LUC Is LOWIE(16) nog niet op? JULIA Op die leeftijd kunnen ze lang in hun bed blijven liggen, he schat. LUC Ja en ze kunnen lang koppig blijven ook.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LUC Is LOWIE(16) nog niet op? JULIA Op die leeftijd kunnen ze lang in hun bed blijven liggen, he schat. LUC Ja en ze kunnen lang koppig blijven ook."

Transcriptie

1 1. INT. HUISKAMER EN - DAG Ochtend.luc (vijftiger, kostuum) komt de huiskamer binnen terwijl hij zijn das aan het aandoen is. (vijfiger, alledaagse kledij) staat in de keuken. Is LOWIE(16) nog niet op? Op die leeftijd kunnen ze lang in hun bed blijven liggen, he schat. Ja en ze kunnen lang koppig blijven ook. Je hebt dat zo schoon kunnen rechtbreien. Echt waar, ik vond het GEWELDIG wat je gezegd hebt. De vraag is, heeft het effect gehad? Natuurlijk! Komaan, hij heeft geen woord meer gezegd. Hij is bijna direct in zijn bed gekropen waar hij waarschijnlijk nog LIGT te bokken. Dat denk ik niet. Tenzij dat hij hier onder de zetel ligt. dat niet direct maar hij kan elk oge.. Lowie komt de huiskamer binnen met een broodzak vol koffiekoeken.

2 (al lachend) Julia gaat naast Lowie staan. Lowie doet de zak met koffiekoeken open en Julia kijkt er Voilà! in. Lowie legt de broodzak met koffiekoeken al lachend op tafel. Luc zijn mond valt open van verbazing. Lowie gaat naar de keuken om de tafel te dekken en Julia neemt haar gsm om Simonne te bellen. Luc is nog steeds verbaasd. LOWIE Frangipanes, pistolets, croissants. Goed goed, heb jij een chocolade koek bij? LOWIE Ja, Eentje. (verbaasd) Die eet ik het liefst. LOWIE Dan leren we elkaar elke dag beter kennen he? (verbaasd) Zo is dat. Ik zal nog snel naar Simonne (Vijftiger) bellen dan kan ik zeggen dat we naar het feestje komen. LOWIE Dan ga ik intussen de tafel dekken. in het grondplan en storyboard zitten geen fouten

3 komt uit de badkamer gelopen. THUIS :AFLEVERING 3285 SCENE6 waar is mijjn handtas? die ligt toch altijd in de zetel? hebt gij mijn handtas? nancy kijkt naar en ziet dat hij de handtas in zijn handen heeft geeft de handtas aan. nu gaat ge eens goed naar mij luisteren e. ik moet gaan werken. Brittney heeft de beste mama die er bestaat. Nu de papa nog. ja, en de papa gaat hem er vanaf nu ook met bezighouden. achter de kerstvakantie ga ik samen met u naar de CBL. CLB.. ge kunt de naam zelf nog nie onthouden. Ja da is hetzelfde. wat voor een naam is dat nu ook? Het belangrijkste is dat ze ons gaan helpen en dat alles weer in orde komt me brittney. en hoe kunt gij daar zo zeker van zijn? omdat brittney meer van u heeft dan van mij. ik ben geen rappen, nooit nie geweest. maar ik ben wel slim genoeg om te weten dat gij van mij volgende week de gelukkigste pipo van de wereld gaat maken.

4 bijt op zijn vingers en spuwt daarna door zijn twee vingers op de grond. kijkt naar de grond. en dat zou ik vanavond willen gaan vieren met mijn maten. Ik wist dat er nog iets ging komen. Maarja het is ook niet meer dan dat hé nancy. bon bon, ge krijgt u vrijgezellenavond. Maar op een voorwaarde. Welke? dat je niet het beest gaat uithangen. Kuis da eens op. ja nancy da doe ik direct natuurlijk. gaat lachend haar jas nemen en juicht

5

6

7

8 Er zijn 2 scenes in dit fragment. OPDRACHT 2: DE IDEALE WERELD SCENE 1: DE IDEALE WERELD DE ONTMOETING MET MESSI oke lief lachen. goed zo. REPORTER messi zou de jongen ontmoeten, klopt dat? Dat kan ik nog niet officeel bevestigen. Bedeankt. kom maar.danku Jelle neemt de jongen mee Goed.. ga maar naar binnen en wacht hier tot ik terug ben. de jongen wacht in de kamer en jelle komt door de deur. hey, ik heb een verrasing voor jou. messi? Niet echt. Dit zijn de advocaten van meneer messi. zij willen jou een paar vragen stellen. advocaat 1 dag jongen, wat draag jij daar? een msessi-truitje advocaat 2 nee, dat is geen messi truitje. een plastic zak dan?

9 nee, een plastic zak is het ook niet. ik zal je zeggen wat het is.een inbreuk op de internationale handelmerkswetgeving. en een onwettig gebruik van de naam messi.en dat weet je. dat weet ik? hou je niet van de domme.dit namaaktruitje doet messi s inkomen met 15,38 dollar dalen.is dat wat je wilt? wil jij je idool arm maken? nee. wil jij je vriendjes arm maken? ADVOCAAT2 door jouw illegale neem je het inkomen af van de kindjes die de echte messi-merchandise maken. Het spijt me. Je zult er zeker spijt van krijgen. we zullen van je leven een echte hel maken. Maar ik woon in Afghanistan. Het zal erger zijn dan de hel.we zullen je alles afpakken. Maar ik heb helemaal niets. niets? Alleen ellende. Dan zullen we je elende wegneemen Advocaat 2 we zijn hier niet om hem te helepen juist. mag ik tegen mijjn advocaat praten? Hij heeft een advocaat?

10 GRONDPLAN; DE IDEALE WERELD

11 STORYBOARD: DE IDEALE WERELD