Schooljaar Nummer 15, 24 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar 2014-2015 Nummer 15, 24 april 2015"

Transcriptie

1 Schooljaar Nummer 15, 24 april 2015 Kalender: 27 apr t/m 8 mei meivakantie 27 april Koningsdag, zie programma in de bijlage 29 april Schoolvoetbaltoernooi 5 mei Bevrijdingsdag, zie programma in de bijlage 8 mei Schoolbadmintontoernooi 10 mei Moederdag 13 mei Naschools sportaanbod mei Hemelvaartsdag 19 mei Kwaliteitskring 21 mei Basketbalclinic groep 7 en 8 25 mei Tweede Pinksterdag 26 mei Waardendag studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen vrij 3 juni Naschools sportaanbod Koningsspelen / meesters- en juffendag Wat een leuk oranje feest! We hebben de dag geopend met een heerlijk Koningsontbijt en daarna dansten we met z n allen op het plein het lied Energie van Kinderen voor Kinderen. In circuitvorm hebben alle groepen een heerlijke traktatie gekregen van de OR, zich kunnen uitleven op het springkussen (gedoneerd door Jump Service Made), hun sponsor-rondjes gelopen en natuurlijk de andere groepjes aangemoedigd. De voorlopige opbrengst van de sponsorloop is 2107,36. We wensen Aryonne en Daniella veel succes met hun uitdaging! s Middags was er voor de bovenbouw een open podium waar iedereen zijn haar talent kon laten zien. Goochelaars, zangeressen, dansers en danseressen, van alles kwam voorbij. Uiteindelijk werden de meiden uit groep 7 tot winnaars gekozen. Gefeliciteerd!

2 Voorjaarsmarkt We kijken terug op een geslaagde markt. U heeft vast tijdens u bezoek gezien dat er een heel divers aanbod was bij de kraampjes. Voor de kinderen was er een hoop te doen deze keer. Buiten speelden veel kinderen op het schoolplein en ook het springkussen blijft leuk, zelfs voor de kinderen uit groep 7 en 8. Graag bedanken we alle mensen die op de markt aanwezig waren en de ouders die hebben geholpen op deze dag; Anica de Jong - de kinderen konden bij haar knutselen. Isabelle Horde - van Ukkies Actief, zij zette glittertattoos. Anita Stoop - zij bracht o.a. tekstborden en andere zelfgemaakte decoraties mee. Jessica de Vogt - met eigen creaties. en Esther van de Vlies-de Wit Amy Confurius - zij zorgde voor mooie haarcreaties en had diverse producten meegenomen uit haar Beautysalon. Jenny Ploeg - met bloemstukjes en de kinderen konden potjes versieren. Sonja van Mourik - met Energetix magneetsieraden. Mevrouw Merks - met o.a. gebreide poppen en beren, versierde en haar vriendin doosjes ed. Marijke Geleijns - met poppetjes/beestjes voor de lente tafel van vilt en wol. Familie Griffioen - meneer Griffioen demonstreerde zijn hobby leerbewerken. Ria Bonis - met diverse bloemstukjes en haar dochter Miranda - als diëtiste om informatie te geven hierover. Vera Groffen (Le Papillon) - verzorgden vele nagels van een mooi kleurtje. en Kim Annemiek Schouw - verkocht gebruikte (en nieuwe) baby- en kinderkleertjes. Plantenhuis - een deel van de opbrengst van de plantenverkoop hebben zij aan ons geschonken. De opbrengst houdt u nog even van ons tegoed. Ook al was het weer wisselvallig; we hebben, met hulp van Hilde en Karlijn, het schoolplein officieel heel feestelijk kunnen openen! De kinderen hebben het schoolplein vrijdag voor de voorjaarsmarkt alvast getest en ze kunnen er geen genoeg van krijgen!

3 We zijn Henk Ploeg van hoveniersbedrijf Geleijns (de papa van Hilde en Karlijn) heel dankbaar dat hij ervoor heeft gezorgd dat we zo n mooi groen schoolplein hebben. Nog even dit Ons schoolplein is openbaar, máár: alleen open als er nog iemand van het personeel is: m.a.w. als (ook) het grote hek open is. Dat is dus elke schooldag (ook op vrijdag!) na uur tot ca uur. Op woensdag is dat na uur tot ca uur. Het is niet de bedoeling dat kinderen na schooltijd naar binnen gaan, ook niet om even het toilet te gebruiken. Uiteraard gaan we ervan uit dat er normaal gespeeld wordt op het terrein en dat er niet aan het groen wordt getrokken of gehangen, dat de houtsnippers alleen als grondbedekking wordt gebruikt en dat het houten materiaal heel wordt gelaten. Dan kunnen we allemaal nog jaren genieten van dit speelveld! Klasbord Bij aanvang van dit schooljaar hebben wij Klasbord bij u geïntroduceerd. Een mooi medium om u als ouders bondig en snel op de hoogte te brengen van wat er aan leerstof wordt aangeboden in de klas. In die bijeenkomst (2 september) heeft Jose de Graaf, medewerkster van Edux Onderwijspartners, uitleg gegeven over het educatieve doel van Klasbord. Inmiddels is Klasbord in alle groepen in gebruik genomen en is er kortgeleden een evaluatiemoment geweest voor zowel de ouders/ verzorgers van onze leerlingen als door het team. De gekregen reacties vanuit de ouders/verzorgers waren over het algemeen positief. Hoewel het gaat om maar 39 respondenten, willen we toch de uitkomst met u delen. Van de ouders (de 39 respondenten) heeft 97.5% heeft zich al aangemeld voor Klasbord. Via deze weg nogmaals een oproep of degene die dit nog niet gedaan hebben dit alsnog te doen, zodat u beter op de hoogte kunt blijven van hetgeen er speelt in de groep van uw zoon/dochter. Klasbord wordt vaak gebruikt om thuis een gesprek aan te gaan met de kinderen over alles wat er op school gebeurd. Aan de hand van een berichtje is het voor ouders vaak gemakkelijker om een gesprek te starten, zodat er specifiekere vragen gesteld kunnen worden. Zeker voor kinderen die thuis minder spontaan vertellen over de dagen op school kan Klasbord als mooi hulpmiddel dienen.

4 De ouderbijeenkomst van 2 september werd als zeer duidelijk ervaren en is 75% van alle ouders meer over de lesstof gaan praten met de kinderen. Een aantal tips vanuit de ouders die we zeker meenemen: - graag wat duidelijkheid over de frequentie van het plaatsen van berichtjes (we streven naar minimaal 2 keer per week); - berichten graag op tijd plaatsen (we streven er naar dit voor uur te doen); - een aantal ouders wil nog meer lesstof op de app zien, terwijl anderen aangeven er nog aan te moeten wennen in de app te kijken; Als team merken we dat er in de loop van de tijd een afname is op het gebied van toppies en reacties. We vragen ons af of dit komt doordat het nieuwe eraf is of doordat ouders minder gebruik maken van Klasbord. We proberen steeds verschillende soorten berichten en foto s te plaatsen en hopen op deze manier een zo goed mogelijk beeld te geven van een schooldag op De Regenboog. Mochten er nog tips of opmerkingen over Klasbord zijn, dan bent u uiteraard van harte welkom om dit met ons te delen! Huiswerkklas Wikipedia zegt er het volgende over: Huiswerk is het gedeelte van de studie dat scholieren en studenten thuis moeten uitvoeren of op school, buiten de contacturen met de docent. Het kan hierbij gaan om leerwerk of maakwerk. Op De Regenboog maken onze leerlingen al in de jongste groepen kennis met het maken (of leren) van huiswerk. Het omgaan met huiswerk (de organisatie Waar maak ik het? en de planning Wanneer maak ik het?) gaat bij veel kinderen geleidelijk aan en best vanzelfsprekend. Maar voor sommige kinderen is begeleiding heel fijn en soms nodig. Deze begeleiding biedt u als ouder thuis. Soms lukt het niet die begeleiding thuis te bieden en is het voor kinderen nodig een alternatief te zoeken. Voor een aantal kinderen van onze bovenbouwgroepen is er inmiddels de behoefte om huiswerk op school te maken/ leren onder begeleiding van een volwassene die toezicht houdt en waar nodig vragen beantwoordt. Daarom zijn wij op zoek naar een ouder (opa-oma-buurvrouw/-man) die het leuk vindt om onze kinderen ongeveer 2 keer in de week van uur tot uur te ondersteunen in hun huiswerk. Het zou een hele fijne uitkomst zijn voor onze kinderen en past ook goed bij ons brede school concept. Daarbij biedt het de mogelijkheid als ouder een partner te zijn in een didactische rol. Bent u die ouder die deze taak graag op zich neemt? Neem dan even contact op met Karin de Groot:

5 Schoolfotograaf Tot en met 2 mei kunt u de schoolfoto s nog bestellen van uw kind(eren). Dan gaan de foto's van internet! Mocht u uw code kwijt zijn, dan kunt u een mailtje sturen naar voor een nieuwe code. Sporten Afgelopen woensdag is de voorronde van het atletiektoernooi geweest: We startten rond 2 uur. De jongens en de meiden moesten beginnen met de 60 meter sprint. Daar waren de jongens en de meisjes allebei tweede mee. Toen gingen de jongens en de meisjes alle onderdelen doen. Bijvoorbeeld: verspringen, balgooien, estafette en als laatste de 600 meter. De 600 meter waren wij best wel goed in, want bij de meiden was Tessa derde van de 12. Demi was zesde en Isa was achtste. En bij de jongens was Levi vijfde, Mees zesde, Pim tiende en Thijmen een-na-laatste en Thomas laatste. Van Noa en Emma. De kalender staat verder nog bol van de sporten! Het schoolvoetbaltoernooi (29 april) en het badmintontoernooi (8 mei) worden in de meivakantie gehouden. De deelnemers vinden het leuk als u komt kijken. Het voetbaltoernooi wordt gehouden op de voetbalvelden aan de Westrand. Het badmintontoernooi vindt plaats in De Borgh. Voor het naschools sportaanbod van het Fontys heeft u inmiddels een aparte mail ontvangen. Moerdijk Fit organiseert voor groep 7 en 8 een basketbalclinic van RADAR PowerHoops. Daarin staan onderlinge samenwerking en respect centraal. Een professionele clinician gaat actief met de groep aan de slag met de STAR-methode van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie, Respect. Alle oefeningen en spelletjes zijn erop gebaseerd dat iedereen mee kan doen.

6 BSO De Regenboog Wij willen ons langs deze weg even voorstellen. Wij zijn Kiki Lankhuijzen en Monique Listing en starten na de meivakantie de BSO op, in De Regenboog. Momenteel draaien wij de BSO op de Blokkendoos met nog een aantal andere collega s. In de meivakantie gaat basisschool De Neerhof verhuizen en gaan de andere collega s daar draaien en gaan wij, Kiki en Monique, op De Regenboog beginnen. De kinderen krijgen bekende gezichten te zien op een nieuwe locatie. Beiden zijn we al jaren werkzaam in de kinderopvang. Wij werken (Kiki ) en hebben gewerkt (Monique) met peuters en op de BSO. De dagen dat we opvang gaan bieden zullen zijn op maandag, dinsdag en donderdagmiddag. Ook zullen wij iedere dag aanwezig zijn voor de voorschoolse opvang. Op woensdag en vrijdag zullen de kinderen de buitenschoolse opvang krijgen op De Neerhof met ook voor hen bekende gezichten. Voor de meivakantie gaan we het lokaal boven inrichten als BSO-ruimte; we hebben er erg veel zin in! Wij kunnen uw kinderen dan na de meivakantie weer in een gezellige ruimte ontvangen en zorgen voor leuke activiteiten en begeleiding na schooltijd. U mag altijd even binnen komen lopen met uw kind om een kijkje te nemen in de BSO-ruimte! Nieuwsbrief nr. 16 verschijnt 22 mei 2015

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Opvoedondersteuning op school

Opvoedondersteuning op school Opvoedondersteuning op school chemie tussen ouders, leerkrachten en CJG Interviews Praktijkvoorbeelden Tips Deel samen één koffiepot Laat een methode geen dwingend keurslijf worden. Voor ouders is herkenning

Nadere informatie

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18

Samenwerken met de omgeving. Hoofdstuk 18 234 Samenwerken met de omgeving De moeder van Astrid (6) is bloemist. In de kersttijd komt zij een woensdagmiddag naar de buitenschoolse opvang om samen met de kinderen kerststukjes te maken. Ze heeft

Nadere informatie

Spel- en activiteitenbegeleiding. Hoofdstuk 15

Spel- en activiteitenbegeleiding. Hoofdstuk 15 188 De pedagogisch medewerker heeft het ridderkasteel van Playmobil midden op de tafel gezet. Vier jongens en één meisje (5 en 6 jaar) zitten rond de tafel, ieder kind heeft een ridder in de hand. Ze laten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Saskia. Gosse. Terugblik april. Vakantierooster

Nieuwsbrief 10. Saskia. Gosse. Terugblik april. Vakantierooster Saskia Nieuwsbrief 10 Sinds enige tijd is Saskia afwezig. Dit i.v.m. het overlijden van haar moeder. Gelukkig hebben we de vervanging van de groep goed weten te regelen. Diana is de vaste schakel gebleven

Nadere informatie

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum: November 2013 Versie: 2 Pagina 1 van 10 Waar kinderen zich thuis voelen Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum:

Nadere informatie

Hilversum, april 2015

Hilversum, april 2015 Hilversum, april 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u er was bij de Paasviering en dank aan dominee Tacken (de vader van Jonathan) voor het op inspirerende en passende wijze leiden van deze viering.

Nadere informatie

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink COLOFON directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495 intern begeleider mevr. Lotje Saalmink coördinator onderbouw mevr. Willeke van Groningen De schoolgids is goedgekeurd door de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal 18-05-2015 11e jaargang nr. 15 t M1tje In Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal Met de fusie hebben we een prachtig mooi logo gekregen en dus werd het tijd voor een mooi nieuw Meent shirt. Een delegatie van de

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10 124 De pedagogisch medewerker Samira, Mina en Elsje (allemaal 9 jaar) zijn buiten met het springtouw bezig. Twee draaien aan het koord en één springt. Pedagogisch medewerker Anne ziet dat Elsje bijna nooit

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Goed worden en goed blijven Communicatie met ouders Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Over het informeren van ouders over de kwaliteit van de school en het betrekken

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? KWF Kanker Infolijn 0800-022 66 22 (gratis) Informatie en advies voor kankerpatiënten en hun naasten www.kwfkankerbestrijding.nl Voor informatie over kanker

Nadere informatie

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Marijke van Son Studentnummer: 2171084 Juni 2012, Beek en Donk Onderzoeksbegeleider:

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 11 Helpen verwerken 17 Thuis en in het ziekenhuis

Nadere informatie

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid een handreiking voor risicodragers en hun partners Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 Inleiding 5 1 Wat kan aanleiding zijn om

Nadere informatie

Samen leren. tieners en sociale Media

Samen leren. tieners en sociale Media Samen leren tieners en sociale Media sociale media geeft je vleugels. volgens mijn vader is het allemaal nepperij. niet demensionaal. een face to face is echt en demensionaal (meisje, 16 jaar). Samen leren

Nadere informatie

Stimuleren van leesbevordering op de BSO

Stimuleren van leesbevordering op de BSO STAND VAN ZAKEN 2013 Deze publicatie is uitsluitend te downloaden via www.lezen.nl STAND VAN ZAKEN 2013 Colofon Nieuwe Prinsengracht 89 1018 VR Amsterdam 020-6230566 www.lezen.nl info@lezen.nl Vormgeving

Nadere informatie

10 april 2015 nr: 12 2014 2015 www.weisterbeek.nl / info@weisterbeek.nl. opgavestrookje na het weekend aan je meester of juf.

10 april 2015 nr: 12 2014 2015 www.weisterbeek.nl / info@weisterbeek.nl. opgavestrookje na het weekend aan je meester of juf. 10 april 2015 nr: 12 2014 2015 www.weisterbeek.nl / info@weisterbeek.nl Geachte ouders, In dit bomvolle Brifke nr. 12 vindt u o.a. informatie over: Brifkes berichten; Het afscheid van collega Henriëtte

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

Hand in hand. Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties

Hand in hand. Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties Hand in hand Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties Hand in hand Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw

Nadere informatie

Pedagogisch beleid ikook! Hier ben IK! Ik kom OOK! spelen!

Pedagogisch beleid ikook! Hier ben IK! Ik kom OOK! spelen! Pedagogisch beleid ikook! Hier ben IK! Ik kom OOK! spelen! Januari 2015 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch beleidsplan van ikook!, dat van toepassing is op onze locaties voor kinderdagopvang en buitenschoolse

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Meegaan in de veranderende werkelijkheid, kan ik dat?

Meegaan in de veranderende werkelijkheid, kan ik dat? Meegaan in de veranderende werkelijkheid, kan ik dat? Dilemma's bij dementie. Handleiding voor het gesprek met mantelzorgers. In een viertal films vertellen 10 mantelzorgers over 4 dilemma's die spelen

Nadere informatie