Resto VanHarte Dordrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Dordrecht"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2013

2 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Dordrecht 5 3 KinderResto Dordrecht 10 4 Onze weerklank in de samenleving 13 5 Kwaliteitsbewaking 14 6 Ambities voor Financieel jaarverslag 16 Bijlage: Activiteitenoverzicht 18 Colofon februari 2014 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Met medewerking van Marianne Meijerink, hetschrijfbureau.com. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. Resto VanHarte Dordrecht Grand Salon Crabbehoff Groen van Prinstererweg 38, 3317 SP Dordrecht Restomanager: Jeroen Philipsen Restodagen: woensdag en vrijdag

3 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Eén van ons Rianne Visser (30) is vrijwilligster bij Resto VanHarte Dordrecht. Ik werk vier dagen per week op een kinderdagverblijf. Ik wilde naast mijn werk ook vrijwilligerswerk doen. Het werk dat ik nu bij Resto VanHarte doe, is precies wat ik wilde. De warmte onder de vrijwilligers vind ik prachtig. Mensen met verschillende achtergronden werken met elkaar. Wat mij het meeste raakt is dat je niets met elkaar gemeen hoeft te hebben om een goed gesprek te voeren aan tafel. Wie of wat je bent of doet is niet belangrijk. Ik herinner me nog een Resto VanHarte-avond waar een tafelvraag centraal stond. Wat zou je niet kunnen missen in het leven? Ik zat tegenover een meneer die zijn fiets benoemde als onmisbaar. Verder had hij geen bezittingen, familie en of vrienden om op terug te vallen. Ik realiseerde mij wat deze man een ander leven had dan ik. Het contrast met mij is zo groot. Ik ben rijk in vele opzichten. Ik heb familie, lieve vrienden en collega s. Ook financieel gaat het mij goed. Hij heeft mij laten zien dat geluk niet in materialistische dingen zit.

4 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Welkom aan tafel bij Resto VanHarte Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid. Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al meer dan zeven jaar lang, overal in Nederland. In onze 34 Restolocaties in 21 verschillende steden werken we met een kleine kern van professionals, bijna reguliere vrijwilligers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan. In 2013 serveerden onze medewerkers circa maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.

5 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Resto VanHarte Dordrecht 2.1 Waar we zitten en waarom Resto VanHarte Dordrecht bestaat sinds 5 april 2011 en is gehuisvest in de Grand Salon van verpleeghuis Crabbehoff, aan de Groen van Prinstererweg in Dordrecht. Per avond hebben we ruimte voor zestig gasten. De Grand Salon is een mooie lichte ruimte met goed meubilair, servies en bestek. Dit maakt het mogelijk de uitstraling van een echt restaurant te realiseren, waardoor mensen zich een avondje uit voelen. Behalve het verpleeghuis zelf gebruikt ook de projectgroep van het Sociaal Programma in Crabbehoff de ruimte regelmatig. Dat doen ze vooral om in gesprek te gaan met de bewoners van de wijk. Crabbehoff is een gastvrije stadswijk met circa inwoners, in het zuiden van Dordrecht. De geschiedenis van de wijk is nog altijd aanwezig, onder andere in de naam van de wijk en in de vierkante plantsoenen, die geïnspireerd zijn op de middeleeuwse hofjes en kenmerkend zijn voor de wijk. De bebouwing is wel eentonig en verouderd. De snel veranderende bevolkingsopbouw, diversiteit aan culturen, andere samenstelling van gezinnen, behoefte om te verhuizen en problematiek achter de voordeuren zorgen voor sociale druk. Aan de andere kant zijn er ook goede voorzieningen in de wijk en is er plek voor starters, senioren, alleenstaanden, gezinnen en ondernemers. Zowel lage, midden- en hoge inkomens kunnen er een plek vinden. Er is rust en ruimte. De bewoners zijn trots op hun wijk. Steeds vaker reageren ze proactief en ervaren zij dat ze zelf ook verantwoordelijkheid hebben bij het oplossen van problemen en knelpunten in de wijk. Bewoners zoeken elkaar op. Er ontstaat enthousiasme en saamhorigheid en de kracht van de meest uiteenlopende bewoners wordt zichtbaarder. Niet voor niets hebben we met de Denktank Communicatiestrategie Crabbehoff, waar Resto VanHarte Dordrecht aan deelneemt, het zo geformuleerd: Crabbehoff: De wijk waar je de ruimte krijgt om te zijn wie je bent of te worden wie je wilt. Vanuit die visie geven de deelnemende partijen vorm aan onze doelstellingen. Doordat Resto VanHarte Dordrecht bekend is bij diverse organisaties die met sociaal geïsoleerden in aanraking komen, zijn we in staat onze doelgroepen te bereiken. Het zijn: Yulius, De Zichtbare Schakel, Projecten Laat je Kennen, Achter de Voordeur en verslavingszorginstelling De Hoop. Ook het sociaal programma van de gemeente staat pal achter het initiatief van Resto VanHarte. Er is dan ook veel contact met de wijkwinkel waar de medewerkers van het sociaal programma werkzaam zijn. Ook de welzijnsorganisatie MEE heeft een belangrijke rol bij het Resto.

6 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Feiten en ontwikkelingen in 2013 We hebben in 2013 meer gasten aan tafel gehad dan in In 2013 hadden wij gasten aan tafel. In 2012 waren dit er minder. De KinderResto s zijn inmiddels een maandelijks terugkerende activiteit. Meer informatie hierover is te vinden in hoofdstuk 3. Het vrijwilligersteam is weer gegroeid, met een aantal mensen die naast hun betaalde baan komen helpen. Ook is een van onze vaste gasten vrijwilligster bij ons Resto geworden. We hebben het aantal maatschappelijke stagiairs per periode teruggebracht naar twee per keer, zodat we deze jongeren zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Ook in het afgelopen jaar is er geen tekort geweest aan vrijwilligers! We hebben de meeste van onze ambities voor 2014 kunnen realiseren. We hebben weer een aantal nieuwe samenwerkingspartners. Wijkorganisaties weten ons beter te vinden en nemen initiatief tot samenwerking, met als resultaat een aantal gezamenlijke evenementen in de wijk. Op die manier hebben we veel nieuwe mensen in aanraking kunnen brengen met Resto VanHarte en het belang van een gezonde leefstijl. Zo stonden we op het Zomerparkfeest in de nabij gelegen wijk Wielwijk met een stand en maakten met bezoekers fruitspiezen. Tijdens het jaarlijks terugkerend Crabbehoff ontbijt, waar dit jaar zo n 400 mensen aan deelnamen, speelden we een actieve rol. Met een lokale kunstenares en deelnemers aan het ontbijt hebben we een groot spandoek gemaakt, om te laten zien dat je samen heel wat voor elkaar kunt krijgen! En natuurlijk hebben we daar ook mensen uitgenodigd om te komen eten of vrijwilliger te worden. In de Week tegen de Eenzaamheid hebben we samen met de plaatselijke organisaties ASVZ, COKD, Het Spectrum, Wijk voor Wijk, het buurtcentrum de Nieuwe Stoof en DeetosSnel een Walking Dinner verzorgd, een viergangendiner op vier verschillende locaties. Bij Resto VanHarte hadden we tijdens het hoofdgerecht 135 gasten te eten aan de lang gedekte tafels. En omdat we graag meer jonge gezinnen willen bereiken waren we dit jaar ook aanwezig op het Sinterklaas Beweegfeest. Dit feest wordt jaarlijks door DordtSport georganiseerd en is altijd een garantie voor een grote opkomst van zo n 400 kinderen en zeker 1000 ouders, opa s en oma s. We beheerden de keuken waar kinderen kennis konden maken met een niet alledaags gezonde snack: geroosterde pompoen. Ouders, opa s en oma s kregen daar een lekker recept bij van heerlijke pompoensoep. Daarnaast waren er andere leuke attracties en sportactiviteiten. Zo konden kinderen spelenderwijs kennismaken met Resto VanHarte en een gezonde levensstijl!

7 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Door mensen van maatjesprojecten uit te nodigen en het introduceediner (gratis iemand meenemen die het Resto nog niet kent) aan te bieden, hebben we zoals het plan was, gewerkt aan het verlagen van de drempel om voor het eerst een Resto-avond te bezoeken. Verder hebben we in 2013 een dienstenbord geïntroduceerd. Hierop kunnen vraag en aanbod van diensten worden geprikt. Zo kunnen mensen hulp voor bepaalde klussen vragen waarvoor ze in ruil een andere dienst aanbieden. Iemand zoekt bijvoorbeeld een persoon die zijn/haar tuin kan omspitten. Voor deze klus wordt vervolgens betaald in een wederdienst, zoals een appeltaart bakken of de strijk doen. Op deze manier komen mensen meer in contact met elkaar en kunnen ze een ander helpen met iets waar zij goed in zijn. Want iedereen kan wel iets voor een ander betekenen. Tenslotte zijn in 2013 voorbereidingen getroffen om contacten met onder andere ondernemersverenigingen aan te halen met het oog op sponsoring en ondersteuning in natura van het Resto. Met de Kiwani s is afgesproken dat zij het KinderResto vanaf 2014 gaan steunen Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Rond de maaltijd maken we in onze Resto s tijd voor het Meedoenprogramma (voorheen Plusprogramma). Dit programma ondersteunt gasten in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op het verbeteren van de fysieke, sociale en mentale gezondheid en het benutten van kansen om weer actief deel te nemen in de samenleving. In het Meedoenprogramma staan een aantal thema s centraal: ontmoeting: contact met anderen voorkomt eenzaamheid en doet groeien; perspectief op werk en scholing: door het aanbieden van werkervaringsplekken en stages; in- en doorstroomplekken gezonde levensstijl en lichaamsbeweging: we bereiden gezonde maaltijden en geven regelmatig informatie over gezond leven en eten, we organiseren sportieve activiteiten en geven voorlichting over sport en beweging; financiële zelfredzaamheid: door het bieden van budgetcursussen en tips; samenredzaamheid: Resto VanHarte stimuleert gasten elkaar te helpen om problemen op te lossen. In het kader van het Meedoenprogramma heeft ook Resto VanHarte Dordrecht weer vele bijzondere avonden georganiseerd. Een compleet overzicht staat in de bijlage. In het Meedoenprogramma lag in 2013 het accent vooral op ontmoeting tussen verschillende leeftijdsgroepen. We hebben veel aandacht besteed aan kinderen en jongeren in het Resto om die ontmoeting te kunnen realiseren. In samenwerking met het jongerenwerk (o.a. de Twern), hebben we jongeren uitgenodigd als gesprekspartner aan tafel, om zo de kloof en vaak ook het onbegrip tussen ouderen en jongeren weg te nemen. Ook hebben we jongeren ingezet bij buurtbemiddeling van conflicten tussen ouderen en jongeren.

8 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Daarnaast hebben we meer een beroep gedaan op onze vaste gasten. Met als doel om het Resto ook meer van hen te laten worden in plaats van voor hen. Voorbeelden zijn het meehelpen tijdens de bingo, een dagje meehelpen in de keuken en bijdragen van gasten (gedichten, verhalen) tijdens het kerstdiner op eerste kerstdag. Ook de culturele avonden, een Zuid-Afrikaanse, Poolse en een Bulgaarse avond, waren een mooie gelegenheid voor nieuwe ontmoetingen. We organiseerden dit in samenwerking met diverse culturele stichtingen en stedenbandorganisaties en met gastkoks uit de stad. Veel belangstelling was er voor de avonden met een optreden van een theatergroep of zangkoor. Het Theaterdiner viel erg in de smaak: na een heerlijk diner was er een interactieve voorstelling van de theatergroep het Theater Boven Water. Ook blijkt Resto Dordrecht een spelletjes Resto te zijn. Spellen en/of quizzen vallen goed in de smaak, dus omdat mensen daar graag op af komen organiseren we die regelmatig. Soms is het puur entertainment (spelletjesavond of bingo), maar soms is er een educatief element, zoals de gezonde voedingsquiz. Onze kerstdiners waren ook hoogtepunten, met medio december een optreden van het kinderkoor van basisschool PIUS10 en op eerste kerstdag met bijdragen van gasten en vrijwilligers. Tijdens de Week van het Bewegen organiseerden we een country avond waarop de gasten volop meededen met line dancing! We zien dat gasten steeds meer bereid zijn ook mee te doen op de avonden zelf. Aan de uitnodiging om iets te doen tijdens het diner op eerste kerstdag, in de vorm van een gedicht, verhaal o.i.d. werd door een aantal dames gehoor gegeven terwijl ze dat toch ook wel heel spannend vonden. 2.4 Leren en werken We hebben in 2013 ondersteuning gehad van zo n veertig vrijwilligers en stagiairs. Ze werkten gemiddeld acht uur per week voor ons. We hebben met name inzet van mensen uit participatietrajecten, scholieren die een stage vervullen en buurtbewoners. Voor veel mensen is het belangrijk en nuttig dat ze via dit werk een eigen netwerk kunnen opbouwen. Zo zijn er vrijwilligsters die buiten Resto samen activiteiten zijn gaan ondernemen. Ook geeft het zelfvertrouwen. Een aantal

9 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag vrijwilligers voelt zich zodanig op zijn of haar plek bij ons, dat ze hun uren willen uitbreiden en/of meer verantwoordelijkheid krijgen. Omgekeerd helpen de vrijwilligers Resto VanHarte meer bekendheid te krijgen, doordat zij binnen hun netwerk het Resto promoten en nieuwe gasten meenemen. Zo werken bij ons mensen die in behandeling zijn bij de stichting Yulius (ggz) en zij zorgen er op hun beurt voor dat af en toe een groepje mensen van Yulius met een begeleider komt eten. 2.5 Samenwerkingen in wijk en stad We hebben in Dordrecht een groot netwerk van partners. In 2013 waren er de volgende nieuwe ontwikkelingen: Met de Wijkwinkel (Sociaal Programma) hebben we een kortingsregeling opgezet voor gasten, het Introduceediner ingesteld, werken we samen aan het betrekken van buurtbewoners bij wijkactiviteiten en denken we mee over ontwikkelingen in de wijk. MEE, het buurtcentrum waarin DWO is opgegaan. Zij zijn zeer actief in de wijk en Resto VanHarte werkt daar regelmatig aan mee. Met de Stedenband Zuid-Afrika van de gemeente Dordrecht hebben we gezamenlijke thema-avonden georganiseerd. De Twern jongerenwerk, waarmee we de eerder genoemde avonden met jongeren hebben georganiseerd. Ook werven we samen met de jongerenorganisaties De Twern en T-Newt onder jongeren om ze te laten kennismaken met het Resto. DaVinci (ROC): leerlingen voeren bij ons stages uit op het gebied van verbinden en mensen samenbrengen. Ze verzorgen dan van begin tot eind een hele avond, inclusief koken en entertainment. Nieuw is het contact met Buurtvrouwen, als doel om ambassadeurs in de wijk te hebben voor Resto VanHarte, zodat meer mensen het Resto weten te vinden en om eventueel samen Meedoenactiviteiten te ontplooien. Ook de samenwerking met Indus is nieuw. Indus houdt zich bezig met actieve hulpverlening aan o.a. autistische jongeren. We hebben een speciale kookavond met deze jongeren georganiseerd. Zoals eerder in dit verslag genoemd hebben we heel succesvol samengewerkt met maatschappelijke organisaties in de wijk en in de stad en met elkaar evenementen georganiseerd die veel mensen trokken. Voorbeelden zijn de wijkfeesten, het Walking Dinner, het Crabbehoffontbijt en het Sinterklaas Beweegfeest.

10 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag KinderResto Dordrecht 3.1 Waar we zitten en waarom Sinds april 2013 hebben we in Dordrecht één maal per maand op woensdag een KinderResto. Dan doen we evenals het reguliere Resto in de Grand Salon van Verpleeghuis de Crabbehoff. Het KinderResto heeft de volgende doelen: Kinderen op een praktische, speelse manier laten beleven hoe ze zelf een goedkope, smakelijke, gezonde maaltijd kunnen (voor)bereiden en serveren. Laten ervaren dat gezond eten ook lekker is. Het bespreekbaar maken van het belang van een goede voeding als onderdeel van een gezonde leefwijze voor het kind en directe familie/ omgeving. Samenwerken met vrijwilligers, oud en jong, diverse culturen. Het belang leren van tolerantie richting andere leefwijzen. Kinderen en jongeren leren door het KinderResto de waarde van samen koken, aan tafel eten en elkaar tijdens een diner leren kennen. Dit heeft een positieve invloed op de kinderen en hun omgeving, zeker voor kinderen in een achterstandspositie. Door de kinderen te enthousiasmeren over koken, samen en gezond eten, zien ook de ouders hier het belang meer van in. Het koken met de kinderen is daarnaast een sociale activiteit, waardoor bijvoorbeeld bijstandsouders meer sociale contacten opdoen. 3.2 Wat er gebeurde rondom de maaltijd: de VanHarteformule Net als in het Resto voor volwassenen, staat in de KinderResto s het Meedoenprogramma centraal. Daarmee beoogt Resto VanHarte: Het terugdringen van uitsluiting van kwetsbare kinderen die sociaal geïsoleerd zijn en veelal leven op de armoedegrens. Resto VanHarte draagt bij aan hun integratie in en hun deelname aan de samenleving. Resto VanHarte informeert de deelnemers over mogelijkheden voor kinderen in de wijk en brengt ze in contact met diverse culturele activiteiten. Het bevorderen van sociale, creatieve, educatieve en communicatieve vaardigheden van kinderen. Door met samenwerkingspartners een aantrekkelijk aanbod te realiseren, wat laagdrempelig en wijkgericht is en wat kinderen stimuleert hun talenten te ontdekken en te gebruiken, draagt Resto VanHarte bij aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van kinderen. Op een speelse manier kinderen te laten kennismaken met een gezonde levensstijl: samen koken, samen eten, ervaren wat gezond en lekker is, het plezier van samen aan tafel zitten en lekker bewegen.

11 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag In het Dordtse KinderResto krijgt het Meedoenprogramma vorm op de volgende manier. We organiseren de KinderResto-avonden in Dordrecht samen met het project Doe ff Gezond van de GGD. Elke maand is er een andere school aan de beurt om met maximaal twaalf leerlingen uit groep 7/8 bij ons te komen helpen. De werving van leerlingen verloopt via de sportcoach die vanuit Doe ff Gezond op de scholen actief is met de onderwerpen genoeg bewegen en gezond eten. Elke avond staat in het teken van een bepaald thema. Zo zijn onder meer de thema s Zuivel, Bewegen, Smaak en Feest aan bod gekomen. Bij het thema Bewegen hebben we het Resto zelfs laten plaatsvinden in de plaatselijke sporthal. Op deze avond at het nationaal korfbalteam mee en gaven zij tussen de gangen door een korte korfbalclinic. Ook hebben we tijdens een KinderRestolunch een afvaardiging van VWS te gast gehad. Kinderen hielpen bij het bereiden van de lunch en het opdienen. Tegelijkertijd kon de Restomanager haar Resto-verhaal vertellen aan de mensen van VWS. De middag en avond zien er globaal als volgt uit: introductie over Resto VanHarte, helpen in het restaurant met tafels dekken en garderobe. Helpen in de keuken bij het bereiden van een gerecht is een activiteit om nog bewuster met gezonde voeding bezig te zijn. s Avonds helpen de kinderen mee in de bediening en is er de Gezonde Voedingsquiz die door de diëtiste verbonden aan het project Doe ff Gezond gehouden wordt. Op deze manier doen ook de ouders met dit onderwerp mee. Als het budget het toelaat is er een optreden, bijvoorbeeld van een kinder- of tienerkoor. Andere activiteiten zijn: voorlezen, spontane acties in de vorm van een lied zingen voor de gasten of een dansje doen. Het meeste plezier beleven de kinderen aan het runnen van het Resto door te helpen in bediening en keuken. De quiz als vast onderdeel van het programma blijkt een succes te zijn. Kinderen vinden het leuk om hun kennis over eten te testen en zijn vaak verrast dat lang niet alles klopt wat ze denken te weten. Op de avonden zelf zie je dat de kinderen groeien, omdat ze een rol mogen vervullen in het Resto. Vooral het bedienen vinden de kinderen helemaal fantastisch.

12 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Onze partners van het KinderResto Voor het KinderResto werken we samen met: Dordt Sport, waarmee we onder meer het Sinterklaas Beweegfeest organiseerden. Doe ff Gezond (GGD): alle activiteiten op het gebied van gezond eten en bewegen. Diverse basisscholen waarvan de kinderen komen koken in het kader van Doe ff Gezond. Diëtiste Aafje, die kinderen voorlichting geeft over gezond eten. De KinderResto s blijven niet beperkt tot de scholen en kinderen uit de wijk, maar wordt stadsbreed uitgezet in De school die in december heeft meegedaan aan het KinderResto was zo enthousiast dat de Ouderraad besloot de opbrengst van hun kerstmarkt aan Resto Dordrecht te doneren! Voor komend jaar willen we niet alleen de scholen in het KinderResto hebben, maar is het ook goed om kinderen uit de wijk aanwezig te laten zijn op zo n middag en avond. De samenwerking met Doe ff Gezond is heel prettig, omdat de werving van kinderen via hen loopt. Dit scheelt heel veel tijd. Als alle scholen aan de beurt geweest zijn, beginnen we weer bij de eerste. Voordeel is ook dat deze scholen allemaal zogeheten Doe ff Gezond scholen zijn die daarmee een gezonde leefstijl voor kinderen hoog op de agenda hebben staan. Omdat steeds een andere school aan de beurt is, verbreedt dat ook de naamsbekendheid van Resto Dordrecht en ontstaan er nieuwe initiatieven. Een voorbeeld hiervan is dat de Ouderraad van een van de scholen een keer bij ons komt meehelpen.

13 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Onze weerklank in de samenleving Onder meer met flyeren (met hulp van KPN) en publiciteit hebben we goed aan onze naamsbekendheid kunnen werken. In tegenstelling tot 2012 konden we meer de publiciteit zoeken, omdat de vergunning inmiddels was toegekend. Daar hebben we dan ook gebruik van gemaakt. Met de landelijke activiteiten hebben we de pers een bericht gestuurd, maar ook samenwerkingen met stedenband Zuid-Afrika en het Walking Dinner hebben de pers gehaald waarbij ook Resto VanHarte genoemd werd. En toen de burgemeester ons onverwacht bezocht stond daar ook een leuk artikel van in de plaatselijke krant. Naast de papieren krant stonden we ook regelmatig met nieuws of activiteiten op de website van de wijk, maar ook de algemene nieuwssite van de stad Dordrecht. Dat we goed zijn geworteld in Dordrecht en dat ons werk wordt gewaardeerd merken we aan het feit dat organisaties die actief zijn in wijk en stad, ons benaderen om samen dingen op te zetten. Ook de politiek weet ons te vinden: op onze avond in het kader van de stedenband met Dordrecht Zuid-Afrika hebben wethouders en burgemeester het Resto bezocht. We zijn blij met de steun van bedrijven, ook dat is voor ons een blijk van erkenning. De Rabobank heeft een stand bemand op het festival Wantijpop en had daar een mooie pr-actie waarbij dames met enorme rokken die als picknickleed dienden, gezonde, door Resto VanHartemedewerkers gemaakte hapjes serveerden. Ook is een groep vrijwilligers van KPN komen helpen in het Resto. De Restomanager heeft een Facebook- en Twitteraccount aangemaakt. Door onze activiteiten ook op deze manier breed uit te zetten, wordt Resto VanHarte Dordrecht steeds meer een begrip bij bewoners van de wijk maar ook elders en in de stad.

14 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Kwaliteitsbewaking In het kader van de kwaliteitsbewaking worden jaarlijks in het laatste kwartaal van het jaar enquêtes onder de gasten en vrijwilligers uitgevoerd. De gegevens van de enquêtes van 2013 worden momenteel ingevoerd en geanalyseerd en de uitkomsten hiervan worden verwerkt in het landelijke jaarverslag die vanaf eind april 2014 op onze website staat. In de gastenenquête wordt de impact gemeten op de functies van het Meedoenprogramma, het versterken van de sociale contacten, de betrokkenheid in de wijk en de mate waarin Resto VanHarte hieraan heeft bijgedragen. In de vrijwilligersenquête wordt naast de ervaringen met het Resto VanHarteconcept ook nog gevraagd naar de werkomstandigheden, de arbeidstevredenheid, samenwerking en betrokkenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en verwachtingen en het toekomstperspectief. Verder monitort de organisatie regelmatig op de kwaliteit van de maaltijden en voedselveiligheid in zijn algemeenheid.

15 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Ambities voor 2014 KinderResto: kinderen meer de mogelijkheid bieden om in de keuken aan de slag te gaan. Hiervoor wordt het draaiboek aangepast en komen de kinderen eerder. Thema s behandelen als zakgeld of weerbaarheid. De wijkagent geeft ook weerbaarheidstrainingen. Deze gaan we daarvoor uitnodigen. Het onderwerp zakgeld zal samen met de Rabobank opgepakt worden in de vorm van de Wortelbank. Doel is om kwetsbare kinderen (en hun ouders) bewust te maken van de werking van geld lenen en de werking van rente. Daarnaast kan Rabobank personeel de kinderen en de kok assisteren met het voorbereiden, maken en verkopen van de wortelhapjes. De Rabobank heeft al aangegeven hier aan mee te willen werken. Sociaal ondernemen: meer bij grote evenementen in de stad aanhaken. Hier is afgelopen jaar mee gestart door het ministerie van VWS te voorzien van een lunch in KinderResto-stijl, het Sinterklaas Beweegfeest en het wijkfeest in Wielwijk. Bedrijven actief benaderen voor sponsoring en/of de mogelijkheid om maatschappelijk te ondernemen in de vorm van bedrijfsvrijwilligers leveren. Samenredzaamheid: In de wijk is men bezig met een wijkmoestuin. De wijkwinkel is hier actief mee bezig. Dit project Crabbehoeve kan heel mooi aansluiten bij Resto. We kunnen niet alleen met de producten gaan koken, maar kunnen ook het onderhoud middels vrijwilligers helpen organiseren. Verder gaan we in het kader van ons Meedoenprogramma weer leuke avonden organiseren door aan te haken bij landelijke dagen zoals Nationale Complimentendag! Maar ook dingen organiseren die de mensen hier bezig houden, zowel ontspannend als informatief met de nadruk op de pijlers Samenredzaamheid, Ontmoeting en Perspectief. Hierbij valt te denken aan dienstenruil verder uitbreiden met eventueel kledingruil, buurtzorg/mantelzorg, spellen en quizzen. Dit door veelal de samenwerking te zoeken met bestaande initiatieven op verschillende gebieden. Er zal weer genoeg te beleven zijn in Resto Dordrecht!!

16 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Financieel jaarverslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (RESTO DORDRECHT) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige schulden en overlopende passiva

17 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 (RESTO DORDRECHT) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Kosten ondersteuning Restoteam Totaal lasten Saldo baten minus lasten (208) 207 * Toelichting ontvangen bedragen Gemeente Dordrecht KPN Mooiste Contact Fonds MEE Drechtsteden Oranje Fonds Stichting Bladt Charity Overige baten

18 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag Bijlage: Activiteitenoverzicht 11-jan 23-jan 8-feb 13-feb 22-feb 1-mrt 8-mrt 13-mrt 20-mrt 22-mrt 29-mrt 3-apr 5-apr 10-apr 12-apr 17-apr 24-apr 1-mei NieuwjaarsResto m.m.v. straatmuzikant die de mensen op ludieke wijze verwelkomt Voorleesdiner i.v.m. de Nationale Voorleesdagen. De Dordtse schrijfster Cathy Pemberton draagt voor uit haar boek 'Bridgeavond'. Theaterdiner. Een heerlijk driegangendiner met een interactieve theatervoorstelling van Theater Boven Water. Valentijn. Speeddaten om iemand te vinden met dezelfde interesses Maffe Resto avond. In de maand van het carnaval doen we vandaag ook in het Resto eens gek en gaat alles anders dan anders. Laat u verrassen! Momentje voor een complimentje. Een compliment doet wonderen! Op deze Nationale Complimenten dag aandacht hiervoor. Internationale Vrouwendag. Een heerlijk driegangendiner waarna we met ladies only naar de feestelijke avond voor vrouwen uit Dordrecht gaan, georganiseerd door St. Wezenlijk. Gezonde Bingo. Tussen de gangen door gaan we het populaire spel Bingo spelen. Met gezonde prijzen! Dag Winter, Hallo Lente. Vandaag begint officieel de lente. De winter zeggen we gedag met een Stamppotten-Spelletjes avond. Nog 1 keer genieten van winterse kost! Wereld Waterdag. Vandaag staat het thema water centraal. Hoe belangrijk is water en gaan we er wel zuinig genoeg mee om? Goede Vrijdag. Vanavond een Pesach verhaalvoorstelling met een traditioneel Pesach menu. KinderResto. In samenwerking met de GGD (Doe ff Gezond) nemen kinderen het Resto over en helpen ze met koken en bedienen. Hierbij aandacht voor gezonde voeding. Budgetcoach te gast. Resto's Boekenkast. Ook zoveel oude, uitgelezen boeken thuis liggen? Neem ze mee en ruil ze om voor een nieuw exemplaar in de Resto boekenkast! Top Pop. In het kader van de Dag van de Popmuziek treedt het popkoor van Zingkel@Co op. Dat wordt meezingen! Handen uit de Mouwen. Vanavond aandacht voor de handen, maar niet op de manier die de titel doet vermoeden. Laat u verrassen! Week van Bewegen. Deze week is het Nationale Sportweek. Bewegen kun je op vele manieren doen. Vanavond bij Resto Dordrecht een Country avond waarbij we gaan line-dancen! Natuurlijk in combinatie met een gezonde, verse maaltijd aangepast aan het thema Koningsdag! De dag na de troonswisseling vieren wij de eerste Koningsdag! Het Resto kleurt rood, wit, blauw en oranje. Kom in stijl!

19 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag mei 17-mei 22-mei 24-mei 29-mei 31-mei 5-jun 7-jun 12-jun 15-jun 19-jun 21-jun 26-jun 3-jul 7-jul 12-jul 17-jul 19-jul De burgemeester van Dordrecht Nederland en Dordrecht Zuid-Afrika zijn onze bijzondere gasten. KinderResto. In samenwerking met Doe ff Gezond wordt vanavond het Resto overgenomen door kinderen van de Ikra school. Ze helpen mee met koken, tafels dekken en bedienen Dag v.d. Telecommunicatie. Mobieltjes mogen uit de tassen, want op deze dag van de telecommunicatie zullen de jongeren van R-Newt u helpen met uw vragen over uw mobiel. Ook koken zij mee. 'U bent weer even jong'. Martha Mensen van R-Newt verteld over de successen van buurtbemiddeling in de wijk door jongeren. Introduceediner. Laat iemand kennis maken met Resto VanHarte. Uw introducee eet dan gratis mee! Studenten DaVinci eten mee. Studenten van DaVinci organiseren in juni een Resto avond. Vanavond komen ze vast de sfeer proeven en zullen ze u nader willen ontmoeten. Brand meester! Tips van de plaatselijke brandweer om uw huis brandveilig te maken Wereld Milieudag. Leuke themaspellen te doen! Medewerkers van de Rabobank steken de handen uit de mouwen en helpen vandaag mee! Prokkelen. Vandaag prikkelende ontmoetingen tussen mensen mét en zonder verstandelijke beperking! KinderResto. Vanavond wordt het Resto overgenomen door kinderen van de Kennedy School. Dit i.s.m. Doe ff Gezond! Wantijpop met Rabobank &U Meidenproject. De meiden van het maatjesproject &Umeiden zijn te gast. Ze vertellen over het project en eten mee en sluiten hun seizoen, i.v.m. de zomerstop, bij ons af. In het kader van gezonde voeding is Katelijn Scholte (Obese) bij ons te gast. Topics. Jongeren van R-Newt Topics gaan met u in gesprek gaan vanavond! Hulpverleners v.d. Toekomst. Vanavond is de avond, in het kader van een schoolproject, voorbereid door de studenten Sociaal Cultureel Werk en Jeugdzorg van DaVinci Dordrecht. De Smaak van Crabbehof. Presentatie van het jaarverslag van de wijk Crabbehof. Er zal een buffet zijn met diverse hapjes die de smaak van Crabbehof representeren. Zomerparkfeest Wielwijk Inbraakpreventie. Met de zomervakantie voor de deur tips om uw huis inbraak-proof te maken. Dordtse thuiskoks van Thuisafgehaald.nl helpen mee in de keuken van VanHarte. Blind Compliment Show. Deze Show onderzoekt het blind toekennen van eigenschappen aan mensen die je niet kent middels het geven van complimentjes Poolse avond. Benieuwd naar de Poolse keuken? Vanavond bereiden gastkokkinnen Silwia en Bozena een echt Pools menu.

20 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag jul 31-jul 9-aug 4-sep 6-sep 11-sep 13-sep 20-sep 2-okt 9-okt 11-okt 16-okt 18-okt 25-okt 30-okt 1-nov 6-nov 8-nov Kleuren. Vandaag horen we meer over betekenis van kleuren. Corine Kraak, eigenaresse van Kraak Decoreert is bij ons te gast. Gasten koken mee. Altijd al eens willen weten hoe het achter de schermen gaat bij Resto VanHarte Dordrecht? Nu is uw kans! Magische Afsluiting v.h. seizoen. Kick off Nieuw seizoen met Week van het Geld. De wijkwinkel verzorgt het thema. Spoedcursus Online Reserveren Oogstfeest. De moestuinen vieren vandaag het oogstfeest en wij vieren het mee! Dag van de Chocolade. Oelala, chocola! Wat weet u over chocolade? We testen het met de Resto-Chocolade-Quiz! En natuurlijk is chocolade verwerkt in het menu! Introduceediner. Vandaag mag uw buurman, buurvrouw, vriend, vriendin, zus, broer etc. weer gratis mee-eten. Voorwaarde is dat hij/zij nog niet eerder bij Resto is geweest. Walking Dinner. In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid organiseert Resto VanHarte met andere organisaties uit de wijk een Walking Dinner. Vier gangen op vier verschillende locaties. Inschrijven bij de Wijkwinkel, van Oldenbarneveldtplein 84-86! KinderResto. Deze week vindt het KinderResto in sporthal DeetosSnel! Kinderen van de Albatros helpen mee en het Nationaal Korfbalteam schuift ook gezellig aan! Doe ff Gezond. Thema is Opvoeding en bewegen. Dialoog aan Tafel Resto Dordrecht introduceert Deze week introduceren wij het dienstenruilbord van Resto Dordrecht! Moet uw tuin omgespit en kunt u goed sokken stoppen? Doet u deze klussen voor elkaar en u bent beiden geholpen! Resto Dordrecht introduceert idem als 16 oktober Resto's Boekenkast. Vandaag mogen uw uitgelezen boeken weer mee en kunt u deze omruilen voor een ander exemplaar. Een gast vertelt. Een gast van Resto Dordrecht doet verslag van haar indrukwekkende reis naar Roemenië. Bulgaarse avond. Samen met St. Varna verzorgen we deze avond waarin u meer te horen en te zien krijgt over Bulgarije. Met Bulgaarse muziek en een Bulgaars menu! KinderResto. Vandaag weer KinderResto waarbij kinderen helpen in de keuken en restaurant! Vandaag leerlingen van PIUS10. Thema is 'Smaak'. Buurtvrouwen. Het buurtvrouwenproject is nieuw in Wielwijk en Crabbehoff. Vanavond zijn de buurtvrouwen bij ons te gast en vertellen wat dit project inhoudt.

21 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag nov 22-nov 24-nov 27-nov 29-nov 4-dec 11-dec 13-dec 25-dec Hè bah, klassiek! Dat is vaak een reactie op klassieke muziek. Maar is klassieke muziek saai? Vanavond gaat u kennis maken met deze muziekstijl en moet u uw mening dan wel bijstellen? Medewerkers van KPN helpen in het Resto mee. Thuiskoks op herhaling. Thuiskoks van Thuisafgehaald.nl zijn nogmaals te gast en bereiden een Mexicaans menu voor u. Sinterklaas Beweegfeest i.s.m. Dordt Sport 2 ons groente, 2 stuks fruit. Hebt u die al gehad vandaag? Tips voor een gezonde, lekkere en goedkope maaltijd van onze stagiaire Soc. Cult. Werk. Gedichtenavond. In de aanloop naar Sinterklaas worden vanavond gedichten voorgedragen door woordkunstenaar Jur. KinderResto. Kinderen van montessorischool Mondriaan helpen in de keuken en restaurant! Het thema is Feest en het tienerpopkoor Loud treedt op! Ook een mystery-guest die het feest komt meevieren. Zuid Afrikaanse avond. Resto sluit aan bij de overige activiteiten in de wijk in het kader van de Zuid Afrikaanse tweedaagse door een Zuid Afrikaans menu te serveren. Hierbij een djembé workshop. Eet mee en doe mee! Pre Kerst. Vanavond komen we vast in de kerstsfeer met een optreden van het kinderkerstkoor van basisschool PIUS10. Het optreden vindt plaats van uur. De maaltijd start om uur. 1e Kerstdag! Vandaag vieren we samen kerst met een kerstverhaal, bijdrages van gasten en/of vrijwilligers en natuurlijk een heerlijk kerstdiner! Inschrijven kan alleen in het Resto.

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Groningen 5 3 KinderResto Groningen 9 4 Onze weerklank in de samenleving 12 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Arnhem 5 3 KinderResto Arnhem 9 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Verdiepingsplan november 2017 Pagina 1

Verdiepingsplan november 2017 Pagina 1 Gemeente Leusden Contactpersoon Chieni Wassink Telefoonnummer Klik hier als u tekst wilt invoeren. Mailadres Ch.wassink@gmail.com Datum 27-11-2017 Naam verdiepingsplan Leusden gaat voor duurzamer Fairtrade

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Middelburg 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 12 5 Ambities

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 1. VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Bij het verschijnen van dit jaarverslag zijn we een heel jaar aan het werk op de tuin. In dit jaar zijn we met het Bestuur en de vaste vrijwilligers in een andere fase terecht

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting De Klaprozen

Beleidsplan Stichting De Klaprozen Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Beleidsplan Stichting De Klaprozen 2013-2016 Voor mensen met een jaartje meer Amsterdam Februari 2013 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN Volwassenenwerk Kinderwerk Buurtwerk Informatie en advies Ondersteuning en bemiddeling Jeugd- en jongerenwerk VOORWOORD 2014 was voor vele inwoners een spannend

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen jaarverslag 2013 voorwoord Met enige trots biedt de Stichting Vrienden van Rosa Manus hierbij haar jaarverslag 2013 aan. Een jaar waarin we in staat waren om nieuwe vrienden te werven, waarin we een aantal

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Beleidsplan 2016-2017 Inhoud: Over de Stichting - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Activiteiten en projecten PROJECT 1 PROJECT 2 PROJECT 3 PROJECT 4 Musicals Jongerenkoor Meditatieve

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016

Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Jaarlijks onderzoek onder gasten 2016 Elk jaar voert Resto VanHarte een impact- en tevredenheidsmeting uit onder haar gasten. Deze is in 2016 verspreid in 40 vestigingen van Resto VanHarte, in 29 steden/gemeenten.

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Dordrecht 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Activiteitenfolder maart 2016

Activiteitenfolder maart 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder maart 2016 Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (keuken sluit om 19.30 uur) Zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur Ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg 2014 Jaarverslag 2014 Tilburg Stichting Prisma Tilburg Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn Woonzorgcentrum De Hassinkhof Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Fraai gelegen, naast de kerk in de kern van Beltrum. De Hassinkhof biedt een compleet pakket aan

Nadere informatie

B.V. Restaurant 'De Ontmoeting'

B.V. Restaurant 'De Ontmoeting' Jaarrekening boekjaar 2008-2009 Afgedrukt op 25-3-2011 om 11:38 Pagina 1 van 9 Activa per 31-12-2009 Bedrag Bedrag Materiele vaste activa Gebouwen 4.642,00 Installaties 16.424,00 Inrichting 31.863,00 Inventaris

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl Overdag bij ons Contact met anderen en lekker bezig zijn Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven.

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)...

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... voorjaar 2019 NIEUWSFLITS Vrijwilligerscentrale Alblasserdam DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... Aanbeland in het tweede kwartaal van 2019 is het hoog tijd voor de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Allereerst

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan A Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan B Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

Betreft: Culture activiteiten Beuningen

Betreft: Culture activiteiten Beuningen Betreft: Culture activiteiten Beuningen Titel activiteit: Hierbij willen we een aanvraag doen voor de activiteit: Culturele activiteiten Beuningen! Datum & locatie: Deze activiteit zal plaatsvinden in

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Jaarverslag Gunt elk kind de ka om te schitteren

Jaarverslag Gunt elk kind de ka om te schitteren Jaarverslag 2015-2016 ns Gunt elk kind de ka om te schitteren 1 Algemene gegevens Statutaire naam: Statutaire vestingsplaats: Stichting ruud van nistelrooy foundation Amsterdam Bezoekadres: Marathonloop1,

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

Prokkelweek maandag 4 t/m zaterdag 9 juni. 1 week als voorbeeld voor de rest van het jaar

Prokkelweek maandag 4 t/m zaterdag 9 juni. 1 week als voorbeeld voor de rest van het jaar Prokkelweek maandag 4 t/m zaterdag 9 juni 1 week als voorbeeld voor de rest van het jaar Netwerkbijeenkomst Marian Geling Prokkelweek Inspirerend, laagdrempelig Eén week als voorbeeld én om aandacht te

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen Zuilen Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen We willen u als bewoner van Zuilen graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in Buurthuis Zuilen op 30 september.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer:

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer: Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober In dit nummer: Hulp bij verhuizing/ Burendag/Samenwerking met Stichting Present/Alzheimertuin/ Salomon gastlocatie voor Dag van Dialoog/ Taalcoach/Fietscursus en

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2013

Inhoudelijk jaarverslag 2013 Inhoudelijk jaarverslag 2013 Datum: maart 2014 Naam: Stichting Regenboog Zaandam Adres: Sparrestraat 68 A Postcode en plaats: 1505 AM Zaandam Kvk Nummer: 34389380 1 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding... 3

Nadere informatie

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport Samenwerking ROC van Twente en Hengelo Sport schooljaar 2015 2016. Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap over boekjaar 2017 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 1. Naam en doelstelling 3 2. Bestuur 3 3. Activiteitenverslag 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen Contact Een uitgave van Careander - 1 2019 Kort & Krachtig Talent ontwikkelen VAN DE BESTUURDER: Ontdek je talent Talent. Dat betekent dat je iets goed kunt. Zoals eten koken. Of genieten van muziek. Je

Nadere informatie

Geef je buurt een kans. Jaarverslag Geefjekindeenvoorsprong.nl

Geef je buurt een kans. Jaarverslag Geefjekindeenvoorsprong.nl Geef je buurt een kans Jaarverslag 2016 Geefjekindeenvoorsprong.nl geefjekindeenvoorsprong@gmail.com 1 Voorwoord: ontmoet onze stichting Stichting GEEFJEKINDEENVOORSPRONG is opgericht in 2014 met als doel:

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 JAARVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 2 MISSIE Stichting Vrienden van Zonnehuisgroep Amstelland wil

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

Weekbrief 29 januari 2016

Weekbrief 29 januari 2016 Weekbrief 29 januari 2016 Maandag 1 februari Maandopening Vrijdag 5 februari Carnaval Informatie in de weekbrief In deze weekbrief kunt u onder andere lezen over de maandsluiting, het voorleesontbijt,

Nadere informatie

Bestuur verslag 2017 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017

Bestuur verslag 2017 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017 Bestuur verslag 2017 Toen begin 2015 burgemeester Margreet Horselenberg aan de Rotaryclubs in Lelystad een beroep deed voor hulp voor een bijzondere doelgroep van kinderen in Lelystad, hebben we niet kunnen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Zorggroep Crabbehoff. Hartelijk welkom

Vrijwilligerswerk bij Zorggroep Crabbehoff. Hartelijk welkom Vrijwilligerswerk bij Zorggroep Crabbehoff Hartelijk welkom Ik wilde gewoon weer iets doen voor de maatschappij. Iets dat ik echt leuk vind. Fijn dat u samen met onze medewerkers het woon- en werkplezier

Nadere informatie

Beter voorkomen dan genezen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daar op gericht, maar zou

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie 2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan

Nadere informatie

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR Sponsorbrochure 2016 Helpt u ons Winter Village Laren mede mogelijk te maken? Van 25 november 2016 tot en met 8 januari 2017 is het weer zover. Dan kunnen schaatsliefhebbers

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Ouderraad Jaarverslag Begroting

Ouderraad Jaarverslag Begroting Ouderraad Jaarverslag 2017 2018 Begroting 2018 2019 Inhoudsopgave Voorwoord voorzitter Werkgroep Festiviteiten Werkgroep Lezen is leuk! Werkgroep Verkeer Werkgroep Sport Jaarrekening 2017-2018 Begroting

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Financieel verslag 2017

Financieel verslag 2017 Financieel verslag 2017 Oudelandhof 38 T+31(0)613050204 info@avavieren.nl bank: NL35RABO0167870521 2691 ZD www.avavieren.nl KvK: 6045045 INHOUDSOPGAVE pagina Verslag van het bestuur 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

New Day Impact Jaarverslag 2012

New Day Impact Jaarverslag 2012 New Day Impact Jaarverslag 2012 Stichting New Day Impact, Vlijtseweg 95, 7317 AE Apeldoorn info@newday-impact.nl www.newday-impact.nl Activiteiten in het jaar 2012 New Day Carecenter Ook in 2012 lag de

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Cello JAARREKENING. Pagina 1

Stichting Vrienden van Cello JAARREKENING. Pagina 1 Stichting Vrienden van Cello JAARREKENING 2016 Rosmalen, 26 april 2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding 3 Verslag over 2016 4 Balans per 31 december 2016 6 Resultatenrekening 7 Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie