NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015"

Transcriptie

1 Agenda december 2015: 30 november - 4 december > toetsweek 2; geen keuzecursussen 7 december > start EU project havo 4 8 december > ouderavond mavo 3 (sectoren) en havo 3 (profielen) 15 december > eindejaarsviering schouwburg Arnhem 17 december > serious request actie 19 december - 3 januari > kerstvakantie 4 januari > studiedag personeel Bezoek Canada Een week mocht ik op studiereis naar Canada. Ik bezocht scholen samen met 30 docenten, afdelingsleiders en schoolleiders om meer te weten te komen over de scholen in Canada en hun werkwijze. In Canada bestaat geen speciaal onderwijs. Hun motto is Inclusion en Equity. Ze hebben er geen ondersteuningsplannen voor leerlingen maar een study succeed programm. Leerlingen hebben geen special needs maar special rights en ze werken elke dag met ongelooflijk veel passie aan equity. Het zichtbaar maken en stimuleren van ieders kracht en talent. In de scholen vind je de gymnasiasten die de praktijkschoolleerlingen met hun huiswerk helpen en omgekeerde hulp is er ook trouwens, want iedereen heeft wel eens iets stuk of kapot en daar helpen de praktijkschool leerlingen dan weer bij. Het grootste onrecht vinden ze daar gelijkheid, iedereen door dezelfde wasstraat. Om echt inclusion, equity en gelijke kansen te willen realiseren vinden ze, moet je niet doen alsof iedereen gelijk is, maar met de ongelijkheid als vertrekpunt differentiatie en maatwerk leveren. Canada zat een paar jaar geleden met een groot migrantenvraagstuk. Iedereen kreeg in de gaten dat voortzetting van het beleid op zijn hoogst damage control zou opleveren en een samenleving vol angst en stress in plaats van het kunnen benutten van de nieuwkomers met hun competenties en energie. Dat was de aanleiding voor nieuw beleid met een veel positievere benadering en visie. Hun programma dat ze nu aan het uitrollen zijn rond inclusion en equity kent 7 lenses, die de focus geven ten aanzien van de groepen mensen die het betreft. Het gaat om: Verstandelijke mogelijkheden, sexualiteit, multiculturaliteit, gender, geloof, oorspronkelijke bewoners (eskimo s) en sociaal economisch. Strekking van de strategie: Van Equality: iedereen een schoen naar Equity: iedereen een schoen die past. Je mag er zijn en ook jij kan het verschil maken! Ik heb enorm genoten van mijn studiereis naar Canada, dat zal duidelijk zijn. Mijn hart opgehaald, veel en diepgaand over onderwijs gepraat. Ook het Montessori weer eens tegen het licht gehouden, nagedacht en gereflecteerd. Blij met onze school maar ook met bouwstenen thuis gekomen die ik ga delen met docenten, ouders en leerlingen. Schoolplan Dit jaar hebben we uitgetrokken om ons nieuwe schoolplan te maken. Met een werkgroep waar docenten, afdelingsleiders en ondergetekende zitten hebben we een routekaart uitgezet waarin we samen onderzoeken, dromen, kwaliteitsgegevens analyseren en ambities verkennen.

2 Er zijn twee koppels leerlingen bezig met profielwerkstukken die ons voeding geven hoe zij vinden dat onze school er over 5 jaar uit moet zien. We willen nog sessies met docenten ouders en leerlingen houden om genoeg inbreng te hebben van alle kanten. In januari/begin februari organiseren we een avond voor ouders. Iedereen die op een positieve manier mee wil denken over de toekomst van onze school is daarbij van harte welkom. Jullie ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. Parijs havo 3 We hebben na rijp beraad besloten om de excursie naar Parijs om te zetten in een andere meerdaagse excursie naar een stad in Frankrijk. Veel ouders gaven aan ongerust te zijn, en hetzelfde gold voor de leerlingen. Ook een aantal van onze docenten voelden zich niet op hun gemak. Alles bij elkaar voldoende reden Parijs als bestemming te cancelen. Het is de bedoeling om een fijne, plezierige reis te hebben waar leerlingen kennis maken met de Franse cultuur en de Franse taal spreken. Daarvoor zijn we, hoe bijzonder ook, niet afhankelijk van Parijs. We hebben dan ook besloten om nu al een andere bestemming te kiezen. Dat was gezien onze annuleringsvoorwaarden nu nog mogelijk. Magister 6 Ouders en leerlingen zijn met ingang van 1 december overgegaan op Magister 6. Een upgrade met een frissere uitstraling en meer mogelijkheden. Middels de appstore of playstore ook te gebruiken op alle Apple of Android devices. Vanzelfsprekend voldoet de Magister 6 aan alle door de Wet Bescherming Persoonsgegevens voorgeschreven voorschriften. Meer informatie hierover is te vinden op: Zomerschool Er zijn al ouders die aan mij vragen wanneer de komende zomerschool gehouden wordt. Hoewel ze hopen van niet, willen ze toch rekening houden met een eventuele deelname van hun kind aan de zomerschool. De zomerschool zal gehouden worden van 25 juli tot en met 5 augustus. Het docententeam zal beslissen welke leerlingen in aanmerking komen. De ouder en de leerling zelf besluiten of ze van dit aanbod gebruik willen maken of niet. Afgelopen jaar hebben 132 leerlingen uit Arnhem en omstreken meegedaan. Hiervan is ongeveer 83% alsnog overgegaan. De jaren ervoor lag dat percentage op 85%. Berni Drop (directeur) Ziekteverzuim Vorig jaar hebben we samen met de schoolleiding en de Medezeggenschapsraad een nieuw verzuimbeleid opgesteld om het ziekteverzuim terug te dringen. De leerplichtambtenaar heeft een controle uitgevoerd en zij was tevreden over onze aanpak. Samen met u willen we graag deze aanpak voortzetten. (Zie website ziekmelden en verlofregeling).

3 Wat kunt u als ouder doen? Op tijd ziek melden bij de receptie en daar aangeven wanneer u verwacht dat uw kind weer beter is. Als de ziekte langer duurt, dan graag opnieuw bellen met de receptie voor verlenging van de ziektedagen. Is uw kind weer beter? Dan graag meteen een beter meldbriefje inleveren bij de receptie. Telefonisch beter melden mag ook. Als u verwacht dat uw kind voor langere tijd ziek zal zijn, overleg dan met de mentor van uw kind wat er mogelijk nog wel voor school kan. Onze schoolarts is Carine Walsemann. Leerling en ouders mogen op eigen verzoek een consult aanvragen bij de schoolarts. Aanvraag verloopt via de mentor en de ondersteuningscoördinator. Wat doen wij als school? De mentoren ontvangen een overzicht en een mail over het verzuim van hun leerlingen. Bij ziekteverzuim bespreekt de mentor het verzuim met de leerling en ouders. De mentor zoekt samen met u naar oplossingen en mogelijkheden om de schoolgang weer geheel of gedeeltelijk op te pakken. Als de leerling voor de derde keer ziek is of meer dan 40 ziekteverzuimuren heeft, dan geeft de mentor dit door aan de ondersteuningscoördinator. Zij maakt dan voor de leerling een afspraak bij de schoolarts voor een verzuimgesprek. U kunt bij de mentor, ondersteuningscoördinator of de GGD aangeven of u daar graag zelf bij wilt zijn. Gerda Reinten (ondersteuning coördinator) Droomloopbaan & privacy. Op de ouderavonden aan het begin van dit schooljaar is er een vraag gesteld over de privacy bij de nieuwe manier van werken bij de droomloopbaan. Het betreft een onderdeel waar leerlingen hun CV en gespreksverslagen over hun loopbaan opslaan in een digitale leeromgeving. De leerlingen kunnen klasgenoten maar ook bedrijven toegang geven tot deze omgeving. Een aantal ouders maakten zich zorgen over de privacy van deze (persoonlijke) gegevens. De MR heeft deze zorgen met Berni (directeur AMC) besproken en zij heeft de vraag neergelegd bij de beleidsmakers van Quadraam die over dit onderwerp gaan. Het betreft de naleving van de wet op de privacy. De school voldoet aan de wettelijke eisen die aan privacy en beveiliging gesteld worden. De MR gaat niet over de keuzes van lesprogramma s en het daarbij gekozen materiaal en/of aanpak. Dat is aan de school en daar hebben wij vertrouwen in. Oudergeleding MR Binnen de MR is er ruimte voor een ouder beschikbaar. Wij zoeken een ouder die op deze manier een bijdrage wil leveren aan deze prachtige school. U kunt zich opgeven door (voor 14 december) een mail te sturen naar: mr@montessoriarnhem.nl. Vermeld hierin uw naam, de naam van uw kind(eren) en in welke klas ze zitten, een korte motivatie en uw telefoonnummer zodat wij contact met u kunnen zoeken.

4 Beroepenmarkt De organisatie van de beroepenmarkt 2016 is in volle gang. Lezingen Martine Delfos zal bij voldoende aanmeldingen een lezing verzorgen over verbinding houden met kinderen in de puberleeftijd en daarbij behorende vraagstukken. Hierover zullen wij u later apart informeren. Wij gaan voor een inspirerende avond! Namens de MR, Nanja Mol REUNIE 50 jaar Ivo en Montessori Onderstaand een deel van de eerste pagina van onze reüniesite. (Let op gaat komende week open, dit is een preview!) We gaan op 25 juni 2016 dit groots vieren met een gevarieerd programma dat start in de middag en dat na het buffet overgaat in een feestavond met live muziek. Iedere reünist ontvangt krijgt behalve koffie of thee bij de ontvangst een volledig verzorgde maaltijd aangeboden en onze nieuwe uitgave 50 jaar Ivo en Montessori 128 pagina s full color over de geschiedenis van de school met foto s interviews oude verslagen e.w.d.m.z. We vragen de reünisten een bijdrage in de kosten en op de website kun je je vanaf volgende week inschrijven voor de reünie. Ben je oud leerling, medewerker ga ons volgen via Facebook en Twitter. Verzoek: Deel dit met iedereen die je kent die bij ons op school heeft gezeten. We kunnen nog hulp gebruiken. Weet iemand een goede cateraar die voor een goede prijs voor grote groepen catering kan en wil verzorgen? Geef het door. Heeft u programma ideeën of denk je op andere wijze te kunnen en willen bijdragen laat het ons weten. Zo moeten we bijvoorbeeld nog veel handmatig werk doen in het van contactgegevens op papier naar digitaal. En Schoolbank uitnodigingen versturen. Dat kan helaas alleen per persoon. Sponsoren gezocht voor onze jubileumuitgave, ook zo iets. Zo zijn er vast nog meer zaken te bedenken. We houden ons aanbevolen. De reüniecommissie. Mca50@montessoriarnhem.nl

5 Vijfentwintig juni 2016 is het zover. 50 jaar Ivo en Montessori. Waarvan 42 jaar in Heveadorp en Oosterbeek als Ivo Mavo met vanaf 2000 een Havo afdeling. En tussen 1973 en 1982 een grote dependance in de Braamstraat in Arnhem. Vanaf 2008 met de Ivo afsluiting op de Utrechtseweg in Arnhem. Daar gaan we ook het feest vieren. De school heeft in de loop der jaren verschillende namen gehad. Nadat we als zelfstandige school in de jaren negentig waren gefuseerd met het Thorbecke en de Boulevard zijn we onderdeel geworden van het Mozaiek College en het Gelders Mozaiek. Zie de logo's in de banner. Later in een nog groter geheel onder het bestuur van Avoa, Arevo en Quadraam. Maar altijd als de Ivo en later de Ivo-Montessori afdeling. Huisvestingsgeschiedenis en naamgeving van IVO en Montessori College Heveadorp/Oosterbeek/Arnhem Hoofdgebouw : Heveadorp, Middenlaan : Oosterbeek, Bernulphusstraat : Oosterbeek, Stationsweg 2008-heden: Arnhem, Utrechtseweg Dependances : Arnhem, Braamweg (dependance) : Arnhem, Warnsbornlaan (dependance havo) : Arnhem, Utrechtseweg (Witte) Villa Schoonheuvel (dependance havo) Naamgeving school : IVO Mavo Zuid-Veluwe (1981: IVO Mavo en Middenschool; 1992 IVO mavo; 1995 IVO-Montessori) : Mozaïek College, locatie IVO-Montessori : Scholengroep Gelders Mozaïek, locatie IVO-Montessori 2008-heden: Montessori College Arnhem

NIEUWSBRIEF MAART 2013

NIEUWSBRIEF MAART 2013 Agenda maart: 4-8 maart: Londen 2 e jaar Toetsweek bovenbouw 8 maart: Einde deeltaak 4 11-12 maart: 10 minutenouderavonden 14 maart: Presentatie sectorwerkstukken 4 mavo, 1 e ronde 20 maart: Ouderavond

Nadere informatie

Ziekteverzuim en leerplicht. Wat kan, mag en moet de school?

Ziekteverzuim en leerplicht. Wat kan, mag en moet de school? Ziekteverzuim en leerplicht Wat kan, mag en moet de school? LEERPLICHTAMBTENAAR Roberta Bloemsma Gemeente Medemblik Martijn Schenk SED organisatie Samen 14 jaar ervaring. Verschuiving van problematiek.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 AGENDA december 5 t/m 9 Toetsweek 2 12 Begin deeltaak 3 13 Ouderavond mavo 3 en havo 3 (sectoren en profielen) Techno-experience havo 3 Leerlingenraad lang; start EU project havo 4 15 Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond brugklassen

Welkom. Ouderavond brugklassen Welkom Ouderavond brugklassen Programma De presentatie wordt op de website gepubliceerd Centraal Opening / voorstellen Uw kind op het JBC Bij de mentor Kennismaking Gang van zaken in de brugklas Het brugklasteam

Nadere informatie

Ouderavond 3 vwo 3 september Welkom

Ouderavond 3 vwo 3 september Welkom Ouderavond 3 vwo 3 september 2015 Welkom Programma: Dorine Machiels, welkom, programma van de avond, vooruitblik op het schooljaar, de derde klas en scheikunde met mentoren naar de lokalen: A3a: Mark Houtkooper

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief.

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 4-2017 Onze Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Bijzondere activiteiten en vrije dagen vindt u in deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

REGELS EN STRUCTUUR MAVO BALIE EN TIME-OUT RUIMTE MAVO BALIE TIME-OUT RUIMTE METHODE

REGELS EN STRUCTUUR MAVO BALIE EN TIME-OUT RUIMTE MAVO BALIE TIME-OUT RUIMTE METHODE REGELS EN STRUCTUUR MAVO BALIE EN TIME-OUT RUIMTE MAVO BALIE TIME-OUT RUIMTE METHODE M@ZL Beste ouders/verzorgers, leerlingen, mentoren en vakdocenten, Voor u heeft u het boekje omtrent de regels en structuur

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister Naam protocol: Vastgesteld: Verzuimbeleid Gymnasium Felisenum maart 2018 (vastgesteld met instemming van MR) Ziekmelding In geval van afwezigheid wegens ziekte stellen de ouder(s)/verzorger(s) de school

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

MONTESSORI COLLEGE ARNHEM 2012-2013 NIEUWSBRIEF 3 NOVEMBER 2012

MONTESSORI COLLEGE ARNHEM 2012-2013 NIEUWSBRIEF 3 NOVEMBER 2012 Decanennieuws: In het kader van Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) informeren wij u elke maand over de belangrijkste activiteiten. Marieke Doomen, decaan mavo. Carolien Joosten, decaan havo. MBO voorlichtingsavond

Nadere informatie

Straapsels. 6 september 2018

Straapsels. 6 september 2018 6 september 2018 Agenda voor de komende weken Maandag 10 t/m woensdag 12 september: trektocht groep 7 Woensdag 26 september: studieochtend, alle kinderen vrij Dinsdag 2 en donderdag 4 oktober: oudergesprekken

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2017-2018 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim Algemene regels bij de stappenplannen: - De coördinatie

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Te laat komen

Verzuimprotocol. Te laat komen Te laat komen Het Huygens College beschouwt te laat komen als onacceptabel: de leerling raakt achterop en het werkt storend binnen het onderwijsproces. Wij vragen de ouders dan ook om deze regeling thuis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

REGELS EN STRUCTUUR VERZUIMBALIE VERZUIMBALIE METHODE

REGELS EN STRUCTUUR VERZUIMBALIE VERZUIMBALIE METHODE REGELS EN STRUCTUUR VERZUIMBALIE VERZUIMBALIE METHODE M@ZL Beste ouders/verzorgers, leerlingen, mentoren en vakdocenten, Voor u heeft u het boekje omtrent de regels en structuur van de verzuimbalie. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113-

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113- Protocol schoolverzuim Oktober 2015 Concept 2015-1113- 1 Inleiding Voor u ligt het protocol schoolverzuim van Het Rhedens. Dit protocol is geschreven om duidelijkheid te geven over hoe binnen onze organisatie

Nadere informatie

Wat verstaan wij onder ongeoorloofd schoolverzuim? Schoolverzuim is het niet aanwezig zijn op school zonder dat daar een geldige reden voor is.

Wat verstaan wij onder ongeoorloofd schoolverzuim? Schoolverzuim is het niet aanwezig zijn op school zonder dat daar een geldige reden voor is. Plaatsingsregels: College St. Paul is een kleine school. Wij hebben ruimte voor 15 leerlingen met een advies VMBO-theoretische leerweg. Wij hebben ruimte voor 15 leerlingen met een advies VMBO kaderberoepsgericht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt. De veranderingen:

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt. De veranderingen: OP DE HOOGHTE extra editie Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt BEN STOELINGA AAN HET WOORD 1 ONDERWIJSKUNDIGE VERANDERINGEN M.I.V. SCHOOLJAAR 2012-2013 2 OUDER WERKT MEE

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats klas 1 en 2 voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s)

Informatiebrochure over de studieplaats klas 1 en 2 voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) Informatiebrochure over de studieplaats klas 1 en 2 voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) Schooljaar 2017-2018 Trinitas College locatie Han Fortmann INHOUD Klas 1 en 2 Doel en werkwijze van de studieplaats

Nadere informatie

Ouderavond 4 havo Het Vlier

Ouderavond 4 havo Het Vlier Ouderavond 4 havo Het Vlier september 2017 Ouderavond 4 havo Mentorgedeelte Voorstellen Bereikbaar via: Telefoon: Mail: Het Vlier is een school Waar leerlingen een prettige schooltijd hebben; Met veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke Info december 2018 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl Belangrijke data: 5 december - Sinterklaasfeest 20 december - s middags vrij! 20 december -

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075)

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) Heb je nog vragen? Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) 640 91 30 Schoolleiding. Henk Lüken: vestigingsdirecteur Anita Gietermans: afdelingsleider leerjaar 1 en ISK Jan Willem van der

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. maandag 4 september 2017

Informatieavond 4 havo. maandag 4 september 2017 Informatieavond 4 havo maandag 4 september 2017 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.15 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie over bovenbouw English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Om ouders zoveel mogelijk van dienst te zijn, maakt de IVKO het mogelijk de aanwezigheid van hun zoon of dochter te volgen via Magister.

Om ouders zoveel mogelijk van dienst te zijn, maakt de IVKO het mogelijk de aanwezigheid van hun zoon of dochter te volgen via Magister. Amsterdam, augustus 2014 Aan: de ouders/verzorgers van IVKO-leerlingen Betreft: verzuimprotocol Beste ouders/verzorgers, Bijgaand ontvangt u het verzuimprotocol van onze school. Mocht u, na het lezen van

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli Juli 1 2 Eindejaarsfeest Bewegen is gezond 3 4 5 6 28 7 8 OC 9 10 11 Rapport groep 3 t/m 8 Musical groep 8a 12 13 29 rapportgesprekken groep 1-2 14 Musical groep 8b 15 Verrassingsdag en barbeque groep

Nadere informatie

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Samen naar een Pest Veilige School! Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In 2014 gaan we van start met de M5-pestaanpak, op weg naar een Pest Veilige School. Graag willen we u daarvan

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

VERZUIM EN AFWEZIGHEID

VERZUIM EN AFWEZIGHEID VERZUIM EN AFWEZIGHEID Het verzuimbeleid op het Trivium College bestaat uit een aantal procedures en protocollen. Deze zijn bedoeld om te stimuleren dat leerlingen naar school komen en te voorkomen dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis VERZUIMPROTOCOL Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. Dit wil zeggen als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek. Toestemming

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!!

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!! November 2015 1 45 2 3 4 MR 5 6 7 8 46 9 10 11 12 13 14 15 47 16 17 Toneel groep A informatie avond V.O. 18 19 Toneel groep B 20 Rapport groepen 3 t/m 8 Leerlingenraad 21 22 48 23 24 25 26 Toneel groep

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN 1. Aanwezig zijn in de lessen EEN LEERLING IS AFWEZIG IN DE LES: - de docent noteert binnen 20 minuten na de start van de les de afwezigheid in Som; - de verzuimcoördinator

Nadere informatie

juni 2014 Communicatieprotocol

juni 2014 Communicatieprotocol juni 2014 Communicatieprotocol Voorwoord Het Geuzencollege vindt goede communicatie belangrijk! Niet voor niets hebben wij gekozen voor de vier woorden Persoonlijk, Betrokken, Ambitieus en Ondernemend.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Welkom Open Dag Aloysius/De Roosten 25 januari 2014

Welkom Open Dag Aloysius/De Roosten 25 januari 2014 Welkom Open Dag Aloysius/De Roosten 25 januari 2014 Onderdeel van Scholengroep Het Plein - Sint Joriscollege - Antoon Schellenscollege - Vakcollege Eindhoven - Praktijkschool Eindhoven - Pleinschool Helder

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

In deze nieuwskriek vindt U ook nog een brief van Wouter Leerink. Zijn verzoek was om op deze manier afscheid te nemen.

In deze nieuwskriek vindt U ook nog een brief van Wouter Leerink. Zijn verzoek was om op deze manier afscheid te nemen. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 november Luizenkammen Vergadering MR 2 november Studiedag groepen 1-8 vrij. 7 november Start intekenen oudergesprekken

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Havo-4 Augustus 2016

Havo-4 Augustus 2016 Havo-4 Augustus 2016 Voorstellen Dhr. Legierse Teamleider Havo Dhr. de Vries Mevr. Vlot Dhr. Janssen Mevr. Huisman Mentoren Havo Programma Havo-4 19.15 uur ontvangst met koffie en thee in de aula 19.30

Nadere informatie

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1 Jaaragenda 2015-2016 Periode 1 lesw1/week 35 24-aug-15 Openingsprogram centen. 25-aug-15 Start mentoren met hun leerlingen. Fotograaf voor leerlingen 26-aug-15 De eerste lesdag volgens rooster 27-aug-15

Nadere informatie

Stedelijk Gymnasium Breda Informatieavond ouders klas 2 EEN MODERNE SCHOOL MET EEN KLASSIEKE TRADITIE

Stedelijk Gymnasium Breda Informatieavond ouders klas 2 EEN MODERNE SCHOOL MET EEN KLASSIEKE TRADITIE Stedelijk Gymnasium Breda Informatieavond ouders klas 2 EEN MODERNE SCHOOL MET EEN KLASSIEKE TRADITIE Programma Welkom en informatie: Anne-Geerke Hesselink De rol van ouders en de Oudervereniging: decaan

Nadere informatie

Leerplicht. Regels en afspraken Meest gestelde vragen

Leerplicht. Regels en afspraken Meest gestelde vragen Leerplicht Regels en afspraken Meest gestelde vragen Voor kinderen tot 5 jaar Voor kinderen 5 tot 18 jaar Voor jongeren tot 23 jaar zonder startkwalificatie Ieder kind de beste kansen! De gemeente Amsterdam

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2014-2015 Trinitas College Locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo INHOUD

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

OUDERAVOND 21 SEPTEMBER 2016 KLAS 3 MAVO WELKOM

OUDERAVOND 21 SEPTEMBER 2016 KLAS 3 MAVO WELKOM OUDERAVOND 21 SEPTEMBER 2016 KLAS 3 MAVO WELKOM Programma voor vanavond Even voorstellen. Algemene informatie van de afdelingscoördinator Wat dit schooljaar te doen? Kennismaking met de mentor https://youtu.be/iscat_uzkvo

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Datum vaststelling Attendiz: juni 2016 Datum instemming MR: juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe Schoolregels en de uitwerking ervan 2017-2018 Christelijk College Nassau-Veluwe 1. De leefregels van het CCNV 2017-2018 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Agenda december 2018 5 december Sinterklaasviering 6 december Uitslaapochtend 12 december Koffieochtend 18 december MR vergadering 20 december Kerstdiner 21 december Lesvrije

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te volgen. Persoonlijke

Nadere informatie

Aan de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) voor alle klassen voor het schooljaar

Aan de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) voor alle klassen voor het schooljaar Castricum, juli 2018 Aan de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) voor alle klassen voor het schooljaar 2018-2019 Start nieuwe cursusjaar: De betaling van de materiaalbijdrage, leermiddelen en schoolactiviteiten

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum

Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar 2018-2019 staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum van OBS De Korenbloem. Na de onthulling van de jubileumbanner

Nadere informatie

Beste ouders, 1 van :27

Beste ouders, 1 van :27 Beste ouders, De laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar. Dit schooljaar gaan we helaas ook afscheid nemen van drie leden van de ouderraad; Franci van der Mijden (voorzitter), Marjan Groeneveld en Judith

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

Kennismakingsavond Havo 2

Kennismakingsavond Havo 2 Kennismakingsavond Havo 2 Welkom Plenaire introductie - afdelingsleider : C. de Neeve - kennismaking met de mentor afdelingsleider Algehele verantwoordelijkheid voor de afdeling. Communicatie route: docent

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2019 2020 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist Wij vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf

Nadere informatie

Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6

Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6 Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6 Welkom Plenaire introductie - rector mevrouw C. Janssen - Sterker in Studie, mevrouw G. Smid - coördinator: dhr. J. van Dam Kennismaking met de mentor Sterker in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Beste allemaal, Je roeping, je geroepen voelen staat deze maand als thema centraal. Wat is geroepen worden? En wanneer voel je dat je geroepen bent? Heeft het te maken met iets

Nadere informatie

Willem de Zwijger College Bussum. Communicatieprotocol voor ouders en school

Willem de Zwijger College Bussum. Communicatieprotocol voor ouders en school Willem de Zwijger College Bussum Communicatieprotocol voor ouders en school februari 2018 Voorwoord In een omgeving waarin jonge mensen en volwassenen dagelijks intensief met elkaar samenwerken, gebeurt

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

April 2010 ZANDVLIET 85 JAAR

April 2010 ZANDVLIET 85 JAAR Uit de rectorskamer April 2010 ZANDVLIET 85 JAAR In 1925 stichtten ouders in s-gravenhage de tweede christelijke HBS in deze stad, christelijk Lyceum Zandvliet. De naam van de school verwees naar de naam

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Kennismakingsavond Havo 3

Kennismakingsavond Havo 3 Kennismakingsavond Havo 3 Welkom Plenaire introductie - afdelingsleider : C. de Neeve - kennismaking met de mentor afdelingsleider Algehele verantwoordelijkheid voor de afdeling. Communicatie route: docent

Nadere informatie

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Programma Decanaat (theater) Mentoraat (instructielokaal) Decanaat klas 2 K/M Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor Kader en

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

Laatste schoolweken 2016. Klas 1

Laatste schoolweken 2016. Klas 1 Laatste schoolweken 2016 Klas 1 Het is nog een paar weken en dan zit het schooljaar er al weer op. De laatste weken verlopen door de proefwerkweek en de rapportvergaderingen, niet volgens het bestaande

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie