Nota van inlichtingen Bestek DSB R&W Bediening bruggen Den Haag. Vragen gesteld tot 22 juli uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van inlichtingen Bestek DSB R&W 159-2009 Bediening bruggen Den Haag. Vragen gesteld tot 22 juli 2009 24.00 uur"

Transcriptie

1 Nota van inlichtingen Bestek DSB R&W Bediening bruggen Den Haag. Vragen gesteld tot 22 juli uur Medelingen vooraf van de Directie; A. Betreffende het bestek Toevoegen aan hoofdstuk 1.5. Coördinatie; Ten behoeve van de ombouw van een brug dragen we de brug installatie over een de ON. Storingen die zich voordoen gedurende deze ombouwperiode moeten door toedoen van de ON opgeloste worden. Storingen die buiten de scope van het werk ontstaan komen voor verrekening in aanmerking. Eea zal in overleg met de directie worden bepaald. Per gestelde vragen; Vraag Paragraaf 1 A L G Kunt u de prioriteiten van de documenten aangeven, aangezien in het bestek en bijlage 2 verschillende oplossingen voor bepaalde installatie delen wordt gegeven? Er wordt in het bestek alleen naar bepaalde punten van bijlage 2 verwezen 2 ALG Dienen de PLC- installaties te voldoen aan een zogenaamde "SIL-3 normering"? Op bladzijde 20 staat beschreven dat de bestaande bedieningslessenaar in het bedieningscentrum is voorzien van in totaal 4 monitoren. In de bijlage 2 op o.a. blad 37 worden echter 2x 5 monitoren omschreven op de bedieningslessenaar voor de brugbediening. Antwoord De volgende; 1. Nota van inlichten 2. Bestek 3. bijlagen 4. tekeningen 5. overige documenten zie ook antwoord op vraag 7 Nee. Dit is geen bestek eis. Er zijn 10 monitoren waarvan er 4 voor het afstandbediensysteem van de bruggen beschikbaar zijn.

2 Welke hardware configuratie van de bestaande lessenaar nu correct? De laatste zin is onduidelijk. Hoe is de noodbediening gerealiseerd Nulmeting : als hier ontbrekende signalen aan het licht komen, hoe wordt hier verder mee omgegaan? Verkeersregelaar : wordt deze door de OG geregeld? DVM: Hier wordt gesteld dat er per brug een 8 kanaals DVM (Digitale Video Matrix?) moet worden aangebracht. De bediening (schakeling) van deze camera s moet op analoge wijze worden gerealiseerd zoals op de lessenaar van de verkeersleider.. Echter in de bijlage 2, blad 36 lijkt te lezen dat door de op de brug / bedieningscentrale geplaatste switch de functie van de videomatrix wordt overgenomen. Door in de switch de multicast adressen in te stellen wordt de functie van de videomatrix (digitaal) gerealiseerd. Welke werkwijze moet nu worden toegepast, keuze van videobeelden middels een DVM op de bruggen, of middels de lokale switch op de brug in combinatie met de centrale netwerkswitch op de bedieningscentrum? tweede alinea. Bijlage 2 blad 36 onderste alinea, De noodbediening is een bestaand knoppen kastje welk gehandhaafd blijft De brug installatie moet hier op worden aangepast. Eea ter beoordeling van de Directie. Nee door de ON Het gevraagde is functioneel beschreven in bijlage 2. De keuze voor de toe te passen techniek is aan de ON te bepalen. Te bepalen door ON.

3 Bijlage 2 blad 37 onderste alinea, Bijlage 2 blad 40 blokschema. Hoeveel decoders moeten er in de 24 uur centrale geplaatst worden? Wat wordt er bedoeld met de afkorting DVM? Hier zijn verschillende benamingen mogelijk en deze afkorting komt niet in de lijst met gebruikte afkortingen voor (6.3) Aansluiten bestaande storingspaneel op nieuwe PLC : kunt u bevestigen dat dit mogelijk is? Intercom : OG dient de bekabeling te leveren, moet dit niet ON zijn? Benodigde vergunningen : kunt u aangeven welke vergunningen benodigd zijn en aangeven dat de tijdsduur van de aanvraag geen probleem geeft met de oplevertermijn van 20 weken? vermeld dat er op de Binckhorstbrug 6 cameraposities dienen te worden gerealiseerd. Op tekening "Camera opstelling Binckhorstbrug cn1458-bt-002b" staan slechts 4 camera posities vermeld. Kunt u het juiste aantal cameraposities bevestigen? Benodigde vergunning : kunt u aangeven welke vergunningen benodigd zijn en aangeven dat de tijdsduur van de aanvraag geen probleem geeft met de oplevertermijn van 20 weken? Het voorsein op de Maanweg moet worden verplaatst in de Zie antwoord op vraag 7 De gevraagde functionaliteit van het storingspaneel moet worden geleverd. Ja, de ON dient de bekabeling te leveren. Bij aanleg volgens de voorlopige camera posities is geen vergunning noodzakelijk. Er komen 2 extra camera s; 1 met zicht op Trekvliet richting Voorburg 1 met zicht op de Binckhorsthaven. Vergunning van Hoogheemraadschap van Delfland. OG zal aanvraag indienen zodra de geraagde gegevens beschikbaar zijn. Procedure duurt maximaal 8 weken. Exacte plaats in overleg met OG te bepalen. OG

4 richting van het Wilhelminaviaduct, waarbij de aansturing radiografisch moet worden opgelost". Kan er aangegeven worden hoeveel meter het voorsein verplaatst dient te worden? waar vandaan voeding? Bestaan er voorschriften waaraan de radiografische aansturing aan dient te voldoen? 16 Kunt u de bestaande S5 broncode van de bruggen al bij de nota beschikbaar stellen? zorgt voor de voeding op straat niveau. Gezocht wordt naar een plaats op Kruising Maanweg / Reguliusweg Tevens moet een extra voorsein bijgeleverd worden op de kruising Binckhorstlaan / Zonweg volgens zelfde voorwaarden. Besturing hoeft niet aan de VRI eisen te voldoen. Foutmeldingen moeten in het besturing systeem worden geregistreerd. Nee

5 Bijlage 1 : Vraag Paragraaf Laakbrug : hier staat dat de aansturing van de afsluitbomen niet individueel is. Geeft dit geen probleem gezien het gestelde in paragraaf 2.2 van bijlage 2? Hier staat : het PLC programma is niet gedocumenteerd en zal niet worden aangepast. Wat wordt hier precies bedoeld? Wat is de gewenste uitvoering van het SCADA systeem: stand-alone of client/server 20 Hoofdstuk 6 Waarom wordt er voor een fail-safe PLC gekozen (315F), terwijl er geen fail-safe I/O-kaarten zijn voorgeschreven. Zie antwoord op vraag 5. De oorspronkelijk ingevoerde commentaar teksten in de programeer unit zijn niet meer anders dan op witdruk beschikbaar. Dit is een keuze van de ON mits het aangeboden voldoet aan het gestelde in het bestek met bijlage. Klopt is bewuste keus ON 21 Moet de indeling worden aangehouden of mag het aantal digitale ingangskaarten worden gereduceerd. Nee, de I/O indeling moet ivm de bekabeling zoveel mogelijk te worden gehandhaafd.

6 Bijlage 2 : Vraag Paragraaf 22 Hdst. 2 Hier staat dat de 24-uurs centrale geen noodstop heeft. Tevens wordt gevraagd (blz. 10) om de noodstopvoorziening op afstand CE te markeren. Wat is juist? 23 2 Hier staat dat de centrale bediening geen Noodstop kent. Wat is dan de bedoeling van de Noodstop op de lessenaar bijlage 2 blad 40? Hier staat dat het wordt ontraden om de operator zicht te geven op het brugdek. Wilt u bevestigen dat dit de bedoeling is? Tevens staat hier een verwijzing naar hoofdstuk 8, dit hoofdstuk is niet aanwezig In deze paragraaf wordt de zin gebruikt Deze MFT is vast ingesteld op de Scada client Brugbediening, zodat vanaf deze plaats geen andere bediening kan worden gekozen. Wat wordt hiermee bedoeld? De lokale bediening van de bruggen moet worden voorzien van een noodstop, zoals in de bestaande situatie aanwezig is. CE markeren is niet noodzakelijk Fout in plaatje. Deze fysieke knop vervalt. Tekst Het wordt ontraden tot en met hoofdstuk 8 vervalt. De taakselectie beperkt zich tot brugselectie In het menu wordt gesproken over Scada Havenlichten en Brugbediening. Wat is het verschil tussen deze applicaties? Is de gebruiker afhankelijke menu structuur standaard in te stellen in het MFT? Dient deze beeldselectie onderdeel te zijn van de SCADA applicatie? Scada havenverlichting is bestaand. Scada brugbediening moet in het kader van dit bestek worden geleverd. Nee Ja Wat is het type Funktronic dat op de lessenaar geplaatst is en waar is deze op aangesloten i.v.m. omschakelen audio apparatuur? Graag ontvangen wij hiervan de elektrische schema s Wat voor soort storingspaneel heeft de opdrachtgever in gedachten? Major bos 8 Elektrische schema van de aansluiting funtronic staat op de bij het bestek geleverde CD Lokale bediening en storingsfunctionaliteit zijn

7 Deze storingen worden ook weergegeven op de MP377 van de lokale bediening Hier worden opeens elektronische bellen genoemd. Deze moeten worden aangebracht bij alle bruggen en in alle afsluitbomen? Hier worden tikkers genoemd. Deze moeten bij alle bruggen worden aangebracht en in alle LVS? dat zij behoefte hebben om zicht op de Trekvliet, richting Geestbrug en richting stad te verkrijgen. (Draadloze verbinding) Tevens is het gewenst om in de Binckhorsthaven een overzicht op de scheepvaart te krijgen Kunnen deze bovenstaande wensen met de zes nieuw te plaatsten camera s voor de brugbediening worden uitgevoerd, of betreft het hier een tweetal extra vaste camera s. Wat wordt er bedoelt met de draadloze verbinding? in afwijking met voorgaande lijkt het dan economisch om één opslag toe te passen voor alle camera s per brug. Is het nu wenselijk om lokaal per brug (dus 3 keer opslag) of één keer centraal voor opslag van de videobeelden te kiezen? Hier staat dat de LVS automatisch moeten dimmen. Is dit reeds aanwezig of moet dit worden aangebracht? Hier staat dat de software moet worden omgezet van S5 naar S7. In paragraaf wordt beschreven hoe de software o.a. moet werken met start/stop. Wij nemen aan dat de bestaande te converteren functioneel beschreven in bijlage 2. De ON staat open voor combinatie van deze 2 functies. Is juist. ON moet hiervoor een geluidsplan leveren met dag / nacht voorziening. Het geluid van de afzonderlijke afsluitbomen moet een aaneengesloten geluidsbeeld geven over de totale bedien cyclus van de slagbomen. Dit is niet van toepassing Een verbinding waarbij graafwerk grotendeel voorkomen wordt. Met de 6 camera s kunnen deze beelden gerealiseerd worden. E.e.a. is functioneel beschreven in bijlage 2. Keuze is aan ON. LVS blijven buiten de scope van dit bestek. Zie antwoord op vraag 5.

8 software hieraan voldoet? Hier staat dat het OP paneel vervalt en wordt vervangen door een meldpaneel. In het bestek op blz. 22 staat dat het OP wordt gehandhaafd. Wat is juist? Is de Oracle client degene die de Wincc server polled of moet hier een extra applicatie voor komen of kan dit via WinCC. Is WinCC al aanwezig of moet dit geleverd worden? Zijn dit pakketten die aanwezig zijn en gebruikt moeten worden, of wat is de bedoeling van deze opsomming? Is de eindconclusie uit deze paragraaf dat de S5 wordt vervangen door S7 inclusief de I/O? Er wordt gesproken over communicatie tussen PLC onderdelen over Profibus DP. In figuur 10 is het operator paneel aangesloten op Ethernet en in bijlage 3 wordt gesproken over het koppelen van I/O-racks middels Interface modules (IM316). Welke busverbindingen moeten toegepast worden? 42 6 Dienen de op deze pagina s omschreven markeringen op de Brinkhorstbrug te worden aangebracht, te denken aan: - wit kruis onder de afsluitbomen; - stopstreep; - verkeersbord(en) J15; - onderborden (gemarkeerde weggedeelte vrijlaten / brug wordt op afstandbediend / slagbomen dalen automatisch); - voorwaarschuwing, bord met eventueel onderbord, knipperlicht, oplichtende tekst of symbool, rode pijl, bord J Signalering naar Laakbrug is niet meer in gebruik. Welke signalering(en) en dienen hieraan werkzaamheden te worden verricht, zo ja welke? Zie antwoord op vraag 30. Alle benodigde applicaties behoren tot de leveringen van dit bestek. Werkzaamheden aan de Oracle database horen niet tot de scope van dit bestek. Zie antwoord op vraag 38 Tabel is bedoeld om juiste versies van de verschillende applicaties vast te leggen. Ja alle S5 technologie vervangen door de S7 generatie. Keuze aan de ON Op economische gronden beperkt door de door OG beschikbaar gestelde GBE verbinding. Bij oplevering van een brug moet deze voldoen aan het gestelde in hoofdstuk 6. Ontbrekende zaken moeten door de ON worden aangevuld. De voorwaarschuwing geld alleen bij de Binckhorstbrug. Aansluiting laten vervallen. Bekabeling uit paneel verwijderen verder bekabeling hoeft niet verwijderd te worden.

9 44 6 Signalering Trekvlietbrug en Leeghwaterbrug vervallen. Koppeling VRI afstemmen, de VRI is recent vervangen. HTM wordt geregeld door de VRI. Aanvullend zijn landverkeersseinen opgenomen.. Op de Jupiterkade is en voorwaarschuwingssein geplaatst Wat wordt met dit bovenstaande bedoeld, en zijn hier werkzaamheden aan verbonden, zo ja welke? 45 7 Door in de switch de multicast adressen in te stellen wordt de functie van videomatrix gerealiseerd. Kunt u aangeven hoe deze videomatrix wordt aangestuurd? (zie ook vraag betreffende bestek blad 20 DVM) 46 7 Hier wordt gesproken over een lessenaar met 2 bedieningspaneeltjes en een noodstop. Eerder wordt gesproken over 1 bedienplek en dat de afstandsbediening geen noodstop heeft (hfst. 2, blad 5). Wat is juist? e bullet, betreffende taakselector. Hier staat dat een SCADA moet worden aangesloten op de KVM. Is dit een andere SCADA dan de SCADA voor de brugbediening? Kunt u dit nader toelichten? Kunt u aangeven welk systeem benodigd is voor het schakelen van de videosignalen zoals hier wordt genoemd? 48 7 Dit bord moet worden verplaatst over een afstand van globaal 800m. De aansturing van dit bord dient middels een radio link te geschieden. Waar kan met de voeding voor dit bord op de nieuwe locatie van betrekken? (Zie ook vraag betreffende bestek paragraaf blad 25.) Signalering Trekvliet en Leeghwaterbrug vervalt zie vraag 43 Bestaande koppeling aan VRI handhaven. Tekst op de Jupiterkade is een voorwaarschuwing geplaatst vervalt. Zie antwoord op vraag 7. 1 bedienplek met voorziening voor bediening 1 brug tegelijkertijd. Geen noodstop voorziening. Taakselectie beperkt zich tot brug selectie. Zie ook antwoord op vraag 7. Zie antwoord op vraag 15.

Een Net2 Entry Monitor configureren

Een Net2 Entry Monitor configureren Een Entry Monitor configureren Overzicht De Entry monitor is een audio / videomonitor en wordt gebruikt om op afstand te communiceren met bezoekers. Het wordt gevoed door middel van Power over Ethernet

Nadere informatie

Renovatie besturing 3 vechtbruggen Aanvullende info m.b.t. Vergunningen

Renovatie besturing 3 vechtbruggen Aanvullende info m.b.t. Vergunningen Renovatie besturing 3 vechtbruggen Aanvullende info m.b.t. Vergunningen 1. Documentidentificatie: Project: Renovatie besturing 3 vechtbruggen Projectnr : 4145177 Documentnaam: Aanvullende info m.b.t. Vergunningen

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017 INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING Camera 2-draads besturingsmodule Versie 2.0 April 2017 Voorwoord Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw camera besturingsmodule. Deze handleiding is opgesteld

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 12/06/2014 Ins-30202-NL Net2 Entry - Monitor Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

Nadere informatie

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Wat is draadloos workware Base?... 3 Hoe staat dit in vergelijking tot andere Workware producten?... 3 Waarom zou ik draadloos Workware gebruiken

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 28/10/2014 Ins-30201-NL Net2 Entry - Paneel Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) Documentatie

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

Jerome van de Velde NULMETING VAN ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES

Jerome van de Velde NULMETING VAN ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES Jerome van de Velde NULMETING VAN ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES AGENDA Introductie 0 -meting; de defenitie Waarom een 0 -meting? Stappenplan Discussie, vragen Introductie ICT = system integrator Software

Nadere informatie

ARA-pro Installatie Dupline bus

ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro is een geregistreerd handelsmerk van Adesys bv, Wateringen, NL uitgave 30-03-2012 1. Installatie Dupline bus Dupline is een bus systeem van Carlo Gavazzi. Op deze

Nadere informatie

Technische Opleidingen

Technische Opleidingen Technische Opleidingen Elauma Waagmeester Technische opleidingen Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij revisies en storingen is het belangrijk om voldoende kennis van de verschillende systemen in huis

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

CCTV Infrastructuur. Bekabeling oplossingen Closed-Circuit Television

CCTV Infrastructuur. Bekabeling oplossingen Closed-Circuit Television White Paper CCTV Infrastructuur Bekabeling oplossingen Closed-Circuit Television September 2005 Astronaut 28, 3824 MJ, Amersfoort, Holland, Tel 033-4508686 Jean Monnetlaan Z/N 1804 Vilvoorde, België/Belgique,

Nadere informatie

Remote Administration System PDA (RASmobile)

Remote Administration System PDA (RASmobile) Divitec Nederland BV 1 Xineron RAS Mobile RAS Mobile geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot externe sites en live video te bekijken met gebruik van een op Windows Mobile gebaseerde PDA op ieder

Nadere informatie

Een Net2 Entry Panel configureren

Een Net2 Entry Panel configureren Net2 Een Net2 Entry Panel configureren Overzicht Het Net2 Entry paneel is een robuust intercom paneel met ingebouwde intercom en toegangscontrole functies. Het paneel is PoE gevoed en communiceert met

Nadere informatie

De TabDents beeldcentrale voor Windows 7 en hoger

De TabDents beeldcentrale voor Windows 7 en hoger tandheelkundig communicatie- en managementsysteem De TabDents beeldcentrale voor Windows 7 en hoger De TabDents beeldcentrale kan videobronnen koppelen die een S-Video-aansluiting hebben. De bron van het

Nadere informatie

Omzetten XENTA SDLE van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL)

Omzetten XENTA SDLE van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) Omzetten XENTA SDLE van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) 1. Voorbereiding Voordat met de omzetting van de XENTA kan beginnen dient u eerst een aantal handelingen te verrichten om de PIN en Chipknip applicaties

Nadere informatie

Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP

Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP NL TECHNISCHE HANDLEIDING Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP VOOR APPARATEN: www.comelitgroup.com App Intercall Remote ViP installeren... Configuratie van de applicatie... 4 Een oproep beantwoorden...

Nadere informatie

FT4SW. 1. Werking. Handleiding. Figuur 1

FT4SW. 1. Werking. Handleiding. Figuur 1 Ed 1.3 Handleiding Handleiding FT4SW, ed13 2 FT4SW 1. Werking De FT4SW is een IO module stuurmodule met 4 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard (NewClassic, Elegance of Elite serie).

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Vectron Commander 7 koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 4 maart 2013 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In document wordt de koppeling tussen

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Veiligheid WIRELESS POWER SYSTEM 320SY

1 Inleiding. 2 Veiligheid WIRELESS POWER SYSTEM 320SY 1 Inleiding Met onze TRUST WIRELESS POWER 300 serie kunt u uw elektrische apparatuur op afstand bedienen zonder uit uw stoel op te hoeven staan. Het WIRELESS POWER systeem is uit te breiden met afstandbedieningen,

Nadere informatie

CoolDing software. Versie 2.0

CoolDing software. Versie 2.0 CoolDing software Versie 2.0 Vooraf Deze handleiding is de aanvulling op de Quick Start die u vindt in uw CoolDing pakket. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de app en de HTML-interface gebruikt.

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Omzetten XENTA MU van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL)

Omzetten XENTA MU van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) Omzetten XENTA MU van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) 1. Voorbereiding Voordat met de omzetting van de XENTA kan beginnen dient u eerst een aantal handelingen te verrichten om de PIN en Chipknip applicaties

Nadere informatie

Handleiding V2.x Blad 1-1

Handleiding V2.x Blad 1-1 1. Inhoudsopgave: 1.0 Installatie... 2 1.1 Installatie beschrijving hardware... 3 1.2 Installatie beschrijving software... 4 1.3 Handleiding... 7 1.3.1 Taal keuze... 7 1.3.2.1 Loc functie overzicht...

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-500 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies luidspreker nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera naamlabels beldrukknop microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit

Nadere informatie

Software Test Plan. Yannick Verschueren

Software Test Plan. Yannick Verschueren Software Test Plan Yannick Verschueren November 2014 Document geschiedenis Versie Datum Auteur/co-auteur Beschrijving 1 November 2014 Yannick Verschueren Eerste versie 1 Inhoudstafel 1 Introductie 3 1.1

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR In dit document worden de meest voorkomende storingen aan AV apparatuur beschreven. Ondervind u één van onderstaande problemen? Doorloop dan de stappen in dit document en probeer de oorzaak vast te stellen

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

bla bla Messenger Gebruikershandleiding

bla bla Messenger Gebruikershandleiding bla bla Messenger Gebruikershandleiding Messenger Messenger: Gebruikershandleiding publicatie datum dinsdag, 21. juli 2015 Version 1.2.0.0 Copyright 2006-2013 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document is intellectueel

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Milieuvergunningen in FMIS

Milieuvergunningen in FMIS Milieuvergunningen in FMIS 1. Algemeen Elk schooldomein dient verplicht over één of meerdere milieuvergunningen te beschikken. Deze vergunningen zijn gekoppeld aan een domein zelf of aan bepaalde installaties;

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software.

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar van Brug Software beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar het Notarieel

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Werkplekken ICT

Nota van Inlichtingen Werkplekken ICT Nota van Inlichtingen Werkplekken ICT BI.2013.317 Datum: maandag november 2013 Mededelingen: geen Bijlagen: geen Vraag 1 Bent u bereid de eis van Android 4.2 van tablet 1 aan te passen naar Android 4.0

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Afstandsbediening bruggen en sluizen in de provincie Groningen

Afstandsbediening bruggen en sluizen in de provincie Groningen Afstandsbediening bruggen en sluizen in de provincie Groningen Inhoud Introductie Geschiedenis Techniek Glasvezelringen Bediening Eindbeeld bediening Toekomst Introductie Geschiedenis Lokale bediening

Nadere informatie

Net2 Entry Premium monitor configureren

Net2 Entry Premium monitor configureren Net2 Entry Premium monitor configureren Overzicht De Net2 Entry Premium monitor is een audio/videomonitor die wordt gebruikt om te communiceren met bezoekers. De monitor wordt gevoed door middel van Power

Nadere informatie

Foundation Fieldbus. Er zijn 2 soorten Foundation Fieldbus: FF HSE FF-H1

Foundation Fieldbus. Er zijn 2 soorten Foundation Fieldbus: FF HSE FF-H1 Foundation Fieldbus Deze paragraaf zal gaan over de opdracht die betrekking had tot de Foundation Fieldbus. Hierin zal worden beschreven hoe de informatie van deze bus in de PLC komt. Bij deze bus zijn

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

ATE100 DVB ASI to Ethernet Converter

ATE100 DVB ASI to Ethernet Converter IDM100 DVB ASI to Ethernet Converter ITNM Systems v1.1 ITNM Systems DVB ASI to Ethernet Converter Omzetting van DVB-transportstromen van ASI naar Ethernet Routering van transportstroomonderdelen op PID-niveau

Nadere informatie

Configureren van een Net2 Entry - Paneel

Configureren van een Net2 Entry - Paneel Configureren van een Net2 Entry - Paneel Overzicht Het Net2 Entry paneel is een robuust intercom paneel met ingebouwde intercom en toegangscontrole functies. Het paneel is PoE gevoed en communiceert met

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Weegschaaltruck EL20W-1150-TAZPN. Capaciteit: 2t

Weegschaaltruck EL20W-1150-TAZPN. Capaciteit: 2t NL GEBRUIKSAANWIJZING Weegschaaltruck EL20W-1150-TAZPN Capaciteit: 2t N.B.: Eigenaar en gebruiker moeten deze instructies voor gebruik van de handpallettruck lezen en begrijpen. Inhoudsopgave I. Algemeen

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten In het menu item mijn projecten ziet u alle projecten welke gekoppeld zijn aan de groep waarvoor u bent geautoriseerd en waarbij u opgevoerd bent als

Nadere informatie

Tritel - Productbeschrijving I-AM

Tritel - Productbeschrijving I-AM Tritel - Productbeschrijving I-AM Algemene beschrijving I AM is een platform voor Totaalcommunicatie. Gebruikers kunnen communiceren via chat, spraak en video, en daarbij is de beschikbaarheid van een

Nadere informatie

Gebouwbeheerder art.1456b Vdc. Art 1456B NL TECHNISCHE HANDLEIDING A2 A3 A4

Gebouwbeheerder art.1456b Vdc. Art 1456B NL TECHNISCHE HANDLEIDING A2 A3 A4 NL TECHNISCHE HANDLEIDING B Art 1456B + - 40-56 Vdc SOLO CON CAVO ROSSO COMELIT 2E7T000500 ONLY WITH COMELIT RED CABLE 2E7T000500 FIXED POE SETTABLE POE N0 POE A1 A2 A3 A4 Gebouwbeheerder art.1456b Inhoud

Nadere informatie

Productsheet 7 inch Icom versie 1

Productsheet 7 inch Icom versie 1 Productsheet 7 inch Icom versie 1 Inhoud Documenteigenschappen... 3 Historie... 3 Disclaimer... 3 Inleiding... 4 Functionaliteit... 4 Requirements... 4 Hardware... 5 Software... 5 Compatibility... 6 Documentatie...

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 780/716v5 WLversie 1.3 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

26 Gespreksgeheim. 26 Gelijktijdige inschakeling van beeldschermen. binnen de woning. 27 Drukknop voor slotsturing

26 Gespreksgeheim. 26 Gelijktijdige inschakeling van beeldschermen. binnen de woning. 27 Drukknop voor slotsturing 24 SYSTEEMFUNCTIES INT 346850 EXT OFF INHOUDSOPGAVE 26 De oproep 26 Gespreksgeheim 26 Gelijktijdige inschakeling van beeldschermen binnen de woning 27 Drukknop voor slotsturing 27 Drukknop voor trappenhuisverlichting

Nadere informatie

Draadloze Installatie Handleiding

Draadloze Installatie Handleiding Draadloze Installatie Handleiding VOOR INSTALLATEURS Alles wat u moet weten INHOUDSOPGAVE Page A Directe modus... 44 B "Draadloze bus" modus... 46 C Groepsopdracht gebruiken met de "Draadloze bus... 48

Nadere informatie

FT8SW. 1. Werking. Handleiding. De FT8SW is een IO stuurmodule met 8 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard

FT8SW. 1. Werking. Handleiding. De FT8SW is een IO stuurmodule met 8 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard Ed 1.8 Handleiding Handleiding FT8SW, ed1.8 2 FT8SW 1. Werking De FT8SW is een IO stuurmodule met 8 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard De IO module bevat 8 ingangen,8 relais uitgangen,een

Nadere informatie

IVERA Kenniscafé. PoC Swarco. door Cyril Cappendijk (Provincie Noord-Holland)

IVERA Kenniscafé. PoC Swarco. door Cyril Cappendijk (Provincie Noord-Holland) PoC Swarco door Cyril Cappendijk (Provincie Noord-Holland) PoC Swarco Locatie Verbindingweg N201 / N205 Evenemententerrein Bewuste keuze Nieuwe installatie Geen doorstromings- of veiligheidrisico bij storing

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

Een Net2 Entry touch paneel configureren

Een Net2 Entry touch paneel configureren Een Entry touch paneel configureren Overzicht Het Entry touch paneel is een luxe paneel met touchscreen, ingebouwde intercom en toegangscontrole functies en wordt gebruikt om op afstand te communiceren

Nadere informatie

FUNCTIONEEL ONTWERP. Documentversie 1 SORTEREN REGELS

FUNCTIONEEL ONTWERP. Documentversie 1 SORTEREN REGELS FUNCTIONEEL ONTWERP Documentversie 1 SORTEREN REGELS Titel : Sorteren regels Opdrachtgever : Exact Software Printdatum : 12-8-13 13:48:00 Versie : 1 Versiedatum : 18 juli 2010 Wijzigingsregister Versie

Nadere informatie

Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure

Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure Voor het aansluiten van uw Victron op een computer is het volgende belangrijk: - Alleen identieke modellen met VE Bus software

Nadere informatie

Draaiboek gebruiksvriendelijkheid DVM systeem

Draaiboek gebruiksvriendelijkheid DVM systeem gebruiksvriendelijkheid DVM systeem Demonstratie ten behoeve van de openbare Europese aanbesteding Digitaal Verkeersmanagement (DVM) gemeente Venlo op 9 en 10 april 2015 februari 2015 Inleiding 2 Tijdens

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Vervangen besturingsinstallatie Brouwerspuissluis ZAAK-ID

Vervangen besturingsinstallatie Brouwerspuissluis ZAAK-ID 1 e NOTA VAN INLICHTINGEN Vervangen besturingsinstallatie Brouwerspuissluis ZAAK-ID 31069979 Rijkswaterstaat Programma s, Projecten en Onderhoud Voorliggend document omvat de Nota van Inlichtingen en bestaat

Nadere informatie

EM6053 Video Balun Set

EM6053 Video Balun Set EM6053 Video Balun Set 2 NEDERLANDS EM6053 Video Balun Set Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Wat heb je nodig?...3 2.1 Voor je gaat beginnen...3

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Itsme masterclass Freely usable Siemens AG 2016 siemens.com/tia-portal

Itsme masterclass Freely usable Siemens AG 2016 siemens.com/tia-portal Itsme masterclass Freely usable Siemens AG 2016 siemens.com/tia-portal Mindsphere cloud oplossing Motor Protection and Control Process Analysis Verbeter uw productiviteit! Energie management Informatie

Nadere informatie

Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet

Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet Hardware Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Alfanet IP-interface Doc.nr.: 080886 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 8 Versie: V1.2 Bestand: Do080886 Alfanet IP-Interface

Nadere informatie

Quarantainenet Log Forwarder

Quarantainenet Log Forwarder Quarantainenet Log Forwarder Versie Opmerkingen 2.0 Initiële versie voor versie 2.0.0.0 Disclaimer Tesorion biedt deze documentatie aan ter ondersteuning van de taken die u binnen het implementatietraject

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rolstoelintegratie

Inhoudsopgave. Rolstoelintegratie Inhoudsopgave Rolstoelintegratie Inhoudsopgave: Rolstoelintegratie - ClickToPhone en HouseMate - 000022 - Stroomvoorziening via rolstoelaccu - 000311 HouseMate Draadloze mobiele GSM telefoon bedienaanpassing

Nadere informatie

Voor je aan de installatie van je decoder begint

Voor je aan de installatie van je decoder begint Installatiegids Decoder Stap 1 Voor je aan de installatie van je decoder begint Zorg ervoor dat je modem correct geïnstalleerd is. Mijn modem b-box 3V+ Check of alles in de doos zit. Mijn decoder V6 (4K

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet aansprakelijk voor fouten en eventueel andere schade. Voorwoord

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-563 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies RVS torqbouten met veiligheidsnok nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera luidspreker beldrukknop naamlabel vensters microfoon

Nadere informatie

Machine onderhoud via de Cloud

Machine onderhoud via de Cloud Machine onderhoud via de Cloud Hoe kunnen we onze klanten sneller en efficiënter service verlenen met minder kosten Door: Peter Noodelijk IIoT = Industrial Internet of Things, Industrie 4.0 Producten staan

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Aanpassingen Ministerie van Infrastructuur en Milieu nota van inlichtingen Contractnummer 31092456 Rijkswaterstaat Programmas, Projecten en Onderhoud 5 Nota van Inlichtingen behorend bij contractnummer

Nadere informatie

www.delmation.nl Delmation Products BV Tel: +31 (0)79 342 2041 info@delmation.nl

www.delmation.nl Delmation Products BV Tel: +31 (0)79 342 2041 info@delmation.nl Hardware installatie: Open de unit m.b.v. een kleine schroevendraaier: Plaats een SIM-kaart in de unit: Zorg ervoor dat de DIL-schakelaars in de stand: 1: OFF 2: OFF 3: OFF 4: ON Staan Sluit voorzichtig

Nadere informatie

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 1.0 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een scorebord optie 7 van Data Display. We hopen dat er veel plezier aan beleefd zal

Nadere informatie

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC De Raspberry PI is een minicomputer die wij hebben ingericht als mediaplayer door hierin een SD-kaart met XBMC te installeren. Door de grote flexibiliteit is het

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing M-70

Gebruiksaanwijzing M-70 Gebruiksaanwijzing M-70 344162 Uitgebreide gebruiksaanwijzing M-70 1) Als er aangebeld wordt, gaat de videofoon over, licht het scherm op en gaat de gesprekstoets groen knipperen. Let op, dat sommige camera

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 716v5 WL versie 1.0 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004 ARTIKELNUMMER: RK-3004 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU Handleiding ALGEMENE INFORMATIE De Remote DIGIT

Nadere informatie

Handleiding. Sinner bluetooth scooterhelm

Handleiding. Sinner bluetooth scooterhelm Handleiding Sinner bluetooth helm Sinner bluetooth skihelm Sinner bluetooth scooterhelm Inhoudsopgave 1 Introductie bluetooth 1.1 Bluetooth helm controle knop 1.2 Ondersteunende profielen en functies 1.3

Nadere informatie

Handleiding. Opnemen Pakket

Handleiding. Opnemen Pakket Handleiding Opnemen Pakket INHOUDSOPGAVE Introductie Opnemen Pakket... 3 Het inplannen van een Opname... 4 Het Recorder overzicht... 4 Markering van geplande opnames... 5 Het Afspelen en verwijderen van

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING. Module DVR/Coax besturing. Versie 1.0 April 2017

INSTALLATIE HANDLEIDING. Module DVR/Coax besturing. Versie 1.0 April 2017 INSTALLATIE HANDLEIDING Module DVR/Coax besturing. Versie 1.0 April 2017 Voorwoord Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw DVR/Coax besturingsmodule. Deze handleiding is opgesteld om u alle informatie

Nadere informatie

PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART

PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART Quick Installation GuideSnel installatiegids Inleiding Dank u voor de aanschaf van de IEEE1284-interface PCI-uitbreidingskaart. Deze kaart stelt

Nadere informatie

HD-CVI Verkorte handleiding

HD-CVI Verkorte handleiding HD-CVI Verkorte handleiding model 5104D-5208D-5216D Version 2.0.0 2015 HDCVI DVR Verkorte handleiding Welkom Dank u voor de aankoop van onze DVR! Deze verkorte handleiding helpt u wegwijs met onze DVR

Nadere informatie

Gebruikshandleiding afstandsbediening interactieve tv-ontvanger

Gebruikshandleiding afstandsbediening interactieve tv-ontvanger Gebruikshandleiding afstandsbediening interactieve tv-ontvanger Goede uitleg is nooit weg. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Nieuw in versie 3. 2005 P&A Group

Nieuw in versie 3. 2005 P&A Group Nieuw in versie 3 I Nieuw in versie 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Nieuw in Versie 3 1 1.1 Algemeen... 1 Nieuwe... opzet 1 Beveiliging... 1 Systeem... opties 2 Scherm... openen 2 1.2 Het pakket... 4 Aangehechte...

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2000 Gefeliciteerd met uw keuze voor Optibel telefonie. We hopen dat u tevreden zult zijn met onze service en zien er naar uit de komende

Nadere informatie

: Project VIT2 IA, ontwerpen en uitvoeren van de aanpassingen aan de

: Project VIT2 IA, ontwerpen en uitvoeren van de aanpassingen aan de Nota van Inlichtingen 31099543: Project VIT2 IA, ontwerpen en uitvoeren van de aanpassingen aan de bedienings- en besturingssystemen van bestaande wegtunnels in Zuid- en Noord-Holland. Aanbesteding 31099543:

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 4 RTS

Afstandsbediening Telis 4 RTS Afstandsbediening Telis 4 RTS Bedieningshandleiding Telis 4 RTS Pure Art.nr. 8063 Telis 4 RTS Silver Art.nr. 80638 Telis 4 RTS Patio Art.nr. 80644 Telis 4 RTS Lounge Art.nr. 8065 Afstandsbediening Telis

Nadere informatie

Wat is DALI? VSA s of LED drivers van elk merk/ fabrikaat kunnen in een installatie doorelkaar toegepast worden. (Osram, Philips, Helvar)

Wat is DALI? VSA s of LED drivers van elk merk/ fabrikaat kunnen in een installatie doorelkaar toegepast worden. (Osram, Philips, Helvar) Wat is DALI? DALI is een intelligent systeem waarin verschillende componenten met elkaar communiceren, gericht op verlichting, energiebesparing en bedieningsgemak. Digital Addressable Lighting Interface

Nadere informatie