Verzekeringen De gebruiker is verplicht tot het afsluiten van verzekeringscontracten voor specifieke risico s. Hij verzekert zich tevens tegen brand aan eigen installaties en materialen, glasbreuk en schade aan derden. De gebruiker is verplicht op eerste verzoek van de gemeente het bestaan van de voornoemde verzekeringen en de regelmatige betaling van de premies te bewijzen. De gebruiker gebruikt alle krachtens de verzekeringspolissen ontvangen bedragen voor het herstel van de geleden schade en voorziet eventueel uit eigen middelen in het ontbrekende. Artikel 9 Overdracht De gebruiker of zijn rechtsopvolger mag zijn gebruiksrecht noch geheel noch gedeeltelijk afstaan of overdragen aan derden behoudens na voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de gemeente. In geval van een toegestane afstand of overdracht van het gebruiksrecht, blijft de gebruiker hoofdelijk borg voor de goede uitvoering van de uit de initiële gebruiksovereenkomst voortvloeiende verplichtingen. Het is de gebruiker bovendien in geen geval toegestaan aan derden rechten toe te staan voor een langere duur dan deze van onderhavige overeenkomst. Artikel 10 Onteigening In geval van onteigening zal de gemeente de gebruiker ervan verwittigen, die nochtans geen enkele schadevergoeding van de gemeente zal mogen eisen. Hij zal zijn rechten enkel doen gelden tegen de onteigenende instantie en zal aan deze geen vergoeding mogen vragen, die de vergoeding toekomende aan de gemeente zou verminderen. Het gebruik loopt af op de datum waarop de onteigenende overheid het betreffende goed in haar bezit krijgt. Artikel 11 Beëindiging overeenkomst door ontbinding of opzegging door de gebruiker Deze overeenkomst neemt van rechtswege een einde door ontbinding of vereffening van de gebruiker of indien de gebruiker in staat van onvermogen wordt verklaard. De gemeente kan verder de ontbinding of verbreking van deze overeenkomst ten laste van de gebruiker vorderen wanneer de gebruiker de hem bij deze overeenkomst opgelegde verplichtingen niet nakomt, na hiertoe schriftelijk in gebreke gesteld te zijn door de gemeente. Indien de overeenkomst ontbonden of verbroken wordt ten laste van de gebruiker, is deze gehouden alle kosten, met inbegrip van de gerechtskosten, die voortvloeien uit deze ontbinding of verbreking te dragen. Artikel 12 Einde overeenkomst Bij het verstrijken van deze gebruiksovereenkomst zal de gebruiker het goed moeten achterlaten in goede staat.

12 Er wordt bij het einde van deze gebruiksovereenkomst, voor de overhandiging van de sleutels, een controle ter plaatse uitgevoerd, zodat het bedrag van de schade die ten laste van de gebruiker komt en een schadeloosstelling voor eventuele onbeschikbaarheid van het gebruikte goed, kunnen vastgesteld worden. De schade die aan het gebruikte goed ontstaat door slijtage wordt niet ten laste van de gebruiker gelegd. De noodzakelijke herstellingswerkzaamheden moeten door de gebruiker worden uitgevoerd vóór het aflopen van de gebruiksovereenkomst. Wanneer een schadevergoeding betaald moet worden, zal deze door de gebruiker binnen de 10 dagen na de betekening van het schadebestek betaald worden. Bij niet-betaling binnen de vastgestelde periode is de gebruiker van rechtswege en zonder ingebrekestelling intrest verschuldigd, overeenkomstig hetgeen bepaald werd in artikel 4 van deze overeenkomst. Aldus overeengekomen te Kapellen op 2011, in twee exemplaren waarvan elke partij erkent een exemplaar ontvangen te hebben. De gebruiker, De gemeente, Sofie Claes secretaris Dirk Van Mechelen burgemeester Art. 2.- Centrum voor Basiseducatie is zijn eerste maandelijkse gebruiksvergoeding pas verschuldigd voor januari 2012 aangezien zij pas dan volledig gebruik zullen maken van de leslokalen. 2.c GEBRUIKSOVEREENKOMST LESLOKALEN HOOGBOOMSTEENWEG 113/KAZERNEWEG MET CVO IVORAN Gelet op artikels 42 en 43 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de leegstand van de leslokalen na de verhuis van LBC in het gebouw aan de Hoogboomsteenweg 113/Kazerneweg; Overwegende dat het oude schoolgebouw aan de Hoogboomsteenweg 113 verouderd is; Overwegende dat de muziekacademie aan de Hoevensebaan 12 momenteel ook gebruikt wordt door CVO Ivoran en Centrum voor Basiseducatie; Overwegende dat CVO Ivoran en Centrum voor Basiseducatie vragende partij zijn om gemeentelijke lokalen te blijven gebruiken; Overwegende dat een optimaal gebruik van het gemeentelijk patrimonium nagestreefd wordt;

13 Artikel 1.- Het gemeentebestuur is bereid de leslokalen aan de Hoogboomsteenweg 113/Kazerneweg ter beschikking te stellen aan CVO Ivoran. Volgende overeenkomst wordt goedgekeurd: Gebruiksovereenkomst tussen gemeentebestuur Kapellen en CVO Ivoran Tussen de ondergetekenden: Het gemeentebestuur Kapellen, Antwerpsesteenweg 130, 2950 Kapellen, vertegenwoordigd door de heer Dirk Van Mechelen, burgemeester, en Sofie Claes, gemeentesecretaris, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van Kapellen van 19 september 2011, hierna de gemeente genoemd, en CVO Ivoran, Pastoor Vandenhoudtstraat 8, 2950 Kapellen, vertegenwoordigd door, hierna de gebruiker genoemd, is overeengekomen wat volgt. Artikel 1 Voorwerp De gemeente stelt ter beschikking aan de gebruiker, die aanvaardt, de goederen, gelegen te Kapellen, kadastraal bekend als 3 de afdeling, sectie M, nummer 205/W. Het betreft de lokalen achter het oude schoolgebouw van de Hoogboomsteenweg 113, zoals aangeduid op het bijgevoegde grondplan. De lokalen worden ter beschikking gesteld aan 2 verschillende onderwijsinstellingen, zijnde de gebruiker en Centrum voor Basiseducatie. Beide onderwijsinstellingen stellen in onderling overleg een bezettingsschema op voor elk schooljaar. Voor 30 juni van elk jaar wordt een voorstel van de gebruiker aan het gemeentebestuur bezorgd met de bezetting over de verschillende lokalen. Dit bezettingsschema is pas definitief na goedkeuring van het gemeentebestuur. Op eenvoudig verzoek kan het bezettingsschema herroepen door een van de partijen. In onderling overleg zal geprobeerd worden tot een oplossing te komen in voorkomend geval. De gebruiker verklaart de lokalen ontvangen te hebben in goede staat van onderhoud en daaraan geen andere gebreken of beschadigingen te hebben vastgesteld dan die vermeld in de plaatsbeschrijving die tussen de partijen gezamenlijk zal opgemaakt worden. Artikel 2 Bestemming De gebruiker mag de bij artikel 1 van deze overeenkomst vernoemde goederen uitsluitend bestemmen voor de activiteiten die in overeenstemming zijn met de doelstellingen van CVO Ivoran, zijnde onderwijsonderricht. Deze bestemming mag niet worden gewijzigd dan met de voorafgaande en schriftelijke toestemming van de gemeente, die dergelijke wijziging zonder motivering mag weigeren. Artikel 3 Duur

14 Het gebruik wordt toegestaan en aanvaard voor een periode van twee jaar, ingaand op 1 september 2011 en eindigend op 31 augustus Na het verstrijken van deze periode wordt deze overeenkomst stilzwijgend verlengd met perioden van telkens 1 jaar. Elke partij behoudt zich het recht voor om de overeenkomst jaarlijks op te zeggen mits een voorafgaande opzegtermijn van 6 maanden. Artikel 4 Gebruiksvergoeding Het gebruik wordt toegestaan en aanvaard tegen een per maand te betalen gebruiksvergoeding van 750 EUR, telkens voorafgaand aan de eerste dag van de maand te betalen. Behoudens andersluidende onderrichtingen van de gemeente zal de gebruiksvergoeding betaald worden door overschrijving op rekeningnummer BE , GKCCBEBB van de gemeente onder vermelding Gebruik leslokalen Kazerneweg. Artikel 5 Indexering De in artikel 4 genoemde basisgebruiksvergoeding is gekoppeld aan de gezondheidsindex en wordt ieder jaar op de verjaardag van de inwerkingtreding van deze overeenkomst aangepast volgens de formule: nieuwe gebruiksvergoeding = basisgebruiksvergoeding x nieuw indexcijfer aanvangsindexcijfer waarbij het aanvangsindexcijfer het gezondheidsindexcijfer is van de maand die voorafgaat aan de maand tijdens welke deze overeenkomst werd afgesloten, zijnde augustus Het nieuwe indexcijfer is het gezondheidsindexcijfer van de maand die voorafgaat aan deze waarin de gebruiksvergoedingaanpassing, conform hetgeen hierboven werd gesteld, wordt doorgevoerd. De wijziging van het indexcijfer heeft dientengevolge van rechtswege en zonder ingebrekestelling een evenredige wijziging van de gebruiksvergoeding tot gevolg, waarbij de gebruiksvergoeding evenwel nooit tot onder de basisgebruiksvergoeding kan dalen. Artikel 6 Gebruik lokalen De gebruiker zal het gebouw beheren als een goed huisvader. Hij zal dus ook instaan voor de toegankelijkheid en het afsluiten van het gebouw. Tevens is hij verantwoordelijk voor een economisch gebruik van de nutsvoorzieningen. Het verbruik van de aanwezige nutsvoorzieningen is ten laste van de gebruiker. De gemeente zal 50% van de afrekening van de nutsvoorzieningen terugvorderen van de gebruiker. Indien de gebruiker extra nutsvoorzieningen ter beschikking wil hebben, zal hij zelf voor de terbeschikkingstelling en het verbruik moeten instaan. Artikel 7 Onderhoud en herstellingen De gebruiker staat in voor het onderhoud en de kleine herstellingen van het gebouw. De gemeente staat in principe in voor de grote herstellingen die in het gehele gebouw nodig zijn. Indien beschadigingen worden vastgesteld, zal de gebruiker dit schriftelijk meedelen aan de gemeente. De gebruiker zal de grote herstellingen zelf moeten uitvoeren wanneer hij (of zijn gebruikers) schuldig worden geacht aan de oorzaak van de schade waaruit de benodigde herstellingen voortvloeien. Wanneer de gebruiker verantwoordelijk wordt geacht voor de herstellingen, zal hij door de gemeente

15 hier schriftelijk van op de hoogte gesteld worden. De gebruiker moet vervolgens binnen de 2 weken de uitvoering van de nodige werken voltooien. De gebruiker moet zonder schadeloosstelling of verlaging van de gebruiksvergoeding de uitvoering dulden van alle reparaties en verbeteringen die tijdens de terbeschikkingstelling noodzakelijk blijken, ook al duren deze langer dan 40 dagen, zodat de gemeente zijn verplichtingen naar behoren en onmiddellijk kan nakomen. Artikel 8 Verzekeringen De gebruiker is verplicht tot het afsluiten van verzekeringscontracten voor specifieke risico s. Hij verzekert zich tevens tegen brand aan eigen installaties en materialen, glasbreuk en schade aan derden. De gebruiker is verplicht op eerste verzoek van de gemeente het bestaan van de voornoemde verzekeringen en de regelmatige betaling van de premies te bewijzen. De gebruiker gebruikt alle krachtens de verzekeringspolissen ontvangen bedragen voor het herstel van de geleden schade en voorziet eventueel uit eigen middelen in het ontbrekende. Artikel 9 Overdracht De gebruiker of zijn rechtsopvolger mag zijn gebruiksrecht noch geheel noch gedeeltelijk afstaan of overdragen aan derden behoudens na voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de gemeente. In geval van een toegestane afstand of overdracht van het gebruiksrecht, blijft de gebruiker hoofdelijk borg voor de goede uitvoering van de uit de initiële gebruiksovereenkomst voortvloeiende verplichtingen. Het is de gebruiker bovendien in geen geval toegestaan aan derden rechten toe te staan voor een langere duur dan deze van onderhavige overeenkomst. Artikel 10 Onteigening In geval van onteigening zal de gemeente de gebruiker ervan verwittigen, die nochtans geen enkele schadevergoeding van de gemeente zal mogen eisen. Hij zal zijn rechten enkel doen gelden tegen de onteigenende instantie en zal aan deze geen vergoeding mogen vragen, die de vergoeding toekomende aan de gemeente zou verminderen. Het gebruik loopt af op de datum waarop de onteigenende overheid het betreffende goed in haar bezit krijgt. Artikel 11 Beëindiging overeenkomst door ontbinding of opzegging door de gebruiker Deze overeenkomst neemt van rechtswege een einde door ontbinding of vereffening van de gebruiker of indien de gebruiker in staat van onvermogen wordt verklaard. De gemeente kan verder de ontbinding of verbreking van deze overeenkomst ten laste van de gebruiker vorderen wanneer de gebruiker de hem bij deze overeenkomst opgelegde verplichtingen niet nakomt, na hiertoe schriftelijk in gebreke gesteld te zijn door de gemeente. Indien de overeenkomst ontbonden of verbroken wordt ten laste van de gebruiker, is deze gehouden alle kosten, met inbegrip van de gerechtskosten, die voortvloeien uit deze ontbinding of verbreking te dragen. Artikel 12 Einde overeenkomst

16 Bij het verstrijken van deze gebruiksovereenkomst zal de gebruiker het goed moeten achterlaten in goede staat. Er wordt bij het einde van deze gebruiksovereenkomst, voor de overhandiging van de sleutels, een controle ter plaatse uitgevoerd, zodat het bedrag van de schade die ten laste van de gebruiker komt en een schadeloosstelling voor eventuele onbeschikbaarheid van het gebruikte goed, kunnen vastgesteld worden. De schade die aan het gebruikte goed ontstaat door slijtage wordt niet ten laste van de gebruiker gelegd. De noodzakelijke herstellingswerkzaamheden moeten door de gebruiker worden uitgevoerd vóór het aflopen van de gebruiksovereenkomst. Wanneer een schadevergoeding betaald moet worden, zal deze door de gebruiker binnen de 10 dagen na de betekening van het schadebestek betaald worden. Bij niet-betaling binnen de vastgestelde periode is de gebruiker van rechtswege en zonder ingebrekestelling intrest verschuldigd, overeenkomstig hetgeen bepaald werd in artikel 4 van deze overeenkomst. Aldus overeengekomen te Kapellen op 2011, in twee exemplaren waarvan elke partij erkent een exemplaar ontvangen te hebben. De gebruiker, De gemeente, Sofie Claes secretaris Dirk Van Mechelen burgemeester Art. 2.- CVO Ivoran is zijn eerste maandelijkse gebruiksvergoeding pas verschuldigd voor januari 2012 aangezien zij pas dan volledig gebruik zullen maken van de leslokalen. 2.d RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE TER BESCHIKKING STELLING VAN MUZIEKINSTRUMENTEN Gelet op artikel 42 betreffende de bevoegdheid van de gemeenteraad en artikel 253 betreffende het algemeen bestuurlijk toezicht van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Overwegend dat door het gemeentebestuur muziekinstrumenten worden gekocht, die gebruikt kunnen worden door de leerlingen van de academie voor muziek en woord; Overwegend dat het wenselijk is dat de ouders hiervoor een bedrag betalen om de uitgaven gedeeltelijk te dekken; Overwegende dat het om instrumentarium up-to-date te houden, het opportuun is dat de gebruikers na één jaar het instrument kunnen kopen, mits aftrek van de reeds betaalde retributie;

17 Overwegende dat er een samenwerkingsovereenkomst is met het gemeentebestuur van Brasschaat en het daarom beter is de tarieven op elkaar af te stemmen; Artikel 1.- Vanaf heden tot en met 31 december 2013 wordt er voor het gebruik van muziekinstrumenten een gemeentelijke retributie gevestigd. Art. 2.- De maandelijkse retributie is vastgesteld op 7,00. De totale retributie voor een geheel schooljaar wordt bepaald door de maandelijkse retributie te vermenigvuldigen met het aantal maanden vanaf het begin van de maand van ingebruikname tot het einde van het schooljaar. Het einde van het schooljaar loopt tot 30 juni. Art. 3.- De retributie is verschuldigd door de gebruiker die het contract ondertekent. De totale retributie tot het einde van het schooljaar wordt in 1 keer afgelost bij de ingebruikname van het muziekinstrument. Art. 4.- Op het einde van het schooljaar wordt de gelegenheid geboden, mits akkoord van het college van burgemeester en schepenen, het betreffende instrument te kopen tegen aankoopprijs met vermindering van de reeds betaalde retributie. Art. 5.- Dit retributiereglement vervangt vanaf heden alle voorgaande ten deze. 2.e HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE TER BESCHIKKING STELLING VAN MUZIEKINSTRUMENTEN Overwegende dat door het gemeentebestuur muziekinstrumenten worden gekocht, die gebruikt kunnen worden door de leerlingen van de academie voor muziek en woord; Overwegende dat het wenselijk is dat de gebruikers hiervoor een bedrag betalen om de uitgaven gedeeltelijk te dekken; Overwegende dat een kader geschetst moet worden om een goed beheer van de muziekinstrumenten te bekomen; Artikel 1: Voorwerp.- Tussen het gemeentebestuur van Kapellen en de huurder van een muziekinstrument wordt een huurovereenkomst voor een termijn van een schooljaar, lopende van 1 juli tot 30 juni afgesloten. Wanneer de huurder de eerste maal een huurovereenkomst afsluit, vangt de eerste periode pas op 1 september aan. Deze periode kan verlengd worden voor een nieuwe periode van een volledig schooljaar, als er geen nieuwe leerlingen het instrument willen huren en mits uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder.

18 Het instrument blijft ten allen tijde eigendom van de verhuurder. Nooit zal om het even welke reden dit eigendomsrecht door de huurder kunnen betwist worden. Een instrument wordt, ongeacht de verhuurdatum, steeds verhuurd tot 30 juni. Art. 2: Staat en bewaring van het goed.- Het instrument wordt afgegeven in perfecte staat, zonder uiterlijke of innerlijke schade. Elk zichtbaar gebrek zal op het ogenblik van de overdracht aan de verhuurder gemeld worden en op het contract vermeld. De huurder verbindt zich er toe het instrument aan de verhuurder terug te geven bij afloop van de overeenkomst. De huurder verbindt zich tot het bewaren in onberispelijke voorwaarden van bovengenoemd instrument. Hij zal zich wat de te nemen voorzorgen betreft en zonder de minste afwijking, gedragen naar de onderrichtingen van de verhuurder. Art. 3: Prijs.- De retributie wordt bepaald in het retributiereglement dat op de gemeenteraad van 19 september 2011 wordt vastgesteld. De prijs zal automatisch aangepast worden in de overeenkomst als dit retributiereglement wordt vervangen. Art. 4: Aansprakelijkheid.- De huurder blijft steeds geheel verantwoordelijk voor alle schade, die aan het instrument zou worden toegebracht, hetzij voor vervoer of plaatsing, hetzij door gebrek aan voorzorgen. Voor iedere verplaatsing van het instrument zal een beroep gedaan worden op gespecialiseerde vaklieden. Bij het in ontvangst nemen van het instrument, zal de huurder er zich van vergewissen dat het in goede staat is. Later zullen geen opmerkingen in dit verband nog kunnen aanvaard worden. Zowel voor wat betreft de zichtbare als de onzichtbare gebreken die zich voordoen tijdens de huurperiode en die niet het gevolg zijn van normale slijtage zal de huurder aansprakelijk gesteld worden. Art. 5: Verzekering.- De verhuurder heeft het uitgeleende instrument verzekerd tegen risico s zoals brand, diefstal en beschadiging door ongeval voor de periode dat het in bezit is van de verhuurder. Deze verwacht van de huurder hetzelfde voor de periode dat het instrument in het bezit is van de huurder. Op eenvoudig verzoek van de verhuurder wordt een kopij van de polis overgemaakt. Tenzij schriftelijke toestemming van de verhuurder mag het instrument niet bespeeld worden door iemand anders dan de huurder Art. 6: Onderhoud.- Het zal de huurder ten strengste verboden zijn het instrument om het even welke reden te onderwerpen aan de een of andere technische behandeling, zoals afwassen, vernissen, herstellen, enz. Indien het gehuurde instrument dient hersteld te worden, is de huurder verplicht onmiddellijk contact op te nemen met de verhuurder. Het is de verhuurder die het instrument in herstelling geeft aan een deskundige van zijn keuze. Het is de huurder ten allen tijde verboden het instrument verder te verhuren of in bruikleen te geven aan derden. Elke inbreuk op dit artikel zal aanleiding geven tot de betaling van de schade verhoogd met de wettelijke intresten. Art. 7: Ongevallen.-

19 De huurder is verplicht elk ongeval, met inbegrip van diefstal of brand te melden aan de politie en aan de verhuurder binnen de 24 uur na de vaststelling ervan. In geval van beschadiging zal deze worden vastgesteld en geraamd door een deskundige. Art. 8: Waarborg.- De huurder verbindt zich er toe om op het ogenblik van de overhandiging van het instrument een waarborgsom te betalen van 50 euro. Art. 9: Teruggave.- De huurder verbindt zich er toe het instrument in dezelfde staat terug te bezorgen als bij de inontvangstneming. Het instrument dient ten laatste de dag van de afloop van de huurovereenkomst terugbezorgd te worden aan de academie, zoniet kan de huurder geen aanspraak meer maken op terugbetaling van de waarborg. Over het niet terugbetalen van de waarborg ten gevolge van het laattijdig terugbezorgen aan de academie is geen discussie of beroep mogelijk. Indien het instrument beschadigd wordt ingeleverd, kan de verhuurder beslissen de terugbetaling van de waarborg uit te stellen tot de herstellingskosten betaald zijn. Indien de huurder weigert de herstellingskosten te betalen zal de waarborg niet worden terugbetaald. Indien de huurder niet akkoord gaat met de verhuurder over de niet terugbetaling van de waarborg, dient de huurder dit door middel van een aangetekend schrijven kenbaar te maken aan het gemeentebestuur van Kapellen en dit maximaal 15 dagen nadat de verhuurder officieel heeft laten weten de waarborg niet terug te betalen. De verhuurder kan de huurder verzoeken het gehuurde instrument terug te bezorgen aan de academie voor de verhuurtermijn verstreken is en dit zonder dat de huurder recht heeft op een schadevergoeding of terugbetaling van de huurprijs indien de verhuurder vaststelt dat de bepalingen van dit contract niet nageleefd worden. Het eerste verzoek van de verhuurder zal de huurder verhuurde instrument op eigen kosten en in goede voorwaarden op de academie laten terugbrengen. Weigert de huurder tijdig op dit verzoek in te gaan, dan wordt de verhuurder het recht toegekend zelf het instrument terug te nemen. In voorkomend geval zal het betaalde huurgeld proportioneel worden terugbetaald. Indien een leerling zijn studies stop zet voor het einde van het schooljaar dient het gehuurde instrument onmiddellijk en zonder dat hiertoe verzocht wordt binnengebracht te worden op de academie. Zoniet kan de huurder geen aanspraak meer maken op terugbetaling van de waarborg. Indien een leerling zijn/haar instrument in de loop van het schooljaar binnenbrengt, geeft dit enkel recht op een terugbetaling na akkoord van de directie van de muziekacademie. De retributie wordt proportioneel terugbetaald vanaf de maand volgend op de dag van de teruggave van het muziekinstrument. Indien een instrument uitgeleend wordt aan een leerling die niet woonachtig is in Kapellen of die niet de lessen volgt in de academie van Kapellen, behoudt het gemeentebestuur zich het recht het instrument onmiddellijk terug te vorderen wanneer het instrument nodig blijkt te zijn voor een leerling wel woonachtig in Kapellen of die de lessen wel volgt in de academie van Kapellen. Art. 10: Toepasselijk recht - bevoegdheid.- Enkel de rechtbank van Antwerpen is bevoegd om uitspraak te doen over mogelijke geschillen.

20 Art Dit reglement vervangt vanaf heden elk voorgaande ten deze. ERTBRANDSTRAAT AANKOOP GRONDEN JADI Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad, en latere wijzigingen; Gelet op de contacten met bvba Jadi in het verleden betreffende het verwerven van hun eigendom Ertbrandstraat 60, kadastraal gekend onder nummer 481 E; Gelet op het feit dat bvba Jadi kort daarna in faling is gegaan en de heer Serge Van der Hofstadt werd aangesteld als curator van het faillissement; Gelet op ons schrijven van 2 december 2010 aan BNP Paribas Fortis met de expliciete vraag om de grond van bvba Jadi in der minne te verwerven; Gelet op de mail van de heer Arnold De Clercq, BNP Paribas Fortis, van 10 mei 2011, waarin de bank haar akkoord geeft voor een onderhandse verkoop; Gelet op het feit dat voornoemd perceel door de curator werd opgenomen in een openbare verkoop, doch na onderhandelingen met de gemeente en met akkoord van BNP Paribas Fortis, uit deze verkoop werd gelicht, hetgeen werd bevestigd in het schrijven d.d. 26 mei 2011 van Serge Van der Hofstadt; Gelet op het schattingsverslag van 1 december 2009 van de heer Maes, eerstaanwezend inspecteur der registratie te Kapellen, waarbij de eigendom van de bvba Jadi wordt geschat op 5 euro/m²; Overwegende dat met BNP Paribas Fortis een prijs van 6,25 euro/m² werd overeengekomen, bestaande uit de geschatte 5 euro/m² en 1,25 euro/m² wederbeleggingsvergoeding; Gelet dat de aankoopprijs ,50 bedraagt; Gelet op: - de ontwerpakte, opgemaakt door notaris Didier Marynen, Hoogeind 33 te 2940 Stabroek, handelend enerzijds tussen de heer Serge Van der Hofstadt, handelend in zijn hoedanigheid van curator van het faillissement bvba Jadi handelend als verkoper en De Gemeente Kapellen (bijlage 1) - uittreksel plannenregister (bijlage 2) - kadastrale legger (bijlage 3) - bodemattest (bijlage 4) - hypothecair getuigschrift (bijlage 5) - schattingsverslag (bijlage 6) - plan RUP t Kooike (bijlage 7) Overwegende dat krediet werd voorzien op artikel 764/711-55; Artikel 1.- De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan de ontwerpakte opgemaakt door notaris Didier Marynen voor de aankoop van het perceel gekadastreerd wijk A nummer 481/E en met een oppervlakte van m² (volgens kadaster). Art.2.- De gemeenteraad gaat akkoord met de aankoopsom van ,50. Ar t.3.-

21 De aktekosten vallen ten laste van de gemeente Kapellen. Art.4.- Er werd krediet voorzien op artikel 764/ a UITBREIDING FORMATIE CONTRACTUEEL PERSONEEL VOOR ONBEPAALDE DUUR: 1 HALFTIJDS CONTRACTUEEL BEGELEIDER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG. Gelet op het artikel 103 van het Gemeentedecreet, dat bepaalt dat de gemeenteraad bevoegd is om de personeelsformatie vast te stellen; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007, betreffende de rechtspositieregeling van het gemeente- en provinciepersoneel; Gelet op het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen van 27 juni 2011, waarbij tijdelijk de formatie voor contractueel personeel wordt uitgebreid met een halftijdse functie van contractueel begeleider buitenschoolse kinderopvang; Overwegende dat deze betrekking onontbeerlijk is voor de werking van de dienst aangezien de locatie van de buitenschoolse kinderopvang van Putte wordt uitgebreid vanaf 1 september 2011; Overwegende dat deze uitbreiding noodzakelijk is om in overeenstemming te zijn met de regels van Kind en Gezin; Overwegende dat het hierdoor noodzakelijk is de formatie voor het contractueel personeel voor onbepaalde duur uit te breiden met een halftijdse functie van begeleider buitenschoolse kinderopvang (niveau D/C); Gelet op artikel 5 van het gemeenteraadsbesluit van 20 juni 2011, betreffende de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel; Gelet op het financieel verslag betreffende de uitbreiding van deze uren; Gelet op het verslag van de vakorganisaties d.d. 5 september 2011; Artikel 1.- Artikel 5 van het gemeenteraadsbesluit van 20 juni 2011 betreffende de formatie van het contractueel personeel voor onbepaalde duur wordt gewijzigd als volgt: Bij niveau D of C wordt het voltijds equivalent in de graad van begeleider BKO in rang Cv, schaal C1- C2 -C3 verhoogd van 6,5 naar 7. Schematisch geeft dit : Niveau D of C : Graad Rang: Schalen Voltijds equivalent Begeleider BKO Cv C1 C2 C3 7 De formatie blijft ongewijzigd voor alle overige functies. Art. 2.-

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd HUUROVEREENKOMST KANTOOR Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd en 2. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres, ondernemingsnummer en eventueel RPR)

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN. (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011)

REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN. (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011) ACADEMIE REGIO TIENEN (ART) REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011) Artikel 1 1. Het stadsbestuur Tienen - verder verhuurder genoemd verhuurt muziekinstrumenten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01260 Onderwerp: Sluiten van een huurovereenkomst voor het onroerend goed gelegen te Sint-Amandsberg, Groot

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT Tussen: gsm:.. rijksregisternummer... hierna "verhuurder" genoemd, en: gsm:.. rijksregisternummer... gsm:.. rijksregisternummer... hierna "huurder(s)" genoemd,

Nadere informatie

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden.

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden. R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-06-2018 REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN Art. 1 1. Het stadsbestuur Tienen - verder verhuurder genoemd, vertegenwoordigd door de directeur van de Academie

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden : 1..... (naam, voornaam, adres/handelsbenaming, maatschappelijke zetel) Hier vertegenwoordigd door... (naam, voornaam) en Hierna genoemd de verhuurder

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN Ondergetekende, uitlener / verhuurder Naam instelling: Contactpersoon: Straat: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr.: Emailadres: Verklaart dat, gebruiker, Naam instelling: Contactpersoon:

Nadere informatie

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden:

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Huurovereenkomst Tussen de ondergetekenden: de vzw t Stad-huis, vertegenwoordigd door Mark Touchant, voorzitter, en Luc Roose, penningmeester, met maatschappelijke zettel te 1000

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen 1. De heer en mevrouw Koenraad Vervaecke Katrien Vandepitte, Samenwonende te 8370 Blankenberge, Kerkstraat 380, hierna genoemd verhuurders en 2. Naam venootschap., ondernemingsnummer:

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Huurovereenkomst woonhuis/appartement

Huurovereenkomst woonhuis/appartement Huurovereenkomst woonhuis/appartement Tussen de ondergetekenden : Hierna genoemd "de verhuurder"; en Hierna genoemd "de huurder"; is het volgende overeengekomen : De verhuurder verklaart te verhuren aan

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt stadsbeheer Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00142

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00142 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00142 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 27/09/2010 en het sluiten van een bruikleenovereenkomst

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS Tussen de ondergetekenden 1. de Heer.... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF LET OP: Deze modelhuurovereenkomst voldoet niet aan de vereisten van de wet van 20 februari 1991 betreffende de huurovereenkomsten voor woningen die dienst doen

Nadere informatie

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk,

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, BEZETTING TER BEDE TUSSEN De gemeente Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden, de dhr Bert Ceulemans,

Nadere informatie

Uittreksel uit het register van de beslissingen van de gemeenteraad. Zitting van 25 januari Verontschuldigd: Nico Soetaert raadslid

Uittreksel uit het register van de beslissingen van de gemeenteraad. Zitting van 25 januari Verontschuldigd: Nico Soetaert raadslid PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTEBESTUUR WETTEREN Uittreksel uit het register van de beslissingen van de gemeenteraad Zitting van 25 januari 2018 Aanwezig: Alain Pardaen burgemeester Albert De Geyter

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende), in

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00904 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging en uitbreiding van een huurovereenkomst betreffende

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14624 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te:

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te: HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER Tussen: De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... En: De huurder: Naam en voornaam : Wonende te: Tel: Gsm:. E-mail: Geboorteplaats

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15031 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15567 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00650 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 25/09/2006 voor het stadseigendom

Nadere informatie

districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012

districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen Samenstelling De heer Ronny Kruyniers,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09099 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De verhuurder verhuurt aan de huurder, die aanvaardt, het onroerend goed gelegen te Z bestaande uit :

De verhuurder verhuurt aan de huurder, die aanvaardt, het onroerend goed gelegen te Z bestaande uit : HANDELSHUUROVEREENKOMST ============================= Tussen de ondergetekenden enerzijds : X hierna de "verhuurder" genoemd; en anderzijds : Y hierna de "huurder" genoemd; wordt overeengekomen als volgt

Nadere informatie

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 TUSSEN De Stad Brussel, hier vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen in wiens

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 februari 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01922 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD district Merksem Samenstelling de heer Luc Bungeneers, voorzitter districtscollege de

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden Partybike

Algemene huurvoorwaarden Partybike Toepasselijkheid 1. Deze algemene huurvoorwaarden zijn van toepassing op alle verhuurovereenkomsten van Partybike inzake de verhuur van (plezier)fiets(en) zoals vastgelegd in de huurovereenkomst met de

Nadere informatie

20120326-1- 3 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 26 MAART 2012

20120326-1- 3 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 26 MAART 2012 20120326-1- 3 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 26 MAART 2012 Zitting geopend om 20.00 uur Aanwezig : de Dames en Heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Luc Janssens, Sabine Van Dooren, Marc

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02038 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14066 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11890 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04070 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Type-huurcontract bij renovatie

Type-huurcontract bij renovatie BIJLAGE 5 Type-huurcontract bij renovatie Tussen:.. (sociale benaming en adres van de maatschappij-verhuurder). en (naam, voornaam, adres van de huurder(s))... is het volgende overeengekomen : Voorwerp

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014

5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014 20140519-1- 5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014 Zitting geopend om 20.00 uur Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Devriese, Luc Janssens,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03104 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05710 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

1.2 Het gehuurde maakt deel uit van de onder verhuurder ressorterende school voor basisonderwijs met de naam Antoniusschool.

1.2 Het gehuurde maakt deel uit van de onder verhuurder ressorterende school voor basisonderwijs met de naam Antoniusschool. CONCEPT HUUROVEREENKOMST STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS VOOR DE BEERZEN, OIRSCHOT EN SPOORDONK - GEMEENTE OIRSCHOT BETREFFENDE RUIMTEN VOOR KINDERDAGOPVANG IN EN BIJ DE ANTONIUSSCHOOL IN OIRSCHOT Ondergetekenden:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 14 mei 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 20 2018_CBS_00461 aanvullend reglement politie wegverkeer - Grotenhof - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 februari 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14072 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije.

Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije. Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije. De ondergetekenden: a. verhuurder, b. huurder ; Verklaren te zijn overeengekomen als volgt: 1. VERHUUR EN HUUR

Nadere informatie

5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014

5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014 20140519-1- 5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014 Zitting geopend om 20.00 uur Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Devriese, Luc Janssens,

Nadere informatie

Verhuurovereenkomst voor:

Verhuurovereenkomst voor: Verhuurovereenkomst voor: De Partijen CAIR, divisie van Interior Rent n.v, Bedrijvenpark De Veert 3, B-2830 Willebroek, hierna te noemen de verhuurster, en hierna te noemen de huurder Hoedanigheid In het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07311 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Ondergetekenden: Zijn overeengekomen:

Huurovereenkomst. Ondergetekenden: Zijn overeengekomen: Huurovereenkomst Ondergetekenden: 1. Hoogerbrugge & Partners (handelsnaam: MB67 Offices), gevestigd Middel Broekweg 67, 2675 KG Honselersdijk, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02448 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN

ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN Artikel 1: Begripsbepaling In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: DBR: Dutch Bicycle Rental B.V. gevestigd aan de Solingerstraat 49, 7421 ZR te Deventer,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli RescueMate Bv / AED Solutions Bv

Huurovereenkomst. Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli RescueMate Bv / AED Solutions Bv Huurovereenkomst Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli 2015 RescueMate Op al Bv onze / Opleidingen zijn onze Algemene Voorwaarden en Algemene Voorwaarden Opleidingen van toepassing. AED Solutions Deze

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging):

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): GEBRUIKSOVEREENKOMST Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): 1. Partij enerzijds, zijnde het Stadsbestuur van Kortrijk, alhier vertegenwoordigd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10201 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen "de Verhuurder";

1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen de Verhuurder; Tijdelijke huurovereenkomst De ondergetekenden: 1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen "de Verhuurder"; 2... [naam huurder], geboren op.. [datum] te [geboorteplaats], thans wonende te [plaats], hierna

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10938 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 maart 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 maart 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 maart 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

VERBLIJFSOVEREENKOMST

VERBLIJFSOVEREENKOMST vzw Emmaüs Beschut Wonen en Psychiatrische Thuiszorg De Sprong Bethaniënlei 87 2980 ZOERSEL tel. 03 385 45 06 fax 03 385 45 07 beschutwonen.zoersel@emmaus.be www.bwdesprong.be VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen:

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam De vennootschap.. vertegenwoordigd door - de Verhuurder EN: handel drijvende onder de naam De vennootschap... vertegenwoordigd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERHUUR PERSONEEL EN VERHUUR/VERKOOP MATERIAAL

ALGEMENE VOORWAARDEN VERHUUR PERSONEEL EN VERHUUR/VERKOOP MATERIAAL ALGEMENE VOORWAARDEN VERHUUR PERSONEEL EN VERHUUR/VERKOOP MATERIAAL 1.0 Offertes en prijswijzigingen 1.1 Alle door RBC gedane offertes zijn vrijblijvend 1.2 RBC behoudt zich te allen tijde het recht voor

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_03268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

AMENDEMENT. Huidig amendement verwijst naar punt 9 van de agenda voor de Gemeenteraad van Lebbeke dd. 26 juni 2014

AMENDEMENT. Huidig amendement verwijst naar punt 9 van de agenda voor de Gemeenteraad van Lebbeke dd. 26 juni 2014 AMENDEMENT Huidig amendement verwijst naar punt 9 van de agenda voor de Gemeenteraad van Lebbeke dd. 26 juni 2014 Toelichting. Inzake punt 9 van de bovenvermelde agenda staat een punt geagendeerd dat de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be Artikel 1 De bepalingen van dit hoofdstuk zijn enkel van toepassing op de contractuele relatie tussen NV Eco Toilet

Nadere informatie

Productvoorwaarden voor verhuur van laadpalen

Productvoorwaarden voor verhuur van laadpalen Productvoorwaarden voor verhuur van laadpalen Fudura B.V. 2017 Artikel 1 Definities Huurder de partij met wie Fudura B.V. een Huurovereenkomst sluit. Verhuurder Fudura B.V., onderdeel van Enexis Groep

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02798 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 7 maart 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 7 maart 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 7 maart 2019 2019_CVB_02591 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Bernard Spaelaan - nieuwe anti-parkeermaatregelen

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03645 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

NEMEN IN OVERWEGING DAT

NEMEN IN OVERWEGING DAT Model huurcontract ONDERGETEKENDEN #naam verhuurder# gevestigd/ wonende te #vestigingsplaats# hierna te noemen 'verhuurder', ingeschreven in het handelsregister onder nummer #nummer#, vertegenwoordigd

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03665 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_06267 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06121 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00886 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05367 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 18 juli 2019

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 18 juli 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 18 juli 2019 2019_CVB_09270 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Grondwetlaan - nieuwe verkeers-

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00723 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging van de huurovereenkomst voor het onroerend goed

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Document opgesteld door het Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen vzw. Huidig document betreft een voorbeeld ter duiding van bepaalde passages

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05953 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06823 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie