Third Window. Freek Henkes. Freek Henkes Brigantijnlaan ZR Den Haag tel: mail:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Third Window. Freek Henkes. Freek Henkes Brigantijnlaan ZR Den Haag tel: mail:"

Transcriptie

1 Third Window By Freek Henkes Freek Henkes Brigantijnlaan ZR Den Haag tel: mail:

2 INT.WOONKAMER.NACHT BLACK - TITLES Een nieuwsbericht op de televisie(in geluid alleen). REPORTER De brute moord vond vermoedelijk plaats op een zondagavond. Volgens het politieonderzoek heeft de vader van het gezin na ontslag te hebben genomen op zijn werk zijn vrouw om het leven gebracht. Het stoffelijk overschot van zijn vrouw is gevonden in de badkuip, zij is naar wat het rapport luidt, onder water gehouden en na haar dood meerdere malen geslagen en verminkt. We zien een man van mid dertig,naar de televisie kijken. Het is duidelijk aan zijn houding te zien op de bank dat hij een werkdag achter de rug heeft. REPORTER Toen zijn tienjarige dochter kwam onderzoeken, zijn sporen gevonden dat zij zich onder het bed heeft verstopt. De dochter is tot op heden nog niet gevonden, er is een doodlopend spoor gevonden in de slaapkamer van het meisje. De moeder, die in de badkuip is vermoord, was toen op het moment zwanger. De politie die ter plaatse kwam nadat buren het alarmnummer hebben gedraaid, vonden de vader op de slaapkamer van zijn dochter. De artsen hebben hem door middel van DNA-onderzoek weten te identificeren. Hoe de vader is gestorven is nog onbekend. Er is een vermoeden van automutilatie. De man is op zoek naar zijn afstandbediening om naar wat luchtigers te zappen. De man loopt zappend naar de keuken en opent zijn ijskast. Zoekend in de ijskast kan hij niks te eten vinden. Zuchtend doet hij de deur dicht, pakt zijn telefoon en leunt tegen het aanrecht. Hij belt een bezorgdienst en er wordt opgenomen door een wat oudere vrouw.

3 CONTINUED: 2. OUDE VROUW (DOOR TELEFOON) Hallo, Sana Sini restaurant wat kan ik voor u doen? De man loopt naar het raam en kijkt naar buiten, het is pikdonker. Mag ik een babi ritja ritja en een biertje? Adres is... OUDE VROUW (DOOR TELEFOON) Komt eraan meneer. De man loopt een beetje slonnzend terug naar de woonkamer en kijkt op naar de tv en ziet dat het nieuwskanaal weer aan staat. REPORTER Er was een andere familie die vorige maand in dezelfde staat dood is gevonden, met dezelfde kenmerken. In ieder geval waren de daders vaders. De politie van de staat zegt dat deze reeks binnenlandse moorden niet onverwant zijn. De man ploft neer op de bank zucht en zappt weer terug naar wat hij aan had staan. Hij gaat languit op de bank liggen en begint weg te dommelen op het geluid van de televisie. INT.WOONKAMER.NACHT Het geluid van de televisie wordt steeds troebeler, alsof het onder water wordt gedompeld. De man is levendig aan het dromen, door de mimiek op zijn gezicht. Het moment dat het geluid bijna een doodse stilte bereikt schrikt de man wakker door het geluid van de deurbel. Hij schiet overeind veegt over zijn gezicht en strekt zijn kaakspieren. Ik kom eraan! Momentje. Hij doet de deur open en ziet een jongen/meisje, duidelijk iemand die het financieel niet breed heeft. Kijkt naar de afgetrapte slippers van de bezorger. BEZORGER Uw bestelling, dat is dan...

4 CONTINUED: 3. De bezorger reikt de tas met eten voor de man. De man pakt het aan van de bezorger, zijn vieze nagels vallen op. De man graait in zijn zak en pakt een briefje en geeft het aan de bezorger. Dankje, ik heb niet kleiner, hou de rest maar. De bezorger is vriendelijk en bedankt de man met een aantal buigingen. BEZORGER Dank u, dank u! Prettige avond. De man loopt naar binnen, hij gaat snel zitten en pakt zijn eten snel uit, hij heeft duidelijk honger. Hij ziet dat hij geen drinken heeft gekregen. Ah, verdomme. Hij grijpt naar een pak peuken voor zich op tafel en lucifers en steekt vluchtig een sigaret op en stopt het pakje lucifers in zijn broekzak. Hij pakt zijn telefoon en belt lichtelijk geirriteerd de bezorgdienst, maar de telefoon gaat niet over. Ook dat nog? Hij probeert het nogmaals, maar terwijl hij bezig is wordt er hard geklopt op de deur. De man schrikt er een beetje van en drukt zijn sigaret uit. Rustig maar! Heb ik je te weinig fooi gegeven? ik ben niet degene die wat is vergeten! Hij loopt naar de deur, pakt de deurknop vastberaden vast om hem open te trekken, maar de deur geeft geen kik. Alsof hij op slot is. Hij reageerd verrast, omdat hij zeker weet dat hij de deur niet op slot heeft gedaan. Hij pakt zn sleutels maar krijgt het slot niet open. Onderwijl wordt er constant geklopt aan de deur totdat het ineens stil is. Doe even rustig!

5 CONTINUED: 4. Hij deinst terug van de deur en kijkt door het kijkgat, maar ziet niemand voor de deur staan. Voordat hij maar ook een nieuwe gedachte in zijn hoofd kan krijgen gaat zijn telefoon over en neemt op zonder te kijken wie het is, uitgaande dat het de bezorgdienst is. Zijn jullie wel ok? Jullie bezorger.. Hij wordt onderbroken en kijkt verward naar zijn telefoon als hij hem van zijn oor afhaald. REPORTER (DOOR TELEFOON) Het kan deel uitmaken van een grotere trend, zoals werkgelegenheid, kinderopvang en andere sociale problemen die de gemiddelde familie hebben. Hij drukt de telefoon uit en legt hem weg. Plots hoort hij gerommel en gebons op de verdieping boven hem. Hij kijkt op en schiet als de bliksem naar de keuken, trekt een lade open en haalt er een mes uit. Hij loopt snel richting de trap maar naarmate hij dichter bij het eind van de trap komt begint hij meer te sluipen. INT.1E VERDIEPING - GANG.NACHT We zien een lange gang, de man komt langzaam de hoek om en staart naar de lege gang. Het is doodstil, hij loopt door zijn gang richting de slaapkamer die zich aan het eind van de gang bevind. Hij loopt enkele stappen langs de badkamer en het geluid van een piepende deur achter hem doorbreekt de stilte. Inmiddels zwetend draait de man zich langzaam om en loopt gespannen op de deur af. Met zijn hand duwt hij langzaam de badkamerdeur open. het licht uit de badkamer doorbreekt het donker van de gang. Hij kijkt langzaam de badkamer in en ziet een vrouw van zijn leeftijd met haar rug naar hem toe in het bad zitten. Ze borstelt haar lange zwarte haren. INT.BADKAMER.NACHT De man loopt langzaam de badkamer in Hee wie ben jij? wat doe je in mijn huis, in mijn bad.

6 CONTINUED: 5. Hij krijgt geen reactie. De vrouw gaat door alsof ze alleen is. De deur achter hem gaat langzaam dicht. De man probeert haar gezicht te zien in de spiegel die ze gebruikt om haar haar te borstelen. Mevrouw? Op het moment dat hij bijna haar gezicht kan zien, knalt de deur achter hem dicht en schiet het licht uit, het is zo donker als zwart kan zijn. De man schrikt zo hard dat hij achterover valt op de grond en zijn mes laat vallen. De man is zo hard geschrokken en ademt als een bezetene om bij te komen van de schrik. Hij reikt uit achter zich en haalt de lichtknop over. Voor 1 seconde is er licht maar vervolgens knallen de stoppen eruit. In die ene seconde zien we achter de man de vrouw staan, onherkenbaar. De man gritst het luciferdoosje uit zijn zak en probeert een lucifer aan te steken, onderwel begint de vrouw te neurien. De man krijgt zijn lucifer aan en wordt het geluid van het neuren een vreselijk gegorgel en het gehuil van een baby. De man begint zwaar te ademen en begint doodsbang te worden. Alle herrie komt tot een plots einde en is het licht weer aan. De badkamer is helemaal schoon en er is niks te zien. (BRABBELEND IN ZICHZELF) Dit is niet ok, ik ben moe, ja ik moet gewoon slapen. De man staat op en loopt waggelend terug de gang op en knalt bijna tegen de muur op. INT.1E VERDIEPING - GANG.NACHT Tegen huilen en stress aan leunt hij tegen de muur. Hij kijkt op richting de slaapkamer op het moment dat hij een kinderstem hoort. Pappa? KIND Hij neemt de tijd om te bezinken wat er zojuist gebeurd, vol verbazing, angst en spanning strompelt hij richting de slaapkamer. Hij doet de deur open en ziet een jong meisje op zijn bed zitten. Het meisje lijkt sprekend op het vermiste meisje wat hij eerder op de avond voorbij zag komen op het nieuws.

7 CONTINUED: 6. Ben jij niet... van de tv? Het nieuws. De man loopt richting het meisje wat er heel lievig en onschuldig uit ziet. KIND Kom je bij me zitten? De man gaat op zn knieen op de grond zitten naast het meisje. KIND Blijf je bij me? Ik durf niet te slapen. Er zit iets onder mijn bed. De man voelt zich onrustig hierdoor. Geen zorgen, ik kijk wel even dan bellen we straks je ouders en komt alles goed. Hij kijkt onder het bed. (De wereld draait met zijn hoofd mee en eindigd in spiegelbeeld) en vannuit het donker van het bed ziet hij hetzelfde meisje op bed zitten in elkaar gehurkt. De man kijkt op en tot zijn schrik wordt hij aangevallen door het meisje wat zich ontpopt tot een afzichtelijk verschijnsel. BLACK - CREDITS We horen hoe de man op brute wijze om het leven wordt gebracht.