NL-Alert; voor melding van noodsituatie bij u in de buurt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NL-Alert; voor melding van noodsituatie bij u in de buurt!"

Transcriptie

1 NL-Alert; voor melding van noodsituatie bij u in de buurt! Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u wel weten wat u moet doen. Daarom is er NLAlert. Als er bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op uw mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Ga nu naar nlalert.nl, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen. Waarom NL-Alert? De meeste mensen hebben altijd een mobiele telefoon bij zich. Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, kan de overheid u zo gericht mogelijk alarmeren en informeren. Bijvoorbeeld dat u bij een brand ramen en deuren moet sluiten. Of dat u bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven. Als u een NL-Alert ontvangt, informeer dan ook de mensen in uw directe omgeving. Zo weten zij ook wat zij moeten doen. Hoe werkt NL-Alert? De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. U ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven onbekend. Hoe stel ik mijn mobiel in? NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iphone, moet u dit zelf doen. Ga nu naar stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen. Hoe weet ik of ik mijn mobiel juist heb ingesteld voor NL-Alert? Op maandag 6 juni rond uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Vragen? Ga naar

2 Help mee en red levens! Samenwerking handhavers en Stichting Oosterhout Hartveilig Gemeentelijke handhavers controleren de ongeveer 60 AED s (Automatische Externe Defibrillators) die in Oosterhout op diverse plaatsen hangen. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand door het geven van een elektrische schok. Om dit apparaat te kunnen gebruiken is wel een cursus Reanimatie en AED nodig. Hulpverleners, vrijwilligers en gemeentelijke handhavers kunnen reanimeren met een AED. Oosterhout heeft echter meer vrijwilligers nodig die kunnen reanimeren (met AED). Helpt u mee levens te redden? Meld u aan op Het is vaak een kwestie van leven of dood wanneer iemand door een hartstilstand getroffen wordt. Wanneer er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt is de overlevingskans, en vervolgens de kwaliteit van leven, groot. Helaas is de aanrijdtijd van hulpdiensten in veel gevallen langer dan 6 minuten. De vervolgstap voor de Stichting is om voldoende hulpverleners aan te trekken. Het is mooi om een volledige dekking te hebben maar er moeten natuurlijk ook hulpverleners zijn die kunnen reanimeren. Stichting Oosterhout Hartveilig hoopt dit jaar een sluitend netwerk in Oosterhout en kerkdorpen te hebben gerealiseerd. Informatie en aanmelden Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op

3 Van 6 juni tot en met 22 juli Gedeelte Keiweg -tussen Ridderstraat/Kloosterstraat- afgesloten Vanaf 6 juni tot en met 22 juli vinden er rioleringswerkzaamheden plaats in de rijbaan van een gedeelte van de Keiweg; het gaat hierbij om het gedeelte tussen de Ridderstraat en de Kloosterstraat. Ook worden er nutsvoorzieningen uitgevoerd. Het trottoir aan de oostzijde wordt aangepakt maar aan de westzijde blijft deze toegankelijk. Tijdens de werkzaamheden is doorgaand verkeer over dit deel van de Keiweg niet mogelijk. Voor gemotoriseerd verkeer geldt een omleidingsroute via de Ridderstraat Abdis van Thornstraat Leijsenhoek Mathildastraat. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Uitvoering in 2 fasen: 1. Vanaf maandag 6 juni tot begin juli is het wegvak van de Keiweg vanaf de aansluiting met de Ridderstraat tot halverwege de aftakking tussen de kringloopwinkel en de Doelen afgesloten. 2. Vanaf begin juli tot en met vrijdag 22 juli is het wegvak vanaf halverwege de aftakking tussen de kringloopwinkel en de Doelen tot de aansluiting met de Kloosterstraat afgesloten. Informatie Alle informatie over deze werkzaamheden kunt u vinden op via inwoners > openbare ruimte > projecten > Keiweg-Noord.

4 Eerste bedrijf bouwt op bedrijventerrein Heihoef Wethouder Marcel Willemsen heette op donderdag 19 mei het eerste bedrijf op het nieuwe bedrijventerrein Heihoef van harte welkom. Niek van Abeelen en Marco Vermaas van VAT Onderhouds- en Reinigingsproducten ontvingen uit zijn handen de eerste munt. Het bedrijf vestigt zich immers aan de Muntstraat. Het bedrijf opent naar verwachting op 1 oktober zijn deuren. Heihoef Het voormalige sportpark Heihoef is het afgelopen jaar getransformeerd tot een hoogwaardig bedrijventerrein. Het terrein is gunstig gelegen ten zuidoosten van bedrijventerrein Vijf Eiken en ligt op korte afstand van de A27. Bedrijventerrein Vijf Eiken beschikt over een openbare laad- en loskade aan het kanaal. Het terrein is goed ontsloten via de weg en het Wilhelminakanaal. In totaal omvat Heihoef ca. 4,7 hectare. De opzet van bedrijventerrein Heihoef karakteriseert zich door een flexibele kavelindeling, zodat maximaal aangesloten kan worden op de marktvraag. Het terrein sluit aan op de golfbaan. De naam Muntstraat sluit aan bij de gewoonte om straten hier de naam van een muntsoort te geven. VAT Onderhouds- en Reinigingsproducten BV. verhuist binnenkort vanuit Raamsdonksveer naar het ultramoderne bedrijfspand op bedrijventerrein Heihoef. De eigenaren Niek van Abeelen en Marco Vermaas, hebben het bedrijf in 2011 overgenomen.

5 Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Aanvraag Koninklijke onderscheiding indienen vóór 1 juli 2016 Vrijwilligers die zich 15 jaar of langer inzetten kunnen een lintje verdienen. Ook iemand die in zijn werk buitengewone prestaties levert, kan worden onderscheiden. Veel vrijwilligers werken vaak onopvallend en op de achtergrond. Deze personen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. De burgemeester nodigt inwoners, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties uit om Oosterhoutse inwoner(s) voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Deze aanvraag dient vóór of uiterlijk 1 juli bij de burgemeester binnen te zijn. De Lintjesregen 2017 vindt plaats op woensdag 26 april; de laatste werkdag voor Koningsdag. Voordragen Koninklijke onderscheiding Kent u iemand die in 2017 een Koninklijke onderscheiding verdient? Neem dan contact op met de heer S. Kock, medewerker kabinet en representatie van de gemeente Oosterhout, via telefoonnummer Hij adviseert u of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een lintje, legt u de aanvraagprocedure uit en stuurt u het aanvraagformulier op. Meer informatie Op vindt u veel informatie over de procedure van een (aanvraag) Koninklijke onderscheiding en kunt u het aanvraagformulier downloaden.

6 6 juni Bijeenkomst Verbindend Bestuur Van meedenken tot meedoen. In de concept-nota onder die noemer geeft het college aan hoe zij vorm willen geven aan Verbindend Bestuur, oftewel burgerparticipatie en bewonersinitiatieven. De nota is geschreven op basis van de ideeën en suggesties die inwoners hebben gegeven tijdens een bijeenkomst in Tot en met 6 juni kunnen belangstellenden hun reactie geven over de concept-nota via mail, brief of tijdens de publieksbijeenkomst op 6 juni. Inhoud De concept-nota heeft als eerste doel helderheid voor alle betrokkenen te scheppen over Verbindend Bestuur. Daarnaast wordt in de nota een aantal concrete beleidsvoornemens en actiepunten aangekondigd. Dat levert meer duidelijkheid op over hoe de gemeente omgaat met het meedenken over het beleidsproces (burgerparticipatie) en ideeën die bewoners willen uitvoeren (bewonersinitiatieven). Reageren In de periode tot en met 6 juni wil het college inwoners, organisaties, ondernemers en verenigingen in staat stellen te reageren op de conceptnota. Deze is te vinden op Reageren kan onder andere door een te sturen aan verbindendbestuur@oosterhout.nl of een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van Verbindend Bestuur. Daarnaast wordt op maandag 6 juni een publieksbijeenkomst gehouden. Deze vindt plaats in het gebouw van BOCK (voormalig zwembad De Blikken) aan het Paterserf 10 te Oosterhout. De bijeenkomst start om uur. Alle reacties zullen vervolgens worden verwerkt in een raadsvoorstel tot vaststelling van de beleidskaders. Deze nota zal de raad worden aangeboden voor bespreking in de raadsvergadering van 10 juli aanstaande.

7 Gratis cursussen over omgaan met geld Binnenkort gaan de gratis cursussen Uitkomen met je inkomen en Grip op je Knip weer van start. Deelnemers krijgen informatie, tips en hulp, bijvoorbeeld bij het opzetten van een thuisadministratie, het controleren van belastingzaken en verzekeringen én het maken een jaarbegroting. Ze ontvangen administratiemappen van Rabobank Amerstreek en bij de uitreiking van het certificaat een goodiebag van Albert Heijn Zuiderhout. Deelname is vrijblijvend en is niet afhankelijk van inkomen of budget. De inhoud van de twee cursussen is gelijk, maar de opzet verschilt. Bij de intake wordt samen bekeken welke opzet het beste bij de deelnemer past. Gedurende vijf weken komen de deelnemers 2,5 uur bij elkaar. Uitkomen met je inkomen: vanaf 22 juni vijf woensdagen van uur. Grip op je knip: vanaf 9 juni vijf donderdagen van uur. Wilt u zelf deelnemen aan de cursus Uitkomen met je inkomen of Grip op je Knip? Bel met Surplus Welzijn via telefoonnummer (076) of mail naar marjo.schoonheim@surpluswelzijn.nl.

8 6 juni Startersavond ZZP ers Heeft u plannen om te starten als ZZP er? Dan nodigen de gemeenten Oosterhout, Drimmelen en Geertruidenberg u graag uit voor de ZZP Startersavond op maandag 6 juni om uur. Locatie: Fort Gertrudis, Haven 5, Geertruidenberg. Als (bijna) startende ZZP er heeft u een aantal eigenschappen nodig: durf, doorzettingsvermogen, vakkennis en ondernemersgeest. Met deze eigenschappen wilt u waarschijnlijk snel aan de slag als ZZP er, maar wel op een doordachte manier. De gemeente vindt het ook belangrijk dat u deze stap naar zelfstandig ondernemerschap goed voorbereid neemt. Daarom organiseren de gemeenten uit de Amerstreek een informatieavond speciaal voor u. Programma Vanaf uur bent u van harte welkom bij Fort Gertrudis in Geertruidenberg. Om uur start het programma. Een ondernemersadviseur van de Kamer van Koophandel zal een introductie verzorgen over het starten als zelfstandig ondernemer. Vervolgens wordt er informatie over opleidingen vanuit het Business Coach project voor (toekomstig) ZZP ers. Aansluitend is er een informatiemarkt met onder andere banken, het UWV en de Kamer van Koophandel. Tijdens de avond is er ook voldoende gelegenheid om te netwerken en kennis te delen. Rond uur eindigt de avond. Interesse? Wilt u aanwezig zijn bij de ZZP Startersavond? Meldt u zich dan uiterlijk 30 mei aan via een aan m.vanheel@geertruidenberg.nl onder vermelding van ZZP startersavond.

9 Lid van een club, school, maatschappelijk betrokken organisatie? Doe mee aan Supporter van schoon en spaar voor uw eigen doel! Oosterhoutse clubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties kunnen meedoen aan het project Supporter van Schoon. Hiermee helpen ze zwerfafval tegen te gaan en te sparen voor een eigen doel. Deelnemers krijgen twee containers die zij vullen met (alléén) lege plastic flesjes en drankblikjes. Per volle container geldt een geldbedrag waarmee men spaart voor een eigen gekozen doel. (max. 500,- per kalenderjaar) zoals nieuwe materialen, een schooreisje of een goed doel. Als een container vol is, meldt men dit in een mailtje aan De containers worden hierna leeggemaakt en zo wordt ook de stand bijgehouden van het aantal aangeboden volle containers. Het maximaal aantal deelnemers is 30. Het project loopt van tot en met en heeft twee instapmomenten. Meld u aan vóór 1 juni dan kunt u vanaf het begin meedoen! Meer informatie en aanmelden Dit project heeft haar eigen website Op deze site vindt u alle informatie waaronder de spelregels, veelgestelde vragen met antwoorden, en meer. Meld u aan voor het project (liefst voor 1 juni a.s.) door een mail te sturen naar schoon@oosterhout.nl Voor informatie kunt u ook bellen naar en vragen naar Bibi Schuurs of Michelle Stout. Dankzij de deelname van de gemeente Oosterhout aan de pilot Supporter van Schoon, kunnen Oosterhoutse maatschappelijke organisatie hieraan meedoen.

10 Wijkgericht werken; sluit u bij ons aan? Samenwerking gemeentelijke handhavers met wijkagenten Sinds januari 2016 werken gemeentehandhavers en wijkagenten meer gecoördineerd samen in de Oosterhoutse wijken; het wijkgericht werken. Hiermee kunnen ze elkaar beter ondersteunen, kennis en ervaringen delen en kunnen zij door deze korte lijnen praktischer en efficiënter werken. Inwoners worden hierdoor beter geholpen. Bent u een betrokken inwoner, lid van een buurtbeheerteam, sociale wijkteam, buurt-whatsappgroep of dergelijke? Sluit u dan ook aan bij het wijkgericht werken. Samen zorgen we voor een beter heel, schoon en veilig Oosterhout. Meer informatie/aanmelden Hebt u nog vragen of wilt u uzelf of uw organisatie aanmelden? Neem dan contact op met Jack van Dalen, medewerker Handhaving, via het algemene telefoonnummer of vul het algemene meldingsformulier in op

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 9 juni 2017

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 9 juni 2017 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 9 juni 2017 NL-ALERT CONTROLEBERICHT 3 JULI 2017 Wat is het NL-Alert controlebericht? Maandag 3 juli zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit.

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016 NL-ALERT CONTROLEBERICHT 5 DECEMBER 2016 Wat is het NL-Alert controlebericht? Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT CONTROLEBERICHT 7 DECEMBER 2015 Wat is het NL-Alert controlebericht? Maandag 7 december rond

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: november 2018

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: november 2018 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: november 2018 NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2014. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2014. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2014 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2015 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT CONTROLEBERICHT 1 JUNI Wat is het NL-Alert controlebericht? Maandag 1 juni rond 12.00 uur zendt

Nadere informatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2014 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Nadere informatie

Juni tot en met december 2016 Wegwerkzaamheden in Oosterhout

Juni tot en met december 2016 Wegwerkzaamheden in Oosterhout Juni tot en met december 2016 Wegwerkzaamheden in Oosterhout Van juni tot en met december 2016 vinden er wegwerkzaamheden plaats aan een aantal wegen in Oosterhout. In de plattegrond ziet u de meeste activiteiten

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Als elke seconde telt...

Als elke seconde telt... www.hartslagnu.nl Als elke seconde telt......kunnen we dan op jou rekenen? Meld je nu aan als burgerhulpverlener Plotseling kan uw hulp nodig zijn! In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1000 inwoners een

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Factsheet NL-Alert Vragen en antwoorden september 2013 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Zuiver voor reactief gebruik CONTROLEBERICHT 4 NOVEMBER Wat houdt het controlebericht van NL-Alert

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert: Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert: Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 6 november 2012 NL-Alert: Direct informatie bij een noodsituatie NL-Alert Wat is NL-Alert? NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Eerste landelijke NL-Alert controlebericht 4 februari 2013

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Eerste landelijke NL-Alert controlebericht 4 februari 2013 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 24 januari 2013 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Eerste landelijke NL-Alert controlebericht 4 februari 2013 KERNINFORMATIE Maandag 4 februari rond

Nadere informatie

Surplus Welzijn Drimmelen

Surplus Welzijn Drimmelen Gemeente Drimmelen Surplus Welzijn Drimmelen Geld & Recht: Sociaal Raadsliedenwerk Budgetcoaching Schuldhulpverlening Cursus Uitkomen met je Inkomen Notities Ontmoeting en ondersteuning Een prettige samenleving

Nadere informatie

Suggesties en aanbevelingen AED netwerk in Aalburg

Suggesties en aanbevelingen AED netwerk in Aalburg 2011 Suggesties en aanbevelingen AED netwerk in Aalburg ChristenUnie Aalburg Voor elkaar! 12-4-2011 Inleiding Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Oktober 2012 Factsheet NL-Alert Vragen en antwoorden NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Wat is NL-Alert? NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Nadere informatie

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA In september duidelijkheid over voormalig UWV-gebouw Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA Vanwege de dalende vluchtelingeninstroom heroverweegt het COA de behoefte aan opvanglocaties

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Versie: 15 mei Inhoud

Vragen en antwoorden. Versie: 15 mei Inhoud Vragen en antwoorden Versie: 15 mei 2019 Dit document bevat antwoord op veelgestelde vragen over NL-Alert. Gebruik dit document om vragen vanuit media te beantwoorden. Mocht je aanvullende vragen hebben,

Nadere informatie

Samen maken we Fryslân Hartveilig

Samen maken we Fryslân Hartveilig Samen maken we Fryslân Hartveilig Geschreven door: Stichting Fryslân Hartveilig Datum: 10-05-2016 Status: CONCEPT Contact: Fryslân Hartveilig Westersingel 4 8913 CK, Leeuwarden Mail: info@fryslanhartveilig.frl

Nadere informatie

FAQ s ZES MINUTEN ZONE KOUDENHOVEN. 1. Wat is een zes minuten zone? 2. Waarom wordt een Zes Minuten Zone ingericht? 3. Hoe werkt een Zes Minuten

FAQ s ZES MINUTEN ZONE KOUDENHOVEN. 1. Wat is een zes minuten zone? 2. Waarom wordt een Zes Minuten Zone ingericht? 3. Hoe werkt een Zes Minuten In de nieuwsbrief van de wijkvereniging kon u vorige week lezen over de voortgang van de Zes Minuten Zone in Koudenhoven. We hebben u in die brief een uitgebreide uitleg beloofd naar aanleiding van de

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

MAAK EEN PERSOONLIJK NOODPLAN. ben jij goed voorbereid? PRINT EN SLA DIGITAAL OP

MAAK EEN PERSOONLIJK NOODPLAN. ben jij goed voorbereid? PRINT EN SLA DIGITAAL OP ben jij goed voorbereid? PRINT EN SLA DIGITAAL OP MAAK EEN PERSOONLIJK NOODPLAN Nederland is een veilig land, de kans op een ramp is gelukkig niet heel groot. Toch is het verstandig om je goed voor te

Nadere informatie

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

6-Minutenzone van levensbelang. Laura Slits Claartje de Leeuw 24 november 2015

6-Minutenzone van levensbelang. Laura Slits Claartje de Leeuw 24 november 2015 6-Minutenzone van levensbelang Laura Slits Claartje de Leeuw 24 november 2015 Elke week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis Bij hartstilstand binnen 6 minuten Nergens

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Gemeente in actie Is uw gemeente voorbereid op een hartstilstand?

Gemeente in actie Is uw gemeente voorbereid op een hartstilstand? Gemeente in actie Is uw gemeente voorbereid op een hartstilstand? Inhoudsopgave Inleiding 3 De 6-Minutenzone 4 Wat kan uw gemeente concreet doen? 6 Steun van gemeente is belangrijk 8 Waarom moet uw gemeente

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

Inzameling huisafval: Op deze pagina staat een artikel met de wijzigingen in de huisafvalinzameling.

Inzameling huisafval: Op deze pagina staat een artikel met de wijzigingen in de huisafvalinzameling. Stadhuis gesloten op Tweede Pinksterdag Het stadhuis en de milieustraat zijn gesloten én telefonisch niet bereikbaar op maandag 16 mei; Tweede Pinksterdag. (de milieustraat is sowieso niet op maandag open).

Nadere informatie

WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET

WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET Gemeente beloont bewonersinitiatieven! Wilt u met uw buren en bewoners van uw straat of buurt een activiteit organiseren? Bijvoorbeeld een buurt- of straatfeest, een schoonmaakactie,

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Concept Projectplan Zes Minuten Zones Gemeente Zijpe. Concept Projectplan AED s in de gemeente Zijpe

Concept Projectplan Zes Minuten Zones Gemeente Zijpe. Concept Projectplan AED s in de gemeente Zijpe Concept Projectplan Zes Minuten Zones Gemeente Zijpe Concept Projectplan AED s in de gemeente Zijpe Inhoudsopgave: 1. Inleiding..3 2. Doel.3 3. Samenwerking..3 4. AED s.4 5. Alarmeringssysteem.4 6. Trainingen..4

Nadere informatie

Buurtpreventieteams in de spotlight

Buurtpreventieteams in de spotlight Buurtpreventieteams in de spotlight In dorpen, wijken en buurten maken mensen de stad. Buurtcoördinatoren van de gemeente werken samen met tal van bewoners en instanties. Dit keer in het licht: De buurtpreventieteams!

Nadere informatie

1. Instemmen met het voorstel om met ingang van het kalenderjaar 2014

1. Instemmen met het voorstel om met ingang van het kalenderjaar 2014 voorstel aan de raad 1 gemeente werkendam onderwerp aansluiten bij Stichting Leergeld Oosterhout samenvatting De gemeenten gaan vanaf 2013 structureel extra geld van het Rijk ontvangen voor armoedebestrijdirig

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

verslag bewonersbijeenkomst 22 maart 2016

verslag bewonersbijeenkomst 22 maart 2016 . verslag bewonersbijeenkomst 22 maart 2016 pac. PLATFORM ALMERE CENTRUM datum 22 maart 2016 onderwerp Ongeveer 40 mensen hebben zich aangemeld en maar liefst 80 mensen zijn naar de bewonersavond van Platform

Nadere informatie

uw inkomen is de afgelopen 36 maanden niet (veel) hoger geweest dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm:

uw inkomen is de afgelopen 36 maanden niet (veel) hoger geweest dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm: Eén keer per jaar financieel steuntje in de rug Mensen met een laag inkomen, kunnen in aanmerking komen voor een jaarlijkse tegemoetkoming: de individuele inkomenstoeslag. Na toekenning van deze toeslag,

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Wie helpt u als u op het werk een hartstilstand krijgt?

Wie helpt u als u op het werk een hartstilstand krijgt? Wie helpt u als u op het werk een hartstilstand krijgt Maak uw bedrijf hartveilig met het Hartveilig-project van Rode Kruis-Vlaanderen Na een hartstilstand zijn de eerste minuten van levensbelang. Reken

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen Koninklijke en Nieuwegeinse onderscheidingen Nieuwegein kent vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens, mensen die veel betekenen voor de samenleving. Deze mensen

Nadere informatie

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt Dinsdag 9 augustus Start Eneco Tour op de Markt Op dinsdag 9 augustus vertrekt de wielerwedstrijd Eneco Tour rond 12.00 uur vanaf de Markt in Oosterhout naar Rucphen. Vanaf maandagnacht 8 augustus 24.00

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Gemeente Oosterhout Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Netto oppervlakte: ca. 1.4 hectare Aantal bedrijven: 1 bedrijf Bereikbaarheid (wegen, spoor, water, openbaar vervoer): A27 en openbaar vervoer Type

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verdeelregel Automatische Externe Defibrillatoren

Nota van B&W. Onderwerp Verdeelregel Automatische Externe Defibrillatoren Nota van B&W Onderwerp Verdeelregel Automatische Externe Defibrillatoren Portefeuillehouder J.C.W. Nederstigt Coilegevergadering 13 april 201 1 Inlichtingen Jeb Beelen (023 5676891) Registratienummer 201

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

Hartveilige buurten. Bart Vullings Guido Wilmes Bas Wiebinga. een leven redden door samen te werken

Hartveilige buurten. Bart Vullings Guido Wilmes Bas Wiebinga. een leven redden door samen te werken Hartveilige buurten Bart Vullings Guido Wilmes Bas Wiebinga een leven redden door samen te werken Hartstilstand? 112 bellen, ambulance pas na 9,2* minuten aanwezig Meldkamer vraagt of melder zelf kan reanimeren

Nadere informatie

Voor meer informatie over hart- en vaataandoeningen :

Voor meer informatie over hart- en vaataandoeningen : Voor meer informatie over hart- en vaataandoeningen : Belgische Cardiologische Liga Informatie- en uitwisselingsplatform rond cardiovasculaire aandoeningen in België voor de patiënten. BELGISCHE CARDIOLOGISCHE

Nadere informatie

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

Succesvolle warming-up bijeenkomst Kerkrade hartveilig

Succesvolle warming-up bijeenkomst Kerkrade hartveilig Succesvolle warming-up bijeenkomst Kerkrade hartveilig Op donderdagavond 2 oktober jl. vond er in het raadhuis in Kerkrade een bijeenkomst plaats voor alle mensen die zich als vrijwilliger hebben aangemeld

Nadere informatie

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen,

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen, CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013 Beste mensen, In de gemeente Hulst ontvangen momenteel ongeveer 300 inwoners een bijstandsuitkering. Door de slechte economische omstandigheden

Nadere informatie

Samenwerking ketenzorg dementie een feit

Samenwerking ketenzorg dementie een feit Samenwerking ketenzorg dementie een feit Op maandag 20 juni 2011 ondertekenden de gemeente Oosterhout en de verschillende ketenpartners de samenwerkingsovereenkomst Keten zorg dementie Oosterhout, waarmee

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Aanvragen dienen uiterlijk 1 juli binnen te zijn Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Volgens traditie vindt de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen aan mensen

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Voorwoord van de voorzitter Met veel enthousiasme is onze stichting in juli 2017 van start gegaan. Er is een bestuur gevormd en er zijn vrijwilligers die

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud Gefeliciteerd! 3 Wanneer is waardeoverdracht gunstig voor u? 4 Hoe werkt waardeoverdracht? 6 Goed om even te weten. 7 2 Gefeliciteerd! U

Nadere informatie

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen > mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen Inleiding De gemeente Vught doet veel voor inwoners met een laag inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen geld mislopen,

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Opzet en start van de 6 minutenzones in Dalen

Opzet en start van de 6 minutenzones in Dalen November 2010 Jaargang 1, nummer 1 AEDDALEN aeddalen@dalen.nu Opzet en start van de 6 minutenzones in Dalen 15 november 2010 AED s zijn geactiveerd. Vrijwilligers kunnen worden opgeroepen. In februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 maart 2016

Nieuwsbrief nr. 19 maart 2016 Nieuwsbrief nr. 19 maart 2016 Beste buurtbewoners. Voor u ligt onze nieuwsbrief met daarin een aantal nieuwe onderwerpen waarmee wij het komend jaar gaan starten of al van start zijn gegaan. Als voorzitter

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting binnen dienstverband

Vrijwillige voortzetting binnen dienstverband Aanvraag voor offerte Vrijwillige voortzetting binnen dienstverband Waarom dit formulier? U gaat (tijdelijk) minder werken, minder verdienen of u gaat met onbetaald verlof. Daardoor bouwt u (tijdelijk)

Nadere informatie

Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn

Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn Staatssecretaris Van Rijn heeft voor de komende jaren landelijk miljoenen euro s vrijgemaakt om het leven in verpleeghuizen aangenamer te

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Hoe word ik als cliënt geïnformeerd over de veranderingen? Met een brief van de gemeente Met een persoonlijk gesprek in 2015

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP?

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? Assen Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2013 2014 21 oktober 2013 Pagina 1 Start zwangerschapsverlof

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Minimaregelingen 2012. Geld(t) voor mij!

Minimaregelingen 2012. Geld(t) voor mij! Minimaregelingen 2012 Geld(t) voor mij! Veranderingen In 2012 gelden nieuwe regels. Het gezin wordt heel belangrijk voor de bijstand én regelingen voor mensen met een laag inkomen. U vormt een gezin als

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Uw Flexibel Directie Pensioen in de praktijk. Praktische informatie bij uw pensioen

Uw Flexibel Directie Pensioen in de praktijk. Praktische informatie bij uw pensioen Uw Flexibel Directie Pensioen in de praktijk. Praktische informatie bij uw pensioen Inhoud Welkom! 3 Contact met Apeldoorn. 4 Veranderingen in uw persoonlijke situatie. 6 Beleggingen en uw Flexibel Directie

Nadere informatie

Een AED in onze haven

Een AED in onze haven Een AED in onze haven Sommigen onder u zal het zijn opgevallen dat er sinds enige tijd op verschillende plaatsen in onze haven pamfletten hangen waarop staat vermeld dat er een AED aanwezig is. Nu is er

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Genseler

Nieuwsbrief t Genseler Nieuwsbrief t Genseler Oktober 2013 Stichting wijkcomité t Genseler info@wijkgenseler.nl Jaargang 2013 Nieuwe website www.wijkgenseler.nl In de afgelopen maanden is er gewerkt aan het vernieuwen van onze

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 week 38, 20 september 2019

Nieuwsbrief 3 week 38, 20 september 2019 Nieuwsbrief 3 week 38, 20 september 2019 kalender september / oktober 2018 maandag 24 september - groep 7 & 8 voorstelling vrijdag 28 september - groep 5 & 6 voorstelling vrijdag 28 september - koffieochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017

Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017 Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017 Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017 Voor u ligt de nieuwsbrief van t Nieuwe Kampje. Deze nieuwsbrief is voor de bewoners van t Kampje,

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid? Liever voorkomen! Speciaal voor ondernemers

Arbeidsongeschiktheid? Liever voorkomen! Speciaal voor ondernemers Arbeidsongeschiktheid? Liever voorkomen! Speciaal voor ondernemers Inhoud. Gebruik onze diensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. 3 Even uw voordelen op een rij. 3 U kunt rekenen op goede hulp. 4

Nadere informatie

BHV 10 TIPS VOOR DE BHV ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER. 1. Zorg voor herkenbaarheid van de BHV ers.

BHV 10 TIPS VOOR DE BHV ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER. 1. Zorg voor herkenbaarheid van de BHV ers. 10 TIPS VOOR DE ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER Helpt de minderzelfredzame medebewoner vluchten. Is aanspreekpunt voor externe hulpdiensten. //////////////////////////////////////////

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

<aanhef> <naam> <straat> <huisnummer> <toevoeging> <postcode> <plaats> <respnr> Amsterdam, <datum> Geachte <aanhef>,

<aanhef> <naam> <straat> <huisnummer> <toevoeging> <postcode> <plaats> <respnr> Amsterdam, <datum> Geachte <aanhef>, Amsterdam, Geachte , In samenwerking met de Radboud Universiteit voeren wij dit najaar een groot onderzoek

Nadere informatie

2012 Hart voor Limburg Reanimatie Oproep Netwerk

2012 Hart voor Limburg Reanimatie Oproep Netwerk Inhoud presentatie 13 februari 2012 De kans een mensenleven te redden krijg je niet elke dag Opening Hart voor Limburg Cijfers en wetenswaardigheden met betrekking tot een circulatiestilstand Kenmerk,

Nadere informatie

Meldingsformulier kleine evenementen

Meldingsformulier kleine evenementen Meldingsformulier kleine evenementen Klein evenement Wanneer u een klein evenement wilt organiseren dan hoeft u geen evenementenvergunning aan te vragen, maar volstaat u met een melding. U dient hiervoor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG APRIL 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Geertruidenberg.

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Hulp bij financiën en schulden Putten

Hulp bij financiën en schulden Putten Hulp bij financiën en schulden Putten Schulden? Er is een oplossing! U kunt door verschillende oorzaken in de financiële problemen gekomen zijn, bijvoorbeeld door werkloosheid, een echtscheiding of langdurig

Nadere informatie

EDITIE 1e KWARTAAL 2018

EDITIE 1e KWARTAAL 2018 EDITIE 1e KWARTAAL 2018 In dit boekje onder andere: Bestemming de Wig en de Kadans: laat uw stem horen! Actie achterpadverlichting met subsidie Reanimatie/AED s in Best Oproep van Buurtvereniging WD25

Nadere informatie