VLAAMSERAAD VOORSTEL VAN DECREET. - van de heren L. Peeters, J. Van Eetvelt, H. Candries en V. Vautmans C.S. - houdende oprichting van de NV Zeekanaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAAMSERAAD VOORSTEL VAN DECREET. - van de heren L. Peeters, J. Van Eetvelt, H. Candries en V. Vautmans C.S. - houdende oprichting van de NV Zeekanaal"

Transcriptie

1 Stuk 273 ( ) - Nr. 1 VLAAMSERAAD ZITTING JANUARI 1993 VOORSTEL VAN DECREET - van de heren L. Peeters, J. Van Eetvelt, H. Candries en V. Vautmans C.S. - houdende oprichting van de NV Zeekanaal. TOELICHTING DAMES EN HEREN, Het beheer en de uitbating van het Zeekanaal van Brussel naar de Rupel werd aan het einde van de vorige eeuw toevertrouwd aan de NV Zeekanaal en Haveninrichtingen van Brussel, die in de bestuurlijke praktijk kortweg als,,de NV Zeekanaal wordt aangeduid. In deze instelling werd deelgenomen door de Belgische Staat, de Provincie Brabant, de stad Brussel en een aantal langs het zeekanaal gelegen gemeenten. Door de bijzondere wet van 8 augustus 1988 werden de nationale bevoegdheden inzake de havens en de waterwegen overgedragen aan de Gewesten. Aangezien het zeekanaal Brussel-Rupel zich zowel over het grondgebied van het Brusselse als van het Vlaamse Gewest uitstrekt, bracht de regionalisering van het haven- en waterwegenbeleid met zich mee dat ook het bestuurlijk statuut van het zeekanaal herzien moest worden. De Belgische Staat diende zich als aandeelhouder en toezichthoudende overheid uit de NV Zeekanaal terug te trekken, waarna de beide bevoegde Gewesten elk een eigen instelling zouden oprichten voor het op hun grondgebied gelegen kanaalgedeelte. Het huidige voorstel regelt de oprichting van een nieuw kanaalbestuur voor het Vlaamse Gewest. 448

2 273 ( ) - Nr. 1 PI Dit nieuwe kanaalbestuur wordt dus de Vlaamse rechtsopvolger van de oude unitaire NV Zeekanaal. Deze principiële beslissingen vloeien voort uit een, overeenkomstig het artikel 92bis van de Bijzondere Wet van 8 augustus 1980 tussen het Vlaamse en het Brusselse Gewest gesloten samenwerkingsakkoord. Ter uitvoering van het artikel 21 van de gecoördineerde nationale wet heeft de Koning de ontbinding van de oude NV Zeekanaal voorbereid. Bij Koninklijk Besluit van 18 december 1991 wordt de Vennootschap in ontbinding gesteld. Alle taken van de Vennootschap worden overgedragen aan het Vlaamse Gewest en aan het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest, ieder wat hem betreft, op 1 januari Om de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren, is het aangewezen dat de rechtsopvolgende instelling voor het Vlaamse Gewest zo spoedig mogelijk haar werkzaamheden kan aanvatten. Het statuut van de nieuwe instelling vertoont zeer grote gelijkenissen met dat van de oude NV Zeekanaal. De nieuwe NV Zeekanaal is een vennootschap waarin de huidige gemeenten-aandeelhouders van de oude N.V. Zeekanaal zich met het Gewest kunnen verenigen om het zeekanaal en de erlangs gelegen havens te beheren en uit te baten. Door het behoud van de NV-structuur kunnen de betrokkenen hun hun werkzaamheden verder op een commercieel gerichte wijze organiseren. Door een bedrijfseconomisch geïnspireerde en dynamische aanpak kan de nieuwe instelling een bijdrage leveren tot de verdere ontwikkeling van het vervoer te water. Het zeekanaal van Brussel vormt immers één van langrij kste assen van het Belgische waterwegennet. de be- Is de NV Zeekanaal principieel als een gewone vennootschap opgevat, de instelling blijft als instelling van kategorie B ook onderworpen aan de wet van 16 maart 1954 betreffende de controle op sommige instellingen van openbaar nut. Ook hier blijkt het niet nodig om van de regeling die gold voor de oude NV Zeekanaal af te wijken. Commentaar bij de artikelen HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen AFDELING 1 Inleidende bepaling Artikel 1 Deze bepaling behoeft geen nadere toelichting.

3 PI 273 ( ) - Nr. 1 AFDELING 2 Oprichting van de naamloze vennootschap Zeekanaal Brussel-Schelde Artikel 2 Deze bepaling machtigt het Vlaamse Gewest ertoe om met de andere Vlaamse aandeelhouders van de oude N.V. Zeekanaal een nieuwe instelling op te richten waarvan ook het maatschappelijk doel in feite overeenstemt met dat van de oude instelling. ook de reeds lange tijd ingeburgerde benaming NV Zeekanaal,, blijft behouden. AFDELING 3 Juridisch statuut Artikel 3 Het tweede lid van artikel 3 heeft onder meer tot doel betwistingen inzake de bevoegdheid van de rechtbank van koophandel voor de beoordeling van geschillen waarin de NV Zeekanaal is betrokken, op voorhand uit te sluiten. Artikel 4 Dit artikel regelt de toepasselijkheid van de wet van 16 maart betreffende de controle op sommige instellingen van openbaar nut op de NV Zeekanaal. Artikel 5 Deze bepaling regelt de ondergeschikte toepasselijkheid van de vennootschappenwetgeving op de nieuwe instelling. Artikel 6 Deze tekst heeft tot doel de NV Zeekanaal toe te laten eventuele geschillen met haven- of kanaalgebruikers, met aannemers of met andere personen zo nodig in der minne, vlug en zonder voor de instelling schadelijke publiciteit te beslechten. AFDELING 4 Vennoten en deelnemingen Artikel 7 Alle vennoten van de NV Zeekanaal worden ingedeeld in één van de vier opgesomde groepen van aandeelhouders. Deze indeling is vooral van belang op het stuk van de verdeling van de mandaten in de Raad van Bestuur. Van Groep D zouden bijvoorbeeld de betrokken Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappijen deel kunnen uitmaken. De rechtstreekse deelname van privaatrechtelijke rechtspersonen in de NV Zeekanaal is geheel uitgesloten, maar de NV Zeekanaal zal met de privé-sector onrechtstreeks zeer intensief kunnen samenwerken door de oprichting van of de deelneming in gemengde dochtervennootschappen.

4 273 ( ) - Nr Artikel 8 Dit artikel behoeft geen verdere toelichting. Artikel 9 Deze bepaling waarborgt de doorzichtigheid van de kapitaalstructuur. Artikel 10 De mogelijkheid om dochtervennootschappen op te richten of om erin deel te nemen laat de NV Zeekanaal tot om de verdere ontwikkeling van de kanaalzone maximaal te ondersteunen. HOOFDSTUK II Bevoegdheden AFDELING 1 Territoriale bevoegdheid Artikel 11 Met het oog op de rechtszekerheid is het nodig de territoriale bevoegdheid van de nieuwe NV Zeekanaal in detail te omschrijven. Het kanaalgebied kan mede de in de nabijheid van het kanaal gelegen terreinen omvatten die door het Vlaamse Gewest bij overeenkomst aan de NV Zeekanaal in beheer zouden worden gegeven. De Vlaamse Executieve kan de bevoegdheid van de nieuwe instelling uitbreiden tot rivieren, kanalen en havens die niet onder de bevoegdheid van de oude NV Zeekanaal vielen. AFDELING 2 Domeinbeheer Artikel 12 De NV Zeekanaal beschikt over ruime bevoegdheden om het kanaal- en havendomein te beheren. Investeringen in suprastructuurwerken blijven buiten de rechtstreekse bevoegdheid van het Gewest vallen ; terzake dient de NV Zeekanaal zelf initiatieven te nemen, met dien verstande, dat de instelling op dit vlak afspraken kan maken met de private gebruikers, en eventueel om gewestelijke toelagen kan verzoeken. Artikel 13 Dit artikel behoeft geen verdere toelichting.. Artikel 14 Deze bepaling is noodzakelijk om de NV Zeekanaal toe te laten als een zelfstandig bedrijf de algemene voorwaarden vast te stellen waaronder de gebruikers van het door de instelling beheerde domein gebruik kunnen maken.

5 273 ( ) - Nr. 1 AFDELING 3 Bijzondere administratieve politie Artikel 15 De vaststelling van de voorwaarden van politionele aard waaronder van het kanaal en de achterliggende terreinnen gebruik kan worden gemaakt, is onlosmakelijk verweven met de bepaling van de in artikel 14 bedoelde voorwaarden waaronder het domein ter beschikking van de gebruikers wordt gesteld. Artikel 16 Dit artikel bevestigt uitdrukkelijk een bestaande juridische toestand. Artikel 17 Dit artikel brengt aan de geldende regeling evenmin enige wijziging aan. AFDELING 4 Vaststelling en inning van scheepvaart- en havengelden Artikel 18 Dit artikel behoeft geen nadere toelichting. AFDELING 5 Verstrekking van bijzondere diensten Artikel 19 De NV Zeekanaal beslist zelf welke nevendiensten zij aan de haven- en kanaalgebruikers verstrekt. Dit is nodig om de maatschappij toe te laten een flexibel en bedrijfseconomisch beleid te ontwikkelen. HOOFDSTUK III Organen AFDELING 1 De algemene vergadering Artikel 20 Deze bepaling behoeft geen bijzondere toelichting. AFDELING 2 De raad van bestuur Artikel 21 De samenstelling van de Raad van Bestuur hangt vanzelfsprekend af van de aandeelhoudersstructuur.

6 273 ( ) - Nr. 1 [61 De deelnemende gemeenten beschikken over een aantal gewaarborgde mandaten. Zoals in de oude NV Zeekanaal, kunnen zij een beurtregeling uitwerken. Indien provincies, gewestelijke ontwikkelingsmaatschappijen of andere overheden tot de vennootschap toetreden, kunnen er twee bijkomende bestuurders worden aangewezen. Artikel 22 Deze bepaling behoeft geen verdere toelichting. HOOFDSTUK IV Financiën Artikelen 23 tot 26 Deze artikelen behoeven geen verdere toelichting. HOOFDSTUK V Personeel Artikelen 27 tot 29 Het personeelsstatuut en de personeelsformatie van de NV Zeekanaal worden vastgesteld door de Vlaamse Executieve, die voor de vennootschap dus een afzonderlijke regeling kan uitwerken. HOOFDSTUK VI Bijzonder administratief toezicht Artikel 30 De aan voorafgaande goedkeuring onderworpen beslissingen worden tot een minimum beperkt om een overbodig formalisme in de dagdagelijkse uitbating uit te sluiten. HOOFDSTUK VII Duur, ontbinding en vereffening Artikel 31 Dit artikel behoeft geen nadere toelichting. HOOFDSTUK VII1 Samenwerkingsakkoorden Artikel 32 Het is nodig dat de NV Zeekanaal er uitdrukkelijk mee wordt belast ook uitvoering te geven aan de tussengewestelijke samenwerkingsakkoorden die op het zeekanaal betrekking hebben.

7 [ ( ) - Nr. 1 HOOFSTUK IX Overgangsbepalingen Artikelen 33 tot 36 Deze bepalingen regelen de rechtsopvolging van de oude NV Zeekanaal door de nieuwe Vlaamse instelling. De gemeenten-aandeelhouders van de oude instelling die mee overgaan tot de oprichting van de nieuwe NV Zeekanaal, kunnen al hun vennootschappelijke rechten gewoon behouden. Het personeel van de oude NV Zeekanaal dat aan het Vlaamse Gewest is overgedragen, gaat nu over naar de nieuwe instelling, met behoud van de verworven rechten. De Executieve kan nog andere gewestelijke ambtenaren aan de NV Zeekanaal overdragen wanneer de instelling bijkomend zou worden belast met het beheer en de uitbating van andere, tot op heden door het Gewest zelf bestuurde waterwegen. HOOFSTUK X Inwerkingtreding Artikel 37 Dit artikel behoeft geen verdere commentaar. L. PEETERS J. VAN EETVELT H. CANDRIES V. VAUTMANS

8 273 ( ) - Nr. 1 PI VOORSTEL VAN DECREET HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen AFDELING 1 Inleidende bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. AFDELING 2 Oprichting van de NV Zeekanaal Artikel 2 Het Vlaamse Gewest kan onder de door dit decreet gestelde voorwaarden met één of meer vap de in artikel 7, 8 1 bedoelde rechtspersonen onder de baaming,,nv Zeekanaal een naamloze vennootschap oprichten met als doel : 1 het beheer en de uitbating van de binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest gelegen gedeelten van het zeekanaal van Brussel naar de Schelde, van de andere waterwegen en havens die door de Vlaamse Executieve worden aangeduid, en van de langs deze waterwegen en havens gelegen gronden ; 2 het verrichten van alle activiteiten die met het in 1 vermelde doel in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan of waartoe haar personeel, haar installaties en haar uitrusting aangewend kunnen worden. AFDELING 3 Juridisch statuut Artikel 3 De NV Zeekanaal heeft rechtspersoonlijkheid en de door haar gestelde handelingen en aangegane verbintenissen zijn van commerciële aard. Artikel 4 Voor zover dit decreet niet in afwijkingen voorziet, is de NV Zeekanaal onderworpen aan de bepalingen van de wet van 16 maart 1954 betreffende de controle op sommige instellingen van openbaar nut die betrekking hebben op de instellingen van categorie B, met dien verstande dat onder,,koning,,,ministerraad,,,ministerieel Comité,,,Minister,,,Minister van Financiën,,,Minister die het Openbaar Ambt in zijn bevoegdheid heeft en ;,Minister die de Begroting in zijn bevoegdheid heeft de Vlaamse Executieve wordt verstaan, onder,,kamers de Vlaamse Raad en onder,,regeringscommissaris de gemeenschapscommissaris.

9 PI 273 ( ) - Nr. 1 Artikel 5 Voor zover dit decreet, de in artikel 4 bedoelde wet of de statuten van de NV Zeekanaal niet in afwijkingen voorzien, is de NV Zeekanaal onderworpen aan de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen die betrekking hebben op de naamloze vennootschappen. De bedoelde statutaire afwijkingen mogen evenwel niet de gelding treffen van de essentiële bepalingen van de voornoemde gecoördineerde wetten. Artikel 6 De NV Zeekanaal kan dadingen en overeenkomsten tot arbitrage sluiten. AFDELING 4 Vennoten en deelnemingen Artikel Alle oprichtende en naderhand toetredende vennoten van de NV Zeekanaal worden ingedeeld bij één van de volgende groepen : 1 groep A, die uitsluitend wordt gevormd door het Vlaamse Gewest 2 groep B, die de gemeenten omvat waarvan het grondgebied geheel of gedeeltelijk samenvalt met het kanaalgebied ; 3 groep C, die de provincies omvat waarvan het grondgebied geheel of gedeeltelijk samenvalt met het kanaalgebied ; 4 groep D, die alle andere publiekrechtelijke rechtspersonen omvat waarvan het doel rechtstreeks of onrechtstreeks samenhangt met het doel van de NV Zeekanaal De rechtspersonen die niet in één van de in 0 1 genoemde groepen zijn onder te brengen, kunnen niet in de NV Zeekanaal deelnemen. Artikel 8 Het kapitaal van de NV Zeekanaal dient in ieder geval voor meer dan drie vierde in handen van het Vlaamse Gewest te blijven. Artikel Alle aandelen in de NV Zeekanaal zijn en blijven op naam De overdracht van de aandelen is slechts mogelijk mits voorafgaande goedkeuring door de raad van bestuur. Artikel 10 De Vlaamse Executieve kan de NV Zeekanaal ertoe machtigen van bij haar oprichting of naderhand deel te nemen in vennootschappen waarvan het doel rechtstreeks of onrechtstreeks met het eigen doel van de NV Zeekanaal samenhangt.

10 273 ( ) - Nr. 1 HOOFDSTUK II Bevoegdheden AFDELING 1 Territoriale bevoegdheid Artikel 11 De NV Zeekanaal oefent haar bevoegdheden uit binnen de door de Vlaamse Executieve vastgestelde grenzen van het kanaalgebied. Het kanaalgebied omvat in ieder geval de binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest gelegen gedeelten van de bevaarbare waterwegen tussen Brussel enerzijds en de Schelde en de Rupel anderzijds, alsook de in de nabijheid ervan gelegen haventerreinen en andere landoppervlakten die hetzij aan de NV Zeekanaal in eigendom toebehoren, hetzij door het Vlaamse Gewest aan de NV Zeekanaal in beheer worden gegeven. AFDELING 2 Domeinbeheer Artikel De NV Zeekanaal beheert het binnen het kanaalgebied gelegen openbaar en privaat kanaaldomein en kan daartoe alle nodige handelingen stellen Het beheer van het kanaaldomein omvat onder meer het onderhouden, verbeteren, vernieuwen, uitbreiden, uitrusten, ter beschikking stellen en bedienen van de aan de NV Zeekanaal in eigendom toebehorende of in beheer gegeven goederen. Nochtans is het Vlaamse Gewest belast met de vernieuwing, uitbreiding en uitrusting van de binnen het kanaalgebied gelegen infrastructuurgoederen. Artikel De NV Zeekanaal kan alle voor de uitoefening van haar bevoegdheden nodige roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden. Cg 2. De Vlaamse Executieve kan de NV Zeekanaal ertoe machtigen om over te gaan tot de onteigening ten algemenen nutte van onroerende goederen. Artikel 14 De reglementaire voorwaarden waaronder de NV Zeekanaal domeingoederen tijdelijk ter beschikking van derden stelt, worden vastgesteld door de raad van bestuur.

11 [ ( ) - Nr. 1 AFDELING 3 Bijzondere administratieve politie Artikel 15 Op voorstel van de raad van bestuur van de NV Zeekanaal vaardigt de Vlaamse Executieve de politieverordeningen uit voor de door de NV Zeekanaal beheerde waterwegen en havens. Deze verordeningen kunnen, binnen de perken van de gewestelijke bevoegdheid, onder meer omvatten : 1 de regeling van het scheepvaartverkeer, met inbegrip van het loodsen en het slepen ; 2 de regeling van de goederenbehandeling het in- en ontschepen van passagiers ; en -opslag en 3 de regeling van de toegankelijkheid van het kanaalgebied ; 4 de regeling van de vrijheid van handel kanaal- en havengebonden activiteiten ; en nijverheid in 5 regelingen ter vrijwaring van de integriteit, de netheid, de veiligheid en de gezondheid van het kanaaldomein. Artikel 16 De overtredingen van de in artikel 15 bedoelde verordeningen worden gestraft overeenkomstig artikel 11 van de wet van 5 mei 1936 tot vaststelling van het statuut der havenkapiteins en de aanvullende wetten en decreten. Artikel 17 Onder de NV Zeekanaal ressorteert een havenkapiteinsdienst, waarvan de organisatie en de werking wordt beheerst door de wet van 5 mei 1936 tot vaststelling van het statuut der havenkapiteins. AFDELING 4 Vaststelling en inning van scheepvaart- en havengelden Artikel 18 De NV Zeekanaal kan in het kanaalgebied scheepvaarten havengelden innen volgens het door de Vlaamse Executieve vast te stellen tarief. AFDELING 5 Verstrekking van bijzondere diensten Artikel 19 De NV Zeekanaal kan aan de kanaal- en havengebruikers alle bijzondere diensten verstrekken die zij nodig acht, zoals de terbeschikkingstelling van bemande werktuigen, het verstrekken van loodsen sleephulp, het vast- en losmaken van de vaartuigen en de levering van water en drijfkracht.

12 273 ( ) - Nr. 1 [ 12 1 HOOFDSTUK III Organen AFDELING 1 De algemene vergadering Artikel 20 De algemene vergadering bestaat uit de vertegenwoordigers van de aandeelhouders. AFDELING 2 De raad van bestuur Artikel 21 $1. Deraad van bestuur bestaat uit maximum elf leden, waaronder een voorzitter en een ondervoorzitter Indien drie of meer vennoten deel uitmaken van groep B, worden drie bestuurders door deze vennoten voorgedragen. De uitoefening van dit voordrachtsrecht door de vennoten van groep B wordt geregeld in de statuten. In of krachtens de statuten kunnen inzonderheid een verdeelsleutel en een beurtregeling worden overeengekomen Indien één of meerdere vennoten deel uitmaken van groepen C en D, kan de Vlaamse Executieve de raad van bestuur uitbreiden tot elf leden. De statuten kunnen bepalen dat de twee bijkomende bestuurders worden voorgedragen door de vennoten van groepen C en D en de uitoefening van dit voordrachtsrecht regelen De niet door vennoten van groepen B, C en D voorgedragen bestuurders worden voorgedragen door de Vlaamse Executieve. De Vlaamse Executieve draagt tegelijkertijd de voorzitter en de ondervoorzitter van de raad van bestuur voor. Artikel 22 De hoedanigheid van bestuurder is onverenigbaar met die van 1 minister, staatssecretaris een gemeenschap of gewest ; 2 provinciegouverneur van een provincieraad ; 3 lid van de rechterlijke macht ; 4 personeelslid van de NV Zeekanaal. of lid van een executieve van of lid van de bestendige deputatie HOOFDSTUK IV Financiën Artikel 23 Mits voorafgaande machtiging van de Vlaamse Executieve kan de NV Zeekanaal schenkingen en legaten aanvaarden.

13 [ ( ) - Nr. 1 Artikel 24 De NV Zeekanaal kan leningen aangaan en kredieten opnemen binnen de door de Vlaamse Executieve vastgestelde perken. De Vlaamse Executieve kan aan de leningen de waarborg van het Vlaamse Gewest verlenen. Artikel 25 Het Vlaamse Gewest kan elk jaar aan de NV Zeekanaal terugvorderbare voorschotten verstrekken ter aanvulling van de inkomsten van de NV Zeekanaal. Het Vlaamse Gewest verkrijgt ten belope van deze voorschotten een voorkeurrecht voor de winstuitkering. Artikel 26 De NV Zeekanaal wordt met het Vlaamse Gewest gelijkgesteld voor de toepassing van de wetten en decreten betreffende de taksen en directe belastingen ten bate van het Vlaamse Gewest. HOOFDSTUK V Personeel Artikel De Vlaamse Executieve stelt de personeelsformatie van de NV Zeekanaal vast De Vlaamse Executieve bepaalt het administratief en geldelijk statuut van het personeel van de NV Zeekanaal. Artikel 28 De Vlaamse Executieve benoemt een leidend ambtenaar. Artikel 29 De NV Zeekanaal is ertoe gemachtigd deel te nemen aan de pensioenregeling ingesteld door de wet van 28 april 1958 betreffende het pensioen van het personeel van zekere organismen van openbaar nut alsmede van hun rechthebbenden. HOOFDSTUK VI Bijzonder administratief toezicht Artikel 30 Aan de goedkeuring van de Vlaamse Executieve zijn onderworpen : 1 de statuten van de NV Zeekanaal en de eventuele bijlagen die er een integrerend deel van uitmaken ; 2 elke wijziging van de in 1 bedoelde akten ; 3 de reglementaire voorwaarden bedoeld in artikel 14 ; 4 de ontbinding van de NV Zeekanaal.

14 273 ( ) - Nr. 1 [ 14 1 HOOFDSTUK VII Duur, ontbinding en vereffening Artikel 31 De NV Zeeknaal wordt opgericht voor onbepaalde duur. De ontbinding van de NV Zeekanaal is slechts mogelijk krachtens een decreet, dat de wijze vaststelt waarop de vereffening zal geschieden. HOOFDSTUK VII1 Samenwerkingsakkoorden Artikel 32 De Vlaamse Executieve kan aan de NV Zeekanaal de uitvoering opdragen van de samenwerkingsakkoorden met betrekking tot de door de NV Zeekanaal beheerde en uitgebate waterwegen en havens. HOOFDSTUK IX Overgangsbepalingen Artikel 33 Voor de toepassing van dit hoofdstuk wordt onder,,de ontbonden vennootschap de naamloze vennootschap Zeekanaal en Haveninrichtingen van Brussel verstaan. Artikel 34 De activa en passiva van de ontbonden vennootschap die toekomen aan het Vlaamse Gewest, worden in de NV Zeekanaal ingebracht tegen verwerving van aandelen. De aandelen in de ontbonden vennootschap die toebehoren aan de gemeenten die de NV Zeekanaal mee oprichten, worden behoudens andersluidende overeenkomst van rechtswege omgezet in aandelen in de NV Zeekanaal. Artikel 35 De NV Zeekanaal neemt van rechtswege de rechten en verplichtingen over van de ontbonden vennootschap die betrekking hebben op het aan het Vlaamse Gewest overdragen gedeelte van de ontbonden vennootschap. De Vlaamse Executieve bepaalt de vorm en de draagwijdte van deze rechtsopvolging. Artikel Het personeel van de ontbonden vennootschap dat aan het Vlaamse Gewest werd overgedragen, wordt onder de door de Vlaamse Executieve vast te stellen voorwaarden overgedragen aan de NV Zeekanaal. De bedoelde personeelsleden behouden hun administratieve en geldelijke anciënniteit, alsmede alle reglementair toegekende rechten, verworven in de instelling waarvan zij afkomstig zijn.

15 [ ( ) - Nr De Vlaamse Executieve regelt de overdracht van de personeelsleden van het Vlaamse Gewest die niet afkomstig zijn van de ontbonden vennootschap, Het tweede lid van 8 1 is van overeenkomstige toepassing Zolang de Vlaamse Executieve overeenkomstig artikel 29 geen personeelsstatuut heeft vastgesteld, blijft de toestand van de aan de NV Zeekanaal overgedragen personeelsleden beheerst door het koninklijk besluit van 8 januari 1973 tot vaststelling van het statuut van het personeel van sommige instellingen van openbaar nut Om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen, kan de Vlaamse Executieve personeelsleden benoemen gedurende een periode van zes maanden vanaf de datum van de inwerkingtreding van het besluit van de Vlaamse Executieve tot vaststelling van de personeelsformatie van de NV Zeekanaal. Zij kan daarbij afwijken van de vereisten inzake werving, verandering van graad en bevordering, zoals vastgesteld in het besluit van de Vlaamse Executieve tot vaststelling van het statuut van het personeel, of, bij gebreke daaraan, in het in 8 3 bedoelde besluit. HOOFDSTUK X Inwerkingtreding Artikel 37 Dit decreet treedt in werking op de stichtingsdatum van de NV Zeekanaal. Alle bepalingen betreffende de oprichting van de NV Zeekanaal treden evenwel in werking de dag waarop dit decreet in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt. L. PEETERS J. VAN EETVELT H. CANDRIES V. VAUTMANS L. MAXIMUS F. SARENS

DECREET. houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied

DECREET. houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt:

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt: De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt: Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Artikel 2 Bij het Ministerie

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT: Ontwerp van decreet houdende diverse maatregelen inzake de herstructurering van Waterwegen en Zeekanaal NV van publiek recht en NV De Scheepvaart van publiek recht DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT: Ontwerp van decreet houdende diverse maatregelen inzake de herstructurering van Waterwegen en Zeekanaal NV van publiek recht en NV De Scheepvaart van publiek recht DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr. 5 4 juli 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr. 5 4 juli 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1599 (2011-2012) Nr. 5 4 juli 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 13 december 2002 houdende de oprichting van de naamloze vennootschap

Nadere informatie

Wet van 10 april 1973

Wet van 10 april 1973 Wijziging wettekst op 27 december 2006 (B.S. 28/12/06) Wet van 10 april 1973 Wet van 10 april 1973 houdende oprichting van een Centrale Dienst voor Sociale en Culturele Aktie van het Ministerie van Landsverdediging

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 59bis van de Grondwet. Artikel 2 Bij het Ministerie van

Nadere informatie

4 lokale PPS-projecten : PPS-projecten van de lokale besturen en van de ervan afhangende rechtspersonen;

4 lokale PPS-projecten : PPS-projecten van de lokale besturen en van de ervan afhangende rechtspersonen; PPS Decreet 18 JULI 2003. - Decreet betreffende Publiek-Private Samenwerking. Publicatie : 19-09-2003 Inwerkingtreding : 29-09-2003 Inhoudstafel HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Art. 1-2 HOOFDSTUK II.

Nadere informatie

VR DOC.0834/4BIS

VR DOC.0834/4BIS VR 2018 2007 DOC.0834/4BIS Bijlage 3 Besluit van de Vlaamse Regering houdende sommige maatregelen tot harmonisatie van de toelagen en presentiegelden aan commissarissen, gemachtigden van financiën, afgevaardigden

Nadere informatie

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport Kreupelenstraat 2, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 23 11 - Fax (02)553 23 05 Datum: 8 december

Nadere informatie

DECREET betreffende de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. HOOFDSTUK I Algemene bepaling

DECREET betreffende de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. HOOFDSTUK I Algemene bepaling DECREET betreffende de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek HOOFDSTUK I Algemene bepaling Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. HOOFDSTUK

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST VOORSTEL (BRUGEL-20130222-10) betreffende een voorontwerp van besluit betreffende de administratieve en geldelijke toestand van de

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1989. Stuk 71B (BZ 1988) - Nr.

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1989. Stuk 71B (BZ 1988) - Nr. Stuk 71B (BZ 1988) Nr. 1 VLAAMSERAAD BUITENGEWONE ZITTING 1988 ONTWERP VAN DECREET houdende de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1989 INHOUD Blz. Ontwerp van decreet.....................................................................................

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet. houdende de totstandbrenging van De Werkvennootschap nv van publiek recht

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet. houdende de totstandbrenging van De Werkvennootschap nv van publiek recht ingediend op 995 (2016-2017) Nr. 6 22 december 2016 (2016-2017) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende de totstandbrenging van De Werkvennootschap nv van publiek

Nadere informatie

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende diverse maatregelen inzake de herstructurering

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet)

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet) WERKINSTRUMENTEN VAN DE PROVINCIES VOOR HET VOEREN VAN HET PROVINCIAAL BELEID Het is de algemene regel dat de provincies de hun toevertrouwde opdrachten zelf uitvoeren via hun administratie. Veel van hun

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende diverse maatregelen inzake de herstructurering

Nadere informatie

Uit: VERORDENING (EG) NR. 2157/2001 VAN DE RAAD van 8 oktober 2001 betreffende het statuut van de Europese vennootschap (SE):

Uit: VERORDENING (EG) NR. 2157/2001 VAN DE RAAD van 8 oktober 2001 betreffende het statuut van de Europese vennootschap (SE): Uit: VERORDENING (EG) NR. 2157/2001 VAN DE RAAD van 8 oktober 2001 betreffende het statuut van de Europese vennootschap (SE): TITEL III STRUCTUUR VAN DE SE Artikel 38 Onder de in deze verordening gestelde

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Ministerie van Justitie Onderwerp Wet betreffende de certificatie van effecten uitgegeven door handelsvennootschappen. Datum 15 juli 1998 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat. van Kinderrechtencommissaris. Artikel 1

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat. van Kinderrechtencommissaris. Artikel 1 VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris Artikel 1 Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

Nadere informatie

S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam: Regionaal WelzijnsPlatform Noord-West-Vlaanderen vzw ARTIKEL 2

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING DE PROVINCIERAAD VAN WEST-VLAANDEREN Gelet op artikel 2 en artikel 42 van het Provinciedecreet; Overwegende

Nadere informatie

VR DOC.0043/3BIS

VR DOC.0043/3BIS VR 2017 1901 DOC.0043/3BIS Ontwerp van decreet tot wijziging van artikel 3 van het decreet van 17 december 1997 betreffende de rustpensioenen toegekend aan de vastbenoemde en tot de stage toegelaten personeelsleden

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP Stuk 7 8 (B.Z. 1979) - Nr. 1 ARCHIEF VLAAMSE R/4,qD =RUGBEZORGEN CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP BUITENGEWONE ZITTING 1979 13 JUNI 1979 VOORSTEL VAN DECREET - van de heer W. SEEUWS C.S.

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 59bis van de Grondwet.

Nadere informatie

STATUTEN. DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554

STATUTEN. DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554 STATUTEN DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554 TITEL I : NAAM_- ZETEL - DOEL - DUUR Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "De Warande v.z.w." Artikel 2. De zetel

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet ingediend op 880 (2015-2016) Nr. 3 9 november 2016 (2016-2017) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels De Kamers hebben aangenomen

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

Brus sel, 19 mei 2008. Mijn heer de mi nis ter-pre si dent,

Brus sel, 19 mei 2008. Mijn heer de mi nis ter-pre si dent, 1608 Brus sel, 19 mei 2008 Mijn heer de mi nis ter-pre si dent, Wij hebben de eer U ter bekrachtiging door de Vlaamse Regering het ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing

Nadere informatie

PBO. Statuten. Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel

PBO. Statuten. Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel PBO Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. Directie Statuten HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel Artikel 1 De vereniging draagt de naam : "Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen",

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. In dit besluit

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zit ting 2007-2008 14 mei 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1608 (2007-2008) Nr. 1:

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING. d.d. 25 januari Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt:

STATUTENWIJZIGING. d.d. 25 januari Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt: STATUTENWIJZIGING d.d. 25 januari 2018 Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt: NAAM Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Zeeuwland.

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR (Hierna, de Vennootschap )

PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR (Hierna, de Vennootschap ) PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR 0448.367.256 (Hierna, de Vennootschap ) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 604 VAN HET

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Bron : Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Nadere informatie

II. GERECHTELIJK RECHT

II. GERECHTELIJK RECHT II. GERECHTELIJK RECHT II. GERECHTELIJK RECHT A. Gerechtelijk Wetboek Wet 10 oktober 1967 p. 214 A. Gerechtelijk Wetboek p. 214 Wet 10 oktober 1967 Art. 569 volledig vervangen Art. 569. De rechtbank van

Nadere informatie

AFDELING 3. RECHTSPOSITIE VAN DE REGERINGSCOMMISSARISSEN

AFDELING 3. RECHTSPOSITIE VAN DE REGERINGSCOMMISSARISSEN AFDELING 3. RECHTSPOSITIE VAN DE REGERINGSCOMMISSARISSEN BESTUURSDECREET BESTAANDE DECRETEN TOELICHTING/OPMERKINGEN Art. III.48. Deze afdeling is van toepassing op de regeringscommissarissen die aangewezen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de werknemers van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 259.837 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 7 APRIL 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS

WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS 68046 BELGISCH STAATSBLAD 24.12.2008 Ed. 2 MONITEUR BELGE WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1998 1999 26 277 Wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de herziening van het preventief toezicht bij oprichting en wijzigingen van

Nadere informatie

Overzicht Typeformuleringen e BVBA versie 3 d.d

Overzicht Typeformuleringen e BVBA versie 3 d.d Overzicht Typeformuleringen e BVBA versie 3 d.d. 27.01.2015 1. Naam Bij het naar buiten treden vermeldt zij, naast haar rechtsvorm, ook steeds de naam van alle vennoten met hun uitgeoefende specialisme.

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Inhoudstafel. De Bibliotheek Handelsrecht Larcier... Voorwoord bij de Reeks Vennootschaps- en Financieel Recht... Ten geleide... enkele cijfers...

Inhoudstafel. De Bibliotheek Handelsrecht Larcier... Voorwoord bij de Reeks Vennootschaps- en Financieel Recht... Ten geleide... enkele cijfers... v De Bibliotheek Handelsrecht Larcier................................. Voorwoord bij de Reeks Vennootschaps- en Financieel Recht............... i iii Ten geleide... enkele cijfers.........................................

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 170.500 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 23 OKTOBER 2001 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt :

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : DECREET houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM) HOOFDSTUK

Nadere informatie

(adres) eigenaar mede-eigenaar - vruchtgebruiker - naakte eigenaar pandgevende eigenaar pandhouder (2)(3)

(adres) eigenaar mede-eigenaar - vruchtgebruiker - naakte eigenaar pandgevende eigenaar pandhouder (2)(3) Volmacht (1) Ondergetekende (naam)..... (adres)...... eigenaar mede-eigenaar - vruchtgebruiker - naakte eigenaar pandgevende eigenaar pandhouder (2)(3) van... aandelen op naam - aandelen aan toonder (2)

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/326 19 september 2007 Besluit houdende het reglement betreffende het ondersteunen van vrijwilligerswerk door het aanbieden van een verzekering Het College, Gelet op de artikelen 127,

Nadere informatie

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer)

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) VOLMACHT De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) houder van (aantal) aande(e)l(en) van de naamloze vennootschap

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL Benaming: Rechtsvorm: Maatschappelijke zetel: Ondernemingsnr.: 478.218.809 BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) FINANCE TOWER - KRUIDTUINLAAN, 50, bus 150, 1000 BRUSSEL

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt I. Kredietaanpassingen Artikel 1 De ingeschreven onder Titel I, Lopende Uitgaven en onder Titel II, Kapitaaluitgaven van

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

Opschrift gewijzigd bij decreet van 12 februari 2004, art. 1 (inw. 29 maart 2004) (B.S )

Opschrift gewijzigd bij decreet van 12 februari 2004, art. 1 (inw. 29 maart 2004) (B.S ) MINISTERIE VAN HET WAALSE GEWEST [DECREET VAN 1 APRIL 1999 HOUDENDE ORGANISATIE VAN HET TOEZICHT OP DE GEMEENTEN, DE PROVINCIES EN DE INTERCOMMUNALES EN DE ÉÉNGEMEENTE- EN MEERGEMEENTENPOLITIEZONES VAN

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN BELGISCH STAATSBLAD 31.12.2012 Ed. 2 MONITEUR BELGE 88957 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE

Nadere informatie

De vereniging draagt de naam: Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling vzw, afgekort: SST vzw

De vereniging draagt de naam: Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling vzw, afgekort: SST vzw Coördinatie van de statuten Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling Ondernemingsnummer 0435.338.968 Laatste wijziging: 15/06/2012 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2000 283 Wet van 22 juni 2000 tot wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de herziening van het preventief toezicht bij oprichting

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

STEMMING PER BRIEFWISSELING

STEMMING PER BRIEFWISSELING AANNEMINGSMAATSCHAPPIJ CFE NV hierna «CFE» Herrmann-Debrouxlaan 40-42 - B-1160 BRUSSEL RPR Brussel : 0400.464.795 STEMMING PER BRIEFWISSELING Gelieve het formulier ingevuld, op elke pagina geparafeerd

Nadere informatie

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL IB / 2018.002601.01 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam De stichting is

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

nr. 237 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 2 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS Lokale besturen - Financieringsmogelijkheden

nr. 237 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 2 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS Lokale besturen - Financieringsmogelijkheden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 237 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 2 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

VZW DE NOORDVAART STATUTEN

VZW DE NOORDVAART STATUTEN VZW DE NOORDVAART STATUTEN vzw De Noordvaart Toevluchtweg 15 8620 Nieuwpoort De hierna vernoemde personen : 1. Voorzitter: Marc Rommel Toevluchtweg 15 8620 Nieuwpoort... 2. Secretaris: Christine Declerck

Nadere informatie

NOTA AAN HET TUSSENOVERLEGCOMITÉ

NOTA AAN HET TUSSENOVERLEGCOMITÉ NOTA AAN HET TUSSENOVERLEGCOMITÉ Datum: 3/01/2018 Kenmerk: OHAOO-eb Nummer: TOC 10-01-2018/DOC. 17-05 Betreft: Overname personeel Vivaqua rechtspositieregeling SITUERING De Vlaamse gemeenten-vennoten van

Nadere informatie

Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening»

Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening» Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening» Ter uitvoering van artikel 7 van de wet van 8 juli 1964 betreffende de dringende medische hulpverlening vormen de verzekeringsondernemingen

Nadere informatie

DECEUNINCK Naamloze vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet 8800 Roeselare, Brugsesteenweg

DECEUNINCK Naamloze vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet 8800 Roeselare, Brugsesteenweg DECEUNINCK Naamloze vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen doet 8800 Roeselare, Brugsesteenweg 374 0405.548.486 RPR Kortrijk (de Vennootschap) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Nadere informatie

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden 1 STATUTEN 27.03.1991 (bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 10.10.1991) gewijzigd op 27.01.1995 (BS 28/04/1995), 27.01.2001 (BS 27/09/2001), 6.12.2003 en 13.03.2004 (BS 06/01/2006 en 31.08.2007 (BS

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING HOOFDSTUK 1 - TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1. Het doel van dit reglement is de kwalitatieve ondersteuning

Nadere informatie

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W.

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. Deze statuten zijn een voorbeeld van hoe statuten van een vereniging zonder winstoogmerk er zouden kunnen uitzien. Wettelijk moeten er enkel een bepaald aantal minimumvermeldingen

Nadere informatie

WETBOEK VAN ECONOMISCH RECHT. Boek XIII

WETBOEK VAN ECONOMISCH RECHT. Boek XIII WETBOEK VAN ECONOMISCH RECHT Boek XIII Inhoud BOEK XIII. - Overleg... 3 TITEL 1. - De Centrale Raad voor het Bedrijfsleven Algemene organisatie... 3 TITEL 2. - Bijzondere raadgevende commissies... 4 HOOFDSTUK

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET Stuk 11 - A (1980-1981) - Nr. 1 VLAAMSE RAAD ZITTING 1980-1981 21 OKTOBER 1980 ONTWERP VAN DECREET waarbij nieuwe voorlopige kredieten worden geopend die in mindering komen van de begroting van de Vlaamse

Nadere informatie

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Brussel, 1 oktober 2015 VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Er wordt aan herinnerd dat krachtens de artikelen 6 tot 8 van de statuten alle Solvac-aandelen op naam

Nadere informatie

Akte coördinatie STATUTEN

Akte coördinatie STATUTEN Benaming: Journalismfund.eu Rechtsvorm: vzw Zetel: Rozenweg 4b, 1731 - Zellik Ondernemingsnummer: 463312580 Akte coördinatie STATUTEN TITEL I. - Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging draagt de

Nadere informatie

GRATIS VRIJWILLIGERSVERZEKERING: REGLEMENT

GRATIS VRIJWILLIGERSVERZEKERING: REGLEMENT GRATIS VRIJWILLIGERSVERZEKERING: REGLEMENT Dit Reglement regelt de modaliteiten inzake het aanbieden van een Collectieve Verzekering vrijwilligerswerk, gefinancierd met middelen van de Vlaamse Overheid,

Nadere informatie

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen Concept d.d. 27-01-2014 VERSIE 1.0 Datum: 2014 (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen LEDEN INBRENG OVEREENKOMST Paraaf gemeente: INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 DEFINITIES...

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Wonen dossiernummer:. 1900807 Verslag aan de Provincieraad betreft wonen: vertegenwoordiging provinciebestuur in Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW),

Nadere informatie

AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 17 OKTOBER 2014 OM 9u.

AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 17 OKTOBER 2014 OM 9u. AEDIFICA Naamloze vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Louizalaan 331-333, 1050 Brussel Ondernemingsnummer 0877.248.501 RPR Brussel (de Vennootschap ) AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE

Nadere informatie

VLAAMSERAAD VOORSTEL VAN DECREET. houdende toekenning van weddetoelagen aan gemeentelijke jeugdconsulenten TOELICHTING. Stuk 246 ( ) - Nr.

VLAAMSERAAD VOORSTEL VAN DECREET. houdende toekenning van weddetoelagen aan gemeentelijke jeugdconsulenten TOELICHTING. Stuk 246 ( ) - Nr. Stuk 246 (1988-1989) - Nr. 1 VLAAMSERAAD ZITTING 1988-1989 4 SEPTEMBER 1989 VOORSTEL VAN DECREET - van de heer H. Lauwers - houdende toekenning van weddetoelagen aan gemeentelijke jeugdconsulenten TOELICHTING

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

Decreet betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn

Decreet betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn Decreet betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn Datum : 31 07 1990 [HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN (verv. decr. 2 april 2004,

Nadere informatie

1 Fonds : het Vlaams infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden;

1 Fonds : het Vlaams infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden; BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 6 JULI 1994 tot regeling van de werking en het financieel beheer van het Vlaams Infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden (B.S. 30.VIII.1994) Art 1.

Nadere informatie

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt:

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt: Uittreksel van decreet van 6 juli 2005 houdende de wijziging van diverse decreten, wat het statuut van de mandaathouders in de aan het Vlaams Parlement verbonden instellingen betreft [ ] HOOFDSTUK III

Nadere informatie

F L U X Y S Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel

F L U X Y S Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel F L U X Y S Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel UITTREKSEL VAN DE BIJEENROEPING VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2006 Voorstel om de statuten

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet.

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Decreet tot instelling van een Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen en tot vaststelling van de algemene regelen inzake de erkenning en de subsidiëring van de milieu- en natuurverenigingen HOOFDSTUK I Algemeen

Nadere informatie

Maatschappelijke zetel: Urbain Britsierlaan 5 1030 Brussel ondernemingsnummer 0410 339989 GECOÖRDINEERDE STATUTEN

Maatschappelijke zetel: Urbain Britsierlaan 5 1030 Brussel ondernemingsnummer 0410 339989 GECOÖRDINEERDE STATUTEN Femma vzw Urbain Britsierslaan 5 1030 BRUSSEL (02) 246 51 11 femma@femma.be Femma vzw Maatschappelijke zetel: Urbain Britsierlaan 5 1030 Brussel ondernemingsnummer 0410 339989 GECOÖRDINEERDE STATUTEN De

Nadere informatie

Vrijwilliger : elke natuurlijke persoon die vrijwilligerswerk verricht.

Vrijwilliger : elke natuurlijke persoon die vrijwilligerswerk verricht. BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement vrijwilligersverzekering Artikel 1.- Binnen de perken van de in het verdelingsplan van de nationale Loterij voorziene subsidies, biedt de Vlaamse Gemeenschapscommissie een

Nadere informatie