AviationGlass & Technology BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AviationGlass & Technology BV"

Transcriptie

1 smart AviationGlass & Technology BV Betrouwbare keuring producten Hoe kan betrouwbare keuring van glazen producten gerealiseerd worden? AviationGlass produceert glazen producten voor vliegtuiginterieurs, zoals spiegels en lenzen. Deze producten worden visueel gekeurd om aan hoge kwaliteitseisen te kunnen voldoen. De defecten (kras, spikkels) zijn vaak moeilijk met het blote oog waarneembaar en worden (te) laat waargenomen, afhankelijk van de inspecteur, lichtomstandigheden etc. De inspectie gebeurt handmatig en door verschillende personen. Dit levert variatie in keuringsresultaat op. Constante en foutloze keuringskwaliteit. Snellere en betere foutdetectie.

2 smart AviationGlass & Technology BV Betrouwbare hechtings- en laagdikteanalyse Hoe kan betrouwbare hechtings- en laagdikteanalyse van gelamineerde glazen producten gerealiseerd worden? AviationGlass produceert glazen producten voor vliegtuiginterieurs, zoals spiegels en lenzen. Deze producten worden opgebouwd uit verschillende lagen om aan functionele eisen te kunnen voldoen. De hechting van lagen is met de huidige apparatuur niet goed meetbaar. De laagdiktes zijn niet goed meetbaar. Constante meetbare hechting. Constante en meetbare laagdikte.

3 smart Fokker Landing Gear Inspectie van droog koolstofweefsel Hoe kan ik na het omvormen van pakket droog koolstofweefsel niet-destructief aantonen dat er g productiefouten in tussenliggende lagen zijn ontstaan en dat het product conform het ontwerp gemaakt is? Eventuele fouten in tussenliggende lagen zijn niet van de buitenzijde zichtbaar. Door 100% scan van alle delen dient de snelheid voldoende hoog te zijn (bij voldoende resolutie). Detecteren en kwantificeren van afwijkingen zoals gaps tussen koolstofbundels en verschuiving van vezellagen. Op basis van hiervan OK / NIET OK aangeven. Vastleggen van beeldinformatie voor toekomstige referentie.

4 smart Fokker Landing Gear Optimalisatie materiaalgebruik en machineaansturing Optimalisatie van materiaalgebruik (koolstofweefsel), c.q. minder snijverlies door foutdetectie, automatisch nesten van uitsnijdingen en inline (her)programmeren van pick en place robot- en controlesystemen. Combinatie van randvoorwaarden zoals volledig autonoom, traceerbaarheid van materiaal, aantal producten per batch, oriëntatie van vezelstructuur, stapelvolgorde. Koppeling van ontwerpgegevens & materiaalgegevens en op basis daarvan tijdens productie aansturen van snijapparatuur, pick en place robot- en controlesystemen. Lagere product- & productiekosten.

5 smart Viggo Digitale verwerking formulieren Het digitaal kunnen ontvangen, invullen, archiveren en versturen van formulieren benodigd voor de afhandeling in het warehouse. In het luchtvrachtwarehouse worden nog veel papieren formulieren gebruikt om zaken zoals schade en speciale verzoeken te communiceren en te rapporteren. Door de fysiek af te leggen afstanden binnen het warehouse en de afstand tot het kantoor kan het lang duren voordat informatie op de juiste locatie is aangekomen. Daarnaast zorgt het los moeten koppelen van foto s en het eventueel onvolledig invullen van het formulier mogelijk tot verdere vertraging in het afhandelproces. Tijd besparen door op efficiënte manier formulieren te ontvangen, in te vullen, te archiveren en te versturen. Papierloos werken. Borgen dat formulieren volledig worden ingevuld.

6 smart Viggo Ontwikkelen hulpmiddel Ontwikkeling van hulpmiddel voor het veilig, schadevrij en arbotechnisch verantwoord laden & vervoeren van elektrische mobiliteitsmiddelen in narrow body type vliegtuigen. Het aantal passagiers dat gebruikmaakt van elektrische hulpmiddelen (scootmobielen, rolstoelen) blijft groeien. In sommige gevallen is de passagier volledig afhankelijk van de rolstoel. Dat betekent dat wanneer de rolstoel niet geladen kan worden, de passagier niet op reis kan. De elektrische hulpmiddelen met gewicht variërend tussen de 15 en 150 kg, moeten door de medewerker van de grondafhandeling in ruim met beperkte hoogte worden geplaatst. De accu s van de hulpmiddelen worden steeds krachtiger maar vormen daardoor in het geval van verkeerde afhandeling ook steeds groter risico voor de vliegveiligheid. Vliegveiligheid borgen door het juist ontkoppelen en vervoeren van accu s. Schade voorkomen aan de elektrische hulpmiddelen. Elektrische hulpmiddelen arbotechnisch verantwoord afhandelen.

7 smart SPS Benelux BV Camerabewaking met drones Het realiseren van camerabewaking (24/7) door middel van drones binnen afgekaderd gebied. De camera is hierbij voorzien van opnamemogelijkheid en detectie zodat alle beelden bewaard worden en deze bij betreden van het detectiegebied in real time doorgestuurd worden naar onze meldkamer. Afkadering vlieggebied drones. Detectiecamera (camera beweegt namelijk zelf al). ( Internet)verbinding drone/camera met meldkamer. Ontwikkelen van detectiemogelijkheid in steeds bewegende camera. Constante opslag van beelden. Ontwikkelen van mobiele verbinding tussen drone en meldkamer.

8 smart Airbus Defence and Space Netherlands B.V. Nieuwe materialen satelliet van de toekomst Hoe kunnen nieuwe materialen de satelliet van de toekomst vormgeven en groener en beter maken? Kosteneffectieve massabesparing is permanent thema in de ruimtevaart. Satellieten moeten opgevouwen passen in de fairing van lanceerder en vervolgens in de ruimte worden uitgevouwen. De ruimtevaart zal in de toekomst te maken krijgen met strengere milieueisen. Nieuwe materialen en constructiemethoden voor lichte, stijve en wie weet ook afbreekbare structuren. Realiseren van uitvouwsystemen die goedkoop, betrouwbaar en licht zijn en in de regel maar één keer hoeven te werken; slimme materialen, alternatieve uitvouwprincipes. Onderhoudbaar maken van satellieten, verlengen van levensduur; hergebruik van materialen. Voorkomen van ruimteafval; bij verbranding in de atmosfeer volledige verbranding en g schadelijke afval.

9 smart Fokker Services Innovatieve modificaties innovatieve modificaties voor bestaande vliegtuigen moeten ontwikkeld worden om het vliegen te verbeteren? Operators staan onder grote kostendruk, waarbij brandstof 20-30% van de operationele kosten bepaalt. Gecombineerd met toenemende roep om duurzaamheid staat de vliegtuigindustrie voor ongekende nieuwe uitdagingen. Het aantal vlieguren en vliegbewegingen neemt nog altijd toe en zorgt voor druk op drukbezette luchtruimen. Bestaande vliegtuigen zullen door regelgeving steeds meer gedwongen worden aan hogere eisen te voldoen om efficiëntere navigatie mogelijk te maken. Nieuwe technologieën die in andere industrieën al langer gangbaar zijn, zijn nog niet bij de luchtvaart doorgedrongen. Vliegen energiezuiniger maken en efficiënter gebruik van het luchtruim realiseren. Kosten per vlieguur besparen en opbrengst per vlieguur verhogen voor operators. Economische levensduur van bestaande vliegtuigen verlengen.

10 smart Schiphol Cargo Beter schakelen in de luchtvrachtketen Hoe kunnen de schakels in de logistieke luchtvrachtketen beter op elkaar afgestemd worden? Op Schiphol vormen zeer veel verschillende partijen samen de logistieke vrachtketen. De afhandelaar zit op de grens tussen het vliegveld (Airside) en de buitenwereld (Landside), zij zorgen voor overslag van vracht van vliegtuig naar vrachtwagen en andersom. Opvolgende schakels stemmen hun proces niet altijd goed op elkaar af, waardoor vracht en personeel onnodig staat te wachten. Verkorten doorlooptijd en verminderen sta-tijd van goederen. Verkorten doorlooptijd truckers en verminderen wachttijden of piekbelasting personeel bij de afhandelaar, verbeteren personeelsplanning. Inzicht voor Schiphol Cargo over performance van het vrachtproces, zoals doorlooptijden goederen.

11 smart Cosine Measurement Systems Structurele integriteit van composiet Hoe kunnen we de lange termijn structurele integriteit van composietmaterialen garanderen. Structurele afwijkingen in composietmaterialen, door productiefouten, schades, etc. kunnen leiden tot catastrofale ongevallen. Voorspellingen van de LT-effecten zijn niet betrouwbaar doordat er onvoldoende LT-metingen en bepalingen zijn. De structurele integriteit garanderen, kan all door combi van inspectie en metingen, begrip van LT-effecten, methode van reparatie en het kunnen garanderen van deze reparatie. Ontwikkeling van meetmethode om structuren te meten. Ontwikkeling van tool voor real-time analyse van de meetresultaten Realisatie van scanner of netwerk van sensoren voor integratie in het materiaal.

USE CASE Inspectie besloten ruimtes

USE CASE Inspectie besloten ruimtes Project Smart Tooling In de procesindustrie is het zichtbaar dat veel installaties verouderen en dat er steeds strengere regels zijn op het gebied van veiligheid en milieu. Eigenaren van installaties zijn

Nadere informatie

Reken op uw besparingen

Reken op uw besparingen Reken op uw besparingen Gratis configuratiesoftware voor uw weegschaal* Reken op uw besparingen Bespaar tijd en geld Met slimme weegoplossingen! Profiteer op vele manieren bij het controleren van binnenkomende

Nadere informatie

whitepaper Inkoopfactuur afhandeling (IFA)

whitepaper Inkoopfactuur afhandeling (IFA) metacom online whitepaper whitepaper Inkoopfactuur afhandeling (IFA) van factuur naar betaling vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Inhoudsopgave Waarom het afhandelen van inkomende facturen eenvoudiger kan

Nadere informatie

Met de Glazen Bol naar. Doelgerichter BWT Toezicht

Met de Glazen Bol naar. Doelgerichter BWT Toezicht Met de Glazen Bol naar Doelgerichter BWT Toezicht Missie SuperGraph realiseert de toepassing van Voorspellende Modellen in het hart van uw organisatie dusdanig dat onzekerheden zoveel mogelijk worden weggenomen

Nadere informatie

en uw richtlijnen uit te voeren betrouwbare BW Clip-serie onderhoudsvrije enkelgasdetectors De meest manier om uw medewerkers veilig te houden

en uw richtlijnen uit te voeren betrouwbare BW Clip-serie onderhoudsvrije enkelgasdetectors De meest manier om uw medewerkers veilig te houden De meest betrouwbare manier om uw medewerkers en uw werk conform richtlijnen uit te voeren veilig te houden Gemakkelijke gasidentificatie met labels met kleurencode en LCD-aanduiding: H2S CO O2 SO2 De

Nadere informatie

Nieuwe technologie: Uitdagingen en kansen voor onderhoud

Nieuwe technologie: Uitdagingen en kansen voor onderhoud Nieuwe technologie: Uitdagingen en kansen voor onderhoud Railforum Workshop datagedreven materieelonderhoud, 14 maart 2019 Bob Huisman NS, Manager Maintenance Development 2 Onderhoud volgt spoortechniek.

Nadere informatie

RPAS en Vliegvelden. Workshop 1 - Space53 November 2017

RPAS en Vliegvelden. Workshop 1 - Space53 November 2017 RPAS en Vliegvelden Workshop 1 - Space53 November 2017 Operationeel advies gebaseerd op kennis Pragmatische toepassing van kennis Training voor overheid en bedrijfsleven 22/11/2017 2 Achtergrond regelgeving

Nadere informatie

Huidige gebouwdata kan slimmer gebruikt worden dan je denkt. Erik Groen 12 Oktober 2017

Huidige gebouwdata kan slimmer gebruikt worden dan je denkt. Erik Groen 12 Oktober 2017 Huidige gebouwdata kan slimmer gebruikt worden dan je denkt Erik Groen 12 Oktober 2017 ENGIE Nederland Onze ambitie Wij spelen een leidende rol in de energietransitie. Als marktleider in duurzame technische

Nadere informatie

WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM (WMS) Stroomlijn je magazijnprocessen

WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM (WMS) Stroomlijn je magazijnprocessen WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM () Stroomlijn je magazijnprocessen IN HET KORT Goed voorraadbeheer en inzichtelijke goederenstromen zijn goud waard voor productie- of handelsondernemingen. Met Exact Warehouse

Nadere informatie

Wereld in transitie. Drivers en trends

Wereld in transitie. Drivers en trends Wereld in transitie Drivers en trends Batterij vereisten Uitdagingen Veiligheid GRID EV ELECTRONICA Lange levensduur Hoge energiecapaciteit Snel laden Goedkoop Duurzaam 3 @VITO/EnergyVille Missie Doel:

Nadere informatie

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN Klanten verwachten tegenwoordig een grotere leverbetrouwbaarheid, tegen lagere kosten, met betere kwaliteit en dat allemaal tegelijk. Diegenen

Nadere informatie

EOSOL VOLLEDIGE TRANSFORMATIE DANKZIJ MOBILE FIRST AANPAK

EOSOL VOLLEDIGE TRANSFORMATIE DANKZIJ MOBILE FIRST AANPAK EOSOL VOLLEDIGE TRANSFORMATIE DANKZIJ MOBILE FIRST AANPAK Over Eosol Wie zijn we? gespecialiseerd in productie van vliegenramen en zonwering voor levering aan schrijnwerkers en zonvakkers. Focus op kwaliteit

Nadere informatie

Technologie en innovatie in de sector Transport en Logistiek. 30 november 2016 G.J. (Jaap) Verkiel, Team strategie & bedrijfsvoering

Technologie en innovatie in de sector Transport en Logistiek. 30 november 2016 G.J. (Jaap) Verkiel, Team strategie & bedrijfsvoering Technologie en innovatie in de sector Transport en Logistiek 30 november 2016 G.J. (Jaap) Verkiel, Team strategie & bedrijfsvoering De sector De sector T&L creëert verbinding! Onze klanten zoeken betaalbare

Nadere informatie

FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017

FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017 FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017 WORDEN ROBOTS IN DE LOGISTIEK REALITEIT? LUC PLEYSIER 4/04/2017 Agenda Intro robotica Objectieven en project verloop Flexibele transportrobots Innovatieve oplossingen

Nadere informatie

Trein van de Toekomst Jelte Bos, 22 februari 2017

Trein van de Toekomst Jelte Bos, 22 februari 2017 Trein van de Toekomst Jelte Bos, 22 februari 2017 Status quo: bemande trein, lage frequentie Planning van personeel en materieel maakt het systeem kwetsbaar Capaciteit van het spoor wordt lang niet optimaal

Nadere informatie

Smart Industries, Smart Connections Leo Esselman, Financieel directeur NLR, Kernteamlid cluster maakindustrie Amsterdam Economic Board Innovatie

Smart Industries, Smart Connections Leo Esselman, Financieel directeur NLR, Kernteamlid cluster maakindustrie Amsterdam Economic Board Innovatie Smart Industries, Smart Connections Leo Esselman, Financieel directeur NLR, Kernteamlid cluster maakindustrie Amsterdam Economic Board Innovatie Ontketend - 10 sept 2015 Innovatie Ontketend: Smart Industries,

Nadere informatie

Is uw schip klaar voor de toekomst?

Is uw schip klaar voor de toekomst? BINNENVAART Is uw schip klaar voor de toekomst? Voldoen aan CCR II Normering Reduceren van operationele kosten en milieu footprint PART OF BLUECO GROUP De betaalbare route naar CCR II normering De toekomstige

Nadere informatie

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Wat gaan we doen? 1. Introductie 2. Wat willen we bereiken met WMS? 3. Voorbereiding aanschaf WMS 4. Samenvatten

Nadere informatie

USE CASE Robotinspectie van leidingen

USE CASE Robotinspectie van leidingen Project Smart Tooling In de procesindustrie is het zichtbaar dat veel installaties verouderen en dat er steeds strengere regels zijn op het gebied van veiligheid en milieu. Eigenaren van installaties zijn

Nadere informatie

Schiphol, 12 september 2019 Arie Bleijenberg Koios strategy Hoe verder? Hoe duurzaam?

Schiphol, 12 september 2019 Arie Bleijenberg Koios strategy   Hoe verder? Hoe duurzaam? Schiphol, 12 september 2019 Arie Bleijenberg Koios strategy www.ariebleijenberg.nl Hoe verder? Hoe duurzaam? NASA 2018, Met office 2019, LOLA 2019 Trend CO 2 wereldluchtvaart past niet binnen Parijs Peeters

Nadere informatie

Voorbereiding. De vliegtuigen, achtergelaten door de vorige eigenaar in Kununurra, WA.

Voorbereiding. De vliegtuigen, achtergelaten door de vorige eigenaar in Kununurra, WA. Voorbereiding De vliegtuigen, achtergelaten door de vorige eigenaar in Kununurra, WA. MAF monteurs aan het werk om de vliegtuigen voor te bereiden op de 1.800 km lange vliegreis van Kununurra naar Mareeba.

Nadere informatie

Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning

Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning Beschikbare voorraad is ook af te zetten tegen doorgerekende MRP scenario (dus incl. forecast) Materiaalplanning

Nadere informatie

Binnenvaart Duurzaam, betaalbaar en op tijd! Philippe Govers COO BCTN Groep

Binnenvaart Duurzaam, betaalbaar en op tijd! Philippe Govers COO BCTN Groep Binnenvaart Duurzaam, betaalbaar en op tijd! Philippe Govers COO BCTN Groep Binnenvaart anno 2014 - Schepen / Varen - Inland terminals - Toegevoegde waarden Toekomstbeeld van transporten - Schaalvergroting

Nadere informatie

for happy manufacturers

for happy manufacturers for happy manufacturers Smart Production Suite Apps voor papierloos werken Flow in de Fabriek Dat kan alleen bereikt worden door de combinatie van inzicht, systemen, organisatie en de aansturing daarvan.

Nadere informatie

Any data from any source available at any time as information on your favorite mobile device

Any data from any source available at any time as information on your favorite mobile device MOBILE BUSINESS APPS Any data from any source available at any time as information on your favorite mobile device YOUR VIEW ON BUSINESS Introductie Oplossingen Any2info is een innovatieve ICT-onderneming

Nadere informatie

4C VOOR BOUWLOGISTIEK. Toepassing van een real-time smart data platform Siem van Merriënboer

4C VOOR BOUWLOGISTIEK. Toepassing van een real-time smart data platform Siem van Merriënboer 4C VOOR BOUWLOGISTIEK Toepassing van een real-time smart data platform Siem van Merriënboer INHOUD Problematiek van logistiek in de bouw Ontwikkelingen in logistiek TKI-project 4C in bouwlogistiek Voorbeeld:

Nadere informatie

100% voorspelbaar onderhoud? Vitale assets Proces optimalisatie Een data gedreven RWS!

100% voorspelbaar onderhoud? Vitale assets Proces optimalisatie Een data gedreven RWS! 100% voorspelbaar onderhoud? Proces optimalisatie Een data gedreven RWS! 1 2 3 8 stappenplan 4 5 1) Installatie sensoren (incl. ontsluiten SCADA-data) 2) Verzenden data (veilig!) 3) Opslag data 4) Combineren

Nadere informatie

Data is niet langer een restproduct, maar

Data is niet langer een restproduct, maar Processen op orde Data is niet langer een restproduct, maar de grondstof van je processen! Wat is de grootste uitdaging op dit moment voor uw (semi-) publieke organisatie? Moet een bezuiniging worden doorgevoerd,

Nadere informatie

De cruciale rol van cijfers voor Continu Verbeteren

De cruciale rol van cijfers voor Continu Verbeteren KPMG Lean Six Sigma De cruciale rol van cijfers voor Continu Verbeteren Landelijk Congres V&J 18 Februari 2016 Wij zijn wij? http://www.linkedin.com/in/sajburgers https://nl.linkedin.com/in/markkopmels

Nadere informatie

In de levensmiddelenbranche is een goed

In de levensmiddelenbranche is een goed Deze casusopdracht gaat over de VersFustPool, dit is een logistiek samenwerkingsverband in de bedrijfskolom van versproducten. In informatiebron 1 staan gegevens over fusten, zoals afmetingen, gewicht

Nadere informatie

tencate materialized Smart textiles en advanced composites Geosynthetics Industrial Fabrics Grass

tencate materialized Smart textiles en advanced composites Geosynthetics Industrial Fabrics Grass tencate materialized Smart textiles en advanced composites Protective Fabrics Space Composites Aerospace Composites Advanced Armour Geosynthetics Industrial Fabrics Grass smart textiles en advanced composites

Nadere informatie

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan.

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan. Vliegveld reglement Vliegveiligheid Vliegen als enige op het veld wordt uit veiligheidsoogpunt sterk afgeraden De vliegers dienen zich tijdens het vliegen in het verlengde van de startplaats in een groepje

Nadere informatie

"Plastic verpakkingen die bomen redden!"

Plastic verpakkingen die bomen redden! "Plastic verpakkingen die bomen redden!" 5 wijzen waarop onze luchtkussenverpakkingen milieuvriendelijk zijn. De Pitney Bowes Parcel Shipping Index stelde aan het einde van 2016 dat het versturen van pakjes

Nadere informatie

Concept ten behoeve van internetconsultatie juli-augustus 2017

Concept ten behoeve van internetconsultatie juli-augustus 2017 Concept ten behoeve van internetconsultatie juli-augustus 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van..., nr. IENM/BSK tot wijziging van de Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen

Nadere informatie

Van component tot vision project

Van component tot vision project Techniek gaat prima samen. Van component tot vision project Al meer dan tien jaar is Data Vision de grootste distributeur van vision componenten in de Benelux met kantoren in Nederland en België. Data

Nadere informatie

IN VIER STAPPEN NAAR EEN ENERGIEZUINIG BEDRIJFSPAND

IN VIER STAPPEN NAAR EEN ENERGIEZUINIG BEDRIJFSPAND IN VIER STAPPEN NAAR EEN ENERGIEZUINIG BEDRIJFSPAND Faris Nizamic, CEO Sustainable Buildings BV Whitepaper Sustainable Buildings 1 Ons huidige energieverbruik en de wijze van consumeren staan onder druk.

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave 1. Inloggen... 4 2. Startscherm... 4 2.1 Apparaat menu... 4 2.2 Mijn menu... 5 3. Video weergave scherm... 7 3.1 Live video weergave... 7 3.2 Live video

Nadere informatie

Techno Fysica b.v. Platform tandwielen 1 oktober Welkom -

Techno Fysica b.v. Platform tandwielen 1 oktober Welkom - Techno Fysica b.v. Platform tandwielen 1 oktober 2009 - Welkom - Introductie Techno Fysica b.v. Monitoring Lastmetingen Meetsystemen Diagnose Meten Schadeanalyse Rekenen Condition monitoring - Introductie

Nadere informatie

ROADMAP TOWARDS THE FOOD FACTORY OF THE FUTURE

ROADMAP TOWARDS THE FOOD FACTORY OF THE FUTURE ROADMAP TOWARDS THE FOOD FACTORY OF THE FUTURE KLIK OP DE TITELS VAN DE CONCEPTEN OM NAAR DE BIJHORENDE FICHES TE GAAN. KLIK OP INZENDEN OM UW PROJECTEN IN TE DIENEN. ROADMAP // 2018-2028 ROADMAP TOWARDS

Nadere informatie

AviAtion Logistics 2011-2012

AviAtion Logistics 2011-2012 AviAtion Logistics 2011-2012 T TECHNIEK Aviation Logistics 2011-2012 Aviation Logistics: Slimme organisatie op de grond en in de lucht. De luchtvaart is een dynamische wereld. Het op vluchtschema laten

Nadere informatie

Dé nieuwe norm van schoon

Dé nieuwe norm van schoon robotic cleaning solutions Dé nieuwe norm van schoon Infectiepreventie in ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. De reiniging van bedden en matrassen speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe schoner het

Nadere informatie

LAAT TECHNIEK VOOR JE WERKEN: NO HANDS ACCOUNTING EN PSD2 ALS OPMAAT VOOR BLOCKCHAIN RONALD DÄHNE & ARJEN NIJDAM. 19 april 2017

LAAT TECHNIEK VOOR JE WERKEN: NO HANDS ACCOUNTING EN PSD2 ALS OPMAAT VOOR BLOCKCHAIN RONALD DÄHNE & ARJEN NIJDAM. 19 april 2017 LAAT TECHNIEK VOOR JE WERKEN: NO HANDS ACCOUNTING EN PSD2 ALS OPMAAT VOOR BLOCKCHAIN RONALD DÄHNE & ARJEN NIJDAM 19 april 2017 Agenda Exact & Blockchain: een betrouwbaar netwerk als basis Laat techniek

Nadere informatie

whitepaper Bouwplaats

whitepaper Bouwplaats metacom online whitepaper whitepaper Bouwplaats Procesbeheersing op locatie vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Inhoudsopgave Waarom procesbeheersing eenvoudiger kan 3 Welke oplossing biedt VanMeijel? 4 Hoe

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Universele vochtigheidsmeter PCE-MMK 1 universele vochtigheidsmeter voor relatieve en absolute vochtigheid / met externe en interne insteeksondes voor hout, bouwmaterialen en papier / manuele temperatuurcompensatie

Nadere informatie

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Wereldwijde veranderingen vereisen nieuwe manieren van denken en doen op het gebied van wereldwijde megatrends Demografische veranderingen Globale

Nadere informatie

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop Seminar Concerncontrol binnen de gemeente 2018 15 maart 2018 een organisatie die zich rond maatschappelijke

Nadere informatie

Goodyear Proactive Solutions

Goodyear Proactive Solutions Goodyear Proactive Solutions Fact Sheet Goodyear Proactive Solutions is een volledig pakket van op gegevens gebaseerde oplossingen met geavanceerde telematica en gepatenteerde voorspellende analytische

Nadere informatie

Welkom bij het Machinebouw event 20

Welkom bij het Machinebouw event 20 Welkom bij het Machinebouw event 20 Digitale revolutie Slimme en verbonden mechatronische systemen Robert Vincente Robert Vincente Machinebouw event 2018 1 Uitdagingen van de machinebouw industrie Speed

Nadere informatie

VOOR VERKEERSINFORMATIE IN BINNENSTEDELIJK GEBIED EN TIJDENS EVENEMENTEN

VOOR VERKEERSINFORMATIE IN BINNENSTEDELIJK GEBIED EN TIJDENS EVENEMENTEN SMART CITY MESSENGER VW 750 VOOR VERKEERSINFORMATIE IN BINNENSTEDELIJK GEBIED EN TIJDENS EVENEMENTEN PRAKTISCH IN FORMAAT, ZONNE-ENERGIE EN SLIM AANGESTUURD VIA TRAFFIC FLEET CO 2 -NEUTRAAL, MANOEUVREERBAAR

Nadere informatie

LEAN MANAGEMENT TOOLS ARBEIDSPRODUCTIVITEIT

LEAN MANAGEMENT TOOLS ARBEIDSPRODUCTIVITEIT LEAN MANAGEMENT TOOLS ARBEIDSPRODUCTIVITEIT HOE LEAN MANAGEMENT TOOLS ARBEIDSPRODUCTIVITEIT OP DE BOUWPLAATS KUNNEN VERHOGEN N i c k y S a r g e n t i n i Design & Construction Management Real Estate &

Nadere informatie

Toetsmatrijs Taxi Doelgroepenvervoer

Toetsmatrijs Taxi Doelgroepenvervoer Opgesteld door: CCV Categorie: i Doelgroepenvervoer Categoriecode: TD Toetsvorm: raktijkexamen Dekkingsgraad toetstermen: 100 % Cesuur: De kandidaat moet een voldoende hebben behaald voor het examen om

Nadere informatie

Schiphol, 12 september 2019 Arie Bleijenberg Koios strategy Hoe verder? Hoe duurzaam?

Schiphol, 12 september 2019 Arie Bleijenberg Koios strategy   Hoe verder? Hoe duurzaam? Schiphol, 12 september 2019 Arie Bleijenberg Koios strategy www.ariebleijenberg.nl Hoe verder? Hoe duurzaam? NASA 2018, Met office 2019, LOLA 2019 Trend CO 2 wereldluchtvaart past niet binnen Parijs Peeters

Nadere informatie

Data Vision. Your partner in Vision Solutions

Data Vision. Your partner in Vision Solutions Data Vision Your partner in Vision Solutions Wie ben ik? Gaspar van Elmbt Account Manager - Data Vision Zuid Nederland + Belgisch Limburg Historie: - Bachelor Electrical Engineering - Hard & Software engineer

Nadere informatie

Slimme toepassingen met Unmanned Aerial Vehicles (UAV s) Studie dag Big Data Aansluitingsnetwerk vo-ho Fryslân 24 juni 2016

Slimme toepassingen met Unmanned Aerial Vehicles (UAV s) Studie dag Big Data Aansluitingsnetwerk vo-ho Fryslân 24 juni 2016 Slimme toepassingen met Unmanned Aerial Vehicles (UAV s) Studie dag Big Data Aansluitingsnetwerk vo-ho Fryslân 24 juni 2016 Jaap van de Loosdrecht Lector Computer Vision Kenniscentrum Computer Vision NHL

Nadere informatie

Directoraat-generaal infrastructuur en logistiek Directoraat C - Middelen L - 2929 LUXEMBURG AFDELING CONTRACTEN EN AANBESTEDINGEN LUXEMBURG

Directoraat-generaal infrastructuur en logistiek Directoraat C - Middelen L - 2929 LUXEMBURG AFDELING CONTRACTEN EN AANBESTEDINGEN LUXEMBURG Directoraat-generaal infrastructuur en logistiek Directoraat C - Middelen L - 2929 LUXEMBURG AFDELING CONTRACTEN EN AANBESTEDINGEN LUXEMBURG AANBESTEDING Nr. INLO.AO-2013-019-LUX-UTB-02 DIENSTVERLENING

Nadere informatie

We kennen de regels en procedures en volgen die op.

We kennen de regels en procedures en volgen die op. Voorwoord Inhoud Oiltanking streeft ernaar alle zakelijke activiteiten op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. Wij hebben ons tot doel gesteld alle ongevallen, letsels en beroepsziekten te voorkomen

Nadere informatie

AIRCRAFT GENERAL KNOWLEDGE (H) versie 17-02-2006

AIRCRAFT GENERAL KNOWLEDGE (H) versie 17-02-2006 AIRCRAFT GENERAL KNOWLEDGE (H) versie 17-02-2006 Vliegtuigcasco / rotoren Constructie van het vliegtuigcasco Het kunnen herkennen en beschrijven van de verschillende hoofdrotor configuraties bij helikopters.

Nadere informatie

Automatic Order Picking systems. Georganiseerd en efficiënt verzamelen van orders! www.npa.nl

Automatic Order Picking systems. Georganiseerd en efficiënt verzamelen van orders! www.npa.nl Automatic Order Picking systems Georganiseerd en efficiënt verzamelen van orders! www.npa.nl Hoeveel kost het verzamelen van uw orders? Verwerkt u dagelijks een serieuze hoeveelheid orders en is uw orderpik

Nadere informatie

Shipment Processing Software

Shipment Processing Software Shipment Processing Software Eén geïntegreerde softwareoplossing voor het automatisch opmaken van alle soorten (export) documenten, het afhandelen van de digitale communicatie met alle betrokken instanties

Nadere informatie

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan?

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan? Met het vliegtuig Je gaat op reis met het vliegtuig. Lekker op vakantie, bij familie op bezoek of op pad voor werk. Hoe reis je met het vliegtuig als je een blessure of handicap hebt? En mag je hulpmiddel

Nadere informatie

Corrosie onder Isolatie, Sluipmoordenaar Procesindustrie

Corrosie onder Isolatie, Sluipmoordenaar Procesindustrie Week van de Oppervlaktetechnologie November 2018 Corrosie onder Isolatie, Sluipmoordenaar Procesindustrie Sluipmoordenaar? Impact CUI is een integriteit bedreigend corrosieprobleem dat tot serieuze schades

Nadere informatie

Supply Chain Solutions

Supply Chain Solutions Supply Chain Solutions Actemium Supply Chain Solutions verbetert uw efficiency op de werkvloer door real-time identificatie en registratie van de goederenstroom. Een naadloze aansluiting tussen uw backofficesysteem

Nadere informatie

Procedure Avis bij Verbrugge Terminals B.V. www.verbruggeinternational.com

Procedure Avis bij Verbrugge Terminals B.V. www.verbruggeinternational.com Pagina: 1/8 Procedure Avis bij Verbrugge Terminals B.V. www.verbruggeinternational.com Pagina: 2/3 1. AVIS In de afgelopen jaren heeft onze organisatie, mede door uw steun en vertrouwen, zich verder kunnen

Nadere informatie

Dé digitale fabriek! Bert Dijksterhuis Sales manager

Dé digitale fabriek! Bert Dijksterhuis Sales manager Dé digitale fabriek! Bert Dijksterhuis Sales manager 19-04-2018 Menu Uw doelstellingen Wat in Exact? Over ons Proces optimalisatie Klantcase Henkovac Demonstratie Slimme software Succesvol implementeren

Nadere informatie

Geef handen en voeten aan performance management

Geef handen en voeten aan performance management Geef handen en voeten aan performance management De laatste jaren is het maken van concrete afspraken over de ICT-serviceverlening steeds belangrijker geworden. Belangrijke oorzaken hiervoor zijn onder

Nadere informatie

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Intelligente laadsystemen voor tractiebatterijen

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Intelligente laadsystemen voor tractiebatterijen World Class Charging Systems E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y Energy Efficiency Natural Resources CO 2 Intelligente laadsystemen voor tractiebatterijen 2 B

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

Toetsmatrijs Logistiek medewerker - Extern

Toetsmatrijs Logistiek medewerker - Extern Opgesteld door: CCV Categoriecode: LOGM Toetsvorm: Schriftelijk Totaal aantal vragen: 40 Dekkingsgraad toetstermen: 100% Cesuur: 75% ijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode = eitelijke

Nadere informatie

Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel.

Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel. Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel. Uw uitdagingen Transportbedrijven hebben te maken met verschillende uitdagingen Stilstand Onverwachte voertuigstilstanden als gevolg van bandenpech leiden tot

Nadere informatie

A&E Trading b.v. Lineaire aandrijftechniek. LOGICdrive

A&E Trading b.v. Lineaire aandrijftechniek. LOGICdrive A&E Trading b.v. Lineaire aandrijftechniek LOGICdrive A A&E Trading b.v. is een technische groothandel gespecialiseerd in lineaire aandrijftechniek voor de zakelijke markt, opgericht in 1994 en gevestigd

Nadere informatie

Portbase Terminal Selector

Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Portbase Terminal Selector Rotterdam is de nr. 1 containerhaven van Europa. Vanaf de Noordzee tot 48 kilometer landinwaarts bieden meerdere containerterminals u een op maat gesneden

Nadere informatie

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage ADR audit 2010 Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Veiligheidsadviseurs: Jolmers IVVO Houtigehage M. Jolmers nr. 56647735 S.G. Jolmers nr. 80216811 ADR jaarverslag

Nadere informatie

SMART BUSINESS AREA OF THE FUTURE

SMART BUSINESS AREA OF THE FUTURE SMART BUSINESS AREA OF THE FUTURE REALTY, 17/05/2018 Freddy Hoorens Partner Quares; CEO Jade Synergies VOORSTELLING QUARES GROUP STRUCTUUR Anneleen Desmyter Freddy Hoorens Herman Du Bois AGENCY België

Nadere informatie

cursus Poedercoaten niveau 1, 2 en 3

cursus Poedercoaten niveau 1, 2 en 3 cursus Poedercoaten niveau 1, 2 en 3 cursus Poedercoaten niveau 1, 2 en 3 Bij de keuze van een poedercoating, spelen verschillende zaken een belangrijke rol zoals ondergrond, constructie, visuele eisen,

Nadere informatie

Kingfisher GPS. track & trace. Beknopte gebruikershandleiding

Kingfisher GPS. track & trace. Beknopte gebruikershandleiding Kingfisher GPS track & trace Beknopte gebruikershandleiding Wij willen u hartelijk bedanken voor het aanschaffen van een FALCC Kingfisher. De Falcc Kingfisher is een zeer uitgebreid systeem. Deze beknopte

Nadere informatie

Duurzame automatiseringsoplossingen

Duurzame automatiseringsoplossingen A u t o m a t i o n S o l u t i o n s B u s i n e s s o p t i m a l i s a t i e d o o r P r o c e s I n t e g r a t i e Duurzame automatiseringsoplossingen Door mondiale ontwikkelingen en steeds sneller

Nadere informatie

HOE KAN JE MET CAMERABEELDEN DE VEILIGHEID VERHOGEN?

HOE KAN JE MET CAMERABEELDEN DE VEILIGHEID VERHOGEN? HOE KAN JE MET CAMERABEELDEN DE VEILIGHEID VERHOGEN? 10 Mei 2016 INTRODUCTIE Vaststellingen +/- 96 % van de cameranetwerken worden slechts post-incident gebruikt +/- 80% van de opgenomen beelden van een

Nadere informatie

De belangrijkste vragen én antwoorden op een rij over vliegen met drones

De belangrijkste vragen én antwoorden op een rij over vliegen met drones De belangrijkste vragen én antwoorden op een rij over vliegen met drones Project Drones, Brandweer Nederland Waarom een landelijk project? Wat is het doel van het landelijk project? Wat levert het landelijk

Nadere informatie

LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING

LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING Tijdens Tijdens elke elke BPV BPV periode periode werk werk je je aan aan 6 5.. 4 Minstens 3 kies je uit kies een je lijst uit met een bestaande lijst met bestaande doelen

Nadere informatie

Missie en visie. BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie

Missie en visie. BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie BTG 2016 Missie en visie BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie BTG/TGG organiseert hiertoe: Structurele lobby tussen overheid, leveranciers

Nadere informatie

INNOVATIEVE TEKSTWAGEN GEOPTIMALISEERD VOOR STEDELIJKE GEBIEDEN

INNOVATIEVE TEKSTWAGEN GEOPTIMALISEERD VOOR STEDELIJKE GEBIEDEN ENKELASSER TEKSTWAGEN VW 1350 HB INNOVATIEVE TEKSTWAGEN GEOPTIMALISEERD VOOR STEDELIJKE GEBIEDEN CO 2 -NEUTRAAL, COMPACT IN FORMAAT EN AANGESTUURD VIA TRAFFIC FLEET CO2-NEUTRAAL, MANOEUVREERBAAR IN KLEINE

Nadere informatie

Inzet Schiphol- Oostbaan

Inzet Schiphol- Oostbaan Veel gestelde vragen Banenstelsel Schiphol Inzet Schiphol- Oostbaan januari 2015 Versie 1.1 1. Algemeen Schiphol beschikt over vijf lange start- en landingsbanen en één kortere en is een knooppunt van

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Toetsmatrijs Logistiek medewerker

Toetsmatrijs Logistiek medewerker Opgesteld door: CCV Categoriecode: LOGM Toetsvorm: Schriftelijk Totaal aantal vragen: 40 Dekkingsgraad toetstermen: 80% Cesuur: 75% Bijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode = eitelijke

Nadere informatie

testo 330i Rookgas-meetinstrument Inbedrijfstelling en veiligheid

testo 330i Rookgas-meetinstrument Inbedrijfstelling en veiligheid testo 330i Rookgas-meetinstrument Inbedrijfstelling en veiligheid www.testo-international.com/330imanuals 2 1 Inbedrijfstelling 1 Inbedrijfstelling 1.1. App installeren Voor de bediening van het meetinstrument

Nadere informatie

Van papier naar digitaal in 2013

Van papier naar digitaal in 2013 DDi B.V. Binnenweg 18 2132 CT Hoofddorp T +31 (88) 567 2000 info@ddi.nl www.ddi.nl Rabobank 34.58.63.003 K.v.K. Haarlem 34081856 Van papier naar digitaal in 2013 DDi Van papier naar digitaal in 2013 5

Nadere informatie

Stichting Fokker F27 Friendship

Stichting Fokker F27 Friendship Inhoud: 1. Doelstelling van de stichting Fokker F27 Friendship 2. Introductie 3. Operationele plannen Praktische invulling 4. Financieel 1. Doelstelling van de De doelstelling van de Stichting is het operationeel

Nadere informatie

Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur.

Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur. Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur. Frank van Kessel Business Development Manager Benelux & Germany Molex Premise Networks STAT

Nadere informatie

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk IP Services De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk Voor wie opgroeit in deze tijd is het de grootste vanzelfsprekendheid. Je zet de computer aan en je kunt mailen, chatten, elkaar spreken

Nadere informatie

Cloudscan We nemen de tijd om uw organisatie goed in kaart te brengen en de Cloud op uw organisatie aan te passen.

Cloudscan We nemen de tijd om uw organisatie goed in kaart te brengen en de Cloud op uw organisatie aan te passen. Veel ondernemers vragen zich af wat de Cloud nu precies is en wat het voor hun onderneming kan betekenen. CAB holland geeft u duidelijkheid. Cloud kan een antwoord zijn op drie IT vraagstukken: 1. U wilt

Nadere informatie

De Weg naar. smerings optimalisatie

De Weg naar. smerings optimalisatie De Weg naar smerings optimalisatie HOOFDSTUK 3 HOOFDSTUK 5 HOOFDSTUK 7 HOOFDSTUK 9 HOOFDSTUK 1 HOOFDSTUK 2 HOOFDSTUK 4 HOOFDSTUK 6 HOOFDSTUK 8 HOOFDSTUK 10 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Wanneer lagers falen

Nadere informatie

Appendix op het CAME voor Annex II. vliegtuigen. van. KNVvL Afdeling Zweefvliegen. Erkenningnummer NL-65

Appendix op het CAME voor Annex II. vliegtuigen. van. KNVvL Afdeling Zweefvliegen. Erkenningnummer NL-65 Appendix op het CAME voor Annex II vliegtuigen van KNVvL Afdeling Zweefvliegen Erkenningnummer NL-65 ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 0.1. BEHEER APPENDIX... 2 0.2. ALGEMEEN... 3 1. ORGANISATIE... 4 1.1. BELEIDSVERKLARING

Nadere informatie

Belgacom Smart City Surveillance. De toekomst bestaat echt!

Belgacom Smart City Surveillance. De toekomst bestaat echt! Belgacom Smart City Surveillance De toekomst bestaat echt! 25/10/2011 Slide 1 Algemene Trends Ondanks de zwakke economie van het afgelopen jaar, is de vraag naar IP Video Surveillance oplossingen, zowel

Nadere informatie

LED BE SMART. Slimme Fietspadverlichting

LED BE SMART. Slimme Fietspadverlichting LED BE SMART Slimme Fietspadverlichting Licht op maat is voor ons de belangrijkste functionaliteit. Door middel van de sensor wordt het licht te allen tijde gedimd, maar licht op wanneer er iemand langs

Nadere informatie

Opleidingsprogramma voor visueel rioolonderzoek volgens NBN EN :2003+A1:2011 voor inspecteurs

Opleidingsprogramma voor visueel rioolonderzoek volgens NBN EN :2003+A1:2011 voor inspecteurs 1. De waterketen: 1.1.1. Beleid en toepassing 1.1.2. Infrastructuur: 1.1.2.1. Gemeentelijk 1.1.2.2. Bovengemeentelijk 2. Soorten afvoerstromen: 2.1. Gemengd afvoersysteem: 2.2. Hemelwater: 2.2.1.1. Opvang

Nadere informatie

Onderzoeksproject Slimme Meters. VREG Brussel, 12 april 2010

Onderzoeksproject Slimme Meters. VREG Brussel, 12 april 2010 Onderzoeksproject Slimme Meters VREG Brussel, 12 april 2010 Eandis staat voor significante uitdagingen op het niveau van regelgeving, markttendensen en kostenefficiëntie Overzicht uitdagingen organisatie

Nadere informatie

De Superbus. Ir. Joris A. Melkert Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft

De Superbus. Ir. Joris A. Melkert Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft De Superbus Ir. Joris A. Melkert Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft 1 Inleiding 1. Leerstoel AeroSpace for Sustainable Engineering and Technology 2. De Superbus 2 Leerstoel AeroSpace

Nadere informatie

Voorbeeld case: Gietstuk Bruijs/Hapam Stappenplan kostprijsreductie met aluminium Versie: april 2011

Voorbeeld case: Gietstuk Bruijs/Hapam Stappenplan kostprijsreductie met aluminium Versie: april 2011 Voorbeeld case: Gietstuk Bruijs/Hapam Stappenplan kostprijsreductie met aluminium Versie: april 2011 Stap 1_Verkennen Stap 2_Vergelijken Stap 3_Vinden Stap 4_Verifiëren Stap 1_Verkennen Omschrijf het oorspronkelijke

Nadere informatie